Stenose av aortaklappen: hvordan og hvorfor det oppstår, symptomer, hvordan å behandle

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aorta stenose, hva er mekanismene i utviklingen og årsakene til utseendet sitt. Symptomer og behandling av sykdommen.

Stenose av aorta er en patologisk innsnevring av et stort koronarfartøy, gjennom hvilket blod fra venstre ventrikel kommer inn i det vaskulære systemet (inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen).

Hva skjer i patologi? Av ulike årsaker (medfødte misdannelser, reumatisme, forkalkning), smalner aorta lumen ved utgangen fra ventrikkelen (i ventilområdet) og gjør det vanskelig å tømme blod inn i vaskulærsystemet. Som et resultat av dette øker trykket i ventrikkelkammeret, volumet av blodutløp minker, og med tiden vises ulike tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til organene (tretthet, tretthet).

Sykdommen varer i lang tid helt asymptomatisk (flere tiår) og manifesterer seg bare etter at smalens lumen er redusert med mer enn 50%. Utseendet på tegn på hjertesvikt, angina pectoris (en slags iskemisk sykdom) og svimmelhet forverrer verre pasientens prognose (livslengden reduseres til 2 år).

Patologi farlig dens komplikasjoner - lang progressiv innsnevring fører til en irreversibel økning i kammeret (dilatasjon) av den venstre ventrikkel. Pasienter med alvorlige symptomer (innsnevring av hulrommet etter at mer enn 50%) utviklet hjerteastma, lungeødem, akutt myokardial infarkt, plutselig hjertedød, uten åpenbare tegn på stenose (18%), sjeldne - ventrikkelflimmer, hjertestans tilsvarende.

Cure aorta stenose er helt umulig. Kirurgiske behandlingsmetoder (ventilproteser, dilatasjon av lumen ved ballongdynatasjon) vises etter utseendet av de første tegnene på aortainnsnevring (dyspné med moderat belastning, svimmelhet). I de fleste tilfeller er det mulig å forbedre prognosen betydelig (mer enn 10 år for 70% av de opererte). Klinisk oppfølging utføres på alle stadier gjennom hele livet.

Klikk på bildet for å forstørre

Legenekardiologen behandler pasienter med aortastensose, kirurgisk korreksjon utføres av kardiovaskulære kirurger.

Essensen av aorta stenose

Den svake forbindelsen til den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen (fra venstre ventrikelblod gjennom aorta går inn i alle organer) - en tricuspid aortaklaff ved munnen av fartøyet. Utvider, lar han i blodsystemet blodkroppene som ventrikkelen skyver når kutting og lukking forhindrer dem i å bevege seg tilbake. Det er på dette stedet at det er karakteristiske endringer i vaskulære vegger.

I patologi gjennomgår vev av ventiler og aorta ulike endringer. Disse kan være arr, adhesjoner, bindevevsadhesjoner, kalsiumsaltavsetninger (herding), aterosklerotiske plakk, medfødte misdannelser av ventilen.

På grunn av slike endringer:

 • fartøyets lumen smelter gradvis;
 • Ventilveggene blir uelastiske, tette;
 • utilstrekkelig avslørt og lukket
 • blodtrykket i ventrikkelen øker, forårsaker hypertrofi (fortykning av muskellaget) og dilatasjon (volumøkning).

Som et resultat, mangel på blodtilførsel til alle organer og vev.

Aortisk stenose kan være:

 1. Oververdi (fra 6 til 10%).
 2. Subvalvanced (fra 20 til 30%).
 3. Ventil (fra 60%).

Alle tre former kan være medfødt, oppkjøpt - eneste ventil. Og siden ventilformen forekommer oftere, da, når det gjelder aortastensose, er det vanligvis denne form for sykdommen som er underforstått.

Patologi er svært sjelden (i 2%) som uavhengig, kombinert med andre misdannelser (mitralventil) og sykdommer i kardiovaskulærsystemet (iskemisk hjertesykdom).

Aortisk stenose

Ved å begrense aortaåpningen ved siden av ventilen, forårsaker det en forstyrrelse i den normale blodstrømmen i hjertet av venstre hjertekammer. Denne sykdommen kalles stenose av aortaklappen, eller bare aorta-stenose, og anses å være en sykdom i kardiovaskulærsystemet. Slike hjertesykdommer er medfødt og oppkjøpt - i 30 år regnes det som medfødt, og etterkjøpt eller revmatisk. Stenose av aorta regnes som en av de vanligste hjertepatologiene, og forekommer hos nesten 80% av pasientene (hovedsakelig hos menn).

Hva er det

Stenose av aorta-ventilen er tilstanden der ventilens lumen og stenose av aortaåpningen smelter, noe som resulterer i at blodstrømmen fra venstre ventrikkel til stor sirkulasjon forstyrres.

Denne hjertesykdommen refererer til svak, konsekvensene av det kan få seg til å føle seg mange år etter starten.

Normal ventil og med aortastensose

symptomer

Kardial stenose av aorta kan forekomme over ventilen, valvulær og valvulær - dette avhenger av beliggenheten.

Symptomer på aortastensose varierer på forskjellige stadier av sykdommen, hvorav det bare er fem:

 • Full betaling. Denne fasen kjennetegnes av en meget liten deformasjon av fartøyet, og som regel krever ingen kirurgisk korreksjon. Men selv på dette stadiet av sykdommen bør alltid henvise til en kardiolog for observasjon.
 • Skjult hjertesvikt. Denne sykdomsgraden er svært ønskelig å korrigere ved kirurgisk inngrep. Symptomer på den andre fasen av stenose kan allerede ses på elektrokardiogrammet og under radiografien. Pasienten begynner å lide av kortpustethet, svimmelhet og rask tretthet.
 • Relativ koronarinsuffisiens. I den tredje fasen av aorta-stenose blir kirurgens inngrep nødvendig. Pasienten har synkope, angina begynner, og dyspnø blir mye verre.
 • Alvorlig hjertesvikt. Dyspné manifesterer seg selv når pasienten er i ro. Om natten begynner astmatiske angrep. Kirurgiske operasjoner innen arteriell ventil er allerede ineffektive, og er enkelt kontraindisert. I noen tilfeller kan kardiovaskulær terapi hjelpe.
 • Terminal scenen. Den siste fasen av sykdommen. Patologi utvikler seg, behandling med medisiner gir ingen meningsfulle resultater. Uttales dyspnø, det legger til et puffy syndrom. Kirurgi er umulig.

Det er lett å konkludere med at å se i hans svimmelhet, kortpustethet (opp til anfall av åndenød), slapphet og en tendens til å besvime, må du oppsøke lege umiddelbart - påvisning av sykdommen på et tidlig stadium vil gi rom for rettidig medisinsk eller kirurgisk korreksjon.

barn

Dessverre kan aorta-stenose manifestere seg i helt hvilken som helst alder, og ofte kan symptomene ses hos små barn eller til og med nyfødte. I sistnevnte tilfelle er tale oftest om arvelighet.

