Rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting

En av varianter av behandling for infarkt er stenting, som kan redde en persons liv.

Operasjonen er en minimal invasiv intervensjon, der det ikke er behov for å åpne brystbenet.

Under operasjonen legen setter en hjertearterien stent, som plasserer fartøyet innsnevringen utvider seg snu i en ramme som understøtter den blodåreveggen i en tilstand som passer for blodsirkulasjonen.

Stenten utfører sin rolle regelmessig i mange år, og rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting vil bli raskere og enklere enn med åpen kirurgi.

Hva å gjøre etter utslipp

Et par dager etter stenting kan pasienten gå hjem for den anbefalte legen sin virksomhet. Under gjenoppretting av helse er foreskrevet bruk av narkotika som forhindrer dannelsen av blodpropper. De vanligste er aspirin, klopidogrel. Pasienten bør følge legenes anbefalinger, overvåke tilstanden, for ikke å gå glipp av avvikene fra normal tilstand.

På betingelsene informerer legen omgående:

 • blødning, hevelse, smerte på stentplasseringsstedet;
 • forhøyet temperatur og symptomer som indikerer betennelse;
 • overdreven svette
 • kvalme til oppkast i lang tid, brystsmerter, hoste og kortpustethet;
 • Tilstedeværelse av blod i urinen, hyppighet av urinering, ømhet.

En av legenes anbefalinger vedrører å spise mat etter et hjerteinfarkt. Riktig ernæring - ikke bare forebygging, men akselerert gjenoppretting etter stenting.

Reglene fulgte:

 • deler av mat - liten;
 • matinntak - minst 6 ganger om dagen;
 • Temperaturen på maten bør ikke være ekstremt varm / kald;
 • for å minimere mengden salt i mat, da det forsinker vann i kroppen, noe som forårsaker hevelse og kompliserer hjertearbeidet;
 • viktig for å berike diettprodukter inneholder kalium og magnesium (svisker, kål, bete og bokhvete, vannmelon, poteter, sitrusfrukter);
 • Mengden sukker i kostholdet bør reduseres, det påvirker blodets koagulerbarhet;
 • kalori mat å redusere, bruke mye energi i sengen;
 • bør ikke drikke mer enn 1,5 liter væske, helst fruktte;
 • Ikke bruk produkter som fremkaller gassdannelse (brød, brus, juice og bønner, kål);
 • animalsk fett minimeres, ettersom deres overskudd fører til økt kolesterol, aterosklerose.

Sport etter et hjerteinfarkt

Konstant fysisk anstrengelse til de som gjennomgikk hjerteinfarkt, er nyttig og nødvendig. Takket være trening blir hjertemuskelen mer hardy, elastisk, noe som forhindrer utviklingen av andre sykdommer.

Et enkelt sett med øvelser for alle mennesker er ikke og kunne ikke være, siden sykdommen oppdages hos eldre og unge, representanter for forskjellige kjønn som har forskjellige sammenhengende sykdommer.

I hvert tilfelle vil legen foreskrive for pasienter som har gjennomgått stenting med myokardinfarkt, et individuelt sett med øvelser.

Kardiologen anbefaler 5 treningsøkter om dagen. Populære øvelser - kjører, går, sykler. Det er nødvendig å unngå aktiviteter som involverer skarp belastning, og for traumatisk sport.

Trening bør gjennomføres i moderat tempo, du må vite mål og føle kroppen din. Lys sedativer (f.eks. Glycin) kan tas før trening. Når det gjelder denne typen fysisk aktivitet, som intimitet, er det ingen grenser for mengden og kvaliteten på kjønn.

Pasienter som gjennomgått hjerteinfarkt, anbefaler legen slike sportslige:

 • Vandringsturer på rutene som er lagt på forhånd;
 • øvelser på simulatorer (kardio-lasting);
 • bading,
 • jogging;
 • sykkelen.

Selv de som ikke trente, etter stenting er det verdt å tenke på rimelige belastninger som kan forbedre livskvaliteten og forlenge årene av livet. Jo mer aktiv en person, desto mer varig organismen og dens indre organer blir. Aktiv livsstil hjelper ikke å få overvekt, noe som forhindrer iskemisk sykdom, aterosklerose og komplikasjoner i form av et hjerteinfarkt.

Aktivt liv er en utmerket variant av en naturlig kamp mot depresjon og dårlig humør. Det er bevist at den negative holdningen er "redd" for enhver fysisk aktivitet. Derfor er bruk av fysisk utdanning ikke bare i den nyttige arbeidsbelastningen på kroppen, men også i å forbedre stemningen.

Det er viktig å ikke stille for vanskelige oppgaver - det er for tidlig å sette opp, starte opplæring med små, beregne puls og velge optimal belastningstype. Legen vil fortelle deg hvordan du skal varme opp før du trener og hva du skal gjøre slik at kroppsopplæring vil være svært gunstig.

Kosthold etter stenting

Som nevnt ovenfor, blant andre medisinske anbefalinger, er en av de viktige betingelsene for vellykket rehabilitering riktig ernæring. Selv i Hippocrates tid ble det funnet at mat kan kurere. Denne erklæringen har ikke mistet sin relevans. Nærmere bestemt kan produktene ikke bare være til nytte, men også skade - avhengig av hvilke produkter som skal velges.

Ernæring bidrar til å gjenopprette helse, for å behandle kroppen og hindrer tilbakefall. Justert kosthold bør inngå en nyttig vane, beskytte mot hjerteproblemer i fremtiden. Dietten bygger på de hovedprinsipper: for å redusere forbruket av animalsk fett (fett kjøtt griser og sauer, egg, smør, halvfabrikata) for å begrense mengden av søtsaker (for ikke å kollidere med diabetes eller skadelige fartøy), å redusere mengden av salt (for ikke å fremkalle en økning i trykket ).

Pasienter etter et hjerteinfarkt anbefales ikke i et stort antall drinker med koffein, da belastningen på hjertet blir alvorlig. Det er ikke nødvendig å helt utelukke kakao, kaffe og te. Du trenger bare å overvåke antall drinker som forbrukes i løpet av dagen. En ernæringsfysiolog eller en kardiolog hjelper til med å lage riktig diett.

De viktigste produktene som er tillatt er: fisk, vegetabilsk fett, magert kjøtt og friske grønnsaker. Når det gjelder bruk av alkohol, sier eksperter forskjellige grunner. Det er imidlertid resultatene av en ekte studie, hvor 3000 medlemmer av det sterkere kjønn deltok.

Resultatene var som følger: dersom hver dag for å drikke en liten mengde av høy kvalitet alkohol, er risikoen for tilbakefall redusert med 14% og risikoen for å få den andre hjertesykdommer er redusert med 42%. Resultatene kan tilskrives ikke bare menn, men også kvinner. Dette er ikke en unnskyldning for å misbruke - alkoholisme vil ikke bidra til å unngå sykdommen, tvert imot - vil føre til komplikasjoner. Nyttig kan være en tørr rødvin av høy kvalitet, legen vil anbefale riktig dose.

