Stenting hjertet - hvor mange lever etter operasjonen?

stenting Det er et medisinsk kirurgisk prosedyre som er utført for å etablere en stent - en spesiell ramme som er plassert i åpningen av de hule organer, for eksempel koronar hjertekarene, og gjør det mulig å utvide området begrenses ved patologiske prosesser.

Fartøyene kan smale som et resultat av aterosklerose, og dette utgjør en stor trussel mot menneskers helse og liv. Avhengig av hvilke fartøy som er skadet, fører en nedgang i lumen til iskemi, en funksjonsfeil i hjernens sirkulasjon, aterosklerose i bena og andre farlige sykdommer.

For å gjenopprette patenter av arteriene, er noen teknikker kjent, de viktigste er:

 • konservativ terapi,
 • angioplastikk,
 • Stenting av hjertekar og andre berørte arterier,
 • koronar arterie bypass graft. Shunting hjertets kar - hva er det?

Koronar stenting av hjertekarene regnes som en av de mest effektive metoder for intravaskulær protese av hjerteårene under ulike patologier.

Indikasjoner for stenting

Hjertet er en kraftig pumpe som gir blodsirkulasjon. Sammen med blodsirkulasjonen til organer og vev begynner næringsstoffer og oksygen å strømme, i fravær av deres funksjon vil det være umulig.

Aterosklerose regnes som den vanligste kroniske sykdommen som påvirker arteriene. Over tid regnes aterosklerotiske plakk som vokser inne i veggen av karvegveggen, enkelt eller flere, som kolesterolavsetninger.

I tilfelle av proliferasjon i arteriene og forkalkning av bindevev i karveggene fører til en gradvis utvikling av deformasjon noen ganger begrenser åpningen for å fullføre utsletting av arterien, noe som vil føre til en varig, økende mangel på systemisk blodstrømmen, som mates gjennom den skadede arterie.

Med utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjertemuskelen, føles en person utseendet av slike symptomer:

 1. smerte i brystet, ledsaget av frykt for døden;
 2. kvalme;
 3. kortpustethet;
 4. hjertebanken;
 5. overdreven svette.
 • Utvalg av pasienter med iskemi for kirurgisk inngrep utføres av en hjertekirurg. Pasienten skal gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som inkluderer alle nødvendige blod- og urintester for å bestemme arbeidet til de indre organer, lipogram, blodpropper.
 • elektrokardiogram vil gi en mulighet til å klargjøre stedet for skade på hjertemusklene etter et hjerteinfarkt, spredning og konsentrasjon av prosessen. Ultralydet i hjertet vil demonstrere arbeidet til hver avdeling av atriene og ventriklene.
 • Det er nødvendig å utføre angiografi. Denne prosessen består av å sette inn i beholderne i kontrastmedium og flere røntgenbilder, som utføres ved fylling av karet. De mest skadede grenene, deres konsentrasjon og graden av innsnevring er funnet ut.
 • Intravaskulær ultralyd bidrar til å vurdere evne til arterievegget innsiden.

Indikasjon for kirurgisk inngrep:

 • vanskelige vanlige angina angrep som kardiologen identifiserer som et preinfarkt;
 • Støtte for aortokoronary shunt som har en tendens til å begrense seg over 10 år;
 • av vitale tegn under et alvorlig transmursjonsinfarkt.

Kontra

Det er ikke mulig å komme inn i stent på tidspunktet for diagnosen:

 • Den vanlige skaden på alle kranspulsårene, i forbindelse med hvilke det ikke blir plass til stenting.
 • Diameteren av den trange arterien er mindre enn 3 mm.
 • Redusert blodpropp.
 • Dysfunksjon av nyrene, leveren, pustevansker.
 • Allergi av pasienten til preparater som inneholder jod.

Effektivitet av drift, konsekvenser

Denne metoden for terapi er preget av visse fordeler som tvinger spesialister til å velge kirurgisk inngrep.

Disse fordelene er:

 • kort varighet av kontrollperioden fra spesialistenes side av utvinning;
 • det er ikke nødvendig å kutte brystet;
 • en kort periode med rehabilitering;
 • relativt billig pris.

Mange pasienter som er tildelt denne operasjonen, er interessert i hvor trygg det er, og hvor mange personer som har gjennomgått det etter operasjonen lever.

Bivirkninger forekommer sjelden, hos ca 10% av pasientene. Men helt avvise en slik risiko bør ikke være.

Stenting av hjertekarene regnes som det mest sikre tiltaket av terapi. Pasienten bør nøye overvåke helsen, følge anbefalingene fra en spesialist, bruke nødvendige medisiner og gjennomgå undersøkelser i henhold til planen.

Det skjer at selv etter operasjonen forblir sannsynligheten for å begrense arterien, men den er liten, og forskere fortsetter å forske på dette området, og antall forbedringer øker.

Stenting av hjertet etter et hjerteinfarkt kan karakteriseres av farlige komplikasjoner som oppstår under kirurgisk inngrep, etter kort tid etter eller etter en lang periode.

rehabilitering

Etter denne operasjonen føles personen bedre, smerten i hjertet etter stenting blir ikke så sterk, men prosessen med åreforkalkning stopper ikke, bidrar ikke til endring i dysfunksjon av fettmetabolismen. Derfor må pasienten følge anbefalinger fra en spesialist, observere innholdet av kolesterol og sukker i blodet.

Målet med rehabilitering etter operasjonen:

 1. Gjenopprett til maksimal mulig funksjon av hjertet;
 2. Forebygging av postoperative komplikasjoner, særlig gjentakelse av innsnevring av stentede kar
 3. For å senke fremdriften av iskemi, forbedre prognosen av sykdommen;
 4. Øk pasientens fysiske evner, minimer begrensninger i livsstil;
 5. Reduser og optimaliser medisinebehandlingen mottatt av pasienten;
 6. Normalisere laboratorieindikatorer;
 7. Gi en psykologisk komfortabel tilstand til pasienten;
 8. Korrigere pasientens livsstil og oppførsel, noe som vil bidra til å redde resultatene oppnådd under rehabilitering.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Regler, anbefalinger etter operasjon, diett

Etter operasjonen er det nødvendig å holde seg til hvilerommet i en viss tid. Legen observerer forekomsten av komplikasjoner, anbefaler en diett, bruk av medisiner, restriksjoner.

Livet etter stenting har i tankene samsvar med visse krav. Når stenten er installert, skjer pasientens kardiorehabilitering.