Selv om det er andre mulige årsaker som fører til utvikling av hjertesykdom:

 • Bakteriell endokarditt eller revmatisk feber - hos barn som har gjennomgått disse sykdommene utvikler ofte aortastenose.
 • Feil lukning av hjerteventilen, dens medfødte patologi.
 • Noen smittsomme sykdommer.
 • Først kan du ikke merke noen manifestasjon av stenose hos et barn, men etter hvert som sykdommen utvikler seg, finner du følgende symptomer:
 • Palpitasjon blir uregelmessig, i noen tilfeller begynner arytmi.
 • Barnet blir veldig fort trøtt, med sterke følelsesmessige eller fysiske anstrengelser, har han sviktet.
 • I brystet begynner en følelse av tetthet, det er smerter.
Økt tretthet i et barn - en av årsakene til aortastensose

For å fullt ut svare på spørsmålet om dette er skremmende når aorta-stenose utvikler seg hos barn, bør det bemerkes at aorta-stenose hos barn i noen tilfeller resulterer i en plutselig asymptomatisk død.

I nyfødte babyer er det vanskelig å diagnostisere sykdommen, men symptomene på stenose av aortaklappen ser lysere ut etter hvert som de blir eldre. Legene anbefaler at barn som lider av denne sykdommen, unngår følelsesmessig stress og fysisk overarbeid. Behandling av aorta-stenose innebærer vanligvis å ta antibiotika.

årsaker

Hovedårsaken til utviklingen av sykdommen er revmatisering av aortabladene. På grunn av revmatisme, deformeres ventilflikene, blir de tettere og gradvis smeltes, noe som medfører en reduksjon i ventilringen.

Også aortastenose kan oppstå på grunn av for eksempel nyredysfunksjon, lupus og forkalkning av aortaventilen. Utviklingen av sykdommen blir sterkt akselerert av faktorer som røyking, hyppige økninger i blodtrykk og hyperkolesterolemi.

behandling

Behandling av aorta stenose i tidlige stadier inkluderer konstant medisinsk tilsyn og regelmessige undersøkelser. Til en begynnelse diagnostiseres stenose av aortaklaffen ved å utføre alle nødvendige tester og laboratorietester, og deretter er riktig behandling foreskrevet.

Legemidler til aortastensose er diuretika (oftest furosemid), hjerteglykosider og kaliumholdige legemidler. I mer avanserte tilfeller brukes kirurgisk korreksjon: ballongplastikk og proteser.

forebygging

Selvfølgelig, når aorta-stenose er en medfødt patologi, er det ikke hensiktsmessig å snakke om forebygging. Men utviklingen av den ervervede form er ganske mulig å forebygge, forebygge og kurere de sykdommene som forårsaker det i tide. Det er verdt å vite at selv ordinær tonsillitt, ikke riktig kurert, er i stand til å gi alvorlige komplikasjoner til hjertet.

Det er nødvendig å nøye overvåke tilstanden til sine skip, og hindrer kolesterol avleiringer på veggene - på denne måten kan du forlenge levetiden betraktelig og unngå mange helseproblemer som voksen, og i alderdommen.

Stenose av aorta aorta (aorta stenose) og alle dens funksjoner

Menneskets hjerte er en kompleks og subtil men sårbar mekanisme som styrer arbeidet i alle organer og systemer.

Det er en rekke negative faktorer, som begynner med genetiske lidelser og slutter med feil livsstil, noe som kan føre til feil i arbeidet med denne mekanismen.

Deres resultat er utviklingen av sykdommer og patologier i hjertet, inkludert stenose (innsnevring) av aorta-elvemunningen.

Generell informasjon

Stenose av aorta aorta (aorta stenose) er en av de vanligste hjertesviktene i det moderne samfunnet. Det er diagnostisert i hver femte pasient i en alder av 55 år, med 80% av pasientene som menn.

Hos pasienter med denne diagnosen er det en innsnevring av aortaklaffåpningen, noe som fører til brudd på blodstrømmen som går til aorta fra venstre ventrikel. Som et resultat, må hjertet gjøre store anstrengelser for å pumpe blod inn i aorta gjennom den reduserte åpningen, hvilken forårsaker alvorlige brudd på hans arbeid.

Årsaker og risikofaktorer

Aortisk stenose kan være medfødt (oppstår som et resultat av en anomali av intrauterin utvikling), men oftere utvikler den i prosessen med en persons liv. Årsakene til sykdommen inkluderer:

 • hjertesykdommer av reumatoid natur, som vanligvis oppstår som følge av akutt revmatisk feber på grunn av infeksjoner forårsaket av en bestemt gruppe virus (gruppe A hemolytiske streptokokker);
 • aterosklerose i aorta og ventil - en lidelse som er forbundet med nedsatt lipidmetabolisme og kolesterolavsetning i karene og ventilflappene;
 • degenerative endringer i hjerteventilene;
 • infeksiv endokarditt.

Klassifisering og stadier

Aortisk stenose har flere former, som preges av forskjellige kriterier (lokalisering, grad av blodstrømskompensasjon, grad av innsnevring av aortaåpningen).

 • på lokalisering av innsnevring Stenose av aorta kan være ventil, nadvalvalnym eller podvalvapennym;
 • etter kompensasjonsgrad blodstrøm (av hvor mye hjertet klarer å takle den økte belastningen) - kompenseres og dekompenseres;
 • etter grad av innsnevring aorta produserer en moderat, uttalt og kritisk form.

Forløpet av aorta stenose er preget av fem faser:

 • Fase I (full kompensasjon). Klager og manifestasjoner er fraværende, vice kan kun bestemmes gjennom spesielle studier.
 • II-scenen (latent mangel på blodstrøm). Pasienten er bekymret for mild malaise og tretthet, og tegn på venstre ventrikulær hypertrofi bestemmes radiografisk og ved EKG.
 • III stadium (relativ koronarinsuffisiens). Det er smerter i brystet, besvimelse og andre kliniske manifestasjoner, hjertet øker i størrelse på grunn av venstre ventrikel, på EKG - dets hypertrofi, ledsaget av tegn på koronarinsuffisiens.
 • IV-scenen (alvorlig venstre ventrikulær svikt). Klager av alvorlig ubehag, stagnasjon i lungene og en signifikant økning i venstre hjerte.
 • V stadium, eller terminal. Hos pasienter er det observert progressiv svikt i både venstre og høyre ventrikel.

Mer om sykdommen, se denne animasjonen:

Er det skummelt? Farer og komplikasjoner

Kvalitet og forventet levetid for en pasient med aortastensose Avhenger av sykdomsstadiet og alvorlighetsgraden av kliniske tegn. Hos mennesker med kompensert form uten uttrykte symptomer er det ingen direkte trussel mot livet, men symptomene på venstre ventrikulær hypertrofi anses å være prognostisk ugunstige.

Hos pasienter med "klassisk triade" (angina, synkope, hjertesvikt), er forventet levetid sjelden mer enn fem år. I tillegg, i de siste stadiene av sykdommen er det stor risiko for plutselig død - Omtrent 25% av pasientene diagnostisert med stenose av aorta aorta dør plutselig fra dødelige ventrikulære arytmier (vanligvis er de personer med alvorlige symptomer).

