En omfattende oversikt over stammehalsen: årsaker, symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: sykdomsforløpet av et slag, dets symptomer. Mulige komplikasjoner, prognose, hvordan å behandle patologi.

Strotal slag - død (nekrose, ødeleggelse) av nerveceller i den viktigste delen av hjernen - dens bagasjerom - som et resultat av akutte hjernesykdommer.

Som med andre slag, mister de ødelagte vevene sine funksjoner. Men med lokaliseringen av prosessen i kofferten er det en umiddelbar trussel mot livet. I denne sonen er det nerve sentre som regulerer de viktigste funksjonene for å opprettholde kroppens vitale funksjoner - respiratorisk og kardiovaskulær (vasomotorisk).

Derfor forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i kofferten vedvarende deaktiveringsforstyrrelser (fullstendig forlamning av lemmer, ansikt og til og med svelging) eller slutter med døden innen få timer etter sykdomsutbruddet. Slike karakteristiske trekk ved stroke-stammen tillates å skille den fra en egen form fra slag av en hvilken som helst annen lokalisering.

Det er mulig å overleve litt (ca 20%) under betingelse av tidlig behandling (i de første 3 timene) for medisinsk hjelp. Prognosen for full gjenoppretting er ikke mer enn 2-3%. Behandlingen utføres av nevropatologer (nevrologer) sammen med resuscitators.

Hva er funksjonene i patologien

Stamtslag oppstår fordi karene som bringer blod til denne delen av hjernen, ikke kan gi det næringsstoffer og oksygen. Dette fører til cellens død, funksjonen som de resterende nevronene ikke kan ta over.

Stammen delen av hjernen er en spesiell sone, ikke bare for nervesystemet, men for kroppen som helhet, siden den inneholder de viktigste sentrene som støtter dens vitalitet.

En kort utflukt i anatomien

Hjulet er den eldste delen av hjernen. I lys av dens betydning er det det dypeste stedet i skallen - på sin base (nederst). Gjennom ham passerer all informasjon fra sansene gjennom hjernebarken, og alle motorimpulser til ryggmargen kommer ut av cortexen, da stammen direkte passerer inn i den. De anatomiske delene av stammen og de funksjonene de svarer på, er beskrevet i tabellen.

Funksjoner av hjernestammen. Klikk på bildet for å forstørre

Stroke av hjernestammen

Årsakene til hjerneslaget: trombose, emboli, hypertensjon, aneurisme, alvorlig traumer, som fører til dannelse av et hematom, blokkering av blodkar. Hvis blodsirkulasjonen i hjernestammen er svekket, blir det vist en strek. Dette viktige nettstedet er lenken som overfører hjernens signaler til organene i hele kroppen.

Hjulet er den eldste delen av hjernen, det påvirker begge hemisfærers arbeid, og gir en kontrollerende og regulerende effekt. Kjernene i denne avdelingen er sluttkoblingen til enkle og komplekse refleksbuer, de regulerer svelging, pusting, er ansvarlige for hjertets arbeid, termoregulering av kroppen.

I alvorlige tilfeller blir det årsaken til opphør av næring av denne delen av hjernen, dens atrofi og umuligheten av arbeidet i alle indre organer.

Mekanismen for forekomst

I henhold til mekanismen for forekomst av et slag, utmerker seg hemoragisk og iskemisk. Den første forekommer som et resultat av et brudd i hjernearterien, noe som resulterer i blødning. Årsaken til det er hypertensjon eller medfødt vaskulær patologi, uttrykt i deres tynning. Den andre typen, iskemisk, kjennetegnes ved okklusjon av karet forårsaket av hindringen av karet på grunn av inngangen til lumen av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

Ikke bare opprinnelsesmekanismen, men også kurset adskiller seg: det hemorragiske slaget oppstår øyeblikkelig, og det iskemiske slaget øker gradvis, dets symptomer øker.

Leger som utfører behandling, bruker forskjellige metoder for ulike slagslag. Hva vil lette iskemisk, kan skade med hemorragisk form av sykdommen.

symptomer

Hemorragisk slag har akutte symptomer. Iskemisk, utvikler seg gradvis, fra noen timer til en dag, manifesterer seg ved følelsesløp i ansiktet eller i delen av kroppen, prikking, smerte i øyet, nedsatt syn, tap av balanse. De mest åpenbare symptomer på begge typer er lammelse.

Hvis iskemisk slag utvikler seg, bør pårørende og pasienten være varslet til slike manifestasjoner:

 • plutselig blekhet, rødhet av hele eller deler av ansiktet;
 • vanskeligheter og rask pusting, noen ganger med hvesning;
 • brudd på taleklarhet;
 • svimmelhet;
 • svette;
 • redusere og puls spenningen;
 • økning i temperaturen;
 • økning i blodtrykk.

outlook

Strotal slag slutter dødelig i to tredjedeler av tilfellene. En mer gunstig prognose er mulig hos unge pasienter og i tilfeller hvor pasienten raskt finner seg i en klinikk som spesialiserer seg på behandling av slag. I denne institusjonens stab er det nevrologer og nevrokirurger, det er et spesielt utstyr - en tomografi og andre enheter. Ideelt sett, hvis en datastyrt tomografi utføres i den første timen av sykdommen.

En god prognose gir pasienten bevissthet, evnen til å vurdere hva som skjer gjør at han kan delta i rehabilitering.

diagnostikk

Beregnet tomografi bidrar til å forhindre blødning. Denne prosedyren utføres i noen sekunder, pasienten har tid til å holde pusten en gang, og resultatet er allerede klart. Hvis blødning utelukkes, utføres magnetisk resonansbilder. Tiden det tar er en halv time, men denne typen forskning gir mye mer informasjon.

Hvis tiden tillater det, utføres ultralydsskanning av fartøyene, angiografi. Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å foreskrive tilstrekkelig behandling.

behandling

Med hemorragisk opprinnelse av slag er hovedbehandlingen kirurgisk inngrep. Åpen craniotomi utføres for å eliminere hematom. En mindre invasiv metode er introduksjonen gjennom et boret hull i trombolytisk middel, noe som letter opptaket av hematom. Den andre typen operasjon er kontraindisert i vaskulære patologier, aneurysmer. Den er ideell for hypertensjon.

Tidsintervallet satt til side for å hindre de forferdelige konsekvensene av et iskemisk slag er flere timer. I løpet av denne tiden er det nødvendig å gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien, som lider av emboli. Systemisk trombolyse vil lindre sykdommen med minimal tap. For intravenøs bruk av legemidler må flere forhold oppfylles:

 • Minimum tid siden sykdomsutbrudd;
 • Fravær av operasjoner kort før strekningen.

effekter

Hva skjer med hjernen etter et slag.