Hennes grunnleggende krav er kosthold, treningsterapi og positivt humør:

 • For 1 uke Rehabiliteringsprosessen er knyttet til fysisk aktivitet begrensninger, bad er forbudt. 2 måneder eksperter anbefaler ikke å kjøre biler. Senere anbefalinger består av et kolesterolfritt kosthold, dosert fysisk aktivitet, regelmessig bruk av medisiner.
 • Det er nødvendig å fjerne fett fra kostholdet animalsk opprinnelse og begrense karbohydrater. Ikke ta fettstoffer svinekjøtt, oksekjøtt, lam, smør, bacon, majones og varmt krydder, pølser, ost, egg, pasta fra myk hvete, sjokolade, søt og mel, hvitt brød, kaffe, sterk te, alkoholholdige drikkevarer, soda.
 • I kostholdet Det er nødvendig å inkludere i menyen grønnsaks- og fruktsalater eller ferske juice, kokt fjærkre kjøtt, fisk, frokostblandinger, pasta, cottage cheese, sur melk, grønn te.
 • Trenger å spise litt, men ofte, 5-6 ganger, se på vekten. Hvis det er mulig, gjør losingsdager.
 • Hver dag, gymnastikk om morgenen bidrar til å øke stoffskiftet, tilpasser seg positivt humør. Gjør ikke øyeblikkelig vanskelige øvelser. Vandring anbefales, først i kort avstand, etter å øke avstanden. Nyttig rolig gange på trappene, trening på simulatorer. Du kan ikke føre til alvorlig overbelastning med takykardi.
 • medisinering er å ta stoffer som senker blodtrykket, statiner, for å normalisere kolesterolet og legemidler som reduserer trombose. De som lider av diabetes fortsetter spesiell terapi på anbefaling av endokrinologen.
 • optimalt, når rehabiliteringsprosessen etter operasjonen vil foregå i sanatorier eller alpinanlegg, under tilsyn av leger.

Postoperativ terapi har en viktig verdi, etter at pasienten etter 6-12 måneder skal drikke medisin hver dag. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er eliminert, men årsaken til aterosklerose forblir, som er risikofaktorene.

Mange pasienter stiller spørsmålet: Er det mulig å registrere funksjonshemning etter operasjonen? Stenting bidrar til å forbedre pasientens tilstand og vil gi ham riktig arbeidsevne, så det er ikke nødvendig med denne prosedyren.

Postoperativ prognose

 • Stenting av hjerteskjermer er en sikker operasjon som gir den rette effekten. Sannsynligheten for bivirkninger er lav. Selv etter stenting vil en person komme tilbake til den vanlige livsstilen og gjenopprette sin arbeidsevne.
 • Ikke glem det, at en upassende livsstil som forårsaket iskemi igjen kan forårsake tilstopping av arteriene dersom den ikke endres. Operasjonen kjennetegnes av en liten postoperativ gjenopprettingstid.
 • Med hensyn til den påfølgende prognosen, så stenting er effektiv i ca 80% av situasjonene. Det skjer at prosessen går tilbake, til tross for den påførte innsatsen, blir arterien igjen smalere. Men forskere fortsetter å utføre forskning og forbedre operasjonsteknologien. Antall positive resultater øker.
 • Nå kardiosurger Påfør helt nye stenter, minimere sannsynligheten for utseendet av revers innsnevring av kranspulsårene.

Mulige komplikasjoner etter operasjonen

I prosessen med å utføre stenting er det ulike negative konsekvenser, hvorav de mest kjente er:

 1. tilstopping av den opererte arterien,
 2. nederlag av vaskemuren,
 3. utseende av blødning eller dannelse av en hematom ved punkteringsstedet,
 4. En allergi mot et kontrastmiddel av varierende alvorlighetsgrad, inkludert nyresvikt.
 • Tar hensyn til det faktum at blodsirkulasjonen oppstår i menneskekroppen, i noen tilfeller under stenting, forekommer konsekvensene i de gjenværende arteriene som ikke påvirkes av operasjonen.
 • Økt risiko Utseendet på komplikasjoner etter operasjon hos personer med alvorlige nyresykdommer, diabetes mellitus og funksjonsfeil i blodkoagulasjonssystemet. Derfor blir slike pasienter grundig undersøkt før stenting, de er dessuten forberedt ved å ordinere spesielle medisiner, og deretter etter operasjonen blir de observert i intensivavdelingen eller gjenopplivningen.
 • Stenting garanterer ikke fra fullstendig utvinning fra iskemi. Sykdommen kan utvikle seg, andre aterosklerotiske plakk kan dannes i arteriene eller den tidligere kan vokse. Stenten selv kan overgrow eller skape en trombose over tid. Derfor er alle pasienter som har gjennomgått stentning av kranspulsårene under regelmessig tilsyn av legen, for å kunne identifisere sykdomsfallet igjen og sende det til en spesialist igjen.
 • Stenttrombose er en av de farligste konsekvensene etter operasjonen. Det er farlig at det utvikles når som helst: både i tidlig og sen postoperativ periode. Ofte fører denne konsekvensen til fremveksten av alvorlig smerte, og hvis den blir ubehandlet, fører det til hjerteinfarkt.
 • En mindre farlig konsekvens, men mer vanlig er stentens restose, som utvikler seg på grunn av stentens "innvekst" i vaskulærveggen. Dette er en naturlig prosess, men for noen pasienter utvikler den seg for aktivt. Lumen av den opererte arterien begynner å begrense betydelig, forårsaker et tilbakefall av angina pectoris.
 • Hvis du ikke følger medisinen, diett og diett foreskrevet av en lege, vil dannelsen av aterosklerotiske plakkene i kroppen utvikles, noe som vil føre til fremveksten av nye lesjoner i sunne tidligere arterier.

Tegn på komplikasjoner

Ca. 90% av situasjonene når stenten er installert, gjenopptar den riktige blodstrømmen i arteriene, og ingen komplikasjoner vises.

Men det er tilfeller der negative konsekvenser er sannsynlige:

 • Arteriell veggintegritetsfeil;
 • blødning;
 • Vanskeligheter med nyrearbeid;
 • Utseende av blåmerke på punkteringsstedet;
 • Restenose eller trombose i stentene.

En av de mulige komplikasjonene er okklusjonen av arterien. Det skjer ganske sjeldent, når en patologi oppstår, sendes pasienten straks til aortokoronary shunting.

