Kramper - Årsaker og behandling

Kramper er spontane sammentrekninger av striated muskler, forårsaket av ulike stimuli, ekstern eller intern. Naturen, intensiteten og varigheten av anfall varierer.

Kramper i lemmer forårsaker

Når det gjelder varighet, skiljer lem spas i klonisk, tonisk og tonisk-klonisk. Kloniske kramper er kortsiktige forkortelser. I hovedsak er de tics. Tonisk kramper er forlenget, smertefulle sammentrekninger. De varer fra tre minutter eller mer.

Det er en annen type kramper - generalisert. Årsaken til forekomsten er alvorlige sykdommer. Disse kramper er alvorlige nok, og når de oppstår, kontakt lege umiddelbart. Spesielt forekommer slike kramper i tetanus.

Med en kraftig økning i kroppstemperaturen kan hypertermiske anfall forekomme. De vises i nærvær av alvorlig sykdom. Dette kan være kramper forårsaket av varme og solskinn.

Vanligvis opptrer benkramper i hofter, kalvemuskler, føtter og tær.

Årsakene til konvulsive sammentrekninger av lemmer kan være brudd på biologisk og elektrolytblodsammensetning. Dette er mulig med mangel på kalium, kalsium og magnesium i kroppen. En mangel i vitamin D-kroppen kan også forårsake anfall. Den samme effekten oppstår med mangel på oksygen.

Kramper kan skyldes overbelastning av muskler som følge av profesjonell aktivitet. Dette er underlagt skreddere, musikere, maskinskrivere.

Med diabetes er det mangel på sukker i blodet, noe som også kan føre til anfall. De kan oppstå som følge av overdosering av sukkerreduserende legemidler i denne sykdommen.

Med den vanlige benkramper, er det nødvendig å bli undersøkt av en spesialist av den aktuelle profilen endokrinolog, nevrolog, phlebolog, vaskulær kirurg.

Tjenestene til underekstremiteter

Mange måtte håndtere et slikt ubehagelig fenomen som kramper av underekstremiteter. Ikke bekymre deg mye om de bare skjer sporadisk. Det er en annen sak, når kramper skje hele tiden, om natten, oppstår de enten spontant. Forårsaget at de kan være mange grunner.

Forekomst av anfall er mulig hos personer i alle aldersgrupper, men som regel er de oftest manifestert i eldre alder.

Årsaken til anfall av nedre ekstremiteter blir oftest alle typer inflammatoriske prosesser, skjult traumer, nevrologiske sykdommer, diabetes, skjoldbruskkjertel sykdommer og mye mer.

I nærvær av slike sykdommer er det nødvendig å bli undersøkt hos en endokrinolog, phlebolog eller nevrolog. Ved behandling av den underliggende sykdommen forsvinner anfallene alene.

Kramper i beina kan være forårsaket av flate føtter, stress, åreknuter i beina, overdreven muskelbelastning under idrett. Også kramper oppstår som følge av alvorlig hypotermi, med reduksjon av muskler i frost eller i isaktig vann.

Mangel på visse vitaminer i menneskekroppen kan også forårsake anfall. Først og fremst snakker vi om mangel på magnesium, noe som letter overføringen av nerveimpulser til muskelceller.

Mangel på kalsium i kroppen er også i stand til å forårsake kramper i underkroppene. Til disse to elementene kan du trygt legge til vitamin D, fordi det fremmer den beste absorpsjonen av magnesium og kalsium i kroppen.

Forekomsten av anfall i beina kan skyldes mange grunner. Det viktigste er ikke å starte dette fenomenet, og snu til spesialister i tilfelle det tar langvarig karakter.

Kramper i øvre lemmer

Kramper i hendene er ganske ubehagelige, de er kjent for mange mennesker som er engasjert i helt forskjellige aktivitetsområder. Dette er ikke bare arbeidstakere engasjert i manuell arbeid, men også kontoransatte som bruker mange timer om dagen på datamaskinen. Spørsmålet er hvordan man skal takle dette problemet, og hva som skal gjøres for å løse det.

Kramper i overkroppene kan skyldes en rekke årsaker. Først og fremst er dette brudd på blodtilførselen til muskler i hendene, overdreven fysisk anstrengelse, som bidrar til utbruddet av overbelastning og forårsaker mikrotrauma, mangel på kalsium i kroppen og hypotermien i hendene. Gode ​​forebyggende tiltak er håndmassasje for å forbedre blodsirkulasjonen, jevn fordeling av belastningen, og legge til diettmat som er rik på kalsiummælk og melkesyreprodukter. Det er også nyttig å bruke komplekser av vitaminer og mineraler som inneholder kalsium. I den kalde årstiden er det nødvendig å kle seg i henhold til værforholdene, å sette på hansker eller votter om vinteren.