De vanligste komplikasjonene av sykdommen inkluderer:

 • kronisk og akutt svikt i venstre ventrikel;
 • hjerteinfarkt;
 • atrioventikulær blokkering (forekommer relativt sjelden, men kan også føre til plutselig død);
 • ødemer og overbelastning i lungene;
 • Systemiske emboler forårsaket av kalsiumstykker fra ventilen kan forårsake slag og synshemming.

symptomer

Ofte manifesterer tegnene på stenose av aortaåpningen seg ikke lenge. Blant symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, skiller:

 • Kortpustethet. I utgangspunktet vises det bare etter fysisk anstrengelse og helt fraværende i ro. Over tid oppstår dyspnø i en rolig tilstand og intensiverer i stressende situasjoner.
 • Brystsmerter. Ofte har de ikke nøyaktig lokalisering og manifesteres hovedsakelig i hjertet. Følelser kan være undertrykkende eller søm, vare ikke mer enn 5 minutter og øke med fysisk stress og stress. Smerter av angina pectoris (akutt, bestråling i arm, skulder, under scapula) kan bli notert selv før utseendet av uttalt symptomer og er det første signalet til utviklingen av sykdommen.
 • besvimelse. Vanligvis observert under trening, mindre ofte - i en rolig tilstand.
 • hjertebank hjertebank og svimmelhet.
 • Alvorlig tretthet, redusert effektivitet, svakhet.
 • Følelse av kvelning, som kan styrkes i den bakre posisjonen.

Når skal jeg se en lege?

Ofte er sykdommen diagnostisert ved et uhell (med forebyggende undersøkelser) eller i de sentrale stadiene fordi pasienter avviser symptomene på tretthet, stress eller ungdomsår.

diagnostikk

Diagnose av stenose av defekten er kompleks og inkluderer følgende metoder:

 • Anamnesis historie. En analyse av pasientens klager, tidligere medisinsk historie og slektshistorie (tilfeller av hjertesykdom eller plutselig død fra nærmeste familie).
 • Eksteriør inspeksjon. Hos pasienter, blek og cyanotisk hud, er lyder i hjertet og hvesenhet i lungene notert, og periferpulsen på de radiale arteriene er svak og sjelden.
 • auskultasjon aorta stenose. Metoden består i å lytte til toner og rytmer i hjertet - med aortastensose II-tone er vanligvis svekket eller helt fraværende, så vel som systolisk og diastolisk lyd.

 • Fullstendig blodtelling. Det utføres for å bestemme nivået av erytrocyter, blodplater, leukocytter, samt nivået av hemoglobin.
 • Generell analyse av urin. Det gir en mulighet til å identifisere brudd som kan påvirke sykdomsforløpet.
 • EKG. Metode for å vurdere hjertets elektriske aktivitet, som gjør det mulig å identifisere brudd på hans arbeid.
 • ekkokardiografi. Ultralydundersøkelse som bestemmer graden av aortainnsnevring og den viktigste hjertefunksjonen.
 • Koronar angiografi med aortografi. Invasiv prosedyre, som innebærer inntrengning i hendene og føttene til undersøkelsen av hjertets og aortas blodkar.
 • Test med fysisk anstrengelse. Lasttester inkluderer en gåttest, en stasjonær sykkel og en tredemølle.
 • Metoder for behandling

  Spesifikk terapi for aortastensose eksisterer derfor ikke Behandlingens taktikk velges basert på sykdomsstadiet og alvorlighetsgraden av symptomene. I alle tilfeller må pasienten registrere seg hos kardiologen og være under streng overvåkning. Det anbefales å sende EKG hvert sjette år, avvisning av dårlige vaner, kosthold og strenge regimer av dagen.

  Pasienter med I og II stadier av sykdommen er foreskrevet medisinsk behandling rettet mot normalisering av arteriell trykk, eliminering av arytmi og senking av stenose-progresjon. Vanligvis inkluderer det inntak av diuretika, hjerteglykosider, legemidler som reduserer blodtrykk og hjertefrekvens.

  Radikale metoder for de første stadier av aorta-stenose inkluderer kardiovaskulær operasjon. Ballong Valvuloplasty (en spesiell ballong injiseres i aortaåpningen og deretter oppblåses mekanisk) regnes som en midlertidig og ineffektiv prosedyre, hvorefter i de fleste tilfeller forekommer et tilbakefall.

  I barndommen pleier leger vanligvis til valvuloplasty (kirurgisk plast av ventilen) eller Ross operasjoner (lungeventransplantasjon til aorteposisjonen).

  I III- og IV-stadier av aorta-stenose gir konservativ medisinsk behandling ikke den rette effekten, derfor gjennomgår pasienten prostetisk reparasjon av aortaklappen. Etter operasjonen skal pasienten livslang medisiner for blodfortynning, som forhindrer dannelsen av blodpropper.

  forebygging

  Metoder for å forebygge medfødt stenose av aorta oralus eller dens intrauterin diagnose eksisterer ikke.

  Forebyggende tiltak av oppkjøpssjef inngås i en sunn livsstil, moderat fysisk anstrengelse og rettidig behandling av sykdommer, i stand til å provosere en innsnevring av aorta (revmatisk hjertesykdom, akutt revmatisk feber).

  Enhver hjertesykdom, inkludert aortastensose, bærer en potensiell fare for livet. For å forhindre utvikling av hjertepatologier og vices Det er viktig å ta ansvar for ens helse og en livsstil, så vel som regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser som kan oppdage sykdommer i de tidlige stadiene av deres utvikling.

  Aortisk stenose

  Aortisk stenose Er en sykdom relatert til hjerterytmen i hjertesystemet. Ved ordet vice betyr organisk skade på strukturen til hjerteventilen eller ventilåpningen. Årsakene til utseendet på slike sykdommer er forskjellige, fra medfødte patologier og til konsekvensene av infektiv endokarditt.

  Et spesielt trekk ved gruppen av sykdommer, som inkluderer aortastensose, er utseendet av alvorlige hemodynamiske lidelser. Siden normal blodstrøm blir forstyrret, må hjertet pumpe store mengder blod og takle høyere intrakardialt trykk enn om det klarte det som var i normen. Som et resultat oppstår en rekke skader i enkelte organers arbeid.

  Det er også nødvendig å vite at aortastensose har en viktig funksjon - den har en ekstremt langsom manifestasjon. Dette skyldes en sterkere venstre ventrikulær muskel. Han klarer seg lenger med effekten av økt trykk, som oppstår i det med aortastensose.

  Stenose av aortaklappen

  Stenose i medisin er forstått som innsnevring. Stenose av aorta ventilen er preget av en vedvarende sammenbrudd av aorta aorta. Det kan enten ervervet (under påvirkning av visse sykdommer) eller medfødt (en genetisk forårsaket defekt i ventiler av aortaåpningen og som følge av medfødt aortastensose).

  Ved lokalisering av lesjonen, er stenosen av aortaklappen delt inn i subvalvulær og ventil stenose. Den vanligste typen av aorta-stenose er selvfølgelig oppnådd valvulær aortastensose. Når den medisinske litteraturen nevner diagnosen "aortastensose", er den som standard spesifikk medfødt aorta-stenose.

  Aortisk stenose av årsaken

  En av de vanligste årsakene til aorta stenose er revmatisk feber. Under påvirkning av midlet B hemolytiske Streptococcus revmatisme, smelter commissures (forbindende ventil støtte) etterfulgt av aortaventilen og fibrosing skjøtes. Etter dette blir kalkningen avsatt på ventilene, og størrelsen på aortaåpningen er betydelig innsnevret. Som et resultat utvikler aorta stenose.

