En omfattende oversikt over stammehalsen: årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: sykdomsforløpet av et slag, dets symptomer. Mulige komplikasjoner, prognose, hvordan å behandle patologi.

Strotal slag - død (nekrose, ødeleggelse) av nerveceller i den viktigste delen av hjernen - dens bagasjerom - som et resultat av akutte hjernesykdommer.

Som med andre slag, mister de ødelagte vevene sine funksjoner. Men med lokaliseringen av prosessen i kofferten er det en umiddelbar trussel mot livet. I denne sonen er det nerve sentre som regulerer de viktigste funksjonene for å opprettholde kroppens vitale funksjoner - respiratorisk og kardiovaskulær (vasomotorisk).

Derfor forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i kofferten vedvarende deaktiveringsforstyrrelser (fullstendig forlamning av lemmer, ansikt og til og med svelging) eller slutter med døden innen få timer etter sykdomsutbruddet. Slike karakteristiske trekk ved stroke-stammen tillates å skille den fra en egen form fra slag av en hvilken som helst annen lokalisering.

Det er mulig å overleve litt (ca 20%) under betingelse av tidlig behandling (i de første 3 timene) for medisinsk hjelp. Prognosen for full gjenoppretting er ikke mer enn 2-3%. Behandlingen utføres av nevropatologer (nevrologer) sammen med resuscitators.

Hva er funksjonene i patologien

Stamtslag oppstår fordi karene som bringer blod til denne delen av hjernen, ikke kan gi det næringsstoffer og oksygen. Dette fører til cellens død, funksjonen som de resterende nevronene ikke kan ta over.

Stammen delen av hjernen er en spesiell sone, ikke bare for nervesystemet, men for kroppen som helhet, siden den inneholder de viktigste sentrene som støtter dens vitalitet.

En kort utflukt i anatomien

Hjulet er den eldste delen av hjernen. I lys av dens betydning er det det dypeste stedet i skallen - på sin base (nederst). Gjennom ham passerer all informasjon fra sansene gjennom hjernebarken, og alle motorimpulser til ryggmargen kommer ut av cortexen, da stammen direkte passerer inn i den. De anatomiske delene av stammen og de funksjonene de svarer på, er beskrevet i tabellen.

Funksjoner av hjernestammen. Klikk på bildet for å forstørre

Strotal slag: typer (iskemisk, hemorragisk), årsaker, symptomer, behandling, prognose

Stamtslag er en av de mest alvorlige former for hjerneskade mot en bakgrunn av akutt blodstrømforstyrrelse. Dette er ikke tilfeldig, fordi det er i kofferten at de viktigste nervesentrene for livsstøtte er konsentrert.

Blant pasienter med hjernestammen slag er dominert av eldre personer med relevant bakgrunn til forstyrrelser av blodstrømmen - hypertensjon, aterosklerose, unormal blodpropp, hjerte, disponerer for tromboembolisme.

Hjernestammen er det viktigste området som fungerer som en kobling mellom sentralnervesystemet, ryggmargen og indre organer. Den styrer hjerte, luftveiene, opprettholde kroppstemperatur, lokomotorisk aktivitet, regulerer muskeltonus, vegetative reaksjoner, balanse, seksuell funksjon, og deltar i arbeidet av organer i syn og hørsel, gir tygging, svelge, inneholder fiber smaksløkene. Det er vanskelig å ringe funksjonen til kroppen vår, som ville ha kostet uten hjernestammen.

hjernestamme struktur

Stamstrukturer er de eldste og inkluderer varioliumbroen, avlang og midtre hjerne, noen ganger inkluderer de også cerebellum. I denne delen av hjernen er det kjerne av kranialnervene, passerer ledningsmotoren og følsomme nevrale veier. Denne avdelingen befinner seg under halvkule, tilgangen til det er ekstremt vanskelig, og når stammen er hovent, kommer forskyvningen og komprimeringen, som er dødelig for pasienten, raskt.

Årsakene til og varianter av slagstammen

Årsakene til stamme-slag er ikke forskjellig fra de andre lokaliseringene av blodstrømforstyrrelser i sentralnervesystemet:

 • Arteriell hypertensjon, som forårsaker irreversible forandringer i hjernens arterier og arterioles, veggene til fartøyene blir sprø, og før eller senere kan de bryte med blødning;
 • Aterosklerose, som er observert ved den absolutte flertall av eldre mennesker, som fører til fet plakk i arterier som mater hjernen, resultatet - plakkruptur, trombose, okklusjon av karet og nekrose av hjernen substans;
 • Aneurysmer og vaskulære misdannelser - er årsaken til slag hos unge pasienter uten samtidig patologi eller i kombinasjon med det.

I stor grad stilk slag bidrar til diabetes og andre metabolske forstyrrelser, revmatisme, sykdommer i hjerte ventiler, koagulasjonsforstyrrelser, blant annet når man tar blodfortynnende stoffer, vanligvis foreskrevet for hjertepasienter.

Avhengig av type skade er hjerneslagets hjerneslag iskemisk og hemorragisk. I det første tilfellet dannes et foki av nekrose (infarkt), i andre tilfelle strømmer blodet inn i hjernevevet når blodkaret brister. Det iskemiske slaget går mer gunstig, og med blødning øker ødemet og intrakranial hypertensjon raskt, slik at dødeligheten er mye høyere i tilfelle av hematom.

Video: grunnleggende om slagslag - iskemisk og hemorragisk

Manifestasjoner av hjernestammen skade

Stamslag er ledsaget av skader på ledende veier, kjerne i kranialnervene, derfor følger det av en rik symptomatologi og alvorlige forstyrrelser fra de indre organene. Symptomene på sykdommen er akutte, som begynner med intens smerte i oksipitalt område, nedsatt bevissthet, lammelse, svimmelhet, takykardi eller bradykardi, plutselige svingninger i kroppstemperaturen.

Generelle hjerne symptomer er forbundet med økt intrakranielt trykk, det inkluderer kvalme og oppkast, hodepine, nedsatt bevissthet helt opp til koma. Så blir de med Symptomer på nederlaget i kjernen i kranialnervene, fokale nevrologiske symptomer.

Iskemisk berøring manifesteres av en rekke alternerende syndromer og tegn på involvering av kraniale nerver siden hvor nekrose oppstod. I dette tilfellet kan følgende observeres:

 1. Parese og lammelse av musklene fra siden av den berørte delen av stammen;
 2. Tunge avvik mot nederlag;
 3. Lammelse av motsatt del av kroppen med bevaring av ansiktsmuskler;
 4. Nystagmus, ubalanse;
 5. Lammelse av myk gane med problemer med å puste, svelge;
 6. Forsinkelsen av århundret på siden av et slag;
 7. Lammelse av ansiktsmusklene på siden av lesjonen og hemiplegien i motsatt halvdel av kroppen.

Dette er bare en liten del av syndromene som følger med et hjerteinfarkt. Ved små størrelser herd (en og en halv centimeter) isoleres sensoriske forstyrrelser, bevegelser, sentral lammelse med balanseforstyrrelser, forstyrrelser av børsten (dysartri), isolert avbrudd av musklene i ansiktet og tungen med taleforstyrrelse.

Med hemorragisk stamme, vokser symptomatologien raskt, I tillegg til motoriske og følsomme forstyrrelser er intrakranial hypertensjon tydelig manifestert, bevisstheten forstyrres, og sannsynligheten for koma er høy.

