Aortisk stenose

Aortisk stenose - En innsnevring av aortaåpningen i ventilområdet, noe som gjør det vanskelig å tømme blod fra venstre ventrikel. Aortisk stenose i dekompensasjonsstadiet manifesteres av svimmelhet, besvimelse, rask tretthet, kortpustethet, angrep av stardokardi og kvelning. Under diagnosen aorta-stenose er EKG, ekkokardiografi, radiografi, ventrikulografi, aortografi og hjertekateterisering tatt i betraktning. Med aorta stenose ty til ballong valvuloplasty, prosthetics av ​​aorta ventilen; Muligheten for konservativ behandling med denne feilen er svært begrenset.

Aortisk stenose

Aortastenose eller aortastenose karakterisert ved innsnevring av utløpskanalen i området ved aorta halvmåneformet ventil, og derfor vanskeligere systoliske venstre ventrikulær tømming og kraftig øker trykkfallet mellom aorta og dens kammer. Aorta stenose i strukturen av andre hjertefeil står for 20-25%. Stenose av aortaåpningen er 3-4 ganger mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Isolert aortastensose i kardiologi er sjelden - i 1,5-2% tilfeller; i de fleste tilfeller er denne feilen kombinert med andre ventildefekter - mitralstenose, aortainsuffisiens, etc.

Klassifisering av aortastensose

Ved opprinnelse er de medfødte (3-5,5%) og ervervet stenose av aorta-aorta preget. På grunn av lokalisering av unormal innsnevring, kan aortastenosose være subklaved (25-30%), nadvalvalnym (6-10%) og ventil (ca. 60%).

Graden av aorta-stenose bestemmes av gradienten av det systoliske trykket mellom aorta og venstre ventrikel, så vel som området for ventilåpningen. Med en mindre aortastensose i I-grad er området av hullet fra 1,6 til 1,2 cm2 (med en hastighet på 2,5-3,5 cm2); gradienten av systolisk trykk ligger i området 10-35 mm Hg. Art. Moderat aortastensose i II-grad er talt ved ventilåpningsområdet fra 1,2 til 0,75 cm2 og en trykkgradient på 36-65 mm Hg. Art. Alvorlig aortastensose i den tredje graden er kjent med en innsnevring av ventilåpningsområdet på mindre enn 0,74 cm2 og en økning i trykkgradienten over 65 mm Hg. Art.

Avhengig av graden av hemodynamiske forstyrrelser, kan aorta-stenose forekomme i en kompensert eller dekompensert (kritisk) klinisk variant, i forbindelse med hvilke fem trinn utmerker seg.

Fase I (full kompensasjon). Aorta stenose kan bare oppdages auscultatory, graden av innsnevring av aorta aorta er ubetydelig. Pasienter trenger dynamisk observasjon av en kardiolog kirurgisk behandling er ikke angitt.

II-scenen (latent hjertesvikt). Klager er gjort om tretthet, kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse, svimmelhet. Tegnene på aorta-stenose bestemmes av EKG- og radiografidata, en trykkgradient i området 36-65 mm Hg. som tjener som indikasjon på kirurgisk korrigering av defekten.

III stadium (relativ koronarinsuffisiens). Vanligvis økt dyspné, fremveksten av angina pectoris, besvimelse. Graden av systolisk trykk overstiger 65 mm Hg. Art. Kirurgisk behandling av aorta stenose på dette stadiet er mulig og nødvendig.

IV-scenen (alvorlig hjertesvikt). Dyspnø i hvile, nattlige angrep av hjerteastma forstyrrer. Kirurgisk korrigering av defekten i de fleste tilfeller er allerede utelukket; I noen pasienter er kardiovaskulær behandling mulig, men med mindre effekt.

V stadium (Terminal). Stabil fremgang av hjertesvikt, uttalt dyspnø og edematøst syndrom. Narkotikabehandling kan bare oppnå en kortsiktig forbedring; kirurgisk korreksjon av aortastensose er kontraindisert.

Årsaker til aortastensose

Ervervet aortastensose er oftest forårsaket av revmatiske lesjoner av ventilflapper. I dette tilfellet deformeres ventilklaffene, blir sammen og blir tette og stive, noe som fører til en innsnevring av ventilringen. Årsakene til ervervet aortastenose kan også tjene aorta aterosklerose, forkalkning (forkalkning) aortaventilen, infeksiøs endokarditt, Pagets sykdom, systemisk lupus erytematosus, reumatoid artritt, terminal renal insuffisiens.

Medfødt aorta-stenose er observert med medfødt innsnevring av aorta- eller aorta-anomali - en bikuspid aortaklaff. Medfødt misdannelse av aortaklaven forekommer vanligvis før alderen 30 år; ervervet - i eldre alder (vanligvis etter 60 år). Fremskynde dannelsen av aortastensose, røyking, hyperkolesterolemi, hypertensjon.

Forstyrrelser av hemodynamikk i aortastensose

Med aortastensose utvikler brutto brudd på intrakardial og deretter generell hemodynamikk. Dette skyldes den vanskelige tømningen av venstre ventrikulær hulrom, noe som medfører en signifikant økning i systolisk trykkgradient mellom venstre ventrikel og aorta, som kan nå 20 til 100 eller mer mm Hg. Art.

Funksjonen til venstre ventrikel under forhold med økt stress er ledsaget av hypertrofi, hvorav avhenger av alvorlighetsgraden av aortaåpningsinnsnevring og tidspunktet for defekteksistensen. Kompenserende hypertrofi gir en langsiktig bevaring av normal hjerteutgang, som hemmer utviklingen av hjerte-dekompensering.

Men når aortastenose skjer tidlig nok brudd koronar perfusjon forbundet med en økning i slutt-diastolisk trykk i venstre ventrikkel og kompresjons forstørret myokard subendokardial fartøy. Det er derfor hos pasienter med aorta-stenose tegn på koronarinsuffisiens lenge før utbruddet av kardial dekompensasjon.

Som redusere kontraktilitet i forstørret venstre ventrikkel minsker størrelsen av slagvolumet og ejeksjonsfraksjon, som er ledsaget myogene venstre ventrikulær dilatasjon, øket fyllingstrykk og utviklingen av venstre ventrikulære systoliske dysfunksjon. På denne bakgrunn økt trykk i venstre atrium og lungesirkulasjonen, t. E. Utvikling av pulmonal arteriell hypertensjon. I dette tilfelle kan det kliniske bildet av aortastenose bli forverret av den relative feil på mitral ( "mitralizatsiey" aorta- defekt). Høyt trykk i pulmonal arteriesystemet fører naturlig til kompenserende hypertrofi i høyre ventrikel, og deretter til total hjertesvikt.

Symptomer på aortastensose

På scenen av full kompensasjon av aorta stenose pasienter i lang tid ikke føler seg bemerkelsesverdig ubehag. De første manifestasjonene er forbundet med en innsnevring av aortaåpningen til ca. 50% av dens lumen og er preget av kortpustethet under fysisk anstrengelse, rask tretthet, muskel svakhet, hjertebanken.

I trinn koronarinsuffisiens sluttet være svimmelhet, når hurtig endring i kroppsstilling, angina, paroksysmal (natt) kortpustethet, i alvorlige tilfeller - hjerteastma og lungeødem. Prognostisk ugunstig kombinasjon av angina med synkopale forhold og spesielt - vedlegget av hjerteastma.

