Angina pectoris

Angina pectoris - En type angina pectoris utvikler seg i hvile som et resultat av spasmer i kranspulsårene og strømmer med alvorlige lange anfall. Anginøse smerter med angina prinzmetal oppstår vanligvis om natten eller om morgenen, er intense, ledsaget av takykardi, et brudd på hjerterytmen, kraftig svette, hypotensjon, svimning. Diagnostikk av angina av Prinzmetal er basert på EKG-opptak, daglig EKG-overvåking, stresstester, koronar angiografi. Narkotikabehandling av prinzmetal angina inkluderer bruk av antiplateletmidler, nitrater (under et angrep og profylaktisk), kalsiumantagonister.

Angina pectoris

Prinzmetals angina pectoris (vasospastisk, variant angina spontan) - Klinisk form av hvile angina, koronar vasospasme forekommer på grunn av fravær av økte metabolske krav til hjertemuskelen før angrepet. Vasospastisk angina, fikk sitt navn fra American Heart M. Prinzmetala som først beskrev sykdommen i denne formen i 1959.

I kardiologi av angina refererer Prinzmetal til sjeldne varianter av IHD, som forekommer hos 2-5% av pasientene. Fordelingen av Prinzmetal angina i en separat form skyldes de viktigste funksjonene i sin kliniske kurs, diagnose og behandling. Prinzmetal angina kan være et isolert syndrom eller være assosiert med angina pectoris. Prinzmetals angina vanligvis lider av middelaldrende (30-50 år), t. E. Hele gruppen av pasienter med vasospastisk angina yngre enn pasienter med ustabil angina, som utvikler på bakgrunn av koronar aterosklerose.

Årsakene og mekanismene til angina Prinzmetal

Grunnlaget Prinzmetals angina er en plutselig skarp forbigående krampe koronaer hoved-arterie gren til tilstanden av den kritiske eller total obstruksjon, noe som resulterer i en reduksjon eller betydelig reduksjon av blodstrømmen til hjertemuskelen.

Den viktigste etiologiske faktoren for angina prinzmetal er aterosklerose, ofte i sin første fase. Pasienter med angina Prinzmetal vanligvis storrøykere, og ofte har forskjellige samtidige sykdommer (hypertensjon, kolecystitt, mavesår, allergiske reaksjoner, osv)., Karakterisert ved en ubalanse i det autonome nervesystemet og en tendens til vaskulære spasmer.

Angrep av angina Prinzmetal kan skyldes lokal eller generell kjøling, emosjonell stress, hyperventilasjon ledsaget av respiratorisk alkalose, men oftere uten tilsynelatende årsaker. Et karakteristisk tegn på angina av Prinzmetal er utviklingen av angrep i hvilemodus, i fravær av provokerende faktorer eller i utførelsen av en normal, godt tolerert fysisk belastning.

Spasme av karveggen og redusere koronar lumen kan være på grunn av økt aktivitet i det sympatiske og parasympatiske nervesystemet, så vel som vasokonstriktor-virkning av serotonin, histamin, tromboksan. Et viktig punkt er den funksjonelle tilstanden til endotelet i kranspulsårene: endoteldysfunksjon og blodkoagulasjon spiller en viktig rolle i patogenesen av koronar sykdom.

95% av pasientene med prinzmetal angina i kranspulsårene utvikler ikke hemodynamisk signifikant stenose. Vasospasme oppstår vanligvis i subepicardial (proksimal) del av arterien i området for sin del av aterosklerotiske lesjoner, men det kan dekke hele diffust arterien med sine minste grener. Med Prinzmetal angina er en spasm av morfologisk umodifiserte koronararterier mulig.

Symptomer på stenokardi Prinzmetal

Angrep av angina prinzmetal utvikles i ro, vanligvis om natten eller tidlig om morgenen. Varianten av forekomsten av angina smerter er mulig under daglig moderat fysisk aktivitet, ofte på samme tid på dagen.

Klinisk er et angrep av Prinzmetal angina preget av det plutselige utseendet av smerte i hjertet, intens pressing, brennende, kuttegenskaper. På høyden av angrepet er det rikelig svette, takykardi, hypotensjon (noen ganger, tvert imot, det er en økning i blodtrykk), hodepine, kvalme, blek hud, besvimelse. Det kan være et brudd på hjerterytme og ledning, oftere av typen atriell flutter, paroksysmal ventrikulær takykardi, ventrikulær ekstrasystol; atrioventrikulær blokkering, blokkering av beinets ben i sjeldne tilfeller - ventrikulær fibrillasjon.

Angina Prinzmetals angrep varer fra 5 til 15 minutter, noen ganger opptil en halv time, overføres av pasienten mye vanskeligere enn et angrep av vanlig angina, det er vanskelig å stoppe. Beslag kan gjentas i serie, flere ganger på rad med intervaller på 2-15 minutter; i andre tilfeller er angrep av en enkelt sporadisk natur som forekommer en gang om dagen, en uke, en måned. Ut av angrepene føler pasientene seg nesten sunn. På grunn av angina angina kan Prinzmetal utvikle et stort transmittalt myokardinfarkt med utfallet av hjertes hjertesvikt eller en plutselig hjertesvikt.

Således., De viktigste kliniske trekk ved Prinzmetal angina er mer alvorlige og langvarige utbrudd av angina som forekommer i ro, som beveger seg med utpregede autonome forstyrrelser, livstruende arytmier og ledningsforstyrrelser.

Diagnose av Prinzmetal angina

Hovedmålet diagnostisk kriterium for angina av Prinzmetal er EKG, registrert under et angrep. Et klassisk symptom på Prinzmetals angina er høyden av S-T-segmentet, karakteristisk for transmural myokardisk iskemi. I motsetning til myokardialt infarkt, hvorved økningen av segmentet holdes i omtrent en måned, er Prinzmetals angina endring registrerte data kort, vanligvis i løpet av 5-20 min., Inntil den siste anginasmerter.

Mindre spesifikke elektrokardiografiske tegn på angina prinzmetal kan være utvidelsen og økningen av amplituden til R-bølgen, skarpheten eller inversjonen av U-bølgen, forstyrrelsen av hjerterytmen og konduktiviteten. Den påfølgende Holter EKG-overvåkingen gjør det mulig å avdekke forbigående episoder av iskemi, som oppstår uten signifikante endringer i hjertefrekvensen, som bekrefter faktumet for vasokonstriksjon.

Når Prinzmetals angina mistenkt for å forårsake vasokonstriksjon, provokasjonsforsøk utført med hyperventilering, med innføring av ergometrin, acetylkolin, iskemisk test, kald test. Load studier (veloergometri, tredemølle test) avslører relativt høy toleranse for fysisk stress. I koronarografi er halvparten av pasienter med Prinzmetal angina funnet å ha en funksjonelt signifikant (mer enn 50%) stenose av kranspulsårene.

Behandling av angina i Prinzmetal

Når man mistenker Prinzmetal angina, skal pasientene bli innlagt på sykehus. Målet med behandlingen er eliminering av angiospasm og myokardisk iskemi, reduksjon av sannsynligheten for arytmier, akutt myokardinfarkt og plutselig koronar død.

Med målet om å arrestere angina angina, blir nitroglyserin foreskrevet sublinguelt; i fremtiden anbefales det å ta nitrater av langvarig handling. Samtidig (eller i stedet for nitrater) foreskrives kalsiumantagonister (nifedipin, verapamil, diltiazem) for å utvide koronar- og sikkerhetsårene. I obstruktiv sykdom i koronararteriene blir b-blokkere tilsatt til terapi. Pasienter med Prinzmetal angina får også små doser av antiplatelet midler (acetylsalisylsyre).

