Hva er stenting - livet etter stenting

Stenting er en minimal invasiv prosedyre. Å utføre denne manipulasjonen bidrar til å forlenge livet i mange år med syk aterosklerose i blodkar, personer som lider av kronisk iskemisk hjertesykdom og har gjennomgått hjerteinfarkt. Noen pasienter forlater sykehuset og til og med går tilbake til arbeid bare en uke etter denne prosedyren, for andre varer postoperativ fase lenger, for eksempel en måned. Men alle er alltid opptatt av et spørsmål: hvor lenge skal stenten jobbe i kroppen deres. Det skal bemerkes at det store flertallet av mennesker som har gjennomgått stenting, har ingen komplikasjoner og lever med den implanterte stenten for livet, som:

Stents er laget av materialer som er i stand til å utføre sin tilsiktede funksjon permanent, det vil si i flere tiår.

Dette er fordi etter en stund etter operasjonen begynner stenten å danne endotelceller, bli en med arterievegg.

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

Men det er tilfeller (10%) når det er restenos av stativet. Dette skjer når stenten ligger i stedet for en stor aterosklerotisk plakk eller hvis stenting må gjøres på et blodkar som har stor grad av aterosklerotiske endringer. Det er også bemerket at restenose blir observert oftere etter operasjon på små blodkar, mens større kar er mindre utsatt for denne plassen.

Essensen av stent hviler er at blodkaret, på stedet for prosedyren, er blokkert av en trombus.

Hvis det er en begrensning, kan hjelpen bare gis av en lege som har erfaring med stenting. Måter å bli kvitt begrensningen, to:

 1. Trombusblokkert booth utvides med en luftballong satt inn i den.
 2. Inne i den blokkerte stenten, er en annen stent satt inn.

Den beste måten å holde stenten og forhindre veksten på er å redusere risikofaktorene for sykdomsprogresjonen:

 • sunt kosthold;
 • program av spesielle øvelser;
 • nekte å røyke
 • nøyaktig oppførsel av legemiddelbehandling;
 • planlagt, konstant besøk til kardiologen.

Stages of recovery etter stenting prosedyre

Umiddelbart etter stenting hviler pasienten i en spesiell menighet under oppsyn av en erfaren sykepleier, og overvåker stadig sin hjertefrekvens og blodtrykk. Etter en stund, eller rettere, nesten umiddelbart etter prosedyren, vil legen fjerne kateteret, gjennom hvilket stenting ble utført, og punkteringsstedet vil bli stengt med en spesiell pressebånd.

Ikke vær skremt at inntaksstedet til katetret inn i venen er veldig sårt og det er et stort blåmerke - dette er normalt. Hvis punkteringen ble gjort på håndleddet, påføres en trykkbinding på armen, dersom punkteringen blir utført i lysken, vil pasienten bli bedt om å tilbringe flere timer i sengen med benet hevet.

Umiddelbart etter prosedyren føles pasienten svak, men denne tilstanden går relativt raskt. Vanligvis, etter seks, og noen ganger to timer, får en person lov til å stå opp og gå rundt om menigheten.

utvinning

Som regel går pasientene hjem dagen etter prosedyren, og enkelte personer gjør det samme dag. Hvor lang tid pasienten skal bruke på sykehuset, avhenger av hvordan han følte seg under stenting, hvordan prosedyren gikk og hvor godt punkteringen på stedet for kateterplasseringen ble stengt.

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Hvis alt er bra, får pasienten et spesialbevis som inneholder all informasjon om prosedyren:

 • dato for stenting;
 • stedet der stenten ble plassert
 • navnet på legen som gjennomførte prosedyren og hans kontaktinformasjon.

Denne pasienten bør alltid ha denne informasjonen med ham og vise den til alle legene han trenger å ta opp i løpet av livet, enten han er en venerolog eller en tannlege.

Etter hjemkomst må en person som har gjennomgått stenting være i en tilstand med konstant hvile og drikke rikelig med væsker. I de første 24 timene etter prosedyren, er det under ingen omstendigheter umulig;

 1. Løfter tunge gjenstander
 2. Utfør fysiske øvelser som krever en liten innsats.
 3. Å røyke

Tegn på en begynnelseskomplikasjon

Informer legen din umiddelbart om en endring i helsestatusen din hvis:

 1. Punktstedet begynte å bløde.
 2. Fargen og temperaturen på huden, rundt stedet der stenten ble plassert, endret seg.
 3. Det var smerte eller enda et lite ubehag i brystet.

Ovennevnte symptomer indikerer ofte at restenose har skjedd, så ikke nøl med det, og hvis du ikke kan kontakte den behandlende legen, bør du snarest ringe for tidlig hjertebehandling.

Gå tilbake til normalt liv

Det overveldende flertallet av pasienter som gjennomgår stenting, går tilbake til deres daglige aktiviteter. Det er sant at de som jobber fysisk, foreskriver legene en lengre periode med rehabilitering og hvile, men til slutt går disse menneskene også på jobb.

Prognose for gjenoppretting etter stenting av hjertekarene

Forbedring av moderne metoder for kirurgisk behandling, som for eksempel kirurgi stenting årene i hjertet, med pre- og postoperativ medisinsk støtte gjør det mulig å motta gode kliniske resultater for hjertesykdom i nær og fjern periode. Den eneste signifikante tilstanden for effektiv stenting er rettidig behandling av pasienten for medisinsk behandling.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

Restaurering av blodstrømmen i hjertets kar øker pasientens varighet og livskvalitet. Foretrukket denne eller denne behandlingsmetoden, evaluerer alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, graden av reduksjon av blodstrømmen i hjertet, det anatomiske løpet av de berørte karene. På den måten sammenligner de mulige farer, med tanke på effekten av konservativ terapi.

Indikasjoner for stenting av hjerteskjermer:

 • ineffektivitet av medisinering;
 • Tilstedeværelsen av progressiv angina pectoris;
 • tidlig kirurgisk inngrep utføres i tidlige stadier av hjerteinfarkt;
 • økningen i fenomenene iskemi i postinfarktperioden mot bakgrunnen av den pågående behandlingen;
 • infarkt av hele tykkelsen av veggen av myokardiet;
 • predinfarktnoe tilstand;
 • signifikant stenose, mer enn 70% av venstre kranspulsårer;
 • stenosed med 2 eller flere kar i hjertet;
 • Fare for utvikling av livstruende komplikasjoner på grunn av hjertesykemi.

Stentning av kranspulsårene utføres med det formål å utvide lumen i karet og gjenopprette blodstrømmen langs den.

