Det er forferdelig at stenose av en pulmonal arterie hos nyfødte og barn i grunnskolealderen

Dette er en anomali av hjertesykdommene, diagnostisert hos ti prosent av babyer umiddelbart etter fødselen.

Enkelt sagt, dette er innsnevringen av lungearterien, som truer livet i alvorlige tilfeller.

Stenose LA finnes i flere varianter:

Kardiologer diagnostiserer oftest den første av de nevnte vices.

Klinisk bilde

Symptomatologi avhenger av alvorlighetsgraden av defekten. Moderat stenose forårsaker ikke alvorlige helseproblemer.

Uttrykt - fører til slike konsekvenser:

 • konstant tretthet;
 • blåaktig hud på fingertrådene;
 • hjertebanken;
 • kortpustethet;
 • smerte i brystet;
 • lag i fysisk utvikling.

Diagnose av misdannelse og behandling

Innsnevringen av lungearterien er diagnostisert ved EKG eller ultralyd. For å identifisere endringer i lungene hos barn blir de sendt til radiografien.

Innsnevringen av lungearterien behandles med en alvorlig forstyrrelse av blodstrømmen, og mindre stenose krever ikke korreksjon.

Behandling er bare kirurgisk. Operasjonen kan utføres noen dager etter fødselen av babyen. Hovedoppgaven til hjertekirurger er å gjenopprette normal blodsirkulasjon.

Hvis symptomene ikke er tydelig uttrykt og uorden er tilstede, men den er liten, blir kirurgisk behandling utsatt til pasienten når fem eller seks år.

Før denne tiden blir barn observert hos kardiologen og gjennomgår regelmessig ultralydsundersøkelse.

Kirurgisk behandling utføres ved bruk av ballongkatetervalvuloplasti.

Under operasjonen setter kardiøren et kateter gjennom perifer venen på beinet, som føres til det smale området og strekker seg, strekker det.

I alvorlige tilfeller er kirurgisk rekonstruksjon av arterien eller fjerning av sin del gjort.

Bryst kid de første levedager er ikke klar for valvuloplasty på grunn av den lille størrelsen av ventilen, slik at ekspansjonsbeholderen som ble benyttet gomograftnaya lapp fra kryokonserverte humane vev.

Ved rekonstruksjon av arterien i tillegg er oppstrøms for ventilen, som kreves for å utvide utmating av de separerte bukspyttkjertelen anvendte transannular lapp som dekker den høyre hjertekammervegg og som strekker seg Klaffen og arterien av lungen.

Etter operasjonen blir pasienten tømt hjem om noen dager. Kirurgisk inngrep forårsaker ikke komplikasjoner, postoperativ prognose er positiv.

Fysisk utvikling av barn som gjennomgikk kirurgi

Til tross for at kirurgisk korreksjon utføres i den mest milde form, kan enkelte pasienter etter operasjonen få problemer som kalles postoperative komplikasjoner. Disse barna anses ikke som helt sunn og trenger konstant medisinsk tilsyn.

Ved første opptak etter behandlingen må legen måle trykket, beregne pulsen, analysere de diagnostiske avlesningene, og identifisere tilstedeværelsen av støy, om noen. Ikke alltid funnet avvik fra normen er patologiske.

Ofte - det er en arytmi. Og også økt trykk - problemer, korrigert av narkotika-symptomer. Tilstedeværelsen av aggressive arytmier vil kreve innføring i taktikken for behandling av elektrisk kardioversjon eller installasjon av en antitachiocardia pacemaker.

Barn som har gjennomgått operasjon kan ligge bak i fysisk utvikling og vekst. Korrigering gjort i en tidlig alder, for å unngå dette problemet, kommer barna raskt i gang med sine jevnaldrende.

En barnelege med sterk retardasjon i vekst og kroppsvekt bør lede en pasient til å identifisere postoperative komplikasjoner for å utelukke ukjente mangler. Slike babyer trenger spesiell omsorg og økt ernæring.

Barnet som har gjennomgått operasjon kan reduseres av etterretningsfaktoren. Problemet, identifisert i løpet av det første år av livet, kan korrigeres. Pasienter med hypertermi er i fare for barn med nevrologiske problemer.

Foreldre til slike barn oppfordres til å stimulere intensivt deres utvikling. Kontraindikert kun intens fysisk aktivitet, krenkende hemodynamikk.

Barn trenger ikke å være begrenset i å kommunisere med jevnaldrende og sosial aktivitet. Riktig fysisk aktivitet bør bli en viktig del av livet til slike pasienter.

Helsekost i postoperativ periode

Behandlingsbordet №11 er beregnet på eldre barn som gjennomgår operasjon.

Spedbarn anbefales å amme eller - i fravær av melk fra moren - får barna en spesiell næringsformel.

Diet № 11 er høyt kalori, med høyt innhold av protein og vitaminer, et spesielt sted i det er opptatt av meieriprodukter. De anses å være mest nyttige for svekkede barn.

Patientmenyen bør inkludere slike produkter:

 • buljonger og supper;
 • brød og boller;
 • fettfattig kjøtt og fisk;
 • sjømat;
 • gjærte melkprodukter;
 • egg;
 • animalske og vegetabilske fettstoffer;
 • frokostblandinger frokostblandinger;
 • friske og kokte grønnsaker;
 • frukt og bær;
 • fersk juice.
 • ildfaste kulinariske fettstoffer;
 • fast food;
 • skarpe krydder;
 • fett og tungt fordøyd kjøtt.

Riktig ernæring og tilgjengelig fysisk aktivitet er grunnlaget for en god prognose hos barn som gjennomgikk kirurgi for å korrigere UPU.

For nyfødte er modermælk, som har regenerative funksjoner og inneholder alle mikroelementene som er nødvendige for riktig utvikling av babyen, spesielt viktig i den postoperative perioden.

Lungartarose stenose hos nyfødte

Stenose av lungearterien hos nyfødte er ganske vanlig, i 10% tilfeller av ulike hjertesykdommer. Med denne patologien er det en nedgang i åpningen mellom ventilflappene, som ligger på grensen til pulmonal stammen og høyre hjertekammer i hjertet. Som følge av dette blir normal blodflow forstyrret, systolisk overbelastning oppstår (det er en hindring i sirkulasjonssirkulasjonen), noe som fører til økning eller hypertrofi. Det er stor risiko for å redusere ventilens kontraktile funksjon og forekomsten av en inkompatibel med livarytmi.

Egenskaper av sykdommen

Hjertets høyre ventrikel med lungens arteries stenose må være intensivt bearbeidet, med konstant overbelastning, som ikke bare kan påvirke hele hjertearbeidet. Størrelsen på hullet mellom ventilene kan være forskjellig. For eksempel, med en åpning på 1 mm, vises en nyfødt akutt operasjon, ellers kan et dødelig utfall ikke unngås. Og med et hull som er tillatt i størrelse, kan en person leve lenge uten å mistenke for sin lidelse. Fordi manifestasjonene av sykdommen ikke er veldig uttalt: lavt blodtrykk i høyre hjerte og skjelvende over det.

