Stenting av hjertet: beskrivelse av operasjonen, dens verdighet, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er denne operasjonen - stenting av hjerteskjærne, hvorfor anses det for å være en av de beste metodene for behandling av ulike former for iskemisk sykdom, særegenheter ved sin adferd.

Stenting koronar hjerte - det er minimalt invasiv (svak) endovaskulært (intra) operasjon på arteriene som forsyner hjertet, som er for å øke deres smalere og okkludert partier ved å montere inn i lumen av vaskulær stent.

Slike endoskopiske operasjoner utføres av endovaskulære kirurger, kardiokirurger og vaskulære kirurger i spesialiserte sentre for endovaskulær cardiosurgery.

Operasjonsbeskrivelse

Aterosklerose av koronararteriene, som er manifestert i dannelsen av hulrommet i blodårene kolesterol plakk - et typisk kausal mekanisme for koronar hjertesykdom Disse plaques ser ut som fremspring og ujevnheter, hvor det er betennelse, arrdannelse, ødeleggelse av det indre lag av fartøyet og blodpropper. Slike patologiske endringer i de vaskulære hulrommet reduseres helt eller delvis tette arterien, redusere blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette truer hans iskemi (oksygen sult) eller et hjerteinfarkt (nekrose).

Betydningen av stenting årene i hjertet er å gjenopprette lumen av koronararteriene i feltet innsnevring av aterosklerotisk plakk med særskilte ekstendere - stent. Dermed er det mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon i hjertet på en pålitelig og fullstendig måte.

Stenting lindrer ikke aterosklerose, men bare for en tid (flere år) eliminerer dens manifestasjoner, symptomer og de negative konsekvensene av kranskärlssykdom.

Egenskaper ved teknikken for koronar stenting:

 1. Denne operasjonen er endovaskulær - alle manipulasjoner utføres utelukkende inne i fartøyets lumen, uten kutt på huden og brudd på integriteten i de berørte områdene.
 2. Lumen av det okkluderte arterie kan ikke gjenopprettes ved å fjerne plakk, og ved hjelp av stenten - en tynn metallisk karprotese i form av nettrør.
 3. Stentens oppgave, introdusert i den trange delen av arterien - er å presse de aterosklerotiske plakkene inn i karetets vegger og skyve dem fra hverandre. Denne handlingen lar deg utvide lumen, og selve stenten er så sterk at den fungerer som et rammeverk som stabilt holder det.
 4. I løpet av en operasjon kan så mange stenter installeres etter behov, avhengig av antall innsnevrede seksjoner (fra en til tre eller fire).
 5. Gjennomføringen av stenting krever at pasienten går inn i radiokontraststoffer (preparater) som fyller koronarbeinene. For å registrere sitt bilde, samt kontrollere fremdriften i kontrast, brukes X-ray utstyr med høy presisjon.

Mer om stenter

En stent som er installert i lumen av den innsnevrede koronararterien, skal bli et pålitelig internt rammeverk som ikke tillater fartøyet å re-kontrakt. Men et slikt krav, presentert til ham, er ikke den eneste.

Ethvert implantat innført i kroppen er fremmed for vev. Derfor er det vanskelig å unngå å unngå reaksjonen av avvisning. Men moderne coronary stents er så godt gjennomtenkt og konstruert at de ikke forårsaker noen ekstra endringer.

De viktigste egenskapene til den nye generasjons stents er:

 • Er laget av en metalllegering av kobolt og krom. Den første gir god vevsfølsomhet, den andre styrken.
 • I utseende ligner det et rør ca. 1 cm langt, fra 2,5 til 5-6 mm i diameter, hvis vegger har form av et rutenett.
 • Nettstrukturen gjør at du kan endre stentens diameter fra det minimum du trenger under oppførselen til okklusjonsstedet, til det maksimale du trenger for å utvide den smalte delen.
 • Dekket med spesielle stoffer som blokkerer koagulerbarheten av blod. De frigjøres gradvis, forhindrer reaksjonen av koaguleringssystemet og dannelsen av trombi på selve stenten.
Klikk på bildet for å forstørre

Gamle stentprøver har betydelige ulemper, hvorav den viktigste er mangelen på antikoagulantbelegg. Dette er en av hovedårsakene til mislykket stenting på grunn av deres tilstopping med blodpropper.

Den virkelige verdien av metoden

Stenting av hjertens arterier er ikke den eneste måten å gjenopprette kransløpsstrømmen. Hvis dette var så, ville problemet med iskemisk sykdom vært løst. Men det er slike fordeler som gjør at stenting kan betraktes som en virkelig effektiv og sikker behandlingsmetode.

Konkurrere med det teknikker - aortokoronary shunting og medisinering. Hver av metodene har noen fordeler eller ulemper. Ingen av dem skal brukes i henhold til malprinsippet, men individuelt sammenlignet med egenskapene til sykdomsforløpet i en bestemt pasient.

Prinsipp for koronar bypass kirurgi

I tabellen er det komparative karakteristikk for kirurgiske teknikker for formålet med tildeling av reelle fordeler ved koronarstenting.

Kardiologistandard

Kirurgi: stenting

"State Research Center Angiography.su" gjennomfører stenting på høyt profesjonelt nivå og til de beste prisene.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet har den mest triste statistikken om dødeligheten. Hvis tidligere de led av for det meste voksne og eldre, er kategorien av slike pasienter i dag mye yngre. Feil livsstil, konstant stress, tretthet og dårlige vaner - alt dette kan føre til brudd på hjertemuskelen.

Ofte for å løse slike problemer, bestemmer leger å installere en cardio stent. Denne typen operasjon tillater oss å gjenopprette patency av fartøyene, som gjør at pasientene våre kan gå tilbake til en normal livsstil etter 2 uker etter intervensjonen.

Hva er stenting?

Dette er en type kirurgisk inngrep, hvor en stent injiseres i det berørte karet med en aterosklerotisk plakk, som forhindrer innsnevring av lumen.

Før operasjonen blir pasienten tilordnet koronar angiografi. Denne diagnosen lar deg bestemme plasseringen av aterosklerotiske plakk, tilstanden til koronarbeinene og graden av innsnevring. Operasjonen selv er under lokalbedøvelse. Avhengig av området i det berørte området, kan pasienten trenge fra en til flere stenter. Installasjonsprosedyren er ganske enkel og sikker, det tar fra 40 til 60 minutter. De fleste pasienter blir tømt neste dag. I dag er det den mest moderne og effektive måten å løse mange kardiovaskulære problemer på. Fordelen med denne metoden er også at det praktisk talt ikke gir komplikasjoner.

Prisene på stenter er avhengig av om du trenger en stent med eller uten belegg. I noen tilfeller anbefaler leger å installere en billigere, ikke-belagt stent. Her er nivået av vaskulær lesjon, individuelle egenskaper og sammenhengende sykdommer tatt i betraktning. Prisen på stenting avhenger av mange faktorer. Men i første omgang bør man ikke fokusere på prispolitikk, men på nivå av legernes kvalifikasjon. Ofte er det fornuftig å glemme besparelsene og gjøre et valg til fordel for et spesialisert senter med høyteknologisk utstyr og et profesjonelt team av leger. I dette tilfellet kan kostnaden for stenten bli inkludert i den totale kostnaden for stenting. I vårt senter er det over 2500 operasjoner for installasjon av stativ per år. Vi anbefaler at du leser våre leger i avsnittet "Våre spesialister". Vi er sikre på at etter å ha blitt kjent med vårt team, vil du ikke være i tvil om hvor du skal slå på for å løse dine helseproblemer.

Hvor er det bedre å gjøre stenting i Moskva

For å være sikker på at operasjonen er vellykket, for å redusere risikoen for komplikasjoner til et minimum, er det nødvendig å nærme seg valget av den medisinske institusjonen som skal utføre behandlingen på en forsvarlig måte.

Hvis det er hensiktsmessige indikasjoner på operasjonen, er det nødvendig å bestemme hvor man skal gjøre stenting. I dette tilfellet er det best å kontakte kjente medisinske sentre som spesialiserer seg på behandling av hjertesykdommer og lignende operasjoner. Det er viktig å vurdere antall operasjoner som utføres av senteret per år, utstyret til senteret og legens kvalifikasjoner. Vårt senter utfører over 2500 operasjoner per år. Den mest moderne Angiographs General Electric Innova 4100 og Philips Integris Allura står på vakt for våre pasients helse, noe som gjør det mulig å sikre de høyeste resultatene av operasjonen.

Livet med stenter varierer ikke vesentlig fra pasientens liv før kirurgi. Siden det ikke er noen nerveendringer inne i fartøyene, føler den etablerte stenten seg ikke i det hele tatt. Man bør imidlertid ikke glemme at selv etter operasjonen er det nødvendig å observere visse regler som gjør det mulig å opprettholde kroppen din så lenge som mulig i arbeidstilstand, så rettidig behandling i vårt sentrum vil sikre deg mange års sunt liv.

