Stenting av hjertet: beskrivelse av operasjonen, dens verdighet, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er denne operasjonen - stenting av hjerteskjærne, hvorfor anses det for å være en av de beste metodene for behandling av ulike former for iskemisk sykdom, særegenheter ved sin adferd.

Stenting koronar hjerte - det er minimalt invasiv (svak) endovaskulært (intra) operasjon på arteriene som forsyner hjertet, som er for å øke deres smalere og okkludert partier ved å montere inn i lumen av vaskulær stent.

Slike endoskopiske operasjoner utføres av endovaskulære kirurger, kardiokirurger og vaskulære kirurger i spesialiserte sentre for endovaskulær cardiosurgery.

Operasjonsbeskrivelse

Aterosklerose av koronararteriene, som er manifestert i dannelsen av hulrommet i blodårene kolesterol plakk - et typisk kausal mekanisme for koronar hjertesykdom Disse plaques ser ut som fremspring og ujevnheter, hvor det er betennelse, arrdannelse, ødeleggelse av det indre lag av fartøyet og blodpropper. Slike patologiske endringer i de vaskulære hulrommet reduseres helt eller delvis tette arterien, redusere blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette truer hans iskemi (oksygen sult) eller et hjerteinfarkt (nekrose).

Betydningen av stenting årene i hjertet er å gjenopprette lumen av koronararteriene i feltet innsnevring av aterosklerotisk plakk med særskilte ekstendere - stent. Dermed er det mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjertet på en pålitelig og fullstendig måte.

Stenting lindrer ikke aterosklerose, men bare for en tid (flere år) eliminerer dens manifestasjoner, symptomer og de negative konsekvensene av kranskärlssykdom.

Egenskaper ved teknikken for koronar stenting:

 1. Denne operasjonen er endovaskulær - alle manipulasjoner utføres utelukkende inne i fartøyets lumen, uten kutt på huden og brudd på integriteten i de berørte områdene.
 2. Lumen av det okkluderte arterie kan ikke gjenopprettes ved å fjerne plakk, og ved hjelp av stenten - en tynn metallisk karprotese i form av nettrør.
 3. Stentens oppgave, introdusert i den trange delen av arterien - er å presse de aterosklerotiske plakkene inn i karetets vegger og skyve dem fra hverandre. Denne handlingen lar deg utvide lumen, og selve stenten er så sterk at den fungerer som et rammeverk som stabilt holder det.
 4. I løpet av en operasjon kan så mange stenter installeres etter behov, avhengig av antall innsnevrede seksjoner (fra en til tre eller fire).
 5. Gjennomføringen av stenting krever at pasienten går inn i radiokontraststoffer (preparater) som fyller koronarbeinene. For å registrere sitt bilde, samt kontrollere fremdriften i kontrast, brukes X-ray utstyr med høy presisjon.

Mer om stenter

En stent som er installert i lumen av den innsnevrede koronararterien, skal bli et pålitelig internt rammeverk som ikke tillater fartøyet å re-kontrakt. Men et slikt krav, presentert til ham, er ikke den eneste.

Ethvert implantat innført i kroppen er fremmed for vev. Derfor er det vanskelig å unngå å unngå reaksjonen av avvisning. Men moderne coronary stents er så godt gjennomtenkt og konstruert at de ikke forårsaker noen ekstra endringer.

De viktigste egenskapene til den nye generasjons stents er:

 • Er laget av en metalllegering av kobolt og krom. Den første gir god vevsfølsomhet, den andre styrken.
 • I utseende ligner det et rør ca. 1 cm langt, fra 2,5 til 5-6 mm i diameter, hvis vegger har form av et rutenett.
 • Nettstrukturen gjør at du kan endre stentens diameter fra det minimum du trenger under oppførselen til okklusjonsstedet, til det maksimale du trenger for å utvide den smalte delen.
 • Dekket med spesielle stoffer som blokkerer koagulerbarheten av blod. De frigjøres gradvis, forhindrer reaksjonen av koaguleringssystemet og dannelsen av trombi på selve stenten.
Klikk på bildet for å forstørre

Gamle stentprøver har betydelige ulemper, hvorav den viktigste er mangelen på antikoagulantbelegg. Dette er en av hovedårsakene til mislykket stenting på grunn av deres tilstopping med blodpropper.

Den virkelige verdien av metoden

Stenting av hjertens arterier er ikke den eneste måten å gjenopprette kransløpsstrømmen. Hvis dette var så, ville problemet med iskemisk sykdom vært løst. Men det er slike fordeler som gjør at stenting kan betraktes som en virkelig effektiv og sikker behandlingsmetode.

Konkurrere med det teknikker - aortokoronary shunting og medisinering. Hver av metodene har noen fordeler eller ulemper. Ingen av dem skal brukes i henhold til malprinsippet, men individuelt sammenlignet med egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.

Prinsipp for koronar bypass kirurgi

I tabellen er det komparative karakteristikk for kirurgiske teknikker for formålet med tildeling av reelle fordeler ved koronarstenting.

Kardiologistandard

Kirurgi: stenting

"State Research Center Angiography.su" gjennomfører stenting på høyt profesjonelt nivå og til de beste prisene.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet har den mest triste statistikken om dødeligheten. Hvis tidligere de led av for det meste voksne og eldre, er kategorien av slike pasienter i dag mye yngre. Feil livsstil, konstant stress, tretthet og dårlige vaner - alt dette kan føre til brudd på hjertemuskelen.

Ofte for å løse slike problemer, bestemmer leger å installere en cardio stent. Denne typen operasjon tillater oss å gjenopprette patency av fartøyene, som gjør at pasientene våre kan gå tilbake til en normal livsstil etter 2 uker etter intervensjonen.

Hva er stenting?

Dette er en type kirurgisk inngrep, hvor en stent injiseres i det berørte karet med en aterosklerotisk plakk, som forhindrer innsnevring av lumen.

Før operasjonen blir pasienten tilordnet koronar angiografi. Denne diagnosen lar deg bestemme plasseringen av aterosklerotiske plakk, tilstanden til koronarbeinene og graden av innsnevring. Operasjonen selv er under lokalbedøvelse. Avhengig av området i det berørte området, kan pasienten trenge fra en til flere stenter. Installasjonsprosedyren er ganske enkel og sikker, det tar fra 40 til 60 minutter. De fleste pasienter blir tømt neste dag. I dag er det den mest moderne og effektive måten å løse mange kardiovaskulære problemer på. Fordelen med denne metoden er også at det praktisk talt ikke gir komplikasjoner.

Prisene på stenter er avhengig av om du trenger en stent med eller uten belegg. I noen tilfeller anbefaler leger å installere en billigere, ikke-belagt stent. Her er nivået av vaskulær lesjon, individuelle egenskaper og sammenhengende sykdommer tatt i betraktning. Prisen på stenting avhenger av mange faktorer. Men i første omgang bør man ikke fokusere på prispolitikk, men på nivå av legernes kvalifikasjon. Ofte er det fornuftig å glemme besparelsene og gjøre et valg til fordel for et spesialisert senter med høyteknologisk utstyr og et profesjonelt team av leger. I dette tilfellet kan kostnaden for stenten bli inkludert i den totale kostnaden for stenting. I vårt senter er det over 2500 operasjoner for installasjon av stativ per år. Vi anbefaler at du leser våre leger i avsnittet "Våre spesialister". Vi er sikre på at etter å ha blitt kjent med vårt team, vil du ikke være i tvil om hvor du skal slå på for å løse dine helseproblemer.

