En omfattende oversikt over stammehalsen: årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: sykdomsforløpet av et slag, dets symptomer. Mulige komplikasjoner, prognose, hvordan å behandle patologi.

Strotal slag - død (nekrose, ødeleggelse) av nerveceller i den viktigste delen av hjernen - dens bagasjerom - som et resultat av akutte hjernesykdommer.

Som med andre slag, mister de ødelagte vevene sine funksjoner. Men med lokaliseringen av prosessen i kofferten er det en umiddelbar trussel mot livet. I denne sonen er det nerve sentre som regulerer de viktigste funksjonene for å opprettholde kroppens vitale funksjoner - respiratorisk og kardiovaskulær (vasomotorisk).

Derfor forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i kofferten vedvarende deaktiveringsforstyrrelser (fullstendig forlamning av lemmer, ansikt og til og med svelging) eller slutter med døden innen få timer etter sykdomsutbruddet. Slike karakteristiske trekk ved stroke-stammen tillates å skille den fra en egen form fra slag av en hvilken som helst annen lokalisering.

Det er mulig å overleve litt (ca 20%) under betingelse av tidlig behandling (i de første 3 timene) for medisinsk hjelp. Prognosen for full gjenoppretting er ikke mer enn 2-3%. Behandlingen utføres av nevropatologer (nevrologer) sammen med resuscitators.

Hva er funksjonene i patologien

Stamtslag oppstår fordi karene som bringer blod til denne delen av hjernen, ikke kan gi det næringsstoffer og oksygen. Dette fører til cellens død, funksjonen som de resterende nevronene ikke kan ta over.

Stammen delen av hjernen er en spesiell sone, ikke bare for nervesystemet, men for kroppen som helhet, siden den inneholder de viktigste sentrene som støtter dens vitalitet.

En kort utflukt i anatomien

Hjulet er den eldste delen av hjernen. I lys av dens betydning er det det dypeste stedet i skallen - på sin base (nederst). Gjennom ham passerer all informasjon fra sansene gjennom hjernebarken, og alle motorimpulser til ryggmargen kommer ut av cortexen, da stammen direkte passerer inn i den. De anatomiske delene av stammen og de funksjonene de svarer på, er beskrevet i tabellen.

Funksjoner av hjernestammen. Klikk på bildet for å forstørre

Stroke av hjernestammen

Årsakene til hjerneslaget: trombose, emboli, hypertensjon, aneurisme, alvorlig traumer, som fører til dannelse av et hematom, blokkering av blodkar. Hvis blodsirkulasjonen i hjernestammen er svekket, blir det vist en strek. Dette viktige nettstedet er lenken som overfører hjernens signaler til organene i hele kroppen.

Hjulet er den eldste delen av hjernen, det påvirker begge hemisfærers arbeid, og gir en kontrollerende og regulerende effekt. Kjernene i denne avdelingen er sluttkoblingen til enkle og komplekse refleksbuer, de regulerer svelging, pusting, er ansvarlige for hjertets arbeid, termoregulering av kroppen.

I alvorlige tilfeller blir det årsaken til opphør av næring av denne delen av hjernen, dens atrofi og umuligheten av arbeidet i alle indre organer.

Mekanismen for forekomst

I henhold til mekanismen for forekomst av et slag, utmerker seg hemoragisk og iskemisk. Den første forekommer som et resultat av et brudd i hjernearterien, noe som resulterer i blødning. Årsaken til det er hypertensjon eller medfødt vaskulær patologi, uttrykt i deres tynning. Den andre typen, iskemisk, kjennetegnes ved okklusjon av karet forårsaket av hindringen av karet på grunn av inngangen til lumen av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

Ikke bare opprinnelsesmekanismen, men også kurset adskiller seg: det hemorragiske slaget oppstår øyeblikkelig, og det iskemiske slaget øker gradvis, dets symptomer øker.

Leger som utfører behandling, bruker forskjellige metoder for ulike slagslag. Hva vil lette iskemisk, kan skade med hemorragisk form av sykdommen.

symptomer

Hemorragisk slag har akutte symptomer. Iskemisk, utvikler seg gradvis, fra noen timer til en dag, manifesterer seg ved følelsesløp i ansiktet eller i delen av kroppen, prikking, smerte i øyet, nedsatt syn, tap av balanse. De mest åpenbare symptomer på begge typer er lammelse.

Hvis iskemisk slag utvikler seg, bør pårørende og pasienten være varslet til slike manifestasjoner:

 • plutselig blekhet, rødhet av hele eller deler av ansiktet;
 • vanskeligheter og rask pusting, noen ganger med hvesning;
 • brudd på taleklarhet;
 • svimmelhet;
 • svette;
 • redusere og puls spenningen;
 • økning i temperaturen;
 • økning i blodtrykk.

outlook

Strotal slag slutter dødelig i to tredjedeler av tilfellene. En mer gunstig prognose er mulig hos unge pasienter og i tilfeller hvor pasienten raskt finner seg i en klinikk som spesialiserer seg på behandling av slag. I denne institusjonens stab er det nevrologer og nevrokirurger, det er et spesielt utstyr - en tomografi og andre enheter. Ideelt sett, hvis en datastyrt tomografi utføres i den første timen av sykdommen.

En god prognose gir pasienten bevissthet, evnen til å vurdere hva som skjer gjør at han kan delta i rehabilitering.

diagnostikk

Beregnet tomografi bidrar til å forhindre blødning. Denne prosedyren utføres i noen sekunder, pasienten har tid til å holde pusten en gang, og resultatet er allerede klart. Hvis blødning utelukkes, utføres magnetisk resonansbilder. Tiden det tar er en halv time, men denne typen forskning gir mye mer informasjon.

Hvis tiden tillater det, utføres ultralydsskanning av fartøyene, angiografi. Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å foreskrive tilstrekkelig behandling.

behandling

Med hemorragisk opprinnelse av slag er hovedbehandlingen kirurgisk inngrep. Åpen craniotomi utføres for å eliminere hematom. En mindre invasiv metode er introduksjonen gjennom et boret hull i trombolytisk middel, noe som letter opptaket av hematom. Den andre typen operasjon er kontraindisert i vaskulære patologier, aneurysmer. Den er ideell for hypertensjon.