Sterke forstyrrelser, stress kan også forårsake anfall av øvre ekstremiteter, siden de bidrar til en betydelig frigjøring av adrenalin. Det har egenskapen til å begrense blodkarene, og gjør det vanskelig for blod å nå organer som ligger på periferien. I dette tilfellet hjelper teknikken til automatisk forslag, ønsket om å unngå stressende situasjoner.

Innsnevring av blodårer kan skyldes overdreven forbruk av kaffe, så det er åpenbart at koffein også kan føre til anfall og senke konsentrasjonen av kalsium i beinene. Derfor - folk som er tilbøyelige til å spise kaffe bør tenke på å gjøre det moderat.

De som tilbringer mange timer arbeidstid på datamaskinen, bør avbrytes fra tid til annen, slik at hendene ikke er i en posisjon i lang tid. Dette fører til brudd på blodtilførselen til lemmer som, som nevnt ovenfor, er en av årsakene til anfall.

Kramper og følelsesløp i lemmer

Kramper og følelsesløp i lemmerne er smertefulle og ubehagelige, og før de løser problemet med deres forekomst, er det nødvendig å avklare årsakene som forårsaker disse forholdene. For dette er det først og fremst nødvendig å fastslå at kramper er i seg selv. Dette er en ufrivillig muskelkontraksjon, ledsaget av skarp smerte. Avhengig av årsakene til forekomsten, kan den være engangs og periodisk. Utvalget av grunner for sin forekomst kan være ganske bredt. Forekomst av anfall er mulig ikke bare i våkne tilstand, men også i en drøm og i søvnig tilstand, forekommer krampe med forverring av blodsirkulasjonen i hender og føtter forårsaket av feil posisjon i kroppen. Når det gjelder nummenhet i lemmer, forekommer det ofte hos personer i arbeidsalderen. Når følelsesløshet opptrer i høyre eller venstre ben, en følelse av kulde og en reduksjon av følsomheten i huden. Nummenhet er ikke en uavhengig sykdom, den refererer til symptomene på andre sykdommer, særlig sykdommer i ryggraden, nervesystemet og karsystemet.

Kropp av øvre og nedre ekstremiteter: behandling

Det er mange påvist kurer for anfall ved bruk av folkemusikk og tradisjonell medisin. Siden det er ganske problematisk å liste dem alle, kan vi sitere noen av dem.

To teskjeer av den knuste tørrefjærens adonis helles i et glass kokende vann. Normen for forbruk for voksne er en spiseskje tre ganger om dagen, barn under seks år med 5-6 dråper, barn fra seks til tolv år, 15 dråper per mottak, normen for opptak for barn på tolv år er lik normen for voksne.

To teskjeer bjørkeknopper brygges med et glass kokende vann. Resepsjonen er delt inn i to etapper.

Sennepsolje brukes til sliping av trange pasienter.

Karnasjoner tas ved å blande det med sukker, ikke mer enn 620 ml.

Med mange forskjellige typer anfall er det brukt decoksjoner av gåsepoter, og disse buljongene er effektive selv med krampe forårsaket av tetanus. Siden avkokingen har en forsinket virkning, bør den tas i lang tid.

Som en kur mot anfall, er et avkok forberedt på honning og melk, basert på tørket og pulverisert valmueblomstring, effektivt. Du kan gjøre en infusjon av vodka.

Ved behandling av anfall, er honning, tatt i to teskjeer umiddelbart før måltider i en uke, nyttig.

Malurt i mengden 30 gram skal fylles med en halv liter vann eller øl og kokes i fem minutter. Ta bør være tre ganger om dagen for en spiseskje.

Malurt malurt bør knuses og blandes med olivenolje fra Provence, og holder andelen en til fire. Infused decoction i åtte timer og tatt en eller to dråper sukker.

Fire spiseskjeer av kjemisk tørket kamille helles i et glass kokende vann og kokes i ti minutter, deretter blir infusjonen filtrert og tre ganger daglig tas tre ganger om dagen etter et måltid.

Kamilleolje hjelper godt når det gis steder, redusert med en spasme.

