Lunge arterie stenose

Stenose av pulmonal arterie munn er en medfødt eller ervervet patologi av kardiovaskulærsystemet, som refererer til den bleke acyanotiske typen av vices.

Denne tilstanden krever kirurgisk inngrep, da det bringer det fysiologiske løpet av hemodynamiske prosesser i fare:

 • Avhengig av alvorlighetsgraden av lungesårets stenose opplever høyre ventrikkelen visse vanskeligheter og stress når du skyver blod inn i fartøyets trange lumen;
 • På grunn av mangel på blodsirkulasjon i lungene på grunn av innsnevring av lumen, opplever kroppen "oksygen sult";
 • etter langvarig intensivt arbeid og delvis utstøting av blod fra høyre ventrikkel i lungesirkulasjonen, hjertemuskelen kompenserende øker i størrelse, og deretter strukket ventrikkelveggen, noe som øker volumet i hulrommet;
 • etter en lang arbeid i denne modusen, den gjenværende blodvolumet i den høyre ventrikkel begynner å gå tilbake under systolen i høyre forkammer: insuffisiens av Trikuspidalklaff er dannet, økning av høyre hjertekamrene;
 • I fremtiden er alle deler av hjertet involvert, noe som uunngåelig fører til utvikling av hjertesvikt i alvorlig grad og et senere dødelig utfall.

Klassifisering av stenose

Stenose i pulmonal stammen kan enten være isolert eller i kombinasjon med andre laster. Isolert stenose av lungearterien observeres ofte med medfødte og anskaffe mangler, når komplekse endringer (tetralogi av Fallot) er karakteristiske bare for genetiske mutasjoner av fosteret.

I stedet for lokalisering av pulmonal arterie stenose er fire former skilt ut:

 • supra-valvulær stenose - den har flere typer: dannelsen av ufullstendige og fulle membraner, lokalisert innsnevring, diffus hypoplasi, flere perifere strenge i lungestammen;
 • valvulær stenose (den vanligste patologien) - i dette tilfellet er ventilflappene i en kondensert tilstand enn en kuppformet form med ufullstendig lukking i midten;
 • subvalvular stenose - ved utgangen har høyre ventrikel en traktformet innsnevring på grunn av overdreven vekst av muskelvev og fibrøse fibre;
 • kombinert stenose (forandringen i veggene er flere steder og på forskjellige nivåer i forhold til ventilen).

Årsaker til stenose

Kombinert og isolert stenose i lungearterien med medfødte hjertefeil kan oppstå på grunn av ulike faktorer som oppstod under graviditet:

 • teratogene faktorer i form av å ta medisiner som påvirker utviklingen av embryonale brosjyrer (første trimester): psykoaktive stoffer, antibakterielle stoffer, bruk av narkotika;
 • veid familiehistorie: genetisk predisposisjon på en beslektet linje;
 • virusinfeksjonssykdommer hos moren gjennom graviditet: rubella, vannkopper, herpes av type 1,2, infeksiøs mononukleose, aktiv stadium av viral hepatitt;
 • ugunstige arbeidsforhold og ukoordinert hvile regime - innånding av skadelig støv, kjemiske giftstoffer;
 • bruk av strålingsmetoder for behandling under graviditet - den patologiske effekten av økt radioaktiv stråling på differensiering og utvikling av vev i barnets kropp;
 • skadelige miljøfaktorer: økt radioaktiv bakgrunn;
 • overdreven mottak av genmodifiserte produkter.

Ervervet stenose av LA har mer forbindelse med organisk patologi, som utvikler seg i voksen alder, og er preget av en rekke årsaker:

 • inflammatoriske prosesser i endokardiet og intima av lungearterien mot bakgrunn av celleangrep av fremmede organismer (oftere streptokokkinfeksjon - som en sen komplikasjon av angina);
 • forkalkning av ventilen;
 • kompensatorisk proliferasjon av myokardceller med en reduksjon i fartøyets lumen ved utgangen fra høyre delinger;
 • ikke-spesifikke autoimmune skade på hjerteklaffene - konsekvensene av å bekjempe immunitet mot Treponema pallidum (syfilis), den tuberkel bacillus, systemisk lupus erythematosus, systemisk sklerose og dermatomyositt;
 • komprimering fra utsiden: klemme fartøyet med en tumor av mediastinum, forstørrede lymfatiske regionale noder, eksfolierende aorta-aneurisme.

Symptomer på sykdommen

Den avslørte symptomatologien og helsetilstanden er vanligvis avhengig av graden av strenge av fartøyets lumen og stadium av utviklingen av sykdommen. Derfor er det tilrådelig å vurdere det kliniske bildet i faser.

 1. Moderat stenose - trykket under systole i høyre ventrikkel er mindre enn 60 mm Hg. - Med en slik skrue oppdager pasienten ingen endringer i helsetilstanden og fører en normal livsstil.
 2. Alvorlig stenose - hvis systolisk trykk i høyre ventrikel ligger innenfor området 60-100 mm Hg. Det tilsvarende symptomatiske mønsteret begynner å oppstå: kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse og i ro, hodepine, periodisk svimmelhet forbundet med subkompensert hjernehypoksi, rask tretthet, svimmelhet; barn - hyppige respiratoriske sykdommer og forsinkelse i mental og fysisk utvikling.
 3. Den skarpt uttrykte stadium av stenose er trykket under systolen ved høyre ventrikel større enn 100 mm Hg. De første stadier av myokarddystrofi (kompenserende hypertrofi og dilatasjon av ventriklene) observeres. Utvikler kortpustethet i ro, blir forverret av de ovennevnte symptomer, er det hevelse og bankende hals venene (tiltredelse Trikuspidalklaff), kan forekomme besvimelse, er det et hjerte hump, grov systolisk bilyd, smerter i hjertet. Også preget av perifer cyanose - cyanotisk perioral triangle, phalanx av fingre.
 4. Dekompensert stadium - utvikler dystrophic endringer i myokardiet og alvorlig hjertesvikt. På grunn av utviklingen av patologiske prosesser, åpner et ovalt vindu, begynner blodutløpet fra høyre hjerte til venstre. Som et resultat, forverrer den hypoksiske tilstanden i kroppens vev - en vanlig cyanose går sammen med utviklingen av symptomene beskrevet ovenfor.

Diagnostiske stadier

Hvis stenosen i lungestammen er en medfødt patologi og får seg til å føle seg like etter fødselen, vil planen for diagnostiske tiltak og behandling bli utført av neonatologen på barselssykehuset.

Ved senere manifestasjon av CHD, bør du kontakte distriktets barnelege som skal diagnostisere og starte behandlingsaktiviteter.

Hvis den kompenserte medfødte misdannelsen fikk seg til å føle seg bare i voksen alder, eller den ervervede stenosen ble dannet, bør den riktige diagnosen adresseres til familielege, terapeut eller kardiolog.

For å bekrefte den patologiske prosessen, etablere scenen og forsømmelsen av prosessen, for å ytterligere velge de mest effektive behandlingsmetoder, vil tilsynslegen hjelpe:

 • Bryst røntgen av brystorganer;
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • høyre ventrikulær kateterisering gjennom perifer vener for å bestemme systolisk trykk;
 • angiografi av hjertets kar
 • ventrikulografi.