Siden årsaken til forstyrrelsen av blodstrømmen elimineres ved fødselen eller innen få år av livet, opplever voksne i svært sjeldne tilfeller denne patologien.

årsaker

Det er ikke nok å studere årsakene og betingelsene for opprinnelsen til sykdommen. Imidlertid påvirker påvirkning av noen fysiske, kjemiske og biologiske faktorer på kroppen til en gravid kvinne den normale utviklingen av babyen, hans organer og systemer. Og dette innebærer utvikling av ulike patologier og den første, vanligvis lider det kardiovaskulære systemet. Tenk på de mest åpenbare årsakene til lungearterose stenose hos nyfødte:

 • arvelighet;
 • smittsomme sykdommer som moren led under graviditetens første trimester (rubella);
 • tar medisiner
 • flere graviditeter
 • første graviditet etter 35 år;
 • kromosomale sykdommer;
 • forstyrret fetoplacental (mellom mor og foster) blodsirkulasjon.

Varianter av patologi

Innsnevring av fartøyene skjer på forskjellige steder, slik at flere typer stenose utmerker seg: valvulær, supra-valvulær og sub-valvulær. Valve er den vanligste formen for sykdoms manifestasjon, nesten i 90% av tilfellene. Samtidig er det en fusjon av ventilklaff og et lite hull i midten. Valvulær stenose er preget av mange fall i omkretsen av arterien, komplett eller ufullstendig membran (tynn plate), medfødt underutvikling. Traktformet innsnevring av fartøyet i det utstrømmende området i høyre ventrikel er karakteristisk for subvalvular stenose. Den unaturlige økningen i fibrøst og muskulært vev kompliserer i stor grad frigjøringen av blod i lungesirkulasjonen.

Stadier av utvikling av sykdommen

Stadier av stenose i lungearterien er signifikant forskjellige i form av manifestasjon og tegn:

 • moderat stenose (fase 1, pasienten føler ikke noe ubehag, bare EKG viser overbelastet arbeid i høyre ventrikel);
 • alvorlig stenose (stadium 2, høyt blodtrykk stiger);
 • skarp stenose (fase 3, det er symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser, kardiovaskulære systemfeil blir observert);
 • dekompensasjon (trinn 4 eksistensen av stenose, hvor klart synlig underernæring hjertemuskel blodstrøm, men på grunn av høyre ventrikkel kontraktilitet svikt ofte redusert trykk).

bevis

Stenose av lungearterien kan mistenkes før barnets fødsel, når den gravide kvinnen gjennomgår en planlagt ultralyd. Ved alvorlig lungesykdom hos den nyfødte vises kortpustethet, blir blå nasolabiale trekant, det er en sterk pulsering av blodårer i halsen, begynner å vokse tegn på hjertesvikt. I milde tilfeller kan sykdommen ikke manifestere seg i lang tid.

diagnostikk

Kardiologen kan imidlertid bekrefte diagnosen først etter ytterligere diagnose. For det første er tegn på overbelastning av det høyre hjerte identifisert ved elektrokardiografi, en røntgenundersøkelse utføres, hvor innsnevring av lungearteryens munn er tydelig synlig. For å avklare og bekrefte diagnosen foreskriver kardiologen ekkokardiografi, som avslører mange unormale trekk ved hjertekonstruksjonen, inkludert patologien til ventiler.

behandling

Med moderat stenose observeres nyfødte. En liten innsnevring av fartøyet trenger ikke å bli betjent, siden dette problemet kan forsvinne med tiden. I mer alvorlige former er den eneste og effektive behandlingsmetoden kirurgisk inngrep. Operasjonen utføres 2-3 dager etter fødselen eller i løpet av barnets første måned. Før operasjonen foreskriver legen medisiner for å bedre pasientens velvære og for å forhindre smittsom endokarditt (betennelse i hjertets indre skall).

forebygging

Den mest effektive forebyggingen av denne patologien er å gi gunstige forhold for det normale løpet av graviditeten. Derfor bør man ikke kontakte personer som er syke med smittsomme sykdommer, unngå farlige eksterne faktorer (fysisk, biologisk, kjemisk). Den fremtidige moren må på forsvarlig måte behandle diagnosen av hennes ufødte barn og overholde alle legenes forskrifter.

Moderne medisin er tilstrekkelig forberedt i kampen mot stenose av lungearterien hos nyfødte. Kardiologer i tid avslører sykdommen og tillater ikke at den utvikles videre. De gjennomfører rettidig operasjon, eliminerer synlige symptomer på stenose. Takket være slike prosedyrer har barnet alle muligheter til å leve et langt og fullt liv.

Lungartarose stenose hos nyfødte

✓ Artikkel sjekket av lege

Stenose er begrepet som bestemmer nedgangen i lumen. Hos små barn kan ALS bli observert - dette er en lesjon av lungearterieventilen. I medisinsk praksis er patologi dechifisert, som lungearterostenose. Statistikken viser at mer enn ti prosent av medfødte hjertepatologier er forbundet med isolerte ALS. Valve stenose er hovedsakelig diagnostisert, men tilfeller der komplikasjoner i form av hjerte misdannelser blir observert i tillegg.

Lungartarose stenose hos nyfødte

Hvorfor er det en patologi?

Patogenesen av de fleste hjertefeil er grundig avklart av spesialister. Men det er flere grunner til at hjertepatologier utvikler seg, inkludert ALS:

 1. Arvelighet. Risikoen for ALS hos en nyfødt er svært høy, hvis en av foreldrene hans allerede har denne patologien eller hjertesykdommen.
 2. Hvis mor har metabolske plager.
 3. Smittsomme og virale sykdommer som påvirker mors kropp i de tidlige stadier av svangerskapet.
 4. Teratogene bivirkninger etter å ha tatt visse medisiner.
 5. Fødsel av et barn i alderen 38 år og eldre.
 6. Kromosomale plager.
 7. Problemer med fetoplacental blodstrøm.
 8. Arrhythmia i fosteret.
 9. Graviditet er flink.

Oppmerksomhet vær så snill! Alle de ovennevnte faktorene påvirker den videre utviklingen av pulmonal arterie stenose hos nyfødte med etterfølgende mulige konsekvenser.

Hva er lungearterie stenose?

I tillegg er det følgende grunner for utviklingen av ALS:

 • på maternellinjen disposisjon til hjertefeil og vaskulære defekter;
 • hvis mor bruker narkotiske stoffer, psykoaktive stoffer, antibiotika under graviditet. Det er spesielt farlig når de oppførte stoffene tas i løpet av første trimester;
 • dersom kvinnen fortsetter å jobbe under skadelige forhold (arbeid på ulike helseproblemer)
 • hvis moren i løpet av svangerskapet ble syk med en smittsom eller viral sykdom, for eksempel rubella, herpes.
 • Passasje under radiologisk bestråling;
 • Den gravide kvinnen bor permanent i forhold til høy strålingsbakgrunn.