Kontraindikasjoner til kirurgi

Kontraindikasjoner til stenting kan skyldes hjertesykdom, eller alvorlig sammenhengende patologi:

 • forstyrrende tilstand av pasienten;
 • intoleranse av jodholdige kontrastmidler brukt under operasjonen;
 • lumen på fartøyet som krever en stent mindre enn 3 mm;
 • diffus stenose av myokardiske kar, når stenten ikke lenger er effektiv;
 • forsinket blodpropp
 • dekompensert luftveier, nyre- og leverinsuffisiens.

Typer av stenter for kirurgi

En stent er en tilpasning som vil utvide fartøyets lumen og forblir i det for alltid. Den har en maskestruktur. Stents er forskjellige i sammensetning, diameter og konfigurasjon av masken.

Stentning av koronarbeholdere utføres ved bruk av konvensjonelle stenter og medikamentbelagte sylindere. Konvensjonell laget av rustfritt stål, kobolt-krom legering. Funksjon - for å støtte fartøyet i sin utvidede tilstand.

I stenter med et stoffbelegg utvikler restenoser sjeldnere, de blir ikke trombosed. Imidlertid bør ikke alle stoffeluerende stenter betraktes som en panacea. Når man analyserer hvor langt den langsiktige dødeligheten fra hjerteinfarkt er med stenting med et legemiddelbelegg og uten det, er det ingen pålitelig forskjell.

Følgende typer preparater brukes til å dekke stentene:

Hvilken stent er nødvendig for pasienten, bestemmer legen, avhengig av situasjonen. Hvis det var tidligere stenting, og det var et tilbakefall av stenose, er det nødvendig med gjentatt inngrep - stenting av VTK.

Diagnostiske metoder som er nødvendige for å ta stilling til operasjonen

Hvis hjertebeholderens koronare stenting utføres på en planlagt måte, blir det utført et kompleks av undersøkelser som inkluderer:

 • Generell blod- og urintest;
 • biokjemisk blodprøve;
 • koagulogram - viser tilstanden til blodets koaguleringssystem;
 • EKG i hvile og med stresstester;
 • single-foton-utslipp CT;
 • funksjonelle tester;
 • perfusjon scintigrafi;
 • ekkokardiografi og stress Echo-KG;
 • PET;
 • Stress MRI;
 • Koronarografi, som på mange måter overgår de ovennevnte metodene, men er invasiv.

Stenting av hjertet er utført etter koronar angiografi av koronararteriene, hvor naturen av lesjonen er beregnet diameteren av den stenotiske fartøyet og dets anatomiske kurs.

De viktigste stadiene av operasjonen

Intervensjon utføres under røntgenoperasjonsforhold under lokalbedøvelse. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i lårbenet, koronar angiografi utføres.

På enden av kateteret er en ballong med en stent. I stedet for stenose er ballongen hovent, knusende en aterosklerotisk plakk, økningen av fartøyets diameter øker umiddelbart. Stenten er et rammeverk for vaskemuren. Etter gjenopprettingen av blodstrømmen blåses ballongen av, og stenten forblir i karet.

Etter å ha stanset hjerteskjærene, er pasienten 3 dager på sykehuset, og får antikoagulantia og trombolytika. Den første dagen blir tildelt hvilestøtte, fordi det er risiko for dannelse av et hematom ved punkteringsstedet i lårbenet. I nærvær av komplikasjoner kan lengden på sykehusinnleggelsen øke.

Mulige komplikasjoner etter kirurgi:

 • koronar spasmer;
 • hjerteinfarkt;
 • stent trombose;
 • tromboembolisme;
 • hematom av stor størrelse på låret.

Gjenopprettingstid

Fra den andre dagen etter stenting er respiratorisk gymnastikk og fysioterapi øvelser foreskrevet. Først holdes de i sengen.

En uke etter operasjonen blir treningsbehandling utført under tilsyn av en lege, leder av treningsbehandling.

Varigheten av gjenopprettingstiden avhenger av alvorlighetsgraden av aterosklerotiske lesjoner i hjertekarene, antall stentede kar og tilstedeværelsen i det tidligere myokardieinfarkt. Rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting tar lengre og vanskeligere.

Varigheten av behandling og sengestil varer lengre, varigheten av treningsbehandling under medisinsk tilsyn varer ca. 2,5-3 måneder.

Myokardial revaskularisering er en av de sikreste hjerteoperasjonene. Hun reddet liv og returnerte tusenvis av pasienter til jobb. Men suksessen avhenger av oppfyllelsen av en viss tilstand - kompetent og konsekvent rehabilitering etter stenting er obligatorisk:

 • Den første måneden anbefalte begrensning av fysisk aktivitet, hardt arbeid;
 • du trenger en enkel fysisk trening om morgenen på pulsen på ikke mer enn 100 slag per minutt;
 • blodtrykket bør ikke være høyere enn 130/80 mm Hg. Artikkel;
 • det er nødvendig å utelukke hypotermi, overoppheting, isolasjon, bad, badstue, svømmebasseng.

Det er bedre å leve stille, gå til fots og puste frisk luft.

Rehabilitering etter operasjon, unntatt dosert fysisk aktivitet, overholdelse av riktig ernæring, behandling av somatiske sykdommer inkluderer medisinsk behandling. Instruksjon til en konstant, sunn livsstil skal begynne i de første dagene etter operasjonen, når motivasjonen for utvinning fortsatt er veldig sterk.

medisinering

Valg av terapi, varigheten og timingen avhenger av den spesifikke kliniske situasjonen. Antiplatelet og antitrombotiske legemidler er foreskrevet, som foreskrives av legen.

Formålet med avtalen er å forhindre utvikling av trombose i karene. Risikoen for blødning, iskemi vurderes. Livet etter stenting innebærer å ta visse medisiner som avhenger av arten av operasjonen.

Følgende legemidler brukes:

Dosering og kombinasjon av legemidler etter stenting bestemmes av den behandlende legen.

Forebygging av vaskulær sykdom

Etter gjenopprettelsen av blodstrømmen i ett eller flere fartøy, vil problemet med hele organismen ikke bli løst. Plaques på veggene på fartøyene fortsetter å danne. Det videre forløb av hendelser avhenger av pasienten. Legen anbefaler en sunn livsstil, normal ernæring, behandling av endokrine patologi og metabolske sykdommer. Hvor mange pasienter lever, avhenger av hvor mye de utfører medisinske avtaler.

Livet etter et hjerteinfarkt og stenting inkluderer sekundær forebygging, noe som innebærer følgende prosedyrer:

 • levering av laboratorietester, klinisk undersøkelse en gang hver 6. måned;
 • en individuell plan for fysisk aktivitet, som ble foreskrevet av legen til det fysiske treningssenteret;
 • diett og vektkontroll;
 • vedlikehold av blodtrykk;
 • behandling av diabetes mellitus, kontroller blod lipid nivåer;
 • screening av psykiske lidelser;
 • vaksinasjon mot influensa.

