Behandling av aorta stenose

Stenose er et begrep som i medisinsk praksis betyr innsnevring. Stenose av aortaåpningen er en innsnevring av aorta lumen (den største arterien som strekker seg fra hjertet) i regionen av aortaklappen. Aortisk ventilventil, bestående av tre ventiler, kobler den til venstre ventrikel og aorta og forhindrer retur av blod i hjertet. Stenose av aorta fører til forstyrrelse av funksjonen til hele kardiovaskulærsystemet, særlig til utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet selv som foder kranspulsårene og arteriene som bærer blod til hjernen. Denne tilstanden fører til utvikling av hjertesvikt og død. Symptomer på stenose: Svimmelhet, bevissthetstankhet, tretthet, kortpustethet og angrep av kvelning, angina (smerte i hjertet). Tradisjonell medisin tilbyr kirurgisk behandling av stenose. Det er tradisjonell medisin som vil bidra til å takle sykdommen.

Hva skjer med stenose?

Med stenose reduseres aorta lumen og blodstrømforstyrrelser først i hjertekarene, og deretter i hele sirkulasjonssystemet i kroppen. Hvis en stenose av aortaklaven forekommer hos en person, reduseres tverrsnittsarealet av arterien på dette stedet, og utkastet av blod fra venstre ventrikel ved systole er vanskelig. Dette fører til en økning i trykkgradienten mellom venstre ventrikel og aorta. Som en konsekvens øker hypertrofi (en økning i størrelse) i ventrikkelen. Alvorlighetsgraden av hypertrofi avhenger av graden av reduksjon i aorta lumen og den tilsvarende økningen i trykkgradienten mellom venstre ventrikel og denne arterien.

En økning i størrelsen på venstre ventrikel er en kompensasjonsmekanisme som i begynnelsen av sykdommen bidrar til å takle patologien og forhindre oppbygging av hjertesvikt. En økning i hjertemuskelen fører imidlertid til klemming av kranspulsårene og forstyrrelsen av ernæringen av hjertet selv.
I fremtiden utvikler pasienten en mangel på høyre ventrikel, noe som fører til hypertensjon (økt trykk) i det lille (pulmonale) sirkulasjonssystemet.

Klassifisering av stenose

Innsnevring kan forekomme på forskjellige steder. På grunnlag av dette er subvalvulær, valvulær og supralenal stenose skilt. Mesteparten (ca. 60% av tilfellene) utvikler pasienten en innsnevring i regionen av tricuspidventilen.

Normalt bør aorta tverrsnittsarealet være mellom 2,5 og 3,5 cm2. Avhengig av reduksjonen i dette området og den tilsvarende trykkgradienten mellom venstre ventrikel og aorta, er tre grader av sykdom preget:

 1. Første grad er ubetydelig stenose. Aortisk tverrsnittsareal er 1,6-1,2 cm2, den systoliske trykkgradienten overskrider ikke 35 mm Hg. Art.
 2. Den andre graden er moderat stenose. Aorta-tverrsnittsarealet minker til 1,2-0,75 cm2, og den systoliske trykkgradienten er 36-65 mm Hg. Art.
 3. Den tredje graden er alvorlig stenose. Aorta-tverrsnittet er mindre enn 0,75 cm2, og trykket overstiger 65 mm Hg. Art.

Graden av sykdom er avhengig av symptomene på stenose. I begynnelsen går sykdommen langs en kompensert sti, når kroppen klipper med patologi, og det er ingen negative manifestasjoner. Senere utvikler sykdommen på den dekompenserte banen og går inn i terminalfasen. Avhengig av graden av stenose og dets manifestasjoner, er fem stadier av sykdommen preget.

 1. Fase I - scenen med full kompensasjon. Tilsvarer den første graden av sykdommen med en liten innsnevring av aorta lumen. Symptomer på stenose vises ikke, og sykdommen kan bare oppdages ved et uhell under en forebyggende undersøkelse.
 2. Trinn II er scenen for latent hjertesvikt. Dette trinnet tilsvarer den andre graden av stenose. Pasienten har de første symptomene på hjertesvikt: svimmelhet, tretthet, kortpustethet med moderat fysisk aktivitet. I denne tilstanden er pasienten foreskrevet EKG og radiografisk undersøkelse av hjertet, som avslører patologi.
 3. Trinn III - stadium av relativ svikt i kranspulsårene. Dette og etterfølgende trinn samsvarer med den tredje graden av sykdommen. Det er en reduksjon av blodtilførselen til hjertemuskelen som mater hjertemuskelen, noe som fører til økning i hjertesvikt. Symptomene på sykdommen er verre: Dyspnø manifesterer seg selv med ubetydelig fysisk anstrengelse, en person lider av angina (hjertesmerter), svimmelhet, svimmelhet kan oppstå.
 4. Stage IV - stadium av alvorlig hjertesvikt. Symptomer på sykdommen forverres, dyspné bekymrer pasienten i ro, om natten utvikler angrep av hjerteastma.
 5. Stage V er den terminale fasen av sykdommen. Hjertesvikt øker, pasienten lider av vedvarende kortpustethet, ødem utvikler seg. Sykdommen i dette stadiet fører til et dødelig utfall.

Tradisjonell medisin anbefaler kirurgisk behandling av aortastensose. Imidlertid er det i henhold til legen hensiktsmessig å utføre operasjonen i fase 2-4 av sykdommen, og i fjerde trinn er effektiviteten av slik terapi allerede minimal.

Årsaker til stenose

Stenose av aortaåpningen er en vanlig patologi. Opptil en fjerdedel av pasientene med hjertesykdom har denne diagnosen. Ofte er denne tilstanden kombinert med andre kardiovaskulære sykdommer.
Sykdommen er 3-4 ganger mer sannsynlig å påvirke menn enn kvinner. Det er medfødt og ervervet stenose av aortaklappen. Den medfødte formen av sykdommen er relativt sjelden, den står for opptil 3-5,5% av alle tilfeller av stenose. Den ervervede form utvikler seg mot en bakgrunn av en rekke ugunstige faktorer og patologiske prosesser i menneskekroppen.

Medfødt stenose av aortaåpningen dannes som et resultat av patologien til intrauterin utvikling, hvor aortaklaffen har to i stedet for tre ventiler. Dette kan føre til både en genetisk predisponering og en effekt på fosteret av ugunstige faktorer under graviditeten.

Den vanligst oppnådde stenosen av aorta-aorta skyldes utvikling av revmatisme og tilhørende lesjoner av aortaklaffene. Dette deformerer ventilen, hvis ventiler blir stive, blir sammen. Som et resultat av denne prosessen reduseres ventilens diameter, og aorta-innsnevring utvikles.
Allokere andre årsaker til sykdommen:

 • Aterosklerotiske lesjoner av arteriene, spesielt av aorta;
 • kalsifisering av aorta ventil klaffer;
 • smittsom skade på hjertets indre skall og hjerteventilene;
 • autoimmune prosesser som påvirker hjertecellene;
 • Nyresvikt i terminalfasen.

Å provosere stenosen av hjertets kar kan gjøre feil livsstil og de sammenhengende sykdommene:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • ubalansert kosthold, økt kolesterol i kroppen;
 • systematisk høyt blodtrykk.

