Stenting av hjertekarene, kostnaden for kirurgi,

Aterosklerose, som fører til utvikling av koronar hjertesykdom, er et svært vanlig fenomen. For en gitt patologiske tilstand kjennetegnes ved innsnevring av koronararterier (som er overlappet i større eller mindre grad, plakk), og dette fører til iskemiske prosesser i hjertemuskelen, som i sin tur manifesterer assosierte symptomer.

Den betydelige forekomsten av aterosklerose, og derfor er hjertesykdom et alvorlig problem for både utviklede og utviklingsland.

En av de mest effektive måtene å behandle koronar hjertesykdom er stenting av koronararteriene. Dette er ofte en pågående inngrep i utviklede land. Kostnaden ved stenting av hjerteskarene, spesielt ved bruk av materialer av høy kvalitet, er høy nok, noe som dessverre gjør denne operasjonen utilgjengelig for mange pasienter.

Iskemisk hjertesykdom - risikofaktorer

Blant de faktorene som øker sannsynligheten for å utvikle koronar hjertesykdom, er det flere.

alder

Det antas generelt at prosessene for plakkdannelse starter i barndommen. Imidlertid påvirker alderen signifikant denne patologiske prosessen etter førti år.

Videre er kjønnsforskjeller i forekomsten av sykdommen mest uttalt i ung alder - menn lider oftere. Etter utryddelse av ovariefunksjon blir risikoen for kvinner og menn det samme.

Genetisk predisposisjon

Med spesiell oppmerksomhet til helsetilstanden, anbefales det å behandle de som ofte har hjerte- og karsykdommer i familien.

Funksjoner av ernæring

Et stort antall animalske fettstoffer, samt overdreven inntak av kalorier, bidrar til utviklingen av aterosklerose.

dyslipidemi

Brudd på det normale forholdet mellom det såkalte "dårlige" og "gode" kolesterolet. I tilfelle av utbredelsen lipoptroteidov høy tetthet (såkalt "gode" kolesterolet) observerte tilbakemelding hyppighet av aterosklerose og koronarsykdom.

Hypertensiv sykdom

Denne patologien øker også risikoen betydelig og øker prosessen med plakkdannelse. Kontroll av blodtrykk for den største effekten bør omfatte ikke bare stoffbehandling, men også en modifikasjon av livsstilen.

Diabetes mellitus

Sammen med hvilke dyslipidemi og hypertensjon ofte er funnet.
Overflødig kroppsvekt, samt mangel på fysisk aktivitet.

Et stort bidrag er også gjort ved å røyke, drikke alkohol og sosiale faktorer.

Kliniske manifestasjoner karakteristisk for sykdommen

Blant de vanligste manifestasjonene av koronar hjertesykdom er:

 • Smerten som er lokalisert bak brystbenet, og forekommer enten under trening, eller er forbundet med stressende situasjoner.
 • Kortpustethet bekymrer også ofte pasienter med iskemisk hjertesykdom. I dette tilfellet, jo lenger sykdomsforløpet blir, jo mer uttalt og irriterende dette symptomet blir.
 • Ofte klager pasienter med denne sykdommen også om forstyrrelsene i forstyrrelser i hjertets arbeid, en følelse av svakhet.
 • Ved langvarig strømning oppdager pasientene seg selv og klager over tegn på hjertesvikt som ødem (som begynner primært fra nedre lemmer), samt kroppens tvunget stilling.

Det er flere kliniske former av iskemisk hjertesykdom, blant disse skiller seg ut plutselig hjertedød og hjerteinfarkt som det verste tilfellet, så vel som angina pectoris og hjerteinfarkt.

Stentning av kranspulsårene - funksjonsegenskaper

Operasjonen er lavtraumatisk og krever ikke generell anestesi. Under lokalbedøvelse utføres punktering av femorale arterien, og en spesiell anordning - introducer blir brakt under radiologisk kontroll til koronararterienes stenose.

Installasjonsstedet er foreløpig utarbeidet av et ballonkateter, som utvider den smalte delen av arterien og fjernes, hvoretter en stent er installert som ikke tillater at veggene i fartøyet kollapser tilbake.

Operasjonen tar ikke mye tid og tolereres enkelt av pasientene.

Fordeler med denne operasjonen:

 • Det er ikke behov for en pasient å bo på sykehuset i lang tid.
 • Rask gjenvinning etter inngrep.
 • Det krever ikke generell anestesi, slik at operasjonen kan utføres av et bredt spekter av pasienter, inkludert de som har kontraindikasjoner til generell anestesi.
 • Sannsynligheten for komplikasjoner er lav.
 • Kostnaden for en stent med eller uten et medikamentbelegg er fortsatt mindre enn hjerteoperasjon.

Mulige kontraindikasjoner til slik behandling

Imidlertid bør det tas i betraktning at selv en slik minimal invasiv og sikker kirurgisk inngrep har kontraindikasjoner.

Operasjonen utføres ikke:

 • I tilfelle diameteren av den trange arterien er mindre enn 2,5-3 millimeter.
 • Alvorlige sykdommer i blodkoaguleringssystemet gjør også stenting umulig på grunn av blødningsrisikoen.
 • Terminalstadier av nyre-, lever- eller respirasjonsfeil, da det er risiko for at selv en slik inngrep pasienten ikke vil overleve.
 • Tapet av den patologiske prosessen med for store områder av koronarbein. I slike tilfeller anbefales aortokoronær bypass kirurgi vanligvis - en kirurgisk metode som skaper mulighet til å gjenoppta blodsirkulasjonen omgå stenotiske områder.

Under operasjonen brukes røntgenkontroll og jodholdig kontrast. Derfor, med en allergi mot jod, er denne intervensjonen umulig.

Den omtrentlige kostnaden for en slik intervensjon

Prisen på en stent i Russland avhenger både av produsentens land og på funksjonene som brukes i produksjon av materialer. De mest tilgjengelige er de enkleste modellene, laget av biokompatible legeringer uten medikamentbelegg.

Avhengig av produsentens land, kan dette alternativet koste fra 25 000 til 50 000 rubler eller mer. Tilstedeværelsen av et spesielt legemiddelbelegg, som forhindrer trombose og forlenger stentens levetid.

Lignende alternativer kan koste mer enn 150 000 rubler, hvis de er laget av japanske eller amerikanske firmaer. Den mest kostbare er bionedbrytbare stenter, som oppløses etter en viss tid.

Livet etter operasjonen - de viktigste funksjonene

Prisen på en stent og selve operasjonen gjør ofte en til å tenke selv minst forpliktet til behandling av pasienter. Som i tilfelle av hypertensjon, aterosklerose og hjertesykdom, er endring av livsstilen svært viktig.

Utelukkelsen av de fleste risikofaktorene reduserer dannelsen av plakk i karene, og forhindrer sykdomsproblemer.

Slutte å røyke og alkoholforbruk, balansert diett (i noen tilfeller, for eksempel i alvorlig hypertensjon anbefale å begrense inntak av salt), tilstrekkelig fysisk aktivitet (med et volum som i hvert tilfelle hos pasienter etter stenting bør diskuteres med en spesialist), kampen mot arterielle hypertensjon og dyslipidemi ved medisinering.

Også spesiell oppmerksomhet blir gitt til tilstanden til blodkoagulasjonssystemet etter slike operasjoner, siden til tross for alle forholdsregler, øker risikoen for trombusdannelse betydelig ved tilstedeværelse av fremmedlegemer i karet.

Men med denne behandlingen er det visse "fallgruver". Noen ganger føler pasienten en så merkbar forbedring i tilstanden etter operasjonen, som begynner å ignorere anbefalingene fra legene, som ofte slutter dårlig.

Stenting coronary vessels er en bevist og sikker metode for behandling av iskemisk hjertesykdom. Den minimale mengden av denne kirurgiske inngrep tillater oss å redusere oppholdstiden til slike pasienter på sykehuset til et minimum, og også for å gjenopprette den maksimale kapasiteten til arbeid.

Stenting av koronarbeholdere i iskemisk hjertesykdom er en vanlig praksis i verden, noe som gjør det mulig å forbedre pasientens tilstand og livskvalitet betydelig.

Detaljer om hjerte stenting - på video:

Den mest sparing av terapier i hjertkirurgi er koronar stenting av hjertekarene

Coronary stenting - en av de mest sparing og moderne måter å behandle innsnevrede fartøyer på hjerte i kardiovaskulær kirurgi. Det lar deg utvide blodkarets lumen, gjenopprette normal blodsirkulasjon og næring av vev, forhindre utvikling av hjerteinfarkt og slag.

Historien til metoden

Den første operasjonen ble utført i slutten av syttitallet av det 20. århundre av den tyske kardiologen Andreas Grünzig. Hans pasient var en ung tretti og åtti år gammel mann som lider av høyt blodtrykk og var på randen av et slag.

For å avlaste ham med alvorlig smerte bestemte doktoren seg for å prøve kirurgisk å forlenge fartøyets lumen med en enkel oppblåsbar ballong, laget bokstavelig talt fra improviserte midler. Forsøket var vellykket. Kardiell kateterisering, utført etter 20 år, viste at den behandlede arterien fortsatt er åpen.

Moderne stenting

Utviklingen Gruntsig danner grunnlaget for metodenes opprinnelse og ble en støtte for etableringen av moderne metoder for å utføre operasjonen for vasodilasjon.

Hva er en stent?

En stent er en spesiell elastisk struktur i form av en sylindrisk ramme, laget av metall eller plast. I kroppen gir det utvidelse av et bestemt område for bedre fluiditet. I dette tilfellet snakker vi om installasjonen i arterien for å justere blodstrømmen, men kan også bli installert i tarmene, spiserøret, ureteren og gallret.

Typer av stenter

I kirurgisk praksis er de delt inn i følgende typer.

bart metall

Vellykket brukt i akutte situasjoner (myokardinfarkt, ustabil angina), for behandling av stenoser av store hjertesykdommer i hjertet med lav risiko for restenose (re-sammentrekning). Er laget av ulike metall legeringer - tantal, nitinol, iridium, platina, kobolt legeringer.

Med påføringen av legemiddelbelegget

De er mye brukt i kirurgisk behandling av koronar hjertesykdom. Cytostatisk (medikamentbelegg) forhindrer utviklingen av komplikasjoner - reoksluksjon og restenose. Inndelt i forskjellige typer:

 • Konstruksjonene av den fjerde generasjonen (scapholds) er de mest moderne og relevante for kardiovirurgi. Deres største fordel er fullstendig resorpsjon. Diameteren av fartøyets lumen forblir nesten identisk med den fysiologiske størrelsen.
 • Konstruksjonene fra den tredje generasjonen er produsert med eller uten et selvopptakbart polymerbelegg. Legemidlet er deretter festet på den porøse veggen av strukturen, og frigjør den gradvis i kroppen. De fleste europeiske klinikker jobber med dem.
 • Stents av den andre generasjonen (biokompatibel) viser ikke dårlige resultater i behandlingen av stenoser av koronarbeholdere, har en liten prosentandel av risikoen for trombose. Ofte brukt i Russland.
 • Strukturen til den første generasjonen blir nesten ikke brukt på grunn av hyppige forekomster av komplikasjoner - tidlig og sen tromboser, mikroanurysmer, utvikling av hjerteinfarkt.

