Hva er stenose eller dysplasi i mitralventilen i hjertet?

Hjertesykdom er dessverre en av de vanligste sykdommene til dags dato. Defekter av mitralventilen spiller en nøkkelrolle i denne forbindelse. I de fleste tilfeller er det et spørsmål om en kombinasjon av innsnevring av ufullstendig lukking av ventiler. Men det er ikke så sjeldent (i en tredjedel av alle tilfeller) og en isolert type stenose. Hjerteventil sykdom er farlig, men herdbar.

Først må du finne ut hva slags kropp det er, som så mye avhenger av. Denne formasjonen, som forbinder vevet, befinner seg mellom venstre atrium og venstre ventrikel. Strukturen består av et par tynne blader (øvre og nedre), som avviker fra mobilitet. Den viktigste rolle er det at når blod fra hjertekammer i atrium sendes, blir rammen oppløses til å la blodstrømmen som går fra hjertekammer i aorta, og skodder er lukket for ikke å gå glipp av blod tilbake inn i atrium. Det ideelle alternativet er at ventilflappene lukkes helt og så lukker åpningen mellom ventrikkelen og atriet.

Men hvis denne hele prosessen er forstyrret, erstattes det normale bindevevvevet gradvis av arrvev. Som et resultat dannes fissurer mellom ventiler. Dette er posisjonen som er patologi og kalles stenose av mitralventilen. Denne sykdommen refererer til de hjertesviktene som ble ervervet. Symptomene er som følger: Bindevevet til ventilflikene påvirkes, noe som resulterer i betennelse. Dette er spesielt farlig for revmatisme. Cicatricial endringer bidrar til å begrense åpningen mellom atriumet og ventrikkelen, noe som resulterer i at blodet ganske enkelt ikke kan komme fra atriumet.

Som et resultat av dette, blir trykket i venstre atrium betydelig økt og hypertrofien begynner, som består i å fortykke veggene. Blod i venstre ventrikel begynner å strømme ikke fullt ut, det vil si i aorta er det ikke nok. Hvis dette ikke begynner å helbrede, så vil blodet i ganske kort tid bare opphøre i nødvendig mengde for å handle ikke bare for hjertet, men også for hele organismen, det vil si at hemodynamikken forstyrres. Hvis i tid for å begynne behandling (kirurgisk tilnærming er nødvendig her), er utsatt for rask slitasje hjertemuskelen, blir dens sirkulasjon funksjon av blodgjennomstrømning i kroppen umulig, og at strømmen til alle vev i menneskekroppen er truet. Tross alt er blod et slags drivstoff, og hvis blodsirkulasjonen brytes, fører det ikke til noe godt.

Årsaker til stenose

Ofte er hjertesykdommer sykdommer fulle av årsakene til revmatisme (det vil si akutt hjertefeber). Det skal bemerkes at nesten alle de ervervede hjertefeil er forårsaket nettopp av denne sykdommen. Og da reumatisk hjertesykdom kan utvikle seg, er dette når bindevev og muskelvev i et så viktig organ som hjertet er utsatt for prosessen med betennelse.

Symptomer på sykdommen

De kliniske tegnene på sykdommen kan variere sterkt avhengig av sykdomsstadiet. I forskjellige land er klassifiseringen annerledes.

I første fase (det kalles også kompensasjonsfasen), ingen kliniske symptomer kan ses. Dette forklares av at hjerte og andre organer i menneskekroppen på dette stadiet er helt i stand til å takle brudd på egenhånd, benyttes kompenserende mekanismer for dette. Det er bemerkelsesverdig at på et slikt stadium kan sykdommen ikke være i ett år, hvis ventilringen ikke er svært innsnevret (ikke mer enn 3 cm), kan dette vare i mange år.

Den andre fasen kalles subkompensasjon, det oppstår når innsnevringen utvikler seg, og mekanismene for tilpasning av organismen er ikke lenger i stand til å motstå det selvstendig. Bare byrden på hjertet er allerede veldig stor. Og her er det allerede en mulighet til å observere de første symptomene - kortpustet begynner med fysiske øvelser eller bare belastninger, det kan bli ledsaget av smerte i området mellom skulderbladene på venstre side. Og fremdeles kan en person tydeligvis føle at hjertet hans jobber med avbrudd, han slår ulikt, sin hjertefrekvens øker. Det er bemerkelsesverdig at fingrene på enden kan bli lilla eller blå, det samme gjelder ørene. En person er alltid kald, og bare hender eller føtter kan bli kalde. Og ofte blir det ledsaget av atrieflimmer.

Dekompensasjonstrinnet ledsages av komplett dystrofi i muskelsystemet (det er en hjertemuskel). Blodet begynner å stagnere i lungene, det blir mer og mer, så går det hele til hele kroppen. Følelsen av åndenødhet føltes hele tiden, pasienten er i stand til å puste helt, bare hvis han er halvt siddende. Faren er at alt dette kan føre til lungeødem, og dette er en umiddelbar trussel mot livet.

Så alle disse symptomene begynner å legge hoste, personen begynner å hoste opp blod, fot og ben hevelse, bidrar ødem intracavitary til en betydelig økning i magen, fyller leveren med blod og følte sterke smerter på høyre side. Som et resultat er levercirrhose i kardinal form ikke utelukket. Men selv med dette stadiet kan du likevel takle hvis du starter intensiv medisinering.

Den siste fasen kalles terminal, de negative endringene i kroppen er allerede irreversible. Arterialt trykk blir mindre og mindre, hele kroppen svulmer. Utvekslingen av prosesser, ikke bare i hjertet, men også i andre organer, er fullstendig krenket, og resultatet er opphør av menneskelivet.

Hvordan utføres diagnostikk?

For å gjøre en korrekt diagnose må du veiledes av følgende data:

1 Klinisk undersøkelse. Hvis huden er blek, og på kinnene den såkalte "mitral rødmen", så er dette ikke gode tegn. Skinnene og føttene svulmer, magen er betydelig forstørret. Trykket er kraftig redusert, og pulsen er svak, men hyppig. Når det er en wiretapping, høres det tydelig lyd, som er patologisk i naturen, og en tone som ligner en vaktel (det kalles "vaktens tone"). Dette skyldes det faktum at gjennom det indre hullet blodet sniker seg med vanskeligheter, er det fortsatt ledsaget av hvesning i lungene. Hvis du føler magen din, kan du forstå at leveren er blitt større. 2 Laboratorieforskning. Med en blodprøve blir det klart at leukocytene er mye større, koagulerer blodet. Urinalyse viser også patologier, siden nyrene også er svekket. Biokjemisk analyse av blod viser at ikke bare nyrene, men også leveren, virker ikke bra. Immunologiske studier gjør det mulig å forstå at revmatisme er også tilstede. 3 Instrumental forskning. Den utførte ECN viser at i det venstre atrium er det hypertrofiske forandringer, hjerterytmen er ødelagt. Ved daglig overvåkning av EKG oppdages hjertesykdommer som oppstår selv i hjemmet. Dette er veldig viktig, siden et enkelt EKG, utført i ro, vil ikke vise dette.

Med røntgenstrålen kan du se at det er stillestående tegn i lungene, forandringen av hjertet endres, siden kamrene forstørres. Visualisering i hjertet er mulig gjennom ultralyd, du kan se hvor mye tykkelsen er forandret, innsnevret hullet. Også graden av alvorlighetsgrad av hemodynamiske forstyrrelser avsløres (det vil si trykket i venstre atrium stiger og det vurderes om blodstrømmen forstyrres.

Stenose er liten, alvorlig og kritisk. Graden bestemmes av området av den atrioventikulære åpningen. Det er på grunnlag av disse indikasjonene at taktikken til kirurgisk inngrep er bestemt hvis stenosen har et areal på mer enn 1,5 kvadratmeter. cm, så her er det entydig om behovet for en operasjon.

Hvis diagnosen ikke er helt klar eller kirurgisk behandling utføres, er det mulig å utføre katarrering av hjertehulene, samtidig som forskjellen i trykk i ventrikel og venstre atrium bestemmes.

Hvordan utføres behandling?