Man må huske på at den plutselige opphør av behandling med høye doser av nitrater og kalsiumantagonister kunne utvikle abstinenssymptomer, manifestert i økningen i frekvensen anginalangrep til 50% eller mer, utvikling av akutt hjerteinfarkt. Med kombinasjonen av Prinzmetals angina med alvorlig aterosklerose i koronarkarene er mulig kirurgi - koronar bypasskirurgi, angioplastikk og stenting av koronararteriene.

Prognose og forebygging av stenokardi Prinzmetal

Risikoen for komplikasjoner av angina Prinzmetal er direkte relatert til graden av koronar obstruksjon, varighet, frekvens og alvorlighetsgrad av angrep. I fravær av obstruktiv lesjon av koronararterier er risikoen for plutselig koronar død ekstremt lav og er ca. 0,5% per år. I tilfelle av langvarige, ofte gjentatte og alvorlige angina angina av Prinzmetal, øker sannsynligheten for et dødelig utfall til 20-25%.

Siden Prinzmetal angina anses som en av varianter av progressiv koronarinsuffisiens (ustabil angina), bør alle pasientene være på dispensarrekord hos en kardiolog. Forebyggende tiltak inkluderer kampen mot hyperlipidemi, slutte å røyke, normalisere tonen til ANS.

Angina psoasmetal hva er det?

Stenokardi Prinzmetal er en underart av ustabil angina. Årsaken til sykdommen er en plutselig spasme i kranspulsåren. Det er inkludert i antall sjeldne tilfeller av hjertesykdom. Sykdommen er isolert i en spesiell gruppe av hvile angina pectoris. Når du har symptomer, må du se en lege så snart som mulig.

I artikkelen vil vi vurdere egenskapene til Prinzmetal angina pectoris, hvordan det behandles, dets symptomer og egenskaper, samt mulige komplikasjoner, prognose og metoder for forebygging.

Hva er Prinzmetal angina?

Denne sykdommen ble oppdaget og fullstendig beskrevet i USA. Gjorde denne kardiologen M. Prinzmetal sammen med sine kolleger. Den nye sykdommen ble kalt - variant angina av Prinzmetal.

Et hjerteinfarkt forårsaker en plutselig spasme i kranspulsåren, som forstyrrer blodstrømmen. Denne typen angina er bedre kjent som:

Risikogruppen omfatter hovedsakelig personer fra 30 til 50 år. Problemet utvikler seg kun hos 2-5% av befolkningen i denne alderen. Sykdommen er isolert i en separat gruppe av hvile angina pectoris. Metoder for behandling i dette tilfellet avviger i mange henseender fra mer typisk, stabil angina pectoris.

Angina of prinzmetal er en slags angina som utvikler seg i ro

Problemet oppstår utelukkende under fysisk hvile: oftere om natten eller tidlig om morgenen. Dette er en karakteristisk forskjell fra den mer vanlige angina pectoris, som oppstår under fysisk anstrengelse. Sykdommen er uforutsigbar, en person må konstant observert av en kardiolog.

Den insidiousness av denne tilstanden er at angrep forekommer uregelmessig, noen ganger med et intervall på 1-2 måneder. Hele denne tiden føles pasienten sunn. Et angrep av spontan angina er en anledning til akuttmedisinsk behandling.

Årsaker og risikofaktorer

Stenkardia Prinzmetal er preget av sin suddenness. I hvile er det en skarp spasm av blodkar som mater hjertemuskelen. Som følge av dette mottar ikke vår "motor" nyttige stoffer, og viktigst oksygen. Vanskeligheter i blodsirkulasjonen, innsnevring av blodkarets lumen forårsaker brystsmerter og andre tegn på hjertepatologi.

Utvikling av et angrep provoserer:

 • generell hypotermi
 • stress og overdreven belastning;
 • hyppig, grunne puste (provoserer hyperventilering av lungene).

Noen ganger er smerten ikke relatert til pasientens miljø og hans følelsesmessige tilstand.

Den viktigste etiologiske faktoren for angina av Prinzmetal er aterosklerose, ofte i sin første fase

De provokerende faktorene er:

 • angina pectoris spenning;
 • aterosklerose;
 • langvarig røyking;
 • hypertensjon;
 • ulike autoimmune sykdommer;
 • magesår
 • hypomagnesemi;
 • insulinresistens.

Indirekte kan sykdommen også provosere cholecystitis, en mangel i vitamin E-kroppen, en økning i sympatisk nervesystems aktivitet. Noen ganger utvikler angrepet med langvarig bruk av slike medisiner som "Tromboxan", "Sumatriptan" eller preparater som inneholder serotonin.

Farer og komplikasjoner

Spontan angina fører til en systemisk mangel på blodtilførsel til myokardiet (hjertemuskulatur). Denne tilstanden er mer kjent som iskemisk hjertesykdom. Den tilsynelatende underliggende årsaken til et angrep er vanskelig å identifisere, fordi det ofte skjer under en natts søvn.

Risikoen for komplikasjoner av angina Prinzmetal er direkte relatert til graden av koronar obstruksjon, varighet, frekvens og alvorlighetsgrad av angrep

Uten medisinsk hjelp fører angina pectoris til utvikling av alvorlige komplikasjoner:

 • hjerteinfarkt med akutt kurs;
 • smerte sjokk;
 • tromboembolisme av lungearterien.

I fremtiden fører dette til alvorlig obstruksjon av koronararterien. I 15-20% av tilfellene begynte feil eller ubegrenset behandling å føre til døden.

Symptomer på stenokardi Prinzmetal

Prizmetals vasospastiske angina har følgende karakteristiske trekk:

 • alvorlig smerte bak brystbenet (kan lokaliseres i øvre lemmer, skulderbelte og hode);
 • "Klemme" smerte i brystet;
 • svette;
 • bradykardi (langsom hjerterytme);
 • takykardi (alvorlige hjertebanker på grunn av smerte eller plutselig opphisselse);
 • hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • kortpustethet;
 • svakhet;
 • svimmelhet;
 • frykt for døden.

Angrep av angina prinzmetal utvikles i ro, vanligvis om natten eller tidlig om morgenen

Det smertefulle angrepet varer i gjennomsnitt 5 til 30 minutter, det kan fjernes med "Nitroglycerin". Hvis det egentlig er Prinzmetal angina, forekommer symptomene oftest mellom midnatt og kl. 08.00. Sjelden manifestert i løpet av dagen, under resten. Angrep forekommer etter en viss tidsperiode, for eksempel hver annen uke.

Hvis disse symptomene oppstår minst én gang, må du snarest kontakte en kardiolog. Selv om det smertefulle angrepet varte bare noen få minutter, og senere plager ingenting. Hvis det var et bevissthetstank (besvimelse), bør andre umiddelbart ringe til nødhjelp. Videre undersøkelse utføres kun på sykehuset.

diagnostikk

Den største vanskeligheten med å diagnostisere er suddenness og kort varighet av angrep. Symptomene på sykdommen manifesterer seg utelukkende i ro. Angina av Prinzmetal, hvis symptomer og behandling kun kan bestemmes av en lege, er vanskelig å diagnostisere. På grunn av dette vurderer en omfattende undersøkelse ikke bare det kliniske bildet.

Først av alt avsløres de patologiske prosessene som fremkaller oksygen sulten i hjertemuskelen. For dette blir følgende undersøkelsesmetoder brukt:

 • EKG i ro
 • ekkokardiografi;
 • koronografi (utført for å identifisere en smertefull spasme);
 • kaldtest;
 • veloergometrichesky studie (utført svært nøye på grunn av trusselen om dødelig arytmi);
 • lasting test (tredemølle test).

