Gjennomgang av mitralregurgitasjon av 1. grad og andre: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære hva som er mitralregurgitasjon, hvorfor det oppstår, og hvilke funksjoner i hjertet det bryter med. Også du vil bli kjent med kliniske manifestasjoner og metoder for behandling av denne sykdommen.

Med mitral regurgitasjon oppstår omvendt blodgennemstrømning gjennom den toverdige (mitral) hjerteventilen.

Møter i gjennomsnitt 5 personer ut av 10 000, denne valvulære hjertesykdommen rangerer andre i frekvens, andre bare til aortastensose.

Normalt blir blodstrømmen alltid beveger seg i en retning: fra atria gjennom åpningene avgrenset av tett bindevev, strekker seg inn i ventriklene, og strømmer ut gjennom hovedpulsåren. Den venstre halvdel av hjertet, som ligger i Mitralklaff, mottar oksygenrikt blod fra lungene til aorta og fremover, slik at ved mindre fartøy tilføre blod til vevet, forsyne dem med oksygen og næringsstoffer. Når ventrikelen trekker seg, lukker det hydrostatiske trykket ventilklaffene. Amplituden av bevegelsen av klaffene er begrenset av bindefilamenter - besifring - som forbinder ventilklaffen med papillære eller papillarmuskler. Oppblåsning oppstår hvis ventilene på ventilen slutter å lukke, og passerer en del av blodet tilbake til atriumet.

Klikk på bildet for å forstørre

Mitralinsuffisiens kan være asymptomatisk i lang tid før den økte belastningen på hjertet vil manifestere seg først til å klage over tretthet, kortpustethet, hjertebank. Fremgang, prosessen fører til kronisk hjertesvikt.

Bare operasjonen kan eliminere skruen. Kardiosurgen gjenoppretter formen og funksjonen til ventilklaffene, eller erstatter den med en protese.

Endringer i hemodynamikk (blodstrøm) i patologi

På grunn av det faktum at en del av blodet, kommer inn i venstre hjertekammer tilbake inn i atriet i blodårene tar mindre volum - redusert blodsirkulasjon. For å opprettholde normalt blodtrykk, reduserer blodkarene, noe som øker motstanden mot blodstrømmen i perifert vev. I henhold til lovene hydrodynamikk i blod, samt eventuelle fluidet beveger seg til hvor strømningsmotstanden er mindre på grunn av det som regurgitant volumet øker og minuttvolumet faller, til tross for det faktum at det faktiske volum av blod i atrium og ventrikkel økes, overbelastning hjertemuskelen.

Hvis atriumets elastisitet er lav, øker trykket i det relativt raskt, noe som igjen øker trykket i lungevenen, deretter arteriene og forårsaker manifestasjoner av hjertesvikt.

Dersom atrievevet smibar - det ofte er tilfelle i den post-infarkt cardiosclerosis - venstre atrium begynner å strekke seg for å kompensere for overskytende trykk og volum, etterfulgt av strekninger og ventrikkel. Hjemmekamrene kan fordoble volumet før de første symptomene på sykdommen vises.

Årsaker til patologi

Funksjonen til tobladet ventilen er ødelagt:

 • med direkte lesjon av ventiler (primær mitral regurgitasjon);
 • med nederlag av akkorder, papillære muskler eller overstretch av mitralringen (sekundær, relativ).

I løpet av tiden kan sykdommen være:

 1. Akutt. Oppstår plutselig, årsaken er betennelse i hjertets indre skall (endokarditt), akutt myokardinfarkt, stumt trauma i hjertet. Slitte akkorder, papillære muskler eller selve ventilbladene. Dødligheten når 90%.
 2. Kronisk. Utvikler sakte under påvirkning av en langsom prosess:
 • medfødte utviklingsavvik eller genetisk bestemte patologier av bindevev;
 • betennelse i endokardial ikke-infeksiøs (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus) eller infeksiøs (bakteriell, soppendokarditt) av naturen;
 • strukturelle forandringer: brudd av papillær muskelfunksjon, revner eller sprekker akkord forlengelse mitralannulus kardiomyopati som forekommer når venstre ventrikulær hypertrofi.
Klikk på bildet for å forstørre

Symptomer og diagnose

Mitral regurgitation av 1. grad manifesterer seg ikke i det hele tatt, og personen forblir praktisk talt sunn. Så, denne patologien er funnet i 1,8% av friske barn 3-18 år, som ikke forstyrrer deres videre liv.

De viktigste symptomene på patologi:

 • rask tretthet;
 • hjertebank;
 • kortpustethet, først med trening, deretter i ro
 • hvis impulsen fra pacemakeren forstyrres - forekommer atrieflimmer;
 • manifestasjoner av kronisk hjertesvikt: ødem, tyngde i riktig hypokondrium og forstørrelse av leveren, ascites, hemoptysis.

Lytting til toner (høres) av hjertet legen oppdager at en tone (som normalt oppstår ved lukking av ventilklaffene mellom ventrikkelen og atrium) er svekket eller fraværende, 2-tone (normalt opptrer som følge av den samtidige lukking av ventilene i aorta og lunge stammen) deler seg aorta og lungekomponenter (det vil si at disse ventiler er lukket asynkront), og mellom dem høres den såkalte systoliske støyen. Det er den systoliske murmur som oppstår fra den omvendte strømmen av blod som gir opphav til en mistanke om mitralregurgitasjon, som fortsetter asymptomatisk. I alvorlige tilfeller er 3 hjerter festet, noe som oppstår når veggene i ventrikkelen raskt fyller et stort volum blod og forårsaker vibrasjon.

Den endelige diagnosen er laget med Doppler ekkokardiografi. Bestem omtrentlig volum regurgitasjon, hjertekammers størrelse og sikkerheten til funksjonene deres, trykk i lungearterien. Med ekkokardiografi kan man også se mitralventilens prolapse (sagging), men graden påvirker ikke volumet av regurgitasjon, så det er ikke viktig for videre prognose.

Grader av mitral regurgitation

Ofte er sværhetsgraden av mitralregurgitasjon bestemt av området for reversflow sett i ekkokardiografi:

 1. Mitral regurgitation av 1 grad - området av returflyten er mindre enn 4 cm 2, eller går inn i venstre atrium mer enn 2 cm.
 2. Ved 2 grader er returflatenes område 4-8 cm 2, eller kommer til halvparten av atriumet.
 3. På en grad - området av en strøm mer enn 8 sm 2 eller kommer videre halvparten av lengden, men når ikke motsatt til ventilen til en vegg av en auricle.
 4. Ved 4 grader når strømmen den bakre atriumveggen, auricleen eller kommer inn i lungevenen.

Behandling av mitral regurgitasjon

Mitral regurgitation behandles raskt: enten ved å lage en ventilplast eller erstatte den med en protese, bestemmer hjertekirurgen teknikken.

Pasienten er forberedt for kirurgi eller etter at det symptomer eller hvis undersøkelse oppdager at forstyrret venstre ventrikkel funksjon, atrieflimmer oppstått eller økt trykk i lungearterien.

Hvis den generelle tilstanden til pasienten ikke tillater at operasjonen skal utføres, startes behandlingen av legemidler:

 • Nitrater - for å forbedre blodstrømmen i hjertemuskelen;
 • vanndrivende - for å fjerne hevelse;
 • ACE-hemmere - for å kompensere for hjertesvikt og normalisere blodtrykket;
 • hjerte glykosider - brukt ved atrieflimmer til selv hjerterytmen;
 • antikoagulantia - forebygging av trombose ved atrieflimmer.

Ideelt sett er målet med konservativ terapi å forbedre pasientens tilstand slik at den kan drives på.

Hvis patologien har utviklet seg sterkt, utføres en nødoperasjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis mitralinsuffisiens oppdaget under rutinemessig inspeksjon, er volumet lite, og pasienten uansett hva som klager ikke - kardiolog setter ham under oppsikt, re-undersøker hvert år. En person blir advart om at hvis hans tilstand av helse endres, må du besøke en lege utenfor tidsplanen.

På samme måte blir de observert for "asymptomatiske" pasienter som venter på enten symptomer eller de ovennevnte funksjonsforstyrrelsene - indikasjoner på kirurgi.

outlook

Kronisk mitralregurgitasjon utvikler sakte og forblir kompensert i lang tid. Prognosen forverres sterkt med utviklingen av kronisk hjertesvikt. Uten operasjon er seks års overlevelsesrate for menn 37,4%, for kvinner - 44,9%. Generelt er prognosen gunstigere for mitralinsuffisiens av revmatisk opprinnelse i sammenligning med iskemisk.

Hvis mitralinsuffisiens dukket opp kraftig, er prognosen ekstremt ugunstig.

Hva er regurgitation av hjerteventiler

Det er mange sykdommer forbundet med kardiovaskulærsystemet, de er alle livstruende, fordi det er dette systemet som leverer næringsstoffer og oksygen til alle deler av kroppen. En av de patologiske prosessene som er forbundet med blodstrømmen er opphisselse av hjerteventilene. Mange har hørt denne definisjonen, men de forstår ikke veldig godt hva dette er og hvor mye det påvirker livsaktiviteten.

Regurgitation av hjerteventilene bestemmer prosessen med blodstrøm i motsatt retning. Dette skjer av ulike grunner. Avhengig av volumet av den flytende strømmen, utmerker man grader av oppblåsning, for eksempel kan blodet flyte tilbake fra en del av hjertet til det andre, eller det kan berøre hele sirkulasjonssystemet.