Hvor er det bedre å gjøre stenting i Moskva

For å være sikker på at operasjonen er vellykket, for å redusere risikoen for komplikasjoner til et minimum, er det nødvendig å nærme seg valget av den medisinske institusjonen som skal utføre behandlingen på en forsvarlig måte.

Hvis det er hensiktsmessige indikasjoner på operasjonen, er det nødvendig å bestemme hvor man skal gjøre stenting. I dette tilfellet er det best å kontakte kjente medisinske sentre som spesialiserer seg på behandling av hjertesykdommer og lignende operasjoner. Det er viktig å vurdere antall operasjoner som utføres av senteret per år, utstyret til senteret og legens kvalifikasjoner. Vårt senter utfører over 2500 operasjoner per år. Den mest moderne Angiographs General Electric Innova 4100 og Philips Integris Allura står på vakt for våre pasients helse, noe som gjør det mulig å sikre de høyeste resultatene av operasjonen.

Livet med stenter varierer ikke vesentlig fra pasientens liv før kirurgi. Siden det ikke er noen nerveendringer inne i fartøyene, føler den etablerte stenten seg ikke i det hele tatt. Man bør imidlertid ikke glemme at selv etter operasjonen er det nødvendig å observere visse regler som gjør det mulig å opprettholde kroppen din så lenge som mulig i arbeidstilstand, så rettidig behandling i vårt sentrum vil sikre deg mange års sunt liv.

Prisen på stenting i Moskva

I hovedstaden svinger prisene på slike operasjoner i gjennomsnitt på 40-50 tusen rubler. Men generelt er prisene på stenter i Moskva avhengig av mange faktorer. I denne forbindelse kommer det første stedet fra tilliten til behandlende lege og hans anbefalinger. Ofte anbefaler leger at de går gjennom stenting i spesialiserte kardiologiske sentre, fordi de har det høyeste og moderne utstyret. "State Research Angiography.su" er inkludert i listen over de beste hjertesentrene i Moskva, der det anbefales å gjennomgå stenting. Vårt senter er utstyrt med alt nødvendig medisinsk utstyr for å gjennomføre et bredt spekter av analyser og etterfølgende kirurgisk inngrep. For å ta en beslutning om å kontakte vårt senter anbefaler vi sterkt at du blir kjent med våre leger i avsnittet "Våre spesialister" i menyen på nettstedet.

Hvordan få en henvisning til stenting

Hvis den behandlende legen tar stilling til behovet for stenting for pasienten, kan han foreskrive riktig retning. For dette er det nødvendig å sende et elektrokardiogram og konsultere en kardiosurgeon. Videre er det nødvendig å velge mellom: å gå på drift på egen regning eller på en fri kvote. I andre tilfelle vil konklusjonen fra sjefspesialisten om behovet for denne typen operasjon og oppstart på køen være nødvendig. Svært ofte går folk til leger når situasjonen krever akutt intervensjon, så kostnaden for stent og operasjonen selv betales av pasientene.

Stenter i kardiologi

Deres bruk begynte i forrige århundre. På grunn av konstant forskning innen medisin og ny teknologisk utvikling, reduseres risikoen for komplikasjoner etter operasjoner konstant, og rehabiliteringsbetingelsene reduseres. Svært mange sykdommer har opphørt å være en dom: folk fører en vanlig livsstil for seg selv og deres kjære, og overholder ubetydelige begrensninger. Hittil er hjertestentene det mest sparsomme og optimale alternativet for å løse hjerte- og kardiovaskulære problemer.

Stentens liv er ikke begrenset. Mye vil avhenge av den generelle tilstanden til koronarfartøyene og deres reaksjon på den utenlandske konstruksjonen. For å sikre at stentene ikke bare sørger for patenter av fartøyet, men også hindrer komplikasjoner, utviklingen av ulike sykdommer, begynte de å bli produsert med et spesielt legemiddelbelegg. Til dags dato har mer enn 400 stent-modeller blitt opprettet i verden. Det er en konstant forbedring for å maksimere bruksvarigheten.

Ikke vær redd for å søke medisinsk hjelp, du bør være redd for å løpe sykdommen. Ikke kjør helsen din.

Vi venter på deg i vårt sentrum!

Terapi, kardiologi

Terapeutiske og kardiologiske trenere

Terapi og kardiologi er de mest omfattende og informasjonsrike delene av moderne medisin, hvor hovedoppgaven er å undersøke indre sykdommer, inkludert sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

For at praktikanter og praktikanter skal kunne mestre ferdighetene ved å behandle disse sykdommene, er det kun teoretiske grunner som ikke er nok. For å perfeksjonere de praktiske ferdighetene, bør moderne terapeutiske og kardiovaskulære simulatorer brukes.

Alle kardiologiske og terapeutiske simulatorer presentert i vårt sortiment er produsert i henhold til industristandarder og krav. Derfor, når du kjøper et produkt i selskapet "Zarnitsa", kan du være sikker på sin utmerkede kvalitet, pålitelighet og effektivitet.

Terapeutiske og kardiologiske tilstander

Også populært blant våre produkter er tematiske kardiologiske og terapeutiske tilstander, noe som avslører ulike problemer av terapi og kardiologi spesielt. Terapeutiske stender rettet mot visuell undersøkelse av teoretisk medisinsk informasjon av praktikanter.

I sortimentet av firmaet "Zarnitsa" finnes det en rekke terapeutiske og kardiologiske stativ som du kan kjøpe i dag eller ordre tilpasset individuelle behov. Blant disse modellene er tilgjengelig som viser sykdommen: endokrine systemet, øvre luftveier, koronar hjertesykdom, lever, galleblære og bukspyttkjertel, hud, fordøyelsessystemet, hjernen patologi, luftveiene.

Alle stativ er ledsaget av didaktisk materiale og fullskala prøver.

stå installasjon

God ettermiddag, min far hadde et hjerteinfarkt, kom han til et rehabiliterings selvfølgelig leger rådes til å raskt sette en messe i hjertet av kvrte ventetid gir ingen mening, fordi det vekker kostnadsfritt.

Svar fra legen:

For å bestemme de indikasjonene for kirurgi koronarstenting krever data selektiv koronar angiografi (SAG), hvoretter indikasjoner for en bestemt type av kirurgisk behandling av CHD. Før SCS er samråd med kardiologen til POMC nødvendig. Med vennlig hilsen, Klinisk instituttleder Kuznetsov Konstantin Viktorovich. Tlf. 8 (831) 466-43-85

Stenting av hjertekarene

Konstruksjon og blokkering av kranspulsårene truer ikke bare iskemi (oksygen sult av myokardiet), men også atrofi av hjertemuskelen (hjerteinfarkt). For å gjenopprette den normale strømmen av blod til det vitale organet, bidrar det til å stifte hjertets blodkar. Dette er den mest effektive metoden for å bekjempe koronar aterosklerose og andre farlige patologier.