Brudd på tale

Hos en tredjedel av pasientene forårsaker hjerneslag verbale forstyrrelser: inartikulær, lydløs, uklar tale. En slik forstyrrelse korrigerer behandlingen med en taleterapeut.

svelge lidelse

Dette symptomet karakteriserer tydeligst et slag. Symptomer på nedsatt svelging (dysfagi) har mer enn halvparten av pasientene. På delvis eller full gjenoppretting er prognosen usikker. Det er teknikker som gjør det lettere å trene en pasient til å svelge myk, grunnmat.

Forstyrrelse av motorfunksjonen i ekstremiteter

Vanlige konsekvenser av sykdommen er spontane, ukoordinert bevegelse av hender og føtter. For å gjenopprette bevegelsen i de første to månedene av en positiv prognose, senker den senere dynamikken. Gradvise forbedringer observeres gjennom året, senere - utvinning er sjelden.

Krenkelse av koordinering

Svimmelhet er en hyppig følgesvenn av et slag, det går raskt i prosessen med behandling. Prognosen for fullstendig bortskaffelse av det er usikkert.

Forstyrrelser av puste

Manglende evne til å puste uavhengig er resultatet av hjernestammen lesjon. Behandlingen har en ugunstig prognose, pasienten er helt avhengig av kunstig åndedrettsapparat. Hvis luftveiene ikke er fullstendig ødelagt, kan pasientene puste uavhengig av hverandre, men i en drøm er det mulig å få kortvarige pustehindre.

Ustabilitet av hemodynamikk

En ugunstig prognose er en reduksjon i hjertefrekvensen, det indikerer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og muligheten for et dødelig utfall.

Ustabil termoregulering

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag berører et brudd på termoregulering. I den første dagen etter sykdomsutbruddet stiger kroppstemperaturen kraftig og er dårlig egnet til korreksjon. Uønskede konsekvenser har også en signifikant reduksjon i temperaturen, noe som kan være en harbinger av hjernecelledød.

Visuelle lidelser

Iskemisk slag, som påvirker bagasjerommet, er preget av nedsatte øyebevegelser. En eller begge øyebollene kan begynne spontan bevegelse i forskjellige retninger med manglende evne til å fikse et syn på motivet.

Terapi og rehabilitering før gjenopprettelse inkluderer å opprettholde kroppens funksjoner, eliminere følelsesmessig og fysisk anstrengelse, fjerne puffiness og gjenopprette blodsirkulasjonen. Jo yngre pasienten er, jo raskere han er i hendene på kvalifiserte leger, desto gunstigere prognosen er, desto mindre destruktive blir konsekvensene.

Vi anbefaler også at du leser artikkelen om behovet for kosthold etter et slag.

Stroke i hjernestammen: symptomer og konsekvenser

Med sykdomsforstyrrelsen i hjernestammen oppstår et slag. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og resultatet av behandlingen avhenger av størrelsen på lesjonen, dens plassering og slagslaget.

Hjerte i stammen

Hjernestammen påvirker aktiviteten til begge halvkule. Det knytter hjernen til dorsal, overfører kommandoer, har effekt på funksjoner som svelging og respiratorisk. Fremmer regulering av temperatur og styrer arbeidet i hjertet. Psykiske evner påvirkes ikke.

Hva er et slag? Dette er et slag som fører til blokkering av oksygenpassasje inn i hjernestammen og forstyrrer funksjonen til alle indre organer. Det er den mest komplekse sykdommen. Med det er sannsynligheten for koma med et ytterligere dødelig utfall høyt.

Funksjoner av Stropp

Strotal slag har en rekke konkrete manifestasjoner:

Dysfagi er en forstyrrelse av svelgfunksjonen. En person kan normalt ikke motta mat. Det er en trussel mot aspirasjon lungebetennelse, som dannes på grunn av penetrering av en del av maten i luftveiene, noe som forårsaker infeksjon.

Dysartria er en taleforstyrrelse assosiert med uttale som følge av skade på nervesystemet.

Alvorlig svimmelhet, en rystende gang - de første symptomene på et angrep.

Brudd på temperaturregulering. I de første timene av støt, stiger temperaturen til 39 °. Så, hvis den faller fra det normale nivået, indikerer det døden av hjernevæv.

Krenkelse av hjertet er preget av rask hjertefrekvens. Hvis hjerteslaget senkes, går pasienten inn i koma.

Symptomer på stemmeslag

Stroke av hjernestammen har karakteristisk bare for ham symptomer, som i sjeldne tilfeller forekommer i andre hjernesår:

 • skarp innsnevring av elevene;
 • dekker øyelokk på den berørte siden;
 • umuligheten av å konsentrere synet, knyttet til brudd på hjernens sentrale stammen;
 • utvikling av lungebetennelse
 • nedsatt puste;
 • lammelse av ekstremiteter av siden motsatt til nederlag;
 • høyt blodtrykk;
 • høy kroppstemperatur;
 • fuktighetsgivende huden på den berørte siden.

Årsaker til stemmeslag

Årsaker til stammen slag er trombose, hypertensjon, aneurisme, atrieflimmer, medfødt vaskulær misdannelse, arteriosklerose, en skade for å danne et hematom, som lukker beholderen. På mekanismen for manifestasjon av et slag er iskemisk og hemorragisk. Den første oppstår på grunn av aterosklerose, den andre forbundet med medfødte misdannelser fartøy, tynning dem, noe som fører til brudd av veggene i disse fartøyene. Tegnene på iskemisk slag i hjernestammen vokser gradvis, hemorragisk oppstår umiddelbart og pasienten faller umiddelbart inn i koma.

diagnostikk

Ved begynnelsen av et angrep utføres en CT-skanning. Det bidrar til å bestemme type slag. I iskemisk stemmeslag er MR også utført for å skille mellom et slag fra andre sykdommer: svulster, traumer. Hvis det er mulig, er det bedre å lage en ultralyd av fartøyene. Alle disse undersøkelsene og manifesterte symptomene tillater deg å tildele riktig behandling i begynnelsen av sykdommen og unngå ubehagelige konsekvenser.

behandling

For et gunstig utfall av sykdommen anbefales sykehusinnleggelse senest 2-3 timer etter starten av de første manifestasjonene av et angrep. Strotal slag er vanskeligst å behandle.