Prisen på stenting i Moskva

I hovedstaden svinger prisene på slike operasjoner i gjennomsnitt på 40-50 tusen rubler. Men generelt er prisene på stenter i Moskva avhengig av mange faktorer. I denne forbindelse kommer det første stedet fra tilliten til behandlende lege og hans anbefalinger. Ofte anbefaler leger at de går gjennom stenting i spesialiserte kardiologiske sentre, fordi de har det høyeste og moderne utstyret. "State Research Angiography.su" er inkludert i listen over de beste hjertesentrene i Moskva, der det anbefales å gjennomgå stenting. Vårt senter er utstyrt med alt nødvendig medisinsk utstyr for å gjennomføre et bredt spekter av analyser og etterfølgende kirurgisk inngrep. For å ta en beslutning om å kontakte vårt senter anbefaler vi sterkt at du blir kjent med våre leger i avsnittet "Våre spesialister" i menyen på nettstedet.

Hvordan få en henvisning til stenting

Hvis den behandlende legen tar stilling til behovet for stenting for pasienten, kan han foreskrive riktig retning. For dette er det nødvendig å sende et elektrokardiogram og konsultere en kardiosurgeon. Videre er det nødvendig å velge mellom: å gå på drift på egen regning eller på en fri kvote. I andre tilfelle vil konklusjonen fra sjefspesialisten om behovet for denne typen operasjon og oppstart på køen være nødvendig. Svært ofte går folk til leger når situasjonen krever akutt intervensjon, så kostnaden for stent og operasjonen selv betales av pasientene.

Stenter i kardiologi

Deres bruk begynte i forrige århundre. På grunn av konstant forskning innen medisin og ny teknologisk utvikling, reduseres risikoen for komplikasjoner etter operasjoner konstant, og rehabiliteringsbetingelsene reduseres. Svært mange sykdommer har opphørt å være en dom: folk fører en vanlig livsstil for seg selv og deres kjære, og overholder ubetydelige begrensninger. Hittil er hjertestentene det mest sparsomme og optimale alternativet for å løse hjerte- og kardiovaskulære problemer.

Stentens liv er ikke begrenset. Mye vil avhenge av den generelle tilstanden til koronarfartøyene og deres reaksjon på den utenlandske konstruksjonen. For å sikre at stentene ikke bare sørger for patenter av fartøyet, men også hindrer komplikasjoner, utviklingen av ulike sykdommer, begynte de å bli produsert med et spesielt legemiddelbelegg. Til dags dato har mer enn 400 stent-modeller blitt opprettet i verden. Det er en konstant forbedring for å maksimere bruksvarigheten.

Ikke vær redd for å søke medisinsk hjelp, du bør være redd for å løpe sykdommen. Ikke kjør helsen din.

Vi venter på deg i vårt sentrum!

Terapi, kardiologi

Terapeutiske og kardiologiske trenere

Terapi og kardiologi er de mest omfattende og informasjonsrike delene av moderne medisin, hvor hovedoppgaven er å undersøke indre sykdommer, inkludert sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

For at praktikanter og praktikanter skal kunne mestre ferdighetene ved å behandle disse sykdommene, er det kun teoretiske grunner som ikke er nok. For å perfeksjonere de praktiske ferdighetene, bør moderne terapeutiske og kardiovaskulære simulatorer brukes.

Alle kardiologiske og terapeutiske simulatorer presentert i vårt sortiment er produsert i henhold til industristandarder og krav. Derfor, når du kjøper et produkt i selskapet "Zarnitsa", kan du være sikker på sin utmerkede kvalitet, pålitelighet og effektivitet.

Terapeutiske og kardiologiske tilstander

Også populært blant våre produkter er tematiske kardiologiske og terapeutiske tilstander, noe som avslører ulike problemer av terapi og kardiologi spesielt. Terapeutiske stender rettet mot visuell undersøkelse av teoretisk medisinsk informasjon av praktikanter.

I sortimentet av firmaet "Zarnitsa" finnes det en rekke terapeutiske og kardiologiske stativ som du kan kjøpe i dag eller ordre tilpasset individuelle behov. Blant disse modellene er tilgjengelig som viser sykdommen: endokrine systemet, øvre luftveier, koronar hjertesykdom, lever, galleblære og bukspyttkjertel, hud, fordøyelsessystemet, hjernen patologi, luftveiene.

Alle stativ er ledsaget av didaktisk materiale og fullskala prøver.

stå installasjon

God ettermiddag, min far hadde et hjerteinfarkt, kom han til et rehabiliterings selvfølgelig leger rådes til å raskt sette en messe i hjertet av kvrte ventetid gir ingen mening, fordi det vekker kostnadsfritt.

Svar fra legen:

For å bestemme de indikasjonene for kirurgi koronarstenting krever data selektiv koronar angiografi (SAG), hvoretter indikasjoner for en bestemt type av kirurgisk behandling av CHD. Før SCS er samråd med kardiologen til POMC nødvendig. Med vennlig hilsen, Klinisk instituttleder Kuznetsov Konstantin Viktorovich. Tlf. 8 (831) 466-43-85

Hva er vaskulær stenting?

Stenose er innsnevring av fartøyet, hvor blodstrømmen er delvis eller helt blokkert. Denne anomali oppstår på grunn av atherosklerose og kan være en konsekvens av skader som oppstår. Fartøy kan deformere i noen og orgel og forårsake slike farlige sykdommer som, som iskemisk hjertesykdom, aterosklerose i nedre ekstremiteter og andre farlige sykdommer. For å få god blodgennemstrømning er det nødvendig med stenting av karene.

Hva er det

Stenting blodkarrene i hjertet er å sette stenten inn i karet kirurgisk, og dermed gjenopprette dets funksjoner. I enkle ord er denne operasjonen forlengelsen av menneskelivet.

Når sykdommen begynner å manifestere seg, merker personen ikke det. Med den videre utviklingen av stenose manifesterer oksygen sult i indre organer. Standard medisinering er upassende her - kirurgi er nødvendig.

søknad

Koronararterie stenting - hvis iskemisk hjertesykdom oppdages. Myokardiet kan ikke få riktig mengde ozon for god ytelse. Myokardceller er fastende og myokardinfarkt oppstår. Den viktigste kilden til iskemi er atherosklerose i koronarbeinene, de gir blod til hjertet. Også preinfarkt. I noen tilfeller utføres operasjonen under et infarkt, og sparer dermed en persons liv.

Aterosklerotisk kardiosklerose av kar

Stenting arteriene av nedre ekstremiteter. Ved stenose føler en person skarpe smerter i bena og hofter. Hvis det ikke er truffet noen tiltak for å identifisere stenosen, kan gangrene av bena begynne.

Stenting av karotider. Søvnige arterier leverer blod til hodet. Med stenose kan konsekvensene være forskjellige fra hodepine til mer alvorlige problemer. Når stenting av karoten arterier er gjort, i tillegg til å sette inn stenten, er et beskyttelsesmiddel også tilsatt med en membran som holder mikrotrombi.

Restenose av kranspulsåren etter kirurgisk inngrep for å behandle iskemisk sykdom. Seks måneder etter denne prosedyren gjentas vaskulær restenose - restenose. For å forhindre at dette skjer under angioplastikk, blir stenting lagt til.

Hos pasienter med koronar hjertesykdom som gjennomgått bypasstransplantasjon av koronararterien (kirurgisk, restaurering av blodtilførselen til hjertet med en shunt), etter denne operasjonen, etter omtrent ti år, kan en shunt-innsnevring forekomme. Stenting kreves i dette tilfellet.

Typer av stenter

Formålet med stenten er stabilisering av veggene til det syke fartøyet. Stenten utfører svært hardt arbeid, så det er laget av toppkvalitetsmaterialer. I de fleste tilfeller er det legeringer av metaller. Det er så mange typer stenter som er forskjellige i forskjellige symptomer.

De viktigste er:

 • Uten belegg, metall. Brukes ofte i trange arterier.
 • belagt. Spesiell polymer, som er dekket med en stent. Tillater medisin. Det brukes i små arterier der det er stor risiko for blokkering. Men denne typen stent krever å ta antiplatelet medisiner i et år.

Goodies

 • Stenting av fartøy krever ikke et langt opphold på sykehuset;
 • ingen lang gjenoppretting etter stenting;
 • Operasjonen er under lokalbedøvelse. Dette letter i stor grad arbeidet til leger og velvære til en person;
 • Stenting krever ikke omfattende disseksjon, som ved shunting;
 • det er praktisk talt ingen komplikasjoner etter stenting;
 • kostnaden for stenting av fartøyene vil tilfredsstille pasienten, fordi den er betydelig lavere sammenlignet med andre operasjoner.