Behandlingen kan være medisinsk, kirurgisk og kombinert. Med den valgte taktikken er det nødvendig å ta hensyn til de enkelte indeksene til hver pasient, avhengig av hvor mye stenose er utviklet.

Hvis det er et spørsmål om den første fasen av sykdommen, det vil si når de kliniske manifestasjonene ikke er synlige og operasjonen ikke er nødvendig, er det tilrådelig å søke medisinsk behandling rettet mot å stoppe blodstagnasjonen i karene. I dette henseende fungerte diuretika bra.

Den andre og tredje etappen (i tilfelle størrelsen på stenosen har nådd en og en halv kvadrat) sørger for operativ behandling, medisiner bør tas regelmessig.

Når pasienten har en fjerde, er det nødvendig med en operasjon, med hennes hjelp er det mulighet for å forlenge en persons liv. Men ikke lenge, så ofte blir operasjonen nektet, siden risikoen for å dø straks etter at den er høy.

I det femte trinnet blir operativt inngrep kontraindisert, ettersom hemodynamics er klart brutt, vil en endring i de indre organer er irreversibel, og kan bare brukes behandling med legemidler, vil det redusere den smertefulle følelser av pasienten.

Det er visse typer kontraindikasjoner for kirurgisk inngrep, de bør tas i betraktning:

 • Pasienten har et uttalt stadium av dekompensering, feilfasen er terminal.
 • Pasienten lider blant annet av akutte infeksjoner av smittsom natur.
 • Somatologisk observeres plager som er i dekompensasjonsstadiet (dette er primært et tilfelle av diabetes og bronkial astma).
 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som er akutte. Det vanligste alternativet - hjerteinfarkt, hjerneslag, hypertensiv krise og kompliserte rytmeforstyrrelser, som observeres for første gang).

Stenose av sykehjerteventiler - hvordan å leve med dette

Hvis en person er diagnostisert med en slik sykdom, må han endre sin livsstil på en fundamental måte. Han burde være bra, og det viktigste er å spise riktig, for å følge strengt med regimet i denne forbindelse. Væsker bør ikke drikke mye, bordsalt hvis det ikke er helt utelatt fra dietten, da er det strengt begrenset. Arbeidsregimet bør være slik at det er nok tid til riktig hvile, slik at det er mulighet for full gjenopprettelse av krefter. Det er nødvendig å sove godt, med hensyn til fysisk anstrengelse - tungt bør utelukkes. Stressige situasjoner bør minimeres, om nødvendig, da er det nødvendig å endre arbeidet, hvis det er fullt av stress, som de sier, er helse dyrere. Det er mer å gå i frisk luft.

Mitralventil dysplasi

Dette er en annen type hjertesykdom. Mitralventil dysplasi manifesteres av alvorlig tretthet, en person har hodepine eller svimmelhet, alvorlig dyspné, hjertesmerter og økt hjerteslag.

En person kan svimme, sove dårlig og spise dårlig. Dysplasi behandles oftest symptomatisk (beroligende midler og antiarytmika har vist seg veldig bra). Hvis oppstyret blir uttalt, er det tilrådelig å bruke protetisk mitralventil.

Sykdommen er en defekt, som er preget av det faktum at en eller to ventiler av atriellventilen bøyer seg. Det er veldig farlig at i kardiologisk praksis oppdages dysplasi hos 10% av barna. Ofte rammer denne sykdommen folk som allerede har ulike hjertesykdommer. Dermed har 37% av pasientene medfødte misdannelser, enda mer - opptil 47% er syk med revmatisme, og de mest utsatte er de med dårlig arvelighet i denne forbindelse. Her kan du snakke om 100% av tilfellene. Det er bemerkelsesverdig at denne sykdommen i de fleste tilfeller påvirker kvinner, alder fra 35 til 40 år.

Årsaker til sykdommen

Strengt tatt er dette ikke en uavhengig sykdom, det er snarere et syndrom av klinisk-anatomisk natur, og det forekommer i en rekke former. Det er en sekundær og sekundær prolaps av ventilen (et annet navn).

Den første eller idiopatiske prolaps, på grunn av at bindevev fra fødselen har en deformasjon. Her er det andre typer anomalier (feil vedlegg, avkortet kode). Mono er her for å snakke om noen arvelige syndromer.

Hvis vi snakker om den sekundære sykdomsformen, kan vi observere en direkte forbindelse med hjerteinfarkt, myokarditt, reumatisme og brystkreft.

Symptomer på sykdommen

Spesielt uttalt symptomer hos barn, som oftest det gjelder lyske og navlebrokk, flate føtter, skoliose, skjeling, kan bli deformert thorax. Et stort antall mennesker som lider av denne sykdommen, får ofte ofte kaldt, de lider av angina.

Hos voksne er det uregelmessigheter i hjertearbeidet, folk sveder hele tiden, de er syke, og likevel føler han hele tiden at det er en klump i halsen. Det er ikke nok luft, hodet er torturert av en migrene. På et progressivt stadium av sykdommen er det observert alvorlig kortpustethet, en person er veldig fort sliten. Depresjon, økt angst - alt dette er også når det er stenose i arteriene. Konsekvensene kan være den mest forferdelige, opp til en plutselig død.

Behandling av prolaps av mitralventilen i hjertets arterier

Ikke-medisinske behandlingsmetoder brukes, for eksempel auto-trening, fysioterapeutisk og psykoterapeutisk effekt. Det er svært viktig at pasienten observerer dagens regim, spise riktig, sove nok tid, gå mye.

For å forhindre utvikling av hjerteinfarkt, brukes rusmiddelbehandling, oftest for dette, beroligende midler brukes.

Komplikasjoner uten behandling

Hvis tiden ikke starter kirurgisk behandling, vil utvilsomt hemodynamiske lidelser utvikles. Dette vil snart føre til de mest irreversible og triste konsekvensene, så det er absolutt ikke nødvendig å tenke på, men umiddelbart søk medisinsk hjelp. Moderne medisiners krefter er slik at man kan kurere de fleste stadier av denne farlige sykdommen, slik at stenosen av hjertets ventiler er herdbar.

Aortisk stenose er en alvorlig sykdom som krever rask diagnose og behandling

Cardiac patologi system uttrykke i en betydelig innsnevring av aorta ventilen i den passerende område krever rask diagnose og begynne passende behandling som gjelder likt for både Trikuspidalklaff stenose og pulmonalstenose og aortaarterien.

Aortisk stenose manifesterer seg i en forverring av pusten, selv med liten fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress, og også i form av dyspné, svimmelhet og kvalme.

Egenskaper av sykdommen

Forstyrrelse av blodstrømmen, manifestert i venstre ventrikel, øker belastningen på den og manifesterer seg som et problem ved systolisk tømming av venstre side av hjertet. Denne sykdommen er 25% av det totale antall tilfeller av hjertefeil. Hos menn er denne patologien mer vanlig.

Stenose av aortaklaven kan diagnostiseres hos voksne, så vel som hos barn, samt hos nyfødte. Men manifestasjoner for alle aldersgrupper er lik på mange måter, noe som gjør det mulig å diagnostisere, i samsvar med subjektive manifestasjoner, brudd på hjertesystemets funksjon. Men siden aorta-stenose krever en annen behandlingsmetode i forhold til andre patologier i hjertesystemet, er det nødvendig å gjennomføre en mer detaljert studie etter foreløpig diagnose.

I den neste videoen vil den berømte legen snakke om særegenheter av aortastensose hos barn og voksne:

Hos voksne

Utseendet til dyspnø og rask tretthet med fysisk anstrengelse, svimmelhet, som kan oppstå og besvimelse, er alle manifestasjoner av tilstanden under vurdering. Selv et kort bevissthetstab i form av redusert aktivitet og høy fysisk tretthet, bør betraktes som en tilstrekkelig grunn til å kontakte en lege for kontroll av abnormiteter i hjertesystemet.

Kritisk aortastensose

barn

Barn med brudd på hjertesystemet kan også føle mangel på luft, har blek hud, unngå fysisk anstrengelse og vise høy grad av tretthet. Deres sløvhet skyldes overdreven stress på hjertet, noe som fører til umuligheten av å akseptere tretthet.