Grunnleggende retninger

Hovedretningen er å bevare alle gjenværende funksjoner i pasientens kropp og redusere følelsesmessig og fysisk anstrengelse. Behandling utføres i nevrologisk avdeling eller i farligere tilfeller i intensivavdelingen. Indikatoren for pasientens tilstand er nivået av hans bevissthet. Det kan bli undertrykt og nå tilstanden av koma. Påfør medisiner, med sikte på å gjenopprette hjernens funksjoner.

Når svelgingsfunksjonen forstyrres, brukes et nasogastrisk rør. Det ser ut som et rør. Den ene enden er plassert ved utgangen av nesepassasjen, den andre er plassert i magen. Mat går direkte inn i magen. Sonden brukes i tilfelle et brudd på bevisstheten.

For å korrigere funksjonen av svelging og tale, utfør øvelser med en talesperapeut, som lærer deg å utføre spesielle øvelser for å gjenopprette svelgingsfunksjonen.

Hvis luftveiene er forstyrret, er pasienten koblet til et kunstig åndedrettsapparat.

Med denne sykdommen er intellektet ikke ødelagt.

Kirurgisk inngrep

Et hemorragisk slag viser en kirurgisk operasjon. En åpen trepanering av skallen utføres for å fjerne hematom. Det er også mulig å bruke den invasive metoden. Det administreres gjennom et trombolytisk hull, som må oppløse hematomet. Det utføres for hypertensive pasienter. Denne operasjonen er strengt forbudt for aneurysmer. For å eliminere konsekvensene er det bare noen få timer.

effekter

I 2/3 tilfeller av stengelslag, forekommer døden. En gunstig utsikt kan være for unge mennesker, også hvis medisinsk hjelp ble gitt til rett tid. Hvis pasienten er bevisst, er det en sjanse for et gunstig utfall.

Fullstendig gjenoppretting er nesten umulig. Den farligste er et sekundslag. Svelgfunksjonen kan ikke gjenopprettes, det er mulig å lære å svelge myk mat.

Motorfunksjonene gjenopprettes i de første seks månedene. Jo raskere rehabiliteringsprosessen starter, desto flere muligheter for rehabilitering vil være.

Koordinering gjenopprettes under behandlingen.

Hvis åndedrettsfunksjonen forstyrres, faller pasienten i fullstendig avhengighet av det kunstige åndedrettsapparatet. I dette tilfellet er prognosen skuffende.

Det er også umulig å gjenopprette arbeidet i hjertet og blodkarene hvis de lider under et angrep.

forebygging

Siden konsekvensene av stengelslag er vanskelig å behandle og gjenopprette, er det bedre å forhindre forekomsten. For dette bør følgende forebyggende tiltak observeres:

 • overgi dårlige vaner;
 • sørg for å overvåke blodtrykket og opprettholde det på et normalt nivå;
 • gjennomføre regelmessige undersøkelser, spesielt for personer som lider av kroniske vaskulære og hjertesykdommer;
 • å observere riktig ernæring: avvisning av fete og krydrede retter, fra salt og sukker.

Årsakene til et slag beror på unormal livsstil og vaskulær sykdom. Behandling og gjenoppretting er en lang prosess. Vi må sørge for at angrepet ikke skjer igjen, slik at det ikke blir triste konsekvenser.

Strotal slag: typer (iskemisk, hemorragisk), årsaker, symptomer, behandling, prognose

Stamtslag er en av de mest alvorlige former for hjerneskade mot en bakgrunn av akutt blodstrømforstyrrelse. Dette er ikke tilfeldig, fordi det er i kofferten at de viktigste nervesentrene for livsstøtte er konsentrert.

Blant pasienter med hjernestammen slag er dominert av eldre personer med relevant bakgrunn til forstyrrelser av blodstrømmen - hypertensjon, aterosklerose, unormal blodpropp, hjerte, disponerer for tromboembolisme.

Hjernestammen er det viktigste området som fungerer som en kobling mellom sentralnervesystemet, ryggmargen og indre organer. Den styrer hjerte, luftveiene, opprettholde kroppstemperatur, lokomotorisk aktivitet, regulerer muskeltonus, vegetative reaksjoner, balanse, seksuell funksjon, og deltar i arbeidet av organer i syn og hørsel, gir tygging, svelge, inneholder fiber smaksløkene. Det er vanskelig å ringe funksjonen til kroppen vår, som ville ha kostet uten hjernestammen.

hjernestamme struktur

Stamstrukturer er de eldste og inkluderer varioliumbroen, avlang og midtre hjerne, noen ganger inkluderer de også cerebellum. I denne delen av hjernen er det kjerne av kranialnervene, passerer ledningsmotoren og følsomme nevrale veier. Denne avdelingen befinner seg under halvkule, tilgangen til det er ekstremt vanskelig, og når stammen er hovent, kommer forskyvningen og komprimeringen, som er dødelig for pasienten, raskt.

Årsakene til og varianter av slagstammen

Årsakene til stamme-slag er ikke forskjellig fra de andre lokaliseringene av blodstrømforstyrrelser i sentralnervesystemet:

 • Arteriell hypertensjon, som forårsaker irreversible forandringer i hjernens arterier og arterioles, veggene til fartøyene blir sprø, og før eller senere kan de bryte med blødning;
 • Aterosklerose, som er observert ved den absolutte flertall av eldre mennesker, som fører til fet plakk i arterier som mater hjernen, resultatet - plakkruptur, trombose, okklusjon av karet og nekrose av hjernen substans;
 • Aneurysmer og vaskulære misdannelser - er årsaken til slag hos unge pasienter uten samtidig patologi eller i kombinasjon med det.

I stor grad stilk slag bidrar til diabetes og andre metabolske forstyrrelser, revmatisme, sykdommer i hjerte ventiler, koagulasjonsforstyrrelser, blant annet når man tar blodfortynnende stoffer, vanligvis foreskrevet for hjertepasienter.

Avhengig av type skade er hjerneslagets hjerneslag iskemisk og hemorragisk. I det første tilfellet dannes et foki av nekrose (infarkt), i andre tilfelle strømmer blodet inn i hjernevevet når blodkaret brister. Det iskemiske slaget går mer gunstig, og med blødning øker ødemet og intrakranial hypertensjon raskt, slik at dødeligheten er mye høyere i tilfelle av hematom.