Kontra

Selv med en så omfattende liste over positive sider, er det noen kontraindikasjoner for stenting:

 • diameter av arterien Stenting-algoritmen

Operasjonen av stenting tar fra en time til tre timer, avhengig av kompleksiteten.

Før operasjonen begynner, blir det injisert for å redusere koaguleringen av blodet. Etterpå manipuleres narkotikeren, det nødvendige hudområdet rengjøres med et antiseptisk middel. Når alt er klart, gjør legen en punktering på den behandlede huden, i området med en dårlig arterie. Et kateter settes inn. Gjennom det setter en ballong inn i arterien, i løpet av 20 - 30 sekunder svulmer ballongen og derved utvider lumen. På dette stedet er en stent installert, den er festet til fartøyets vegger og lar ikke arterien gå tilbake til sin opprinnelige posisjon. Hvis arterien har en lang deformasjon, settes flere stenter inn ved hjelp av flere katetre. Tilstanden til en person overvåkes konstant gjennom en røntgenmonitor.

Når operasjonen er fullført, fjernes alle verktøyene. Personen under operasjonen føler seg ikke smerte.

komplikasjoner

Generelt, under operasjonen for installering av stenten, og etter det, er det ingen komplikasjoner.

Men hver organisme er individuell og komplikasjoner av stenting kan fremdeles oppstå:

 • Forstyrrelse av arterien. Artery vegger kan deformere eller aorta brudd oppstår.
 • Det kan være blødninger av forskjellig art.
 • I andre tilfeller kan nyresvikt forekomme
 • I stedet for snitt eller punktering vises en blåmerke på huden eller en svulst vises.

På stedet for prosedyren er det en trombose. I dette tilfellet blir personen raskt sendt til aortokoronær shunting. Men det kan oppstå i sjeldne tilfeller.

rehabilitering

Rehabilitering etter vaskulær stenting er lett og ubemerket, hvis du følger legenes råd. Noen få dager krevde sengestøtte. Legen følger tett pasienten og ser etter komplikasjoner. Med et positivt resultat sendes en person hjem, men med en liste over "hva kan, hva kan det ikke." Du kan ikke ta hardt og engasjere seg i fysisk arbeid eller sport. Du kan ikke svømme på badet - du kan dusje. Du kan ikke kjøre bil (to måneder). Men det er mulig å utføre øvelser av fysioterapiøvelser, diettoverholdelse er en viktig prosedyre.

Ikke overfyll magen din med tunge fettstoffer:

 • Fet mat kan ikke spises (fett kjøtt, rømme, og så videre);
 • Du må inkludere i diettprodukter med omega-3 og omega-6 fett (tunfisk, linolje);
 • du trenger å spise mer frukt og bær - vitaminer;
 • Du kan ikke smør;
 • utelukke salt og pickles;
 • Spis litt, men ofte.

Og også etter stenting er det nødvendig med medisiner. Dette er veldig viktig. Fordi det er fare for å gjenopprette operasjonen.

Fartøy før og etter stenting

kostnaden for

Prisen på stenting avhenger av mange faktorer. I hvilket land vil operasjonen finne sted, i hvilken klinikk, hvilke verktøy og hvilke spesialister? Alt dette må tas i betraktning når du forbereder en slik operasjon.

Stenting er en høyteknologisk prosedyre. Det innebærer spesielle røntgen kirurgiske mekanismer. De er dyrt utstyr. Med slikt utstyr bør slike operasjoner utføres av høyt kvalifiserte leger.

I Israel koster den gjennomsnittlige kostnaden for kirurgisk stenting fartøyer rundt seks tusen euro, i Tyskland - i gjennomsnitt 8, i Tyrkia - ca 5 000 euro. I Russland, ca 130 tusen rubler.

Stenting av fartøyet er en meget kjent operasjon i vaskulær kirurgi. Denne operasjonen er lavtraumatisk, det er praktisk talt ingen komplikasjoner, rehabiliteringsperioden går fort og uten unødvendige bekymringer. Pasienten skal ikke bare i løpet av rehabiliteringsperioden, men også hele tiden for ikke å overvære, ikke å løfte tungt, ikke å være nervøs (unngå alle påkjenninger). Ta medisiner for en stund.

Coronary stenting (karene i hjertet)

Hovedårsaken til de mest alvorlige manifestasjoner av koronar hjertesykdom, myokardialt infarkt, er et brudd på muskelkraft på bekostning av aterosklerotiske vaskulære lesjoner.

Aterosklerose påvirker arterieveggen. På grunn av tap av elastisitet er muligheten for tilstrekkelig ekspansjon tapt. Avsetningen av aterosklerotiske plakker fra innsiden fører til en innsnevring av karetets diameter, noe som gjør det vanskelig å levere næringsstoffer. En kritisk reduksjon anses å være 50% av diameteren. Samtidig begynner de kliniske symptomene på hypoksi (mangel på oksygen) i hjertet. Dette uttrykkes i angina angrep.

Fullstendig blokkering av kranspulsåren fører til utvikling av nekrose (nekrose) ved hjerteinfarkt. Over hele verden er denne patologien fortsatt ansett som en av hovedårsakene til voksen dødelighet.

Tidlig stenting av hjerteskjærene kan forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner av aterosklerose.

Hva er "stenting"?

Begrepet "stenting" refererer til en operasjon for å installere en stent inne i arterien, som et resultat av hvilken en mekanisk forlengelse av den innsnevrede del og restaureringen av normal blodstrøm til organet utføres. Operasjonen refererer til endovaskulære (intravaskulære) kirurgiske inngrep. Det utføres i avdelinger i vaskulær profil. Det krever ikke bare høy kvalifikasjon av kirurger, men også teknisk utstyr.

De etablerte fremgangsmåter for kirurgi ikke bare koronar stenting (hjerteblodårer), men også installasjon av stenter i halspulsåren for å fjerne tegn på cerebral iskemi i den femorale - til behandling av aterosklerotiske forandringer i føttene, i den abdominale aorta og iliaca - i nærvær av tydelige tegn på aterosklerotiske lesjoner.

Hva er en "stent", en rekke

En stent er en lett maskerør, sterk nok til å gi et arterieskjelett i lang tid. Stents er laget av metall legeringer (oftere kobolt) i samsvar med høyteknologi. Det er mange typer. De varierer i størrelse, struktur av rutenettet, beleggetes natur.

Det er to grupper av stenter:

 • uten belegg - brukes i operasjoner på arterier av middels størrelse;
 • belagt med et spesielt belegg av polymer, som frigjør et stoff i løpet av året, og forhindrer re-stenose av arterien. Kostnaden for slike stents er mye dyrere. De anbefales til montering i koronarbeholdere, krever konstant bruk av rusmidler som reduserer dannelsen av blodpropper.

Hvordan er operasjonen?

For stenting hjerteårer i lårarterie kateter på hvis ende ligger en liten spray mens du bruker det på stent. Under kontroll av røntgenapparat kateter settes inn i munningen av koronararteriene og bevege seg til den ønskede delen av innsnevringen. Deretter blåses boksen opp til ønsket diameter. Samtidig presses aterosklerotiske innskudd inn i veggen. Stenten som våren ekspanderer og blir igjen på plass etter at ballongen er blåst og kateteret fjernet. Som et resultat blir blodstrømmen gjenopprettet.

Operasjonen utføres vanligvis under lokalbedøvelse. Varer fra en til tre timer. Før operasjonen administreres pasienten som fortynner blodet for å forebygge trombose. Hvis nødvendig, installer flere stenter.

Etter kirurgisk inngrep bruker pasienten på sykehus i opptil syv dager under tilsyn av en lege. Det anbefales å drikke rikelig med væsker for urinutgang av kontrastmidler. Tilordne antikoagulanter for å forhindre vedheft av blodplater og dannelse av trombi.

Hvem er vist operasjonen, undersøkelse

Utvelgelse av pasienter med iskemisk hjertesykdom til kirurgisk behandling utføres av en kardiokirurg. I klinikken oppholds pasient som gjennomgår et nødvendig minimum undersøkelse som omfatter alle nødvendige blod- og urinprøver for å bestemme funksjonen av indre organer, lipogram (total kolesterol og dens fraksjoner), blodlevring. Elektrokardiografi lar deg spesifisere områder av hjerteinfarkt etter et hjerteinfarkt, prevalens og lokalisering av prosessen. Ultralydundersøkelse av hjertet visuelt i bildene viser funksjonen til alle avdelinger av atria og ventrikler.

I pasientavdelingen er angiografi obligatorisk. Denne prosedyren består i intravaskulær innføring av et kontrastmiddel og en serie av røntgenbilder som utføres når vaskulærsengen er fylt. De mest berørte grenene er identifisert, lokalisering og grad av innsnevring.

Intravaskulær ultralyd undersøker potensialet av arterieveggen fra innsiden.

Undersøkelsen gjør at angiosurgenen kan bestemme den nøyaktige plasseringen av den foreslåtte stentimplantasjonen, for å identifisere mulige kontraindikasjoner til operasjonen.