Symptomer på sykdommen

Symptomer på den medfødte formen av sykdommen manifesterer seg omtrent 30 år, ervervet - etter 60 år.
Symptomer på den første fasen av sykdommen er ikke manifestert, og en pasient med mindre stenose i lang tid kan ikke engang mistenke for å ha denne sykdommen. De første tegn på sykdommen manifesterer seg når aorta-tverrsnittsarealet halveres. Følgende symptomer oppstår:

 • rask tretthet;
 • kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse;
 • svakhet i musklene;
 • angrep av rask hjertefrekvens.

Når pasienten utvikler en mangel på koronarbeholdere, blir følgende symptomer lagt til allerede eksisterende:

 • svimmelhet;
 • tap av bevissthet med en skarp forandring i kroppens stilling;
 • angrep av stenokardi, hjerteastma;
 • dyspnea om natten;
 • lungeødem.

Ved overholdelse av høyre ventrikulær svikt hos pasienter legges følgende symptomer:

 • edematøst syndrom;
 • følelse av tyngde i riktig hypokondrium.

Eksternt er pasienter med stenose preget av pallor, og i de siste stadiene av sykdommen -cyanose i huden.

Diagnose av stenose

For å diagnostisere denne sykdommen, brukes følgende metoder:

 • Auskultativ undersøkelse (ved hjelp av et stetoskop);
 • EKG;
 • radiografi;
 • ekkokardiografi;
 • Høres av hjertet hulrom;
 • Aortografi og koronografi.

Behandling av stenose

Behandling med folkemetoder gjør det mulig å lindre pasientens tilstand og redusere symptomene på stenose.
Det nasjonale stoffet. Grind grundig og bland 4 kg sellerirøtter og løv, 400 gram hvitløk og pepperrotrøtter, 8 mellomstore sitroner sammen med peeling og solsikkefrø. Produktet holdes i emalje eller glass i 12 timer ved en temperatur på +30 ° C, og settes deretter i kjøleskap i 72 timer. Deretter presses juice ut av blandingen og lagres i en glassfat i kjøleskapet. Ta 1 ts. narkotika 15 minutter før måltider tre ganger om dagen.

 1. Urtekolleksjon nummer 1. Bland 30 gram en meadowsweed, 20 g motherwort og nyrette, 15 g hagtorn og bjørkblader, 10 g mynte. For 300 ml kokende vann ta 1 ts. En slik samling er insistert i 1 time, deretter filtrert. Bruk 100 ml tre ganger daglig før måltider.
 2. Urte samling nummer 2. Bland 20 gram blader av plantain og urte lobaznik, 15 gram gres astragalus ullblomst og blader av nettle, 10 g arom, melissae og arnica. 1 ts. En slik samling brygges i et glass kokende vann og drukket om dagen i små porsjoner. Behandlingen varer 1-3 måneder.
 3. Urte samling nummer 3. 40 g bjørkblader, 30 gram møl, 20 g neseblader, horsetailgress, lime og elderbær, 10 g krydderurt. I 200 ml kokende vann brygg 1 ts. slik samling. Insistere for 1 time, så filtrer. I løpet av dagen, drikk hele glasset i små porsjoner.
 4. Urte kolleksjon nummer 4. 50 gram urtehør, 40 g morwort, 30 g horsetail, 20 g krydderurt, blader av hunnfugl, hagtorn og dillfrø blandes. I 200 ml kokende vann brygg 1 ts. samling, insistere i 1 time, deretter filtrert. Bruk halvparten av glasset to ganger om dagen før måltider. Behandlingen varer 2 måneder.
 5. Jam fra hagtorn. Fruktene av denne planten helles med kokende vann og blir over natten. Om morgenen er vannet drenert, fruktene er malt og dekket med sukker og syltetøy er tilberedt. 1 ss. l. syltetøy oppløses i 200 ml vann og drikker i stedet for te på tom mage. Slike behandling varer en uke.
 6. Plantain og golden mustache. Klem saften fra de friske bladene av plantain og golden mustache. Saften blandes i et forhold på 20: 1. Det resulterende produkt blandes med et like stort volum naturlig honning. Legemidlet er lagret i kjøleskapet på den nederste hylle. Ta 2 ss hver. l. midler 1 gang per dag.
 7. Hvitløk. Hvitløk er malt. På 200 ml vodka ta 80 g hvitløk pasta. Insister i en glassbeholder i et mørkt, varmt sted i 10 dager, og filtrer deretter. Spis 10 dråper hvitløk tinktur tre ganger om dagen i en halv time før måltider. Behandlingen varer 3 måneder. Legemidlet fungerer godt mot aterosklerose.
 8. Bark av fjellaske. For 500 ml vann, ta 200 g knust rowanbark. Barken er kokt i 2 timer, deretter avkjølt og filtrert. Bruk 3 ss hver. l. kjøttkraft tre ganger om dagen før måltider. Behandlingen varer 1 måned. Kurset gjentas hver tredje måned. Denne agensen er også effektiv i aterosklerose.

Prognose og forebygging av sykdommen

Mindre aorta-stenose kan ikke forårsake noen problemer i mange år. Men hvis symptomene på stenose begynner å virke, betyr dette at sykdommen har begynt å utvikle seg langs en dekompensert vei. Ofte fører dette til komplikasjoner og død i 2-5 år.
Forebygging av stenose består i å forhindre utvikling av revmatisme (som fører til reumatoid skade på aortaklaven), aterosklerose, endokarditt. Det er også viktig for forebygging å lede en sunn livsstil.

Forebygging av hjerte- og vaskulære patologier:

 1. Overvekt fører til utvikling av patologier. Det er viktig å kontrollere vekten din og ikke overmål.
 2. Fysisk aktivitet er den direkte vei til helse. For å styrke hjertet må du trene daglig og trene flere ganger i uken. På dagen må du trene i 15-20 minutter.
 3. Vi må forlate dårlige vaner: røyking, alkoholmisbruk.
 4. Det er også viktig å redusere forbruket av kaffe, sterk te, energidrikker.
 5. Det er bedre å redusere inntaket av bordsalt og drikke mye væske. Dette bidrar til å fjerne overflødig vann fra kroppen og reduserer byrden på hjertet.
 6. Det er nødvendig å redusere forbruket av animalsk fett: smør, krem, fett og fett kjøtt. Vegetabilsk fett er nyttig for kroppen.
 7. Det er nødvendig å berike dietten med grønnsaker, frukt og nøtter. Den mest nyttige mat for hjertet: det druer og druejuice, valnøtter, rosiner, tørkede aprikoser, kål, gulrøtter, rødbeter, squash, tomater, urter, vegetabilsk olje.

For å forhindre hjertesykdom må du være mindre nervøs, unngå stress, oppleve positive følelser, reise oftere, tilbringe tid med venner og familie, og gå mer. Alt som gir deg glede og positive følelser, bidrar til helsen til hjertet og hele kroppen.

