Hva er Prinzmetal angina?

En sjelden symptomatisk sykdom, angina av Prinzmetal, vises i hvileperioden, spesielt om morgenen og om kvelden. Den plutselige skarpe krampen i kranspulsåren bærer smerte og sjokk, noe som forårsaker frykt for døden.

Denne typen angina har blitt beskrevet så tidlig som 1959 American Heart M. Prinzmetala med hans medhjelpere antydet at variant angina vises på grunn av en kraftig økning i tonen i koronararteriene i aterosklerotisk plakk. Den foreslåtte behandlingen var begrenset til bruk av vasodilatormedisiner og folkemidlene.

Prinzmetals angina: hva er det, hva er symptomene, er sykdommen farlig og hvordan man kan unngå det - spørsmål som bekymrer mange.

Hva er Prinzmetal angina

Angina anses som en form for koronar hjertesykdom og har sin egen formulering i den internasjonale klassifikasjonen av sykdommen (ICD). Dens utseende manifesterer seg i smertefornemmelser i regionen av thoraxen. Forekomst i koronararteriene spasmer, blokkerer dem, reduserer blodstrømmen til muskel i myokardiet, noe som skaper en mangel på oksygen i hjertet, smertefull sjokk.

Angina er delt inn i to typer, hvorav den ene er en vasospastisk variant av sykdommen. Det refererer til den ustabile formen av sykdommen. Et angrep av vasospastisk form forekommer med spontan spasm av blodkar som leverer blod til hjertemuskelen. Mangel på blod i muskelen i myokardiet fremkaller en funksjonsfeil i stabilt arbeid, som forstyrrer rytmen til hjerterytmen.

For informasjon! Denne hjertepatologien påvirker i gjennomsnitt ikke mer enn fem prosent av pasientene diagnostisert med CHD i aldersgruppen fra tretti til femti.

Symptomer på stenokardi Prinzmetal

Symptomatologien til variantformen av sykdommen har gjentatte perioder. Uforutsigbar oppførsel kan vare opptil 60 - 90 dager. Hovedtidspunktet for slike angrep er klokken 23.00 til 07.00. Lengden på angrepet er 3 - 16 minutter. Etter det går smerten på ubestemt tid. Forutsi utseendet til neste smertefulle topp er umulig. Symptomatologi av sykdommen:

 • smerte syndrom i hjertet;
 • Under et angrep av en variantform av sykdommen i brystet, er det en klemmende følelse som gir til kjeveområdet, høyre side av kroppen (skulder, arm);
 • smerte vises i en rolig tilstand (i inaktivitet);
 • periodicitet av smerte hver kveld (nesten samtidig);
 • lengde av smerte symptom 3 - 16 minutter;
 • bruk av nitroglyserin lindrer smerte;
 • i alvorlig form forårsaker sykdommen svimmelhet, hjertestans.

På grunn av smertens uforutsigbare natur har denne patologien et annet navn - variant angina pectoris. Det skjer at beslagene ledsages av bivirkninger, for eksempel:

 • blodtrykk hopp,
 • brekninger,
 • tildeling av kald svette,
 • alvorlig hodepine i den okkipitale delen,
 • svikt i hjerteslagets rytme,
 • blekhet,
 • Plutselig utseende av kortpustethet (mangel på oksygen).

Viktig! Hvis slike symptomer oppstår, kreves akutt behandling og spesialistbesøk.

Årsaker til sykdommen

Variant angina opptrer under spasmer i noen kranspulsårer. Den resulterende spasmen blokkerer blodstrømmen til myokardiet og provoserer et angrep av vasospastisk angina. Mulige årsaker til utviklingen av sykdommen:

 1. Åreforkalkning. Produserer angina i begynnelsen av utviklingen.
 2. Misbruk av dårlige vaner (røyking, alkoholavhengighet).
 3. Mottak av narkotiske stoffer (kokain, tunge grupper av narkotiske kjemiske forbindelser).
 4. Cholecystitis (blokkering av blodkar).
 5. Avitaminose E (mangel på vitamin E).
 6. Vegeto-vaskulær dystoni.
 7. Erfarne stress.
 8. Generelt overkjøling av kroppen (kjølte nerveender, ansvarlig for hjertemuskulaturens refleksarbeid).
 9. Sykdom i blodet (en reduksjon i blodet av røde blodlegemer som bærer oksygen).
 10. Allergisk reaksjon på medisinering.
 11. Hypertensjon.

Mekanismen for utseende og løpet av denne sykdommen kalles patogenesen av angina pectoris. Patogenesen av variant angina er basert på en skarp spasme av koronarkarene (arteriene), som blokkerer tilgangen av blod til hjertemuskulaturvevet.

Diagnose av angina pectoris

Utseendet på symptomer på variant angina pectoris krever umiddelbare diagnostiske tiltak. Med tanke på alle mulige farer ved denne patologien er det nødvendig å etablere en diagnose på kort tid og å gjennomføre terapeutisk terapi.

Kompleksiteten i diagnosen er at sykdommen forverres i hvile. Derfor, når du studerer patogenesen av angina pectoris, må du være oppmerksom på den utprøvde patologien om oksygen sult av hjertemuskelen.

Bruken av elektrokardiografi for påvisning av denne type sykdom er mulig med en forverring av symptomene ved behandling av pasientene (når pasienten er under konstant observasjon). Karakteristiske tegn på angina pectoris på et kardiogram:

 1. Forhøyelse av RS-T-segmentet over isolinen, gjennom T-bølgen på tidspunktet for anginalsmertsyndrom. En karakteristisk art for transmural infarkt.
 2. En spiss U med spiss eller omvendt art indikerer en svikt i elektrisk ledningsevne og et brudd på hjerterytmen (takykardi).
 3. Utvidelse og utvidelse av tannen R. Opphisset tilstand av hjertets ventrikler.

Etter at smerten opphører, går EKG-parametrene tilbake til normal. Derfor, for å få data og korrekt etablering av diagnosen, brukes koronarografi eller en sykkel ergometrisk test.

Metode for koronarangiografi

Koronarangiografistudiene gir de mest nøyaktige og komplette dataene. Radiopaque-metoden tillater å oppdage problemstedet og størrelsen på innsnevringen av koronararterien. Årsakene til utnevnelsen av denne undersøkelsesmetoden:

 1. Behandling med medisiner virker ikke.
 2. Komplikasjon i henhold til klinisk undersøkelse.
 3. Preoperativ tilstand til pasienten.
 4. Angina pectoris.

Gjør en lokal bedøvelse. Deretter spesiell kateter trenge gjennom arterien til underarmen i lumen av koronarkarene og innføres i spesiell løsning (røntgentett stoff). Bruk av enheten (angiograph) og denne løsningen, avgjøre avvikene i fartøyene. Alle handlinger er løst og vist på en spesiell skjerm. Etter å ha studert dataene er den nødvendige terapi bestemt.

Sykkel ergometrisk testmetode

Denne undersøkelsesmetoden gjør det mulig å bestemme tilstanden for kardial aktivitet ved gradvis økende belastning. Bruk det forsiktig, avhengig av pasientens tilstand.

Behandling av angina i Prinzmetal

Behandling av variant angina følger under forhold med konstant overvåkning av pasienten. Hovedtrinnene i behandlingen:

 • Coping av nye kranspulsårer.
 • Stabilisering av blodtrykk (betegner "Kombipril-kv").
 • Forebygging av akutt utvikling av hjerteinfarkt ved kronisk sykdom med stenokardi (foreskrive "Carvedilol-kv").
 • Formålet med sengestøtten.
 • Diet.

Legemidler administreres intravenøst ​​og intramuskulært:

 1. Introduksjon til venen av nitroglyserin. Å utvide fartøyene og redusere antall angrep.
 2. Legemidler for å redusere blodpropp og forhindre dannelse av blodpropper.
 3. Nyxes for bedøvelse av symptomene.
 4. Betablokkere for å redusere hyppigheten av hjerterytmer.

Alle foreskrevne prosedyrer utføres under tilsyn av en spesialist for å unngå uforutsette situasjoner. Hvis det finner aterosklerotiske plakk under diagnosen (med Prinzmetal angina), er kirurgisk inngrep mulig:

 1. Aortokoronær bypass.
 2. Stenting.

Prognoser, forebygging

Den kliniske tilstanden til pasienten er for det meste ugunstig, og krever konstant overvåking av medisinsk personell på grunn av ustabiliteten av sykdommen. I fravær av vaskulær skade forekommer sjelden dødsfall. I motsatt tilfelle, når en patologi oppstår, dør 10% av pasientene. De pasientene som overlevde ustabil angina, skulle bli registrert hos en kardiolog for periodisk undersøkelse. For å forlenge pasientens liv i første omgang er det nødvendig å løse problemet med aterosklerose:

 • Følg dietten.
 • Oppretthold en daglig rutine (mat, hvile, søvn).
 • Unngå stressende situasjoner.
 • Å redusere kolesterol tillatt å bruke folkemetoder og alternativ medisin.
 • Overvåk blodtrykket.