Hovedmålet diagnostisk kriterium for angina av Prinzmetal er et EKG, registrert under et angrep

Med et slikt problem som prinzmetal angina, kan EKG under angrepet manifestere endringer som ligner på hjerteinfarkt. Vanskeligheten er at de karakteristiske tegnene vedvarer i 2-3 minutter. Når smerten senker, blir hjertemuskelen gradvis gjenopprettet. 24-timers kardiometri brukes, som kun er mulig på et sykehus.

Stenokardien til Prinzmetal på EKG manifesteres ved slike endringer:

 • å øke RS-T-segmentet over den isoelektriske linjen;
 • en økning i R-bølgen;
 • utvidelse av QRS-kompleks;
 • utseendet på en patologisk Q-tann.

Alle disse metodene er standard for iskemi.

Taktikk av terapi

Behandling av den akutte fasen av spontan angina utføres på et sykehus, og deretter poliklinisk. For milde angrep, brukes konservativ, hovedsakelig medisinsk behandling.

Den inkluderer:

 • smertelindring;
 • dilaterte koronar fartøyer;
 • forebygging av trombose og kolesterolavsetning;
 • Kompensasjon av obstruktiv arteriesykdom.

Med målet om å arrestere angina prinzmetals angrep, er nitroglyserin foreskrevet sublinguelt

Kardiologer bruker preparater av ulike grupper. Men det er verdt å huske at ved behandling av kalsiumantagonister og betablokkere, kan du ikke plutselig slutte å ta medisiner. I omtrent halvparten av tilfellene er det et "uttakssyndrom". For å unngå slike problemer er det viktig å følge behandlingsplanen som er anbefalt av legen. Med en så kompleks sykdom som Prinzmetals angina, er behandling med konservative metoder en gjennomtenkt livsstil.

Pasienten er vist:

 • Overholdelse av diett med en reduksjon i antall animalske fettstoffer (reduserer risikoen for plakkdannelse på koronarveggens vegger);
 • reduksjon i fysiske og følelsesmessige belastninger;
 • dispensar observasjon av en kardiolog.

Hvis konservativ behandling ikke gir det ønskede resultatet, ty til kirurgiske behandlingsmetoder. Slike terapi er indikert når sykdommen er kombinert med koronar aterosklerose.

Operative metoder for behandling av spontan angina antyder:

 • stenting av koronararteriene;
 • angioplastikk;
 • aorto-coronary bypass.

Disse er høyteknologiske og minimalt invasive metoder. Men de benyttes i ekstreme tilfeller, da det er risiko for ventrikulær arytmi.

Med en kombinasjon av angina prinzmetal med alvorlig kranspuls aterosklerose, er kirurgisk behandling mulig

Prognoser for angina i Prinzmetal

Den gunstige prognosen ved behandling av spontan angina avhenger av frekvensen, alvorlighetsgraden av anfallene, og også de sammenhengende sykdommene. Med tiden begynte behandlingen og overholdelse av forebyggende tiltak reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Fraværet av obstruksjon av koronararterien øker muligheten for herding.

forebygging

Selv med et angrep på hvile angina i fremtiden, er det nødvendig med en konstant overvåking av kardiologen.

Som med andre former for progressiv hjertesvikt inkluderer forebygging:

 • dispensar observasjon av en kardiolog
 • lavt kalori diett (innebærer begrensning av ildfast animalsk fett, rømme, smør, hard ost, krem, fett kjøtt);
 • fullstendig nektelse av alkohol og røyking
 • moderat fysisk aktivitet (gå, svømme, treningsterapi);
 • sove ikke mindre enn 8 timer om dagen;
 • Begrensning av følelsesmessige belastninger (pasienten bør unngå stress og nervøs overbelastning).

Det er nødvendig å kontrollere nivået av lipider i blodet. Det vil også være nødvendig å normalisere arbeidet i det autonome nervesystemet. Dette vil redusere risikoen for nye anfall eller gjøre dem sjeldnere.

Som konklusjon

Angina av Prinzmetal er en av underarter av hvile angina. Oppstår som et resultat av en plutselig spasme av en av grener av kranspulsåren.

Dens forebygging inkluderer:

 • regelmessig observasjon av en kardiolog
 • avvisning av dårlige vaner
 • diett;
 • moderat fysisk aktivitet
 • riktig søvnmodus;
 • begrensning av følelsesmessige belastninger.

Med den aktuelle behandlingen startet og anbefalingene fra legen, er prognosen gunstig.

Hva er Prinzmetal angina?

Enhver hjertepatologi regnes potensielt farlig. Noen sykdommer som varer lenge, er skjult, og manifesterer seg i de sene stadiene. Menn og kvinner har noen ganger Prinzmetal angina (eller hvile). I fravær av behandling er det komplisert ved hjerteinfarkt. I noen tilfeller kan det føre til utvikling av plutselig hjertedød.

Hva er det

Stenokardi er en tilstand hvor hjertemuskelen opplever oksygenmangel. Av denne grunn vises spesifikke symptomer avhengig av type sykdom. De er delt på følgende måte:

 • stabil;
 • ustabil;
 • hvile;
 • spenning;
 • postinfarction.

Prinzmetals angina opptrer hos pasienten i ro. ICD-10-koden er I20.8. Formuleringen av diagnosen i medisinsk historie inkluderer ikke bare den underliggende patologien, men også ledsageren samt mulige komplikasjoner.

I historien ble hun beskrevet så langt tilbake som 1959 av en kardiolog fra Amerika som heter Prinzmetal. Manifestasjoner av sykdommen begynner å bekymre seg i forbindelse med krampe i kranspulsårene.

Smertsyndromet er sterkt uttalt og adskiller seg fra andre patologiske varianter med lang varighet. Å vite hvilken angina er vasospastisk (spontan eller variant) kan startes i tide som skal behandles, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner.

Årsaker og mekanismer for utvikling

Patogenesen av vasospastisk angina ligger i inkonsistensen av kravene til myokardiet i oksygen. En ytterligere faktor er forstyrrelsen av koronarbeinene, som også hindrer blodstrømmen til vevet.

Hovedsymptomet er smerten som oppstår med iskemi. Av denne grunn er det uoksiderte metabolitter i hjertemuskelen. Gradvis reduserer nivået av kalium. Normalt bør konsentrasjonen av laktat være liten, men Prinzmetals angina fører til en betydelig økning.

Hos kvinner eller menn med IHD er symptomene forbundet med aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Lumen smelter gradvis. Dette skyldes avsetning av skadelig kolesterol på overflaten av endotelet. Den prinsmetiske formen avhenger også av nivået av arterielt trykk. Hvis det er mer enn normalt, er risikoen for komplikasjoner høy.

symptomer

Når Prinzmetals angina oppstår, vil følgende symptomer forstyrre:

 • smerte i hjertet;
 • svimmelhet og hodepine;
 • rytmeforstyrrelser;
 • økt svette;
 • misfarging av huden;
 • senke blodtrykket;
 • kvalme.

Prinzmetals angina (eller variant) har hovedsymptomet - smerte, som regnes som et av kriteriene for å etablere en diagnose. Ubehagelige opplevelser i brystpasienten føles tidlig om morgenen eller om natten. Den provokerende faktoren er den vanlige byrden med sykdomsprogresjonen.

Smerten er plutselig, fra det en person våkner om natten. Karakteristisk stikking, pressing eller kutting. Varigheten tar ca 15 minutter og ikke mer enn en halv time.

På grunn av varighet og intensitet bekymret de oppførte symptomene pasienten mer enn med andre former for sykdommen. Variant angina er vanskeligere å tolerere, og det er ikke lett å stoppe skiltene med salpetersyrepreparater.