Helbredende tiltak

Den eneste effektive metoden for å kontrollere pulmonal arterie stenose er kirurgisk inngrep. Konservativ terapi er symptomatisk og er bare akseptabel med moderat stenose, når pasienten, i tillegg til den etablerte patologien til ventilen, ikke bryr seg lenger. Det er også indikert for uhensiktsmessige tilfeller og svikt hos foreldre eller en voksen pasient å gjennomgå kirurgisk behandling av ulike årsaker.

Operativ behandling utføres ved hjelp av ulike typer kirurgiske inngrep.

 1. Lukket lungevalvuloplasti. Operativ manipulasjon utføres ved hjelp av den venstre sidede anterolaterale tilnærming til hjertet på nivået av det fjerde interkostale rommet. Etter å ha nådd ventilen, dissonerer et spesielt instrument med valvulotom de smeltede ventilklaffene, og stopper deretter blødningen på spesielle holdere. Da blødningen ble stoppet og den smeltede ventilen ble kuttet ble det resulterende hull forstørret ytterligere med en Fogarty-probe eller dilatator. Etter prosedyren suges operativ tilgang tett.
 2. Lungvalvulotomi. Prosedyren utføres av en spesiell sonde, som er utstyrt med en skalpell for disseksjon og en ballong for å utvide åpningen. En slik probe blir satt inn gjennom venøs subklavisk tilgang. Denne prosedyren er minst invasiv.
 3. Åpne valvulotomi. Denne typen kirurgisk inngrep er den mest effektive, siden den utføres på det åpne hjertet. Pasienten er koblet til apparatet med kunstig sirkulasjon, brystet er åpnet, basen av lungestammen blir dissekert. De berørte områdene visualiseres, som senere blir skåret ut. Ved hjelp av en skalpell, kirurgen, under kontroll av den taktile sensasjonen med sin finger, strammer snittet gjennom kommisjonene, klapper ventilen fra topp til bunn.
 4. Når ventilen er stenosed, utføres også en åpen hjerteoperasjon. Bare i stedet for commissurotomi blir det utgradd hypertrophied eller stenosed områder av pulmonal arterie munnen.
 5. Nadklavannaya stricture krever kirurgi ved bruk av "patch". Finn de berørte områdene, aksepter dem. Og for fysiologisk restaurering, i stedet for den berørte utskårne vaskemuren, er en del av perikardialsekken plassert.

outlook

Den utførte kirurgiske inngrep med stenose forbedrer pasientens kvalitet og forventet levetid betydelig. Statistikken viste at etter behandlingen hadde 91% av pasientene krysset barrieren for fem års overlevelse. Ved kansellering av operasjonen, uavhengig av hvilken grunn, og fører pulmonalstenose utvikler seg raskt og er ofte dødelig innen 5 år på grunn av dekompensert hjertesvikt scenen.

Lunge arterie stenose hos barn og voksne: årsaker, symptomer, kirurgi

Lungepulsåren (PA) - er en av de største fartøy i legemet, blod utstrømning fra hjertet inn i lungevevet fartøy hvor blodet er anriket med oksygen, og var således fullført dannelsen av lungesirkulasjonen. På en annen måte kalles dette fartøyet en lungekrok.

Hvis fartøyets lumen blir mindre, snakker de om stenose eller patologisk innsnevring av lungearterien.

Figur: Valvulær form av pulmonal arterie stenose

Stenose oppstår av medfødte eller anskaffe årsaker, og preges av følgende hemodynamiske prosesser i hjertet:

 • Riktig ventrikel opplever en belastning når du skyver blodet gjennom lungerens smalere lumen.
 • Lasten på ventrikkelen kan være forskjellig avhengig av alvorlighetsgraden av stenose.
 • Lyset går inn i blod er mindre enn normalt, slik at mindre blod er oksygenert, og kroppen får mindre oksygen i alminnelighet, som fører til utvikling av hypoksi (oksygenmangel) indre organer.
 • Konstant belastning på høyre ventrikkel fører til gradvis slitasje av hjertemuskelen, som i begynnelsen kompenseres ved økning av myokardial masse (til høyre ventrikulær hypertrofi), og videre fører til utvikling av alvorlig hjertesvikt, høyre hjerte.
 • På grunn av den stadige økningen i det endelige volumet av blod som ikke kan bli fullstendig kastet inn i arterien, trikuspidalklaff regurgitasjon utvikles, er det som dannes av en omvendt strøm av blod i det høyre atrium, noe som fører til stagnasjon av venøst ​​blod og forstyrrelse av mikrosirkulasjonen i karene i de indre organene - forverres av hypoksi.
 • Alvorlig stenose fører til utvikling av alvorlig hjertesvikt, noe som kan føre til dødelig utfall i fravær av behandling.

Avhengig av lesionsstedet, utsettes ventiler med en valvulær, valvulær og valvulær stenose, det vil si at innsnevringen ligger henholdsvis høyere, lavere eller på ventilnivå. Valvulær stenose i lungearterien forekommer oftere enn andre former.

former for pulmonal arterie stenose etter sted

Årsaker til sykdommen

Isolert ervervet stenose i lungekroppen er sjelden. Oftere er stenose i pulmonal stammen medfødt, og tar andreplass i frekvens blant alle medfødte hjertefeil.

Medfødt stenose av lungearterien (CHD)

Blant årsaker til medfødt stenose i lungearterien Følgende faktorer som kan påvirke dannelsen av det kardiovaskulære systemet av fosteret og forekomsten av medfødte hjertefeil (CHD) under graviditet:

ventil med medfødt stenose

Genetisk predisposisjon til utviklingsfeilene i hjertet og store fartøy, spesielt fra moren,

 • Bruken av gravide psykoaktive stoffer, rusmidler, antibiotika, spesielt i første trimester av svangerskapet,
 • Ufordelige arbeidsforhold under graviditet, for eksempel arbeid ved kjemikalier, maling og lakk og andre næringer der den gravide kvinnen stadig innånder giftige stoffer,
 • Virussykdommer hos moren under graviditet - rubella, smittsom mononukleose, nederlag av herpes-virus,
 • Røntgen og andre typer ioniserende stråling under graviditet,
 • Ufordelige miljøforhold, for eksempel økt strålingsbakgrunn i enkelte regioner.
 • Ervervet stenose

  Blant årsakene som oftest forårsaker utvikling av oppkjøpt lungearterie stenose, vi kan skille mellom:

  Eksempel på ervervet stenose på grunn av revmatisme

  • Aterosklerose av store fartøy,
  • Kalkning av ventiler av aorta og lungearteri,
  • Revmatisk skade på hjerteventilene, inkludert ventilen i lungearterien,
  • Spesifikke betennelser i lungearteriets indre vegg - syfilis, tuberkulose (sjelden),
  • Hypertrofisk kardiomyopati med en økning i massen av det høyre ventrikulære myokardium, noe som resulterer i obstruksjon i blodstrømmen fra ventrikkelen til lungearterien,
  • Kompresjonen av lungestammen fra utsiden er en svulst i mediastinum, forstørrede lymfeknuter, aortaaneurisme, etc.

  Symptomer på pulmonal arterie stenose hos barn

  Kliniske manifestasjoner av lungestensose hos barn avhenger av graden av innsnevring av lumen. Dermed kan mindre og moderat stenose ikke manifestere seg klinisk i mange år.