Prinzmetals angina er en svært farlig og villedende sykdom, på grunn av sin kliniske ustabilitet. Ved de første tegnene og symptomene på slik patologi er det nødvendig å besøke en spesialist snarest. Overholdelse av de nødvendige regler for sykdomsforebygging vil redde liv og helse.

Angina pectoris behandling

Stenokardi Prinzmetal er en underart av ustabil angina. Årsaken til sykdommen er en plutselig spasme i kranspulsåren. Det er inkludert i antall sjeldne tilfeller av hjertesykdom. Sykdommen er isolert i en spesiell gruppe av hvile angina pectoris. Når du har symptomer, må du se en lege så snart som mulig.

I artikkelen vil vi vurdere egenskapene til Prinzmetal angina pectoris, hvordan det behandles, dets symptomer og egenskaper, samt mulige komplikasjoner, prognose og metoder for forebygging.

Hva er Prinzmetal angina?

Denne sykdommen ble oppdaget og fullstendig beskrevet i USA. Gjorde denne kardiologen M. Prinzmetal sammen med sine kolleger. Den nye sykdommen ble kalt - variant angina av Prinzmetal.

Et hjerteinfarkt forårsaker en plutselig spasme i kranspulsåren, som forstyrrer blodstrømmen. Denne typen angina er bedre kjent som:

Risikogruppen omfatter hovedsakelig personer fra 30 til 50 år. Problemet utvikler seg kun hos 2-5% av befolkningen i denne alderen. Sykdommen er isolert i en separat gruppe av hvile angina pectoris. Metoder for behandling i dette tilfellet avviger i mange henseender fra mer typisk, stabil angina pectoris.

Angina of prinzmetal er en slags angina som utvikler seg i ro

Problemet oppstår utelukkende under fysisk hvile: oftere om natten eller tidlig om morgenen. Dette er en karakteristisk forskjell fra den mer vanlige angina pectoris, som oppstår under fysisk anstrengelse. Sykdommen er uforutsigbar, en person må konstant observert av en kardiolog.

Den insidiousness av denne tilstanden er at angrep forekommer uregelmessig, noen ganger med et intervall på 1-2 måneder. Hele denne tiden føles pasienten sunn. Et angrep av spontan angina er en anledning til akuttmedisinsk behandling.

Årsaker og risikofaktorer

Stenkardia Prinzmetal er preget av sin suddenness. I hvile er det en skarp spasm av blodkar som mater hjertemuskelen. Som følge av dette mottar ikke vår "motor" nyttige stoffer, og viktigst oksygen. Vanskeligheter i blodsirkulasjonen, innsnevring av blodkarets lumen forårsaker brystsmerter og andre tegn på hjertepatologi.

Utvikling av et angrep provoserer:

 • generell hypotermi
 • stress og overdreven belastning;
 • hyppig, grunne puste (provoserer hyperventilering av lungene).

Noen ganger er smerten ikke relatert til pasientens miljø og hans følelsesmessige tilstand.

Den viktigste etiologiske faktoren for angina av Prinzmetal er aterosklerose, ofte i sin første fase

De provokerende faktorene er:

 • angina pectoris spenning;
 • aterosklerose;
 • langvarig røyking;
 • hypertensjon;
 • ulike autoimmune sykdommer;
 • magesår
 • hypomagnesemi;
 • insulinresistens.

Indirekte kan sykdommen også provosere cholecystitis, en mangel i vitamin E-kroppen, en økning i sympatisk nervesystems aktivitet. Noen ganger utvikler angrepet med langvarig bruk av slike medisiner som "Tromboxan", "Sumatriptan" eller preparater som inneholder serotonin.

Farer og komplikasjoner

Spontan angina fører til en systemisk mangel på blodtilførsel til myokardiet (hjertemuskulatur). Denne tilstanden er mer kjent som iskemisk hjertesykdom. Den tilsynelatende underliggende årsaken til et angrep er vanskelig å identifisere, fordi det ofte skjer under en natts søvn.

Risikoen for komplikasjoner av angina Prinzmetal er direkte relatert til graden av koronar obstruksjon, varighet, frekvens og alvorlighetsgrad av angrep

Uten medisinsk hjelp fører angina pectoris til utvikling av alvorlige komplikasjoner:

 • hjerteinfarkt med akutt kurs;
 • smerte sjokk;
 • tromboembolisme av lungearterien.

I fremtiden fører dette til alvorlig obstruksjon av koronararterien. I 15-20% av tilfellene begynte feil eller ubegrenset behandling å føre til døden.

Symptomer på stenokardi Prinzmetal

Prizmetals vasospastiske angina har følgende karakteristiske trekk:

 • alvorlig smerte bak brystbenet (kan lokaliseres i øvre lemmer, skulderbelte og hode);
 • "Klemme" smerte i brystet;
 • svette;
 • bradykardi (langsom hjerterytme);
 • takykardi (alvorlige hjertebanker på grunn av smerte eller plutselig opphisselse);
 • hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • kortpustethet;
 • svakhet;
 • svimmelhet;
 • frykt for døden.

Angrep av angina prinzmetal utvikles i ro, vanligvis om natten eller tidlig om morgenen

Det smertefulle angrepet varer i gjennomsnitt 5 til 30 minutter, det kan fjernes med "Nitroglycerin". Hvis det egentlig er Prinzmetal angina, forekommer symptomene oftest mellom midnatt og kl. 08.00. Sjelden manifestert i løpet av dagen, under resten. Angrep forekommer etter en viss tidsperiode, for eksempel hver annen uke.

Hvis disse symptomene oppstår minst én gang, må du snarest kontakte en kardiolog. Selv om det smertefulle angrepet varte bare noen få minutter, og senere plager ingenting. Hvis det var et bevissthetstank (besvimelse), bør andre umiddelbart ringe til nødhjelp. Videre undersøkelse utføres kun på sykehuset.

diagnostikk

Den største vanskeligheten med å diagnostisere er suddenness og kort varighet av angrep. Symptomene på sykdommen manifesterer seg utelukkende i ro. Angina av Prinzmetal, hvis symptomer og behandling kun kan bestemmes av en lege, er vanskelig å diagnostisere. På grunn av dette vurderer en omfattende undersøkelse ikke bare det kliniske bildet.

Først av alt avsløres de patologiske prosessene som fremkaller oksygen sulten i hjertemuskelen. For dette blir følgende undersøkelsesmetoder brukt:

 • EKG i ro
 • ekkokardiografi;
 • koronografi (utført for å identifisere en smertefull spasme);
 • kaldtest;
 • veloergometrichesky studie (utført svært nøye på grunn av trusselen om dødelig arytmi);
 • lasting test (tredemølle test).

Hovedmålet diagnostisk kriterium for angina av Prinzmetal er et EKG, registrert under et angrep

Med et slikt problem som prinzmetal angina, kan EKG under angrepet manifestere endringer som ligner på hjerteinfarkt. Vanskeligheten er at de karakteristiske tegnene vedvarer i 2-3 minutter. Når smerten senker, blir hjertemuskelen gradvis gjenopprettet. 24-timers kardiometri brukes, som kun er mulig på et sykehus.

Stenokardien til Prinzmetal på EKG manifesteres ved slike endringer:

 • å øke RS-T-segmentet over den isoelektriske linjen;
 • en økning i R-bølgen;
 • utvidelse av QRS-kompleks;
 • utseendet på en patologisk Q-tann.

Alle disse metodene er standard for iskemi.

Taktikk av terapi

Behandling av den akutte fasen av spontan angina utføres på et sykehus, og deretter poliklinisk. For milde angrep, brukes konservativ, hovedsakelig medisinsk behandling.

Den inkluderer:

 • smertelindring;
 • dilaterte koronar fartøyer;
 • forebygging av trombose og kolesterolavsetning;
 • Kompensasjon av obstruktiv arteriesykdom.