Video: grunnleggende om slagslag - iskemisk og hemorragisk

Manifestasjoner av hjernestammen skade

Stamslag er ledsaget av skader på ledende veier, kjerne i kranialnervene, derfor følger det av en rik symptomatologi og alvorlige forstyrrelser fra de indre organene. Symptomene på sykdommen er akutte, som begynner med intens smerte i oksipitalt område, nedsatt bevissthet, lammelse, svimmelhet, takykardi eller bradykardi, plutselige svingninger i kroppstemperaturen.

Generelle hjerne symptomer er forbundet med økt intrakranielt trykk, det inkluderer kvalme og oppkast, hodepine, nedsatt bevissthet helt opp til koma. Så blir de med Symptomer på nederlaget i kjernen i kranialnervene, fokale nevrologiske symptomer.

Iskemisk berøring manifesteres av en rekke alternerende syndromer og tegn på involvering av kraniale nerver siden hvor nekrose oppstod. I dette tilfellet kan følgende observeres:

 1. Parese og lammelse av musklene fra siden av den berørte delen av stammen;
 2. Tunge avvik mot nederlag;
 3. Lammelse av motsatt del av kroppen med bevaring av ansiktsmuskler;
 4. Nystagmus, ubalanse;
 5. Lammelse av myk gane med problemer med å puste, svelge;
 6. Forsinkelsen av århundret på siden av et slag;
 7. Lammelse av ansiktsmusklene på siden av lesjonen og hemiplegien i motsatt halvdel av kroppen.

Dette er bare en liten del av syndromene som følger med et hjerteinfarkt. Ved små størrelser herd (en og en halv centimeter) isoleres sensoriske forstyrrelser, bevegelser, sentral lammelse med balanseforstyrrelser, forstyrrelser av børsten (dysartri), isolert avbrudd av musklene i ansiktet og tungen med taleforstyrrelse.

Med hemorragisk stamme, vokser symptomatologien raskt, I tillegg til motoriske og følsomme forstyrrelser er intrakranial hypertensjon tydelig manifestert, bevisstheten forstyrres, og sannsynligheten for koma er høy.

Tegn på blødning i kofferten kan være:

 • Hemiplegi og hemiparese - lammelse av kroppens muskler;
 • Visjonssykdommer;
 • Taleforstyrrelser;
 • Reduser eller mangler følsomhet fra motsatt side;
 • Undertrykkelse av bevissthet, koma;
 • Kvalme, svimmelhet;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Forringet pust, hjertefrekvens.

Stroke skjer vanligvis plutselig, vitner kan være kjære, kolleger eller forbipasserende på gata. Hvis en slektning lider av hypertensjon eller aterosklerose, bør en rekke symptomer varsle de kjære. Dermed plutselige problemer og manglende logikk i tale, svakhet, hodepine, manglende evne til bevegelser, svetting, racing kroppstemperatur, bør pulsen være en anledning for en umiddelbar samtale ambulanse. På hvor raskt folk kan orientere seg, menneskeliv kan avhenge, og Hvis pasienten faller inn på et sykehus i de første par timene, vil sjansene for å redde livet bli mye større.

Noen ganger forekommer små foci av nekrose i hjernestammen, spesielt de som er forbundet med tromboembolisme, uten plutselige endringer i tilstanden. Gradvis vokser svakheten, svimmelhet oppstår, gangen blir usikker, pasienten dobler i øynene, hørselen og visjonen reduseres, det er vanskelig å spise på grunn av kvælning. Disse symptomene kan ikke ignoreres.

Stemstroke regnes som den verste patologien, og derfor er konsekvensene for ham svært alvorlige. Hvis det i en akutt periode er mulig å redde liv og stabilisere pasientens tilstand, trekke den fra koma, normalisere trykket og puste, så er det i rehabiliteringsstadiet betydelige hindringer.

Etter stengelslag, parese og lammelse er vanligvis irreversibel, pasienten kan ikke gå eller til og med sitte, tale, svelging er ødelagt. Det er problemer med å spise, og pasienten trenger enten parenteral ernæring, eller et spesielt diett med flytende og moset mat.

Kontakt med en pasient som har hatt et slag er vanskelig på grunn av taleforstyrrelser, mens intelligens og bevissthet om hva som skjer, kan reddes. Hvis det er en sjanse til å delvis gjenopprette talen, så vil spesialisten komme til hjelp av en afasiolog, hvem vet teknikkene og spesielle øvelsene.

Etter hjerteinfarkt eller hematom i hjernestammen forblir pasienter deaktivert, og krever konstant deltakelse og hjelp i matinntak, hygieneprosedyrer. Pleiebyrden hviler på skuldrene til slektninger som trenger å være oppmerksom på regler for fôring og håndtering av alvorlig syk.

Komplikasjoner av slag er hyppige og kan forårsake død. Den hyppigste årsaken til død anses å hevelse av hjernestammen med sitt inngrep under dura eller i occipital hullet nekorrigiruemye mulig feilfunksjon av hjertet og puste status epilepticus.

I en senere periode er det infeksjoner i urinveiene, lungebetennelse, trombose i benene, bedårene, som lettes ikke bare av det nevrologiske underskuddet, men også av pasientens tvungen gjenbruk. Det er ikke utelukket sepsis, myokardinfarkt, blødning i mage eller tarm. Pasienter med lettere former for stammeslag som forsøker å bevege seg, har stor risiko for fall og brudd, som også kan bli dødelig.

Slektninger til pasienter med hjerneslag i hjernestammen vil allerede i den akutte perioden vite hva sjansene for en kur er. Dessverre kan legene i flere tilfeller ikke forsikre dem på en eller annen måte, siden denne lokaliseringen av lesjonen handler om å redde liv i utgangspunktet, og hvis det er mulig å stabilisere staten, så De aller fleste pasienter er dypt deaktivert.

Manglende evne til 'korrigert blodtrykk, høyt uten å komme i kroppstemperatur, koma er dårlige prognostisk tegn, i hvilken sannsynlighet for å dø er høy i løpet av de første dager og uker etter utbruddet.

Behandling av stemmeslag

Strotal slag er en alvorlig livstruende tilstand som krever umiddelbare medisinske tiltak, og prognosen for sykdommen er i stor grad avhengig av hvor raskt behandlingen starter. Alt uten unntak bør pasientene bli innlagt på spesialiserte avdelinger, men i noen regioner er denne figuren veldig liten - ca 30% av pasientene kommer til tiden på et sykehus.

Den optimale tiden for å starte behandlingen regnes for å være de første 3-6 timene etter sykdomsutbruddet, selv om det ikke er uvanlig å starte behandlingen etter 10 eller flere timer, selv i store byer med høy tilgjengelighet til medisinsk behandling. Trombolyse utføres av enkelte pasienter, og døgnet rundt CT og MR er ganske fantastiske enn virkeligheten. I denne sammenheng er prognosens indikatorer fortsatt skuffende.

