Arteriell hypertensjon 1, 2, 3 grader

Hypertensjon - et syndrom vedvarende økning i arterielt trykk når det systoliske trykk over 139 mm Hg. st., og den diastolske er høyere enn 89 mm Hg. Art.

Det normale arterielle blodtrykk av en sunn person anses å være 120 og 80 mm Hg. (systolisk / diastolisk, henholdsvis). Det er to typer hypertensjon: primær (essensiell) hypertensjon og symptomatisk arteriell hypertensjon (den er sekundær).

Sannsynligvis møtte hver person minst en gang i sitt liv økt press, opplevde det selv eller lærte det gjennom klager over slektninger og venner. Ikke bare det hypertensjon er farlig i seg selv, så er det også en katalysator og føre til en rekke andre, mye mer alvorlige sykdommer, som ikke så sjelden er fatal.

Forskere av forskere har vist at endringer i indikatorer på en BP på 10 mm av en kvikksølvkolonne øker risikoen for forekomst av alvorlige patologier. Hjertet, karene, hjernen og nyrene lider mest. Det er disse organene som tar slaget, så de kalles også "målorganer". Fullstendig kurere denne sykdommen er umulig, men blodtrykket kan holdes under kontroll.

statistikk

Her er noen statistiske fakta:

 1. Arteriell hypertensjon ble påvist hos 20-30% av den totale voksne befolkningen.
 2. sykdom prevalens øker politisk alder: eldre mennesker 60-65 år insidensen så høyt som 50-65%.
 3. I en alder av 40 år er hypertensjon vanlig blant menn, mens etter 40 år blir det oftest diagnostisert hos kvinner. Dette forklares av den beskyttende effekten av østrogener, som ikke lenger er aktivt utviklet i overgangsalderen.
 4. Hos 90% av pasientene med arteriell hypertensjon er det ikke mulig å identifisere årsaken til patologien. Denne sykdomsformen kalles viktig, eller primær.
 5. 3-4% av pasientene har høyt blodtrykk på grunn av nyreproblemer, 0,1-0,3% - endokrine patologier. Aktivt stress på utvikling av hypertensjon utøves av stress, hemodynamiske, nevrologiske faktorer og bruk av medisiner.

Årsaker til utvikling

Hva er det, og hva er risikofaktorene? Årsakene til hypertensjon er svært varierte. I hjertet av delingen av hypertensjon i primær og sekundær er etiologien til denne sykdommen.

Den primære episoden oppstår uavhengig av bakgrunnen av visse risikofaktorer. Disse inkluderer:

 1. Arvelighet. Dessverre er dette den vanligste årsaken til sykdommen. Det er spesielt beklagelig at ingen medisiner kan modifisere denne risikofaktoren og redusere dens innvirkning på menneskers helse.
 2. Paul. Mest hypertensive sykdommer rammer kvinner, noe som forklares av den tilsvarende hormonelle bakgrunnen.
 3. Age. 55 år for kvinner og 60 år for menn er allerede vurdert risikofaktorer for utvikling av hypertensjon.
 4. Fedme. Overflødig kroppsvekt påvirker arbeidet i hjertet og fører til en rask uttømming av myokardiums energireserver (hjertemuskulatur).
 5. Diabetes mellitus.
 6. Overdreven eksponering for stress;
 7. Fysisk inaktivitet. Sykdommen i det 21. århundre er et brudd på arbeidet i ulike organer og systemer på grunn av en stillesittende livsstil.

Risikofaktorer øker blodtrykket gradvis, noe som fører til utvikling av hypertensiv sykdom.

Klassifisering av blodtrykksnivåer

I følge denne klassifiseringen, som ble vedtatt i 1999 av WHO, er følgende indikatorer klassifisert som "norm" for AD:

 1. Optimal - mindre enn 120/80 mm Hg. Art.
 2. Normal - mindre enn 130/85 mm Hg.
 3. Normal forhøyet - 130-139 / 85-89 mm Hg.

Og indeksene av arteriell hypertensjon er klassifisert i grader:

 • 1 grad (hypertensjon er mild) - 140-159 / 90-99 mmHg.
 • 2 grader (moderat hypertensjon) - 160-179 / 100-109 mm Hg.
 • 3 grader (hypertensjon alvorlig) - 180 og over / 110 og over
 • Borderline hypertensjon er 140-149 / 90 og under. (Dette innebærer en episodisk økning i blodtrykk etterfulgt av spontan normalisering).
 • Isolert systolisk hypertensjon er 140 og over / 90 og under. (Systolisk blodtrykk øker, og det diastoliske blodtrykket forblir normalt).

Klassifisering av sykdommen

Under diagnostisk undersøkelse er det svært vanskelig å bestemme plasseringen av de patologiske faktorene som forårsaker trykkøkningen. Pathogenese er også forskjellig fra å ta hensyn til sykdomsvariantene. Det er følgende klassifisering av hypertensjon:

 1. Pulmonal essensiell hypertensjon anses å være en av de arterielle hypertensjonene som sjelden møtes, men som utgjør en stor fare for menneskelivet. Det er svært vanskelig å bestemme denne sykdommen med symptomer, og det er enda vanskeligere å behandle. Pulmonal arteriell hypertensjon dannes på grunn av økt motstand av lungekarrene, og som følge av utilstrekkelig blodgass.
 2. Ondartet. Symptomer på slik arteriell hypertensjon presenteres i form av forhøyet blodtrykk til 220/130. Det er en radikal endring i fundus og ødem i okulærnerveskiven. Hvis diagnosen ble gjort i tide, er denne typen hypertensjon virkelig kurert.
 3. Renovaskulær hypertensjon. Årsakene til dannelsen av denne typen sykdom er tilstedeværelsen av slike patologier som vaskulitt, arteriosklerose av karene, maligne formasjoner i nyrene. Sykdommenes patogenese reduseres til dannelsen av et karakteristisk trykk, som kan representeres ved normal systolisk og overdrevet diastolisk blodtrykk.
 4. Labilær arteriell hypertensjon. For denne typen sykdom er periodisk normalisering av trykk karakteristisk. Pasienter som lider av denne hypertensjonen, blir ikke kalt pasienter, siden denne tilstanden ikke er en patologi. I en rekke tilfeller, med en viss tidsperiode, går blodtrykket tilbake til det normale.

Arteriell hypertensjon 1, 2, 3 grader

For å bestemme graden av arteriell hypertensjon er det nødvendig å etablere normale blodtrykksverdier. Hos mennesker over 18 år er normaltrykket ikke mer enn 130/85 mm Hg. Trykk 135-140 / 85-90 - grenselinje mellom norm og patologi.