Tidsintervallet satt til side for å hindre de forferdelige konsekvensene av et iskemisk slag er flere timer. I løpet av denne tiden er det nødvendig å gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien, som lider av emboli. Systemisk trombolyse vil lindre sykdommen med minimal tap. For intravenøs bruk av legemidler må flere forhold oppfylles:

 • Minimum tid siden sykdomsutbrudd;
 • Fravær av operasjoner kort før strekningen.

effekter

Hva skjer med hjernen etter et slag.

Brudd på tale

Hos en tredjedel av pasientene forårsaker hjerneslag verbale forstyrrelser: inartikulær, lydløs, uklar tale. En slik forstyrrelse korrigerer behandlingen med en taleterapeut.

svelge lidelse

Dette symptomet karakteriserer tydeligst et slag. Symptomer på nedsatt svelging (dysfagi) har mer enn halvparten av pasientene. På delvis eller full gjenoppretting er prognosen usikker. Det er teknikker som gjør det lettere å trene en pasient til å svelge myk, grunnmat.

Forstyrrelse av motorfunksjonen i ekstremiteter

Vanlige konsekvenser av sykdommen er spontane, ukoordinert bevegelse av hender og føtter. For å gjenopprette bevegelsen i de første to månedene av en positiv prognose, senker den senere dynamikken. Gradvise forbedringer observeres gjennom året, senere - utvinning er sjelden.

Krenkelse av koordinering

Svimmelhet er en hyppig følgesvenn av et slag, det går raskt i prosessen med behandling. Prognosen for fullstendig bortskaffelse av det er usikkert.

Forstyrrelser av puste

Manglende evne til å puste uavhengig er resultatet av hjernestammen lesjon. Behandlingen har en ugunstig prognose, pasienten er helt avhengig av kunstig åndedrettsapparat. Hvis luftveiene ikke er fullstendig ødelagt, kan pasientene puste uavhengig av hverandre, men i en drøm er det mulig å få kortvarige pustehindre.

Ustabilitet av hemodynamikk

En ugunstig prognose er en reduksjon i hjertefrekvensen, det indikerer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og muligheten for et dødelig utfall.

Ustabil termoregulering

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag berører et brudd på termoregulering. I den første dagen etter sykdomsutbruddet stiger kroppstemperaturen kraftig og er dårlig egnet til korreksjon. Uønskede konsekvenser har også en signifikant reduksjon i temperaturen, noe som kan være en harbinger av hjernecelledød.

Visuelle lidelser

Iskemisk slag, som påvirker bagasjerommet, er preget av nedsatte øyebevegelser. En eller begge øyebollene kan begynne spontan bevegelse i forskjellige retninger med manglende evne til å fikse et syn på motivet.

Terapi og rehabilitering før gjenopprettelse inkluderer å opprettholde kroppens funksjoner, eliminere følelsesmessig og fysisk anstrengelse, fjerne puffiness og gjenopprette blodsirkulasjonen. Jo yngre pasienten er, jo raskere han er i hendene på kvalifiserte leger, desto gunstigere prognosen er, desto mindre destruktive blir konsekvensene.

Vi anbefaler også at du leser artikkelen om behovet for kosthold etter et slag.

Alt om stemmeslag

Hjulet forbinder hjernen og ryggmargen. Det er ekstremt negativt for deres funksjon av slagslag: det forstyrrer hjernens aktivitet.

Blødning i hjernesokkelen kan skje av ulike årsaker:
• Emboli;
Trombose;
Hypertensjon
• Traumatisk hjerneskade.

Stolbovuyu slag - en farlig tilstand: i hjernen er det et hematom. Den viktigste delen av det lider - bagasjerommet. Fartøyene er tette. Brutt blodsirkulasjon.

mekanisme

Som vi allerede nevnte, forbinder bagasjerommet ryggmargen og hjernen. Det er han som overfører "kommandoer". Hvis denne typen slag utvikler seg, lider hjernen, talamus, midtdelen av hjernen. På disse områdene er de viktigste CNS-kanalene. De gir termoregulering, blodsirkulasjon og motoriske ferdigheter.

I hjerneslag blokkerer hematom sårets tilgang. Ernæringen av celler er forstyrret. Dette fører til at de blir bortkastet. Interne organer enten fullstendig nekter eller arbeider med alvorlige feil.

Stamtslag kan være:

 1. Hemoragisk. Den arterien som føder hjernen, er ødelagt, og skaden oppstår på grunn av blødning. Årsakene er forskjellige: medfødte patologier, økt blodtrykk.
 2. Iskemisk. I hjerneslagets iskemiske slag, er fartøyet tilstoppet med trombos eller plakk. Noen ganger fremkaller det en svulst, blåmerke.

Disse to slagene forekommer på forskjellige måter. Hvis iskemisk utvikler seg sakte, er hemorragien lynrask. Konsekvensene er ekstremt farlige. De behandles annerledes. Legemidlet, som er foreskrevet for hemorragisk slag, er skadelig for iskemisk slag. Derfor er det så viktig å korrekt identifisere typen sykdom.

funksjoner

Det er slag som er farlig. Denne sykdommen tar livet til to personer ut av tre. I andre tilfeller er lammelse mulig. Denne komplikasjonen er en av de hyppigste. Fra denne katastrofen lider ikke bare eldre, men også ganske unge mennesker. I tillegg til riktig behandling av sykdommen er kompetent omsorg for pasienten viktig. Pasienten skal få tilstrekkelig ernæring, han må være beskyttet mot fysisk, følelsesmessig stress. Det er viktig at det skadede området gjenopptar blodsirkulasjonen så snart som mulig.

Forstyrrende symptomer

Med stammens iskemiske slag, vises tegn gradvis. Tilstanden forverres gjennom hele dagen. En person mister balanse, føler seg en prikken, følelsesløp i ansiktet og andre deler av kroppen, synet er nedsatt, øyet kan bli syk.

Angst symptom for noen form for hjerneslag er lammelse. Det har en negativ effekt på hele kroppen. Årsaken til slike symptomer ligger i brudd på blodsirkulasjonen. Mulig som en pause, og blokkering av blodårer. Graden av skade kan være forskjellig.

Anerkjennelse av slag kan være et antall symptomer. Noen av dem føler seg selv offeret:

 1. Unødvendige lemmer, en del av kroppen, ansiktet.
 2. Taper kontroll over tale (bulbar syndrom). Det er vanskelig for en person å forstå hva som skjer, hvor han er.
 3. Synet blir uklar, kan doble i øynene.
 4. Vises kvalme, oppkast.