Medisinsk behandling, inkludert mynte, spidskommen, fennikel og anis (mint to deler, alle de andre komponentene en etter en) blandes. To teskjeer av samlingen er strømmet med en liter kokende vann og insisterte i en halv time. Infusjonen skal filtreres, hvorpå den kan tas i små søppel hele dagen.

Frisk celandinejuice er blandet med petroleumsjel i forholdet en til to. Bruken av celandine pulver og petroleum gelé i like deler for sliping er tillatt.

Raziraya til konsistensen av vasselen av hodet av hvitløk, olje hvitløk infusjonen er utarbeidet. Den resulterende vasselen helles i krukken med et glass ubehandlet solsikkeolje og insisteres hele dagen på et kaldt sted. Man bør bruke infusjon av en teskje med en teskje ferskpresset sitronsaft i tretti minutter før du spiser. Prosedyren utføres tre ganger i løpet av en til tre måneder, hvoretter en måneds pause følger og alt gjentas igjen.

Forberedelse av hvitløkstinktur er som følger: hvitløk finhakket og en tredjedel fylt med en flaske. Deretter helles den med vodka eller alkohol med to tredjedeler. Etter dette bør tinkturen holdes på et tørt mørkt sted, i tre måneder, risting daglig. Ta bør være fem dråper før måltider, bland dem med en teskje kaldt vann, tre ganger om dagen.

Hvorfor er det kramper?

Å våkne opp midt på natten eller om morgenen fra uutholdelig smerte i beinet på grunn av kramper som grep henne - situasjonen er kjent for mange, ikke av hearsay. Smerte og forvirring, hva skal jeg gjøre for å kvitte seg med de smertefulle opplevelsene, og bør jeg bekymre meg for hva som skjer?

Få svar på alle spørsmålene, du kan finne ut hva slags forekomst av anfall og årsakene som utløser utseendet deres.

Hva er en spasme og hva kan det være?

Kramper er resultatet av en plutselig ukontrollert sammentrekning av muskler, så de forstyrrer ofte en person uventet og forårsaker akutt og alvorlig smerte.

Den eneste trøst for pasientene er en kort varighet av angrepet, vanligvis innen fem minutter. Men selv i den korte tiden folk har tid til å oppleve intense, prikking smerter i muskler herdet, når det blir mørkt i øynene og det er umulig å bevege seg "informasjon" delen av kroppen.

Noen ganger forekommer rødhet eller hevelse i stedet for smertelokalisering, og musklene fortsetter å skade i flere timer eller dager. Smertefull spasmer av en eller flere grupper av muskler kan forstyrre når som helst på dagen, i hvilken som helst stilling i kroppen og i alle aldre.

Musklene som deltar i bevegelsen av leddene er de mest utsatt for spasmer:

Arbeidet til de indre organer kan også lide på grunn av en ufrivillig sammentrekning av de glatte muskler i vaskulærveggen. Oftest er eldre og nyfødte barn, idrettsutøvere og personer som opplever betydelig fysisk stress i lang tid utsatt for anfall.

Muskelsammensetninger er forskjellige. Kramper i bena, preget av langvarig, trekke smerter og forstente muskler, referer til tonisk spasmer. Klonisk kramper eller kramper forekommer i form av anfall, når smertefulle spasmer veksler med perioder med avslapping.

Årsaker til anfall

Det er hundrevis av faktorer som er kjent for medisin som forårsaker at muskler aktivt og ukontrollabelt reduserer selv hos friske mennesker. I utgangspunktet oppstår problemet av grunner som er enkle å identifisere og på tiden for å eliminere. Tilstandsdyktig kan de deles inn i følgende grupper.

Mangel på mineraler og vitaminer

muskler trenger balansert ernæring for normal funksjon: vann, protein, magnesium, kalium, kalsium, jern, vitamin B og D. Disse forbindelser er involvert i de cellulære prosesser i muskelvevet, er ansvarlig for en tilstrekkelig mengde av flytende oksygen og regulere muskelaktivitet.

De bestemmer rask assimilering av kroppen av mikronæringsstoffer som leveres med mat, og sammenhengen mellom samspillet mellom alle systemer av menneskelig vitale aktivitet med sentralnervesystemet. Mangel på de nødvendige næringsstoffene i kroppen fører til smertefull muskeloppblåsthet.

I hvilke tilfeller kan det være en trussel om ubalanse i blodets elektrolytkomposisjon?