Indikasjon for operasjonen:

 • alvorlige hyppige angina angina angrep, definert av en kardiolog som preinfarkt;
 • støtter koronar bypass (bypass kirurgi - er installasjonen av en kunstig blodåre for å omgå det overlappede), som har en tendens til å bli smalere i ti år;
 • på vitale indikasjoner ved alvorlig transmural infarkt.

Kontra

Umulighet til å introdusere en stent er bestemt under undersøkelsen.

 • Et vanlig nederlag på alle kranspulsårene, på grunn av hvilket det ikke er noe spesifikt sted for stenting.
 • Diameteren av den innsnevrede arterien er mindre enn tre mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Nedsatt nyrefunksjon, lever, respirasjonsfeil.
 • Allergisk reaksjon fra pasienten til iodpreparater.

Fordelene med stenting før andre operasjoner:

 • liten traumatisk teknikk - det er ikke nødvendig å åpne thoraxen;
 • kort periode med innlagt opphold;
 • relativt lav pris;
 • rask gjenoppretting, retur til arbeid, fravær av pasientens langsiktige funksjonshemning.

Komplikasjoner av operasjonen

Imidlertid hadde 1/10 av de opererte pasientene komplikasjoner eller uønskede konsekvenser:

 • perforering av fartøyets vegg
 • blødning;
 • dannelse av blodakkumulering i form av en hematom på punkteringspunktet i lårarterien;
 • stenttrombose og behovet for gjentatt stenting;
 • nedsatt nyrefunksjon.

Video, som tydelig viser essensen av operasjonen:

Gjenopprettingstid

Den overførte stenting av hjerteskjulene gjør det mulig å forbedre pasientens velvære, men dette stopper ikke den aterosklerotiske prosessen, endrer ikke nedsatt fettmetabolismen. Derfor må pasienten utføre resept fra en lege, overvåke nivået av kolesterol og blodsukker.

Det vil være nødvendig å ekskludere animalsk fett fra ernæring og begrense karbohydrater. Ikke anbefalt å spise et fett svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og krydret krydder, kjøtt, ost, egg, fra ustø hvete pasta, sjokolade, søtsaker og kaker, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkohol og øl, karbonert søte drikke.

Diet krever nødvendigvis inngå diett av frukt og grønnsaker i salater eller fersk juice, kokt fjærfe, fisk, korn, pasta fra durum, cottage cheese, meieriprodukter, grønn te.

Det er nødvendig å etablere 5 - 6 måltider om dagen, overvåke vekten. Om nødvendig, bruk avlasting dager.

Daglige morgenøvelser øker stoffskiftet, forbedrer stemningen. Du kan ikke umiddelbart ta opp store øvelser. Anbefalt gangavstand, først på korte avstander, deretter med økende avstand. Det er populært å gå sakte opp trappen. Du kan øve på simulatorer. Pass på at pasientene skal lære å telle sin puls. Ikke tillat betydelig overbelastning med økt hjertefrekvens. Sport anbefales for sykling og svømmebasseng.

Medikamentell behandling er redusert til innretninger for å redusere blodtrykket (hypertensive pasienter), statiner for å normalisere kolesterolnivået og stoffer som reduserer trombose. Pasienter med diabetes bør fortsette spesifikk behandling for endokrinolog.

Det er bedre om rehabilitering etter stenting vil bli utført i sanatorium-resort forhold, under medisinsk tilsyn.

Operasjonen av stenting har pågått i omtrent førti år. Teknikker og teknisk støtte blir stadig bedre. Utvid vitnesbyrd, det er ingen aldersbegrensninger. Det anbefales at alle pasienter med iskemisk hjertesykdom ikke bør være redd for å rådføre seg med en kirurg, dette er en mulighet til å forlenge det aktive livet.

Hva er et stativ i kardiologi?

Stenting, koronar stenting av hjertekarene. Stent, koronar stent installasjon. Ballong angioplastikk.

For å forlenge og forlenge den terapeutiske effekten av ballongangioplasti, ble en metode eller operasjon av stentfartøyer utviklet. En stent er et metallisk rørformet mesh, rustfritt stålramme, som ekspanderer inne i arterien, i hovedsak ligner fjæren armiruya utvidelse av blodårer, og hindrer den fra å trange og krampe. For tiden er det et stort antall stenter av forskjellige materialer, hvorav de er laget og andre funksjoner. Stenter dekket av polymere substanser, som inkluderer cytostatiske antineoplastiske midler, såkalte medikamentbelagte stenter, er av interesse fra denne varianten. Hensikten med dette legemiddelbelegget er cytostatika, for å senke delingen av celler som danner aterosklerotiske plakk, det vil si å redusere risikoen for gjentatt stenose. Men vi bør ikke glemme denne faktoren, at disse stoffene forsinke helingen av såret overflaten av innerveggen etter plassering av stent, eller den prosess å fore ramme endotelceller er langsommere, noe som er en risikofaktor for trombedannelse. Hvordan stenting av kar eller stenting av kranspulsårene utføres. Hele operasjonen finner sted som i tilfellet med ballong-angioplasti, men i motsetning til angioplastikk, blir en ballong mansjett på kateteret ved tuppen kledd stenten som er belagt med skallet. Utvidelsen av kransarterien blir kateteret innført i enden av hvilken ballongen mansjetten kledd stent, hvoretter skallet ble fjernet, og ballongen er oppblåst, for derved å jevne ut stenten på stedet av arterien innsnevring, og dermed styrke og armiruya innerveggen av den ekspanderte arterien. Stenting av karoten arterier, abdominal aorta, iliac og femorale arterier i nedre ekstremiteter utføres med samme prinsipp.
Indikasjoner for stenting.

Stenting av hjertens arterier, for i dag er en alternativ metode for behandling av aortokoronær bypassoperasjon. I tillegg, hvis samtidig med ballong angioplastikk oppstår krampe i koronararteriene, som kan føre til hjerteinfarkt, stenting i denne situasjonen bidrar til å unngå disse komplikasjonene. I tillegg, i løpet av ti år, etter operasjonen av bypasstransplantasjon av koronararterien, oppstår omtrent 50% av pasientens sjunkhet. Stenting av shunt er også et alternativ, en re-operasjon av koronar arterie bypass-podning. I tillegg, stenting, koronar arteriesykdom, er et alternativ til trombolyse, og metoden for valg i de tidlige timer med akutt hjerteinfarkt.
Stenting kontraindikasjoner.

Kontraindikasjon for stentinstallasjon er diffus stenose i koronarbunnen, det vil si at det ikke er noe formål å installere stenten, som er lokal stenose. I tillegg er den lille diameteren av den stenotiske arterien, som er i størrelsesorden mindre enn 2,8-3,0 mm, også et teknisk hinder for installasjonen av stenten.

For å forebygge trombose utføres stenting mot bakgrunnen av antikoagulant terapi. Antikoagulantia er stoffer som forhindrer trombogenese.

Etter stenting operasjonen forblir pasienten på sykehuset i en periode på ca 5-7 dager under tilsyn av en lege døgnet rundt. Terapi med antikoagulanter og antiplateletmidler (aspirin, plavix) fortsetter. En rikelig drikk anbefales for raskere fjerning av kontrast fra kroppen. Etter stenting i mange klinikker utføres en kurs av plasmaferese, også med sikte på å forhindre trombose.

Hva er hensikten med stenting av fartøyene?

Operasjoner av ballongangioplastikk har blitt utført over hele verden i mer enn 30 år. Det er imidlertid ikke alltid mulig å utføre en slik operasjon. En del av pasientene (ca. 35-40%) kan utvikle en gjentatt innsnevring av fartøyet - restenose.

Dette skjer av to grunner:

I løpet av angioplastikk strekker arterien seg til den åpne tilstanden; Veggene på fartøyet er elastiske, etterpå smals det ned til en størrelse nær den opprinnelige;

utvikling av arrvæv. Ofte er mengden ubetydelig, men noen ganger er det ganske uttalt, noe som i stor grad kan komplisere blodstrømmen

I dag utføres ballongangioplasti i de fleste tilfeller samtidig med stent av arteriene, noe som gjør det mulig å oppnå betydelig forbedring i langsiktige resultater.
Koronararterie stenting.

Blodkar som direkte føder hjertet kalles koronararterier.

En stent er et fremmedlegeme, derfor kan det forårsake uønsket respons av kroppen hos pasienter som er implantert med konvensjonelle metallstenter - gjentatt innsnevring av karet (restenose). For å redusere muligheten for dette problemet, er stents belagt med en polymeremitterende medisinske substanser designet for å løse dette problemet. De utfører stenting av hjertebeholdere for å øke kontrollen over denne prosessen.

Nå blir coronary stenting, avhengig av indikasjonene, utført med stenter med et medikamentbelegg.