Kostnad for drift

 • Kostnaden for stenting varierer fra arteriene som må opereres, samt fra staten, medisinsk institusjon, instrumentering, utstyr, type, totalt antall stenter og andre forhold.
 • Det er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt operasjonssystem, som er utstyrt med sofistikert dyrt utstyr. Stenting utføres i henhold til nye metoder av kvalifiserte kardiokirurger. I denne forbindelse vil operasjonen ikke være billig.
 • Kostnaden for stenting varierer i hvert land. For eksempel, i Israel, fra ca 6000 euro, i Tyskland - fra 8.000, i Tyrkia - fra 3.500 euro.
 • Stenting anses som en av de vanligste operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er preget av lav traumatisme, gir den rette effekten og trenger ikke en lang gjenoppretting.

anmeldelser

De fleste anmeldelser Resultatene av stenting er positive, sannsynligheten for bivirkninger etter at prosedyren er minimal og det kirurgiske inngrepet selv anses som trygt. I visse situasjoner er det en mulighet for forekomst av en organismes allergi mot et stoff introdusert under en operasjon for røntgen observasjon.

pasienter, som gjennomgikk kirurgisk inngrep, karakteriserer dens likhet med en ganske enkel medisinsk prosedyre, og ikke en operasjon. Siden det ikke er behov for en lang gjenopprettingsperiode, føler pasientene at de har fullstendig gjenopprettet seg.

Ikke glem det, at med den ideelle teknikken for hjertekirurgi, er behovet for å ta vare på ens helse ikke negert.

Prognose for gjenoppretting etter stenting av hjertekarene

Forbedring av moderne metoder for kirurgisk behandling, som for eksempel kirurgi stenting årene i hjertet, med pre- og postoperativ medisinsk støtte gjør det mulig å motta gode kliniske resultater for hjertesykdom i nær og fjern periode. Den eneste signifikante tilstanden for effektiv stenting er rettidig behandling av pasienten for medisinsk behandling.

Indikasjoner for kirurgisk behandling

Restaurering av blodstrømmen i hjertets kar øker pasientens varighet og livskvalitet. Foretrukket denne eller denne behandlingsmetoden, evaluerer alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner, graden av reduksjon av blodstrømmen i hjertet, det anatomiske løpet av de berørte karene. På den måten sammenligner de mulige farer, med tanke på effekten av konservativ terapi.

Indikasjoner for stenting av hjerteskjermer:

 • ineffektivitet av medisinering;
 • Tilstedeværelsen av progressiv angina pectoris;
 • tidlig kirurgisk inngrep utføres i tidlige stadier av hjerteinfarkt;
 • økningen i fenomenene iskemi i postinfarktperioden mot bakgrunnen av den pågående behandlingen;
 • infarkt av hele tykkelsen av veggen av myokardiet;
 • predinfarktnoe tilstand;
 • signifikant stenose, mer enn 70% av venstre kranspulsårer;
 • stenosed med 2 eller flere kar i hjertet;
 • Fare for utvikling av livstruende komplikasjoner på grunn av hjertesykemi.

Stentning av kranspulsårene utføres med det formål å utvide lumen i karet og gjenopprette blodstrømmen langs den.

Kontraindikasjoner til kirurgi

Kontraindikasjoner til stenting kan skyldes hjertesykdom, eller alvorlig sammenhengende patologi:

 • forstyrrende tilstand av pasienten;
 • intoleranse av jodholdige kontrastmidler brukt under operasjonen;
 • lumen på fartøyet som krever en stent mindre enn 3 mm;
 • diffus stenose av myokardiske kar, når stenten ikke lenger er effektiv;
 • forsinket blodpropp
 • dekompensert luftveier, nyre- og leverinsuffisiens.

Typer av stenter for kirurgi

En stent er en tilpasning som vil utvide fartøyets lumen og forblir i det for alltid. Den har en maskestruktur. Stents er forskjellige i sammensetning, diameter og konfigurasjon av masken.

Stentning av koronarbeholdere utføres ved bruk av konvensjonelle stenter og medikamentbelagte sylindere. Konvensjonell laget av rustfritt stål, kobolt-krom legering. Funksjon - for å støtte fartøyet i sin utvidede tilstand.

I stenter med et stoffbelegg utvikler restenoser sjeldnere, de blir ikke trombosed. Imidlertid bør ikke alle stoffeluerende stenter betraktes som en panacea. Når man analyserer hvor langt den langsiktige dødeligheten fra hjerteinfarkt er med stenting med et legemiddelbelegg og uten det, er det ingen pålitelig forskjell.

Følgende typer preparater brukes til å dekke stentene:

Hvilken stent er nødvendig for pasienten, bestemmer legen, avhengig av situasjonen. Hvis det var tidligere stenting, og det var et tilbakefall av stenose, er det nødvendig med gjentatt inngrep - stenting av VTK.

Diagnostiske metoder som er nødvendige for å ta stilling til operasjonen

Hvis hjertebeholderens koronare stenting utføres på en planlagt måte, blir det utført et kompleks av undersøkelser som inkluderer:

 • Generell blod- og urintest;
 • biokjemisk blodprøve;
 • koagulogram - viser tilstanden til blodets koaguleringssystem;
 • EKG i hvile og med stresstester;
 • single-foton-utslipp CT;
 • funksjonelle tester;
 • perfusjon scintigrafi;
 • ekkokardiografi og stress Echo-KG;
 • PET;
 • Stress MRI;
 • Koronarografi, som på mange måter overgår de ovennevnte metodene, men er invasiv.

Stenting av hjertet er utført etter koronar angiografi av koronararteriene, hvor naturen av lesjonen er beregnet diameteren av den stenotiske fartøyet og dets anatomiske kurs.

De viktigste stadiene av operasjonen

Intervensjon utføres under røntgenoperasjonsforhold under lokalbedøvelse. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i lårbenet, koronar angiografi utføres.

På enden av kateteret er en ballong med en stent. I stedet for stenose er ballongen hovent, knusende en aterosklerotisk plakk, økningen av fartøyets diameter øker umiddelbart. Stenten er et rammeverk for vaskemuren. Etter gjenopprettingen av blodstrømmen blåses ballongen av, og stenten forblir i karet.

Etter å ha stanset hjerteskjærene, er pasienten 3 dager på sykehuset, og får antikoagulantia og trombolytika. Den første dagen blir tildelt hvilestøtte, fordi det er risiko for dannelse av et hematom ved punkteringsstedet i lårbenet. I nærvær av komplikasjoner kan lengden på sykehusinnleggelsen øke.

Mulige komplikasjoner etter kirurgi:

 • koronar spasmer;
 • hjerteinfarkt;
 • stent trombose;
 • tromboembolisme;
 • hematom av stor størrelse på låret.