Massasje etter et hjerteinfarkt

Massasje med ulike sykdommer i hjertet og blodkar normaliserer nervesystemet, forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer stagnasjon, akselererer metabolisme. Takket være massasje, er det nevromuskulære apparatet, sammen med hjertet og karene, forberedt på fysisk anstrengelse. Gjenoppretting er mye raskere.

Regelmessige massasjeprosedyrer forbedrer arbeidet til venstre ventrikel og atrium, øker pulsevnen til hjertemuskelen. Prosedyren bidrar til å akselerere utgivelsen av skadelige produkter, oksygenering av vitale organer, eliminering av stagnasjon i det masserte området. Spesielt viktig er massasje for sengepatienter.

Massasje starter fra de første dagene etter et hjerteinfarkt for å få pasienten ut av en alvorlig tilstand, normalisere lymfestrøm og blodsirkulasjon, regulere metabolismen. Pasienten ligger på ryggen, og legen begynner å massere med ben, løfte dem på en spesiell pute.

Dette reduserer byrden på myokardiet, forbedrer den naturlige prosessen med utstrømning av blod. Låret, shin og foten masseres på forskjellige måter, spesialisten masserer begge bena og utfører opptil 5 repetisjoner. Etter føttene begynner å massere hender. Denne prosedyren utføres daglig eller annenhver dag, og bruker omtrent 7 minutter. Hvis dynamikken skifter i en positiv retning, må du bortsett fra hendene og føttene massere ryggen og baken.

Er funksjonshemming gitt

Ikke forvent at etter stenting vil gi en gruppe funksjonshemminger - faktum er at stenten selv er etablert for å fjerne konsekvensene av et hjerteinfarkt og returnere en person til aktivt liv.

Derfor snakker vi ikke om det faktum at en person etter stenting mister sin juridiske kapasitet og kan stole på en fordel av staten. Unntaket er de pasientene som har hjerteproblemer. Disability er gitt etter å ha blitt sendt for medisinsk og sosial kompetanse. Hvis man skal snakke formelt, anses alle som har overlevd hjerteinfarkt som en ugyldig. Men diagnosen indikerer ikke funksjonshemning.

Ineffektivitet bestemmes av slike indikatorer som manglende evne til å jobbe og tjene seg selv. Spesialister innen medisinsk og sosial kompetanse bestemmer funksjonshemmede gruppen basert på etablerte kriterier.

En slik kommisjon bør avsløre hvor mye en person vil miste etter et hjerteinfarkt i sitt vanlige arbeid. Funksjonshemming kan tilskrives en person dersom alvorlig fysisk innsats var nødvendig i sitt arbeid. Men den samme personen vil ikke få en funksjonshemmede hvis hans arbeid på jobb var knyttet til stille kontorarbeid.

La oss oppsummere resultatene

Rehabilitering er en viktig del av å gjenopprette en pasient etter et hjerteinfarkt og stenting kirurgi. Stenting i seg selv vil gi en bedre sjanse til å komme tilbake til normalt liv etter et hjerteinfarkt. Hvis en slik operasjon gjøres i tide, så kan selve infarkt stoppes, og forhindrer nekrose av hjertemuskelen.

Faren for liv som et hjerteinfarkt bærer, må ikke undervurderes. Bare gjennom riktig rehabilitering kan pasienten få sjansen til et ytterligere fullt liv. Generelt bør du alltid huske at noen sykdom er lettere å forebygge enn å behandle.

Derfor er det på tide å begynne å betale nok oppmerksomhet til helsevesenet. Det er på tide å tenke over å forlate dårlige vaner, øke fysisk aktivitet, en innsats på riktig ernæring og positive følelser.

Sykdommer i hjertet

iserdce

Koronar stenting med hjerteinfarkt

Dessverre dør hver andre innbygger på planeten vår fra kardiovaskulærsystemets patologi. Dette skyldes vaskulære innskudd, som også kalles aterosklerotiske plakk. Lignende vaskulære innskudd svekker det arterielle lumen betydelig, reduserer blodstrømmen til hjertet. Som et resultat begynner hjertet å lide av oksygen sult og utvikler iskemi. For det første manifesterer denne tilstand seg på tidspunktet for emosjonell eller fysisk anstrengelse. En lignende tilstand manifesteres vanligvis av skarpe smertefulle opplevelser i retrograd regionen kalt angina pectoris. En slik følelse indikerer mangel på sirkulasjon i hjertemuskelen i den iskemiske regionen. Hvis pasienten vil vasodilatorer såsom nitroglyserin, har hans tilstand bedret, men årsaken for koronarsykdom, dessverre, på denne måten vil ikke bli eliminert.

Aterosklerotisk plakk, som ble årsak til iskemi, kan bli skadet, noe som vil føre til trombose. Det er trombosen som senere kan forårsake overlappingen av arteriell lumen. Som et resultat opphører hjerteområdet, ernæringen av den blokkerte arterien, ikke å levere blod, noe som fører til hjertesykdommens død. Ca. 7 timer senere døde stedet, som var uten blodforsyning, helt, det vil si hjerteinfarkt.

Metoder for behandling av infarkt

Grunnlaget for terapi for hjerteinfarkt, avhengig av stadium og intensitet i en slik tilstand, er et sett med metoder. Den mest effektive terapien er åpning av en arterie, avhengig av infarkt. I løpet av ca. 10 år er slik behandling standard for behandling av infarcte tilstander.

Utviklingen av alvorlige aterosklerotiske komplikasjoner kan forhindre rettidig stenting. Denne operasjonen er bare effektiv i de første få timene fra angrepet.

Som praksis viser, i de første timene av infarkt, er det mulig å forhindre både hjerteinfarkt selv og dets uønskede konsekvenser. Som et resultat av rettidig stenting, er ardannelse av sonen berørt av infarkt helt utelukket. Derfor, ofte i de første timene med hjerteinfarkt, tyver de til stenting.

stenting

1 - stenten er satt; 2 - stenten utvides; 3 - normal blodgass er gjenopprettet.

Coronary stenting i de siste tiårene er en viktig kardiologisk prestasjon. Stenten er en slags overveiende metallisk ramme som er installert i arteriell lumen i prosessen med koronar angioplastikk. Denne designen er designet for å holde, oppblåst med en spesiell ballong, den arterielle lumen. Til dags dato har mange forskjellige stentmodeller blitt opprettet, med antall endringer som øker hver dag. Stent modeller kan variere i form og arrangement av hull, legeringer, belegg og lengde. I tillegg kan disse enhetene åpnes av seg selv eller med en spesiell ballong.