Stenting bidrar til å gjenopprette blod til hjertet

Stenting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting - intravaskulær kirurgi, som innebærer installasjon av en stent i arterien. Prosedyren er rettet mot å utvide lumen i karene, noe som gjør det mulig å gjenoppta nok blodstrøm til hjertet.

Typer av stenter

Koronarstenten er en metallramme laget av ledning som settes inn i blodårene for å gjenopprette blodstrømmen til dem.

De viktigste varianter av stenter:

 1. Holometalliske konstruksjoner. Slike innretninger er laget av rustfritt stål eller en legering av kobolt og krom.
 2. Intravaskulær protese med legemiddel (antiproliferative) belegg. Etter installasjon frigjøres stoffet, noe som forhindrer dannelsen av blodpropper og reduserer risikoen for gjentatt innsnevring av blodårene.

Stents er valgt individuelt for hvert tilfelle, idet man tar hensyn til sykdommens karakteristika og alvorlighetsgrad.

Stentramme laget av metall

Driftspris

Hvor mye stenger hjerneskjermerens stenting av flere viktige faktorer:

 • hvilke arterier er gjenstand for operasjonen og nivået på kompleksiteten til manipulasjonen utført;
 • en rekke stativer, verktøy som brukes i operasjonen, medisiner, utstyr;
 • kvalifikasjonen til klinikken der kirurgisk inngrep skal utføres (jo høyere faglig nivå av leger, jo dyrere vil tjenesten koste).

Hvis du tar hensyn til alle nyanser av prosedyren (forberedelse, undersøkelse), så er prisen på stenting i Russland i gjennomsnitt 100 000 r.

Indikasjoner for bruk

Det er spesifikke krav til stentinstallasjon:

 • i de første timene etter akutt forstyrrelse av blodstrømmen til hjertemuskelen (myokardinfarkt);
 • oksygen sult av myokardiet (iskemi) i et asymptomatisk kurs;
 • alvorlig angina
 • gjentatt stenting på grunn av en kraftig innsnevring av fartøyene på protesstedet eller alvorlig trombose i dette området;
 • Angrep av angina pectoris innen en uke etter overført hjerteinfarkt.
Indikasjoner for innsetting i metallstrukturens kar kan være angina, som dukket opp etter skanning.

Stenting utføres for behandling av hjertesykemi

Hvordan utføres stenting?

Installasjonen av en protese i koronarbeinene er et svært effektivt alternativ til bypassoperasjon. En spesiell egenskap ved metoden er intravaskulær kirurgi uten kutt av thorax.

Prosedyren foregår i flere faser:

 • gjennom lårarterien, et kateter med en stent på spissen fremover til det berørte området;
 • På innsnevringsstedet etableres et rammeverk som danner den ønskede bredden av fartøyet for normal blodstrømning;
 • hele prosedyren vises på skjermen.

Stenten er satt inn gjennom lårbenet

Varigheten av operasjonen er fra 1 til 3 timer. I løpet av denne tiden kan flere modeller installeres. Plasseringen av stenten på hjertet passerer under lokalbedøvelse.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Til tross for at kardiostaining er den mest effektive metoden for behandling av aterosklerose, iskemi og hjerteinfarkt, kan et slikt hjerteoperasjon føre til negative konsekvenser.

Tabell "Generelle og lokale komplikasjoner etter stenting"

Negative reaksjoner etter stentplassering er sjeldne. I utgangspunktet gir manipulering positive resultater, og dermed forlenger livet til pasientene.

Rehabilitering etter stenting fartøy

Gjenoppretting etter stenting inkluderer medisinsk behandling, endring i kosthold og spesiell fysisk aktivitet.

Narkotikabehandling

Etter minimalt invasiv innblanding er det viktig å gjennomgå et legemiddel som hjelper til med å unngå nye blodpropper, og redusere risikoen for re-kontrahering av koronarbeinene.

 1. Antiaggregerte stoffer - undertrykker aktiveringen av blodpropper, fortynnet blod. I det første året må du ta Clopidogrel eller Plavix daglig. Tabletter støttes av acetylsalisylsyre (Aspirin-cardio), som må tas permanent på livet.
 2. Statiner er stoffer som senker kolesterolnivået i blodet. Vanligvis foreskriver legene Atorvastatin.

Atorvastatin senker kolesterolet i blodet

Kosthold etter operasjon

For å normalisere metabolismen i kroppen, senke kolesterol og stabilisere kroppsvekten, er det viktig å holde seg til riktig ernæring. Overholdelse av kosthold er en av hovedkomponentene i rehabilitering etter stenting.

Tabell "Forbudte og begrensede produkter"

Følgende matvarer bør være tilstede i daglig diett:

 • frisk frukt, bær, grønnsaker og urter (persille, dill), grønnsak eller frukt frisk;
 • fettfattige meieriprodukter (yoghurt, kefir, gjæret bakmelk);
 • salat med havkål, kan du legge til kylling (kalkun) bryst, grønnsaker, kledd med oliven eller solsikkeolje;
 • vegetabilsk kjøttkraft;
 • lam, kalvekjøtt, biff (å velge mellom).

I løpet av dagen anbefales det å drikke kjøttkraft av rosen hofter eller infusjon av hvetekli. De har en positiv effekt på blodsirkulasjonen og hjertets arbeid som helhet.

Riktig ernæring etter stentplassering øker effekten av medisinering og reduserer varigheten av rehabilitering.

Fysisk aktivitet

Terapeutisk fysisk trening (LFK) er grunnlaget for å gjenopprette hjertet etter operasjonen. Komplekset av øvelser er valgt av en spesialist individuelt for hver pasient.

Eksempler på øvelser i en sittestilling:

 1. Ben å lukke i fanget, hender å senke. Ved innånding løft du overkroppene oppover, senk dem ned ved utånding. Gjør 5-6 bevegelser for hver retning.
 2. Benene er bøyd i knærne, bortsett fra bredden på skuldrene, armene til sidene. Ved innånding løft du overkroppene oppover og vipper kroppen fremover, ved utånding - sett flatt.
 3. Legg hendene dine i midjen, beina dine er stengt i fanget ditt, dine hæler presses til gulvet. Gjør torso torso vekselvis venstre og høyre 3-5 ganger for hver side.
 4. Benene reduseres sammen, armene bøyer seg i albuen og ligger parallelt med gulvet. I denne stillingen gjør du sirkulære bevegelser i overkroppene med urviseren 4-6 ganger.

Øvelser sitter for å styrke hjertet

Neste trinn i trening er bevegelse, som utføres i stående stilling. Hver øvelse er gjort minst 5-7 ganger.

 1. Ben - på bredden av skuldrene, hendene - langs kofferten. Først trekk samtidig høyre arm og ben, gå tilbake til startposisjon 3 sekunder senere og gjør det samme med venstre ekstremiteter.
 2. Hendene senkes ned, benene blir samlet sammen. Øvre lemmer beskriver sirkelen først med klokken, og deretter mot den.
 3. Legg hendene i midjen, beina spredes fra hverandre. Forsiktig gjør rotasjonsbevegelser av kroppen først i en retning, deretter i motsatt retning.
 4. Øvre lemmer - langs kroppen, bena sammen. Gå på stedet i 12-20 minutter.