  Uttrykt stenose manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødselen av barnet og inkluderer slike symptomer som:

  1. Uttalt akrocyanose eller diffus cyanose er den cyanotiske farge av huden (nasolabial trekant, fingertupp, palme, fot) eller hud av hele kroppen,
  2. Kortpustethet i ro og når du spiser et spedbarn,
  3. Sløvhet eller uttrykt angst hos barnet,
  4. Dårlig vektøkning i de første månedene av et barns liv,
  5. Dyspné med mosjon når motorens evner utvikler seg.

  Symptomer på pulmonal arterie stenose hos voksne

  Hos voksne, fortsetter symptomatologien til stenose i henhold til et annet scenario. Sykdommen i tilfelle moderat stenose kan heller ikke manifestere seg over mange år, og noen ganger hele livet.

  Hvis stenosen av lungeventilen i en utpreget grad utvikler høyre ventrikulær svikt, hvilken manifesteres gradvis økende symptomer:

  • Svimmelhet, økt tretthet og generell svakhet under trening, først med signifikant, så i minimal, og så i ro,
  • Dyspné med anstrengelse eller hvile, økende i utsatt posisjon,
  • Underekstremitetene ødem i de tidlige stadier av hjertesvikt, indre svelling i de senere stadier - ansamling av væske i den torakale og abdominale hulrom (henholdsvis hydrothorax og ascites,), hele kroppen ødem (anasarca) i sluttstadiet kronisk hjertesvikt.

  Til hvilken lege å ta opp?

  Alle nyfødte barn i barselhjem undersøkes av en neonatolog som, hvis det antas å ha medfødt hjertesykdom, vil gjøre den nødvendige undersøkelsesplanen.

  Hvis slike symptomer oppstår hos spedbarn eller eldre barn, bør barnelege umiddelbart konsulteres.

  Den voksne kontingenten av befolkningen trenger å søke hjelp fra en terapeut eller kardiolog.

  I alle fall er undersøkelsesplanen omtrent det samme og inkluderer følgende diagnostiske metoder:

  1. Ekkokardiografi, eller ultralyd av hjerte - til en visuell vurdering av strukturen av ventilringen, og også for å måle trykket i den høyre ventrikkel og gradienten (differansen) mellom trykk hulrom i høyre ventrikkel og pulmonalarterien. Jo høyere trykket i høyre ventrikel og jo større trykkforskjellen mellom ventrikkelen og arterien, jo mer uttalt smalingen av fartøyets lumen. Ifølge disse dataene er graden av stenose delt inn i:
   • moderat (P zel - mindre enn 60 mm Hg, grad P - 20-30 mm Hg),
   • uttrykt (Pel - 60-100 mm Hg, grad P - 30-80 mm Hg),
   • uttales (P des - 100 mm Hg, ° P - 80 mm Hg) og dekompenserte (alvorlige forstyrrelser intrakardiale hemodynamikk, kontraktile funksjon av myokard avtar sterkt).
  2. EKG, om nødvendig - EKG etter dosert fysisk aktivitet (gå på tredemølle, veloergometri).
  3. Brystets radiografi - bestemmer graden av økning i hjertet, på grunn av myokardial hypertrofi.
  4. Kateterisering av høyre hjerte - lar deg nøyaktig måle trykket i høyre ventrikel og lungearteri.
  5. Ventrikulografi er introduksjonen i karene av en røntgenkontrast substans som kommer inn i høyre halvdel av hjertet og viser anatomiske nyanser av stenose ved hjelp av røntgenstråler.

  Behandling av pulmonal arterie stenose

  Behandling av mindre og moderat stenose, som regel, er ikke nødvendig, i fravær av hjertesvikt og tilhørende kliniske manifestasjoner.

  Den eneste effektive behandlingen for alvorlig stenose i lungekroppen er kirurgisk. Operasjonsteknikken varierer avhengig av anatomisk lokalisering av defekten:

  • Når nadklapannom stenose aksepterer den berørte delen av vaskemuren ved hjelp av en lapp fra ditt eget hjertebark (bindevevskonvolutt i hjertet fra utsiden eller perikardialposen),
  • Med valvular stenose brukte valvuloplasty ballong commissurotomy eller - separasjon av ventilklaffene loddet via en ballong som innføres gjennom fartøyene, eller med en skalpell under åpen hjertekirurgi,
  • Med valvular stenose bruke teknikken til å utrydde hypertrofyte områder av myokardiet ved utgangen fra høyre ventrikel.

  endovaskulær ballongvalvuloplasti - lavt traumatisk kirurgi for korreksjon av ventrikulær stenose i lungearterien

  I tilfelle av hjertesvikt i tillegg påføres medisinering narkotika -. Diuretika, hjerteglykosider, beta-blokkere, kalsiumkanal-antagonister, etc. Behandlingsregimet skal kun defineres av legen og er strengt tatt individuelt i hvert enkelt tilfelle.

  Livsstil av barnet med lungearterie stenose

  I tilknytning til det faktum at denne hjertesviktet oftest er funnet i en ubetydelig og moderat uttrykt grad hos nyfødte barn enn i en alvorlig, har slike barn en tendens til å utvikle seg i henhold til deres alder. Det er et barn med en stenose som ikke krever kirurgisk behandling, vokser og utvikler motoriske ferdigheter som et vanlig barn. Det er bare slike barn, en litt oftere, jevnlig lider lider av kalde sykdommer, krever nøye overvåkning av leger og bør ikke engasjere seg i profesjonell sport i eldre alder.

  Hvis barnet ble født med alvorlig stenose, vil han trenge en operasjon, og i hvilken avtale bestemmer neonatologen på sykehuset, en pediatrisk kardiolog og barnelege som observerer barnet etter utslipp. I dette tilfellet bør barnet under enda nærmere tilsyn med kardiologer og hjertekirurger, og når de vokser og utvikler, ikke gjennomgå betydelig fysisk anstrengelse, selv i de første par årene etter operasjonen.

  komplikasjoner

  Komplikasjon av stenose, eller dens naturlige kurs i fravær av behandling, er utviklingen av kronisk høyre ventrikulær svikt, noe som kan føre til døden.

  outlook

  Prognosen for mindre og moderat stenose er gunstig selv uten kirurgisk behandling. Den gjennomsnittlige levealderen i dette tilfellet er lite forskjellig fra antall års levetid til en vanlig person.

  Prognosen for alvorlig stenose i lungekroppen i fravær av kirurgisk behandling er ugunstig, og etter operasjonen er det mye bedre - mer enn 91% av de opererte personene bor sikkert i de første fem årene eller mer.

  På spørsmålet om hvor farlig denne sykdommen er, kan du svare på at hvis stenosen er uttalt, bør en operasjon utføres så snart som mulig, noe som vil forlenge pasientens liv og forbedre kvaliteten.

  Lung-arterie stenose gjennomsnittlig forventet levealder

  Stenose i lungearterien er innsnevring av arterien i ventilområdet. Lungartarien forbinder til høyre ventrikel med en tricuspid lungeventil. Stenose av arterien fører til et brudd på blodutløsningen fra høyre ventrikel, noe som igjen fører til forstyrrelse av hele kardiovaskulærsystemet. Sykdommen er ofte medfødt og utvikler seg hos barn.