Tegn på blødning i kofferten kan være:

 • Hemiplegi og hemiparese - lammelse av kroppens muskler;
 • Visjonssykdommer;
 • Taleforstyrrelser;
 • Reduser eller mangler følsomhet fra motsatt side;
 • Undertrykkelse av bevissthet, koma;
 • Kvalme, svimmelhet;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Forringet pust, hjertefrekvens.

Stroke skjer vanligvis plutselig, vitner kan være kjære, kolleger eller forbipasserende på gata. Hvis en slektning lider av hypertensjon eller aterosklerose, bør en rekke symptomer varsle de kjære. Dermed plutselige problemer og manglende logikk i tale, svakhet, hodepine, manglende evne til bevegelser, svetting, racing kroppstemperatur, bør pulsen være en anledning for en umiddelbar samtale ambulanse. På hvor raskt folk kan orientere seg, menneskeliv kan avhenge, og Hvis pasienten faller inn på et sykehus i de første par timene, vil sjansene for å redde livet bli mye større.

Noen ganger forekommer små foci av nekrose i hjernestammen, spesielt de som er forbundet med tromboembolisme, uten plutselige endringer i tilstanden. Gradvis vokser svakheten, svimmelhet oppstår, gangen blir usikker, pasienten dobler i øynene, hørselen og visjonen reduseres, det er vanskelig å spise på grunn av kvælning. Disse symptomene kan ikke ignoreres.

Stemstroke regnes som den verste patologien, og derfor er konsekvensene for ham svært alvorlige. Hvis det i en akutt periode er mulig å redde liv og stabilisere pasientens tilstand, trekke den fra koma, normalisere trykket og puste, så er det i rehabiliteringsstadiet betydelige hindringer.

Etter stengelslag, parese og lammelse er vanligvis irreversibel, pasienten kan ikke gå eller til og med sitte, tale, svelging er ødelagt. Det er problemer med å spise, og pasienten trenger enten parenteral ernæring, eller et spesielt diett med flytende og moset mat.

Kontakt med en pasient som har hatt et slag er vanskelig på grunn av taleforstyrrelser, mens intelligens og bevissthet om hva som skjer, kan reddes. Hvis det er en sjanse til å delvis gjenopprette talen, så vil spesialisten komme til hjelp av en afasiolog, hvem vet teknikkene og spesielle øvelsene.

Etter hjerteinfarkt eller hematom i hjernestammen forblir pasienter deaktivert, og krever konstant deltakelse og hjelp i matinntak, hygieneprosedyrer. Pleiebyrden hviler på skuldrene til slektninger som trenger å være oppmerksom på regler for fôring og håndtering av alvorlig syk.

Komplikasjoner av slag er hyppige og kan forårsake død. Den hyppigste årsaken til død anses å hevelse av hjernestammen med sitt inngrep under dura eller i occipital hullet nekorrigiruemye mulig feilfunksjon av hjertet og puste status epilepticus.

I en senere periode er det infeksjoner i urinveiene, lungebetennelse, trombose i benene, bedårene, som lettes ikke bare av det nevrologiske underskuddet, men også av pasientens tvungen gjenbruk. Det er ikke utelukket sepsis, myokardinfarkt, blødning i mage eller tarm. Pasienter med lettere former for stammeslag som forsøker å bevege seg, har stor risiko for fall og brudd, som også kan bli dødelig.

Slektninger til pasienter med hjerneslag i hjernestammen vil allerede i den akutte perioden vite hva sjansene for en kur er. Dessverre kan legene i flere tilfeller ikke forsikre dem på en eller annen måte, siden denne lokaliseringen av lesjonen handler om å redde liv i utgangspunktet, og hvis det er mulig å stabilisere staten, så De aller fleste pasienter er dypt deaktivert.

Manglende evne til 'korrigert blodtrykk, høyt uten å komme i kroppstemperatur, koma er dårlige prognostisk tegn, i hvilken sannsynlighet for å dø er høy i løpet av de første dager og uker etter utbruddet.

Behandling av stemmeslag

Strotal slag er en alvorlig livstruende tilstand som krever umiddelbare medisinske tiltak, og prognosen for sykdommen er i stor grad avhengig av hvor raskt behandlingen starter. Alt uten unntak bør pasientene bli innlagt på spesialiserte avdelinger, men i noen regioner er denne figuren veldig liten - ca 30% av pasientene kommer til tiden på et sykehus.

Den optimale tiden for å starte behandlingen regnes for å være de første 3-6 timene etter sykdomsutbruddet, selv om det ikke er uvanlig å starte behandlingen etter 10 eller flere timer, selv i store byer med høy tilgjengelighet til medisinsk behandling. Trombolyse utføres av enkelte pasienter, og døgnet rundt CT og MR er ganske fantastiske enn virkeligheten. I denne sammenheng er prognosens indikatorer fortsatt skuffende.

Den første uken av en pasient med hjerneslag bør utføres i intensivavdelingen under konstant tilsyn av spesialister. Når den akutte perioden er over, er det mulig å overføre til tidlig rehabiliteringsavdeling.

Arten av terapi har særegenheter i iskemisk eller hemorragisk type lesjon, men det er noen generelle mønstre og tilnærminger. Grunnleggende behandling er rettet mot å opprettholde blodtrykk, kroppstemperatur, lunge og hjertefunksjon, blodkonstanter.

For å opprettholde lungefunksjonen trenger du:

 1. Sanitering av øvre luftveier, intubasjon av luftrøret, kunstig ventilasjon;
 2. Oksygenbehandling med lav metning.

Behovet for intubasjon av luftrøret i stammehalsen er assosiert med nedsatt svelging og hosterefleks, noe som skaper forutsetningene for å få mageinnhold i lungene (aspirasjon). Oksygen i blodet styres av pulsoksymetri, og dets metning med oksygen (metning) bør ikke være mindre enn 95%.

Når hjernestammen er skadet, er risikoen for kardiovaskulære lidelser høy, derfor:

Selv de pasientene som ikke lider av hypertensjon, har vist seg å ha antihypertensive stoffer for å forhindre tilbakefall av hjerneslag. I tillegg når trykket overstiger 180 mm Hg. Risikoen for forverring av hjernesykdommer øker nesten med halvparten, og en dårlig prognose - med et kvart, så det er så viktig å konstant overvåke trykket.

Hvis trykket var høyt før hjerneskade, så er det optimalt å opprettholde det ved 180/100 mm Hg. for personer med innledende normaltrykk - 160/90 mm Hg. Art. Slike relativt høye tall skyldes det faktum at når trykket senkes til normalt, reduseres blodtilførselen til hjernen, noe som kan forverre de negative konsekvensene av iskemi.

For å korrigere blodtrykket labetalol, kaptopril, enalapril, dibazol, klonidin, natriumnitroprussid. I en akutt periode administreres disse legemidlene intravenøst ​​under kontroll av nivået av trykk, senere kan oral administrering muliggjøres.

Noen pasienter, tvert imot, lider av hypotensjon, noe som er svært skadelig for den berørte delen av hjernen, da hypoksi og nevronskader øker. For å korrigere denne tilstanden, infusjonsterapi med løsninger (reopolyglucin, natriumklorid, albumin) og bruk vasopressormidler (norepinefrin, dopamin, mezatonum).

Kontroll av biokjemiske blodkonstanter anses å være obligatorisk. Når således reduserende sukker innføres glukose ved høyere enn 10 mmol / l - insulin. Den intensive care unit måles kontinuerlig natriumnivåer, blir osmolariteten i blod tatt hensyn til mengden av urin. Infusjon terapi er indikert for reduksjon av det sirkulerende blodvolum, men samtidig tillates en viss diurese overskudd i forhold til mengden av infusert løsninger som et mål for forebyggelse av hjerneødem.