I noen tilfeller blir anfall serielt, de kan gjenta hver 5-15 minutter. Det er situasjoner når manifestasjoner er urolige en gang om dagen eller en uke. Med slikt smertesyndrom, føler pasienten ikke seg og prøver å takle symptomene alene.

diagnostikk

Diagnosen "vasospastisk angina" er formulert basert på resultatene av en omfattende undersøkelse av pasienten. Ved den første referansen til kardiologen er den eksakte grunnen til symptomene etablert, listen over analyser og undersøkelser er utnevnt.

Diagnostikk omfatter følgende metoder:

 1. Forhør av pasienten med innsamling av informasjon som er nødvendig for diagnosen.
 2. Inspeksjon, som omfatter palpasjon, auskultasjon (lytting) og perkusjon.
 3. Elektrokardiografi (EKG).
 4. Ekkokardiografi.
 5. Koronar angiografi.
 6. Holter overvåking av EKG.
 7. Funksjonsprøver.

Med vasospastisk angina er det ikke nok å samle informasjon fra pasienten. Hovedmetoden er elektrokardiografi. Et klassisk tegn er oppgangen av ST over isolinen på filmen. Et slikt tegn oppstår mot bakgrunnen av myokardisk iskemi på grunn av oksygenmangel.

Hvis ikke mer enn 20 minutter har gått fra smerte syndromets begynnelse, vil elektrokardiogrammet forbli uendret. I sammenligning med hjerteinfarkt er de kortvarige.

Symptomer og resultater av studiene gir et komplett bilde av sykdommen. I tillegg til EKG, foreskrives en mer moderne metode: EKG-overvåkning av Holter. Under diagnosen bestemmes iskemiske episoder, hvor hjertefrekvensen forblir uendret.

Spontan angina med slike manifestasjoner indikerer tilstedeværelsen av spasmer i koronarbeinene.

EKG Holter gir en mulighet til å skille en varianttype av sykdommen fra den som vises ved en spenning.

Koronarografi samt ovennevnte undersøkelsesmetode letter undersøkelsen av årsaken til sykdommenes klinikk.

Lastetester blir ofte tildelt, noe som kan være negativt. I en rekke pasienter blir smertsyndrom provosert av fysisk overstyring. Følsomhet for det er knyttet til en endring i tonen i vaskulærvegen i kranspulsårene.

I tillegg til lasten er det funksjonelle tester med hyperventilering og kaldt. For å gjøre dette, er pasientens hånd nedsenket i vann med en temperatur på minst + 5 ° C. Nesten 20% av pasientene utvikler et vasospastisk angrep.

behandling

For å eliminere hyppigheten av eksacerbasjoner av sykdommen og redusere risikoen for komplikasjoner, er det viktig ikke bare riktig diagnose, men også tilstrekkelig og rettidig behandling. Prinzmetals angina inkluderer behandling med medisiner. De bidrar til å unngå utviklingen av patologi og forbedre livskvaliteten. For dette bør følgende stadier observeres når man forskriver medisinering:

 • Prinzmetals angina (eller variantform) kan føre til trombose. Dette øker risikoen for komplikasjoner. Hovedvalget av midler bør bestå i utnevnelse av antikoagulantia eller antiaggreganter. Ofte gir en drink "Clopidogrel" eller "Aspirin". Det siste legemidlet kan ha en negativ effekt på mageslimhinnen. Hvis det er et magesår, foretrekker de å foreskrive det første legemidlet.
 • Eliminering av vaskulær spasme, noe som fører til en reduksjon av smertefrekvensen. Et eksempel på et moderne middel til dette formålet er Nitroglycerin. Langsiktig handling er besatt av "Isosorbida mononitrate", "Trinitrolong".
 • Vasodilatormedikamenter. Etter å ha oppnådd en positiv effekt, blir blodstrømmen akselerert. Dette gjør at du kan berikke vevet med oksygen og bli kvitt iskemi. Det er nødvendig å bruke antispasmodika og betablokkere (Betaloc, Concor).
 • I tillegg til legemiddelbehandling er korreksjon av dietten nødvendig. Slik behandling bør omfatte matvarer som er rike på vitaminer og sporstoffer. De tillater å øke stabiliteten til hjertemuskelen til negative påvirkninger fra miljøet. Drikk pasienten skal ca 2,5 liter vann.
 • Moderne behandling har en viss referanseprotokoll som

  Det er viktig å følge. Hvis det er kliniske manifestasjoner av andre sykdommer, er det nødvendig med ekstra medisiner. Ofte blant pasienter er det diabetes mellitus.

  Nesten alt i samsvar med anbefalingene gir enzymer, vitaminer og om nødvendig hormoner. Hvis det ikke er kontraindikasjoner, kan du bruke tradisjonell medisin. Brukt hagtorn, urt Leonurus.

  Kirurgisk behandling

  Angina pectoris av denne varianten er ofte funnet hos pasienter med forsømte former for aterosklerose. Behandling for dem er et kirurgisk inngrep. Gjelder for:

  • aortokoronary shunting;
  • stenting.

  Når shunting er banet vei for å lette strømmen av blod gjennom fartøyene. Ved hjelp av stenting blir det satt inn et rør som forstørrer lumenet i dem.

  komplikasjoner

  Å vite hvorfor Prinzmetals angina oppstår, og hva det er, kan du forhindre utviklingen av en rekke komplikasjoner i tide. Konsekvensene er typiske i mangel av diagnose og behandling. Av komplikasjonene er de vanligste følgende:

  • hjerteinfarkt;
  • hjertesvikt med kronisk kurs;
  • plutselig koronar død;
  • arytmi;
  • aneurisme;


  Den farligste er plutselig død. Det kan skje om natten, når en person sover.

  Prognose og forebygging

  Risikoen for komplikasjoner er forbundet med krampe i koronarbeholdere, frekvens og varighet av anfall. For å opprettholde helse er forebygging viktig. Opprettholde riktig livsstil, ernæring og sport styrke kroppen, trene den før de negative miljøfaktorene.

  Hvis det ikke er noen hindring, er risikoen for plutselig død ca. 0,5%. Ved et alvorlig stadium av sykdommen kan indikatoren øke til 25%. Prognosen for pasienter, hvis observert, er gunstig for liv og helse.

  Angina av Prinzmetal er en variant av hjertesvikt. Av denne grunn observeres pasienter i polyklinikken og bør bli en dispensar. Når sykdommen utvikler seg, gir kardiologen en retning for kirurgisk behandling.

  Symptomer og metoder for behandling av prinzmetal angina

  Det er ingen sykdommer som ikke forårsaker angst. Men blant en rekke ulike patologier er det de som ledsages av intens smerte, og utløser panikkfrykt. Blant disse sykdommene er angina og prinzmetal. I medisin, er mange sykdommer ikke ledsaget av en enkelt terminologi, i praksis kan de kalles annerledes. Angina av denne typen har ikke bare et navn knyttet til den som først oppdaget en slik patologi, men også to forskjellige variasjoner:

  • vasospastic;
  • variant angina pectoris.
  Angina av Prinzmetal kan oppstå i ro.

  For pasienten spiller det imidlertid ingen rolle hvilken terminologi legen vil bruke. På tidspunktet for angrepene ledsaget av intensive spasmer i kranspulsårene, mister pasienten helt interesse for alt, siden den største smerten formørker alt. Dessverre er angrep av Vasospastic Angina Prinzmetal i stand til å skje selv i de øyeblikkene når en person hviler uten å utsette kroppen for tung fysisk anstrengelse. Ofte oppstår angrep under natts søvn eller umiddelbart etter oppvåkning.