  Med denne diagnosen er det viktig å opprettholde normal hjertefunksjon og utføre adjuvansbehandling (behandling av konsekvensene av sykdommen). En enorm fordel ved å løse disse problemene vil bringe folkemessige rettsmidler: alle slags urter og mat som forbedrer blodsirkulasjonen, setter opp vev med oksygen og opprettholder et trygt nivå av blodtrykk. Alle disse midlene er rimelige og trygge for alle pasientgrupper.

 • Typer av stenose
 • Årsaker til sykdommen
 • Symptomer på sykdommen
 • Diagnose av stenose
 • Behandling av sykdommen
 • outlook
 • forebygging

  Typer av stenose

  Stenose av lungearterien hos nyfødte er en av de vanligste medfødte hjertefeilene. Det står for 12% av medfødte hjertesykdommer.

  Avhengig av plasseringen kan supra-valvulær, valvulær og subvalvular stenose i lungearterien utvikles, men den vanligste innsnevringen er i ventilområdet (90% tilfeller).

  Valvulær stenose utvikler seg som følge av forstyrrelse i dannelsen av lungeventilen, hvor ventilene ikke utvikler seg, og selve ventilen ser ut som en membran med en åpning.

  Når stenose utvikler seg, dannes en forskjell (gradient) mellom trykket i høyre ventrikel og lungearterien. Avhengig av størrelsen på blodtrykket og hvor stor gradienten er, isoleres fire stadier av stenose.

  • Fase I - moderat. Det arterielle trykket overstiger ikke 60 mm Hg. Trykkgradienten er 30 mm Hg. Art.
  • Stage II - merket stenose. Det arterielle trykket stiger til 100 mm Hg. Trykkgradienten er opptil 80 mm Hg. Art.
  • Trinn III - alvorlig stenose. Det arterielle trykket overstiger 100 mm Hg. Art. med forskjell i trykk mellom høyre ventrikel og arterie mer enn 80 mm Hg. Art.
  • Trinn IV. Dette er den farligste fasen av sykdommen. Pasienten utvikler hjertemuskulærdystrofi, reduserer hyppigheten av sammentrekninger og reduserer blodtrykket. Krenkelser påvirker hele sirkulasjonssystemet.

  Årsaker til sykdommen

  Allokere medfødt og ervervet form av stenose. Medfødt stenose er dannet som et resultat av brudd på intrauterin utvikling, forårsaket av påvirkning på fosteret av patologiske midler (viruspartikler, giftige stoffer, stråling). Dessuten kan sykdommen bli genetisk bestemt.

  • infeksjon av hjertets indre skall
  • Reumatisme, som fører til nederlag av hjerteventiler;
  • syfilis;
  • svulster i hjertet av vevet;
  • kompresjon av lungearterien med økte lymfeknuter eller aorta-aneurisme;
  • sklerotiske endringer i lungearterien.

  Symptomer på sykdommen

  Symptomer avhenger av sykdomsstadiet. På begynnelsen av stenoseutviklingen fortsetter sykdommen langs kompensasjonsveien, og det er ingen tegn på sykdommen. Med utviklingen av sykdommen utviser pasienten følgende symptomer:

  • generell svakhet i kroppen økte tretthet;
  • muskel svakhet;
  • manglende evne til å utføre selv korte og ubetydelige fysiske øvelser;
  • kortpustethet;
  • svimmelhet;
  • døsighet;
  • mulig tap av bevissthet;
  • i sene stadier av sykdommen - angina pectoris angrep.

  Sykdommen manifesterer seg også som ytre symptomer:

  • hud av pasienten blek, kan utvikle cyanose i nasolabialområdet, negler;
  • de cervical årene er tydelig synlige og pulsate;
  • pasienten har skjelving i brystet med systole (kardial sammentrekning);
  • pasienten kan ha et hjertebukk - et lite rundt utadgående fremspring av brystet i hjertet.

  Stenose hos barn kan være asymptomatisk og ikke føre til negative konsekvenser. Utviklingen av sykdommen kan imidlertid være farlig for barnets helse og liv og føre til døden. Også, fremkallende stenose ofte en forsinkelse i den fysiske utviklingen av barn: vekten og høyden av barnet er mindre enn normalt. Også for slike barn er preget av en reduksjon i immunitet, en tendens til katarrale sykdommer, lungebetennelse.

  Diagnose av stenose

  Lungartarisk stenose kan påvises i fosteret selv under graviditet. For dette utføres ultralyd og radiografisk undersøkelse. Fosteret er kjent for hypertrofi (økning i størrelse) av hjerteets høyre hjertekammer.
  I nyfødte er diagnosen basert på resultatene fra følgende undersøkelsesmetoder:

  • palpasjon i hjertet;
  • auskultasjon (lytting)
  • X-stråler;
  • EKG;
  • ekkokardiografi;
  • X-stråler;
  • Doppler;
  • koronar angiografi (om nødvendig for voksne pasienter);
  • zondiovanie.

  Behandling av sykdommen

  Tradisjonell medisin anbefaler kirurgisk behandling av stenose. Slike behandlinger er indisert for pasienter med andre og tredje trinns sykdommer. Det er viktig å forstå at operasjonen kan forårsake en rekke bivirkninger, inkludert utvikling av lungeventilinsuffisiens. Kirurgisk behandling er i de fleste tilfeller utført hos barn 5-10 år.

  Behandling med folkemetoder bidrar til å forhindre forverring av denne og andre hjertesykdommer.
  Rettsmidler for forebygging og behandling av stenose fra vaskulær arteriosklerose

  1. Tinktur av hvitløk. 40 gram hakket hvitløk hell 100 ml vodka, insister i glasset på et mørkt varmt sted i 10 dager, og filtrer deretter. Drikk 10 dråper hvitløk tinktur tre ganger om dagen før måltider.
  2. Bark av fjellaske. 400 g bark kokes i 1 liter vann over lav varme i to timer, deretter avkjøles og filtreres. De drikker 3 ss. l. avkok av barken i en halv time før måltider tre ganger om dagen.
  3. Hvitløk, sitron og honning. En halv liters honning er tatt 5 knuste sitroner sammen med peeling og 3 hode hvitløk. Agenten er insistert i to dager i varmen, og deretter lagret i kjøleskap. Ta 1 ss. l. Legemidler to ganger om dagen. Behandling varer en og en halv time. Kurset gjentas hvert halvår.
  4. Det er folkemessige rettsmidler som forbedrer funksjonen av hjertemuskelen og hemmer utviklingen av vaskulær stenose.
  5. Sitron, hvitløk, pepperrot og selleri. Kryss og bland 4 middels sitroner, 200 gram hvitløk og hestegryte og 2 kg urter og sellerirøtter. Produktet skal infunderes i 12 timer ved en temperatur på 30 ° C, hvorpå den settes i kjøleskap og holdes i 3 dager. Deretter klemmes juice, som brukes til 1 ts. for en kvart time før måltider tre ganger om dagen.
  6. Hawthorn. Nyttig for arbeidet i hjertet hagtorn. Av fruktene til denne planten er det laget syltetøy, som deretter oppløses i et glass varmt kokt vann og drakk 1 glass om dagen om morgenen på tom mage. Behandling med hagtorn varer en uke, hvorpå de tar en pause.
  7. Urte samling. Kryss og bland 4 deler bjørkblader, 3 deler Labrador-gress, 2 deler nettle, horsetail og farge av linden og elderbær og 1 del av yarrow. 1 ts. Samle brygge i et glass kokende vann, insister i 1 time og filtrer. 200 ml av stoffet er full i løpet av dagen i små porsjoner.

  outlook

  Stenose av lungearterien i første fase er ikke manifestert på noen måte og fører ikke til en forverring i pasientens livskvalitet. Men hvis den patologiske prosessen utvikler seg ytterligere, kan det føre til svikt i høyre ventrikel og med tiden til pasientens død.