Nesten alle pasienter med stengelslag har en forhøyet kroppstemperatur, fordi det i det berørte området av hjernen er sentrum for termoregulering. Reduser temperaturen skal være fra 37,5 grader, for hvilken bruk paracetamol, ibuprofen, naproxen. En god effekt oppnås også ved injeksjon i en blodåre magnesiumsulfat.

Det viktigste stadiet i behandlingen av hjerneslagets hjerneslag er å forebygge og kontrollere cerebralt ødem, som kan føre til forskyvning av midline strukturer og deres kile inn i occipital foramen, under hjernebensbuen, og denne komplikasjonen er ledsaget av høy dødelighet. For å bekjempe hjernesødem, gjelder:

 1. Osmotisk diuretika - glyserin, mannitol;
 2. Administrasjon av albuminløsning;
 3. Hyperventilering under IVL;
 4. Miorelaxanter og sedativer (pancuronium, diazepam, propofol);
 5. Hvis de nevnte tiltakene ikke gir et resultat - barbiturat koma, er cerebral hypotermi indikert.

I svært alvorlige tilfeller, når det ikke er mulig å stabilisere intrakranielt trykk, bruk samtidig muskelavslappende midler, beroligende midler og etablere kunstig ventilasjon. Hvis dette ikke hjelper, utfører de en kirurgisk inngrep - hemicraniotomi, rettet mot hjerne dekompresjon. Noen ganger dreneres hjernens ventrikler - med hydrocephalus med en opphopning av trykk i kranialhulen.

Symptomatisk terapi inkluderer:

 • Antikonvulsiva midler (diazepam, valproinsyre);
 • Tserukal, motilium med alvorlig kvalme, oppkast;
 • Sedativer - Relan, haloperidol, magnesia, fentanyl.

Spesifikk terapi med iskemisk slag er å gjennomføre trombolyse, administrering av antiaggreganter og antikoagulanter for å gjenopprette blodstrømmen gjennom tromboset kar. Intravenøs trombolyse bør utføres i de første tre timene fra øyeblikket blokkering av fartøyet, bruk alteplase.

Antiaggregant terapi består i utnevnelse av aspirin, i noen tilfeller er bruk av antikoagulantia (heparin, fraktiparin, warfarin) indikert. For å redusere viskositeten til blodet, er det mulig å bruke rheopolyglucin.

Alle listede metoder for spesifikk terapi har strenge indikasjoner og kontraindikasjoner, derfor er hensiktsmessigheten av deres anvendelse i en bestemt pasient løst individuelt.

Neuroprotektiv terapi er nødvendig for å gjenopprette ødelagte hjernestrukturer. For å gjøre dette, bruk glycin, pyracetam, encephabol, cerebrolysin, emoxipin og andre.

Spesifikk behandling hemorragiske slag består i bruk av nevrotro-sekvenser (mildronat, emoxipin, semax, nimodipin, actovegin, piracetam). Kirurgisk fjerning av hematom er vanskelig på grunn av den dype beliggenheten, med fordelene ved stereotaktisk og endoskopisk inngrep, som minimerer operasjonsskade.

Prognosen for hjerneslagestropp er svært alvorlig, dødeligheten ved hjerteinfarkt når 25%, med blødninger ved slutten av den første måneden, dør mer enn halvparten av pasientene. Blant dødsårsakene tilhører hovedstedet ødemet i hjernen med forflytning av stamme strukturer og deres brudd i occipital foramen, under dura mater. Hvis det er mulig å redde liv og stabilisere pasientens tilstand, vil han etter en strekk sannsynligvis forbli deaktivert på grunn av skade på vitale strukturer, nervesenter og veier.

Hva er en Stroke and Recovery Forecast?

En av de mest farlige lesjoner i hjernen er et slag. Denne patologien utvikler seg mot bakgrunnen av et sterkt brudd på blodstrømmen. Sykdommen rammer oftest eldre i alderen 60 år. Patologi oppnår sitt navn fra lokalisering av blodstrømforstyrrelser. Hvis det oppstår ruptur eller blokkering av fartøyet i hjernestammen, diagnostiserer legene et slag. Årsakene til utviklingen av patologi, dets risiko og risiko.

Hva er hjernestammen

Den menneskelige hjernestammen er et spesielt organ som holder hjernen og nervesystemet i kommunikasjon med resten av kroppen. Det er her at signalene som gjør hjertet vårt, lunger puster, og hender og føtter beveger seg. Det er ikke et eneste system i kroppen vår som ikke er avhengig av hjernestammen. Bagasjerommet ligger dypt i kraniet under halvkule. Hvis det oppstår en blodsirkulasjonsforstyrrelse, oppstår en svulst umiddelbart her, blir stammen forskjøvet og krenket, noe som fører til funksjonshemming eller død av pasienten.

Stammen er delt inn i tre deler. Den første er medulla oblongata. Han er ansvarlig for å puste, hjerterytme, hoste, nysing, blinker og svelger. Funksjonsforstyrrelser i medulla oblongata kan føre til hjertestans eller pust, noe som er farlig for døden.

Den andre delen av stammen hjernen er broen. Gjennom denne broen er forbindelsen av hjernen med ryggmargen og hjernehinnen. Det er gjennom denne broen at all hørselsinformasjon passerer. I denne avdelingen begynner triaden, ansikts, statisk og distraherende nerver.

Krenkelser av denne delen av stammen er fulle av døvhet, lammelse av ansiktet og andre komplikasjoner.

Den tredje delen av stammen er midthjernen. Denne delen av stammen er ansvarlig for bevegelsen av kroppen, ubevisste bevegelser. Overtredelser i denne delen av stammen fører til begrenset bevegelse.

Årsaker til patologi

Stamtslag oppstår på grunn av blødning i hjernestammen eller blokkering av blodstrømmen. Med økt stress på hjernestammenes kar, blir veggene deres tynnere og svakere. Når som helst, kan et brudd på fartøyet forekomme, og deretter er et strekk uunngåelig.

Årsakene til at fartøyene kan bli svake og sprø, er flere, blant dem de vanligste:

 • Åreforkalkning.
 • Diabetes mellitus.
 • Hypertensjon 2,3,4 grader.
 • Vaskulitt er revmatisk.
 • Arvelig disposisjon.
 • Overvekt.

I tillegg øker risikoen for hjerneslag med dårlige vaner. Alkohol og røyking har en skadelig effekt på tilstanden til fartøyets vegg, noe som forårsaker sårbarheten og sårbarheten. Også i risikogruppen, eldre pasienter, er forandringen i veggene av karene på grunn av alderdom. Spesiell oppmerksomhet til helsedoktene anbefales å gi kvinner i klimatperioden. Den første forløperen til et slag er høyt blodtrykk.

Typer av slag

Hjerneslaget er av to slag, avhengig av hvilke patologiske endringer som skjedde i karene. Hvis blodstrømmen ble blokkert av en atherosklerotisk plakk, eller av andre årsaker, opptrer nekrose av hjerneceller. Et slikt slag kalles iskemisk. Det kan også kalles hjerneinfarkt. Prognosen for pasienter i dette tilfellet er oftest optimistisk, legene gjenoppretter blodsirkulasjonen og mange komplikasjoner kan unngås. Det viktigste som pasienten kom inn på sykehuset i de første 40 minuttene etter angrepet. Den vanligste årsaken til iskemisk slag er atherosklerose.