Med utviklingen av høyre ventrikulær svikt er det ømmer, en følelse av tyngde i riktig hypokondrium. Plutselig hjertedød i aortastenose forekommer i 5-10% av tilfellene, hovedsaklig hos eldre pasienter med alvorlig innsnevring av ventilåpningen. Komplikasjoner av aortastenose kan være infeksiøs endokarditt, iskemisk cerebrovaskulær ulykke, arytmier, AV-blokk, hjerteinfarkt, gastrointestinal blødning fra den nedre magetarmkanalen.

Diagnose av aortastensose

Utseende hos en pasient med aortastensose er karakterisert ved hudens hud ("aortic pallor"), på grunn av en tendens til perifere vasokonstriktorreaksjoner; i senere stadier kan akrocyanose bli notert. Perifert ødem er påvist i alvorlig aortastensose. Med perkusjon er utvidelsen av hjertegrensen til venstre og ned bestemt; palpasjon er følte forskyvning av apical impuls, systolisk skjelving i jugular fossa.

Auskultatoriske tegn på aorta-stenose er en grov systolisk murmur over aorta og over mitralventilen, mykning av I- og II-toner på aorta. Disse endringene registreres også med fonokardiografi. I følge EKG-data, er tegn på hypertrofi av venstre ventrikel, arrytmi og noen ganger blokkad bestemt.

Mellom dekompensasjon på røntgen avslørte forlengelse skyggen av den venstre ventrikkel som en venstre hjerte forlengelse sløyfe lysbue, den karakteristiske konfigurasjon av aorta hjerte poststenotic utvidelse av aorta, pulmonal hypertensjon symptomer. Bestemt ved ekkokardiografi fortykkende klaffene av aortaventilen, noe som begrenser amplituden for bevegelsen av ventilklaffene under systole, venstre ventrikkel hypertrofi vegger.

For å måle trykkgradienten mellom venstre ventrikel og aorta blir hjertehulene probet, noe som gjør at vi kan indirekte dømme graden av aorta-stenose. Ventrikulografi er nødvendig for å oppdage samtidig myral insuffisiens. Aortografi og koronarografi brukes til differensial diagnose av aorta stenose med aneurisme av den stigende aorta og kranspulsårene.

Behandling av aorta stenose

Alle pasienter, inkl. med asymptomatisk, fullt kompensert aortastensose, bør være under nøye tilsyn av kardiologen. De anbefales å gjennomføre ekkokardiografi hver 6-12 måneder. Denne forekomsten av pasienter med sikte på å forebygge smittsom endokarditt krever forebyggende antibiotika før tannbehandling (kariesbehandling, tannutvinning, etc.) og andre invasive prosedyrer. Behandling av graviditet hos kvinner med aortastensose krever nøye overvåkning av hemodynamiske parametere. Indikasjon for abort er en alvorlig grad av aortastensose eller en økning i tegn på hjertesvikt.

Narkotikabehandling for aortastensose er rettet mot å eliminere arytmier, hindre IHD, normalisere blodtrykket, redusere utviklingen av hjertesvikt.

Radikal kirurgisk korreksjon av aortastensose er indikert ved de første kliniske manifestasjonene av defekten - utseendet av dyspné, angina smerter, synkopale forhold. Til dette formål kan ballongvalvuloplasti brukes - endovaskulær dilatasjon av aortastensose. Imidlertid er denne prosedyren ofte ineffektiv og ledsages av et etterfølgende tilbakefall av stenose. I tilfelle av brå endringer i ventiler av aortaklappen (oftere hos barn med medfødt misdannelse), brukes åpen kirurgisk plast av aortaklappen (valvuloplasti). I barnets hjertekirurgi blir Rosss operasjon ofte utført, og involverer transplantasjon av lungearterieventilen i aortaposisjonen.

Med de riktige indikasjonene anså det seg å utføre operasjonen av den supra-valvulære eller subvalvulære aorta-stenosen. Den viktigste metoden for behandling av aorta stenose i dag er en protese reparasjon av aortaklappen, hvor den berørte ventilen er helt fjernet og erstattet med en mekanisk analog eller xenogen bioprostese. Pasienter med en kunstig ventil krever livslang mottak av antikoagulantia. I de senere år har perkutan erstatning av aortaklappen blitt praktisert.

Prognose og forebygging av aorta stenose

Aortisk stenose kan være asymptomatisk i mange år. Utseendet til kliniske symptomer øker risikoen for komplikasjoner og dødelighet betydelig.

De viktigste, prognostisk signifikante symptomene er angina, synkope, venstre ventrikulær svikt - i dette tilfellet er gjennomsnittlig forventet levetid ikke over 2-5 år. Med rettidig kirurgisk behandling av aorta-stenose er 5-års overlevelse ca 85%, 10-årig overlevelse er ca 70%.

Tiltak for å forhindre aortastensose reduseres til forebygging av revmatisme, aterosklerose, infeksiv endokarditt og andre bidragende faktorer. Pasienter med aortastensose er gjenstand for oppfølging og oppfølging av kardiolog og reumatolog.

Stenose av aortaklappen: hvordan og hvorfor det oppstår, symptomer, hvordan å behandle

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aorta stenose, hva er mekanismene i utviklingen og årsakene til utseendet sitt. Symptomer og behandling av sykdommen.

Stenose av aorta er en patologisk innsnevring av et stort koronarfartøy, gjennom hvilket blod fra venstre ventrikel kommer inn i det vaskulære systemet (inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen).

Hva skjer i patologi? Av ulike årsaker (medfødte misdannelser, reumatisme, forkalkning), smalner aorta lumen ved utgangen fra ventrikkelen (i ventilområdet) og gjør det vanskelig å tømme blod inn i vaskulærsystemet. Som et resultat av dette øker trykket i ventrikkelkammeret, volumet av blodutløp minker, og med tiden vises ulike tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til organene (tretthet, tretthet).

Sykdommen varer i lang tid helt asymptomatisk (flere tiår) og manifesterer seg bare etter at smalens lumen er redusert med mer enn 50%. Utseendet på tegn på hjertesvikt, angina pectoris (en slags iskemisk sykdom) og svimmelhet forverrer verre pasientens prognose (livslengden reduseres til 2 år).

Patologi farlig dens komplikasjoner - lang progressiv innsnevring fører til en irreversibel økning i kammeret (dilatasjon) av den venstre ventrikkel. Pasienter med alvorlige symptomer (innsnevring av hulrommet etter at mer enn 50%) utviklet hjerteastma, lungeødem, akutt myokardial infarkt, plutselig hjertedød, uten åpenbare tegn på stenose (18%), sjeldne - ventrikkelflimmer, hjertestans tilsvarende.

Cure aorta stenose er helt umulig. Kirurgiske behandlingsmetoder (ventilproteser, dilatasjon av lumen ved ballongdynatasjon) vises etter utseendet av de første tegnene på aortainnsnevring (dyspné med moderat belastning, svimmelhet). I de fleste tilfeller er det mulig å forbedre prognosen betydelig (mer enn 10 år for 70% av de opererte). Klinisk oppfølging utføres på alle stadier gjennom hele livet.

Klikk på bildet for å forstørre

Legenekardiologen behandler pasienter med aortastensose, kirurgisk korreksjon utføres av kardiovaskulære kirurger.

Essensen av aorta stenose

Den svake forbindelsen til den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen (fra venstre ventrikelblod gjennom aorta går inn i alle organer) - en tricuspid aortaklaff ved munnen av fartøyet. Utvider, lar han i blodsystemet blodkroppene som ventrikkelen skyver når kutting og lukking forhindrer dem i å bevege seg tilbake. Det er på dette stedet at det er karakteristiske endringer i vaskulære vegger.