Følgende stadier av arteriell hypertensjon er preget av nivået av økning i arterielt trykk:

 1. Lys (140-160 / 90-100 mm Hg) - trykket stiger under påvirkning av stress og fysisk anstrengelse, hvorefter den langsomt vender tilbake til normale verdier.
 2. Moderat (160-180 / 100-110 mm Hg) - BP svinger hele dagen; tegn på skade på indre organer og sentralnervesystemet er ikke kjent. Hypertensive kriser er sjeldne og forekommer i mild form.
 3. Tung (180-210 / 110-120 mm Hg). Dette stadiet er preget av hypertensive kriser. Ved utførelse av en medisinsk undersøkelse opplever pasienten forbigående hjernekartemi, venstre ventrikulær hypertrofi, serumkreatininhøyde, mikroalbuminuri, innsnevring av arteriene i øyets retina.
 4. Ekstremt tung (over 210/120 mm Hg). Hypertensive kriser forekommer ofte og forekommer alvorlig. Utvikle alvorlig vevsskade som fører til organdysfunksjon (kronisk nyresvikt, nefroangioskleroz, dissekerende aneurisme av blodkaret, hevelse og blødning i den optiske nerve, cerebral vaskulær trombose, hjerte venstre ventrikkelsvikt, hypertensiv encefalopati).

Adrift hypertensjon kan være godartet eller ondartet. Ondartet form er karakterisert ved rask utvikling av symptomer, tillegg av alvorlige komplikasjoner fra hjerte-og nervesystemet.

Første tegn

La oss snakke om de vanlige symptomene på høyt blodtrykk. Mange rettferdiggjør ofte sin lidelse med tretthet, og kroppen signalerer allerede hele, slik at folk endelig tar hensyn til helsen. Dag for dag ødelegger menneskekroppen metodisk, fører hypertensjon til alvorlige komplikasjoner og alvorlige konsekvenser. Heldigvis skjedde hjerteinfarkt eller uventet hjerneslag - dessverre, trist regelmessighet. Udiagnostisert hypertensjon er i stand til å "stille" en person.

Tallene nedenfor tvinger oss til å tenke. Personer med høyt blodtrykk:

 • 2 ganger oftere blir beinbeinene påvirket.
 • 4 ganger oftere utvikler iskemisk hjertesykdom.
 • I 7 ganger oftere er det slag.

Derfor er det veldig viktig å besøke en lege hvis du er bekymret:

 1. Hyppig hodepine;
 2. svimmelhet;
 3. Pulserende følelser i hodet;
 4. "Fluer" i øynene og lyder i ørene;
 5. Takykardi (rask hjerterytme);
 6. Smerter i hjertet;
 7. Kvalme og svakhet;
 8. Puffiness av ekstremiteter og puffiness av ansiktet om morgenen;
 9. Nummen av lemmer;
 10. En uforklarlig følelse av angst;
 11. Irritabilitet, stædighet, kaster fra en ekstrem til en annen.

Forresten, med hensyn til det siste punktet, etterlater hypertensjonen et avtrykk på den menneskelige psyke. Det er enda en spesiell medisinsk term "hypertonisk karakter", så hvis en person plutselig blir vanskelig å kommunisere, ikke prøv å endre det til det bedre. Årsaken ligger i sykdommen som må behandles.

Det skal huskes at hypertensjon, som ikke er gitt oppmerksomhet, kan gjøre livet mye kortere.

Symptomer på hypertensjon

Det kliniske løpet av arteriell hypertensjon er variabel og bestemmes ikke bare av nivået av økning i blodtrykk, men også av hvilke målorganer som er involvert i den patologiske prosessen.

Den tidlige fasen av arteriell hypertensjon er preget av forstyrrelser fra nervesystemet:

 • forbigående hodepine, oftest lokalisert i oksipitalt område;
 • svimmelhet;
 • følelse av pulsering av blodkar i hodet;
 • støy i ørene;
 • søvnforstyrrelser;
 • kvalme;
 • hjertebank;
 • rask tretthet, sløvhet, en følelse av svakhet.

Med videre utvikling av sykdommen, i tillegg til de ovennevnte symptomene, blir kortpustethet, som oppstår med fysisk aktivitet (klatring av trapper, løp eller rask gange).

Økning i blodtrykk over 150-160 / 90-100 mm Hg. Art. manifesteres av følgende tegn:

 • stump smerte i hjertet;
 • følelsesløp av fingrene;
 • muskel tremor som ligner på feber;
 • rødhet i ansiktet;
 • økt svette.

Hvis arteriell hypertensjon er ledsaget av væskeretensjon i kroppen, blir de oppførte symptomene forbundet med øyelokkets puffiness og ansiktet, hevelse av fingrene.

På bakgrunn av arteriell hypertensjon hos pasienter oppstår krampe i arteriene i netthinnen, som er ledsaget av tåkesyn, utseendet på flekker foran øynene i form av lyn, fluer. Med en signifikant økning i blodtrykket kan det oppstå retinalblødning, noe som resulterer i blindhet.

Når er det verdt å besøke en lege?

Det er veldig viktig å ta en avtale med en lege hvis du er bekymret for denne symptomatologien:

 • hyppig hodepine;
 • svimmelhet;
 • pulserende følelser i hodet;
 • "Flyr" i øynene og støy i ørene;
 • takykardi (hjertebanken);
 • smerte i hjertet;
 • kvalme og svakhet
 • puffiness av ekstremiteter og puffiness av ansiktet om morgenen;
 • nummenhet av lemmer;
 • en uforklarlig følelse av angst;
 • irritabilitet, stædighet, kaster fra en ekstrem til den andre.

Det skal huskes at hypertensjon, som ikke er gitt oppmerksomhet, kan gjøre livet mye kortere.

Arteriell hypertensjon 3 graders risiko 3 - hva er det?

Ved formulering av diagnosen, i tillegg til graden av hypertensjon, er også graden av risiko indikert. Under risikoen i denne situasjonen antas sannsynligheten for å utvikle kardiovaskulær sykdom hos en gitt pasient i 10 år. Ved vurdering av graden av risiko tas mange faktorer i betraktning: pasientens alder og kjønn, arvelighet, livsstil, tilstedeværelse av samtidige sykdommer, tilstanden til målorganer.

Pasienter med hypertensjon er delt inn i fire hovedgrupper av risiko:

 1. Sjansene for å utvikle kardiovaskulære sykdommer er mindre enn 15%.
 2. Forekomsten av sykdommer for disse pasientene er 15-20%.
 3. Utviklingsfrekvensen når 20-30%.
 4. Risikoen i denne pasientgruppen er over 30%.

Pasienter med diagnose av arteriell hypertensjon i tredje grad tilhører 3 eller 4 risikogrupper, siden dette stadium av sykdommen er preget av nederlaget til interne målorganer. 4-gruppen kalles også en gruppe med svært høy risiko.