Folk oppskrifter for forebygging av hjerte og karsykdommer

 1. Honning, sitron og tørket frukt. Bland i et like stort volum knust tørket frukt (fiken, rosiner, tørkede aprikoser), valnøtter, sitron sammen med peeling og naturlig honning. Legemiddel lagret i kjøleskapet og ta 1 ss. l. tre ganger om dagen etter måltider.
 2. Honning, sitron og hvitløk. 5 hode hvitløk og 10 knuste sitroner sammen med huden blandes med 1 liter naturlig honning. Legemidlet vedvarer i 48 timer og lagres i kjøleskapet. Forbruker 1 ss. l. to ganger om dagen. Behandlingen varer i 1,5-2 måneder hvert halvår. Legemidlet fjerner effektivt arteriene av kolesterolplakk.
 3. Dill, Valerian og honning. 1 kopp fennikelfrø og 2 ss. l. hakket rotvalerian Häll 2 liter kokende vann, pakket inn i en varm klut og insister i 24 timer. Deretter legges 500 g honning til stoffet og blandes grundig. Agenten er lagret i kjøleskapet og bruker 1 ss. l. 1 time per dag for en kvart time før måltider.
 4. Hawthorn. I 300 ml vann brygges 1 ss. l. frukt av hagtorn. Kok på lav varme i en halv time, deretter kald og filtrer. De spiser 50 mo tre ganger om dagen før måltider.
 5. Urte samling. Bland i et like stort volum knust melis, St. John's wort and birch leaves. 200 ml kokende vann tar 1 ss. l. samlingen. Drikk 1 glass infusjon tre ganger om dagen. Du kan legge til honning etter smak.
 6. Bokhvete. I 500 ml kokende vann brygges 1 ss. l. bokhvete, insistere 2 timer, deretter filtrert. Spis 1 glass tre ganger om dagen.
 7. Rosmarin. Forbered tinkturen av denne planten. 5 ss. l. tørket urter hell 100 ml vodka. Insister i en glassskål på et mørkt varmt sted i en uke, og filtrer deretter. Spis 25 dråper tinktur tre ganger om dagen i en halv time før måltider.
 8. Nettles. 200 ml kokende vann tar 1 ss. l. knust nettleblader, insisterer 5 minutter, deretter filtrert. Drikk 1 glass to ganger om dagen. Behandlingen varer i 10 dager. Legemidlet renser effektivt kroppen av giftstoffer og giftstoffer.

Skriv i kommentarene om din erfaring i behandling av sykdommer, hjelp andre lesere av nettstedet!
Del materialet i sosiale nettverk og hjelp venner og familie!

Hva er aorta-stenose og hvordan behandles det?

Stenose av aortaklappen - en av de vanligste hjertesykdommene, som er vanlig blant menn enn blant den kvinnelige halvdelen av befolkningen. Denne sykdommen har som regel fått karakter. Medfødt denne patologien er mye sjeldnere.

Denne hjertesykdommen er en patologisk forandring i hjerteventilen, hvor åpningen avtar, noe som senker blodstrømmen. Blod, som ikke kommer aktivt fra venstre ventrikel, begynner til slutt å utføre alle sine grunnleggende funksjoner dårlig, noe som påvirker kroppen som en helhet. Hos eldre er det på grunn av slitasje i hjertet. Hos mennesker under 60 år, kan dette skyldes mangel på mitralventilen.

Hjerteventilen består av tre deler - ventiler. Mye sjeldnere - av de to. Bicuspid-ventilen slites ut tidlig, noe som fører til ubehagelige konsekvenser, som akkumulering av kalsiumsalter, arr og redusert mobilitet av ventilflapper. Hver tiende person som har en tofoldet ventil, utviser hjertedysfunksjon.

Grader av aorta stenose

Det er flere grader av aorta stenose. Hver av dem tilsvarer utviklingsnivået for unormale ventilendringer. Jo mer smal hullet - jo vanskeligere behandling av sykdommen, og jo mer uttalt symptomene. Følgende stadier kan skilles:

 • ubetydelig;
 • moderat;
 • tung.

I første fase føler pasienten seg ikke uvel. Sykdommen fortsetter uten noen symptomer, og det kan bare oppdages ved å lytte til hjertet: det kan være fastsatt bestemte lyder. Dette stadiet krever ikke spesifikk terapi.

En lege kan ordinere medisiner, men vanligvis med et profylaktisk mål eller for behandling av en sykdom som har forårsaket utviklingen av stenose. Men på grunn av at denne patologien nesten ikke har noen manifestasjoner, blir dens nærvær ofte gjenkjent ved en tilfeldighet.

Den andre graden er karakterisert ved utseendet av visse symptomer. En person begynner å plutselig føle seg trøtt, noen ganger lett svimmelhet, det er kortpustethet. På dette stadiet kan de patologiske endringene dokumenteres ved elektrokardiografi eller fluoroskopi. Dataene som er oppnådd gjennom disse studiene, er ofte grunnlaget for kirurgisk inngrep. Denne graden kalles også skjult hjertesvikt.

I tredje fase utvikler pasienter ofte angina pectoris. Symptomer - uttalt. Åndenød som kan føre til besvimelse eller en pre-stuporøs tilstand blir hyppigere. Dette stadiet i løpet av sykdommen er veldig ansvarlig. Det kalles også alvorlig stenose. Etter å ha savnet det og utsatt pasienten for kirurgisk behandling, er det mulig å skape forhold hvor forekomsten av alvorlige komplikasjoner kan føre til døden.

Alvorlig aortastensose

Det er andre stadier av stenose. Hvis de tredje tiltakene ikke er tatt, er den viktigste kirurgisk korreksjon av aortaklappen, sykdommen utvikler seg og alvorlig hjertesvikt begynner å utvikle seg. På dette stadiet manifesterer sykdommen seg på samme måte som den forrige. Men til en sterk nysing legges til og regelmessige angrep av kvelning, som forekommer hovedsakelig om natten.

Lesjoner i hjerteapparatet fører til forstyrrelser i andre organers arbeid. Pasienten opplever smerte i brystet, hypotensjon, døsighet. Kortpustet oppstår selv med mindre fysisk anstrengelse.

Det kan være smerte i riktig hypokondrium. Slike smerter skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i leveren. Legemidler som foreskrives av legen på dette stadiet av sykdommen, kan lindre den generelle tilstanden. Mat bør utelukke salt. Alkohol og røyking er ikke tillatt i denne tilstanden. I de fleste tilfeller er kirurgisk inngrep til pasienter i dette stadium av stenose kontraindisert, men i noen tilfeller er det fortsatt utført.

Det er også et terminalstadium hvor medisinbehandling ikke har noen effekt. Det er bare i stand til å forårsake noen forbedringer i pasientens tilstand. Vises edematisk syndrom. Og siden sannsynligheten for dødelighet under operasjonen på dette stadiet er veldig høy, er operasjonen absolutt kontraindisert. Alle tiltakene som er tatt i de foregående trinnene, er utformet for å forhindre utbruddet av terminalstadiet av stenose.

Aortisk stenose hos barn

Denne sykdommen i de fleste tilfeller er anskaffet. Men det er også medfødte former for stenose, hvor dannelsen av patologi begynner i løpet av intrauterin perioden. Hos nyfødte med en unormal forandring i hjerteventilen observeres en normal tilstand i noen tid: den distale systemiske blodstrømmen er tilveiebrakt av den åpne arterielle kanalen. Imidlertid kan cyanose forårsaket av en stor blanding av venøst ​​blod utvikles.