Påvisning av slik patologi ble lettere ved bruk av ultralyd (ultralyd) i hjertet. Metoden viser hvordan ventilene lukker og lukker og hvor blodet strømmer.

Avdelinger av hjertet

Hjertet består av fire divisjoner: to atria og to ventrikler. De er koblet ved hjelp av ventiler. Og sørg også for bevegelse av blod i riktig retning.

Struktur av det menneskelige hjerte

Følgende typer ventiler ventiler utmerker seg:

 • Mitralventilen i hjertet, som ligger i venstre del av hjertet mellom atriumet og ventrikken. Den består av to ventiler. Det er dette nettstedet som gjennomgår ulike trykkfall først, derfor utvikler patologier oftere her.
 • trikuspidalklaff hjerteventilen er plassert på høyre side, som forbinder atrium og ventrikler. Det er tre av dem. Med komplikasjoner i tredje fase, lider dette nettstedet.
 • Arteriell og aortisk hjerteventiler forbinder de tilsvarende karene med hjertemuskelen. Hver har 3 blader.

Normalt lukker ventilene seg veldig tett når de kommer inn i blodavdelingen, men i flere tilfeller kan arbeidet deres forstyrres og blodet siver gjennom dem.

Noen ganger produserer sykdommen heller ikke seg selv og blir notert ved et uhell under rutinemessig undersøkelse eller i behandling av andre sykdommer. Ikke helt lukkede ventiler skaper noe turbulens, noe som forårsaker omvendt flyt av væskeflyt langs karet, men det er så ubetydelig at det ikke påvirker hele organismen på noen måte. Ifølge statistikk er dette notert i sytti prosent av en sunn befolkning.

Grunnårsakene kan være brudd på hjertets vegger, ventiler, papillære muskler.

klassifisering

I henhold til lokaliseringen av forstyrrelser av hjerteventilene, er de delt inn i følgende klassifisering:

 • Mitral regurgitates er at blodstrømmen fra hjertets venstre hjerte vender tilbake til atriumet. Dette fører til strekk og økt arbeid og slitasje. I begynnelsen er dette ikke lagt merke til av mannen, siden hjertet kompenserer patologi ved å endre form. Grunnene for det inkluderer hjertesykdom og blodårer, muskler og ledd, ventiler dysfunksjon, kolesterol og kalkavleiringer på de indre veggene av blodkar og hjertemuskelen, noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, ukorrekt operasjon av metabolske prosesser, redusere blodtilførselen til deler av kroppen;
 • Aortisk regurgitasjon dannes med ufullstendig lukking av ventiler eller patologier assosiert med strukturen til den største uparbeide beholderen, når det utvides, øker ventilringen også og ventilen kan helt enkelt ikke helt lukkes helt. Her er det en omvendt strøm av blod inn i ventrikkelen, som begynner å fylle unødvendig, strekker seg, det tar mer blod, og fartøyet mottar det mye mindre. Samtidig begynner hjertet å pumpe blod raskere og vanskeligere. Som en følge av dette, oksygen sult, stagnasjon av blod i store fartøyer;
 • Tricuspid regurgitasjon er mindre vanlig. Oppstår når trykket er for høyt i en liten sirkel. Det fører til ødeleggelse av det høyre hjerte, hvoretter stagnasjon oppstår i vener i en stor sirkel. Eksternt kan det manifestere seg i blå hud, forstørrelse av leveren, hevelse i venene på nakken, atrieflimmer;
 • Pulmonal arterie regurgitasjon kan forekomme med aterosklerose, syfilis, endokarditt, eller være medfødt. Det er ikke sjeldent at en slik patologi oppstår i sykdommer i lungesystemet. Det er en ufullstendig lukking av ventilen i arterien av en liten sirkel av blodsirkulasjon.
Former for mitral insuffisiens

grader

Det er fire grader av blodtransfusjon i motsatt retning:

 • Med 1 grad av regurgitation ventiler har ingen symptomer i flere år. En stor mengde gjentatt blod øker hjerteavdelingen, noe som kan føre til vedvarende økning i blodtrykket hvis det ikke er fulgt korrekt behandling. Når en pasient undersøkes, oppdages hjertestøy, ultralyd viser en liten uoverensstemmelse i ventilen og en liten forstyrrelse av blodstrømmen.
 • 2 grad av regurgitation Hjertets ventiler kjennetegnes av en større grad av returflyt. Det er stagnasjon i en liten sirkel.
 • 3 grad av regurgitation ventiler kjennetegnes av en stor tilbakestrømning, hvor strømmen når den bakre atriamuren. Det er en økning i blodtrykk i lungearterien, på grunn av hvilken det er en overbelastning på høyre side av hjertemuskelen. På grunn av et slikt brudd er det mangel på en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon.

I det siste stadiet er det kortpustethet, et brudd på hjertets rytme, astma, lungesød. Hvis du ikke konsulterer en lege for hjelp, er det hevelse, blå hud (akrocyanose i huden), svakhet, tretthet, smerte i brystet.

Evaluering av gradene av stadiene bestemmes av blodstrømmen, som vender tilbake til ventrikkelen eller atriumet:

 • Ikke gå utover ventilens forklaff som forbinder venstre ventrikel med atriumet;
 • når eller beveger bladet;
 • av størrelsen av strømmen nærmer seg halve lengden av ventrikkelen;
 • Jeten berører toppen.

En annen skiller prolaps av den toverdige hjerteventilen, på grunn av hvilken det er en omvendt strøm av kroppsfluid av forskjellige grader. Tidligere ble denne diagnosen ikke gjort ofte. Dette skyldes nyere måter å oppdage sykdommen på. Bruken av Doppler-teknikken bidro til å bestemme den nøyaktige mengden returfly.

Forlengelsen av hjerteventilene finnes i tynne, høye mennesker, tenåringer. Det høye antallet tilfeller forårsaker ikke noen dårlig helse til pasienten og diagnostisert hos unge mennesker tilfeldig passerer ulike medisinske boards, som for eksempel å gå til college, og før han begynte hæren.

Hvis graden er første eller til og med null, er det ikke behov for behandling. Det viktigste er ikke å gå glipp av overgangen til komplikasjon, for dette er det nødvendig å bli undersøkt av en lege.

barn

Regurgitation av hjerteventilen hos barn skyldes hovedsakelig medfødte årsaker. Slike tilfeller er notert ganske ofte. En markert manifestasjon av sykdommen er notert nesten umiddelbart etter fødselen.

Tegn på ansiktet: blå hudfarge, pustevansker, hjertesvikt i høyre hjerte. Slike brudd kan føre til død av en nyfødt, derfor er det under graviditeten nødvendig å besøke planlagte undersøkelser med en spesialist.

diagnostikk

For tiden er det nok måter å nøyaktig identifisere tilstedeværelsen av sykdommen.

Diagnose av oppblåsthet av hjerteventiler inkluderer:

 • Ultralydundersøkelse for å evaluere innholdet av blodstrømmen gjennom blodårene og hjertet, bevegelsen av ventilene og hvis sykdommen er oppdaget, er det mulig å etablere hans grad etter den første inspeksjon. Denne metoden er den rimeligste og ikke dyre;
 • Et elektrokardiogram (hjerte EKG) avslører indirekte tegn på patologi, så det er mindre anvendelig.

Det er svært viktig å identifisere sykdommen, ikke bare hos voksne, men også hos ufødte barn. Dedikerte diagnosemetoder kan oppdage brudd på ulike stadier av morens graviditet, noe som bidrar til beslutningen om spørsmålet om å bevare fosteret.

Resultatene av diagnosen oppblåsthet av hjerteventiler på doppler ekkokardiografi

behandling

Behandling av hjerteventilene avhenger av alvorlighetsgraden, grunnårsaken, tilstedeværelsen av umuligheten av tett lukking av hjerteventilene.

Det er to alternativer - kirurgisk inngrep (plastikk, proteser) og tradisjonell medisinsk terapi:

 • Utfør plasten av mitrale og arterielle ventiler med et kutt av brystbenet eller innføring av et kateter gjennom store kar. Når du slår av ventilklaffene, er det mulig å sy dem med neontråd.
 • I andre tilfelle brukes diuretika, beta-blokkere, antihypertensive midler, antiarytmika.

Når prolapse ikke er veldig uttalt, er det nok å observere av en spesialist. Det viktigste er ikke å gå glipp av prosedyren, slik at komplikasjonene som oppstår ikke forblir ubemerket.

I første grad behandles ikke. Ved det andre og over kan kirurgisk inngrep redde en persons liv og forlenge den i flere år.

outlook

Prognosen med regurgitering av hjerteventiler i første grad er gunstig. Ved konstant tilsyn hos den behandlende legen blir komplikasjoner avslørt på en gang, og om nødvendig utpekes eller utpekes behandling.

I andre grad er situasjonen annerledes. Etter diagnosen fortsetter bare seksti prosent å holde seg på føttene og da bare i femten år. Døden kommer på grunn av et hjerteinfarkt, hjertesvikt, emboli, lunge lungebetennelse.

Forebyggende tiltak er rettet mot å redusere risikoen for omvendt blodstrøm i hjertet.

Dermed er oppkastet til venteventilene en alvorlig sykdom. Som kan være, som ervervet og medfødt. Det er lokalisert mellom ulike deler av hjertet (i høyre del eller i venstre del). Har ulike grader av utvikling, den første er den enkleste, har ingen symptomer, så sykdommen er vanskelig å beregne.