Dette dikterer behovet for å etablere en diagnose av hypertensjon grade 3-risiko 4 for raskt å utføre intensiv behandling. Dette betyr at pasientene 1 og 2 risikogrupper tillatt observasjon av pasienten og bruk av ikke-medikamentell terapi, hos pasienter med 3 eller 4 risikogrupper krever umiddelbar tilsetting av antihypertensiv behandling umiddelbart etter diagnose.

Arteriell hypertensjon 2 graders risiko 2 - hva er det?

I 2. grad kan risikofaktorer være fraværende, eller bare ett eller to lignende tegn vil være tilgjengelige. I risiko 2 er sannsynligheten for utbruddet av irreversible endringer i organer etter 10 år, med hjerteinfarkt og slag, 20%.

Følgelig er diagnose av "hypertensjon grad 2 risiko 2" laget når dette trykk holdes i en lang tid, uten endokrine forstyrrelser, men en eller to indre målorganet har allerede begynt å gjennomgå endringer, var det plaques.

forebygging

Forebyggende tiltak bør tas for å redusere risikoen for hypertensjon. I utgangspunktet er det:

 1. Forebygging av dårlige vaner: bruk av alkohol, narkotika, røyking, overspising.
 2. Aktiv livsstil. Herding. Dosert fysisk trening (skøyter, ski, svømming, løping, sykling, turgåing, rytmisk, dans). For gutter 5-18 år er normen for motoraktivitet 7-12 timer i uken, for jenter 4-9 timer.
 3. Rasjonal ernæring som forhindrer fedme. Begrensning av saltinntaket.
 4. Økt motstand mot stress, et gunstig psykologisk klima i familien.
 5. Obligatorisk måling av blodtrykk i ulike perioder av livet.

Diagnose av arteriell hypertensjon

Ved innsamling av anamnese er varigheten av arteriell hypertensjon og de høyeste blodtryksnivåene som tidligere var registrert spesifisert; noen indikasjon av nærværet eller eksistensen av PVA, CH eller andre beslektede forstyrrelser (f.eks slag, renal insuffisiens, perifer vaskulær sykdom, dyslipidemi, diabetes, gikt), samt en familiehistorie av disse sykdommer.

Livets historie inkluderer nivået av fysisk aktivitet, røyking, alkohol og stimulanter (foreskrevet av lege og tatt uavhengig). Funksjoner av ernæring er spesifisert når det gjelder mengden salt og stimulanter som forbrukes (for eksempel te, kaffe).

Hovedoppgavene for å diagnostisere denne patologiske prosessen er å bestemme en stabil og forhøyet blodtrykk, for å ekskludere eller oppdage symptomatisk arteriell hypertensjon, for å vurdere den samlede risikoen for SS.

 • utføre biokjemisk analyse for å bestemme konsentrasjonen av glukose, kreatinin, kaliumioner og kolesterol.
 • Det er obligatorisk å sende et elektrokardiogram, Echo KG.
 • passere ultralydet av nyrene.
 • sjekk nyrearteriene, perifere kar.
 • å undersøke fundus.

Det er også et viktig diagnostisk metode for undersøkelse anses å være overvåking av trykket i løpet av dagen, noe som gir den nødvendige informasjon om mekanismene for kardiovaskulær regulering med diurnal variasjon i blodtrykket, nattlig hypertensjon eller hypotensjon, ensartetheten av den antihypertensive effekt av medikamenter.

Behandling av arteriell hypertensjon

Ved høyt blodtrykk bør behandlingen begynne med endring i ens livsstil og ikke-medisinering. (Et unntak er syndromet av sekundær hypertensjon, i hvilket tilfelle behandling av en sykdom hvis symptom er AG er også foreskrevet).

Behandlingsregimet inkluderer terapeutisk ernæring (med begrenset inntak av væske og bordsalt, med fedme - med en begrensning av daglige kalorier); begrense alkoholinntak, slutte å røyke, overholdelse av arbeid og hvile, treningsterapi, fysioterapi (elektrisk, iontoforese, varm - bartrær eller usyret, radon, karbondioksid, hydrogensulfid bad, sirkulær dusj og en vifteformet, etc.).

Anbefalinger inkluderer regelmessig fysisk aktivitet i frisk luft, minst 30 minutter om dagen 3-5 ganger i uken; vekttap før du når et BMI på 18,5 til 24,9; en diett under økt trykk, rik på frukt, grønnsaker, fettfattig mat med redusert mengde mettet og totalt fett; bruk av natrium.

medisinering

I henhold til anbefalingene fra Moskva-sammensetningen av kardiologer er det nødvendig å behandle arteriell hypertensjon med medisinering i følgende tilfeller:

 1. Med en økning i blodtrykk til 160/100 mm Hg. Art. og høyere;
 2. Med blodtrykk mindre enn 160/100 mm Hg. Art. i tilfelle ineffektivitet av ikke-rusmiddelbehandling;
 3. Når målorganer er involvert (hypertrofi av hjertets venstre hjerte, endringer i fundus, endringer i urin sediment og / eller økning i blodets kreatininivå);
 4. I nærvær av to eller flere faktorer med utvikling av risikoen for koronar hjertesykdom (dyslipidemi, røyking, etc.).

For behandling kan disse legemiddelgruppene brukes:

 1. Diuretika (diuretika);
 2. Alfablokkere;
 3. Betablokkere,
 4. Angiotensin-konverterende enzym (ACE) hemmere;
 5. Angiotensin II antagonister;
 6. Kalsiumantagonister;

Valget av et spesifikt middel for behandling av hypertensjon avhenger av graden av økning i blodtrykk og risikoen for å utvikle kranspulsårene, samt alder, kjønn, samtidige sykdommer og individuelle egenskaper hos pasientens kropp.

Diuretika (diuretika)

Diuretika anbefalt for hypertensjon inkluderer:

Disse legemidlene har vist seg å være svært effektive legemidler som positivt påvirker kardiovaskulærsystemet og tolereres enkelt av pasientene. Ofte er det med dem at hypertensjon er startet, forutsatt at det ikke er kontraindikasjoner i form av diabetes og gikt.

De øker mengden urin som utskilles av kroppen, hvorfra overskytende vann og natrium utskilles. Diuretika foreskrives ofte i forbindelse med andre legemidler som senker blodtrykket.

Kalsiumkanalblokkere

Ved å blokkere tilstrømningen av kalsium inn i sarkoplasmaen av myocytter med glatt blodkar, forhindres vasospasmen, som følge av hvilken den hypotensive effekten oppnås. Påvirker også på hjernens fartøy, i forbindelse med hvilke de brukes til å forhindre brudd på hjernens sirkulasjon. De er også de valgfrie stoffene for bronkial astma, kombinert med arteriell hypertensjon. De vanligste bivirkningene er hodepine og beinbukning.