  Utseendet av aorta-stenose skyldes også aldersrelaterte endringer: Utseendet av kalsiumsalter på aortaklappen, etterfølgende fibrose og nedsatt mobilitet.

  Det er også viktig å forstå hvilke patologiske prosesser som utløser aortastensose i hjertet. Disse prosessene er ekstremt viktige for riktig oppfatning av det kliniske bildet og formålet med dagens behandlingsregime.

  Normalt er størrelsen på aortaåpningen hos en voksen ca. 4 cm. Når aortastensose opptrer, smelter dette hullet. Resultatet er at aortaåpningen har et mye mindre område enn i normen. Reduksjon av aortaåpningsområdet fører til komplikasjon av passering av blodstrømmen i aorta fra venstre ventrikel. For å forandre og fjerne denne vanskeligheten og ikke forstyrre prosessen med normal blodtilførsel av kroppen, prøver hjertet å øke trykknivået i det venstre ventrikulære kammeret. Trykket øker på tidspunktet for venstre ventrikelsystolen - det øyeblikk når blodet blir gasset til aorta av hjertet. I tillegg forlenger hjertet automatisk systole-tiden. Hjertet forsøker derfor å "tvinge" til å presse blod gjennom den trange aorta munnen, påvirket av aorta-stenose, og for å øke tiden for blodoverføring til aorta. Hjertet utløser disse mekanismene for det eneste formålet med å sikre en normal utslipp av blod inn i aortasystemet.

  Effekten av økt trykk i det venstre ventrikulære kammeret går ikke ustraffet for hjertet. Som svar på en økning i systolisk trykk, er det hypertrofi av myokardiet (myokard) i venstre ventrikel. Dette utvikler seg slik at myokardiet kan takle en høytrykksgradient og sørge for at den frigjør et volum blod som kan gi blod til organene som trenger det. Men den økte muskelmassen i venstre ventrikkel er mye mindre avslappet og strukket. På grunn av dette under diastolen (avslapping av venstre ventrikel) øker diastolisk trykk raskt.

  Normalt utfører hjertet følgende syklus:

  1. Atriell systole: På grunn av muskelsammentrekning presses blod inn i ventrikkene. Da slapper atriene av, og deres diastol kommer.

  2. Ventricular systole. Under sammentrekning av ventrikulær myokardium går blodstrømmen til lungene fra høyre ventrikel og inn i aortasystemet fra venstre. Og så rushes han inn i sirkulasjonen.

  3. En vanlig diastol.

  Det er viktig å forstå at når i en avdeling av hjertet er det en fase av hjertesyklusen, så i den andre avdelingen skjer motsatt helt. Så, når i systens atria, så i ventriklene i det øyeblikket vil det være en diastole.

  Således vil høytrykket i det venstre ventrikkekammeret på tidspunktet for avslapningen forstyrre prosessen der det venstre atrium vil presse blodstrømmen inn i det venstre ventrikulære kammer. I enkle ord vil venstre atrium ikke tømmes helt, og det vil være en viss mengde blod i den. Derfor øker venstre atrium antallet av dens sammentringene, slik at det ikke er "overflødig blod" igjen i den.

  Men til tross for at myokardiet i venstre ventrikel er sterkt nok, kan han ikke alltid takle det økende trykket. På et visst tidspunkt stopper ventrikkelen å motstå press og blir utvidet (strukket) under sin handling. I den strakte ventrikken fortsetter trykket å vokse og påvirker allerede det venstre atrium. Ikke i stand til å kjempe med høyt diastolisk trykk i kammeret i ventrikkelen, som er overflødig med blod, strekker atria også seg. Høyt venstre atrieltrykk påvirker lungene, og et fenomen som lungehypertensjon vises.

  Som et resultat fører utseendet til aorta-stenose til følgende patologiske forhold:

  1. Den strakte venstre ventrikkelen kan ikke lenger kaste ut det normale blodvolumet, noe som betyr at funksjonen til venstre ventrikel kan utvikle seg.

  2. Som et resultat av den langvarige eksistensen av aortastensose, som ikke lenger ledsages av kompenserende prosesser, kan det rette hjerte bli påvirket. Som et resultat av effekten av økende trykk, først i venstre ventrikel, deretter i det venstre atrium, utvikles den etterfølgende eksponeringen mot lungene, mitral aorta stenose. Det vil bli preget av tilstedeværelsen av aorta-stenose og mangel på mitralventilen, som vil oppstå på grunn av forlengelsen av høyre hjerte.

  Det antas at den tid i hvilken den venstre ventrikkel opphører å takle høyt systolisk blodtrykk, og til slutt strukket, slik at påfølgende karakteristisk for aortastenose endringer, er den gjennomsnittlige 4 år.

  Forresten, i klinikken av aorta stenose er det et såkalt konsept for "kritisk stenose". Dette er en reduksjon i aortaklaffåpningen til 0,75 cm 2. Med denne varianten av aorta-stenose vil pasienten raskt utvikle lungeødem og hjertesvikt.

  Og hvis aortaventilåpningen har et område fra 1,2 cm til 0,75 cm, blir denne stenosen kalt moderat aortastensose.

  Følgelig, med innsnevring av aortaklaffåpningsområdet i området 2,0 til 1,2 cm, blir denne stenose kalt ubetydelig.

  Aorta Stenose Symptomer

  Som beskrevet ovenfor klager pasienter vanligvis ikke på aortastensose i ganske lang tid. I lang tid er han i kompensasjonsstadiet. Klager hos pasienter, ved eventuelle ubehagelige opplevelser, vises når aortaklaffåpningen allerede er bestemt til nesten halvparten.

  De første "samtalene" for mulig tilstedeværelse av aorta-stenose er synkope eller synkope. Deres manifestasjon er forklart i følgende mekanisme, som følger med aortastensose. Faktum er at med aorta-stenose, vises en mekanisme med "fast ejection". Det består i det faktum at hjertet i løpet av trening ikke kan øke hjerteutgangen på grunn av en innsnevring av aortaklaffåpningen. På grunn av mangel på tilstrekkelig blodtilførsel, med fysisk anstrengelse, oppstår svimmelhet, kvalme og svakhet hos pasienter med aortastensose. Ved sen grader av stenose kan det midlertidige tap av bevissthet fremstå.

  Også tegn på aorta-stenose kan oppstå i hjerte-iskemisk smerte. Denne kliniske manifestasjonen forklares av det faktum at i ventiler av aortaklappene begynner kranspulsårene, som går inn i blodforsyningssystemet i hjertet. På grunn av brudd på nivået av normalt trykk mellom venstre ventrikel og aortaåpningen, er det en nedgang i blodstrømmen i disse arteriene. Som et resultat er blodtilførselen til hjertet ikke nok, noe som betyr at myokardialkemi og dets kliniske manifestasjoner, hjertesmerter, vil oppstå.

