Stenose av aortaklappen: hvordan og hvorfor det oppstår, symptomer, hvordan å behandle

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aorta stenose, hva er mekanismene i utviklingen og årsakene til utseendet sitt. Symptomer og behandling av sykdommen.

Stenose av aorta er en patologisk innsnevring av et stort koronarfartøy, gjennom hvilket blod fra venstre ventrikel kommer inn i det vaskulære systemet (inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen).

Hva skjer i patologi? Av ulike årsaker (medfødte misdannelser, reumatisme, forkalkning), smalner aorta lumen ved utgangen fra ventrikkelen (i ventilområdet) og gjør det vanskelig å tømme blod inn i vaskulærsystemet. Som et resultat av dette øker trykket i ventrikkelkammeret, volumet av blodutløp minker, og med tiden vises ulike tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til organene (tretthet, tretthet).

Sykdommen varer i lang tid helt asymptomatisk (flere tiår) og manifesterer seg bare etter at smalens lumen er redusert med mer enn 50%. Utseendet på tegn på hjertesvikt, angina pectoris (en slags iskemisk sykdom) og svimmelhet forverrer verre pasientens prognose (livslengden reduseres til 2 år).

Patologi farlig dens komplikasjoner - lang progressiv innsnevring fører til en irreversibel økning i kammeret (dilatasjon) av den venstre ventrikkel. Pasienter med alvorlige symptomer (innsnevring av hulrommet etter at mer enn 50%) utviklet hjerteastma, lungeødem, akutt myokardial infarkt, plutselig hjertedød, uten åpenbare tegn på stenose (18%), sjeldne - ventrikkelflimmer, hjertestans tilsvarende.

Cure aorta stenose er helt umulig. Kirurgiske behandlingsmetoder (ventilproteser, dilatasjon av lumen ved ballongdynatasjon) vises etter utseendet av de første tegnene på aortainnsnevring (dyspné med moderat belastning, svimmelhet). I de fleste tilfeller er det mulig å forbedre prognosen betydelig (mer enn 10 år for 70% av de opererte). Klinisk oppfølging utføres på alle stadier gjennom hele livet.

Klikk på bildet for å forstørre

Legenekardiologen behandler pasienter med aortastensose, kirurgisk korreksjon utføres av kardiovaskulære kirurger.

Essensen av aorta stenose

Den svake forbindelsen til den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen (fra venstre ventrikelblod gjennom aorta går inn i alle organer) - en tricuspid aortaklaff ved munnen av fartøyet. Utvider, lar han i blodsystemet blodkroppene som ventrikkelen skyver når kutting og lukking forhindrer dem i å bevege seg tilbake. Det er på dette stedet at det er karakteristiske endringer i vaskulære vegger.

I patologi gjennomgår vev av ventiler og aorta ulike endringer. Disse kan være arr, adhesjoner, bindevevsadhesjoner, kalsiumsaltavsetninger (herding), aterosklerotiske plakk, medfødte misdannelser av ventilen.

På grunn av slike endringer:

 • fartøyets lumen smelter gradvis;
 • Ventilveggene blir uelastiske, tette;
 • utilstrekkelig avslørt og lukket
 • blodtrykket i ventrikkelen øker, forårsaker hypertrofi (fortykning av muskellaget) og dilatasjon (volumøkning).

Som et resultat, mangel på blodtilførsel til alle organer og vev.

Aortisk stenose kan være:

 1. Oververdi (fra 6 til 10%).
 2. Subvalvanced (fra 20 til 30%).
 3. Ventil (fra 60%).

Alle tre former kan være medfødt, oppkjøpt - eneste ventil. Og siden ventilformen forekommer oftere, da, når det gjelder aortastensose, er det vanligvis denne form for sykdommen som er underforstått.

Patologi er svært sjelden (i 2%) som uavhengig, kombinert med andre misdannelser (mitralventil) og sykdommer i kardiovaskulærsystemet (iskemisk hjertesykdom).

Aortisk stenose / vice: årsaker, tegn, operasjon, prognose

Hjertefeil er nå ganske vanlig patologi av det kardiovaskulære systemet og er et alvorlig problem, fordi for en lengre periode kan oppstå skjult, og i manifestasjon av perioden graden av hjerteklaffsykdom kommer allerede så langt at bare kirurgiske inngrep kan være nødvendig. Derfor, med de minste tegnene, bør du umiddelbart besøke en lege for å klargjøre diagnosen. Spesielt er det karakteristisk for en slik blemish som stenose av aorta-aorta eller aorta-stenose.

Stenose av aorta-ventilen er en av hjertesviktene, karakterisert ved en innsnevring av aorta-regionen som kommer fra venstre ventrikel og en økt belastning på myokardiet alle deler av hjertet.

Fare aortic lyte at innsnevring av lumen av aorta mengden av blod som er nødvendig for kroppen ikke kommer i blodkar, noe som fører til hypoksi (mangel på oksygen) i hjernen, nyrene og andre vitale organer. I tillegg, hjertet, prøver å presse blod inn i den stenotiske delen bærer en øket arbeid og lang arbeid i slike tilfeller uunngåelig fører til utvikling av sirkulasjonssvikt.

Blant annet ventilsykdommer, observeres aortastensose hos 25-30%, og utvikles hyppigere hos menn, og kombineres hovedsakelig med defekter i mitralventilen.

Hvorfor er det en vice?

medfødt stenose - unormalt utviklet aortaklaff

Avhengig av de anatomiske egenskapene til defekten, er ventiler, ventiler og ventiler i aorta preget. Hver av dem kan være medfødt eller oppnådd karakter, selv om valvulær stenose er oftere på grunn av de tilegnede årsakene.

Hovedårsak medfødt Aortisk stenose er et brudd på normal embryogenese (utvikling i prenatal perioden) av hjertet og store fartøy. Dette kan skje i et foster hvis mor har dårlige vaner, lever i økologisk ugunstige forhold, er dårlig næret og har en arvelig disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

årsaker ervervet aorta stenose:

 • Revmatisme, eller akutt revmatisk feber med tilbakevendende anfall i fremtiden - en sykdom som oppstår på grunn av en streptokokkinfeksjon og er karakterisert ved diffus sykdom i bindevevet, spesielt i hjertet og i leddene,
 • Endokarditt, eller inflammasjon av den indre foring av hjertet, med ulike årsaker - forårsaket av bakterier, sopp og andre mikroorganismer som faller inn i den systemiske sirkulasjon i løpet av sepsis ( "forurensning" av blod), for eksempel i pasienter med nedsatt immunforsvar, intravenøse stoffmisbrukere og andre,
 • Aterosklerotisk påføring, forekomster av kalsiumsalter i ventiler av aortakleven hos eldre med aterosklerose i aorta.

ervervet stenose - aortaklaffen påvirkes av eksterne faktorer

Hos voksne og eldre barn forekommer aortaklapplesjon oftest som følge av revmatisme.