I tillegg koronar stenter delt inn i:

 • Wire - laget av en tynn ledning.
 • Ring - montert fra individuelle lenker.
 • Mesh - i form av et vevet nett.
 • Tubular - fra et sylindrisk rør.

fordeler

I forhold til andre kirurgiske metoder har stenting åpenbar fordeler:

 • Den viktigste av dem er at operasjonen refererer til minimal invasiv kirurgi. Legen trenger ikke å åpne brystbenet, som når man utfører åpne kirurgiske inngrep på hjertet. Prosessen utføres gjennom en liten punktering på huden (ca. 2 mm) på stedet for innsetting av kateteret.
 • Prosedyren utføres med innføring av lokalbedøvelse. Pasienten er bevisst hele tiden. Dette utelukker mulige komplikasjoner og bivirkninger forbundet med innføring av dyp anestesi.
 • Ikke vær på et sykehus i lang tid. Pasienten tømmes hjem i 3-4 dager.
 • Høy effektivitet - omtrent 80-95% av tilfellene (avhengig av type stativ og belegg).

mangler

Ulempene ved fremgangsmåten er:

 • Risikoen for komplikasjoner (hjerteinfarkt, trombose, etc.) og restenose (i 15% tilfeller fra 100%). Pasienter med en høy prosentandel av utvikling av restosisrisiko anbefales å installere medikamentbelagte strukturer.
 • Til tross for prosedyrens bekvemmelighet er installasjonsprosessen ganske arbeidskrevende, spesielt hvis det er store kalsiumavsetninger i kroppen.
 • Ulempen med metoden er også dens begrensede bruk i hjerteoperasjon. Det er umulig å bruke det i tilfelle av langvarig vasokonstriksjon, arterielle lesjoner ved forgreningsstedet. Det er umulig å installere en stent i hjernens små blodkar.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Operasjonen kan utnevnes i følgende tilfeller:

 • Myokardinfarkt i akutt stadium (de første timene i utviklingen).
 • Progresjon av angina med hyppige uforutsigbare angrep, samt tidlig angiinfarkt, når anfallene gjentas mot bakgrunnen av behandling av hjerteinfarkt.
 • For å opprettholde kunstig blodstrøm etter skifting. I 10 år har han en innsnevring av eiendommen.
 • Komplikasjoner etter en tidligere etablert stent (restenose, trombose).

Kontra:

relativ kontraindikasjoner kan bli:

 • Diffus lesjon av koronarbunnen
 • Åndedretts- og nyresvikt i alvorlig form.
 • Blodproppssykdommer.
 • Diameteren av arterien er mindre enn 3 mm.
 • Allergi mot jod og jodholdige stoffer. I dette tilfellet, før operasjonen, kan pasienten bli foreskrevet medisiner, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner.

Forbereder for en operasjon

Før operasjonen blir pasienten tildelt alle nødvendige tester og undersøkelser for å vurdere pasientens fysiologiske tilstand, vurdere blodtilførselen til det berørte området, graden av innsnevring av arteriene og deres obstruksjon, blodstrømningshastighet, etc. Disse inkluderer:

 • Inspeksjon og detaljert studie av anamnesen. Legen samler inn informasjon om forekomst av kroniske sykdommer, medisinske inngrep, hjertesykdom, etc.
 • Generell analyse av blod og urin, biokjemi, koagulogram, blodprøve for HIV og hepatitt.
 • Diagnose av hjerte og blodkar: ekkokardiografi, EKG, doppler, Holter-overvåkning, MRI, CT i hjertet, ultralyd (doppler og tosidig skanning), koronar angiografi.

Treningsregler

På kvelden før prosedyren spør legen pasienten å utføre et sett med enkle regler:

 • Det siste måltidet skal være senest kl. 8-9. På kvelden kan du ikke spise noe fett, røkt, saltet, å bruke karbonert søte drikke og alkohol. Supper bør være lett, og om morgenen er det lov å drikke bare rent vann.
 • Foreskrevne legemidler for blodfortynning (aspirin), som reduserer forekomsten av iskemiske komplikasjoner. Også klopidogrel, tikarelor, ticlopidin og andre P2Y12 reseptorhemmere kan foreskrives
 • Pasienten må nødvendigvis informere legen om å ta medisiner og dosering. Det er mulig at noen av dem må bli midlertidig avbrutt. Det er også viktig å rapportere tilstedeværelsen av en allergi mot lokalbedøvelse og jod.
 • Før prosedyren må fjerne kontaktlinser og smykker (kjeder, øredobber, ringer).
 • En punktering for innføring av kateteret vil bli gjort på armen eller benet. Hvis du planlegger å få punktering i lyskeområdet, må du barbere håret ditt i dette området.

Hvordan utføres operasjonen?

Prosedyren utføres i flere stadier:

 • I utgangspunktet etablerer legen overvåkning av fysiologisk viktige funksjoner i kroppen (observasjon av blodtrykk og respiratorisk hastighet, EKG).
 • 25-30 minutter før starten av prosedyren utføres premedikasjon, blir sedativer administrert.
 • Pasienten ligger på bordet, legen behandler punkteringsområdet, desinfiserer, injiserer lokalbedøvelse. Prosessen utføres under lokalbedøvelse. Pasienten vil forbli bevisst gjennom hele tiden og følge legenes instruksjoner tydelig.
 • Intravenøs tilgang er gjennom den felles femorale arterien (transfemoral) eller gjennom den radiale arterien av underarmen (transradialt).
 • Etter punktering setter en leder med et diagnostisk kateter inn i arterien og føres til den stigende aorta. Deretter, på lederen, er et ballonkateter installert i den smalte arterien og oppblåst med en spesiell sprøyte. Når ballongen blåses opp, presses den atherosklerotiske plakk mot veggen av fartøyet, lumen øker. Prosedyren er smertefri og utføres under den radiologiske kontrollen.
 • Etter dette fortsetter doktoren å transplantere stenten. For å gjøre dette blir det installerte ballonkateteret fjernet, og et nytt kateter med en stent er plassert på plass. Ballongen oppblåses igjen under et visst trykk og ekstraheres fra arterien. Stenten danner et pålitelig hjelpeskelett som hjelper arterien til å forbli åpen.
 • Etter prosedyren overføres pasienten til en blokk med intensiv observasjon, og overføres deretter til menigheten der han er identifisert før utslipp.

Rehabiliteringsperiode

Som regel blir pasienten tømt fra sykehuset i 2-3 dager. Etter operasjonen er det svært viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen, slik at utvinningen er vellykket.

 • I de første dagene etter at sykehuset skal begrense fysisk aktivitet, må du ikke løfte vekter.
 • Innen to dager, anbefales en sjenerøs drikke for å rense kroppen av anestesi og kontrastmiddel.
 • Du kan ikke ta en dusj i de første 24 timene.
 • Det er viktig å hvile mer, få styrke og se etter riktig ernæring.

diett

Dietten bør være rettet mot å regulere vekt og kolesterol i blodet. Det er veldig farlige faktorer, provokerende hjertesykdommer.

Prinsipper for diett

 • Utelukkelse fra kostholdet av fettfattig mat med høyt kaloriinnhold. Produktene skal inneholde et minimums antall animalske fettstoffer. Ekskluderer: lam, svinekjøtt, rømme, halvfabrikata, lard.
 • Reduser forbruket av sukker og salt.
 • Begrens forbruket av raffinerte karbohydrater (søtsaker, bakverk).
 • Unntatt forbruket av ulike sauser og tilsetningsstoffer (margarin, ketchup, majones). Bytt smør til vegetabilsk.
 • Du kan ikke bruke svart te og kaffe. De kan erstattes av cikoria, svak grønn og urtete.
 • Må legges til kosthold mer frisk frukt og grønnsaker, korn, vegetabilske supper, stuinger og salater, magert kjøtt, sjømat, frukt, bær fruktdrikker, yoghurt, acidophilus melk, brød.
 • Det anbefales å forlate røkt, saltet, stekt mat. Maten er fortrinnsvis tilberedt i ovnen eller i en dobbel kjele.
 • Å spise er nødvendig brøkdel (små porsjoner 5-6 ganger om dagen). Det siste måltidet er tre timer før sengetid.

Narkotika terapi

Formålet med stoffene er nødvendig for å styrke kroppen, god rehabilitering, forebygging av trombose og andre mulige komplikasjoner. Som regel er de:

 • Aspirin - i lang tid.
 • Clopidogrel eller andre lignende legemidler (Carduthol, Agregal, Trombex, Trocken).
 • Statiner i tilfelle forhøyet kolesterol.
 • Forsterkende vitamin-mineralkomplekser for hjertet.

fysisk trening

Moderat trening er nyttig i hjertesykdom. De bidrar til å redusere utviklingen av aterosklerose, normalisere blodtrykket, trene hjertemuskelen, styrke kroppen, bidra til å opprettholde normal vekt.

Intensiteten og treningsmodusen velges individuelt avhengig av pasientens fysiologiske tilstand. Under gjenopprettingsperioden er treningsbehandling, turgåing, svømming, sykling nyttig.

komplikasjoner

Som med enhver annen operasjon, under stenting mulige komplikasjoner.

 • Intraoperative komplikasjoner (oppstår i løpet av arbeidet): Angrep av angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi, allergiske reaksjoner på medisiner. Omtrent 1,5% av tilfellene kan utvikle blødning.
 • Tidlige postoperative komplikasjoner: takykardi, arytmi, hematom i punkteringsområdet, trombose, aneurisme, hjerteinfarkt.
 • Sene komplikasjoner: hjerteinfarkt, trombose, restenose.

Sannsynligheten for et dødelig utfall er 0,1%. Interessant, ifølge statistikk, dør 0,3% av kvinner hvert år i verden, og 9,3% av dødsfallene forekommer i trafikulykker. derfor Prosentandelen er ganske lav.

Hvor å gjøre operasjonen

Koronararterie stenting kan gjøres på betalt og gratis basis.

 • For å få tjenesten på et budsjettmessig grunnlag, må du kontakte byens polyklinikk på ditt bosted til terapeuten eller kardiologen og lære mer om forholdene. Noen klinikker gir medisinsk service på kvoter. I Moskva kan du for eksempel søke om kvote i den russiske kardiologiforsknings- og produksjonskomplekset.
 • På et gebyrbasert grunnlag i Russland kan en operasjon utføres på Moskva kardiovaskulær kirurgisk senter. Burdenko, på GMS Clinic Medical Center, II Dzhanelidze i St. Petersburg og andre medisinske institusjoner. Den gjennomsnittlige kostnaden er 100-136 tusen rubler.
 • Gi en slik tjeneste i andre land, for eksempel i den israelske klinikken Asaf ha Rofe. Kostnaden for operasjonen her er 13 tusen dollar, inkludert tre stenter. Distribuert av stenting på klinikkene i Sør-Korea - Gil Hospital på Gachonskom University i Incheon, Ilsan Medkomplekse ved Dongguk University i Koyang, samt mange institusjoner i Tyskland, der kostnadene ved stenting kommer til 10.000 euro. Til tross for en så høy pris, går pasientene svært positiv tilbakemelding om behandling i europeiske klinikker.

outlook

Effektiviteten av coronary stenting er ganske høy. Prosedyren er tilstrekkelig moderne, smertefri, invasiv, tar litt tid, har positiv tilbakemelding. Dette gjør det etterspurt innen kardiologi.