Tilbakemelding på stenting av hjerteskjermer antyder en raskere utvinning enn etter aortokoronær bypassoperasjon.

Hvis det er umulig å utføre stenting (ugunstig anatomi, mangel på tekniske evner), er det nødvendig å utføre aortokoronary shunting.

Kostholdet etter stenting er rettet mot å redusere vekten med 10% av originalen.

 • utelukke fett, stekt og salt;
 • bruk omega-3 fettsyrer, fiskeolje;
 • redusere mengden lett fordøyelige karbohydrater, brød fra fullkornsbrød er tillatt;
 • diversifisere diett av plante, proteinprodukter.

Forventet levetid, prognose for gjenoppretting

Longevity analyse viste at overlevelse er 89,3% ved 5 år etter stenting, mens dødeligheten etter det første myokardinfarkt behandlet uten operasjon er 10% per år.

Ustabil angina uten stenting i 30% fører til hjerteinfarkt innen de første 3 månedene fra utseendet. Etter stenting utvikler infarkt ikke.

En rettidig operasjon, som førte til gjenopprettelse av tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet, forbedrer kvaliteten og forlenger forventet levetid. Imidlertid innebærer kirurgisk behandling uten tilstrekkelig grunnlag en uberettiget risiko for pasienter. Oftere er stenting rettferdiggjort hos pasienter med akutt koronarsyndrom, mot bakgrunn av et komplisert infarktforløp.

Kirurgisk behandling hos pasienter med asymptomatisk sykdom er bare tillatt med dårlig belastningstest. For tiden anses denne behandlingsmetoden for urimelig.

Stenting av hjerteskjærene forbedrer prognosen til pasientens fremtidige liv med dusinvis av ganger.

Etter stenting hjertet: hvor mange bor, gir de funksjonshemming, rehabilitering

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hjertestenting, hvor mye lever etter denne operasjonen, om det påvirker levetiden. Tidlig postoperativ periode, gjenoppretting etter stenting og hjerterehabilitering

Stenting av karene i hjertet - er en kirurgisk prosedyre hvor ekspansjonen utføres overlappet eller avgrensede koronararterier (de viktigste blodkar i hjertet) med innføring av disse spesielle "protese" - stent.

En stent er et lite rør, veggene som består av et rutenett. Den blir ført inn i innsnevring av koronararterien i foldet tilstand, hvorpå den blåser opp og støtter det berørte fartøyet i åpen tilstand, og tjener som en slags protese for vaskulærveggen.

Etter stenting er en ganske kort postoperativ periode som varer opptil 1-2 uker forbundet med selve prosedyren.

Ytterligere utvinning og rehabilitering er avhengig av sykdommen som stenting ble utført, samt på graden av skade på hjertemuskelen og tilstedeværelsen av samtidig patologi. Forutsetningen, nødvendigheten av å tildele gruppe av fysisk manglende evne, tilstedeværelse av begrensning av arbeidskapasitet er avhengig av det samme. For mer informasjon, se følgende avsnitt i denne artikkelen.

Hvor mange bor etter stenting

Et eksakt svar på dette spørsmålet kan ikke gis. Prognosen for forventet levealder etter stenting avhenger ikke bare av selve operasjonen, men fra sykdom, om den ble gjennomført, og graden av skade på hjertemuskelen (det vil si fra venstre ventrikkel-funksjon). Men de utførte vitenskapelige undersøkelsene har funnet ut at etter å ha stanset innen ett år, forblir 95% av pasientene levende, 91% i tre år, 86% i fem år.

Tretti dagers dødelighet med hjerteinfarkt avhenger av behandlingsmetoden:

 • konservativ terapi - dødelighet 13%;
 • fibrinolytisk terapi - dødelighet 6-7%;
 • stenting - dødelighet 3-5%.

Prognosen for hver enkelt pasient avhenger av alderen hans, tilstedeværelsen av andre sykdommer (diabetes mellitus), graden av myokardiell skade. For å bestemme det er det forskjellige skalaer, hvorav TIMI-skalaen er den mest brukte. Det er generelt akseptert at tidlig stenting forbedrer prognosen for hjerteinfarkt.

Stenting i stabil koronar hjertesykdom ikke redusere risikoen for å utvikle fremtidige myokardinfarkt, og øker ikke varigheten av levetiden til disse pasientene sammenlignet med konservativ medisinsk terapi.

Funksjonshemming etter stenting

I seg selv er stenten av kranspulsårene ikke en anledning til å tilordne en gruppe funksjonshemninger. Men funksjonshemming kan skyldes sykdommen som denne operasjonen ble brukt på. For eksempel:

 1. Disability av 3 gruppen er tildelt pasienter med angina eller hjerteinfarkt uten å utvikle alvorlig ventrikulær dysfunksjon i venstre ventiler.
 2. Invaliditet av den andre gruppen er etablert hos pasienter med angina eller med hjerteinfarkt, der hjertesvikt begrenser evnen til å jobbe og bevege seg.
 3. Funksjonen i gruppe 1 er tildelt pasienter hvor hjerteinfarkt eller angina pectoris resulterte i alvorlig hjertesvikt, noe som begrenser selvbetjeningsevnen.

Tidlig postoperativ periode

Umiddelbart etter avslutningen av prosedyren blir pasienten tatt til den postoperative menigheten, der det medisinske personalet nøye overvåker hans tilstand. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårpulsåren, bør pasienten ligge i horisontal stilling på ryggen med rette ben i 6-8 timer, og noen ganger lenger. Dette er forbundet med en risiko for å utvikle farlig blødning fra punkteringsstedet til femorale arterien.

Det er spesielle medisinske enheter som gjør det mulig å redusere varigheten av det nødvendige horisontale oppholdet i sengen. De forsegler åpningen i fartøyet og reduserer sjansen for blødning. Når du bruker dem, tar det 2-3 timer.

For estimering av kontrastmidlet innført i kroppen i løpet av stentanbringelse, pasienten bedt om å drikke så mye som mulig, en stor mengde vann (opp til 10 kopper pr dag), dersom den ikke har noen kontraindikasjoner til det (slik som alvorlig hjertesvikt).

Hvis pasienten har smerte ved stedet for arteriell punktering eller i brystområdet, kan konvensjonelle smertestillende midler-paracetamol, ibuprofen eller andre midler hjelpe.