I patologi gjennomgår vev av ventiler og aorta ulike endringer. Disse kan være arr, adhesjoner, bindevevsadhesjoner, kalsiumsaltavsetninger (herding), aterosklerotiske plakk, medfødte misdannelser av ventilen.

På grunn av slike endringer:

 • fartøyets lumen smelter gradvis;
 • Ventilveggene blir uelastiske, tette;
 • utilstrekkelig avslørt og lukket
 • blodtrykket i ventrikkelen øker, forårsaker hypertrofi (fortykning av muskellaget) og dilatasjon (volumøkning).

Som et resultat, mangel på blodtilførsel til alle organer og vev.

Aortisk stenose kan være:

 1. Oververdi (fra 6 til 10%).
 2. Subvalvanced (fra 20 til 30%).
 3. Ventil (fra 60%).

Alle tre former kan være medfødt, oppkjøpt - eneste ventil. Og siden ventilformen forekommer oftere, da, når det gjelder aortastensose, er det vanligvis denne form for sykdommen som er underforstått.

Patologi er svært sjelden (i 2%) som uavhengig, kombinert med andre misdannelser (mitralventil) og sykdommer i kardiovaskulærsystemet (iskemisk hjertesykdom).

Aortisk stenose / vice: årsaker, tegn, operasjon, prognose

Hjertefeil er nå ganske vanlig patologi av det kardiovaskulære systemet og er et alvorlig problem, fordi for en lengre periode kan oppstå skjult, og i manifestasjon av perioden graden av hjerteklaffsykdom kommer allerede så langt at bare kirurgiske inngrep kan være nødvendig. Derfor, med de minste tegnene, bør du umiddelbart besøke en lege for å klargjøre diagnosen. Spesielt er det karakteristisk for en slik blemish som stenose av aorta-aorta eller aorta-stenose.

Stenose av aorta-ventilen er en av hjertesviktene, karakterisert ved en innsnevring av aorta-regionen som kommer fra venstre ventrikel og en økt belastning på myokardiet alle deler av hjertet.

Fare aortic lyte at innsnevring av lumen av aorta mengden av blod som er nødvendig for kroppen ikke kommer i blodkar, noe som fører til hypoksi (mangel på oksygen) i hjernen, nyrene og andre vitale organer. I tillegg, hjertet, prøver å presse blod inn i den stenotiske delen bærer en øket arbeid og lang arbeid i slike tilfeller uunngåelig fører til utvikling av sirkulasjonssvikt.

Blant annet ventilsykdommer, observeres aortastensose hos 25-30%, og utvikles hyppigere hos menn, og kombineres hovedsakelig med defekter i mitralventilen.

Hvorfor er det en vice?

medfødt stenose - unormalt utviklet aortaklaff

Avhengig av de anatomiske egenskapene til defekten, er ventiler, ventiler og ventiler i aorta preget. Hver av dem kan være medfødt eller oppnådd karakter, selv om valvulær stenose er oftere på grunn av de tilegnede årsakene.

Hovedårsak medfødt Aortisk stenose er et brudd på normal embryogenese (utvikling i prenatal perioden) av hjertet og store fartøy. Dette kan skje i et foster hvis mor har dårlige vaner, lever i økologisk ugunstige forhold, er dårlig næret og har en arvelig disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

årsaker ervervet aorta stenose:

 • Revmatisme, eller akutt revmatisk feber med tilbakevendende anfall i fremtiden - en sykdom som oppstår på grunn av en streptokokkinfeksjon og er karakterisert ved diffus sykdom i bindevevet, spesielt i hjertet og i leddene,
 • Endokarditt, eller inflammasjon av den indre foring av hjertet, med ulike årsaker - forårsaket av bakterier, sopp og andre mikroorganismer som faller inn i den systemiske sirkulasjon i løpet av sepsis ( "forurensning" av blod), for eksempel i pasienter med nedsatt immunforsvar, intravenøse stoffmisbrukere og andre,
 • Aterosklerotisk påføring, forekomster av kalsiumsalter i ventiler av aortakleven hos eldre med aterosklerose i aorta.

ervervet stenose - aortaklaffen påvirkes av eksterne faktorer

Hos voksne og eldre barn forekommer aortaklapplesjon oftest som følge av revmatisme.

Video: essensen av aortastensose - medisinsk animasjon

Symptomer hos voksne

Hos voksne, symptomer i begynnelsen av sykdommen, når området av aorta ventilåpningen er innsnevret litt (mindre enn 2,5 cm 2 men mer enn 1,2 cm 2), og stenose er moderat, kan være fraværende eller manifest bare litt. Pasienten er forstyrret av kortpustethet med betydelig fysisk anstrengelse, hjertebank eller sjeldne brystsmerter.

Med den andre graden av aorta-stenose (hullets område er 0,75 - 1,2 cm 2), tegn på stenose er mer uttalt. Disse omfatter alvorlig kortpustethet ved anstrengelse, hjerte smerte anginal natur, blekhet, svakhet, tretthet, synkope forbundet med færre blod matet ut i aorta, nedre lem ødem, tørrhoste, anfall av åndenød forårsaket av stagnasjon av blodet i blodårene i lungene.

Med kritisk stenose, eller alvorlig stenose av aorta åpning med et areal på 0,5 til 0,75 cm2, symptomene på vedkommende pasient, selv i ro. Dessuten er det tegn på alvorlig hjertesvikt - markert hevelse av ben, føtter, lår, magen eller hele kroppen, kortpustethet og astma med et minimum husholdning aktivitet, den blå farging av hud og fingrene (akrozianoz), vedvarende smerte i midt (hemodynamiske angina).

Symptomer hos barn

Hos nyfødte og spedbarn, er aorta ventil lidelse medfødt. Hos eldre barn og ungdom er stenosen av aortaklaffen vanligvis av en oppkjøpt natur.

Symptomer på stenose av aorta aorta hos et nyfødt barn er en kraftig forverring de første tre dagene etter fødselen. Barnet blir tregt, tar dårlig bryst, ansiktets hud, hender og føtter skaffer seg en blåaktig tinge. Hvis stenosen ikke er kritisk (mer enn 0,5 cm 2), kan barnet i de første månedene føle seg tilfredsstillende, og forverringen er notert i det første år av livet. Spedbarnet har en dårlig vektøkning, og det er takykardi (mer enn 170 slag per minutt) og kortpustethet (mer enn 30 luftveisbevegelser per minutt eller mer).

Med slike symptomer, bør foreldrene straks kontakte barnelege for å avklare barnets tilstand. Hvis legen hører lyden i hjertet i tilstedeværelsen av flamme, vil han utpeke flere undersøkelsesmetoder.

Diagnose av sykdommen

Diagnosen av aorta-stenose kan antas selv i fase av undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Av de karakteristiske trekkene tiltrekker man seg oppmerksomhet:

 1. Skarp pall, svakhet hos pasienten,
 2. Ødem på ansikt og føtter,
 3. akrozianoz,
 4. Det kan være kortpustethet i ro,
 5. Ved å lytte til brysthulen stetoskopet hørbar støy i projeksjonen av aortaventilen (den andre interkostalrom på høyre side av brystbenet), så vel som våte eller tørre rales i lungene.

