Kramper - Årsaker og behandling

Kramper - plutselig ufrivillig sammentrekning av muskler. Årsaken til forekomsten av anfall er ennå ikke fullstendig studert og avhenger av ulike årsaker. Det er vanlige grunner til å bestemme hvorfor anfall forekommer. Kramper av kalvemuskler kan skyldes mange faktorer: mangel på sporstoffer, hovedsakelig magnesium, kalium og kalsium, vitaminer D og B6, lavt hemoglobin, åreknus, etc. Noen ganger mottar aspartam (kalium + magnesium) for 1 tab. per dag, kan spare deg for anfall eller kalsiumakser, kalsiumlaktat-tabletter (på en tablett 3 ganger daglig) i kombinasjon med vitamin A og D. Leger anbefaler også tabletter "Magnesol".
Kramper forekommer også med sykdommer i nervesystemet (epilepsi, tetanus, neurose), forgiftning, metabolske forstyrrelser og aktiviteten til endokrine kjertler. Avhengig av årsaken kan de være episodisk, tilfeldig eller gjentatt med en bestemt frekvens. Krammen kan forekomme både i en muskel og kan dekke flere muskler samtidig. Det kan også dukke opp i ganske friske mennesker - i gastrocnemius-muskelen etter en lang tur eller mens du svømmer.

For å unngå anfall i kalvemuskulaturen, er det enkle øvelser.

Øvelser bør gjøres stående og barfot):
♦ Stå på hælene, bøy de hevede fingrene og hold balansen i denne posisjonen i 10 sekunder (7 ganger).
♦ Kryss bena, overfør vekten til føttens ytre kant. I noen sekunder, frys, bytt bena (5 ganger).
♦ Løft på tærne slik at hælene er høye fra gulvet, og legg dem kraftig ned i gulvet (10 ganger).
♦ Sett en stang 5-7 cm høy og 1 m lang på gulvet. Sett føttene slik at hælene er på gulvet og fingrene på stangen og sakte bevege seg langs bordet til høyre og venstre 5 ganger.

Behandling av kramper med folkemidlene:

Sitronsaft fra anfall.

Dette rådet er svært nyttig for de som lider av benkramper. To ganger om dagen (om morgenen og om kvelden) behandler føttene med sitronsaft, og la dem tørke. På tørkede føtter kan du sette på sko. Gjenta prosedyren daglig i 14 dager.

Laurels fra kramper av ben og hender.

Fra kramper av hender og føtter gniddes med buktolje: 50 gram tørrblau smadre og hell 250 ml ubehandlet oljeolje. Lukk banken og legg den på et mørkt sted i 12 dager. Deretter belastning. Hvis benet eller armen er brakt ned, massasje med denne oljen.

Metoder for å fjerne kramper i kalvemuskulaturen:

♦ Med kramper i kalvemuskulaturen må du endre posisjonen - rette benet og trekk deretter fingrene og sålen til kneet.
♦ Sett deg ned, klem et ømt punkt et par ganger.
♦ Stå opp, overfør kroppens vekt til det felles benet. Etter noen få sekunder vil blodsirkulasjonen fortsette og følsomheten vil gjenopprette.
♦ Gni foten din med en hvilken som helst oppvarmende salve.
♦ Massere føttene - fra tærne til hælen, kalvene - fra hæl til kne.
Med kalvkramper, for å forebygge, massere musklene under knærne. Ved håndkramper, gni dem fra fingertuppene opp til skulderen.
Etter massasje kan du legge deg ned og legge et tykt teppe under føttene. Denne stillingen vil sikre at utstrømningen av blod hindrer gjentatte anfall.

Nyttig råd om hvordan du blir kvitt kramper i bena.

Det er nødvendig å ta tak i hælen og klemme den med kraft.

Japansk metode fra benkramper.

Hvis ofte kramper føtter om natten, prøv å gjøre det. Ta en rund glatt pinne med en diameter på 2,5 cm og en lengde på 25-30 cm. På denne pinnen, 1-2 ganger om dagen, påfør 100 slag på fotputerne på undersiden av fingrene. Glem gradvis kramper.

Renhet stor fra kramper av ben og hender.

Klem ut grønnene av celandine juice og bland den med petroleumjell. For 1 del saft ta 2 deler petroleumjell. Få en salve, som hver natt gni bena eller hender. Å gni nøyaktig de stedene der det er kramper, litt massasje for å få større effekt. Gjør dette hver dag før du går til sengs. Etter 2 uker vil kramperne stoppe.

Tinktur fra Timian (timian) og ryllik fra nevralgi.

Tinkturen virker ikke umiddelbart, men det gir lettelse. 20 g tørt urtegryn og 10 g urte tijmhakk og hell 200 ml vodka (hvis det er alkohol, er det bedre å bruke det). Infiser i 10 dager, risting regelmessig. Denne tinkturen holdes godt bevart. Det slapper av muskler, trangt og beroliger smerte. Skyll et ømt sted du trenger flere ganger om dagen, hvorpå det er nødvendig å varme sårpunktet.

Gjær vil spare fra kramper.

