De viktigste stoffene for angina pectoris

Forberedelser for angina pectoris foreskrives primært for å øke pasientens forventede levetid, da disse legemidlene kan stoppe utviklingen av koronar hjertesykdom og redusere risikoen for en alvorlig komplikasjon av syndromet - hjerteinfarkt. Et annet formål med narkotikabehandling er å forbedre pasientens livskvalitet.

Forberedelser for angina pectoris

Det er bevist at riktig utvalg av medisiner reduserer hyppigheten av angina angrep, øker stabiliteten til hjertemuskulaturen og koronarbeinene til fysisk aktivitet. Imidlertid kan den fulle effekten av legemidlene på angina bare oppnås når den enkelte utvalg av legemidler med alder og kjønn til pasienten, den kliniske forløp av syndromet, nærvær av andre sykdommer og potensielle risikofaktorer for koronarsykdom komplikasjoner.

Hovedgruppene av medisiner

Bruk av legemidler til behandling av angina vil ikke gi noen resultat uten en korreksjon av pasientens livsstil. Først av alt bør legen forklare i detalj for pasienten og hans familiemedlemmer prinsippet om virkningen av de foreskrevne medisinene, doseringen og opptaket. Alle røykere oppfordres til å gi opp denne skadelige vanen, da det er en av hovedgrunnene til utviklingen av koronar hjertesykdom og angina pectoris. Dietten er laget på en slik måte at dietten domineres av lavkolesterolprodukter. Pasienter med overvekt må overvåke kaloriinntaket og regelmessig engasjere seg i en tillatelse med hensyn til nivået på fysisk aktivitet av ladningen.

Moderne leger når de velger medisiner for angina, bruker en liste utarbeidet av American College of Cardiology. Så, eksperter anbefaler å bruke antikoagulantia, lipid senkende midler, angiotensin-converting enzyme hemmere, beta-blokkere. Om nødvendig er terapi supplert med kalsiumantagonister, nitrater (for eksempel det kjente Nitroglycerin) og noen andre antianginale legemidler. Spesiell oppmerksomhet til hypoglykemiske stoffer, spesielt hvis angina oppstår mot bakgrunnen av diabetes mellitus.

antikoagulanter

Fysiologisk dannes en stor mengde blodplater daglig i menneskekroppen, og rollen til disse elementene i normal drift av sirkulasjonssystemet kan ikke overbelastes. Men aktiveringen av deres syntese i rupturen av aterosklerotisk plakk er en av de viktigste koblingene i patogenesen av angina pectoris.

I henhold til de nyeste dataene, bruk av antikoagulanter hos pasienter med hjerteinfarkt, redusere risikoen for slike komplikasjoner av kardio - vaskulære system, så som slag og andre cerebrovaskulære ulykker med nesten 25%. Hos pasienter med forskjellige former av angina regelmessig inntak av blodplatehemmende behandling reduserer sannsynligheten for angrep av akutt myokardial iskemi betydelig. Avhengig av virkningsmekanismen er moderne antikoagulantia delt inn i flere klasser.

Inhibitorer av cyklooksygenase (COX-1).

Den mest populære representanten for denne gruppen er Aspirin (Aspicard, Acetylsalisylsyre, Aspinat, Accekaradol, Trombo Ass, Trombopol). Virkemekanismen er basert på hemming av tromboxan-forløperenzymet, noe som stimulerer aggregering av blodplater.

Atselilsalitsilovaya syre kan akkumuleres i kroppen, så for å forebygge angina komplikasjoner tilstrekkelig små doser - 75 til 100 mg per dag for en voksen person, med forverring av denne mengde økes til 325 mg. De viktigste bivirkningene av aspirin er gastrisk blødning, halsbrann, kløe, magesmerter. For å redusere disse reaksjonene, anbefaler du å bruke mer moderne medisiner, for eksempel Trombo Ass.

Blokkere av blodplateaktivering

Representanter for denne typen legemidler mot angina er Clopidogrel (Zilt, Cardutol, Lopirel, Plavix, Egitromb). Disse stoffene reduserer viskositeten til blodet, og resultatet av bruken deres varer i tilstrekkelig lang tid etter avbestilling. Reduksjon i graden av aggregering av blodplater begynner allerede 2 timer etter den første administrasjon av legemidlet, og en stabil effekt oppnås etter 4-7 dagers behandling.

Den gjennomsnittlige dosen av klopidogrel og dets analoger er 75 mg per dag. Disse pillene for angina er foreskrevet, hvis sykdommen er behandlet med aspirin, er umulig på grunn av kontraindikasjoner.

Lipidsenkende legemidler (statiner)

Reduksjonen i totalt kolesterol i blodplasma hindrer ytterligere undervisnings aterosklerotichskih plakk og er best forebygging av myokardialt infarkt, progresjon av angina og koronar hjertesykdom. Til tross for alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene på sykdommen, bør lipidsenkende legemidler foreskrives ved et lipoproteinkolesterolnivå med lav tetthet på 100 til 129 mg / dL. Prinsippet om statiner er basert på hemming av enzymet som deltar i syntesen av kolesterol-HMG-CoA-reduktase. Som et resultat avtar dens formasjon i leveren og den totale mengden av atherogene lipoproteiner i blodet reduseres.

I tillegg er legemidler av denne gruppen utøver pleiotropisk og såkalt bakgrunns deystvie.na deres bruk reduserte nivåer av C-reaktivt protein, stoppe inflammatoriske prosesser i den vaskulære vegg. Videre utvikles disse effektene mye tidligere enn en reduksjon i nivået av lipoproteiner med lav tetthet. De beste legemidler i denne gruppen er atorvastatin (Atokord, Atoris, Lipitor, Torvakard, Tulip) og Rosuvastatin (crestor, Merten, Rozart, Rozulip, Tevastor).

Medisiner er beregnet på langvarig bruk, idet doseringen velges individuelt for hver pasient. I det første behandlingsstadiet er atorvastatin og dets analoger under andre handelsnavn beruset til 10 mg per dag, deretter økes denne mengden gradvis (hver 2 til 4 uker) til 80 mg. Den første dosen av rosuvastatin er den samme - 10 mg, men maksimalt er 40 mg per dag. Ulempene med statiner inkluderer hyppige tilfeller av bivirkninger.

Vanligvis kan brudd på sentralnervesystemet (svimmelhet, angst og søvnløshet), fordøyelsessystemet og perifer ødem forekomme. I tillegg gir disse stoffene ofte en allergisk reaksjon. Bruk av statiner er kontraindisert i alvorlige nyre- og leverpatologier. I tillegg er bruken av dem begrenset under graviditet og amming.

Inhibitorer av adenosin-konverterende enzym (ACE)

Som legemidler til behandling av ulike former for angina har ACE-hemmere blitt brukt siden 2003. Det var da en rapport ble utgitt som vitner om effektiviteten av disse stoffene i koronar aterosklerose. Legemidler i denne farmakologiske gruppen er uunnværlige med samtidig diabetes, etter hjerteinfarkt, hjerteinfarkt, iskemisk hjertesykdom. Fordeler med ACE-hemmere er en reduksjon i sentral og perifer vaskulær motstand uten refleksakselerasjon av rytmen av myokardie-sammentrekninger. I tillegg normaliserer disse stoffene de funksjonelle egenskapene til endotelet, hemmer aggregasjonen av blodceller.

ACE-hemmere påvirker også funksjonen til det sympatiske nervesystemet, som er spesielt effektivt med samtidig høyt blodtrykk. Disse blodtrykkssenkende medisinene reduserer også behovet for myokard i oksygen, noe som er viktig for å arrestere arytmieangrep. Den antianginale effekten av ACE-hemmere bidrar til stabilisering av aterosklerotisk plakk, forhindrer ødeleggelse og etterfølgende trombose. Vanligvis utnevner:

 • Hinalapril (Accupro) i form av tabletter i en dosering for voksne fra 5 til 20 mg per dag;
 • Ramipril (Amprilan, Vazolong, Piramil), ta mengden 1,25 til 2,5 mg to ganger daglig;
 • Prestarium (perindopril i modifisert, forbedret form) ved 2,5 mg per dag, skal tabletten holdes i munnen til den er fullstendig oppløst, som Nitroglycerin.