Dyspnø er mulig selv i barndommen, og dette bør betraktes som en alvorlig manifestasjon av denne type hjertesvikt - stenose av aortaklappen.

Hos nyfødte

Denne patologien er sjelden diagnostisert hos spedbarn, siden manifestasjoner i denne alderen er nesten usynlige. Disse bør inneholde følgende:

 • blanchering eller blåing av huden;
 • arytmi;
 • bevissthetstap
 • Uregelmessig hjerterytme.

På nyfødte, på grunn av denne hjertesvikt, oppstår en plutselig asymptomatisk død oftest.

Den arvelige faktoren her spiller også en nøkkelrolle, derfor, hvis det er en sykdom hos pasientens familie, bør den være spesielt akutt og gjennomføre en tidligere undersøkelse av et nyfødt barn for påvisning av hjertesykdommer.

Grader av stenose av aortaklappen

Klassifisering av aortastensose er basert på patologiens utseende: Medfødt stenose er oftere kjøpt - henholdsvis 85% og 15%. Av typen lokalisering av aortainnsnevring kan sykdommen også klassifiseres som følger:

 • sub-valvular arter, står for ca 30% av tilfellene av denne tilstanden;
 • supra-valvulært utseende - ca 6-11% av tilfellene;
 • ventilventil - 60%.

Det er også en deling av den undersøkte patologiske tilstanden i fem grader, som er delt i henhold til hemodynamikken i prosessen.

Skjema for stenose av aortaklappen

Den første fasen

Det kalles også full kompensasjon. I første etappe er sykdommen ikke særlig uttalt, det er ubetydelig at innsnevringen av aortaåpningen er ubetydelig.

På betingelse av denne grad av patologi påvirker i liten grad. En kardiolog kan anbefales å regelmessig overvåke og gjennomføre passende undersøkelser, kirurgi er ikke foreskrevet.

Den andre fasen

Den andre fasen har også navnet på latent hjertesvikt. På dette stadiet av utvikling har patologi allerede noen eksterne manifestasjoner i form av kort pust og rask tretthet og med lite fysisk anstrengelse. Det er sjeldne faints og svimmelhet.

Undersøkelsen utføres for påvisning av defekter i hjertesystemets funksjon. Ved hjelp av EKG- og røntgenstudier blir det mulig å identifisere den utviklende patologien. Behandling - i form av kirurgisk korreksjon.

Den tredje fasen

Når de relative koronarinsuffisiens symptomer er mer uttalt allerede: kortpustethet, tretthet, soya hjerterytme oppstår ofte, er også mulig svimmelhet, tap av bevissthet.

Etter undersøkelsen anbefales kirurgisk inngrep.

Fjerde etappe

Med alvorlig hjertesvikt, dyspnø oppstår selv i ro, er fysisk anstrengelse ikke lenger mulig. Arytmi og angina er nesten konstant, tap av bevissthet er hyppig.

Behandling med kirurgisk inngrep er ikke lenger anbefalt, den terapeutiske behandlingen av denne feilen i hjertesystemet gir ikke signifikante resultater.

Femte trinn

I terminalstadiet er kortpustethet, uregelmessigheter i hjertet og svimmelhet nesten konstant. Operativ behandling i form av intervensjon og korreksjon er ikke lenger mulig.

Hva er de objektive årsakene til utviklingen av aorta stenose?

årsaker til

Medfødt aortastensose er arvet, og genetisk predisponering bør anses som hovedårsaken til utviklingen av denne hjertesvikt. Sykdommen er vanligvis diagnostisert i opptil 30 år.

Ervervet aortastensose kan oppstå av følgende grunner:

 • revmatisk hjertesykdom og dens ventiler;
 • aterosklerose av aorta
 • systemisk lupus erythematosus;
 • Nyresvikt i terminalfasen.

Faktorer som stimulerer utseendet til denne patologien er røyking, overdreven mengder kolesterol i blodet.

Om hva er symptomene på stenose av aortaklappen, les videre.

symptomer

Som sykdommen kan utvikle seg, i forbindelse med hvilken klassifiseringen utføres i henhold til utviklingsstadiene, kan manifestasjonene avvikes betydelig i intensitetsgraden. Imidlertid er de omtrent like i fysiske manifestasjoner, og kan manifestere seg hos barn, hos nyfødte og hos voksne.

Symptomer som karakteriserer denne patologiske tilstanden til hjerte aorta inkluderer følgende:

 • dyspnø, manifestert avhengig av sykdomsstadiet: i første fase manifesterer seg det bare med betydelig fysisk eller moralsk overbelastning, og i finalen allerede og med fred i sinnet;
 • angina og hjerterytmeforstyrrelser;
 • svimmelhet;
 • tap av bevissthet og besvimelse;
 • rask fysisk tretthet;
 • svakhet i muskler selv i ro
 • føler for høyt hjerteslag;
 • lungeødem.

Gradvis styrking av disse manifestasjonene indikerer utvikling av patologi og krever øyeblikkelig legehjelp.

diagnostikk

Takket være tidsriktige diagnostiske tiltak blir det mulig å identifisere den patologiske prosessen med å redusere hjertets aorta og å utføre den nødvendige behandlingen.

De mest effektive og ofte brukte diagnostiske tiltakene inkluderer følgende:

 • palpasjon - det er dette tiltaket som gjør det mulig å foreta en foreløpig diagnose når det oppdages hjerte tremor;
 • måling av puls og blodtrykk;
 • auskultasjon - med hjelpen blir det mulig å oppdage systoliske murmurer i hjertet;
 • EKG gir deteksjon av en endring i størrelsen på venstre ventrikel;
 • X-ray gir diagnose for endringer i hjertestørrelsen og et brudd i dimensjonene til lumen i hjertet aorta;
 • Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å se fortykning og fortykning av veggene til venstre og høyre ventrikel.

Takket være tidlig diagnose er effektiv behandling og en positiv diagnose for pasientens overlevelse mulig. Og nå la oss lære om grunnleggende om behandling av aorta-stenose og muligheten for å bære den uten kirurgi.

behandling

Denne patologien til hjertesystemet behandles hovedsakelig ved kirurgisk inngrep. Terapeutisk behandling foreskrives kun av legen ved første fase av den patologiske prosessen. Regelmessig besøk til en kardiolog vil gjøre det mulig å se sykdommens dynamikk.

terapeutisk

Konservativ behandling av aortastensose består av følgende behandlingstiltak:

 • stabilisering av blodtrykksindeksen;
 • reduserer løpet av den patologiske prosessen;
 • eliminering av hjerterytmeforstyrrelser og arytmier.

Med denne typen behandling blir spesiell oppmerksomhet til restaurering av normal blodgass i hjerteområdet og nøytralisering av de negative konsekvensene av arytmi.

medisinering

Ved deteksjon av aortastenose lege foreskrevne medisiner, som for eksempel diuretika, akselerere utskillelse av kroppsvæske, for derved å senke trykket, og mottak av hjerteglykosider (for eksempel digoxin medikament) blir administrert ved utvikling av hjertearytmi.

Kaliumpreparater er også rettet mot å fjerne overflødig væske fra kroppen.

operasjonen

Kirurgisk inngrep gjør det mulig å eliminere denne patologien ved å utvide innsnevringen av hjertet aorta. Imidlertid er denne metoden for behandling av patologi akseptabel bare i de tidlige stadier av sykdommen.

Operasjonen kan innebære to alternativer for å gjøre justeringer til hjertesplittene:

 1. Ballong plast.
 2. Prothese av ventilen.

Operasjonen er foreskrevet i slike tilfeller når pasienten ikke har kontraindikasjoner for sin adferd, og det er ingen sterke negative manifestasjoner av patologien.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep i nærvær av aortastensose er følgende forhold:

 • myokardfunksjon på et tilfredsstillende nivå;
 • en økning i størrelsen på venstre ventrikel;
 • et lite overskudd av normen for systolisk trykk.

Korrigering av ventilen i hjerteventilen forårsaker mindre skade: en kunstig adskillelse av de lukkede ventilklaffene utføres.