For å bekrefte eller utelukke den forventede diagnosen foreskrives ytterligere testmetoder:

 • Echocardioscopy - ultralyd hjerte - ikke bare visualisere hjerteklaffen, men også for å evaluere viktige indikatorer som intrakardielle hemodynamikk, venstre ventrikulær ejeksjonsfraksjon (vanligvis ikke mindre enn 55%), etc.,
 • EKG, om nødvendig med en belastning, for å vurdere toleransen for pasientens motoraktivitet,
 • Koronarangiografi hos pasienter med samtidig lesjon av koronararteriene (myokardisk iskemi ved EKG eller angina pectoris klinisk).

behandling

Valget av behandlingsmetode er strengt individuelt i hvert enkelt tilfelle. Påfør konservative og kirurgiske metoder.

Medisineringsterapi reduserer til utnevnelse av narkotika som forbedrer hjertets kontraktilitet og blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta. Disse inkluderer hjerte glykosider (digoksin, strophanthin, etc.). Det er også nødvendig å lette hjertearbeidet ved hjelp av diuretika, som fjerner overflødig væske fra kroppen, og forbedrer dermed "pumping" av blod gjennom karene. Av denne gruppen brukes indapamid, dykker, lasix (furosemid), veroshpiron og andre.

Kirurgiske behandlingsmetoder Valvulær stenose av aorta brukes i tilfeller hvor pasienten allerede har de første kliniske manifestasjonene av hjertesvikt, men hun har ennå ikke hatt tid til å ta en alvorlig kurs. Derfor er det svært viktig for en kardiurgirurg å fange linjen når operasjonen allerede er vist, men ikke kontraindisert ennå.

 1. Metode for kirurgisk plastikkirurgi på ventilen består i å utføre operasjonen under generell anestesi, med disseksjon av brystbenet og med tilkoblingen av apparatet med kunstig sirkulasjon. Etter tilgang til aortaklappen er ventilklaffene kuttet med nødvendig suturering av deres deler. Metoden kan brukes til barn og voksne. Ulempene er også høy risiko for gjentakelse av stenose, så vel som arr-endringer i ventilflapper.

Minimalt invasiv kirurgi utføres med det formål å erstatte plast eller ventil

Ballong valvuloplasty metode er å bære gjennom arteriene i hjertet av kateteret, på enden av en ballong i en sammenfalt tilstand. Når legen under røntgenkontrollen når aortaklappen, oppblåses ballongen kraftig med brudd på de smeltede ventilklaffene. Metoden kan brukes både hos barn og voksne. Ulempene ved fremgangsmåten er en effektivitet på ikke mer enn 50% og en høy risiko for gjentakelse av stenose av ventilen.

 • Fremgangsmåte for protesventil består i fjerning av ventilens egne ventiler og ved transplantasjon av en mekanisk eller biologisk (cadaveric human, pig) protese. Den brukes hovedsakelig hos voksne. Ulemper ved metoden er behovet for livslang mottak av antikoagulantia i mekanisk protese og en høy risiko for å utvikle gjentatt stenose under transplantasjonen av den biologiske ventilen.
 • Indikasjoner for kirurgi for aorta-stenose:

  • Størrelsen på aortaåpningen er mindre enn 1 cm 2,
  • Stenose hos barn med en medfødt natur,
  • Kritisk stenose hos gravide kvinner (ballongvalvuloplasti brukes),
  • Venstre ventrikulær ejektjonsfraksjon mindre enn 50%
  • Kliniske manifestasjoner av hjertesvikt.

  Kontraindikasjoner til kirurgi:

  1. Alder over 70 år,
  2. Den terminale fasen av hjertesvikt,
  3. Alvorlige sammenhengende sykdommer (diabetes mellitus i dekompensasjonsfasen, bronkial astma under alvorlig eksacerbasjon, etc.).

  Livsstil med aortastensose

  I dag er hjertesykdom, inkludert stenose av aortaklappen, ikke en dom. Folk med denne diagnosen lever fredelig, går inn for sport, pleier og føder sunne barn.

  Likevel, glem at hjertets patologi ikke er verdt det, og bør lede en viss livsstil, de viktigste anbefalingene som er:

  • Overholdelse av kostholdet - utelukkelse av fete og stekte matvarer; avvisning av dårlige vaner spise et stort antall frukt, grønnsaker, frokostblandinger, gjærte melkprodukter; begrensning av krydder, kaffe, sjokolade, fete varianter av kjøtt og fjærfe;
  • Tilstrekkelig fysisk aktivitet - gå, gå til skogen, inaktiv svømming, gå på ski (alt etter avtale med legen).

  graviditet kvinner med aortastensose er ikke kontraindisert dersom stenosen ikke er kritisk, og alvorlig sirkulasjonsmangel oppstår ikke. Avbrytelse av graviditet er bare indikert når en kvinne har en forverrende tilstand.

  funksjonshemming er bestemt i nærvær av sirkulasjonsinsuffisiens 2B-3 stadier.

  Etter operasjonen Det er nødvendig å utelukke fysisk aktivitet i rehabiliteringsperioden (1-2 måneder eller mer, avhengig av hjertets tilstand). Barn etter operasjonen bør ikke gå på utdanningsinstitusjoner i den perioden som legen anbefaler, og unngå overfylte steder for å hindre infeksjon med luftveisinfeksjoner, noe som kan forverre barnets tilstand dramatisk.

  komplikasjoner

  Komplikasjoner uten kirurgi er:

  1. Progresjon av kronisk hjertesvikt til terminal med dødelig utgang,
  2. Akutt venstre ventrikulær svikt (lungeødem),
  3. Fatal rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi),
  4. Tromboemboliske komplikasjoner ved forekomsten av atrieflimmer.

  komplikasjoner etter operasjonen er postoperativ blødning og betente sår, hindring av hvilke er imidlertid hemostase (moxibustion små og mellomstore skip i såret) under operasjonen, i tillegg til vanlig bandasje i den tidlige postoperative periode. På et senere tidspunkt kan akutt eller gjentatt bakteriell endokarditt med ventilskader og restenose utvikles (re-fusion av ventilfliker). Forebygging er antibiotika.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig, særlig hos barn, som i første år av livet, er 8,5% av barn uten kirurgi dør. Etter operasjonen er prognosen gunstig i fravær av komplikasjoner og alvorlig hjertesvikt.

  I tilfelle av ikke-kritiske medfødt aortaklaffen stenose, under regelmessig tilsyn av behandlende lege, kirurgi overlevelse nådd mange år, og nå pasienter 18 år, bestemmer seg for å gjennomføre operasjonen.

  Generelt kan vi si at mulighetene for moderne, inkludert barn, hjertekirurgi, la oss korrigert feilen slik at pasienten kan leve et langt og lykkelig, ulegert liv.

  Aortisk stenose

  Aortisk stenose Er en sykdom relatert til hjerterytmen i hjertesystemet. Ved ordet vice betyr organisk skade på strukturen til hjerteventilen eller ventilåpningen. Årsakene til utseendet på slike sykdommer er forskjellige, fra medfødte patologier og til konsekvensene av infektiv endokarditt.

  Et spesielt trekk ved gruppen av sykdommer, som inkluderer aortastensose, er utseendet av alvorlige hemodynamiske lidelser. Siden normal blodstrøm blir forstyrret, må hjertet pumpe store mengder blod og takle høyere intrakardialt trykk enn om det klarte det som var i normen. Som et resultat oppstår en rekke skader i enkelte organers arbeid.

  Det er også nødvendig å vite at aortastensose har en viktig funksjon - den har en ekstremt langsom manifestasjon. Dette skyldes en sterkere venstre ventrikulær muskel. Han klarer seg lenger med effekten av økt trykk, som oppstår i det med aortastensose.