Video: essensen av aortastensose - medisinsk animasjon

Symptomer hos voksne

Hos voksne, symptomer i begynnelsen av sykdommen, når området av aorta ventilåpningen er innsnevret litt (mindre enn 2,5 cm 2 men mer enn 1,2 cm 2), og stenose er moderat, kan være fraværende eller manifest bare litt. Pasienten er forstyrret av kortpustethet med betydelig fysisk anstrengelse, hjertebank eller sjeldne brystsmerter.

Med den andre graden av aorta-stenose (hullets område er 0,75 - 1,2 cm 2), tegn på stenose er mer uttalt. Disse omfatter alvorlig kortpustethet ved anstrengelse, hjerte smerte anginal natur, blekhet, svakhet, tretthet, synkope forbundet med færre blod matet ut i aorta, nedre lem ødem, tørrhoste, anfall av åndenød forårsaket av stagnasjon av blodet i blodårene i lungene.

Med kritisk stenose, eller alvorlig stenose av aorta åpning med et areal på 0,5 til 0,75 cm2, symptomene på vedkommende pasient, selv i ro. Dessuten er det tegn på alvorlig hjertesvikt - markert hevelse av ben, føtter, lår, magen eller hele kroppen, kortpustethet og astma med et minimum husholdning aktivitet, den blå farging av hud og fingrene (akrozianoz), vedvarende smerte i midt (hemodynamiske angina).

Symptomer hos barn

Hos nyfødte og spedbarn, er aorta ventil lidelse medfødt. Hos eldre barn og ungdom er stenosen av aortaklaffen vanligvis av en oppkjøpt natur.

Symptomer på stenose av aorta aorta hos et nyfødt barn er en kraftig forverring de første tre dagene etter fødselen. Barnet blir tregt, tar dårlig bryst, ansiktets hud, hender og føtter skaffer seg en blåaktig tinge. Hvis stenosen ikke er kritisk (mer enn 0,5 cm 2), kan barnet i de første månedene føle seg tilfredsstillende, og forverringen er notert i det første år av livet. Spedbarnet har en dårlig vektøkning, og det er takykardi (mer enn 170 slag per minutt) og kortpustethet (mer enn 30 luftveisbevegelser per minutt eller mer).

Med slike symptomer, bør foreldrene straks kontakte barnelege for å avklare barnets tilstand. Hvis legen hører lyden i hjertet i tilstedeværelsen av flamme, vil han utpeke flere undersøkelsesmetoder.

Diagnose av sykdommen

Diagnosen av aorta-stenose kan antas selv i fase av undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Av de karakteristiske trekkene tiltrekker man seg oppmerksomhet:

 1. Skarp pall, svakhet hos pasienten,
 2. Ødem på ansikt og føtter,
 3. akrozianoz,
 4. Det kan være kortpustethet i ro,
 5. Ved å lytte til brysthulen stetoskopet hørbar støy i projeksjonen av aortaventilen (den andre interkostalrom på høyre side av brystbenet), så vel som våte eller tørre rales i lungene.

For å bekrefte eller utelukke den forventede diagnosen foreskrives ytterligere testmetoder:

 • Echocardioscopy - ultralyd hjerte - ikke bare visualisere hjerteklaffen, men også for å evaluere viktige indikatorer som intrakardielle hemodynamikk, venstre ventrikulær ejeksjonsfraksjon (vanligvis ikke mindre enn 55%), etc.,
 • EKG, om nødvendig med en belastning, for å vurdere toleransen for pasientens motoraktivitet,
 • Koronarangiografi hos pasienter med samtidig lesjon av koronararteriene (myokardisk iskemi ved EKG eller angina pectoris klinisk).

behandling

Valget av behandlingsmetode er strengt individuelt i hvert enkelt tilfelle. Påfør konservative og kirurgiske metoder.

Medisineringsterapi reduserer til utnevnelse av narkotika som forbedrer hjertets kontraktilitet og blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta. Disse inkluderer hjerte glykosider (digoksin, strophanthin, etc.). Det er også nødvendig å lette hjertearbeidet ved hjelp av diuretika, som fjerner overflødig væske fra kroppen, og forbedrer dermed "pumping" av blod gjennom karene. Av denne gruppen brukes indapamid, dykker, lasix (furosemid), veroshpiron og andre.

Kirurgiske behandlingsmetoder Valvulær stenose av aorta brukes i tilfeller hvor pasienten allerede har de første kliniske manifestasjonene av hjertesvikt, men hun har ennå ikke hatt tid til å ta en alvorlig kurs. Derfor er det svært viktig for en kardiurgirurg å fange linjen når operasjonen allerede er vist, men ikke kontraindisert ennå.

 1. Metode for kirurgisk plastikkirurgi på ventilen består i å utføre operasjonen under generell anestesi, med disseksjon av brystbenet og med tilkoblingen av apparatet med kunstig sirkulasjon. Etter tilgang til aortaklappen er ventilklaffene kuttet med nødvendig suturering av deres deler. Metoden kan brukes til barn og voksne. Ulempene er også høy risiko for gjentakelse av stenose, så vel som arr-endringer i ventilflapper.

Minimalt invasiv kirurgi utføres med det formål å erstatte plast eller ventil

Ballong valvuloplasty metode er å bære gjennom arteriene i hjertet av kateteret, på enden av en ballong i en sammenfalt tilstand. Når legen under røntgenkontrollen når aortaklappen, oppblåses ballongen kraftig med brudd på de smeltede ventilklaffene. Metoden kan brukes både hos barn og voksne. Ulempene ved fremgangsmåten er en effektivitet på ikke mer enn 50% og en høy risiko for gjentakelse av stenose av ventilen.

 • Fremgangsmåte for protesventil består i fjerning av ventilens egne ventiler og ved transplantasjon av en mekanisk eller biologisk (cadaveric human, pig) protese. Den brukes hovedsakelig hos voksne. Ulemper ved metoden er behovet for livslang mottak av antikoagulantia i mekanisk protese og en høy risiko for å utvikle gjentatt stenose under transplantasjonen av den biologiske ventilen.
 • Indikasjoner for kirurgi for aorta-stenose:

  • Størrelsen på aortaåpningen er mindre enn 1 cm 2,
  • Stenose hos barn med en medfødt natur,
  • Kritisk stenose hos gravide kvinner (ballongvalvuloplasti brukes),
  • Venstre ventrikulær ejektjonsfraksjon mindre enn 50%
  • Kliniske manifestasjoner av hjertesvikt.

  Kontraindikasjoner til kirurgi:

  1. Alder over 70 år,
  2. Den terminale fasen av hjertesvikt,
  3. Alvorlige sammenhengende sykdommer (diabetes mellitus i dekompensasjonsfasen, bronkial astma under alvorlig eksacerbasjon, etc.).