Hvis patologi oppdages, utføres behandling ved operasjonsmetoder eller ved medisinering. Det viktigste er ikke å være sent, så anbefaler vi en systematisk undersøkelse av kroppen fra en spesialist.

Insuffisiens (oppblåsthet) av mitralventilen

Myokardets funksjon sikrer arbeidskapasiteten til hele menneskekroppen. Oppløsning av mitralventilen er en ganske vanlig patologi som kan føre til brudd på hemodynamikk inne i myokardiet.

Denne tilstanden provoserer kliniske symptomer på kronisk kardiovaskulær svikt. Alle årsakene som kan føre til et slikt nederlag, reduseres til medfødte og oppkjøpte faktorer med negativ innflytelse. Moderne metoder og prinsipper for behandling av denne sykdommen kan returnere pasienten til jobb og gi ham mange års liv. Som en siste utvei brukes mitralventilproteser, som er vellykket implantert under en kirurgisk operasjon.

Oppblåsning av mitralventilen skjer mot bakgrunnen av sin prolaps og er delt inn i henhold til diagnostiske kriterier i 1, 2 og 3 grader. Mitralinsuffisiens kan forverres med tiden, slik at etter oppdagelsen av patologiske forandringer er viktig som tilstrekkelig og effektiv behandling kan utføres raskere. I noen tilfeller kan sykdommen true pasientens liv. Spesielt høy sannsynlighet for død hos barn under 3 år med medfødt forlengelse av mitral- og tricuspidventilen. En forverrende faktor er det uinfiserte ovale hullet.

Hva er opphissingen av mitralventilen og hvor farlig er tilstanden

Det er viktig å forstå hvor farlig denne tilstanden er. På kjerne er oppkast av mitralventilen en patologi som fører til et brudd på hemodynamikk inne i hjertemuskelen. Det er delt inn i 4 kamre: 2 atria og 2 ventrikler. Atria og ventrikler kommuniserer fartøy atskilt med ventiler dannet fra bindevev.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og er dannet av to tette klaffer. Det høyre atrium er skilt fra ventrikkelen ved tricuspidventilen dannet av de tre kilene i bindevevet. Akkordsystemet styrt av myocardiums papillarmuskulatur er ansvarlig for driften av dette ventilsystemet. Hjertesystolisk utkastning av blod begynner med en sammentrekning av venstre atrium, noe som resulterer i at en ensidig åpning av mitralventilen oppstår og blodet presses ut i ventrikkelen. Derfra går det inn i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon. Deretter oppstår en lignende utløpssyklus i det lille eller lunge sirkulasjonssystemet.

I normal tilstand glir mitralventilen etter at blodvolumet har passert fra atriumet og gir ikke reversens strøm av denne væsken. Hva er oppblåsning er omvendt strøm av blod gjennom løst lukkede ventiler (prolaps) av mitralventilen når ventrikelen trekker seg tilbake i atriellhulen. Dermed kommer den nødvendige mengden blod beriket i oksygen ikke inn i den store sirkulasjonen av sirkulasjonen. Sletting av alle indre organer begynner. Pasienten utvikler kronisk hjertesvikt.

Prolaps er ikke alltid en oppblåsthet

I de fleste tilfeller er forlengelsen av mitralventilflappene med oppblåsthet en følge av en tilstrekkelig sterk forstyrrelse av den anatomiske strukturen til ventilene. Dette kan være et resultat av en inflammatorisk prosess eller en metabolsk forstyrrelse med kalsifisering av bindevevet.

I revmatoid artritt eller inflammatorisk etiologi prosess bestemmes først en mindre prolaps av den mitral klaff-tilbakestrømming med minimal eller fullføre dens fravær. Det bør forstås at ikke alltid prolaps er den motsatte strømmen av blod og et brudd på prosessen med naturlig hemodynamikk. Videre kan forlengelsen av mitralventilen med minimal oppblåsing av 1. grad eksistere uten progresjon gjennom hele livet til en person. Men dette er iboende bare i medfødte typer patologi.

I en voksen, moderat mitral ventil prolaps med regurgitation fører vanligvis til sirkulasjonssykdom og tilsvarende kliniske symptomer. Jo mer skadede ventiler, jo større er sjansen for uttalt tegn på hjertesvikt.

Det er så mange muligheter for deformering av ventiler til hjerteventilen:

 • strekker dem under et sterkt blodstrømtrykk;
 • tap av elastisitet på grunn av avsetning av kalsiumsalter;
 • fortykning under klebende prosess;
 • prolaps på grunn av muskel svakhet;
 • innfødt feil utvikling.

Tap av funksjon fører til forverring av den generelle tilstanden, blir det utilfredsstillende. Det er kortpustethet for enhver fysisk aktivitet. Slagringen av mitralventilflappene kan bestemmes ved hjelp av ultralyd og MR. En lignende tilstand kan også forventes basert på EKG-parametere. Det fremvoksende gapet mellom bindevev i ventiler gir en karakteristisk rustling eller hissende lyd, som bestemmes under auskultasjon umiddelbart etter en systolisk impuls. Ekstern støy i hjertet er alltid en anledning til en fullstendig undersøkelse, inkludert for hemodynamikk inne i myokardiet. Ventilsvikt krever alltid rettidig kompensasjon ved hjelp av farmakologiske og kirurgiske metoder for medisinsk inngrep.

Regurgitation av en to-blad ventil i et barn

Diagnostisert i barnets oppblåsning av en mitralventil i 1. grad kan indikere en medfødt misdannelse. Ofte er nederlaget til tobladsventilen bestemt av bestemte tegn umiddelbart etter fødselen. Når de vurderes på Apgar-skalaen, får slike barn en minimumspoeng. Dette skyldes det faktum at de har en karakteristisk cyanotisk nyanse av hud og opplever betydelige vanskeligheter med pusteprosessen de første 10 minuttene. Derfor, umiddelbart etter å ha gjennomført denne vurderingen, er det angitt en fullstendig undersøkelse av kardiovaskulærsystemet. I noen tilfeller diagnostiseres oppkastet av mitralventilen hos barn tilfeldig i de første 3 årene av livet.

Slike babyer slår seg bak i fysisk og mental utvikling. De bestemmer ofte den smertefulle bleken av huden og cyanosen i den nasolabiale triangelen. Ved enhver fysisk anstrengelse vises svette i form av store svette svette. Barnet klager over smerter i bena, hender, svimmelhet, døsighet.

Det trange og hemmelige utseendet til enhver baby bør være et signal for foreldrene å vise det til en erfaren pediatrisk kardiolog. Legen vil kunne oppdage de minste endringene i ventilsystemet i hjertet under primær auskultasjon. Ytterligere undersøkelser vil bidra til å fastslå omfanget av lesjonen og foreskrive tilstrekkelig behandling som kan føre til et barns gjenoppretting.

Grad av opphisselse av mitralventilen

En grundig diagnose av dybden av vevskader av den toverdige ventilen mellom venstre atrium og ventrikel tillater å gi en nøyaktig prognose for utvikling av patologi og foreskrive de mest rasjonelle behandlingsmetodene. Graden av opphisselse av mitralventilen kan bestemmes både ved undersøkelse og ved å sammenligne historie og fysiske undersøkelser.

For tiden i kardiologi er følgende klassifisering akseptert:

 • Den første (første) grad av lesjon er preget av minimal tilbakestrømning av blod under systolisk utkastning fra ventrikkelen inn i den store sirkulasjonen av sirkulasjonen:
 • Andre (andre) karakter er diagnostisert i fravær av lukkefliker og den tilbakegående bevegelse av blod på ikke mer enn 5% av sistolich6eskogo utstøting;
 • Den tredje (tredje) graden er truende for menneskers helse og liv, det er en omvendt avstøpning på mer enn 10% av den systoliske utkastningen.

I første fase er det ikke nødvendig med behandling. Tilstanden kan være en variant av den fysiologiske normen og stoppes ofte uavhengig ved begynnelsen av fysisk trening med hjertebelastning. I andre trinn kan farmakologisk kompenserende terapi brukes til å forbedre tilstanden til ventilklaffvevet. Den tredje fasen er en direkte indikasjon på kirurgisk inngrep for å erstatte ventilen med protesen.

Sannsynlige årsaker til patologisk utvikling

Det er ulike grunner for utviklingen av prolaps, mangel og oppblåsthet av mitralventilen i hjertet hos barn og voksne. Oftest er disse medfødte sykdommer i den intrauterinutviklingen av kardiovaskulærsystemet. Men det kan bli kjøpt patologier. Sannsynlige faktorer som fremkaller utviklingen av patologien til ventilsystemet kan deles inn i primær og sekundær.

La oss vurdere noen aspekter:

 • Marfan syndrom, uttrykt i funksjonsventil systemet;
 • uttalt medfødt prolaps (utviklingsfeil i hjertemuskelen);
 • Reumatisme med en generalisert lesjon av bindevev, som fører til dannelsen av kjøpt hjertesykdom;
 • infeksiøs myokarditt og endokarditt;
 • dilatasjon av venstre ventrikel og atrium på bakgrunn av organiske og funksjonelle sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • arteriell hypertensjon av 2. og 3. grad med stadig høyt blodtrykksnivå;
 • iskemisk hjertesykdom med progressiv ødeleggelse av papillære muskler, dannelsen av deres dysfunksjon;
 • systemiske bindevevssykdommer som fører til deformasjon (sklerodermi, Bechterews sykdom, lupus);
 • alkohol og berusende kardiomyopati.