  Hvorfor er det en patologi, hvordan å gjenkjenne den

  Prinzmetals angina har noen særegne egenskaper. Spesielt, pasienter gjennomgår smertefulle lidelser, det virker for dem at noe forstår hjertet. Ingen endringer i kroppens stilling kan bidra til å eliminere slike ubehagelige manifestasjoner av patologi. Den brennende følelsen i brystet provoserer frykten for døden. Denne frykten øker med tiden, fordi anfallene selv karakteriseres av høy varighet, dersom pasienten ikke tyder på å ta foreskrevet medisiner.

  Hvis smertsyndromet manifesterer seg ganske intensivt, føles pasienten ikke bare tegnene på sykdommen, men også på grunn av hypotensjonens utbrudd, kan man miste bevisstheten. Prinzmetal angina er en sykdom som er diagnostisert hos 2 til 5% av mennesker. Hos mange pasienter utvikler en slik sykdom uavhengig. Men i en annen pasientkategori virker det som en komplikasjon etter angina pectoris forårsaket av stress, nervesjokk, alvorlig tretthet på grunn av langvarig fysisk anstrengelse.

  Årsaker til patologi

  Hvis endotelens funksjon er forstyrret, må en person møte en slik farlig sykdom som Prinzmetal angina. Til en så skuffende konklusjon kom forskeren-legen M. Prinzmetal, hvis navn ble kalt denne sykdommen. Også, oppdaget leger et annet patologisk forhold. Spesielt, med en betydelig reduksjon i konsentrasjonen av nitrogenoksid, øker risikoen for prinsosmetal angina.

  Som et resultat av medisinske eksperimenter ble det også etablert studier av anamnese hos pasienter, hvor en slik patologi ble avslørt, andre mekanismer for utvikling av vasospastisk angina. Spesielt omfatter de:

  • en økning i reseptor tetthetsindeksen på overflaten av karene i forhold til histamin;
  • i glatte muskelceller er et økt antall kalsiumkanaler bestemt;
  • økt påvirkning gjennom de alfa-adrenerge reseptorene i det sympatiske nervesystemet;
  • dannelse i koronararterier av dårlig diagnostisert flat aterosklerotisk plaque.

  Hvis arteriene er spasmodiske, blir endotelcellerne ødelagt, og provoserer en akkumulering av økte mengder på dette sted av blodplater. Etter dette begynner kroppen å intensivt produsere tromboxan, og det til sin side fører til at de glatte musklene trekker seg intenst. Som en konsekvens oppstår en patologisk ond syklus, som bare leger kan bryte, ved hjelp av effektive behandlingsmetoder.

  Leger har også funnet en sammenheng mellom forekomsten av andre sykdommer som menneskekroppen blir utsatt for i utgangspunktet, feil handlinger av pasienten selv og Prinzmetal angina. Spesielt kan denne patologien oppstå når:

  • ondsinnet røyking;
  • narkotikabruk (spesielt kokain);
  • kolecystitt;
  • magesår;
  • vitamin E mangel;
  • den sterkeste hypotermien som hele organismen ble utsatt for;
  • hyperventilering;
  • det sterkeste emosjonelle stresset.

  symptomatologi

  Det viktigste symptomet på vasospastisk angina er intens smerte, som kan presse og brenne. Imidlertid er det mulig å mistenke en slik sykdom ved andre manifesterte tegn:

  • skinn av huden;
  • den sterkeste hyperhidrose;
  • besvimelse, bevissthetstap
  • skarpe hopp i blodtrykk;
  • kvalme;
  • svimmelhet;
  • hodepine;
  • takykardi;
  • smerte utstråler til venstre arm eller tilbake.

  Pasienter som ikke er første gang i angina pectoris, merk at anfall oppstår samtidig. Nøytraliser den intense smerten lykkes etter å ha tatt Nitroglycerin.

  Eksamen og behandling

  Det er ikke lett selv for erfarne leger å gjenkjenne sykdommen, bare på grunnlag av symptomene oppført av pasienten. Svært mange patologier har identiske symptomer, derfor er det mulig å identifisere en bestemt sykdom bare gjennom diagnostikkens gjennomføring. Foreløpig har medisinen i sitt arsenal en rekke diagnostiske verktøy, ved hjelp av hvilke leger kan nøyaktig i de fleste tilfeller avgjøre hvilken sykdom som forårsaker forverring av pasientens helse.

  Prinzmetals angina er anerkjent av legeteksjonister, men dessverre finnes det for øyeblikket ikke noe slikt utstyr som umiddelbart og absolutt kan tydeliggjøre utviklingen av denne sykdommen. Av denne grunn blir pasientene ofte tilbudt å gjennomgå flere forskjellige diagnoser, etter at de har analysert resultatene, kan legene selvsagt opprette en diagnose. Symptomer og behandling er nært forbundet, da leger utvikler en forsiktighetsplan som involverer symptomatisk terapi, eliminerer grunnårsaken.

  diagnostikk

  I tillegg til å samle anamnese, pasientklager, trenger legen resultatene av en instrumentell diagnostisk undersøkelse. Av denne grunn, før pasienten går til hovedbehandlingen, blir pasienten sendt for passasje:

  • elektrokardiogram;
  • langvarig Holter EKG-overvåking;
  • koronar angiografi;
  • funksjonelle belastningstester;
  • funksjonelle tester.

  Etter å ha studert i detalj resultatene av den utførte diagnostikken, går legene videre til byggingen av et behandlingsregime.

  Medisinsk assistanse

  Hvis resultatene av diagnosen indikerer Prinzmetal angina, foreskriver legene medisiner på grunnlag av "Nitroglycerin", noe som gjør det mulig å redusere smerten som oppstår under et angrep. Det samme medikamentet anbefales for forebyggende behandling av pasienter som tidligere har blitt diagnostisert med en slik patologi.

  For å forhindre forekomst av trombi, foreskrives pasienten "Aspirin". Mange er redd for bivirkningene som Aspirin er utrustet med, men legene trekker pasientens oppmerksomhet på at risikoen for uønskede konsekvenser etter å ha tatt stoffet er lite sammenlignet med effektiviteten av angina behandling. Medikamentbehandling innebærer bruk av narkotika som kan blokkere kalsiumkanaler.

  Imidlertid mislykkes det ved hjelp av noen tabletter å si farvel til en så alvorlig sykdom som stenokardien til Prinzmetal. Legene anbefaler sterkt å lede en sunn livsstil for å gi opp alle dårlige vaner. Dessuten kan pasienter foreskrives et medisinsk diett, noe som er viktig for å oppnå høye resultater av behandlingen.

  Ignorer utnevnelsen av leger kan ikke, for bare i det første året av fremveksten av patologi gjennomgår hver femte pasient et stort hjerteinfarkt. Dessverre blir livet til hver tiende pasient avbrutt dersom behandlingen ikke utføres i tide, eller pasienten ignorerer anbefalingen fra hans eller hennes behandlende lege, behandler ufullstendig alle reseptene, fortsetter å føre en usunn livsstil.

  Så, Prinzmetal angina er en farlig patologi, som er ledsaget av økt risiko for død. Med rettidig behandling i klinikken, kan gjennomføringen av et fullt kurs av pasienter med narkotikabehandling normalisere hjertefunksjonen og unngå en dødelig trussel.

  Hva er Prinzmetal angina

  Denne sykdommen er en form for ustabil angina, noe som betyr at det kan manifestere seg ganske uventet, selv med mindre fysiske øvelser. Prinzmetals angina er en patologisk prosess, som i de fleste tilfeller er preget av en manifestasjon av alvorlig smerte i brystet, trykksving, og også vanlige tegn på angina forårsaket av dannelse av spasmer i blodkar som gir blodet til hjertet. Dette er en svært uforutsigbar sykdom som krever rettidig diagnose og behandling.