Dette er viktig! Alle ovennevnte faktorer må tas i betraktning, fordi deres ignorerende kan føre til utvikling av intrauterin misdannelser, som i fremtiden vil true barnets liv. Derfor er det viktig å overvåke helse, være i et støttende miljø og etter fødselen av et barn for å gjennomføre en detaljert undersøkelse. Hvis patologi oppdages, er forsinkelse med terapi eller kirurgisk behandling umulig.

Klassifisering av pulmonal arterie stenose

Klassifisering av pulmonal arterie stenose

Det er tre typer patologi (ALS) hos nyfødte. Det kan også være en kombinert form av sykdommen, når noen hjertesykdom og pulmonal arterie stenose er diagnostisert.

Lungartarose stenose hos nyfødte

Begrepet "stenose" betyr bokstavelig talt innsnevring, redusering av lumen. Med hensyn til medisin, pulmonalstenose hos nyfødte - unormal utvikling av utløpskanalen i beholderen, ventilen og over- eller subvalvulær sine strukturer. Denne patologien refererer til hjertesykdom. Vanligvis medfødt congenitality med en frekvens på ikke mer enn 10% av det totale antallet slike endringer.

Egenskaper av hemodynamikk i lungearterien

Lungearterien som kommer ut av den høyre ventrikkel i hjertet, og bringer venøst ​​blod med et høyt innhold av karbondioksyd i lungene i mikro nettverk av kapillærer, hvor det er den største blodgassutveksling og anrikning av de sistnevnte er nødvendig for liv i en hvilken som helst organisme med oksygen.

Gitt den lille fysiologiske kompenserende muligheter infarkt av høyre hjerte-strukturer, rask og progressiv hypertrofi av deres manglende evne til å opprettholde intra- og ekstrakardiale blodstrømmen på riktig nivå, er det en ambulanse dekompensasjon av denne last, spesielt i alvorlig stenose av lungearterien hos spedbarn.

Årsaker til pulmonal arterie stenose hos nyfødte

Etiologien til slike forstyrrelser er ikke fullt ut forstått. Virkningen av ulike typer teratogene effekter på en kvinnes kropp under svangerskapet, for eksempel kontakt med en viral agent eller led av mor til fremtidig sykdom kan føre til et sammenbrudd i den normale utviklingen av babyens organer og systemer. Og ofte blir kardiovaskulærsystemet målorganet.

Det er en arvelig disposisjon for sykdommen.

Symptomer på pulmonal arterie stenose hos nyfødte

Stenose av lungearterien hos nyfødte manifesterer seg klinisk avhengig av prosentandelen av blodets åpenhet. Det er mulig å mistenke det i utero under den vanlige amerikanske studien.

Ved undersøkelse identifiseres følgende:

 • stenotiske bilyd auskultasjon punkt av lungearterien som holdes i venstre subclavian region, på toppen av hjertet og tilbake,
 • svekkelse av den andre tonen på lungearterien,
 • "Cat-purring" under systolen i øvre kant av brystbenet til venstre,
 • forstørrelse av leveren.

Bekreft diagnosen av ytterligere undersøkelsesmetoder.

EKG viser tegn på overbelastning og iskemi av høyre hjerte, med høyt R og R i høyre thoracic fører, nedadgående ST og dyp negativ T.

Angiocardiography og ekkokardiografi dopplermetriey å forklare den diagnose og graden av skade på fartøyet visuelt og ved å måle trykket i hjertet hulrom.

Behandling av pulmonal arterie stenose

Manifestasjonen av kliniske tegn under nyfødtiden øker prognosen betydelig. Derfor krever stenose av lungearterien hos nyfødte med alvorlig grad omgående hjelp, i motsetning til utseendet til de første symptomene i en voksen alder og med en mindre grad av tap med en gunstig prognose i fravær av klager.

I fremtiden er det nødvendig med kontinuerlig overvåking av hjertestrukturer for å oppdage restenose.

I milde former av sykdommen er de begrenset til å overvåke pasientens tilstand.

outlook

Rettidig diagnose og riktig diagnose og adekvat behandling utføres kan ikke bare forbedre livskvaliteten til disse pasientene, men også redde dem fra snarlige død. Prognosen, oftest gunstig.

Særegenheter av lungearterie stenose hos nyfødte og dens korreksjon

Pulmonal arterie stenose (SLA) hos nyfødte er innsnevring av lumen av utløpskanalen i høyre ventrikel. Patologiske endringer påvirker lungearterieventilen eller en del av karet i ventilområdet.

Ifølge statistikken utgjør de forskjellige former for isolert ALS ca. 10% av tilfellene med medfødte hjertesykdommer. Oftest er ventil stenose, ofte forbundet med medfødte hjertefeil, avslørt.

årsaker

Etiologien av medfødt hjertesykdom er ikke fullt ut forstått. Årsakene til utviklingen av medfødte hjertesykdommer, inkludert ALS, kan være:

 • Veid ned av arv. Risikoen for å ha en baby med medfødt ALS er høyere hvis noen av foreldrene, nære slektninger eller andre barn i familien har en diagnose av hjertesykdom.

klassifisering

Avhengig av lokaliseringen er innsnevringen av fartøyet isolert Ventil, ventil, ventil stenose av lungearterien i et nyfødt barn. I tilfeller av kombinasjon av to typer ALS eller lungearterie-stenose med andre patologier i hjertet, defineres sykdomsformen som kombinert.

Valvulær form for patologi er diagnostisert hos ca 90% av pasientene. Ventilen i lungearterien hos pasienter med ventrikulær patologi kan ha en unormal struktur (enkel- eller dobbeltbladsklapper). Et karakteristisk anatomisk trekk ved patologi er poststenotisk forstørrelse av arteriell stammen.

karakteristisk anatomisk trekk ved subvalvular stenose - en trakt-formet innsnevring av fartøyet eller et unormalt arrangement av muskelbuntet, noe som gjør det vanskelig å skille ut blod inn i lungesirkulasjonen. Isolert subvalvular stenose i lungearterien er ofte ledsaget av en defekt av interventrikulær septum hos nyfødte.

Valvulær stenose forekommer ofte mot bakgrunnen av Williams og Noman syndromer. Denne patologien oppstår i form av multiple perifere innsnevring, membran, lokalisert innsnevring eller diffus hypoplasi.

Dimensjonene til høyre ventrikel og tricuspid ventil hos pasienter med ALS er vanligvis innenfor normale grenser. Innsnevringen av lumen i lungearterien kompliserer blodstrømmen, Trykkgradienten mellom høyre ventrikel og lungesirkulasjonen øker. Den patologiske strukturen til vestkanalen er årsaken til systolisk overbelastning av myokardiet.

ALS manifestasjoner avhenger av alvorlighetsgraden av innsnevring. Med en minimal patologi, ledsaget av en trykkgradient opp til 40 mm Hg. Sykdommen kan være asymptomatisk. Den gjennomsnittlige graden av stenose bestemmes med en trykkforskjell på 40-70 mm Hg. Det er ledsaget av økt tretthet og kortpustethet under fysisk anstrengelse.