  Mulige komplikasjoner av stenose:

  • hjertesvikt;
  • smittsom prosess i hjertet;
  • hyppig betennelse i lungene;
  • cerebrovaskulær ulykke

  forebygging

  Medfødt stenose er dannet som et resultat av patologien til intrauterin utvikling. Årsaken til dette kan være en genetisk predisponering for sykdommen eller effekten av uønskede faktorer på fosteret under graviditet. Den beste forebyggingen av medfødt stenose er det normale løpet av graviditeten. Det er viktig for en kvinne å unngå noen faktorer som kan provosere patologiske prosesser i fosteret:

  • ikke ta ukontrollerte medisiner
  • Unngå virusinfeksjoner: influensa, meslinger, rubella, herpes og andre;
  • å spise et fullstendig sunt kosthold;
  • å lede en sunn livsstil;
  • å nekte fra alkohol, sigaretter og andre giftige stoffer;
  • Ikke å bli utsatt for skadelig fysisk (ultrafiolett stråling, stråling) og kjemiske (giftige stoffer) faktorer.

  Medfødte hjertefeil er ofte arvelige sykdommer. Derfor, hvis foreldre eller nære slektninger har lignende sykdommer, er dette en anledning til å være oppmerksom på barnet ditt og regelmessig gjennomføre en undersøkelse av hans hjerte.

  For å forebygge kjøpte hjertesykdommer er det viktig å lede en sunn livsstil, trene og spise riktig. For helsen til hjertemusklene, er frisk frukt og grønnsaker, tørkede frukter og nøtter, samt honning, spesielt nyttige. Disse produktene er en kilde til verdifulle mikroelementer. De bidrar til å fjerne overflødig vann fra kroppen og redusere belastningen på hjertemuskelen.

  Også sykdommer i kardiovaskulærsystemet påvirker ofte personer med overvekt. Derfor er det viktig å kontrollere vekten, ikke spise kolesterolrike matvarer og lede en aktiv livsstil.

  Typer av stenose i lungearterien

  Klassifisering av sykdommen avhenger av plasseringen av stenose i forhold til ventilen i lungearterien. I medisin er det tre typer stenose av lungearterien: subvalvulær, ventil og supra-valvulær. I nitti prosent av pasientene er ventrikulær stenose diagnostisert. Ved alvorlighetsgrad er lungens arteries stenose delt inn i lys, medium og tung.

  Årsaker til pulmonal arterie stenose

  Ifølge eksperter er årsaken til sykdommen effekten på fosteret av ulike teratogene faktorer. For eksempel kan denne medfødte hjertesykdommen utvikles under påvirkning av føtal rubella syndrom. Ofte er stenosen av lungearterien en familie sykdom, som skyldes en genetisk predisposisjon.

  Symptomer på pulmonal arterie stenose

  En enkel grad av sykdommen oppstår vanligvis uten kliniske symptomer og oppdages bare hos eldre. Symptomer på alvorlig grad av stenose finnes i tidlig barndom. Barnet svulmer og pulserer nakkens nerver, det er brystsmerter og svimmelhet, cyanose og blek hud, hyppig besvimelse, økt tretthet og kortpustethet under fysisk anstrengelse.

  Diagnose av pulmonal arterie stenose

  Lungartärstenose er diagnostisert ved ekstern undersøkelse og palpasjon, hvor systolisk jitter og pulserende formasjon kan detekteres til høyre for brystbenet.

  For å klargjøre diagnosen er slike studier som angiokardiografi, kateterisering og ultralyd av hjertet, ekkokardiografi og elektrokardiografi nødvendig.

  Angiocardiography er en røntgenundersøkelse av hjerte og store kar, hvor vann-oppløselige kontrastmidlet innføres, slik at for å detektere begrensning på den høyre ventrikkel utløpsåpningene.

  Når hjertet er kateterisert gjennom perifere kar, setter en sonde inn i hjertehulen, som tillater måling av trykket i høyre ventrikel og lungearteri. Når stenose under innføringen av kateteret, er det en kraftig økning i trykk.

  Ved hjelp av ultralydsundersøkelse av hjertet, blir hypertrofi i høyre ventrikel avslørt.

  Gjennomføring av ekkokardiografi bidrar til å oppdage økt trykk på forskjellige sider av obstruksjonsstedet.

  Elektrokardiografi viser tilstedeværelsen av tegn på hypertrofi i høyre ventrikel og oppdager en avvikelse til høyre for hjerteets elektriske akse.

  Brystdiagrammet lar deg se hvor mye dukket opp lungebildet og forstørret det høyre hjertet.

  9.2. NOTEBOOK FALLO

  Tetrada Fallot er en medfødt hjertesykdom preget av tilstedeværelsen av fire komponenter: 1) en stor høytliggende VSD; 2) pulmonal arterie stenose; 3) aorta dextrose; 4) kompenserende hypertrofi i høyre ventrikel.

  Fallot tetralogi er 12-14% av alle medfødte hjertefeil.

  sirkulasjons dynamikk

  Tetralogy tetrade ved aorta ligger på en stor VSD og over begge ventriklene, og derfor det systoliske trykket i høyre og venstre ventrikkel av samme (fig. 9-2). Den viktigste hemodynamiske faktoren er forholdet mellom resistens mot blodstrømmen i aorta og i den stengte lungearterien.

  Fig. 9-2. Anatomi og hemodynamikk med tetralogi av Fallot. A - aorta; LA - pulmonal arterie; LP - venstre atrium; LV - venstre ventrikel; PP - høyre atrium; RV - høyre ventrikkel; LIP - inferior vena cava; ERW er den dårligere vena cava. En kort pil indikerer en defekt av interventricular septum, en lang pil peker på en subvalvular stenose av lungearterien.

  • Ved en liten motstand i lungeårene, kan også lungeblodstrømmen være det dobbelte av blodstrømmen i den systemiske sirkulasjon, og arteriell oksygenmetning kan være normal (acyanotiske Fallots tetrade).

  • Med betydelig motstand mot pulmonal blodstrøm, oppstår blodutløp fra høyre til venstre, noe som resulterer i cyanose og polycytemi.

  Stenose av lungearterien kan være infundibulyarnym eller kombinert, i det minste ventil (for detaljer, se kap. 8 "valvulær hjertesykdom").

  Når den fysiske belastningen økt blodstrøm til hjertet, men blodstrømmen gjennom lungekretsløpet er ikke økes på grunn av stenotiske pulmonare arterier, og overflødig blod tømmes inn i aorta via VSD, cyanose derfor forbedret. Det er hypertrofi, noe som fører til økt cyanose. Hypertrofi i høyre ventrikel utvikler seg på grunn av den konstante overvinningen av obstruksjonen i form av lungesårets stenose. Som et resultat av hypoksi utvikler kompenserende polycytemi - antall erytrocytter og hemoglobin øker. Anastomoser utvikler seg mellom bronchiale arterier og grener av lungearterien. Hos 25% av pasientene oppdages den høyre sidene av aortabuen og den nedadgående aorta.