 • Kronisk administrasjon av legemidler (diuretika, psykotropisk, prevensjon, tabletter for å redusere kolesterolnivået i blodet og blodtrykket) er utgang fra legemet kalium, kalsium og magnesium, er det ingen fullstendig deres fordøyelse.
 • Under graviditeten blir behovet for kalsium og magnesium doblet. Mangel på disse sporelementene gjør seg spesielt følt om natten, reduserer kramper av kalver og forstyrrer forventende mødre med forferdelige tanker om ukjente sykdommer.
 • Stress - får kroppen til å beskytte seg selv ved aktivt å produsere hormonet kortisol. Den negative rollen til dette tohormonet er at det ikke "gjør venner" med kalsium, hindrer dets absorpsjon i tarmen og hjelper nyrene å fjerne det fra kroppen.
 • Forgiftning, inkludert alkohol, ledsaget av alvorlig oppkast og diaré, fører til dehydrering av muskler og tap av elektrolytter.
 • Overdreven forbruk av kaffe, sterk te, energidrikker og et biologisk supplement for vekst av muskelprotein, fremkaller kalsiummangel på grunn av aktiv utskillelse gjennom urin.
 • Hos eldre fører nedbremsing av metabolske prosesser til en nedgang i indeksene av kalsium og kaliumioner i musklene. De fleste eldre mennesker lider av kramper i bena og føttene om natten, når blodstrømmen er svekket, og antallet muskler som er nødvendige for musklene, samsvarer ikke med normen.

Fysisk anstrengelse og ytre stimuli

Ifølge statistikken forekommer periodiske muskelkramper i 80% av alle som bor på jorden. Skriv inn i dette nummeret er spesielt utsatt for atleter og personer som, på grunn av deres yrkesaktivitet, er tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden på føttene.

Overstrained muskler, tvunget stadig på våre tær, fjerne sin begeistring krampe som vil få våkne opp om natten fra smerter i bena når musklene er avslappet, og er ikke klar til å "angrep".

Intensiv trening i treningsstudioet, trening eller aktiv bevegelse i varmt vær ledsages av økt svette, spesielt hos personer som er overvektige. I dette tilfelle mister kroppen drastisk kaliumsalter og ekstracellulær væske, som kan bli en faktor i utviklingen av kramper.

Muskelpasmer som oppstår under hypotermi, er årsaken til mange ulykker når de svømmer i kaldt vann. Den lave temperaturen i vannet reduserer blodkarene sterkt, og musklene, som ikke får riktig ernæring, reduseres. Som et resultat er det kramper som kan føre til en tragedie.

Beslag som manifestasjon av sykdommen

Hvis man ikke slutter sin oppmerksomhet på de sjeldne genetiske og autoimmune sykdommer (epilepsi, multippel sklerose, Parkinsons sykdom, Alzheimers), årsaker til krampe krampe kan omfatte:

 • problemer med bevegelsesapparatet (Osteochondrose, artritt, lumbar isjias) - patologiske prosesser i ryggraden forstyrre blodtilførselen til musklene;
 • åreknuter - stasis av blod i blodårene gjør det vanskelig å spise muskler, sykdommen er ofte komplisert i svangerskapet;
 • Nevrologiske sykdommer - skadede nervefibre er ikke i stand til å utføre nerveimpulser fra sentralnervesystemet til muskelvev;
 • leversykdom - ubehandlet av et sykehus giftige stoffer akkumuleres i blodet og forårsaker spasmer;
 • endokrinologiske sykdommer - dehydrering, mangel på elektrolytter, forstyrrelser av nervedannelse og dårlig blodsirkulasjon, skaper ubalanse i mekanismen for muskelkontraksjon og avslapping;
 • flate føtter - en deformert fotbue skaper spenning i underbenets muskler og forhindrer normal blodsirkulasjon.

I tillegg kan kramper overvinne med beinskader og muskelskade, en kraftig økning i blodtrykk og kroppstemperatur.

Ved nyfødte er utseendet av anfall på grunn av nervesystemet som ikke dannet til slutten, og de faktorer som påvirker det (infeksjoner, mors sykdommer, rusmiddelforgiftning).

Hva om det er en kramper? Hvordan redusere smerte?