Med målet om å arrestere angina prinzmetals angrep, er nitroglyserin foreskrevet sublinguelt

Kardiologer bruker preparater av ulike grupper. Men det er verdt å huske at ved behandling av kalsiumantagonister og betablokkere, kan du ikke plutselig slutte å ta medisiner. I omtrent halvparten av tilfellene er det et "uttakssyndrom". For å unngå slike problemer er det viktig å følge behandlingsplanen som er anbefalt av legen. Med en så kompleks sykdom som Prinzmetals angina, er behandling med konservative metoder en gjennomtenkt livsstil.

Pasienten er vist:

 • Overholdelse av diett med en reduksjon i antall animalske fettstoffer (reduserer risikoen for plakkdannelse på koronarveggens vegger);
 • reduksjon i fysiske og følelsesmessige belastninger;
 • dispensar observasjon av en kardiolog.

Hvis konservativ behandling ikke gir det ønskede resultatet, ty til kirurgiske behandlingsmetoder. Slike terapi er indikert når sykdommen er kombinert med koronar aterosklerose.

Operative metoder for behandling av spontan angina antyder:

 • stenting av koronararteriene;
 • angioplastikk;
 • aorto-coronary bypass.

Disse er høyteknologiske og minimalt invasive metoder. Men de benyttes i ekstreme tilfeller, da det er risiko for ventrikulær arytmi.

Med en kombinasjon av angina prinzmetal med alvorlig kranspuls aterosklerose, er kirurgisk behandling mulig

Prognoser for angina i Prinzmetal

Den gunstige prognosen ved behandling av spontan angina avhenger av frekvensen, alvorlighetsgraden av anfallene, og også de sammenhengende sykdommene. Med tiden begynte behandlingen og overholdelse av forebyggende tiltak reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Fraværet av obstruksjon av koronararterien øker muligheten for herding.

forebygging

Selv med et angrep på hvile angina i fremtiden, er det nødvendig med en konstant overvåking av kardiologen.

Som med andre former for progressiv hjertesvikt inkluderer forebygging:

 • dispensar observasjon av en kardiolog
 • lavt kalori diett (innebærer begrensning av ildfast animalsk fett, rømme, smør, hard ost, krem, fett kjøtt);
 • fullstendig nektelse av alkohol og røyking
 • moderat fysisk aktivitet (gå, svømme, treningsterapi);
 • sove ikke mindre enn 8 timer om dagen;
 • Begrensning av følelsesmessige belastninger (pasienten bør unngå stress og nervøs overbelastning).

Det er nødvendig å kontrollere nivået av lipider i blodet. Det vil også være nødvendig å normalisere arbeidet i det autonome nervesystemet. Dette vil redusere risikoen for nye anfall eller gjøre dem sjeldnere.

Som konklusjon

Angina av Prinzmetal er en av underarter av hvile angina. Oppstår som et resultat av en plutselig spasme av en av grener av kranspulsåren.

Dens forebygging inkluderer:

 • regelmessig observasjon av en kardiolog
 • avvisning av dårlige vaner
 • diett;
 • moderat fysisk aktivitet
 • riktig søvnmodus;
 • begrensning av følelsesmessige belastninger.

Med den aktuelle behandlingen startet og anbefalingene fra legen, er prognosen gunstig.

Prinzmetals stenokardi: symptomer og behandling

Den angina av Prinzmetal har samtidig mange navn. Det kalles spontan og variant, og noen leger foretrekker begrepet "vasospastisk". Men uansett hva sykdommen i pasientens anamnese ble kalt, beskriver den i hvert fall den spasmen av kranspulsårene, som manifesteres når en person er i ro.

Viktig poeng

Angina av Prinzmetal er preget av anfall som oppstår veldig hardt og strekker seg i lang tid. På mange måter var det herfra at det latinske navnet på manifestasjonen - "anginal smerte" - kom, fordi på latin betyr ango "sjel".

Angina angrepet er forskjellig i følelsen av å klemme hjertet. Smerte syndrom manifesterer seg i brystbenet til venstre, i scapulaen. Ofte gir smerte i armen, skulderen. Følelser som brenner, tolereres tungt og gir frykt for døden. De fleste angrep kommer tidlig om morgenen og om natten. Med en høy intensitet av smertsyndromet blir takykardi provosert, hjerteslagets rytme er brutt, pasienten utløper bokstavelig talt etterpå. Saker av hypotensjon, som fører til tap av bevissthet, er vanlige.

Interessante funksjoner

Angina av Prinzmetal ble oppkalt etter kardiologen som først beskrev denne patologien. Denne hendelsen skjedde i 1959. Sykdommen anses å være en sjelden underart av iskemisk hjertesykdom. Patologi er funnet hos 2-5% av mennesker. Risikogruppe - personer i alderen 30 til 50 år.

I noen tilfeller forekommer sykdommen alene, i andre blir det bare en komplikasjon i en mer alvorlig sykdom. For eksempel, ofte angina av Prinzmetal går i forbindelse med angina av stress, det vil si en sykdom provosert av stress, fysisk overbelastning.

Hvordan identifisere?

Hvordan mistenker at angina av Prinzmetal begynte? Symptomene på denne sykdommen er lyse nok til ikke å legge merke til at de er umulige, men det kan forveksles med andre hjertesykdommer hvis du ikke har medisinske kvalifikasjoner.

Legg merke til at patologien manifesteres:

 • alvorlig smerte;
 • tilbake i ryggen, venstre hånd;
 • blekhet;
 • svette;
 • besvimelse;
 • trykkprang.

Vanligvis begynner anfall på omtrent samme tid hver gang.

Spesielle funksjoner

Angina av Prinzmetal på EKG er tydelig synlig. Denne studien viser karakteristiske endringer. Vanligvis vises de under et angrep, og når det slutter, kommer indikatorene gradvis tilbake til normal. Fra diagrammet kan det ses at når den isoelektriske linjen blir angrepet, stiger RS-T-segmentet. T forvandles til en høy prong. Dette er nøkkelfunksjoner som gjør det mulig å skille varianten fra andre underarter av angina pectoris.

Diagnostiser QRS endringer: Q går inn i en patologisk tann, R blir mer normalt, QRS utvides.

Feil i arbeidet i ventrikkelen fører til et brudd på rytmen til hjerterytmen. I særlig vanskelige tilfeller blir ventrikulær fibrillasjon diagnostisert. I tillegg lider atriell-ventrikulær ledning. Når smertsyndromet passerer, for Prinzmetal angina er preget av en ganske rask gjenoppretting av alle indikatorer til normativ.

For å diagnostisere sykdommen er det vanlig å ty til en veloergometrisk test og koronar angiografi.

Tegn på sykdommen

Variant angina av Prinzmetal manifesteres med smerte, det er gjennom henne at man kan mistenke patologi uten å være en ekspert. For å skille sykdommen fra de vanligste typene angina, vær oppmerksom på slike funksjoner:

 • smerte kommer om natten, hver gang på samme tid;
 • angrepet varer omtrent en kvart time;
 • Når nitroglyserin tas, går manifestasjoner av patologi bort;
 • det er ikke mulig å identifisere en provokerende faktor;
 • smerteforbrenninger, knusninger, føles i brystbenet til venstre, går inn i hånden.

Ofte, med et angrep, begynner en livstruende arrytmi som fører til tap av bevissthet. Ofte er det arytmi som utvikler seg mot angina pectoris, og forårsaker døden.

Diagnostiske funksjoner

Til tross for at moderne vitenskap allerede har studert Prenmetal angina pectoris, symptomer og behandling av denne patologien, er diagnosen av sykdommen fortsatt et alvorlig problem. Det var ikke mulig å utvikle en instrumentell metode som viste tilstrekkelig pålitelighet.

Koronarangiografi anses som den mest korrekte og informative måten. I dette tilfellet undersøkes hjertekarene ved å injisere et kontrastmiddel inn i pasientens kropp, hvoretter røntgenstrålen bestråles.

Hvis et kontrastmedium injiseres i kroppen eller et kateter er i fartøyet, kan det utløse en spasme. Det er dette faktum som studeres i medisinske eksperimenter på pasienten, siden en slik spasm i fartøyet gjør det mulig å snakke med høy grad av sikkerhet om angina av Prinzmetal. Vanligvis brukes ergonovin-legemidlet, noe som forbedrer evnen til glatte muskler til å kontrakt. For å fjerne innsnevringen, injiser nitroglycerin i venen.

Spesifikasjon av EKG

Siden det er kjent at angina av Prinzmetal er mest nøyaktig bestemt i et EKG, men dataene må fjernes nøyaktig under et angrep, dersom en pasient mistenkes for denne patologien, er en daglig studie foreskrevet. Dette i medisin kalles Holter-overvåking.