For å utføre en vellykket behandling er det nødvendig å utelukke alle sannsynlige årsaker og forandre den vanlige livsstilen. Ikke tenk at opphissingen av mitralventilen i 1. grad ikke er en grunn til bekymring. Denne patologiske tilstanden før eller senere vil føre til behov for kirurgisk behandling. Men dette vil skje hvis du ikke forandrer livsstilen din og begynner å engasjere deg i regelmessig fysisk trening av kardiovaskulærsystemet.

Klinisk bilde: symptomer og tegn

De første tegn på regurgitering av mitralventilen i 1. grad kan bare manifesteres av økt dyspné og utseendet av å trekke smerter i gastrocnemius musklene med betydelig fysisk anstrengelse. I hele resten av tiden føles pasienten ganske bra når det gjelder myokardhelse.

Med den videre utviklingen av patologi i 2. etasje, opptrer typiske symptomer på mitralventilregering og de uttrykkes i følgende aspekter:

 • uttalt dyspnø, verre i den bakre posisjonen;
 • følelse av fremmed hissende støy i hjertet etter sammentrekningen;
 • rask oppstart av fysisk tretthet;
 • hyppig døsighet og tap av styrke;
 • dårlig humør og depresjon
 • tett hevelse i ankelen og ankelen om kvelden;
 • hevelse i ansiktet kan dukke opp om morgenen.

I tredje fase blir hjertesvikt dannet. Det er ledsaget av cyanotisk farging av huden, svakhet i musklene i hele kroppen, mangel på arbeidsevne, konstant kortpustethet i ro. Ved senere stadier utvikler paroksysmal og atrieflimmer. En konsekvens av dette kan være flimrende og flagrende av atriene. Denne tilstanden krever umiddelbar tilveiebringelse av rehabiliterende medisinsk behandling. Ellers skjer pasientens død.

Enten ta i hæren?

Med regurgitasjonen av mitralventilen i 1. grad blir hæren tatt til hæren, men soldaten er begrenset i valg av noen armer. Å svare på spørsmålet om hvorvidt kardiologen vil bli tatt inn i hæren ved andre grader av nederlag av den toskalske ventilen når han studerer all medisinsk dokumentasjon av drafteen.

Som regel er 2. grad en kontraindikasjon for fysisk anstrengelse. Men i henhold til "sykdomsplanen", hvis en draftee diagnostiserer den første funksjonelle klassen av regurgitasjon og mitral insuffisiens, kan en ung mann til og med med en slik diagnose bli utarbeidet til noen slags tropper. Fullstendig unntak fra konsept er gitt i den andre og tredje funksjonelle klassen av mitralinsuffisiens.

Diagnose og behandlingsmetoder

Behandling av mitralventiloppfylling utføres i henhold til moderne medisinske og økonomiske standarder. I første fase er det ikke nødvendig med farmakologisk eller kirurgisk inngrep, men pasienten er plassert på dispensarrekord og hans tilstand overvåkes kontinuerlig. I andre grad kan medisinering brukes. Brukte ACE-hemmere og antikoagulantia, beta-blokkere og legemidler som forbedrer bindevevstilstanden, stoffskiftet, i noen tilfeller - steroider. Med utviklingen av hjertesvikt, er glykosider, diuretika, kaliumpreparater foreskrevet.

Den tredje graden kan bare korrigeres ved kirurgisk inngrep for protesen til mitralventilen i hjertet. Slike operasjoner utføres med suksess i spesialiserte kardiologiske sentre i mange regioner i vårt land.

For å diagnostisere de mest informative metodene er EKG, Ekkokardiografi med doppler, ultralyd og MR.

Hva er lungesvikt på 1 grad av kompleksitet

Lungekreft av 1 grad - hva er det og hva er årsakene til denne sykdommen i hjerte-og karsystemet? Såkalt avviket, hvor blodstrømmen går i motsatt retning, fra en avdeling av hjertesystemet til en annen. Denne patologien påvirker både barn og voksne.

Det er også verdt å merke seg at det ikke oppstår av seg selv, så en uavhengig diagnose av begrepet i medisin blir ikke vurdert.

Regurgitation er et av symptomene på andre komplekse sykdommer i kardiovaskulærsystemet (for eksempel et symptom på hjertesvikt).

Kort beskrivelse

Som kjent er hjertemuskulaturens hovedarbeid den kontinuerlige transporten av blod gjennom kroppen og i metningen av oksygen.

I hjertet av blodet i en bestemt rekkefølge beveger seg fra en avdeling til en annen, hvoretter den fortsetter sin bevegelse gjennom venene i en stor sirkel av blodsirkulasjon.

Når oppblåsning oppstår, reverserer bevegelsen av blod i forskjellige volumer, og det avhenger av indikatorene for den siste graden av alvorlighetsgrad av symptomer.

Regurgitation er en patologisk prosess som indikerer funksjonsfeil i hjertemuskelen på grunn av alvorlig sykdom. Denne tilstanden har 5 utviklingsstadier. Det er nødvendig å vurdere hver av dem:

 1. Regurgitation av 1 grad. Det er dette stadiet som kalles lett og på dette tidspunktet er av større interesse. Beskriv den patologiske prosessen som oppstår i hjertet i første fase, kan være som følger: blodet som strømmer inn i kardial ventrikel, strømmer fra det til atriumet gjennom ventilflappene.
 2. Regurgitation av 2 grader kan ikke ignoreres, den må behandles. Blodstrømmen fra ventilene overstiger 25 mm.
 3. Regurgitering av 3. grad er diagnostisert hvis blodstrømmen overstiger 2 cm. Dette fenomenet bør ikke ignoreres, i alle tilfeller er pasienten registrert.
 4. 4 grad av sykdom - blodstrømmen overstiger 2,5 cm.
 5. 5 grader regnes som en fysiologisk egenskap hos en person. Det vil si at hvis patologien ikke utvikler seg, representerer den ikke en trussel mot menneskelivet.

Faktorer av sykdomsutviklingen

Leger skiller de følgende vanligste årsakene til utviklingen av denne sykdommen:

 1. Økt trykk i hypertensjon. Dette skyldes en tung belastning på hjertet, og den høyre side som til slutt begynner å fungere feil. I de fleste tilfeller er årsaken til patologien nettopp sekundær hypertensjon. Det kan forårsake både samtidige kompliserte sykdommer (f.eks. Hiv) og dårlige vaner (narkotikabruk).
 2. Infeksiøs endokarditt - tilstedeværelsen av patogene patogener i hjertemuskelen og som følge av deres skade på ventilen.
 3. Dilatasjon av lungearterien - en sterk utvidelse av karene med bevaring av funksjonaliteten til ventilen. Denne tilstanden betraktes som en patologi.
 4. Forskjellige karsykdommer, for eksempel syfilis.
 5. Revmatisme.
 6. Dannelse av ondartede svulster (onkologiske sykdommer).
 7. Tetrada Fallo er et syndrom hvor en person samtidig lider av fire hjertefeil. Disse inkluderer: innsnevring av lungearterien, mangler i strukturen i septum mellom organets ventrikler, forstyrret blodstrøm og aortainsuffisiens.

Vanligvis diagnostiseres tetralogien av Fallot i tidlig barndom på grunn av alvorlige symptomer hos et barn som umiddelbart kjøres på. Den aktuelle sykdommen forårsaker ofte fortykkelse av veggene i høyre hjerteventrikel. Dette kan i sin tur føre til utvikling av hjertesvikt. I et annet tilfelle kan den eksisterende patologien provosere starten på denne sykdommen.

I medisin er det begrepet fysiologisk opphisselse. Fysiologisk denne tilstanden kalles bare i tilfelle at endringene som har oppstått på grunn av patologi, er ubetydelige. Det vil si at blodstrømmen i ventilen senkes, men hjertemuskelen gjennomgår ikke noen negative forandringer og forblir sunn. Typisk regnes det som et fysiologisk fenomen som regurgitation av 1. grad.

Symptomatologi av sykdommen

I de fleste tilfeller har stadium 1 av sykdommen ingen klart definerte symptomer. Noen pasienter kan observere tegn på hjertesvikt.

I tilfelle at denne sykdommen ikke er tilstede hos en syke, kan slike symptomer oppstå på grunn av en funksjonsfeil i høyre hjerteventrikel. Regurgitation av 1. grad som en uavhengig patologi forårsaker ikke signifikante forstyrrelser i menneskets sirkulasjonssystem.

Hvis en person har stadium 2 eller 3 sykdom, kan inntak av store mengder blod inn i høyre hjerteventrikel føre til organsvikt.

Dette skyldes utvidelsen av kamrene og fortykning av veggene i hjertemuskelen.

Til tross for hjertesviktens forsinkelse i første fase, har enkelte pasienter følgende symptomer:

 • alvorlig kortpustethet
 • blåser av huden;
 • mild hypertensjon;
 • hevelse;
 • svakhet;
 • svimmelhet.

I de tilfellene når denne defekten i lungearterien har en medfødt form, manifesterer sykdommen seg i de første månedene av barnets liv. De fleste syke barn har alvorlige symptomer på grunn av den alvorlige sykdomsformen.

Hvis en nyfødt har en 4 graders oppblåsning, kan sykdommen ikke korrigeres, da et dødelig utfall er mulig.