Funksjonene ved behandling av aorta stenose ved endovaskulær metode vil bli beskrevet av videoen nedenfor:

Forebygging av sykdom

Siden det ikke foreligger forebyggende tiltak for medfødt skade på hjertens aorta, utføres det bare en kirurgisk operasjon for å eliminere denne hjertesviktdannelsen. Den overførte sykdommen kan imidlertid unngås, og for dette er det nødvendig å forhindre utviklingen av følgende sykdommer som fører til utbruddet av denne hjertesykdommen:

 • aterosklerose;
 • endokarditt av en smittsom natur
 • revmatisme.

De riktige rådene vil være forsiktig behandling av angina og riktig ernæring, som forhindrer dannelsen av kolesterolplakk på veggene i blodårene.

komplikasjoner

Hvis det oppstår en tidlig oppdagelse av aorta-stenose, oppstår ytterligere progresjon av denne forferdelige sykdommen, og i fravær av behandling er det et sannsynlig dødelig utfall.

Økt dyspné og total uførhet selv for mindre fysisk anstrengelse, samt gradvis innsnevring av passasje av hjerte aorta, er mulige konsekvenser av utilstrekkelig behandling av patologi.

outlook

Tidlig gjenkjenning av patologi i de tidlige stadiene har en meget høy 5-års overlevelsesrate - ca 85%, og prognosen for de neste 10 årene er 70% i dette tilfellet.

Med hyppig synkope, alvorlig angina og økt tretthet, kan prognosen bare være 5-8 år.

Enda mer nyttig informasjon om spørsmålet om aortastensose inneholder følgende videoklipp fra den berømte presenteren:

Stenose av ventiler og kar i hjertet: hva er det, årsakene til patologien, metoder for å bekjempe den

Ulike hjertefeil opptar en ledende posisjon blant alle unormale strukturelle endringer i det karakteristiske organet.

Svært ofte diagnostiserer legene hjertes hjerteslag, men dessverre vet det veldig lite. Og hos menn er denne sykdommen mye mer vanlig enn hos kvinner.

Hvis du ikke behandler det ordentlig, så etter en stund, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner og konsekvenser, inkludert plutselig død.

Informasjonen nedenfor vil bidra til å identifisere de første tegn på sykdom, samt å ta de nødvendige tiltakene i tide.

Konseptet av vice av et karakteristisk organ

Stenose av hjertet - denne utviklingen svøpe, som er definert forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, fulgt av en langsom avgivelse av vital oksygen til vevene. Det er flere former for sykdommen som behandles - medfødt eller oppkjøpt patologi.

Det bør være oppmerksom på at endringer kan forekomme i hvilken som helst ventil. Men ofte opplever en person stenose av aortaklaffen (plassert mellom aorta og venstre ventrikel) eller mitralventilen. Noen ganger observeres en skrue på høyre atrioventrikulær ventilasjon (feilen er skaden på tricuspidventilen).

Avhengig av plasseringen av patologien er aorta-elvemunningen delt inn i følgende typer:

 • Valium stenose (det er hindringer på en måte å bevege blod fra en venstre ventrikel);
 • subvalvular stenose (i dannelsen av en anomali, en fibrøs rulle eller bindevev i membranen spiller en rolle);
 • stenose av ventil typen (når sykdommen tykes, og deretter ventiler av aorta ventil klaff).

Mitral ventiltype utfører oppgaven med en slags "plugg" mellom den venstre ventrikkel og atrium for å hindre blanding av blod og samtidig redusere den typiske legeme.

De provokerende faktorene i sykdomsutviklingen

Medfødt hjertesykdom hos barn er ekstremt sjelden (årsakene til utseendet er ikke kjent til slutt).

Og han kan ikke oppføre sig i lang tid, opp til ungdomsårene.

Etter 14-15 år øker risikoen for å utvikle en sykdom som er preget av innsnevring av blodårene og hjerteåpningene.

Årsakene til stenose av "motor" av en person er som følger:

 1. Ignorerer metabolske sykdommer, nemlig, aldersrelatert avsetning av kalsiumsalter i ventilveggen, forgiftning organismegruppene vitamin D, diabetes.
 2. Autoimmune prosesser (f.eks, revmatiske, akutt revmatisk feber skjema, aorta aterosklerose, endokarditt, bakteriell opprinnelse).
 3. Kronisk nyresykdom, lupus erythematosus.
 4. Karcinoid syndrom.
 5. Pagets sykdom.

Medfødt misdannelse regnes som en feilaktig dannelse av en tofolds ventiltype, i stedet for en tricuspidventil. Mindre vanlige er situasjoner hvor sykdommen manifesterer seg mot bakgrunnen for å oppnå mekanisk skade eller syfilis.

Selvfølgelig fører alle ovennevnte provokasjonsfaktorer til lyddemping og innsnevring av ventilflikene.

Hoved tegn og symptomer på unormal prosess

Forløpet av den beskrevne hjertesykdom, som regel, erstattes av en kompensasjons- og dekompensasjonsperiode. Dette betyr at det kliniske bildet i lang tid er helt fraværende. Senere blir symptomene uttalt, og det er allerede vanskelig å ikke legge merke til dem.

Så det er nødvendig å se en spesialist så snart som mulig hvis følgende tegn på sykdommen blir observert:

 • kortpustethet under fysisk stress, hjertebank, krampaktig puls, øvre og nedre lemmer - hoven og har en kald temperatur, der kommer raskt tretthet, tørr bekymringer hoste, hud leppe farge - blåaktig (mitral stenose type);
 • svimmelhet, hyppig (opp til besvimelse), muskelsvakhet, kramper stenokardicheskie, astma, lungeødem, alvorlig ubehag i den høyre ribben (denne tilstanden er spesielt farlig på grunn av risikoen for plutselig død);
 • angrep av kvelning når tricuspid ventilen er påvirket;
 • kvalme.

I løpet av dekompensasjonstiden kan pasienten også bli plaget av smerte i hjertet av smertestillende, strammende og trekkende karakter.

Metoder for å oppdage sykdom

En rekke metoder og metoder brukes til å diagnostisere den aktuelle sykdommen. Å motbevise eller bekrefte mistanke om hjertesykdom vil hjelpe auskultasjon (ved hjelp av et stetoskop). På grunn av denne prosedyren er det lett å oppdage hjertemormer som er karakteristiske for patologi.

I tillegg er andre metoder for stenose foreskrevet, blant annet:

 1. Radiografi. Det viser en økning i ventrikkelen, som er forbundet med en stor overbelastning av den menneskelige "motor".
 2. En økning i ventrikels masse og volum (hypertrofi) vil bidra til å identifisere elektrokardiografi (EKG).
 3. Informasjon om intensiteten av oscillasjoner av ultralydspulser som kommer fra hjertet, vil gi et ekkokardiogram. Det vil ikke tillate å gå glipp av begynnelsen av utviklingen av unormale prosesser i ventilapparatet.
 4. Undersøkelse av hjertet ved å sette et kateter inn i arterien. En slik metode for forskning gir mye viktig informasjon. Leger bli klar over hvor den begrensning, tilstanden av ventiler, fravær eller nærvær av feil, er mengden av oksygen i blodet.

Beslutningen om kirurgisk inngrep gjøres på grunnlag av data samlet etter prosedyren for angiokardiografi.

Tradisjonell behandling av sykdommen

Hvis hjertefeil er en konsekvens av en annen sykdom, for eksempel reumatisme, så primært er denne sykdommen behandlet. Det er umulig å bli kvitt stenose ved hjelp av medisiner. Imidlertid er legemiddelbehandling foreskrevet som en profylakse eller like før operasjonen (forberedende stadium).

Basert på alle innsamlede testresultater, foreskrives legemidler fra følgende grupper:

I dette tilfellet er det en operasjon av to typer:

 1. Beholderventil (lukket commissurotomi, valvuloplasty, fjerning av kalsiumsalter fra den skadede overflaten).
 2. Utskiftningsventil med implantat. Den mest effektive og grunnleggende metoden for terapi. For å utføre denne operasjonen blir hjertet åpnet, og deretter unngås en unormal ventil. Bytt det med en mekanisk (det er fare for blodpropper) eller biologisk (donor).

Prognosen for den aktuelle sykdommen kan være ganske gunstig dersom graden av defekt er lys og ikke krever noen kardinale tiltak.