Med hensyn til langsiktige spådommer, er de direkte avhengige av kvaliteten på prosedyren som utføres, for eksempel stent og restorativ terapi, som pasienten vil motta. Restenose forekommer i ca 15% av tilfellene.

Hvor mye koster hjertet?

konsultasjon
+74959409614
fra Russland ring gratis

nyheter

Interregional konferanse
Kjære kolleger, Den 17. november gjennomfører Innovative Vascular Centre en interregional konferanse for vaskulære kirurger, kardiologer, nevrologer, diagnostiske spesialister og bare interessert i problemene med vaskulær kirurgi av kollegaer. 16. november 2017

Tilleggsinformasjon

Hva koster behandlingen

1. Kostnad for kirurgisk inngrep er den dyreste behandlingsfasen forbundet med bruk av høyteknologisk disponibel materiale og utstyr.

2. Kostnadene ved anestesi - et anestesi-team fungerer på hver operasjon, som kontrollerer smertefri inngrep og overvåking av viktige parametere.

3. Kostnaden for behandling i klinikken, inkludert kostnaden for medisiner, dressinger, tester og tilleggsundersøkelser, sykepleiepersonellets arbeid med en sengs dag.

Nyttig informasjon

Hvordan kostnadene ved operasjonen er bestemt

1. Kostnaden for en brukbar utgangsmateriale for en operasjon (stenter, ledere, angiografiske sonder og katetre) er den mest kostbare utgiften.

2. Kostnaden for avskrivning av det kirurgiske instrumentet, angiografisk installasjon, service og kirurgisk utstyr, kostnaden for strømforsyningen til operasjonssalen er 10% av driftskostnadene.

3. Kostnaden for kontinuerlig og vanlig arbeid for å opprettholde steriliteten i rommet og aseptisk ventilasjon opererer - 5%.

4. Lønn for ansatte (kirurger, anestesiologer, søstersøster, anestesioter og sykepleiere) - 20%.

Lønnsomheten i åpne operasjoner er 10%, endovaskulær - 5%.

Vi holder en bein opp med gangrene! Ring 8 (800) 222 11 70 (gratis i Russland)

Stenting av hjerteskader koster

Enhver operasjon på hjertet er komplisert, svært nøyaktig, og krever høy kvalifisering av kirurgen. Her er realitetene. Du kan stole på det viktigste av kroppen din til en nyutdannet av en medisinskole? La ham være minst en gullmedalje. Det handler om teori. Og hva med praktiske ferdigheter? Sett deg som en marsvin? Dermed økning i verdi. Eller fortsatt øyeblikket - hvilket utstyr vil kirurgen bruke? Vanlig skalpell eller det nøyaktige settet, verdt en million dollar? Og det er det som viser seg spesielt for priser.

Kostnaden for driften av stenting

 • Hvilke arterier må stent og kompleksiteten av arbeidet.
 • Typer av brukte instrumenter, stenter, utstyr, medisiner.
 • Landet og nivået på klinikken hvor operasjonen skal utføres, kvalifisering av lege - hjertekirurg.

Stenting er en vanlig kirurgisk inngrep som ikke forårsaker flere komplikasjoner. I vårt land har denne operasjonen vært gjennomført i lang tid, og nivået på dyktighet og erfaring hos russiske leger er svært høyt og kan konkurrere med utenlandske kollegaers evne.

På Internett finner du mange vurderinger av personer som allerede har fullført denne operasjonen. Med deres hjelp kan du begynne å orientere deg i et nettverk av klinikker som utfører stenting, forstå hva kostnaden for prosedyren er og hvor mye du må beregne.

historien

"Min mann oppdaget en innsnevring av koronararterien for seks måneder siden. Siden vi bor i en liten by, kan en normal undersøkelse bare gjøres i sentrum. På vårt sykehus fortalte de oss at de skulle til Moskva, men hvor det ikke var helt klart. Jeg var heldig at naboen min allerede hadde en slik operasjon. Hun gjorde det i det statlige forskningskardiologisenteret Angiography.su. Etter min mening er statens status for den medisinske institusjonen veldig god, og Moskva-nivået har ingen tvil igjen.

Hun fortalte meg at hun hadde blitt undersøkt lenge før operasjonen. Legen konsulterte henne om hvilke stenter hun satte - hun hadde et valg. Siden hun var trangt i kontanter, valgte hun enkle stents. Hun viste meg prislisten, hvorfra jeg lærte at installasjonen av en enkel stent koster rundt 20 tusen rubler, og en spesiell medisinbelagt ca 70 tusen rubler. Prosedyren for angioplastikk med koronar stenting koster ca 40 tusen rubler, kostnaden for stents er tatt hensyn til separat. Vi er mer enn fornøyd med en slik pris.

Fra en nabo lærte jeg det pasienter som gjennomgår operasjon, blir utslettet etter en dag. Hun ga meg ikke å lete etter det beste, ikke nøl med og kontakt hjertesenteret så snart som mulig. Vi gjorde dette. Min mann må slippes ut i morgen. Jeg vil at andre mennesker skal vite at alt som er knyttet til hjertestentring ikke er så skummelt og forståelig. "

"Jeg har hatt hjerteproblemer i lang tid. Nervøs arbeid, problemer hos barn, alder (allerede etter alle 50) - alt reflektert på hjertet. Ja, som legene sa, og arvelige endringer var også der. Jeg har alltid trodd at et hjerteinfarkt er noe veldig alvorlig og dødelig. Men å gå ut med min sønn fra skyttelbussen, hvor det var prippen, mistet jeg bare bevisstheten. Våknet allerede på sykehuset. Jeg skylder livet mitt til min sønn, som tok meg til denne klinikken.
Stenten var vellykket. Jeg kunne ikke bekymre meg, og jeg prøvde å være rolig. Jeg husker bare hvordan mitt hjerte ble undersøkt, knyttet til forskjellige enheter. Har skrevet ut om 4 dager - sønnen ville, at legene nettopp har sørget for at med meg nå er alt bra. Jeg føler meg nå mye bedre enn før, jeg tar medisiner foreskrevet av leger - de er også brakt av min sønn. Jeg vil si takk til legene - faktisk, for å redde folk, må man lære veldig mye og leve sitt arbeid.

Jeg spesifiserer adressen til klinikken: St. Petersburg, ul. Kuznetsovskaya 25. Hun tar pasienter med hjerteinfarkt døgnet rundt. "

hjerte stenting

Stenting i Israel

Som nevnt er kostnaden for stenting av hjerteskjermer i utenlandske klinikker en størrelsesorden høyere. Hvis penger er tillatt, foretrekker folk å kontakte israelske leger. Svaret på spørsmålet "Hvorfor skjer dette?" Er veldig enkelt:

 • Dyrt, det kan koste fra 300 tusen rubler., Men kvaliteten på tjenesten er på høyeste nivå. Tjenesten er basert på en individuell tilnærming til hver pasient som kunde for å tilby tjenester.
 • Israel investerer mesteparten av statsbudsjettet i utviklingen av medisinsk teknologi og gir medisin med moderne, dyrt utstyr.
 • Etter å ha lest på Internett-informasjon om å praktisere kirurger kardiologer, kan du komme over det faktum at deres erfaring er estimert i flere tiår, og ofte er foreldrene deres også kardiologer. En erfaren kirurg er nøkkelen til suksessen til enhver operasjon.
 • Ved minusene her kan tilskrives bare behovet for å gjøre en flytur og mulige vanskeligheter i tilpasning. Men selv her skal det bemerkes at de russisktalende pasientene blir behandlet med all respekt, og vårt språk i dette landet har alltid vært på farten.

Fysisk stress etter stenting av hjertekarene

Vesselsammenheng (stenose) på grunn av aterosklerose er en stor fare for mennesker. Avhengig av hvilken fartøyet rammet, kan redusere lumen føre til koronar hjertesykdom (CHD), cerebrovaskulær sykdom, aterosklerose av de nedre ekstremiteter, og til og med en rekke alvorlige sykdommer. For å gjenopprette arterielle åpenhet, er det flere teknikker, det viktigste av disse er: konservativ behandling, angioplastikk, stenting av karene i hjertet og andre berørte arterier, koronar bypass kirurgi.

I begynnelsen påvirker ikke innsnevringen av lumen praktisk talt en persons tilstand. Men når stenosen øker med mer enn halvparten, er det tegn på mangel på oksygen i organer og vev (iskemi). I dette tilfellet er konservativ behandling vanligvis impotent. Mer effektive behandlingsmetoder kreves - intravaskulære kirurgiske inngrep.

En av måtene å behandle iskemi er stenting. Dette er en minimalt invasiv endovaskulær intervensjonsmetode, hvis mål er å gjenopprette lumen i arterier som er rammet av aterosklerose.

Perkutant settes et spesielt kateter inn i det berørte området av fartøyet, i enden av hvilken det er en ballong. På stedet for blodstrømforstyrrelser, blåser ballongen ut og utvider fartøyets vegger. For å bevare lumenet, etableres en spesiell konstruksjon i arterien, som spiller rollen til slaktkroppen i fremtiden. En slik konstruksjon kalles en stent.

Stenting feltet

  • Koronararterie stenting Det kreves når det er symptomer på hjertesykdom (CHD), samt økt sannsynlighet for hjerteinfarkt. Med IHD forstyrres blodtilførselen til myokardiet, og hjertet får ikke nok oksygen til normal funksjon. Kjerne i hjertemusklene begynner å sulte, og deretter kan nekrose i vevet (myokardinfarkt) forekomme. Hovedårsaken til IHD er atherosklerose i koronarbeinene som leverer blod til hjertet. På grunn av det i veggene i arteriene, dannes kolesterolplakk, og smalker lumen. Noen ganger utføres hjertestopping i den akutte perioden med hjerteinfarkt. Hvis operasjonen utføres innen de første seks timene etter infarkt, gjør gjenoppretting av normal blodstrøm ofte det å redusere pasientens liv og reduserer risikoen for å utvikle irreversible endringer i myokardiet.
 • Stenting arteriene av nedre ekstremiteter - den minst traumatiske og samtidig svært effektiv metode for behandling av sykdommer i beinene i beina. Med dannelsen av plakk og brudd på blodstrømmen under gang, har pasienten smerte i lårene, baken, i føttene og bena. Utvikling, sykdommen fører til de mest alvorlige konsekvensene, opp til gangrene.
 • Stenting av karoten arterier - lavt traumatisk behandling, som gjør det mulig å gjenopprette lumen i blodkarene. Søvne arterier leverer blod til hjernen, og med deres stenose er hjernesirkulasjonen svekket. Under operasjonen er det montert spesielle beskyttelsesanordninger med membranfiltre i tillegg til stenten. De er i stand til å forsinke mikrothrombi, beskytter de små karene i hjernen mot blokkering, men uten å forstyrre blodstrømmen.
 • Restenose av koronararterien etter angioplastikk. Etter denne prosedyren, på 3-6 måneder, gjennomgår 50% av pasientene restenose - gjentatt innsnevring av karet på samme sted. Derfor, for å redusere sannsynligheten for restenose, er angioplastikk vanligvis supplert med stenting av koronarbeinene.
 • Hos pasienter med koronararteriesykdom som gjennomgått aortokoronar bypassoperasjon, I ti til femten år etter operasjonen kan sjunkens stenose forekomme. I dette tilfellet blir stenting et alternativ til gjenbruk av koronar bypass-kirurgi.