Andre er synlige for andre:

 1. Offeret kan ikke engang smile.
 2. det kan ikke løfte hendene sine.
 3. til ham det er vanskelig å snakke.
 4. Når offeret rager ut språk, det kan sees at han er bøyd.

For å øke sjansene for å komme seg fra et slag, bør du få hjelp umiddelbart i de første timene. Så overlevelse vil bli høyere.

Det er viktig å kunne bestemme typen av denne sykdommen. Typiske manifestasjoner av iskemisk slag:

 1. Ansiktet eller delen av den blir rød, blir blek.
 2. Talen blir uklar.
 3. Svette utvikler seg.
 4. Hodet mitt spinner.
 5. Åndedrett er vanskelig, raler er mulige.
 6. Temperaturen stiger.
 7. Pulsen minker.
 8. Øker trykket.
 9. En svelging refleks kan forsvinne.

Utseendet av symptomer avhenger direkte av hvilken del av hjernen som er berørt. Noen av dem er et alarmerende tegn.

Mulig prognose

Det farligste slaget er et koffertlag. Dødeligheten er ekstremt høy. På grunn av underernæring kan ikke bare bagasjerommet, men også hjernens ventrikler lider. Strukturen til sistnevnte er slik at dens celler må stadig motta oksygen og næringsstoffer fra blodet. Brudd eller trombose av karene fører til rask død.

Med hjerneslag, som med hjerteinfarkt: jo yngre offeret er, desto bedre venter prognosen for utvinning. Det er også viktig hvor raskt en person får kvalifisert medisinsk hjelp. Det er viktig at ambulansen straks tar pasienten til avdelingen for nevrologi. Nødvendig hjelp av en nevrokirurg og nevrolog. En betydelig rolle vil bli spilt av tilstedeværelsen i avdelingen for moderne spesialutstyr. Kompleks behandling vil være nødvendig, så vel som langsiktig rehabilitering.

Vel, hvis offeret er bevisst. Alt dette øker sjansene for ytterligere gjenoppretting (delvis eller fullstendig).

Litt om diagnostikk

Den viktigste delen av det er datatomografi. Det tar bare noen få sekunder og viser tilstanden til venstre og høyre halvkule. Det er med hennes hjelp at du kan bekrefte eller nekte blødning, bestemme hvilken side av hjernen som har lidd. Etter å ha utelukket blødning, skanner ultralyd fartøyene. Videre er angiografi foreskrevet.

behandling

Behandlingsforløpet vil avhenge av type slag. Hvis han er hemorragisk, trenger du hjelp fra en kirurg. En ganske komplisert operasjon utføres med trepanering av skallen. Hensikten er å eliminere hematom. Slike pasienter behandles på et sykehus. Ofte trenger gjenopplivning.

Hvis bulbsyndrom utvikles og svelging forstyrres, vil ernæring kreves intravenøst ​​eller ved innsetting i magen til et spesielt rør. Det går gjennom nesen. Det vil ta en sonde dersom en person faller inn i koma.

Når pasienten gjenvinner bevisstheten, gjennomføres en intensiv rehabilitering med en taleterapeut. Det er viktig å starte utvinningen så snart som mulig.

Nå har et alternativ til trepanering oppstått: bare et hull er boret i skallen. Gjennom det introduseres et trombolytisk middel. Dette stoffet hjelper hematom til å løse. Denne operasjonen har en rekke kontraindikasjoner. Det kan ikke utføres kategorisk med aneurysm, vaskulær patologi. Men med høyt blodtrykk - det er et ideelt alternativ.

Iskemisk slag er farlig for konsekvensene. Det er ekstremt viktig å gi pasienten maksimal medisinsk behandling i løpet av de første timene. Det viktigste er å gjenopprette blodsirkulasjonen til arteriene, da alle symptomene er sekundære. De er et resultat av nedsatt blodsirkulasjon.

Et omfattende slag kan noen ganger behandles med systemisk trombolyse. Samtidig er det mulig å oppnå minimale tap. Legemidlene administreres intravenøst. Det er viktig at:

 • Før slaget gikk pasienten ikke i kirurgi;
 • Etter et slag gikk minimumsperioden.

Mulige konsekvenser

Hvis blodtilgangen til hjernen stopper, dør nerveceller og vev av. Dette er en veldig farlig, rask og irreversibel prosess. Fordi det er alvorlige problemer med å svelge, kommer pust, hjertebank, ofte koma.

Stamtslag kan provosere et brudd:

 1. taler (det blir uklart, stille, inarticulate). For å forbedre situasjonen trenger du hjelp fra en taleterapeut.
 2. Bevegelse av ekstremiteter. Ben, hender kan bevege seg ukjent, spontant. Det er viktig å gjenopprette motoraktiviteten i det minste delvis de neste par månedene. Da er tilfellene med utvinning sjeldne.
 3. pust. Hvis hjernestammen blir rammet, kan en person miste evnen til å puste alene. Utsiktene er ugunstige.
 4. svelge. Slike pasienter blir lært å svelge den matte maten.
 5. syn. Bevegelsen av øynene kan være forstyrret. I dette tilfellet vil eyeballs bevege seg spontant. Mannen kan ikke fokusere øynene på noe.
 6. koordinering. Denne sykdommen forårsaker ofte svimmelhet. Med tilstrekkelig behandling passerer den raskt.
 7. thermoregulation. Etter et slag kan temperaturen hoppe eller falle kraftig. I det første tilfellet vil det være vanskelig å slå den ned.
 8. hemodynamikken. Hjertefrekvensen minker. Utsiktene er også ugunstige.

Dessverre er stroke en hyppig sykdom. Det er mange årsaker til dette: permanente påkjenninger, psykisk og fysisk stress, feil livsstil, dårlige vaner osv. Hovedmålet er å reagere umiddelbart på alarmerende symptomer. Det er svært viktig at den første medisinske hjelpen raskt leveres til offeret. Med riktig behandling og rehabilitering er prognosene optimistiske nok.

Stroke i hjernestammen: symptomer og konsekvenser

Med sykdomsforstyrrelsen i hjernestammen oppstår et slag. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og resultatet av behandlingen avhenger av størrelsen på lesjonen, dens plassering og slagslaget.

Hjerte i stammen

Hjernestammen påvirker aktiviteten til begge halvkule. Det knytter hjernen til dorsal, overfører kommandoer, har effekt på funksjoner som svelging og respiratorisk. Fremmer regulering av temperatur og styrer arbeidet i hjertet. Psykiske evner påvirkes ikke.