Hemorragisk slag i hjernestammen er mye farligere. Det oppstår når fartøyet brister og en blødning begynner i hjernen. I dette tilfellet dannes et hematom som senker nerveenden og forstyrrer systemets normale funksjon. Ødem og hypertensjon i hjernen kan ofte bli et dødelig utfall. Blødning i hjernestammen kan forekomme med en hvilken som helst kardiovaskulær sykdom.

symptomer

Hva er et slag? Dette er skade på hjerne stamceller. På grunn av det faktum at det er kjerner av alle nerveender, er slag i hjernestammen rik på symptomer. Symptomer avhenger av hvilken del av stammen den patologiske forandringen skjedde.

Også, manifestasjoner av patologi er direkte avhengig av lesjonens form.

Iskemisk berøring manifesteres av følgende symptomer:

 • Lammelse av ansiktet på den ene siden.
 • Tungen avviker fra siden.
 • Lammelse av den ene siden av kroppen.
 • Krenkelse av koordinering.
 • Vanskelig svelging og pusting.
 • Øyeblikket faller.

Utbruddet av patologi er imidlertid ikke alltid tydelig. Med små lesjoner kan det være et lite tap av følsomhet for gane, ansikt, hender, etc. Ofte blir pasientene forstyrret. De kan ikke si en lang setning, tungen er flettet. Ved første tegn på farlig patologi må du ringe en ambulanse.

Hemorragisk slag er alltid manifestert av levende symptomer, som øker i rask takt. Angrepet begynner med et brudd på koordinering og tale. Deretter blir lammelse forbundet, det kan være et tap av bevissthet og koma.

De viktigste symptomene på blødning i hjernestammen er:

 • Lammelse av ansiktet eller deler av kroppen.
 • Redusert syn.
 • Slurred tale.
 • Tap av bevissthet, koma.
 • Svimmelhet og kvalme.
 • Varme og feber.
 • Svært å puste.
 • Pulsfeil.

Ved et tegn på hjerneslag, må du umiddelbart ringe til en ambulanse. Hospitalisering av pasienten i den første timen etter angrepet øker sjansene for overlevelse. Det er verdt å merke seg at i henhold til statistikk, dersom det oppstår tidlig hospitalisering, dør 2 av 3 pasienter i den første dagen.

behandling

Den cerebrale infarkt behandles ved hjelp av medisinering, som inkluderer antikoagulantia og legemidler for å øke blodtrykket.

Også pasienten foreskrives behandling for samtidige sykdommer.

Hemorragisk slag er oftest behandlet kirurgisk. Åpen trepanering av skallen gjør det mulig å redde pasienten fra et hematom som bærer en dødelig trussel. Etter operasjonen er pasienten foreskrevet medisinering.

effekter

Stroke i hjernestammen er ikke bare farlig for døden, men også for en stor andel pasienter med funksjonshemninger. Ofte kan folk som har lidd et angrep ikke gå alene og til og med sitte. De har en ødelagt tale, og de blir helt avhengige av omsorgspersoner for dem. I tillegg kan pasientene til enhver tid gjenopprette eller utvikle farlige komplikasjoner. Med dette sykdomsforløpet dør pasienter oftest.

Den vanligste dødsårsaken etter et slag er ødem i hjernestammen. Det resulterende hematomet krenker stammen, og som et resultat stopper hjertet eller pusten. Denne komplikasjonen utvikler seg i de første dagene etter angrepet.

I en senere periode kan pasienten utvikle komplikasjoner som:

 • Lungebetennelse.
 • Okklusjon av vener.
 • Smittsomme sykdommer i nyrene og urinveiene.
 • Intern blødning.
 • Hjerteinfarkt.

Dette er bare komplikasjoner som kan føre til pasientens død, men det er andre som betrakter pasienten betydelig og gir mye lidelse til pasienten, blant dem:

 • Trykksår.
 • Vanskeligheter ved svelging.
 • Psykoterapeutiske lidelser.

De pasientene som kan bevege seg litt, blir ofte skadet som følge av fall. Omsorg for pasienter med insulin etter insulin krever spesiell tålmodighet fra slektninger. Behandling kan vare i mange år og gir ofte ikke de ønskede resultatene.

Prognose for gjenoppretting

Prognoser fra leger er avhengig av hvilke symptomer pasienten har. De gunstigste spådommer for de pasientene hvis symptomer ikke er uttalt, er motoraktivitet og tale.

Uønsket prognose. Legene er nølende med å fullføre pasientene dersom de har følgende symptomer:

 • Dysfunksjon av svelging.
 • Lammelse av ekstremiteter.
 • Svimmelhet.
 • Forstyrrelser i øyebevegelsen.

Det er verdt å merke seg at prognosen for pasienten også avhenger av alder og fysisk tilstand. Jo yngre pasienten, og de færre samtidige sykdommer, jo større er sjansene for utvinning. Også av særlig betydning for den påfølgende tilstanden til pasienten som led av et hjerneinfarkt, er hyppigheten av sykehusinnleggelse. Jo tidligere en person blir tatt til sykehus, jo flere sjanser er det for leger å forhindre omfattende patologiske endringer i stamceller.

rehabilitering

Pasientrehabiliteringsplanen skal utvikles individuelt av den behandlende legen. Rehabilitering er nødvendig primært for å lindre symptomene på sykdommen, og forbedre pasientens livskvalitet. Når taleforstyrrelser anbefales, med en taleterapeut, må pasienter med svelgingproblemer lære spesielle teknikker for å lære å svelge myk mat, de med lammelse av lemmer, foreskrive spesielle massasjer og øvelser.

Det er svært viktig for effektiv rehabilitering av pasientene til pasienten. Nære personer kan gi uvurderlig hjelp til å gjenopprette pasientens helse. Pasienten trenger konstant omsorg, støtte og forståelse.

Hvis slektningene helt og holdent følger alle legenes anbefalinger, øker sjansene for delvis eller fullstendig utvinning sterkt.

Ofte, selv for en liten fremgang, er det tilstrekkelig lang tid kreves. Hvis du står overfor en slik sykdom i familien din, er det viktigste ikke å gi opp. For eksempel er motorens kapasitet gjenopprettet innen ett år, andre lidelser kan behandles enda lenger. Oftere enn ikke en person vil aldri kunne komme tilbake til et fullt liv, men det er en sjanse for at han selv vil kunne tjene seg selv.

forebygging

Tiltak for å forebygge sykdom inkluderer behandling av alle sykdommer som kan forårsake hjerneinfarkt. Først av alt er risikofaktorer de med aterosklerose og hypertensjon. Dessuten bør spesiell oppmerksomhet rettes mot helsen av personer som lider av diabetes og har arvelig disposisjon til hjerte-og karsykdommer.

Et hjerneslag er en patologi som ikke går uten spor. Alle som er i fare bør huske at en sunn livsstil kan redde dem fra død eller funksjonshemning. Behandling av slike sykdommer som hypertensjon, aterosklerose og diabetes bør være rettidig. Slaget kommer plutselig, og hvis du ikke bryr deg om deg selv, kan konsekvensene være beklagelige. Ved de første tegn på sykdommer, som kan utløse et slag, må du se en lege og revurdere livsstilen din.

Stroke av hjernestammen

Årsakene til hjerneslaget: trombose, emboli, hypertensjon, aneurisme, alvorlig traumer, som fører til dannelse av et hematom, blokkering av blodkar. Hvis blodsirkulasjonen i hjernestammen er svekket, blir det vist en strek. Dette viktige nettstedet er lenken som overfører hjernens signaler til organene i hele kroppen.

Hjulet er den eldste delen av hjernen, det påvirker begge hemisfærers arbeid, og gir en kontrollerende og regulerende effekt. Kjernene i denne avdelingen er sluttkoblingen til enkle og komplekse refleksbuer, de regulerer svelging, pusting, er ansvarlige for hjertets arbeid, termoregulering av kroppen.