Roterende bevegelser på stammen

Det er viktig å huske at slike øvelser ikke kan utføres ved høyt eller høyt trykk. Ikke la treningen være ved lavt trykk. Til det er fysisk anstrengelse midlertidig forbudt hvis de provoserer kortpustethet og hoste.

Korrekt valgt treningsbehandling bidrar til å kontrollere vekten, kolesterolnivået i blodet, styrker immuniteten og er en god forebygging av utseendet av trombi. Derfor må fysisk anstrengelse nødvendigvis være tilstede i rehabiliteringsperioden. I kombinasjon med en sunn livsstil, den riktige dagen og diett, bidrar de til rask restaurering av hjerteaktivitet.

Kontraindikasjoner av stenting

Operasjonen for å installere en protese i koronararterien har absolutt ingen kontraindikasjoner. Hun kan nekte å gjøre bare hvis pasienten ikke kan foreskrive antiplatelet terapi.

Relative kontraindikasjoner:

 • brudd på de grunnleggende funksjonene til nyrene (akutt og kronisk form);
 • Tilstedeværelsen av smittsomme og inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • alvorlige blodproblemer;
 • forstyrrelser i luftveiene
 • nederlag av koronarkanalen av diffus natur, som forhindrer kateteret til å passere til lesjonsstedet.

Slike restriksjoner kan reverseres, hvis de elimineres, kan stenting utføres.

Du kan ikke gjøre koronar stenting i nyresykdom

Spørsmål og svar

Stenting og shunting - som er bedre?

For å svare på dette spørsmålet, må du vite hva disse to operasjonene er forskjellige fra.

 1. Stentinstallasjon, i motsetning til introduksjon av shunt, krever ikke åpning av brystet eller andre dype innsnitt.
 2. Stenting er tilstrekkelig for lokalbedøvelse, mens shunting er utført under generell anestesi, samt bruk av enheten av kunstig sirkulasjon.
 3. Etter kardiostaining, er gjenopprettingsperioden i kroppen mye mindre enn etter skifting.

Kan jeg gjøre MR etter stenting?

I de første månedene etter stentplassering anbefales ikke magnetisk resonansavbildning. Dette skyldes at det er risiko for forskyvning av metallprotesen. For å unngå patologi kan MR foreskrives etter 5-6 måneder etter installasjon av strukturen.

Hvor mange bor med en stent?

Stenting er rettet mot å forlenge menneskeliv og forbedre kvaliteten. Etter en slik operasjon er det viktig å følge alle legenes anbefalinger, følge en diett, ta medisin og treningsterapi. Livets lengde avhenger av hvordan samvittighetsfullt pasienten oppfyller alle kravene.

Kan jeg få et funksjonshemning etter stenting?

Installasjonen av metallkonstruksjoner inne i kranspulsårene innebærer gjenopptakelse av en persons evne til å arbeide på kort tid. Derfor er den overførte stenten ikke grunnen til å få et funksjonshemning. Et unntak kan være sammenhengende hjertesykdom, som følge av at pasienten har begrensninger på fysisk og følelsesmessig stress.

I kampen mot koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt og stenose av arteriene, er den mest effektive metoden coronary stenting. Det krever ikke kutte brystet, har en relativt kort periode med rehabilitering og tolereres godt av pasientene. Protesen utvider karene, fornyer en tilstrekkelig blodstrøm til hjertet, noe som gjør det mulig å forlenge pasientens liv. Det viktigste er å følge reglene for behandling, følge en diett og føre en sunn livsstil etter operasjonen.

anmeldelser

"Jeg ble diagnostisert med en stent etter et hjerteinfarkt. Operasjonen ble godt tolerert. Det var jo et stort hematom i lysken, men hun begynte å gå så tidlig som en uke. Etter utskrivning, jeg måtte begrense seg i mange godbiter (kaffe, sjokolade, hot saus - jeg elsker det)., Gjøre mer mosjon og en spesiell pinne til en sunn livsstil "

"Har overført to omfattende hjerteinfarkt med månedlig intervall. Etter en omfattende undersøkelse viste det seg at stenting ikke ville hjelpe meg lenger, og shunting ville være dødelig. Legene har utnevnt en stor livslang liste over medisiner og rådet dem til å håpe på det beste jeg har gjort i 2 år. "

"Jeg har lenge lidd av angina pectoris. Legene anbefaler stenting, da det er forutsetninger for alvorlig blokkering av blodårene. Men kostnaden for operasjonen for meg viste seg å være uutholdelig (jeg ble telt 85 tusen rubler.). Jeg er pensjonist og jeg har ikke slike besparelser. Derfor har jeg nektet prosedyren så langt. "

Vurder denne artikkelen
(3 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

Hva er stenting med hjerteinfarkt

I den moderne verden er patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet en av de vanligste årsakene til døden.

Grunnen for utviklingen av mange patologier er aterosklerose - en sykdom hvor de innvendige veggene av blodkar akkumulerer kolesterol, som danner en fullstendig plakk over tid, å blokkere blodstrømmen.

Hvis blodet ikke kommer til hjertet på grunn av en lignende plakk, så utvikler muskeliskemi, som deretter utvikler seg til et hjerteinfarkt.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Som plakk bygger seg, kan små deler av det komme ut, og skaper trusselen om en trombose. Hvis en slik koagulasjon blokkerer sterkt blodkaret som er ansvarlig for å gi blod til hjertet, vil det først oppstå en skarp iskemi, og da vil cellens død utvikles.

Myokardinfarkt behandles med en rekke forskjellige teknikker, men en av de mest effektive for dagens er stenting.

Stenting med hjerteinfarkt er svært effektivt ikke bare i de tidlige stadiene av sykdommen, men også på et ganske sent stadium.

Typer av stenter

En stent i hjertet med hjerteinfarkt bidrar til å utvide den smalede lumen av arterien, gjenopprette den forstyrrede blodstrømmen på denne måten.

Stents er laget hovedsakelig av metalliske materialer og er små hule rør med vegger stiplet med en rekke hull - mesh. Hovedmaterialet for å lage slike stenter er kobolt.

Stents er delt inn i to hovedundertyper:

Det må tas i betraktning at den første typen stenter alltid er dyrere, og krever også konstant mottak av antikoagulasjonsbehandling for å forhindre dannelse av blodpropper.

På den annen side beskytter den andre typen av stent ikke arterien mot skleroserende prosesser.

Når du velger type stent, er det verdt å lytte til legenes anbefalinger i denne saken, og også å fokusere på indikasjonene på bruk av en bestemt art.

Moderne medisiner kan tilby et bredt utvalg av forskjellige stents, som også kan variere:

 • formen på hullene i veggene;
 • lang;
 • materiale.

Stenter i dag besluttet å sette ikke bare i koronararteriene, men også i andre store skip, så i hvert tilfelle, er modellen og materialet velges individuelt avhengig av patologi.

Prosessen med stenting med hjerteinfarkt

For å installere en stent, pleier du vanligvis å bruke femoral arterien. For dette, piercerer jeg arterien og injiserer et spesielt kateter i det, på slutten av hvilket stenten er festet. Spissen av kateteret er også utstyrt med en liten boks.