Hva er et slag? Dette er et slag som fører til blokkering av oksygenpassasje inn i hjernestammen og forstyrrer funksjonen til alle indre organer. Det er den mest komplekse sykdommen. Med det er sannsynligheten for koma med et ytterligere dødelig utfall høyt.

Funksjoner av Stropp

Strotal slag har en rekke konkrete manifestasjoner:

Dysfagi er en forstyrrelse av svelgfunksjonen. En person kan normalt ikke motta mat. Det er en trussel mot aspirasjon lungebetennelse, som dannes på grunn av penetrering av en del av maten i luftveiene, noe som forårsaker infeksjon.

Dysartria er en taleforstyrrelse assosiert med uttale som følge av skade på nervesystemet.

Alvorlig svimmelhet, en rystende gang - de første symptomene på et angrep.

Brudd på temperaturregulering. I de første timene av støt, stiger temperaturen til 39 °. Så, hvis den faller fra det normale nivået, indikerer det døden av hjernevæv.

Krenkelse av hjertet er preget av rask hjertefrekvens. Hvis hjerteslaget senkes, går pasienten inn i koma.

Symptomer på stemmeslag

Stroke av hjernestammen har karakteristisk bare for ham symptomer, som i sjeldne tilfeller forekommer i andre hjernesår:

 • skarp innsnevring av elevene;
 • dekker øyelokk på den berørte siden;
 • umuligheten av å konsentrere synet, knyttet til brudd på hjernens sentrale stammen;
 • utvikling av lungebetennelse
 • nedsatt puste;
 • lammelse av ekstremiteter av siden motsatt til nederlag;
 • høyt blodtrykk;
 • høy kroppstemperatur;
 • fuktighetsgivende huden på den berørte siden.

Årsaker til stemmeslag

Årsaker til stammen slag er trombose, hypertensjon, aneurisme, atrieflimmer, medfødt vaskulær misdannelse, arteriosklerose, en skade for å danne et hematom, som lukker beholderen. På mekanismen for manifestasjon av et slag er iskemisk og hemorragisk. Den første oppstår på grunn av aterosklerose, den andre forbundet med medfødte misdannelser fartøy, tynning dem, noe som fører til brudd av veggene i disse fartøyene. Tegnene på iskemisk slag i hjernestammen vokser gradvis, hemorragisk oppstår umiddelbart og pasienten faller umiddelbart inn i koma.

diagnostikk

Ved begynnelsen av et angrep utføres en CT-skanning. Det bidrar til å bestemme type slag. I iskemisk stemmeslag er MR også utført for å skille mellom et slag fra andre sykdommer: svulster, traumer. Hvis det er mulig, er det bedre å lage en ultralyd av fartøyene. Alle disse undersøkelsene og manifesterte symptomene tillater deg å tildele riktig behandling i begynnelsen av sykdommen og unngå ubehagelige konsekvenser.

behandling

For et gunstig utfall av sykdommen anbefales sykehusinnleggelse senest 2-3 timer etter starten av de første manifestasjonene av et angrep. Strotal slag er vanskeligst å behandle.

Grunnleggende retninger

Hovedretningen er å bevare alle gjenværende funksjoner i pasientens kropp og redusere følelsesmessig og fysisk anstrengelse. Behandling utføres i nevrologisk avdeling eller i farligere tilfeller i intensivavdelingen. Indikatoren for pasientens tilstand er nivået av hans bevissthet. Det kan bli undertrykt og nå tilstanden av koma. Påfør medisiner, med sikte på å gjenopprette hjernens funksjoner.

Når svelgingsfunksjonen forstyrres, brukes et nasogastrisk rør. Det ser ut som et rør. Den ene enden er plassert ved utgangen av nesepassasjen, den andre er plassert i magen. Mat går direkte inn i magen. Sonden brukes i tilfelle et brudd på bevisstheten.

For å korrigere funksjonen av svelging og tale, utfør øvelser med en talesperapeut, som lærer deg å utføre spesielle øvelser for å gjenopprette svelgingsfunksjonen.

Hvis luftveiene er forstyrret, er pasienten koblet til et kunstig åndedrettsapparat.

Med denne sykdommen er intellektet ikke ødelagt.

Kirurgisk inngrep

Et hemorragisk slag viser en kirurgisk operasjon. En åpen trepanering av skallen utføres for å fjerne hematom. Det er også mulig å bruke den invasive metoden. Det administreres gjennom et trombolytisk hull, som må oppløse hematomet. Det utføres for hypertensive pasienter. Denne operasjonen er strengt forbudt for aneurysmer. For å eliminere konsekvensene er det bare noen få timer.

effekter

I 2/3 tilfeller av stengelslag, forekommer døden. En gunstig utsikt kan være for unge mennesker, også hvis medisinsk hjelp ble gitt til rett tid. Hvis pasienten er bevisst, er det en sjanse for et gunstig utfall.

Fullstendig gjenoppretting er nesten umulig. Den farligste er et sekundslag. Svelgfunksjonen kan ikke gjenopprettes, det er mulig å lære å svelge myk mat.

Motorfunksjonene gjenopprettes i de første seks månedene. Jo raskere rehabiliteringsprosessen starter, desto flere muligheter for rehabilitering vil være.

Koordinering gjenopprettes under behandlingen.

Hvis åndedrettsfunksjonen forstyrres, faller pasienten i fullstendig avhengighet av det kunstige åndedrettsapparatet. I dette tilfellet er prognosen skuffende.

Det er også umulig å gjenopprette arbeidet i hjertet og blodkarene hvis de lider under et angrep.

forebygging

Siden konsekvensene av stengelslag er vanskelig å behandle og gjenopprette, er det bedre å forhindre forekomsten. For dette bør følgende forebyggende tiltak observeres:

 • overgi dårlige vaner;
 • sørg for å overvåke blodtrykket og opprettholde det på et normalt nivå;
 • gjennomføre regelmessige undersøkelser, spesielt for personer som lider av kroniske vaskulære og hjertesykdommer;
 • å observere riktig ernæring: avvisning av fete og krydrede retter, fra salt og sukker.

Årsakene til et slag beror på unormal livsstil og vaskulær sykdom. Behandling og gjenoppretting er en lang prosess. Vi må sørge for at angrepet ikke skjer igjen, slik at det ikke blir triste konsekvenser.