I alvorlige tilfeller blir det årsaken til opphør av næring av denne delen av hjernen, dens atrofi og umuligheten av arbeidet i alle indre organer.

Mekanismen for forekomst

I henhold til mekanismen for forekomst av et slag, utmerker seg hemoragisk og iskemisk. Den første forekommer som et resultat av et brudd i hjernearterien, noe som resulterer i blødning. Årsaken til det er hypertensjon eller medfødt vaskulær patologi, uttrykt i deres tynning. Den andre typen, iskemisk, kjennetegnes ved okklusjon av karet forårsaket av hindringen av karet på grunn av inngangen til lumen av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

Ikke bare opprinnelsesmekanismen, men også kurset adskiller seg: det hemorragiske slaget oppstår øyeblikkelig, og det iskemiske slaget øker gradvis, dets symptomer øker.

Leger som utfører behandling, bruker forskjellige metoder for ulike slagslag. Hva vil lette iskemisk, kan skade med hemorragisk form av sykdommen.

symptomer

Hemorragisk slag har akutte symptomer. Iskemisk, utvikler seg gradvis, fra noen timer til en dag, manifesterer seg ved følelsesløp i ansiktet eller i delen av kroppen, prikking, smerte i øyet, nedsatt syn, tap av balanse. De mest åpenbare symptomer på begge typer er lammelse.

Hvis iskemisk slag utvikler seg, bør pårørende og pasienten være varslet til slike manifestasjoner:

 • plutselig blekhet, rødhet av hele eller deler av ansiktet;
 • vanskeligheter og rask pusting, noen ganger med hvesning;
 • brudd på taleklarhet;
 • svimmelhet;
 • svette;
 • redusere og puls spenningen;
 • økning i temperaturen;
 • økning i blodtrykk.

outlook

Strotal slag slutter dødelig i to tredjedeler av tilfellene. En mer gunstig prognose er mulig hos unge pasienter og i tilfeller hvor pasienten raskt finner seg i en klinikk som spesialiserer seg på behandling av slag. I denne institusjonens stab er det nevrologer og nevrokirurger, det er et spesielt utstyr - en tomografi og andre enheter. Ideelt sett, hvis en datastyrt tomografi utføres i den første timen av sykdommen.

En god prognose gir pasienten bevissthet, evnen til å vurdere hva som skjer gjør at han kan delta i rehabilitering.

diagnostikk

Beregnet tomografi bidrar til å forhindre blødning. Denne prosedyren utføres i noen sekunder, pasienten har tid til å holde pusten en gang, og resultatet er allerede klart. Hvis blødning utelukkes, utføres magnetisk resonansbilder. Tiden det tar er en halv time, men denne typen forskning gir mye mer informasjon.

Hvis tiden tillater det, utføres ultralydsskanning av fartøyene, angiografi. Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å foreskrive tilstrekkelig behandling.

behandling

Med hemorragisk opprinnelse av slag er hovedbehandlingen kirurgisk inngrep. Åpen craniotomi utføres for å eliminere hematom. En mindre invasiv metode er introduksjonen gjennom et boret hull i trombolytisk middel, noe som letter opptaket av hematom. Den andre typen operasjon er kontraindisert i vaskulære patologier, aneurysmer. Den er ideell for hypertensjon.

Tidsintervallet satt til side for å hindre de forferdelige konsekvensene av et iskemisk slag er flere timer. I løpet av denne tiden er det nødvendig å gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien, som lider av emboli. Systemisk trombolyse vil lindre sykdommen med minimal tap. For intravenøs bruk av legemidler må flere forhold oppfylles:

 • Minimum tid siden sykdomsutbrudd;
 • Fravær av operasjoner kort før strekningen.

effekter

Hva skjer med hjernen etter et slag.

Brudd på tale

Hos en tredjedel av pasientene forårsaker hjerneslag verbale forstyrrelser: inartikulær, lydløs, uklar tale. En slik forstyrrelse korrigerer behandlingen med en taleterapeut.

svelge lidelse

Dette symptomet karakteriserer tydeligst et slag. Symptomer på nedsatt svelging (dysfagi) har mer enn halvparten av pasientene. På delvis eller full gjenoppretting er prognosen usikker. Det er teknikker som gjør det lettere å trene en pasient til å svelge myk, grunnmat.

Forstyrrelse av motorfunksjonen i ekstremiteter

Vanlige konsekvenser av sykdommen er spontane, ukoordinert bevegelse av hender og føtter. For å gjenopprette bevegelsen i de første to månedene av en positiv prognose, senker den senere dynamikken. Gradvise forbedringer observeres gjennom året, senere - utvinning er sjelden.

Krenkelse av koordinering

Svimmelhet er en hyppig følgesvenn av et slag, det går raskt i prosessen med behandling. Prognosen for fullstendig bortskaffelse av det er usikkert.

Forstyrrelser av puste

Manglende evne til å puste uavhengig er resultatet av hjernestammen lesjon. Behandlingen har en ugunstig prognose, pasienten er helt avhengig av kunstig åndedrettsapparat. Hvis luftveiene ikke er fullstendig ødelagt, kan pasientene puste uavhengig av hverandre, men i en drøm er det mulig å få kortvarige pustehindre.

Ustabilitet av hemodynamikk

En ugunstig prognose er en reduksjon i hjertefrekvensen, det indikerer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og muligheten for et dødelig utfall.

Ustabil termoregulering

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag berører et brudd på termoregulering. I den første dagen etter sykdomsutbruddet stiger kroppstemperaturen kraftig og er dårlig egnet til korreksjon. Uønskede konsekvenser har også en signifikant reduksjon i temperaturen, noe som kan være en harbinger av hjernecelledød.

Visuelle lidelser

Iskemisk slag, som påvirker bagasjerommet, er preget av nedsatte øyebevegelser. En eller begge øyebollene kan begynne spontan bevegelse i forskjellige retninger med manglende evne til å fikse et syn på motivet.

Terapi og rehabilitering før gjenopprettelse inkluderer å opprettholde kroppens funksjoner, eliminere følelsesmessig og fysisk anstrengelse, fjerne puffiness og gjenopprette blodsirkulasjonen. Jo yngre pasienten er, jo raskere han er i hendene på kvalifiserte leger, desto gunstigere prognosen er, desto mindre destruktive blir konsekvensene.

Vi anbefaler også at du leser artikkelen om behovet for kosthold etter et slag.

Stroke i hjernestammen: symptomer og konsekvenser

Med sykdomsforstyrrelsen i hjernestammen oppstår et slag. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og resultatet av behandlingen avhenger av størrelsen på lesjonen, dens plassering og slagslaget.

Hjerte i stammen

Hjernestammen påvirker aktiviteten til begge halvkule. Det knytter hjernen til dorsal, overfører kommandoer, har effekt på funksjoner som svelging og respiratorisk. Fremmer regulering av temperatur og styrer arbeidet i hjertet. Psykiske evner påvirkes ikke.

Hva er et slag? Dette er et slag som fører til blokkering av oksygenpassasje inn i hjernestammen og forstyrrer funksjonen til alle indre organer. Det er den mest komplekse sykdommen. Med det er sannsynligheten for koma med et ytterligere dødelig utfall høyt.

Funksjoner av Stropp

Strotal slag har en rekke konkrete manifestasjoner:

Dysfagi er en forstyrrelse av svelgfunksjonen. En person kan normalt ikke motta mat. Det er en trussel mot aspirasjon lungebetennelse, som dannes på grunn av penetrering av en del av maten i luftveiene, noe som forårsaker infeksjon.