  KLINISK BILDE OG DIAGNOSE

  Hovedklagen hos voksne pasienter med tetralogi av Fallot er kortpustethet. I tillegg kan smerter i hjertet forstyrres uten forbindelse med fysisk anstrengelse, hjertebanken. Pasienter er utsatt for lungeinfeksjoner (bronkitt og lungebetennelse).

  Cyanose er notert, graden av som kan være forskjellig. Noen ganger er cyanose så uttalt at ikke bare den blåaktige huden og leppene blir blå, men også munnhulen i munnhulen, konjunktivene. Karakteristisk forsinkelse i fysisk utvikling, bytte av fingre ("trommestikker"), negler ("urglass").

  Systolisk jitter er funnet i 2. interkostale rom til venstre for brystbenet over lungearterastene.

  Lytt til en grov systolisk murmur av pulmonal arterie stenose i II-III intercostal plass til venstre for brystbenet. II tone over lungearterien er svekket.

  Den generelle analysen av blodet: høy erytrocytose, en økning i hemoglobininnholdet, er ESR redusert kraftig (til 0-2 mm / t).

  Den elektriske aksen til hjertet blir vanligvis skiftet til høyre (vinkel a fra + 90 ° til + 210 °), tegn på høyre ventrikulær hypertrofi er notert.

  Ekkokardiografi gir deg mulighet til å finne de anatomiske komponentene i tetralogien til Fallot.

  Merk økt gjennomsiktighet av lungefelt på grunn av redusert blodfylling av lungene. Konturene av hjertet har en bestemt form av "tresko tresko": redusert lungearterien bue, fremhevet "midje hjerte", avrundet og hevet over membranen apex av hjertet. Aortabuen kan være til høyre.

  KOMPLIKASJONER

  De vanligste er slag, PE, alvorlig hjertesvikt, infeksiv endokarditt, hjerneabser, en rekke arytmier.

  BEHANDLING

  Den eneste behandlingsmetoden - kirurgisk (radikal kirurgi - defekt plast, fjerning av pulmonal arterie stenose og forskyvning av aorta). Noen ganger består kirurgisk behandling av to stadier (den første fasen eliminerer stenosen i lungearterien, og den andre utføres av DMZHP-plast).

  PROGNOSE

  I mangel av kirurgisk behandling, opptil 40 år, overlever 3% av pasientene med tetotologi av Fallot. Dødelige utfall oppstår på grunn av slag, hjernebryst, alvorlig hjertesvikt, infeksiv endokarditt, arytmier.

  Hva er stenose med pulmonal arteriesykdom

  Vanligste ventilventilstenose i lungearterien hos nyfødte. Sykdommen har følgende kliniske bilde. Konstruksjonen av fartøyet øker trykket i høyre ventrikel. Stenose av lungearterien hos barn fører til at hjertemuskelen gjør en stor innsats for å opprettholde normal blodstrøm. Som et resultat dannes det såkalte "hjertebukk". Årsaken til sykdommen hos en nyfødt er den genetiske faktoren.

  Mindre stenose diagnostisert under arbeidskraft er nesten umulig. Det nyfødte barnet har ingen cyanose, en normal hjerterytme blir hørt.

  I fravær av en tendens til å redusere lumenet, er det ikke nødvendig med ytterligere terapi. Gjennomsnittlig levetid er identisk med en vanlig sunn person.

  Medfødt stenose i alvorlig form manifesteres av et klart klinisk bilde og manifestasjoner. Prognosen av sykdommen er ekstremt ugunstig. Hvis du ikke utfører kirurgisk behandling, vil barnet dø innen ett år.

  Stenose hos voksne er noe forskjellig fra det kliniske bildet av hva som er diagnostisert hos barn. Utviklingen av endringer i strukturen er indikert av karakteristiske symptomer og tegn:

  • Klager av smerte i brystområdet.
  • Utseendet på cyanose av leppene, fargeskiftet av fingertuppene.
  • Pulsering av venene i livmorhalsområdet.
  • Utvikling av kronisk tretthet.
  • Forverring av symptomer når man løfter vekter og utfører tungt fysisk arbeid.

  Ved utførelse av en diagnostisk undersøkelse, er støy under stenose godt revidert i inter-hetteglasset. En annen karakteristisk egenskap som hjelper med differensial diagnose er fraværet av hopp i blodtrykk.

  Hvor farlig er sykdommen

  Prognosen for stenose avhenger av scenen av sykdomsutviklingen, lokalisering av lumens innsnevring og rettidig oppdagelse av patologi.

  Det er vanlig å klassifisere fire stadier av sykdomsutviklingen:

  1. Moderat stenose - på dette stadiet er det ingen klager om dårlig helse, EKG viser de første tegnene på høyre ventrikulær overbelastning. Moderat stenose kan passere seg selv, prognosen for terapi er positiv.
  2. Alvorlig stenose - scenen er preget av en betydelig innsnevring av karene, samt en økning i systolisk trykk i høyre ventrikkel til 100 mm Hg.
  3. Skarp eller akutt stenose - ventilfeil, sirkulasjonsforstyrrelser, høyt trykk i høyre ventrikkel over 100 mm Hg er diagnostisert.
  4. Dekompensasjon - utvikler myokarddystrofi, sirkulasjonsforstyrrelser blir irreversible. Hvis du ikke utfører en kirurgisk operasjon, er det lungeødem, hjertestans. Utsiktene er ugunstige. Å gjennomføre operative inngrep garanterer ikke tilbake til normal levetid.

  I tillegg til stadier av utvikling påvirker lokaliseringen av stenose også prognosen for terapi. På denne bakgrunn er det vanlig å skille mellom følgende typer sykdommer:

  • Valvulær stenose - i de fleste tilfeller observeres abnormiteter i ventilens struktur. Stenose er dannet i den øvre delen av arterien. Det er ledsaget av et syndrom av rubella og Williams (pasienten anskaffer langstrakte ansiktsfunksjoner).
  • Valvulær stenose er preget av en traktformet innsnevring, i kombinasjon med en muskelbunt, som forhindrer frigjøring av blod fra høyre ventrikel.
  • Infundibulær stenose - oppstår som et ekstra symptom på brudd på høyre ventrikulær ventil. Det kan også eksistere uavhengig av den første sykdommen. Kombinert stenose i lungearterien kompliserer behandlingen av sykdommen og reduserer sjansene for et gunstig utfall av behandlingen.
  • Perifert stenose - for patologi er preget av flere vaskulære lesjoner. Sykdommen gir ikke seg til tradisjonell kirurgisk behandling.
  • Isolert stenose refererer til medfødt hjertesykdom. Med moderat utvikling, er kirurgisk og narkotikabehandling ikke nødvendig. I akutt form utføres en kirurgisk operasjon.
  • Resterende stenose - under sammentrekning av ventriklene forblir en viss mengde blod i dem. Dette fører til brudd på blodsirkulasjonen. Patologi er medfødt.

  Hvordan kurere denne patologien

  Kirurgisk eliminering av stenose av ventilen, den eneste mulige behandlingsmetoden. Absolutte indikasjoner på operasjonen er medfødt misdannelse, og konsekvensen er signifikante sirkulasjonsforstyrrelser.