De moderne mulighetene for mikrokirurgi tillater deg å installere stenter ikke bare i myokardets kar, men også i lårbenet, døsig, abdominal eller abdominal arterier.

Typer av stenter

Stenten er et lett, sterkt rør med en maskestruktur laget hovedsakelig av koboltlegering. Stents er laget med eller uten belegg. Slike ubelagte design brukes til installasjon hovedsakelig på mellomstore arterier. Det er også stenter med et belegg bestående av en polymer, som i løpet av et år avgir en spesiell medisin som forhindrer gjentatt arteriell stenose. Men disse designene trenger et konstant inntak av stoffer som forhindrer trombose, og de er mye dyrere.

For operasjonen for å etablere stentarterien krever en meget høy kirurgisk kvalifisering av legen og spesielt operasjonsutstyr. Som et resultat av en slik endovaskulær inngrep gjenopprettes blodstrømmen til myokardiet.

Fremdrift av operasjonen

For å installere en stent i et hjertefartøy setter kirurgen et spesielt kateter inn i lårbenet med en spiss i form av en beholder som stenten er plassert på. Kateteret innføres i kransarterien og forsiktig beveget for det innsnevrede partiet, hvoretter ballongen ekspanderer til den ønskede størrelse og presser aterosklerotiske plakk i den vaskulære vegg. Under ballongens trykk ekspanderer stenten, som forblir i arterien, og kateteret med ballongen fjernes.

Oppmerksomhet vær så snill! Stenting forbedrer tilstanden til pasienten og reduserer risikoen for plutselig død, men det eliminerer ikke den aterosklerotiske prosess, og utelukker ikke ytterligere dannelse av aterosklerotiske avleiringer, slik at pasienten er viktig å ta medisiner foreskrevet av legen etter planen. Vanligvis spesialister etter stenting foreskrive anti-trombogene legemidler som Plavix.

Varigheten av stenting-operasjonen er ikke mer enn tre timer. Kirurgisk inngrep utføres under lokalbedøvelse, og alle handlinger fra angio-kirurgen styres av spesialteknologisk høyteknologisk utstyr. I tillegg til anestesi blir pasienten også gitt blodfortynnende medisiner før kirurgi for å utelukke muligheten for trombusdannelse. Etter stenting er pasienten på stasjonær observasjon i en uke. For raskt å fjerne fra kropps kontraststoffer, foreskrives pasienten diuretika, og for forebygging av trombose - antikoagulantia.
Indikasjon for stenting er:

 1. hyppige preinfarktstilstander og alvorlige anginale angrep;
 2. vedlikehold av en smalende aortokoronær shunt (kunstig blodstrøm);
 3. alvorlig form for transmural infarkt;
 4. høy risiko for død.

Etter stenting blir pasienten plassert i intensivavdelingen, der han må ligge for en stund uten å bevege seg. Og en trykkbinding blir påført på innsatsen av kateteret, noe som unngår mulig blødning.

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Pasientens hjem kan slippes ut innen et par dager etter operasjonen. I rehabiliteringsperioden fortsetter pasienten å ta anti-trombotiske legemidler (Clopidogrel og Aspirin). Pasienten skal nøye overvåke helsestatusen sin, og i tilfelle avvik, kontakt lege. Slike avvik inkluderer:

 • hevelse, ømhet, overbelastning, blødning eller annen utladning fra kateterstedet;
 • forhøyet temperatur og andre tegn på å utvikle infeksjon;
 • et brudd på følsomheten til lemmen som kateteret ble plassert på;
 • økt svette;
 • et kvalme-oppkast syndrom som varer lenge.
 • brystsmerter, dyspné og hoste;
 • hematuri (urin med blod), hyppig eller smertefull vannlating.

Hvis et slikt symptom oppstår, anbefales det sterkt at du søker kvalifisert medisinsk hjelp.

Som for noen inngrep, er det visse kontraindikasjoner for stenting:

 1. Overdimensjonal liten diameter av det vaskulære lumen (mindre enn 2,8 mm);
 2. diffus stenose av kanalen i koronarbeholderen;
 3. nedsatt funksjon av blodstrømmen;
 4. luftveissvikt, nedsatt lever- eller nyrefunksjon;
 5. Det anbefales ikke å utføre operasjonen i nærvær av magesår, siden en slik sykdom er en absolutt kontraindikasjon for å ta antitrombotiske medisiner som nødvendigvis foreskrives etter stenting.

Stenting kan kompliseres ved blødning på stedet av kateterisering, utvikling av arytmiske forstyrrelser, allergisk reaksjon til kontrastmidlet, hjerneslag, restenose (re-arteriell) begrensning. Derfor er det legen før operasjonen må ta hensyn til tilstedeværelsen av pasientfaktorer øker risikoen for komplikasjoner, slik som fedme, nikotinavhengighet, medikament allergier, eldre, krovesvertyvaemostyu problemer, diabetes og så videre.

Lagring av stenting etter et hjerteinfarkt: installasjonsfunksjoner, begrensninger etter

For å gjenopprette patronen til kranspulsåren brukes installasjonen av en metallramme (stent), som ikke tillater veggene å trekke sammen. Denne operasjonen kalles stenting og utføres ved bruk av et kateter med en ballong på enden. Det er foreskrevet for behandling av koronar sykdom, inkludert i post-infarktperioden. Etter stenting blir pasienter vist cardio rehabilitering.

Les i denne artikkelen

Hvorfor stenting etter et hjerteinfarkt?

Hovedårsaken til hjerteinfarkt er koagulering av hjertekaronene i hjertet med kolesterolplakk. De forårsaker iskemiske prosesser i hjertemuskelen, smerter. Et alvorlig anginaangrep kan utvikle seg til et hjerteinfarkt. Hvis det er mulig å gjenoppta patenen av arterien i de første timene, reduseres det signifikant sone for ødeleggelse av muskellaget i hjertet og bidrar til å gjenopprette normal cellefunksjon.

Hvis akutt brudd på koronar blodstrømmen likevel førte til nekrotiske forandringer i myokardiet, da stenting i post-infarktperioden hjelper til med å løse slike problemer:

 • unngå gjentatte angrep;
 • hindre komplikasjoner i form av rytmeforstyrrelser og hjertesvikt;
 • forbedre toleransen for fysisk aktivitet
 • gjenopprette arbeidskapasitet;
 • å forbedre pasientens livskvalitet;
 • unngå langvarig og massiv medisinbehandling.
stent

Stenting-metoden har mange fordeler: det krever ikke åpen tilgang til brystet, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner og infeksjoner, selve operasjonen varer opptil 2 til 3 timer, og gjenopprettingstiden utgjør vanligvis ikke mer enn en måned. Etter stenting er det ingen strenge restriksjoner på fysisk aktivitet og arbeid etter rehabilitering.