 • diltiazem;
 • Verapamil - reduserer hjertefrekvensen, og derfor anbefales det ikke å dele med beta-blokkere.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere

 • kaptopril;
 • perindopril;
 • ramipril;
 • trandolapril;
 • fosinopril;
 • Enalapril.

Disse stoffene er svært effektive. De tolereres godt av pasientene. ACE-hemmere forhindrer dannelsen av angiotensin II, et hormon som forårsaker vasokonstriksjon. På grunn av dette øker de perifere karene, hjertet blir lettere og blodtrykket avtar. Når disse stoffene tas, reduseres risikoen for å utvikle nefropati mot diabetes mellitus, morfofunksjonelle endringer og død hos personer med hjertesvikt.

Angiotensin II antagonister

 • Valzartan;
 • irbesartan;
 • kandesartan;
 • Losartan.

Denne gruppen medikamenter har til formål å blokkere den allerede nevnte angiotensin II. De er foreskrevet i tilfeller der det er umulig å behandle angiotensinkonverterende enzymhemmere fordi stoffene har lignende egenskaper. De nøytraliserer også effekten av angiotensin II på blodårene, fremmer ekspansjonen og senker blodtrykket. Det er verdt å merke seg at disse stoffene i noen tilfeller er overlegen i effektivitet for ACE-hemmere.

Kalsiumantagonister

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • nifedipin;
 • Norvasc;
 • Plendil.

Alle stoffer i denne gruppen utvider karene, øker diameteren, forhindrer utviklingen av et slag. De er svært effektive og tolereres enkelt av pasientene. De har et relativt bredt positivt utvalg av egenskaper med en liten liste over kontraindikasjoner, noe som gjør det mulig å aktivt bruke dem til behandling av hypertensjon hos pasienter i ulike kliniske kategorier og aldersgrupper. Ved behandling av AH er kalsiumantagonister mest etterspurt med kombinert terapi.

Kombinerte preparater

Kombinasjoner av to antihypertensive stoffer er delt inn i rasjonell (bevist), mulig og irrasjonell. Rational kombinasjon: ACEI + vanndrivende ARB + ​​diuretikum, vanndrivende + etter, etter ARB, ACE-hemmere + ACC, β-AB + diuretikum. Det faste kombinasjonen (en tablett) i form av ferdige medisinske former med betydelig brukervennlighet og øke overholdelse av pasienter til behandling:

 • ACE-hemmer + diuretikum (Noliprel A Ko renitek, Enap H Fozikard H Berlipril pluss Rami-heksan kompozitum, Liprazid, Enalozid, Koh Diroton)
 • ACE-inhibitor + Kalsiumantagonist (ekvator, Gipril A, Prestans, Rami-Azomeks)
 • BRA + vanndrivende middel (Gisaar, Lozarel Plus, Ko-Diovan, Lozap +, Valz (Vasar) N, Dyokor, Mikardis pluss)
 • BRA + Kalsiumantagonist (Amsaar, Exforge, Lo-Azomex)
 • En kalsiumantagonist (dihydropyridin) + beta-AB (Beta-Azomex)
 • Kalsiumantagonist (ikke-dihydropyridin) + ACE-inhibitor (Tarka)
 • En kalsiumantagonist (dihydropyridin) + vanndrivende middel (Azomex H)
 • β-AB + vanndrivende (Lodose)

En av de mest brukte er kombinasjonen av ACE-hemmere og diuretika. Indikasjoner på denne kombinasjonen: diabetisk og ikke-diabetisk nefropati, mikroalbuminuri, venstre ventrikkel hypertrofi, diabetes mellitus, metabolsk syndrom, alderdom, isolert systolisk hypertensjon.

Invasive metoder

Dessuten er undersøkelser utført av delvis renal sympatisk denervering av minimal invasiv behandling av resistente overfor konvensjonelle ikke-farmakologisk og farmakologisk terapi minst tre antihypertensive medikamenter, hvorav den ene - et diuretikum, med systolisk blodtrykk i behandlingsbetingelsene ikke er mindre enn 160 mm Hg, inklusive, ondartet, arteriell hypertensjon [36]. Et slikt inngrep vil være tilstrekkelig til å utføre en gang, og pasienten over tid, lengre vil vanligvis ikke trenge å være ineffektive i disse pasientene som fikk en streng tidsplan av daglige medisiner, passerer på deres behandlingsforløpet.

Det er mulig at forstyrrelser i bruk av narkotika i fremtiden vil tillate å tenke og bære et barn uten å påvirke fosteret av antihypertensive behandling. I menneskekroppen er det ingen fremmede gjenstander igjen. All manipulasjon utføres ved endovaskulær metode ved hjelp av et spesielt kateter satt inn i nyrene. En gruppe på 530 personer ble valgt for å studere de langsiktige effektene av slik denervation i amerikanske forhold. I 2000 klarte 84% av pasientene å oppnå en systolisk blodtrykksreduksjon på ikke mindre enn 30 mm Hg og et diastolisk trykk på ikke mindre enn 12 mm Hg i 2000.

På et tidspunkt ble lik behandling av hypertensjon og de fleste andre sykdommer i viscerale organer som tilbys mer FI Inozemtsev, men hans tid ikke kreves av narkotika og minimalt invasive prosedyrer. Effektiviteten av denne metoden for behandling resistent hypertensjon hos pasienter med alvorlige og moderat kronisk nyresvikt [37]. I fravær av uønskede langtidsvirkninger i pasienter med resistent hypertensjon er planlagt for å gjøre utstrakt bruk av denne metode det er for behandling av mange andre sykdommer og motstandsdyktig, særlig ondartet hypertensjon, er det usannsynlig å bli vidt anvendt for behandling av ikke-resistente mot konvensjonelle behandling av hypertensjon.

Invasiv behandling og før denne studien er mye brukt for indikasjoner i behandling av sykdommer manifesteres sekundær hypertensjon, komponenter og symptomatisk hypertensjon. For eksempel er det anvendt i behandling av patologiske tortuosity av arteriene (kinking og spoleanordninger) som kan være medfødt, oppstår når de kombineres aterosklerose og hypertensjon, være konsekvensen av hypertensjon og fremme dens forsterkning og progresjon. Det er oftest lokalisert i den indre halspulsåren, vanligvis før du kommer inn i skallen.

I tillegg kan vertebrale, subklave arterier og brakiocefalisk stamme påvirkes. I arteriene til underekstremiteter er denne typen sirkulasjonsforstyrrelse mye mindre vanlig og har mindre klinisk betydning enn i brakiocephalisk kar. Invasiv behandling med patologisk tortuositet, som kan forekomme hos nesten en tredjedel av mennesker og ikke alltid er årsaken til AH, består i reseksjon av det berørte segmentet etterfulgt av en direkte anastomose ende-til-ende.

effekter

Hypertensiv sykdom er farlig med hensyn til sannsynligheten for å utvikle alvorlige komplikasjoner. Mange innser ikke at med høyt blodtrykk, kan symptomer være fraværende i lang tid, og tegn på avvik vises bare når sykdommen har påvirket vitale organer.