Den første uken av en pasient med hjerneslag bør utføres i intensivavdelingen under konstant tilsyn av spesialister. Når den akutte perioden er over, er det mulig å overføre til tidlig rehabiliteringsavdeling.

Arten av terapi har særegenheter i iskemisk eller hemorragisk type lesjon, men det er noen generelle mønstre og tilnærminger. Grunnleggende behandling er rettet mot å opprettholde blodtrykk, kroppstemperatur, lunge og hjertefunksjon, blodkonstanter.

For å opprettholde lungefunksjonen trenger du:

 1. Sanitering av øvre luftveier, intubasjon av luftrøret, kunstig ventilasjon;
 2. Oksygenbehandling med lav metning.

Behovet for intubasjon av luftrøret i stammehalsen er assosiert med nedsatt svelging og hosterefleks, noe som skaper forutsetningene for å få mageinnhold i lungene (aspirasjon). Oksygen i blodet styres av pulsoksymetri, og dets metning med oksygen (metning) bør ikke være mindre enn 95%.

Når hjernestammen er skadet, er risikoen for kardiovaskulære lidelser høy, derfor:

Selv de pasientene som ikke lider av hypertensjon, har vist seg å ha antihypertensive stoffer for å forhindre tilbakefall av hjerneslag. I tillegg når trykket overstiger 180 mm Hg. Risikoen for forverring av hjernesykdommer øker nesten med halvparten, og en dårlig prognose - med et kvart, så det er så viktig å konstant overvåke trykket.

Hvis trykket var høyt før hjerneskade, så er det optimalt å opprettholde det ved 180/100 mm Hg. for personer med innledende normaltrykk - 160/90 mm Hg. Art. Slike relativt høye tall skyldes det faktum at når trykket senkes til normalt, reduseres blodtilførselen til hjernen, noe som kan forverre de negative konsekvensene av iskemi.

For å korrigere blodtrykket labetalol, kaptopril, enalapril, dibazol, klonidin, natriumnitroprussid. I en akutt periode administreres disse legemidlene intravenøst ​​under kontroll av nivået av trykk, senere kan oral administrering muliggjøres.

Noen pasienter, tvert imot, lider av hypotensjon, noe som er svært skadelig for den berørte delen av hjernen, da hypoksi og nevronskader øker. For å korrigere denne tilstanden, infusjonsterapi med løsninger (reopolyglucin, natriumklorid, albumin) og bruk vasopressormidler (norepinefrin, dopamin, mezatonum).

Kontroll av biokjemiske blodkonstanter anses å være obligatorisk. Når således reduserende sukker innføres glukose ved høyere enn 10 mmol / l - insulin. Den intensive care unit måles kontinuerlig natriumnivåer, blir osmolariteten i blod tatt hensyn til mengden av urin. Infusjon terapi er indikert for reduksjon av det sirkulerende blodvolum, men samtidig tillates en viss diurese overskudd i forhold til mengden av infusert løsninger som et mål for forebyggelse av hjerneødem.

Nesten alle pasienter med stengelslag har en forhøyet kroppstemperatur, fordi det i det berørte området av hjernen er sentrum for termoregulering. Reduser temperaturen skal være fra 37,5 grader, for hvilken bruk paracetamol, ibuprofen, naproxen. En god effekt oppnås også ved injeksjon i en blodåre magnesiumsulfat.

Det viktigste stadiet i behandlingen av hjerneslagets hjerneslag er å forebygge og kontrollere cerebralt ødem, som kan føre til forskyvning av midline strukturer og deres kile inn i occipital foramen, under hjernebensbuen, og denne komplikasjonen er ledsaget av høy dødelighet. For å bekjempe hjernesødem, gjelder:

 1. Osmotisk diuretika - glyserin, mannitol;
 2. Administrasjon av albuminløsning;
 3. Hyperventilering under IVL;
 4. Miorelaxanter og sedativer (pancuronium, diazepam, propofol);
 5. Hvis de nevnte tiltakene ikke gir et resultat - barbiturat koma, er cerebral hypotermi indikert.

I svært alvorlige tilfeller, når det ikke er mulig å stabilisere intrakranielt trykk, bruk samtidig muskelavslappende midler, beroligende midler og etablere kunstig ventilasjon. Hvis dette ikke hjelper, utfører de en kirurgisk inngrep - hemicraniotomi, rettet mot hjerne dekompresjon. Noen ganger dreneres hjernens ventrikler - med hydrocephalus med en opphopning av trykk i kranialhulen.

Symptomatisk terapi inkluderer:

 • Antikonvulsiva midler (diazepam, valproinsyre);
 • Tserukal, motilium med alvorlig kvalme, oppkast;
 • Sedativer - Relan, haloperidol, magnesia, fentanyl.

Spesifikk terapi med iskemisk slag er å gjennomføre trombolyse, administrering av antiaggreganter og antikoagulanter for å gjenopprette blodstrømmen gjennom tromboset kar. Intravenøs trombolyse bør utføres i de første tre timene fra øyeblikket blokkering av fartøyet, bruk alteplase.

Antiaggregant terapi består i utnevnelse av aspirin, i noen tilfeller er bruk av antikoagulantia (heparin, fraktiparin, warfarin) indikert. For å redusere viskositeten til blodet, er det mulig å bruke rheopolyglucin.

Alle listede metoder for spesifikk terapi har strenge indikasjoner og kontraindikasjoner, derfor er hensiktsmessigheten av deres anvendelse i en bestemt pasient løst individuelt.

Neuroprotektiv terapi er nødvendig for å gjenopprette ødelagte hjernestrukturer. For å gjøre dette, bruk glycin, pyracetam, encephabol, cerebrolysin, emoxipin og andre.

Spesifikk behandling hemorragiske slag består i bruk av nevrotro-sekvenser (mildronat, emoxipin, semax, nimodipin, actovegin, piracetam). Kirurgisk fjerning av hematom er vanskelig på grunn av den dype beliggenheten, med fordelene ved stereotaktisk og endoskopisk inngrep, som minimerer operasjonsskade.

Prognosen for hjerneslagestropp er svært alvorlig, dødeligheten ved hjerteinfarkt når 25%, med blødninger ved slutten av den første måneden, dør mer enn halvparten av pasientene. Blant dødsårsakene tilhører hovedstedet ødemet i hjernen med forflytning av stamme strukturer og deres brudd i occipital foramen, under dura mater. Hvis det er mulig å redde liv og stabilisere pasientens tilstand, vil han etter en strekk sannsynligvis forbli deaktivert på grunn av skade på vitale strukturer, nervesenter og veier.