  Hva er det

  Symptomer på angina av Prinzmetal forekommer som regel regelmessig: i begynnelsen av pasienten blir tegnene forstyrret i flere måneder, i tilstrekkelig uttalt form, og i noen uker får sykdommen seg ikke til å føle seg. Smerte i brystet vises vanligvis om natten og om morgenen om 8 timer.

  Prinzmetals sykdom er oppkalt etter forskerens ære, som var en av de første som merket at det provoserer en patologi av spasmer i koronararteriene. Den patologiske prosessen ble fullt beskrevet i 1959.

  Hva er risikoen for å utvikle denne patogen og hva er det? I kardiologi refereres Prinzmetals sykdom til en svært sjelden form for koronar hjertesykdom (iskemisk hjertesykdom), som forekommer hos 3-4% av pasientene. Isolering av sykdommen i en egen form skyldes en rekke trekk ved sin kliniske kurs, behandlingsmetoder og diagnose. I regelen er middelaldrende og eldre i fare.

  årsaker

  Smerte i brystet med Prinzmetal angina er forårsaket av koronararteriespasma, unormal eller ufrivillig muskelkontraksjon i koronararterien. Årsakene til dannelsen av angina pectoris ligger i det faktum at diameteren av den nylig dannede spasmen er mye større enn selve arterienes bredde. Som et resultat er det en blokkering av fartøyet, som begrenser strømmen av blod og oksygen til hjertet, og forårsaker smerte i brystområdet.

  Blokkering av blodkar er en av årsakene til angina pectoris

  Ifølge statistikken er hjertesykdommen i Prinzmetal svært sjelden, men det er fortsatt verdt å merke seg at menn har en risiko for å danne denne patologiske prosessen flere ganger mer enn kvinner.

  Aldersgruppen av pasienter er vanligvis litt lavere enn med stabil angina, som kan danne fra 50-55 år. I tillegg har pasienter en lavere risikofaktor for hjerte og karsykdommer. Et unntak fra denne gruppen er røykere som har høye muligheter for spasmer i kranspulsårene.

  De fleste med prinsemetal har også kranspulsårene, som er preget av tilstedeværelsen av aterosklerose. Angina av Prinzmetal alene forårsaker sjelden et hjerteinfarkt.

  Det er også en svært liten risiko for plutselig død (ca. 2%) hos personer med arteriell spasme.

  symptomer

  Symptomer på angina Prinzmetal kan forekomme i flere måneder, og forsvinner helt i flere uker.

  Skilt av angina i Prinzmetal:

  • Alvorlig smerte, som dannes under brystbenet.
  • Følelse av innsnevring, trykk eller klemme, som kan spre seg til nakke, kjeve, skulder og arm.
  • Ubehag og smerte i brystet oppstår ofte i hvilemodus.
  • Symptomer på angina pectoris manifesterer seg nesten daglig, samtidig. Som regel, i intervallet fra kl. 12.00 til 8.00.
  • Smerten forstyrrer ikke lenge, ikke mer enn 30 minutter.
  • Når du bruker nitroglycerin, går aggressiviteten av symptomene bort.
  • Pasienten kan miste bevisstheten.

  Koronar spasmer

  Hittil ingen lege kan nøyaktig svare på spørsmålet, hvorfor det er koronar spasmer i hjertekarene. De kan skyldes problemer knyttet til det tynne skallet i blodårene. Vanligvis produserer epitel av arterien et kjemisk stoff (nitrogenoksyd) som utvider blodkarene, slik at blodet kan strømme gjennom kanalen uten problemer

  Men i tilfeller hvor membranet i arterien er skadet eller ikke fungerer ordentlig, kan blodkarene smale, noe som kan føre til koronar spasmer.

  Alvorlig koronar spasmer

  Denne ideen er bekreftet av mange studier som har blitt utført blant kvinner. Nivået på den kjemiske sammensetningen av arterien øker, likesom østrogen nivået spesielt i visse faser av menstruasjonssyklusen. Studien viste at kvinner i disse stadiene er mye mindre tilbøyelige til å lide av brystsmerter.

  Når det gjelder røykere, så er alt enkelt. Deres blod inneholder et lavt nivå av nitrogenoksyd, noe som fører til dannelsen av en kranspasm. Likevel er det også en teori som helt refunderer teorien med oksid. Aterosklerose av kar, karakterisert ved herding av blodkarene, dannes mot bakgrunnen av akkumulering av fettplakk, reduserer frigjøringen av nitrogenoksid. Men ikke alle tilfeller med aterosklerose danner koronar spasmer i arteriene.

  Mekanismen for utvikling

  Mekanismen som forårsaker en så intensiv patologisk prosess er fremdeles ikke kjent.

  Men likevel er det tre hypoteser:

  1. Forbedret kontraktilitet av koronar glatte muskelbeholdere på grunn av redusert biotilgjengelighet av nitrogenoksid, skyldes en defekt i endotel-syntetasenzymet.
   • Acetylkolin. Det induserer vasokonstriksjon av vaskulære glatte muskelceller, det stimulerer også endotelceller som produserer nitrogenoksid (NO). NO diffunderer fra endotelceller, stimulerer avslapping av nærliggende glatte muskelceller.
   • Når endotelet er inkompetent, vil stimulering med acetylkolin produsere en utilstrekkelig mengde nitrogenoksid. Således forårsaker acetylkolin som frigjøres av PSNS i ro, bare en sammentrekning av de glatte muskler i karene.
   • Tromboxan A2. Den vasokonstriktor som produseres av blodplater for å normalisere trombusdannelsen. Han spiller også en avgjørende rolle i dannelsen av Prinzmetal angina pectoris. Lipoprotein (a) forstyrrer fibrinolyse, konkurrerer med plasminogener. Brudd på fibrinolyse forårsaker trombose, noe som også fører til koronar fortynning i variant angina pectoris.
  2. En økning i de alfa-adrenerge reseptorindeksene påvirker aktiviteten til de epikardiale koronararteriene, noe som fører til iskemisk fortynning.

  I tillegg til de ovennevnte hypotesene er prinsippens glatte muskelbeholdere også forbundet med vasokonstrictorkomponenter - mitogener og sirotiner. Det kliniske bildet forsvinner når smerten i brystet passerer.

  Hvis det ikke er noen hjertesykdom eller noen andre lys hjertesykdom, men fra tid til annen manifestert kliniske bildet beskrevet ovenfor er sannsynlig å teste hjertene til EKG er diagnostisert med Prinzmetal.

  diagnostikk

  Prinzmetals angina oppstår når området innenfor en av hovedkransarteriene plutselig produserer en krampe, temporær stans blodtilførselen til hjertemuskelen som leveres av den arterie.

  Under denne prosessen viser EKG høydemerkene i "ST-segmentet". De samme endringene skjer ofte med hjerteinfarkt. Nitrater lindrer vanligvis spasmen veldig raskt, og returnerer kranspulsårene tilbake til normal.

  Når du diagnostiserer, prøver legen å finne ut:

  • Klager pasienten om karakteristisk smerte i brystet?
  • Er det en endring i EKG?

  Diagnostisk testing kan omfatte daglig EKG-overvåkning i flere uker eller stresstesting.

  Noen ganger hjertekateterisering med "provoserende test" bare trengte å gjøre en diagnose som Prinzmetals angina skyldes koronararteriespasme stedet for en fast blokkering av arterien. Kateterisering viser vanligvis "normale" koronararterier. I tillegg, ved å gjøre den riktige diagnosen, kan det være nødvendig å bevise at spasmen i kranspulsåren kan utløses av andre faktorer.

  Bare to typer "provokasjoner" brukes ofte til å forsøke å forårsake krampe i koronararterien - hyperventilering og bruk av stoffet med acetylkolin.