Når du studerer pasientens kropp, får legene pålitelig informasjon om iskemi, inkludert når smerten begynner. Pasienten må i løpet av dagen holde den mest komplette dagboken, og beskrive handlingene og opplevelsene hver time. Videre sammenligner legene dagbok og EKG, gjør konklusjoner om forekomsten og omfanget av utviklingen av patologi.

Ytterligere metoder

Et annet alternativ for å diagnostisere angina av Prinzmetal er en test med hyperventilering. I dette tilfellet gir legene pasienten til dyp, puster ofte en kort periode mens de måler alle indikatorene.

I tilfelle når konsentrasjonen i blodet reduserer konsentrasjonen av hydrogenioner, begynner den glatte muskelen å trekke seg sammen. Tidligere har denne teknologien blitt distribuert mye, men nylig er det tydeligvis tydeligere, siden pålitelighetsnivået ikke er høyt nok.

Og hva skal jeg gjøre?

Hvis Prinzmetals angina ble diagnostisert, blir behandling en utfordring. De mest effektive tiltakene er narkotikaforanstaltninger. I dette tilfellet brukes flere grupper av legemidler.

Først og fremst bør pasienten ha kort, rask handling på fingertuppene. Som regel er det en spray eller tabletter av nitroglyserin. Det er nødvendig å ta medisinen umiddelbart, så snart angrepet har begynt, slik at symptomene svekkes. Som et forebyggende tiltak er det tillatt å bruke narkotika basert på nitroglyserin, men i lang tid. Disse inkluderer:

Hvordan annet å behandle?

Med angina Prinzmetal (vasospastisk) viser aspirin, noe som gjør det mulig å forhindre trombi. Dette er faktisk et sjeldent tilfelle, siden angina pectoris er assosiert med en aterosklerotisk lesjon av blodkar og med andre underarter av patologi, bortsett fra emnet, er ikke aspirin brukt. Men den positive effekten av å ta aspirin er høyere enn risikoen forbundet med den.

Kalsiumantagonister er uerstattelige. Som regel brukes narkotika som effektivt blokkerer kalsiumkanaler. Disse inkluderer:

Disse medisinene tas hver dag for å oppnå en positiv effekt. Volumet av en enkelt dose er valgt av legen, som styres av pasientens generelle tilstand, egenskaper ved stenosekardi og fysisk form. Effektive komponenter av legemidler slapper av glatt muskel, noe som fører til en positiv effekt.

I tilfelle at alle de ovennevnte tiltakene ikke har vist seg å være effektive, er det rimelig å ty til alfa-blokkere.

Kompleks tilnærming til problemet

Det er verdt å huske at den beskrevne typen angina gjennomsyrer kardiovaskulærsystemet. Dette betyr at enhver handling av pasienten, som gir en ekstra byrde for karene og hjertet, bare fører til en forverring i kroppens generelle tilstand og kan føre til dødelig utfall av et annet angrep.

Med utviklingen av patologi blir systemet for å forsyne hjertet med blod blitt verre og verre. Det er viktig at pasientene alltid er under oppsyn av en kardiolog, og også gjennomgå en individuelt utvalgt behandling. Å bidra til å få en sunn livsstil og avvisning av dårlige vaner. Det er nødvendig å velge og følge en diett som er avtalt med legen, og også kategorisk kontraindisert røyking.

Husk at fra Prinzmetals angina, opptil 10% av de syke dør i det første året fra øyeblikket diagnostisering av patologien. Opptil 20% av pasientene lider av et stort fokal hjerteinfarkt.

Viktige nyanser

Ved første mistanke om angina skal Prinzmetal umiddelbart konsultere lege. Som regel blir pasienten innlagt på sykehus uten forsinkelse. Når de behandler sykdommen, prøver de å utelukke iskemi og eliminere angiospasme, arytmi. Ellers er sannsynligheten for død av pasienten høy.

Hvis medisiner er foreskrevet, bør pasienten nøye og nøye følge legenes anbefalinger. Hvis pasienten tok store doser medikamenter, spesielt nitrater, kalsiumkanalblokkere, fører en kraftig opphør av slik behandling til tilbaketrekningssyndrom. I denne situasjonen vokser frekvensen av anfall to ganger og fører til utseendet av et hjerteinfarkt i svært alvorlig form.

Hos noen pasienter diagnostiseres angina av Prinzmetal i komplisert form mot bakgrunn av aterosklerose. I dette tilfellet er kirurgisk inngrep akseptabelt. Som regel gjør angioplastikk eller shunting.

Komplikasjoner: er det?

Medisinsk statistikk viser at sannsynligheten for komplikasjoner avhenger direkte av hvor alvorlige og ofte anfall forekommer, og hvor lenge de varer. Spesielt en relativt lett situasjon, hvis kranspulsårene ikke lider. I gjennomsnitt dør ca 0,5% av pasientene med Prinzmetal angina i denne patologien.

Hos enkelte pasienter er anfall vanskelig, sist lenge og ofte. Her er risikoen for dødelig utgang mye høyere, i et år, opp til en fjerdedel av alle pasienter med angina dør.

Stenocardia princemetal: årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Helse er den mest verdifulle for en person. Men ikke alltid klarer han å beholde alt som nedlagt av naturen. I dag, på grunn av en feil livsstil og økologi, venter sykdommer på oss på hvert hjørne, og de kan overraske oss på det mest ubehagelige øyeblikket.

Foreløpig er det et presserende problem, og bør være klart at er Prinzmetal angina, hva er symptomer og komplikasjoner, metoder for diagnostisering og behandlingsmetoder.

Stenocardia princemetal - karakteristisk

Prinzmetal angina er en av de ugunstige varianter av hvilestensokardi, hvor epikardiale lag av myokardiet er mer berørt. Utviklingen er forbundet med alvorlig stenose av en av de store grener av koronararteriene, men i noen tilfeller observeres utbredte vaskulære lesjoner.

Et typisk mønster Prinzmetal angina beskrevet i intermitterende tilstopping av hulrommet av hovedkoronararteriene bevegelige polypous formasjoner på bens eller kalkholdige masser som henger fra halvmåneformet ventil aortaventilen.

Det kan ikke være noen synlige endringer i koronararteriene. Det er bevist at i disse tilfellene årsaken til angina er spasmen til en av de store kranspulsårene uten å øke metabolske krav.

For denne formen for angina er karakterisert ved en sterk trykke brystsmerter som stråler til venstre side av brystet, ryggen, venstre arm, ledsaget av alvorlige vegetative reaksjoner - blekhet, rikelig svette, økt blodtrykk, noen ganger besvimelse. Et angrep av smerte skjer oftest om natten under søvn eller om morgenen før du reiser opp, omtrent på samme tid.

Karakterisert ved en spesifikk EKG-forandringer som forekommer på tidspunktet for angrep og forsvinne umiddelbart etter avslutning: løfting RS-T-segmentet i løpet av det isoelektriske linje (i fører registrering ischemi sone) med en overgang til en høy T-bølgen, i motsetning til de andre utførelser av angina pectoris, i hvilken der er depresjon av RS-T-segmentet eller patologiske endringer er fraværende.

I tillegg, med Prinzmetal angina, er forbigående QRS komplekse abnormiteter beskrevet: utseendet av en patologisk Q-bølge, en økning i R-bølgen og utvidelse av QRS-komplekset. Dette forårsaker ofte brudd på rytmen til hjertet av ventrikulær opprinnelse (opp til ventrikulær fibrillasjon) og atriell-ventrikulær ledning. Når smerten opphører, gjenopprettes EKG til det opprinnelige nivået.

For diagnose av Prinzmetal angina brukes en veloergometrisk test (nøye, siden potensielt dødelig arytmi kan utvikles).

Årsaker til sykdommen

For hvilken som helst form ustabil tilstand, karakterisert ved plutselige overlapper koronare vaskulære spasmer, i dette tilfelle skjer det ved en stor koronararterie og tilstøtende grener. For Prinzmetals angina ikke er preget av hemodynamisk ustabilitet som følge av stenose av blodårer, fordi det dekker de fleste subepicardial (proksimal) del av dem, hvor beholderpartiet aterosklerotisk endret.

Men med denne patologien kan spasmer i det uendrede området eller den minste grenen av kranspulsåren også forekomme. Kritisk eller total blokkering av arterien fører til en kraftig reduksjon i blodtilførselen til hjertemuskelen. Hovedårsaken er ødeleggelsen av blodårene ved åreforkalkning, ofte sin første fase kan provosere patologi.