Med en trykkgradient på mer enn 70 mm Hg. Art. snakk om kritisk stenose. På bakgrunn av den kritiske formen sykdommer hos nyfødte manifesterer symptomer på hjertesvikt, så vel som cyanose i huden, forårsaket av høyre-venstre utladning av blod gjennom det ovale vinduet.

Finn ut i hvilke tilfeller når stenose kan oppstå aortaklafffeil, fra dette materialet.

På funksjonene til den medfødte mangelen på Ebsteins anomali, les i en annen publikasjon.

symptomer

Lett form av medfødt ALS Kan ikke manifestere seg lenge nok. Indirekte indikasjoner på mulig forekomst av lungesirkulasjonspatologier hos spedbarn kan være en tilbakeslag i fysisk utvikling, hyppige forkjølelser med komplikasjoner i form av lungebetennelse.

Det mest karakteristiske symptomet på den gjennomsnittlige og kritiske stenosen er cyanotisk farge på nasolabial trekant, lepper og sømhull. Den kritiske fasen av patologien er ledsaget av symptomer på progressiv retrikulær hjertesvikt. Med fysisk anstrengelse utvikler dyspnø.

Perkusjonen tillater det å oppdage forskyvningen av hjerteets grenser til høyre. Når du lytter til hjertetoner, høres en karakteristisk grov støy under systole, hvor intensiteten er proporsjonal med graden av innsnevring av fartøyet. II tone over lungearterien er sterkt svekket eller fraværende. Over projeksjonsområdet til ventiler, er den andre tonen forgrenet, og utstøtningslyden kan høres.

diagnostikk

For å bekrefte den foreløpige diagnosen, som ble gjort i henhold til dataene i den generelle undersøkelsen, En instrumentell undersøkelse er nødvendig. Vanligvis gjelder i praksis:

 • Røntgenundersøkelse;
 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • Doppler.

På en røntgenstråle innsnevring av pulmonal arterie munn og utvidet grensen av hjertet. Bildet av lungene er ofte utarmet.

Med mindre stenose kan pasientens elektrokardiogram ha et normalt utseende, I mer alvorlige former for patologi oppstår karakteristiske endringer, peker på:

 • Hypertrofi av høyre ventrikel;
 • Hypertrofi av atrialseptumet.

I noen nyfødte pasienter med kritisk stenose EKG viser tegn på høyre ventrikulær hypertrofi. Denne effekten er forklart av sin store størrelse mot bakgrunnen til den hypoplastiske venstre ventrikel.

Ekkokardiografisk undersøkelse gjør det mulig å identifisere den unormal utvidelse av lungearterien til området, som ligger rett bak innsnevringen, smale arterielle grener, patologisk struktur av ventilen, hypertrofiske endringer i høyre hjertekammer infarkt og en annen patologisk anatomi av hjertet.

Et ekkokardiogram avslører også trykkgradientendringer mellom høyre ventrikel og lunge sirkulasjonssystem, tilsvarende det kliniske bildet av patologi av medium og kritisk alvorlighetsgrad.

I noen tilfeller brukes Doppler til å vurdere forskjellen i trykk i ventrikkelen og arterien.

behandling

Den eneste effektive måten å behandle ALS på er å kirurgisk inngrep - eliminering av innsnevring. Operasjonen er indisert for pasienter med gjennomsnittlig og kritisk ALS. Minimal innsnevring av fartøyet krever ikke kirurgisk inngrep, og i noen tilfeller kan det gå spontant.

Type operasjon er valgt avhengig av graden av alvorlighetsgrad av pasientens tilstand. I alvorlige tilfeller utføres operasjonen i de første månedene livet. Den gjennomsnittlige graden av stenose gjennomgår en kirurgisk korreksjon etter å ha nådd pasienten alder 5-10 år.

Med en isolert ventil ALS, ulike variasjoner av valvuloplasti.

I de fleste tilfeller endovaskulær ballongvalvuloplasti. Essensen av metoden består i å introdusere i det stenotiske området av oppblåsbare ballongen inn i hvilken luft injiseres gjennom kateteret. Den ekspanderende ballongen utvider mekanisk den innsnevrede delen.

Mindre vant åpen valvuloplasti, hvor kirurgen dissekerer de sammensmeltede kommisjonene. Vanligvis utføres en åpen prosedyre når ballongvalvuloplastikk er ineffektiv. Noen ganger får pasienter med kritisk stadium av patologi ballong atriosepthomi. Noen former for ALS krever kirurgisk korreksjon i form av systemisk-pulmonal shunting.

I tilfelle av supralvular stenose i innsnevringsområdet, rekonstruksjon ved hjelp av et lapp laget av eget stoff pasient eller installasjon av en xenopericardial protese. Taktikken for behandling av subvalvular stenose innebærer fjerning av den smalte delen av arterien.

Prognose og forebyggende tiltak

Blant de viktigste forebyggende tiltakene for nyfødte, Tilveiebringelse av forhold for normal løpet av graviditeten. Fremtidige mødre som er i fare bør følge legenes anbefalinger med særlig forsiktighet.

Moderne diagnosemetoder kan avsløre brudd på dannelsen av fosterets kardiovaskulære system, noe som gjør det mulig å foreskrive behandling rettet mot å eliminere sykdommen som er deres årsak.

Den minimale sammentrekning av lungearterien hos nyfødte for varighet og livskvalitet påvirkes ikke. Pasienter med identifiserte abnormiteter anbefales å observere kardiolog og hjertekirurg, samt forebygging av infeksiv endokarditt.

Lungartarose stenose hos nyfødte

Anatomisk klassifisering av pulmonal arterie stenose:

- ventil (90% av pasientene);

- supra-valvular (ofte kombinert med genetiske patologisyndrom Noonan og Williams);

Lungartärstenose er vanligvis kombinert med normal størrelse på prostata (høyre ventrikel) og TC (tricuspidventil).

patofysiologi

Anatomi av ALS er ganske variabel. Uavhengig av lokalisering av stenose, er hemodynamiske lidelser preget av systolisk overbelastning av prostata og som en konsekvens dens hypertrofi.

Sværheten av systolisk overbelastning av prostata avhenger direkte av graden av stenose av LA (lungearterien). Progressiv hypertrofi av myokardiet er ledsaget av økende hypoksi og utvikling av fibrøst vev. Slike morfologiske omorganisering øker risikoen for livstruende arytmier og vil uunngåelig føre til dilatasjon av prostata og en reduksjon av dens kontraktile funksjon.

CLINIC

a. De kliniske manifestasjoner av defekten avhenger av graden av stenose av LA:

- med minimal stenose (gradient ikke mer enn 40 mm Hg), kan kliniske manifestasjoner ikke være;

- med en gjennomsnittlig grad av stenose (gradient fra 40 til 70 mm t.t.), klager pasienten om kortpustethet under fysisk anstrengelse og tretthet;

- ved kritisk stenose (gradient 70 mm Hg) øker m tegn til høyre hjertesvikt, er angitt brystsmerter under fysisk på brann hastighet, hjertearytmier er ikke uvanlig.