  Livsstil med aortastensose

  I dag er hjertesykdom, inkludert stenose av aortaklappen, ikke en dom. Folk med denne diagnosen lever fredelig, går inn for sport, pleier og føder sunne barn.

  Likevel, glem at hjertets patologi ikke er verdt det, og bør lede en viss livsstil, de viktigste anbefalingene som er:

  • Overholdelse av kostholdet - utelukkelse av fete og stekte matvarer; avvisning av dårlige vaner spise et stort antall frukt, grønnsaker, frokostblandinger, gjærte melkprodukter; begrensning av krydder, kaffe, sjokolade, fete varianter av kjøtt og fjærfe;
  • Tilstrekkelig fysisk aktivitet - gå, gå til skogen, inaktiv svømming, gå på ski (alt etter avtale med legen).

  graviditet kvinner med aortastensose er ikke kontraindisert dersom stenosen ikke er kritisk, og alvorlig sirkulasjonsmangel oppstår ikke. Avbrytelse av graviditet er bare indikert når en kvinne har en forverrende tilstand.

  funksjonshemming er bestemt i nærvær av sirkulasjonsinsuffisiens 2B-3 stadier.

  Etter operasjonen Det er nødvendig å utelukke fysisk aktivitet i rehabiliteringsperioden (1-2 måneder eller mer, avhengig av hjertets tilstand). Barn etter operasjonen bør ikke gå på utdanningsinstitusjoner i den perioden som legen anbefaler, og unngå overfylte steder for å hindre infeksjon med luftveisinfeksjoner, noe som kan forverre barnets tilstand dramatisk.

  komplikasjoner

  Komplikasjoner uten kirurgi er:

  1. Progresjon av kronisk hjertesvikt til terminal med dødelig utgang,
  2. Akutt venstre ventrikulær svikt (lungeødem),
  3. Fatal rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi),
  4. Tromboemboliske komplikasjoner ved forekomsten av atrieflimmer.

  komplikasjoner etter operasjonen er postoperativ blødning og betente sår, hindring av hvilke er imidlertid hemostase (moxibustion små og mellomstore skip i såret) under operasjonen, i tillegg til vanlig bandasje i den tidlige postoperative periode. På et senere tidspunkt kan akutt eller gjentatt bakteriell endokarditt med ventilskader og restenose utvikles (re-fusion av ventilfliker). Forebygging er antibiotika.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig, særlig hos barn, som i første år av livet, er 8,5% av barn uten kirurgi dør. Etter operasjonen er prognosen gunstig i fravær av komplikasjoner og alvorlig hjertesvikt.

  I tilfelle av ikke-kritiske medfødt aortaklaffen stenose, under regelmessig tilsyn av behandlende lege, kirurgi overlevelse nådd mange år, og nå pasienter 18 år, bestemmer seg for å gjennomføre operasjonen.

  Generelt kan vi si at mulighetene for moderne, inkludert barn, hjertekirurgi, la oss korrigert feilen slik at pasienten kan leve et langt og lykkelig, ulegert liv.

  Aortisk stenose - årsakene til starten, de første symptomene, diagnosen og behandlingen

  Helsen til menneskekroppen er en skatt som må verdsettes og støttes. Spesiell oppmerksomhet bør utvises til vårt hjerte, fordi bare takk til riktig og jevn drift av det, kan vi nyte livet. Det er mange faktorer som negativt påvirker hjertesystemet og fører til vices.

  Leser dette materialet, du burde være interessert i dette emnet. Tross alt er aorta-stenose i de senere år blitt identifisert blant mange mennesker på planeten. Og hva som på en måte ville beskytte seg selv og barn, er det nødvendig å vite hvilke årsaker som påvirker utseendet og hvilke forebyggende tiltak som kan brukes.

  Aortisk stenose - en kort beskrivelse av sykdommen

  Det er en rekke sykdommer som er medfødte eller ervervet. En av de ervervede hjertefeil er aorta-stenose. Denne diagnosen etablerer omtrent 2-7% av befolkningen i en alder av sekstifem, oftere menn enn kvinner.

  Aortisk stenose er en hjertefeil, som er representert ved aorta-innsnevring og er en konsekvens av patologiske forandringer i aortakleven og nær-ventilsystemene. Slike skader kompliserer utstrømningen av blod og fører til en signifikant forskjell i trykk i venstre ventrikel og aorta.

  Forstyrrelsen av blodstrømmen er forårsaket av en økning i belastningen på venstre ventrikkel, siden passasje av aortaklappen ble innsnevret. I systole flyr blodet ikke helt fra ventrikkelen inn i aorta, og en del av det forblir i det.

  Naturligvis øker ventrikkelen i dette tilfelle, hypertrofier, og dens kontraktilitet reduseres. Når sammentrekningen av funksjonen av sammentrekning begynner å stagnere blod, oppstår dyspnø.

  Det er en klassifisering som undersøker eller, nærmere bestemt, studerer denne sykdommen i henhold til alle slags prinsipper eller aspekter. Spesiell oppmerksomhet er gitt til opprinnelsen til aortastensose. Han kan være medfødt når det er en utviklingsmisdannelse som oppstår selv i livmoren, og ervervet.

  Følgende typer av denne sykdommen karakteriserer den på stedet (lokalisering):

  • ventil,
  • nadvizkapanny eller subvalvular.

  Å være oppmerksom på alvorlighetsgraden av denne sykdommen, skiller de:

  • minor,
  • moderat,
  • en alvorlig type av denne sykdommen.

  Avhengig av arten av sirkulasjonsforstyrrelsen, er det kompensert og dekompensert aortastensose.

  Endringer i hemodynamikk

  Det kliniske bildet av stenose av aorta aorta skyldes de karakteristiske hemodynamiske sykdommene som oppstår med denne aorta. Ved aorta-stenose er blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta vanskelig, noe som resulterer i at gradienten av systolisk trykk mellom kaviteten i venstre ventrikel og aorta økes betydelig. Den overstiger vanligvis 20 mm Hg. og noen ganger når 100 mm Hg. Art. og mer.

  På grunn av denne trykkbelastningen øker funksjonen til venstre ventrikel og hypertrofi oppstår, som avhenger av graden av innsnevring av aortaåpningen. Så, hvis området av aortaåpningen er ca 3 cm i normen, vil reduksjonen med halvparten forårsake allerede uttrykt brudd på hemodynamikk.

  Spesielt alvorlige forstyrrelser oppstår når hullområdet er redusert til 0,5 cm?. Ende diastolisk blodtrykk kan være normal eller litt økning (opp til 10- 12 mm Hg. V.) Som et resultat av venstre ventrikkel avslapping, som er forbundet med markert hypertrofi det.

  På grunn av de store kompensasjonsegenskapene til den hypertrophied venstre ventrikkelen, forblir hjerteproduksjonen normal i lang tid, selv om den øker mindre under trening enn hos friske personer. Når symptomer på dekompensasjon opptrer, er det en større utbredelse av end diastolisk trykk og dilatasjon av venstre ventrikel.