Hvis stenting ble utført på planlagte indikasjoner, men ikke for behandling av akutt koronarsyndrom (hjerteinfarkt, ustabil angina), pasienten vanligvis slippes på den andre dagen hjemme, og gir detaljerte instruksjoner om videre oppgang.

Gjenoppretting etter stenting

Gjenoppretting etter hjertestopp er avhengig av mange faktorer, inkludert årsaken til sykdommen, alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, graden av nedsatt hjertefunksjon og stedet for vaskulær tilgang.

Pleie av stedet for vaskulær tilgang

Intervensjonelle prosedyrer gjennomføres gjennom lårbenet i lysken eller radial arterien på underarmen. Når pasienten tømmes hjem, kan et bandasje forbli på riktig sted. Anbefalinger for pleie av stedet for vaskulær tilgang:

 • Neste dag etter prosedyren, kan du fjerne bandasjen fra stedet for arteriepunktur. Den enkleste måten å gjøre dette på er i dusjen, der du kan vaske det om nødvendig.
 • Etter at du har fjernet bandasjen, lim en liten patch på dette området. Innenfor noen få dager kan stedet for innsetting av kateteret være svart eller blå, litt hovent og litt smertefullt.
 • Vask innsettingsstedet minst en gang daglig med vann og såpe. For å gjøre dette trekker du såpevann i håndflaten, eller suge en svamp i det og skyll forsiktig det området du trenger. Ikke gni huden sterkt på punkteringsstedet.
 • Når du ikke bruker en dusj, hold det vaskulære tilgangsområdet i tørr og ren tilstand.
 • Ikke bruk kremer, lotioner eller salver til huden på punkteringsstedet.
 • Bruk løse klær og undertøy hvis vaskulær tilgang er gjennom lårbenet.
 • Ikke ta et bad i en uke, ikke gå til badstue, badstue eller svømmebasseng.

Fysisk aktivitet

Legene gir anbefalinger for å gjenopprette fysisk aktivitet, idet man tar hensyn til området for arteriepunktur og andre faktorer relatert til pasientens helse. I de første to dagene etter stenting, råder de deg til å hvile mer. I disse dager kan en person føle seg trøtt og svak. Du kan gå rundt huset ditt og deretter slappe av.

Anbefalinger etter punktering av lårarterien:

 • Ikke belast under tarm evakuering innen de første 3-4 dagene etter stenting for å forhindre blødning fra stedet for vaskulær punktering.
 • I løpet av den første uken etter stenting er det forbudt å løfte mer enn 5 kg, og også å flytte eller trekke tunge gjenstander.
 • Innen 5-7 dager etter prosedyren, kan du ikke utføre anstrengende fysiske øvelser, inkludert de fleste idretter - løping, tennis, bowling.
 • Du kan klatre opp trappen, men tregere enn vanlig.
 • I løpet av den første uken etter operasjonen økes fysisk aktivitet gradvis til den når det normale nivået.

Anbefalinger etter punktering av radialarterien:

 1. I løpet av de første 24 timene må du ikke løfte hånden gjennom hvilken stenting ble utført, mer enn 1 kg.
 2. Innen 2 dager etter prosedyren, kan du ikke utføre anstrengende fysiske øvelser, inkludert de fleste idretter - løping, tennis, bowling.
 3. Ikke bruk en gressklipper, motorsag eller motorsykkel i 48 timer.
 4. Innen 2 dager etter operasjonen, øker fysisk aktivitet gradvis til det øyeblikket når det når det normale nivået.

Etter planlagt stenting kan du gå tilbake til arbeid om en uke senere, hvis den generelle helsetilstanden tillater det. Hvis operasjonen ble utført ved akutte indikasjoner med hjerteinfarkt, kan en full gjenoppretting ta flere uker, slik at du kan gå tilbake til arbeidet ikke før 2-3 måneder.

Hvis, før stenting, en persons seksuelle aktivitet har vært begrenset til forekomsten av smerte i brystet forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen i myokardiet, etter muligheten til å ha sex, kan det øke.

rehabilitering

Etter stenting og full utvinning, oppfordres legene til å gjennomgå hjerterehabilitering, som inkluderer:

 • Et program med fysiske øvelser som forbedrer myokardets kontraktile funksjon og har en gunstig effekt på hele kardiovaskulærsystemet.
 • Lære en sunn livsstil.
 • Psykologisk støtte.

fysisk trening

Rehabilitering etter stenting inkluderer nødvendigvis regelmessig fysisk aktivitet. Studier har vist at folk som startet etter et hjerteinfarkt, regelmessig har utøvet og gjort andre nyttige endringer i deres livsstil, lever lengre og har høyere livskvalitet. Uten regelmessig fysisk aktivitet reduserer kroppen sakte styrke og evne til å fungere normalt.

Fysisk aktivitet kan betraktes som enhver handling som får kroppen til å forbrenne kalorier. Hvis en person gjør sin aktivitet konsekvent og konstant, blir det et vanlig program.

Dette programmet bør kombinere øvelser som er nyttige for hjertet (aerobic trening), for eksempel å gå, jogge, svømme eller sykle, samt styrke og strekkøvelser som forbedrer utholdenhet og kropps fleksibilitet.

Best av alt, når programmet for fysiske øvelser er laget av en lege av fysioterapi eller en rehabiliterer.

Endring i livsstil

Endring av livsstilen etter stenting er en av de viktigste tiltakene for å forbedre prognosen hos pasienter. Den inkluderer:

 • Sunn mat - hjelper hjertet til å gjenopprette, reduserer risikoen for komplikasjoner og reduserer muligheten for re-dannelse av aterosklerotiske plakk i karene. Kostholdet skal inneholde et stort antall frukt og grønnsaker, hele korn, fisk, vegetabilske oljer, magert kjøtt, skummet melkeprodukter. Det er nødvendig å begrense forbruket av salt og sukker, mettet og transfett, for å avstå fra misbruk av alkoholholdige drikker.
 • Stopp av røyking. Røyking fører til en betydelig økning i risikoen for å utvikle koronar hjertesykdom, da den frarøver seg oksygenrikt blod og øker effekten av andre risikofaktorer, inkludert høyt blodtrykk, kolesterol og fysisk inaktivitet.
 • Normalisering av vekten - kan bidra til å redusere blodtrykket og forbedre blodkolesterol og blodsukker.
 • Kontroll av diabetes mellitus er et svært viktig tiltak for å opprettholde helse for pasienter med denne sykdommen. Diabetes er best kontrollert gjennom kosthold, vekttap, fysisk aktivitet, medisinering og regelmessig overvåkning av blodsukkernivå.
 • Kontroll av blodtrykk. Normaliser blodtrykket ved å bruke vekttap, en diett med lavt saltinntak, regelmessig trening og bruk av antihypertensive stoffer. Dette bidrar til å forhindre hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom og hjertesvikt.
 • Kontroll av blodkolesterol.