  Testing av hyperventilering er ikke en invasiv test. Det gjøres vanligvis tidlig om morgenen når en kramper er mer sannsynlig. Med hyperventilasjonstesten blir pasienten pålagt å puste dypt og raskt i så lenge som seks minutter. Denne testen er spesielt nyttig for folk som har hyppige angrep av alvorlig angina prinzmetal.

  Stresstest for hjertet

  Testing med acetylkolin eller ergonovin utføres under kardiale kateterisering. Denne typen undersøkelse gir en nøyaktig diagnose, snarere enn hyperventilering. Ett av disse legemidlene administreres intravenøst ​​(ergonovin) eller direkte inn i koronararterien (acetylkolin). Hos pasienter forårsaker denne manipuleringen ofte den samme lokaliserte krampen i kranspulsåren som i normal tilstand. Dette kan også visualiseres under kateteriseringsprosedyren.

  For tiden anses testing med acetylkolin som sikrere enn med Ergonovin. I tillegg er det også en av de mest foretrukne invasive provoserende tester.

  behandling

  Under behandlingen av Prinzmetal angina utføres medikamentsterapi, spesielt langtidsvirkende nitrater og kalsiumkanalblokkere. Hver stimulerer utvidelsen eller åpningen av blodkarene og forbedrer sirkulasjonen av oksygenstrømmen til hjertemuskelen. Kalsiumkanalblokkere, som regel, foreskrives først. Hvis du fortsetter å oppleve brystsmerter, er en annen klasse kalsiumkanalblokkere eller langverkende nitrat foreskrevet.

  Nitroglyserin brukes når en spasme testes for å stoppe det, og dermed lette smerten. Det er ikke tatt som forebyggende medisin. Nitroglyserin er vanligvis gitt i form av en spray som brukes i munnen eller piller som må oppløses under tungen

  Endring av risikofaktorer er også viktig, fordi de fleste med Prinzmetall har hjerte-og karsykdommer og derfor er utsatt for hjerteinfarkt.

  Det er også nødvendig å forlate dårlige vaner. Ved å redusere risikofaktorene reduserer du risikoen for å utvikle aterosklerose. I tillegg bør pasienter med diagnose av Prinzmetal angina unngå eksponering for kalde og stressfulle situasjoner, da de kan forårsake anfall.

  outlook

  Prognosen er nært knyttet til graden av koronar hjertesykdom og rettidig diagnose. Folk som hadde ST-forhøyet EKG, 3 ganger mer sannsynlig å dø. En variant av angina øker risikoen for å utvikle hjertearytmi, en liten, men betydelig risiko for plutselig hjertedød.

  Plutselig hjertedød forekommer oftest hos personer som har spasmer i flere arterier og opplever arytmi.

  effekter

  Selv om prognosen til pasienter med Prinzmetal angina generelt er god nok, betyr det ikke at sykdommen ikke kan vises på trivsel i fremtiden. Den patologiske prosessen kan forårsake farlige og potensielt dødelige hjertearytmier, spesielt ventrikulær fibrillering.

  Hjerteangrep er ukarakteristisk for angina prinzmetal, kan virkelig oppstå, og utvikler irreversibel skade på hjertemuskelen. Tilstrekkelig behandling av angina reduserer risikoen for slike komplikasjoner betydelig. Med effektiv terapi kan folk med denne sykdommen lede et fullt og sunt liv.

  Prinzmetals stenokardi: egenskaper ved symptomatologi og behandling

  Stenokardi er en av betingelsene som følger med hjertesykdom og skyldes utilstrekkelig blodgass til myokardiet. Det finnes flere varianter av angina. Rest spenning postinfarction, ustabil angina, etc. Blant resten av de karakteristiske symptomer på eget skjema isolert Prinzmetal angina.

  Denne patologien ble først beskrevet i 1959 av den amerikanske kardiologen M. Prinzmetal, og det var til hans ære at han ble kalt. Denne tilstanden er en av de spesielle varianter av angina pectoris som oppstår fra spasmer av store kranspulsårer og fortsetter i form av lange og alvorlige episoder av angst. Som regel skjer angina Prinzmetal angrep om natten eller tidlig om morgenen, og cardialgias som vises med dem, er preget av en intens karakter. Mot bakgrunnen har pasienten takykardi, rytmeforstyrrelser, hypotensjon, rikelig svette, besvimelse.

  Prinzmetals angina (eller variant, vasospastisk, spontan angina) er en sjelden form for koronar hjertesykdom og finnes hos ca. 3% av pasientene. Denne tilstanden kan oppstå alene eller kombinert med angina av spenning. Som regel observeres det hos mennesker 30-50 år, og dette faktum indikerer at kontingenten utsatt for denne sykdommen er yngre enn pasientene som lider av ustabil angina. Ifølge statistikk, blir denne typen av angina oftere oppdaget blant menn.

  I denne artikkelen vil vi gjøre deg bekjent med årsakene, manifestasjonene, metodene for gjenkjenning og behandling av Prinzmetal angina. Disse dataene vil hjelpe deg i tide til å mistenke utviklingen av sykdom, og du vil kunne ta den riktige avgjørelsen om behovet for å kontakte en kardiolog.

  årsaker

  Hovedårsaken til angina prinzmetals angrep er starten på en plutselig spasme av en av grener av kranspulsåren. Hennes spasmer når en kritisk eller total blokkering, og mengden blod som flyter til myokardiet reduseres dramatisk.

  Vanligvis denne formen for angina er provosert av koronar aterosklerose, og ofte angriper skje, selv i de tidlige stadiene av aterosklerotiske lesjoner. Mange pasienter med denne formen av angina storrøykere, og ofte allerede lider av ulike samtidige sykdommer (hypertensjon, magesår, cholecystitis, allergier, etc.), ledsaget av forstyrrelser i det autonome nervesystemet og fremveksten av en tendens til vasokonstriksjon.

  Oftere kommer angrep av stenokardi av Prinzmetal uten tilsynelatende provokerende faktorer, men kan oppstå mot en bakgrunn av hypotermi, en stressende situasjon eller hyperventilasjon, ledsaget av respiratorisk alkalose. Et karakteristisk trekk ved denne tilstanden er at episoder av intense angiosmerter opptrer i ro og ikke skyldes overdreven eller vanlig fysisk anstrengelse.

  symptomer

  Den viktigste kliniske forskjellen mellom Prinzmetal angina og andre former for denne iskemiske hjertesykdommen er de mer alvorlige og langvarige angrepene av milt smerte. Slike episoder av smertsyndromet blir alltid ledsaget av alvorlige forstyrrelser i det autonome nervesystemets funksjon, farlige rytmeforstyrrelser eller ledelse av hjertet.

  Hovedfunksjonen i denne form for angina er fremveksten av sterk og langvarig kardialgi ved hvile. Vanligvis utvikler angrepet tidlig om morgenen eller om natten. I tillegg kan det noen ganger oppstå på samme tid på dagen mot et bakteppe av ganske kjente og moderate belastninger.

  Angrepet av kardialgi med stenokardi av Prinzmetal oppstår plutselig. Smertepine kan være undertrykkende, kutte eller brennende, og varer alltid i ca 5-15 minutter (noen ganger opptil 30 minutter). På grunn av intensiteten og varigheten av smerte, er et slikt angrep vanskeligere å tolerere enn med andre former for angina, og smertsyndromet er vanskeligere å slutte å bruke et nitroholdig medikament. I noen tilfeller kan anfall være seriell og gjentas hvert 2-15 minutter. I et annet kurs av Prinzmetal angina er episoder av alvorlige angina smerter av en enkelt karakter og forekommer en gang om dagen, en uke eller en måned. Utenfor disse angrepene føler pasienten ikke seg.