  1. Koncentrisk hypertrofi i venstre ventrikel.

  Den innsnevring og tilstopping av aorta-blodstrøm fra venstre ventrikkel (dvs. blodstrømningsveien ved forekomsten av såkalte "tredje barriere") fører til en betydelig økning i systolisk trykk-gradient mellom den venstre ventrikkel og aorta, som kan nå 50 mm Hg. Art. og mer.

  Som et resultat øker systolisk trykk i LV og intramuskulær spenning kraftig. En signifikant og langvarig økning i afterload fører til utvikling av alvorlig konsentrisk hypertrofi av myokardiet i LV. I dette tilfellet øker kaviteten i ventrikkelen ikke i størrelse.

  I lang tid (15-20 år) vil forbli fullt ut kompensert for feil til tross for det høye trykk-gradient, sørger forstørret venstre ventrikkel normal blodsirkulasjon og blodtrykket (i det minste ved stillstand). Dette fremmes også av bradykardi, karakteristisk for aortastensose og kompenserende forlengelse av LV systole.

  Til tross for fortsettes i en lengre tid av normal hjertemuskelen og de LV systolisk funksjon, alvorlig myokardial hypertrofi ledsaget diastolisk dysfunksjon oppstår hovedsakelig på grunn av forstyrrelser i muskel ventrikulær compliance og avslapping aktiv undertrykking prosess LV myokardium.

  Forstyrrelse av diastolisk fylling av ventrikkelen er ledsaget av en økning i LV CSD og fyllingstrykk. Som et resultat blir den diastoliske blodstrømmen omfordelt til fordel for LP, noe som øker dens sammentrekninger. Atriumets bidrag til dannelsen av sjokkvolumet økes betraktelig.

  Dette er faktisk den andre viktige kompensasjonsmekanismen for å opprettholde normal hjerteutgang. Hvis atriumet av en eller annen grunn "faller ut" av sammentrekning (for eksempel ved atrieflimmer), er det en kraftig forverring av tilstanden til pasienter med aortastensose.

  På den annen side er diastolisk LV dysfunksjon naturlig ledsaget av en økning i trykk i LP, så vel som i venene til den lille sirkulasjonen.

  Under disse forholdene, virkningen av eventuelle negative faktorer (trening, økning i blodtrykket hos hypertensive pasienter med samtidig, forekomst av atrieflimmer og andre.) Kan føre til en merkbar økning av stagnasjon i lungene og kliniske tegn på venstre ventrikkel svikt, i dette tilfellet danner det diastoliske.

 • Fast slagvolum.

  Til tross for at hjerteutgang hos pasienter med stenose i aortaåpningen forblir uendret i lang tid, øker økningen under treningen markant. Dette skyldes hovedsakelig eksistensen av en "tredje barriere" på vei for blodstrømmen - hindring av aortaklaffringen.

  Den manglende evne til adekvat øke LV RO under belastning (fast slagvolum) forklare den hyppige forekomst av aortastenose i pasienter med tegn på nedsatt cerebral perfusjon (svimmelhet, synkope) typisk for disse pasientene, selv under lyte kompensasjon.

  Brudd på perfusjonen av perifere organer og vev lettes av vasokonstrictor vaskulære reaksjoner, inkludert aktivering av CAC, RAAS og vasokonstrictor endotelfaktorer.

 • Krenkelser av koronar perfusjon.

  Krenkelser av koronar perfusjon med stenose av aorta aorta forekommer tidlig nok. De er forårsaket av følgende faktorer:

  • uttrykt hypertrofi av myokardiet av LV og relativ utbredelse av muskelmasse over antall kapillærer (relativ koronarinsuffisiens);
  • økt CDP i hypertrofisk LV og henholdsvis en reduksjon i den diastoliske gradienten mellom aorta og ventrikkelen, under påvirkning av hvilken krans blodblodstrømning oppstår under diastol;
  • kompresjon av subendokardiale kar med hypertrophied myokardium av LV.

  Således, selv i fravær av samtidig aterosklerotisk innsnevring av koronararterier hos pasienter med aortastenose naturlig viste tegn på koronar insuffisiens, og lenge før utviklingen av kardial dekompensasjon.

  Kardial dekompensasjon vanligvis oppstår i de senere stadier av sykdommen da redusert kontraktilitet av den hypertrophied myokard LV avtar PV og SV-verdi, er det en betydelig utvidelse av venstre ventrikkel (myogene dilatasjon) og den raske økningen i slutt-diastolisk trykk i den, dvs. systolisk LV dysfunksjon oppstår.

  Dette øker trykket i LP og blodårer i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen og utvikler et bilde av venstre ventrikulær svikt.

  Noen ganger pasienter med alvorlig venstre ventrikkelsvikt med en betydelig utvidelse av venstre ventrikkel og den fibrøse ringen spjeldventil er utviklet relativ mitral insuffisiens ( "mitralizatsiya" aorta- defekt), noe som ytterligere forverrer symptomene på lunge lunger.

  Til slutt, hvis i løpet av 2-3 år fra datoen for forekomsten av venstre ventrikulær svikt ikke forekommer, død, høyt blodtrykk i lungearterien kan føre til kompensatorisk hypertrofi av prostata, og deretter til sin manglende evne, selv om endringene ikke er karakteristisk for de pasientene som helhet aorta stenose.

  De kan som regel se ut i den siste fasen av sykdomsutviklingen, spesielt med "mitralisering" av aorta hjertesykdom.

 • Grader av aorta stenose

  Avhengig av graden av hemodynamiske forstyrrelser, utmerker man 5 stadier av aortastensose.

  1. Fase 1 - full kompensasjon.

  Patologi manifesterer seg ikke på noen måte, men er funnet ut ved en tilfeldighet under undersøkelsen. Aorta stenose er bare auskultatorisk, graden av forstyrrelse av aorta aorta er liten. Pasienter krever en dynamisk observasjon av kardiologen; kirurgisk behandling er ikke angitt.

 • Fase 2 - latent hjertesvikt.

  Karakterisert av følgende klager:

  • tretthet,
  • kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse;
  • svakhet;
  • hjertebank;
  • svimmelhet.
  Tegnene på aorta-stenose bestemmes av EKG og radiografi, en trykkgradient i området 36-65 mm Hg. st., som blir en indikasjon på kirurgisk korrigering av defekten.
 • Fase 3 - Relativ koronarinsuffisiens.

  Vanligvis økt dyspné, fremveksten av angina pectoris, besvimelse. Graden av systolisk trykk overstiger 65 mm Hg. Art. Kirurgisk behandling av aorta stenose på dette stadiet er mulig.

 • Fase 4 - alvorlig hjertesvikt.