Under forsiktig røntgenkontroll blir et kateter med en stent ført til kranspulsåren. Så snart stenten når det nødvendige stedet der innsnevringen har skjedd, er esken fylt med luft, tvinger stenten til å utvide seg og å trykke plakken på veggen av fartøyet.

Etter at stenten oppstår pålidelig, blir ballongen med kateteret også fjernet gjennom femorale arterien.

Når kateteret er fjernet, behandles injeksjonsstedet nøye og deretter påføres et tett bandasje på såret, noe som forhindrer blødning og påfølgende blodtap.

Stenting etter hjerteinfarkt påvirker pasientens helse positivt, men redder ikke ham fra å danne nye aterosklerotiske plakk i denne og andre fartøy. For å forebygge tilbakefall anbefales pasienten vanligvis å følge en diett, foreskrive en rekke medisiner og forlate under oppsyn av en lege.

Stenting tar vanligvis fra en time til tre timer, men varigheten av operasjonen i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig, alt avhenger av plasseringen av plakk og det berørte fartøyet. Pasienten er under lokalbedøvelse.

Etter prosedyren blir pasienten igjen på sykehuset i en uke for å overvåke tilstanden hans. Legen i observasjonsperioden kan foreskrive pasienten ikke bare antikoagulantia, men også diuretika, som brukes til å kvitte seg med kontrast.

Det er en rekke indikasjoner, der stenting anses som den beste utvei:

 • pasienten lider av alvorlig angina pectoris;
 • pasienten har ofte pre-infarkt forhold
 • det er nødvendig å støtte aortokoronær shunt;
 • pasienten led et transmuralt infarkt med et stort lesjonområde;
 • et hjerteinfarkt har høy risiko for død.

Når operasjonen kommer til slutt, går pasienten inn i intensivavdelingen. Der må han nøye observere regimet, som er spesielt strenge med hensyn til bevegelser etter operasjonen.

Konsekvenser og postoperativ periode

Etter manipulasjon forblir pasienten på sykehuset i opptil en uke, men i fravær av komplikasjoner og en god generell tilstand kan slippes ut mye tidligere. Vilkårene varierer avhengig av hver pasientens personlige egenskaper.

Les om forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt her.

Etter utslipp, foreskrives en rekke medisiner for pasienten, anbefalinger om livsstil er gitt

Dessuten skal pasienten nøye overvåke eventuelle avvik i tilstanden hans, som kan omfatte:

 • utseendet av rødhet, hevelse på stedet der kateteret ble introdusert;
 • åpningen av en blødning fra stedet for innføring av kateteret;
 • purulent utladning fra stedet for innføring av kateteret;
 • utvikling av syndromet av generell forgiftning, som inkluderer feber, hodepine, svakhet, vondt og andre tegn på infeksjon;
 • overdreven tildeling av svette;
 • tap av følsomhet eller ufullstendig volum bevegelser i ekstremiteten gjennom hvilket kateteret ble satt inn;
 • oppkast og kvalme, forstyrrende i flere dager på rad;
 • en sterk hosterefleks, utseendet av smerte i hjertet, kortpustethet;
 • utseendet av blødning i urinen - hematuri;
 • smerte under blæren tømming eller for hyppige ønsker for tømming.

Hvis en pasient begynner å bekymre seg for ett av disse symptomene eller flere på en gang, anbefales han ikke å nøle og rådføre seg med en lege for å hindre risikoen for å utvikle mer alvorlige komplikasjoner.

Stenting anbefales heller ikke i det hele tatt hvis:

 • fartøyets lumen er for liten;
 • det er stenoserende endringer i koronarfartøyet;
 • pasienten mangler koagulasjonsfaktorer
 • pasienten har et mage- eller duodenalt sår.

Forbud mot stenting for magesår lesjoner er forbundet med det faktum at disse sykdommene pålegge strenge forbud mot mottak av platehemmere, og stenting uten å få denne gruppen av legemidler er umulig å gjennomføre.

Stenting, som noen intervensjoner, kan også føre til utvikling av en rekke komplikasjoner.

De hyppigste er:

 • alvorlig blødning fra lårarterien
 • forekomst av arytmier;
 • allergier mot kontrast eller stent dekning;
 • utvikling av et slag
 • utviklingen av gjentatt stenose eller restenose.

Legen gir pasienten løse problemet med arteriosklerose og myokardialt infarkt ved hjelp av operasjonen for å etablere stenten må også vurdere tilstedeværelse av dårlige vaner eller systemiske sykdommer slik som diabetes, i en pasient.

Spørsmålet om funksjonshemming er gitt etter stenting er ganske relevant. Pasienter bør huske på at svaret er negativt.

Intervensjon, om enn med minimal restriksjoner, men returnerer pasientens evne til å jobbe, og påvirker også hans tilstand positivt.

Invaliditet kan høstes av en person etter en medisinsk og sosial undersøkelse, men bare hvis det er noen sammenhengende alvorlige sykdommer.

Beskrivelse av restenose

I noen tilfeller, etter at stenten er blitt installert, kan en slik alvorlig patologi forekomme, som for eksempel gjentatt innsnevring av fartøyet på samme sted, den såkalte restosen.

Restenose utvikler seg ganske sjelden, og årsakene til dannelsen kan være følgende:

 • individuell uforutsigbar reaksjon av vaskulær veggen til nærvær av fremmedlegeme;
 • den første alvorlige patologien til vaskemuren, som vanligvis følger med en systemisk sykdom, som for eksempel diabetes, som primært påvirker blodårene;
 • feil valgt type stent.

Restenose, som en komplikasjon av stenting, forekommer i 4-30% av tilfellene. Tilstedeværelsen av diabetes i pasientens historie øker risikoen for å utvikle denne patologien betydelig.

Men de siste årene med stenting med stents av en ny generasjon, dekket med et spesielt skall, impregnert med rusmidler. Medisiner som blir utskilt av stenthylsen, forhindrer gjenoppbygging av stenose.

Dette bidrar til å redusere forekomsten av restenose betydelig (2-4%).

Legen kan mistenke en gjentatt stenose i tilfelle pasienten igjen behandler klager angina pectoris, mindre enn seks måneder har gått siden den første intervensjonen.

Hvis restenose på stedet av den første stenten kan bekreftes ved hjelp av koronarangiografiteknikken, er det to måter å løse problemet på:

 • angioplastikk;
 • en mer stenting operasjon.

Den gamle stenten fjernes ikke ved gjentatte inngrep, men i stedet legges en ny stent inn i fartøyet, som er installert inne i den gamle stenten og igjen forstørret.

Hvis du trenger å gjøre re-stenting av stenose utvikling, er det anbefalt å prioritere stent slire belagt med medisiner som hindrer dannelsen av stenose.

Les også hva som er tarminfarkt og hva er dens konsekvenser.

Beskrivelse av hemorragisk hjerneinfarkt du finner i en annen artikkel på nettstedet.

Coronary stenting (karene i hjertet)

Hovedårsaken til de mest alvorlige manifestasjoner av koronar hjertesykdom, myokardialt infarkt, er et brudd på muskelkraft på bekostning av aterosklerotiske vaskulære lesjoner.