På et mindre stadium kan den eneste manifestasjonen være systolisk murmur. Denne sykdommen kan mistenkes hos barn med Williams-syndrom, hvorav følger en arvelig kromosomomretting.

Med auscultatory-metoden er tegn som hjertemormer som avviger i tone bestemt. I barndommen får denne patologien seg ikke til å føle seg og forårsaker ingen smerte, men senere kan det manifestere seg.

Omfanget av denne sykdommen hos barn kan variere fra mild til alvorlig. I sistnevnte tilfelle er medisinsk inngrep obligatorisk. Den eneste måten er kirurgisk. Symptomer på aortastensose kan være annerledes.

Utseendet til en person med aortastensose er preget av en generell blekhet. Paleness av huden forårsaker en tendens til perifere vasokonstriktorreaksjoner. I de senere stadier, på den annen side er det akrozianoz, dvs. blålig farge på huden, på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til de små kapillærene. I et alvorlig stadium vises perifer ødem også. Med hjerte perkusjon, bestemmer legen forlengelsen av grensene opp og ned. palpasjon metoden gjør det mulig å oppleve forskyvning av apikal impuls og systolisk jitter i hals fossa.

Hvilke diagnostiske metoder bestemmer aorta stenose?

Avhengig av graden av alvorlighetsgrad, diagnostiseres sykdommen med metoder som fonokardiografi, ekkokardiografi, lyding av hjertehulene og andre.

 • Fonokardiograiya. Auskultatoriske tegn på aortastensose er spesifikke brutale lyder observert over aorta og mitralventilen. Disse endringene kan også registreres med fonokardiografi.
 • Ekkokardiografi. Denne metoden for ultralyd kan bestemme fortykning av ventiler i aortaklappen, hypertrofi av veggene i venstre mage.
 • Lyden av hjertehulene utføres for å bestemme trykkgradienten mellom venstre ventrikel og aorta.
 • Ventrikografi er en studie som utføres for å oppdage mitral insuffisiens.
 • Aortografi utfører en differensial diagnose av aorta stenose.

Symptomer på aortastensose kan være forskjellige. De avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, som bestemmes av gradienten av det systoliske trykket.

Avhengig av stadiet av sykdommen og diagnostiske metoder, er følgende stadier av aorta stenose:

 1. Den første graden av aortastensose kalles full kompensasjon. Er i hvilken grad sykdommen kan oppdages bare ved auskultasjon, dvs. ved å måle blod davleniya.Stepen innsnevring av aorta er fortsatt liten, så i mange tilfeller er det ikke på dette stadiet avsløre.
 2. I andre etappe eller med skjult hjertesvikt, opptrer tretthet og kortpustethet. EKG kan bestemme gradient av aorta stenose trykk i området på trettifem centimeter. Denne indikatoren indikerer alvorlighetsgraden av sykdommen.
 3. Neste trinn bestemmes ved å øke gradienten til seksti-fem centimeter. Disse dataene er en indikasjon på operasjonen.Symptomer i tredje fase av sykdommen er også diagnostisert som relativ koronarinsuffisiens. Bestem form av patologi gir EKG.
 4. Det fjerde stadiet refererer til alvorlig hjertesvikt. Symptomer: kortpustethet og astmaanfall, som forekommer hovedsakelig om natten. På dette stadiet er kirurgisk inngrep ekskludert. For å diagnostisere sykdommen på dette stadiet, bruk et elektrokardiogram, bryst røntgen.
 5. Det siste trinnet er terminal. Med den terminale form av aorta-stenose utvikler en person et puffy syndrom. EKG, røntgen og ekkogardiografi er metoder som gjør det mulig å avsløre funksjonene i patologi på dette stadiet. Operasjonen i dette tilfellet er kontraindisert.

De første tegn på sykdommen legen oppdager ved måling av blodtrykk. Og de uttrykkes i spesifikke lyder i brystområdet.

Med moderat aortastensose, som tilsvarer det andre trinnet, er hullets område fra 1,2 til 0,75 cm2. De første tegn på venstre ventrikulær hypertrofi vises, og følgelig øker systolisk trykk. Dette kan føre til angina og iskemisk hjertesykdom. Derfor er det på dette stadiet mye oppmerksomhet mot narkotikaforebygging, som er i stand til å forhindre utviklingen av disse sykdommene.

Alvorlig aortastensose (tredje grad) uttrykkes i innsnevring av ventilåpningen til 0,74 cm2. Hvis det ikke er noen signifikant brudd på hemodynamikken i det utilstrekkelige stadiet, er det en karakteristisk egenskap ved den alvorlige formen at en betydelig del av blodet kommer tilbake fra ventilen til aorta.

Dette volumet kan være halvparten av den totale hjerteutgangen. Følgelig er ventrikken under trykk, den deformeres og hypertrophied. Som følge av overbelastning kan myokardiell hypertrofi utvikle seg. Skader på venstre ventrikel kan føre til mangel på mitralventilen.

Behandling av aorta stenose

Selv med et asymptomatisk forløb av sykdommen, må pasienten være under nøye tilsyn av kardiologen. Ekkokardiografi utføres minst en gang i året. Slike kontingenter av pasienter er vanligvis foreskrevet før slike tannbehandlinger som kariesbehandling og tannutvinning, forebyggende antibiotika. Slike medisiner er forebyggende og forhindrer utviklingen av infeksiv endokarditt.

I graviditeten gjennomgår kvinner med denne diagnosen en grundig kontroll av hemodynamiske parametere. Den alvorlige formen for aorta-stenose kan tjene som indikator for avslutning av graviditet.

 • Drogterapi utfører følgende oppgaver:
 • Eliminerer arytmi;
 • Utfører profylakse av iskemisk hjertesykdom;
 • Normaliserer blodtrykket;
 • Senker utviklingen av hjertesvikt.

Operasjon med aortastensose

Operasjon med aortastensose er indikert med de første kliniske feilene. Blant dem - utseende av dyspné, anginal smerte, synkope. I dette tilfellet kan endovaskulær dilatasjon av aortastensose brukes. Imidlertid er denne prosedyren i de fleste tilfeller ikke tilstrekkelig effektiv og kan etterfølges av et etterfølgende tilbakefall av stenose.

Med mindre endringer i ventiler av aortaklappen, benyttes åpen kirurgisk plast av aortaklappen. Denne typen kirurgisk korreksjon brukes vanligvis til å behandle aortastensose hos barn.

Pediatrisk cardiosurgery bruker også Ross-operasjonen. Denne kirurgiske inngrep utføres for å gjenopprette ventilen. Et ballonkateter settes inn i hjertet, gjennom perifer venen. Når målet nås, begynner sylinderen å tilføre luft, og dermed utvide åpningen i ventilen. Men i noen tilfeller er denne prosedyren ikke nok. Hvis det er en feil i ventilen, er det behov for kirurgisk behandling. Kirurgisk behandling i behandlingen av denne sykdommen er en erstatning for en skadet ventil med enten en lunge- eller kunstig protese.