  Den tredje subjektive klagen med aortastensose vil være kortpustethet. Oppstår som følge av en forstyrrelse i funksjonen til venstre ventrikel, først i diastol, og deretter i systole, kan dyspné forvandle seg til venstre ventrikulær svikt. Det vil manifestere en hoste med rikelig, skumaktig, rosa slem. Det er skummende sputum med en rosa farge - dette er et klart tegn på stagnasjon i lungesirkulasjonen. Rosa farge i sputum skyldes en liten overgang av erytrocyter fra lungearteriesystemet til alveolene, som er tett omgitt av lungekar.

  Men endelig for å bekrefte diagnosen aortastensose er bare mulig med en full undersøkelse av pasienten. Dette er den eneste måten å identifisere et antall symptomer som er karakteristiske for stenose av aorta aorta.

  Først og fremst vær oppmerksom på utseendet. Med aorta-stenose, vil bleken av huden bli notert. Dette skyldes alle de samme nedsatte og reduserte utstrømmene av venstre ventrikel.

  Som venstre ventrikkel med aortastenose fikk enda høyere muskelmasse og redusere raskt, så ikke være vanskelig å identifisere en sterk apikal impuls og karakteristiske skjelvinger i hele atrial området. Oftest er denne hjernerystelsen i resonans med hjertekontraksjoner.

  Hvis du putter hendene i andre interkostalrom på høyre okologrudinnoy linjen (dette er det punktet hvor det er vanligvis tørket aorta), så vi kan føle skjelvende fingertuppene, som vil vises på tidspunktet for kontraksjon av venstre ventrikkel. Denne tremor er resultatet av blodstrømmen gjennom den smale aorta-elvemunningen. Og jo mer smal aorta er, desto lysere og bedre vil denne jitter eller "purring" bli bestemt.

  Hvis du starter en pulstest, vil pasienten med aortastensose ha en sjelden, liten fylling. De mer sjeldne sammentrekningene forklares av den andre kompensasjonsmekanismen, som vil starte hjertet - ved å øke hyppigheten av sammentrekninger i venstre ventrikel.

  Og hvis du undersøker blodtrykket, vil tilstedeværelsen av aortastensose reduseres i forhold til det normale systoliske ("øvre") trykket.

  Men uten tvil er det mest korrekte kliniske tegn på aorta-stenose et bestemt bilde, som legen vil lytte med et stetofonendoskop.

  Når aortaklaven tørkes, kan en systolisk grov støy lett oppdages av en stenotisk aortastensose. Årsaken til forekomsten er den samme som i "jitter", som allerede er beskrevet ovenfor. Blod passerer gjennom den trange delen av aorta, dets "vendinger" oppstår og det høres støy. Som jitter oppstår dette fenomenet ved sammentrekning av venstre ventrikel (det vil si systolen).

  I tillegg er det andre interessante endringer i funksjonen til hjertevalvularapparatet, som kan høres på. Siden den systemiske sirkulasjonen blir sendt til en forholdsvis liten mengde av blod, den andre tonen (og han er stemmen til diastolen av venstre ventrikkel og oppnås ved sammenbruddet av tre aortaventilen) er mye svakere enn normalt. En liten mengde blod slår aortaklaffen med liten kraft. Noen ganger er denne andre tonen enda vanskelig å lytte til. Grunnen til dette er veldig enkel: når ventilene aortastenose ofte fibrozirovany, og derfor inaktive og, igjen, smell med en mye mindre kraft og lyd.

  Mens det diastoliske trykket ikke begynte å øke i det venstre ventrikulære kammeret, vil den første tonen (renhetstone) høres relativt normalt. Men siden lengden på venstre ventrikel systole er økt, vil legen med et musikalsk øre kunne lytte til en liten reduksjon i sonoriteten til den systoliske tonen.

  I tillegg, når det er dekompensasjon, og trykk under diastolen øker - i området av hjerteaksen, vises 3. og 4. toner. Disse tonene manifesterer seg ikke under normal funksjon av hjerteventilapparatet, og er derfor betraktet som patologiske. Disse tonene vil fortelle legen at det venstre atrium allerede har blitt involvert, og det sliter med å skyve blod inn i venstre ventrikel, hvor høyt diastolisk trykk forstyrrer det.

  Med en forsømt patologisk prosess går de kliniske symptomene utover hjertet og ligger i de organene hvis blodtilførsel er gjenstand for brudd, med den eller andre profet. Med aorta-stenose lider lungene oftest. Hvis du lytter til dem med et stethofonendoskop, kan du høre våte boblende raler - dette er et tegn på tilstedeværelse av væske i lungene. Ved å trykke på lungene, hvis det er væske i dem, kan du høre hvordan slagljudet blir kortere og mindre sonorøst.

  Aortisk stenose behandling

  Behandling av aortastensose inkluderer kirurgiske og konservative metoder. I konservative metoder er oppmerksomheten fokusert på å eliminere konsekvensene av blodstrømssykdommer, hjertearytmier og forebygging av forekomsten av infeksiv endokarditt.

  Den første forsøker å eliminere fenomenet stagnasjon i lungesirkulasjonen. Tilordne diuretika (oftest bruk Furosemide). Det er viktig å foreskrive dem, med tanke på alle kliniske, instrumentelle og subjektive data og gjelde med stor forsiktighet.

  Med atriell fibrillasjon foreskrives hjerteglykosider (digoksin).

  Også kaliumpreparater ble også mye brukt i behandlingen av aortastensose.

  For å forbedre avslapping av hypertrophied myokardium, benyttes B-adrenoblokere eller antagonister av kalsiumblokkere (spesielt de som tilhører Verapamil-serien).

  Bruken av en nitratgruppe i aortastensose er kontraindisert. Nitrater reduserer hjerteutgang og lite blodvolum. Dette kan lett føre til en blodtrykksfall til et kritisk nivå.

  Oftest er konservative behandlingsmetoder kombinert med kirurgiske: de brukes til preoperativ forberedelse av pasienten og i den postoperative perioden.

  Men den viktigste metoden for behandling av aorta stenose er kirurgiske behandlingsmetoder. De avhenger av graden av dekompensering av defekten, ulike forstyrrelser som er konsekvensene av defekten og kontraindikasjonene tilstede.

  Oftest brukes protesen til aortaklappen eller ballongventilen.

  Hovedindikasjonene for kirurgisk korreksjon av aortastensose er:

  1. Tilstedeværelse av tilfredsstillende funksjon av myokardiet.

  2. Hvis den systoliske trykkgradienten i aortaklaffområdet er høyere enn 60 mm Hg, Art.

  3. På kardiogrammet er det tegn på økt venstre ventrikulær hypertrofi.

  I hovedsak vil de viktigste kontraindikasjonene til operasjonen være:

  1. Graden av trykk på aortaklappen er mer enn 150 mm fra st.

  2. Uttalte dystrofiske forandringer i venstre ventrikulær myokardium.

  Aortisk stenose kirurgi

  En av de mest brukte kirurgiske inngrepene er kunstig protese av aortaklappen. Hvis likevel avsløres små endringer i ventilene med ventilen med aorta-stenose, er det mer hensiktsmessig å begrense seg til mindre voluminøs kirurgisk inngrep: operativ separasjon av leddene til aortaklappen.