Vaskulære sykdommer:

 • økt hjerte størrelse;
 • angina pectoris angrep
 • progressive hjertesykdommer;
 • hjerteinfarkt;
 • intermittent claudication;
 • eksfolierende aorta aneurisme.

Patologiske endringer i nyre:

 • tegn på nedsatt nyrefunksjon
 • nefrosklerose.

Lidelser fra hjernen:

 • redusert visuell funksjon;
 • nevrologiske lidelser;
 • slag;
 • forbigående iskemisk angrep;
 • karsirkulatorisk encefalopati.

De beskrevne endringene er ofte irreversible, og videre behandling er rettet mot å støtte pasientens liv. Uten tilstrekkelig terapi kan høyt blodtrykk få fatale konsekvenser.

outlook

Prognosen for arteriell hypertensjon bestemmes av naturen av kurset (ondartet eller godartet) og stadium av sykdommen. Faktorene som forverrer prognosen er:

 • rask utvikling av tegn på skade på målorganer;
 • III og IV stadium av arteriell hypertensjon;
 • alvorlig skade på blodårene.

Den ekstremt ugunstige løpet av arteriell hypertensjon er notert hos personer i ung alder. De har stor risiko for å utvikle hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt, plutselig død.

Ved tidlig behandling av hypertensjon og pasientens nøye etterlevelse av alle anbefalingene fra den behandlende legen, er det mulig å bremse sykdomsprogresjonen, forbedre pasientens livskvalitet, og noen ganger oppnå langvarig remisjon.

Grader og stadier av hypertensjon

Et slikt syndrom, som en økning i blodtrykk, forekommer i de fleste tilfeller av ukjente årsaker. Dette er den såkalte essensielle, det vil si primære, hypertensjon. Den primære formen er oftest diagnostisert etter 50 år, i fravær av behandling, kan AH forårsake ganske alvorlige komplikasjoner. Sekundær hypertensjon, eller symptomatisk, er forårsaket av en underliggende sykdom, det vil si at det er nødvendig å behandle årsaken til hypertensjon. I tillegg tilordnes forskjellige grader av arteriell hypertensjon, klassifiseringen i trinn brukes.

Skjema for hypertensjon

AG er vanligvis delt inn i forskjellige former i henhold til sykdomsforløpet:

 1. transistor, som er preget av en økning i blodtrykk med perioder med angrep fra et par timer til flere dager. Etter et angrep kommer trykketivået tilbake til det normale, det er ikke nødvendig med medisiner. Ofte observeres dette skjemaet med den første utviklingen av hypertensjon.
 2. labil, ved hvilken økningen i blodtrykk er forbundet med forskjellige provokerende faktorer, for eksempel fysisk stress, stress. Å fjerne angrepet krever medisinsk behandling. Vanligvis er det hypertensjon 1 grad, hvis trykkøkningen er vedvarende, så er støttende terapi, avvisning av dårlige vaner, kosthold nødvendig.
 3. Stabil AG - En tilstand der det er en jevn økning i blodtrykket, den generelle tilstanden forverres. I dette tilfellet er det nødvendig med alvorlig behandling, konstant overvåking.
 4. Ondartet form preget av en alvorlig økning i blodtrykket til svært høye verdier. Sykdommen utvikler seg raskt, alvorlige komplikasjoner oppstår, som i de fleste tilfeller resulterer i pasientens død, dersom den ikke overholder det foreskrevne behandlingsforløpet.
 5. krise - Plutselige stigninger i nivået av trykk, som kan observeres mot en bakgrunn av normalt blodtrykk eller en liten økning i det. Vanligvis oppstår slike kriser når en hypertensjon av grad 2 er diagnostisert, ved de første skarpe trykkendringene er det svært sjeldne.

Grader av hypertensjon

AG er klassifisert i tre hovedgrader, som varierer i alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, nivået på blodtrykket.

Hypertensjon 1 grad er preget av ikke veldig sterke økninger i blodtrykk, slike målorganer som hjernen, nyrene, hjertet er ikke berørt, det er nesten ingen kriser. Symptomene er også milde, en slik formular finnes ofte bare under planlagte studier.

Hypertensjon 2 grader manifesterer seg i form av alvorlige blodtrykksøkninger, det er hyppige kriser, er skade på målorganer diagnostisert, for eksempel en økning i hjertemuskelen.

Hypertensjon 3 grader preget av en sterk økning i blodtrykket, er det ledsaget av nyre, hjertesvikt. Målorganer er sterkt berørt, komplikasjoner observeres ofte, den generelle helsestaten er kritisk.

I mange tilfeller er økningen i BP på et mindre nivå nesten asymptomatisk, sykdommen diagnostiseres kun under rutinemessige undersøkelser eller i studier av helt forskjellige sykdommer. Tilstrekkelig alvorlige symptomer på sykdommen vises vanligvis når tilstanden forsømmes, når AH ledsages av skader av kar eller hjerte. Dette er de siste stadiene av arteriell hypertensjon, som krever konstant overvåking av legen, seriøs terapi.

Klassifisering av AG

Siden 2004, i henhold til anbefalingene fra GNEP, er det tatt en klassifisering for å øke blodtrykk, risiko og andre faktorer. Med denne klassifiseringen kan du umiddelbart bestemme omfanget av sykdommen, tilstedeværelsen av komplikasjoner, en risiko for helse og liv, andre indikatorer.

Avhengig av de angitte verdiene foreslår WHO-klassifiseringen fra 1996 og IPCC i 2004 følgende deling:

 • hypertensjon i første etappe, det vil si tilstedeværelsen av AH syndrom, men fraværet av objektive tegn på sykdommen;
 • 2 stadium med uttalt syndrom av AH, tilstedeværelse av minst en type lesjon av målorganet (f.eks. Nyresvikt);
 • 3 trinn, hvor det er lesjoner av organer, alvorlig forverring av helse.

Første trinn er det enkleste, det fortsetter asymptomatisk, det kan bare oppdages ved undersøkelse av en ekstern sykdom eller under en planlagt fysisk undersøkelse. Medisinsk behandling krever ikke det, bare kosthold anbefales, redusert treningsnivå, utelukkelse av stressende situasjoner. Men stadium 2 hypertensjon er allerede preget av følgende lesjoner:

 • hypertrofi av ventrikkelen, som detekteres på EKG;
 • proteinuri, kreatininemi;
 • aterosklerose;
 • innsnevring (fokal, generalisert) av retinale arterier.