Drift Ross kan eliminere alle manifestasjoner av stenose og konsekvensene det medfører. Fordelen med metoden for å erstatte hjerteventilen med pulmonal er at det over tid ikke vil deformere og beholde sine funksjoner. Lungeventilen, som fungerte som protes, må også erstattes med noe. Det erstattes av en kunstig donor, eller en død donorventil. På grunn av denne prosedyrens kompleksitet er det ikke mange spesialister i verden som er i stand til å gjøre det. Hjertetransplantasjon i verdensoperasjon utføres mer enn Rosss operasjoner.

Medisineringsterapi

Denne typen behandling utføres ved hjelp av følgende stoffer:

 • dopaminerge stoffer: Dopamin og Dobutamin;
 • diuretika: Torasemide (Trifas, Thorsida);
 • vasodilatorer: Nitroglyserin;
 • antibiotika: Cefalexin, Cefadroxil.

Dopamin bidrar til forbedring av hjertet: økt trykk i aorta og blod sirkulerer bedre.

Diuretika fjerner overflødig væske fra kroppen, som utøver en belastning på hjertet.

Nitroglycyrin lindrer smerte

Slike behandlinger er foreskrevet i tilfelle at kirurgisk inngrep kan unngås. Det er rettet mot å eliminere symptomene og for å behandle sykdommene som forårsaket utviklingen av stenose. Også medisinsk terapi brukes i preoperativ og postoperativ periode.

Uansett hvordan ventilen ble implantert i prosessen med kirurgisk inngrep, er forebygging av infeksjonssykdom av endokarditt strengt nødvendig. Tidligere ble antibiotika biocioticillin brukt i russisk medisin, som ble injisert intramuskulært. I dag er det gitt preferanse til retarpen.

Forebygging kan vare flere år, men kan foreskrives for livet. Men det er bare nødvendig hvis kirurgisk inngrep eliminerer ventilskade forårsaket av akutt revmatisk feber.

Etter implantasjon av en kunstig ventil, livslang administrasjon av legemidler som fortynner blodet. Slik forebygging forhindrer dannelsen av blodpropper. I mer enn et år er standarden warfavin, som den beste antikoagulanten.

Medisinske anbefalinger i denne sykdommen varierer ikke mye fra reseptene som er ment for pasienter med andre kardiovaskulære sykdommer. Blant slike anbefalinger:

 • Unntak av fysisk aktivitet;
 • Begrensning av væske og saltinntak;
 • Avslag fra alkohol og røyking;
 • Unntak fra kostholdet av fete og stekte matvarer.

Det er nødvendig å regelmessig ta medisiner foreskrevet av en lege og gjennomgå de nødvendige diagnostiske tiltakene.

Legenes vitnesbyrd om handlingene under graviditeten kan være forskjellig og avhenger av graden av sykdommen. Utprentet stenose av aorta kan tjene som en unnskyldning for avslutning av graviditet. Dette forklares av at i løpet av svangerskapet begynner alle organer i en styrket modus og kardiovaskulærsystemet er ikke noe unntak. I sikrere former oppstår graviditet, men det tas forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av ventilpatologi.

konklusjon

Prognose for konsekvenser stenose av aortaklappen uten nødvendig behandling er ganske ugunstig. Kirurgisk inngrep bidrar til en betydelig forbedring i kliniske og hemodynamiske mønstre. Overlevelse av pasienter som ble behandlet med kirurgisk behandling øker til sytti prosent av hundre. Dette er et ganske godt kriterium for nivået av kardiologisk kirurgisk behandling.

Aortisk stenose / vice: årsaker, tegn, operasjon, prognose

Hjertefeil er nå ganske vanlig patologi av det kardiovaskulære systemet og er et alvorlig problem, fordi for en lengre periode kan oppstå skjult, og i manifestasjon av perioden graden av hjerteklaffsykdom kommer allerede så langt at bare kirurgiske inngrep kan være nødvendig. Derfor, med de minste tegnene, bør du umiddelbart besøke en lege for å klargjøre diagnosen. Spesielt er det karakteristisk for en slik blemish som stenose av aorta-aorta eller aorta-stenose.

Stenose av aorta-ventilen er en av hjertesviktene, karakterisert ved en innsnevring av aorta-regionen som kommer fra venstre ventrikel og en økt belastning på myokardiet alle deler av hjertet.

Fare aortic lyte at innsnevring av lumen av aorta mengden av blod som er nødvendig for kroppen ikke kommer i blodkar, noe som fører til hypoksi (mangel på oksygen) i hjernen, nyrene og andre vitale organer. I tillegg, hjertet, prøver å presse blod inn i den stenotiske delen bærer en øket arbeid og lang arbeid i slike tilfeller uunngåelig fører til utvikling av sirkulasjonssvikt.

Blant annet ventilsykdommer, observeres aortastensose hos 25-30%, og utvikles hyppigere hos menn, og kombineres hovedsakelig med defekter i mitralventilen.

Hvorfor er det en vice?

medfødt stenose - unormalt utviklet aortaklaff

Avhengig av de anatomiske egenskapene til defekten, er ventiler, ventiler og ventiler i aorta preget. Hver av dem kan være medfødt eller oppnådd karakter, selv om valvulær stenose er oftere på grunn av de tilegnede årsakene.

Hovedårsak medfødt Aortisk stenose er et brudd på normal embryogenese (utvikling i prenatal perioden) av hjertet og store fartøy. Dette kan skje i et foster hvis mor har dårlige vaner, lever i økologisk ugunstige forhold, er dårlig næret og har en arvelig disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

årsaker ervervet aorta stenose:

 • Revmatisme, eller akutt revmatisk feber med tilbakevendende anfall i fremtiden - en sykdom som oppstår på grunn av en streptokokkinfeksjon og er karakterisert ved diffus sykdom i bindevevet, spesielt i hjertet og i leddene,
 • Endokarditt, eller inflammasjon av den indre foring av hjertet, med ulike årsaker - forårsaket av bakterier, sopp og andre mikroorganismer som faller inn i den systemiske sirkulasjon i løpet av sepsis ( "forurensning" av blod), for eksempel i pasienter med nedsatt immunforsvar, intravenøse stoffmisbrukere og andre,
 • Aterosklerotisk påføring, forekomster av kalsiumsalter i ventiler av aortakleven hos eldre med aterosklerose i aorta.

ervervet stenose - aortaklaffen påvirkes av eksterne faktorer

Hos voksne og eldre barn forekommer aortaklapplesjon oftest som følge av revmatisme.

Video: essensen av aortastensose - medisinsk animasjon

Symptomer hos voksne

Hos voksne, symptomer i begynnelsen av sykdommen, når området av aorta ventilåpningen er innsnevret litt (mindre enn 2,5 cm 2 men mer enn 1,2 cm 2), og stenose er moderat, kan være fraværende eller manifest bare litt. Pasienten er forstyrret av kortpustethet med betydelig fysisk anstrengelse, hjertebank eller sjeldne brystsmerter.

Med den andre graden av aorta-stenose (hullets område er 0,75 - 1,2 cm 2), tegn på stenose er mer uttalt. Disse omfatter alvorlig kortpustethet ved anstrengelse, hjerte smerte anginal natur, blekhet, svakhet, tretthet, synkope forbundet med færre blod matet ut i aorta, nedre lem ødem, tørrhoste, anfall av åndenød forårsaket av stagnasjon av blodet i blodårene i lungene.