Gjenopprettingstid

Fra den andre dagen etter stenting er respiratorisk gymnastikk og fysioterapi øvelser foreskrevet. Først holdes de i sengen.

En uke etter operasjonen blir treningsbehandling utført under tilsyn av en lege, leder av treningsbehandling.

Varigheten av gjenopprettingstiden avhenger av alvorlighetsgraden av aterosklerotiske lesjoner i hjertekarene, antall stentede kar og tilstedeværelsen i det tidligere myokardieinfarkt. Rehabilitering etter hjerteinfarkt og stenting tar lengre og vanskeligere.

Varigheten av behandling og sengestil varer lengre, varigheten av treningsbehandling under medisinsk tilsyn varer ca. 2,5-3 måneder.

Myokardial revaskularisering er en av de sikreste hjerteoperasjonene. Hun reddet liv og returnerte tusenvis av pasienter til jobb. Men suksessen avhenger av oppfyllelsen av en viss tilstand - kompetent og konsekvent rehabilitering etter stenting er obligatorisk:

 • Den første måneden anbefalte begrensning av fysisk aktivitet, hardt arbeid;
 • du trenger en enkel fysisk trening om morgenen på pulsen på ikke mer enn 100 slag per minutt;
 • blodtrykket bør ikke være høyere enn 130/80 mm Hg. Artikkel;
 • det er nødvendig å utelukke hypotermi, overoppheting, isolasjon, bad, badstue, svømmebasseng.

Det er bedre å leve stille, gå til fots og puste frisk luft.

Rehabilitering etter operasjon, unntatt dosert fysisk aktivitet, overholdelse av riktig ernæring, behandling av somatiske sykdommer inkluderer medisinsk behandling. Instruksjon til en konstant, sunn livsstil skal begynne i de første dagene etter operasjonen, når motivasjonen for utvinning fortsatt er veldig sterk.

medisinering

Valg av terapi, varigheten og timingen avhenger av den spesifikke kliniske situasjonen. Antiplatelet og antitrombotiske legemidler er foreskrevet, som foreskrives av legen.

Formålet med avtalen er å forhindre utvikling av trombose i karene. Risikoen for blødning, iskemi vurderes. Livet etter stenting innebærer å ta visse medisiner som avhenger av arten av operasjonen.

Følgende legemidler brukes:

Dosering og kombinasjon av legemidler etter stenting bestemmes av den behandlende legen.

Forebygging av vaskulær sykdom

Etter gjenopprettelsen av blodstrømmen i ett eller flere fartøy, vil problemet med hele organismen ikke bli løst. Plaques på veggene på fartøyene fortsetter å danne. Det videre forløb av hendelser avhenger av pasienten. Legen anbefaler en sunn livsstil, normal ernæring, behandling av endokrine patologi og metabolske sykdommer. Hvor mange pasienter lever, avhenger av hvor mye de utfører medisinske avtaler.

Livet etter et hjerteinfarkt og stenting inkluderer sekundær forebygging, noe som innebærer følgende prosedyrer:

 • levering av laboratorietester, klinisk undersøkelse en gang hver 6. måned;
 • en individuell plan for fysisk aktivitet, som ble foreskrevet av legen til det fysiske treningssenteret;
 • diett og vektkontroll;
 • vedlikehold av blodtrykk;
 • behandling av diabetes mellitus, kontroller blod lipid nivåer;
 • screening av psykiske lidelser;
 • vaksinasjon mot influensa.

Tilbakemelding på stenting av hjerteskjermer antyder en raskere utvinning enn etter aortokoronær bypassoperasjon.

Hvis det er umulig å utføre stenting (ugunstig anatomi, mangel på tekniske evner), er det nødvendig å utføre aortokoronary shunting.

Kostholdet etter stenting er rettet mot å redusere vekten med 10% av originalen.

 • utelukke fett, stekt og salt;
 • bruk omega-3 fettsyrer, fiskeolje;
 • redusere mengden lett fordøyelige karbohydrater, brød fra fullkornsbrød er tillatt;
 • diversifisere diett av plante, proteinprodukter.

Forventet levetid, prognose for gjenoppretting

Longevity analyse viste at overlevelse er 89,3% ved 5 år etter stenting, mens dødeligheten etter det første myokardinfarkt behandlet uten operasjon er 10% per år.

Ustabil angina uten stenting i 30% fører til hjerteinfarkt innen de første 3 månedene fra utseendet. Etter stenting utvikler infarkt ikke.

En rettidig operasjon, som førte til gjenopprettelse av tilstrekkelig blodtilførsel til hjertet, forbedrer kvaliteten og forlenger forventet levetid. Imidlertid innebærer kirurgisk behandling uten tilstrekkelig grunnlag en uberettiget risiko for pasienter. Oftere er stenting rettferdiggjort hos pasienter med akutt koronarsyndrom, mot bakgrunn av et komplisert infarktforløp.

Kirurgisk behandling hos pasienter med asymptomatisk sykdom er bare tillatt med dårlig belastningstest. For tiden anses denne behandlingsmetoden for urimelig.

Stenting av hjerteskjærene forbedrer prognosen til pasientens fremtidige liv med dusinvis av ganger.

Effekt av hjertebeholderstamming, metodebeskrivelse, indikasjoner, kontraindikasjoner, prognose

Avsetningen av kalsium-kolesterolplakk i karene fremmer utviklingen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Aterosklerotiske plakk blokkerer normal blodstrøm til hjertet, forårsaker mangel på næringsstoffer og oksygen i vevet. Avhengig av plasseringen av det berørte fartøyet kan forskjellige forstyrrelser forekomme: nevrologisk eller kardial.

Stenting teknikk

Oppmerksomhet vær så snill! Ved første fase påvirker vasokonstriksjon ikke kroppens tilstand. Men innsnevringen av blodkaret mer enn 50% fører til iskemi av orgelet.

Stenting er en prosedyre der en spesiell stent settes inn i arterien, som utvider lumen av de tilstoppede karene.

Hva er stenting av hjertekarene?

Et lite rør, bestående av en metalllegering, som tjener som en mekanisk vasodilator (ekspanderende kar med en faktor) kalles en stent. Hvert rør er forskjellig i struktur og størrelse.

I kardiovirurgi brukes to typer stenter:

 1. Et enkelt metallnettrør bestående av krom og kobolt;
 2. en stent belagt med antikoagulanter med langvarig virkning.

Installasjon av den første typen stent er knyttet til inntak av ekstra medisiner, og når du installerer en enhet som er dekket med spesielle medisiner, forsvinner dette behovet. Vanligvis er den andre typen stent mye dyrere enn den første, men det er tryggere for pasienten når det gjelder mulige komplikasjoner.