I tredje fase observeres alvorlige organskader, følgende alvorlige prosesser diagnostiseres:

 • nyre hypertensjon;
 • symptomatisk neurogen hypertensjon;
 • endokrin hypertensjon;
 • AG på bakgrunn av lesjoner av arteriene;
 • AH arteriell på bakgrunn av medisinering.

Den største risikoen er observert i tredje fase, når blodtrykket øker, holdes i lang tid. I følge klassifiseringen av VNOK er det mulig å utelukke slike stadier i henhold til risikogruppen, nivået på blodtrykk:

 • optimalt trykk: SBP opptil 120, DBP opp til 80 mmHg;
 • normal - SAD - 120 (129), DBP - opptil 80 (84);
 • normal høy - SAD - opptil 130 (139), DBP - opptil 85 (89);
 • 1 grad AH - SAD - opptil 140 (159), DBP - opp til 90 (99);
 • grense AH-SAD - opptil 140 (149), DBP - opptil 90 (94);
 • 2 graders AH - SAD - opptil 160 (179), DBP - opp til 100 (109);
 • 3 graders AH - SBP - mer enn 180, DBP - mer enn 110;
 • systolisk isolert AG - SBP - mer enn 140, DBP - mer enn 90.

I dag observeres en slik sykdom som AH i ca 90% av befolkningen, og 20-40% av sykdommen er forårsaket av genetiske faktorer. Narkotikabehandling er foreskrevet i 21-46% av tilfellene, men effektiviteten er bare ca 17%, siden den vanligvis er foreskrevet i sena stadier. Omtrent halvparten av pasientene vet ikke om problemet, siden sykdommen oppstår uten synlige tegn. Svimmelhet eller midlertidig dyspnø oppfattes sjelden som en truende faktor, selv om den hyppige repetisjonen skal varsle.

Grader og stadier av hypertensjon

Når det beskrives hypertensjon eller hypertensjon, er det svært vanlig å dele denne sykdommen i grad, stadium og grad av kardiovaskulær risiko. Noen ganger i disse termer blir selv leger forvirret, ikke at folk som ikke har medisinsk utdanning. La oss prøve å klargjøre disse definisjonene.

Hva er hypertensjon?

Arteriell hypertensjon (AH) eller hypertensjon (GB) er en vedvarende økning i blodtrykk (BP) over normale nivåer. Denne sykdommen kalles en "stille morder", fordi:

 • Mesteparten av tiden er det ingen åpenbare symptomer.
 • I mangel av behandling for hypertensjon fremmer skade forårsaket av økt blodtrykk i kardiovaskulærsystemet utviklingen av hjerteinfarkt, hjerneslag og andre helsemessige trusler.

Grader av hypertensjon

Graden av arteriell hypertensjon avhenger direkte av blodtrykket. Det er ingen andre kriterier for å bestemme graden av hypertensjon.

To av de vanligste klassifiseringen av hypertensjon ved blodtrykk nivå - Klassifisering av European Society of Cardiology og klassifisering av Joint National Committee (JSC) for å forebygge, anerkjennelse, vurdering og behandling av høyt blodtrykk (USA).

Tabell 1. Klassifisering av European Society of Cardiology (2013)

Stadier av essensiell hypertensjon

Klassifisering av AH i faser er ikke brukt i alle land. I europeiske og amerikanske anbefalinger er det ikke inkludert. Bestemmelse av scenen i GB er laget på grunnlag av en vurdering av sykdomsprogresjonen - det vil si ved lesjoner av andre organer.

Tabell 4. Faser av essensiell hypertensjon

Som det kan ses fra denne klassifiseringen, observeres alvorlige symptomer på arteriell hypertensjon bare i fase III av sykdommen.

Hvis du nøye ser på denne graden av hypertensjon, kan du se at det er en forenklet modell for å bestemme kardiovaskulær risiko. Men i forhold til SSR, definerer definisjonen av stadium AH bare tilstedeværelsen av lesjoner av andre organer og gir ingen prognostisk informasjon. Det vil si, ikke fortelle legen hva risikoen for komplikasjoner hos en bestemt pasient.

Mål verdier av blodtrykk i behandlingen av hypertensjon

Uansett graden av hypertensjon, er det nødvendig å streve for å oppnå følgende målverdier for blodtrykk:

 • Pasienter 2. Dette kan oppnås gjennom sunn mat og fysisk aktivitet. Selv et lite vekttap hos overvektige personer kan redusere blodtrykket betydelig.

Disse tiltakene er som regel nok til å redusere blodtrykket hos relativt friske mennesker med høyt blodtrykk 1 grad.

Narkotikabehandling kan være nødvendig for pasienter under 80 år med tegn på hjerte- eller nyreskade, diabetes mellitus, moderat høy, høy eller svært høy kardiovaskulær risiko.

Som regel, med hypertensjon 1 grad, er pasienter yngre enn 55 år først foreskrevet ett legemiddel fra følgende grupper:

 • Angiotensin-omdannende enzym (ACE - ramipril, perindopril) eller angiotensin reseptorblokkere (ARB - losartan, telmisartan).
 • Betablokkere (kan gis til unge med intoleranse mot ACE-hemmere eller kvinner som kan bli gravid).

Hvis pasienten er over 55 år, er han oftest foreskrevet kalsiumkanalblokkere (bisoprolol, carvedilol).

Formålet med disse stoffene er effektiv i 40-60% av tilfellene av hypertensjon 1 grad. Hvis blodtrykket etter 6 uker ikke når målnivået, kan du:

 • Øk dosen av stoffet tatt.
 • Bytt stoffet tatt med en representant for en annen gruppe.
 • Legg til et annet verktøy fra en annen gruppe.

Hypertensiv sykdom i 2. grad

Hypertensiv sykdom i 2. grad er en jevn økning i nivået av blodtrykk i området fra 160/100 til 179/109 mm Hg. Art. Denne form for arteriell hypertensjon har moderat alvorlighetsgrad, det er alltid nødvendig å begynne medisinsk behandling for å unngå at det går fram til grad 3 hypertensjon.

På grad 2, symptomer på hypertensjon er vanligere enn ved 1, kan de være mer uttalt. Imidlertid er det ingen direkte proporsjonal sammenheng mellom intensiteten i det kliniske bildet og nivået av blodtrykk.

Pasienter med 2 grader av hypertensjon må utføre livsstilsendring og umiddelbar igangsetting av antihypertensive behandling. Behandlingsregimer:

 • ACE-hemmere (ramipril, perindopril) eller ARB (losartan, telmisartan) i kombinasjon med en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin).
 • Når hypersensitive kalsiumkanalblokkere, eller det er tegn på hjertefeil, en kombinasjon av en ACE-hemmer eller ARB med et tiazid-diuretika (hydroklortiazid, indapamid).
 • Dersom pasienten allerede tatt beta-blokkere (Bisoprolol, carvedilol), legge til en kalsiumkanalblokker i stedet for tiazid-diuretika (for ikke å øke risikoen for diabetes).