Slike stents har blitt et nytt ord i teknologiene for endovaskulære inngrep og har tatt denne retningen av medisin til et nytt, høyere nivå.

Tidlig diagnose og moderne høyteknologiske behandlinger for kardiovaskulær sykdom forbedrer langtidsresultater.
Grunnleggende diagnostiske metoder:

Elektrokardiografi (EKG) er opptaket av hjertets elektriske aktivitet. Indikerer brudd på hjertet. EKG utføres både i ro og under trening (belastningstest - gåing, løping, sykkel).

Ekkokardiografi (ekkokardiografi) - undersøkelse av hjertet ved hjelp av ultralyd. Gir mer nøyaktig anatomisk og funksjonell informasjon.

Intravaskulær ultralyd (IVUS) - invasiv undersøkelse av arterien ved hjelp av et kateter med en ultralydsensor, gir den mest nøyaktige informasjon om tilstanden av arteriene "innsiden".

Koronarangiografi er en studie utført i et angiografisk laboratorium. Dette er en røntgenmetode som gjør det mulig å vurdere alvorlighetsgraden av arteriell skade, plasseringen av kritiske stenoser, vurdere risiko og bestemme behandlingstaktikk.

Stenting av karoten arterier

Søvnige arterier er fartøy som leverer blod til hjernen.

Når det undersøkes, kan legen lytte til støyen over halspulsårene. Om nødvendig er den tildelt:

ultralyddopplerografi av hovedkaretene i hodet (UZDG MAG)
hjerne elektroencefalografi (EEG)
datatomografi (CT)
Angiografi (røntgenundersøkelse av blodårer) utføres for en mer detaljert vurdering av tilstanden til karoten arterier

Stenting av karotisarterier er den mest avanserte og lavtraumatiske metoden for behandling av stenoser av karoten arterier i verden. Det er nesten analog med metoden der stenting av hjertet og perifere arterier utføres - stenting av karene i underekstremiteter. Når det er nødvendig med carotisarterie stenting, beskyttelse mot blokkering av små arterier i hjernen av partikler av knust plakk med spesielle beskyttelsesanordninger - filtre. De er en metallstruktur som membranen er plassert på. Filtre hemmer mikrothrombi uten å forstyrre blodstrømmen: blodet strømmer fritt gjennom mikroporene i membranen, og forhindrer gjennomføring av emboli.

På dette stadiet av inngrepene, for å oppnå det mest optimale og sikre resultatet, er det ikke mulig å manipulere på halspulsårene uten beskyttelsesutstyr.
Stenting av fartøy i underekstremiteter.

Fartøy i nedre ekstremiteter, eller perifere arterier, er ansvarlige for å levere blod direkte til beina. På grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk er blodstrømmen forstyrret. Hovedtegnet på sirkulasjonsforstyrrelser er smerten som kommer opp i beina mens du går. Smertefulle opplevelser kan dukke opp i baken, hofter, knær, ben og føtter.

Stenting av karene i nedre ekstremiteter er en effektiv og lavt traumatisk behandling av perifer vaskulære sykdommer.
Kostnad for prosedyre og garanti for resultatet

Kostnaden for stenting-prosedyren består av kostnaden av instrumentet og kostnaden for avskrivning av utstyr, og avhenger hovedsakelig av operasjonstypen. For å bli kjent med de grunnleggende prisene på tjenester finner du her, og har også besøkt vårt senter og konsultert hos eksperter.

Kirurgi for høyteknologisk stenting, som krever bruk av et spesielt røntgenoperativt operasjonsrom, utstyrt med komplekst høy presisjonsutstyr (vårt utstyr). Utført av kvalifiserte eksperter av den høyeste kategorien på de nyeste teknikkene for endovaskulær teknologi.

De viktigste fordelene med denne metoden for behandling er:

en signifikant reduksjon i sannsynligheten for gjentatt stenose,
rask gjenoppretting av kroppen,
gode langsiktige resultater.

- krever ikke åpning av brystbenet eller andre deler av legemet, som ved skygging og andre åpne operasjoner, men bare en liten (ca. 2 mm) punktering på stedet for innsetting av kateteret.

(Ofte stilte spørsmål)

Hva er forskjellen mellom forskjellige stenter fra hverandre?
Stenter implantert i koronarbeholdere er et produkt av høyteknologi i medisinsk industri. De er tynne stålrammer av inert metalllegering den høyeste kvaliteten, Rett på rett sted inne i fartøyet til ønsket diameter. Vi bruker stents av høyeste kvalitet fra ledende produsenter i Europa og Amerika, sertifisert og bestått alle nødvendige lisensieringsprosedyrer for bruk i Russland.
Stentene er oftest laget av rustfritt stål. For stenter av den nye generasjonen brukes en koboltlegering, hvor stentene er tynnere og fleksible enn rustfritt stål. Dette gjør det mulig å installere dem i fartøy med et mer komplisert innviklet kurs. Stentens størrelse er avhengig av diameteren av arterien.
Det er to hovedtyper av stents: enkle og dekket med medisiner. Stents med et medikamentbelegg refererer til den siste generasjonen av stenter, og garanterer praktisk talt fraværet av gjentatte stenoser i den etablerte stenten med alvorlige lesjoner av koronarbeinene. Ved fremstillingen av sin overflate er belagt med en liten mengde lekarstvennnogo substans hindre dannelse av re-innsnevring av karet inne i stenten, som kan oppstå på grunn av det indre skall arterie stent som er montert på reaksjonen.

Hvordan rett? velg stent?
Å velge en stent er en lege jobb., hvem vil installere den Likevel kan pasienten bli tilbudt et alternativ mellom en enkel og en medisinsk dekket stent. Hvis legen, på grunn av pasientens særegenheter av aterosklerotisk lesjon, anbefaler at du bruker en dekket stent, bør dette følges. Men i noen tilfeller kan du gjøre med en enkel stent, når du ikke er i en dyrere dekket stent. Det viktigste - å være sikker på at du rådfører deg på denne saken med en høyt kvalifisert, med lang erfaring i endovaskulær operasjoner spesialist, fordi bare han kan ta hensyn til alle funksjonene på din tilstand, effekten av andre samtidige sykdommer, narkotika toleranse, aksept av som er nødvendig etter stenting.
Hvis du antar at når du velger stent, er legen veiledet av andre hensyn - for eksempel stentkostnaden, kan du bedre rådføre deg med en annen spesialist. derfor pasientens problem er valget av en kompetent og ansvarlig lege, ikke en behandlingsmetode. Om nødvendig er vi klare til å hjelpe i dette.

Hva er hovedårsaken til at eksperter anbefaler bruk av stoffbelagte stenter?
Det er kjent at i noen tilfeller (med alvorlige varianter av vaskulære lesjoner, samtidig diabetes mellitus, etc.), sannsynligheten for å utvikle seg restenose, det vil si at gjentatt stenose som utvikler seg i en enkel metallstent, er høy nok. I slike tilfeller, stenter med legemiddelbelegg.
Imidlertid bør det tas i betraktning at etter installasjon av belagte stenter er det mye strengere krav til å ta antiplatelet narkotika, og varigheten av deres kurs lengre - inntil stoffet frigjøres fra stentoverflaten (12 måneder). Hvis disse kravene ikke er oppfylt, kan det opprettes betingelser for stenttrombose gjennom hele denne tiden, og dette er en veldig farlig komplikasjon.
Derfor finnes det situasjoner hvor disse medikamentene ikke kan være farlig eller som begrenser indikasjoner for stent installasjon medikament: peptisk ulcus, uunngåelige under drift, etter stenting, intoleranse antiplatemidler; eller uenighet hos pasienten om nødvendig inntak av legemidler for å forebygge stenttrombose.

Jeg hadde to stenter i koronarbeinene. Er det mulig hvis noen gjør magnetisk resonans imaging? MR? CT?
Det er nødvendig å informere legen om å utføre en MR om stentene og tiden som har gått etter stenting. De fleste moderne stents er ikke ferromagneter, det vil si, de har ikke muligheten til å magnetisere og MR-kompatibel. For fullstendig sikkerhet, angir instruksjonene til stent perioden som bør unngås fra MR (ca. 8 uker, noen ganger opptil 6-8 måneder).

Noen ganger anbefaler doktorer ikke å gjøre en MR i hjernen hvis en stent nylig er installert. Det er nødvendig å avklare hva slags stent er verdt.

Er det mulig å jobbe nær kilden til elektromagnetisk stråling etter stenting?
Du kan, stents er likegyldige for det.

Får jeg en etablert stent? Hva er begrepet hans tjeneste?
Nei, det vil du ikke. Det er ingen nerveender inne i fartøyet. Betegnelsen stent-tjenesten er ikke begrenset, og denne faktoren bestemmer den ytterligere forutsigelse etter stenting, og tilstanden av koronarkar, og deres reaksjon på stenten, nøyaktigheten til å motta antiblodplatemidler etter stenting, og graden av ytterligere progresjon av aterosklerose.