De mest typiske bivirkningene av ACE-hemmere er svimmelhet, hodepine, svakhet forbundet med en kraftig reduksjon av blodtrykket. Ofte klager pasienter om kortpustethet og hoste på grunn av endringer i hemodynamikk i den lille sirkulasjonen. Noen ganger er det forstyrrelser i avføringen og en forverring av appetitten. Forstyrrelser fra urinveiene og leversykdom er indikasjoner på korrigering av dosen av ACE-hemmere.

Betablokkere

Disse anti-anginale medikamenter for mange år, anvendes ikke bare til behandling av angina, men også for å hindre forverring av koronar hjertesykdom, forebygging av komplikasjoner av hypertensjon og andre patologier i kardio - karsystemet. Disse reduserer forekomsten av myokardiale sammentrekninger og blodtrykket påvirke aktiviteten til renin - angiotensin - aldosteronnyresystemet normaliserer fordeling av pulser på hjerte ledende fibre. Antianginale betablokkere også fremme balanse mellom oksygentilførsel til cellene til hjertemuskelen og behovet for den. I tillegg har noen stoffer i denne gruppen antioksidantvirkning og eliminerer effekten av inflammatoriske mediatorer på vaskulærveggen.

Avhengig av handlingsprinsippet, er disse risikoreduserende komplikasjonene delt inn i to grupper - selektive og ikke-selektive beta-blokkere. For å behandle angina, er det gitt preferanse til narkotika av den første typen. Dette skyldes de mindre utprøvde bivirkningene (nedsatt seksuell funksjon, økt tone i glatte muskler i luftveiene, genitourinary og fordøyelsessystemet, en negativ effekt på stoffskiftet av lipider og glukose). Vanligvis foreskrevet:

 • Nebivolol (Nebilong, Nevotenz) skal ta 1 tablett med 5 mg om morgenen, etter to ukers behandling, med god toleranse, økes denne dosen til 10 mg;
 • Betaxolol (Lokren) 20 mg en gang daglig.

Uønskede reaksjoner registreres vanligvis ved begynnelsen av bruk av selektive beta-blokkere. De passerer etter 7-14 dager og er ikke indikasjoner på avskaffelse av narkotika. Således, med terapi av stenosekardi med legemidler i denne gruppen, er svakhet notert ved hypotoni og tilhørende symptomer på bradykardi og hemodynamiske lidelser. Det bør bemerkes at antianginal beta-blokkere er kontraindisert i Prinzmetal angina pectoris. I tillegg kan disse legemidlene ikke tas til personer med lavt blodtrykk og hjertefrekvens, bronkial astma og obstruktiv lungesykdom.

Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister)

Narkotika i denne gruppen er alternativet for angina pectoris og foreskrives med utilstrekkelig effektivitet av beta-blokkere. Virkningsmekanismen for kalsiumantagonister er basert på forebygging av passasjen av disse ionene gjennom cellemembranene av kardiomyocytter og vaskulære veggceller. Som et resultat av disse medisinene normaliseres prosessen med myokardial avslapning normalisert ved oksygen sult, og dets oksygenbehov avtar. En slik kompleks handling bidrar til effektivt å eliminere de viktigste symptomene på angina pectoris.

For tiden brukes kalsiumantagonister av den første generasjonen (Nifedipin og Nicardipin) praktisk talt ikke. Vanligvis foreskrive nye legemidler av andre og tredje generasjoner. Deres særpreg er en lav risiko for bivirkninger, lang periode med høy valg aktivitet på koronararteriene, som er svært viktig å behandle angina, ingen effekt på neurohumorale prosesser. Vanligvis foreskrevet:

 • Verapamil (Isoptin), doseringen for voksne er 40 til 80 mg tre ganger daglig;
 • Diltiazem, ta bør være 60 mg tre ganger daglig eller 90 mg to ganger daglig, hvis nødvendig, mengden av stoffet blir doblet.

Til forskjell fra andre kalsiumantagonister kan verapamil og diltiazem brukes i ulike former for angina (spenning, hvile, ustabil og variant type av dette syndromet). Bivirkninger ved bruk av disse midlene oppstår bare i 7 - 9% av tilfellene. De hyppigste er typiske for andre antianginal medisiner hypotensjon, svimmelhet, bradykardi, avføring lidelser. Noen ganger er det depressive forhold og søvnforstyrrelser. De viktigste kontraindikasjoner for bruk av verapamil og diltiazem er lav hjertefrekvens, sinus node svakhetssyndrom og andre lidelser i hjertets ledningssystem.

nitrovasodilatatorer

Dette er uten tvil det beste middelet for lindring av akutte symptomer på angina pectoris. Det vanligste stoffet i denne gruppen medikamenter er Nitroglycerin. Men deres vesentlige ulempe er fraværet av anti-anginal og anti-iskemisk aktivitet. Derfor er de praktisk talt ikke vant til å behandle angina hele tiden.

Prinsippet om nitrater er basert på utslipp av nitrogenoksid - en naturlig faktor i avslapning av vaskemuren. På bakgrunn av å ta Nitroglycerin og andre legemidler i denne gruppen er det en hurtig utvidelse av karene, lindring av iskemiske symptomer, en reduksjon av graden av adhesjon og aggregering av blodplater. Eliminering av stenose i koronararteriene gjenoppretter oksygenavgiften som er nødvendig for hjertemuskelen og reduserer etterbelastningen på myokardiet. Men alvorlighetsgraden av disse effektene er mye svakere enn i kalsiumantagonister og beta-adrenoblokker.

Det mest populære stoffet for å stoppe anginaangrep er Nitroglycerin. Etter resorpsjon av tabletten i munnen virker den veldig raskt - etter 1 til 4 minutter. Men resultatet av søknaden forblir bare omtrent en halv time. I tillegg over tid utvikler mange pasienter motstand mot virkningen av nitroglyserin. Derfor anbefaler leger at de tar det enten for å stoppe symptomene på angina pectoris direkte eller i økt risiko for å utvikle et angrep (for eksempel mot stress eller fysisk stress).

Nitrater med langvarig virkning er mer egnet for permanent bruk. Dette er Cardiket (Isoket, Nitrosorbid) Efoks Long (Pectrol, Mono Mack). De kan bli drukket 1 - 2 ganger daglig for en tablett. Når det gjelder bivirkninger av nitroglyserin og andre nitrater, er de få og ikke utgjør en spesiell fare for pasienten. Den hyppigste er:

 • ortostatisk hypotensjon
 • takykardi;
 • støy i ørene;
 • hodepine.

Risikoen for uønskede reaksjoner øker med økt intrakranielt trykk, en kombinasjon med diuretika, arteriell hypotensjon. Absolutte kontraindikasjoner mot bruk av nitrater er hemoragisk slag, nedsatt totalt blodvolum, høyre ventrikulær infarkt, alvorlige brudd på cerebral sirkulasjon. Med forsiktighet bør det tas narkotika med glaukom, mitralventilfeil og aortastensose. I nærvær av kontraindikasjoner anbefales nitroglyserin å erstatte Molsidomin (Sidnofarm). Effekten av dette stoffet kommer også på bare 5 minutter, men i motsetning til organiske nitrater varer effekten opptil tre timer.

Andre medisiner som brukes til å behandle angina pectoris

Listen over medisiner foreskrevet for behandling og forebygging av forverring av symptomer på sykdommer i kardiovaskulærsystemet er svært omfattende. I stedet for moderne medisiner, foretrekker mange pasienter å ta utdaterte, men ikke mindre populære dråper Corvalol, Valocordin, tinktur av hagtorn, Validol. Og noen stoffer er foreskrevet av leger svært sjelden, til tross for deres høye terapeutiske effektivitet. For eksempel er Ranex (Renex), som inneholder den aktive ingrediensen ranolazin et effektivt antianginal middel.