  Stenose av aortaklappen

  Stenose i medisin er forstått som innsnevring. Stenose av aorta ventilen er preget av en vedvarende sammenbrudd av aorta aorta. Det kan enten ervervet (under påvirkning av visse sykdommer) eller medfødt (en genetisk forårsaket defekt i ventiler av aortaåpningen og som følge av medfødt aortastensose).

  Ved lokalisering av lesjonen, er stenosen av aortaklappen delt inn i subvalvulær og ventil stenose. Den vanligste typen av aorta-stenose er selvfølgelig oppnådd valvulær aortastensose. Når den medisinske litteraturen nevner diagnosen "aortastensose", er den som standard spesifikk medfødt aorta-stenose.

  Aortisk stenose av årsaken

  En av de vanligste årsakene til aorta stenose er revmatisk feber. Under påvirkning av midlet B hemolytiske Streptococcus revmatisme, smelter commissures (forbindende ventil støtte) etterfulgt av aortaventilen og fibrosing skjøtes. Etter dette blir kalkningen avsatt på ventilene, og størrelsen på aortaåpningen er betydelig innsnevret. Som et resultat utvikler aorta stenose.

  Utseendet av aorta-stenose skyldes også aldersrelaterte endringer: Utseendet av kalsiumsalter på aortaklappen, etterfølgende fibrose og nedsatt mobilitet.

  Det er også viktig å forstå hvilke patologiske prosesser som utløser aortastensose i hjertet. Disse prosessene er ekstremt viktige for riktig oppfatning av det kliniske bildet og formålet med dagens behandlingsregime.

  Normalt er størrelsen på aortaåpningen hos en voksen ca. 4 cm. Når aortastensose opptrer, smelter dette hullet. Resultatet er at aortaåpningen har et mye mindre område enn i normen. Reduksjon av aortaåpningsområdet fører til komplikasjon av passering av blodstrømmen i aorta fra venstre ventrikel. For å forandre og fjerne denne vanskeligheten og ikke forstyrre prosessen med normal blodtilførsel av kroppen, prøver hjertet å øke trykknivået i det venstre ventrikulære kammeret. Trykket øker på tidspunktet for venstre ventrikelsystolen - det øyeblikk når blodet blir gasset til aorta av hjertet. I tillegg forlenger hjertet automatisk systole-tiden. Hjertet forsøker derfor å "tvinge" til å presse blod gjennom den trange aorta munnen, påvirket av aorta-stenose, og for å øke tiden for blodoverføring til aorta. Hjertet utløser disse mekanismene for det eneste formålet med å sikre en normal utslipp av blod inn i aortasystemet.

  Effekten av økt trykk i det venstre ventrikulære kammeret går ikke ustraffet for hjertet. Som svar på en økning i systolisk trykk, er det hypertrofi av myokardiet (myokard) i venstre ventrikel. Dette utvikler seg slik at myokardiet kan takle en høytrykksgradient og sørge for at den frigjør et volum blod som kan gi blod til organene som trenger det. Men den økte muskelmassen i venstre ventrikkel er mye mindre avslappet og strukket. På grunn av dette under diastolen (avslapping av venstre ventrikel) øker diastolisk trykk raskt.

  Normalt utfører hjertet følgende syklus:

  1. Atriell systole: På grunn av muskelsammentrekning presses blod inn i ventrikkene. Da slapper atriene av, og deres diastol kommer.

  2. Ventricular systole. Under sammentrekning av ventrikulær myokardium går blodstrømmen til lungene fra høyre ventrikel og inn i aortasystemet fra venstre. Og så rushes han inn i sirkulasjonen.

  3. En vanlig diastol.

  Det er viktig å forstå at når i en avdeling av hjertet er det en fase av hjertesyklusen, så i den andre avdelingen skjer motsatt helt. Så, når i systens atria, så i ventriklene i det øyeblikket vil det være en diastole.

  Således vil høytrykket i det venstre ventrikkekammeret på tidspunktet for avslapningen forstyrre prosessen der det venstre atrium vil presse blodstrømmen inn i det venstre ventrikulære kammer. I enkle ord vil venstre atrium ikke tømmes helt, og det vil være en viss mengde blod i den. Derfor øker venstre atrium antallet av dens sammentringene, slik at det ikke er "overflødig blod" igjen i den.

  Men til tross for at myokardiet i venstre ventrikel er sterkt nok, kan han ikke alltid takle det økende trykket. På et visst tidspunkt stopper ventrikkelen å motstå press og blir utvidet (strukket) under sin handling. I den strakte ventrikken fortsetter trykket å vokse og påvirker allerede det venstre atrium. Ikke i stand til å kjempe med høyt diastolisk trykk i kammeret i ventrikkelen, som er overflødig med blod, strekker atria også seg. Høyt venstre atrieltrykk påvirker lungene, og et fenomen som lungehypertensjon vises.

  Som et resultat fører utseendet til aorta-stenose til følgende patologiske forhold:

  1. Den strakte venstre ventrikkelen kan ikke lenger kaste ut det normale blodvolumet, noe som betyr at funksjonen til venstre ventrikel kan utvikle seg.

  2. Som et resultat av den langvarige eksistensen av aortastensose, som ikke lenger ledsages av kompenserende prosesser, kan det rette hjerte bli påvirket. Som et resultat av effekten av økende trykk, først i venstre ventrikel, deretter i det venstre atrium, utvikles den etterfølgende eksponeringen mot lungene, mitral aorta stenose. Det vil bli preget av tilstedeværelsen av aorta-stenose og mangel på mitralventilen, som vil oppstå på grunn av forlengelsen av høyre hjerte.

  Det antas at den tid i hvilken den venstre ventrikkel opphører å takle høyt systolisk blodtrykk, og til slutt strukket, slik at påfølgende karakteristisk for aortastenose endringer, er den gjennomsnittlige 4 år.

  Forresten, i klinikken av aorta stenose er det et såkalt konsept for "kritisk stenose". Dette er en reduksjon i aortaklaffåpningen til 0,75 cm 2. Med denne varianten av aorta-stenose vil pasienten raskt utvikle lungeødem og hjertesvikt.

  Og hvis aortaventilåpningen har et område fra 1,2 cm til 0,75 cm, blir denne stenosen kalt moderat aortastensose.

  Følgelig, med innsnevring av aortaklaffåpningsområdet i området 2,0 til 1,2 cm, blir denne stenose kalt ubetydelig.

  Aorta Stenose Symptomer

  Som beskrevet ovenfor klager pasienter vanligvis ikke på aortastensose i ganske lang tid. I lang tid er han i kompensasjonsstadiet. Klager hos pasienter, ved eventuelle ubehagelige opplevelser, vises når aortaklaffåpningen allerede er bestemt til nesten halvparten.

  De første "samtalene" for mulig tilstedeværelse av aorta-stenose er synkope eller synkope. Deres manifestasjon er forklart i følgende mekanisme, som følger med aortastensose. Faktum er at med aorta-stenose, vises en mekanisme med "fast ejection". Det består i det faktum at hjertet i løpet av trening ikke kan øke hjerteutgangen på grunn av en innsnevring av aortaklaffåpningen. På grunn av mangel på tilstrekkelig blodtilførsel, med fysisk anstrengelse, oppstår svimmelhet, kvalme og svakhet hos pasienter med aortastensose. Ved sen grader av stenose kan det midlertidige tap av bevissthet fremstå.