  Dermed kan transposisjonen av hovedkarene (de to hovedarteriene endret på steder) elimineres utelukkende ved radikal kirurgi. Dette gjelder også andre medfødte patologier.

  Voksne som utfører kirurgisk inngrep, anbefales dersom antenatal diagnose viste tilstedeværelse av vaskulær dekompensasjon. Som anbefalt tiltak utføres operasjonen i alvorlig eller akutt stenose. Mottak av medisiner er kun foreskrevet under preoperativ forberedelse.

  Forebygging og forebygging

  Forebygging av stenose har ingen karakteristiske trekk og utføres på samme måte som for enhver annen patologi i kardiovaskulærsystemet. Pasienten anbefales en endring i livsstil, avvisning av dårlige vaner, inkludert røyking, alkohol.

  Også utnevnt terapeutisk kosthold og fysisk utdanning klasser. Disse tiltakene vil bidra til å redusere overflødig vekt og bli kvitt skadelig kolesterol i blodet.

  Behandle folkemedisiner effektivt som et forebyggende tiltak for atherosklerose og opprettholde tonen i det vaskulære systemet.

  Medfødt eller oppnådd lungearteriesykdom behandles utelukkende kirurgisk. Siden en operasjon utfører en høy risiko, bør man ikke raskt akseptere en operasjon.

  Hva er gjennomsnittlig forventet levealder med lungens arteries stenose?

  Pulmonal arterie stenose (SLA) er en patologisk tilstand som endrer størrelsen på lungekroppen, noe som fører til at den blir smalere, noe som forstyrrer normal blodstrøm. Denne sykdommen er en av hjertesykdommene.

  Under innsnevring er det en svak utgang fra blod fra høyre ventrikel, på grunn av at lumen av lungearterien blir mindre. Derfor oppstår en liten sirkulasjon av blod.

  Diagnose av sykdommen skjer allerede hos barn fra tidlig alder. I de fleste tilfeller observeres stenose i kombinasjon med ulike endringer.

  Ifølge en rekke statistikere utgjør en til tusen registrerte hjertefeil mellom 3 og 12 prosent av innsnevringen av lungekroppen.

  Klassifisering av pulmonal arterie stenose

  Den viktigste klassifiseringen av stenose forekommer på stedet for sammenblandingen, som kan dannes på følgende steder:

  • Valve. Reduksjon av lumen av lungearterien skjer direkte i hjerteventilen. Denne typen stenose av lungearterien er hovedsakelig registrert;
  • Podkapanny. Arterien smalker på plass under ventilen;
  • Over ventilen. Det er en nedgang i arterienes passasje opp i stammen, over ventilen;
  • Kombinert. I tilfelle at arterien innsnevret flere steder.
  Skjelettformer av lungearterien

  I nitti prosent av tilfeller av registrering av pulmonal arterie stenose, er diagnosen ventil stenose.

  Også divisjonen finner også sted i henhold til graden av overlapping av lumenet:

  • Lys grad;
  • Den gjennomsnittlige graden;
  • Tung grad.

  I praksis, som blir brukt av kvalifiserte leger separasjon, som er basert på deteksjonsgrensen systolisk blodtrykk (blodtrykk) i den høyre ventrikkel og trykkforholdet mellom det høyre hjertekammer og lunge-stammen.

  Nivåene av dette trykket er delt i grader:

  • 1 st grad. Det arterielle trykket i systoler er 60 mm Hg, forholdet er 20-30 mm Hg;
  • 2. grad. Det arterielle trykket i systoler varierer fra 60 til 100 mm Hg, og forholdet er 30-80 mm Hg;
  • 3. grad. Trykket i dette tilfellet er mer enn 100 mm Hg, og forholdet er mer enn 80;
  • 4. grad. Det er et dekompenserende stadium. Progresjon av ventrikulær svikt, i lys av dens svake sammentrekninger, forårsaker hjertemuskulærdystrofi, ventrikulært trykk avtar.
  Stenose av lungearterien til innholdet ↑

  Hva provoserer ALS?

  Gjennom livet utvikles en sjelden nedgang i lumen i lungearterien. I de fleste tilfeller er det notert som en medfødt sykdom, og er den nest vanligste blant alle medfødte hjertesykdommer.

  Faktorene som påvirker lungestammenes stenose er de som under barnets bærer kan påvirke dannelsen av vaskulærsystemet og føre til medfødte hjertefeil.

  De inkluderer:

  • Inntak av psykoaktive stoffer av kvinner som bærer barn, narkotiske stoffer, antibiotika, hovedsakelig i første trimester av svangerskapet;
  • Uegnede arbeidsbetingelser under graviditet. Når man bærer et barn, arbeider man i maling, kjemikalier, industrianlegg og andre strukturer der den forventende mor kan inhalere kjemiske og giftige damper, er kontraindisert.
  • Genetiske disposisjoner. I dette tilfellet overføres stenosen av arteriene hovedsakelig fra moren (eller fra far) til barnet;
  • Sykdommer av viral opprinnelse når barn bæres. Medfødt stenose i lungestammen kan bli påvirket av: rubella, herpes, mononukleose og andre virussykdommer;
  • Ioniserende stråling, inkludert røntgen, når du bærer et barn
  • Miljøfaktorer. Ikke gunstig miljø, mest manifestert i høy konsentrasjon av stråling i enkelte regioner i landet.

  Med progresjonen av innsnevring av lungearterien i løpet av livet, kan de vanligste årsakene være som følger:

  • Sykdom i reumatismegruppen. De angriper lungearteriens ventiler, provokerende stenose;
  • Inflammatoriske prosesser av veggene inne i lungens arterie. De er registrert i sjeldne tilfeller, men det er ikke nødvendig å utelukke fra listen nederlaget med syfilis, tuberkulose, etc.;
  • Aterosklerotisk plakkavsetning. Avsetningen av kolesterolplakk kan også forekomme på veggene i lungearterien, noe som forårsaker dens innsnevring;
  • Trykk på lungeens arter utenfor. I de fleste tilfeller er årsakene svulstdannelse, forstørrede lymfeknuter og sakkulært aorta fremspring;
  • Forkalkning. Innskudd av kalsiumsalter på veggene og ventiler i lungens arterie. Det er irritasjon av arterieveggene, noe som fører til innsnevring.
  Ventil med medfødt stenose til innholdet ↑

  Symptomer på pulmonal arterie stenose

  Deteksjon av symptomer, avhenger direkte av mengden av innsnevring av patensen i lungearterien. På et enkelt stadium kan stenosen ikke vises i lang tid. Hovedsakelig hos barn under ett år gammel.

  Manifestasjoner av symptomatologi i mer alvorlige former for stenose gjør at de føler seg nesten fra fødselen.

  De manifesterer seg i følgende tegn:

  • Uttalt cyanose, som er vist i blå nyanser av hud på tuppen av fingre og tær, i området mellom nesen og leppen, eller Blå fra huden over hele kroppen;
  • Kraftig puste;
  • Mulig tap av bevissthet;
  • Svak kroppsvekt gevinst;
  • Sløvhet og åpenbar bekymring for babyen.

  I kategorien for voksne alder oppstår manifestasjon av symptomer noe annerledes. De kan ikke signalere lenge, eller for en levetid.