Det er derfor at både voksne og barn må gjennomgå hensiktsmessige prosedyrer hvert år og ta tester for å identifisere sykdommen på et tidlig stadium.

Regurgitation: diagnose og behandling

Moderne teknologier er i stand til å gjøre alt som er mulig for å sikre at pulmonal regurgitasjon ble diagnostisert så snart som mulig. Dette kan gjøres ved hjelp av ultralyd, noe som vil avsløre noen endringer i hjertearbeidet.

Dopplerografi er ment å bestemme arten av bevegelsen av blod i hjertekamrene til en bestemt person. Etter å ha mottatt resultatene, sammenligner den behandlende legen dem med normer. Ekkokardiografi er den beste måten å bestemme sykdommen på. Det viser operasjonen av hjertemuskelen i sanntid.

EKG - en annen assistent i diagnosen. Det er i stand til å identifisere noen tegn på sykdommen, som ikke vises symptomatisk. Ultralyd vil bestemme denne patologien hos et ufødt barn. I de fleste tilfeller er det forårsaket av kromosomale abnormiteter.

Behandling kan bare foreskrives av en lege som sammenligner pasientens symptomer og velvære med graden av patologi. Utnevnelsen av en bestemt liste over medisiner og prosedyrer bør også ta hensyn til kroniske sykdommer som er tilstede hos en person og tilstedeværelse av hjertesvikt.

De høyeste resultatene gis ved kirurgi. Ved hjelp av kirurgi blir pasienten erstattet av en defekt ventil sunn. 1 grad av sykdom involverer oftest ikke komplekse terapeutiske regime, og sistnevnte skyldes bare inntak av narkotika.

Med hjelp av medisiner vil pasienten kunne normalisere blodstrømmen, eliminere arytmi og forbedre blodsirkulasjonen av vev. Vanligvis behandler en kardiolog med slike sykdommer. Det er han som vil være i stand til å foreskrive riktig behandling, med tanke på alle pasientens egenskaper.

Selvbehandling med pulmonal regurgitasjon er uakseptabelt. Mangel på kvalifisert omsorg eller feil utvalgte stoffer vil bare forverre pasientens tilstand og velvære, kan føre til komplikasjoner. Før behandlingsstart utfører kardiologen en rekke tester, sammenligner resultatene og kontraindikasjonene som er tilgjengelige for en person. Først etter dette er pasienten utstyrt med en liste over legemidler som passer for ham.

Hva er mitral regurgitasjon?

Regurgitation av mitralventilen. Hva er det

Mitral regurgitasjon, mangel på mitralventilen, opphiss av mitralventilen eller mitralfeil er ekvivalente begreper. Begrepet regurgitasjon brukes ikke bare i kardiologi, men også i andre grener av medisin. Bokstavelig talt betyr det "omvendt flom", det vil si med oppblåsing begynner væsken å bevege seg mot den naturlige strømmen for den.

For å forstå mekanismene for opprinnelsen til den omvendte strømmen av blod i hjertets hulrom, må vi huske hjertets anatomi og betydningen av ventilene i den. Det menneskelige hjerte er et hul organ som består av fire kommunikasjonshulrom (kamre). Disse hulrommene er kontrahert i sin tur. I sykehuset i ventriklene (i løpet av muskelkonsentrasjonen), blir blodet tømt i karene i den store sirkelen (aorta) og den lille sirkulasjonen (pulmonale arterier) i sirkulasjonen. I diastolen (i løpet av avslapning) fyller hulrumene i ventriklene med et nytt volum blod som kommer fra atriene. I hjertet er det veldig viktig at blodet beveger seg i en retning. Dette gir en optimal belastning på hjertemusklene og tilstrekkelig ytelse av funksjonene.

Ventiler fungerer som skodder som hindrer retur av blod fra ventrikkene til atriumet under systolen. Hver ventil består av bindevev (tendentiske) ventiler. De er festet til myokardiet av papillære muskler. Mitralventilen er plassert i venstre hjerte, dette er en to-bladsventil. I diastol er de papillære musklene avslappet, ventilene er åpne og presset mot den indre overflaten av venstre ventrikel. Under ventrikelens systole samler de papillære musklene samtidig med myokardiet, og trekker ventildens senetråder. De tetter tett sammen, og hindrer at blodet returneres til atria.

Hvorfor kan mitral insuffisiens oppstå?

 • Akutt trauma i hjertet, som fører til frigjøring av tepemuskulaturen eller ventilene til mitralventilen.

 • Infeksjon av hjertet (for eksempel infeksiøs myokarditt, revmatisk feber). Den inflammatoriske prosessen svekker hjertemusklen og forstyrrer ventilens normale drift. I tillegg kan infeksjonen påvirke selve vævets vev, noe som fører til en reduksjon i elastisiteten.
 • Akutt dilatasjon (ekspansjon) av venstre ventrikel på grunn av iskemi (oksygen sult) eller myokarditt (betennelse i hjertemuskelen). Veggene i ventriklene under ekspansjonen trekker seg bak dem og ventilapparatet, åpningen mellom atriumet og ventrikkelen utvides, slik at ventilene ikke kan lukkes.
 • Forløpet av mitralventilen - avbøyningen av ventilflikene i atriumet, refererer til medfødte anomalier i hjerteutviklingen.
 • Autoimmune sykdommer (SLE, revmatoid artritt, sklerodermi, amyloidose).
 • Aterosklerose med avsetning av kolesterolplakk på ventilflapper.
 • Iskemisk hjertesykdom (f.eks. Hjerteinfarkt, når papillær muskel eller ventil akkorder påvirkes).
 • Grader av mitral regurgitation

  Mitral regurgitation av 1 grad (minimal) er den aller første grad av divergens av ventiler. Deres avbøyning i venstre atrium forekommer ikke mer enn 3-6 mm. Denne graden, som regel, er ikke klinisk manifestert. Når du lytter til hjertet (auskultasjon), kan legen høre en karakteristisk støy på spissen eller "klikk" av mitralventilen, karakteristisk for prolaps. Bekreft regurgitation er kun mulig med ekkokardiografisk undersøkelse av hjertet (ultralyd).

  Mitral regurgitation av 2 grader er en retur av blod i et volum på 1/4 eller mer av den totale mengden blod i venstre ventrikel. Ventilens forlengelse kan være fra 6 til 9 mm. På dette nivået blir belastningen på venstre ventrikkel større, siden volumet av blod som må pumpes øker. I tillegg øker trykket i lungene og gjennom den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Alt dette manifesteres av klager i form av kortpustethet, svakhet og tretthet, hjerterytmeforstyrrelser, noen ganger smerte i hjertet. Pasienten kan utvikle pre-fainting og besvimelse. I fravær av behandling kan hjertesvikt utvikles.

  Mitral regurgitation i tredje grad er retur av blod fra ventrikkelen til atriumet i volumet på mer enn 1/2 volumet av ventrikkelen. Forløpet kan være over 9 mm av ventilens avbøyning. Dette er en alvorlig grad, som overbelaster ikke bare venstre del av hjertet, men også det rette. Pulmonal insuffisiens utvikles med uttalt dyspné, cyanose i huden, hoste og hvesende pust under pusten. Hjertesvikt manifesterer seg i form av ødem, portal hypertensjon (økt trykk i leverenes blodkar), forstyrrelse av hjerterytmen.

  Den fjerde graden av mitral regurgitasjon er en ekstremt vanskelig tilstand, som er ledsaget av hjertesvikt og opptrer når venstre ventrikulært blod returnerer mer enn 2/3.

  Avhengig av graden av oppblåsthet og årsaken som førte til det, er behandling foreskrevet. Det kan både være medisinsk og kirurgisk.

  Regurgitation av 1. grad hva det er

  Regurgitation av mitralventilen. Hva er det

  Mitral regurgitasjon, mangel på mitralventilen, opphiss av mitralventilen eller mitralfeil er ekvivalente begreper. Begrepet regurgitasjon brukes ikke bare i kardiologi, men også i andre grener av medisin. Bokstavelig talt betyr det "omvendt flom", det vil si med oppblåsing begynner væsken å bevege seg mot den naturlige strømmen for den.

  For å forstå mekanismene for opprinnelsen til den omvendte strømmen av blod i hjertets hulrom, må vi huske hjertets anatomi og betydningen av ventilene i den. Det menneskelige hjerte er et hul organ som består av fire kommunikasjonshulrom (kamre). Disse hulrommene er kontrahert i sin tur. I sykehuset i ventriklene (i løpet av muskelkonsentrasjonen), blir blodet tømt i karene i den store sirkelen (aorta) og den lille sirkulasjonen (pulmonale arterier) i sirkulasjonen. I diastolen (i løpet av avslapning) fyller hulrumene i ventriklene med et nytt volum blod som kommer fra atriene. I hjertet er det veldig viktig at blodet beveger seg i en retning. Dette gir en optimal belastning på hjertemusklene og tilstrekkelig ytelse av funksjonene.

  Ventiler fungerer som skodder som hindrer retur av blod fra ventrikkene til atriumet under systolen. Hver ventil består av bindevev (tendentiske) ventiler. De er festet til myokardiet av papillære muskler. Mitralventilen er plassert i venstre hjerte, dette er en to-bladsventil. I diastol er de papillære musklene avslappet, ventilene er åpne og presset mot den indre overflaten av venstre ventrikel. Under ventrikelens systole samler de papillære musklene samtidig med myokardiet, og trekker ventildens senetråder. De tetter tett sammen, og hindrer at blodet returneres til atria.