Hvordan utvikler et hjerneslag, og hvilke metoder for behandling?

En sunn person har sterke og elastiske kar. En slik tilstand kan imidlertid lett forverres, for eksempel på grunn av høyt trykk, siden under ytterligere belastning blir fartøyene mer sprø. Som et resultat kan følgende skarpe trykkøkning føre til at fartøyet brister. En av de farligste konsekvensene av dette kurset i menneskekroppen er hjerneslag. Det kan påvirke ulike deler av hjernen. Et av disse stedene er dets bagasjerom, derfor har denne typen sykdom navnet - et stammeslag.

Hjulet kan sammenlignes med mediatoren, som knytter ryggraden til hjernen. Gjennom det blir "kommandoer" overført til kroppen vår. Slaget som oppstår i dette området treffer følgende steder:

 • cerebellum;
 • varioli broen;
 • midt og avlang hjerne;
 • thalamic region.

Men denne delen av hjernen inkluderer kerne i kranialnervene, som er ansvarlige for bevegelsen av øynene, muskulaturen i ansiktet og musklene som er involvert i svelgerbevegelser. I tillegg er det i samme område viktige sentre ansvarlig for respirasjon, sirkulasjon og termoregulering. Det er klart at slag resulterer i mange problemer. Det fører til blødninger og et hematom som blokkerer oksygentilgangen til den berørte cerebrale delen, noe som får hjernestammen til å bli atrophied, som følge av at arbeidet i alle indre organer blir forstyrret. Hva er årsakene til en slik alvorlig funksjonsfeil i hjernen?

Årsaker til blødning

La oss huske de vanlige årsakene til slag.

 • hypertensjon.
 • hjertesykdom, spesielt hjertearytmier.
 • diabetes mellitus, med denne sykdommen har blodkarens vegger det mest.
 • aterosklerose.
 • høyt kolesterol i blodet.
 • overflødig vekt.
 • bruk av langsiktige hormonelle prevensjonsmidler.
 • Dårlige vaner, som alkoholmisbruk og røyking.
 • aneurisme av cerebral fartøy.
 • unormal blodpropp.

Stroke kan være iskemisk og hemorragisk. Av disse er den farligste iskemiske typen. Dessverre er det han som tar andreplassen i listen over grunner til at folk dør. Dette skjemaet kalles også hjerneinfarkt.

Iskemisk slag er karakterisert som omfattende skade på hjernevævet, som oppstår på grunn av akutte sirkulasjonsforstyrrelser. Noen deler av hjernen mottar ikke blod, slik at vevet i de berørte områdene myker og dør. Den viktigste sykdommen som forårsaker hjerneinfarkt er atherosklerose. Det skjer ofte at den suppleres med diabetes mellitus. Svært iskemisk berøring kan forekomme mot revmatisme eller hypertensjon.

Symptomer på sykdommen

Stamtslag utvikler seg plutselig. De vanligste symptomene er:

 • taleforringelse;
 • svimmelhet;
 • plager eller rødhet i ansiktet;
 • svette;
 • redusere, og deretter stige i temperatur;
 • intens puls;
 • høyt blodtrykk;
 • nedsatt pust og sirkulasjon;
 • svekket motoriske evner;
 • brudd på svelging og tale;
 • asymmetri av ansiktet;
 • skjeling.

Noen ganger er det et syndrom av "låst mann". Siden overføringen av impulser fra hjernen til kroppen er svekket, oppstår lammelse, som påvirker alle lemmer. Imidlertid forlater ikke intellektuelle evner en person, kan han vurdere og forstå hva som skjer. Dette er bra, siden en slik person etter et angrep kan delta aktivt i rehabiliteringsprosessen av kroppen sin.

Diagnostiske metoder

Vanligvis er diagnosen og behandlingen i denne situasjonen gjort av en nevropatolog. For å bestemme den indre tilstanden til en person så nøyaktig som mulig, vil han gjennomføre en høyteknologisk forskning ved hjelp av MR og MSCT.

Det er også svært viktig å kontrollere tilstanden til respiratoriske funksjoner og kardiovaskulærsystemet. Om nødvendig utføres diagnosen i intensiv omsorg for å opprettholde alle vitale funksjoner.

Hvordan behandle

Forekomst av et slag av noe slag betyr at akutt sykehusinnleggelse er nødvendig. Enhver forsinkelse kan koste liv. Sykehuset skal gjennomføre den nødvendige undersøkelsen og foreskrive behandlingen.

Men slag er ikke alltid behandles. Nødhjelp er vanligvis å oppløse trombosen som forårsaket iskemisk berøring. Dette vil bidra til å gjenopprette blodstrømmen som er nødvendig for at hjernen skal kunne virke. Det er svært viktig for en lege og en sykepleier å stabilisere lunge- og hjertefunksjoner. Kanskje de må sette et puste i luftrøret slik at kroppen får oksygen.

Iskemisk berøring behandles med følgende grupper av legemidler:

 • blodfortynnere;
 • legemidler som kontrollerer blodtrykket;
 • løsningsmidler av trombi, samt narkotika som hindrer dannelsen av dem;
 • legemidler som regulerer kolesterol;
 • legemidler som styrer hjertefrekvensen.

Mulige konsekvenser

Admittedly, i 2/3 tilfeller resulterer et slag i døden. I dette tilfellet dør en person vanligvis i den første dagen, som er knyttet til brudd på de viktigste livsfunksjonene. En mer gunstig prognose er notert hos unge mennesker.

Hvis det er et ensidigt nederlag, kan konsekvensene være alternerende syndromer. Ofte er det et fast blikk, innsnevring eller utvidelse av eleven, forlamning av tungen, strabismus og så videre.

Kanskje fremveksten av decerebratstivhet. Dette skyldes separasjonen av den store hjernen fra bagasjerommet, som manifesterer seg på nivået på midbrainen. Dette er preget av en forvirret bevissthet, kastet tilbake på hodet, ben og armer er ubent, og fingre og hender er bøyd.

Forebygging av sykdom

Det er veldig viktig å gi opp dårlige vaner og etablere en sunn livsstil. Det er også nødvendig å regelmessig undersøkes og gjennomgå medisinsk undersøkelse, spesielt hvis det er kroniske sykdommer forbundet med blodårer og hjerte.

Selvfølgelig er slag en alvorlig trussel mot livet, men du kan unngå det. Maksimal innsats og et minimum av stress og dårlige vaner, så vil hjernen jobbe harmonisk og effektivt!