Operasjonen for å installere en stent i karene, som gir mekanisk vasodilasjon av den smalte delen, kalles stenting. Endovaskulær kirurgi på hjertet utføres i vaskulære enheter. Vaskulær stenting kan kun utføres av en høyt kvalifisert hjertekirurg med visse tekniske enheter. I kirurgiske avdelinger utføres ikke bare koronar stenting. Utvidelse av lumen av fartøyene i enheten kan installeres i lårbenet, iliac, carotid og abdominal arterier.

I hvilke tilfeller er det tegn på stentning av kranspulsårene?

Utseendet til symptomer på koronar hjertesykdom (CHD) indikerer en høy risiko for å få hjerteinfarkt i løpet av de neste 10 årene. Blokkering av koronararteriene fører til utilstrekkelig blodstrømmen i hjertemuskelen. Mangel på essensielle næringsstoffer for normal funksjon av hjertemuskelen - årsaken til hjerte nekrose (cardiomyocytes).

Cellular fasting kan være asymptomatisk i lang tid. Første manifestasjoner av IHD oppstår ofte mot en bakgrunn av sterk psyko-emosjonell eller fysisk stress, når oksygenbehovet øker.

I fravær av normal blodstrøm i hjertemuskelen, vises følgende symptomer:

 • smerte i brystet;
 • pusteproblemer
 • takykardi;
 • utslett;
 • kvalme eller oppkast.

Med IHD utføres stenting av koronararteriene rutinemessig. I noen tilfeller kan vaskulær stenting, blir hjertekirurgi angitt i utviklingen av akutt hjerteinfarkt (opp til 6 timer etter inntreden av hjerteinfarkt). Denne fremgangsmåten reduserer risikoen for irreversibel nekrose av myokardialt vev og ofte pasienten tilbake til et normalt liv.

Ikke alle pasienter med koronararteriesykdom er coronary stenting.

De viktigste indikasjonene på stenting av hjertemuskulaturens kar:

 • alvorlige former for IHD forårsaket av stenose av kranspulsårene mer enn 50%;
 • akutt koronar syndrom;
 • omfattende myokardinfarkt i de første seks timene;
 • et alvorlig stadium av angina pectoris når angrep ikke stoppes av narkotika.

Den vanligste indikasjonen for stenting av hjerteslagene er et hjerteinfarkt og et akutt koronarsyndrom.

Hvem er kontraindisert med hjertestopping?

Det er kontraindikasjoner til stenting av hjertets hjertebeholdere, som kan føre til postoperative komplikasjoner.

De viktigste kontraindikasjoner for montering av en koronar stent:

 • hemofili og andre lidelser assosiert med blodkoaguleringssystemet;
 • onkologiske sykdommer i siste stadium;
 • alvorlig tilstand hos pasienten, som uttrykkes ved multisorgfeil
 • utbredt aterosklerotiske lesjoner;
 • en ubetydelig plakk som ikke truer pasientens liv;
 • intoleranse mot jod.

I enkelte tilfeller er kontraindikasjoner midlertidige, og etter en viss periode (etter stabilisering av pasientens tilstand, for eksempel) kan de forsvinne.

Hvordan foregår hjerteinfarkt?

Det minste antall vurderinger foretatt bare i nødssituasjoner som krever øyeblikkelige intervensjons kirurger - ved akutt hjerteinfarkt eller akutt koronarsyndrom. I slike situasjoner, hvert sekund teller, og noen forsinkelse er nervøs med nedsatt funksjonsevne eller død for pasienten.

Listen over obligatoriske undersøkelser:

 1. klinisk blodprøve;
 2. biokjemisk blodprøve;
 3. koagulasjon;
 4. fluoroskopi av thoracic hulrom;
 5. EKG.

I noen tilfeller er operasjonen startet umiddelbart, og allerede med stentning av koronarbeinene mottar resultatene av undersøkelsene. Begrensning til akutt intervensjon er den siste fasen av en kronisk sykdom, der pasienten ikke er i stand til å overleve.

Koronar stenting utføres i driftsenheten med bruk av høyteknologisk utstyr og røntgenstråling.

Stenting av hjertekarene utføres i følgende rekkefølge:

 1. Pasienten administreres en lokalbedøvelse til høyre lår.
 2. En femoral arterie punktering utføres, inn i hvilken et kateter er satt inn.
 3. Under bevegelsen langs hovedartarien til hjertemuskelen, administreres legemidler som inneholder jod. Den fanger røntgenstråler og fremhever kardiosurgenens plassering av kateteret.
 4. Da fyller de arteriene med kontrastmedium for å sjekke tilstanden deres.
 5. Kateteret med ballongen bringes til rett sted, og det dilaterer arterien til ønsket størrelse med en væske.
 6. På sluttstadiet trekkes kateteret ut, og etterlater et maskerør i beholderens lumen.

En etablert stent øker fartøyets lumen til ønsket størrelse, og normal blodflow gjenopprettes til hjertemuskelen. Antallet av stenter som skal installeres avhenger av antall berørte fartøy. Operasjonen varer fra 60 til 120 minutter og kan forårsake mild smerte i hånden.

På den første dagen må du følge sengestøtten for å minimere komplikasjoner. Pasienten er sykehus i gjennomsnitt 5 dager senere.

Hvilke komplikasjoner oppstår etter å ha stanset blodkarene i hjertet?

Hos 85% av pasientene er det ingen komplikasjoner etter stentning av koronararteriene. Restaurering av normal blodsirkulasjon skjer allerede i den første dagen. Men hos noen pasienter kan følgende konsekvenser oppstå:

 • kraftig blødning
 • nedsatt nyrefunksjon
 • skade på arterienes vegger;
 • trombusdannelse i stenting-området;
 • hematomer i punkteringssonen.

I sjeldne tilfeller er arteriene tilstoppet, blodstrømmen er ødelagt og myokardinfarkt oppstår. En pasient med slike sjeldne komplikasjoner, som regel, vil ikke leve lenge, derfor er det krevende akutt aortocornary shunting.

I 10 tilfeller av 1000 alvorlige komplikasjoner observeres, som krever akutt inngrep av en kardiurgirurg. Stenting av hjerteskjærene er imidlertid den sikreste kirurgiske metoden. Sannsynligheten for komplikasjoner er mye lavere enn ved å skape hjertets kar.

Postoperative komplikasjoner - blødning

Viktig! Hvis du har en stent og du føler smerte i hjertet av hjertet, informer straks legen.