Da trenger du bare ikke å glemme å gjennomgå en vanlig eksamen.

Betydningen av tradisjonell medisin i løpet av behandlingen

Oppskrifter av tradisjonell medisin vil ikke lindre pasienten av den ansett som farlige sykdommen, men vil ha en positiv effekt på kroppen. Med hjerteventil sykdom, har decoctions vist seg å være svært effektive:

 1. Til matlaging, hell 20 gram røtter av tørt og hakket fjell arnica 400 ml vann. Deretter blir blandingen kokt på moderat varme i 15-20 minutter. Den resulterende massen fortynnes med melk og tas internt i en halv st. skje tre ganger om dagen.
 2. Hvitløk infusjon. Den midterste hodet av hvitløk er malt før dannelse av vassel (vekten skal være ca 100 g). Derefter helles massen i 250 ml vodka. Etter at alkoholisk infusjon har gått på et mørkt sted i 14 dager. Ta anbefalt 12 dråper folkemedisin minst 2 ganger om dagen, helst en halvtime før måltider.

Forsiktig! Mange medisinske planter har alvorlige kontraindikasjoner. Derfor, før bruk av infusjoner, bør decoctions, te, konsultere en erfaren lege.

Konsekvenser og komplikasjoner av patologi

Mangelen på et karakteristisk organ fører selvsagt til alvorlige konsekvenser. Først av alt er det syke hjerte under stor belastning. Som et resultat øker størrelsen på myokardiet. Etter en viss periode er "motor" av kroppen betydelig svekket og slutter å klare sine plikter.

Som et resultat utvikler akutt hjertesvikt mot bakgrunnen av dårligere blodpumping. Derfor trenger stenose akutt behandling!

Vevene leveres ikke med blod fullt ut, de opplever mangel på nyttige stoffer, og spesielt oksygen. Det kan være uregelmessigheter i lungene, forstørrelse av leveren. Væsken begynner å samle seg i bukhulen.

For å forverre hjertesvikt, kan det forekomme atriell fibrillasjon. Forekomsten av tromboembolisme i lungearteriene er ikke utelukket. Det verste utfallet av den patologiske prosessen er pasientens død.

De forebyggende tiltakene i hjertesykdommen i spørsmålet er rettidig behandling av patologier som stenos av "motor" av menneskekroppen opptrer.

En slik uttalelse gjelder imidlertid kun for den oppkjøpte formen av sykdommen. Det er umulig å beskytte seg mot en medfødt misdannelse. I det overveldende flertallet av tilfeller er det en stor suksess å bli kvitt denne hjertesykdommen med medisiner. Vanligvis fer de til hjelp av en kirurg.

Stenose av aortaklappen: hvordan og hvorfor det oppstår, symptomer, hvordan å behandle

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aorta stenose, hva er mekanismene i utviklingen og årsakene til utseendet sitt. Symptomer og behandling av sykdommen.

Stenose av aorta er en patologisk innsnevring av et stort koronarfartøy, gjennom hvilket blod fra venstre ventrikel kommer inn i det vaskulære systemet (inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen).

Hva skjer i patologi? Av ulike årsaker (medfødte misdannelser, reumatisme, forkalkning), smalner aorta lumen ved utgangen fra ventrikkelen (i ventilområdet) og gjør det vanskelig å tømme blod inn i vaskulærsystemet. Som et resultat av dette øker trykket i ventrikkelkammeret, volumet av blodutløp minker, og med tiden vises ulike tegn på utilstrekkelig blodtilførsel til organene (tretthet, tretthet).

Sykdommen varer i lang tid helt asymptomatisk (flere tiår) og manifesterer seg bare etter at smalens lumen er redusert med mer enn 50%. Utseendet på tegn på hjertesvikt, angina pectoris (en slags iskemisk sykdom) og svimmelhet forverrer verre pasientens prognose (livslengden reduseres til 2 år).

Patologi farlig dens komplikasjoner - lang progressiv innsnevring fører til en irreversibel økning i kammeret (dilatasjon) av den venstre ventrikkel. Pasienter med alvorlige symptomer (innsnevring av hulrommet etter at mer enn 50%) utviklet hjerteastma, lungeødem, akutt myokardial infarkt, plutselig hjertedød, uten åpenbare tegn på stenose (18%), sjeldne - ventrikkelflimmer, hjertestans tilsvarende.

Cure aorta stenose er helt umulig. Kirurgiske behandlingsmetoder (ventilproteser, dilatasjon av lumen ved ballongdynatasjon) vises etter utseendet av de første tegnene på aortainnsnevring (dyspné med moderat belastning, svimmelhet). I de fleste tilfeller er det mulig å forbedre prognosen betydelig (mer enn 10 år for 70% av de opererte). Klinisk oppfølging utføres på alle stadier gjennom hele livet.

Klikk på bildet for å forstørre

Legenekardiologen behandler pasienter med aortastensose, kirurgisk korreksjon utføres av kardiovaskulære kirurger.

Essensen av aorta stenose

Den svake forbindelsen til den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen (fra venstre ventrikelblod gjennom aorta går inn i alle organer) - en tricuspid aortaklaff ved munnen av fartøyet. Utvider, lar han i blodsystemet blodkroppene som ventrikkelen skyver når kutting og lukking forhindrer dem i å bevege seg tilbake. Det er på dette stedet at det er karakteristiske endringer i vaskulære vegger.

I patologi gjennomgår vev av ventiler og aorta ulike endringer. Disse kan være arr, adhesjoner, bindevevsadhesjoner, kalsiumsaltavsetninger (herding), aterosklerotiske plakk, medfødte misdannelser av ventilen.

På grunn av slike endringer:

 • fartøyets lumen smelter gradvis;
 • Ventilveggene blir uelastiske, tette;
 • utilstrekkelig avslørt og lukket
 • blodtrykket i ventrikkelen øker, forårsaker hypertrofi (fortykning av muskellaget) og dilatasjon (volumøkning).

Som et resultat, mangel på blodtilførsel til alle organer og vev.

Aortisk stenose kan være:

 1. Oververdi (fra 6 til 10%).
 2. Subvalvanced (fra 20 til 30%).
 3. Ventil (fra 60%).

Alle tre former kan være medfødt, oppkjøpt - eneste ventil. Og siden ventilformen forekommer oftere, da, når det gjelder aortastensose, er det vanligvis denne form for sykdommen som er underforstått.

Patologi er svært sjelden (i 2%) som uavhengig, kombinert med andre misdannelser (mitralventil) og sykdommer i kardiovaskulærsystemet (iskemisk hjertesykdom).

Aortisk ventil stenose behandling uten kirurgi

Hjertefeil er nå ganske vanlig patologi av det kardiovaskulære systemet og er et alvorlig problem, fordi for en lengre periode kan oppstå skjult, og i manifestasjon av perioden graden av hjerteklaffsykdom kommer allerede så langt at bare kirurgiske inngrep kan være nødvendig. Derfor, med de minste tegnene, bør du umiddelbart besøke en lege for å klargjøre diagnosen. Spesielt er det karakteristisk for en slik blemish som stenose av aorta-aorta eller aorta-stenose.

Stenose av aorta-ventilen er en av hjertesviktene, karakterisert ved en innsnevring av aorta-regionen som kommer fra venstre ventrikel og en økt belastning på myokardiet alle deler av hjertet.

Fare aortic lyte at innsnevring av lumen av aorta mengden av blod som er nødvendig for kroppen ikke kommer i blodkar, noe som fører til hypoksi (mangel på oksygen) i hjernen, nyrene og andre vitale organer. I tillegg, hjertet, prøver å presse blod inn i den stenotiske delen bærer en øket arbeid og lang arbeid i slike tilfeller uunngåelig fører til utvikling av sirkulasjonssvikt.

Blant annet ventilsykdommer, observeres aortastensose hos 25-30%, og utvikles hyppigere hos menn, og kombineres hovedsakelig med defekter i mitralventilen.

Hvorfor er det en vice?

Avhengig av de anatomiske egenskapene til defekten, er ventiler, ventiler og ventiler i aorta preget. Hver av dem kan være medfødt eller oppnådd karakter, selv om valvulær stenose er oftere på grunn av de tilegnede årsakene.