Aterosklerose påvirker arterieveggen. På grunn av tap av elastisitet er muligheten for tilstrekkelig ekspansjon tapt. Avsetningen av aterosklerotiske plakker fra innsiden fører til en innsnevring av karetets diameter, noe som gjør det vanskelig å levere næringsstoffer. En kritisk reduksjon anses å være 50% av diameteren. Samtidig begynner de kliniske symptomene på hypoksi (mangel på oksygen) i hjertet. Dette uttrykkes i angina angrep.

Fullstendig blokkering av kranspulsåren fører til utvikling av nekrose (nekrose) ved hjerteinfarkt. Over hele verden er denne patologien fortsatt ansett som en av hovedårsakene til voksen dødelighet.

Tidlig stenting av hjerteskjærene kan forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner av aterosklerose.

Hva er "stenting"?

Begrepet "stenting" refererer til en operasjon for å installere en stent inne i arterien, som et resultat av hvilken en mekanisk forlengelse av den innsnevrede del og restaureringen av normal blodstrøm til organet utføres. Operasjonen refererer til endovaskulære (intravaskulære) kirurgiske inngrep. Det utføres i avdelinger i vaskulær profil. Det krever ikke bare høy kvalifikasjon av kirurger, men også teknisk utstyr.

De etablerte fremgangsmåter for kirurgi ikke bare koronar stenting (hjerteblodårer), men også installasjon av stenter i halspulsåren for å fjerne tegn på cerebral iskemi i den femorale - til behandling av aterosklerotiske forandringer i føttene, i den abdominale aorta og iliaca - i nærvær av tydelige tegn på aterosklerotiske lesjoner.

Hva er en "stent", en rekke

En stent er en lett maskerør, sterk nok til å gi et arterieskjelett i lang tid. Stents er laget av metall legeringer (oftere kobolt) i samsvar med høyteknologi. Det er mange typer. De varierer i størrelse, struktur av rutenettet, beleggetes natur.

Det er to grupper av stenter:

 • uten belegg - brukes i operasjoner på arterier av middels størrelse;
 • belagt med et spesielt belegg av polymer, som frigjør et stoff i løpet av året, og forhindrer re-stenose av arterien. Kostnaden for slike stents er mye dyrere. De anbefales til montering i koronarbeholdere, krever konstant bruk av rusmidler som reduserer dannelsen av blodpropper.

Hvordan er operasjonen?

For stenting hjerteårer i lårarterie kateter på hvis ende ligger en liten spray mens du bruker det på stent. Under kontroll av røntgenapparat kateter settes inn i munningen av koronararteriene og bevege seg til den ønskede delen av innsnevringen. Deretter blåses boksen opp til ønsket diameter. Samtidig presses aterosklerotiske innskudd inn i veggen. Stenten som våren ekspanderer og blir igjen på plass etter at ballongen er blåst og kateteret fjernet. Som et resultat blir blodstrømmen gjenopprettet.

Operasjonen utføres vanligvis under lokalbedøvelse. Varer fra en til tre timer. Før operasjonen administreres pasienten som fortynner blodet for å forebygge trombose. Hvis nødvendig, installer flere stenter.

Etter kirurgisk inngrep bruker pasienten på sykehus i opptil syv dager under tilsyn av en lege. Det anbefales å drikke rikelig med væsker for urinutgang av kontrastmidler. Tilordne antikoagulanter for å forhindre vedheft av blodplater og dannelse av trombi.

Hvem er vist operasjonen, undersøkelse

Utvelgelse av pasienter med iskemisk hjertesykdom til kirurgisk behandling utføres av en kardiokirurg. I klinikken oppholds pasient som gjennomgår et nødvendig minimum undersøkelse som omfatter alle nødvendige blod- og urinprøver for å bestemme funksjonen av indre organer, lipogram (total kolesterol og dens fraksjoner), blodlevring. Elektrokardiografi lar deg spesifisere områder av hjerteinfarkt etter et hjerteinfarkt, prevalens og lokalisering av prosessen. Ultralydundersøkelse av hjertet visuelt i bildene viser funksjonen til alle avdelinger av atria og ventrikler.

I pasientavdelingen er angiografi obligatorisk. Denne prosedyren består i intravaskulær innføring av et kontrastmiddel og en serie av røntgenbilder som utføres når vaskulærsengen er fylt. De mest berørte grenene er identifisert, lokalisering og grad av innsnevring.

Intravaskulær ultralyd undersøker potensialet av arterieveggen fra innsiden.

Undersøkelsen gjør at angiosurgenen kan bestemme den nøyaktige plasseringen av den foreslåtte stentimplantasjonen, for å identifisere mulige kontraindikasjoner til operasjonen.

Indikasjon for operasjonen:

 • alvorlige hyppige angina angina angrep, definert av en kardiolog som preinfarkt;
 • støtter koronar bypass (bypass kirurgi - er installasjonen av en kunstig blodåre for å omgå det overlappede), som har en tendens til å bli smalere i ti år;
 • på vitale indikasjoner ved alvorlig transmural infarkt.

Kontra

Umulighet til å introdusere en stent er bestemt under undersøkelsen.

 • Et vanlig nederlag på alle kranspulsårene, på grunn av hvilket det ikke er noe spesifikt sted for stenting.
 • Diameteren av den innsnevrede arterien er mindre enn tre mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Nedsatt nyrefunksjon, lever, respirasjonsfeil.
 • Allergisk reaksjon fra pasienten til iodpreparater.

Fordelene med stenting før andre operasjoner:

 • liten traumatisk teknikk - det er ikke nødvendig å åpne thoraxen;
 • kort periode med innlagt opphold;
 • relativt lav pris;
 • rask gjenoppretting, retur til arbeid, fravær av pasientens langsiktige funksjonshemning.

Komplikasjoner av operasjonen

Imidlertid hadde 1/10 av de opererte pasientene komplikasjoner eller uønskede konsekvenser:

 • perforering av fartøyets vegg
 • blødning;
 • dannelse av blodakkumulering i form av en hematom på punkteringspunktet i lårarterien;
 • stenttrombose og behovet for gjentatt stenting;
 • nedsatt nyrefunksjon.

Video, som tydelig viser essensen av operasjonen:

Gjenopprettingstid

Den overførte stenting av hjerteskjulene gjør det mulig å forbedre pasientens velvære, men dette stopper ikke den aterosklerotiske prosessen, endrer ikke nedsatt fettmetabolismen. Derfor må pasienten utføre resept fra en lege, overvåke nivået av kolesterol og blodsukker.

Det vil være nødvendig å ekskludere animalsk fett fra ernæring og begrense karbohydrater. Ikke anbefalt å spise et fett svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og krydret krydder, kjøtt, ost, egg, fra ustø hvete pasta, sjokolade, søtsaker og kaker, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkohol og øl, karbonert søte drikke.

Diet krever nødvendigvis inngå diett av frukt og grønnsaker i salater eller fersk juice, kokt fjærfe, fisk, korn, pasta fra durum, cottage cheese, meieriprodukter, grønn te.

Det er nødvendig å etablere 5 - 6 måltider om dagen, overvåke vekten. Om nødvendig, bruk avlasting dager.