Hos nyfødte med kritisk ALS Det er en liten cyanose i huden, forbundet med høyre venstre utladning av blod gjennom det ovale vinduet, og tegn på hjertesvikt.

Fysisk undersøkelse:

- deformasjon av brystet ("sentral hjertebukk") med kritiske stenoser hos barn i de første månedene av livet;

- Systolisk jitter langs øvre halvdel av venstre kors av brystbenet (årsak - vibrasjoner av hjertekonstruksjonene, som oppstår når blodet passerer gjennom den innsnevrede blenderåpningen til ventilen LA);

- med ventil AL i II-III m. til venstre for brystbenet høres et systolisk "eksilklikk", den andre tonen på auskultasjonspunktet til LA kan deles og reduseres betydelig i intensitet;

- systolisk utstødning med medium eller høy intensitet (2 - 5/6) langs øvre halvdel av sternumets venstre kant; intensiteten og varigheten av støyen er direkte proporsjonal med graden av ALS;

- i nærvær av perifere stenoser, stråler systolisk støy godt inn i aksillære områder og tilbake.

DIAGNOSE

 1. EKG

- hypertrofi av prostata (amplituden til tannen R mer enn 20 mm i ledningen Vj tilsvarer den alvorlige i ALS);

- hypertrofi av PP i alvorlig ALS;

- Den normale EKG-varianten er ikke utelukket med ubetydelig grad av stenose;

- Ved nyfødte med kritisk ALS, kan EKG registrere LV hypertrofi, som er forbundet med sin relativt store størrelse sammenlignet med den hypoplastiske prostata.

 1. ekkokardiografi

Kriterier for diagnose:

- Øk tykkelsen på veggene i prostata

- deformere og endre formen på ventilene til flyventilen

- En økning i trykkgradienten på mer enn 40 mm Hg. Artikkel.;

- poststenotisk utvidelse av LA-stammen;

- Deteksjon av smale grener av LA i nærvær av perifer stenose.

BEHANDLING OG OBSERVASJON

 1. Observasjon og behandling av pasienter med ukorrigert ALS

a. I aktiv medisinbehandling er det nødvendig med nyfødte med kritisk ALS. P ble gitt intravenøs infusjon av prostaglandin E j, Den pulmonale blodstrømmen i disse tilfellene er helt avhengig av funksjonen av den arterielle kanalen.

b. Profylakse av bakteriell endokarditt i nærvær av indikasjoner.

i. Opptak av fysisk utdanning og idrett før korreksjon av visum.

 1. Endovaskulære behandlingsmetoder

Denne typen behandling brukes hovedsakelig i isolerte former av valvular ALS og gir gode nær og fjerne resultater. Ballongvalvuloplasti er den valgte prosedyren for behandling av nyfødte med kritisk ALS.

I samme tilfelle er utslipp av høyre hjerte tillatt for ballonatrioseptostomi.

 1. Kirurgisk behandling

Indikasjoner for kirurgisk behandling:

- Graden av trykk PZH-LA mer enn 50 mm Hg. Artikkel.;

- ineffektiv ballong angioplasti; Anatomi av defekten er ikke egnet for ballongvalvuloplasti (smal fiberfri ringventil en LA, hypoplastisk prostata, primær subvalvular stenose).

Kontraindikasjoner til kirurgisk behandling:

- Tilstedeværelsen av absolutte kontraindikasjoner for samtidig somatisk patologi.

Kirurgisk taktikk

Pasienter med stenose LA er delt inn i flere kliniske grupper, avhengig av referansefaktor:

- nyfødte pasienter med LA stenose. Blant dem er en gruppe kjennetegnet med en "kritisk" stenose av LA, hvor et akseptabelt nivå av oksygenering er gitt av OAA;

- Pasienter med stenose av LA eldre enn 1 måned.

Nyfødte med kritisk stenose LA - den alvorligste gruppen av pasienter. Hypoplasia av TK og RV (som regel ikke uttrykt) er tilstede hos 50% av pasientene. Svært sjelden er det PZ - koronarfistel, men koronar blodstrøm fra dem, som regel, er ikke avhengig. Nesten alle pasienter er egnet for en to-ventrikulær korreksjon. Den valgte prosedyren ved behandling av kritisk ALS, bortsett fra endovaskulære metoder, er pålegg av en systemisk-pulmonal shunt. Ved utilstrekkelig ballong valvuloplasty utføres i kirurgisk behandling av åpne commissurotomy skjerm og ssecheniya subvalvulær stenose dannelse / ASD ekspansjon, og når Z indeks TC fibrøs ring mindre "

3 "- pålegg av en systemisk-pulmonal shunt.

Cyanose forårsaket av høyre-venstre vent på nivået av atriumet passerer i en periode på flere uker til 6 måneder, til prostata kjertel dysfunksjonen går og hypertrofi avtar.

I en alder av 6 måneder. Opptil 1 år gjennomgår pasienter en annen ekkokardiogramundersøkelse. Hvis cyanose blir bevart, blir hjernehulene probet med en trykkmåling og en probe med DMP-okklusjon med en ballong. Hvis trykket PP i test ikke økes, kan et stabilt blodtrykk endovaskulær eller kirurgisk defekt lukking med samtidig Avkoplingssystem pulmonal shunt. Hvis systemtrykket reduseres med en ballong med en ballong, og i PP øker, utføres en andre test etter 3-6 måneder. Basert på resultatene av undersøkelsen, er det tatt en beslutning om en enkelt-ventrikulær eller halv-hjerteventilkorreksjon.

Med ikke-kritisk stenose i nyfødtperioden, er TM-behandling indikert med trykk i prostata bukspyttkjertelen nærmer seg den systemiske, valget er ballongvalvuloplasti. Kirurgisk behandling utføres når prosedyren er ineffektiv.

Manifestasjon av LA stenose etter perioden av den nyfødte TM er assosiert med fremdriften av stenose under den naturlige utviklingen av sykdommen. Mer enn halvparten av barna som hadde moderat stenose før LA år, i en alder av 5 år, har en kritisk stenose. Kirurgisk behandling er indikert med ineffektiv valvuloplasti eller anatomisk type stenose som ikke er egnet for denne teknikken.

Kirurgisk teknikk

Bikawal kanylering, infrarød forbindelse. For å sikre et tørt operasjonsfelt er LV-drenering etablert, pulmonale arterier klemmes med svingestifter.

Valve stenose. Tilgang - langsgående arterotomi av LA til ventilringen. Åpne kommissurotomi. Hvis stenosen forblir, kan du kutte fra kommisjonen langs flyets vegger.

Hvis ventilen deformeres, utføres delvis eller fullstendig valvuloektomi.

Subvalvular stenose. Tilgang - gjennom ventrikulotomi i AHR-området (høyre ventrikulær utløp), må kombineres med revisjon av LA-ventilen.

Jeg ekskluderer tracheal muskel trabeculae.

Hvis ventilen deformeres - utfør valvualektomi. Bukspyttkjertelen suges enten med en dobbel sutur sutur eller utføres med en lapp fra autoperikardiet.