Rehabiliteringsperiode: rehabiliteringsforanstaltninger

Etter operasjonen må pasienten følge sengestøtten. Lengden på sykehusinnleggelse bestemmes av legen, men som nevnt ovenfor overstiger det ikke 5 dager. Legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, noe som kan føre til døden dersom unødig hjelp blir gitt. På sykehuset foreskriver han medisiner, gir anbefalinger om kostholdet etter operasjonen og informerer om restriksjonene.

I de første syv dagene av rehabilitering må du avstå fra å ta bad og sterk fysisk anstrengelse. I denne perioden anbefales det ikke å kjøre. Hvis arbeidet er relatert til trening eller kjøring av bil, må du ta sykefravær i minst 8 uker. Arbeidet må utføres med forsiktighet og kun etter samråd med behandlende lege.

Mange spør seg selv: Gi funksjonshemming etter å ha stanset hjertet? I nærvær av komplikasjoner eller samtidige sykdommer med høy sannsynlighet for funksjonshemning. Imidlertid reduseres ikke arbeidskapasiteten ved uønskede lidelser i kardiovaskulærsystemet. Hvis arbeidet innebærer hardt fysisk arbeid, sannsynligvis vil ansatt bli nektet på plass.

Ved utlading vil pasienten gi en rekke anbefalinger som må observeres i etteroperasjonsperioden. Aerobic trening anbefales i 40 minutter om dagen. Det viktigste er ikke å overdrive det, overdreven fysisk aktivitet er ikke verdt det, fordi det er full av komplikasjoner. Kontakt legen din dersom du ikke vet om du kan utføre en bestemt type trening.

En viktig del av rehabiliteringsperioden er kostholdet etter stenting av hjerteskjoldene. Du må spise riktig. Behandlingsbord nummer 10 vil bidra til å normalisere metabolisme og redusere antall risikofaktorer for IHD.

Ernæring etter stenting av hjerteskjærene bør være rettet mot å redusere kolesterolholdige matvarer i kosten. I den daglige menyen er det nødvendig å utelukke bordsalt, mettede fettsyrer og psykostimulerende midler.

Diett for hjertet

Anbefalinger for formulering av diett:

 • Ta mat som er rik på umettede fettsyrer (Omega-3 og Omega-6): fiskeolje, olivenolje eller nøtter.
 • Overgi midlene som stimulerer sentralnervesystemet (alkohol, nikotin).
 • Begrens saltinntaket til 0,5 gram per dag.
 • Begrens inntaket av søt og krydret mat.
 • Ta vitaminkomplekser (grupper B, C, E, PP) for å akselerere gjenopprettingsprosessen.
 • Nekter å ta kjøttprodukter som inneholder et stort antall mettede fettsyrer (svin, lamm, fett).
 • Drikk ikke mer enn 1-1,5 liter væske per dag. Overdreven vanninntak øker det totale volumet av sirkulerende blod og fører til hypertensjon.

Tips! Sørg for å følge anbefalingene for en diett du fikk på sykehuset. Mye avhenger av forstyrrelsens etiologi, og listen over produkter kan variere.

Er hjertet stenting effektivt, og hvor mange lever etter operasjonen?

Koronar stenting er en bevist og svært effektiv metode som gjenoppretter normal blodstrøm i hjertemuskelen. Denne prosedyren bidrar til å bli kvitt symptomene på angina og forsinke begynnelsen av hjerteinfarkt. Hvor mange bor etter stenting av hjertet, avhenger av pasienten selv.

Antallet og typen stents installert påvirker også påfølgende hendelser. Et spesielt stoffbelegning (antikoagulant) reduserer risikoen for restenose og øker levetiden til pasienten. Et enkelt metallrør uten medikamentbelegg øker sannsynligheten for rehospitalisering med 30%. Over tid kan stenten slites ut og forverre pasientens generelle trivsel.

I gjennomsnitt reduseres symptomatologien til stenokardi i 60-70%. De resterende 30-40% varsel forbedring i trivsel, men symptomene på den underliggende sykdommen reduseres ikke. Coronary stenting sikrer patentering av arterien i 5-10 år.

Hvor mye koster kronisk stenting?

Hva er kostnaden for en kransstent? Prisen er dannet på grunnlag av flere data: antall berørte arterier, landet, utstyr, stenter og klinikk. Dette kirurgiske inngrep krever bruk av høyteknologisk utstyr. I Russland utføres kirurgi kun av høyt kvalifiserte kardiovaskere med lang rekord av arbeid. I tyske klinikker koster hjertestentring fra 10 000 euro, på tyrkisk - fra 2 000 euro, og på russisk - fra 110 000 rubler.

Koronar stenting er den mest kjente typen hjerteoperasjon. Den er ikke ledsaget av en lang periode med rehabilitering og er relativt trygg i forhold til andre metoder. Obligatoriske forhold, som pasienten må overholde, er riktig diett, moderat trening og rettidig medisinering.

Operasjonen for å installere en stent i hjerteskjoldene - fordeler og ulemper

Prosedyren for stenting gikk inn i medisinen ikke så lenge siden. Ikke desto mindre tok den positive dynamikken ikke lang tid å komme, og derfor brukes en slik operasjon veldig ofte.

Stenting av hjertekarene bidrar til å gjenopprette patensen, og dermed redusere risikoen for pasientens liv og helse.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

En stent er et tynt metallrør, som består av celler, og tjener til å gjenopprette diameteren av fartøyets lumen. Den cellulære strukturen gjør det mulig å etablere det ikke på et sted for et kutt, og det er eksakt på et sted av en lumen. Dette gjøres ved hjelp av en spesiell sonde, på slutten av hvilken stenten er i samlet tilstand.

Sonden er satt inn i karet, og under kontroll av en datortomografi eller ultralydtransduser beveger seg i retning av okklusjon. Det er installasjon og inflasjon av sylinderen. Den oppblåste ballongen åpner stenten og danner dermed den inne i fartøyet.

Denne installasjonsteknologien gjør det mulig å redusere operasjonens traumatiske natur, fordi kuttet må gjøres ikke på installasjonsstedet, men på en bestemt avstand. Det skal også bemerkes at stenting er mye brukt i tilfeller av plakkdannelse på vanskelige steder.

Indikasjoner for bruk av stent er patologiske forhold som kan provosere sykdomsforstyrrelser. Enheten utføres i tilfelle trussel om koronar hjertesykdom (CHD) eller aterosklerose.