I gjær, mye kalium, og hvis du har kramper oppstår fra mangel på dette sporelementet, vil gjær bli en frelse for deg. Forbered deg en gjærdrink: Rusks fra rugbrød Hell kokende vann, vedvarer i 4 timer, belastning, tilsett litt gjær. Drikk å forlate å vandre på et varmt sted i 6-8 timer, sett deretter i kjøleskapet. Før bruk, tilsett sukker og honning etter smak. Drikk 100 ml før måltider. Drikk for en måned.

løk husks fra anfall.

1 ts hakket løkskall helling 1 ss kokende vann, la det brygge i 10 minutter. Drikk om natten. Allerede etter at det første glasset av kramper ikke forstyrrer deg om natten. Gjør dette hele tiden og glem kramper, og samtidig og hodepine, hvis du hadde dem.

Adonis fra anfall.

Hell 1 spiseskje Adonis 1,5 kopper kokende vann, insister 2 timer i et mørkt sted, og deretter belastning. Ta infusjon av 1 spiseskje 3 ganger om dagen. Kurs - 10 dager.

Apotekskamille fra anfall.

1 ss. l. kamille på 2 ss. kokende vann. Insister 40 minutter. Drikk i løpet av dagen mellom måltider. Du bør også spise bakt poteter. Neste dag, gjør følgende: I en liter krukke, hell 2 ss kokende vann fra kvelden. l. rosiner uten groper. Neste dag, drikk en infusjon - et glass i stedet for te, og spis rosiner. Det er det, alternerende kamille med rosiner, over tid vil du glemme anfall.

Oppskriften til den østerrikske legen Rudolf Brois fra anfall.

Magnet fra kramper.

Kramper, nummenhet kan fjerne vanlige magneter. Sett magneten på området av krampen, Minute - og ingen kramper.

Salt vil spare fra kramper.

Hvis benet kramper: kalvemuskulaturen og fotmusklene, så snart kramper begynner, legg på spissen av tungen av et lite bordsalt og hold det med munnen åpen. Etter 3-5 minutter passerer kramper, og saltet fjernes fra tungen.

Rye bread crackers fra anfall.

For å kvitte seg med anfall, vil følgende oppskrift hjelpe: tørk rusks fra rugbrød, hell dem med kokende vann, insister 4 timer, belastning og tilsett litt gjær. La drikken vandre på et varmt sted i timer på 6-8, og hell deretter i flasker og sett i kjøleskapet. Før mottaket, legg til honning etter smak. Drikk 2 ss. per dag.

Fucking fra anfall, neuralgi.

Cure neuralgi, benkramper, hjelpe pepperrot. For behandling er det nødvendig med friske røtter av pepperrot (200 g). Pepperrot bør gnides på en fin riper for å gjøre en vassel. Bland den med 0,5 kg naturlig honning og 0,5 liter olivenolje. Det er godt å blande alt og sette blandingen i kjøleskapet. Der og lagre. Ta det må være 1 spiseskje. 3 ganger om dagen i 20 minutter før måltider.
I tillegg til å ta medisiner inne, er det nødvendig å gjøre før du går i seng komprimerer på et sårt sted, også med pepperrot. Ta et nytt stort ark pepperrot, smør det litt honning og dryss salt på toppen. Påfør honningsløvet på sårpunktet, legg pergamentpapir på toppen og bind det med et lommetørkle. Om morgenen fjern kompresst og skyll av huden med varmt vann. Så å bli behandlet en uke, og neuralgia vil redusere.

Urter vil spare fra kramper.

For å kramme ikke bry deg, lag en samling urter: For å forberede det, trenger du en krydder med gåspote, nesel, svamp, mynte, yarrow, wheatgrass og shepherd's bag. Ta alle komponenter i samme mengde. Rør. 100 g innsamling skal fylles med 200 ml vann, kok opp og kok i 15 minutter. Og la den stå i en halv time for å brygge. Kjøttkraft viser seg å være ganske mettet. Ta en høy bøtte, hell varmt vann inn i det (det skal ikke være over 40 grader), hell buljongen i bøtte og senk bena inn i den. Det er nødvendig at vannet dekker alle eggene, de stedene der det er kramper. Varigheten av prosedyren er 20 minutter, løpet av slike prosedyrer er 10, daglig. Konvulsjoner vil passere nødvendigvis!

Forebyggende tiltak er enkle. For å unngå kramper i bena.

 1. bruk bare komfortable sko;
 2. bli kvitt overflødig vekt
 3. unngå langvarig anstrengelse på beina;
 4. hver annen dag, gjør fotbad med sennep: 1 ss. skje på 3 liter vann.

Vanlig fotmassasje med kamille eller ingefær essensiell olje forhindrer anfall. I den daglige dietten bør du inkludere harde oster, cottage cheese, bønner, frokostblandinger, grønnsaker og frukt.
For å forebygge benkramper, ta medisiner som inneholder kalsium og magnesium. Daglig dose: 1000-2000 mg kalsium og 500-1000 mg magnesium. Og prøv hver dag å drikke et glass varmt vann med sitronsaft eller en teskje eple cider eddik og honning. Kaliummangel kan elimineres hvis det ofte er appelsiner og bananer. Før du legger deg til sengs, ta en kontrastdusj eller gjør fotkontrastbad. Med åreknuter bør kontrasten ikke være sterk. Legg gresset til vannet, som har en antikonvulsiv effekt - det er horsetail, alfalfa, bringebærblader, elderbær, valerian, peppermynte.