Med kritisk stenose, eller alvorlig stenose av aorta åpning med et areal på 0,5 til 0,75 cm2, symptomene på vedkommende pasient, selv i ro. Dessuten er det tegn på alvorlig hjertesvikt - markert hevelse av ben, føtter, lår, magen eller hele kroppen, kortpustethet og astma med et minimum husholdning aktivitet, den blå farging av hud og fingrene (akrozianoz), vedvarende smerte i midt (hemodynamiske angina).

Symptomer hos barn

Hos nyfødte og spedbarn, er aorta ventil lidelse medfødt. Hos eldre barn og ungdom er stenosen av aortaklaffen vanligvis av en oppkjøpt natur.

Symptomer på stenose av aorta aorta hos et nyfødt barn er en kraftig forverring de første tre dagene etter fødselen. Barnet blir tregt, tar dårlig bryst, ansiktets hud, hender og føtter skaffer seg en blåaktig tinge. Hvis stenosen ikke er kritisk (mer enn 0,5 cm 2), kan barnet i de første månedene føle seg tilfredsstillende, og forverringen er notert i det første år av livet. Spedbarnet har en dårlig vektøkning, og det er takykardi (mer enn 170 slag per minutt) og kortpustethet (mer enn 30 luftveisbevegelser per minutt eller mer).

Med slike symptomer, bør foreldrene straks kontakte barnelege for å avklare barnets tilstand. Hvis legen hører lyden i hjertet i tilstedeværelsen av flamme, vil han utpeke flere undersøkelsesmetoder.

Diagnose av sykdommen

Diagnosen av aorta-stenose kan antas selv i fase av undersøkelse og undersøkelse av pasienten. Av de karakteristiske trekkene tiltrekker man seg oppmerksomhet:

 1. Skarp pall, svakhet hos pasienten,
 2. Ødem på ansikt og føtter,
 3. akrozianoz,
 4. Det kan være kortpustethet i ro,
 5. Ved å lytte til brysthulen stetoskopet hørbar støy i projeksjonen av aortaventilen (den andre interkostalrom på høyre side av brystbenet), så vel som våte eller tørre rales i lungene.

For å bekrefte eller utelukke den forventede diagnosen foreskrives ytterligere testmetoder:

 • Echocardioscopy - ultralyd hjerte - ikke bare visualisere hjerteklaffen, men også for å evaluere viktige indikatorer som intrakardielle hemodynamikk, venstre ventrikulær ejeksjonsfraksjon (vanligvis ikke mindre enn 55%), etc.,
 • EKG, om nødvendig med en belastning, for å vurdere toleransen for pasientens motoraktivitet,
 • Koronarangiografi hos pasienter med samtidig lesjon av koronararteriene (myokardisk iskemi ved EKG eller angina pectoris klinisk).

behandling

Valget av behandlingsmetode er strengt individuelt i hvert enkelt tilfelle. Påfør konservative og kirurgiske metoder.

Medisineringsterapi reduserer til utnevnelse av narkotika som forbedrer hjertets kontraktilitet og blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta. Disse inkluderer hjerte glykosider (digoksin, strophanthin, etc.). Det er også nødvendig å lette hjertearbeidet ved hjelp av diuretika, som fjerner overflødig væske fra kroppen, og forbedrer dermed "pumping" av blod gjennom karene. Av denne gruppen brukes indapamid, dykker, lasix (furosemid), veroshpiron og andre.

Kirurgiske behandlingsmetoder Valvulær stenose av aorta brukes i tilfeller hvor pasienten allerede har de første kliniske manifestasjonene av hjertesvikt, men hun har ennå ikke hatt tid til å ta en alvorlig kurs. Derfor er det svært viktig for en kardiurgirurg å fange linjen når operasjonen allerede er vist, men ikke kontraindisert ennå.

 1. Metode for kirurgisk plastikkirurgi på ventilen består i å utføre operasjonen under generell anestesi, med disseksjon av brystbenet og med tilkoblingen av apparatet med kunstig sirkulasjon. Etter tilgang til aortaklappen er ventilklaffene kuttet med nødvendig suturering av deres deler. Metoden kan brukes til barn og voksne. Ulempene er også høy risiko for gjentakelse av stenose, så vel som arr-endringer i ventilflapper.

Minimalt invasiv kirurgi utføres med det formål å erstatte plast eller ventil

Ballong valvuloplasty metode er å bære gjennom arteriene i hjertet av kateteret, på enden av en ballong i en sammenfalt tilstand. Når legen under røntgenkontrollen når aortaklappen, oppblåses ballongen kraftig med brudd på de smeltede ventilklaffene. Metoden kan brukes både hos barn og voksne. Ulempene ved fremgangsmåten er en effektivitet på ikke mer enn 50% og en høy risiko for gjentakelse av stenose av ventilen.

 • Fremgangsmåte for protesventil består i fjerning av ventilens egne ventiler og ved transplantasjon av en mekanisk eller biologisk (cadaveric human, pig) protese. Den brukes hovedsakelig hos voksne. Ulemper ved metoden er behovet for livslang mottak av antikoagulantia i mekanisk protese og en høy risiko for å utvikle gjentatt stenose under transplantasjonen av den biologiske ventilen.
 • Indikasjoner for kirurgi for aorta-stenose:

  • Størrelsen på aortaåpningen er mindre enn 1 cm 2,
  • Stenose hos barn med en medfødt natur,
  • Kritisk stenose hos gravide kvinner (ballongvalvuloplasti brukes),
  • Venstre ventrikulær ejektjonsfraksjon mindre enn 50%
  • Kliniske manifestasjoner av hjertesvikt.

  Kontraindikasjoner til kirurgi:

  1. Alder over 70 år,
  2. Den terminale fasen av hjertesvikt,
  3. Alvorlige sammenhengende sykdommer (diabetes mellitus i dekompensasjonsfasen, bronkial astma under alvorlig eksacerbasjon, etc.).

  Livsstil med aortastensose

  I dag er hjertesykdom, inkludert stenose av aortaklappen, ikke en dom. Folk med denne diagnosen lever fredelig, går inn for sport, pleier og føder sunne barn.

  Likevel, glem at hjertets patologi ikke er verdt det, og bør lede en viss livsstil, de viktigste anbefalingene som er:

  • Overholdelse av kostholdet - utelukkelse av fete og stekte matvarer; avvisning av dårlige vaner spise et stort antall frukt, grønnsaker, frokostblandinger, gjærte melkprodukter; begrensning av krydder, kaffe, sjokolade, fete varianter av kjøtt og fjærfe;
  • Tilstrekkelig fysisk aktivitet - gå, gå til skogen, inaktiv svømming, gå på ski (alt etter avtale med legen).

  graviditet kvinner med aortastensose er ikke kontraindisert dersom stenosen ikke er kritisk, og alvorlig sirkulasjonsmangel oppstår ikke. Avbrytelse av graviditet er bare indikert når en kvinne har en forverrende tilstand.

  funksjonshemming er bestemt i nærvær av sirkulasjonsinsuffisiens 2B-3 stadier.