Legemidlet har en direkte effekt på de fysiologiske faktorene i utviklingen av angina pectoris. Voksne foreskrevet medisiner for 1 tablett på 500 mg to ganger daglig, øk dosen til 2 g per dag om nødvendig. Bivirkninger med Ranex er ekstremt sjeldne, så det anbefales å ta det med økt risiko for komplikasjoner av en stabil form for patologi. Ikke miste sin popularitet og bruk av folkemidlene for angina pectoris. Således, ved høyt trykk og risiko for angrep anbefale over natten drikke ekstrakt fra bakken spisskummen (1 teskje per kopp kokende vann), kjøttkraft fra blomster av kløver fremstilt i en mengde på 30 g pr 200 ml varmt vann, ta 50 ml fire ganger dag på tom mage.

Men med en markert forverring av sykdommen, spesielt med ustabil angina, er det bare farlig å bruke folkemetoder for å lindre alvorlig smerte. I denne situasjonen er det behov for akutt sykehusinnleggelse på sykehuset. De vil gjennomføre nødvendige studier av hjertemuskulaturens arbeid og foreskrive intensiv terapi for å stabilisere pasientens tilstand. Etter det vil kardiologene gi anbefalinger for videre behandling hjemme.

Medisinsk behandling av angina pectoris: foreskrevet rusmiddel og doser

Dødeligheten fra hjertesykdom er fortsatt svært høy, til tross for de alvorlige prestasjonene innen medisin. Et lavt nivå livsstil, stress og dårlige vaner slites ut hjertemuskelen.

Blant hjertesykdommer kjent fra gammel tid, til nå er det ofte angina eller, som det ble kalt tidligere, angina pectoris. Mange mennesker er ikke redd for plutselig smerte i brystet - tenk, tok en pille og passerte. Og forgjeves!

Angina fører ofte til hjerteinfarkt og død i en syk person. Derfor dette sykdommen er underlagt obligatorisk overvåking av kardiolog og terapi. For å behandle en stentokardi, hvilke medisiner og preparater anbefaler å akseptere i denne form for iskemisk hjertesykdom, og om tabletter kan gi vellykket behandling for pasientkjerner, vil vi fortelle videre.

Grupper av narkotika mot anfall

Vi vil ikke i denne artikkelen vurdere slike forebyggende tiltak for hjertesykdommer som diett, røyking og alkoholavslag og aktiv livsstil.

La oss gå videre til de preparatene som doser anbefales av leger for behandling av stentokardi, forebyggende vedlikehold av angrep og komplikasjoner ved en iskemisk hjertesykdom.

Legemidler skal foreskrives av den behandlende legen avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Ved behandling av angina brukes tre grupper medisiner:

Medikamenter med anti-angiogen effekt, som er rettet mot bekjempelse av myokardisk iskemi. Effektiviteten av denne gruppen medikamenter er rettet mot å redusere behovet for hjerte muskel i oksygen, samt øke nivået av oksygen i blodet.

Denne store gruppen medikamenter er delt inn i flere undergrupper:

nitrater - narkotika spesielt utviklet for å stoppe og forebygge angina pectorisangrep. Virkningen av nitrater er rettet mot å utvide blodkarets vegger og øke tilgangen av oksygen til hjertet.

Med et konstant inntak av nitrater blir kroppen vant til sin handling, derfor er det i løpet av en dag en pause som er nødvendig for å fjerne nitrater. Legemidler tas enten direkte under et angrep, eller før fysisk anstrengelse med et forebyggende formål.

Betablokkere. Den terapeutiske effekten av denne undergruppen skyldes en nedgang i trykk og pulsfrekvens hos pasienten, og derfor reduseres behovet for et hjerte i oksygen.

Betablokkere blir ikke vanedannende og akkumuleres i kroppen, noe som gir en viss tid til å redusere doseringen. Betablokkere gjelder ikke i lang tid på grunn av en rekke bivirkninger. Etter normalisering av pasientens tilstand reduseres doseringen til et minimum.

Kalsiumantagonister. Legemidler i denne serien, som hindrer penetrasjon av kalsium i muskelen, bidrar til en reduksjon i myokardial kontraktilitet.

Virkningen av kalsiumantagonister er rettet mot å senke trykket, regulere hjertefrekvensen, fjerne spasmen i kranspulsårene.

Således øker blodstrømmen, derfor blir etterspørselen etter myokard i oksygen mindre, og tilstrømningen av næringsstoffer til muskelen øker.

Medisiner antiaterosklerotisk virkning. Som du vet, er et forhøyet kolesterolnivå årsaken til utviklingen av aterosklerose, som til slutt fører til angina pectoris.

Legemidler som påvirker senking av kolesterol i kroppen kalles statiner. Disse stoffene fra den siste generasjonen har blitt et gjennombrudd i behandlingen av iskemi generelt og spesielt aterosklerose.

Valg av medisiner

Til å begynne med, skal noen medisiner fra hver gruppe bare foreskrives av kardiologen og først etter undersøkelsen. Som regel brukes følgende medisiner i praksis av kardiologer:

angina

nitroglyserin

Den mest berømte medisinen for å undertrykke symptomene på angina angrep.

Produsert i skjemaet sublinguale tabletter, sprayer, flekker, dråper, kapsler med langvarig effekt, salver, filmer.

Det er mange navn med dette aktive stoffet på apotek. Blant dem: Deponite, Gilustenon, Nitroglycerin, Nitradisk, Nitrangin og andre.

Måter å bruke:

 • tablett plassert i munnhulen under tungen. Handlingen skjer innen to til tre minutter og varer i en halv time.
 • spray brukes også på munnslimhinnen og begynner å avlaste angrepet, bokstavelig talt innen et minutt. Sprayer er kortvirkende midler, som tabletter.
 • Bukkale former av nitroglyserin (plater, filmer) er festet til slimhinnene i kinnene eller gummiene. Har en lengre varig effekt - 3-4 timer.
 • kapsler tatt i forkant av angrepet, har en langvarig effekt. Kapsler tas 1-2 ganger daglig i tom mage.
 • salve påføres doseringspapiret med mengden foreskrevet av behandlende lege. Papiret med salven presses tett til kroppen i den hårløse delen av den.

Dosering av noen form for nitroglyserin kan kun beregnes av lege!

Isosorbid-dinitrat

Et preparat av tabletter, kapsler og aerosolformer for frigjøring. På apotek solgt under navnene: Isoket, Izolong, Kardiket, Nitrosobid. Det tas internt etter avtale med behandlende lege.

Som regel er det utnevnt 20 mg 2-3 ganger om dagen i en time før måltider eller 2 timer etter å ha spist. Med mild terapeutisk effekt økes dosen gradvis til 120 mg per dag.

For å unngå toleranse av kroppen til narkotika etter en og en halv time etter vanlig inntak er nødvendig ta en pause for en dag, erstatte en agent med en annen med en lignende effekt på kroppen.

Prisene på medisinen er også avhengig av opprinnelseslandet. For eksempel kan Nitrosorbid i apotek kjøpes for 25 rubler, og Isoket-sprayen koster ca 400 rubler.

Isosorbidmononitrat

Varenavn forberedelse :. Izomonit, monofilament, Pentakard, Plodin, etc. Monocinque administrerte medisiner som er produsert i tablett og kapsel med langvarig virkning ved tilsetning til navnet på den prefikset "sinke". Tabletter tas 2 ganger daglig, retardkapsler - en gang om dagen. Øk dosen gradvis.

Den gjennomsnittlige kostnaden for tabletter er 300-400 rubler for 30 stk.

Kalsiumantagonister

Av gruppen av kalsiumantagonister blir det mye brukt i praksis Nifedipin, Verapamil og Diltiazem.

Preparatene tas 1-2 ganger om dagen.

Nifedipin kan brukes i kombinasjon med beta-blokkere og legemidler som inneholder Verapamil og Diltiazem, sammen med betablokkere, er ikke tillatt.