Hovedårsak medfødt Aortisk stenose er et brudd på normal embryogenese (utvikling i prenatal perioden) av hjertet og store fartøy. Dette kan skje i et foster hvis mor har dårlige vaner, lever i økologisk ugunstige forhold, er dårlig næret og har en arvelig disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

årsaker ervervet aorta stenose:

 • Revmatisme, eller akutt revmatisk feber med tilbakevendende anfall i fremtiden - en sykdom som oppstår på grunn av en streptokokkinfeksjon og er karakterisert ved diffus sykdom i bindevevet, spesielt i hjertet og i leddene,
 • Endokarditt, eller inflammasjon av den indre foring av hjertet, med ulike årsaker - forårsaket av bakterier, sopp og andre mikroorganismer som faller inn i den systemiske sirkulasjon i løpet av sepsis ( "forurensning" av blod), for eksempel i pasienter med nedsatt immunforsvar, intravenøse stoffmisbrukere og andre,
 • Aterosklerotisk påføring, forekomster av kalsiumsalter i ventiler av aortakleven hos eldre med aterosklerose i aorta.

Hos voksne og eldre barn forekommer aortaklapplesjon oftest som følge av revmatisme.

Video: essensen av aortastensose - medisinsk animasjon

Symptomer hos voksne

Hos voksne, symptomer i begynnelsen av sykdommen, når området av aorta ventilåpningen er innsnevret litt (mindre enn 2,5 cm 2 men mer enn 1,2 cm 2), og stenose er moderat, kan være fraværende eller manifest bare litt. Pasienten er forstyrret av kortpustethet med betydelig fysisk anstrengelse, hjertebank eller sjeldne brystsmerter.

Med den andre graden av aorta-stenose (hullets område er 0,75 - 1,2 cm 2), tegn på stenose er mer uttalt. Disse omfatter alvorlig kortpustethet ved anstrengelse, hjerte smerte anginal natur, blekhet, svakhet, tretthet, synkope forbundet med færre blod matet ut i aorta, nedre lem ødem, tørrhoste, anfall av åndenød forårsaket av stagnasjon av blodet i blodårene i lungene.

Med kritisk stenose, eller alvorlig stenose av aorta åpning med et areal på 0,5 til 0,75 cm2, symptomene på vedkommende pasient, selv i ro. Dessuten er det tegn på alvorlig hjertesvikt - markert hevelse av ben, føtter, lår, magen eller hele kroppen, kortpustethet og astma med et minimum husholdning aktivitet, den blå farging av hud og fingrene (akrozianoz), vedvarende smerte i midt (hemodynamiske angina).

Symptomer hos barn

Hos nyfødte og spedbarn, er aorta ventil lidelse medfødt. Hos eldre barn og ungdom er stenosen av aortaklaffen vanligvis av en oppkjøpt natur.

Symptomer på stenose av aorta aorta hos et nyfødt barn er en kraftig forverring de første tre dagene etter fødselen. Barnet blir tregt, tar dårlig bryst, ansiktets hud, hender og føtter skaffer seg en blåaktig tinge. Hvis stenosen ikke er kritisk (mer enn 0,5 cm 2), kan barnet i de første månedene føle seg tilfredsstillende, og forverringen er notert i det første år av livet. Spedbarnet har en dårlig vektøkning, og det er takykardi (mer enn 170 slag per minutt) og kortpustethet (mer enn 30 luftveisbevegelser per minutt eller mer).

Med slike symptomer, bør foreldrene straks kontakte barnelege for å avklare barnets tilstand. Hvis legen hører lyden i hjertet i tilstedeværelsen av flamme, vil han utpeke flere undersøkelsesmetoder.

Diagnose av sykdommen

Diagnosen av aorta-stenose kan antas selv i fase av undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Av de karakteristiske trekkene tiltrekker man seg oppmerksomhet:

 1. Skarp pall, svakhet hos pasienten,
 2. Ødem på ansikt og føtter,
 3. akrozianoz,
 4. Det kan være kortpustethet i ro,
 5. Ved å lytte til brysthulen stetoskopet hørbar støy i projeksjonen av aortaventilen (den andre interkostalrom på høyre side av brystbenet), så vel som våte eller tørre rales i lungene.

For å bekrefte eller utelukke den forventede diagnosen foreskrives ytterligere testmetoder:

 • Echocardioscopy - ultralyd hjerte - ikke bare visualisere hjerteklaffen, men også for å evaluere viktige indikatorer som intrakardielle hemodynamikk, venstre ventrikulær ejeksjonsfraksjon (vanligvis ikke mindre enn 55%), etc.,
 • EKG, om nødvendig med en belastning, for å vurdere toleransen for pasientens motoraktivitet,
 • Koronarangiografi hos pasienter med samtidig lesjon av koronararteriene (myokardisk iskemi ved EKG eller angina pectoris klinisk).

behandling

Valget av behandlingsmetode er strengt individuelt i hvert enkelt tilfelle. Påfør konservative og kirurgiske metoder.

Medisineringsterapi reduserer til utnevnelse av narkotika som forbedrer hjertets kontraktilitet og blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta. Disse inkluderer hjerte glykosider (digoksin, strophanthin, etc.). Det er også nødvendig å lette hjertearbeidet ved hjelp av diuretika, som fjerner overflødig væske fra kroppen, og forbedrer dermed "pumping" av blod gjennom karene. Av denne gruppen brukes indapamid, dykker, lasix (furosemid), veroshpiron og andre.

Kirurgiske behandlingsmetoder Valvulær stenose av aorta brukes i tilfeller hvor pasienten allerede har de første kliniske manifestasjonene av hjertesvikt, men hun har ennå ikke hatt tid til å ta en alvorlig kurs. Derfor er det svært viktig for en kardiurgirurg å fange linjen når operasjonen allerede er vist, men ikke kontraindisert ennå.

 1. Metode for kirurgisk plastikkirurgi på ventilen består i å utføre operasjonen under generell anestesi, med disseksjon av brystbenet og med tilkoblingen av apparatet med kunstig sirkulasjon. Etter tilgang til aortaklappen er ventilklaffene kuttet med nødvendig suturering av deres deler. Metoden kan brukes til barn og voksne. Ulempene er også høy risiko for gjentakelse av stenose, så vel som arr-endringer i ventilflapper.

Ballong valvuloplasty metode er å bære gjennom arteriene i hjertet av kateteret, på enden av en ballong i en sammenfalt tilstand. Når legen under røntgenkontrollen når aortaklappen, oppblåses ballongen kraftig med brudd på de smeltede ventilklaffene. Metoden kan brukes både hos barn og voksne. Ulempene ved fremgangsmåten er en effektivitet på ikke mer enn 50% og en høy risiko for gjentakelse av stenose av ventilen.

 • Fremgangsmåte for protesventil består i fjerning av ventilens egne ventiler og ved transplantasjon av en mekanisk eller biologisk (cadaveric human, pig) protese. Den brukes hovedsakelig hos voksne. Ulemper ved metoden er behovet for livslang mottak av antikoagulantia i mekanisk protese og en høy risiko for å utvikle gjentatt stenose under transplantasjonen av den biologiske ventilen.
 • Indikasjoner for kirurgi for aorta-stenose:

  • Størrelsen på aortaåpningen er mindre enn 1 cm 2,
  • Stenose hos barn med en medfødt natur,
  • Kritisk stenose hos gravide kvinner (ballongvalvuloplasti brukes),
  • Venstre ventrikulær ejektjonsfraksjon mindre enn 50%
  • Kliniske manifestasjoner av hjertesvikt.

  Kontraindikasjoner til kirurgi:

  1. Alder over 70 år,
  2. Den terminale fasen av hjertesvikt,
  3. Alvorlige sammenhengende sykdommer (diabetes mellitus i dekompensasjonsfasen, bronkial astma under alvorlig eksacerbasjon, etc.).

  Livsstil med aortastensose

  I dag er hjertesykdom, inkludert stenose av aortaklappen, ikke en dom. Folk med denne diagnosen lever fredelig, går inn for sport, pleier og føder sunne barn.