  Dyspnø i hvile, nattlige angrep av hjerteastma forstyrrer. Smerter i hjertet av hjertet vises og i ro. Kirurgisk korrigering av defekten er som regel utelukket; I noen pasienter er kardiurgirurgisk behandling mulig, men med mindre effekt.

 • Fase 5 er terminal.

  Stabil fremgang av hjertesvikt, uttalt dyspnø og edematøst syndrom. Narkotikabehandling bidrar til å oppnå en kortsiktig forbedring; kirurgisk korreksjon av aortastensose er kontraindisert.

 • Årsaker til patologisk utvikling

  Før du finner ut årsakene til utviklingen av aorta-stenose, må det bemerkes at patologi kan være medfødt eller oppkjøpt. Den medfødte arten står for ca 10% av alle tilfeller av sykdommen, og er resultatet av en anomali i utviklingen av aortaklappen og dens forskjellige defekter. Normen vurderes når ventilen har 3 skodder.

  De regulerer blodstrømmen fra venstre ventrikel inn i aorta. Med medfødt patologi vil dette elementet bestå av to eller en ventiler. Den to- eller enkeltbladede ventilen er forskjellig fra det normale med et smalere lumen som forhindrer opiatstrømmen av blod. Dette medfører overbelastning av venstre ventrikel.

  I de aller fleste tilfeller er aortastensose en kjøpt hjertesykdom. Slike patologi hos voksne begynner å skje etter å ha nådd 60 år. Spesialister identifiserer en rekke faktorer, noe som øker risikoen for å utvikle aortastensose.

  Disse inkluderer røyking, høyt kolesterol i blodet, hypertensjon. Ervervet aortaklaff stenose utvikles som følge av følgende årsaker:

  • sykdom med revmatisme;
  • arvelighet;
  • degenerative prosesser i ventilens struktur;
  • forkalkning av aorta
  • aterosklerose av aorta
  • systemisk lupus erythematosus;
  • alvorlig nyresvikt
  • endokarditt infeksiøs.

  Hos pasienter med revmatisme er ventiler ventiler påvirket, noe som forårsaker sammentrekning. Som et resultat av denne prosessen blir de tette og mister fleksibilitet, noe som medfører en innsnevring av hullet i ventilen. Avsetningen av salter på aortaklaffen eller forkalkningen fører ofte til at mobiliteten til ventiler reduseres.

  Som et resultat av dette oppstår en innsnevring også. Denne typen patologisk transformasjon oppstår med infektiv endokarditt. I noen tilfeller fører degenerative prosesser som observeres i ventilen, til aorta-stenose. De begynner å dukke opp i folk etter 60 år.

  Fordi denne årsaken er knyttet til aldersrelaterte forandringer og ventilforringelse, kalles sykdommen idiopatisk stenose av aorta. Degenerative prosesser som forårsaker stenose forekommer i aterosklerose av aorta selv. I dette tilfellet er det sklerose og nedsatt mobilitet av ventiler.

  Med aorta-stenose observeres en obstruktiv prosess i hjertet - et problem i bevegelsen av blodstrømmen til aorta fra venstre ventrikel.

  Tegn og symptomer

  På scenen av absolutt kompensasjon for stenose av aorta-aorta, opplever pasienter ikke betydelig ubehag. Symptomer på hjertesykdom oppstår når aortaklaffåpningen er innsnevret til 50% og manifesterer seg:

  • kortpustethet, som først vises under fysisk aktivitet, og deretter i ro eller under søvn;
  • synkope-tilstander: svimmelhet, kvalme og besvimelse som skyldes en belastning eller rask endring i kroppsposisjon på grunn av forbigående mangel på cerebral sirkulasjon;
  • rask tretthet og generell svakhet;
  • angrep av hjerteastma og lungeødem (under alvorlige forhold);
  • anginale angrep.

  Ved visuell inspeksjon av pasienten bestemmes det:

  • skarp lakk;
  • akrocyanose (i sen fase).

  Deretter utvikler pasienten pulmonal hypertensjon, og mitralventilens funksjon kan forstyrres, noe som fører til utvikling av høyre ventrikulær svikt, som manifesteres av følgende symptomer:

  • hevelse i ekstremiteter;
  • alvorlighetsgrad og ubehag i riktig hypokondrium
  • økt leverstørrelse;
  • ascites.

  Når auskultasjon (lytting) av hjertet og lungene er bestemt:

  • grov systolisk murmur i aortasonen;
  • endringer i II og I tone (oftere blir de svekket);
  • våt hvesenhet i lungene (på utviklingsstadiet av venstre ventrikulær svikt).

  Patologi hos barn

  I nyfødte og førskolebarn oppstår denne patologien noen ganger uten symptomer, men etter hvert som symptomene øker, blir stenose uttalt. Det er en økning i hjertestørrelsen og følgelig forblir volumet av sirkulerende blod og det smale lumen i aortaklappen uendret.

  Innsnevring av aortaklaven hos nyfødte oppstår på grunn av unormal utvikling av ventiler under intrauterin utvikling, som vokser sammen eller ikke skilles i 3 separate ventiler. Å se en slik patologi i fosteret kan allerede være ved 6 måneder med graviditet ved hjelp av ekkokardiografi.

  Noen ganger skjer stenose i de første dagene etter fødselen, hvis aortaåpningen er mindre enn 0,5 cm. I 30% av tilfellene forverres tilstanden sterkt i 5-6 måneder. Men hos de fleste pasienter forekommer symptomene på aortastensose gradvis over flere tiår.

  Slike diagnoser er obligatoriske, siden barnet utvikler en kritisk stenose umiddelbart etter fødselen. Faren for tilstanden er at venstre ventrikel med en aorta-stenose virker med en for høy belastning. Hvis patologien oppdages i tide, utføres operasjonen etter fødselen av barnet og forhindrer et ugunstig utfall.

  En kritisk stenose bestemmes når aortaventilen inn i hulrommet er mindre enn 0,5 cm. Ikke-kritiske stenose fører til en forringelse tilstand av barnet under det første leveår, men i løpet av flere måneder etter fødselen, føles tilfredsstillende babyen.

  I dette tilfellet vil det være utilstrekkelig vektøkning og takykardi med kortpustethet. Hvis foreldre mistenker tegn på ubehag hos barn, er det nødvendig å konsultere barnelege. 70% av barna med denne medfødte hjertesykdommen føles normale.

  Gjett at stenosen av aorta av det nyfødte kan være av følgende grunner:

  • kraftig forverring av barnets tilstand i de første 3 dagene etter fødselen;
  • hyppig oppblåsning;
  • babyen blir treg;
  • det er ingen appetitt;
  • tap i vekt;
  • rask puste mer enn 20 ganger per minutt;
  • Huden blir en blåaktig nyanse.