  Til de åpenbare symptomer på stenose av lungearterien i mer alvorlige stadier, inkluderer:

  • Rapid tretthet etter mindre fysisk anstrengelse, fremgang til konstant tretthet;
  • Svimmelhet og tap av bevissthet;
  • Med auscultation av hjertet kan du høre toner av døv natur, grov systolisk murmur i venstre del av thoraxen og tredje intercostal plass;
  • Sterk pust under fysisk anstrengelse, eller i ro, som blir sterkere i liggende stilling;
  • Fingers iboende form av "drumsticks" av flat formasjon;
  • Det er en pulsering av venene i livmorhalsområdet;
  • Hevelse i beina, og med utviklingen av hjertepatologier og hevelse i hele kroppen.
  Alvorlig stenose til ↑ innholdet

  Hvor farlig er ALS?

  Dannelsen av stenose i lungearterien kan forekomme både som en konsekvens av de tilegnede årsaker og medfødte.

  Når det dannes, finner følgende prosesser sted i hjertet:

  • Med innsnevring av arterien blir høyre ventrikkel vanskeligere å presse blod og skaper en stor belastning på den;
  • Som følge av dette leveres mindre blod til lungene. Det er hypoksi av indre organer som fremkaller utilstrekkelig oksygenmetning med blod;
  • Muskelen i hjertet slites ut over tid med den vanlige virkningen av store belastninger på høyre ventrikel. Dette fører til sin mangel, fremkalt av en økning i massen av hjertemuskelen;
  • På grunn av det faktum at mengden av blod som ikke er helt matet inn i arteriene i lungene, skjer det motsatte utslipp er blod i det høyre atrium, fører det til svikt i sirkulasjon, samt prosesser for stagnasjons og blod oksidasjon øker regelmessig. Det er en mer alvorlig oksygen sult;
  • Åpenbart manifestert stenose fører til utviklingen av hjertesvikt. Hvis du ikke bruker en rettidig kirurgisk operasjon, er det vanligste resultatet døden.
  til innholdet ↑

  Hvilken lege helbreder?

  Ved fødselen på sykehuset, undersøkes absolutt alle nyfødte barn av en neonatolog, som bestemmer forekomsten av sykdommer og patologiske forhold hos spedbarnet. Hvis avvik oppdages, utarbeider han en plan for videre etterforskning.

  Når symptomer på pulmonal arterie stenose oppstår under ungdom, bør en kvalifisert barnelege konsulteres.

  Når tegn på stenose i lungearterien vises i eldre alderskategori, må du konsultere en terapeut eller kardiolog.

  Endovaskulær ballongvalvuloplastikk til innholdet ↑

  diagnostikk

  Ved første besøk lytter legen til pasientens klager, undersøker anamnese, og utfører deretter en primær undersøkelse for å identifisere åpenbare tegn på sykdommen. Mistenkt for stenose i lungearterien, kan legen sende pasienten til ytterligere maskinvarestudier for en nøyaktig diagnose.

  Pilene på roentgenogrammet viser forstørret lysbuen i lungearterien og venstre atrium

  Til maskinvareforskningen, utnevnt for mistenkt pulmonal arterie stenose, inkluderer:

  • Elektrokardiogram (EKG). EKG undersøkes etter fysisk anstrengelse. Hjelper med å oppdage alvorlig stenose, på grunn av overbelastning av høyre ventrikel og atrium, samt ekstrasystol;
  • Ultralydundersøkelse av hjertet. Ved utføring av en slik undersøkelse får legen en oversikt over ventilringen, som bidrar til å bestemme trykknivået i høyre ventrikel og forholdet mellom trykk i høyre ventrikel og lungekropp. Hvor mye mer trykk er i ventrikkelen, vil fartøyet bli blokkert så mye mer;
  • Bryst røntgen. Hjelper med å bestemme graden av vekst i hjertets dimensjon, noe som resulterte i en patologisk økning i hjertets muskel;
  • Ventrikulografiske. I fartøyene injiserer et kontrastmiddel som penetrerer høyre side av hjertet, og deretter gjør ultralyd. Av resultater er det mulig å finne ut i hvilken grad stenosen i lungearterien utvikler seg;
  • Kateterisering av høyre hjerte. Det brukes til å måle trykket i høyre ventrikel og lungekroppen;
  • Sensing.
  til innholdet ↑

  behandling

  Den mest effektive behandlingen for lungeslagets stenose er kirurgisk inngrep.

  Ved enkle skjermer er gruppepreparasjoner utnevnt eller nominert:

  • glykosider,
  • Vitamin komplekser;
  • Preparater mettet med kalium.

  Alle legemidler er foreskrevet, bare for å opprettholde pasientens tilstand. For behandling er det bare nødvendig med kirurgi. Kirurgisk behandling er rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen i lungekroppen.

  Operasjonsintervensjon er tilordnet avhengig av plasseringen av innsnevringen av lumen.

  Blant dem:

  • Når nadklapannom stenose. Påfør kirurgisk inngrep med fjerning av den delen av veggen der innsnevringen skjedde. En patch tatt fra pasientens perikardium blir påført på den eksterne siden;
  • Med valvular stenose. Når denne operasjonen utføres, på utgangsstedet til høyre ventrikel, blir det hypertrofiske området av hjertemusklen fjernet;
  • Med valvular stenose. Den brukes med ballongvalvuloplasti. Implisert innføring av en ballong i fartøyet, som følge av som en stent er installert, som utvider den;
  • Kombinert vices. På flere steder av innsnevring på en gang sugs de inngrips-og interatriale åpningene.

  Etter operasjonen, gjennom den utvidede lungekroppen, begynner normal blodsirkulasjon. Symptomatologien minker gradvis, det er aktivitet.

  Barn i skolealder kan gå tilbake til oppdrag etter tre måneder.

  Hvordan forebygge pulmonal arterie stenose?

  Siden stenose i lungestammen er en overveiende medfødt hjertesykdom, er forebygging hovedsakelig rettet mot å opprettholde bedre forhold for gravide kvinner.

  Et sett med tiltak som er nødvendige for forebyggende tiltak for å forhindre stenose i lungearterien er:

  • Opprettholde en sunn livsstil;
  • Opprettelse av ideelle forhold i barneperioden;
  • Diagnose av sykdommen i de tidlige stadier;
  • Når du identifiserer de første symptomene, konsulter en spesialist;
  • Ikke arbeid, i perioden med å bære et barn, på "skadelig" arbeid;
  • Mer å gå i frisk luft;
  • Observert med obstetrikeren-gynekolog;
  • Avvis fra røyking og alkohol;
  • Ikke bøyd for ionbestråling.

  Forventet levetid og prognose?

  I mangel av det nødvendige kirurgiske inngrep fører stenose av lungearterien til døden. I en hvilken som helst alder krever stenose konstant overvåking og rask drift.

  Med medfødt stenose i lungearterien og fravær av behandling, lever pasienter opp til maksimalt 20 år.

  Gjennomføring betimelig kirurgiske inngrep, selv med alvorlig innsnevring av lungearterien, det gir muligheter til å leve 5 år.

  Og samtidig opprettholde riktig livsstil og ernæring, unngå stress - mer enn 5 år (for 90 prosent av pasientene).

  Kontakt legen din dersom du merker symptomer på sykdommen. Tidligere påvisning av sykdommen, vil bidra til å diagnostisere det på forhånd og utføre en kirurgisk inngrep. Det er ingen medisiner.

 • Les Mer Om Fartøyene