Willow olje hjelper med kramper.

Med kramper, prøv å gni føttene over natten med sennepolje. Det hjelper mye.

En blanding av kramper.

For behandling av anfall, klargjør blandingen ved å ta i like deler kløvergresset av rødt, søtt gult, bladene og stilkene av rabarber, blomsten av marigold og mistelteinhviten. 1 ss. Skje en blanding av brygget en liter kokende vann og hold i 10 minutter i et vannbad. Insistere for en halv time, belastning. Etter fuktighet i infusjonen stablet i flere lag med bandasje, komprimere på et sårt sted og hold det i minst 5 timer

Magneten vil hjelpe hvis foten har kommet ned

Hadde du et ben? Ta en vanlig magnet. Når beina blir samlet sammen, før dem til det stedet, og beina vil slutte å bevege seg. Sjekket, det hjelper godt.

kramper

Beslag kalles ukontrollerte sammentrekninger av muskelsystemet, som ofte ledsages av smertesyndrom. Muskelen i konvulsiv tilstand blir tett og fast, dets form kan også forandres, det er en tulling. Hvis angrepet er alvorlig, fortsetter smerten i muskelen ofte i flere dager. For første gang, utsatt for slik uforklarlig smerte, opplever en person ofte frykt: hva skal man gjøre, slik at smerten ikke skjer igjen. Noen mennesker er kjent med kramper siden barndommen, noen møter denne sykdommen i ungdomsårene eller til og med i voksen alder, de plager ofte gravide kvinner. I alle aldre må de kastes, fordi de forringer livskvaliteten betydelig.

årsaker

Hva er årsaken til spontane anfall? Hvis kroppen ikke har noen avvik i helse, så kan dette fenomenet bli funnet i følgende tilfeller:

 • kjøling. En vanlig årsak til smertefull muskelkontraksjon, med kramper bare under kjøling: bading i kaldt vann. Dette fenomenet er ikke et tegn på sykdom, og det skjer ikke veldig ofte.
 • lenge opphold i en ubehagelig stilling. I dette tilfellet er det en klemme av muskelnerven i muskelkanalen. I en slik situasjon blir situasjonen endret raskt og komfortabelt, og slapper av muskelgruppen, som er "foreldet" og utfører en enkel men knådende massasje.
 • Overflod av koffein og nikotin. Karakteristisk muskeltrakting i tilfelle røykere og elskere av sterk kaffe og sitt hyppige forbruk. Denne grunnen er lett korrigert - det er nok å slutte å røyke og erstatte kaffe med te eller andre drikker.

Distinguish anfall, som dekker størstedelen av kroppen, krampe i øvre lemmer og benkramper (gastrocnemius muskler). La oss se nærmere på hver av disse artene.

Kroppskramper

Årsakene til den smertefulle sammentrekningen av musklene i hele kroppen skyldes ofte alvorlige sykdommer i skjult natur:

 • svulster, cyster eller annen hjerneskade;
 • overførte infeksjoner;
 • epilepsi og andre.
 • forgiftning, etc.

I disse tilfellene er en spesialisthøring nødvendig - en nevrolog. Etter å ha etablert årsaken og tilstrekkelig behandling av sykdommen, har kramper en tendens til å forsvinne.

Konvulsive anfall begynner å utvikle seg på grunnlag av den sterkeste grad av nervøsitet av nervecellene i hjernen, som vanligvis akkumuleres i en bestemt del av hjernen. En slik klynge diagnostiseres ved hjelp av elektroensfalografi og visse manifestasjoner (spesielle opplevelser før angrepet starter).

symptomer

Vurder den vanligste typen anfall av hele kroppen - epilepsi. Den viktigste manifestasjonen er et epileptisk angrep, hvor de kliniske symptomene er ekstremt spesifikke: et øyeblikk før angrepet pågår, opplever pasienten en forandring i oppfatningen av smak, lyd og aroma. Som regel, i en person før hvert angrep, er sensasjonene de samme, som er årsaken til epilepsiens begynnelse. Umiddelbart i pasienten er det en sterk spenning av musklene i hele kroppen, hvoretter musklene i lemene regelmessig trekkes sammen og tremorene i kroppen føles. Angrepet kan ledsages av en forbigående stopp av pusteprosessen. Etter en pasient, går pasienten vanligvis i søvn, og etter det kan han ikke huske hva som skjedde med ham.

behandling

Behandlingen bør startes så tidlig som mulig for å stoppe utviklingen av sykdommen og endringer i psyken. Etter den første manifestasjonen er det nødvendig å gjennomgå elektroencefalografi og ved å etablere akkumulering av nerveceller, foreskrives behandling, som utføres i lang tid. Narkotika avbrytes etter to til tre års bruk - bare i så fall kan du si om den komplette kur.

Bistand og selvhjelp

Det er viktig å vite hvordan man hjelper en person med kramper i kroppen - et anfall av epilepsi. Faktum er at pasienten alltid skal være blant folket - han kan ikke hjelpe seg selv, noe som kan ende opp med å være ganske beklagelig.

De rundt skal sette pasienten i en "redningspose" - på hans side, med forsiden ned. Deretter løsner du alle presseklær og sørger for frisk luft.