  I eldre barn er situasjonen ikke så ille som for nyfødte. Legen overvåker sykdomsutviklingen i dynamikken og velger riktig korrigeringsmetode. Ignorer åpenbare tegn på sykdommen kan ikke være, behandling er nødvendig, siden et dødelig utfall er mulig. Det finnes 3 varianter av patologisk utvikling:

  • Ventilflikene sitter fast sammen og separasjon er nødvendig;
  • Ventilbladene endres slik at en komplett erstatning er nødvendig.
  • diameteren av ventilens åpning er så liten at den ikke kan passere gjennom seg en anordning for å erstatte en del av orgelet.
  Det er viktig å følge legenes anbefalinger og bli undersøkt i tide. Hvis det ikke er behov for akutt kirurgi, er kirurgisk inngrep gjort etter 18 år når vekstperioden vil ende. I dette tilfellet må du installere en kunstig ventil som ikke slites ut og ikke krever utskifting.

  diagnostikk

  Diagnose i aortastensose reduseres til følgende: bestemme årsaken til stenose, vurdere alvorlighetsgraden og funksjonen til venstre ventrikel. Det er viktig å identifisere patologien til andre hjerteventiler, samt tilknyttede systemiske sykdommer. Tilstrekkelig bruk bør gjøres av diagnostiske teknikker, spesielt de som krever kirurgisk inngrep.

  Medfødt aortastensose, som regel, påvirker ikke utviklingen av barnet. Derfor avslører ikke når man undersøker kroppens karakteristiske trekk. Oppmerksomhet er trukket på hudens hud. Unge mennesker kan bli diagnostisert med hjertepulver.

  Dette er deformasjonen av brystet, dannet som et resultat av virkningen på det av et betydelig forstørret hjerte. Palpasjonen av puls- og hjerteområdet, med deteksjon av støy, gir ofte en erfaren kliniker nøkkelen til å diagnostisere en eller annen patologi i hjertet.

  Funksjonene i pulsbølgen, som kan tas i betraktning på perifere fartøy, er en liten fylling av puls. Palpasjon av hjerteområdet gir legen symptomet "systolisk tremor", som et spesifikt symptom på uttalt aortastensose. Det er også mulig å bestemme forekomsten av hypertrofi av hjertemuskelen.

  Auscultation eller lytting lar deg lage en bestemt ide om hjertets problemer, skapt av ham toner og lyder. En annen kombinasjon av demping og migrasjon av systolisk støy er avslørt. Kanskje utseendet til en tredje tone eller systolisk lyd.

  Auskultatorisk bilde av aorta lyder varierer, avhengig av opprinnelse og alvorlighetsgrad. Variabilitet av blodtrykksindekser, hos pasienter med patologi av stenose av aorta aorta, er som følger. I tilfelle isolering av patologien er det en tendens til hypotensjon, og de systoliske trykkstallene blir vanligvis redusert til 90-100 mm Hg.

  Det er verdt å merke seg at i 10% av tilfellene er det en tendens til hypertensjon. Venetisk trykk endres lite, og det er utsatt for økning bare i stadiet av hjertesvikt. Blant de mange metodene for å diagnostisere hjertesykdommer og aorta misdannelser, spesielt, noen fortjener mest oppmerksomhet.

  På grunn av det faktum at de er effektive og tilgjengelige i diagnosen patologi. Betinget er det mulig å dele diagnosen i metoder som ikke krever intervensjon (uten å svekke vevets integritet) og manipulering av invasiv natur. Vi lister dem:

  1. Elektrokardiografi er gullstandarden i diagnosen av mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

  Men dessverre, med aorta-defekter, kan det ikke finnes spesifikke EKG-endringer.

  Det er tegn på hypertrofi i venstre ventrikel, en endring i hjerteets elektriske akse, og i senere stadier - tegn på mitralinsuffisiens. Og også forstyrrelser av en varm rytme på typen av en ciliary arytmi.

 • Radiografisk undersøkelse. Det gjør det mulig å bestemme størrelsen på hjertet og de store fartøyene.

  Over observasjonens år har klinikere funnet ut at denne eller den patologien som forårsaker endringer i konturene til hjertet, fører til karakteristiske radiografiske bilder.

  Dette betyr at konfigurasjonen av forholdene for denne eller den aktuelle feilen har sin egen silhuett i bildet. Følgelig, med aorta-stenose, vil hjertet ha en "aortisk konfigurasjon". Dessverre bidrar studien til å etablere bare en utpreget grad av stenose.

 • Ultralydundersøkelse av hjertet eller ekkokardiografi (EchoCG).

  Det gjør det mer sannsynlig å etablere denne eller den hjertesvikt og bestemme ventilens struktur, arten av bevegelsene, samt området av aortaåpningen.

  Tykkelsen på veggene i ulike deler av hjertet og tilstanden til store fartøy er også estimert. Det er mulig å visualisere kalsiumavsetningene på ventilflappene.

 • Doppler-ekkokardiografi er en av de typer ultralyddiagnostikk som gjør det mulig å estimere de dynamiske parametrene til det undersøkte mediet.

  Det er mulig å måle trykkgradienter mellom ventrikkelen og aorta og for å oppdage selv en mindre grad av aortastensose.

  Bestem også omvendt blodstrøm fra aorta i ventrikkelen og tilstedeværelsen av restmengden i venstre ventrikel etter systole.

 • Hjertekateterisering er en invasiv prosedyre, hvis essens er å introdusere en sonde gjennom en stor blodåre.

  Dette verktøyet sendes til hjertet for videre undersøkelse av tilstanden til ventiler og graden av innsnevring av koronararteriene.

  Lar deg også måle trykkgradienten i ulike avdelinger. Denne manipulasjonen utføres før den operative behandlingen av patologien til valvulært hjerte. Mindre vanlig, under diagnostisk bruk, brukes koronar angiografi, ventrikulografi og aortografi.

 • Behandling av aorta stenose

  Behandling av aortastensose blir nødvendig med vekst av truende symptomer, noe som indikerer videre utvikling av sykdommen, som blir livstruende. Behandling av sykdommen har to hovedmål:

  • forebygging av hjertesvikt og som følge av pasientens død;
  • redusere alvorlighetsgrad av symptomene på sykdommen.

  Metodene for behandling av aortaventilstenose er konvensjonelt delt inn i medisinske og kirurgiske seg. Både medfødt og ervervet aortastenosose behandles, ut fra alvorlighetsgraden av sykdomsutviklingen og intensiteten i kurset.

  Den langsomme utviklingen av stenose krever ikke umiddelbar kirurgisk inngrep, i motsetning til den raskt utviklende. Med den oppkjøpte sykdomsformen, bør behandlingen utføres parallelt med sykdomsbehandling, som forårsaket forekomsten av aortastensose.

  Inntaket av medisiner tar sikte på å bremse utviklingen av hjertesvikt, hindre iskemisk hjertesykdom, normalisere blodtrykket og eliminere arytmi.