  Etter operasjonen Det er nødvendig å utelukke fysisk aktivitet i rehabiliteringsperioden (1-2 måneder eller mer, avhengig av hjertets tilstand). Barn etter operasjonen bør ikke gå på utdanningsinstitusjoner i den perioden som legen anbefaler, og unngå overfylte steder for å hindre infeksjon med luftveisinfeksjoner, noe som kan forverre barnets tilstand dramatisk.

  komplikasjoner

  Komplikasjoner uten kirurgi er:

  1. Progresjon av kronisk hjertesvikt til terminal med dødelig utgang,
  2. Akutt venstre ventrikulær svikt (lungeødem),
  3. Fatal rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering, ventrikulær takykardi),
  4. Tromboemboliske komplikasjoner ved forekomsten av atrieflimmer.

  komplikasjoner etter operasjonen er postoperativ blødning og betente sår, hindring av hvilke er imidlertid hemostase (moxibustion små og mellomstore skip i såret) under operasjonen, i tillegg til vanlig bandasje i den tidlige postoperative periode. På et senere tidspunkt kan akutt eller gjentatt bakteriell endokarditt med ventilskader og restenose utvikles (re-fusion av ventilfliker). Forebygging er antibiotika.

  outlook

  Prognosen uten behandling er ugunstig, særlig hos barn, som i første år av livet, er 8,5% av barn uten kirurgi dør. Etter operasjonen er prognosen gunstig i fravær av komplikasjoner og alvorlig hjertesvikt.

  I tilfelle av ikke-kritiske medfødt aortaklaffen stenose, under regelmessig tilsyn av behandlende lege, kirurgi overlevelse nådd mange år, og nå pasienter 18 år, bestemmer seg for å gjennomføre operasjonen.

  Generelt kan vi si at mulighetene for moderne, inkludert barn, hjertekirurgi, la oss korrigert feilen slik at pasienten kan leve et langt og lykkelig, ulegert liv.

  Aortisk stenose

  Aortisk stenose - En innsnevring av aortaåpningen i ventilområdet, noe som gjør det vanskelig å tømme blod fra venstre ventrikel. Aortisk stenose i dekompensasjonsstadiet manifesteres av svimmelhet, besvimelse, rask tretthet, kortpustethet, angrep av stardokardi og kvelning. Under diagnosen aorta-stenose er EKG, ekkokardiografi, radiografi, ventrikulografi, aortografi og hjertekateterisering tatt i betraktning. Med aorta stenose ty til ballong valvuloplasty, prosthetics av ​​aorta ventilen; Muligheten for konservativ behandling med denne feilen er svært begrenset.

  Aortisk stenose

  Aortastenose eller aortastenose karakterisert ved innsnevring av utløpskanalen i området ved aorta halvmåneformet ventil, og derfor vanskeligere systoliske venstre ventrikulær tømming og kraftig øker trykkfallet mellom aorta og dens kammer. Aorta stenose i strukturen av andre hjertefeil står for 20-25%. Stenose av aortaåpningen er 3-4 ganger mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Isolert aortastensose i kardiologi er sjelden - i 1,5-2% tilfeller; i de fleste tilfeller er denne feilen kombinert med andre ventildefekter - mitralstenose, aortainsuffisiens, etc.

  Klassifisering av aortastensose

  Ved opprinnelse er de medfødte (3-5,5%) og ervervet stenose av aorta-aorta preget. På grunn av lokalisering av unormal innsnevring, kan aortastenosose være subklaved (25-30%), nadvalvalnym (6-10%) og ventil (ca. 60%).

  Graden av aorta-stenose bestemmes av gradienten av det systoliske trykket mellom aorta og venstre ventrikel, så vel som området for ventilåpningen. Med en mindre aortastensose i I-grad er området av hullet fra 1,6 til 1,2 cm2 (med en hastighet på 2,5-3,5 cm2); gradienten av systolisk trykk ligger i området 10-35 mm Hg. Art. Moderat aortastensose i II-grad er talt ved ventilåpningsområdet fra 1,2 til 0,75 cm2 og en trykkgradient på 36-65 mm Hg. Art. Alvorlig aortastensose i den tredje graden er kjent med en innsnevring av ventilåpningsområdet på mindre enn 0,74 cm2 og en økning i trykkgradienten over 65 mm Hg. Art.

  Avhengig av graden av hemodynamiske forstyrrelser, kan aorta-stenose forekomme i en kompensert eller dekompensert (kritisk) klinisk variant, i forbindelse med hvilke fem trinn utmerker seg.

  Fase I (full kompensasjon). Aorta stenose kan bare oppdages auscultatory, graden av innsnevring av aorta aorta er ubetydelig. Pasienter trenger dynamisk observasjon av en kardiolog kirurgisk behandling er ikke angitt.

  II-scenen (latent hjertesvikt). Klager er gjort om tretthet, kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse, svimmelhet. Tegnene på aorta-stenose bestemmes av EKG- og radiografidata, en trykkgradient i området 36-65 mm Hg. som tjener som indikasjon på kirurgisk korrigering av defekten.

  III stadium (relativ koronarinsuffisiens). Vanligvis økt dyspné, fremveksten av angina pectoris, besvimelse. Graden av systolisk trykk overstiger 65 mm Hg. Art. Kirurgisk behandling av aorta stenose på dette stadiet er mulig og nødvendig.

  IV-scenen (alvorlig hjertesvikt). Dyspnø i hvile, nattlige angrep av hjerteastma forstyrrer. Kirurgisk korrigering av defekten i de fleste tilfeller er allerede utelukket; I noen pasienter er kardiovaskulær behandling mulig, men med mindre effekt.

  V stadium (Terminal). Stabil fremgang av hjertesvikt, uttalt dyspnø og edematøst syndrom. Narkotikabehandling kan bare oppnå en kortsiktig forbedring; kirurgisk korreksjon av aortastensose er kontraindisert.

  Årsaker til aortastensose

  Ervervet aortastensose er oftest forårsaket av revmatiske lesjoner av ventilflapper. I dette tilfellet deformeres ventilklaffene, blir sammen og blir tette og stive, noe som fører til en innsnevring av ventilringen. Årsakene til ervervet aortastenose kan også tjene aorta aterosklerose, forkalkning (forkalkning) aortaventilen, infeksiøs endokarditt, Pagets sykdom, systemisk lupus erytematosus, reumatoid artritt, terminal renal insuffisiens.

  Medfødt aorta-stenose er observert med medfødt innsnevring av aorta- eller aorta-anomali - en bikuspid aortaklaff. Medfødt misdannelse av aortaklaven forekommer vanligvis før alderen 30 år; ervervet - i eldre alder (vanligvis etter 60 år). Fremskynde dannelsen av aortastensose, røyking, hyperkolesterolemi, hypertensjon.

  Forstyrrelser av hemodynamikk i aortastensose

  Med aortastensose utvikler brutto brudd på intrakardial og deretter generell hemodynamikk. Dette skyldes den vanskelige tømningen av venstre ventrikulær hulrom, noe som medfører en signifikant økning i systolisk trykkgradient mellom venstre ventrikel og aorta, som kan nå 20 til 100 eller mer mm Hg. Art.