Ytterligere grunner som utfordrer ustabil angina av Prinzmetal er:

 • hypertensjon;
 • sår sykdom;
 • kolecystitt;
 • allergi.

Risikogruppen inneholder skadelige røykere, fordi nikotinavhengighet er en predisponering for vasospasmer. De viktigste patologiene som forårsaker et sterkt brudd på blodstrømmen, er også preget av et brudd på det autonome nervesystemet, noe som bidrar til spasmer i alle deler av venet og karet.

Derfor kan overlappingen av koronararterien også skyldes:

 • hypotermi i kroppen;
 • sterkt følelsesmessig stress;
 • hyperventilasjon av lungene som følge av respiratorisk alkalose.

Svært ofte utvikler den kliniske tilstanden uten tilsynelatende grunn, når en person er i ro eller utfører normal fysisk aktivitet, for eksempel går det, sitter. For denne sykdommen er også karakterisert ved spasmer av karveggen ved å øke aktiviteten av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet og vasokonstriktor (vasokonstriktor) virkningen av visse hormoner: histamin, serotonin, tromboksan.

Viktig er tilstanden til endotelet i kranspulsårene, nivået av koagulering av pasientens blod. Stenokardien til Prinzmetal er resultatet av en skarp spasme i hjertebeholderen. Utseendet skyldes komplett / delvis blokkering av arterien, noe som medfører en reduksjon i blodstrømmen til hjertemuskelen, noe som fører til angina pectoris.

Spasme er oftere lokalisert på stedet av en arterie som er rammet av aterosklerose, men det er i stand til å påvirke grener av fartøy som ikke har deformiteter. Følgelig er hovedårsaken til angina Prinzmetal en aterosklerotisk sykdom som fremkaller dannelsen av kolesteriske plakk på veggene i arteriene. For å forårsake et angrep er aterosklerose i stand til tidlig i utviklingen av sykdommen.

I tillegg til hovedårsaken er følgende skilt:

 • tobakk røyking (vanlig årsak);
 • mottak av narkotiske stoffer;
 • et utilstrekkelig nivå av magnesium;
 • Fravær av celleresponser på insulinvirkningen;
 • hypertensjon;
 • betennelse i galleblæren;
 • mangel på vitamin E;
 • sår sykdom;
 • sykdommer preget av ubalanse i det autonome nervesystemet, forutsetning for vasodilatasjon;
 • psykiatrisk lidelse;
 • omfattende hypotermi
 • hyperventilering, provoserende respiratorisk alkalose.

Angina av Prinzmetal er i stand til å provosere noen medisiner, høy aktivitet i nervesystemet. Visuelle årsaker til sykdommen kan være fraværende.

patogenesen

Den patogenetiske mekanismen av variant angina er basert på koronararterie spasm. En viktig sammenheng i utviklingen av sykdommen er også:

 • Erosjon som fôrer den indre overflaten av endotelets kar (et enkelt lag av flate celler). Skader på endotelet påvirker utviklingen av aterosklerose.
 • Fibromuskulær dysplasi. På grunn av denne ikke-inflammatorisk lesjon av den vaskulære vegg (på grunn av genetisk mutasjon) er en transformasjon av glatte muskelceller av arteriell tunica media vaskulære fibroblaster, på grensen til det ytre skall fartøyene akkumulere stråler av elastiske fibre og typiske "innsnevring" produsert.

Som et resultat, smalter fartøyets lumen, og den elastiske indre membranen er fragmentert eller fortynnet.

 • Økt konsentrasjon av celler i adventitia (ytre skall av blodkar).
 • Angina prinzmetal oppstår med en midlertidig økning i tonen i store koronarfartøy. Tonet i koronarbeinene påvirkes av vasodilaterende (vasodilaterende) og vasokonstrictorfaktorer.

  Den vasodilaterende faktoren er nitrogenoksyd, som produseres av endotelet. Som et resultat av aterosklerose og hyperkolesterolemi, reduseres produksjonen av nitrogenoksyd (eller det blir mer forfall), og endotel-vasodilatorfunksjonen reduseres. Dette medfører en økning i aktiviteten av vasokonstrictorfaktorer og provoserer utviklingen av spasmer.

  Negativ påvirkning har både mangel på nitrogenoksid (NO) og et overskudd av endotelin (et vasokonstriktivt peptid med endotelial opprinnelse). En mutasjon av endotel-NO-syntasgenet kan også observeres.

  Den utprøvde spasmen fremkaller transmural iskemi, som avviker fra dyskinesien til venstre ventrikelvegg, og på EKG er oppgangen av ST-segmentet avslørt. Årsaken til den fremvoksende iskemi er ikke et økt behov for myokard i oksygen, men en signifikant forbigående reduksjon i dens levering.

  Symptomer på stenocardia princemetal

  Den viktigste kliniske forskjellen mellom Prinzmetal angina og andre former for denne iskemiske hjertesykdommen er de mer alvorlige og langvarige angrepene av milt smerte. Slike episoder av smertsyndromet blir alltid ledsaget av alvorlige forstyrrelser i det autonome nervesystemets funksjon, farlige rytmeforstyrrelser eller ledelse av hjertet.

  Hovedfunksjonen i denne form for angina er fremveksten av sterk og langvarig kardialgi ved hvile. Vanligvis utvikler angrepet tidlig om morgenen eller om natten. I tillegg kan det noen ganger oppstå på samme tid på dagen mot et bakteppe av ganske kjente og moderate belastninger.

  Angrepet av kardialgi med stenokardi av Prinzmetal oppstår plutselig. Smertepine kan være undertrykkende, kutte eller brennende, og varer alltid i ca 5-15 minutter (noen ganger opptil 30 minutter). På grunn av intensiteten og varigheten av smerte, er et slikt angrep vanskeligere å tolerere enn med andre former for angina, og smertsyndromet er vanskeligere å slutte å bruke et nitroholdig medikament.

  I noen tilfeller kan anfall være seriell og gjentas hvert 2-15 minutter. I et annet kurs av Prinzmetal angina er episoder av alvorlige angina smerter av en enkelt karakter og forekommer en gang om dagen, en uke eller en måned. Utenfor disse angrepene føler pasienten ikke seg.

  På toppen av angst smerte med Prinzmetal angina i pasienten, oppstår følgende symptomer:

  • rikelig svette;
  • skinn av huden;
  • økt hjertefrekvens;
  • hodepine;
  • kvalme;
  • redusere (noen ganger øke) blodtrykk;
  • pre-syncope eller svak.

  I noen tilfeller, under angina pectoris, utvikler arytmi. Vanligvis forekommer det i form av ventrikulær ekstrasystol, paroksysmal ventrikulær takykardi, atriell fladder, blokkering av bunden av bunten eller atrioventrikulær blokade. I mer sjeldne tilfeller er det flammer av ventriklene.

  Noen ganger med vasospastisk angina i løpet av et angrep, kan pasienten lide omfattende transmural myokardinfarkt komplisert av en aneurisme i hjertet. Denne komplikasjonen eller alvorlige arytmier som oppstår under et angrep kan føre til utbruddet av plutselig koronar død.

  Med vasospastisk angina noen ganger spontant er det perioder med langvarig remisjon. De kan vare i mange år, men da oppstår de karakteristiske anginalangrepene igjen.

  De karakteristiske symptomer på Prinzmetals angina kan vurderes eksplisitt, det gir en mulighet til å skille seg ut fra de andre former for patologi. Selv om angina i en hvilken som helst hans formen ledsages av ømhet i hjertet, og substernal brystdelen, derimot, Prinzmetals angina kan betraktes som den type hjertesykdom, som er kjennetegnet ved styrke av symptomer.

  Symptomer på det vurderte utvalg av hjerteskader med oppmerksom holdning til ens egen helse tiltrekker oppmerksomhet, noe som gjør det mulig å oppdage den aktuelle patologien i tide og forhindre forverring.

  De mest åpenbare manifestasjoner av denne patologien inkluderer følgende symptomer:

  • smerte i hjertet av hjertet, i brystdelen, som blir sterkere om morgenen oppvåkning, tidlig om morgenen;
  • vegetative lidelser;
  • perioder med alvorlig takykardi med brudd i den vanlige rytmen til hjerteslag;
  • endringer i kardiogrammet, hvor perioden for gjenoppretting eller depresjon i et bestemt segment er synlig;
  • Generelle manifestasjoner av forverring av den generelle tilstanden, som manifesterer seg i form av svimmelhet, svakhet, særlig om morgenen, kvalme, besvimelse. Mulig kortvarig bevissthetstap
  • alle manifestasjoner er notert mot bakgrunnen av en utstående svette, noe som kan være ganske rikelig avhengig av styrken av manifestasjonene av de listede symptomene.