Dysartria er en taleforstyrrelse assosiert med uttale som følge av skade på nervesystemet.

Alvorlig svimmelhet, en rystende gang - de første symptomene på et angrep.

Brudd på temperaturregulering. I de første timene av støt, stiger temperaturen til 39 °. Så, hvis den faller fra det normale nivået, indikerer det døden av hjernevæv.

Krenkelse av hjertet er preget av rask hjertefrekvens. Hvis hjerteslaget senkes, går pasienten inn i koma.

Symptomer på stemmeslag

Stroke av hjernestammen har karakteristisk bare for ham symptomer, som i sjeldne tilfeller forekommer i andre hjernesår:

 • skarp innsnevring av elevene;
 • dekker øyelokk på den berørte siden;
 • umuligheten av å konsentrere synet, knyttet til brudd på hjernens sentrale stammen;
 • utvikling av lungebetennelse
 • nedsatt puste;
 • lammelse av ekstremiteter av siden motsatt til nederlag;
 • høyt blodtrykk;
 • høy kroppstemperatur;
 • fuktighetsgivende huden på den berørte siden.

Årsaker til stemmeslag

Årsaker til stammen slag er trombose, hypertensjon, aneurisme, atrieflimmer, medfødt vaskulær misdannelse, arteriosklerose, en skade for å danne et hematom, som lukker beholderen. På mekanismen for manifestasjon av et slag er iskemisk og hemorragisk. Den første oppstår på grunn av aterosklerose, den andre forbundet med medfødte misdannelser fartøy, tynning dem, noe som fører til brudd av veggene i disse fartøyene. Tegnene på iskemisk slag i hjernestammen vokser gradvis, hemorragisk oppstår umiddelbart og pasienten faller umiddelbart inn i koma.

diagnostikk

Ved begynnelsen av et angrep utføres en CT-skanning. Det bidrar til å bestemme type slag. I iskemisk stemmeslag er MR også utført for å skille mellom et slag fra andre sykdommer: svulster, traumer. Hvis det er mulig, er det bedre å lage en ultralyd av fartøyene. Alle disse undersøkelsene og manifesterte symptomene tillater deg å tildele riktig behandling i begynnelsen av sykdommen og unngå ubehagelige konsekvenser.

behandling

For et gunstig utfall av sykdommen anbefales sykehusinnleggelse senest 2-3 timer etter starten av de første manifestasjonene av et angrep. Strotal slag er vanskeligst å behandle.

Grunnleggende retninger

Hovedretningen er å bevare alle gjenværende funksjoner i pasientens kropp og redusere følelsesmessig og fysisk anstrengelse. Behandling utføres i nevrologisk avdeling eller i farligere tilfeller i intensivavdelingen. Indikatoren for pasientens tilstand er nivået av hans bevissthet. Det kan bli undertrykt og nå tilstanden av koma. Påfør medisiner, med sikte på å gjenopprette hjernens funksjoner.

Når svelgingsfunksjonen forstyrres, brukes et nasogastrisk rør. Det ser ut som et rør. Den ene enden er plassert ved utgangen av nesepassasjen, den andre er plassert i magen. Mat går direkte inn i magen. Sonden brukes i tilfelle et brudd på bevisstheten.

For å korrigere funksjonen av svelging og tale, utfør øvelser med en talesperapeut, som lærer deg å utføre spesielle øvelser for å gjenopprette svelgingsfunksjonen.

Hvis luftveiene er forstyrret, er pasienten koblet til et kunstig åndedrettsapparat.

Med denne sykdommen er intellektet ikke ødelagt.

Kirurgisk inngrep

Et hemorragisk slag viser en kirurgisk operasjon. En åpen trepanering av skallen utføres for å fjerne hematom. Det er også mulig å bruke den invasive metoden. Det administreres gjennom et trombolytisk hull, som må oppløse hematomet. Det utføres for hypertensive pasienter. Denne operasjonen er strengt forbudt for aneurysmer. For å eliminere konsekvensene er det bare noen få timer.

effekter

I 2/3 tilfeller av stengelslag, forekommer døden. En gunstig utsikt kan være for unge mennesker, også hvis medisinsk hjelp ble gitt til rett tid. Hvis pasienten er bevisst, er det en sjanse for et gunstig utfall.

Fullstendig gjenoppretting er nesten umulig. Den farligste er et sekundslag. Svelgfunksjonen kan ikke gjenopprettes, det er mulig å lære å svelge myk mat.

Motorfunksjonene gjenopprettes i de første seks månedene. Jo raskere rehabiliteringsprosessen starter, desto flere muligheter for rehabilitering vil være.

Koordinering gjenopprettes under behandlingen.

Hvis åndedrettsfunksjonen forstyrres, faller pasienten i fullstendig avhengighet av det kunstige åndedrettsapparatet. I dette tilfellet er prognosen skuffende.

Det er også umulig å gjenopprette arbeidet i hjertet og blodkarene hvis de lider under et angrep.

forebygging

Siden konsekvensene av stengelslag er vanskelig å behandle og gjenopprette, er det bedre å forhindre forekomsten. For dette bør følgende forebyggende tiltak observeres:

 • overgi dårlige vaner;
 • sørg for å overvåke blodtrykket og opprettholde det på et normalt nivå;
 • gjennomføre regelmessige undersøkelser, spesielt for personer som lider av kroniske vaskulære og hjertesykdommer;
 • å observere riktig ernæring: avvisning av fete og krydrede retter, fra salt og sukker.

Årsakene til et slag beror på unormal livsstil og vaskulær sykdom. Behandling og gjenoppretting er en lang prosess. Vi må sørge for at angrepet ikke skjer igjen, slik at det ikke blir triste konsekvenser.

Strotal slag - hva er det som å takle sykdommen og forhindre utseendet av

På de sterke sterke elastiske karene som, i tilfelle de hevede eller økte belastningene (det hevede eller økte trykket), briste. Hvis skaden oppstod i hjernestammen, skjedde et slag - hva er det?

Hjernen er forbundet med dorsal, visse sentre er ansvarlige for respiratoriske prosesser, svelger, termoregulering. Ved et angrep blir funksjonene til sentrene brutt, noe som forårsaker et dødelig utfall i 75% av tilfellene.

Hjernen gjennom stammen signaler til hele kroppen. Når blødning oppstår, strømmer oksygen ikke til cellene på grunn av et hematom. De begynner å dø, indre organer slutter å jobbe.

statistikk

I Russland registreres 400 000 tilfeller av hjerneslag årlig. Et dødelig utfall oppstår i 35%. Gjentatte slag forekommer hos mennesker oftere i de første 2 årene etter tragedien med en sannsynlighet på 4-14%. Pasienter som har brukt diuretika i lang tid, er utsatt for hypokalemi og økte komplikasjoner relatert til hjertet. Daglig inntak av kalium reduserer risikoen for forekomst med 40%.

I personens hode før sykdommen er det endringer. Oftere begynner prosessen å utvikle seg hos eldre med hypertensiv sykdom, langvarig atherosklerose i hjerneskap. Ifølge statistikk skjer forekomsten av et slag hos personer under 65 år, men utseendet blir redusert årlig.

Etter komplikasjoner i kroppen er det endringer, øker antall mulige foci. Det er en cyste eller en lacuna. Under visse omstendigheter, når trykket stiger, kan pasienter utvikle et alvorlig slag.