Video: 3D animasjon av stenting prosessen

Typer av stenter

Formålet med stentene er å sikre vedlikehold av veggene i det tette fartøyet. De legger stor belastning, slik at de gjør disse designene av avanserte høyteknologiske materialer av høyeste kvalitet. I utgangspunktet er det inerte legeringer fra metaller.

I moderne medisin er det flere hundre typer stenter. De varierer i design, type celler, type metall, belegg, samt måten de leveres til arteriene.

Hovedtyper av coronary stents er:

 1. Enkel metall uten belegg. Dette er den mest brukte typen stent. Vanligvis brukt i smale arterier av middels størrelse.
 2. Stents dekket med spesiell polymer, dosert ut frigjøre stoffet stoffet. De kan redusere risikoen for restenose betydelig. Imidlertid er kostnaden for slike stenter mye høyere enn prisen på konvensjonelle stenter. I tillegg krever de en lengre periode med antiplatelet narkotika - ca 12 måneder, til stent frigjør stoffet. Oppsigelse av terapi kan føre til trombose av selve strukturen. Bruken av en belagt stent anbefales i små arterier, hvor sannsynligheten for en ny blokkering er høyere enn i midten.

Fordeler med stenting

 • Krever ikke lang sykehusinnleggelse.
 • Kroppen gjenopprettes raskt etter operasjonen.
 • Det utføres under lokalbedøvelse, noe som tillater behandling selv for pasienter som er kontraindisert i tradisjonell kirurgisk inngrep.
 • Operasjonen er lavt traumatisk - krever ikke åpning av ulike deler av kroppen, for eksempel brystbenet når det skjer, når hjertet utføres.
 • Sannsynligheten for komplikasjoner er minimal.
 • Mindre kostbar behandling sammenlignet med konvensjonelle operasjoner.

Kontraindikasjoner for stenting av blodkar

 • Diameteren av arterien er mindre enn 2,5-3 mm;
 • Dårlig blodpropp;
 • Alvorlig nyre- eller respirasjonsfeil;
 • Diffus stenose er nederlaget for for stort et område;
 • Allergisk reaksjon på jod er en komponent i røntgenkontrastpreparat.

Hvordan utføres stenting?

Før inngrepet gjennomgår pasienten en serie undersøkelser, en av dem er koronar angiografi - en røntgenundersøkelsesmetode, som du kan avdekke tilstanden til arteriene og finne sted.

Før operasjonen administreres pasienten et legemiddel som reduserer blodproppene. Anestesi utføres, vanligvis en lokalbedøvelse. Huden før behandling med kateteret behandles med et antiseptisk middel.

I utgangspunktet er angioplasti vanligvis gjort: en punktering utføres på huden i området av den berørte arterien, og en ballong settes forsiktig inn med et kateter; når du kommer til innsnevring, blir ballongen oppblåst og utvider lumen.

På samme stadium kan et spesielt filter installeres bak smalingsstedet for å forhindre ytterligere blokkering og utvikling av et slag.

Som et resultat av operasjonen åpner lumen av arterien, men for å opprettholde normal blodstrøm etableres en stent. Det vil støtte skipets vegger for å hindre mulig innsnevring.

For å installere stenten, går legen inn i et annet kateter utstyrt med en oppblåsbar ballong. Stenten er satt inn i en komprimert form, og når ballongen svulmer på innsnevringsstedet, er metallkonstruksjonen rettet og festet på de vaskulære veggene. Hvis lesjonen er i høy grad, kan flere stenter plasseres samtidig.

Ved slutten av operasjonen fjernes verktøyene. Kirurgen kontrollerer alle tiltakene ved hjelp av en røntgenmonitor. Operasjonen varer fra 1 til 3 timer og forårsaker ikke pasientens smerte. Det vil være litt ubehagelig bare i det øyeblikket ballongen svulmer - blodstrømmen på denne tiden er ødelagt i kort tid.

Video: reportage fra koronar stenting kirurgi

Mulige komplikasjoner etter prosedyren

Ca. 90% av tilfellene etter stentinstallasjon gjenopprettes den normale blodstrømmen gjennom arteriene og det oppstår ingen problemer. Men i noen tilfeller er slike komplikasjoner mulige:

 1. Brudd på integriteten til arterienes vegger;
 2. blødning;
 3. Problemer med nyrefunksjon;
 4. Utdannelse i punkteringsstedet med hematom;
 5. Restenose eller trombose i stenting-området.

En mulig komplikasjon er tilstoppingen av arterien. Dette er ekstremt sjeldent, og når dette skjer, sendes pasienten raskt til aortokoronær bypass. Bare i 5 tilfeller ut av 1000 nødoperasjon er nødvendig, men pasienten må være forberedt på en slik sannsynlighet.

Komplikasjoner i denne operasjonen er sjeldne, derfor er stenting av fartøyene en av de sikreste kirurgiske prosedyrene.

Postoperativ periode og rehabilitering

Etter en slik kirurgisk inngrep som stenting, må pasienten i noen tid observere hvilerom. Den behandlende legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, og ved utslipp gir anbefalinger om diett, medisinering, restriksjoner, etc.

I den første uken etter operasjonen bør du begrense fysiske aktiviteter og ikke løfte vekter, du kan ikke ta et bad (bare dusj). På dette tidspunktet er det uønsket å komme bak rattet til en bil, og hvis pasientens arbeid er forbundet med transport av gods eller passasjerer, bør den ikke kjøres i minst 6 uker.

Livet etter stenting innebærer overholdelse av visse anbefalinger. Etter at stent er installert, begynner pasientens hjerterehabilitering. Dens grunnlag er kosthold, treningsterapi og positiv holdning.

 • Fysioterapi bør praktiseres nesten daglig i minst 30 minutter. Pasienten skal bli kvitt overflødig vekt, ta form i muskelen, normalisere trykket. Sistnevnte reduserer sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt og blødning. Redusere fysisk aktivitet bør ikke være og etter rehabilitering.
 • Spesiell oppmerksomhet bør utvises på mat - Det er nødvendig å observere en bestemt diett som ikke bare vil normalisere vekten, men også påvirke risikofaktorene for manifestasjon av IHD og aterosklerose. Kostholdet etter stenting av blodkarene i hjertet eller andre fartøy bør være rettet mot å redusere indikatorene for "dårlig" kolesterol - LDL (lavdensitets lipoproteiner).
  Ernæring etter et hjerteinfarkt og stenting bør være underlagt følgende regler:

 1. Minimere fett - det er nødvendig å utelukke matvarer som inneholder animalsk fett: fett kjøtt og fisk, høyverdige meieriprodukter, kaviar, skalldyr. I tillegg bør du gi opp sterk kaffe, te, kakao, sjokolade og krydder.
 2. Tvert imot må mengden av produkter med høyt innhold av flerumettede fettsyrer økes.
 3. Inkluder i menyen flere grønnsaker, frukt, bær og frokostblandinger - de inneholder komplekse karbohydrater og fibre.
 4. Å lage mat i stedet for kremaktig, bruk bare vegetabilsk olje.
 5. Begrens inntaket av salt - ikke mer enn 5 gram per dag.
 6. Del maten i 5-6 mottakelser, sistnevnte gjøres senest tre timer før sengetid.
 7. Den daglige kalorien av alle brukte produkter bør ikke overstige 2300 kcal.
 • Behandling etter stenting er svært viktig, så etter pasienten i seks måneder til et år må pasienten ta medisin daglig. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er ikke mer, men årsaken til aterosklerose har forblitt, så vel som risikofaktorene.
 • Selv om pasienten føler seg godt, etter at stenten er innført, bør han:

  1. Ta medisiner foreskrevet av legen din for å hindre risikoen for blodpropp. Vanligvis er dette Plavix og aspirin. Dette forhindrer effektivt trombose og tilstopning av blodkar, og som et resultat reduserer risikoen for hjerteinfarkt og forlenger forventet levealder.
  2. Følg anti-kolesterol dietten og ta medikamenter som senker kolesterolet i blodet. Ellers vil utviklingen av aterosklerose fortsette, noe som innebærer at nye plaketter kommer til å se ut, noe som reduserer fartøyene.
  3. Ved økt trykk, ta medisiner for å normalisere det - ACE-hemmere og betablokkere. Dette vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag.
  4. Hvis en pasient lider av diabetes mellitus, følg en streng diett og ta medisiner for å normalisere blodsukkeret.

  Mange pasienter er bekymret for spørsmålet: kan de få et funksjonshemning etter stenting? Operasjonen forbedrer en persons tilstand og gir ham normal arbeidsevne. Derfor er stenting i seg selv ikke en indikasjon på formålet med et funksjonshemning. Men i nærvær av samtidig forhold kan pasienten henvises til ITU.

  Sammenligning av stenting og shunting: deres fordeler og ulemper

  Hvis du sammenligner det som er best - stenting eller shunting, må du først bestemme hvordan de er forskjellige.

  Stenting, i motsetning til shunting, blir endovaskulærmetoden utført uten å åpne brystet og utføre store snitt. Bypassoperasjon er imidlertid oftest en kavaloperasjon. På den annen side er shuntinstallasjonen en mer radikal metode som gjør det mulig å takle stenose med flere obstruksjoner eller fullstendig overlapping. Stenting i slike situasjoner blir ofte gjort ubrukelig eller umulig.

  Stenting brukes oftest til å behandle unge pasienter med små endringer i blodkar. Eldre pasienter med alvorlige lesjoner viser fortsatt shuntinstallasjon.

  I stentoperasjonen er lokalbedøvelse tilstrekkelig, og når shunt er installert, er det ikke bare nødvendig å bruke generell anestesi, men også å koble pasienten til kardiopulmonal bypass.

  Risikoen for blodpropper som oppstår etter stenting tvinger pasientene til å ta spesielle stoffer i lang tid. I tillegg er restenose mulig. Nye generasjoner av stenter hjelper selvfølgelig med å løse disse problemene, men likevel skjer dette. Shunts er heller ikke ideelle - de, som alle fartøyer, er utsatt for degenerative prosesser, aterosklerose etc., derfor kan de etter en stund svikte.

  Tidspunktet for gjenoppretting er også forskjellig. Etter minimal invasiv stenting kan pasienten forlate klinikken neste dag. Shunting innebærer en lengre periode med utvinning og rehabilitering.

  Begge metodene har sine ulemper og fordeler, og deres kostnader varierer. Valget av behandlingsmetode skjer individuelt og avhenger kun av sykdommens karakteristikker i hvert tilfelle.