  Symptomer som har spontan angina, krever raskt svar siden i fravær av den terapeutiske modalitet er høy sannsynlighet for uønskede hendelser pågående forverring av symptomer og i stor grad tap pasientens helse.

  Men selv i nærvær av noen av symptomene ovenfor er det ikke nødvendig å gjøre en diagnose alene, en mer detaljert og detaljert diagnose er nødvendig, noe som vil gjøre det mulig å lage den mest effektive ordningen med terapeutisk effekt. Bare på denne måten kan begge eliminere dagens manifestasjoner av sykdommen, og forhindre mulige negative konsekvenser av sykdommen.

  Metode for diagnostisering av angina blir også bestemt av den behandlende kardiolog, som vil være i det etterfølgende behandlingssystemet og vil ta hensyn til de individuelle egenskaper hos pasienten, nærvær av ledsagende sykdommer og advare sannsynlighet Prinzmetals angina antas å få.

  Den mest effektive metoden for diagnose bør betraktes som EKG ved angrepstidspunktet: Dette er hvordan det mest komplette bildet av sykdommen blir avslørt.

  De viktigste symptomene på denne patologien er kortsiktige angrep av smerte. Nedenfor er hovedkriteriene for smertsyndrom, karakteristisk for variant angina pectoris.

  1. Smerter oppstår uten tilsynelatende årsak, eller når de utsettes for en provokerende faktor. Typisk angrepstid er natt og tidlig morgen. En variant er også mulig når prinzmetal angina opptrer jevnlig på samme tid på dagen, når man praktiserer vanlig daglig aktivitet.
  2. Varigheten av smerteangrep varierer fra 2-3 til 15 minutter, sjeldnere - opp til 30 minutter. Beslag kan gjentas med små intervaller (2 til 15 minutter).
  3. Hyppigheten av anfall varierer også. En slik sykdom som vasospastisk angina kan forekomme daglig, en gang i uken, en gang i måneden og enda mindre ofte.
  4. Smertefornemmelser er lokalisert i hjerteprojeksjonen, men pasienter kan også beskrive dem som smerte bak brystbenet.
  5. Intensiteten av smertsyndromet med stenokardi av Prinzmetal er signifikant. Slike smerter tolereres av pasienter som er mye verre enn smerter i andre former for IHD.
  6. Arten av smerte er vanligvis beskrevet av pasienter som å brenne, kutte eller trykke.
  7. På toppen av angrepet utvikler vegetative symptomer. Det er rikelig svette, uttalt blekhet, hopper i blodtrykk (blodtrykk kan gå ned så vel som stige, avhengig av individuelle tilbøyeligheter), hodepine, kvalme. Det er også mulig å utvikle synkope.

  Det er karakteristisk at utenfor angrepspasientene med en diagnose av "angina av Prinzmetal" føles helt sunt. Imidlertid er anfall selv alvorlig nok, tolereres dårlig av pasienter og kan bli komplisert ved utvikling av livstruende forhold.

  Mulige komplikasjoner

  Stenokardien til Prinzmetal kan bli komplisert av følgende forhold:

  • omfattende myokardinfarkt;
  • hjerte aneurisme;
  • kronisk hjertesvikt;
  • livstruende arytmier;
  • plutselig koronar død.

  Sannsynligheten for komplikasjoner er ikke alltid forutsigbar. Det avhenger vanligvis av varighet og frekvens anginaangrep. Prognoser kan også avhenge av graden av obstruktiv lesjon av kranspulsårene:

  • i deres fravær er sannsynligheten for et dødelig utfall usannsynlig og er 0,5% per år;
  • Hvis de er til stede, øker sannsynligheten for et dødelig utfall kraftig og er ca 25%.

  diagnostikk

  Det viktigste diagnostiske tegn på angina av Prinzmetal er parametrene til EKG, som registreres under et sint angrep. Et klassisk tegn i slike tilfeller er økningen av S-T-segmentet, som opptrer mot bakgrunnen av hjertesymbolets transmurale iskemi.

  I hjerteinfarkt observert en klinisk EKG tegn i løpet av en måned etter angrepet, og lignende, Prinzmetal angina oppstår brudd sporadisk og varer bare under et angrep (ca. 5-20 minutter).

  I tillegg kan den elektro observeres, og andre endringer stenokardicheskie: rytme og ledningsforstyrrelser, øke og ekspanderende bølgeamplitude R, inversjon eller skarphet tann U.

  Ved utføring av EKG Holter oppdages forbigående episoder av iskemi, ikke ledsaget av signifikante endringer i frekvensene for hjertefrekvensreduksjon. De indikerer tilstedeværelsen av episoder av spasmer i kranspulsårene.

  I tillegg til disse studiene brukes følgende undersøkelsesmetoder for å bekrefte diagnosen Prinzmetal angina pectoris:

  • provoserende tester med hyperventilasjon, forårsaker angiospasm;
  • kaldt og iskemisk test;
  • koronarografi (avslører stenose av koronarbein hos 50% av pasientene).

  Ved utførelse av tredemølleprøve og veloergometri hos pasienter med denne form for angina, avsløres en god toleranse for fysisk aktivitet. Diagnosen angina av Prinzmetal er basert på:

  1. Anamnese og analyse av pasientklager.
  2. EKG-data. Forskning utført i øyeblikket for et angrep, slik det er uttrykt transmuralt myokardialt ischemi karakterisert stige over isolines RS-T-segmentet (bestemt ved dynamisk transient okklusjon av koronararteriene).

  I noen tilfeller ST-segmentet er under den isoline - på grunn av tilstedeværelsen subendokardial ischemi, som skriver seg fra ufullstendig overlapping av den store koronar spasme eller små intramurale koronar fartøy. Når anfallet oppstår, returneres RS-T-segmentet til den isoelektriske linjen.

 • Data Holter EKG-overvåking lenge som detekterer brå skift RS-T-segmentet i den innledende fasen av hurtige ansatsen og den forsvant ved slutten av angrepet.

  Holter EKG-overvåkning gjør det mulig å feste ingen økning i hjertehastighet ved tidspunktet for angrep (puls ikke øker med mer enn 5 slag per minutt), som muliggjør identifikasjon av variant angina angina, så vel som forsvinningen av et angrep med en stigende puls som følge av refleks reaksjon på smerte.

 • Data om koronarangiografi, som gjør det mulig å avdekke arteriell stenose.
 • Dataene for funksjonelle øvelsestester, som i de fleste pasienter gir negative resultater (angrepet kan noen ganger oppstå i høyden av fysisk aktivitet). Toleranse mot fysisk aktivitet svinger på grunn av skiftende tone i kranspulsårene.
 • Data om funksjonelle prøver. En prøve med hyperventilering og en kald prøve utføres vanligvis, hvor pasientens hånd plasseres i vann i 3 til 5 minutter (vanntemperatur er + 4 ° C). Med vasospastisk angina observeres iskemiske endringer i RS-T-segmentet hos 15-20% av pasientene.
 • Prinzmetals angina hos pasienter uten koronar stenose, ifølge mest effektivt oppdaget gjennom prøven med ergometrin, men fordi denne rettssaken er nervøs med alvorlige komplikasjoner, er det brukt bare i spesialiserte forskningsinstitusjoner.

  Førstehjelp

  Hvis angina prinzmetal er angrepet, ledsaget av intens og langvarig smerte, må du ringe en ambulanse. I andre henseender forblir prinsippet om å gi førstehjelps førstehjelp nesten det samme som ved vanlig angina pectoris:

  1. Gi pasienten fred, optimal temperaturregime og frisk luft.
  2. Gi et nitroholdig preparat under tungen: Nitroglyserin, Nitrominat, Nitrorolival, Isoket eller andre.
  3. For å eliminere angiospasm gi under tunge en tablett (10 mg) Nifedipin.
  4. Med alvorlig hodepine ta en pille av Baralgin, Spasmalgon, Sedalgon eller Analgin.
  5. For å forbedre væsken i blodet og redusere byrden på myokardiet, ta en pulverisert tablet av Aspirin.
  6. For å avlaste spenning og avslapping, utfør en mild massasje av ansikt, nakke, nakke, skuldre, venstre bryst og kneledd.