  Hvorfor kan mitral insuffisiens oppstå?

  • Akutt trauma i hjertet, som fører til frigjøring av tepemuskulaturen eller ventilene til mitralventilen.

 • Infeksjon av hjertet (for eksempel infeksiøs myokarditt, revmatisk feber). Den inflammatoriske prosessen svekker hjertemusklen og forstyrrer ventilens normale drift. I tillegg kan infeksjonen påvirke selve vævets vev, noe som fører til en reduksjon i elastisiteten.
 • Akutt dilatasjon (ekspansjon) av venstre ventrikel på grunn av iskemi (oksygen sult) eller myokarditt (betennelse i hjertemuskelen). Veggene i ventriklene under ekspansjonen trekker seg bak dem og ventilapparatet, åpningen mellom atriumet og ventrikkelen utvides, slik at ventilene ikke kan lukkes.
 • Forløpet av mitralventilen - avbøyningen av ventilflikene i atriumet, refererer til medfødte anomalier i hjerteutviklingen.
 • Autoimmune sykdommer (SLE, revmatoid artritt, sklerodermi, amyloidose).
 • Aterosklerose med avsetning av kolesterolplakk på ventilflapper.
 • Iskemisk hjertesykdom (f.eks. Hjerteinfarkt, når papillær muskel eller ventil akkorder påvirkes).
 • Grader av mitral regurgitation

  Mitral regurgitation av 1 grad (minimal) er den aller første grad av divergens av ventiler. Deres avbøyning i venstre atrium forekommer ikke mer enn 3-6 mm. Denne graden, som regel, er ikke klinisk manifestert. Når du lytter til hjertet (auskultasjon), kan legen høre en karakteristisk lyd på toppen, eller "klikk" mitralklaffen prolaps karakteristisk. Bekreft regurgitation er kun mulig med ekkokardiografisk undersøkelse av hjertet (ultralyd).

  Mitral regurgitation av 2 grader er en retur av blod i et volum på 1/4 eller mer av den totale mengden blod i venstre ventrikel. Ventilens forlengelse kan være fra 6 til 9 mm. På dette nivået blir belastningen på venstre ventrikkel større, siden volumet av blod som må pumpes øker. I tillegg øker trykket i lungene og gjennom den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Alt dette manifesteres av klager i form av kortpustethet, svakhet og tretthet, hjerterytmeforstyrrelser, noen ganger smerte i hjertet. Pasienten kan utvikle pre-fainting og besvimelse. I fravær av behandling kan hjertesvikt utvikles.

  Mitral regurgitation i tredje grad er retur av blod fra ventrikkelen til atriumet i volumet på mer enn 1/2 volumet av ventrikkelen. Forløpet kan være over 9 mm av ventilens avbøyning. Dette er en alvorlig grad, som overbelaster ikke bare venstre del av hjertet, men også det rette. Pulmonal insuffisiens utvikles med uttalt dyspné, cyanose i huden, hoste og hvesende pust under pusten. Hjertesvikt manifesterer seg i form av ødem, portal hypertensjon (økt trykk i leverenes blodkar), forstyrrelse av hjerterytmen.

  Den fjerde graden av mitral regurgitasjon er en ekstremt vanskelig tilstand, som er ledsaget av hjertesvikt og opptrer når venstre ventrikulært blod returnerer mer enn 2/3.

  Avhengig av graden av oppblåsthet og årsaken som førte til det, er behandling foreskrevet. Det kan både være medisinsk og kirurgisk.

  Opprinnelse av begrepet

  Ordet "oppgulp" er avledet fra det latinske gurgitare - «flom" - og prefikset re- indikerer motsatt effekt, det vil si, innebærer det i motsatt retning av normal flyt... I dette tilfellet - den omvendte strømmen av blod.

  Årsaker til medfødt tricuspid regurgitasjon

  De vanligste årsakene til denne medfødte patologien er:

  • underutvikling av ventilflapper;
  • unormal utvikling (antall) ventil klaffer;
  • bindevev dysplasi;
  • Ehlers-Danlos syndrom;
  • Marfan syndrom;
  • Ebstein-avviket.

  Tricuspid regurgitasjon i fosteret isoleres svært sjelden, vanligvis er det kombinert med andre hjertefeil. Denne feilen i ventilen kan være en del av mitral-aorta-tricuspidal defekt.

  Årsakene til oppkjøpt tricuspid regurgitasjon

  Regurgitasjon av tricuspidventil som er oppnådd, skjer mye oftere enn medfødt. Det er primær og sekundær. De viktigste årsakene til denne patologien er revmatisme, rusmiddelavhengighet, karcinoid syndrom.

  1. revmatisme Er den vanligste årsaken til denne patologien. I 20% av tilfellene fører nemlig tilbakevendende revmatisk endokarditt til deformasjon (fortykning og forkorting) av ventilklaffene på samme måte og endring sene tråden. Svært ofte er denne patologien forbundet med stenose av høyre atrioventrikulære ventrikel. Denne kombinasjonen kalles en kombinert tricuspidal defekt.
  2. Ruptur av papillære muskler kan også føre til tricuspid regurgitasjon. Slike forstyrrelser forekommer ved hjerteinfarkt eller kan ha en traumatisk opprinnelse.
  3. Karcinoid syndrom også, kan føre til denne patologien. Det forekommer med visse typer onkologi, for eksempel kreft i tynntarmen, eggstokkene eller lungene.
  4. Godkjennelse av tunge rusmidler fører ofte til infeksiv endokarditt, og han kan igjen forårsake tricuspid regurgitasjon.

  Årsakene til sekundær tricuspidusmangel er oftest forårsaket av følgende sykdommer:

  • Dilatasjon av fiberringen som oppstår under utvidet kardiomyopati;
  • høy grad av pulmonal hypertensjon;
  • svakhet i myokardiet i høyre ventrikel, som forekommer ved det såkalte pulmonale hjertet;
  • kronisk hjertesvikt;
  • myokarditt;
  • myokarddystrofi.

  Symptomer hos barn

  Medfødt tricuspid regurgitasjon hos spedbarn i 25% tilfeller manifesteres som supraventrikulær takykardi eller atrieflimmer, senere kan alvorlig hjertesvikt forekomme.

  Dyspné og hjertebanken vises på enda eldre barn, selv med minimal stress. Barnet kan klage på smerte i hjertet. Det kan være dyspeptiske lidelser (kvalme, oppkast, flatulens) og smerte eller en følelse av tyngde i riktig hypokondrium. Hvis det er stagnasjon i en stor sirkulasjon, så er det perifer ødem, ascites, hydrothorax eller hepatomegali. Alt dette er svært alvorlige forhold.

  Symptomer på sykdommen hos voksne

  Hvis denne patologien er oppkjøpt i en senere alder, så kan det i begynnelsen ikke en person tro det. Mindre tricuspid regurgitasjon forekommer bare hos noen pasienter med pulsering av livmorhalsen. Pasienten markerer ikke andre symptomer. Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad kan ikke manifestere seg på noen måte. Vanligvis oppdages denne patologien ganske uhell med en annen medisinsk undersøkelse. Pasienten gjennomgår ekkokardiografi, hvor han har tricuspid regurgitasjon av 1. grad. Hva det er - han lærer bare etter undersøkelsen. Disse pasientene er vanligvis registrert hos en kardiolog og observert.

  Med mer alvorlig ventilfeil, er det en signifikant hevelse i jugular vener. I dette tilfellet, hvis du legger en palme på høyre side av jugularvenen, kan du føle sin skjelving. I alvorlige tilfeller fører denne patologen til høyre ventrikulær dysfunksjon, atrieflimmer, eller kan provosere hjertesvikt.

  diagnostikk

  Diagnosen "tricuspid regurgitation of 1 degree" eller noen andre kan kun gjøres etter en grundig undersøkelse av pasienten. For å gjøre dette må du fullføre følgende prosedyrer:

  • Den fysiske undersøkelsesmetoden, det vil si, å lytte ved hjelp av et stetoskop av toner og hjertemormer;
  • Ekkokardiografi (ekkokardiografi) er et ultralyd i hjertet, som avslører den funksjonelle og morfologiske tilstanden til hjertemuskulaturen og ventiler;
  • EKG, hvor du kan se tegnene på et forstørret høyre atrium og ventrikel i hjertet;
  • bryst røntgen - denne studien viser også en økt størrelse på høyre ventrikel, du kan se tegn på pulmonal hypertensjon og deformasjon av mitrale og aorta ventiler;
  • produsere en biokjemisk blodprøve;
  • en generell blodprøve;
  • hjertekateterisering - denne nyeste invasive prosedyren brukes både til diagnose av hjertesykdommer og til behandling.

  klassifisering

  Vi fant at regurgitasjon av tricuspidventilen for etiologi kan være medfødt og oppkjøpt, primær (organisk) eller sekundær (funksjonell). Organisk insuffisiens uttrykkes ved deformering av ventilapparatet: ved fortykkelse og rynke av ventilfliker eller ved forkalkning. Funksjonell mangel manifesterer seg i ventildysfunksjon forårsaket av andre sykdommer og manifesterer seg ved brudd på papillære muskler eller senekorder, samt et brudd på den fibrøse ringen.

  Grad av sykdom

  Det er 4 grader av denne sykdommen, som er preget av lengden av støping av en stråle av omvendt blodstrøm inn i hulrommet til høyre atrium.