Psykologisk støtte

Den forbigående stenten, som sykdommen som forårsaket den, setter pasienten under stress. I hverdagen utsettes hverandre for stressende situasjoner. Nære venner, venner og slektninger, som skal gi psykologisk støtte, kan bidra til å håndtere disse problemene. Du kan henvise til en psykolog som på et profesjonelt nivå kan hjelpe en person til å takle stressende hendelser i livet.

Drogbehandling etter stenting

Taking av medisiner etter stenting er obligatorisk, uavhengig av årsaken til det. De fleste tar stoffer som reduserer risikoen for trombose innen ett år etter operasjonen. Vanligvis er det en kombinasjon av en lav dose aspirin og ett av følgende:

 1. Klopidogrel.
 2. Prasugrel.
 3. Ticagrelor.

Det er svært viktig å følge alle legenes anbefalinger for å ta disse legemidlene. Hvis du slutter å bruke dem tidligere, kan det øke risikoen for hjerteinfarkt forårsaket av stentrombose betydelig.

Varigheten av behandlingen med klopidogrel, prasugrel eller ticagrelor avhenger av typen implantert stent, omtrent ett år. Aspirin ved lav dose til de fleste pasienter bør tas til livets slutt.

Operasjonen for å installere en stent i hjerteskjoldene - fordeler og ulemper

Prosedyren for stenting gikk inn i medisinen ikke så lenge siden. Ikke desto mindre tok den positive dynamikken ikke lang tid å komme, og derfor brukes en slik operasjon veldig ofte.

Stenting av hjertekarene bidrar til å gjenopprette patensen, og dermed redusere risikoen for pasientens liv og helse.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

En stent er et tynt metallrør, som består av celler, og tjener til å gjenopprette diameteren av fartøyets lumen. Den cellulære strukturen gjør det mulig å etablere det ikke på et sted for et kutt, og det er eksakt på et sted av en lumen. Dette gjøres ved hjelp av en spesiell sonde, på slutten av hvilken stenten er i samlet tilstand.

Sonden er satt inn i karet, og under kontroll av en datortomografi eller ultralydtransduser beveger seg i retning av okklusjon. Det er installasjon og inflasjon av sylinderen. Den oppblåste ballongen åpner stenten og danner dermed den inne i fartøyet.

Denne installasjonsteknologien gjør det mulig å redusere operasjonens traumatiske natur, fordi kuttet må gjøres ikke på installasjonsstedet, men på en bestemt avstand. Det skal også bemerkes at stenting er mye brukt i tilfeller av plakkdannelse på vanskelige steder.

Indikasjoner for bruk av stent er patologiske forhold som kan provosere sykdomsforstyrrelser. Enheten utføres i tilfelle trussel om koronar hjertesykdom (CHD) eller aterosklerose.

Ved økt risiko for hjerteinfarkt, kan denne prosedyren også brukes. For å behandle aterosklerose kan endarterektomi også brukes, noe som muliggjør direkte fjerning av plakk. Det er imidlertid mye lettere å installere en stent på koronarbeholdere, og gjenoppretting etter denne operasjonen er mye enklere enn etter å ha fjernet plakkene fra lumen.

Iskemisk hjertesykdom

Det skal bemerkes at, til tross for sikkerheten og den hurtige perioden med ettergivelse, har en slik operasjon visse kontraindikasjoner:

 • reduksjon av diameteren til arterien opp til 3 mm;
 • redusert blodpropp og hemofili;
 • kronisk respiratorisk eller nyresvikt under eksacerbasjon;
 • diffus stenose - nederlaget til et overdreven stort område;
 • en allergi mot jod - det er en komponent av kontrastmedium i radiografi.

Intervensjonsstadier

Hovedoppgaven som utføres av stenten, er å støtte diameteren av fartøyets lumen. Dette innebærer en stor belastning på rammen, og derfor er den produsert ved hjelp av avansert teknologi og materialer av høy kvalitet.

Ofte brukes en inert legering av flere metaller til opprettelsen. Mer enn 100 forskjellige typer stenter har blitt utviklet, som avhenger av sammensetningen av legeringen, utformingen, typen av celler, belegget og leveringsmetoden til innsnevringsstedet.

Den mest brukte er konvensjonelle metallstenter, som bare støtter den nødvendige diameteren av fartøyet. Det er også stenter som er belagt med en spesiell polymer - den dispenser stoffstoffet på en dosert måte.

Bruken av denne teknologien kan redusere risikoen for restenose betydelig, og kostnaden er betydelig høyere enn normalt. I tillegg, med innføring av en slik stent i opptil 12 måneder må du ta antiplatelet medikamenter for å forhindre forekomst av trombose. Disse stentene anbefales å installeres i små fartøy, hvor sannsynligheten for blokkering øker betydelig.

Mange av våre lesere bruker aktivt den kjente teknikken basert på Amaranth-frø og juice, som ble oppdaget av Elena Malysheva for å redusere nivået av kolesterol i kroppen. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Som enhver annen operasjon innebærer stenting å utføre foreløpige studier og spesialopplæring. Dette gjør at du kan øke sjansene for et gunstig utfall, redusere sannsynligheten for komplikasjoner, forkorte varigheten av gjenopprettingsperioden.

I utgangspunktet gjennomføres en undersøkelse. Den består av flere deler:

 • Ultralyd med dopplerografi bidrar til å spore blodstrømmen i fartøyene.
 • Biokjemiske og generelle blodprøver bestemmer koagulasjonsforstyrrelser, nivået av lavdensitetslipoproteiner (LDL) i blodet.
 • Koagulogram bidrar til å bestemme nivået av blodpropp.
 • Koronarografi undersøker tilstanden til arterier, graden av skade.

Ultralyd med dopplerografi krever ikke spesiell forberedelse, den utføres akkurat som alle andre ultralyd.

Blodprøven utføres etter prøvetaking av testprøven ved albuens albue. Blodprøvetaking utføres på en tom mage om morgenen - dette gjør det mulig å oppnå de mest objektive resultatene av studien. Koronarografi krever først et koagulogram, en generell urintest, en test for tilstedeværelsen av HIV-viruset og hepatitt i blodet.

Deretter utføres koronar angiografi direkte - det viser graden av innsnevring av fartøyet, platenes størrelse, fartøyets tilstand på stedet.