Daglige morgenøvelser øker stoffskiftet, forbedrer stemningen. Du kan ikke umiddelbart ta opp store øvelser. Anbefalt gangavstand, først på korte avstander, deretter med økende avstand. Det er populært å gå sakte opp trappen. Du kan øve på simulatorer. Pass på at pasientene skal lære å telle sin puls. Ikke tillat betydelig overbelastning med økt hjertefrekvens. Sport anbefales for sykling og svømmebasseng.

Medikamentell behandling er redusert til innretninger for å redusere blodtrykket (hypertensive pasienter), statiner for å normalisere kolesterolnivået og stoffer som reduserer trombose. Pasienter med diabetes bør fortsette spesifikk behandling for endokrinolog.

Det er bedre om rehabilitering etter stenting vil bli utført i sanatorium-resort forhold, under medisinsk tilsyn.

Operasjonen av stenting har pågått i omtrent førti år. Teknikker og teknisk støtte blir stadig bedre. Utvid vitnesbyrd, det er ingen aldersbegrensninger. Det anbefales at alle pasienter med iskemisk hjertesykdom ikke bør være redd for å rådføre seg med en kirurg, dette er en mulighet til å forlenge det aktive livet.

Stenting av hjertekarene - hva er det?

Moderne kardiologi har et helt arsenal av midler for å bekjempe hjertesykdom og forebygge hjerteinfarkt, som dreper millioner av liv hvert år. En av metodene - Dette er stenting av koronarbeinene. Hva er det, og hvilke resultater kan forventes etter cardiosting?

Hvorfor trenger jeg en stent i et fartøy?

Angina pectoris og myokardinfarkt er manifestasjoner av hjerte-iskemi - en sykdom forbundet med oksygen sult av hjertemuskulaturen. Forringelse av ernæringen er et resultat av et brudd på blodsirkulasjonen i kranspulsårene, som gir blod til hjertet.

Utilstrekkelig blodtilførsel er forårsaket av innsnevring (stenose) av arteriene som følge av tilstopping av kolesterolplakkene. Ikke mindre farlig er trombi.

For å øke klaring i fartøyet, plasseres en stent i den. Det er en fleksibel maskestruktur som utvider den vaskulære sengen, gjenoppretter normal blodstrøm. I dag, i spesialiserte kardiologiske sentre, utføres en slik operasjon av alle pasienter med hjerteinfarkt.

Stenter er installert på riktig koronar (RCA), venstre fremre nedstigende gren (LAD), venstre koronararterie (LCA) og aorta.

Typer av stenter og deres egenskaper

En stent er en fjær av sylindrisk form, laget av spesielt metall eller plast. Den blir introdusert i det berørte fartøyet i komprimert form og spres på riktig sted ved hjelp av en ballong inn i hvilket trykk påføres. Boksen fjernes deretter, og våren forblir på plass og holder vaskulærveggen.

Typer av stenter er forskjellige i design, så vel som i materialet de er laget av.

Cardiosurgery bruker følgende strukturer:

 • Laget av fin ledning, de kalles ledning;
 • Bestått av individuelle lenker i form av ringer;
 • Representerer et fast rør - rørformet;
 • Utført i form av et rutenett.

Ved akutte tilstander (under et infarkt eller angrep av ustabil angina) blir blanke metallstenter ofte brukt. De brukes når innsnevringen av koronararteriene ikke når kritisk nivå, og sannsynligheten for ytterligere stenose er liten.

Stents med et stoffbelegg

Stents av den nye generasjonen er produsert med et medikamentbelegg, som forhindrer forekomsten av komplikasjoner og reduserer risikoen for re-okklusjon av arterien.

Det finnes flere typer slike stents. De er metallstrukturer med et polymerbelegg, som er dekket av et lag med medisin som undertrykker veksten av vevet av fartøyet.

Gradvis kommer dette legemidlet inn i kroppen, og polymeren løses. Holder en metallramme som støtter arterienes vegger. Biokompatible stenter med medisinsk belegg er mye brukt i europeiske og russiske klinikker.

Stent med bionedbrytbart belegg

Betingelser for opptak av stativet

Den mest moderne typen stent - stillas. Han utfører rollen som stillas i fartøyet. Driftsprinsippet er følgende - Etter innsetting i arterien støtter stenten sine vegger i ønsket tilstand.

Forkrosset aterosklerotisk plakk med en spesiell beholder skal helbrede for å forhindre dannelse av trombi på den. I perioden fra 3 til 6 måneder, er stenten "arbeider" som frigir medisinen, helbredende vaskulært endotel (indre skall) og ikke tillate den å vokse normalt.

Et stillas laget av det fineste metallnettverket (nesten 20 ganger tynnere enn et menneskehår) med en bionedbrytbar polymerbelegg. Seks måneder senere er strukturen fullstendig dekket med endotel, og polymerbelegget som inneholder stoffet, oppløses. Som et resultat forblir det normale lumen i arterien, og veggene forblir elastiske.

Fordeler, ulemper og levetid for stenter

Coronary stenting løser mange problemer forbundet med aterosklerotiske skader i arteriene. Det gjør det mulig å gjenopprette blodsirkulasjonen, forbedre livskvaliteten hos pasienter med hjerteinfarkt, forhindrer hjerteinfarkt. Og likevel er stentene ikke perfekte, sammen med de dyder de har ulemper med.

Fordelene ved stenting er:

 • Liten traumatisme i forhold til en åpen operasjon på hjertet;
 • Bruk bare lokalbedøvelse;
 • Kort rehabiliteringstid;
 • Høyt resultat - mer enn 85% av operasjonene er vellykkede.

Ulempene med stenting kan tilskrives:

 • Risikoen for komplikasjoner og re-stenose, det er lavere når du installerer narkotika-eluerende stenter;
 • Kompleksiteten i operasjonen i nærvær av kalsiumavsetninger i karene;
 • Tilstedeværelse av kontraindikasjoner.

I tillegg bryter metallstrukturen som er igjen i karveggen, sin evne til å kontrakt og slappe av. Et ufullstendig resorbert polymermateriale som inneholder stoffet kan forårsake separerte effekter i form av en allergi.

Hvor lenge vil stenten vare?

Stentens liv er avhengig av mange faktorer:

 • Stentens overlevelse (avslag er ekstremt sjeldne);
 • Overholdelse av pasientens alle kardiologiske forskrifter for neste år (i noen tilfeller er dette så lenge spesialbehandling varer);
 • God toleranse for nødvendige medisiner til pasienter;
 • Tilstedeværelse eller fravær av andre alvorlige sykdommer, for eksempel diabetes, trophic ulcers eller magesår.

Under alle gunstige forhold vil stenten tjene til slutten av livet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for kirurgi

Ikke alle pasienter med iskemi i hjertet viste stenting.

Det utføres bare i følgende tilfeller:

 • Preinfarkt med trussel om akutt myokardinfarkt;
 • Ustabil angina;
 • Progresjon av angina pectoris med hyppige alvorlige anfall ikke fjernet av nitroglyserin;
 • Akutt hjerteinfarkt;
 • Utbruddet av angina angrep for de første 2 ukene etter et akutt infarkt;
 • Stabil angina 3 og 4 funksjonell klasse;
 • Re-innsnevring av arterien etter stentplassering.

Det er en gruppe pasienter som blir vist installasjonen av en stoffeluerende stent.