Kan en stent bevege seg inne i fartøyet?
Nei, aldri. Dens struktur er slik at den holdes på et fast sted ubevisst.

Kan jeg på en eller annen måte se stenter etter operasjonen og hvor mange av dem er installert?
De er synlige på ultralydet i hjertet, og selvfølgelig på koronar angiografi etter operasjonen, kan opptaket på disken alltid bli bedt om fra legen.

Stenting prosess

Stenting er et minimalt invasivt kirurgisk inngrep på arteriene som leverer hjertet. For fjerning av brystsmerter, lindring av angina og myokardialt infarkt profylakse koronar stent blir brukt, som er en tynn slange med en stammestrukturen i form av en fleksibel netting av metall.

Stenten settes inn i arterien i komprimert tilstand, hvorpå den ekspanderer som en fjær, og utvider veggene på fartøyene. Utvide stenten med en spesiell boks. Som et resultat blir lumen av kranspulsåren bredere etter at det er forårsaket aterosklerotiske plakk, blir blodstrømmen til hjertet gjenopprettet. I dette tilfellet endrer ikke den implanterte stenten sin form, og holder lommen åpen.

En intervensjonskardiolog bruker angiografi for å vurdere plasseringen og størrelsen av blokkering (lesjon) ved å injisere et kontrastmiddel gjennom guidekateteret. Dette lar deg se strømmen av blod gjennom nedstrøms koronararterier.

Intravaskulær ultralyd brukes til å vurdere tykkelsen og hardheten til lesjonen (forkalkning). Kirurgen bruker denne informasjonen til å bestemme om å behandle lesjonen med en stent, og i så fall hvilken type og størrelse skal stenten bruke.

For eluering av medikamentet anvendes en stent festet til den ytre side av ballonkateteret. Derfor kan leger utføre "direkte stenting", der stenten passerer gjennom det blokkerte fartøyet og utvider det.

Det er ekstremt viktig at stentrammen er i direkte kontakt med karets vegger for å minimere mulige komplikasjoner, da blodpropper kan danne seg. Meget lange lesjoner kan kreve mer enn en stent, og denne typen terapi kalles en "full metallskjede".

Fordi operasjonen er mild, brukes lokalbedøvelse. Pasienten under stenting av hjerteskjærene kan kontakte kirurgen. Etter en vellykket kirurgisk prosess, sirkulerer blodet perfekt, slik at hjertevevene får alle nødvendige næringsstoffer og oksygen.

I tillegg krever denne operasjonen for installering av stenten maksimalt teknisk utstyr, slik at stenting utføres i kammeret av kardiovaskulær profil.

Hovedtrekk og formål med metoden:

 1. Endovaskulær kirurgi utføres uten å ødelegge integriteten i det berørte området.
 2. Arterielle lumen er redusert bare ved hjelp av røret som et metallnett (protese), og ikke på grunn av fjerning av aterosklerotiske plakk.
 3. Formålet med stenten er å strekke seg inn og skille seg fra atherosklerotiske plakk.
 4. Noen ganger brukes opptil 3 til 4 stenter, for et stort antall innsnevrede vaskulære soner.
 5. Innføringen av kontrastmidler i koronarbeinene for å kontrollere prosessen på røntgenutstyret.

Typer av stenter

Forskjellige typer stenter brukes til å gjenopprette normal blodstrøm. Siden dette implantatet må innsnevres i lang tid, bør det ikke stilles spørsmål om påliteligheten.

Hovedkravet for stent er å hindre en gjentatt innsnevring av fartøyet. På grunn av det faktum at fremmedlegemet noen ganger er avvist av kroppen, har utviklerne tenkt gjennom ulike modifikasjoner av stenter.

Moderne implantater for fartøy har slike egenskaper:

 1. Dekket med slike stoffer som er i stand til å blokkere blodkoagulasjon. Samtidig dannes ikke koagler på selve implantatet.
 2. For å endre den nødvendige diameteren har utviklerne tenkt ut en slik struktur som muliggjør maksimal utvidelse av blokkaden. Legg nå ring, nett eller rørkonstruksjoner.
 3. Utvendig ser stenten ut som et rør opp til 1 cm i lengden. Diameteren kan variere fra 2 til 6 mm.
 4. Er laget av spesielle metalllegeringer på høyteknologi. Vanligvis er maskerørene laget av en legering av krom eller kobolt. I dag begynner de fleste stenter å være belagt med medisiner for å minimere risikoen for gjentatt stenose og hjerteinfarkt. Som regel vises stenter med medisinske stoffer til de som har en av disse diagnosene: diabetes mellitus, gjentatt stenose, nyre-dysfunksjon.

Kun den tilstedeværende kardiosurgen kan velge stentkonstruksjonen med hensyn til pasientens anatomiske egenskaper. Til nå er det mer enn 100 typer stenter, som er forskjellige i materialet til fremstilling, struktur og størrelse.

Diagnose og indikasjoner for endovaskulær kirurgi

En kardiolog ble funnet skyldig i faktureringspatienter for medisinsk unødvendig koronar stenting. Det er generelt akseptert at noen ganger er denne metoden upassende. Før du bestemmer deg for å utføre en endovaskulær operasjon, bør du gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Forskningsforløpet omfatter slike prosedyrer som:

 • laboratorieanalyse av blod og urin;
 • Lipidogram - for studier av kolesterol;
 • Hjertets ultralyd (ekkokardioskopi) - å studere funksjonen til alle avdelinger;
 • PPEE er en transesophageal elektrofysiologisk studie;
 • elektrokardiografi - for å klargjøre lesjoner og omfanget av utbredelsen av blokkadeprosessen;
 • koagulogram - for å bestemme nivået av koagulerbarhet av blod;
 • angiografi med innføring av kontrastmedium - for å bestemme graden av vaskulær innsnevring og antall berørte arterielle grener.

Etter at det fullstendige diagnostiske løpet har blitt gjennomført, vurderer kardiologen at operasjonen er hensiktsmessig, idet alle faktorene i undersøkelsen tas i betraktning.

Som regel har koronarstentning av hjertebeinene flere indikasjoner:

 • preinfarkt, provosert av vedvarende angina pectorisangrep;
 • kroniske angrep av iskemi, som er forårsaket av overlappingen av 50% av lumenet ved atherosklerotiske plaques;
 • hyppig angina etter mindre fysisk anstrengelse;
 • innsnevring av det lukkede fartøyet etter shunting eller ballongangioplastikk, teknikker som mister effektivitet etter 8 til 10 år.

I tillegg til de listede kliniske bildene er det hovedsakelig stenting av hjertekarene indikert i tilfelle av infarkt og akutt kransløpssykdom i sirkulasjonen. Noen ganger blir operasjonen utført for å lindre alvorlig smerte i hjertet. Videre er denne prosedyren ikke en garanti for lang levetid og fravær av problemer med hjerteaktivitet.

Kontra

Til tross for den høye sikkerheten til intravaskulær kirurgi, er det flere viktige kontraindikasjoner for denne metoden for å gjenopprette blodstrømmen.

Kardiologer utelukker som regel ikke stenting på slike faktorer:

 • umuligheten av å introdusere en stent på grunn av en storskala vaskulær lesjon, da, etter diagnose, ikke var den nøyaktige plasseringen av blokkaden bestemt;
 • hemofili og lavt blod koagulerbarhet;
 • diameter av den berørte arterien mindre enn 2 mm;
 • pasientens allergi mot et kontrastmiddel, spesielt til et jodidpreparat;
 • respiratorisk insuffisiens;
 • patologi av nyrer og lever;
 • akutte smittsomme sykdommer;
 • alvorlig tilstand hos pasienten (lavt blodtrykk, nedsatt bevissthet, sjokk, etc.);
 • kreftvektorer i et forsømt stadium.

Faser av operasjonen

Etter at den behandlende legen har etablert en nøyaktig diagnose, er pasienten forberedt på endovaskulær operasjon. Før stenting av hjerteskjærene er tillatt bare en diettmiddag, om morgenen kan du ikke spise mat.

Før den planlagte operasjonen blir ofte legemidler administrert til pasienter som stopper høy blodkoagulasjon. Vanligvis brukes til å unngå trombose slike stoffer som: Warfarin, heparin, etc.

Etter innføring av midler for blodfortynning, fungerer hjertekirurger i henhold til følgende stadier:

 1. Lokalbedøvelse innen kateterplassering.
 2. Installering av introduceren - et rør som etter anestesi er gjort en punktering i lårbenet eller inngripsarterien.
 3. Innføringen av jodidkontrastmedium i karene, slik at det er mulig å kontrollere prosessen gjennom røntgenutstyr.
 4. Innføring av en stent med en ballong til det berørte fartøyet til stedet for blokkaden under kontroll av en dataskanning.
 5. Inflatie av ballongen, der stenten åpner og presser inn i karetveggenerosklerotiske plaketter.
 6. Gjentatt inflasjon av ballongen for normal fiksering av stenten.
 7. Ekstraksjon av mikrokirurgisk utstyr fra fartøyet.
 8. Sy på snittet.