Valvulær stenose. Longitudinal disseksjon av LA og plast med en autopericardial patch.

Spesifikke komplikasjoner av kirurgisk behandling:

- ventilfeil - denne tilstanden tolereres tilfredsstillende av pasienter i midtveis oppfølgingsperioden, på lang sikt er det nødvendig med en protesventil i lungearterien;

- skade på hjertets ledningssystem

- skade på septal grenene av CA, OA og som et resultat et hjerteinfarkt.

Postoperativ overvåking

 1. Varigheten av observasjon av pasienter med korrigert ALS er individuell og avhenger av resultatene av operasjonen og tilstedeværelsen av hemodynamiske lidelser.
 2. Forebygging av bakteriell endokarditt fortsetter etter korrigering av defekten, uavhengig av den første anatomien.
 3. Opptak av fysisk utdanning og sport etter korreksjon av vice.

Hvis du finner en feil, velg tekstfragmentet og klikk Ctrl + Enter.

Del "Lungartarose stenose hos nyfødte"

Symptomer, undersøkelsesmetoder og metoder for behandling av nyfødt med ventilstenose i lungearterien

Lungartärstenose er en av de vanligste hjertefeilene. Patologien er at innsnevringen av lumen i den utgående delen av høyre ventrikel oppstår. Endringer påvirker også ventilen i lungearterien eller en del av ventilkarrene. Den tiende delen med hjertesykdom er diagnostisert med pulmonal arterie stenose hos nyfødte.

Sykdommen er preget av det faktum at det er et hinder for blodstrømmen i lungekroppen. Hovedårsaken til dannelsen av et slikt hinder er spleisventilflappene, som danner en hel membran med et lite hull. Valvulær stenose i lungearterien utvikler seg oftest i et kompleks med andre typer hjertesykdommer.

Årsaker til utvikling og egenskaper av sykdommen

Det er flere grunner for utviklingen av pulmonal arterie stenose hos en nyfødt:

 1. Arvelighet. I risikosonen er det for det første babyer hvis familie eller foreldre har blitt diagnostisert med hjertesykdom;
 2. Faktorer som negativt påvirker graviditeten. Disse inkluderer overføring av en gravid kvinnerottel, forgiftning med rusmidler;
 3. Tilstedeværelse av ulike alvorlige arvelige sykdommer;
 4. Etter overføring av alvorlige sykdommer, utvikler ventilasjonens vegetasjon i noen tilfeller og dermed stenose;
 5. Den første fødselen til en kvinne over 35 år;
 6. Flere graviditets- eller kromosomale utviklingsforstyrrelser i fosteret.

Utviklingen av sykdommen i hvert barn individuelt og har sine egne egenskaper som påvirker barnets tilstand. Hvis størrelsen på hullet i membranen er en millimeter, trenger barnet øyeblikkelig kirurgi, ellers er det en direkte trussel mot livet. I tilfeller der et hull i normal form, kan stenose detekteres ikke umiddelbart, men i løpet av barnets første år. Dette skyldes at symptomene er ganske unøyaktige.

Med utviklingen av en slik hjertefeil utfører høyre hjertekammer sitt arbeid, stadig overbelastning, noe som gjør at veggene blir tykkere, og rommet til det indre hulet øker. Det er av denne grunn at babyer med stenose trenger konstant overvåking.

Om hvordan sykdommen utvikler "fortell" den riktige figuren - trykket i hjerteventilen. Hvis forskjellen mellom ventrikkelen på høyre side og lungearterien når et nivå på 50 millimeter kvikksølv, er dette en indikator for kirurgisk inngrep. Ofte skjer dette i alderen 8-10 år.

Som regel står ikke voksne med en lignende sykdom overfor. Lungearterie stenose spesialister diagnostiserer vanligvis i barndom.

Stages av sykdommen

Leger identifiserer 4 hovedstadier av stenose:

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

 • Fase 1 er en moderat stenose av lungearterien. Det er ingen bekymringer og klager fra pasienten, men på resultatene av EKG kan du vurdere en enkel overbelastning i arbeidet i hjerteets høyre ventrikel.
 • Trinn 2 - alvorlig stenose. For dette stadiet, den primære manifestasjonen av symptomene på sykdommen. Tegn inkluderer systolisk trykk;
 • Fase 3 - en skarp stenose. Dette er et ganske alvorlig stadium av vice. Med en skarp stenose er det problemer i arbeidet med kardiovaskulærsystemet, høyt blodtrykk;
 • Fase 4 - dekompensering. På dette stadiet er det uttalt tegn på myokarddystrofi, alvorlig sirkulasjonsforstyrrelse, lavt systolisk trykk.

Typer av stenose

Avhengig av nivået på blodstrømmen, er det tre typer lungearterose-stenose hos nyfødte barn. Det bør umiddelbart noteres at det kan forekomme tilfeller av kombinert form av stenose. Så, vurder hovedtyper:

 1. Et karakteristisk trekk ved ventilstenose er at ventilveggene er fusjonerte og danner en kuppel med en åpning i midten;
 2. subvalvular stenose er en innsnevring av den utstrømmende delen av høyre ventrikel i form av en trakt, forbundet med en unormal overvekst av fibrøst vev og muskel;
 3. Valvulær stenose avviker ufullstendig eller full membran, innsnevring, flere perifere stenoser.

Symptomer og diagnose av stenose

Som i en hvilken som helst sykdom, er symptomene direkte avhengig av utviklingsstadiet av stenose. Konsentrasjonen kan være enten sterk eller moderat. Ved et trykk på omtrent seksti millimeter kvikksølv, vises tegn ikke, behandling er oftest ikke foreskrevet.

De vanligste symptomene er:

 • høy tretthet i enhver fysisk aktivitet, spill;
 • hyppig kortpustethet
 • Lyder i hjertemuskelen, smertefulle opplevelser;
 • hyppig svimmelhet og svakhet;
 • besvimelse er mulig;
 • hyppige hjertebanker;
 • blåaktig nyanse av lepper og fingertupper;
 • bankende av vener på nakken.

Nøyaktig diagnostisere defekten i hjertemuskelen kan bruke EKG-prosedyren. Resultatet av undersøkelsen vil indikere tegn på atriell og høyre ventrikulær atriell fusjon, så vel som supraventrikulær arytmi kan diagnostiseres.

EKG hjelper imidlertid med å oppdage tegn på sykdommen bare med stenose i tredje eller fjerde fase. Ellers vil elektrokardiogrammet ikke avsløre patologier i hjertet, og det vil være bedre å bruke ekkokardiografi.

I diagnosen er det spesielt oppmerksom på følgende data:

 • På venstre side av brystet er det en lyd mellom den andre og tredje ribben, og det høres tydelig mellom skulderbladene;
 • Symptomer på høyre ventrikulær hypertrofi er vist;
 • Røntgenbildene viser tydelig en økning i pulmonal arterie stammen.