Strotal beredskapsprognose

Stroke av hjernestammen: behandling, prognose

Stamhjerne er viktig for kroppens normale funksjon. Det er i denne hjernenavdelingen at strukturer som er ansvarlige for åndedrettsvern og sirkulasjon befinner seg, i tillegg er det i denne delen av hjernen at axoner av kranial-ansiktsnervene er lokalisert.

Stjernebrystslag lamper arbeidet til dette organet, slik at personen blir forstyrret av vitale organers arbeid. Slike skader fører ofte til døden til en person, men med rask medisinsk behandling er det en sannsynlighet for et vellykket resultat.

Hvis en person har hatt et slag, forblir det å leve sin mobilitet, og andre funksjoner gjenopprettes ganske sakte etter langvarig behandling.

Det er verdt å huske at selv om kroppens funksjoner etter et slag ikke vil bli gjenopprettet, kan man fortsatt forvente en forbedring i tilstanden til menneskekroppen med riktig behandling.

Prosesser i kroppen

I normal tilstand er karene i menneskekroppen tilstrekkelig elastiske og holdbare. Men med en konstant belastning på dem ved høyt trykk blir veggene deres tynnere og blir ganske sprø. Etter en annen hypertensive krise kan karene ikke stå og briste.

Stroke av hjernestammen

I den menneskelige hjernestammen oppstår en blødning. Det dannede hematomet blokkerer oksygen til denne delen av hjernen. Mangel på oksygen fører til at hjernen staver atrofier, stopper for å sikre at livlige indre organer fungerer jevnt.

behandling

Stroke i hjernestammen er ganske vanskelig å behandle. Det tar en ganske lang og profesjonell behandling, som inkluderer behandling og fysioterapi. I alvorlige tilfeller kan akutt kirurgisk inngrep være nødvendig.

I de første få timene etter et slag er en kirurgisk operasjon nødvendig for å stoppe blødningen.

Strokk forekommer imidlertid vanligvis så tungt at det ikke tillater bruk av angiografisk undersøkelse og andre kirurgiske inngrep. I dette tilfellet brukes de nødvendige gjenopplivende tiltakene.

Nylig har det vært særlig oppmerksomhet til gjentatt infusjon av pasientplater i lesjonsstedet. Studier og medisinsk praksis viste effekten av denne metoden, spesielt i de første timene etter slag.

Statistikk viser at hos pasienter som gjennomgått lignende behandling, var det en forbedring i prosessen med gjenoppretting av iskemiske nevroner.

Dødeligheten blant slike pasienter har også redusert betydelig, og skade på motorens funksjoner i kroppen ble mye mindre. I tillegg har bruken av denne metoden redusert risikoen for sen komplikasjoner.

I de første dagene etter et slag, blir pasienten behandlet på et sykehus. I tillegg til tester som avslører graden av hjernestamskader, foreskrives en terapi som har følgende mål:

 • støtte alle viktige funksjoner i kroppen;
 • minimere kroppens fysiske og følelsesmessige belastninger;
 • å fjerne betennelse og hevelse i de skadede områdene i hjernen og gjenopprette normal blodtilførsel til hjernens områder som ligger i slagområdet;
 • gjenopprette funksjonen av blod, spesielt med hensyn til koagulerbarhet og dets viskositet;
 • vedlikehold av normal drift av kardiovaskulærsystemet;
 • spesifikk behandling, utnevnt avhengig av graden og størrelsen på lesjonen.

I løpet av de første ukene av behandlingen, kan en pasient som gjennomgått strokeslagbehandling omfatte, i tillegg til medisinsk behandling, også fysiske øvelser.

I løpet av denne perioden er det svært viktig å koordinere innsatsene fra leger-spesialister, ulike retninger, koordinering av behandling av medisiner, gjennomføring av pasientens rehabilitering og trening.

Rehabilitering er en lang vei

Som medisinsk behandling i løpet av denne perioden ved bruk av medikamenter, som tar på rollen til overføring av impulser nerveceller i hjernen og bidrar til å gjenopprette normal drift av hjernefunksjon.

Kort tid etter slag og i løpet av de første månedene gjennomføres rehabiliteringsbehandling. Effektiviteten av slik terapi i de første månedene av behandlingen er bevist av mange studier og resultater.

Ikke hold ut en slik behandling på et senere tidspunkt, fordi hjernen får et jevnt tap av visse hjernefunksjoner, som praktisk talt ikke gjenopprettes.

Restorativ terapi kan utføres ikke bare hjemme eller i rehabiliteringssentre. Du kan også bruke hjelp fra spesialiserte sanatorier.

outlook

Som allerede nevnt, er behandling av hjerneslag ganske vanskelig og langsom. Derfor, med stamme, berører prognosen for behandling i stor grad hvor raskt behandlingen av sykdommen begynte, og også på graden av hjerneskade.

Hvis pasienten har opplevd en ischemisk cerebralt slag i 60% av tilfellene, blir dette etterfulgt av død i løpet av den første måned, passerer hemoragisk slag vanskeligere i hans tilfelle dødelighet allerede har nådd 80%.

Med rettidig medisinsk behandling er dødeligheten redusert kraftig. Derfor kan tidssvarende symptomer på sykdommen og tidlig diagnose redusere risikoen for død og konsekvensene av et slag.

Av alle de som gjennomgikk et iskemisk hjerneslag, vil bare 20% av folk kunne gjenopprette kroppens funksjoner fullt ut. Innen de første tretti dagene dør 8-82% av pasientene avhengig av type slag. Men igjen, alt avhenger av tilbudet av kvalifisert omsorg og graden av hjerneskade.

Den farligste faktoren av sykdommen er at det er mulig tilbakefall av hjerneslag i de første månedene etter at det første tilfellet skjedde. Forverrelser forbundet med tilstanden av hjernen i det andre tilfellet er mer alvorlige enn ved første, så dødeligheten etter andre slag er nesten 100%.

Avhengig av type slag og hvor raskt hjelpen ble gitt, kan du lage en prognose for pasientens utvinning. Stamslag har vanligvis irreversible konsekvenser, det strømmer ganske voldsomt og forårsaker skade som fører til død eller funksjonshemning. Fullstendig gjenoppretting etter denne typen slag er nesten umulig.