  Kostnad for kirurgi for stenting

  Hvor mye koster stenting av hjerteskjærene? Først av alt avhenger kostnadene ved operasjonen av arteriene for å jobbe med, så vel som på landet, klinikken, instrumentene, utstyret, typen, antall stenter og andre faktorer.

  Dette er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt røntgenoperativt operasjonsrom utstyrt med komplisert dyrt utstyr. I Russland, som i andre land hvor slike operasjoner utføres, blir de utført i henhold til de nyeste metodene av høyt kvalifiserte spesialister. så det kan ikke være billig.

  Priser for stenting av hjerteskjærene varierer i forskjellige land. For eksempel, Stenting i Israel koster fra 6000 euro, i Tyskland - fra 8 tusen, i Tyrkia - fra 3,5 tusen euro. I russiske klinikker er denne prosedyren litt lavere til en pris - fra 130 tusen rubler.

  Stenting er en av de mest populære operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er lavt traumatisk, gir gode resultater og krever ikke lang gjenoppretting. Alt som pasienten skal gjøre i rehabiliteringsperioden, er å observere dietten, for ikke å unngå fysisk anstrengelse og ta medisiner.

  Stenting av hjertekarene - en karakteristikk

  Aterosklerose, innsnevring av koronararteriene, er den vanligste sykdommen i den moderne verden. Aterosklerotiske plakkene tetter blodårene og gir ikke nok blod til å gå til hjertet. Konsekvensen av denne blokkaden er oksygen sult av myokardiet (iskemi), og utviklingen av et hjerteinfarkt.

  Stenting av hjertekarrene er et kirurgisk inngrep som utføres for å utvide lumen på fartøyet og sikre en normal blodstrøm. Prosedyren begynte å bli mye brukt ikke så lenge siden, men det har allerede vist seg godt og er i dag en av de vanligste kardiologiske operasjonene.

  Oftest er årsaken til brystsmerter, særlig med fysisk anstrengelse, forekomsten av strekk i hjertets hjerteslag (kranspulsårer). Jo mer innsnevring, jo mer smerte kan oppstå. Til slutt kan arterien helt lukke (okklusjon), noe som fører til utvikling av hjerteinfarkt.

  For å diagnostisere koronar hjertesykdom, bør en rekke undersøkelser utføres, den mest nøyaktige som er koronar angiografi. Avhengig av alvorlighetsgraden av endringene i hjerteskarene, vil en optimal behandlingsmetode bli foreslått.

  Den mest moderne og effektive metoden for behandling av stenotiske lesjoner av kranspulsårene og akutt myokardinfarkt er primært ballongangioplastikk og stenting av sårens arterier. Prosedyren for ballongangioplastikk kan utføres både samtidig i koronarangiografi, og etter noen, ikke veldig lang tid.

  I noen tilfeller er det ifølge koronar angiografi (forekomsten av flere stenoser av kranspulsårene) og hvis det ikke er mulig å utføre angioplastikk, anbefales aortokoronary shunting.

  Foreløpig forberedelse til operasjonen

  Før operasjonen undersøkes pasienten som standard, i samsvar med preoperative preparatstandarder. Hvis tilstedeværelsen av en samtidig sykdom er identifisert, kan legen foreskrive en ytterligere undersøkelse.

  Foreskrevet tid før den planlagte operasjonen må en person gjøre uten mat, og derfor reservert reseptbelagte medisiner som korrigerer diabetes mellitus.

  De resterende legemidlene er etter skjønn fra legen. I tillegg, før stenting, er en medisin foreskrevet (klopidogrel), som forhindrer dannelsen av blodpropper.

  Selv om hans avtale er vist 72 timer før operasjonen, er det mulig å ta en betydelig dose rett før stenting. Dette alternativet er uønsket, da konsekvensene kan være noen gastrisk komplikasjoner.

  Stenting kan utføres i en nødsituasjon eller på en planlagt måte. I en nødoperasjon må du først utføre et koronar angiogram (CAG), som resulterer i en beslutning om å sette stenten straks inn i karene.

  Forberedelse til operasjonen i dette tilfelle reduseres til innføring i pasientens antikoagulanter og antiplatemidler - produkter som hindrer blodkoagulasjon økes (for å forhindre tromboser). Som regel brukes heparin eller klopidogrel (warfarin, xarelto, etc.).

  På kvelden på kvelden til operasjonen er det mulig å få et lett kveldsmåltid. Det er sannsynlig at det vil være nødvendig å avbryte noen hjertedroger, men bare på resept av den behandlende legen. Frokost før kirurgi er ikke tillatt.

  Hvilke tester skal jeg gjøre før stenting?

  Før pasienten mottar en henvisning til stenting, må han gjennomgå en rekke diagnostiske tester. Disse studiene vil gi legen en ide om den generelle tilstanden av helse, samt bidra til å identifisere de skjulte patologiene i hjertet og blodkarene, som av en eller annen grunn ikke umiddelbart oppdages.

  Til obligatoriske undersøkelser bærer:

  • Generelle og biokjemiske blodprøver, inkludert screening for hepatitt, HIV og syfilis;
  • koagulogram (analysen gir en ide om koagulasjonsprosessene og bidrar til å identifisere deres brudd);
  • ECG;
  • Ultralyd undersøkelse av øvre eller nedre ekstremiteter med Doplerography (avhengig av hvilken tilgang som skal velges);
  • generell analyse av urin.

  Basert på resultatene blir det trukket konklusjoner om pasientens generelle helse, kan det forventes mulige komplikasjoner av kirurgisk inngrep.

  Indikasjoner for stenting

  Hovedangivelsen for stenting er iskemisk hjertesykdom. Prosedyren utføres imidlertid ikke av alle pasienter med denne diagnosen. Manipulering utføres i følgende tilfeller:

  • Medikamentterapi eliminerer ikke effektivt symptomene på hjertesykdom;
  • ved hjelp av koronarangiografi ble muligheten for stentinstallasjon og effektivitet av manipulasjon bekreftet (innsnevring er begrenset i område, venstre kranspulsår ikke påvirket, distalarterien er den mest tynne);
  • en pasient med angina pectoris trenger å opprettholde fysisk aktivitet;
  • diagnostisert alvorlig angina, ledsaget av alvorlig smerte bak brystbenet, pasientens tilstand betraktes som preinfarkt;
  • tidlig periode med hjerteinfarkt (jo tidligere, desto bedre), hvis sykehuset har utstyr for intervensjoner;
  • rehabiliteringsperiode etter et hjerteinfarkt, uavhengig av rehabiliteringsstadiet (jo tidligere en stent er installert gjenoppretter oksygen til myokardet, jo bedre);
  • restenos på bakgrunn av angioplastikken av hjertesirkene som allerede er utført.

  Kontra

  Til tross for den høye sikkerheten til intravaskulær kirurgi, er det flere viktige kontraindikasjoner for denne metoden for å gjenopprette blodstrømmen. Kardiologer utelukker som regel ikke stenting på slike faktorer:

  • umuligheten av å introdusere en stent på grunn av en storskala vaskulær lesjon, da, etter diagnose, ikke var den nøyaktige plasseringen av blokkaden bestemt;
  • hemofili og lavt blod koagulerbarhet; diameter av den berørte arterien mindre enn 2 mm;
  • pasientens allergi mot et kontrastmiddel, spesielt til et jodidpreparat;
  • respiratorisk insuffisiens; patologi av nyrer og lever; akutte smittsomme sykdommer;
  • alvorlig tilstand hos pasienten (lavt blodtrykk, nedsatt bevissthet, sjokk, etc.);
  • kreftvektorer i et forsømt stadium.

  Hva er stenter?

  Stenten er et rammeverk som ikke lar fartøyet smale. I dag i medisin for stenting av hjertet karene kan brukes implantater laget av forskjellige materialer.

  Stents laget av rustfritt stål eller spesielle medisinske legeringer brukes oftest. Ulempen med disse konstruksjoner er at de ofte er smalere ved den samme mekanisme som for fartøyene, og legen må installeres tilleggsskinne på toppen av den eksisterende, som har en negativ innvirkning på elastisiteten av fartøyet.

  Ikke så lenge siden begynte stenter med et stoffbelegg å bli brukt. På grunn av spesialbehandling er disse strukturene tilstoppet mye langsommere, og risikoen for gjentatt innsnevring reduseres fra 30% til 5%.

  Sist brukte de nylig introduserte biosløselige stentene. De er laget på basis av melkesyre, blandet med medisiner. Et slikt design oppløses helt etter 1,5-2 år og minimerer risikoen for blodpropper.

  Stents kan også variere i måten de er laget på:

  • i form av et sylindrisk rør (rørformet);
  • Ring, bestående av individuelle lenker;
  • wire, laget av wire;
  • maske, laget på basis av et vevet nett.

  Faser av operasjonen

  Etter at den behandlende legen har etablert en nøyaktig diagnose, er pasienten forberedt på endovaskulær operasjon. Før stenting av hjerteskjærene er tillatt bare en diettmiddag, om morgenen kan du ikke spise mat.

  Før den planlagte operasjonen blir ofte legemidler administrert til pasienter som stopper høy blodkoagulasjon. Slike midler som: Warfarin, Heparin, etc., brukes vanligvis for å forhindre trombusdannelse. Etter innføring av blodfortynnere fungerer hjertekirurger i henhold til følgende stadier:

  1. Lokalbedøvelse innen kateterplassering.
  2. Installering av introduceren - et rør som etter anestesi er gjort en punktering i lårbenet eller inngripsarterien.
  3. Innføringen av jodidkontrastmedium i karene, slik at det er mulig å kontrollere prosessen gjennom røntgenutstyr.
  4. Innføring av en stent med en ballong til det berørte fartøyet til stedet for blokkaden under kontroll av en dataskanning.
  5. Inflatie av ballongen, der stenten åpner og presser inn i karetveggenerosklerotiske plaketter.
  6. Gjentatt inflasjon av ballongen for normal fiksering av stenten.
  7. Ekstraksjon av mikrokirurgisk utstyr fra fartøyet.
  8. Sy på snittet.

  Vanligvis, etter denne operasjonen er det ingen komplikasjoner, men noen ganger kan det forekomme mindre skade på hjertesykdommene og blødningen. I sjeldne tilfeller er det brudd på sirkulasjonen av nyrene og hjernens aktivitet. I tillegg er trombose mulig - koagulering av stenten med blodpropper.

  I hovedsak utfører kvalifiserte hjertekirurger vellykket endovaskulær operasjon, hvoretter pasienten er på sykehuset bare 3 til 5 dager, hvorpå personen uttømmes. For å konsolidere resultatet og opprettholde patency av fartøyene i mange år, bør noen anbefalinger følges:

  • Minimal fysisk aktivitet.

  Innen 1 - 2 uker etter operasjonen, er pasienten ikke lov til å trene. En person kan gå tilbake til normalt liv etter 1,5 måneder. Men samtidig bør tung fysisk arbeid utelukkes.

  For å raskt gjenopprette kroppen, foreskriver legene prosedyrene LFK. Det anbefales ikke å kjøre en lege i de første 2 til 3 måneder.