  Likevel, glem at hjertets patologi ikke er verdt det, og bør lede en viss livsstil, de viktigste anbefalingene som er:

  • Overholdelse av kostholdet - utelukkelse av fete og stekte matvarer; avvisning av dårlige vaner spise et stort antall frukt, grønnsaker, frokostblandinger, gjærte melkprodukter; begrensning av krydder, kaffe, sjokolade, fete varianter av kjøtt og fjærfe;
  • Tilstrekkelig fysisk aktivitet - gå, gå til skogen, inaktiv svømming, gå på ski (alt etter avtale med legen).

  graviditet kvinner med aortastensose er ikke kontraindisert dersom stenosen ikke er kritisk, og alvorlig sirkulasjonsmangel oppstår ikke. Avbrytelse av graviditet er bare indikert når en kvinne har en forverrende tilstand.

  funksjonshemming er bestemt i nærvær av sirkulasjonsinsuffisiens 2B-3 stadier.

  Etter operasjonen Det er nødvendig å utelukke fysisk aktivitet i rehabiliteringsperioden (1-2 måneder eller mer, avhengig av hjertets tilstand). Barn etter operasjonen bør ikke gå på utdanningsinstitusjoner i den perioden som legen anbefaler, og unngå overfylte steder for å hindre infeksjon med luftveisinfeksjoner, noe som kan forverre barnets tilstand dramatisk.

  komplikasjoner

  Komplikasjoner uten kirurgi er:

  1. Progresjon av kronisk hjertesvikt til terminal med dødelig utgang,
  2. Akutt venstre ventrikulær svikt (lungeødem),
  3. Fatal rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi),
  4. Tromboemboliske komplikasjoner ved forekomsten av atrieflimmer.

  komplikasjoner etter operasjonen er postoperativ blødning og betente sår, hindring av hvilke er imidlertid hemostase (moxibustion små og mellomstore skip i såret) under operasjonen, i tillegg til vanlig bandasje i den tidlige postoperative periode. På et senere tidspunkt kan akutt eller gjentatt bakteriell endokarditt med ventilskader og restenose utvikles (re-fusion av ventilfliker). Forebygging er antibiotika.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig, særlig hos barn, som i første år av livet, er 8,5% av barn uten kirurgi dør. Etter operasjonen er prognosen gunstig i fravær av komplikasjoner og alvorlig hjertesvikt.

  I tilfelle av ikke-kritiske medfødt aortaklaffen stenose, under regelmessig tilsyn av behandlende lege, kirurgi overlevelse nådd mange år, og nå pasienter 18 år, bestemmer seg for å gjennomføre operasjonen.

  Generelt kan vi si at mulighetene for moderne, inkludert barn, hjertekirurgi, la oss korrigert feilen slik at pasienten kan leve et langt og lykkelig, ulegert liv.

  Årsakene til anskaffet aorta stenose

  I de fleste tilfeller (ca 70-80%) forårsaker aorta-stenose reumatisme og utholden bakteriell endokarditt (oftere hos unge). Eldre mennesker til aortastenose kan resultere i utvikling av aterosklerotiske plakk på veggene i aorta, så vel som avsetningen av kalsiumsalter i heftet, aterosklerotiske.

  Symptomer på aortastensose

  I hjertet av kliniske tegn er et brudd på hemodynamikk (blodstrøm) både i hjertet og i hele kroppen. I aorta, og dermed i alle indre organer, strømmer blodet mye mindre enn i et normalt fungerende hjerte. Dette er manifestert ved symptomer som hyppig svimmelhet, blek hud, ledet, dyp besvimelse, muskelsvakhet, uttalt tretthet, følelse sterke hjerteslag.

  Fordi det venstre ventrikulære muskelmassen blir øket for å overvinne motstanden mot blodstrømmen (venstre ventrikkel hypertrofi oppstår), og koronar (eget hjerte) fartøy er ikke i stand til å tilveiebringe hjertemuskelen med oksygen, utvikler angina. I dette tilfellet er pasienten plaget av angrep av brystsmerter, som gir i venstre arm eller i skulderbladet, som oppstår under fysisk anstrengelse eller i ro.

  Som hjertemuskelformering andre hjertekamrene (venstre forkammer, høyre ventrikkel) på grunn av dens manglende evne til å takle motstanden som har symptomer på stagnasjon av blodårer i lunge, lever, muskel, nyre og andre organer. Pasienten, og således forstyrre dyspné på gang eller i ro, passer "hjertearytmier" astma episoder med lungeødem (åndenød ved hvile og i liggende stilling med boblende tung pust), smerter i høyre ribben, abdominal utvidelse på grunn av opphopning av væsken i bukhulen, hevelse i nedre ekstremiteter. Arytmier er mye mindre vanlig enn i mitral, og er mer sannsynlig å bli registrert ventrikkel arytmi.

  Alle disse symptomene manifesterer seg på forskjellige måter avhengig av scenen i prosessen.

  Derfor, i den fasen av kompensasjon hjertet til å takle den økte belastningen på den, og symptomene ikke vises for en viss tid (for eksempel i flere tiår, hvis feil utviklet i ung alder og graden av innsnevring er ikke veldig uttalt).

  I underkompensasjonsstadiet (latent hjertesvikt) oppstår symptomer når det utføres en betydelig fysisk belastning, spesielt ikke vanlig for pasienten.

  Dekompensert - alvorlig hjertesvikt, alvorlig hjertesvikt og terminal - de ovennevnte symptomer plage for pasienten, ikke bare når det minimum av husholdnings belastning, men også ved hvile.

  I terminalstadiet er det et dødelig utfall på grunn av komplikasjoner og irreversible forandringer i hjertets celler og vitale organer.

  Diagnose av aortastensose

  Noen ganger, i fravær av klager, kan aorta-stenose diagnostiseres ved et uhell under en planlagt undersøkelse av pasienten. I nærvær av klager fra hjertet, er diagnosen etablert i henhold til følgende undersøkelsesmetoder:

  - klinisk undersøkelse: anslått klager, historie av sykdom og utseendet av pasient arter, samt gjennomført auskultasjon (lytting) i brystet, der legen fanget grov systolisk bilyd ved projeksjon av aortaklaffen - i andre interkostalrom til høyre for sternum, knitrer i lungene på grunn av lunger blod i dem, hvis noen;
  - laboratoriemetoder: når en generell blod og urin, blod biokjemiske og immunologiske analyser viste tegn til betennelse, slik som reumatoid gjentatte angrep eller svak bakteriell endokarditt; tegn på nedsatt lever- og nyrefunksjon tegn på lipid metabolisme lidelser i aterosklerose - en økning i kolesterol, en ubalanse av triglyserider med høy og lav tetthet, etc.;
  - instrumentelle metoder for studiet: utført et elektrokardiogram (enkel eller daglig overvåking av indikasjoner), phonocardiography (PCG - undersøkelsesmetode for å konvertere audiostøysignaler i hjertet til elektriske, registrere dem på fotografisk papir, og en mer fullstendig analyse av akustiske fenomen med hjertefeil), røntgen bryst, ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Ultralyd i hjertet - det eneste ikke-invasive (uten innføring av kroppens vev) metoder, slik at du kan klargjøre diagnosen. Ved utførelse av denne fremgangsmåten, estimert mengde, struktur, tykkelse og mobilitet klaffer, graden av innsnevring av ventilåpningen med sin måleområdet, graden av hemodynamiske - hypertrofi i venstre hjertekammer med økning av dens volum, en trykkøkning i den venstre ventrikkel og reduksjonen i aorta, noe som reduserer slagvolum og fraksjonene ejection (mengden blod utkastet til aorta for en kardial sammentrekning).

  Avhengig av graden av innsnevring av ventilringen i aortaåpningen, er det vanlig å skille mellom tre grader av aortastensose:
  1 grad - ubetydelig stenose - området av åpningen til ventilringen er mer enn 1,6 kvadratmeter. cm.
  2 grader - moderat stenose - området er 0,75 - 1,6 kvadratmeter. cm.
  3 grader - alvorlig stenose - et innsnevringsområde på mindre enn 0,75 kvadratmeter. cm.