Ikke prøv å sette inn noe mellom tennene, og gjør også kunstig åndedrettsvern. Bare vær der til doktoren kommer.

medisinering

Den første medisinen, som vanligvis brukes til behandling av epilepsi - fenobarbital, som utgis rent etter legeens anbefaling, siden det refererer til lette narkotiske stoffer. Den farmakologiske gruppen - barbiturater, har en antikonvulsiv, hypnotisk og beroligende effekt.

Et effektivt antiepileptisk legemiddel - karbamazepin. Et svært populært legemiddel i behandling og forebygging av epilepsi i anfall, er i stand til å utøve den sterkeste antikonvulsive effekten, stabilisere pasientens mentale tilstand. Fra apotek er kun utgitt på resept.

Kramper i hendene

Dette problemet gjelder mange mennesker, spesielt i håndflatene blir alderen. Hyppige manifestasjoner av anfall antyder en avvik i helse og at det er nødvendig å konsultere en lege og behandling.

årsaker

Den vanligste årsaken til konvulsiv håndsyndrom er en mangel i kroppen av viktige kjemiske elementer: magnesium, kalium og kalsium. Disse stoffene gir overføring av nerveimpulser til muskelfibre. Også årsakene til denne sykdommen er:

 • mangel på væske i kroppen,
 • uregelmessige måltider,
 • påkjenninger,
 • sirkulasjonsforstyrrelser,
 • langvarig bruk av diuretika, etc.

Noen ganger kramper forårsaker søvnforstyrrelser. Lær alt om problemer med en drøm.
Smerter og muskelsammentrekning i lemmer kan være en manifestasjon av polyneuropati. Les mer her.

behandling

Pasienter under anfall hender alltid i bevisstheten, selv om muskelspenninger er svært smertefullt, fordi hjelpen er selv: energisk stryke med prikking, rubbing området begrensningen. Selvfølgelig kan du ikke nekte fra hjelp utenfor - samme person vil gjøre det samme.

Hvis anfall ofte tar et og samme sted, kan du forhindre anfall, regelmessig massere problemområdet. Hjelp i forsvinning av symptomer kan være, regelmessig bruk av vitamin-mineral komplekser.

Rådgivning av en nevrolog er nødvendig for å bestemme den eksakte årsaken og utvalget av individuell behandling.

Legekramper

Kramper i bena kalles ukontrollerte smertefulle sammentrekninger av musklene (vanligvis - kalver). Mange har opplevd denne ubehagelige følelsen, og noen er bekymret for det hele tiden. Hva er årsakene til hva som "reduserer" beina?

 • Åreknuter. Med denne sykdommen gjør bena vondt i lang tid, de svulmer og føler seg tyngre, og etter en stund er det kramper.
 • flatfoot. Denne egenskapen av strukturen av føttene på føttene fremkaller også et konvulsivt syndrom.
 • Mangel på kalium og magnesium. Utilstrekkelig innhold av disse sporelementene i kostholdet fører til et brudd i passasjen av impulser fra hjernen til musklene.
 • Fysisk overbelastning. Som et resultat er væsketilførselen i kroppen utarmet, noe som fremkaller benkramper. Disse symptomene blir ofte opplevd av idrettsutøvere.
 • Forstyrrelse av det endokrine systemet.

behandling

Behandlingen består i å bli kvitt årsakene til anfall. Ved et angrep kan personen hjelpe seg selv, gni og massere området med kramper.

Videoen behandler behandlingsalternativene:

Hvordan sparer vi på kosttilskudd og vitaminer: probiotika, vitaminer, beregnet for nevrologiske sykdommer, etc., og vi bestiller på iHerb (under linken er rabatten 5 $). Levering til Moskva er bare 1-2 uker. Mye billigere flere ganger enn å ta inn en russisk butikk, og noen varer i prinsippet kan ikke bli funnet i Russland.

Kramper: hvorfor det reduserer ben, armer og andre muskler, natt og dag, normen og forbindelsen med sykdommer

I utgangspunktet kommer de om natten, i en drøm, selv om de alltid vekker en person, får ham til å skrive seg i smerte. "Korcha" - dette er hvordan gamle mennesker vil kalle et fenomen når det reduserer bein, hender eller andre deler av kroppen. Nå er et slikt ord ikke lenger i bruk, og sammentrekningene av muskelfibre som ikke er avhengige av vilje til en person, har navn (kramper, spasmer) eller uttrykkes ganske enkelt: beinet (armen) har kontraktet.

Beslag ser ofte ut som symptomer på en viss patologi, det vil si at de alltid har en årsak og avhengig av det, er kramper sjeldne hyppige, permanente, påvirker en muskel eller en hel gruppe, oppstår i skjelettmuskler eller foretrekker glatt muskel...

Steinmuskel

Kramper - det er ikke bare den plutselige sammentrekning av gastrocnemius muskelen, noe som kan binde opp en mann bade i en kald dam, eller krampaktig sammentrekning av musklene i hele kroppen karakteristisk for et epileptisk anfall.

Typer av anfall er forskjellige, og de varierer på mange måter:

 • Avhengig av hvilken muskulatur som lider: Glatt eller stripet;
 • Hvorvidt anfall er epileptiske eller har en annen patogenese;
 • Fortsetter fra årsaken;
 • Gitt tiden for muskelbelastning og arten av anfallet angrep.