Og her handler det mer om LFK etter et hjerteinfarkt.

Utføre angioplastikk

Stenten er et koboltrør av mesh. Nylig er de dekket med en spesiell sammensetning som forhindrer fiksering av blodpropper. Belegget tillater lenger å holde lumen på karet åpent og eliminerer behovet for gjentatt kirurgi for å rekanalisere arterien.

Kirurgisk inngrep utføres på denne måten:

 1. Punkt lårbenet (lage et lite snitt).
 2. Pass gjennom det et kateter med en boks på enden.
 3. Under kontrollen av røntgenstudien blir kateteret videreført til okklusjonsstedet.
 4. Fyll boksen med luft, klem på plaketten til veggene.
 5. Når ballongen utvides, åpnes stenten og festes i arterien.
 6. Etter installasjonen fjernes kateteret.

En trykkbinding påføres på punkteringsstedet, og pasienten blir overført til menigheten. Overvåking av hjertet utføres ved å overvåke blodtrykk, hjertefrekvens og EKG-målinger. Utnevnt medisinbehandling.

Mulige komplikasjoner etter

Risikoen for postoperativ hjertedysfunksjon er ganske lav, men i nærvær av blodproppssykdommer, diabetes mellitus eller nyresykdommer, er følgende konsekvenser mulige:

 • restenose - arterien re-overlapper grunnet trombusdannelse, spasme, peeling eller rive av det indre laget;
 • blødning, trombose eller hematom i femoral arterien;
 • blokkering av kranspulsårene med frittliggende blodpropper (infarkt i en ny sone);
 • hjertestans;
 • forstyrre nyrene.

Behandling av pasienten etter stenting av karene, infarkt

Hvis pasienten etter en oppfølgningsundersøkelse ikke har hjertearytmier og tegn på komplikasjoner, blir han utladet til ambulant behandling etter 2-5 dager. Kompleks terapi er foreskrevet for å fortynne blod og gjenopprette mikrocirkulasjon i myokardiet. For å forbedre de langsiktige resultatene av stenting, bruk følgende grupper av verktøy:

For å påvirke de viktigste symptomene på iskemisk sykdom, er det foreskrevet:

Narkotikabehandling utføres i minst tre måneder, etterfulgt av en undersøkelse som inkluderer EKG- og stresstester for å identifisere tegn på restenose og bestemme toleransen for fysisk aktivitet. Basert på resultatene av diagnosen blir det gjort tilpasninger til behandlingsplanen.

Liv, rehabilitering og gjenoppretting etter

Behovet for å forandre livsstilen, den obligatoriske avvisningen av dårlige vaner, målt fysisk belastning og diett skyldes det faktum at med stenting kan fjernes, ikke årsaken til myokardisk iskemi, men dens konsekvenser. I dette tilfelle forblir koronararteriene endret atherosklerose, for å forhindre gjentatte infarksjoner, vises pasientene et kompleks av rehabiliteringsforanstaltninger.

Er funksjonshemming gitt

Operasjonen selv for å gjenopprette permeabiliteten til koronararterien med angioplastikk med stenting er ikke en grunn for funksjonshemming og utnevnelse av funksjonshemmede. I de fleste tilfeller er det en gjenopprettelse av tapt arbeidskapasitet, pasienten kan gå tilbake til sin profesjonelle virksomhet.

Vilkårene for full rehabilitering er forskjellige. De avhenger av pasientens tilstand og type trening. Det er profesjonelle begrensninger - typer yrker som er kontraindisert etter stentimplantasjon:

 • piloter;
 • drivere;
 • høyt høyde arbeid;
 • med nattskift;
 • industrielle bedrifter med skadelige arbeidsforhold (varm butikk, vibrasjon, kjemiske forbindelser).

Hvis pasienten tilhører denne kategorien, vises han midlertidig uføre ​​med en anbefaling om å endre jobber.

Trykk på pasienten

Høy arteriell hypertensjon skaper hemodynamiske forhold for økt stress på hjertemuskelen og øker prosessen med dannelse av blodpropper. Derfor anbefales det å opprettholde blodtrykket ikke høyere enn 140/90 mm Hg for mer holdbar drift av stenten. Art.

Hvis pasienten har samtidig nyresykdom eller diabetes mellitus, er den øvre akseptable grensen lavere med 10 enheter for hver indikator. Kontroll av trykknivået kreves daglig om morgenen og ved sengetid, med hyppige svingninger som vises minst en gang i uken for å overvåke indikatorene med en dagbok for trivsel.

Tillatt belastning

Stenting anses bare vellykket hvis pasienten har økt treningstoleranse. For å øke kroppens evne til å trene hjertemuskelen er obligatorisk. Regelmessig dosert aktivitet hemmer utviklingen av sykdommer i fett og karbohydratmetabolisme, forbedrer motstanden mot oksygen sult og bidrar til å opprettholde normal vekt.

I de første stadiene vises alle pasienter, treningstrening, pusteøvelser og gåing. Det spesifikke nivået av stress bestemmes av legen ifølge resultatene av undersøkelsen. Etter stabilisering kan du svømme, sykle og lett løpe. Gravity og sport, der et slag mot hjerteområdet er mulig, er strengt forbudt.

Diettmat

For å normalisere kolesterolet i blodet og forhindre ytterligere blokkering av arteriene, må du redusere blinding av animalsk fett og enkle karbohydrater inn i kroppen. For dette er følgende ekskludert fra kostholdet:

 • lam, svinekjøtt, and, lard, slakteavfall;
 • fete pølser, halvfabrikata;
 • margarin, majones;
 • baking, hvitt brød;
 • konfekt, søtsaker, sukker;
 • søtsaft og karbonholdige drikker, såser av industriproduksjon;
 • hermetikk;
 • alkoholholdige drikker.

I begrensede mengder bruk:

 • smør (ikke mer enn 5 g per dag);
 • rømme;
 • fettkrem;
 • ostemasse desserter;
 • egg (per uke 3 stykker);
 • salt (ikke mer enn 3 g for tilsetning til ferdige måltider);
 • kaffe, sterk te.

De første rettene skal tilberedes vegetarianer. Etter stabilisering av kolesterolinnholdet - på en vegetabilsk buljong med fisk eller kyllingekjøttboller, anbefales ikke braces til pasienter med myokardisk iskemi.

For det andre kurset kan du bruke fettfattig kjøtt (kylling, kalkun) og fisk. Foretrukne typer matlaging - dampende, kokende i vann, baking. Garnér til dem kan være hele korn grøt (havregryn og bokhvete), kokte eller damp grønnsaker. I hovedmåltidet må du ta med en salat av ferske grønnsaker med vegetabilsk olje. Til dessert forbereder du fruktkompotter, mousses og gelé. Tørke frukter, bær og nøtter er nyttige.