Klassifisering og sondring av arter

Utviklingen av sykdommen er forskjellig blant mennesker. Stroker delt inn i kategorier: iskemisk og hemorragisk. Den første utvikler seg ved å stoppe blodtilførselen til viktige områder på grunn av spasmer i blodkar. Det er uønskede endringer på grunn av hypertensjon eller aterosklerose. Sykdommer måter å påvirke tilstanden til blodkar, forverre tilstanden.

Lær alt om hjernestammen fra videoen:

iskemisk

I løpet av sykdommen slutter de vaskulære veggene å reagere på stimuli, derfor er det mulig plugging. Håper i blodkarets emboli. Embolier er deler av aterosklerotiske plakk i livmorhalsene, eller den nedre delen av hodet.

 • Akutt periode. Varer opptil 3 uker. Et friskt celle dødssted vises innen 3-5 dager. Den tid hvor cytoplasma og karyoplasma er rynket, utvikler perifokalt ødem.
 • Tidlig gjenopprettingstid. Varighet - opp til seks måneder. Passerer pannekroz alle elementer av celler, spredning av små fartøy. Det er en regress av nevrologisk underskudd.
 • Sen restaureringstid. Fra seks måneder til et år. Det er utvikling av glialær eller cystiske defekter i hjernevev.
 • Den siste fasen. Etter et år er det resterende effekter.
 • medium. Det er ingen kliniske tegn på cerebralt ødem, det er ingen forstyrrelser av bevissthet. Det kliniske bildet av sykdommen viser lokale lesjoner;
 • alvorlig. Undertrykkelse av bevissthet, tegn på puffiness, vegetative-trofiske lidelser, brutale fokal symptomer.

hemoragisk

Vises i tilfelle av:

 • skade på veggene i blodkarene;
 • øke permeabiliteten til veggene. Det fører til frigjøring av plasma fra blodceller, erytrocytter, blodplater og leukocytter.

Det er delt inn i underarter:

 • parenkymal blødning. Hjertevev med blodlegemer kommer i kontakt på grunn av gjennomtrengning gjennom karene;
 • Hjernehinne. Penetrasjon av blod inn i hjernens myke skall
 • subdural og epidural. Penetrasjon av blod inn i hulrommet mellom choroiden og skallen.

Årsaker og risikofaktorer

Det er mennesker som har en sykdom oftere enn andre. Det er viktig for grupper som er i fare for å overvåke helsen.

Risikofaktorer:

 • Høyt blodtrykk. Fartøy er i stand til å motstå betydelig press. Men hvis den stiger, mister veggene sin elastisitet og risikoen for brudd øker.

Derfor er det viktig for grupper i fare å kjenne algoritmen for måling av blodtrykk.

 • Sykdommer i hjertet. Rytmeforstyrrelser kan utløse utseendet av trombi som skyldes at risikoen for slag er stor.
 • Høyt kolesterol i blodet. Plaques som bosetter seg på vegger av fartøyene måter å tette kanaler, på grunn av hvilken risikoen øker.
 • Diabetes mellitus. Som følge av konsekvensene - strukturelle endringer i skipets vegger blir de svake. Sannsynligheten for veggbrudd øker.
 • Krenkelse av koagulering av blodceller. Sammensetningen av blodet endres, det blir tykkere, som kan sees ved dekoding av koagulogrammet. Som et resultat kan slike blodpropper tette fartøyet selv i hjernen.
 • fedme. Feil diett kan føre til økt kolesterol.
 • Alkoholisme og røyking. Skadelige vaner fører til forverring av tilstanden til blodkar, endringer i blodtrykk. Sannsynligheten for et slag øker.
 • Årsakene til ungdommens utseende er:

  • arteriell hypertensjon og aneurysmer, hemangiomer;
  • aterosklerose i tidlig alder;
  • Hemofili, systemisk lupus erythematosus, eclampsia, venøs trombose, Verlhof sykdom;

  I middelaldrende og eldre mennesker en vanlig årsak er aterosklerose. Med en viss mengde aterosklerotiske plakk i karene oppstår et hinder for det normale blodbanen, blir veggene av karene stive, deres elasticitet går tapt.

  Vaskulitt, vasopati, smittsomme lesjoner - for hyppige årsaker til forekomst

  symptomer

  Symptomene er delt inn i brennpunkt, vegetativ og cerebral. Sistnevnte inkluderer:

  • nedsatt bevissthet. Det ser ut som en utroskap;
  • døsighet, agitasjon, hodepine, oppkast og kvalme;
  • plutselig hodepine med høyt blodtrykk;
  • forbigående sirkulasjonsforstyrrelser i hodet, stopper i flere minutter;

  Symptomer på hjernestammenes iskemiske slag:

  • Utseendet av svakhet i armen eller benet på den ene siden;
  • umulighet å formulere en tanke, misbruk av ord, uforståelig tale;
  • nedsatt syn eller fullstendig blindhet;
  • smerte i hodet;
  • svimmelhet, støy og smerte i ørene, deres overbelastning;
  • minneverdigelse og midlertidig desorientering;
  • reduserer respiratoriske prosesser, evnen til å puste forsvinner;
  • Økt eller redusert hjertefrekvens, økt blodtrykk;
  • brudd på kroppstermoregulering;
  • tap av kontroll over øynenees bevegelser - manglende evne til å konsentrere seg om emnet.

  Vises med symptomer: hodepine, bevissthetstab, oppkast, hvesenhet med pust, kramper. Utseendet til det er oftere skarpt på grunn av overspenning. I de fleste tilfeller oppstår det i løpet av dagen, mens blodtrykket stiger.

  For å finne utslaget i en person, blir han spurt:

  1. smil. Leppene er bøyde, fordi halvdelen av kroppen slutter å adlyde, et hjørne vil falle ned.
  2. Gjenta tilbud eller presentere deg selv. En mann vil snakke med vanskeligheter, stammer.
  3. Løft hendene dine. Hold dem i en høyde, vil ikke fungere. Den berørte delen av hjernen vil ikke slippe det.
  4. Hold tungen ut. Det blir skrå og asymmetrisk. Det kommer til å synke på den ene siden.

  diagnostikk

  Korrekt diagnose og beregning av den eksakte plasseringen av sykdommen, gir mengden skade deg muligheten til å velge riktig behandlingsmetode, unngå alvorlige konsekvenser. I tillegg til å stille spørsmål fra pasienten, gjennomføres hoved-, vaskulære og hjerteundersøkelser. Til dette formål:

  • Beregnet tomografi. Legene får et tredimensjonalt bilde av hjernen. Studien er foreskrevet for mistenkte slag. Tilstedeværelse av blødning og skade er indikert.
  • MR - Effekten av magnetfeltet for å få et detaljert bilde av hjernen, strukturer. Studien er tildelt i stedet for tomografi;
  • doppler undersøkelse av karoten arterier - USA av karoten arterier (hovedkanalen til blodtilførsel til tanksenteret);

 • magnetisk resonans angiografi - I likhet med MR, er oppmerksomheten fokusert på karene i tanken. Plassens plassering bestemmes;
 • cerebral angiografi - innføring av stoffet i karene, etterfulgt av et røntgenbilde med bildet sitt. Informasjon er oppnådd om trombi, aneurysmer og andre vaskulære defekter;
 • EKG. Informativ undersøkelse av hjertet, som brukes til hjerterytmeforstyrrelser;
 • hjerte ekkokardiogram (Ultralyd av hjertet). Forstyrrelser i hjertearbeidet oppdages, ventildefekter - årsakene til utseende av blodpropper;
 • biokjemi av blod. Definerer hovedindikatorene: nivået av glukose for å etablere en nøyaktig diagnose og nivået av lipider for å bestemme tilstedeværelsen av kolesterol - hovedårsaken til sykdommen.
 • Førstehjelp

  Førstehjelp er gitt til pasienten etter symptomstart. Følgende handlinger utføres:

  1. Pasienten ligger i horisontal stilling, hodet stiger.
  2. Nakken er fri fra klær og tilbehør.
  3. Dentures fjernes fra munnen.
  4. Betingelsene er opprettet for maksimal tilførsel av frisk luft til pasienten.
  5. Hvis tilstanden er bevisstløs, svinger hodet sidelengs for å sikre spyttstrøm.
  6. Munnhulen ryddes opp av oppkast, hvis oppkast var tilstede.
  7. Kald brukes på hodet. Den delen av hjernen motsatt siden av lammelse av ekstremiteter påvirkes.
  8. Pasienten er dekket av et teppe.
  9. Åndedrettsparametere, hjertebank og blodtrykk overvåkes.
  10. Hvis det er tegn på klinisk død, gjennomføres gjenopplivning.