Vi vil ikke gå inn i detaljene om en så alvorlig sykdom som epilepsi, en beskrivelse som allerede finnes på vår side, men vurder emnet: kramper, som er manifestasjoner av en livsstil eller symptomer på en annen sykdom.

For de som har glemt hva en spasme er, husker du symptomene:

 1. Plutselig frosset i en stilling, hard som en stein, stikker muskelen over overflaten av kroppen;
 2. Ofte er smerten så alvorlig at en person ikke kan undertrykke et rop;
 3. Varighet av kramper er forskjellig: fra ett minutt til en kvart i timen.

Smerte i muskelen er forklart slik: Så snart kontinuerlige kutt begynte i det, som ikke kan stoppes av vilje, stopper muskelvevet å motta oksygen og næringsstoffer i tilstrekkelig mengde, det vil si det opplever sult. I løpet av kort tid med intensivt arbeid frigjør muskelvev en betydelig mengde avfallsprodukter, som i overkant påvirker nerveendingene negativt. Irritasjon av nerveenden under en spasme og det er en følelse av smerte hos en person, til hvem en spasme har redusert beinet, armen, kjever.

Hovedårsakene til abrupte muskelkontraksjoner

Slik oppførsel av det muskulære apparatet har alltid en forklaring, som i mellomtiden ikke alltid er lett å finne (du må gå til en lege, ta tester, gjennomgå en undersøkelse).

Hvis vi kort adresse Hovedårsakene til ufrivillig muskelkontraksjon, de kan karakteriseres som følger:

 • Ovennevnte epilepsi er oftest forbundet med anfall;
 • Alvorlige kramper er karakteristisk for en slik dødelig sykdom som tetanus (opisthotonus);
 • Konvulsive anfall kan danne seg som et resultat av nevrotiske tilstander (hysterisk neurose, psykogen kramper);
 • Ufrivillig muskel sammentrekning observeres når giftstoffer forgiftes av organisk og uorganisk opprinnelse;
 • Føre til dramatiske muskelspenning kan underskudd eller overskudd av visse sporelementer (kalium, natrium, magnesium, kalsium), som følge av utilstrekkelig inntak av dem eller metabolske forstyrrelser, og mangel på vitaminer;
 • Feil i det endokrine systemet.

Selvfølgelig er det ikke lett å liste alle faktorer som kan føre til slike ubehagelige opplevelser. Kramper som et symptom kan ledsage helt ikke-relatert av natur sykdom. Men på grunn av det faktum at leserne er mer interessert i kramper, som reduserer selvfølgelig, spasmer av glatte muskelfibre, forårsaker smerter i kroppen, vil vår ytterligere fortelling være viet til dette problemet (som forårsaker kramper i bena og andre deler av bevegelsesapparatet, symptomer og behandling ). I tillegg er barns anfall særlig bekymringsfull for barn - de kan heller ikke legges uten oppmerksomhet.

Video: Spesialist om årsakene og behandlingen av anfall

Selv å skylde...

De konvulsive sammentrekningene er mer forstyrrende om natten, som stillingen predisposes: soveren ligger på hans side, knærne er litt bøyd, føttene er avslappet og svinget litt nedover - I denne stillingen er gastrocnemius muskelen forkortet og viser en beredskap til spasmodisk. Oftere observeres konvulsive sammentrekninger av muskler i underekstremiteter hos idrettsutøvere, og tvinger bena til å fungere veldig aktivt i løpet av dagen, og hos eldre som lider av blodsirkulasjonsforstyrrelser i ekstremiteterne. Ofte observeres ufrivillig jerking og jerking ved en temperatur hos et ungt barn (vanligvis opp til 6 år).

Årsakene til anfall i bena og hender kan skyldes atferden eller livsstilen til personen:

 1. Profesjonell aktivitet: Det er kjent at folk som har stått hele dagen bak en teller eller et operasjonstabell, bærer laster eller sjekker billetter fra passasjerer, ofte opplever nattlige kramper.
 2. Inviterate røykere Lider av muskelspasmer 5 ganger oftere enn de som ikke tolererer sigaretter. Forresten er alkohol og kaffe blant årsakene til anfall i bena også i forkant.
 3. Tilbrakte en dag eller en rask tur for et par miles - om natten så jeg en spasme i kalvemuskelen. Nattkramper svinger ofte og bare et tungt fysisk arbeid, som en mann på eget initiativ utfører om dagen (gravd opp en grønnsakshage, flyttet møbler). Det er nødvendig å se at bare en gruppe muskler ikke belastes, om mulig arbeid og avslapning bør skifte seg.
 4. Bading i varmt vær i en kul dam, Dessverre kan det ikke bare få mange positive følelser, mange tragiske tilfeller registreres hvert år - sterke kramper trakk en person til bunnen. Forresten, ikke svømming i bassenget utelukker ikke forekomsten av en plutselig muskel spasm, svømmere, sikkert, vet om det. Feilen som kramper benet, gjør det umulig å bevege seg i vannet, er temperaturforskjell: det oppvarmede muskelapparatet, som rammer uventede forhold - reduseres.
 5. Kramper kramper ben og armer på dehydrering (Svette og mangel på væske), så i varmt vær, er det nødvendig vannet i seg selv for å sikre full, spesielt gjelder dette for folk som er aktivt involvert i idrett, som arbeider i felten og fans til å utforske de varme tropiske breddegrader.
 6. Psykoterapeutisk stress, stressende forhold er i stand til å minne seg selv i en drøm, når det ser ut til at pasienten roet seg ned. Dette stresshormonet kortisol "prøvde" - dets overskytende mengde i kroppen førte til omfordeling av kalsium, som er nødvendig for normal aktivitet av muskulaturapparatet.
 7. Spasmer av fotens muskelfibre kan være en konsekvens av de tilgjengelige flatbenene i kombinasjon med en overdreven belastning på ankelleddet, samt resultatet av å ha tette, ubehagelige sko.
 8. Kramper i en drøm og ikke bare med ukontrollert bruk av medisiner (F.eks visse grupper av diuretika, statiner, antibiotika, etc. medikamenter eller omfordele sender ut mikroelementer i kroppen), slik at separate medisin-behandling krever obligatorisk kontroll biokjemisk sammensetning av blodet.