  Operasjonen for den kunstige erstatning av tricuspidortortisk ventil utføres ved først å forbinde pasienten med apparatet med kunstig sirkulasjon. Det vil si at hjertet er helt avskåret ("de-energized") fra den totale blodstrømmen.

  Etter starten av den kunstige sirkulasjonen dissekerer aorta og aortaklaffen blir inspisert, så fjernes den. Størrelsen på aortaventilåpningen måles, dens dimensjoner kontrolleres mot implantatet, som ligger umiddelbart i operasjonen. Etter å ha overbevist om at implantatet tilsvarer størrelsen på hullet, blir det syet. Deretter kontrollerer kirurgen operasjonsområdet for integritet. Etter dette kontrolleres funksjonskapasiteten til den nye protesventilen. Deretter fjernes mulige luftbobler, da deres tilstedeværelse med naturlig blodstrøm til hjertet kan resultere i emboli og død. Etter alt dette er brystet lukket og sydd.

  Etter operasjonen blir mye oppmerksomhet mot forebygging av postoperative komplikasjoner. Mest redd for fremveksten av postoperativ infeksiv endokarditt. Derfor er pasienter etter operasjonen for å korrigere aorta-stenose på terapi med bredspektret antibiotika. Den andre komplikasjonen, som er mest fryktet, er tromboembolisme. På grunn av dette tar pasienter etter en slik operasjon i lang tid antikoagulantia og antiaggreganter. Ofte liker de å bruke aspirin og heparin.

  Under bruk av proteser brukes ulike typer implantater: ball- eller skiveproteser fra kunstige materialer eller biologiske implantater, tatt fra pasientens biologiske materiale. Selvfølgelig, best av alt, er det det andre delsettet av proteser. Siden de tas fra pasientens kropp, reduseres risikoen for avvisning av en ny ventil hos pasienter med aortastensose.

  Det er viktig å forstå at jo tidligere implantasjonen av en ny ventil er laget, kan man få bedre resultater. Hvis du utfører en operasjon i de tidlige stadiene av aortastensose, vil risikoen for postoperative komplikasjoner bli mye lavere og postoperativ rehabilitering for pasienten blir lettere.

  Aortisk stenose

  Hjertefeil er sykdommer som er preget av anatomisk endring av ventilapparatet eller store beholdere. Distinguish medfødt (som er tilstede i barnet umiddelbart ved fødselen) og ervervet (oppstår in vivo, på grunn av sykdommen).

  Stenose av aortaåpningen er en av typen forandringer i ventilapparatet. I nærvær av denne feilen spalter ventilklaffene med hverandre, og forhindrer normal blodstrømning.

  Som et resultat av aorta commissures under systole (sammentrekning), strømmer blod fra venstre ventrikkel av hjertet med arbeids inn i aorta, på grunn av denne muskel (myokardium) er mye forstørret, og det venstre hjertekammer er strukket.

  Stadier og grader av aorta stenose

  Det er flere grader av alvorlighetsgrad av aorta-aorta-stenose. De bestemmes av området for å åpne ventilflappene på tidspunktet for systolen og trykkforskjellen.

  Vennligst merk: Trykkgradienten er en indikator som angir forskjellen i trykk før og etter ventilen. Bestemt av ultralyd eller kardeter kateterisering.

  Alvorlighetsgraden av aorta stenose:

  • jeggrad (mindre stenose) - ventilåpningen er ikke mindre enn 1,2 cm 2, og gradienten er fra 10 til 35 mm Hg.
  • IIgrad (moderat stenose) - området for ventilåpningen er 1,2 - 0,75 cm 2 med en trykkgradient på 36 til 65 mm Hg.
  • IIIgrad (alvorlig stenose) - størrelsen på ventilåpningen overstiger ikke 0,74 cm 2, og gradienten er større enn 65 mm Hg.
  • IVgrad (kritisk stenose) - konsentrasjonen er 0,5 - 0,7 cm 2, trykkgradienten er mer enn 80 mm Hg.

  Også, vi bør ta hensyn til stadiene av stenose utvikling, hver av dem har visse symptomer som bidrar til å etablere den mest nøyaktige diagnosen.

  4 stadier av stenose av aorta aorta:

  • offset - asymptomatisk periode. Hjertet håndterer økt belastning, og symptomene kan ikke vises i flere tiår.
  • Subkompensasjoner - De første symptomene vises, hovedsakelig under tung fysisk anstrengelse, spesielt de som er uvanlige for pasienten.
  • Dekompensasjon - alvorlig og alvorlig hjertesvikt. Symptomer manifesteres ikke bare etter mindre belastninger, men også i ro.
  • Terminal - På grunn av komplikasjoner og katastrofale forandringer i hjertet og organene, oppstår døden.

  Årsaker til aortastensose, risikofaktorer

  Denne oppkjøpte vice forekommer oftest hos eldre (hver 10 pasienter). Mer enn 80% av stenosen oppstår på grunn av aldersrelaterte endringer i ventiler av arterieventilen (skleroserende) og 10% av tilfellene skyldes revmatiske sykdommer. Risikofaktor er også tilstedeværelsen av en slik medfødt utviklingsanomali som en bikuspid aortaklapp som forårsaker stenose hos en tredjedel av pasientene med denne funksjonen.

  En egen rolle spilles av arvelighet, dårlige vaner, høyt kolesterol i blodet og arteriell hypertensjon.

  Symptomer på sykdommen

  Symptomatiske sykdommer avhenger direkte av hvor smal aortaåpningen, det vil si graden av sykdommen.

  Jeg grader av aortastensose

  Dette stadiet av sykdommen er preget av et ganske langt asymptomatisk kurs (mer enn 10 år). Det meste av patologien er funnet i undersøkelser som tar sikte på å finne andre sykdommer eller i løpet av medisinske undersøkelser. Etter påvisning av stenose av pasienten er satt på en klinisk konto ved en kardiolog, som, med hjelp av regelmessig undersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), kan styre utviklingen av sykdommen og foreskrive behandling i tide til å forhindre forekomsten av komplikasjoner.

  Med tidenes tid oppstår dyspnø, under tretthet, øker tretthet. De første tegn på hjertesvikt vises.

  Symptomer på klasse II aorta stenose

  Ved overgang av sykdommen til andre nivå kan fysisk arbeid forårsake svimmelhet, kortvarig bevissthetstab og angina av spenning (trykke smerter bak brystbenet, "angina pectoris"). Også nattdyspnea er mulig, og i alvorlige tilfeller blir angrep av hjerteastma og lungeødem tilsatt.

  III grad

  Symptomatologien vokser og bekymrer seg ikke bare med uttrykte belastninger, men også i ro. En betydelig komplisert utstrømning av venstre ventrikulært blod fremkaller en økning i ikke bare intrakardialt trykk, men også trykk i lungekarrene. Det er astma, og senere angrep av hjerteastma er permanent.

  IV-grad av aorta-stenose

  Etter hvert som hjerteceller blir hypertrofiske, øker blodtrykkene i andre kar: leveren, lungene, nyrene, musklene. I økende grad er det lungeødem, som er farlige for livet av pasienter, hjerte hevelse tegn (lavere ekstremiteter), ascites (abdominal hevelse), smerte i hypokondriet høyre.