Behandling av sykdommen

Behandling av stenose kan utføres ved medisinske metoder. Typisk brukes slike teknikker i den preoperative perioden eller når man forsøker å lindre pasientens tilstand med fjerde stadie av stenose.

Behandling av pulmonal arterie stenose hos nyfødte babyer er foreskrevet i de tilfellene når for omfattende komprimering av vev diagnostiseres og hullet blir svært lite for normalisert blodstrøm. I slike situasjoner kan kirurgisk inngrep foreskrives så tidlig som den tredje dagen etter fødselen av barnet.

Hovedmålet med operasjonen er å fjerne overflødig vev og gjenoppta normal blodstrøm. Hvis patologien ikke er uttalt, utføres operasjonen vanligvis i en yngre skolealder, og før det utføres regelmessige undersøkelser av spesialister i kardiovirurgi.

I preoperativperioden må alle legenes anbefalinger følges, og det er nødvendig med spesielt tilsyn med barnet, som inkluderer:

 • periodisk ekkokardiografi prosedyre;
 • forebygging av infeksiv endokarditt;
 • forebyggende antibiotika prosedyrer;
 • bestemmelse av streptokokker.

Etter en grundig undersøkelse er kirurgisk inngrep uunngåelig. Dette er den eneste effektive metoden for å bekjempe stenos av lungearterien. Kardiovaskulær kirurgi har blitt vellykket utført av hjertekirurger siden midten av det 20. århundre. Videre har behandlingsmetodene i den siste tiden blitt betydelig forbedret.

Kirurgisk inngrep er mest effektiv i andre eller tredje trinn av stenose.

Typer av operasjoner

Det er tre typer operasjoner for å diagnostisere stenose i lungearterien:

 1. Lukket lungevalvuloplasti. Denne typen operasjon ble tidligere brukt til å behandle ulike typer hjertefeil, men gradvis ble applikasjonsområdet redusert før behandling av pulmonal arterie stenose. Under operasjonen kutter spesialverktøyene smeltede ventilvegger og bredder hullet;
 2. Lungvalvulotomi. Kirurgisk inngrep er basert på bruk av et kateter;
 3. Åpne valvulotomi. Under operasjonen er en kunstig sirkulasjon forbundet og thoraxen åpnet for å gi tilgang til hjertemuskelen. Behandling av stenose med denne teknikken anses som den mest effektive.

Etter operasjonen kan det oppstå noen komplikasjoner:

 • Utilstrekkelig tilstand av lungearterieventilen, som regel blir en slik komplikasjon korrigert ved fremgangsmåten for ventilprotesen;
 • brudd ved hjelp av kirurgisk inngrep av arbeidet med hjertesviktens ledningssystem;
 • en skadet gren og som en konsekvens et hjerteinfarkt.

Et viktig behandlingsstadium er postoperativ terapi, mer presist - observasjon. Varigheten av denne scenen er individuell i hvert tilfelle og avhenger direkte av effektiviteten av operasjonen som utføres. Uavhengig av den originale typen av bakteriell endokarditt, fortsetter forebyggingen. Etter en operasjon for å korrigere defekten i hjertemuskelen, er det mulig å utføre ulike fysiske øvelser.

Forebygging av sykdom og prognose av terapi

Den viktigste og effektive forebyggelsen av hjertesykdom er å tilveiebringe normale forhold for fosterets bæring. Den gravid kvinne skal ikke påvirkes av farlige eksterne faktorer, hun bør ikke kontakte syke smittsomme sykdommer, har dårlige vaner.

Hvis det oppstår mistanke om pulmonal arterie stenose når det undersøkes en nyfødt, bør barnet hele tiden gjennomgå undersøkelser hos kardiologen.

Moderne medisiner har en stor og ganske vellykket praksis for å bekjempe denne sykdommen. Kardiokirurger tillater ikke utvikling av patologi og pleier vanligvis å utføre en operativ intervensjon til tider, og eliminerer dermed alle symptomer på stenose. Men hvis foreldrene av en eller annen grunn nekter behandling, lever barnet i gjennomsnitt til fem år.

Ikke fortvil hvis barnet fortsatt er i livmorene, legg denne diagnosen, er behandling av sykdommen tilstrekkelig effektiv. Foreldrenes kommentarer indikerer at barnet lever fullt liv etter alle prosedyrer.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Mange kvinner etter fødselen står overfor problemet med utseendet av overflødig vekt. Noen det vises under graviditet, noen - etter fødsel.

 • Og nå har du ikke råd til å bære åpne badedrakter og korte shorts...
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte din upåklagelige figur.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at de gamle tider aldri kommer tilbake.

Men det er et effektivt middel for overvekt! Klikk på lenken og finn ut hvordan Anna mistet 24 kg om 2 måneder.

Pulmonal arterie stenose - enkel behandling med rettidig deteksjon

En av de vanligste hjertefeilene (sammen med Fallot tetralogi, defekter i interatriale og interventrikulære septum) er stenose i lungearterien. Om lag elleve prosent av alle pasienter med ulike hjertefeil har nettopp denne sykdommen. Stenose av lungearterien er preget av tilstedeværelsen av en hindring for blodstrømmen i området til ventilen i lungekroppen. Årsaken til hindringen er fellesventilflappene. Ofte danner de en solid membran med et hull i midten. For det meste er en slik medfødt hjertesykdom som en stenose av lungearterien i en nyfødt baby en valvulær stenose, men noen ganger finner den seg i forbindelse med andre hjertesvikt.

Egenskaper av sykdommen

Størrelsen på hullet med stenose i lungearterien kan varieres og påvirker pasientens tilstand direkte.

 • Ved et hull på en millimeter krever et nyfødt akutt kirurgisk inngrep, ellers vil døden oppstå.
 • Men med den normale størrelsen på hullet, kan skruen oppdages etter et par års liv, og så ved et uhell. Tross alt er karakteristiske manifestasjoner ikke veldig symptomatiske: trykket i høyre del er lavere enn i venstre, og tremor over hjertet kan ikke være et nøyaktig tegn.

Med stenose i lungearterien fungerer hjerteets høyre hjerte med konstant overbelastning. Dette fører alltid til en fortykning av veggen og en utvidelse av det indre hulrommet. Derfor må et barn med mistanke om en slik feil konstant overholdes. Den beste utviklingen av sykdommen vil vise nivået av trykk på hjerteventilen. Når forskjellen mellom lungearterien og høyre ventrikkel er femti millimeter kvikksølv, er det nødvendig å gjøre operasjonen. I utgangspunktet skjer det i en alder av ni.

Derfor kan det i voksen alder være et spørsmål om å erstatte hjerteventilen med en protese. Men det er heller konsekvensene. Og nå, la oss vurdere graden av stenose i lungearterien.