Ved økt risiko for hjerteinfarkt, kan denne prosedyren også brukes. For å behandle aterosklerose kan endarterektomi også brukes, noe som muliggjør direkte fjerning av plakk. Det er imidlertid mye lettere å installere en stent på koronarbeholdere, og gjenoppretting etter denne operasjonen er mye enklere enn etter å ha fjernet plakkene fra lumen.

Iskemisk hjertesykdom

Det skal bemerkes at, til tross for sikkerheten og den hurtige perioden med ettergivelse, har en slik operasjon visse kontraindikasjoner:

 • reduksjon av diameteren til arterien opp til 3 mm;
 • redusert blodpropp og hemofili;
 • kronisk respiratorisk eller nyresvikt under eksacerbasjon;
 • diffus stenose - nederlaget til et overdreven stort område;
 • en allergi mot jod - det er en komponent av kontrastmedium i radiografi.

Intervensjonsstadier

Hovedoppgaven som utføres av stenten, er å støtte diameteren av fartøyets lumen. Dette innebærer en stor belastning på rammen, og derfor er den produsert ved hjelp av avansert teknologi og materialer av høy kvalitet.

Ofte brukes en inert legering av flere metaller til opprettelsen. Mer enn 100 forskjellige typer stenter har blitt utviklet, som avhenger av sammensetningen av legeringen, utformingen, typen av celler, belegget og leveringsmetoden til innsnevringsstedet.

Den mest brukte er konvensjonelle metallstenter, som bare støtter den nødvendige diameteren av fartøyet. Det er også stenter som er belagt med en spesiell polymer - den dispenser stoffstoffet på en dosert måte.

Bruken av denne teknologien kan redusere risikoen for restenose betydelig, og kostnaden er betydelig høyere enn normalt. I tillegg, med innføring av en slik stent i opptil 12 måneder må du ta antiplatelet medikamenter for å forhindre forekomst av trombose. Disse stentene anbefales å installeres i små fartøy, hvor sannsynligheten for blokkering øker betydelig.

Mange av våre lesere bruker aktivt den kjente teknikken basert på Amaranth-frø og juice, som ble oppdaget av Elena Malysheva for å redusere nivået av kolesterol i kroppen. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Som enhver annen operasjon innebærer stenting å utføre foreløpige studier og spesialopplæring. Dette gjør at du kan øke sjansene for et gunstig utfall, redusere sannsynligheten for komplikasjoner, forkorte varigheten av gjenopprettingsperioden.

I utgangspunktet gjennomføres en undersøkelse. Den består av flere deler:

 • Ultralyd med dopplerografi bidrar til å spore blodstrømmen i fartøyene.
 • Biokjemiske og generelle blodprøver bestemmer koagulasjonsforstyrrelser, nivået av lavdensitetslipoproteiner (LDL) i blodet.
 • Koagulogram bidrar til å bestemme nivået av blodpropp.
 • Koronarografi undersøker tilstanden til arterier, graden av skade.

Ultralyd med dopplerografi krever ikke spesiell forberedelse, den utføres akkurat som alle andre ultralyd.

Blodprøven utføres etter prøvetaking av testprøven ved albuens albue. Blodprøvetaking utføres på en tom mage om morgenen - dette gjør det mulig å oppnå de mest objektive resultatene av studien. Koronarografi krever først et koagulogram, en generell urintest, en test for tilstedeværelsen av HIV-viruset og hepatitt i blodet.

Deretter utføres koronar angiografi direkte - det viser graden av innsnevring av fartøyet, platenes størrelse, fartøyets tilstand på stedet.

Operasjonen selv utføres i flere faser:

 1. Behandling av stoffet for fortynning av blod. Det er nødvendig å forhindre dannelse av trombi under operasjonen.
 2. Lokalbedøvelse utføres på kateterets sted.
 3. Punkt arterien for å installere en spesiell tube - introducer. Ofte er det installert i lyskenområdet, fordi gjennom denne arterien er den enkleste måten å komme til koronar.
 4. Sett kateteret inn i den berørte arterien gjennom introduceren.
 5. Innføring av en stent med en ballong gjennom et kateter inn i en skadet beholder.
 6. Under kontroll av ultralyd eller CT, blir ballongen brakt til innsnevringsstedet.
 7. Oppblåsning av ballongen, utført ved bruk av kontrastmedium. I dette tilfellet åpnes stenten og presses inn i fartøyets vegg. Ballongen blåses opp flere ganger for å sikre stenten.

Etter dette blir kateteret, innføreren og utstyret fjernet. Leddene brukes på snittstedet for å unngå omfattende blodtap. Varigheten av prosedyren tar omtrent 30 minutter i fravær av komplikasjoner.

Komplikasjoner, kostnader og gjenoppretting

I 9 av 10 pasienter etter prosedyren gjenopprettes blodstrømmen veldig raskt, og etter hvert er det ingen komplikasjoner. Likevel er det en viss risiko for komplikasjoner:

Nylig har jeg lest en artikkel som beskriver den naturlige sirupen "Choledol" for å redusere kolesterol og normalisere det kardiovaskulære systemet. Med denne sirupen kan du raskt redusere kolesterol, gjenopprette blodkar, eliminere aterosklerose, forbedre kardiovaskulærsystemet, rengjør blod og lymf hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til endringene i en uke: Jeg sluttet å bekymre hjertet mitt, jeg begynte å føle meg bedre, det var styrke og energi. Analyser viste en nedgang i kolesterol opp til normen. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

 • Brudd på integriteten til arteriemuren.
 • Blødning.
 • Komplikasjoner i nyrefunksjon.
 • Dannelse av punkteringsstedet med hematomer og blodpropper.
 • Forekomst av stenose eller trombose på stedet for stentplassering.

Stenting er en høyteknologisk operasjon som krever tilgjengeligheten av moderne spesialisert utstyr. Siden operasjonen utføres utelukkende av høyt kvalifiserte spesialister, kan det ikke koste billig.

Gjennomsnittlig over hele Russland er operasjonen ikke like dyr som i Europa - om lag 130 tusen rubler.

Det skal bemerkes at prosedyren i nødstilfeller kan utføres på bekostning av MHI. Det bør også klargjøres om tilgjengeligheten av kvoter på sykehuset - om det er kvoter for behandling og hvor mange. Dette lar deg også spare penger.

Stenting av hjerteskjærene anses ikke som en anledning for utnevnelse av funksjonshemning. Den kan tilordnes når tilknyttede forhold er identifisert.

Etter prosedyren i 2-3 dager (i fravær av komplikasjoner) er pasienten på en stasjonær avdeling under oppsyn av leger. På denne tiden er hans mobilitet begrenset til å redusere risikoen for å åpne blødninger fra den punkterte arterien. Ved koronar stenting blir utslippet gjort på den tredje dagen etter operasjonen.