Operasjonen selv utføres i flere faser:

 1. Behandling av stoffet for fortynning av blod. Det er nødvendig å forhindre dannelse av trombi under operasjonen.
 2. Lokalbedøvelse utføres på kateterets sted.
 3. Punkt arterien for å installere en spesiell tube - introducer. Ofte er det installert i lyskenområdet, fordi gjennom denne arterien er den enkleste måten å komme til koronar.
 4. Sett kateteret inn i den berørte arterien gjennom introduceren.
 5. Innføring av en stent med en ballong gjennom et kateter inn i en skadet beholder.
 6. Under kontroll av ultralyd eller CT, blir ballongen brakt til innsnevringsstedet.
 7. Oppblåsning av ballongen, utført ved bruk av kontrastmedium. I dette tilfellet åpnes stenten og presses inn i fartøyets vegg. Ballongen blåses opp flere ganger for å sikre stenten.

Etter dette blir kateteret, innføreren og utstyret fjernet. Leddene brukes på snittstedet for å unngå omfattende blodtap. Varigheten av prosedyren tar omtrent 30 minutter i fravær av komplikasjoner.

Komplikasjoner, kostnader og gjenoppretting

I 9 av 10 pasienter etter prosedyren gjenopprettes blodstrømmen veldig raskt, og etter hvert er det ingen komplikasjoner. Likevel er det en viss risiko for komplikasjoner:

Nylig har jeg lest en artikkel som beskriver den naturlige sirupen "Choledol" for å redusere kolesterol og normalisere det kardiovaskulære systemet. Med denne sirupen kan du raskt redusere kolesterol, gjenopprette blodkar, eliminere aterosklerose, forbedre kardiovaskulærsystemet, rengjør blod og lymf hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg sluttet å bekymre hjertet mitt, jeg begynte å føle meg bedre, det var styrke og energi. Analyser viste en nedgang i kolesterol opp til normen. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

 • Brudd på integriteten til arteriemuren.
 • Blødning.
 • Komplikasjoner i nyrefunksjon.
 • Dannelse av punkteringsstedet med hematomer og blodpropper.
 • Forekomst av stenose eller trombose på stedet for stentplassering.

Stenting er en høyteknologisk operasjon som krever tilgjengeligheten av moderne spesialisert utstyr. Siden operasjonen utføres utelukkende av høyt kvalifiserte spesialister, kan det ikke koste billig.

Gjennomsnittlig over hele Russland er operasjonen ikke like dyr som i Europa - om lag 130 tusen rubler.

Det skal bemerkes at prosedyren i nødstilfeller kan utføres på bekostning av MHI. Det bør også klargjøres om tilgjengeligheten av kvoter på sykehuset - om det er kvoter for behandling og hvor mange. Dette lar deg også spare penger.

Stenting av hjerteskjærene anses ikke som en anledning for utnevnelse av funksjonshemning. Den kan tilordnes når tilknyttede forhold er identifisert.

Etter prosedyren i 2-3 dager (i fravær av komplikasjoner) er pasienten på en stasjonær avdeling under oppsyn av leger. På denne tiden er hans mobilitet begrenset til å redusere risikoen for å åpne blødninger fra den punkterte arterien. Ved koronar stenting blir utslippet gjort på den tredje dagen etter operasjonen.

Pasienten mottar alle nødvendige anbefalinger, som inkluderer å ta medisiner, overholdelse av diett og anbefalinger for treningsterapi. Det er obligatorisk for alle pasienter å bli foreskrevet Clopidogrel - det bidrar til å tynne blodet og forhindrer utseende av blodpropper inne i stenten. Han blir utladet i en periode på 1,5 til 2 år. Tidligere opphør av inntak kan føre til trombose.

Rehabiliteringsperiode

Etter operasjonen i et stykke tid, er det nødvendig å følge sengestøtten. Dette er nødvendig for å gjenopprette arterien på snittet og for å gjenoppta normal blodstrøm på installasjonsstedet.

Etter uttak består rehabilitering av et bestemt sett med handlinger. Deres kombinasjon bidrar til å gjenopprette kroppen på kortest mulig tid.

Overholdelse av dietten bidrar til å redusere nivået av kolesterol i blodet på grunn av korreksjon av ernæring:

 • Minimere forbruket av fettstoffer og transgene fettstoffer. Avslag på sjømat, fett meieriprodukter, produkter med koffeininnhold.
 • Kostholdet innebærer en økning i antall matvarer som forbrukes med høyt innhold av flerumettede fettsyrer.
 • Berikning av dietten med frukt, bær og frokostblandinger.
 • Erstatning av smør av grønnsak.
 • Kostholdet begrenser mengden av bordsalt som brukes i matvarer, og separat.
 • Kontroller kaloriinntaket av mat - det anbefales ikke å spise mer enn 2300 kalorier per dag.
 • Kostholdet inkluderer en korreksjon av dietten - separasjonen av antall måltider på 4-6 per dag i små porsjoner. Det siste måltidet skal være minst 3 timer før sengetid.

Som med enhver annen operasjon, må du ta medisin for å gjenopprette. Fra den generelle tilstanden av kroppen avhenger av hvor lenge vil ta medisiner.

Vanligvis utnevne følgende:

 • Ta medisiner som fortynner blodet - de må tas for å forhindre trombose. Disse stoffene bidrar til å unngå blokkering av blodårer, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Vanligvis er medisiner med aspirininnhold foreskrevet.
 • Mottak av statiner. Dette er stoffer, mottaket som senker nivået av kolesterol i blodet. Indikasjoner for opptak er forhøyet kolesterol og forutsetningene for en økning i nivået. Rosuvastatin, Fluvatstatin, Atorvastatin og andre legemidler er foreskrevet.
 • Hvis pasienten har høyt blodtrykk, må du ta betablokkere, som bidrar til å opprettholde satsene i normen. Eksempler på beta-blokkere inkluderer anaprilin, vasocardin, timolol, egilok og andre.
 • I nærvær av diabetes etter operasjon er det nødvendig med streng diett, og insulinpreparater kreves for å normalisere blodsukkernivåene (Pioglar, Siofor, Yanuvia, Victoria, Glukobay, Amaril og andre).

I løpet av de første syv dagene bør du unngå å ta bad - du kan vaske deg bare i dusjen for å unngå å øke trykket.

Rehabilitering spiller en viktig rolle, fordi manglende overholdelse av alle anbefalinger kan provosere komplikasjoner som er farlige for helse og liv.

Avhengig av pasientens tilstand, kan varigheten av å ta medisiner for utvinning ta opptil 12 måneder. Til tross for operasjonen elimineres ikke årsaken til patologien, og pasientens liv kan derfor bli truet.

fysisk trening

De første 7 dagene med rehabilitering er nødvendig for å eliminere fysisk aktivitet og unngå kjøring av biler. Hvis pasienten er engasjert i kjøretøyer, kan den gjenoppta arbeidet 40-50 dager etter operasjonen.