  Med slike lesjoner i kardiovaskulærsystemet, bør man ikke spise mat med høyt fett og karbohydrater. Fra salte og krydrede retter skal kastes.

  I dietten bør det bare være kostholdsstoffer, frukt, grønnsaker, fisk og vegetabilsk fett. Det er nødvendig å overvåke mengden sukker og kolesterol i blodet.

 • Mottak av medisiner.

  Med denne patologien viser et konstant inntak av medisiner. Legene foreskriver beta-blokkere med hyppige hjerteslag og smerter (Egilok, Anaprilin, etc.). Atorvastatin eller Atoris er foreskrevet for å redusere risikoen for atherosklerose.

  I tillegg må du ta antikoagulantia: Clopidogrel, Fluvastatin, Warfarin, Plavix, Magnikor, etc. For å normalisere nivået av kolesterol, ta statiner.

 • Survey. I løpet av noen uker etter stenting er det nødvendig å lage et EKG, for å gjennomgå et studium på lipidparametere og blodpropp. Et år senere er det nødvendig med koronar angiografi.

  Mulige komplikasjoner

  Vanlige komplikasjoner inkluderer:

  • nedsatt nyrefunksjon
  • allergi mot røntgenkontrastmiddel;
  • trombusdannelse i stentområdet;
  • hjerteinfarkt;
  • skade på veggene i kranspulsårene;
  • slag;
  • forstyrrelse av hjerterytmen.

  Gruppe av lokale komplikasjoner:

  • hematom ved punkteringsstedet;
  • knuste hematom
  • blødende punktering.

  Sannsynligheten for komplikasjoner øker:

  • alderdom;
  • allergiske reaksjoner på medisiner;
  • fedme;
  • alkoholisme;
  • røyking,
  • Det nylig overførte myokardinfarkt eller lungebetennelse;
  • diabetes.

  Sammenligning av stenting og shunting

  Stenting refererer til endovaskulær kirurgisk teknikk, dvs. utført transdermalt, uten å åpne thoraxen og uten behov for store snitt. Bypass kirurgi er en mye mer traumatisk, abdominal operasjon.

  I dette tilfellet refererer shunting til mer radikale måter å overvinne stenose mot bakgrunnen av flere hindringer, eller til og med med fullstendig lukning av det vaskulære lumen. I slike tilfeller er stenting etter et hjerteinfarkt ofte umulig eller gir ikke det ønskede resultatet.

  Shunting utføres under generell anestesi, og lokalbedøvelse er tilstrekkelig til å utføre stenting-operasjonen. Stenting brukes vanligvis til å behandle pasienter i ung alder. Mens eldre mennesker har større sannsynlighet for å få bypassoperasjon.

  I den postoperative perioden er pasienter som gjennomgikk stenting tvunget til å ta medisiner. Først av alt snakker vi om forebygging av blodpropper. I tillegg til trombi er restenose sannsynlig. Shunting er heller ikke ideell: det kan være degenerative prosesser, utvikling av aterosklerose.

  Gjenopprettingsperioden er ikke den samme når det gjelder tid. Etter stenting forlater pasienten sykehuset etter en dag. Etter shunting er gjenopprettingsperioden lengre: pasienten er utslettet ikke tidligere enn 5-10 dager, og rehabiliteringsforanstaltninger tar mer tid.

  Valget av en bestemt behandlingsmetode skjer individuelt og avhenger av sykdommens karakteristika og pasientens tilstand. De viktigste metodene for å utvide fartøyene som er berørt av aterosklerose, er shunting og stenting.

  Shunting er en operasjon som involverer snittet av thoraxen med etterfølgende suturering og en lang rehabiliteringsperiode. Stenting av hjerteskjærene er blottet for disse ulempene, siden en slik operasjon:

  • Det er lite traumatisk.
  • Krever ikke anestesi (under lokalbedøvelse).
  • Det innebærer ikke langvarig postoperativ gjenoppretting av pasienter.

  Men med alle de åpenbare fordelene ved stenting-metoden, gjør spesialister i enkelte tilfeller fortsatt et valg som ikke er til fordel for dem, og stopper ved bypass-operasjonen. Her er alt individuelt og avhenger av pasientens tilstand, alvorlighetsgraden og området av vaskulær lesjon med aterosklerotiske plakk.

  Postoperativ periode og rehabilitering

  Etter en slik kirurgisk inngrep som stenting, må pasienten i noen tid observere hvilerom. Den behandlende legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, og ved utslipp gir anbefalinger om diett, medisinering, restriksjoner, etc.

  I den første uken etter operasjonen bør du begrense fysiske aktiviteter og ikke løfte vekter, du kan ikke ta et bad (bare dusj). På dette tidspunktet er det uønsket å komme bak rattet til en bil, og hvis pasientens arbeid er forbundet med transport av gods eller passasjerer, bør den ikke kjøres i minst 6 uker.

  Livet etter stenting innebærer overholdelse av visse anbefalinger. Etter at stent er installert, begynner pasientens hjerterehabilitering. Dens grunnlag er kosthold, treningsterapi og positiv holdning.

  1. Fysioterapi bør praktiseres nesten daglig i minst 30 minutter.

  Pasienten skal bli kvitt overflødig vekt, ta form i muskelen, normalisere trykket. Sistnevnte reduserer sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt og blødning.

  Redusere fysisk aktivitet bør ikke være og etter rehabilitering.

 • Spesiell oppmerksomhet bør tas hensyn til ernæring - det er nødvendig å overholde en bestemt diett som ikke bare vil normalisere vekten, men også påvirke risikofaktorene for manifestasjon av IHD og aterosklerose.

  Kostholdet etter stenting av blodkarene i hjertet eller andre fartøy bør være rettet mot å redusere indikatorene for "dårlig" kolesterol - LDL (lavdensitets lipoproteiner).

  Ernæring etter et hjerteinfarkt og stenting bør være underlagt følgende regler:

  • Minimere fett - det er nødvendig å utelukke matvarer som inneholder animalsk fett: fett kjøtt og fisk, høyverdige meieriprodukter, kaviar, skalldyr. I tillegg bør du gi opp sterk kaffe, te, kakao, sjokolade og krydder.
  • Tvert imot må mengden av produkter med høyt innhold av flerumettede fettsyrer økes.
  • Inkluder i menyen flere grønnsaker, frukt, bær og frokostblandinger - de inneholder komplekse karbohydrater og fibre.
  • Å lage mat i stedet for kremaktig, bruk bare vegetabilsk olje.
  • Begrens inntaket av salt - ikke mer enn 5 gram per dag.
  • Del maten i 5-6 mottakelser, sistnevnte gjøres senest tre timer før sengetid.
  • Den daglige kalorien av alle brukte produkter bør ikke overstige 2300 kcal.
 • Behandling etter stenting er svært viktig, så etter pasienten i seks måneder til et år må pasienten ta medisin daglig.

  Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er ikke mer, men årsaken til aterosklerose har forblitt, så vel som risikofaktorene.

  Selv om pasienten føler seg godt, etter at stenten er innført, bør han:

  • Ta medisiner foreskrevet av legen din for å hindre risikoen for blodpropp. Vanligvis er dette Plavix og aspirin. Dette forhindrer effektivt trombose og tilstopning av blodkar, og som et resultat reduserer risikoen for hjerteinfarkt og forlenger forventet levealder.
  • Følg anti-kolesterol dietten og ta medikamenter som senker kolesterolet i blodet. Ellers vil utviklingen av aterosklerose fortsette, noe som innebærer at nye plaketter kommer til å se ut, noe som reduserer fartøyene.
  • Ved økt trykk, ta medisiner for å normalisere det - ACE-hemmere og betablokkere. Dette vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag.
  • Hvis en pasient lider av diabetes mellitus, følg en streng diett og ta medisiner for å normalisere blodsukkeret.
 • Mange pasienter er bekymret for spørsmålet: kan de få et funksjonshemning etter stenting? Operasjonen forbedrer en persons tilstand og gir ham normal arbeidsevne.

  Derfor er stenting i seg selv ikke en indikasjon på formålet med et funksjonshemning. Men i nærvær av samtidig forhold kan pasienten henvises til ITU.

  Hvor fort er det tilstoppet og gjennom hvor mange det er nødvendig å bytte stenter

  Graden av stentstopping er i stor grad avhengig av pasientens generelle helse, i samsvar med anbefalingene han mottok fra legen etter uttak fra sykehuset. I gjennomsnitt, med gunstige nåværende stent klær etter 4-5 år og deretter krever utskifting. Imidlertid er stentproppingsprosessen i flere tilfeller raskere, og dette forklares vanligvis av tilstedeværelsen av samtidige patologier.

  I de fleste tilfeller utføres stenting av hjertekarene ved bruk av transfemoral tilgang. Dette betyr at pasienten ikke trenger en generell anestesi, ingen brystdisseksjon utføres, og stenten kommer inn i kroppen gjennom den felles lårbenet.

  I en rekke tilfeller er stenting med transfemoral tilgang umulig ved koronarografi. Ofte skjer dette hvis pasienten er diagnostisert med Lerishs syndrom (obstruksjon av abdominal delen av aorta og dens store grener).

  I dette tilfellet er det mulig å bruke transradial tilnærming, som gjør at stenten kan settes inn gjennom den radiale arterien som ligger på underarmen.

  Stenting av hjertekarene er en operasjon som ikke beskytter mot gjentatt innsnevring av fartøyet, men reduserer signifikant intensiteten i den patologiske prosessen. Pasienter som gjennomgår kirurgi, anbefales å gjennomgå en serie tester hver sjette måned for å sikre at designet fortsatt er i stand til å utføre sin funksjon.

  • Ultralyd i hjertet og blodkarene;
  • koagulasjon;
  • koronar angiografi.

  Data oppnådd som følge av koronar angiografi anses å være avgjørende. Denne studien tillater bruk av en kombinasjon av radiografi og forstoppelse for å bestemme hvor mye stenten er tilstoppet og blodstrømmen i stedet for stedet er forstyrret.

  Koronar angiografi gjør det også mulig å fastslå om det er forstyrrelser i blodstrømmen i andre deler av koronarbeinene.

  Ved hvilke sykdommer ødelegger enheten raskt

  Den raske forverringen av stenter skjer under påvirkning av tre hovedfaktorer:

  • Krenkelse av vaskemuren - er hovedsakelig ikke-spesifikk for noen sykdom og utvikler seg hvis endotelet i fartøyet for tykt dekker stenten, noe som fører til innsnevring av fartøyets lumen.
  • Blødersykdommen - kan oppstå på grunn av ytre faktorer (overoppheting, dehydrering), eller med kroniske sykdommer (arteriosklerose fermentopathy, parasittsykdommer, kroniske leversykdommer).
  • Senker blodstrømmen - er hovedsakelig akkompagnert av anginaangrep og forklares av spasmodiske små fartøy som gir blodstrømmen i hjertemuskelen.

  Diabetes mellitus anses av leger som en sykdom som kan føre til en akselerert forverring av stenten, men forekomsten av diabetes er ikke en kontraindikasjon for intervensjonen.