Å vite hva alvorlige konsekvenser, har et slag, og så hvor vanskelig det er under rehabilitering er verdt den ekstra innsatsen betales til at nære slektninger til pasienten, samt mannen selv, som er i faresonen, var i stand til å oppdage symptomer på hjerneslag på et tidlig stadium, og straks oppsøke lege.

Stroke av hjernestammen

Årsakene til hjerneslaget: trombose, emboli, hypertensjon, aneurisme, alvorlig traumer, som fører til dannelse av et hematom, blokkering av blodkar. Hvis blodsirkulasjonen i hjernestammen er svekket, blir det vist en strek. Dette viktige nettstedet er lenken som overfører hjernens signaler til organene i hele kroppen.

Hjulet er den eldste delen av hjernen, det påvirker begge hemisfærers arbeid, og gir en kontrollerende og regulerende effekt. Kjernen av denne avdeling - at låseelementet av enkle og komplekse nevrale kretser, regulere de svelge, puster, er ansvarlig for driften av hjertet, kroppens termoregulering.

I alvorlige tilfeller blir det årsaken til opphør av næring av denne delen av hjernen, dens atrofi og umuligheten av arbeidet i alle indre organer.

Mekanismen for forekomst

I henhold til mekanismen for forekomst av et slag, utmerker seg hemoragisk og iskemisk. Den første forekommer som et resultat av et brudd i hjernearterien, noe som resulterer i blødning. Årsaken til det er hypertensjon eller medfødt vaskulær patologi, uttrykt i deres tynning. Den andre typen, iskemisk, kjennetegnes ved okklusjon av karet forårsaket av hindringen av karet på grunn av inngangen til lumen av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

Er ikke bare mekanismen av forekomst, men også for: hemoragisk hjerneslag oppstår umiddelbart, og iskemisk - gradvis, plukke opp hans symptomer.

Leger som utfører behandling, bruker forskjellige metoder for ulike slagslag. Hva vil lette iskemisk, kan skade med hemorragisk form av sykdommen.

symptomer

Hemorragisk slag har akutte symptomer. Iskemisk, utvikler seg gradvis, fra noen timer til en dag, manifesterer seg ved følelsesløp i ansiktet eller i delen av kroppen, prikking, smerte i øyet, nedsatt syn, tap av balanse. De mest åpenbare symptomer på begge typer er lammelse.

Hvis iskemisk slag utvikler seg, bør pårørende og pasienten være varslet til slike manifestasjoner:

 • plutselig blekhet, rødhet av hele eller deler av ansiktet;
 • vanskeligheter og rask pusting, noen ganger med hvesning;
 • brudd på taleklarhet;
 • svimmelhet;
 • svette;
 • redusere og puls spenningen;
 • økning i temperaturen;
 • økning i blodtrykk.

outlook

Strotal slag slutter dødelig i to tredjedeler av tilfellene. En mer gunstig prognose er mulig hos unge pasienter og i tilfeller hvor pasienten raskt finner seg i en klinikk som spesialiserer seg på behandling av slag. I denne institusjonens stab er det nevrologer og nevrokirurger, det er et spesielt utstyr - en tomografi og andre enheter. Ideelt sett, hvis en datastyrt tomografi utføres i den første timen av sykdommen.

En god prognose gir pasienten bevissthet, evnen til å vurdere hva som skjer gjør at han kan delta i rehabilitering.

diagnostikk

Beregnet tomografi bidrar til å forhindre blødning. Denne prosedyren utføres i noen sekunder, pasienten har tid til å holde pusten en gang, og resultatet er allerede klart. Hvis blødning utelukkes, utføres magnetisk resonansbilder. Tiden det tar er en halv time, men denne typen forskning gir mye mer informasjon.

Hvis tiden tillater det, utføres ultralydsskanning av fartøyene, angiografi. Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å foreskrive tilstrekkelig behandling.

behandling

Med hemorragisk opprinnelse av slag er hovedbehandlingen kirurgisk inngrep. Åpen craniotomi utføres for å eliminere hematom. En mindre invasiv metode er introduksjonen gjennom et boret hull i trombolytisk middel, noe som letter opptaket av hematom. Den andre typen operasjon er kontraindisert i vaskulære patologier, aneurysmer. Den er ideell for hypertensjon.

Tidsintervallet satt til side for å hindre de forferdelige konsekvensene av et iskemisk slag er flere timer. I løpet av denne tiden er det nødvendig å gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien, som lider av emboli. Systemisk trombolyse vil lindre sykdommen med minimal tap. For intravenøs bruk av legemidler må flere forhold oppfylles:

 • Minimum tid siden sykdomsutbrudd;
 • Fravær av operasjoner kort før strekningen.

effekter

Hva skjer med hjernen etter et slag.

Brudd på tale

Hos en tredjedel av pasientene forårsaker hjerneslag verbale forstyrrelser: inartikulær, lydløs, uklar tale. En slik forstyrrelse korrigerer behandlingen med en taleterapeut.

svelge lidelse

Dette symptomet karakteriserer tydeligst et slag. Symptomer på nedsatt svelging (dysfagi) har mer enn halvparten av pasientene. På delvis eller full gjenoppretting er prognosen usikker. Det er teknikker som gjør det lettere å trene en pasient til å svelge myk, grunnmat.

Forstyrrelse av motorfunksjonen i ekstremiteter

Vanlige konsekvenser av sykdommen er spontane, ukoordinert bevegelse av hender og føtter. For å gjenopprette bevegelsen i de første to månedene av en positiv prognose, senker den senere dynamikken. Gradvise forbedringer observeres gjennom året, senere - utvinning er sjelden.

Krenkelse av koordinering

Svimmelhet er en hyppig følgesvenn av et slag, det går raskt i prosessen med behandling. Prognosen for fullstendig bortskaffelse av det er usikkert.

Forstyrrelser av puste

Manglende evne til å puste uavhengig er resultatet av hjernestammen lesjon. Behandlingen har en ugunstig prognose, pasienten er helt avhengig av kunstig åndedrettsapparat. Hvis luftveiene ikke er fullstendig ødelagt, kan pasientene puste uavhengig av hverandre, men i en drøm er det mulig å få kortvarige pustehindre.

Ustabilitet av hemodynamikk

En ugunstig prognose er en reduksjon i hjertefrekvensen, det indikerer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og muligheten for et dødelig utfall.