Vanligvis, etter denne operasjonen er det ingen komplikasjoner, men noen ganger kan det forekomme mindre skade på hjertesykdommene og blødningen. I sjeldne tilfeller er det brudd på sirkulasjonen av nyrene og hjernens aktivitet. I tillegg er trombose mulig - koagulering av stenten med blodpropper.

For å konsolidere resultatet og opprettholde patency av fartøyene i mange år, bør noen anbefalinger følges:

 1. Minimal fysisk aktivitet. Innen 1 - 2 uker etter operasjonen, er pasienten ikke lov til å trene. En person kan gå tilbake til normalt liv etter 1,5 måneder. Men samtidig bør tung fysisk arbeid utelukkes. For å raskt gjenopprette kroppen, foreskriver legene prosedyrene LFK. Det anbefales ikke å kjøre en lege i de første 2 til 3 måneder.
 2. Diet. Med slike lesjoner i kardiovaskulærsystemet, bør man ikke spise mat med høyt fett og karbohydrater. Fra salte og krydrede retter skal kastes. I dietten bør det bare være kostholdsstoffer, frukt, grønnsaker, fisk og vegetabilsk fett. Det er nødvendig å overvåke mengden sukker og kolesterol i blodet.
 3. Mottak av medisiner. Med denne patologien viser et konstant inntak av medisiner. Legene foreskriver beta-blokkere med hyppige hjerteslag og smerter (Egilok, Anaprilin, etc.). Atorvastatin eller Atoris er foreskrevet for å redusere risikoen for atherosklerose. I tillegg må du ta antikoagulantia: Clopidogrel, Fluvastatin, Warfarin, Plavix, Magnikor, etc. For å normalisere nivået av kolesterol, ta statiner.
 4. Survey. I løpet av noen uker etter stenting er det nødvendig å lage et EKG, for å gjennomgå et studium på lipidparametere og blodpropp. Et år senere er det nødvendig med koronar angiografi.

outlook

Stentning av kranspulsårene har flere viktige fordeler i forhold til andre metoder for behandling av hjerteobstruksjon:

 • lav traumatisme av operasjonen, hvoretter de etter 2-3 dager blir tømt hjem;
 • den vellykkede eliminering av koronar hjertesykdom;
 • minimal risiko for komplikasjoner;
 • rask gjenoppretting;
 • forbedre livskvaliteten, bidrar til varigheten.

Takket være slike fordeler er prognosen for stenting meget gunstig: bare i 20% av kliniske tilfeller er det en gjentatt innsnevring av lumen (restenose). I gjennomsnitt gir en god patency av fartøy etter operasjonsstenter fra 5 til 10 år, og noen ganger opp til 15.

Imidlertid er prognoser mer avhengig ikke på stent kvalitet og suksess av operasjonen, og på å overholde alle anbefalingene fra kardiolog: å tilbringe mer tid utendørs, gjør morgen øvelser, slanking, bestå eksamen og motta rettidig støtte narkotika.

Stenting er et sparsomt kirurgisk inngrep som vil bidra til å normalisere det kardiovaskulære systemet for et fullt liv.

Essensen av stenting

Stenten er en miniatyrramme av sylindrisk form, laget av en tynn titantråd. Det blir introdusert i blodkarets lumen gjennom en spesiell sonde, på hvilken ende pumpen er plassert, og leveres til stenoseområdet. På innsnevringsstedet blir ballongen oppblåst med luft og utvider arterienes vegger, hvorpå en stent settes inn i det berørte fartøyet. I utvidet form beholdes stenten av et spesielt skjelett. Om nødvendig kan flere stenter brukes til å utvide fartøyets lumen. Korrekt installasjon av slike strukturer styres av røntgen.

For implantering i øyeblikket kan anvendes ca 400 typer av stentene som er forskjellige fra hverandre ved sammensetningen av legeringen, konstruksjon hull og en lengde, leveringssystemet inn i beholderen og overflaten av belegget som kommer i kontakt med veggene i arteriene og blod.

Stentene som brukes til å utvide koronarbeinene, kan være:

 • ledning: laget av en ledning;
 • ring: er laget av individuelle lenker;
 • mesh: laget av vevet nett;
 • rørformet: laget av rør.

Stents kan åpnes selvstendig eller ved hjelp av sylindere. For å utvide hulrommet i den perifere kar benyttes fortrinnsvis selvekspanderende stenter laget av nitinol (nikkel-titan-legering), og for å koronararteriene - metall eller kobolt-krom-legering, som er forlenget ved hjelp av sylindere.

På grunn av den kontinuerlige forbedring av kvaliteten av stenter med vaskulær kirurgi er det mulig å minimalisere den frekvens stentiruemyh okklusjon av blodkar og redusere risiko for akutt trombose. I klinisk praksis innført ulike modeller for stenter som er belagt med slike spesifikke polymerer, legemiddelsubstanser dosert utskille: cytostatika, stoffer som er i stand til å redusere risikoen for re-innsnevring av karet (restenose) og trombose. Mange av de stents som for tiden brukes, er utstyrt med et spesielt hydrofilt belegg, noe som øker biokompatibiliteten til strukturen med kroppens vev.

søknader

Stenting har funnet bred søknad i mange grener av medisin.

1. Installasjonen av stenter i koronararteriene utføres for behandling av slike patologier i kardiovaskulærsystemet:

 • koronar arteriesykdom;
 • høy risiko for hjerteinfarkt;
 • akutt periode med hjerteinfarkt.

2. Installasjonen av stenter i arteriene i nedre ekstremiteter utføres når:

 • utrydde aterosklerose av arterier i nedre ekstremiteter;
 • utrydder endarteritt i nedre lemmer;
 • aterosklerose av overfladisk femoral arterie;
 • trombose av overfladisk femoral arterie;
 • obstruksjon av popliteal arterien;
 • blokkering av arteriene i underbenet.
 1. Installasjon av stenter i halspulsåren utføres når:
 • stenose av karoten arterier;
 • høy risiko for dannelse av trombi (i tillegg sammen med en stent, brukes et spesielt filter for å holde trombien);
 • behovet for å forebygge slag i hypertensjon, diabetes og aterosklerose.
 1. Installasjon av stenter i koronararteriene etter deres restenose som et resultat av angioplastikk eller aortokoronær shunting.
 2. Installasjon av stenter i nyrearteriene utføres når disse karene er okkludert av aterosklerotiske plakk og vasorenal hypertensjon.
 3. Installasjon av stenter i karene i bukhulen og bekkenhulen er utført når de er påvirket av aterosklerose.

Hvordan utføres stenting?

Før du utfører stenting, gjennomgår du en rekke diagnostiske undersøkelser. For å identifisere stedet for arterie-stenose undersøker karsykiren dataene om koronarangiografi eller angiografi, noe som gjør at vi kan undersøke i detalj fartøyets tilstand og stedet for innsnevring.

Før inngrepet gjennomgår pasienten lokalbedøvelse og injiserer et stoff som bidrar til å redusere blodproppene. Først punkterer legen huden for ytterligere punktering av det berørte karet, og etter å ha gjennomført punkteringen, setter en sonde med en ballong inn i den. Etter at ballongen er levert til stedet for stenose, som utføres under kontroll av radiografi, oppblåses den. På dette stadiet av operasjonen, kan et spesielt filter installeres for å forhindre at blodproppene trer inn i karene og utvikle et slag.

Videre, for å fikse og låse opp lumen av arterien, settes en stent inn i karet. For dette setter kirurgen et annet kateter med en oppblåsningsballong. Stenten er satt inn i arterien i en komprimert form, og ved å blåse opp ballongen blir den åpnet og festet på de vaskulære veggene.

Etter installasjonen av en eller flere stenter fjernes instrumentene fra arterien. Varigheten av en slik minimal invasiv intervensjon kan være ca 1-3 timer. Under operasjonen av kirurgen opplever pasienten ikke smerte.

Etter at operasjonen er fullført, anbefales pasienten å følge sengestøtten (varigheten bestemmes av legen). Etter uttømming fra sykehuset mottar pasienten detaljerte anbefalinger om inntak av medisiner, kosthold, treningsbehandling, nødvendige restriksjoner og behovet for observasjon fra behandlingslegen.

I den første uken etter stenting skal pasienten avstå fra å ta bad, løfte vekter og begrense fysisk aktivitet.

Mulige postoperative komplikasjoner

Komplikasjoner etter stenting er sjeldne, men i enkelte tilfeller utvikler pasientene:

 1. Blødning.
 2. Formasjon av hematomer på stedet for vaskulær punktering.
 3. Krenkelser av blodkarets integritet.
 4. Krenkelser i nyres funksjon.
 5. Trombose eller re-stenose på stentstedet.