  Hvis sykdommen er i kompensert stadium (pasienten kontrollerer glukosenivået, tar den anbefalte behandlingen, observerer kostholdet), så har diabetiske vaskulære lesjoner minimal effekt på stentplassering.

  Pasienter med uncompensated diabetes mellitus er i de fleste tilfeller nektet stenting, siden risikoen for komplikasjoner er høy.

  Medisinering etter hjerteoperasjon

  Etter inngrepet, foreskrives legemidler som reduserer risikoen for trombose av stenten uten feil. Det mest berømte stoffet i denne gruppen er Plavix. Varigheten av å ta stoffet diskuteres separat og avhenger av stenten:

  • Etter et akutt koronarsyndrom, ikke mindre enn 1 år.
  • Ved installasjon av en stent med et medisinsk dekning på minst 1 år.
  • Når du installerer en stent uten et stoffbelegg i minst 1 måned.

  Det bør huskes at nesten alle stoffer som pasienten tok før intervensjonen, også er obligatorisk for bruk, er det mulig å korrigere doseringene. Spesiell oppmerksomhet bør gis til nivået av kolesterol og inntak av statiner. Målnivået for LDL er 1,8 mmol og lavere.

  De viktigste feilene og misforståelsene om stenting av hjerteskjermer:

  • Etter operasjonen trenger du ikke å drikke medisin, fordi en kur kommer.

  Ekstremt farlig vrangforestilling. Etter stentning av koronararteriene øker betydningen av medisinering mange ganger.

  Det er ingen kur, livskvaliteten øker betydelig, risikoen for kardiovaskulære katastrofer og kardiovaskulær død er redusert dersom operasjonen utføres i henhold til indikasjonene.

 • Etter operasjonen vil kostnaden for narkotikabehandling reduseres.

  Det er ikke slik. Stenting er en indikasjon på bruk av Plavix, kostnaden av dette stoffet er ganske betydelig i dag, så kostnaden for behandling ikke vil redusere. Men selvfølgelig vil pasientens arbeidskapasitet bli bedre.

 • Etter operasjonen blir det ingen begrensninger.

  Dette er ikke tilfelle, så nøye overvåke blodtrykk og å behandle hypertensjon (hvis det var tidligere, eller dukket opp for første gang), med samme omhu du trenger for å overvåke nivået av sukker og glykosylert hemoglobin hos pasienter med diabetes fortsatt røyker ikke, og du må følge for vekt.

 • Plavix er veldig dyrt, kan den erstattes med zilt.

  Formelt er zilen en generisk plavix, men du bør vite at studier av det samme som i Plavix zilith-effektivitet ikke er tilgjengelige, derfor er erstatning bare mulig på egen risiko. Vi kan ikke gi en slik anbefaling.

 • Strømforsyning

  Den nest viktigste komponenten av terapi er diettoverensstemmelse. "Mat er en kur." Disse ordene tilskrives Hippokrates, og selv nå kan vi fortsatt bekrefte deres autentisitet.

  Spesiell ernæring etter stenting er ikke bare forebygging av hjerteproblemer, som kanskje vil oppstå, og kan ikke oppstå i fremtiden. Dette er en kur.

  Dessverre følger ikke alle pasientene de anbefalte kostholdsretningslinjene. Og vi kan uten tvil hevde at dette spiller en stor rolle i den høye forekomsten av angina tilbakevending og gjentatt stenting.

  Kostholdsterapi etter stenting av koronarbeinene bør være basert på følgende prinsipper.

  • Begrensning i diett av animalsk fett.

  Dette betyr en reduksjon av forbruket av slike produkter som fett kjøtt (lammekjøtt, svinekjøtt), lard, halvfabrikata, margarin.

  Ikke spis store mengder smør, oster, rømme, krem. Det er også nødvendig å begrense forbruket av egg til 3-4 deler per uke. Alle fettstoffer er fremtidige kolesterolplakk som vil gjenoppta symptomene på IHD etter stenting.

 • Begrensning av raffinerte karbohydrater, søtsaker.

  Av produktene som ofte er på bordet ditt, må du slette søtsaker (de skal erstattes med tørket frukt), overflødig sukker, bakevarer, karbonatiserte drikker etc. I kroppen blir karbohydrater til fett, derfor er det verdt å gi opp den søte til det maksimale.

  Det forårsaker væskeretensjon og økt blodtrykk. Mange pasienter med iskemisk hjertesykdom som har gjennomgått stenting har hypertensjon. De bør være spesielt oppmerksom på denne anbefalingen. Mengden salt bør reduseres til 3-4 gram per dag (en halv teskje).

  Vær forsiktig: Mange ferdige matvarer (hermetikk, brød, etc.) inneholder salt i sammensetningen, slik at forbruket bør begrenses til mer eller mindre avhengig av hva mat er til stede i dietten.

 • Begrensning av forbruket av kaffe og andre drikker og produkter som inneholder koffein (sterk te, sjokolade, kakao).

  Koffein forårsaker vasospasme og økt hjertefunksjon, noe som skaper økt byrde på kardiovaskulærsystemet og skadet pasienter med iskemisk sykdom og overført stenting.

  Imidlertid er det nødvendig å forstå: kostholdet krever ikke et fullstendig avslag på kaffe, med kontrollert blodtrykk og fravær av alvorlige symptomer, det kan konsumeres i små mengder. Det er bedre å velge naturlig arabica - det er mindre koffein i det enn i robusta, og enda mer enn i løselig kaffe.

 • Tilsetning av vegetabilske oljer, friske grønnsaker og frukt, fisk til kostholdet (bruk minst 2 ganger i uken).

  Alt dette forhindrer utviklingen av aterosklerose. Kostfiber plante mat binde og fjerne kolesterol fra tarmen, omega-flerumettede fettsyrer og fiskeoljer redusere innholdet av skadelige blodlipider (low density lipoproteiner, triglycerider) og økt mineralinnhold (high density lipoprotein).

 • fysisk trening

  Fysisk aktivitet er en av de viktigste livsstilsbetingelsene etter stenting. Regelmessig belastning reduserer utviklingen av aterosklerose, trener hjertemuskelen, fremmer stabilisering av blodtrykket, har en generell helseeffekt på kroppen.

  Det er også viktig at sporten hjelper kroppen å forbrenne fett, noe som betyr å opprettholde normal vekt og blodkolesterolnivå. Komplekser av øvelser som passer alle pasientene etter stenting eksisterer ikke.

  Regimet og intensiteten av opplæringen er bygget individuelt, avhengig av tilstanden til personen, listen over sykdommene hans, toleransen for lastene. Alt dette er etablert av kardiologen.

  Pasienten som gjennomgikk denne operasjonen, bør være forberedt på det faktum at han fra nå av vil spille idrett minst 4-5 ganger i uken. Av spesifikke typer trening anbefales det spesielle øvelser LFK, turgåing, sykling, svømming, jogging.

  Sport som er ledsaget av "eksplosive" belastninger, krever betydelig fysisk innsats og potensielt truer med skader (løfte vekter, boksing), anbefales ikke.

  Når det gjelder fysisk aktivitet, er det viktig å nevne den seksuelle aktiviteten etter overført stenting. For å lede et seksuelt liv er det mulig i en vanlig modus, for å forny den det er løst når som helst så snart pasienten vil føle seg i det eller dette behovet.

  På anbefaling av en lege før samleie, kan du ta nitroglyserin, så vel som før en annen form for trening. Dette er imidlertid ikke alltid nødvendig.

  Forventet levetid etter stenting

  En kardiolog er en lege som ofte leder og ser på sine pasienter i årevis. Iskemisk hjertesykdom er et kronisk fenomen, så det er ikke noe overraskende i dette. Noen ganger må du håndtere slike historier: En person utvikler hypertensjon, angina, da har han et hjerteinfarkt, han er stenting.

  Etter dette "eventyret" slutter ikke: periodisk blir pasienten sykehus med hypertensive kriser. Etter en stund gjenopptar angina sin, blir han igjen utsatt for stenting eller til og med koronar bypassoperasjon...

  Gjentatte hjerteinfarkt, hjertesvikt er ikke sjeldne fenomener selv etter gjentatte operasjoner. Som et resultat føles en person mye verre enn han kunne, og varigheten av livet hans reduseres.

  Hvorfor skjer dette? Årsaken er ikke bare i insidiousness og faren for sykdommen, selv om, selvfølgelig, begge er helt iboende av iskemisk hjertesykdom. Ofte er det ugunstige resultatet av sykdommen bestemt av det faktum at en person ikke gjør nok for å forbedre sin tilstand og forlenge livet.

  Hvis du har gjennomgått stenting, og du ikke følger alle anbefalingene for en livsstil, er det på tide å tenke på å endre holdninger til behandling. Alle de ovennevnte tipsene er klare, enkle og gjennomførbare, du må bare følge dem, stadig og i god tro.

  For å sikre at resultatene av stenting var det beste og varte så lenge som mulig, anbefales det også å gjennomgå en kardiorehabilitering i et sanatorium. Etter stenting i hjertet og i hele kroppen, endrer hemodynamikken, slik at kroppen tar tid å tilpasse seg den.

  I tillegg, når stenting, er en fremmedlegeme faktisk satt inn i koronarbeholderen. Dette forårsaker en reaksjon fra immunsystemet og koagulerbarheten av blodet, skaper økt beredskap i kroppen for å akselerere utviklingen av koronar aterosklerose, forekomsten av blodpropp i karene, etc.

  Inpatientbehandlingstiden er ikke nok til å gjenopprette kroppen helt, så pasienter etter stenting anbefales hjertesvikt. Komplekset med helseforbedrende prosedyrer vil konsolidere resultatene av terapi og forbedre en persons tilstand.

  Kilde: «angiohelp.ru; nmedicine.net; sosudinfo.ru; medspecial.ru; cardio-life.ru; xn - 80aaadngudabmt8azad2b7d1i.xn - p1ai; prososud.ru; angiografiya.ru; asosudy.ru; 1poserdcu.ru; operaciya.info »

  Og er pasienten klar

  En av de viktigste stadier av stenting er forberedelse, det er på dette stadiet at alle mulige risikoer blir vurdert, nesten alle systemer og organer blir analysert, og medisinen administreres.

  Noen ganger er beslutningen om stenting utvidet i mange måneder, og noen ganger tar det flere timer eller minutter. Hva er forskjellen, og hvilke vanskeligheter kan pasienten møte i preoperativperioden?

  Akutt koronarsyndrom som indikasjon på inngrep

  Perkutane koronarintervensjoner i form av stenting eller angioplastikk er de vanligste metodene for å gjenopprette blodstrømmen i kranspulsårene. Såkalt, er sparing (beredskap) perkutan koronar intervensjon utføres snarest innen 12 timer etter inntreden av de første hjerteinfarkt symptomer, i fravær av behandling suksess trombolytiske midler.

  Hvis en pasient mistenkes for hjerteinfarkt, blir pasienten forberedt veldig raskt, siden hvert minutt teller.