Støttende medisiner

En viktig del av prosessen med å gjenopprette myokardiet er medisinering. Det fortsetter selv etter eliminering av de viktigste manifestasjoner av sykdommen. Selv om stenting kan redusere behovet for narkotika betydelig, men for å forhindre trombose og normal metabolisme i hjertemuskelen, må enkelte stoffer ta lang tid.

Den mest optimale kombinasjonen av midler for å redusere blodpropp er acetylsalisylsyre og klopidogrel. Disse legemidlene forhindrer blokkering av den etablerte stenten og reduserer risikoen for gjentatt myokardinfarkt betydelig. Aspirin kan irritere mageslimhinnen, derfor anbefales spesielle kardiologiske former med redusert dosering, hvis tabletter er dekket med syrefast belegg - Trombo Ass, Losirin, Cardiomagnum.

Er det noen forskjell mellom stenting etter et stort hjerteinfarkt og et lite fokus

En av indikasjonene på perkutan ballongangioplastikk er et omfattende hjerte muskelinfarkt. For slike pasienter er dette en sjanse til å begrense området myokardisk skade, forhindre komplikasjoner og gjentatte angrep.

Det består i innføring av enzymer for å oppløse trombus - Streptokinase, Urokinase. Disse midlene er kun effektive dersom tidspunktet for utbruddet av et hjerteinfarkt ikke har gått mer enn 12 timer.

Suksessen til operasjonen er bestemt av graden av aterosklerotiske forandringer i arteriene. Hos pasienter med en enkelt lesjon og mangel på forkalkning av veggene i koronarbeinene, er det høyere, og mindre gunstige resultater ble oppnådd under følgende betingelser:

 • flere fartøy er tilstoppet;
 • Arteriene er lange, krympede, mange laterale grener som også er endret;
 • I arterievegget er det kalsiumavsetninger, og i lumen kan du finne trombi.

Stenting etter et hjerteinfarkt er indisert for å begrense området for myokardial skade, forhindre komplikasjoner og tilbakefall. Operasjonen utføres ved endovaskulær metode - en ballong brukes til å utvide lumen gjennom kateteret til innsnevringsstedet, deretter setter en stent inn. Dette sikrer vedlikehold av patenter av fartøyet og eliminering av iskemi i hjertemuskelen.

Og her handler det mer om dietten etter hjerteinfarkt.

Etter stenting bør pasientene følge anbefalinger for å overvåke blodtrykket, øke fysisk aktivitet, holde seg til en diett og ta medisiner. Dette gjør at du kan gå tilbake til forrige arbeidsdetalj og forbedre livskvaliteten.

Nyttig video

Se på videoen om stenting etter hjerteinfarkt:

Å ta alkohol etter et hjerteinfarkt anbefales ikke i det hele tatt. Selv om noen hevder at det ikke bare kan, men også trenger for kvinner og menn, selv etter stenting. Hvor mye kan du drikke øl, rødvin og vodka?

Det er smerter etter stenting som et svar på intervensjonen. Men hvis hjertet blir hellet, er venstre arm, skulderen en grunn til bekymring. Siden etter et hjerteinfarkt og stenting kan dette indikere starten av et annet infarkt. Hvorfor gjør det vondt? Hvor lenge vil ubehaget være?

Ernæring etter hjerteinfarkt er ganske begrenset. Og det er forskjellig på menyen, selv avhengig av pasientens kjønn. Hva kan du spise?

LFK begynner etter et hjerteinfarkt fra de første dagene. Øvelseskomplekset øker gradvis. For å gjøre dette, bestemmer legene graden av treningsterapi, som pasienten er klar etter hjertesvikt og stenting, om noen.

Du kan ikke bruke kaffe etter et hjerteinfarkt. Egentlig er ikke alle kjerner forbudt. Så kan du drikke kaffe etter et hjerteinfarkt, hypertensive pasienter, med arytmi?

Rehabilitering etter kardiell bypassoperasjon er svært viktig. Viktige anbefalinger fra legen om kosthold, ernæring, adferdsregler i den postoperative perioden med koronar bypass. Hvordan organisere livet etter? Er funksjonshemming utstedt?

For å hindre gjentakende slag, med økt trykk og andre problemer med arteriene, anbefales det å utføre stenting av hjerneskipene. Ofte forbedrer operasjonen livskvaliteten betydelig.

Ofte følger arytmi og hjerteinfarkt tett sammen hverandre. Årsakene til takykardi, atrieflimmer, bradykardi ligger i strid med myokardial kontraktilitet. Med styrking av arytmi utføres stenting, samt lindring av ventrikulære arytmier.

Obligatorisk diett er foreskrevet etter bypass. Riktig ernæring etter operasjonen av hjertebeinene innebærer et anti-kolesterol diett, på grunn av hvilket det er mulig å unngå avsetning av kolesterol. Hva kan jeg spise etter AL?

Hva er stenting med hjerteinfarkt?

innhold

Metoder for behandling av infarkt

Hva er en "stent" og dens varianter

Operasjonsbeskrivelse

Hva er restenose?

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Funksjonshemming etter et angrep

Et infarkt er en alvorlig sykdom som ofte fører til døden. Alle kan beskytte sine liv mot en slik skjebne, du trenger bare å lede en sunn livsstil, spise riktig mat, spille sport. Hvis en infarkt allerede har skjedd, er en effektiv metode for behandling av den stenting. Og likevel er dietten etter hjerteinfarkt og stenting for menn, som for kvinner, obligatorisk. Riktig utvalgte produkter bidrar til rask gjenoppretting og gjenoppretting.

Myokardielle sammentrekninger veksler med avslapping, dette skjer gjennom livet. Denne muskelen, som må hele tiden virke, fordi det er det som "pumper" blodet gjennom kroppen. Selv en kort forstyrrelse av hjertemuskulaturen kan føre til irreversible katastrofale konsekvenser, og den etterfølgende restaureringen av arteriene er en lang prosess.