  Det er viktig å: Hvis du merker symptomene ovenfor, kontakt en kardiolog.

  komplikasjoner

  Aortisk stenose, i fravær av riktig behandling, fører til hjertesvikt. Det vokser gradvis, på grunn av at det blir vanskeligere for venstre ventrikkel å "presse" blodet inn i aorta. I fremtiden takler myokardet mer og mer med den økende belastningen, som kan forårsake atrofi i venstre ventrikel først, og deretter vil lignende prosesser bli observert i hjertets muskel.

  Stenose av aortaklappen øker sensitiviteten til endokardiet til forskjellige virus og bakterier, noe som kan forårsake endokarditt.

  Det er viktig å: Før noen medisinske inngrep, etter rådgivning med legen din, bør du ta antibiotika for å hindre endokarditt. For eksempel må dette gjøres før tannen er fjernet.

  Diagnose av aortastensose

  Vanligvis oppstår de første mistanke om en kardiolog etter å ha lyttet til den karakteristiske patologiske støyen i hjertet under auskultasjon. Videre er ytterligere forskningsmetoder tildelt for å bekrefte eller utelukke en diagnose.

  Ved diagnosen av denne sykdommen brukes følgende metoder:

  • EKG - bidrar til å danne en ide om hjertets tilstand, og spesielt i denne tilstanden viser en økning i venstre ventrikel.
  • Bryst røntgen - "skisserer" grensene av hjertet, slik at man for å observere den utvidelse av hulrommene, som er karakteristisk for den stenose, gir informasjon om tilstanden i lungene, som også lider av hjertesvikt (de ofte akkumulere fluid)
  • Ekkokardiografi (ultralyd av hjertet) - ved hjelp av denne metoden er det mulig ikke bare å oppdage stenose av ventiler, men også å følge blodstrømmen i hjertet. Ultralyd er den mest populære metoden for diagnose på grunn av sin maksimale informative verdi, det er trygt og rimelig.
  • Hjertekateterisering - inn i kateteret, som settes inn i blodet gjennom et lite snitt på lårarterien, injiseres bariumsulfat (kontrastmidler); et antall røntgenbilder gjør det mulig for legen å vurdere tilstanden til hjertet, presset.

  Behandling av stenose av aorta ventiler

  Hvis ditt medisinske kort er diagnostisert med "aorta stenose", bør du utelukke mosjon, tung fysisk anstrengelse, selv om symptomene ikke hindrer deg i å leve. Minst en gang i året er det nødvendig å besøke en kardiolog for å forhindre sykdomsprogresjon og endokarditt.

  Konservativ behandling

  Disse stoffene vil ikke utvide den trange aortaåpningen, men vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og hjertets generelle tilstand:

  1. Dopaminerge stoffer - Dopamin
  2. Diuretika (diuretika) - Trifas
  3. Vasodilatorer - Nitroglyserin
  4. Antibiotika - Cefalexin

  Vennligst merk: alle medisiner tas sterkt på legenes anbefaling og etter utnevnelsen av doseringen du trenger, noe som tilsvarer graden og stadiet av sykdommen!

  Operasjon med stenose av aorta

  Metoden for kirurgisk inngrep er mest effektiv i stenose. Operasjonen skal utføres før utvikling av venstre ventrikulær svikt, ellers er sannsynligheten for komplikasjoner høy.

  Operasjonen er indisert for moderat og alvorlig grad av stenose eller i nærvær av kliniske symptomer. Valvuloplasty (disseksjon av adhesjoner og adhesjoner i ventiler) utføres med moderat stenose. Hvis stenosen er alvorlig, spesielt hvis den er assosiert med insuffisiens, vil en mer hensiktsmessig behandlingsmetode være en protese reparasjon av den skadede ventilen.

  forebygging

  Aortisk stenose forebygges ved å forhindre slike sykdommer som revmatisme, aterosklerose, endokarditt og maksimal eliminering av risikofaktorer.

  Spesialdiett

  Den produktive behandlingen av aortastensose er umulig uten å observere en passende diett.

  Følgende produkter bør utelukkes fra kostholdet:

  • overdrevent akutt, salt, røkt, fettstoffer;
  • "Rask" mat - hamburgere, shaurma;
  • Drikker med gass og desserter som inneholder farger;
  • alkohol, røyking.

  Må være til stede:

  • fettfattig kjøtt og fisk
  • gjærte melkprodukter
  • frukt, grønnsaker, juice
  • frokostblandinger

  Vennligst merk: Til tross for kostholdet trenger kroppen et kompleks av vitaminer og mineraler. I denne situasjonen vil den beste utvei være syntetiske komplekser av vitaminer.

  Funksjoner i løpet av aorta stenose hos barn og gravide

  Ved oppstart av sykdommen oppfører barnet seg på samme måte som vanlig, og foreldre ofte ikke konsultere en lege. Og mindre symptomer: En liten blek, en dårlig sugrefleks og hyppig oppblåsthet hos spedbarn foreslår ikke en kardiolog.

  I ungdomsårene er kursen av stenose lik den hos voksne.

  Graviditeten med stenos av aorta

  På grunn av at graviditeten gjør at hjertet fungerer hardere, viser alvorlig stenose abort i lys av høy sannsynlighet for død av mor og barn, og risikoen for å utvikle en medfødt hjertesykdom hos en baby er over 20%.

  Både i tilfelle avbrudd, og i tilfelle retensjon av graviditet, forhindres endokarditt av antibiotika.

  Natalia Tavaluk, medisinsk anmelder

  3 361 totalt antall visninger, 5 visninger i dag

  Hva er farlig for stenose av aortaklappen?

  Aortisk stenose er en sykdom som er definert som hjertefeil. Det kalles også stenose av aorta elvemunning. Det er preget av en innsnevring av vasodilatoren, det vil si aorta i venstre ventrikel, som ligger nær aortaklappen. Dette fører til utstrømning av blod fra venstre ventrikel, og trykkforskjellen mellom venstre ventrikel og aorta øker kraftig. Hva skjer i hjertet med denne sykdommen?

  På vei til blodstrømmen til systolen i venstre ventrikel er allerede innsnevret blenderåpningsåpning, på grunn av hvilken belastningen på LV øker, noe som fører til hypertrofi. Hvis innsnevringen er veldig skarp, blir ikke alt blod utvist i aorta, en viss del av den forblir i LV, som fører til utvidelsen. På grunn av den langsomme strømmen av blod inn i aorta, reduseres det arterielle systoliske trykket. Kontraktiviteten til LV reduseres, noe som resulterer i stagnasjon av blod i en liten sirkelcirkulasjon. Dette medfører kortpustethet og angrep av hjerteastma. Det blir klart at en slik stat er en trussel for menneskers helse og liv. Hva er årsakene til en slik hjertefeil?

  Årsaker til sykdommen

  La oss se på de hyppigste årsakene til at aortalstenosen utvikler seg.