  På toppen av angst smerte med Prinzmetal angina i pasienten, oppstår følgende symptomer:

  • rikelig svette;
  • skinn av huden;
  • økt hjertefrekvens;
  • hodepine;
  • kvalme;
  • redusere (noen ganger øke) blodtrykk;
  • pre-syncope eller svak.

  I noen tilfeller, under angina pectoris, utvikler arytmi. Vanligvis forekommer det i form av ventrikulær ekstrasystol, paroksysmal ventrikulær takykardi, atriell fladder, blokkering av bunden av bunten eller atrioventrikulær blokade. I mer sjeldne tilfeller er det flammer av ventriklene.

  Noen ganger med vasospastisk angina i løpet av et angrep, kan pasienten lide omfattende transmural myokardinfarkt komplisert av en aneurisme i hjertet. Denne komplikasjonen eller alvorlige arytmier som oppstår under et angrep kan føre til utbruddet av plutselig koronar død.

  Med vasospastisk angina noen ganger spontant er det perioder med langvarig remisjon. De kan vare i mange år, men da oppstår de karakteristiske anginalangrepene igjen.

  Mulige komplikasjoner

  Stenokardien til Prinzmetal kan bli komplisert av følgende forhold:

  • omfattende myokardinfarkt;
  • hjerte aneurisme;
  • kronisk hjertesvikt;
  • livstruende arytmier;
  • plutselig koronar død.

  Sannsynligheten for komplikasjoner er ikke alltid forutsigbar. Det avhenger vanligvis av varighet og frekvens anginaangrep. Prognoser kan også avhenge av graden av obstruktiv lesjon av kranspulsårene:

  • i deres fravær er sannsynligheten for et dødelig utfall usannsynlig og er 0,5% per år;
  • Hvis de er til stede, øker sannsynligheten for et dødelig utfall kraftig og er ca 25%.

  diagnostikk

  Det viktigste diagnostiske tegn på angina av Prinzmetal er parametrene til EKG, som registreres under et sint angrep. Et klassisk tegn i slike tilfeller er økningen av S-T-segmentet, som opptrer mot bakgrunnen av hjertesymbolets transmurale iskemi. I hjerteinfarkt observert en klinisk EKG tegn i løpet av en måned etter angrepet, og lignende, Prinzmetal angina oppstår brudd sporadisk og varer bare under et angrep (ca. 5-20 minutter). I tillegg kan den elektro observeres, og andre endringer stenokardicheskie: rytme og ledningsforstyrrelser, øke og ekspanderende bølgeamplitude R, inversjon eller skarphet tann U.

  Ved utføring av EKG Holter oppdages forbigående episoder av iskemi, ikke ledsaget av signifikante endringer i frekvensene for hjertefrekvensreduksjon. De indikerer tilstedeværelsen av episoder av spasmer i kranspulsårene.

  I tillegg til disse studiene brukes følgende undersøkelsesmetoder for å bekrefte diagnosen Prinzmetal angina pectoris:

  • provoserende tester med hyperventilasjon, forårsaker angiospasm;
  • kaldt og iskemisk test;
  • koronarografi (avslører stenose av koronarbein hos 50% av pasientene).

  Ved utførelse av tredemølleprøve og veloergometri hos pasienter med denne form for angina, avsløres en god toleranse for fysisk aktivitet.

  behandling

  Førstehjelp

  Hvis angina prinzmetal er angrepet, ledsaget av intens og langvarig smerte, må du ringe en ambulanse. I andre henseender forblir prinsippet om å gi førstehjelps førstehjelp nesten det samme som ved vanlig angina pectoris:

  1. Gi pasienten fred, optimal temperaturregime og frisk luft.
  2. Gi et nitroholdig preparat under tungen: Nitroglyserin, Nitrominat, Nitrorolival, Isoket eller andre.
  3. For å eliminere angiospasm gi under tunge en tablett (10 mg) Nifedipin.
  4. Med alvorlig hodepine ta en pille av Baralgin, Spasmalgon, Sedalgon eller Analgin.
  5. For å forbedre væsken i blodet og redusere byrden på myokardiet, ta en pulverisert tablet av Aspirin.
  6. For å avlaste spenning og avslapping, utfør en mild massasje av ansikt, nakke, nakke, skuldre, venstre bryst og kneledd.

  Behandling på sykehus

  Når prinsesmetal angina oppdages, vises pasienten innlagt på hospitalet i kardiologisk avdeling, da kun konstant overvåking tillater overvåkning av sykdommens dynamikk. Grunnlaget for behandlingen av denne form for angina ligger vanligvis i konservativ terapi, og kirurgisk korreksjon kan indikeres i nærvær av uttalt innsnevring av koronararteriene.

  Pasienter med angina prinzmetal anbefales:

  1. Nekte å røyke og drikke alkohol.
  2. En sunn søvn på minst 8 timer om dagen og en normal modus for arbeid og hvile.
  3. Eliminering av stressende situasjoner.
  4. Regelmessig og tilstrekkelig fysisk aktivitet (morgenøvelser, turgåing, kroppsopplæring).
  5. Begrensning av forbruk av bordsalt.
  6. Begrensning av dyreforbruk av fete, stekte matvarer, krydder og krydder.
  7. Innføring av tilstrekkelig mengde proteinprodukter, frukt og grønnsaker i det daglige dietten.
  8. Mottak av multivitaminkomplekser.

  Narkotika terapi inkluderer følgende medisiner:

  • langtidsvirkende nitrater - nitroglyserin eller isosorbiddinitrat langtidsvirkende kapsler (Nitrong, Nitromintum, Sustak, Nitrogranulong, Kardiket) Korvaton, isosorbid mononitrat;
  • kalsiumantagonister - Diltiazem, Felodip, Nifedipin, Verapamil og andre;
  • antiplatelet agenter - Aspirin cardio, kardiomagnet, etc.

  Valget av legemidler, dosering og administrasjonsvarighet avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og bestemmes av dataene fra diagnostiske studier. Brå opphør av nitrater og kalsiumantagonister i slike tilfeller er uakseptabelt, t. K. En pasient kan utvikle abstinenssymptomer, noe som fører til økning i antall anginalangrep eller angrep av hjerteinfarkt.

  I obstruksjonsprosesser i koronararteriene, i tillegg til det ovennevnte, anbefales det at en beta-blokkering tas.

  Hvis alvorlige arteriosklerotiske lesjoner av kranspulsårene påvises i Prinzmetal angina, kan pasienten bli anbefalt kirurgisk behandling. Avhengig av det kliniske tilfellet kan slike typer cardiosurgical inngrep utføres:

  • angioplastikk med stenting - lumen av det innsnevrede karet blir utvidet med en ballong satt inn gjennom kateteret og festet i denne posisjonen ved hjelp av en stent installert i lumen av kranspulsåren;
  • Aortokoronær bypass-kirurgi - kirurgen skaper et bypass for blodtilførselen av det nødvendige stedet for myokardiet.

  Etter utskrivning fra sykehuset skal alle pasienter med Prinzmetal angina regelmessig og besøke regelmessig en kardiolog for korrigering av terapi og dynamisk overvåkning av patologi.

  Angina of Prinzmetal er en sjelden og farlig form for iskemisk hjertesykdom. Dens viktigste forskjell fra andre former for angina pectoris består i mer langvarige og intense anginalangrep, ledsaget av abnormiteter i det autonome nervesystemet. Når denne tilstanden er avslørt, vises pasienten innlagt på sykehus, overholdelse av all doktors anbefalinger etter uttak fra sykehuset og etterfølgende dispensarobservasjon.

  Les Mer Om Fartøyene