  De viktigste stadiene av behandlingen

  For å behandle Prinzmetal angina pectoris førte til de forventede resultatene, bruker moderne spesialister en integrert tilnærming. For dette er det nødvendig å dele hele behandlingsforløpet i slike faser som:

  1. Eliminering av spasmer, som består i effektiv eliminering av akutt smerte.

  For dette brukes narkotika som inneholder nitrater. Den mest brukte for dette formålet er tabletter av nitroglyserin. De skal gis til pasienten hvert 5. minutt til symptomene forsvinner.

  Det skal huskes at det å gi mer enn fem tabletter om gangen er farlig og ikke anbefalt.

 • Bruk av vasodilatortype medisiner. Deres oppgave er å fjerne spasmer fra arteriene til koronararter.

  I dette tilfellet skal blodstrømmen i hele kroppen også forbedres, noe som også spiller en viktig rolle i å oppnå stabilisering av menneskekroppen. Disse medisinene inkluderer alle antispasmodika, samt betablokkere.

 • Det er nødvendig å inkludere i behandlingsforløpet av rusmidler som: antikoagulantia og antiaggreganter. Formålet med bruken er å forhindre prosessen, som liming av de dannede blodceller.
 • Arbeid med kostholdet. Ernæring av en person som har akutte problemer med hjertefunksjonen, må fylles med mange vitaminer og nyttige elementer. Det er obligatorisk å ekskludere alle typer fete og skadelige retter fra den daglige menyen.
 • Det første som bekymrer pasienter med denne patologien og deres slektninger, er spørsmålet om hvilke medisiner som skal tas for å stoppe anfall? Det er enkelt. For å fjerne smerte, bør Nitroglycerin tabletter brukes. Disse er billige små sublinguale (det vil si de som legger under tungen).

  Dette stoffet lindrer raskt smerte. Imidlertid er det verdt å forstå at Nitroglycerin ikke behandler selve årsaken til smerte angina pectoris. For å behandle denne patologien, en omfattende undersøkelse og nøye foreskrevet av en lege-kardiolog terapi. Den beste måten for pasienter med Prinzmetal angina er sykehusinnleggelse.

  Inpatientbehandling vil bidra til å eliminere vasospasme, mangel på blodtilførsel til myokardiet, en reduksjon i frekvensen og "styrken" av arytmier. I tillegg er det rettidig behandling som forhindrer forebygging av hjerteinfarkt og muligens plutselig koronar død. I stasjonære forhold foreskrives Nitroglycerin, hvoretter de overgår til langtidsvirkende nitrater.

  Samtidig (eller i stedet for ovennevnte legemidler) anbefales det å ta kalsiumantagonister (slike legemidler som Verapamil, Nifedipin). De utvider arteriene som matrer hjertet, eliminerer den negative effekten av arteriosklerose av karene. Pasienter med spontan angina tar ofte små doser acetylsalisylsyre.

  Problemet med terapi er at plutselig opphør av store mengder natrium- og kalsiumantagonister forårsaker et såkalt "tilbaketrekkssyndrom". Det kjennetegnes av en økning i frekvensen av smertefeil to ganger eller mer. I tillegg er risikoen for å utvikle hjerteinfarkt mer typisk for uttakssyndrom.

  I de tilfeller hvor den spontane angina er ledsaget av en alvorlig form for hjerte aterosklerose, er pasienter oppfordres til kirurgisk behandling - angioplastikk, koronar bypass kirurgi og stenting av koronararteriene.

  medisinering

  Hvis en person har mistanke om at han har angina av Prinzmetal, bør du umiddelbart gå til sykehuset. På et sykehus er det undersøkt, diagnostisert og foreskrevet behandling, det kan både være medisinsk og operativt.

  Det vil være rettet mot å eliminere arteriell spasme og forbedre blodsirkulasjonen, samt redusere sannsynligheten for plutselig død og utvikling av et hjerteinfarkt.

  I utgangspunktet medisiner er foreskrevet, som er redusert til å ta følgende stoffer:

  • Nitratholdige legemidler. De brukes under angina angrep og forebygging, reduserer blodkarets tone og fremmer ekspansjonen. Denne kategorien medikamenter inkluderer nitroglyserin, den brukes under tungen for å stoppe smerte syndromet og stoppe angrepet.
  • Vasodilatormedikamenter. De forbedrer blodsirkulasjonen og lindrer spasmen i koronarbeinene. Spasmolytika, beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere - alle disse stoffene tilhører denne kategorien. Prescribe medisiner bør være en lege, selvmedisinering kan være farlig.
  • Legemidler som forhindrer blodpropp. Denne gruppen inkluderer acetylsalisylsyre. Ved konstant bruk i små doser, reduseres det sannsynligheten for hjerteinfarkt.

  I tillegg til de ovennevnte legemidlene foreskrives pasienten vitaminisert ernæring. Fra kostholdet anbefales det å utelukke fett av animalsk opprinnelse. Hvis pasienten strengt overholder alle doktorgradsforskriftene, bør behandlingen hjelpe, prognosen er vanligvis gunstig.

  Legemidler til behandling av vasospastisk angina pectoris:

  • Aspirin, klopidogrel - brukes til å redusere dannelsen av trombi;
  • simvastatin - reduserer konsentrasjonen av kolesterol i blodet;
  • bisoprolol, metoprolol - under påvirkning av disse preparatene trenger hjertemuskelen mindre oksygen;
  • enalapril, lisinopril - eliminere spasmodiske sammentrekninger av muskelfibre i karvegveggen.

  Medisinering begynner med nitroglyserin under tungen. Hvis symptomene ikke faller, kan du etter 30 minutter gjenta dette legemidlet. Et ytterligere terapeutisk regime kan omfatte:

  • nitrater av langvarig virkning: Isosorbitmononitrat, nitrogranulong, Trinitrolong;
  • kalsiumantagonister: Nifedipin, Verapamil. De utvider hjertens hjerteslagarterier;
  • B-blokkere: Betalok, Nebilet, Concor. Disse medisinene er noen ganger foreskrevet som en erstatning for nitrater av langvarig handling;
  • mindre doser acetylsalisylsyre;
  • alfa-blokkere: Prazosin, Tamsulosin, Dalfaz.

  Med denne form for angina kan substitusjonsbehandling være nødvendig. Deretter velger du selektivt:

  • hypoglykemiske midler hvis den underliggende sykdommen er forbundet med diabetes mellitus;
  • enzympreparasjoner: Panzinorm, Festal;
  • hormonelle stoffer: Trireodin, etc.;
  • vitaminer. For eksempel, vitamin D, hvis det er tegn på rickets.

  Ikke glem å tilby forebyggende terapi, som inkluderer bruk av antivirale legemidler. De er vist i sesongmessige epidemier av influensa, så Remantadin er vist. I enkelte tilfeller er desinfeksjonsmidler nødvendig. En god effekt i forebyggende behandling er gitt ved rettidig vaksinasjon.

  Kirurgisk behandlingsmetode

  Hvis variant angina pectoris er kombinert med aterosklerose i avansert stadium, så er det sannsynligvis nødvendig med kirurgisk inngrep, det kan være av to typer:

  • Aortokoronær bypass. I dette tilfellet opprettes en ekstra bane for blodstrømmen, venøs eller arteriell shunts blir brukt. De er festet til aorta og til arterien, som er berørt, men bare under stenoseområdet. Denne operasjonen utføres ved hjelp av en spesiell enhet som gir ekstrakorporeal gassutveksling og kunstig sirkulasjon.
  • Koronararterie stenting. Denne metoden for behandling er minimalt invasiv. Ved hjelp av et spesielt ballonkateter, er en stent installert - dette er et metallrør laget av spesielle trådceller. På grunn av denne reduserte arterien utvides og ikke forstyrrer blodstrømmen.

  Hvis sykdommen er komplisert av aterosklerose, er prognosen skuffende. Kirurgisk inngrep kan hjelpe, men noen ganger kommer sykdommen tilbake etter år. Om lag 10% av personer med diagnose av "variant angina" dør.

  Hos 20% av pasientene oppstår myokardinfarkt. Generelt foretas en mer detaljert prognose av legen ut fra resultatene av undersøkelsen, sykdommens alvor, pasientens alder og hyppigheten av anfall.

  Variant angina pectoris er en sjelden og svært farlig sykdom som kan føre til dødelig utgang. Derfor er det viktig å konsultere en lege ved de første symptomene på denne sykdommen. Han vil foreskrive en behandling som vil redusere risikoen for plutselig hjertestans og forhindre utviklingen av et hjerteinfarkt.