Strotal beredskapsprognose

Stroke av hjernestammen: behandling, prognose

Stamhjerne er viktig for kroppens normale funksjon. Det er i denne hjernenavdelingen at strukturer som er ansvarlige for åndedrettsvern og sirkulasjon befinner seg, i tillegg er det i denne delen av hjernen at axoner av kranial-ansiktsnervene er lokalisert.

Stjernebrystslag lamper arbeidet til dette organet, slik at personen blir forstyrret av vitale organers arbeid. Slike skader fører ofte til døden til en person, men med rask medisinsk behandling er det en sannsynlighet for et vellykket resultat.

Hvis en person har hatt et slag, forblir det å leve sin mobilitet, og andre funksjoner gjenopprettes ganske sakte etter langvarig behandling.

Det er verdt å huske at selv om kroppens funksjoner etter et slag ikke vil bli gjenopprettet, kan man fortsatt forvente en forbedring i tilstanden til menneskekroppen med riktig behandling.

Prosesser i kroppen

I normal tilstand er karene i menneskekroppen tilstrekkelig elastiske og holdbare. Men med en konstant belastning på dem ved høyt trykk blir veggene deres tynnere og blir ganske sprø. Etter en annen hypertensive krise kan karene ikke stå og briste.

Stroke av hjernestammen

I den menneskelige hjernestammen oppstår en blødning. Det dannede hematomet blokkerer oksygen til denne delen av hjernen. Mangel på oksygen fører til at hjernen staver atrofier, stopper for å sikre at livlige indre organer fungerer jevnt.

behandling

Stroke i hjernestammen er ganske vanskelig å behandle. Det tar en ganske lang og profesjonell behandling, som inkluderer behandling og fysioterapi. I alvorlige tilfeller kan akutt kirurgisk inngrep være nødvendig.

I de første få timene etter et slag er en kirurgisk operasjon nødvendig for å stoppe blødningen.

Strokk forekommer imidlertid vanligvis så tungt at det ikke tillater bruk av angiografisk undersøkelse og andre kirurgiske inngrep. I dette tilfellet brukes de nødvendige gjenopplivende tiltakene.

Nylig har det vært særlig oppmerksomhet til gjentatt infusjon av pasientplater i lesjonsstedet. Studier og medisinsk praksis viste effekten av denne metoden, spesielt i de første timene etter slag.

Statistikk viser at hos pasienter som gjennomgått lignende behandling, var det en forbedring i prosessen med gjenoppretting av iskemiske nevroner.

Dødeligheten blant slike pasienter har også redusert betydelig, og skade på motorens funksjoner i kroppen ble mye mindre. I tillegg har bruken av denne metoden redusert risikoen for sen komplikasjoner.

I de første dagene etter et slag, blir pasienten behandlet på et sykehus. I tillegg til tester som avslører graden av hjernestamskader, foreskrives en terapi som har følgende mål:

 • støtte alle viktige funksjoner i kroppen;
 • minimere kroppens fysiske og følelsesmessige belastninger;
 • å fjerne betennelse og hevelse i de skadede områdene i hjernen og gjenopprette normal blodtilførsel til hjernens områder som ligger i slagområdet;
 • gjenopprette funksjonen av blod, spesielt med hensyn til koagulerbarhet og dets viskositet;
 • vedlikehold av normal drift av kardiovaskulærsystemet;
 • spesifikk behandling, utnevnt avhengig av graden og størrelsen på lesjonen.

I løpet av de første ukene av behandlingen, kan en pasient som gjennomgått strokeslagbehandling omfatte, i tillegg til medisinsk behandling, også fysiske øvelser.

I løpet av denne perioden er det svært viktig å koordinere innsatsene fra leger-spesialister, ulike retninger, koordinering av behandling av medisiner, gjennomføring av pasientens rehabilitering og trening.

Rehabilitering er en lang vei

Som medisinsk behandling i løpet av denne perioden ved bruk av medikamenter, som tar på rollen til overføring av impulser nerveceller i hjernen og bidrar til å gjenopprette normal drift av hjernefunksjon.

Kort tid etter slag og i løpet av de første månedene gjennomføres rehabiliteringsbehandling. Effektiviteten av slik terapi i de første månedene av behandlingen er bevist av mange studier og resultater.

Ikke hold ut en slik behandling på et senere tidspunkt, fordi hjernen får et jevnt tap av visse hjernefunksjoner, som praktisk talt ikke gjenopprettes.

Restorativ terapi kan utføres ikke bare hjemme eller i rehabiliteringssentre. Du kan også bruke hjelp fra spesialiserte sanatorier.

outlook

Som allerede nevnt, er behandling av hjerneslag ganske vanskelig og langsom. Derfor, med stamme, berører prognosen for behandling i stor grad hvor raskt behandlingen av sykdommen begynte, og også på graden av hjerneskade.

Hvis pasienten har opplevd en ischemisk cerebralt slag i 60% av tilfellene, blir dette etterfulgt av død i løpet av den første måned, passerer hemoragisk slag vanskeligere i hans tilfelle dødelighet allerede har nådd 80%.

Med rettidig medisinsk behandling er dødeligheten redusert kraftig. Derfor kan tidssvarende symptomer på sykdommen og tidlig diagnose redusere risikoen for død og konsekvensene av et slag.

Av alle de som gjennomgikk et iskemisk hjerneslag, vil bare 20% av folk kunne gjenopprette kroppens funksjoner fullt ut. Innen de første tretti dagene dør 8-82% av pasientene avhengig av type slag. Men igjen, alt avhenger av tilbudet av kvalifisert omsorg og graden av hjerneskade.

Den farligste faktoren av sykdommen er at det er mulig tilbakefall av hjerneslag i de første månedene etter at det første tilfellet skjedde. Forverrelser forbundet med tilstanden av hjernen i det andre tilfellet er mer alvorlige enn ved første, så dødeligheten etter andre slag er nesten 100%.

Avhengig av type slag og hvor raskt hjelpen ble gitt, kan du lage en prognose for pasientens utvinning. Stamslag har vanligvis irreversible konsekvenser, det strømmer ganske voldsomt og forårsaker skade som fører til død eller funksjonshemning. Fullstendig gjenoppretting etter denne typen slag er nesten umulig.