  Det er kontraindikasjoner for å åpne hjertekirurgi for personer i avansert alder, ungdom, samt personer med dårlig helse. Sistnevnte to kategorier kan tilordnes en alternativ prosedyre i form av ballongvalvuloplasti, hvoretter en tynn kapsel settes inn i aortaklappen for å oppblåse den.

  Dette er en mye tryggere og mer pålitelig prosedyre enn en åpen hjerteoperasjon. Bruken av denne type operasjon for behandling av eldre anses å være ineffektiv, fordi forbedringen på grunn av aldersrelaterte endringer i kroppene vil være kortvarig.

  Øvelsen er også perkutan erstatning av ventilen, men hovedmetoden for behandling av aorta-stenose er ventilproteser, hvor ventilen erstattes av en mekanisk analog eller en xenogen bioprostese. Denne pasienten er foreskrevet livslang mottak av antikoagulantia.

  Pulmonal arterieventiltransplantasjon i aorteposisjonen utføres i pediatrisk cardiosurgery. De kan også ty til plast subvalvular eller supra-valvular stenose. Aortisk stenose hos kvinner i nærvær av komplikasjoner kan være årsaken til abort, derfor er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på hemodynamikk.

  Komplikasjon av symptomer truer en alvorlig risiko for pasientens liv, i alvorlig form gir sykdommen deg muligheten til å leve bare noen få år.

  medisinering

  Hvis kirurgisk inngrep er umulig, eller hvis det ikke er noen indikasjoner, er medisiner foreskrevet. I tillegg er legemiddelbehandling indisert for pasienter som har gjennomgått en ventilutskiftingsoperasjon. Konservativ behandling av aortastensose består av følgende behandlingstiltak:

  • stabilisering av blodtrykksindeksen;
  • reduserer løpet av den patologiske prosessen;
  • eliminering av brudd på hjerterytmer.

  Følgende legemidler brukes:

  • beta-blokkere;
  • nitrater;
  • diuretika for å redusere risikoen for hjertesvikt;
  • angiotensin-konverterende enzym-inhibitorer;
  • hjerte glykosider.

  Kirurgisk behandling

  Metoder for kirurgisk behandling av aortastensose består i å erstatte den skadde ventilen operativt. Indikasjoner, kontraindikasjoner for kirurgi bestemmes av legen individuelt. indikasjoner:

  • aortaåpningsområdet er mindre enn 1 cm × 2;
  • barns medfødt aorta stenose;
  • kritisk stenose under graviditet;
  • Venstre ventrikulær ejektionsfraksjon mindre enn 50%.
  • eldre alder (70 år og over);
  • 5 grad av sykdom;
  • alvorlig sammenhengende sykdom.

  Følgende kirurgiske metoder brukes:

  • prostetikk av aortaklappen;
  • ballong valvuloplasty;
  • perkutan erstatning av ventilen.

  Prostetisk aortaklaff

  Prostetika er en vanlig type operativ behandling av aortastensose. I form av en protesventil som brukes som kunstige materialer (silikon, metall) og biomaterialer - en ventil fra sin egen lungearterie eller donor. Indikasjon for operasjonen:

  • området av aortaåpningen er mindre enn 1 cm;
  • alvorlig aortastensose med svimmelhet og tegn på hjertesvikt;
  • innsnevring av aortaklaffen er ledsaget av problemer med andre hjerteventiler eller koronarbeholdere;
  • arytmi i ventriklene;
  • fra venstre ventrikkel er bare 50% av blodet utladet;
  • redusert blodtrykk i arteriene i tilfeller med fysisk anstrengelse.

  Etter å ha utført en slik operasjon, er det ofte nødvendig å administrere antikoagulanter som fortynner blodet. Dette skyldes at operasjonen øker risikoen for trombose. Donorprotesen sys midlertidig, levetiden er 5 år. Deretter utfører du en annen operasjon.

  • eliminerer symptomene på sykdommen;
  • forbedrer tilstanden til hjertet og blodkarene;
  • operasjonen er effektiv selv i alderen.

  I tilfeller der en åpen inngrep ikke er mulig, utføres en transkutan ventilutskifting. Ved hjelp av et kateter, er en spesialpakket kunstventil plassert i aorta, som åpnes og tettes tett mot karets vegger.

  • krever åpning av brystet;
  • lang gjenopprettingstid;
  • en annen operasjon er mulig;
  • Ikke utfør i alvorlige kroniske sykdommer i nyrer, lunger og lever og irreversible forandringer i hjertet.

  Ballong valvuloplasty og perkutan ventil erstatning

  Ballongvalvuloplasti brukes til å behandle barn. Det blir også et preparat for proteser. Voksne pasienter en slik teknikk utføres i unntakstilfeller, da ventilene til ventilen blir sprø med alderen og blir ødelagt som følge av inngrep.

  Indikasjon for operasjonen:

  • medfødt aorta stenose hos barn - enkeltbladet eller bicuspid ventil;
  • hos voksne før ventiltransplantasjonsoperasjonen, hvis åpningen er mindre enn 1 cm;
  • under graviditet;
  • som den eneste mulige behandlingen hos personer med alvorlige sammenhengende sykdommer, som er kontraindikative for operasjonen for å erstatte ventilen.
  Operasjonen består i å mekanisk øke klaringen i området ventilventiler med en spesiell ballong.

  Operasjonen utføres uten å trenge inn i brysthulen. En spesiell ballong settes inn gjennom lårbenet, som utvider det smalte aorta lumen.

  Manipulering utføres under kontroll av radiografi. Fordeler med metoden:

  • lav traumatisme;
  • godt tolerert;
  • Gjenopprettingsperioden tar fra noen dager til to uker.

  Med feil manipulasjon kompliseres aortastenosose ved en ventilsvikt, hvor en del av blodet vender tilbake til venstre ventrikulær hulrom. I noen tilfeller resulterer prosedyren i emboli i hjernekarene og utviklingen av et slag.

  Svært sjelden operasjonen er komplisert ved infeksjon, hjerteskader eller hjerteinfarkt. Ulemper med metoden:

  • Effektiviteten hos voksne er 50%;
  • Sannsynlighet for at ventilåpningen igjen vil smelte;
  • Det er umulig å gjøre hvis kalsiumavsetningene er på ventiler;
  • Ikke utfør i nærvær av trombose eller betennelse.

  Noen ganger forårsaker denne metoden følgende komplikasjoner:

  • ventilens fiasko;
  • emboli av cerebral fartøy;
  • hjerteinfarkt;
  • hjerneslag.

  Perkutan erstatning av ventilen utføres i henhold til ett prinsipp med ballongvalvuloplasti. Forskjellen er at i dette tilfellet installeres en kunstig ventil som åpner etter introduksjon gjennom arterien. En slik metode for å erstatte aortaklappen er preget av minimal traume, men det er kontraindikasjoner.