Metoder for behandling av infarkt

Komplekset av behandlingsmetoder er rettet mot å unngå mulige komplikasjoner, restenose og gjenoppretting av forrige tilstand av myokardiet. Under myokardinfarkt er myokardiet skadet og svekket, dette er en stor stress for hele organismen. Legene må handle raskt og nøyaktig for å redusere sannsynligheten for eventuelle konsekvenser til et minimum og eliminere eksisterende skade. Følgende metoder brukes:

 1. Restaurering av blodstrøm. Det viktigste, det første og det viktigste - er restaureringen av blodtilførselen til myokardiet i den mengden der det er nødvendig. I dette feltet forsker forskerne stadig og forbedrer seg. Nye medisiner blir allerede brukt, eksisterende blir forbedret. Suksessen til denne metoden i hvert enkelt tilfelle avhenger av infarktstadiet.
 2. Trombolytisk terapi. Det er rettet mot å bryte blodproppen inne i fartøyet. Denne metoden ikke bare bremser utviklingen av sykdommen, men forhindrer helt den opprinnelige årsaken - en blodpropp som tette fartøyet. Som den forrige metoden, er denne terapien bare effektiv i de første stadiene av infarkt. Det antas at dets adferd er hensiktsmessig i de første 6-10 timene, da cellene i myokardiet ennå ikke har begynt å dø.
 3. Intravaskulære metoder. Disse metodene er basert på mekaniske effekter på fartøyet fra innsiden. Til dette formål brukes en spesiell oppblåsbar ballong. Intravaskulære metoder er direkte virkemåter, de kan brukes uten tidligere behandling eller medisinpreparasjon. De viktigste forskjellene fra de to foregående er handlingen rett i hjertet, inne i kroppen, øvelsen vil være effektiv selv en dag etter angrepet.
 4. Kirurgisk inngrep. Operasjoner på hjertet med hjerteinfarkt utføres i sine siste stadier. Dette inkluderer: shunting, stenting av kranspulsårene og andre. Ganske dyrt, men veldig effektiv metode.

Den mest effektive blant disse er stenting. Denne metoden kan utføres uavhengig av stadium av infarkt. Enhver operasjon er imidlertid en risikofylt virksomhet, og mennesker med mildere stadier bruker sjelden kirurgisk inngrep. Det er tilfeller når det er rett og slett nødvendig, og noen ganger kan det oppstå repetisjon av arterien.

Fordeler ved den kirurgiske metoden:

 • effektiv - stenten er plassert i stedet for innsnevring. Utvidelse av arterien forbedrer blodsirkulasjonen, og myokardets arbeid fra dette vil øke betydelig;
 • rask utførelse - hele prosessen med stenting tar omtrent 30 minutter. Mye avhenger av forholdene i operasjonen og graden av alvorlighetsgrad av skaden på fartøyet;
 • smertefrihet - stenting etter hjerteinfarkt passerer uten innsnitt, under fullstendig anestesi. Etter intervensjon er det bare et lite spor igjen på snittet.
 • lav infeksjonsrisiko. Siden bare ett lite snitt er gjort, er kontakten med eksterne stimuli minimal;
 • Tegnene på hjerteinfarkt forsvinner helt - stenting påvirker ikke bare forbedringen av blodstrømmen av orgognim, men forbedrer også den generelle tilstanden til pasienten;
 • en kort gjenopprettingstid - et par dager vil være nok til en minimal gjenoppretting av kroppen. Ideelt sett bør 1-2 uker være i ro. Enig, dette er ikke en vanskelig tilstand, men det bør ikke overses. Under rehabilitering er kategorisk kontraindisert fysisk aktivitet det nødvendig å velge mat for å unngå stress.

Hva er en "stent" og dens varianter

Stenten er en liten metall fleksibel struktur som er satt inn i fartøyet og holder den i riktig form. Dette er nødvendig for å normalisere bevegelsen av blod gjennom hele kroppen. På folk som lider av aterosklerose, setter kolesterolplakkene seg på veggene på fartøyene. De hindrer passering av blod til myokardiet gjennom lumen og forstyrrer kroppens rekkefølge. For effektiv kontroll av slike plakk er det en stent. Det injiseres inn i lumen i kranspulsåren og setter seg i sammenheng med blokkering.

Legene bruker ofte stenting i sin praksis. Ulike typer stents presenteres i dag. De er:

 1. Metal.
 2. Belagt.
 3. Absorberbare.

En ikke-belagt metallstent er laget av en spesiell medisinsk legering. Det vokser veldig raskt til skipets vegger og utmerker seg med en liten kostnad. Det er imidlertid nettopp fordi stenten vokser raskt at den ikke kan fjernes. Det er en stor sannsynlighet for restenose - gjentatt innsnevring av fartøyet.

Den neste typen er belagt. Den er laget av en standardlegering, på toppen av hvilken spesielle medisinske stoffer er påført. Disse stoffene brukes til å minimere forekomsten av restenose. Gjentatt innsnevring av fartøyet forekommer kun i 10% av tilfellene. En slik stent suger sakte nok mot fartøyets veggen. Og til slutt forblir det i arterien for alltid.

Utviklingen de siste årene er en resorberbar bioramme. Den er laget av biologisk materiale, og det er dekket fra oven med everolimus. Dette er den mest effektive metoden for å kontrollere vasokonstriksjon. Biorammen reduserer forekomsten av restenose opptil 2-3%. Ingen annen stent kan skryte av slike indikatorer. Rammen løser seg helt og lar ikke et spor i arterien, noe som er årsaken til en så høy pris. Likevel er dette en ny utvikling, og i dag er det ikke mange varianter av stentens lengde og diameter.

Utseendet på koronar hjertesykdom i 80% av tilfellene er forbundet med en innsnevring av blodkar som leverer blod til myokardiet.

Operasjonsbeskrivelse

Stenting etter hjerteinfarkt er en effektiv metode på kort tid for å eliminere konsekvensene av hjerteinfarkt eller trombose og gjenopprette normal blodsirkulasjon. Operasjonen er under anestesi, helt smertefri. Hele prosessen styres av instrumenter. Pasienten må gjennomgå obligatorisk opplæring i form av koronografi.

Stadier av stenting er gjensidig avhengige, de erstatter gradvis hverandre:

 1. En stent, kledd i en ballong, er plassert i stedet for størst innsnevring.
 2. Ballongen er oppblåst, den åpner og strekker stenten, den innsnevrede delen av fartøyet rettes ut.
 3. Ballonkateteret blir fjernet, og metallrammen forblir inne og bidrar til å opprettholde arteriene riktig form kontinuerlig.

Hva er restenose?

Stenting kan være forbundet med den påfølgende forekomsten av restenose. Restenose er den gjentatte innsnevringen av arterien på samme sted hvor stenten allerede var installert. En slik prosess kan skyldes ulike grunner, for eksempel kroppens reaksjon på et fremmedlegeme. I dette tilfellet er gjentatt revaskularisering nødvendig.

For det meste skjer restenose i første halvdel av året etter stenting. Et ekte gjennombrudd i dette området var innføringen av resorberbare stillas fra biomateriale. Deres bruk virkelig redusert forekomsten av restenose.

Konsekvenser og postoperativ rehabilitering

Etter at stenten er levert, følger en lang gjenopprettingstid. Første gang pasienten er på sykehuset, i fravær av komplikasjoner og kontraindikasjoner - går hjem.

Denne prosedyren i 88% av tilfellene er helt smertefri og fører ikke til negative konsekvenser. Det kan imidlertid være noen komplikasjoner, for eksempel:

 • hematom i punkteringsområdet;
 • blokkering av arterien;
 • allergi på grunn av individuell intoleranse mot det omsluttende stoffet;
 • skade på arterieveggen.