Betablokkere

Av gruppen av beta-blokkere er det vanskelig å sette ut et bestemt effektivt legemiddel. De aktive ingrediensene beta-blokkere, generelt, atenolol, metoprolol, timolol, bisoprolol et al. Av alle pillene har vist seg Concor, Anaprilin, Coriol, Nebilet. Betablokkere tas med måltider for å redusere bivirkningene.

Navnet på beta-blokkeren og doseringen er kun valgt av den behandlende legen!

Når du bruker disse legemidlene, bør du alltid overvåke hjertefrekvensen. Pulsen når du tar pillen, skal være 50-60 slag per minutt.

Prisene for innenlandsk Anaprilin er ikke så høye som for eksempel for importerte Concor eller Nebilet. Til sammenligning: 50 anaprilintabletter koster 27 rubler, og for 28 piller av det tyske legemiddelet Nebilet er det nødvendig å betale allerede 980 rubler.

Antiaggreganter mot dannelse av trombi

Det mest kjente er et tablettlignende stoff, for eksempel aspirin. Aspirin tas om kvelden etter å ha spist i en dose på 75-150 mg en gang.

For behandling av kardiovaskulære sykdommer, er aspirin tilgjengelig i spesielle former - dette Aspirin Cardio, TromboAss, Cardi ASA og Cardiomagnol.

De avviker fra konvensjonell aspirin mer mild handling på magen. Prisen for noen aspirin er ikke veldig høy - i gjennomsnitt 250 rubler per 100 stykker.

Pasienter med intoleranse mot aspirin eller med alvorlig angina er foreskrevet klopidogrel. Effekten er mange ganger sterkere enn aspirin. Men prisen er mye høyere. For 28 tabletter av russisk produksjon må shell ut mer enn 400 rubler.

statiner

Russiske kardiologer foreskriver statin narkotika på grunnlag av aktive stoffer: rosuvastatin, simvastatin, fluvastatin og atorvastatin. Statiner tas først og fremst før du går i seng.

Kostnaden for tabletter er ganske høy. For eksempel vil det engelske stoffet Krestor koste på apoteket 2500 rubler for 28 stk. Og den amerikanske Zokor-750 rubelen. for 28 stk.

Det for vellykket behandling av hjertet kan ikke gjøres

Svært ofte pasienter besøke en kardiolog og om å ha anslått hvor mye det vil koste narkotika i hjerte angina og vinket hånden til hans helse, og ikke i en hast for å ta medisiner, tenkning som vil koste krone nitroglyserin med et plutselig anfall av smerte.

Dette bør ikke gjøres i alle fall! Det er lettere å spørre den behandlende legen om å erstatte et dyrt legemiddel med en billigere en med en lignende handling.

Den andre vanlige feilen med den medisinske behandlingen av angina er uautorisert reduksjon eller økning i dosering. Husk - bare en praktiserende lege bestemmer når du skal endre doseringen.

Og i alle fall Det er umulig å behandle en slik sykdom som angina, bare folkemessige rettsmidler. Dette er ekstremt farlig for pasientens liv og helse!

Lær mer om sykdommen og dens terapi fra videoen:

Angina of Stress

angina - forverring av koronar hjertesykdom (CHD) i form av smertefulle angrep i brystet, som vises under eller etter intensiv fysisk anstrengelse eller emosjonelt stress. På grunn av økt etterspørsel etter myokard i oksygen under disse forholdene, kan det oppstå en følelse av mangel på luft eller ubehag i brystet. Noen ganger kan det være takykardi (rask hjerterytme) eller en slags hjerterytmeforstyrrelse.

Ofte, med stabil angina, stopper smertene automatisk etter kort tid etter trening, eller ved å ta nitroglyserin under tungen.

Alvorens utbredelse avhenger av aldersgruppen. Opptil 55 år er patologi mye mer vanlig hos menn. Etter 55-60 år er menn også mer tilbøyelige til angina pectoris, men i denne alderen er det betydelig flere kvinner som lider av denne sykdommen. Ca 20% av pasientene med IHD har angina pectoris. Etter et hjerteinfarkt forekommer sykdommen hos halvparten av pasientene.

Årsaker til angina pectoris

Blant andre faktorer som bidrar til utviklingen av angina pectoris, er følgende uttalt:

 • kardiomyopati hypertrophic;
 • pulmonal hypertensjon;
 • alvorlige former for hypertensjon
 • spasmer i kranspulsårene;
 • abnormiteter av arterier som fôrer myokardiet.

Det er klassiske risikofaktorer for utbruddet av angina pectoris:

 • arvelighet;
 • røyking,
 • fedme og hypodynami
 • diabetes mellitus;
 • overgangsalder hos kvinner;
 • anemi eller alvorlig hypoksi.

Det er flere mutable faktorer som bidrar til utviklingen av brystsmerter (utbruddet av anfall). Disse inkluderer økt fysisk anstrengelse og følelsesmessig overbelastning, plutselige temperaturendringer og rikelig inntak av mat mv.

Mekanisme for sykdomsutvikling

Med myokardisk iskemi er kraften av sammentrekning av en viss del av myokardiet svekket på grunn av endring i løpet av biokjemiske og elektriske prosesser. Mangel på oksygen bidrar til akkumuleringen i laktatets vev og uttømming av energi i hjertets celler.

På nivået av cellen øker natriuminnholdet og kaliumkonsentrasjonen reduseres. Midlertidig iskemi forårsaket av disse prosessene manifesteres av smerteopplevelser - et anfall av stressangina. Slike langvarige iskemi kan forårsake myokardinfarkt.

Klassifisering av angina pectoris

Avhengig av manifestasjonene er flere varianter av angina pectoris tradisjonelt isolert:

 1. For første gang oppstod angina av spenning.
 2. Stabil anstrengende angina.
 3. Progressiv angina av spenning.

Diagnosen av den første forekomsten av angina pectoris er satt i tilfelle tiden fra det første angrepet ikke overstiger en måned. Med sykdomsforløpet kan det uavhengig forsvinne eller transformeres til stabil angina pectoris. Ofte for første gang er angina pectoris en forløper for hjerteinfarkt.

Hvis det er brystsmerter i mer enn en måned, blir det gjort en diagnose av stabil angina. Hovedkarakteristikken for denne sykdomsformen består i samme smerterespons ved en viss intensitetsbelastning. Fast angiøs angina kan fortsette uten forverring i mange år.

Med hensyn til graden av lasttoleranse er fire funksjonelle klasser (FC) av patologi preget:

FC 1 - Toleranse for hver dagslast er tilfredsstillende. Angrep kan begynne å bry seg når du går fort eller når du klatrer flere etasjer opp trappen.

FC 2 - fysisk aktivitet er begrenset Anginaangrep vises når du går i en avstand på mer enn en halv kilometer eller når du klatrer over en etasje. Smerte kan provoseres ved kaldt vær eller følelsesmessig stress.

FC 3 - fysisk aktivitet er markert begrenset Ubehag kan levere å gå i et normalt tempo over en avstand på mer enn 100, men mindre enn 500 meter. Når du klatrer en trapp, vises smerte også.

FC 4 - Markert begrensning av fysisk aktivitet. Angrep vises med minimal bevegelse. Noen ganger kan symptomer oppstå i en tilstand av fullstendig hvile.

symptomer

Kliniske manifestasjoner av sykdommen kan være svært varierte. Smerten bak brystbenet og i hjerteområdet varierer fra knapt merkbar til uttalt, noe som ikke alltid stoppes selv ved bruk av narkotiske smertestillende legemidler.

I gjennomsnitt varer et smertefullt angrep med stenokardi ca. 3-5 minutter. Utgått etter at du tok Nitroglycerin Tablets eller ved å eliminere den faktoren som provoserer den. Smertefulle opplevelser forstyrrer oftest brystbenet eller brystet til venstre med bestråling i overlivet, underkjeven, høyre arm og skulderblad eller nakke. Avhengig av alvorlighetsgraden av angrepet, kan ubehagsområdet øke. Smerten presser ofte, komprimerer, skjærer eller brenner. Parallelt forårsaker disse manifestasjonene noen ganger svakhet, kortpustethet, hjerterytmeforstyrrelser, svette eller endringer i blodtrykk.