  Med aortastensose

  Effektiv behandling av aortastensose er umulig uten å overholde den aktuelle dietten. Følgende produkter anbefales:

  • søt te;
  • fettfattig kjøtt og fisk;
  • gjærte melkprodukter;
  • frukt, grønnsaker, juice;
  • grøt.

  Det kreves å utelukke forbruket av følgende produkter:

  • kaffe;
  • krydret, salt, røkt, fett;
  • fast food;
  • Drikker med gass og desserter som inneholder farger;
  • alkohol.

  I tillegg krever pasienten et kompleks av vitaminer. Overvekt er nødvendig for å redusere.

  Behandling med folkemidlene

  Bruken av tradisjonell medisin er bare mulig etter konsultasjon med en lege. Følgende metoder brukes:

  1. Grind i kjøttkvern 4 kg rødder og blader av selleri, på 400 øtt rødder med pepperrot hvitløk, 8 sitroner med peeling.

  Det resulterende stoffet skal plasseres i en emalje- eller glassbeholder i 12 timer på et varmt sted (+ 30 ° C), deretter i kjøleskap i tre dager.

  Etter denne tiden, press juice fra blandingen og ta en dessertskje tre ganger daglig før måltider på 15 minutter.

 • Pre-hakket, grundig blande 30 g mjødurt, 20 g teblader av nyre og Leonurus fem lapper, 15 g av bjørkeblader og blomster av Crataegus, 10 g peppermynte blader.

  Hell 300 ml kokende vann en teskje samling, la i en time å insistere og ta en halv kopp før måltider tre ganger om dagen.

 • Rør grundig til 20 g plantain blader og gress mjødurt, 15 g blader av brennesle urt Astragali sherstistotsvetkovogo, 10 g Solblom blomst, urt balsam, ryllik.

  En teskje av blandingen helle 200 ml bratt kokende vann og ta 50-70 ml per dag tre ganger i en til tre måneder.

 • Bland 40 g bjørkblad med våte blad, 30 gram meadowsweed, 20 g horsetail gress, neseblader dioecious, linden blomster hjerteformet, elderbær svart; 10 g krydderurt urt.

  Hell en teskje av samlingen med et glass kokende vann, la for å infuse i en time og drikk to eller tre sip hele delen hele dagen.

 • Godt etablert i behandlingen av aortastensose er den neste samlingen. Knus og bland 5 deler urter uliginose, 4 deler Motherwort urt fem lapper, 3 deler kjerringrokk urt, 2 deler av blader mor Hestehov, dill frø luktende, urter og blomster ryllik hagtorn.

  Brew i en time en teskje av blandingen med et glass kokende vann, filtrer og drikk 100 ml to ganger om dagen med et kurs på 2 måneder.

 • komplikasjoner

  Komplikasjoner uten kirurgi er:

  1. Progresjon av kronisk hjertesvikt til terminal med dødelig utgang.
  2. Akutt venstre ventrikulær svikt (lungeødem).
  3. Fatal forstyrrelser av rytme (ventrikulær fibrillasjon, ventrikulær takykardi).
  4. Tromboemboliske komplikasjoner ved forekomsten av atrieflimmer.
  Komplikasjoner etter kirurgi er postoperativ blødning og betente sår, hindring av hvilke er imidlertid hemostase (moxibustion små og mellomstore skip i såret) under operasjonen, i tillegg til vanlig bandasje i den tidlige postoperative periode.

  På et senere tidspunkt kan akutt eller gjentatt bakteriell endokarditt med ventilskader og restenose utvikles (re-fusion av ventilfliker). Forebygging er antibiotika.

  Forebygging av sykdom

  Medfødt stenose av aortaklappen kan ikke forebygges. Forebygging av den oppkjøpte formen av denne sykdommen skal begynne med definisjonen av samtidig patologier og overholdelse av forholdsregler som er felles for alle kardiovaskulære sykdommer:

  • eliminering av overdreven fysisk anstrengelse;
  • begrensning av bruken av salt og væsker;
  • utelukkelse fra menyen med stekt og fet mat;
  • nektelse av røyking og alkoholmisbruk;
  • regelmessig inntak av foreskrevet medisin
  • utføre de nødvendige diagnostiske tiltakene;
  • Kontakt lege hvis det er noen alarmerende symptomer.

  I tillegg er det flere regler som pasienter med aortastensose bør følge:

  • vanlig besøk til kardiologen;
  • utfører ekkokardiografi hver sjette måned eller et år;
  • forebyggende bruk av antibiotika før gjennomføring av invasive prosedyrer.

  En egen sak er graviditet. Det er nødvendig å ha særlig kontroll over hemodynamikken til en kvinne "i en interessant posisjon". Alvorlig sykdomssykdom eller utseendet på alle tegn på hjertesvikt kan føre til at svangerskapet avsluttes (av medisinske årsaker).

  "Anerkjennelse" av symptomene på aortastensose er en hjørnestein for leger og pasienter selv. Utseendet på nye symptomer øker sykdommens "angrep", vektar tilstanden til pasientene, og reduserer varigheten og livskvaliteten betydelig.

  Derfor bør et hint ved det første symptomet bli et signal for umiddelbar behandling og obligatorisk forebygging. Begrepet "rett til å overgi seg til en sykdom" for en person som er bevæpnet med nødvendig kunnskap, bør ikke eksistere.

  Livsstil med aortastensose

  I dag er hjertesykdom, inkludert stenose av aortaklappen, ikke en dom. Folk med denne diagnosen lever fredelig, går inn for sport, pleier og føder sunne barn.

  Likevel, glem at hjertets patologi ikke er verdt det, og bør lede en viss livsstil, de viktigste anbefalingene som er:

  1. Overholdelse av kostholdet - utelukkelse av fete og stekte matvarer; avvisning av dårlige vaner spise et stort antall frukt, grønnsaker, frokostblandinger, gjærte melkprodukter; begrensning av krydder, kaffe, sjokolade, fete varianter av kjøtt og fjærfe;
  2. Tilstrekkelig fysisk aktivitet - gå, gå til skogen, inaktiv svømming, gå på ski (alt etter avtale med legen).

  Graviditet for kvinner med aorta-stenose er ikke kontraindisert dersom stenosen ikke er kritisk, og alvorlig sirkulasjonsmangel oppstår ikke. Avbrytelse av graviditet er bare indikert når en kvinne har en forverrende tilstand.

  Funksjonshemming er bestemt i nærvær av sirkulasjonsinsuffisiens 2B-3 stadier. Etter operasjonen bør fysisk aktivitet utelukkes for rehabiliteringsperioden (1-2 måneder eller mer, avhengig av hjertets tilstand).

  Barn etter operasjonen bør ikke gå på utdanningsinstitusjoner i den perioden som legen anbefaler, og unngå overfylte steder for å hindre infeksjon med luftveisinfeksjoner, noe som kan forverre barnets tilstand dramatisk.

  Les Mer Om Fartøyene