  1. Revmatisme. Dette er en komplikasjon av angina. Reumatisme er farlig fordi arrventiler kan vises på hjerteventilene, noe som fører til en innsnevring av aortaklappen. På grunn av en slik skjemmer overflaten av ventilen blir ru, slik at det avsettes kalsiumsalter lett i stand til selvstendig å bevirke aortastenose.
  1. Medfødt misdannelse. Dette betyr at barnet allerede er født med en defekt i aortaklappen. Dette skjer ikke ofte, men det skjer. Medfødt misdannelse av aortaklaven kan også uttrykkes som en tofolds aortaklaff. I barndommen kan det ikke medføre alvorlige konsekvenser, men i en mer moden alder kan det føre til en innsnevring av ventilen eller til mangel på det.
  2. Infeksiv endokarditt.
  3. Aterosklerose av aorta.

  Viktigste symptomer

  Symptomer på aortastensose er i stor grad avhengig av graden av sykdommen, så i denne delen vil vi vurdere klassifiseringen av sykdommen. For det første er det tre grader av alvorlighetsgrad av stenosen av aortaklappen.

  1. Liten stenose.
  2. Moderat grad.
  3. Alvorlig stenose.

  Vi vil markere fem flere faser som vil gi viktig informasjon, selv om denne klassifiseringen ikke brukes veldig ofte.

  1. Full betaling. På dette stadiet er det vanligvis ingen klager, men selve sårbarheten kan identifiseres ved å lytte til hjertet. Ultralyd viser en ubetydelig grad av stenose. I denne tilstanden trenger man bare å observere og rette den samtidige patologien uten kirurgisk inngrep.
  2. Skjult hjertesvikt. På dette stadiet er det økt tretthet, dyspnø med en fysisk belastning, noen ganger svimmelhet. EKG og fluoroskopi kan avsløre noen endringer. Dette stadiet kan innebære kirurgisk korrigering av defekten.
  1. Relativ koronarinsuffisiens. Det er tilfeller der aorta stenose er ledsaget av angina, som vanligvis forekommer bare på dette stadiet. Dyspnø øker, noen ganger besvimelse og besvimelse. Et meget viktig punkt i behandlingen av stenose av aortaklaffen i tredje fase er kirurgisk behandling. Hvis du savner det rette øyeblikket i denne forbindelse, vil det være for sent eller ineffektivt å gripe inn kirurgisk.
  2. Alvorlig hjertesvikt. Pasientklager er svært lik de som er beskrevet for det forrige trinn, selv om de på dette stadiet er mer uttalt. For eksempel er det også kortpustethet, men det begynner å føle seg i ro. Også utseendet på nattangrep av kvelning. Kirurgisk behandling kan ikke utføres, selv om det er tilfeller der dette alternativet fortsatt er mulig, men slike tilfeller er strengt individuelle.
  3. Terminal scenen. På dette stadiet utvikler hjertesvikt alvorlig. Pasientens tilstand forverres sterkt på grunn av edematøs syndrom og dyspné. Narkotikabehandling hjelper ikke, forbedringen varer bare kort tid, og kirurgisk behandling kan ikke brukes, fordi på dette stadiet er det høy operasjonell dødelighet. I lys av dette blir det klart at du ikke kan bringe hjertet ditt til femte stadiet.

  Det er nødvendig å gjenkjenne stenosen av aortaklappen i tide, for å gjennomføre en undersøkelse og begynne å behandle sykdommen.

  Diagnostiske metoder

  Aortisk stenose er diagnostisert med flere metoder, men det må tas hensyn til at de kliniske manifestasjonene er fraværende i lang tid. Det er viktig for pasienten å fortelle legen om smerter i brystområdet, dyspnø og andre symptomer. De vanligste manifestasjonene er:

  • angina pectoris angrep
  • synkopale tilstander;
  • symptomer på kronisk svikt.

  Noen ganger blir det visst etter døden, som skjedde plutselig. Sjelden, men det er blødninger i fordøyelseskanalen. Det finnes flere diagnostiske metoder som bidrar til å identifisere aortastensose.

  1. EKG. Ved hjelp av denne undersøkelsen er det oppdaget venstre ventrikulær hypertrofi. Det bestemmer også forekomsten av arytmier, og noen ganger hjerteblokkering.
  2. Phonocardiography. Det registrerer slike endringer som systolisk grov støy over aorta og ventil, samt lyddemping av de første tonene på aorta.
  3. Røntgenbilder. De er nyttige i den periode av dekompensasjon, som i denne perioden strekker seg i skyggen av LV, som er manifestert i form av en langstrakt bue av den venstre hjerte kontur. I samme periode er det aortisk konfigurasjon av hjertet og tegn på pulmonal hypertensjon.
  1. Ekkokardiografi. Det avslører hypertrofi av LV-veggen, en fortykkelse av aortaklaffene og andre endringer som bidrar til å identifisere aorta-stenose.
  2. Probe hjerthullene i hjertet. Det utføres for å måle trykkgradienten, som bidrar til å bestemme graden av stenose.
  3. Ventrikulografiske. Hjelper med å identifisere samtidig myral insuffisiens.
  4. Koronarografi og aortografi.

  Behandling av sykdommen

  Behandling av aortastensose har sine begrensninger. Dette gjelder spesielt for rusmiddelbehandling. Imidlertid må den brukes før aortaklaff erstatning, og også før ballongvalvuloplasti. Dette inkluderer bruk av følgende legemiddelgrupper:

  I tillegg er det i denne perioden svært viktig å behandle atrioventrikulær blokade og atrieflimmer. For kirurgisk inngrep er det indikatorer som relaterer seg til utskifting av aortaklaff hvis aortastensose er diagnostisert:

  • asymptomatisk aortastensose med alvorlig kurs og normal LV-funksjon;
  • alvorlig grad av stenose, som manifesterer seg klinisk;
  • stenose i kombinasjon med LV dysfunksjon, her inkluderer vi også asymptomatisk stenose.

  Hvorfor anbefales det å utføre en protese reparasjon av aortaklappen? Fordi denne metoden gjør det mulig å forbedre funksjonell klasse og overlevelse, samt redusere antall komplikasjoner og symptomer.

  Ballongvalvuloplasti kan også utføres. Målet er å redusere trykk eller sammentrekning med økende aorta blenderåpning. Ballong dilatasjon gjøres på et arbeidsorgan under fluoroskopi. En tynn sylinder settes inn i ventilåpningen. For å utvide åpningen oppblåses denne ballongen på enden. Valvuloplasty anses ikke som en risikofylt operasjon, men hvis den administreres til en pasient i avansert alder, er effekten midlertidig.

  Mulige konsekvenser

  I begynnelsen opplister vi komplikasjonene som aorta-ventiler kan medføre:

  • angina pectoris;
  • besvimelse;
  • progressiv stenose;
  • endokarditt av en smittsom natur
  • hjertesvikt;
  • hemolytisk anemi.

  En plutselig død kan skje. Dette skjer i tyve prosent av tilfellene og hos de pasientene der sykdommen er ledsaget av alvorlige kliniske manifestasjoner.

  forebygging

  Forebyggende tiltak er rettet mot å forebygge aterosklerose, revmatisme og andre risikofaktorer. Det er svært viktig å hele tiden overvåke tilstanden til hjertet ditt og gå til legen ved eventuelle avvik fra normen.

  Det kan ikke hevdes at sykdommen vi diskuterer virkelig truer menneskelivet. Derfor, for å forlenge livet, er det nødvendig å lede en sunn livsstil og bli undersøkt regelmessig av en lege.

  Les Mer Om Fartøyene