  Tricuspid regurgitation av 1. grad - hva er det? I dette tilfellet er retur av blod ubetydelig og knapt detekterbart. I dette tilfellet klager pasienten ikke på noe. Det kliniske bildet er fraværende.

  Ved diagnosen "tricuspid regurgitation av 2. grad", utføres returstrømmen av blodet innen 2 cm fra ventilveggene. Klinikken er nesten fraværende på dette stadiet av sykdommen, pulsasjonen av jugular venene kan være dårlig uttrykt.

  Regurgitering av tricuspidventilen i 3. grad bestemmes ved å kaste tilbake blodstrømmen mer enn 2 cm fra tricuspidventilen. Andre pasienter enn pulsering av livmorhalsen kan føle hjertebank, svakhet og rask tretthet, selv med lav fysisk anstrengelse, kan det oppstå mindre dyspnø.

  Sykdom i fjerde grad er preget av en utprøvd returstrøm av blod fra ventilen til hulrommet til høyre atrium. I alvorlige tilfeller kan pasienten oppleve symptomer på alvorlig hjertesvikt og pulmonal hypertensjon (pulmonal og tricuspid regurgitasjon). I dette tilfellet legges de andre symptomene til symptomene nevnt ovenfor. Nemlig den nedre lem ødem, følelse pulse venstre brystbenet, noe som øker den inspiratoriske, lyder svekket hjerte kan kalde ekstremiteter, forstørret lever, ascites (væskeansamling i bukhulen), abdominal smerte, og for revmatisk natur av denne sykdommen observeres aorta- eller mitralfeil.

  behandling

  Behandlingsmetoder avhenger av graden av sykdommen, samt om den er ledsaget av andre hjertefeil og -patologier eller ikke. Ved diagnosen "oppkast av tricuspidventilen i 1. grad", er behandling som regel ikke nødvendig. En slik tilstand av medisin anses som en variant av normen. I tilfelle at tricuspid regurgitasjon på 1 grad skyldes sykdom, for eksempel lungesykdom, revmatisme eller infeksiv endokarditt, bør en provoserende sykdomsbehandling utføres. Hvis du blir kvitt den underliggende sykdommen, vil ytterligere deformasjon av tricuspidventilen stoppe. Så, tricuspid regurgitation av 1 grad - hva det er og hvordan å behandle det, er det nå klart. Vurder den neste fasen av denne sykdommen.

  Oppkastet til tricuspidventilen i 2. grad krever ofte ikke behandling. Hvis denne patologien er forbundet med andre hjertefeil eller sykdommer, for eksempel hjertesvikt, bør konservative metoder brukes. For å gjøre dette, bruk diuretika for å redusere hevelse og narkotika som slapper av glatte muskler i veggene i blodkarene (vasodilatatorer). Ingen andre tiltak krever tricuspid regurgitasjon av klasse 2.

  Behandling av 3 og 4 grader er også rettet mot å eliminere sykdommen som forårsaket opphissning. Hvis det ikke virker, er kirurgi indikert. I dette tilfellet er plastventilflikker, deres ringplastikk (hemming av den elastiske eller stive ringen, det er også mulig å suturere ventilringen ved å sutere) eller proteser.

  Mitral regurgitation

  Hvis mitralventilen svikter, når dens ventiler lukkes ikke tett nok, oppstår en omvendt blodstrøm fra venstre ventrikel til venstre atriell hulrom i systoleperioden. Denne tilstanden kalles mitral regurgitasjon eller mitral ventil prolapse. Denne patologien, som tricuspid regurgitasjon, kan være både medfødt og oppkjøpt. Årsaker og diagnose ved diagnosen "mitral" og "tricuspid regurgitation" er også like. Gradene som bestemmer alvorlighetsgraden av sykdommen, bare 4, avhenger av mengden av omvendt blodstrøm:

  • 1 grad - mitral regurgitering er ubetydelig;
  • 2 grader - mitral regurgitasjon er moderat;
  • 3 grader - mitral regurgitasjon er sterkt uttalt;
  • 4 grader - mitral regurgitasjon er alvorlig, ofte er det et komplisert kurs.

  Mindre mitral, tricuspid regurgitasjon av 1. grad, som ikke forårsaker objektive klager i pasienten, krever ingen behandling. Terapeutisk behandling utføres i tilfelle av et komplisert sykdomsforløp, for eksempel hjerterytmeforstyrrelser eller pulmonal hypertensjon. Kirurgi er indikert for alvorlig eller alvorlig mitral insuffisiens, i disse tilfellene er plast eller protesventil laget.

  Kombinasjonen av mitral og tricuspidusinsuffisiens

  Ofte diagnostiseres mitral og tricuspid regurgitasjon samtidig hos en pasient. Kardiologen skal ta stilling til taktikken for å behandle en slik pasient etter en detaljert undersøkelse og oppnå resultatene av testene. Hvis ventilens mangel ikke er signifikant, er det kanskje ikke nødvendig med behandling, men det vil være nødvendig å periodisk observere kardiologen og gjennomgå de nødvendige undersøkelsene.

  Hvis årsaken som forårsaket feilen i ventiler er etablert, vil en terapeutisk behandling rettet mot å eliminere den provokerende sykdommen bli foreskrevet. I fravær av positiv dynamikk indikeres behandling av oppblåsthet ved kirurgi. Vanligvis skjer det med alvorlig og alvorlig sykdom.

  Pasienter som gjennomgått kirurgisk behandling av ventilfeil mottar vanligvis indirekte antikoagulantia.

  outlook

  Sekundær regurgitasjon regnes for å være prognostisk mest ugunstig. Pasientens død i dette tilfellet skyldes vanligvis hjerteinfarkt, økt hjertesvikt, lungebetennelse eller lungeemboli.

  Ifølge statistikk, etter kirurgisk behandling av hjertesvikt, er overlevelsesraten hos pasienter opp til 5 år og eldre 65% etter proteser og 70% etter ringplastikk.

  Prognosen er gunstig for diagnosen "tricuspid regurgitation av 1 grad". Hva er det, pasienter finner vanligvis bare ut med forebyggende undersøkelser. Med en liten mangel på hjerteventilene, er det ingen direkte trussel mot livet.

  konklusjon

  Forebygging av mitral og tricuspidus mangel er forebygging av sykdommer som forårsaker svikt i ventiler. Nemlig behandling av revmatisme og andre sykdommer som forårsaker skade på hjerteventilene.

  Hvordan fungerer hjertet?

  Hjertet har fire kamre: 2 atria og 2 ventrikler. Blodet inn i hjertet passerer inn i høyre ventrikel gjennom høyre atrium. Fra høyre ventrikel blir blodet sendt til lungene. Der, det gir karbondioksid og mottar oksygen, og går deretter inn i venstre atrium, hvorfra det går til venstre ventrikel. Fra det strømmer blod gjennom aorta inn i kroppens organer. Kollisjoner og avslapping av hjertet er rytmisk i en sunn person. De forårsaker trykkfall i hjertet, slik at det først blir fylt med blod (under avslapning), og skyver det deretter inn i aorta (med sammentrekning). I hjertet er det fire ventiler som kan åpne og lukke, de sikrer blodstrømmen i ønsket retning. En av disse ventiler er mitral. Den ligger i venstre side av hjertet mellom ventrikkelen og atriumet.

  Egenskaper av sykdommen

  I tilfelle av mitral regurgitasjon under sammentrekning av hjertet, kan blod strømme i motsatt retning - inn i atriumet (venstre) fra ventrikkelen (til venstre). Dette betyr at kroppen får mindre blod beriket med oksygen. Hvis opphissingen av mitralventilen er dårlig uttrykt og ikke utvikler seg, har den omvendte strømmen av blod ikke alvorlige helsekonsekvenser. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, er tre grader skilt. Mitral regurgitation av 1 grad anses å være den letteste, og den tredje er den mest alvorlige formen av sykdommen. Mitral regurgitation av 1 grad karakteriseres av en svakt uttrykt blodstrøm som går inn i atriumet. Som et resultat, ikke bare blodet som har kommet inn i det, akkumuleres i atriumet, men også blodet som har kommet dit fra ventrikkelen. Etter det blir hele volumet blod fra atriumet overført til ventrikkelen, som må samtykke mye sterkere. Alt dette resulterer i utseende av hypertrofi i venstre ventrikel, som kompenserer for opphissingen av den første graden av mitralventilen.

  Forebygging av sykdom

  Denne hjertesykdommen kan ta lang tid uten symptomer, pasienten kan ikke merke det og ikke søke medisinsk hjelp. Derfor er det viktig å gjennomføre forebyggende undersøkelser i tide, selv om det ikke er noen klager om hjertefunksjon.

  Hva trenger du å vite om en pasient med en diagnose av "mitralregurgitasjon av 1. grad"?

  Kirurgisk behandling på dette stadiet av sykdommen, som regel, er ikke nødvendig. Personer med diagnosen "mitralinsuffisiens en grad" leger anbefaler å unngå røyking og alkoholinntak, for de er ikke tillatt overdreven trening og sterk følelsesmessig stress. Samtidig kan folk med en slik diagnose fortsette å spille sport, hvis de ikke har restriksjoner knyttet til andre sykdommer.

  Avdelinger av hjertet

  Hjertet består av fire divisjoner: to atria og to ventrikler. De er koblet ved hjelp av ventiler. Og sørg også for bevegelse av blod i riktig retning.