Type hjerte med stenose i lungearterien

Stadier av pulmonal arterie stenose

Det er fire stadier av stenose i lungearterien:

 • moderat stenose - fase I. Det er ingen klager fra pasienten, EKG viser en liten overbelastning av hjerteklemens høyre hjertekarsel. Systolisk trykk opp til seksti millimeter kvikksølv;
 • uttalt stenose - fase II. Karakterisert ved en klar manifestasjon av symptomer. Det systoliske trykket i hjertemuskelen i høyre ventrikel er fra sekst til hundre millimeter kvikksølv;
 • skarp stenose - fase III. Svært stadium av sykdommen, tegn på sirkulasjonsforstyrrelser, trykk på lungearterien og høyre ventrikel over hundre millimeter kvikksølv;
 • dekompensering - stadium IV. Tydelige tegn på myokarddystrofi, svært voldelig blodstrømforstyrrelse. Utvikler kontraktilitet i høyre ventrikel, så systolisk trykk kan være lavt.

Nivået på blodstrømmen kan skille mellom ventiler (den vanligste), subvalvulære og nadklapanny stenose i lungearterien hos et nyfødt barn. Svært sjeldne og en kombinert form av sykdommen.

 • Med valvulær stenose vokser ventilklaffene sammen, og den har en kuppform med et hull i midten.
 • Den subvalvulære graden av sykdommen ser ut som en trattliknende innsnevring av den utstrømmende delen av høyre ventrikel som følge av unormal vekst av fibrøst og muskulært vev.
 • Valvulær stenose kan være representert ved en ufullstendig eller full membran, lokalisert innsnevring, flere perifere stenoser i lungearterien, diffus hypoplasi.

årsaker til

Stenose i lungearterien kan være:

 • medfødt. Dårlig arvelighet, rubella, båret av den forventende moren under graviditet, kjemisk og rusmiddelforgiftning og mange andre faktorer;
 • kjøpt. Som et resultat av ulike sykdommer, kan vegetasjon av ventilen og dermed stenose utvikles. Noen ganger oppstår det som følge av kompresjon av lungearterien ved forstørrede lymfeknuter eller sklerose.

Skjema for utvikling av pulmonal arterie stenose

Symptomer på pulmonal arterie stenose

Symptomer på stenose i lungearterien avhenger av scenen. Ved et systolisk trykk fra femti til sytti millimeter av en kvikksølvkolonne - er de fraværende.

De vanligste symptomene er:

 • økt tretthet under trening;
 • kortpustethet;
 • auskultasjon (hjertestøy);
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • døsighet;
 • smerte i hjertet;
 • besvimelse;
 • angina pectoris;
 • hevelse og pulsering av livmorhalsen;
 • hjertebukk.

diagnostikk

Diagnose av pulmonal arterie stenose inkluderer en kombinasjon av ulike instrumentelle studier og fysiske data.

 • I det andre intercostalområdet, til venstre for brystbenet, er det en brutto systolisk murmur. Den er utført i retning av kragebenet og er perfekt auditionert i interscapular avdelingen. Den andre tonen i den første og andre fasen av sykdommen lyttes til praktisk talt uendret, men med en uttalt stenose kan den forsvinne helt.
 • Med mindre stenose viser elektrokardiogrammet ingen avvik. I alle andre stadier av sykdommen er det tegn på hypertrofi i hjerteklemens høyre hjertekarsel. Supraventricular arytmier kan forekomme.
 • Ekkokardiografi viser dilatasjon av høyre ventrikel i hjertemuskelen og poststenotisk forstørrelse av lungearterien. Dopplerografi kan oppdage og bestemme differansen mellom lungekroppen og høyre ventrikel.
 • Radiografiske studier viser utmattelse av lungemønsteret og poststenotisk ekspansjon av pulmonal arterie stammen.

Deretter vil vi fortelle deg om egenskapene ved behandling av lungearterie stenose hos barn.

behandling

Terapeutiske og medisinske metoder

De er vant til å forberede seg på kirurgi eller for å lindre pasientens tilstand i et ukjent IV-stadium.

Pasientovervåking inkluderer:

 • vanlig ekkokardiografi;
 • forebygging av infeksiv endokarditt;
 • forebyggende antibiotikabehandling;
 • påvisning av bærere av streptokokkinfeksjon med sanering av kronisk foki.

drift

Den eneste effektive metoden for å behandle denne hjertesvikt er en kirurgisk operasjon. Kardiokirurger har vellykket utført det siden 1948, og siden da har metodene kommet seg betydelig. Det er ønskelig å operere pasienten i andre eller tredje fase av sykdomsutviklingen. Pasienter med moderat stenose observeres, men operasjonen er ikke forberedt.

Eliminer feil ved hjelp av flere typer operasjoner:

 • lukket lungevalvuloplastikk. Tidligere brukt til å eliminere mange laster, men er for tiden mest brukt til å behandle pulmonal arterie stenose. Operasjonen utføres gjennom venstre anterolateral tilnærming til hjertet i det fjerde interkostale rommet. Ved hjelp av et spesielt verktøy, valvulot, blir de spleisede veggene i ventilene dissekert, ved hjelp av spesielle holdere, faller blødningen. Etter dissekering av membranen ekspanderes åpningen med en Fogarty-probe eller dilator;
 • lungevalvulotomi. En operasjon som utføres ved kateterisering. Sonden injiseres av en prognostisk rute og er utstyrt med spesielle kniver eller en ballong;
 • åpen valvulotomi. Det utføres ved å koble den kunstige sirkulasjonen og åpne brystet for å få tilgang til hjertet. Snittet er laget ved lumen av lungekroppen og gjennom den studeres strukturen av spleisventilene. Da blir de kuttet strengt i henhold til kommisjonens posisjon, fra midthullet til bunnen av ventiler. Ventilåpningen og ventevirkningen overvåkes visuelt eller ved hjelp av en hjertekirurgens finger. Denne metoden for å eliminere vice er betraktet som den mest effektive.

Forebygging av sykdom

Forebygging av intrauterin utvikling av defekten inkluderer å begrense virkningen på den fremtidige moren til skadelige faktorer og sikre et normalt løpet av graviditeten. Alle pasienter med mistanke om pulmonal arterie stenose kreves å bli observert regelmessig hos kardiologen og å gjennomføre tiltak for å forebygge infeksiv endokarditt.

Og så vil vi fortelle deg hvor farlig det ikke er å bekjempe en slik sykdom som en stenose i lungearterien.

komplikasjoner

Med stenose i lungearterien, myokarddystrofi, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene og økt predisponering av pasienter til dem, kan det oppstå septisk endokarditt. For spesielt forsømte tilfeller:

 • slag;
 • mangel på høyre ventrikel;
 • hjerteinfarkt.

Og til slutt vil vi snakke om gjennomsnittlig forventet levealder og prognose for lungartarisens stenose.

outlook

I moderne medisin tillater kardiologer ikke utviklingen av sykdommen, noe som gjør kirurgi tidlig i barndommen. Men med noen foreldres nektelse fra operasjonen av religiøse eller andre grunner øker sannsynligheten for et dødelig utfall flere hundre ganger. I mangel av behandling dør pasienten innen fem år.

Det viktigste, husk, selv om legen diagnostisert stenosen av lungearterien fra fosteret, alt er fikserbart, ikke fortvil!

Les Mer Om Fartøyene