Friske mennesker trenger ikke laste seg overdreven aktivitet, unngå stress og ekstreme situasjoner plutselig merker at anfallene startet i musklene i leggen, foten, finger... Nei, nei, ja, og vil bringe natten uten noen åpenbar grunn krampe, og etterlater en smertefull følelse i morgen. Først av alt bør man tenke om det er nok magnesium og andre mikroelementer i kroppen og selvfølgelig å revidere dietten: kanskje sult eller utilstrekkelig inntak av andre årsaker til kalsium, magnesium, natrium og vitaminer, som sikrer normal drift av muskelfibre, førte til dette? Hypomagnesemi manifesteres ofte av kramper og smerter i muskler i nakke, rygg, lemmer, prikker i fingertuppene. Mangelen på vitaminer A, B, D, E påvirker muskelets kontraktile evne, noe som bør tas i betraktning når det er kramper i bena.

Rask hjelp og enkel behandling

Spesiell behandling av denne typen muskelkontraksjon er lite sannsynlig å kreve, men smerten vil ikke tillate lenge å lide, så du kan anbefale flere måter å håndtere en slik overraskelse:

 • Prøv å massere den "frosne" muskelen eller slå den;
 • Du kan eliminere spasme, stikke et anstrengt sted med en nål;
 • Hvis kjeve muskelen og / eller muskelfibre av foten er forkortet, sett deg ned, nå ut til de store tærne og dra dem mot deg;
 • Fjern kalvemuskelen spenningen kan være som følger: vertikal stilling, beina berører på knærne, den syke lemmen hviler på hælen, hendene prøver å nå tærne;
 • Hvis spasmen reduserer musklene på lårets forside, ta en vertikal stilling, bøy kneet til det syke benet, ta hånden med foten og trekk den mot baken.

De gjenværende aktivitetene som skal forebygge spasmer under søvn eller på dagtid, bør primært omfatte:

 1. Beriket med mikroelementer og vitaminer kosthold (som ikke er nok - vil vise blodets biokjemi);
 2. Eliminering av skadelig avhengighet (alkohol, røyking, sterk kaffe og andre tonic drinker);
 3. Tilstrekkelig væskeinntak;
 4. Fysisk trening, som forbedrer blodsirkulasjonen og slapper av skjelettmuskler;
 5. For å forhindre nattkramper, er det godt å ta som regel: en varm dusj eller et bad med aromatiske oljer som slapper av musklene.

Hvis disse tiltakene virker små, kan du kjøpe et spesielt vitaminkompleks med mikronæringsstoffer i apoteket (nødvendigvis inkludert magnesium), og ta. Det bør tas i betraktning at selv i fravær av magnesiummangel i en pasient, preparater inneholdende Mg, ikke forhindre, av den enkle grunn at, passerer mellom nervefibre aktiv kjemisk element reduserer neuromuskulær eksitabilitet. I et ord, bruk magnesiumpreparater - du vil ikke miste.

Beslag er et symptom på en sykdom

Reduserer armer, ben og andre deler av kroppen ofte på grunn av en slags sykdom. Spesielt nattkramper er karakteristisk for mennesker som har akkumulert en rekke kroniske patologi for livet, hvorfor eldre ufrivillig muskelspenninger oppstår i større grad. Spasmodiske sammentrekninger av bestemte muskler eller en hel gruppe kan være en konsekvens av mange patologiske forhold:

 • Dag og natt kramper som forekommer i ulike deler av kroppens muskulatur, følger ofte med leverskade (hepatitt, cirrhosis);
 • Sammen med andre symptomer (feber, dehydrering, forgiftning), reduseres kramper over hele kroppen på alvorlig forgiftning;
 • Årsaken til anfall i beina kan være diabetes mellitus (diabetisk angiopati);
 • Rister bena om natten med folk med åreknuter av nedre ekstremiteter;
 • Alvorlige kramper oppdages når tromboflebitt;
 • Den lumbosakrale formen av ALS (amyotrofisk lateral sklerose) I begynnelsen av dens utvikling viser svakhet i underekstremitetene muskler og forekomst av anfall i dem, mens den cervical-thorax variant av sykdom i motoriske neuroner reduserer hender, muskelatrofi sett av fingre;
 • Til spasmodiske muskelfibre kan redusere nivået av hemoglobin (anemi), som ikke i tilstrekkelig grad kan gi vev med oksygen;
 • I tidlig postoperativ periode forekomsten av konvulsiv angrep skyldes også lav konsentrasjon av oksygen i vevet;
 • Kramper i bena er også karakteristiske for slike sykdommer i karene i underbenene, som aterosklerose og utslettendarteriit;
 • Kramper og spasmer oppstår når hormonbalansen forstyrres (økt produksjon av skjoldbruskhormoner);
 • Årsaken til anfall i beina kan være kronisk hjertesvikt (stagnasjon av blod, mangel på ernæring av muskelapparatet i underdelene).
 • Ufrivillige tuller (tics) er karakteristiske for noen (heldigvis sjeldne) genetiske anomalier (mutasjon av gener som kontrollerer syntesen av noen kontraktile proteiner).