Terapeutisk fysisk trening er hovedlinken i hjerterehabilitering, som brukes etter stentplassering. Regelmessig moderat hjertebelastning hjelper hjerte til å komme seg raskere - i tillegg til å øke utholdenheten i hjertemusklene, blir blodet mer aktivt beriket med oksygen. Dette gjør at du kan øke aktiviteten til fôring av vev, for å øke fettforbrenningen.

Det skal også bemerkes at regelmessig fysisk aktivitet forbedrer den generelle følelsesmessige bakgrunnen, noe som også bidrar til en rask gjenoppretting og en retur til det normale livet.

Øvelsesprogrammet for fysioterapeutiske øvelser velges individuelt for hver pasient, basert på indikasjoner på kroppens tilstand. Dette skyldes at alle har et annet nivå av fysisk form, en annen alvorlighetsgrad av sykdommen og ulike sammenhengende sykdommer.

I tillegg til fysioterapi øvelser, inkluderer fysisk rehabilitering etter stenting et patogen. Den går av forskjellige lengder for forskjellige avstander. Regelmessig praksis av terrenkur har visse positive aspekter:

 • Vanlige utendørsaktiviteter;
 • godt humør, på grunn av byrden på kroppen;
 • utvikling av utholdenhet;
 • forbedring av respiratoriske og kardiovaskulære systemer;
 • forbedring av metabolisme;
 • stimulering av nervøsitet.
til innholdsfortegnelsen ↑

Stenting prognose

Operasjonen har en gunstig samlet prognose. Med en forsiktig holdning til helsen din og overholdelse av alle medisinske anbefalinger, er gjenoppretting av kroppen rask. Imidlertid er det isolerte tilfeller av komplikasjoner som kan oppstå ved passende rehabilitering.

Kanskje manifestasjonen av en allergisk reaksjon på et kontrastmiddel som brukes til røntgen observasjon. Unnlatelse av å følge anbefalinger for fysisk aktivitet i de første postoperative dagene kan føre til blære og blødning. Derfor bør du føre til hvilerom - fra å observere indikasjonene de første dagene avhenger pasientens liv spesielt sterkt.

Absolutt garanti for restenose av koronarbeholdere resulterer ikke i stenting, siden i 15-20% tilfeller ble det observert en gjentatt innsnevring av lumen. Ved bruk av stenter med en polymer påført dem, reduseres sannsynligheten for restenose til 5%. I en slik polymer inneholder spesielle medisinske stoffer som hindrer veksten av muskelvegget - det kan provosere restenose.

Hvis du følger et sett med anbefalinger, utføres fysisk aktivitet, tar medisiner, etter en diett, utvinningen uten komplikasjoner, og i noen få uker kan en person føre et normalt liv.

Hvor mange bor etter stenting av hjertets kar, eller hvorfor livet etter operasjonen ikke er en setning

Folk over hele verden med stor forsiktighet knyttet til operasjoner på hjertet og blodårene, og ikke overraskende, fordi spørsmålet om hvor mange lever etter stenting årene i hjertet, ta alle pasienter uten unntak, uavhengig av kjønn og alder.

Problemet er at leger forsøker å omgå dette spørsmålet uten å svare på det utvetydig, både leger og pasienter har sine egne grunner. Noen ønsker å vite for visse vilkår for senere liv, og andre vet at alt avhenger av den spesifikke pasienten og hans ønske om å leve en full, full av liv.

Kompatibilitet med drift med livet

Alle pasientspørsmål begynner vanligvis med kirurgi, da en lege eller en artikkel på Internett indikerer muligheten for et dødelig utfall. Hvorfor legger pasientene oppmerksomhet til dette resultatet, ignorerer alle de gunstige?

Det bør bemerkes at risikoen for dødelig utfall er praktisk talt i enhver operasjon, selv den mest ubetydelige, hva som kan skje:

 • blødning;
 • allergiske reaksjoner;
 • tromboembolisme.

Faktisk er slike komplikasjoner ekstremt sjeldne, men de kan ikke utelukkes helt, selv om slike tilfeller er ekstremt sjeldne. Det er også mulig å utelukke det faktum at stenting er en perkutan, minimalt invasiv intervensjon, som fortsatt er den ideelle måten å behandle angina pectoris på.

Iskemisk hjertesykdom går noen ganger for langt, og derfor er funksjonshemming etter stenting av hjerteskjærene et utbredt fenomen i vårt land.

Vær oppmerksom! Verken stoffet er ikke ufarlig, selv en vanlig stykke brød kan forårsake død, så hvis har blitt gjort rask intervensjon koronar avgjørelse, bør du ikke tvil eller bekymring. Enhver stressfaktor vil bare øke, og kan provosere uventede komplikasjoner for leger.

Jeg er i live etter stenting

Heldigvis kan det overveldende flertallet av de som overlevde denne operasjonen si dette, men optimisme varer ikke lenge, et annet, ikke mindre forstyrrende spørsmål kommer opp i hodet mitt: "Hvordan leve etter?". Videre reduseres antall medikamenter ofte, men øker bare. Og egentlig, hva som skjer og hvordan man skal leve, vi vil sortere ut poengene. Les denne artikkelen til slutt for å finne ut hvor mange som bor etter stenting av blodkarene i hjertet.

Hvorfor ikke kaste ut pillen?

Ja, de fleste legemidler som pasientene tok før intervensjonen, etter ham forblir også hos dem, i noen øker dette beløpet, så hvilke grupper av narkotika må det stilles.

Noen ganger foreskriver en spesialist medisiner ved doser som instruksjonen motsetter seg, i dette tilfellet er det verdifullt å stole på legen.

 1. Antiplatelet midler. Tilordne umiddelbart etter angioplastikk og stenting, for å redusere risikoen for dannelse av trombose både i stentområdet og utenfor det.
 2. Statiner. Lipidsenkende legemidler foreskrives for å senke nivået av kolesterol i blodet, under kontroll av biokjemisk analyse. Vanligvis tar pasienter lipidsenkende medisiner lenge før operasjonen begynner på angioplastikk. Etter operasjonen er det mulig å foreskrive et ekstra legemiddel av samme gruppe.
 3. Betablokkere. Tilordne pasienter ikke bare etter angioplastikk, men også som en medisinsk terapi for hjertesykdom.
 4. Kalsiumantagonister. I tillegg til andre legemidler kan brukes som medisinbehandling i den preoperative perioden. Legen sørger dermed for å forebygge gjentatte angina pectorisangrep.