  Også tegn på aorta-stenose kan oppstå i hjerte-iskemisk smerte. Denne kliniske manifestasjonen forklares av det faktum at i ventiler av aortaklappene begynner kranspulsårene, som går inn i blodforsyningssystemet i hjertet. På grunn av brudd på nivået av normalt trykk mellom venstre ventrikel og aortaåpningen, er det en nedgang i blodstrømmen i disse arteriene. Som et resultat er blodtilførselen til hjertet ikke nok, noe som betyr at myokardialkemi og dets kliniske manifestasjoner, hjertesmerter, vil oppstå.

  Den tredje subjektive klagen med aortastensose vil være kortpustethet. Oppstår som følge av en forstyrrelse i funksjonen til venstre ventrikel, først i diastol, og deretter i systole, kan dyspné forvandle seg til venstre ventrikulær svikt. Det vil manifestere en hoste med rikelig, skumaktig, rosa slem. Det er skummende sputum med en rosa farge - dette er et klart tegn på stagnasjon i lungesirkulasjonen. Rosa farge i sputum skyldes en liten overgang av erytrocyter fra lungearteriesystemet til alveolene, som er tett omgitt av lungekar.

  Men endelig for å bekrefte diagnosen aortastensose er bare mulig med en full undersøkelse av pasienten. Dette er den eneste måten å identifisere et antall symptomer som er karakteristiske for stenose av aorta aorta.

  Først og fremst vær oppmerksom på utseendet. Med aorta-stenose, vil bleken av huden bli notert. Dette skyldes alle de samme nedsatte og reduserte utstrømmene av venstre ventrikel.

  Som venstre ventrikkel med aortastenose fikk enda høyere muskelmasse og redusere raskt, så ikke være vanskelig å identifisere en sterk apikal impuls og karakteristiske skjelvinger i hele atrial området. Oftest er denne hjernerystelsen i resonans med hjertekontraksjoner.

  Hvis du putter hendene i andre interkostalrom på høyre okologrudinnoy linjen (dette er det punktet hvor det er vanligvis tørket aorta), så vi kan føle skjelvende fingertuppene, som vil vises på tidspunktet for kontraksjon av venstre ventrikkel. Denne tremor er resultatet av blodstrømmen gjennom den smale aorta-elvemunningen. Og jo mer smal aorta er, desto lysere og bedre vil denne jitter eller "purring" bli bestemt.

  Hvis du starter en pulstest, vil pasienten med aortastensose ha en sjelden, liten fylling. De mer sjeldne sammentrekningene forklares av den andre kompensasjonsmekanismen, som vil starte hjertet - ved å øke hyppigheten av sammentrekninger i venstre ventrikel.

  Og hvis du undersøker blodtrykket, vil tilstedeværelsen av aortastensose reduseres i forhold til det normale systoliske ("øvre") trykket.

  Men uten tvil er det mest korrekte kliniske tegn på aorta-stenose et bestemt bilde, som legen vil lytte med et stetofonendoskop.

  Når aortaklaven tørkes, kan en systolisk grov støy lett oppdages av en stenotisk aortastensose. Årsaken til forekomsten er den samme som i "jitter", som allerede er beskrevet ovenfor. Blod passerer gjennom den trange delen av aorta, dets "vendinger" oppstår og det høres støy. Som jitter oppstår dette fenomenet ved sammentrekning av venstre ventrikel (det vil si systolen).

  I tillegg er det andre interessante endringer i funksjonen til hjertevalvularapparatet, som kan høres på. Siden den systemiske sirkulasjonen blir sendt til en forholdsvis liten mengde av blod, den andre tonen (og han er stemmen til diastolen av venstre ventrikkel og oppnås ved sammenbruddet av tre aortaventilen) er mye svakere enn normalt. En liten mengde blod slår aortaklaffen med liten kraft. Noen ganger er denne andre tonen enda vanskelig å lytte til. Grunnen til dette er veldig enkel: når ventilene aortastenose ofte fibrozirovany, og derfor inaktive og, igjen, smell med en mye mindre kraft og lyd.

  Mens det diastoliske trykket ikke begynte å øke i det venstre ventrikulære kammeret, vil den første tonen (renhetstone) høres relativt normalt. Men siden lengden på venstre ventrikel systole er økt, vil legen med et musikalsk øre kunne lytte til en liten reduksjon i sonoriteten til den systoliske tonen.

  I tillegg, når det er dekompensasjon, og trykk under diastolen øker - i området av hjerteaksen, vises 3. og 4. toner. Disse tonene manifesterer seg ikke under normal funksjon av hjerteventilapparatet, og er derfor betraktet som patologiske. Disse tonene vil fortelle legen at det venstre atrium allerede har blitt involvert, og det sliter med å skyve blod inn i venstre ventrikel, hvor høyt diastolisk trykk forstyrrer det.

  Med en forsømt patologisk prosess går de kliniske symptomene utover hjertet og ligger i de organene hvis blodtilførsel er gjenstand for brudd, med den eller andre profet. Med aorta-stenose lider lungene oftest. Hvis du lytter til dem med et stethofonendoskop, kan du høre våte boblende raler - dette er et tegn på tilstedeværelse av væske i lungene. Ved å trykke på lungene, hvis det er væske i dem, kan du høre hvordan slagljudet blir kortere og mindre sonorøst.

  Aortisk stenose behandling

  Behandling av aortastensose inkluderer kirurgiske og konservative metoder. I konservative metoder er oppmerksomheten fokusert på å eliminere konsekvensene av blodstrømssykdommer, hjertearytmier og forebygging av forekomsten av infeksiv endokarditt.

  Den første forsøker å eliminere fenomenet stagnasjon i lungesirkulasjonen. Tilordne diuretika (oftest bruk Furosemide). Det er viktig å foreskrive dem, med tanke på alle kliniske, instrumentelle og subjektive data og gjelde med stor forsiktighet.

  Med atriell fibrillasjon foreskrives hjerteglykosider (digoksin).

  Også kaliumpreparater ble også mye brukt i behandlingen av aortastensose.

  For å forbedre avslapping av hypertrophied myokardium, benyttes B-adrenoblokere eller antagonister av kalsiumblokkere (spesielt de som tilhører Verapamil-serien).

  Bruken av en nitratgruppe i aortastensose er kontraindisert. Nitrater reduserer hjerteutgang og lite blodvolum. Dette kan lett føre til en blodtrykksfall til et kritisk nivå.

  Oftest er konservative behandlingsmetoder kombinert med kirurgiske: de brukes til preoperativ forberedelse av pasienten og i den postoperative perioden.

  Men den viktigste metoden for behandling av aorta stenose er kirurgiske behandlingsmetoder. De avhenger av graden av dekompensering av defekten, ulike forstyrrelser som er konsekvensene av defekten og kontraindikasjonene tilstede.

  Oftest brukes protesen til aortaklappen eller ballongventilen.

  Hovedindikasjonene for kirurgisk korreksjon av aortastensose er:

  1. Tilstedeværelse av tilfredsstillende funksjon av myokardiet.

  2. Hvis den systoliske trykkgradienten i aortaklaffområdet er høyere enn 60 mm Hg, Art.

  3. På kardiogrammet er det tegn på økt venstre ventrikulær hypertrofi.

  I hovedsak vil de viktigste kontraindikasjonene til operasjonen være:

  1. Graden av trykk på aortaklappen er mer enn 150 mm fra st.

  2. Uttalte dystrofiske forandringer i venstre ventrikulær myokardium.

  Aortisk stenose kirurgi

  En av de mest brukte kirurgiske inngrepene er kunstig protese av aortaklappen. Hvis likevel avsløres små endringer i ventilene med ventilen med aorta-stenose, er det mer hensiktsmessig å begrense seg til mindre voluminøs kirurgisk inngrep: operativ separasjon av leddene til aortaklappen.