I lys av at kramper er bare ett av symptomene på disse, noen ganger ganske alvorlige patologiske forhold, vil behandlingen bli redusert til korreksjon av den underliggende sykdommen.

Når muskelspasmer gjelder selvsagt antikonvulsiva, f.eks derivater av valproinsyre (Depakinum, Konvuleks) og dibenzazepinderivat (Finlepsinum), barbiturater (fenobarbital) benzadiazepiny (phenazepam), men de er ikke fritt selges i apotek, er deres formål å være jordet, og dette er allerede tilfelle av den behandlende legen. I kramper hjelper magnesiumsulfat, men det bør gis intramuskulært eller intravenøst, er det også anbefalt å ikke jobbe. Men preparater inneholdende magnesium og andre sporelementer (Ortokaltsy + magnesium) og vitamin komplekser (Ortho Taurin Ergo), kan være meget nyttig i slike tilfeller.

Kramper i barnet: ved temperatur og andre grunner

Kramper hos barn forekommer ofte sammenlignet med voksne. Det umodne nervesystemet til et ungt barn kan på samme måte reagere på noen stimuli, som hovedsakelig er akutte og kroniske sykdommer:

 1. Infeksjoner som påvirker nervesystemet;
 2. Skader på forskjellige steder, men spesielt - craniocerebral;
 3. Økning i intrakranielt trykk (dropsy, hydrocephalus);
 4. Cystiske formasjoner og hjernetumorer som klemmer væsker og blodkar;
 5. Ulike genetiske patologier;
 6. Endokrine lidelser;
 7. Elektrolytskifte (mangel på kalium, natriummangel eller overskudd, etc.);
 8. forgiftning;
 9. Feberforhold
 10. Hysteriske angrep for å få ønsket resultat på noen måte (selv ved å rulle på gulvet);
 11. Konvulsiv variant av synkope
 12. I separate grupper epileptiske anfall, installert epilepsi, men en liten brøkdel av den generelle befolkning (mindre enn 1%).

I mellomtiden, til tross for mangfoldet av faktorer som induserer økt kramper, har de i de fleste tilfeller et felles grunnlag: cerebral perfusjon, og som et resultat - hans sult, acidose og andre metabolske forstyrrelser i sentralnervesystemet. Under kramper hos barn, er deres generelle karakter i utgangspunktet underforstått, selv om muskelkramper som forekommer i kaldt vann under aktiv sport eller annen øvelse, ikke er utelukket. Selvfølgelig forekommer denne type muskelkontraksjon oftere i skolebarn, det er, i eldre alder.

Febrile krampe hos barn ved en temperatur

Det største antall av konvulsive tilstander skjer mot en bakgrunn av høy temperatur i barnet (feberkramper ta, i henhold til forskjellige forfattere fra 25 til 85% av alle tilfeller), og, ikke nødvendigvis for å termometeret steg til 39 - 40 grader. Noen barn kan ikke tolerere en temperatur på 38 ° C og litt over. Febrile kramper kan manifestere seg på forskjellige måter:

 • Kortsiktig lysstrømning av lemmer, rulling av øynene;
 • Avslapping i hele kroppen, likegyldighet i kort tid, ufrivillig avføring og urinering;
 • Spenningen i hele muskelsystemet: hendene blir brakt til brystet, beina er strukket, hodet kastes tilbake, øynene rulles opp, ryser kroppen.

Feberkramper vanligvis vare i et par minutter, men hvis du passerer en fjerdedel av en time, ingenting har endret seg, er det nødvendig å ringe "103".

Generelt krever krampe ved barnets temperatur ikke spesiell behandling, Foreldrene til disse barna, som er overveldet for første gang, prøver ikke å la termometerets kolonne passere et kritisk merke. Som regel, ved 6 års alder, blir alt normalisert og temperaturen øker til subfebrile verdier forårsaker ikke lenger en slik reaksjon av kroppen.

Video: Dr. Komarovsky på kramper hos barn og deres fjerning

Årsaken - graviditet

Graviditet - ikke er en sykdom, men det kan heller ikke bli ignorert, fordi i kroppen av en gravid kvinne prosesser som har som oppgave å gi fosteret med alle nødvendige, fører til metabolske forstyrrelser, endre hormoner, hemmer blodsirkulasjonen i bekken fartøy og nedre ekstremiteter, og derved bidra til det faktum at musklene periodisk kramper. Dermed er årsaken til krampeanfall under graviditeten:

 1. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 2. Utvikling av anemi;
 3. Økning i konsentrasjonen av glukose i blodet (svangerskapssykdom);
 4. Åreknuter i underekstremiteter og venøs trening;
 5. Manglende overholdelse av kosthold, arbeid og hvile, for gravide kvinner;
 6. Begrensning av fysisk aktivitet (omsorg for bevaring av graviditet - tvunget på anbefaling av leger eller organisert på eget initiativ).