Disse inkluderer pasienter:

 • Diabetes mellitus;
 • På hemodialyse
 • Med gjentatt stenose etter installasjonen av holometallisk stent;
 • Med utvikling av stenosis av shunt etter aortokoronary shunting.
til innholdet ↑

Kontra

Det finnes en rekke kontraindikasjoner for stentinstallasjon (selv i nødstilfeller):

 • Alvorlig respirasjons-, lever- og nyreinsuffisiens
 • Periode med akutt slag
 • Nåværende smittsomme sykdommer;
 • Intern blødning;
 • Redusert blodpropp med trusselen om blødning.

Kontraststoff for røntgenkontrolloperasjon inneholder jod. Derfor kan folk med allergier mot det stent ikke bli installert. Ikke bruk denne metoden med arterie lumen mindre enn 3 mm og med generell aterosklerotisk skade på vaskulærsengen.

Faser av operasjonen

Prosedyren for installering av stenten krever forberedelse av pasienten. På dette stadiet utføres koronarangiografi for å bestemme lokaliseringen av det tilstoppede karet og for å bestemme omfanget av dets lesjon. I en nødsituasjon er blodprøver og EKG også utført. Ved en planlagt operasjon utføres en grundigere undersøkelse av pasienten.

Den inkluderer:

 • Laboratorietester av urin og blod - generelt og biokjemisk, bestemmelse av blodkoagulasjon, for hepatitt og HIV;
 • Hjertestudier - ekkokardiografi, daglig EKG-overvåking, ultralyd av koronarbeholdere med dupleksskanning og Doppler.

Om nødvendig utnevner du også magnetisk resonansbilder eller datortomografi. Før operasjonen injiseres pasienten med legemidler som fortynner blodet og forhindrer blodpropper, samt en beroligende.

Hvordan sette en stent?

Tilgang til koronararteriene er gjennom lårarterien eller gjennom armen. Den andre måten - innføring av en introducer med en stent gjennom den radiale arterien av underarmen - brukes hyppigere på grunn av lettere tilgang til koronarbein.

Driftsprosedyre:

 • Punktstedet er bedøvet og en leder med en boks er satt inn i den.
 • Med blodstrømmen under kontroll av røntgen, når han det ønskede stedet i arterien;
 • Etter at ballongen er festet på riktig sted, oppblåses den med en sprøyte;
 • Under trykk oppstår ødeleggelse av den aterosklerotiske plakk;
 • En leder med en boks er fjernet og en stent med en ballong inne er installert på plass;
 • Kateteret injiseres igjen i det berørte fartøyet, ballongen ekspanderer under trykk og åpner stenten og fester den fast til veggene av arterien på stedet av den ødelagte plakken.

Etter operasjonen er pasienten i intensivavdelingen i 1 til 2 dager, deretter overført til den generelle. Rehabilitering etter stenting er begrenset mobilitet og tar 5 til 7 dager, hvoretter pasienten slippes ut fra sykehuset.

Hvordan leve med en stent?

Livet etter operasjonen må være underlagt visse regler. Legen før utslipp gir råd om å ta medisiner, fysisk aktivitet og diett.

Video: Alt om hjerte stenting

Etter operasjonen føles pasienten umiddelbart lettet - er kortpustethet, brystsmerter og andre symptomer på angina pectoris.

For å unngå komplikasjoner og re-stenose i fremtiden må følgende forhold følges:

 1. Fortsetter å ta i løpet av det første året medisin, utnevnt av en lege. Dette er stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper (Plavix, Aspirin Cardio eller Cardiomagnolo). Et år senere kan du redusere doseringen.
 2. Unngå eller alvorlig begrense mat med fettinnhold, nekte salte, røkt og syltetøy. Ta om nødvendig statiner som senker kolesterolnivået i blodet.
 3. Hypertensjon krever konstant overvåking av trykk og bruk av antihypertensive stoffer, foreskrevet av lege. Dette vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag etter stenting.
 4. Det er nødvendig å kvitte seg med dårlige vaner.
 5. Nødvendig dosering fysisk aktivitet. Det er nok å gjøre daglige turer i 30-40 minutter.

I løpet av året, mens du tar medisiner som reduserer blodpropp, unngå skader og kutt. Hvis det er behov for en akutt operasjon i denne perioden, bør den behandlende legen vite hvor mye tid det har gått siden stent ble installert. Disse forholdene må følges nøye når du installerer et stoffstent. Enkel holometallisk krever ikke slik behandling.

Hjertesykdom i vår tid er mye "yngre". Ofte utføres kardiostering av svært unge menn. En vellykket operasjon uten komplikasjoner tillater dem å fortsette å leve et fullt liv.

Hvor mange lever etter stentinstallasjon

Med overholdelse av en sunn aktiv livsstil, alle medisinske anbefalinger og fraværet av andre alvorlige sykdommer, er forventet levealder for pasienter med hjertesykemi betydelig økt. Dette fremgår også av pasientens tilbakemelding.

Mulige komplikasjoner

Operasjonen av stenting er nå betraktet som rutinemessig og fullt teknologisk praktisert. Derfor komplikasjoner etter utførelsen - en sjeldenhet.

Likevel er de og er som følger:

 • Under operasjonen det kan være en allergi mot medisiner som brukes, blødning (ikke mer enn 1,5% av tilfellene), forekomsten av arytmi, utvikling av angina pectoris og hjerteinfarkt;
 • postoperativ - dette er en hematom ved inngangen til lårbenet eller den radiale arterien (forekommer ofte), aneurisme, arytmi, trombose;
 • fjern - trombose, gjentatt innsnevring av arterien.
til innholdet ↑

Hvor mye koster kronisk stenting i Russland og Ukraina?

I nødstilfeller, når stenten er installert i henhold til vitale indikasjoner, gjøres det innenfor rammen av obligatorisk sykeforsikring. Det er, det er gratis for pasienten.

Kostnaden for den planlagte operasjonen består av mange komponenter og beregnes individuelt, avhengig av kostnadene ved operasjonen. Prisen for stenting for Ukraina og Russland er omtrent like stor. I Russland, kan en stent bli satt for 100 - 150 tusen rubler, i Ukraina operasjonen vil koste 30 - 40 000 hryvnia.

anmeldelser

Marina Sergeevna, 58 år gammel, Kemerovo

Moren min ble gitt en stent for 8 år siden i en nødsituasjon under et hjerteinfarkt. Gjort det gratis. Siden da har angina angina nesten opphørt, men alvorlig kortpustethet vedvarer. Men hun er allerede 81 år gammel og mange andre sår. Hun er fortsatt veldig aktiv, foretrekker å leve separat. Jeg tror at stenten betydelig forlenget livet hennes.

Mikhail Mikhailovich, 60 år gammel, Voronezh

Har fått kirurger allerede etter et hjerteinfarkt. Operasjonen for å installere stenten var relativt enkel. Etter operasjonen var det problemer med pulsfrekvensen - etter den vanlige 50-55 steg den til 90-110. Og trykket derimot gikk ned til normen - 120/80. Etter noen måneder gikk alt tilbake til normal - igjen økte trykket, og pulset returnerte til normalt. I tre år har jeg levd stille uten en konstant frykt for et hjerteinfarkt. Min tilstand har forbedret seg betydelig.

Les Mer Om Fartøyene