  Operasjonen for den kunstige erstatning av tricuspidortortisk ventil utføres ved først å forbinde pasienten med apparatet med kunstig sirkulasjon. Det vil si at hjertet er helt avskåret ("de-energized") fra den totale blodstrømmen.

  Etter starten av den kunstige sirkulasjonen dissekerer aorta og aortaklaffen blir inspisert, så fjernes den. Størrelsen på aortaventilåpningen måles, dens dimensjoner kontrolleres mot implantatet, som ligger umiddelbart i operasjonen. Etter å ha overbevist om at implantatet tilsvarer størrelsen på hullet, blir det syet. Deretter kontrollerer kirurgen operasjonsområdet for integritet. Etter dette kontrolleres funksjonskapasiteten til den nye protesventilen. Deretter fjernes mulige luftbobler, da deres tilstedeværelse med naturlig blodstrøm til hjertet kan resultere i emboli og død. Etter alt dette er brystet lukket og sydd.

  Etter operasjonen blir mye oppmerksomhet mot forebygging av postoperative komplikasjoner. Mest redd for fremveksten av postoperativ infeksiv endokarditt. Derfor er pasienter etter operasjonen for å korrigere aorta-stenose på terapi med bredspektret antibiotika. Den andre komplikasjonen, som er mest fryktet, er tromboembolisme. På grunn av dette tar pasienter etter en slik operasjon i lang tid antikoagulantia og antiaggreganter. Ofte liker de å bruke aspirin og heparin.

  Under bruk av proteser brukes ulike typer implantater: ball- eller skiveproteser fra kunstige materialer eller biologiske implantater, tatt fra pasientens biologiske materiale. Selvfølgelig, best av alt, er det det andre delsettet av proteser. Siden de tas fra pasientens kropp, reduseres risikoen for avvisning av en ny ventil hos pasienter med aortastensose.

  Det er viktig å forstå at jo tidligere implantasjonen av en ny ventil er laget, kan man få bedre resultater. Hvis du utfører en operasjon i de tidlige stadiene av aortastensose, vil risikoen for postoperative komplikasjoner bli mye lavere og postoperativ rehabilitering for pasienten blir lettere.

  Stenose av aorta ventilen ervervet (stenose av aorta elvemunning)

  Defekter av aortaventilen rangerer andre i frekvens etter nederlag av mitralventilen blant alle oppnådde hjertefeil. I de fleste tilfeller er det en kombinasjon av stenose av aorta-aorta med aortaventilinsuffisiens, mens den i isolert form er aorta-stenose mye mindre vanlig.

  Aortaventilen er dannet av bindevev, og har tre klaffer, ved tidspunktet for dråpe bevegelse av blod fra det venstre hjertekammer inn i aorta (en av de store blodkar i kroppen, og gir hele kroppen med blod rikt på oksygen). Vanligvis er aortaklaffåpningsområdet fra tre til fire kvadratmeter. Hvis en hvilken som helst patologisk prosess i munningen av aorta (stedet for utløpet av aorta fra den venstre ventrikkel) påvirker klaffen, fører det til utvikling av arrdannelse i dem, og til dannelse av den innsnevring (stenose) av ventilhullet.

  Således aortastenose - en sykdom relatert til hjertesykdommer og store fartøy som oppstår som et resultat av organisk hjertesykdom, som er skapt som et resultat av en uttalt hindring for blodstrøm inn i aorta, noe som påvirker opprettholdelsen av arterielt blod til vitale organer og hele kroppen.

  Allokere medfødt og anskaffet aorta stenose. I sin tur er medfødt stenose nadvalvalnym, valvular og subvalvular, og ervervet nesten alltid lokalisert i ventiler (valvulær stenose). Nedenfor vil vi vurdere hovedtegnene og behandlingen av anskaffet stenose av aortaklappen.

  Årsakene til anskaffet aorta stenose

  I de fleste tilfeller (ca 70-80%) forårsaker aorta-stenose reumatisme og utholden bakteriell endokarditt (oftere hos unge). Eldre mennesker til aortastenose kan resultere i utvikling av aterosklerotiske plakk på veggene i aorta, så vel som avsetningen av kalsiumsalter i heftet, aterosklerotiske.

  Symptomer på aortastensose

  I hjertet av kliniske tegn er et brudd på hemodynamikk (blodstrøm) både i hjertet og i hele kroppen. I aorta, og dermed i alle indre organer, strømmer blodet mye mindre enn i et normalt fungerende hjerte. Dette er manifestert ved symptomer som hyppig svimmelhet, blek hud, ledet, dyp besvimelse, muskelsvakhet, uttalt tretthet, følelse sterke hjerteslag.

  Fordi det venstre ventrikulære muskelmassen blir øket for å overvinne motstanden mot blodstrømmen (venstre ventrikkel hypertrofi oppstår), og koronar (eget hjerte) fartøy er ikke i stand til å tilveiebringe hjertemuskelen med oksygen, utvikler angina. I dette tilfellet er pasienten plaget av angrep av brystsmerter, som gir i venstre arm eller i skulderbladet, som oppstår under fysisk anstrengelse eller i ro.

  Som hjertemuskelformering andre hjertekamrene (venstre forkammer, høyre ventrikkel) på grunn av dens manglende evne til å takle motstanden som har symptomer på stagnasjon av blodårer i lunge, lever, muskel, nyre og andre organer. Pasienten, og således forstyrre dyspné på gang eller i ro, passer "hjertearytmier" astma episoder med lungeødem (åndenød ved hvile og i liggende stilling med boblende tung pust), smerter i høyre ribben, abdominal utvidelse på grunn av opphopning av væsken i bukhulen, hevelse i nedre ekstremiteter. Arytmier er mye mindre vanlig enn i mitral, og er mer sannsynlig å bli registrert ventrikkel arytmi.

  Alle disse symptomene manifesterer seg på forskjellige måter avhengig av scenen i prosessen.

  Derfor, i den fasen av kompensasjon hjertet til å takle den økte belastningen på den, og symptomene ikke vises for en viss tid (for eksempel i flere tiår, hvis feil utviklet i ung alder og graden av innsnevring er ikke veldig uttalt).

  I underkompensasjonsstadiet (latent hjertesvikt) oppstår symptomer når det utføres en betydelig fysisk belastning, spesielt ikke vanlig for pasienten.

  I stadier av dekompensasjon - alvorlig hjertesvikt, alvorlig hjertesvikt og terminal - symptomene beskrevet ovenfor, bekymrer pasienten ikke bare med den minste husholdningenes belastning, men også i ro.

  I terminalstadiet er det et dødelig utfall på grunn av komplikasjoner og irreversible forandringer i hjertets celler og vitale organer.