Til ikke-spesifikke tegn på angina pectoris kan det være noen vegetative reaksjoner: hyppig vannlating, tørr munn og blanchering av huden. Atypiske manifestasjoner av angina pectoris: kvalme, oppkast, bøyninger eller flatulens - er sjeldne. I en utilgjengelig periode er pasientens tilstand vanligvis tilfredsstillende.

Forverring av sykdommen, i form av de ovennevnte symptomer på smerte kan variere fra en enkelt tilfelle i løpet av få måneder til ofte i løpet av dagen. Dersom arteriene som forsyner hjertemuskelen, øke sitt nettverk kollateralene (små fartøyer som omgår lesjonen for å gjenopprette blodstrømmen til ischemisk myokardium del), har angrepene blitt sjeldnere opp til deres fullstendig forsvinning.

Diagnose av sykdommen

Som med de fleste andre diagnoser er det nødvendig å foreta en grundig undersøkelse av klager, anamnese og noen data om laboratorieinstrumentstudier for å etablere angina pectoris.

Sykkel ergometri - en av måtene å diagnostisere angina av spenning Den mest informative metoden for å avsløre patologi er registrering av EKG under et angrep. Ved å tolke resultatene, er det mulig å oppdage ST-segmentets oppgang eller fall i forhold til isoelektriske linjen. For å skape hjertebetingelsene under belastning, er det forskjellige tester og tester. Disse inkluderer sykkel ergometri, en kaldtest eller tredemølle test. Overvåkning av Holter gjør det mulig å avgjøre tilfeller av smertefri og smertefull myokardisk iskemi, avhengig av fysisk aktivitet, for å registrere episoder av hjerterytmeforstyrrelser.

Ved hjelp av ultralyd i hjertet (ekkokardiografi) kan en annen patologi utelukkes, og fokus på nedsatt kontraktilitet i hjertemuskelen kan identifiseres. I noen tilfeller utføres stress-ekkokardiografi. Denne studien bestemmer myokardial respons på stress og venstre ventrikulær funksjon.

LHC (biokjemisk blodprøve) utføres for å vurdere risikofaktorer for angina pectoris utvikling. Spesielt er det oppmerksomhet på nivået av lipoproteiner og kolesterol. Forhøyede indikatorer kan indikere en aterosklerotisk lesjon av kroppens blodkar, inkludert koronararterier.

En meget informativ studie for å bestemme graden av myokardisk iskemi er koronarografi. Det lar deg studere graden av lesjon og innsnevring av hjerteårene. Dette er alltid viktig når du bestemmer deg for spørsmålet om kirurgisk behandling.

Behandling av angina pectoris

Planlagt, som faste stoffer i tillegg til nitrater utnevnes:

 • antiaggreganter (Aspirin, Cardiomagnolo, Polokard, Aspirin-cardio, Aspicardium);
 • beta-blokkere (metoprolol, atenolol, anaprilin);
 • blokkere av kalsiumkanaler (Nifedipin, Diltiazem, Verapamil).

Legemidler fra sistnevnte gruppe kan være effektive ved å ta angina under et angrep. De brukes når det er allergi mot nitroglyserin og andre nitrater.

I fravær av effekten av narkotikabehandling er spørsmålet om hensiktsmessigheten til kirurgisk inngrep bestemt. Det samme behandlingsalternativet er valgt for høy risiko for død i henhold til angiografi. I tilfelle av en signifikant lesjon av koronararteriene utføres angioplastikk, stenting eller shunting av skadede kar. Generelt er kirurgisk behandling effektiv nesten 100%.

Prognose og forebygging

Denne sykdommen har den mest gunstige prognosen blant alle typer angina pectoris. Kardioklerose og koronar hjertesykdom er postoperative sykdommer som forverrer sykdomsforløpet. Ca 2-3% av pasientene med denne patologen dør av hjerteinfarkt.

De viktigste metodene for forebygging av angina pectoris er eliminering av risikofaktorer. Disse inkluderer etterlevelse av kosthold og kamp mot overvekt, det konstante inntaket av medisiner for å behandle høyt blodtrykk og en fullstendig opphør av røyking. Et ekstremt viktig punkt er regelmessig overvåkning av kardiologen.

Dermed er konklusjonen at stress angina ikke er en kritisk sykdom. Men i fravær av behandling er det sannsynlig at dødelige konsekvenser vil oppstå.

Årsakene og metodene for behandling av angina pectoris

Blant hjerte- og karsykdommer en av de viktigste, ifølge leger, er koronar hjertesykdom, særlig den kliniske utvalg - angina som har størst distribusjon - en million mennesker til 40 tusen tilfeller av angina. Sykdommen er velkjent av det vanlige navnet som angina pectoris.

Angina er mer vanlig hos menn, spesielt eldre. Så i en alder av femti år er angina fast i 1% av kvinnene, 2-5% av mennene. Og hos personer eldre enn seksti allerede: 10-14% av kvinnene, 11-20% av mennene. Etter 55 år er risikoen for å utvikle angina pectoris hos menn flere ganger høyere. Fortsatt faktum: hos de som har overført et hjerteinfarkt, er risikoen for tilbakefall av en stenokardi på 50%.

Beskrivelse av sykdommen

Denne sykdommen er en konsekvens av mangelen på oksygenmetning av hjertemuskelen. Årsaken kan være en innsnevring av koronarbeinene, utseendet på plakkene på de vaskulære veggene, innsnevring av lumen. Fra fysisk anstrengelse til menneskekroppen krever mer metning av hjertemuskelen med oksygen. Blodstrømmen øker, oksygen kommer inn i det ønskede området. Angina forhindrer dette. Det er en presserende smerte. Hvis en halv time ikke er nødvendig tiltak, fortsetter sværheten av tilstanden, det vil være et myokardinfarkt. La oss oppsummere: Den oppstod oksygen sulten på et sted av en hjertemuskel fra et treningsspenning kalles angina pectoris.

I slutten av 70-tallet i forrige århundre identifiserte eksperter fra Verdens helseorganisasjon to typer angina pectoris: spenning og hvile.

Stenokardi av stress er videre oppdelt som følger:

 • den første
 • stabil
 • progressive

For første gang oppstod angina - anfall som varer opptil en måned. Sykdommen kan, gå av deg selv, hvis provosert av en enkelt sak.

Når pasientens smerteangrep fortsetter videre, snakker vi om en annen form - stabil angina pectoris. Her får anfall stereotyp flyt, spesielt som en reaksjon på samme type last. Fremgang i angina kan føre til akutt myokardinfarkt, selv plutselig hjertestans.

Det er også en klassifisering av sykdommen i henhold til intensiteten av kurset. Det er fire funksjonelle klasser (FC I, II, III, IV).

 • FC I - angina manifesteres bare i øyeblikk av sterk fysisk anstrengelse. Normal daglig belastning lar pasientens tilstand stabil.
 • I andre klasse er det smertefulle opplevelser når trappen er lengre enn andre etasje, mens du går gjennom en halv kilometer. Noen ganger med følelsesmessig spenning eller i dårlig vær, noen ganger om morgenen når pasienten våkner.
 • Den tredje funksjonelle klassen: smerte oftere - de er forårsaket av den vanlige bevegelsen til fots de første hundre eller to hundre meter, stigningen på 10 trinn. Pasienten er ufrivillig tvunget til å begrense fysisk aktivitet.
 • Med FC IV-hjerteproblemer bekymrer seg om den minste fysiske aktiviteten, de er forårsaket selv ved enkel å gå på et jevnt plan.