Å vite hva alvorlige konsekvenser, har et slag, og så hvor vanskelig det er under rehabilitering er verdt den ekstra innsatsen betales til at nære slektninger til pasienten, samt mannen selv, som er i faresonen, var i stand til å oppdage symptomer på hjerneslag på et tidlig stadium, og straks oppsøke lege.

Stroke av hjernestammen

Årsakene til hjerneslaget: trombose, emboli, hypertensjon, aneurisme, alvorlig traumer, som fører til dannelse av et hematom, blokkering av blodkar. Hvis blodsirkulasjonen i hjernestammen er svekket, blir det vist en strek. Dette viktige nettstedet er lenken som overfører hjernens signaler til organene i hele kroppen.

Hjulet er den eldste delen av hjernen, det påvirker begge hemisfærers arbeid, og gir en kontrollerende og regulerende effekt. Kjernen av denne avdeling - at låseelementet av enkle og komplekse nevrale kretser, regulere de svelge, puster, er ansvarlig for driften av hjertet, kroppens termoregulering.

I alvorlige tilfeller blir det årsaken til opphør av næring av denne delen av hjernen, dens atrofi og umuligheten av arbeidet i alle indre organer.

Mekanismen for forekomst

I henhold til mekanismen for forekomst av et slag, utmerker seg hemoragisk og iskemisk. Den første forekommer som et resultat av et brudd i hjernearterien, noe som resulterer i blødning. Årsaken til det er hypertensjon eller medfødt vaskulær patologi, uttrykt i deres tynning. Den andre typen, iskemisk, kjennetegnes ved okklusjon av karet forårsaket av hindringen av karet på grunn av inngangen til lumen av en aterosklerotisk plakk eller trombus.

Er ikke bare mekanismen av forekomst, men også for: hemoragisk hjerneslag oppstår umiddelbart, og iskemisk - gradvis, plukke opp hans symptomer.

Leger som utfører behandling, bruker forskjellige metoder for ulike slagslag. Hva vil lette iskemisk, kan skade med hemorragisk form av sykdommen.

symptomer

Hemorragisk slag har akutte symptomer. Iskemisk, utvikler seg gradvis, fra noen timer til en dag, manifesterer seg ved følelsesløp i ansiktet eller i delen av kroppen, prikking, smerte i øyet, nedsatt syn, tap av balanse. De mest åpenbare symptomer på begge typer er lammelse.

Hvis iskemisk slag utvikler seg, bør pårørende og pasienten være varslet til slike manifestasjoner:

 • plutselig blekhet, rødhet av hele eller deler av ansiktet;
 • vanskeligheter og rask pusting, noen ganger med hvesning;
 • brudd på taleklarhet;
 • svimmelhet;
 • svette;
 • redusere og puls spenningen;
 • økning i temperaturen;
 • økning i blodtrykk.

outlook

Strotal slag slutter dødelig i to tredjedeler av tilfellene. En mer gunstig prognose er mulig hos unge pasienter og i tilfeller hvor pasienten raskt finner seg i en klinikk som spesialiserer seg på behandling av slag. I denne institusjonens stab er det nevrologer og nevrokirurger, det er et spesielt utstyr - en tomografi og andre enheter. Ideelt sett, hvis en datastyrt tomografi utføres i den første timen av sykdommen.

En god prognose gir pasienten bevissthet, evnen til å vurdere hva som skjer gjør at han kan delta i rehabilitering.

diagnostikk

Beregnet tomografi bidrar til å forhindre blødning. Denne prosedyren utføres i noen sekunder, pasienten har tid til å holde pusten en gang, og resultatet er allerede klart. Hvis blødning utelukkes, utføres magnetisk resonansbilder. Tiden det tar er en halv time, men denne typen forskning gir mye mer informasjon.

Hvis tiden tillater det, utføres ultralydsskanning av fartøyene, angiografi. Den oppnådde informasjonen gjør det mulig for legen å foreskrive tilstrekkelig behandling.

behandling

Med hemorragisk opprinnelse av slag er hovedbehandlingen kirurgisk inngrep. Åpen craniotomi utføres for å eliminere hematom. En mindre invasiv metode er introduksjonen gjennom et boret hull i trombolytisk middel, noe som letter opptaket av hematom. Den andre typen operasjon er kontraindisert i vaskulære patologier, aneurysmer. Den er ideell for hypertensjon.

Tidsintervallet satt til side for å hindre de forferdelige konsekvensene av et iskemisk slag er flere timer. I løpet av denne tiden er det nødvendig å gjenopprette blodsirkulasjonen i arterien, som lider av emboli. Systemisk trombolyse vil lindre sykdommen med minimal tap. For intravenøs bruk av legemidler må flere forhold oppfylles:

 • Minimum tid siden sykdomsutbrudd;
 • Fravær av operasjoner kort før strekningen.

effekter

Hva skjer med hjernen etter et slag.

Brudd på tale

Hos en tredjedel av pasientene forårsaker hjerneslag verbale forstyrrelser: inartikulær, lydløs, uklar tale. En slik forstyrrelse korrigerer behandlingen med en taleterapeut.

svelge lidelse

Dette symptomet karakteriserer tydeligst et slag. Symptomer på nedsatt svelging (dysfagi) har mer enn halvparten av pasientene. På delvis eller full gjenoppretting er prognosen usikker. Det er teknikker som gjør det lettere å trene en pasient til å svelge myk, grunnmat.

Forstyrrelse av motorfunksjonen i ekstremiteter

Vanlige konsekvenser av sykdommen er spontane, ukoordinert bevegelse av hender og føtter. For å gjenopprette bevegelsen i de første to månedene av en positiv prognose, senker den senere dynamikken. Gradvise forbedringer observeres gjennom året, senere - utvinning er sjelden.

Krenkelse av koordinering

Svimmelhet er en hyppig følgesvenn av et slag, det går raskt i prosessen med behandling. Prognosen for fullstendig bortskaffelse av det er usikkert.

Forstyrrelser av puste

Manglende evne til å puste uavhengig er resultatet av hjernestammen lesjon. Behandlingen har en ugunstig prognose, pasienten er helt avhengig av kunstig åndedrettsapparat. Hvis luftveiene ikke er fullstendig ødelagt, kan pasientene puste uavhengig av hverandre, men i en drøm er det mulig å få kortvarige pustehindre.

Ustabilitet av hemodynamikk

En ugunstig prognose er en reduksjon i hjertefrekvensen, det indikerer alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og muligheten for et dødelig utfall.