Ustabil termoregulering

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag berører et brudd på termoregulering. I den første dagen etter sykdomsutbruddet stiger kroppstemperaturen kraftig og er dårlig egnet til korreksjon. Uønskede konsekvenser har også en signifikant reduksjon i temperaturen, noe som kan være en harbinger av hjernecelledød.

Visuelle lidelser

Iskemisk slag, som påvirker bagasjerommet, er preget av nedsatte øyebevegelser. En eller begge øyebollene kan begynne spontan bevegelse i forskjellige retninger med manglende evne til å fikse et syn på motivet.

Terapi og rehabilitering før gjenopprettelse inkluderer å opprettholde kroppens funksjoner, eliminere følelsesmessig og fysisk anstrengelse, fjerne puffiness og gjenopprette blodsirkulasjonen. Jo yngre pasienten er, jo raskere han er i hendene på kvalifiserte leger, desto gunstigere prognosen er, desto mindre destruktive blir konsekvensene.

Stroke slag

Stroke er en av de mest hyppige og alvorlige nevrologiske patologiene. Hvis dette påvirker hjernestammen, blir det slått av et slag.

En sunn person har sterke og elastiske blodkar. Men dersom kroppen utsettes for hyppige høye belastninger under hvilke trykkendringer, og deretter, over tid, fartøyene ikke er elastisk, og på grunn av deres konstante dynamiske påkjenninger - tynnet og sprø. Den neste fysiske eller emosjonelle belastningen kan være dødelig og føre til brudd på fartøyet, og hvis en person har økt trombose, så blokkere den. Blod vil ikke bære oksygen til kroppens viktigste senter - som et resultat av hjerneslag.

Stammen er den viktigste koblingen forbinder hjernen med alle vitale "center management" funksjoner i kroppen, og dermed og indre organer. Med en mangel på oksygen er hjernestammen forvirret. Når hjernestammen slag forstyrret sirkulasjon, respirasjon, motorisk aktivitet, termoregulering, noe som ofte fører til døden for den enkelte.

Stroke varierer

I medisinsk praksis er det 2 typer hjerneslag - hemoragisk og iskemisk.

I det første tilfellet, som følge av skade på hjernestammen, oppstår en blødning. Hovedårsaken er hypertensjon og medfødte abnormiteter (aneurysmer) i hjerneskipene, sykdommen blir oftest diagnostisert hos personer under 40 år.

Iskemisk slag er andre i årsaken til dødeligheten. På grunn av skaden på blodsirkulasjonen, som forårsaker vedvarende oksygen sult i hjernen, er atrofi av hjerneceller løst og funksjonen av viktige kroppsfunksjoner forstyrres. Forutsetningen for sykdommen er aterosklerose, som ofte ledsages av diabetes. Dødeligheten av utfallet registreres i de første 48 timene, men med tilstrekkelig medisinsk behandling kan prognosen være optimistisk.

Første tegn på sykdom

Symptomer på slagstamme umiddelbart. En person klager over alvorlig smerte i den occipitale delen av hodet, svimmelhet, det er en usammenhengende tale, men samtidig oppdager han alle sine handlinger. Det er en ansiktsfarge eller omvendt, rødhet, svingninger i kroppstemperaturen fra lav til høy, svette, kvalme, takykardi, akutt hypertensjon. Hvis innen 2-3 timer å levere pasienten til et spesialisert medisinsk senter - det kan bli lagret.

Litt senere blir et brudd på respiratorisk funksjon og sirkulasjon diagnostisert. Enda senere, når hjerneimpulser er ødelagte som gir kommandoer til motorreflekser, beholder offeret intellektuelle evner, men kan ikke kontrollere sin kropp.

Derfor, med mindre ovenfor nevnte tegn på utbruddet av en formidabel sykdom - umiddelbart ring for en ambulanse!

effekter

Konsekvensene av et slag kan deles inn i to områder:

 1. Dysfagi (et brudd på svelging), som påvirker 2/3 av pasientene som lider av sykdommen.
 2. Brudd på talefunksjon, lider 1/3 av pasientene.

I det første tilfellet er det ikke mulig å gjenopprette svelgrefleksen, slik at pasientene er dømt til næring med væske og gniddt mat.

I andre tilfelle er restaureringen av verbal evner mulig ved hjelp av treningsøvelser med aphasiologen, som igjen vil lære pasienten å snakke og overvinne talevansker.

Hvis pasienten er immobilisert på grunn av lammelse, er rehabilitering av kroppens grunnleggende funksjoner problematisk.

Mulig prognose og rehabilitering

Etter en persons hjerneslag med et slag, er prognosen for utvinning helt avhengig av om kvalifisert omsorg har blitt gitt i tide. Hvis hjelp ble gitt i de første par timene - er det håp om full eller delvis rehabilitering.

Vurder ulike tilfeller av skade på kroppens funksjoner og muligheten for rehabilitering:

 • Forstyrrelser av svelging: Rehabilitering er mulig med en taleterapeut, hvis det ikke er noen lammelse av motoraktivitet.
 • Krenkelse av motoraktivitet: Hvis de første 2-3 månedene ikke har blitt gjenopptatt, virker dynamikken i de følgende månedene markert redusert. Hvis innen 1 år etter sykdomsutbruddet, ble motorens kapasitet ikke gjenopptatt, da er rehabilitering vanskelig i etterfølgende tid.
 • Tap i luftveiene: uavhengig pusting er umulig. Tippe rehabilitering skuffende - hovedsakelig pasienter i fremtiden ikke kan gjøre uten kunstig hjelpe, med delvis ødeleggelse av pustesenteret i ofrene under søvn fra tid til annen er det en liten forsinkelse av pust, og på dagtid - langsom pust.
 • Dysfunksjon i hjertet: hypertensjon og takykardi. Men hvis det er en vedvarende bradykardi, er dette et dårlig signal som bekrefter pasientens alvorlige tilstand. Denne tilstanden kan føre til døden.
 • Termoreguleringens patologi, som nesten ikke kan korrigeres. I den første timen etter starten av akutt vaskulær ulykke kan være temperatur hopper opp til 39-40 ° C, men hvis temperaturen har sunket indekser, prognose er ugunstig, fordi det signaliserer den nye prosessen med atrophying stamceller.

Omfanget og areal av skade avhenger prognosen og hjernestammen slag, noe som er helt avhengig av rettidig kvalifiserte rehabilitering, og, til tider, og den vellykkede operasjonen, bevare pasientens liv.

Les Mer Om Fartøyene