I perioden etter stenting foreskriver legen et bestemt kurs for effektiv gjenoppretting. For å forhindre restenose kan ytterligere behandling innføres.

Funksjoner av ernæring

Under gjenopprettingen spiller riktig valg av matvarer en viktig rolle. Kosthold etter hjerteinfarkt vil bidra til å gjenopprette kroppen til sin tidligere form og velvære. En viktig faktor i effektiv utvinning er korreksjonen av dietten.

Grunnleggende endringer som burde være:

 1. Unngå å spise fettstoffer. Spesielt er disse produktene som inneholder fett av vegetabilsk opprinnelse - egg, krem ​​etc.
 2. Legg til mer frisk frukt og grønnsaker til kostholdet. Dette vil sikre metning av kroppen med fiber og komplekse karbohydrater. For å lage mat av slike produkter, skal det være riktig: koke, stuge eller lage mat for et par og lage frukt fra frisk frukt.
 3. Reduser antall matvarer med høyt kolesterol. Kolesterol er utrolig skadelig for blodårene og for kroppen som helhet. Dette inkluderer majones, margarin, smør.
 4. Det er flere retter med flerumettede fettsyrer, som fjærkre kjøtt, fisk, ikke-raffinerte vegetabilske oljer. Dette bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og redusere mengden lipider i blodet.
 5. Minimer saltinntaket. Det handler også om produkter av butikkopprinnelse, der det er salt. I ditt tilfelle overstiger dagpenningen ikke 5 gram.
 6. Ikke drikk for mye vann for å unngå hevelse og "vaske bort" næringsstoffer fra kroppen.

Grunnlaget for den kraft bør være følgende produkter: vegetabilsk olje, nøtter, bønner, soya, magert kjøtt og fisk, grønnsaker og frukt, lettmelk og melkeprodukter, dill, persille og andre grønnsaker. Valgfritt avkall på alle søtsaker inkludert brus, sjokolade, iskrem og sukkerholdig frukt.

Pass på at i ditt daglige diett er det produkter med kalium og magnesium. Disse er de to viktigste sporelement, ettersom kalium er involvert i dannelsen av en skøytebane, og magnesium er ansvarlig for vedlikehold av myokardial sammentrekning rytme. Korrekt dannet matrasjon bidrar til å redusere forekomsten av restenose.

fysisk trening

Å igjen lede et kjent liv etter et hjerteinfarkt og stenting, fysiske øvelser, moderat trening og gymnastikk er nødvendig. Først anbefales det å gå for effektiv rehabilitering. Fotturer i frisk luft forbedrer blodsirkulasjonen, forårsaker fartøy å tone. Effektiv gjenoppretting etter hjerte-og karsykdommer er alltid uløselig forbundet med kroppsopplæring.

Hvis det oppstår svakhet eller dyspnø etter en øvelse, er dette den første grunnen til å konsultere en lege for råd. Hvis du begynte å overbelaste kroppen din for tidlig, kan stenten ikke holde fast. De første øktene må nødvendigvis skje under tilsyn av leger, for å overvåke kroppens respons, hjertefrekvens og blodtrykk.

funksjonshemming

Etter et hjerteinfarkt, kan en person bli vurdert i lang tid ubøyelig. Faktisk vil ikke alle, etter slik stress, kunne fullføre sine plikter fullt ut, støtte seg selv og deres familier. Derfor oppstår spørsmålet om bevilgning av funksjonshemming.

Dette er en individuell prosedyre, i hvert tilfelle veier kommisjonen alle fakta og omstendigheter. Stenting i seg selv er ikke en god grunn for uførhetsregistrering. Men komplikasjonene som oppstår etter stenting, kan føre til at konsernet blir bevilget.

Avhengig av alvorlighetsgrad av sykdommen, er graden av skade på myokardiet, andre faktorer, spørsmålet om å gjenkjenne en person ineffektiv. Hvis du har hatt et alvorlig infarkt, kan en funksjonshemningsgruppe utnevnes av denne grunnen.

Hva er stenting med hjerteinfarkt

I den moderne verden er patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet en av de vanligste årsakene til døden.

Grunnen for utviklingen av mange patologier er aterosklerose - en sykdom hvor de innvendige veggene av blodkar akkumulerer kolesterol, som danner en fullstendig plakk over tid, å blokkere blodstrømmen.

Hvis blodet ikke kommer til hjertet på grunn av en lignende plakk, så utvikler muskeliskemi, som deretter utvikler seg til et hjerteinfarkt.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Som plakk bygger seg, kan små deler av det komme ut, og skaper trusselen om en trombose. Hvis en slik koagulasjon blokkerer sterkt blodkaret som er ansvarlig for å gi blod til hjertet, vil det først oppstå en skarp iskemi, og da vil cellens død utvikles.

Myokardinfarkt behandles med en rekke forskjellige teknikker, men en av de mest effektive for dagens er stenting.

Stenting med hjerteinfarkt er svært effektivt ikke bare i de tidlige stadiene av sykdommen, men også på et ganske sent stadium.

Typer av stenter

En stent i hjertet med hjerteinfarkt bidrar til å utvide den smalede lumen av arterien, gjenopprette den forstyrrede blodstrømmen på denne måten.

Stents er laget hovedsakelig av metalliske materialer og er små hule rør med vegger stiplet med en rekke hull - mesh. Hovedmaterialet for å lage slike stenter er kobolt.

Stents er delt inn i to hovedundertyper:

Det må tas i betraktning at den første typen stenter alltid er dyrere, og krever også konstant mottak av antikoagulasjonsbehandling for å forhindre dannelse av blodpropper.

På den annen side beskytter den andre typen av stent ikke arterien mot skleroserende prosesser.

Når du velger type stent, er det verdt å lytte til legenes anbefalinger i denne saken, og også å fokusere på indikasjonene på bruk av en bestemt art.

Moderne medisiner kan tilby et bredt utvalg av forskjellige stents, som også kan variere:

 • formen på hullene i veggene;
 • lang;
 • materiale.

Stenter i dag besluttet å sette ikke bare i koronararteriene, men også i andre store skip, så i hvert tilfelle, er modellen og materialet velges individuelt avhengig av patologi.

Prosessen med stenting med hjerteinfarkt

For å installere en stent, pleier du vanligvis å bruke femoral arterien. For dette, piercerer jeg arterien og injiserer et spesielt kateter i det, på slutten av hvilket stenten er festet. Spissen av kateteret er også utstyrt med en liten boks.

Under forsiktig røntgenkontroll blir et kateter med en stent ført til kranspulsåren. Så snart stenten når det nødvendige stedet der innsnevringen har skjedd, er esken fylt med luft, tvinger stenten til å utvide seg og å trykke plakken på veggen av fartøyet.