Ustabil termoregulering

Alvorlighetsgraden av konsekvensene av et slag berører et brudd på termoregulering. I den første dagen etter sykdomsutbruddet stiger kroppstemperaturen kraftig og er dårlig egnet til korreksjon. Uønskede konsekvenser har også en signifikant reduksjon i temperaturen, noe som kan være en harbinger av hjernecelledød.

Visuelle lidelser

Iskemisk slag, som påvirker bagasjerommet, er preget av nedsatte øyebevegelser. En eller begge øyebollene kan begynne spontan bevegelse i forskjellige retninger med manglende evne til å fikse et syn på motivet.

Terapi og rehabilitering før gjenopprettelse inkluderer å opprettholde kroppens funksjoner, eliminere følelsesmessig og fysisk anstrengelse, fjerne puffiness og gjenopprette blodsirkulasjonen. Jo yngre pasienten er, jo raskere han er i hendene på kvalifiserte leger, desto gunstigere prognosen er, desto mindre destruktive blir konsekvensene.

Stroke slag

Stroke er en av de mest hyppige og alvorlige nevrologiske patologiene. Hvis dette påvirker hjernestammen, blir det slått av et slag.

En sunn person har sterke og elastiske blodkar. Men dersom kroppen utsettes for hyppige høye belastninger under hvilke trykkendringer, og deretter, over tid, fartøyene ikke er elastisk, og på grunn av deres konstante dynamiske påkjenninger - tynnet og sprø. Den neste fysiske eller emosjonelle belastningen kan være dødelig og føre til brudd på fartøyet, og hvis en person har økt trombose, så blokkere den. Blod vil ikke bære oksygen til kroppens viktigste senter - som et resultat av hjerneslag.

Stammen er den viktigste koblingen forbinder hjernen med alle vitale "center management" funksjoner i kroppen, og dermed og indre organer. Med en mangel på oksygen er hjernestammen forvirret. Når hjernestammen slag forstyrret sirkulasjon, respirasjon, motorisk aktivitet, termoregulering, noe som ofte fører til døden for den enkelte.

Stroke varierer

I medisinsk praksis er det 2 typer hjerneslag - hemoragisk og iskemisk.

I det første tilfellet, som følge av skade på hjernestammen, oppstår en blødning. Hovedårsaken er hypertensjon og medfødte abnormiteter (aneurysmer) i hjerneskipene, sykdommen blir oftest diagnostisert hos personer under 40 år.

Iskemisk slag er andre i årsaken til dødeligheten. På grunn av skaden på blodsirkulasjonen, som forårsaker vedvarende oksygen sult i hjernen, er atrofi av hjerneceller løst og funksjonen av viktige kroppsfunksjoner forstyrres. Forutsetningen for sykdommen er aterosklerose, som ofte ledsages av diabetes. Dødeligheten av utfallet registreres i de første 48 timene, men med tilstrekkelig medisinsk behandling kan prognosen være optimistisk.

Første tegn på sykdom

Symptomer på slagstamme umiddelbart. En person klager over alvorlig smerte i den occipitale delen av hodet, svimmelhet, det er en usammenhengende tale, men samtidig oppdager han alle sine handlinger. Det er en ansiktsfarge eller omvendt, rødhet, svingninger i kroppstemperaturen fra lav til høy, svette, kvalme, takykardi, akutt hypertensjon. Hvis innen 2-3 timer å levere pasienten til et spesialisert medisinsk senter - det kan bli lagret.

Litt senere blir et brudd på respiratorisk funksjon og sirkulasjon diagnostisert. Enda senere, når hjerneimpulser er ødelagte som gir kommandoer til motorreflekser, beholder offeret intellektuelle evner, men kan ikke kontrollere sin kropp.

Derfor, med mindre ovenfor nevnte tegn på utbruddet av en formidabel sykdom - umiddelbart ring for en ambulanse!

effekter

Konsekvensene av et slag kan deles inn i to områder:

 1. Dysfagi (et brudd på svelging), som påvirker 2/3 av pasientene som lider av sykdommen.
 2. Brudd på talefunksjon, lider 1/3 av pasientene.

I det første tilfellet er det ikke mulig å gjenopprette svelgrefleksen, slik at pasientene er dømt til næring med væske og gniddt mat.

I andre tilfelle er restaureringen av verbal evner mulig ved hjelp av treningsøvelser med aphasiologen, som igjen vil lære pasienten å snakke og overvinne talevansker.

Hvis pasienten er immobilisert på grunn av lammelse, er rehabilitering av kroppens grunnleggende funksjoner problematisk.

Mulig prognose og rehabilitering

Etter en persons hjerneslag med et slag, er prognosen for utvinning helt avhengig av om kvalifisert omsorg har blitt gitt i tide. Hvis hjelp ble gitt i de første par timene - er det håp om full eller delvis rehabilitering.

Vurder ulike tilfeller av skade på kroppens funksjoner og muligheten for rehabilitering:

 • Forstyrrelser av svelging: Rehabilitering er mulig med en taleterapeut, hvis det ikke er noen lammelse av motoraktivitet.
 • Krenkelse av motoraktivitet: Hvis de første 2-3 månedene ikke har blitt gjenopptatt, virker dynamikken i de følgende månedene markert redusert. Hvis innen 1 år etter sykdomsutbruddet, ble motorens kapasitet ikke gjenopptatt, da er rehabilitering vanskelig i etterfølgende tid.
 • Tap i luftveiene: uavhengig pusting er umulig. Tippe rehabilitering skuffende - hovedsakelig pasienter i fremtiden ikke kan gjøre uten kunstig hjelpe, med delvis ødeleggelse av pustesenteret i ofrene under søvn fra tid til annen er det en liten forsinkelse av pust, og på dagtid - langsom pust.
 • Dysfunksjon i hjertet: hypertensjon og takykardi. Men hvis det er en vedvarende bradykardi, er dette et dårlig signal som bekrefter pasientens alvorlige tilstand. Denne tilstanden kan føre til døden.
 • Termoreguleringens patologi, som nesten ikke kan korrigeres. I den første timen etter starten av akutt vaskulær ulykke kan være temperatur hopper opp til 39-40 ° C, men hvis temperaturen har sunket indekser, prognose er ugunstig, fordi det signaliserer den nye prosessen med atrophying stamceller.

Omfanget og areal av skade avhenger prognosen og hjernestammen slag, noe som er helt avhengig av rettidig kvalifiserte rehabilitering, og, til tider, og den vellykkede operasjonen, bevare pasientens liv.

Les Mer Om Fartøyene