Fordeler med stenting

 1. Rask utvinning etter operasjon.
 2. Mulig intervensjon med lokalbedøvelse.
 3. Intervensjon er lavtraumatisk.
 4. Risikoen for komplikasjoner er minimal.
 5. Behandling krever ikke et langt opphold på sykehuset og billigere.

Kontra

 1. Alvorlige sykdommer med blødningsforstyrrelser.
 2. Diameteren av arterien er mindre enn 2,5-3 mm.
 3. For storskala lesjon av blodkar.
 4. Alvorlig respiratorisk eller nyreinsuffisiens.
 5. Intoleranse mot jodholdige legemidler (jod er en del av radiokontrast-legemidlet).

Kostnad for stenting

Kostnaden ved en operasjon for å installere en stent avhenger av mange faktorer:

 • området av de berørte arteriene;
 • typen av stenter som brukes, deres nummer og verktøyene som brukes
 • klinikk, hvor operasjonen utføres;
 • landet;
 • nivå av kirurgens kvalifikasjon, etc.

Effekten av å utføre stenting blir følt av pasienten etter at operasjonen er fullført.

Overføringen av "Eksperthelse" på temaet "Stenting og koronar angioplastikk":

Hva er "stenting"?

Begrepet "stenting" refererer til en operasjon for å installere en stent inne i arterien, som et resultat av hvilken en mekanisk forlengelse av den innsnevrede del og restaureringen av normal blodstrøm til organet utføres. Operasjonen refererer til endovaskulære (intravaskulære) kirurgiske inngrep. Det utføres i avdelinger i vaskulær profil. Det krever ikke bare høy kvalifikasjon av kirurger, men også teknisk utstyr.

De etablerte fremgangsmåter for kirurgi ikke bare koronar stenting (hjerteblodårer), men også installasjon av stenter i halspulsåren for å fjerne tegn på cerebral iskemi i den femorale - til behandling av aterosklerotiske forandringer i føttene, i den abdominale aorta og iliaca - i nærvær av tydelige tegn på aterosklerotiske lesjoner.

Hva er en "stent", en rekke

En stent er en lett maskerør, sterk nok til å gi et arterieskjelett i lang tid. Stents er laget av metall legeringer (oftere kobolt) i samsvar med høyteknologi. Det er mange typer. De varierer i størrelse, struktur av rutenettet, beleggetes natur.

Det er to grupper av stenter:

 • uten belegg - brukes i operasjoner på arterier av middels størrelse;
 • belagt med et spesielt belegg av polymer, som frigjør et stoff i løpet av året, og forhindrer re-stenose av arterien. Kostnaden for slike stents er mye dyrere. De anbefales til montering i koronarbeholdere, krever konstant bruk av rusmidler som reduserer dannelsen av blodpropper.

Hvordan er operasjonen?

For stenting hjerteårer i lårarterie kateter på hvis ende ligger en liten spray mens du bruker det på stent. Under kontroll av røntgenapparat kateter settes inn i munningen av koronararteriene og bevege seg til den ønskede delen av innsnevringen. Deretter blåses boksen opp til ønsket diameter. Samtidig presses aterosklerotiske innskudd inn i veggen. Stenten som våren ekspanderer og blir igjen på plass etter at ballongen er blåst og kateteret fjernet. Som et resultat blir blodstrømmen gjenopprettet.

Operasjonen utføres vanligvis under lokalbedøvelse. Varer fra en til tre timer. Før operasjonen administreres pasienten som fortynner blodet for å forebygge trombose. Hvis nødvendig, installer flere stenter.

Etter kirurgisk inngrep bruker pasienten på sykehus i opptil syv dager under tilsyn av en lege. Det anbefales å drikke rikelig med væsker for urinutgang av kontrastmidler. Tilordne antikoagulanter for å forhindre vedheft av blodplater og dannelse av trombi.

Hvem er vist operasjonen, undersøkelse

Utvelgelse av pasienter med iskemisk hjertesykdom til kirurgisk behandling utføres av en kardiokirurg. I klinikken oppholds pasient som gjennomgår et nødvendig minimum undersøkelse som omfatter alle nødvendige blod- og urinprøver for å bestemme funksjonen av indre organer, lipogram (total kolesterol og dens fraksjoner), blodlevring. Elektrokardiografi lar deg spesifisere områder av hjerteinfarkt etter et hjerteinfarkt, prevalens og lokalisering av prosessen. Ultralydundersøkelse av hjertet visuelt i bildene viser funksjonen til alle avdelinger av atria og ventrikler.

I pasientavdelingen er angiografi obligatorisk. Denne prosedyren består i intravaskulær innføring av et kontrastmiddel og en serie av røntgenbilder som utføres når vaskulærsengen er fylt. De mest berørte grenene er identifisert, lokalisering og grad av innsnevring.

Intravaskulær ultralyd undersøker potensialet av arterieveggen fra innsiden.

Undersøkelsen gjør at angiosurgenen kan bestemme den nøyaktige plasseringen av den foreslåtte stentimplantasjonen, for å identifisere mulige kontraindikasjoner til operasjonen.

Indikasjon for operasjonen:

 • alvorlige hyppige angina angina angrep, definert av en kardiolog som preinfarkt;
 • støtter koronar bypass (bypass kirurgi - er installasjonen av en kunstig blodåre for å omgå det overlappede), som har en tendens til å bli smalere i ti år;
 • på vitale indikasjoner ved alvorlig transmural infarkt.

Kontra

Umulighet til å introdusere en stent er bestemt under undersøkelsen.

 • Et vanlig nederlag på alle kranspulsårene, på grunn av hvilket det ikke er noe spesifikt sted for stenting.
 • Diameteren av den innsnevrede arterien er mindre enn tre mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Nedsatt nyrefunksjon, lever, respirasjonsfeil.
 • Allergisk reaksjon fra pasienten til iodpreparater.

Fordelene med stenting før andre operasjoner:

 • liten traumatisk teknikk - det er ikke nødvendig å åpne thoraxen;
 • kort periode med innlagt opphold;
 • relativt lav pris;
 • rask gjenoppretting, retur til arbeid, fravær av pasientens langsiktige funksjonshemning.

Komplikasjoner av operasjonen

Imidlertid hadde 1/10 av de opererte pasientene komplikasjoner eller uønskede konsekvenser:

 • perforering av fartøyets vegg
 • blødning;
 • dannelse av blodakkumulering i form av en hematom på punkteringspunktet i lårarterien;
 • stenttrombose og behovet for gjentatt stenting;
 • nedsatt nyrefunksjon.

Video, som tydelig viser essensen av operasjonen:

Gjenopprettingstid

Den overførte stenting av hjerteskjulene gjør det mulig å forbedre pasientens velvære, men dette stopper ikke den aterosklerotiske prosessen, endrer ikke nedsatt fettmetabolismen. Derfor må pasienten utføre resept fra en lege, overvåke nivået av kolesterol og blodsukker.

Det vil være nødvendig å ekskludere animalsk fett fra ernæring og begrense karbohydrater. Ikke anbefalt å spise et fett svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og krydret krydder, kjøtt, ost, egg, fra ustø hvete pasta, sjokolade, søtsaker og kaker, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkohol og øl, karbonert søte drikke.

Diet krever nødvendigvis inngå diett av frukt og grønnsaker i salater eller fersk juice, kokt fjærfe, fisk, korn, pasta fra durum, cottage cheese, meieriprodukter, grønn te.

Det er nødvendig å etablere 5 - 6 måltider om dagen, overvåke vekten. Om nødvendig, bruk avlasting dager.

Daglige morgenøvelser øker stoffskiftet, forbedrer stemningen. Du kan ikke umiddelbart ta opp store øvelser. Anbefalt gangavstand, først på korte avstander, deretter med økende avstand. Det er populært å gå sakte opp trappen. Du kan øve på simulatorer. Pass på at pasientene skal lære å telle sin puls. Ikke tillat betydelig overbelastning med økt hjertefrekvens. Sport anbefales for sykling og svømmebasseng.

Medikamentell behandling er redusert til innretninger for å redusere blodtrykket (hypertensive pasienter), statiner for å normalisere kolesterolnivået og stoffer som reduserer trombose. Pasienter med diabetes bør fortsette spesifikk behandling for endokrinolog.

Det er bedre om rehabilitering etter stenting vil bli utført i sanatorium-resort forhold, under medisinsk tilsyn.

Operasjonen av stenting har pågått i omtrent førti år. Teknikker og teknisk støtte blir stadig bedre. Utvid vitnesbyrd, det er ingen aldersbegrensninger. Det anbefales at alle pasienter med iskemisk hjertesykdom ikke bør være redd for å rådføre seg med en kirurg, dette er en mulighet til å forlenge det aktive livet.

Les Mer Om Fartøyene