Årsaker til forekomst

Stenokardi spenning er alltid forbundet med fysisk anstrengelse, selv om det er lite. Men forutsetningene for sykdomsutbruddet er vanlige for enhver type angina pectoris, nemlig:

 • aterosklerose. Dette er den vanligste årsaken. Plaques kan plasseres enkeltvis, i hele grupper, maksimalt overlapper fartøyets lumen.
 • Trombose. Utseendet til en ukonvensjonell trombus, spesielt hvis det er plakk på veggene på fartøyene, forårsaker den sterkeste innsnevringen av fartøyet.
 • Patologisk spasme i kranspulsårene.
 • Arteriell hypotensjon. Utilstrekkelig trykk i blodårene hindrer at blodet flyter den nødvendige mengden til hjertemuskelen.
 • Hypertrofi av myokardiet.
 • Takykardi, arytmi. Disse sykdommene forstyrrer også stabiliteten av tilførselen av det nødvendige volum blod til hjertemuskelen.
 • Hypertensjon.
 • Sten i galleblæren; nyrekolikk. Merkelig nok, forårsaker disse problemene også utseendet av angina pectoris.
 • Sterk psykisk stress (forårsaker vasospasme).
 • Utilstrekkelig fysisk tilstand av kroppen.
 • Fedme.
 • Røyking, alkoholisme.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Årsaker til angina, kan være naturlig - fysiologiske etymologi, videregående - aldersrelaterte endringer, antisosiale vaner, psykiske problemer.

symptomer

Det viktigste symptomet på angina pectoris er smerte. Smerten er av varierende grad intensitet, det avhenger av årsaken til starten eller individuell smertegrense, følsomhet hos forskjellige mennesker. Smerten er variert i følelser. Symptomer oppstår ved fysisk anstrengelse, kaldt eller blåsende vær om morgenen.

Hvordan kan smerte manifestere seg? Oftere er det en presserende, klemmende smerte bak brystbenet. Smerte kan være traumatisk og forårsaker ubehagelig tilstand. Noen ganger er smerten brennende, som om i brystet noe "utålelig baker". Noen pasienter markerer angina pectoris som en følelse av boring - "som om en fast skrue ruller innvendig."

Følelser er ikke alltid plassert bak brystet, men oftest der, og ofte ligner smertefulle opplevelser med gastritt eller magesår. Det kan også være en følelse av ømhet i magen. Ofte - smerte gir til venstre arm, scapula, selv den nedre delen av kjeven fra venstre side. Sjeldne pasienter oppdager smerte nær midjen eller venstre ben.

Smerten varer fra et minutt til en halv time. Smerte med nitroglyserin er godt kontrollert med generelle beroligende tiltak som gir hvile til pasienten. Eventuell fysisk aktivitet hos pasienten skal stoppes umiddelbart!

Tilknyttet smerte er ofte et annet vanlig symptom - kortpustethet. Dette symptomet forekommer til tider før smerte fra de første minuttene av fysisk aktivitet. Man kan nesten ikke puste, det er ikke nok luft. Hos noen pasienter, sammen med kortpustethet, øker det svette - fra mild svette til utseendet av klebrig kaldt svette. Individuelle pasienter merker slike symptomer som økt pust, lunger, økt hjertebank og trykk. Noen ganger, oppfordre til å urinere.

Det er sjeldne tilfeller av angina når pasienten ikke hadde vondt i det hele tatt, og bare ubehag med dyspnø ble observert.

diagnostikk

En erfaren kardiolog kan diagnostisere sykdommen - angina pectoris allerede basert på symptomene på pasientens klager. Likevel, for en nøyaktig uttalelse, bekreftelse av en diagnose, er undersøkelser nødvendig. Den vanligste tilgjengelige metoden for å oppdage sykdommen er EKG. Denne metoden er mest effektiv på tidspunktet for angina pectoris angrep.

Stenokardi spenning er også godt diagnostisert i prøver med masse. Et fullt bilde er gitt av daglig overvåking, der belastninger utføres, for eksempel å gå på trappene. 24 timer holder en pasient en observasjonsdagbok, registrerer de brukte fysiske belastningene, og skjermen registrerer endringer i tilstanden til myokardiet. Den etterfølgende analysen viser et komplett bilde av tilstanden til hjertemuskelen i en viss tidsperiode.

En annen diagnostisk metode som brukes til denne sykdommen er ultralyd av hjertemuskelen.

I tillegg utføres en klinisk, biokjemisk blodprøve. Indikatorer for analyse kan indirekte bekrefte, for eksempel sannsynligheten for atherosklerose, tilstedeværelsen av plakk på veggene i blodårene.

Det er også en dyr, sjelden brukt metode for "myocardial scintigraphy". Denne prosedyren er ganske effektiv, da resultatet viser en klar presentasjon av graden av kranspulsårssår.

En av de mest effektive i kardiologer er forskning - koronar angiografi. Enkelt sagt, dette er en x-ray. Han detaljer nyanser av endringene i koronar fartøyene.

Hvordan behandles det?

Behandling av angina pectoris bør utpeke en kardiolog. Selvbehandling er kategorisk uakseptabel. Bare en medisinsk spesialist vil velge riktig behandlingstaktikk, velg de nødvendige stoffene, med tanke på pasientens tilstand, sykdommens etymologi og andre viktige nyanser.

Så, for stabil angina pectoris, den oftest valgte medisinen. Det finnes narkotika som påvirker de ulike problemskrittene. Dette er en antianginal terapi som involverer administrering av nitroglyserin, dinitrat, molsidomin, verapamil, etc. Kombinert med anti-aterosklerotiske stoffer - simvastatin, pravastatin. I tillegg foreskrive stoffer: aspirin med det formål å væske blod og trimetazidin eller trimetazidin - økende metabolisme.

En stor vekt på behandling av angina pectoris blir gjort for å løse sammenhengende sykdommer. Ellers vil tilbakefall negere gjeldende behandling. Parallelt anbefales pasienten å minimere risikofaktorene - vekttap, avvisning av dårlige vaner, aktivering av livsstil.

Når terapeutisk behandling av pasienten ikke bringe forventet resultat, er det en fare for rask hjertestans kan endovaskulær eller kirurgisk inngrep. Dette kan være en plastisk koronararterie via en punktering av en stor arterie i arm, ben, kan være koronararterie-bypass-transplantasjon.

Folkemidlene

De brukes bare som sykdommer som følger med den viktigste behandlingen! Brukes for å styrke, opprettholde blodkar, den generelle tilstanden til kroppen.

Du kan ta kjøttkraft, tinkturer av urter som har en vasodilaterende spasmolytisk effekt. Dette, for eksempel, mynte, motherwort, pastinett, melissa, mange andre. Urter kan høstes av deg selv, du kan kjøpe ferdige apotek avgifter. En av de mest effektive for behandling av hjertesykdom er hagtorn. Brygget frukt, blomster, og sistnevnte har den mest kraftige effekten.

Angrep av angina pectoris bidrar til å lindre pusten med Buteyko-metoden. Uniform dyp pusting med forsinkede forsinkelser retter rett mot respiratoriske muskler, karene ekspanderer, oksygenovergangen til hjertemuskelen øker.

Angrep. Førstehjelp

En person bør umiddelbart stoppe fysisk aktivitet, han trenger å gi ro, tilgang til frisk luft (hvis angrepet begynte innendørs - åpne vinduet). Gi et nitroglyserin tablett forsiktig. Tabletten av nitroglyserin settes under tungen, løser til slutten. Hvis tørrhet observeres, bør munnhulen fukta med vann før nitroglyserin tas i bruk.

Når angrepet er fjernet, kan du fortsette den vanlige handlingen. Neste - kontakt alltid lege. Du kan ikke vente på neste runde, igjen å stoppe dem med nitroglyserin.

Om en halv time er problemet ikke løst, angrepet fortsetter, personen fortsetter å føle smerte? Det er nødvendig å ringe en ambulanse.

Det er viktig å vite! Angina pectoris fjernes kun nitrater (nitroglycerin). Validol er usannsynlig å hjelpe, tvert imot kan det gjøre mye skade. En person som lider av angina pectoris bør alltid ta nitroglyserin (tabletter eller spray) med dem!

Konsekvenser og forebygging

Dødelighet fra ISHB, nemlig angina pectoris, er svært høy over hele verden. Ofte slutter sykdommen med pasienten som får en grad av funksjonshemning. Derfor er det viktig å vurdere risikoen for angina pectoris tilstrekkelig.