  Lær om symptomene på sykdommen og regler for førstehjelp:

  Behandlingstaktikk

  En behandling er begynner med utseendet til de første symptomene. Uten å ignorere, fordi det kan være konsekvenser, selv død. Under stasjonære forhold utføres følgende aktiviteter:

  • Medisineringsterapi. Ved begynnelsen av behandlingen. Narkotika hjelper til med å gjenopprette hjernens funksjoner.
  • Rehabiliteringsterapi. Hastigheten og aktualiteten i behandlingen avgjør klarheten i prognosen for å bli kvitt konsekvensene.

  Hvis iskemisk slag er tilstede bulbar syndrom, det er forstyrret svelging eller mangel på det, er uavhengig mat ikke utført. Fôring gjennom en sonde blir brukt, med hjelp av hvilken mat går inn i magen. Denne enheten er også tilkoblet ved psykisk forstyrrelse. En person er ikke i stand til å spise, slik at næringsstoffer blir matet direkte inn i magen.

  Terapi er foreskrevet for:

  • opprettholde de viktigste funksjonene i kroppen, minimere fysisk og følelsesmessig stress;
  • fjerning av betennelse og hevelse av områdene i hjernen;
  • restaurering av normal blodtilførsel til steder i det berørte området;
  • utvinning av koagulabilitet og blodviskositet;
  • opprettholde riktig hjertefunksjon
  • spesifikk behandling, avhengig av pasientens tilstand. Det er i fysiske øvelser.

  Prognose for gjenoppretting

  Er det mulig å gjenopprette etter et hjerneslag? I 60-65% av tilfellene slutter det dødelig. Jo yngre pasienten er, desto høyere er sjansen for å overleve. Den mest gunstige prognosen er forventet for de som kom på tomografi innen en time etter at et hjerneslag ble oppstått.

  Hva er sjansene for restaurering av individuelle funksjoner:

  • tale. Dens brudd forekommer i 30%, det er mulig å gjenopprette når du arbeider med en taleterapeut. Hvis det er et syndrom av en låst person, vil ingenting hjelpe.
  • svelge. Forekommer i 65% av tilfellene. Prognosen er usikker, en person kan bli lært å svelge den grindede myk mat.
  • Bevegelse av ekstremiteter. Gjenopprettingen er enklest i løpet av de første 2-3 månedene, da blir fremgangen redusert. Om et år er utvinningen nesten umulig.
  • koordinering. Prognosen er gunstig, men du bør ikke forvente fullstendig utvinning fra svimmelhet.
  • pust. Prognosen er skuffende, hvis luftveiene er forstyrret, vil pasienten tilbringe hele livet på kunstig åndedrettsapparat. Hvis senteret berøres lett, kan det oppstå apné.
  • sirkulasjons dynamikk. Svært dårlig prognose når hjertefrekvensen minker. I mer gunstige tilfeller er det hopp av trykk og puls i retning av økning.
  • thermotaxis. På den første sykdomsdagen hopper temperaturen vanligvis til 39 grader og er vanskelig å korrigere. Lav temperatur er et dårlig tegn.

  rehabilitering

  Inkluderer et kompleks av tiltak som gjenoppretter kroppens funksjoner. Den består av følgende grunnleggende prinsipper:

  • begynner i nevrologisk avdeling, fortsetter i sanatoriet eller rehabiliteringssenteret (avdeling);
  • slektninger delta, bidra til å takle konsekvensene;

  Restaurering av motorfunksjoner utføres ved hjelp av treningsbehandling. Øker styrke, fingerfrekvens, volum av bevegelser, balanse.

  Når i sentrene er det tildelt elektrostimulering av ekstremiteter. Terapeutisk kroppsopplæring, som starter i de første dagene etter et slag, utføres avhengig av tilstanden til en person.

  Hvis det er umulig for uavhengige bevegelser, utføres øvelsene av en rehabiliterer, sykepleier eller slektning. Menns puls og trykk overvåkes, pauser blir gjort. Med normal balanse begynner pasienten å gå. Lengden på turene øker avhengig av de oppnådde resultatene.

  Komplikasjoner er kurert. Til dette formål:

  • muskelbelastning;
  • massere bestemte steder for å forbedre tonen;
  • termisk behandling;
  • utnevnelsen av muskelavslappende midler;
  • tar antidepressiva.

  I denne videoen blir du fortalt om et passende sett med øvelser i rehabiliteringsprosessen etter et angrep:

  Komplikasjoner og konsekvenser

  Konsekvensene er en integrert del av sykdommen, slik at de blir forberedt på dem. Angrepet påvirker hjernen avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Komplikasjoner er provosert av pasientens tilstand, ved feil behandling.

  1. liggesår. Myke vev er døde, blodsirkulasjonsforstyrrelser forekommer. Årsaker til denne effekten:

  • trykk på huden på stedet for overholdelse av beinene;
  • mangel på hygiene, feil hudpleie;
  • langvarig immobilitet;
  • utilstrekkelig mengde proteinmat.
 • Vaskulær trombose. Komplikasjon er farlig. Blodet sirkulerer ikke i enkelte områder av kroppen. Konsekvensene er usynlige, men er dødelige. Øvelser, bevegelser, massasje av kroppsdeler bidrar til å takle.

  De siste konsekvensene er:

  • tap av hudfølsomhet. Svar på ytre stimuli, værendringer;
  • Tenkelforstyrrelser. Logikk er brutt, tale blir ikke oppfattet, intellektuelle opplevelser kan bli sløvet;
  • mentale abnormiteter. Avdelingen knyttet til følelser blir rørt. Det er humørsvingninger. Pasienten kontrollerer ikke sine følelser, og medisiner er tatt.

  Forebygging av tilbakefall og forebyggende tiltak

  For å redusere sannsynligheten for stamme-slag, er det et sett med tiltak. Hvis betingelsene for forebygging er oppfylt, vil sykdommen ikke påvirke en person. Effektiv profylakse:

  • slanking. Maten er begrenset, med fett og kolesterol. Fisk, proteiner, frukt og grønnsaker er nyttige;
  • fysisk aktivitet. Når du spiller sport vil det ikke være overvekt, det blir ingen diabetes, hypertensjon;
  • bli kvitt dårlige vaner, spesielt røyking. Det fører til innsnevring av blodårene, risikoen for sykdom øker;
  • unngå stress. Det er viktig å lære å unngå konflikter, å se på livet positivt;
  • kontroll blodtrykket. Arteriell hypertensjon er forbundet med et slag.

  Risikoen for sykdommen finnes i visse kategorier av mennesker som glemmer å følge kropp og helse. I andre tilfeller er uønskede konsekvenser usannsynlig.

 • Les Mer Om Fartøyene