Etter at stenten oppstår pålidelig, blir ballongen med kateteret også fjernet gjennom femorale arterien.

Når kateteret er fjernet, behandles injeksjonsstedet nøye og deretter påføres et tett bandasje på såret, noe som forhindrer blødning og påfølgende blodtap.

Stenting etter hjerteinfarkt påvirker pasientens helse positivt, men redder ikke ham fra å danne nye aterosklerotiske plakk i denne og andre fartøy. For å forebygge tilbakefall anbefales pasienten vanligvis å følge en diett, foreskrive en rekke medisiner og forlate under oppsyn av en lege.

Stenting tar vanligvis fra en time til tre timer, men varigheten av operasjonen i hvert enkelt tilfelle kan variere betydelig, alt avhenger av plasseringen av plakk og det berørte fartøyet. Pasienten er under lokalbedøvelse.

Etter prosedyren blir pasienten igjen på sykehuset i en uke for å overvåke tilstanden hans. Legen i observasjonsperioden kan foreskrive pasienten ikke bare antikoagulantia, men også diuretika, som brukes til å kvitte seg med kontrast.

Det er en rekke indikasjoner, der stenting anses som den beste utvei:

 • pasienten lider av alvorlig angina pectoris;
 • pasienten har ofte pre-infarkt forhold
 • det er nødvendig å støtte aortokoronær shunt;
 • pasienten led et transmuralt infarkt med et stort lesjonområde;
 • et hjerteinfarkt har høy risiko for død.

Når operasjonen kommer til slutt, går pasienten inn i intensivavdelingen. Der må han nøye observere regimet, som er spesielt strenge med hensyn til bevegelser etter operasjonen.

Konsekvenser og postoperativ periode

Etter manipulasjon forblir pasienten på sykehuset i opptil en uke, men i fravær av komplikasjoner og en god generell tilstand kan slippes ut mye tidligere. Vilkårene varierer avhengig av hver pasientens personlige egenskaper.

Les om forskjellen mellom et slag og et hjerteinfarkt her.

Etter utslipp, foreskrives en rekke medisiner for pasienten, anbefalinger om livsstil er gitt

Dessuten skal pasienten nøye overvåke eventuelle avvik i tilstanden hans, som kan omfatte:

 • utseendet av rødhet, hevelse på stedet der kateteret ble introdusert;
 • åpningen av en blødning fra stedet for innføring av kateteret;
 • purulent utladning fra stedet for innføring av kateteret;
 • utvikling av syndromet av generell forgiftning, som inkluderer feber, hodepine, svakhet, vondt og andre tegn på infeksjon;
 • overdreven tildeling av svette;
 • tap av følsomhet eller ufullstendig volum bevegelser i ekstremiteten gjennom hvilket kateteret ble satt inn;
 • oppkast og kvalme, forstyrrende i flere dager på rad;
 • en sterk hosterefleks, utseendet av smerte i hjertet, kortpustethet;
 • utseendet av blødning i urinen - hematuri;
 • smerte under blæren tømming eller for hyppige ønsker for tømming.

Hvis en pasient begynner å bekymre seg for ett av disse symptomene eller flere på en gang, anbefales han ikke å nøle og rådføre seg med en lege for å hindre risikoen for å utvikle mer alvorlige komplikasjoner.

Stenting anbefales heller ikke i det hele tatt hvis:

 • fartøyets lumen er for liten;
 • det er stenoserende endringer i koronarfartøyet;
 • pasienten mangler koagulasjonsfaktorer
 • pasienten har et mage- eller duodenalt sår.

Forbud mot stenting for magesår lesjoner er forbundet med det faktum at disse sykdommene pålegge strenge forbud mot mottak av platehemmere, og stenting uten å få denne gruppen av legemidler er umulig å gjennomføre.

Stenting, som noen intervensjoner, kan også føre til utvikling av en rekke komplikasjoner.

De hyppigste er:

 • alvorlig blødning fra lårarterien
 • forekomst av arytmier;
 • allergier mot kontrast eller stent dekning;
 • utvikling av et slag
 • utviklingen av gjentatt stenose eller restenose.

Legen gir pasienten løse problemet med arteriosklerose og myokardialt infarkt ved hjelp av operasjonen for å etablere stenten må også vurdere tilstedeværelse av dårlige vaner eller systemiske sykdommer slik som diabetes, i en pasient.

Spørsmålet om funksjonshemming er gitt etter stenting er ganske relevant. Pasienter bør huske på at svaret er negativt.

Intervensjon, om enn med minimal restriksjoner, men returnerer pasientens evne til å jobbe, og påvirker også hans tilstand positivt.

Invaliditet kan høstes av en person etter en medisinsk og sosial undersøkelse, men bare hvis det er noen sammenhengende alvorlige sykdommer.

Beskrivelse av restenose

I noen tilfeller, etter at stenten er blitt installert, kan en slik alvorlig patologi forekomme, som for eksempel gjentatt innsnevring av fartøyet på samme sted, den såkalte restosen.

Restenose utvikler seg ganske sjelden, og årsakene til dannelsen kan være følgende:

 • individuell uforutsigbar reaksjon av vaskulær veggen til nærvær av fremmedlegeme;
 • den første alvorlige patologien til vaskemuren, som vanligvis følger med en systemisk sykdom, som for eksempel diabetes, som primært påvirker blodårene;
 • feil valgt type stent.

Restenose, som en komplikasjon av stenting, forekommer i 4-30% av tilfellene. Tilstedeværelsen av diabetes i pasientens historie øker risikoen for å utvikle denne patologien betydelig.

Men de siste årene med stenting med stents av en ny generasjon, dekket med et spesielt skall, impregnert med rusmidler. Medisiner som blir utskilt av stenthylsen, forhindrer gjenoppbygging av stenose.

Dette bidrar til å redusere forekomsten av restenose betydelig (2-4%).

Legen kan mistenke en gjentatt stenose i tilfelle pasienten igjen behandler klager angina pectoris, mindre enn seks måneder har gått siden den første intervensjonen.

Hvis restenose på stedet av den første stenten kan bekreftes ved hjelp av koronarangiografiteknikken, er det to måter å løse problemet på:

 • angioplastikk;
 • en mer stenting operasjon.

Den gamle stenten fjernes ikke ved gjentatte inngrep, men i stedet legges en ny stent inn i fartøyet, som er installert inne i den gamle stenten og igjen forstørret.

Hvis du trenger å gjøre re-stenting av stenose utvikling, er det anbefalt å prioritere stent slire belagt med medisiner som hindrer dannelsen av stenose.

Les også hva som er tarminfarkt og hva er dens konsekvenser.

Beskrivelse av hemorragisk hjerneinfarkt du finner i en annen artikkel på nettstedet.

Les Mer Om Fartøyene