  Diagnose av aortastensose

  Noen ganger, i fravær av klager, kan aorta-stenose diagnostiseres ved et uhell under en planlagt undersøkelse av pasienten. I nærvær av klager fra hjertet, er diagnosen etablert i henhold til følgende undersøkelsesmetoder:

  - klinisk undersøkelse: anslått klager, historie av sykdommen og utseendet av pasient arter, samt gjennomført auskultasjon (lytting) av brystet, der legen fanget grov systolisk bilyd ved projeksjon av aortaklaffen - i andre interkostalrom til høyre for sternum, knitrer i lungene på grunn av lunger i dem, hvis det er en;
  - laboratoriemetoder: når en generell blod og urin, blod biokjemiske og immunologiske analyser viste tegn til betennelse, slik som reumatoid gjentatte angrep eller svak bakteriell endokarditt; tegn på nedsatt lever- og nyrefunksjon tegn på lipid metabolisme lidelser i aterosklerose - en økning i kolesterol, en ubalanse av triglyserider med høy og lav tetthet, etc.;
  - instrumentelle metoder for studien: utført et elektrokardiogram (enkel eller daglig overvåking av indikasjoner), phonocardiography (PCG - undersøkelsesmetode for å konvertere audiostøysignaler i hjertet til elektriske, registrere dem på fotografisk papir, og en mer fullstendig analyse av akustiske fenomen med hjertesykdom), bryst celler, ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Ultralyd i hjertet - det eneste ikke-invasive (uten innføring av kroppens vev) metoder, slik at du kan klargjøre diagnosen. Ved utførelse av denne fremgangsmåten, estimert mengde, struktur, tykkelse og mobilitet klaffer, graden av innsnevring av ventilåpningen med sin måleområdet, graden av hemodynamiske - hypertrofi i venstre hjertekammer med økning av dens volum, en trykkøkning i den venstre ventrikkel og reduksjonen i aorta, noe som reduserer slagvolum og fraksjonene ejection (mengden blod utkastet til aorta for en kardial sammentrekning).

  Avhengig av graden av innsnevring av ventilringen i aortaåpningen, er det vanlig å skille mellom tre grader av aortastensose:
  1 grad - ubetydelig stenose - området av åpningen til ventilringen er mer enn 1,6 kvadratmeter. cm.
  2 grader - moderat stenose - området er 0,75 - 1,6 kvadratmeter. cm.
  3 grader - alvorlig stenose - et innsnevringsområde på mindre enn 0,75 kvadratmeter. cm.

  I diagnostisk uklare tilfeller, og før ventilen operasjonen kan være indikert Hjartekateterisering kammere med trykkdifferansemåling i den venstre ventrikkel og aorta. Denne trykk-gradient er også basis for klassifiseringen tilsvarer svak stenosis med gradienten av mindre enn 35 mm Hg, moderat stenose - 36 - 65 mm Hg, stenoser - over 65 mm Hg, det vil si jo større stenose og obstruksjon av blodstrømmen, i høyere trykk i venstre ventrikel og mindre i aorta, noe som påvirker veggene i ventrikkelen og blodtilførselen til hele kroppen negativt.

  Behandling av stenose av aorta-elvemunningen

  Valget av den optimale behandlingsmetoden bestemmes individuelt av behandlende lege for hver bestemt pasient. Legemidler, operasjoner på aortaklappen og deres kombinasjon brukes.

  diuretika (veroshpiron, indapamid, furosemid), hjerteglykosider (digitoksin, strophanthin), stoffer som reduserer blodtrykket (perindopril, lisinopril), og senker hjertefrekvensen (konkor, koronal): Den følgende kan tildeles Fra farmakologiske legemiddelgrupper. Disse stoffene er oppnevnt strengt på bevis i forbindelse med en eventuell betydelig reduksjon i blodtrykk og forekomsten av en forverring i helsetilstand er nødvendig å informere behandlende lege.

  Formuleringer som strekker perifere kar og anvendt for behandling av lungeødem og angina (nitrat - nitroglycerin nitrosorbid) anvendes ikke alltid med ekstrem forsiktighet, siden deres anvendelse ved angina pectoris på grunn av aortastenose (relativ koronarinsuffisiens) for det første ineffektiv, og for det andre, er det fylt med skarp trykkreduksjon inntil utviklingen av kollaps med den begrensning av blodstrømmen til organer og vev.

  En radikal metode for herding av aorta stenose er kardiologisk kirurgi. Operasjonen er indisert for moderat og alvorlig grad av stenose og tilstedeværelse av hemodynamiske lidelser og / eller kliniske manifestasjoner. Med moderat stenose kan påføres valvuloplasty (disseksjon av adhesjon og adhesjon til ventilklaffene), og når de uttrykkes stenose, særlig hvis den er kombinert med svikt kan klaffprotesen (erstatning av kunstig mekanisk eller biologisk protese).

  Bytte aortaklaffen med en mekanisk protese

  Livsstil med aortastensose

  Overholdelse av anbefalingene for en livsstil med denne feilen er ikke mye forskjellig fra andre kardiovaskulære sykdommer. Pasienten bør utelukke fysisk aktivitet, begrense inntaket av væske og bordsalt, slutte å drikke alkohol, røyking, fett, stekt, kolesterolrik mat. Det er også nødvendig å regelmessig og regelmessig ta foreskrevet medisiner og besøke legen med de nødvendige diagnostiske tiltakene.

  I tilfelle av graviditet med aortastenose taktikken til legen for å bevare graviditeten avhenger av klinisk stadium av prosessen. I den fasen av kompensasjons og subcompensation graviditet kan den bli forlenget, men dekompensasjon lyte er en indikasjon for terminering av graviditet. Dette skyldes det faktum at under svangerskapet belastningen på sirkulasjonssystemet til en gravid øker, og dette kan føre til en forverring av hemodynamiske parametre, utvikling av komplikasjoner hos mor og foster (trusselen om tidlig fødsel, fetoplacental insuffisiens, og andre).

  Komplikasjoner av aorta stenose

  Uten behandling er sykdommen strengt går gjennom alle fem stadier av sin utvikling, det vil si, før eller senere kommer det en degenerative, irreversible forandringer i hjertemuskelen, lunge, hjerne, lever, nyrer og andre organer, noe som fører til døden. Ifølge enkelte forfattere, mer enn halvparten av pasientene ikke får behandling, dør i de to første - tre år etter utbruddet av kliniske symptomer. Det er også ganske sannsynlig å utvikle komplikasjoner som truer menneskers liv - fatale hjertearytmier (for eksempel ventrikkelflimmer, komplett atrioventrikulær blokk, ventrikkeltakykardi), plutselig hjertedød, akutt hjertesvikt, systemisk emboli (frigjøring av blodpropp i lungene blodkar, hjerte, hjerne, tarmene, femorale arterier).

  Komplikasjoner kan utvikle seg ikke bare som et resultat av lang eksisterende aortastenose, men også i løpet av operasjonen på aortaventilen, særlig utvikling av bakteriell betennelse av ventilspissene på grunn av virkningen av patogener i blod - bakteriell endokarditt, trombedannelse på ventilene eller hjertet hulrom med mulig slippe dem inn i blodkarene, hjerterytmeforstyrrelser, forekomsten av restenose (restenose) på slutten av postoperative perioden resulterer revmatiske gjentatte angrep. Forebygging av slike oslozheny er livslang antikoagulerende og antiblodplatemidler - narkotika, "tynning" blodet og forhindring av trombose økt, f.eks, klokker, warfarin, klopidogrel, aspirin og mange andre. I tillegg hindrer den utvikling av infeksjon antibiotika i tidlig driftsperiode og i løpet av medisinske diagnostiske prosedyrer og mindre operasjoner i den etterfølgende livet til pasienten, slik som tannuttrekking, undersøkelse av blæren med sin kateterisering, abort og så videre.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig. Etter kirurgisk korreksjon av feilen kommer forbedring av kliniske og hemodynamiske parametre, og overlevelse av disse pasientene når ca 170 innen ti år etter operasjonen, som er god nok kriterium for vellykket hjertekirurgi behandling av aortastenose.

  Les Mer Om Fartøyene