  Struktur av det menneskelige hjerte

  Følgende typer ventiler ventiler utmerker seg:

  • Mitralventilen i hjertet, som ligger i venstre del av hjertet mellom atriumet og ventrikken. Den består av to ventiler. Det er dette nettstedet som gjennomgår ulike trykkfall først, derfor utvikler patologier oftere her.
  • trikuspidalklaff hjerteventilen er plassert på høyre side, som forbinder atrium og ventrikler. Det er tre av dem. Med komplikasjoner i tredje fase, lider dette nettstedet.
  • Arteriell og aortisk hjerteventiler forbinder de tilsvarende karene med hjertemuskelen. Hver har 3 blader.

  Normalt lukker ventilene seg veldig tett når de kommer inn i blodavdelingen, men i flere tilfeller kan arbeidet deres forstyrres og blodet siver gjennom dem.

  Noen ganger produserer sykdommen heller ikke seg selv og blir notert ved et uhell under rutinemessig undersøkelse eller i behandling av andre sykdommer. Ikke helt lukkede ventiler skaper noe turbulens, noe som forårsaker omvendt flyt av væskeflyt langs karet, men det er så ubetydelig at det ikke påvirker hele organismen på noen måte. Ifølge statistikk er dette notert i sytti prosent av en sunn befolkning.

  Grunnårsakene kan være brudd på hjertets vegger, ventiler, papillære muskler.

  klassifisering

  I henhold til lokaliseringen av forstyrrelser av hjerteventilene, er de delt inn i følgende klassifisering:

  • Mitral regurgitates er at blodstrømmen fra hjertets venstre hjerte vender tilbake til atriumet. Dette fører til strekk og økt arbeid og slitasje. I begynnelsen er dette ikke lagt merke til av mannen, siden hjertet kompenserer patologi ved å endre form. Grunnene for det inkluderer hjertesykdom og blodårer, muskler og ledd, ventiler dysfunksjon, kolesterol og kalkavleiringer på de indre veggene av blodkar og hjertemuskelen, noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, ukorrekt operasjon av metabolske prosesser, redusere blodtilførselen til deler av kroppen;
  • Aortisk regurgitasjon dannes med ufullstendig lukking av ventiler eller patologier assosiert med strukturen til den største uparbeide beholderen, når det utvides, øker ventilringen også og ventilen kan helt enkelt ikke helt lukkes helt. Her er det en omvendt strøm av blod inn i ventrikkelen, som begynner å fylle unødvendig, strekker seg, det tar mer blod, og fartøyet mottar det mye mindre. Samtidig begynner hjertet å pumpe blod raskere og vanskeligere. Som en følge av dette, oksygen sult, stagnasjon av blod i store fartøyer;
  • Tricuspid regurgitasjon er mindre vanlig. Oppstår når trykket er for høyt i en liten sirkel. Det fører til ødeleggelse av det høyre hjerte, hvoretter stagnasjon oppstår i vener i en stor sirkel. Eksternt kan det manifestere seg i blå hud, forstørrelse av leveren, hevelse i venene på nakken, atrieflimmer;
  • Pulmonal arterie regurgitasjon kan forekomme med aterosklerose, syfilis, endokarditt, eller være medfødt. Det er ikke sjeldent at en slik patologi oppstår i sykdommer i lungesystemet. Det er en ufullstendig lukking av ventilen i arterien av en liten sirkel av blodsirkulasjon.
  Former for mitral insuffisiens

  grader

  Det er fire grader av blodtransfusjon i motsatt retning:

  • Med 1 grad av regurgitation ventiler har ingen symptomer i flere år. En stor mengde gjentatt blod øker hjerteavdelingen, noe som kan føre til vedvarende økning i blodtrykket hvis det ikke er fulgt korrekt behandling. Når en pasient undersøkes, oppdages hjertestøy, ultralyd viser en liten uoverensstemmelse i ventilen og en liten forstyrrelse av blodstrømmen.
  • 2 grad av regurgitation Hjertets ventiler kjennetegnes av en større grad av returflyt. Det er stagnasjon i en liten sirkel.
  • 3 grad av regurgitation ventiler kjennetegnes av en stor tilbakestrømning, hvor strømmen når den bakre atriamuren. Det er en økning i blodtrykk i lungearterien, på grunn av hvilken det er en overbelastning på høyre side av hjertemuskelen. På grunn av et slikt brudd er det mangel på en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon.

  I det siste stadiet er det kortpustethet, et brudd på hjertets rytme, astma, lungesød. Hvis du ikke konsulterer en lege for hjelp, er det hevelse, blå hud (akrocyanose i huden), svakhet, tretthet, smerte i brystet.

  Evaluering av gradene av stadiene bestemmes av blodstrømmen, som vender tilbake til ventrikkelen eller atriumet:

  • Ikke gå utover ventilens forklaff som forbinder venstre ventrikel med atriumet;
  • når eller beveger bladet;
  • av størrelsen av strømmen nærmer seg halve lengden av ventrikkelen;
  • Jeten berører toppen.

  En annen skiller prolaps av den toverdige hjerteventilen, på grunn av hvilken det er en omvendt strøm av kroppsfluid av forskjellige grader. Tidligere ble denne diagnosen ikke gjort ofte. Dette skyldes nyere måter å oppdage sykdommen på. Bruken av Doppler-teknikken bidro til å bestemme den nøyaktige mengden returfly.

  Forlengelsen av hjerteventilene finnes i tynne, høye mennesker, tenåringer. Det høye antallet tilfeller forårsaker ikke noen dårlig helse til pasienten og diagnostisert hos unge mennesker tilfeldig passerer ulike medisinske boards, som for eksempel å gå til college, og før han begynte hæren.

  Hvis graden er første eller til og med null, er det ikke behov for behandling. Det viktigste er ikke å gå glipp av overgangen til komplikasjon, for dette er det nødvendig å bli undersøkt av en lege.

  barn

  Regurgitation av hjerteventilen hos barn skyldes hovedsakelig medfødte årsaker. Slike tilfeller er notert ganske ofte. En markert manifestasjon av sykdommen er notert nesten umiddelbart etter fødselen.

  Tegn på ansiktet: blå hudfarge, pustevansker, hjertesvikt i høyre hjerte. Slike brudd kan føre til død av en nyfødt, derfor er det under graviditeten nødvendig å besøke planlagte undersøkelser med en spesialist.

  diagnostikk

  For tiden er det nok måter å nøyaktig identifisere tilstedeværelsen av sykdommen.

  Diagnose av oppblåsthet av hjerteventiler inkluderer:

  • Ultralydundersøkelse for å evaluere innholdet av blodstrømmen gjennom blodårene og hjertet, bevegelsen av ventilene og hvis sykdommen er oppdaget, er det mulig å etablere hans grad etter den første inspeksjon. Denne metoden er den rimeligste og ikke dyre;
  • Et elektrokardiogram (hjerte EKG) avslører indirekte tegn på patologi, så det er mindre anvendelig.

  Det er svært viktig å identifisere sykdommen, ikke bare hos voksne, men også hos ufødte barn. Dedikerte diagnosemetoder kan oppdage brudd på ulike stadier av morens graviditet, noe som bidrar til beslutningen om spørsmålet om å bevare fosteret.

  Resultatene av diagnosen oppblåsthet av hjerteventiler på doppler ekkokardiografi

  behandling

  Behandling av hjerteventilene avhenger av alvorlighetsgraden, grunnårsaken, tilstedeværelsen av umuligheten av tett lukking av hjerteventilene.

  Det er to alternativer - kirurgisk inngrep (plastikk, proteser) og tradisjonell medisinsk terapi:

  • Utfør plasten av mitrale og arterielle ventiler med et kutt av brystbenet eller innføring av et kateter gjennom store kar. Når du slår av ventilklaffene, er det mulig å sy dem med neontråd.
  • I andre tilfelle brukes diuretika, beta-blokkere, antihypertensive midler, antiarytmika.

  Når prolapse ikke er veldig uttalt, er det nok å observere av en spesialist. Det viktigste er ikke å gå glipp av prosedyren, slik at komplikasjonene som oppstår ikke forblir ubemerket.

  I første grad behandles ikke. Ved det andre og over kan kirurgisk inngrep redde en persons liv og forlenge den i flere år.

  outlook

  Prognosen med regurgitering av hjerteventiler i første grad er gunstig. Ved konstant tilsyn hos den behandlende legen blir komplikasjoner avslørt på en gang, og om nødvendig utpekes eller utpekes behandling.

  I andre grad er situasjonen annerledes. Etter diagnosen fortsetter bare seksti prosent å holde seg på føttene og da bare i femten år. Døden kommer på grunn av et hjerteinfarkt, hjertesvikt, emboli, lunge lungebetennelse.

  Forebyggende tiltak er rettet mot å redusere risikoen for omvendt blodstrøm i hjertet.

  Dermed er oppkastet til venteventilene en alvorlig sykdom. Som kan være, som ervervet og medfødt. Det er lokalisert mellom ulike deler av hjertet (i høyre del eller i venstre del). Har ulike grader av utvikling, den første er den enkleste, har ingen symptomer, så sykdommen er vanskelig å beregne.

  Hvis patologi oppdages, utføres behandling ved operasjonsmetoder eller ved medisinering. Det viktigste er ikke å være sent, så anbefaler vi en systematisk undersøkelse av kroppen fra en spesialist.

  Les Mer Om Fartøyene