Blant de alvorlige konsekvensene av sykdommen observeres oftest:

 • Økning i antall anfall med den minste fysiske aktiviteten eller til og med i ro
 • Akutt hjerteinfarkt
 • arytmi
 • Hjertesvikt
 • Utvikling av kronisk hjertesvikt

Imidlertid tidlig påvisning av sykdommen, den kompetente terapi, i det minste samtidige sykdommer, samsvar med forebyggende tiltak - gi en prognose for angina for det meste optimistisk spenning.

Forebygging er vanligvis redusert til en sunn livsstil, opprettholde god form for kroppen, bruk av kostholdet, får medisiner (hvis foreskrevet av lege), regelmessig overvåking av kardiolog. Hvis narkotika er foreskrevet for langtidsbruk, ikke glem å ta dem. Bær alltid nitroglyserin.

Hva foreslår dietten hvis pasienten lider av angina pectoris?

 • Redusert forbruk av fettstoffer opptil 30%. Erstatning av animalsk fett for vegetabilsk og marine opprinnelse (omega 3).
 • Regelmessig forbruk av grønnsaker og frukt.
 • Grøt fra forskjellige kornblandinger, frokostblandinger.
 • Det er fedme - en nedgang i kaloriinntaket.
 • Minimal bruk av salt.
 • Avslag på sterk alkohol.

Et balansert kosthold er gunstig for alle, og dette helseproblemet gjør dette til en viktig nødvendighet.

Sunn livsstil

Hvis angina skjedde, må du først gi opp alle dårlige vaner. Da må du gradvis øke din fysiske aktivitet.

Optimal: besøk en gruppe terapeutisk og profylaktisk kroppsopplæring, der klassene blir overvåket av en spesialist. Hvis dette ikke er mulig, gjør vi det selv. Du kan starte med å gå, gradvis øke bevegelseshastigheten. Nyttig - svømming, sykling, glatt dans, ski tur.

Kraftig last kroppen ikke kan. Klasser skal begynne med 20 minutter om dagen, og øker gradvis til 40 minutter. Pass på å overvåke endringen i hjertefrekvensen. Rytmfrekvensen bør ikke overskride en belastning på 60-70% av normen.

Stenokardi spenning - hvor vanlig, en alvorlig sykdom, så mottagelig for korreksjon. Det er nødvendig bare rettidig behandling av sykdommen, i tillegg til ønsket om en person til å takle sykdommen.

Diagnosen angina pectoris: behandling og liv etter angrep

I den utbredte kardiovaskulære sykdommen, som "stress angina", er behandlingen rettet mot å lindre symptomene, redusere sykdomsprogresjonen og redusere sannsynligheten for komplikasjoner, spesielt hjerteinfarkt og tidlig død.

Terapeutisk taktikk er avhengig av effektiviteten til den første medisinen. Brukte stoffer av forskjellige farmakologiske grupper som forbedrer blodstrømmen til myokardiet. Etter ytterligere diagnose tilbys pasienten en kirurgisk prosedyre.

Les i denne artikkelen

Diagnose av staten

Anerkjennelse av sykdommen i typiske tilfeller forårsaker ikke vanskeligheter. Diagnosen gjøres hvis pasienten klager over å trykke, brenne eller stramme smerter bak brystbenet, som oppstår under gang eller klatring trappene og stopper etter stopp eller i 1 til 2 minutter etter at nitroglyserin er tatt.

Hvis egenskapene til smerten er forskjellige, kan det være et atypisk smertesyndrom eller en annen sykdom, ikke angina pectoris. I dette tilfellet utpeker legen ytterligere metoder for instrumentell diagnose. Først av alt, dette er EKG og den daglige overvåkingen av Holter. På et vanlig EKG gjøres i ro, vises ikke angina. Under det daglige opptaket, når fysisk anstrengelse skjer, kan man se et tegn på myokardisk iskemi - en nedgang i ST-segmentet.

Den vanligste belastningen EKG-testing. Dette er sykkel ergometri eller tredemølle. Undersøkelse av EKG under trening gjør det ikke bare mulig å registrere endringer på EKG, men også for å bestemme alvorlighetsgraden, det vil si funksjonelle klassen angina pectoris.

En enda mer pålitelig, men teknisk mer komplisert metode er stress-ekkokardiografi. Dette er ultralydet i hjertet før og etter belastningen. Som et resultat ser legen områder der kontraktiliteten er midlertidig redusert. Dette er en tidligere indikasjon enn EKG endringer.

Hvis pasienten ikke kan utføre øvelsen på en stasjonær sykkel eller tredemølle, brukes transesophageal elektrostimulering eller narkotikastrøm Ekkokardiografi. Metodene tillater økning av frekvensen av hjertekontraksjoner uten å legge musklene, for eksempel med leddsykdommer. Stressekokardiografi er også indikert for pasienter med et initialt endret EKG, for eksempel med blokkering av venstre ben av bunten.

Standarden for diagnose av iskemisk hjertesykdom, spesielt angina pectoris, - koronar angiografi. Prosedyren gjør det mulig å se fartøyene som er berørt av aterosklerose, og å bestemme indikasjoner på kirurgisk behandling av IHD, angina pectoris.

Det er mulig å bruke datamaskinangiografi av hjertet, men denne teknikken er dyrere og har ennå ikke funnet bred applikasjon.

behandling

IHD er en kronisk progressiv sykdom. Behandling av stabil angina pectoris inkluderer diett, røykeslutt, korreksjon av andre risikofaktorer, rasjonell fysisk aktivitet, medisinering og kirurgisk inngrep. Ved behandling av angina brukes ulike grupper av legemidler, ofte i kombinasjoner med hverandre, med tanke på samtidige hjertesykdommer og andre organer.

Selvmedisinering i dette tilfellet kan forårsake komplikasjoner og bivirkninger. Derfor bør terapien utpeke en kardiolog, og diagnosen skal bekreftes av ytterligere diagnostiske studier.

Ofte er pasienter foreskrevet antianginale legemidler uten grundig diagnose, basert kun på klager av smerte i hjertet av hjertet. Dette er galt, siden smerte kan være forbundet med en annen sykdom.

Opptak av unødvendige medisiner er økonomisk urentabel og kan skade en patients helse.

Standarden for behandling av angina pectoris omfatter to store grupper medikamenter: forbedring av prognosen og forebygging av symptomer.

Forberedelser for å forbedre prognosen, redusere risikoen for komplikasjoner:

 • platehemmende;
 • statiner;
 • i noen tilfeller - ACE-hemmere og beta-blokkere.

Medikamenter for å lindre smerte eller forhindre utbrudd:

platehemmere

Disse stoffene reduserer risikoen for blodpropper på aterosklerotiske plakk i karene. Acetylsalisylsyre brukes i en dose på 75-100 mg / dag. For å forhindre gastriske lesjoner bedre sjanser bruk med et enterisk belegg (aspirin cardio) eller i kombinasjon med aspirin inntak av antacider (cardiomagnil).

Skjema for trombusdannelse i karet

Aspirin kan kombineres med antiinflammatoriske legemidler tatt for andre sykdommer. Det anbefales å bruke mer moderne midler (meloksikam), for ikke å foreskrive ibuprofen. Diklofenak er akseptabelt.

Hvis aspirin er kontraindisert, foreskrive klopidogrel. Pasienter uten tidligere hjerteinfarkt anbefales ikke for begge legemidlene. Ved ulcerøs blødning er det bedre å bruke en kombinasjon av aspirin og esomeprazol enn klopidogrel (Plavix).

Curantyl og warfarin med stabil angina i fravær av andre indikasjoner er ikke tildelt.

Lipidsenkende legemidler

De viktigste stoffene i denne gruppen er statiner (zocor, mevacore, lypemar, crucifer, lercol, lipostat). De er foreskrevet til pasienter med angina med høy risiko for hjerteinfarkt uansett kolesterolnivå, og øker dosen gradvis. De tolereres vanligvis godt og gir ikke bivirkninger.

Mål LDL-kolesterolnivået er 2,5 mmol / l. Legemidler tar kontroll over lever enzymer. Øk konsentrasjonen mer enn tre ganger krever en revisjon av behandlingen.