Hvis en person holdes effektivt innenfor målverdiene i minst 1 år, kan leger forsøke å redusere dosen eller mengden medisinering som er tatt. Dette bør gjøres gradvis og sakte, kontinuerlig overvåking av blodtrykket. Slik effektiv kontroll over arteriell hypertensjon kan oppnås bare ved å kombinere medisinering med livsstilsendring.

Hypertensiv sykdom i 3. grad

Hypertensiv sykdom i tredje grad er en jevn økning i blodtrykksnivået ≥180 / 110 mm Hg. Art. Dette er en alvorlig form for høyt blodtrykk, og krever øyeblikkelig medisinsk behandling for å unngå utvikling av eventuelle komplikasjoner.

Selv pasienter med klasse 3 hypertensjon kan ikke ha noen symptomer på sykdom. Men de fleste av dem fortsatt oppleve uspesifikke symptomer som hodepine, svimmelhet, kvalme. Noen pasienter med dette nivået av blodtrykket utvikler akutt skade på andre organer, inkludert hjertesvikt, akutt koronart syndrom, nyresvikt, aorta-aneurisme, hypertensiv encefalopati.

Ved 3 grader av hypertensjon inkluderer farmakoterapibehandlingene:

 • En kombinasjon av en ACE-hemmer (ramipril, perindopril) eller ARB (losartan, telmisartan) en kalsiumkanalblokker (amlodipin, felodipin) og et tiazid-diuretika (hydroklortiazid, indapamid).
 • Hvis høye doser diuretika tolereres dårlig, blir de gitt alfa- eller beta-blokkere i stedet.

Grad av arteriell hypertensjon

Begrepet "arteriell hypertensjon"arteriell hypertensjon"forstås som et syndrom av økt blodtrykk (BP) i hypertensiv sykdom og symptomatisk arteriell hypertensjon.

Det bør understrekes at den semantiske forskjellen i form av "hypertensjon"Og"hypertensjon"Praktisk talt ingen Som etymologien, hyper - fra det greske over toppen - et prefiks som angir det overskytende av normen;.. tensio - fra latin - spenningen ;. Tonos - fra gresk - spenning Således er uttrykkene.." Hypertension "og" hypertensjon "faktisk refererer til det samme -" overspenning".

Historisk (siden GF Langs dager), brukes termen "hypertonisk sykdom" og følgelig "arteriell hypertensjon" i Russland, i den utenlandske litteraturen betegner uttrykket "arteriell hypertensjon".

Under essensiell hypertensjon (EH) blir vanligvis forstås kronisk strømmende sykdom, en større manifestasjon av hvilke er arteriell hypertensjon, syndrom ikke er forbundet med nærværet av patologiske prosesser i hvilke forhøyet blodtrykk (BP) er forårsaket av kjente, i mange tilfeller eliminerer årsaken ( "symptomatisk arteriell hypertensjon") (Anbefalinger fra GFCF, 2004).

Klassifisering av arteriell hypertensjon

I. Faser av essensiell hypertensjon:

 • Stage I Hypertensiv sykdom forutsetter ingen endring i "målorganene".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium II er etablert hvis det er en endring fra ett eller flere "målorganer".
 • Hypertensiv sykdom (HB) i stadium III er etablert i nærvær av assosierte kliniske tilstander.

II. Grader av arteriell hypertensjon:

Graden av hypertensjon (i konsentrasjoner i blodtrykket (BP)) er presentert i tabell № 1. Dersom det systoliske blodtrykket (BP) og diastolisk blodtrykk (BP) faller i forskjellige kategorier, og deretter sette en høyere grad av hypertensjon (AH). Den mest nøyaktige graden av hypertensjon (AH) kan settes i tilfelle av nylig diagnostisert hypertensjon (AH) og hos pasienter som ikke tar antihypertensive medikamenter.

Stadier av arteriell hypertensjon

Arteriell hypertensjon er en jevn økning i blodtrykket i arteriene og det viktigste symptomet ved hvilken hypertensiv sykdom manifesterer seg. Først oppdager en person ikke endringene, og uklare symptomer på ubehag skyldes normal tretthet eller mild forkjølelse. I mellomtiden har destruktive mekanismer allerede blitt tatt i bruk i kroppen. Organene begynner å skade, deres funksjoner blir brutt. Sykdommen utvikler seg, tegnene blir stadig tydeligere. Det er forskjellige stadier av arteriell hypertensjon, hver av dem har sine egne særegne egenskaper og reflekterer endringene som forekommer inne i personen.

Klassifisering i faser

En korrekt diagnostisert diagnose garanterer suksess for behandlingen. Ved diagnostisering av hypertensjon er det viktig å fastslå nøyaktig på hvilket stadium av utviklingen sykdommen er. Klassifisering av hypertensiv sykdom i faser tar hensyn til arten av lesjonen av indre organer. Med en langvarig økning i trykk gjennomgår hele organismen patologiske forandringer. Men det er en gruppe organer som ofte kalles hypertensive mål. Det er de som har mest kraftige slag. Målorganer er hjertet, blodkarene, nyrene, hjernen, øynene.

Med tildeling av visse stadier av hypertensiv sykdom, er det første å fokusere på tilstanden til målorganer.

Den første fasen av hypertensjon

Den tidlige sykdomsperioden er preget av fraværet av uregelmessigheter i målene. Vanligvis på dette stadiet går folk ikke til legen, de ser bare ikke at de er syke. Det er ingen tegn som kan signalere utviklingen av patologi. Noen ganger føles en person:

 • økt tretthet;
 • Hodepine som ikke varierer i intensitet og raskt passerer;
 • overdreven spenning i nervesystemet, mangel på tilbakeholdenhet, årsakssammenheng
 • ubehag i hjertesonen;
 • søvnløshet;
 • svimmelhet;
 • neseblødning.

I første fase av hypertensjon er muligheten for utbrudd av en hypertensive krise ikke utelukket, siden trykket er ustabilt. Det kan variere fra normale indikatorer - til forhøyede.

Behandling av hypertensjon er tilrådelig å begynne på dette stadiet når sykdommen fortsatt kan stoppes. Samtidig trenger du ikke ta piller. Det er nok å forandre livsstilen din:

 • å forlate overdreven saltforbruk;
 • å kaste dårlige vaner
 • vær oppmerksom på vekten din;
 • mindre liggende på sofaen;
 • Det er mer positivt å se på verden.

Men folk savner ofte scenen av sykdomsutbruddet og søker hjelp i den andre fasen av utviklingen.