  Funksjonen til venstre ventrikel under forhold med økt stress er ledsaget av hypertrofi, hvorav avhenger av alvorlighetsgraden av aortaåpningsinnsnevring og tidspunktet for defekteksistensen. Kompenserende hypertrofi gir en langsiktig bevaring av normal hjerteutgang, som hemmer utviklingen av hjerte-dekompensering.

  Men når aortastenose skjer tidlig nok brudd koronar perfusjon forbundet med en økning i slutt-diastolisk trykk i venstre ventrikkel og kompresjons forstørret myokard subendokardial fartøy. Det er derfor hos pasienter med aorta-stenose tegn på koronarinsuffisiens lenge før utbruddet av kardial dekompensasjon.

  Som redusere kontraktilitet i forstørret venstre ventrikkel minsker størrelsen av slagvolumet og ejeksjonsfraksjon, som er ledsaget myogene venstre ventrikulær dilatasjon, øket fyllingstrykk og utviklingen av venstre ventrikulære systoliske dysfunksjon. På denne bakgrunn økt trykk i venstre atrium og lungesirkulasjonen, t. E. Utvikling av pulmonal arteriell hypertensjon. I dette tilfelle kan det kliniske bildet av aortastenose bli forverret av den relative feil på mitral ( "mitralizatsiey" aorta- defekt). Høyt trykk i pulmonal arteriesystemet fører naturlig til kompenserende hypertrofi i høyre ventrikel, og deretter til total hjertesvikt.

  Symptomer på aortastensose

  På scenen av full kompensasjon av aorta stenose pasienter i lang tid ikke føler seg bemerkelsesverdig ubehag. De første manifestasjonene er forbundet med en innsnevring av aortaåpningen til ca. 50% av dens lumen og er preget av kortpustethet under fysisk anstrengelse, rask tretthet, muskel svakhet, hjertebanken.

  I trinn koronarinsuffisiens sluttet være svimmelhet, når hurtig endring i kroppsstilling, angina, paroksysmal (natt) kortpustethet, i alvorlige tilfeller - hjerteastma og lungeødem. Prognostisk ugunstig kombinasjon av angina med synkopale forhold og spesielt - vedlegget av hjerteastma.

  Med utviklingen av høyre ventrikulær svikt er det ømmer, en følelse av tyngde i riktig hypokondrium. Plutselig hjertedød i aortastenose forekommer i 5-10% av tilfellene, hovedsaklig hos eldre pasienter med alvorlig innsnevring av ventilåpningen. Komplikasjoner av aortastenose kan være infeksiøs endokarditt, iskemisk cerebrovaskulær ulykke, arytmier, AV-blokk, hjerteinfarkt, gastrointestinal blødning fra den nedre magetarmkanalen.

  Diagnose av aortastensose

  Utseende hos en pasient med aortastensose er karakterisert ved hudens hud ("aortic pallor"), på grunn av en tendens til perifere vasokonstriktorreaksjoner; i senere stadier kan akrocyanose bli notert. Perifert ødem er påvist i alvorlig aortastensose. Med perkusjon er utvidelsen av hjertegrensen til venstre og ned bestemt; palpasjon er følte forskyvning av apical impuls, systolisk skjelving i jugular fossa.

  Auskultatoriske tegn på aorta-stenose er en grov systolisk murmur over aorta og over mitralventilen, mykning av I- og II-toner på aorta. Disse endringene registreres også med fonokardiografi. I følge EKG-data, er tegn på hypertrofi av venstre ventrikel, arrytmi og noen ganger blokkad bestemt.

  Mellom dekompensasjon på røntgen avslørte forlengelse skyggen av den venstre ventrikkel som en venstre hjerte forlengelse sløyfe lysbue, den karakteristiske konfigurasjon av aorta hjerte poststenotic utvidelse av aorta, pulmonal hypertensjon symptomer. Bestemt ved ekkokardiografi fortykkende klaffene av aortaventilen, noe som begrenser amplituden for bevegelsen av ventilklaffene under systole, venstre ventrikkel hypertrofi vegger.

  For å måle trykkgradienten mellom venstre ventrikel og aorta blir hjertehulene probet, noe som gjør at vi kan indirekte dømme graden av aorta-stenose. Ventrikulografi er nødvendig for å oppdage samtidig myral insuffisiens. Aortografi og koronarografi brukes til differensial diagnose av aorta stenose med aneurisme av den stigende aorta og kranspulsårene.

  Behandling av aorta stenose

  Alle pasienter, inkl. med asymptomatisk, fullt kompensert aortastensose, bør være under nøye tilsyn av kardiologen. De anbefales å gjennomføre ekkokardiografi hver 6-12 måneder. Denne forekomsten av pasienter med sikte på å forebygge smittsom endokarditt krever forebyggende antibiotika før tannbehandling (kariesbehandling, tannutvinning, etc.) og andre invasive prosedyrer. Behandling av graviditet hos kvinner med aortastensose krever nøye overvåkning av hemodynamiske parametere. Indikasjon for abort er en alvorlig grad av aortastensose eller en økning i tegn på hjertesvikt.

  Narkotikabehandling for aortastensose er rettet mot å eliminere arytmier, hindre IHD, normalisere blodtrykket, redusere utviklingen av hjertesvikt.

  Radikal kirurgisk korreksjon av aortastensose er indikert ved de første kliniske manifestasjonene av defekten - utseendet av dyspné, angina smerter, synkopale forhold. Til dette formål kan ballongvalvuloplasti brukes - endovaskulær dilatasjon av aortastensose. Imidlertid er denne prosedyren ofte ineffektiv og ledsages av et etterfølgende tilbakefall av stenose. I tilfelle av brå endringer i ventiler av aortaklappen (oftere hos barn med medfødt misdannelse), brukes åpen kirurgisk plast av aortaklappen (valvuloplasti). I barnets hjertekirurgi blir Rosss operasjon ofte utført, og involverer transplantasjon av lungearterieventilen i aortaposisjonen.

  Med de riktige indikasjonene anså det seg å utføre operasjonen av den supra-valvulære eller subvalvulære aorta-stenosen. Den viktigste metoden for behandling av aorta stenose i dag er en protese reparasjon av aortaklappen, hvor den berørte ventilen er helt fjernet og erstattet med en mekanisk analog eller xenogen bioprostese. Pasienter med en kunstig ventil krever livslang mottak av antikoagulantia. I de senere år har perkutan erstatning av aortaklappen blitt praktisert.

  Prognose og forebygging av aorta stenose

  Aortisk stenose kan være asymptomatisk i mange år. Utseendet til kliniske symptomer øker risikoen for komplikasjoner og dødelighet betydelig.

  De viktigste, prognostisk signifikante symptomene er angina, synkope, venstre ventrikulær svikt - i dette tilfellet er gjennomsnittlig forventet levetid ikke over 2-5 år. Med rettidig kirurgisk behandling av aorta-stenose er 5-års overlevelse ca 85%, 10-årig overlevelse er ca 70%.

  Tiltak for å forhindre aortastensose reduseres til forebygging av revmatisme, aterosklerose, infeksiv endokarditt og andre bidragende faktorer. Pasienter med aortastensose er gjenstand for oppfølging og oppfølging av kardiolog og reumatolog.

  Les Mer Om Fartøyene