Å gjøre det avslappet opphisset, komprimert i en smertefull klump av muskler, vil hjelpe til med å slappe av og gjenopprette blodmikrocirkulasjon:

 1. Først av alt, stopp bevegelsen som forårsaket spasmen, strekk den spasmed muskelen og strekk den. For å øke effekten av massasje, kan du bruke en oppvarming og bedøvelse salve, aromaterapi lavendel, enebær, rosmarin.
 2. Forbedre og akselerere blodsirkulasjonen i de berørte musklerne, alternerende kald og varm komprimerer, samt en tett bandasje overliggende på stedet for herding.
 3. Hvis du opplever kramper i nedre ekstremiteter, som ofte skjer om natten, bør du stå opp, ta en vertikal posisjon og sterkt trekk tærne "Informasjon" ben eller slå hælene på gulvet.
 4. På samme tid, for å justere blodstrømmen, vil det hjelpe å klemme, klappe og snurre muskler.
 5. Etter å ha stoppet angrepet, anbefales det å ligge stille med hevede ben, for ikke å få det til å komme seg igjen.

Forebygging av tilbakefall av anfall

Når du blir spurt hva du skal gjøre for å forhindre tilbakefall av anfall, bør alle svare, basert på kroppens egenskaper, livsstil og relaterte sykdommer.

Hvis du opplever hyppige og langvarige anfall i deg selv eller barnet ditt, må du gjøre en avtale så snart som mulig med en terapeut eller barnelege. Det er sannsynlig at gjentatte anfall av bein eller andre deler av kroppen skyldes tilstedeværelsen av en sykdom som krever behandling og tar medisiner.

Hvis ufrivillig sammentrekning og muskelspasmer du opplever sjeldent, prøv å utelukke faktorene som provoserer dem.

Dette vil kreve:

 1. Balansere din daglige menyen for å inkludere matvarer rike på kalsium, kalium, magnesium, jern, vitamin B og D: greener, tørket frukt, hele korn, sjømat, melk, fjørfekjøtt. Etter å ha mottatt de nødvendige stoffene for ernæring, musklerne "roe seg" og slutte å våkne om natten.
 1. Eliminere eller begrense forbruket av kaffe, sterk svart te, alkoholholdige drikker, men samtidig overvåke inntaket av tilstrekkelige mengder vann for å sikre at blodets sammensetning inneholder et normalt elektrolyttinnhold.
 2. Overvåk lasten, gradvis styrke musklene og leddbåndene. Før trening, utfør øvelser som varmes opp musklene og fremskynde levering av blod og oksygen til dem.
 3. Gi musklene muligheten til å slappe av og lette spenningen i søvn i behagelig stilling og behagelige temperaturforhold.
 4. Utføre prosedyrer, aktivere blodsirkulasjonen og stoffskiftet: øvelser for føtter, massasje, fysioterapi maskinvare, kontrastdusjer, fotbad med et avkok av urter (mynte, kjerringrokk, vendelrot).

Hvis de ovennevnte tiltakene ikke hjelper å bli kvitt problemet, må du spørre legen din om hjelp. Ikke legg opp med smerte som reduserer kvaliteten på livet ditt, arbeidskapasitet og humør. Ta deg tid og energi for å tilegne deg oppmerksomheten og finn ut hva som hindrer deg i å sove fredelig om natten eller forstyrre arbeidsdagen.

Du kan bli kvitt de ubehagelige øyeblikkene. Gjør og vær sunn!

Årsaker og behandling av ben og armkramper

Mange mennesker er kjent med situasjonen når han reduserer bena eller armene med en spasme. Dette er et ubehagelig fenomen som oppstår på grunn av ukontrollerte muskelsammensetninger. En person opplever smerte, ubehag og frykt. Hvordan løse dette problemet og kvitte seg med anfall? Vi foreslår at du studerer effektive stoffer og folkemidlene for anfall, samt lære hvordan du gir førstehjelp til lemmer.

Først må du etablere årsaken til kremen i lemmer. Dette kan være en avvik i form av helse, kronisk eller nervøs sykdom. I slike tilfeller må du søke kvalifisert medisinsk hjelp. Hvis i kroppen din ikke er slike problemer med helsen, kan det være følgende årsaker til kramper i ben og hender:

 • Underkjøling, for eksempel, mens du svømmer i kaldt vann;
 • Mye koffein eller nikotin i kroppen. Derfor forekommer ofte ufrivillig sammentrekning av muskler hos røykere, så vel som hos folk som ofte drikker sterk kaffe;
 • Hold deg i en ubehagelig stilling i lang tid. Muskelnerven er klemmet i muskelkanalen, og det er derfor en spasm på ben eller hender oppstår;
 • Mangel på mikroelementer og vitaminer E, D, B2, B6 i kroppen;
 • Utilstrekkelig blodtilførsel.