Pasienten mottar alle nødvendige anbefalinger, som inkluderer å ta medisiner, overholdelse av diett og anbefalinger for treningsterapi. Det er obligatorisk for alle pasienter å bli foreskrevet Clopidogrel - det bidrar til å tynne blodet og forhindrer utseende av blodpropper inne i stenten. Han blir utladet i en periode på 1,5 til 2 år. Tidligere opphør av inntak kan føre til trombose.

Rehabiliteringsperiode

Etter operasjonen i et stykke tid, er det nødvendig å følge sengestøtten. Dette er nødvendig for å gjenopprette arterien på snittet og for å gjenoppta normal blodstrøm på installasjonsstedet.

Etter uttak består rehabilitering av et bestemt sett med handlinger. Deres kombinasjon bidrar til å gjenopprette kroppen på kortest mulig tid.

Overholdelse av dietten bidrar til å redusere nivået av kolesterol i blodet på grunn av korreksjon av ernæring:

 • Minimere forbruket av fettstoffer og transgene fettstoffer. Avslag på sjømat, fett meieriprodukter, produkter med koffeininnhold.
 • Kostholdet innebærer en økning i antall matvarer som forbrukes med høyt innhold av flerumettede fettsyrer.
 • Berikning av dietten med frukt, bær og frokostblandinger.
 • Erstatning av smør av grønnsak.
 • Kostholdet begrenser mengden av bordsalt som brukes i matvarer, og separat.
 • Kontroller kaloriinntaket av mat - det anbefales ikke å spise mer enn 2300 kalorier per dag.
 • Kostholdet inkluderer en korreksjon av dietten - separasjonen av antall måltider på 4-6 per dag i små porsjoner. Det siste måltidet skal være minst 3 timer før sengetid.

Som med enhver annen operasjon, må du ta medisin for å gjenopprette. Fra den generelle tilstanden av kroppen avhenger av hvor lenge vil ta medisiner.

Vanligvis utnevne følgende:

 • Ta medisiner som fortynner blodet - de må tas for å forhindre trombose. Disse stoffene bidrar til å unngå blokkering av blodårer, noe som reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Vanligvis er medisiner med aspirininnhold foreskrevet.
 • Mottak av statiner. Dette er stoffer, mottaket som senker nivået av kolesterol i blodet. Indikasjoner for opptak er forhøyet kolesterol og forutsetningene for en økning i nivået. Rosuvastatin, Fluvatstatin, Atorvastatin og andre legemidler er foreskrevet.
 • Hvis pasienten har høyt blodtrykk, må du ta betablokkere, som bidrar til å opprettholde satsene i normen. Eksempler på beta-blokkere inkluderer anaprilin, vasocardin, timolol, egilok og andre.
 • I nærvær av diabetes etter operasjon er det nødvendig med streng diett, og insulinpreparater kreves for å normalisere blodsukkernivåene (Pioglar, Siofor, Yanuvia, Victoria, Glukobay, Amaril og andre).

I løpet av de første syv dagene bør du unngå å ta bad - du kan vaske deg bare i dusjen for å unngå å øke trykket.

Rehabilitering spiller en viktig rolle, fordi manglende overholdelse av alle anbefalinger kan provosere komplikasjoner som er farlige for helse og liv.

Avhengig av pasientens tilstand, kan varigheten av å ta medisiner for utvinning ta opptil 12 måneder. Til tross for operasjonen elimineres ikke årsaken til patologien, og pasientens liv kan derfor bli truet.

fysisk trening

De første 7 dagene med rehabilitering er nødvendig for å eliminere fysisk aktivitet og unngå kjøring av biler. Hvis pasienten er engasjert i kjøretøyer, kan den gjenoppta arbeidet 40-50 dager etter operasjonen.

Terapeutisk fysisk trening er hovedlinken i hjerterehabilitering, som brukes etter stentplassering. Regelmessig moderat hjertebelastning hjelper hjerte til å komme seg raskere - i tillegg til å øke utholdenheten i hjertemusklene, blir blodet mer aktivt beriket med oksygen. Dette gjør at du kan øke aktiviteten til fôring av vev, for å øke fettforbrenningen.

Det skal også bemerkes at regelmessig fysisk aktivitet forbedrer den generelle følelsesmessige bakgrunnen, noe som også bidrar til en rask gjenoppretting og en retur til det normale livet.

Øvelsesprogrammet for fysioterapeutiske øvelser velges individuelt for hver pasient, basert på indikasjoner på kroppens tilstand. Dette skyldes at alle har et annet nivå av fysisk form, en annen alvorlighetsgrad av sykdommen og ulike sammenhengende sykdommer.

I tillegg til fysioterapi øvelser, inkluderer fysisk rehabilitering etter stenting et patogen. Den går av forskjellige lengder for forskjellige avstander. Regelmessig praksis av terrenkur har visse positive aspekter:

 • Vanlige utendørsaktiviteter;
 • godt humør, på grunn av byrden på kroppen;
 • utvikling av utholdenhet;
 • forbedring av respiratoriske og kardiovaskulære systemer;
 • forbedring av metabolisme;
 • stimulering av nervøsitet.
til innholdsfortegnelsen ↑

Stenting prognose

Operasjonen har en gunstig samlet prognose. Med en forsiktig holdning til helsen din og overholdelse av alle medisinske anbefalinger, er gjenoppretting av kroppen rask. Imidlertid er det isolerte tilfeller av komplikasjoner som kan oppstå ved passende rehabilitering.

Kanskje manifestasjonen av en allergisk reaksjon på et kontrastmiddel som brukes til røntgen observasjon. Unnlatelse av å følge anbefalinger for fysisk aktivitet i de første postoperative dagene kan føre til blære og blødning. Derfor bør du føre til hvilerom - fra å observere indikasjonene de første dagene avhenger pasientens liv spesielt sterkt.

Absolutt garanti for restenose av koronarbeholdere resulterer ikke i stenting, siden i 15-20% tilfeller ble det observert en gjentatt innsnevring av lumen. Ved bruk av stenter med en polymer påført dem, reduseres sannsynligheten for restenose til 5%. I en slik polymer inneholder spesielle medisinske stoffer som hindrer veksten av muskelvegget - det kan provosere restenose.

Hvis du følger et sett med anbefalinger, utføres fysisk aktivitet, tar medisiner, etter en diett, utvinningen uten komplikasjoner, og i noen få uker kan en person føre et normalt liv.

Les Mer Om Fartøyene