  Tradisjonell medisin

  Generelle anbefalinger for behandling av angina pectoris: På grunn av krampaktig sammentrekning av hjerte lumen av arterien oppstår dårlig blodtilførsel til hjertemuskelen, forårsaker sterke smerter undertrykkende. Angreper plutselig, sist for lenge, men alle kan være dødelige. Denne tilstanden fjernes av nitroglyserin, men det er ikke noe radikalt middel for behandling.

  I Russland, vellykket behandlet angina ved hjelp av bær hagtorn og gressmodern, blandes like (i vekt), og noter en fullstendig gjenoppretting. Til stoffet for å forbedre smaken og øke innholdet av C-vitamin, blir ofte tørre hofter tilsatt.

  Anstrøk av hagtorn bær fra angina ble anbragt i en krukke 7 ss overlær hagtorn bær (hel eller bakken) og 7 kopp kokende vann. Deretter kan esken lukkes og pakkes i en varm klut, legges på et varmt sted i 20-24 timer. Etter å ha insistert, press medisinen, sett i kjøleskapet og ta 3 kopper om dagen med mat.

  I forberedelsene til søthet og økning i innholdet av vitamin C, legg 1-2 ss. skjeer av vilde rose bær. Ved begynnelsen av behandlingen kan du blande i like store mengder hagtornbærene med moderbårens urte, og da kan du bare bruke hagtornbærene. Forresten, tinktur av hagtorn bær på alkohol i Tyskland regnes som det eneste effektive verktøyet for behandling av angina pectoris.

  Urter og samlinger som kan brukes:

  • Hvis du føler tyngde i hjertet, ta 3-4 ss gresskarfrø daglig.
  • Mark 7 spiseskjeer (fra toppen) i en blanding av hagtorn bær og nyper, hell 2 liter kokende vann, sette på stativet isolerende, varme vikle og sette dag. Stamme, klem de hovne bærene og legg infusjonen i kjøleskapet. Drikk 1 glass om dagen under måltider i stedet for te i 2-3 uker med angina pectoris.
  • Klem juice fra den friske urt Leonurus. Ta 30-40 dråper per 2 ss vann 30 minutter før du spiser med angina pectoris.
  • Klem saften fra de grønne bønnefrøplatene. Ta 2 ss 2-3 ganger om dagen før måltider som folkemiddag for stenokardi. Det er spesielt angitt for pasienter med brudd på sukker metabolisme.
  • Hell 1 ss hakket rhizome med røttene av valerianen 1 kopp kokende vann, insister natten på en termos. Drikk 0,3 kopp 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider i 2-3 uker med angina pectoris.
  • Ta 3 deler gress rue og urter av timian, 4 deler melissa blad. 1 spiseskjeftblanding hell 1 glass kaldt vann og la det brygge i 3 timer, kok deretter i 5 minutter og kjøl i 15 minutter. Drikk folkemedisiner for 1-2 glass om dagen med sip.
  • Ta 1 del av urtens rue, et peppermynteblad og rhizomer med valerianrødder, 2 deler av urtgresset. 2 ts av blandingen for å infuse i 30 minutter i 1 kopp kokende vann og sip for 1 dag med stenokardi.
  • Ta i like deler gressruta, gressgrøt gress, lavendelblomster, et rosmarinark. 1 teskje blanding blander 1 glass vann og insisterer. Ta 1 glass om morgenen og kvelden med angina pectoris.
  • Ta 2 deler av frukt spisskummen Muldvarp blader, 3 deler av røttene av vendelrot rotstokker, Melissa blad, 4 deler av hagtorn blomster, 6 deler av arket misteltein. 1 spiseskjeppblanding hell 1 kopp kokende vann, 2 timer og avløp. Ta 2 glass om dagen med stenokardi.
  • Mark 3 deler bønner flaps, bjørk knopper, mais arr, bearberry blad, 2 deler gryzhnika gress, kjerringrokk urt, kornblå blomster. 4 ss av blandingen hell 1 liter vann, fyll i 12 timer, kok i 10 minutter, avløp. Drikk 0,5 kopp 4 ganger daglig 1 time etter måltider i varm form med angina pectoris.
  • Ta i like deler av rue, arnica blomster, hagtorn blomster, celandine gress, yarrow urt. 1 spiseskjeppblanding hell 1 kopp kokende vann, insister til det er avkjølt og belastet. Ta for 1 dag i 3 delte doser med angina pectoris.
  • Mark 30 g skrelte fedd hvitløk, hagtorn blomster, hagtorn frukt, blad misteltein, kjerringrokk frukt, 10 g Arnica blomster. 1 spiseskje av blandingen for å brygge i 1 kopp kokende vann, avløp etter avkjøling og drikk 0,25 kopp 3-4 ganger om dagen med stenokardi.
  • Ta 2 stykker av et blad av vill jordbær, 1 del av et blad av en kirsebær, gress av en vanlig fugl og et gres av en violet av en hund. 1 spiseskje av samlingen hell 1 kopp kokende vann, insister 1 time, avløp. Drikk 0,5 kopp 3 ganger om dagen med stenokardi.
  • Ta 2 deler av det violette hundgresset og 1 del av rhizomet med røttene til valerianen. 1 spiseskje av samlingen hell 1 kopp kokende vann, insister 1 time, avløp. Ta en folkemedisin for 0,5 kopp 3 ganger om dagen med stenokardi.
  • Ta 2 biter av sitronbalsam og hagtorn blodrødt, 1 del rhizome med røtter av valerian officinalis og horsetail gress. 1 spiseskje av samlingen hell 1 kopp kokende vann, insistere, drenering. Ta en folkemedisin for 0,3 kopp 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Kalmer hjertebanken og reduserer smerte i hjertet.
  • Hvis angina passerer uten smerte, men bare med følelse av tetthet i brystet, så for å forhindre et nattangrep anbefales det å ta en revet pepperrot med honning om kvelden.

  Den moderne versjonen: bland riven pepperrot med honning i forholdet 1: 4, ta en teskje av blandingen 2 ganger daglig før måltider i en måned.

 • Det anbefales, sammen med andre midler minst en gang i året for å lage en infusjon av gress kløver legemiddel: 0,3 liter vann 2 teskjeer urt drikke en halv kopp 3 ganger om dagen i 40 minutter før et måltid, et behandlingsforløp for en måned.
 • Ta 6-7 stengler risting medium (Briza media L.), hell 1,5 liter kokende vann, insistere på et varmt sted eller i en termos 20-30 minutter; drikke om dagen uten begrensning. Shaking kan hjelpe med andre hjertesykdommer, så vel som med urolithiasis.
 • For 100 g alkohol ta en ss avran gress, insister 10 dager, ta 15 dråper 3 ganger daglig før måltider; nøye observere dosen, da den overstiger det, forårsaker øyeimmunitet mot grønt.
 • Bland like de ferdige apotekets tinkturer av hagtorn, mistelte og valerian, ta 20-30 dråper 3 ganger om dagen som folkemåte for stenokardi.
 • Forebyggende tiltak i tilfelle sykdom

  Komplikasjonen av tilstanden med Prinzmetal angina skyldes hyppigheten av anfall, deres alvorlighetsgrad og varighet. På bakgrunn av fraværet av koronararterie lesjoner er risikoen for koronar død lav og ca. 0,5%. I tilfelle at kramper er lange, regelmessig gjentakende, er dødelig utfall opp til 25% per år.

  For å unngå sykdom må du slutte å røyke og begynne å følge en sunn livsstil. Det er viktig å gi preferanse til naturlig diettmat for å forebygge og utvikle sykdommen, for ikke å øke nivået av kolesterol i kroppen. Personer som har uregelmessigheter i hjertearbeidet, opplever periodiske smerter og anfall, må nødvendigvis stå på dispensary kontroll av en spesialist.

  Forebygging av utviklingen av sykdom består av regelmessige besøk til kardiologen, avvisning av dårlige vaner, normalisering av nervesystemet. En pasient med en etablert diagnose angina pectoris bør legges på obligatoriske opptegnelser til kardiologen. Pasienter anbefales:

  • observere ordinære vanlige måltider;
  • bli kvitt dårlige vaner;
  • normalisere en persons følelsesmessige tilstand
  • bli kvitt fysisk belastning;
  • sove - ikke mindre enn åtte timer om dagen;
  • Unngå stress så mye som mulig.

  Forebyggende tiltak utføres med sikte på å forsinke et gjentatt anginalt angrep. Det er nødvendig å ta med all ansvar til behandling av sykdommen og forebygging, fordi manglende overholdelse av utnevnelsen av en lege kan føre til døden.

  Les Mer Om Fartøyene