  I diagnostisk uklare tilfeller, og før ventilen operasjonen kan være indikert Hjartekateterisering kammere med trykkdifferansemåling i den venstre ventrikkel og aorta. Denne trykk-gradient er også basis for klassifiseringen tilsvarer svak stenosis med gradienten av mindre enn 35 mm Hg, moderat stenose - 36 - 65 mm Hg, stenoser - over 65 mm Hg, det vil si jo større stenose og obstruksjon av blodstrømmen, i høyere trykk i venstre ventrikel og mindre i aorta, noe som påvirker veggene i ventrikkelen og blodtilførselen til hele kroppen negativt.

  Behandling av stenose av aorta-elvemunningen

  Valget av den optimale behandlingsmetoden bestemmes individuelt av behandlende lege for hver bestemt pasient. Legemidler, operasjoner på aortaklappen og deres kombinasjon brukes.

  diuretika (veroshpiron, indapamid, furosemid), hjerteglykosider (digitoksin, strophanthin), stoffer som reduserer blodtrykket (perindopril, lisinopril), og senker hjertefrekvensen (konkor, koronal): Den følgende kan tildeles Fra farmakologiske legemiddelgrupper. Disse stoffene er oppnevnt strengt på bevis i forbindelse med en eventuell betydelig reduksjon i blodtrykk og forekomsten av en forverring i helsetilstand er nødvendig å informere behandlende lege.

  Formuleringer som strekker perifere kar og anvendt for behandling av lungeødem og angina (nitrat - nitroglycerin nitrosorbid) anvendes ikke alltid med ekstrem forsiktighet, siden deres anvendelse ved angina pectoris på grunn av aortastenose (relativ koronarinsuffisiens) for det første ineffektiv, og for det andre, er det fylt med skarp trykkreduksjon inntil utviklingen av kollaps med den begrensning av blodstrømmen til organer og vev.

  En radikal metode for herding av aorta stenose er kardiologisk kirurgi. Operasjonen er indisert for moderat og alvorlig grad av stenose og tilstedeværelse av hemodynamiske lidelser og / eller kliniske manifestasjoner. Med moderat stenose kan påføres valvuloplasty (disseksjon av adhesjon og adhesjon til ventilklaffene), og når de uttrykkes stenose, særlig hvis den er kombinert med svikt kan klaffprotesen (erstatning av kunstig mekanisk eller biologisk protese).

  Bytte aortaklaffen med en mekanisk protese

  Livsstil med aortastensose

  Overholdelse av anbefalingene for en livsstil med denne feilen er ikke mye forskjellig fra andre kardiovaskulære sykdommer. Pasienten bør utelukke fysisk aktivitet, begrense inntaket av væske og bordsalt, slutte å drikke alkohol, røyking, fett, stekt, kolesterolrik mat. Det er også nødvendig å regelmessig og regelmessig ta foreskrevet medisiner og besøke legen med de nødvendige diagnostiske tiltakene.

  I tilfelle av graviditet med aortastenose taktikken til legen for å bevare graviditeten avhenger av klinisk stadium av prosessen. I den fasen av kompensasjons og subcompensation graviditet kan den bli forlenget, men dekompensasjon lyte er en indikasjon for terminering av graviditet. Dette skyldes det faktum at under svangerskapet belastningen på sirkulasjonssystemet til en gravid øker, og dette kan føre til en forverring av hemodynamiske parametre, utvikling av komplikasjoner hos mor og foster (trusselen om tidlig fødsel, fetoplacental insuffisiens, og andre).

  Komplikasjoner av aorta stenose

  Uten behandling er sykdommen strengt går gjennom alle fem stadier av sin utvikling, det vil si, før eller senere kommer det en degenerative, irreversible forandringer i hjertemuskelen, lunge, hjerne, lever, nyrer og andre organer, noe som fører til døden. Ifølge enkelte forfattere, mer enn halvparten av pasientene ikke får behandling, dør i de to første - tre år etter utbruddet av kliniske symptomer. Det er også ganske sannsynlig å utvikle komplikasjoner som truer menneskers liv - fatale hjertearytmier (for eksempel ventrikkelflimmer, komplett atrioventrikulær blokk, ventrikkeltakykardi), plutselig hjertedød, akutt hjertesvikt, systemisk emboli (frigjøring av blodpropp i lungene blodkar, hjerte, hjerne, tarmene, femorale arterier).

  Komplikasjoner kan utvikle seg ikke bare som et resultat av lang eksisterende aortastenose, men også i løpet av operasjonen på aortaventilen, særlig utvikling av bakteriell betennelse av ventilspissene på grunn av virkningen av patogener i blod - bakteriell endokarditt, trombedannelse på ventilene eller hjertet hulrom med mulig slippe dem inn i blodkarene, hjerterytmeforstyrrelser, forekomsten av restenose (restenose) på slutten av postoperative perioden resulterer revmatiske gjentatte angrep. Forebygging av slike oslozheny er livslang antikoagulerende og antiblodplatemidler - narkotika, "tynning" blodet og forhindring av trombose økt, f.eks, klokker, warfarin, klopidogrel, aspirin og mange andre. I tillegg hindrer den utvikling av infeksjon antibiotika i tidlig driftsperiode og i løpet av medisinske diagnostiske prosedyrer og mindre operasjoner i den etterfølgende livet til pasienten, slik som tannuttrekking, undersøkelse av blæren med sin kateterisering, abort og så videre.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig. Etter kirurgisk korreksjon av feilen kommer forbedring av kliniske og hemodynamiske parametre, og overlevelse av disse pasientene når ca 170 innen ti år etter operasjonen, som er god nok kriterium for vellykket hjertekirurgi behandling av aortastenose.

  Leger terapeut Sazykina O.Yu.

  Beskrivelse av sykdommen

  Aortisk stenose er en endring i aortaklaffens struktur på en slik måte at blodets normale ledningsevne fra hjertet til aorta forstyrres. Som et resultat, blodtilførsel til de fleste indre organer og systemer i menneskekroppen forverres, "Koblet" til et stort spekter av blodsirkulasjon.

  Enhver sunn person på grensen til hjerteets venstre ventrikel og opprinnelsen til aorta fra den ligger tricuspid ventil - en slags "dør" som lar blodet fra hjertet inn i karet og ikke frigjør det tilbake. På grunn av denne ventilen, som ved full åpning har en bredde på minst 3 cm, beveger blodet fra hjertet til de indre organene seg bare i en retning.

  Av ulike årsaker kan denne ventilen ikke åpne helt, åpningen overgås med bindevev og smalere. Som et resultat reduseres utstøtningen av blod fra hjertet inn i aorta og ikke tømmes gjennom karene blodet stagnerer i venstre ventrikkel, som gradvis fører til økning og forlengelse.

  Det menneskelige hjerte begynner dermed å jobbe i en unormal modus, i den Stagnerende fenomener forverres - Alt dette har den mest negative effekten på helse generelt.

  Årsaker og risikofaktorer

  Sykdommen kan være medfødt og ervervet. Den oppkjøpte formen av sykdommen utvikler seg av ulike årsaker. Klassiske provokatører av denne sykdommen er:

  • organisk lesjon av ventilflikter på grunn av revmatiske sykdommer - 13-15% av tilfellene;
  • aterosklerose - 25%;
  • Kalsifisering av aortaklaffen - 2%;
  • Infeksiøs betennelse i hjertets indre skall eller endokarditt - 1,2%.

  Som et resultat av alle disse patologiske effektene Det er et brudd på mobiliteten til ventilflikene: De koaleser med hverandre, overgås med bindevev, forkalker - og slutter å helt åpne. Så det er gradvis innsnevring av aortaåpningen.

  I tillegg til de ovennevnte årsakene er det risikofaktorer som har en historie øker signifikant sannsynligheten for aortastensose hos mennesker:

  • genetisk predisposisjon til denne vice;
  • arvelig patologi av elastin-genet;
  • diabetes mellitus;
  • nyresvikt
  • høyt kolesterol;
  • røyking,
  • hypertensjon.

  Klassifisering og stadier

  • I stedet for lokalisering av konsentrasjonen: supra-valvulær, ventilventiler og valvulær.
  • Etter grad av innsnevring:

  Les Mer Om Fartøyene