Det er interessant! I en rekke tilfeller foreskriver det sensasjonelle mildronatet i pre- eller postoperativ perioden på grunn av den klinisk påvist positive effekten på myokardiet og hindringene for utviklingen av postoperative komplikasjoner.

Vi er det vi spiser

Oftest er pasienter med IHD som krever angioplastikk av karene kjent med de sterke diettrestriksjonene. Selvfølgelig, rett etter operasjonen, vil du glemme alle slags restriksjoner, og det er bare det du virkelig vil, men på grunn av de spesielle egenskapene til sykdommen, må du glemme det.

Dette skyldes det faktum at myokardisk iskemi, på grunn av hvilken operasjonen utføres, oftest forårsakes ikke av enkelte manifestasjoner i koronarbeinene. Stenting, selv om det er minimal invasiv, gjøres vanligvis kun på ett, det mest innsnevrede fartøyet.

Forekomsten av gjentatt myokardisk iskemi kan være direkte relatert til forbruket av "hyperkolesterol" -produkter. Derfor anbefales vedlikehold av dietten for alle pasienter som gjennomgikk revaskularisering av myokardiet.

Et eksempel på en diett etter stenting i et bilde.

Vær oppmerksom! Kostholdet kan justeres av legen, avhengig av mange faktorer: kjønn, alder, samtidige sykdommer, så i tillegg til hypokolesterolkomponenten i dietten kan det inneholde andre begrensninger.

Dårlige vaner: hvor å flykte fra dem

Det er kjent at skadelige vaner betydelig reduserer antall tildelte år, så pasientene må justere sin livsstil etter koronar stenting, eller lenge før operasjonen.

Ofte er nektelsen fra røyking, alkohol og noen ganger narkotika nesten smertefri, da hver provokerende faktor er gitt ved smertefulle angrep av brystsmerter.

Røyker er den vanskeligste gruppen, fordi de ofte ikke anser deres avhengighet for å være skadelig nok til manifestasjon av smerte. I noen tilfeller kan kardiologer hjelpe andre spesialister til spesialisert avhengighetsbehandling.

Viktig! Tidlig avvisning av dårlige vaner påvirker hele løpet av hele sykdommen, slik at jo raskere en person nekter avhengighet, desto bedre. Og det spiller ingen rolle om det skjer før operasjonen eller etterpå.

Er fysisk aktivitet og livsforenlig etter angioplastikk?

Det virker som at etter å ha utført operasjonen på fartøyene som gir hjertet til pasienter, er det nødvendig å begrense fysisk aktivitet betydelig, men denne utsagnet er fundamentalt feil, derfor er det verdt å være oppmerksom på de målte belastningene.

Det er bevist at levetiden etter stentning av kranspulsårene avhenger av nivået av fysisk anstrengelse. Utvilsomt er det verdt å glemme å løfte vekter, men vær oppmerksom på andre sportsgrenser.

Hva kan være nyttig:

Ja, listen er ganske liten, men ikke helt begrenset, du kan diversifisere arbeidsbelastningen din. På grunn av alder begynner en viss gruppe pasienter å engasjere seg i hagearbeid eller vegetabilsk voksing.

Slike laster er helt korrelert med sport, fordi de krever en viss styrke og utholdenhet. Selv i eldre slutter livet ikke etter stentning av koronarbeinene.

Viktig! Hvis de fysiske aktivitetene pasienten velger en hagebruk virksomhet, er det verdt å huske at hos pasienter med koronar hjertesykdom bør ikke virker skjev, er det bedre å bruke til dette formålet en liten krakk og sitte på den, å behandle vegetabilske avlinger.

Vi har en modus

Ofte pasienter jobber i en modus som er uvanlig for de fleste, så arbeid dag og natt blir en hindring for mange. Om det er noe vektregime etter stenting eller uregulert søvn og hvile, vil det ikke skade.

Her er det nødvendig å vurdere flere aspekter.

 1. Generelt er det ingen direkte kontraindikasjoner for daglig- eller nattarbeid. Det er bare viktig å ta medisinen til visse tider, ellers kan bivirkningene av stenting gjøre seg selv, og manifesterer seg ikke fra den beste siden.
 2. Den andre siden av medaljen er at pasienter hvis yrker er begrenset til medisinske indikasjoner, så de ofte må gi opp arbeid.
 3. Noen ganger er iskemisk hjertesykdom en indikasjon på funksjonshemning, noe som i stor grad begrenser valget av et egnet yrke.

Oppsummering, det kan sies at det ikke er nødvendig å spesifikt endre sitt vanlige søvn- og hvile regime, men i enkelte tilfeller er pasienter tvunget til å gjøre det av omstendigheter.

Funksjonshemming eller simulering

Spørsmålet om funksjonshemming er også vanligvis koster en rib, fordi når en person blir arbeidsufør, motta kompensasjon, i hvert fall første gang er kritisk og svært ønskelig, men denne prosessen er strammet, og retten til å si, er ikke mye hjelp (selv ikke kompensere for aldre kostnaden av narkotika, hvor prisen er "hard på lommen").

Problemet med funksjonshemming påvirker nesten alle pasienter med IHD, og ​​betraktes både før kirurgi og etterpå.

 1. Hvis IHD oppstod etter et hjerteinfarkt, innførte pasienten omgående angioplastikk og stenting i de første timene eller ukene av operasjonen om mulig. Invaliditet i dette tilfellet er oftest etablert etter å ha utført alle manipulasjoner, samt å undersøke den lokale kardiologen.
 2. Hvis IHD oppsto uten utvikling av hjerteinfarkt, kan funksjonshemming oppnås uten stenting, etter å ha utført passende tester, inkludert koronarangiografi. Dersom dataene for etablering av IHD er tilstrekkelig, vil funksjonshemmingen etableres i samsvar med diagnosen.

Erklæringen om at det etter en kronisk stenting er et funksjonshemning, er ikke helt sant, for på samme måte kan den tidligere etablerte funksjonshemmingen bli fjernet. Alt avhenger av hvilke symptomer pasienten opplever, og om det er egnet for å få den riktige gruppen.

Det er mange forhold for å få et funksjonshemning, så før du går til en medisinsk og sosial undersøkelse, må du konsultere en lege, lese reglene, eller i det minste se en video i denne artikkelen.

Viktig! Under undersøkelsen kan pasienter møte uventede spørsmål, så husk alle navnene på stoffene som tas, samt modusen for dosering og inntak.

Livet eller ikke livet

Uten tvil, er livet etter stenting av koronararteriene mettet og er ikke ensformig, etter operasjonen, pasienter føler meg mye bedre å sette nitroglyserin i en boks, og spørsmålet om å gi uførhet stenting forsvinner av seg selv.

Les Mer Om Fartøyene