Betablokkere

Drug behandling av angina pectoris omfatter selektive betablokkere (bisoprolol, karvedilol, nebivolol), spesielt i pasienter etter myokardialt infarkt. På bakgrunn av mottak av disse midlene bør puls i hvile være 55 - 60 om et minutt. Høyere verdier indikerer en utilstrekkelig dosering av legemidlet.

Selektive betablokkere (Concor, lokren, nebilet, Dilatrend) kan bli anvendt med forsiktighet i diabetes og til og med astma, men under kontroll av blodsukker, eller peak strømningshastigheter.

ACE-hemmer

Legemidler i denne gruppen (tritatse, prestarium og andre), og på deres intoleranse - Sartai (valsartan, candesartan), betegnet i det tilfellet angina kombinert med hypertensjon, hjertesvikt, diabetes, tidligere hjerteinfarkt venstre ventrikulær dysfunksjon eller ved ekkokardiografi.

Kalsiumantagonister

Verapamil og diltiazem kan foreskrives i stedet for betablokkere i alvorlige sykdommer i lungene eller perifere arterier. Amlodipin (Norvasc), og andre langtidsvirkende dihydropyridin kalsiumantagonister (Plendil, Lomir, latsipil) brukes også i tilfelle av intoleranse eller kontraindikasjon for å motta betablokkere.

nitrater

Ved behandling av angina pectoris er nitroglyserinpreparater av særlig betydning. De utvider koronarbeinene og lindrer raskt smerte. Men med konstant inntak av slike stoffer forsvinner deres effekt.

Derfor er det nødvendig å gi en periode i løpet av dagen, når nitrater ikke virker (vanligvis om natten).

Skjemaer med kort virkning (nitroglyserin og nitrospray), samt nitrosorbid, påføres under tungen 10 minutter før belastningen, noe som kan forårsake smerte. Når det oppstår smerte, må du gjenta nitroglyserin.

Ved alvorlig angina brukes langvarige virkningsformer - 5-mononitrat (monokink retard, pektrol, efox lang) om morgenen. Kanskje deres kombinasjon med beta-blokkere, noe som signifikant øker effektiviteten av behandlingen.

molsidomin

Dette nitratlignende middel kan brukes til å forhindre anfall. Han er utnevnt 2 - 3 ganger om dagen. Følsomheten for det reduseres ikke, hodepine og andre bivirkninger av nitrater uttrykkes ikke.

Det er et skjema for en enkelt dose per dag - Dilasid-Retard.

Inhibitorer av Ir-kanaler

Dette er en ny klasse medisiner, effekten av denne er sammenlignbar med beta-blokkere. Hovedrepresentanten er croaksan. Det er foreskrevet for kontraindikasjoner eller bivirkninger av beta-blokkere.

Andre midler

Trimetazidin har tilstrekkelig bevis på effektivitet i angina pectoris. Det kan foreskrives i tillegg til hovedbehandling eller i stedet for betablokkere, nitrater og kalsiumantagonister når de er intolerante.

Fremstillingen av omega-3 fettsyrer (Omacor) har også vist seg å være effektiv i kompleks behandling av angina pectoris. Det foreskrives i en dose på 1 gram per dag.

Effektiviteten av behandlingen vurderes av reduksjonen i utseendet av symptomer. Det er tilrådelig å overføre angina til den 1 funksjonelle klassen eller for å eliminere den helt. Med ineffektivitet av medisinering, som inkluderer 2 medikamenter, er spørsmålet om kirurgisk inngrep på koronarbeinene løst. Operasjonen utføres også når pasienten ikke vil ta medisiner hele tiden, men foretrekker en mer aktiv behandlingstaktikk.

For diagnose og behandling av angina pectoris, se denne videoen:

Hvor lenge skal behandlingen ta?

Valg av antianginal terapi tar lang tid. Det er nødvendig at effekten av stoffet er fullt utviklet. Vanligvis tar det omtrent en måned. Deretter er det nødvendig å evaluere effektiviteten ved hjelp av stresstesting. Hvis det mangler forbedring, foreskrives et annet antianginalt stoff, og igjen venter de på full utvikling av handlingen, og deretter vurderer dens effektivitet.

Hvis kombinasjonen av legemidler vil bli matchet vellykket, må de tas for livet eller til tilstanden forverres.

Livet etter sykehuset

Med stabil angina er sykehusbehandling ikke nødvendig. Utvalg av terapi utføres på poliklinisk basis. Med flere angrep er sykehusinnstilling indikert. Etter utslipp må pasienten regelmessig besøke legen og ta alle foreskrevne medisiner. I tillegg er det nødvendig å redusere risikoen for hjerteinfarkt:

 • normalisere vekten;
 • overvåke blodtrykk og blodsukker
 • Ikke røyk og ikke bruk alkohol og høye doser koffein;
 • å forlate den overdrevne belastningen som forårsaker anfall
 • For å opprettholde daglig fysisk aktivitet som ikke forverrer tilstanden.

outlook

Sannsynlighet for komplikasjoner avhenger av mange faktorer: alder og kjønn til pasienten, hans vekt, kostvaner, samtidig diabetes, astma, aterosklerose, perifer arteriell sykdom, hypertensjon, kongestiv hjertesvikt. Betydelig øker risikoen for røyking.

Endring av risikofaktorer er grunnlaget for sekundær forebygging av komplikasjoner i angina pectoris. Dette kan læres i detalj fra en kardiolog. Dette bør begynne behandling av angina pectoris.

Narkotikabehandling for angina pectoris er rettet mot å forebygge hjerteinfarkt og andre komplikasjoner. I tillegg må stoffene beskytte pasienten mot smerter. Terapi bør foreskrives i samsvar med internasjonale standarder og inkluderer flere stoffer med ulike tiltak. Hvis det er ineffektivt, er kirurgisk inngrep angitt.

Hvis det er en ustabil angina, som symptomene kan sees selv i ro, er det presserende å begynne behandling, ellers kan det gå inn i en progressiv og føre til hjerteinfarkt. Hva er tegn på sykdommen? Hva vil EKG vise? Hvordan gi førstehjelp?

Hver patologi, som forekommer i flere stadier, er delt av leger, avhengig av symptomene for graden av gradering. For eksempel, for angina pectoris, er en klasse brukt. Klassifisering av stabil angina pectoris etter funksjonelle klasser lar deg velge en behandling og foreta en prediksjon

Normaliser trykket i angina er ikke lett. Det er viktig å kjenne indikatorene på et normalt nivå for å ta medisiner i tide. Men ikke alle stoffer er egnet for lavt, lavt eller høyt trykk. Hva er trykket under et angrep? Hvilken puls er normal?

Hvis det var kortpustethet med angina pectoris, hvilke legemidler kan bare drikke en lege. Tross alt må vi forstå hva slags dyspné - spenning eller annen type. Så hvordan og hva å behandle for å eliminere ubehagelige symptomer?

Samtidig, diagnostisert diabetes og angina utgjør en alvorlig alvorlig trussel mot helse. Hvordan behandle angina i type 2 diabetes? Hvilke brudd i hjertets rytme kan forekomme?

Hovedhandlinger, hvordan å fjerne angina pectorisangrep, er å ta nitroglyserin og hvile. Men ved høyt trykk eller lavt er det nyanser. Hvilke medisiner kan jeg raskt ta av hjemme?

For første gang om vasospastisk angina begynte Prinzmetal å snakke i 1959. Symptomene på det vises hovedsakelig tidlig om morgenen, i ro. Pålitelig diagnose - EKG-indikatorer og kardiografi. Behandlingen er lang, prognosen er avhengig av pasienten.

Med angina blir antianginal terapi utført. Evaluer kriteriene for effektivitet ved EKG, tester med belastning, Holter-overvåking. I de første trinnene er førstelinjebehandlingen foreskrevet.

Det kan forekomme infarkt angina innen 15 til 30 dager etter et hjerteinfarkt. Tidlig postinfarct stress angina svak reagerer på behandling, kirurgi er nødvendig.

Les Mer Om Fartøyene