Det ville være bedre hvis en lege foreskriver behandling for slik ulykke hos gravide kvinner. Han samler nøye anamnese, foreta en biokjemisk blodanalyse, sjekke blodsirkulasjonen i skipene, for å vurdere den generelle tilstanden til kroppen og fortelle i hvilken retning de skal gå: det vil være nok til å balansere dietten, mette den med de manglende mikronæringsstoffer, eller må behandles på sykehus.

Muskelpasmer og kramper - er det en forskjell?

Kramper er ofte tilbøyelige til å kalle ufrivillig sammentrekning av skjelettmuskler. I samme kategori av mennesker inkluderer beslag stivhet og smerte som oppstår, for eksempel i gastrocnemius muskelen i søvne, i kaldt vann eller etter intens muskelarbeid, for å forklare deres tilstand, pasienter bruke vanlig, og derfor forståelig i alle sirkler terminologi "trangt hånd spasmen kom i beinet, sterke kramper av fingrene begynte... ". Greit, men laget møtte ingen menneskelig sammentrekning av glatt muskulatur i vaskulære vegger, tarmer, bronkiene og andre organer - også kramper, som er kalt spasmer.

Også hodepine og kramper av slike (spasmer) og andre (spenning av striated muskler) slekt er nært beslektet. Til angrep av cephalgia resultat:

spenning hodepine på grunn av muskelspasmer

Spasmer av cerebral fartøy, som ikke er noe mer enn en sammentrekning av glatte muskelfibrene i vaskulærveggen;

 • Spasm i spiserøret, forårsaker spenning og skarp smerte i bryst, nakke, ører og i hele hodet, men ekstremt ubehagelige opplevelser fortsetter i relativt kort tid;
 • Halsspenning ved en sving på pasientene, som lider av en osteokondrose hos den aktuelle avdelingen i ryggraden.
 • I tillegg diverse andre (kalde, stress, sykdommer i hjernen og indre organer) faktorer kan forårsake hodepine og beslag på samme tid, slik at folk ofte ikke har tid til å forstå spasmer forårsaket sykdom eller hodepine i begynnelsen, og da sammen med andre symptomer.

  På denne måten:

  1. Beslag kan påvirke glatt muskulatur, forårsake smerte og funksjonsforstyrrelser av visceral: ligger til grunn av bronkokonstriksjon sykdommer slik som bronkial astma, gir koronar vasospasme angina, oppstår kolikk brå spenning fra tarmveggen, og hodepine er et resultat av cerebral vaskulære spasmer;
  2. Beslag oppstår på grunn av en plutselig sammentrekning av skjelettmuskler (det reduserer hånd, ben, fingre, etc.). Slike motoriske sammentrekninger lider oftest av organismens motoriske evne.

  anfall: tonisk (topp) og klonisk (bunn)

  Gitt beslagets art og varigheten av muskel sammentrekning i tide kramper er delt inn i:

  • tonic musklene forblir anspente i lang tid;
  • kloniske - Fasene av spenning og avslapping erstatter hverandre, og får muskelen til å utføre karakteristiske tregninger (tremor);
  • Tonic-kloniske.

  Torso kutt, som dekker alle kroppens muskler (samtidig reduserer ben, hender, fingre), folk ringer ofte kramper.

  Overalt, når som helst

  Det er klart at muskelspasmer kan oppstå hvor som helst på kroppen, der det er de muskelfibrene, men hvis de leggkramper gang i mitt liv opplevde hver person, noen bare oppstå på grunn av visse, vanligvis ubehagelige omstendigheter. I mellomtiden, forholdet mellom folk på signaler sendt av individuell organisme gjennom vev, unikt:

  • Relativt sjeldne lockjaw - kramper i tygge muskler, begynnelsen av som gir irritasjon av trigeminal nerve i epilepsi, stivkrampe, meningitt, tumorer, selvfølgelig, referert til den dårlige symptomer;
  • nictitating krampe, når kutt Orbicularis oculi muskel som et resultat av tap av organet av syn, nasal eller på grunn av tannsykdom, er angitt som et symptom på disse sykdommene, men en nervøs tic (rykninger øyelokk), og opptrer av og til i følsomme mennesker oppfatter som forbigående uskadelig fenomen;
  • Ikke ofte forbundet med patologi og andre nerve tics, hikke, ufrivillig jerking av musklene i nakken, armene, ryggen, og dette er også muskelspasmer, som vanligvis ikke ledsages av smerte og oftest på grunn av mangel på magnesium i kroppen.

  Det skal bemerkes at kortsiktig kramper, som ikke gir så mye lidelse, også er en variant av den beskrevne patologien. De flyter ganske enkelt lettere, og folk legger ofte ikke stor vekt på dem, og forgjeves - de kan være et signal om at noe er galt i kroppen.

  Les Mer Om Fartøyene