Den andre fasen av hypertensjon

Dette er en alvorlig grunn til å ta vare på helsen din. I den andre fasen av hypertensjon, overtar kroppen sakte sin posisjon før sykdommen begynner. Langsiktig arteriell hypertensjon påvirker funksjonaliteten til målorganer negativt.

 1. Hjertets venstre ventrikel blir større, på grunn av fortykning av veggene. På grunn av høyt blodtrykk, fungerer hjertet mer intensivt. Den største byrden faller på venstre ventrikel, slik at det muskulære laget gradvis blir tykkere.
 2. Prosessen med glomerulær filtrering i nyrene bremser, blodsirkulasjonen i nyrebeinene forverres. I blodet kan et forhøyet nivå av kreatin oppdages, et protein er funnet i urinen.
 3. Øyenhinnen er påvirket: små blodårer blir smalere.
 4. Det er endringer i skipets struktur, deres vegger blir tettere, de blir mindre elastiske. Det smalte gapet mellom veggene skaper et hinder for normal bevegelse av blod. Fremskriden aterosklerose, koagulasjoner dannes.
 5. Skader på hjernen er forbundet med nederlaget til små fartøy. Økt tone i cerebrale kapillærene fører til et brudd på blodsirkulasjonen i dem. Ulike deler av hjernen lider, hypertensive encefalopati utvikler seg.

Manifestasjoner av sykdommen er allerede tydelig synlige, de er direkte avhengige av tilstanden til de berørte organene:

 1. Fra hjertet er det mulig slike symptomer: rask hjerterytme, tyngde og klemme smerter i brystet, kortpustethet.
 2. Fra siden av hjernen er det slike manifestasjoner: problemer med oppmerksomhetskonsentrasjon, svakt minne, hodepine, svimmelhet, kvalme, besvimelse, søvnløshet, nevroser.
 3. Nyresvikt gir seg følelsen av hevelse, smertefulle opplevelser, en reduksjon i det daglige volumet av urin, blåmerker under øynene, sløvhet, tretthet, dårlig appetitt.
 4. Visjonsorganene begynner å fungere verre, det er smerte i øyebollene, en person begynner å se verre.
 5. Vaskulære sykdommer manifesteres ved skade på målorganer. Det er nummenhet i fingertuppene, tap av følsomhet i lemmer, vondt føtter mens du går. Dette skyldes utilstrekkelig tilførsel av blod til de perifere karene i lemmerne.

Hypertensive kriser i andre etappe blir hyppigere, finner sted i alvorlig form. Behandling av hypertensjon på dette stadiet krever ikke bare en korreksjon av livsstil, men også et konstant inntak av medisiner.

Den tredje fasen av hypertensjon

På dette stadiet forverres skaden på indre organer. Høyt trykk holdes konstant, noe som påvirker den totale blodstrømmen og blodtilførselen til individuelle organer. Mål for hypertensjon lider mest, patologiske endringer i dem fører til alvorlige komplikasjoner, noen av dem er livstruende:

 • hjertesvikt;
 • anginale angrep
 • hjertets iskemi
 • hjerteinfarkt;
 • hjerneslag
 • trombose;
 • aterosklerose;
 • nyresvikt
 • aneurisme;
 • tap av syn.

Den tredje graden er manifestert av tegnene som følger med de utviklede komplikasjonene. Her er noen av dem:

 • skarp forverring av visjonen;
 • demens;
 • alvorlig hodepine;
 • delvis eller fullstendig tap av motorfunksjoner
 • hjertesmerter;
 • arytmi;
 • hevelse;
 • konvulsiv syndrom;
 • forvirring av bevissthet;
 • besvimelse.

På dette stadiet av hypertensjon, forverres en persons tilstand veldig, i mange tilfeller er det manglende evne til å arbeide, utvikler funksjonshemming, opplever pasienten vanskeligheter med selvbetjening. Behandling av hypertensjon i alvorlig stadium av sykdommen er å opprettholde vitale funksjoner vitale organer stabilisering trykknivå for å lette helse, forebygging av dødelige tilstander.

Faser i form av trykknivå

Klassifisering av arteriell hypertensjon utføres under hensyntagen til endringer i trykknivået.

 1. Merkene til blodtrykksmonitoren innenfor grensene 120 / 80-139 / 89 kan betraktes som et forhøyet normalt trykknivå. Dette er stadiet av prehypertensjon. En person med slike indikasjoner er ennå ikke hypertensive, men er allerede nær dette. I dette tilfellet er det nødvendig å overvåke endringer i trykk uten å forsømme forebyggende tiltak.
 2. Arterialt trykk på 140 / 90-159 / 99 er allerede den første fasen av hypertensjon. Disse indikatorene kan variere: trykket går tilbake til normalt, og øker noe. For å redusere nivået av trykk, trenger du ikke å ta piller, normaliserer kroppen uavhengig situasjonen i fravær av provokerende faktorer.
 3. I andre trinn er minimumtrykksnivået 160/100 mm Hg. og maksimumet når 179/109. Disse tallene reduseres til normal nivå først etter legemiddeleksponering. Arteriell hypertensjon er stabil, ofte er det trykkspring. For å ha høyt blodtrykk var under kontroll, er det nødvendig å ta piller hele tiden.
 4. Tredje etappen er preget av de høyeste verdiene til tonometeren: fra 180/110 og over. Dette er den vanskeligste scenen i utviklingen av hypertensjon. Trykket er dårlig redusert selv etter å ha tatt medisiner. Kroppen tilpasser seg den økte effekten av blod på det vaskulære systemet, og reduserer trykket til normale nivåer i tredje fase vil være stressende for ham. Det er nødvendig å opprettholde disse verdiene på det optimale forhøyede nivået.

Tabell: sykdomsrisiko

Komplikasjoner som utvikler seg ved forhøyet blodtrykk, reduserer en persons liv betydelig. For å bestemme graden av risiko for kardiovaskulære hendelser i løpet av de neste 10 årene, tilstedeværelse av risikofaktorer tas i betraktning nivået av trykk, rettet mot organskade, ytterligere nærvær av sykdommen.

 • Den høyeste risikoen - muligheten for å utvikle farlige komplikasjoner er over 30%.
 • Økt risikonivå - Sannsynligheten for komplikasjoner fra 20 til 30%.
 • Den gjennomsnittlige risikoen er 15-20%.
 • Ubetydelig risiko - mindre enn 15%.

Risikofaktorer (veiledende liste):

 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • høyt kolesterol;
 • arvelighet;
 • dårlige vaner;
 • alder.
 • Ifølge tabellen under er det enkelt å avgjøre under hvilke forhold denne eller risikoen for komplikasjoner utvikler seg.

  Les Mer Om Fartøyene