  1. EKG. Oftest blir elektrokardiografi utført av ambulansens brigade, rett på stedet. Gjentatt EKG fjernes i intensivavdelingen eller intensivavdelingen, avhengig av hvor pasienten er bestemt.
  2. Bruk av trombolytika. Hvis EKG-dataene har en positiv dynamikk, og pasienten har direkte kontraindikasjoner for stenting, bestemmer legen om å utføre PCI eller ved hans fravær.
  3. Koronar angiografi. Diagnostiseringsprosedyren utføres i driftsenheten og krever ferdigheter og ferdigheter, i noen tilfeller, ifølge indikasjonene umiddelbart etter CAG, blir en stent plassert i den berørte kranspulsåren.

  Det er klart at spesielle anbefalinger for langsiktig bruk av narkotika, akkurat som for ernæring, nei. Beslutningen om å utføre stenting er tatt nesten umiddelbart, siden langvarig myokardisk iskemi er en smertefull og unødig byrde som ikke har den beste effekten på hjertemuskulaturens fremtidige arbeid.

  Du kan også lage planer for fremtiden før stenting

  I noen tilfeller utføres operasjonen av koronar stenting etter hjerteinfarkt.

  Dette gjelder tilfeller av sen behandling av pasienter for hjelp, når de samme 12 timer har gått langt, men stenting utføres i andre patologier av kranspulsårene:

  • iskemisk hjertesykdom og risikoen for å utvikle et stort myokardinfarkt - Stentningen av koronarkarene bidrar til å utvide lumen av arteriene som er berørt av aterosklerose, og derved gir hjertet nok blod og oksygen. I noen tilfeller er en slik operasjon nødvendig for en pasient med akutt infarkt, men senest innen 6 timer etter et angrep - hjelper dette med å raskt gjenoppta blodstrømmen i karene og redde en persons liv.
  • Lanserte aterosklerose i hjertet.
  • Lanserte sykdommer av arterier av nedre ekstremiteter - Som følge av denne patologien blir blodstrømmen i beina forstyrret, mot hvilken pasienten opplever alvorlige smerter i føttene, skinnene, baken og lårene når de går. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan pasienten utvikle gangren i ekstremiteter. Stenting av arteriene i nedre lemmer bidrar til å gjenopprette full blodstrøm og eliminere smertefulle opplevelser når du går.
  • Nedfallet av cerebral fartøy med aterosklerotiske plakk - Stokking av karoten arterier er et lavt traumatisk inngrep, der det er mulig å gjenopprette fartøyets lumen. Søvnige arterier gir blodstrøm til hjernen og dets metning med næringsstoffer og oksygen. Operasjonen består i å plassere en stent i fartøyets lumen og ytterligere spesialfiltre. Disse ekstra enhetene spiller rollen som en felle for blodpropper og små blodpropper, forsinker dem, men samtidig, uten å hindre full blodstrøm.
  • Gjentatt stenose av koronararterien etter angioplastikk - Omtrent halvparten av pasientene som gjennomgår operasjon på koronarbeholdere i løpet av første halvår av året etter inngrep, er det et tilbakefall av sykdommen - gjentatt innsnevring av fartøyets lumen på samme sted. For å redusere risikoen for tilbakefall, pasienten stenger også kranspulsårene under angioplastikk.
  • Hos pasienter med IHD som gjennomgått aortokoronar bypassoperasjon, Noen få år etter operasjonen kan stenose av shunt forekomme. I en slik situasjon blir coronary stenting av fartøyene et alternativ til å installere shunten på nytt.

  Ovennevnte patologier er ofte ikke haster, og krever derfor grundig diagnose. Her begynner de første avvikene fra pasientens ord, ettersom prosedyrene er utnevnt avhengig av utstyret til klinikkene med de eller andre diagnostiske enheter.

  Noen ganger er ekkokardiografi i en rekke byer utilgjengelig eller svært komplisert, slik at legen bare er avhengig av tilgjengelige forskningsmetoder. Så, hvilke diagnostiske metoder brukes til å bekrefte behovet for angioplastikk.

  Viktig! Det skal forstås at i kardiologi praksis angioplasti og stenting ofte uatskillelig som angioplastikk uten stentplassering - er kortvarig, og angioplasti uten stentplassering - er umulig.

  Det bør bemerkes at dette ikke er alle typer diagnostikk, siden de er avhengige av sykdommen og mulige indikasjoner og kontraindikasjoner, for eksempel, er koronar angiografi en av de mest populære og virkelig meningsfulle diagnostiske prosedyrer i kardiologi og tomographic studiene gir et fullstendig bilde av aterosklerotiske plaketter.

  Utvilsomt kan de holdes gratis, men de krever mye tid når det gjelder obligatorisk helseforsikring. I en rekke tilfeller er det praktisk talt ingen tid, akkurat som for dyre diagnostiske metoder.

  Slå på timeren

  Til tross for at tid brukt på diagnostisering og identifisering av behov for stenting og angioplastikk, er nesten nøkkelen til vellykket behandling av en rekke funksjoner, pasienter i økende grad er interessert i den tiden av intervensjonen, som, etter deres syn, er ganske farlig som virkelig bare delvis fordi suksessen avhenger direkte av spesialistens ferdigheter og hvilken type stent som er installert.

  Hvor lenge er operasjonen for stenting av kranspulsårene, avhenger hovedsakelig av kompleksiteten til stenosen, ofte tar det ikke mer enn en time. I noen tilfeller kan tiden variere i en større retning, uansett hvor nøyaktig det medisinske personalet har det.

  Viktig! Pasienten som står på operasjonstabellen for angioplastikk bør lytte til sensasjonene, da blodstrømmen under kirurgisk korreksjon stopper regelmessig helt og hver smertefull følelse er full av konsekvenser. Hvis noe forstyrrer seg under operasjonen, bør du umiddelbart informere legen om det.

  Hvordan alt fungerer

  Faktisk varer operasjonen ikke lenge, for det er vanligvis ikke vanskelig for en kvalifisert lege.

  tenting utføres i et spesielt utstyrt operasjonsrom under kontroll av radiografi. Som regel brukes lokalbedøvelse, men i tilfelle alvorlig motorisk eller psykomotisk stress, kan pasienten trenge å bruke sedativer. Hovedtrinnene for å installere en stent i koronararterien er presentert i tabellen nedenfor.

  Vær oppmerksom! Stentning av koronarbeinene utføres gjennom en liten punktering på lår eller underarm.

  Tabell: Stenting kurs:

  Vær oppmerksom på videoen: operasjonen tar ikke mer enn 30-40 minutter.

  Smertefulle opplevelser gjennom hele lengden er minimal, kun mildt ubehag er mulig ved punktering av perifer venen eller i brystregionen.

  Og så hva?

  Det ville virke, det er alt, intervensjon er fullført, blir blodtilførselen gjenopprettes, og det verste er over, men dette er ikke sant, fordi alle kirurgi er den perioden av gjenoppbygging og vaskulær stent er intet unntak. Ikke glem at når operasjonen ble utført punktering arterien, så umiddelbart etter operasjonen er brukt en trykkbandasje på injeksjonsstedet innførings (oftest er arterien på håndleddet eller lårarterie nær lysken).

  Fra plassen av forskyvning punkteres avhengig av pasientens aktive handlinger, så når du utfører stenting gjennom armen, kan han stå opp samme dag, men i tilfelle en operasjon gjennom lårbenet, bare den neste. Den postoperative perioden krever intensiv overvåkning i bare noen få timer, hvoretter pasienten plasseres i en vanlig menighet.

  Og plutselig skjer noe

  Operasjoner i hjertet eller ved siden av det forårsaker panikkfølelse hos mange pasienter, noen utsetter beslutningen om å installere en stent i den lange boksen nettopp på grunn av frykt. Uansett er stenting en minimal invasiv metode for intervensjon, så risikoen for komplikasjoner minimeres.

  Forutsi forekomsten av komplikasjoner hos en bestemt pasient er noen ganger vanskelig, fordi medisinske feil nesten ikke blir oppfylt, og den plutselige utviklingen av komplikasjoner er uforutsigbar.

  På punkteringsstedet

  På stedet for punkteringen kan det bli dannet såkalte lokale komplikasjoner. Oftest, med rettidig oppmerksomhet av medisinsk personell på problemet, er lokale komplikasjoner raske nok og bærer ikke fare.

  1. Arteriell blødning ved punkteringsstedet. Den blir undertrykt ved gjentatt påføring av et trykkbandasje.
  2. Dannelse av et hematom. Som med alle blåmerker, er kompresjon eller behandling med spesielle salver (heparinsalve) mulig etter en lang tid.
  3. Pulserende hematom. En pose som er dannet av filamenter av fibrin og strukturelle blodceller, krever en slik hematom krever kirurgens obligatoriske intervensjon.
  4. Arteriovenøs fistel. Den arterie og venekommunikasjon forårsaket av punkteringen krever også rettidig inngrep av en spesialist.

  Vanlige komplikasjoner

  Generelle komplikasjoner krever obligatorisk medisinsk inngrep, de kan utvikle seg umiddelbart under operasjonen eller noen få timer etter slutten:

  1. Allergisk reaksjon på kontrastmedium. Oftest utvikler det seg raskt, krever akutt omsorg, kan føre til nedsatt nyrefunksjon.
  2. Trombose og / eller restenose i stentområdet. Krever en andre operasjon.
  3. Traumatisering av arterieveggen.
  4. Myokardinfarkt. Det krever akutte tiltak for å eliminere symptomer og utvikling av komplikasjoner av hjerteinfarkt.
  5. Hjerneslag. Det krever inngrep av nevrologer, samt utnevnelse av spesielle medisiner og omsorg.
  6. Krenkelse av hjertets rytme. Krev utnevnelsen av spesielle medisiner for å gjenopprette rytmen i de første timene som begynner komplikasjonen.
  7. Dødelig utfall.

  Når du kan glemme operasjonen

  Å glemme å utføre stenting rett etter et ekstrakt fra sykehus, vil det være umulig. Etter operasjon og utslipp, er det nødvendig å konsultere en kardiolog som rettet til kirurgisk behandling.

  Behandlingen av postoperative pasienter er ofte ikke forskjellig fra vedlikeholdet til operasjonen. Den eneste forskjellen er at antall medikamenter tatt, og navnene deres er forskjellige fra tidligere. Vær forberedt på at undervisning og tidsplan for å ta medisiner vil bli skrevet på eget ark, og må ta piller for alarmen samtalen, men dette er midlertidig.

  Senere symptomer før bekymre dag og natt, vil forlate, og all tvil at hele ideen om stenting var dårskap, spredte seg. 80% av pasientene fjernet permanent sin frykt, uten å vite noe om lokale eller generelle komplikasjoner.

  Verdt eller ikke verdt det

  Tvil er normalt, men husk at den eneste sanne kontraindikasjonen for stenting er pasientens uenighet, så ingen tvinger noen.

  Ofte er kirurgi et tvunget mål på pasienter som allerede er lei av symptomene. Hvis spørsmålet er allerede en kant, så ikke la deg skremme, la den til eksperter, fordi hvis resultater fra studier stenting og angioplastikk ikke er nødvendig, så er det ingen grunn til panikk.

  Les Mer Om Fartøyene