Hva å gjøre med kramper i bena?

Åreknuter, flate føtter, fysiske overbelastninger er de viktigste årsakene til å redusere bena. Hvis du har trang benet, må du gi førstehjelp. Først må du ta en utsatt stilling, strekke ut beinet og trekke sokken mot deg. For det andre, for å fjerne kramper i bena, kan du stå på en kald overflate og være som. Et annet effektivt verktøy er fotmassasje. Vær oppmerksom på at det må gjøres fra fingrene til hælen, hvis krampen er kramper, og deretter massasje fra hæl til kne.

Det er også effektive stoffer for behandling av benkramper. Dette er Calciumox, asparks, magnesol. For å forbedre mikrosirkulasjonen i beinene på beina, ta aspirin. Du vil også bli hjulpet ved oppvarming av salver, for eksempel Finalgon, Fastum gel eller Capsicum.

Behandling av håndkramper.

Hovedårsaken til håndkramper er mangelen på viktige kjemiske elementer. De er nødvendige for overføring av nerveimpulser til muskelfibre. Også årsaken kan være stress eller uregelmessige måltider. I tillegg er dette problemet spesielt relevant med alderen, så i dette tilfellet er det nødvendig å søke lege fra lege.

For å bli kvitt krampe i musklene i hendene, er det nødvendig å ta følgende tiltak. Gjør gymnastikk: For dette, begynn å bevege fingrene dine raskt, vifte hendene dine i luften, og også klemme og løsne knyttneve. Hvis du har kramper i fingre og hender, gjør du selvmassasje. En hånd som ikke er tilbøyelig til å spasme, strekker den andre.

Hvordan effektene av kramper kan være smertefullt. Så vær sikker på å hvile en stund for en stund. Dette er nødvendig for musklene å slappe av og bevege seg bort fra smerte sjokk.

Folk rettsmidler for kramper.

Det er mange nasjonale oppskrifter for å bli kvitt benkramper. Vi vil fortelle deg om de mest effektive av dem:

 • Hver dag, spis 2 skjeer med naturlig honning på tom mage. Ta honning i løpet av uken før du spiser;
 • Hell 4 ss kamilleblomster med et glass kokende vann, la det brygge i 2-3 minutter. Ta 1/3 av glasset før måltider 3 ganger om dagen. Du kan også gni de ømme flekkene med kamilleolje;
 • Hell 1,5 ss lime blomster med et glass kokende vann, la det brygge i 20 minutter. Ta 1 skje tre ganger om dagen;
 • Med kramper i bein eller hender, ta sennepolje og gni dem ømme flekker.

Kramper: hvorfor det reduserer ben, armer og andre muskler, natt og dag, normen og forbindelsen med sykdommer

I utgangspunktet kommer de om natten, i en drøm, selv om de alltid vekker en person, får ham til å skrive seg i smerte. "Korcha" - dette er hvordan gamle mennesker vil kalle et fenomen når det reduserer bein, hender eller andre deler av kroppen. Nå er et slikt ord ikke lenger i bruk, og sammentrekningene av muskelfibre som ikke er avhengige av vilje til en person, har navn (kramper, spasmer) eller uttrykkes ganske enkelt: beinet (armen) har kontraktet.

Beslag ser ofte ut som symptomer på en viss patologi, det vil si at de alltid har en årsak og avhengig av det, er kramper sjeldne hyppige, permanente, påvirker en muskel eller en hel gruppe, oppstår i skjelettmuskler eller foretrekker glatt muskel...

Steinmuskel

Kramper - det er ikke bare den plutselige sammentrekning av gastrocnemius muskelen, noe som kan binde opp en mann bade i en kald dam, eller krampaktig sammentrekning av musklene i hele kroppen karakteristisk for et epileptisk anfall.

Typer av anfall er forskjellige, og de varierer på mange måter:

 • Avhengig av hvilken muskulatur som lider: Glatt eller stripet;
 • Hvorvidt anfall er epileptiske eller har en annen patogenese;
 • Fortsetter fra årsaken;
 • Gitt tiden for muskelbelastning og arten av anfallet angrep.

Vi vil ikke gå inn i detaljene om en så alvorlig sykdom som epilepsi, en beskrivelse som allerede finnes på vår side, men vurder emnet: kramper, som er manifestasjoner av en livsstil eller symptomer på en annen sykdom.

For de som har glemt hva en spasme er, husker du symptomene:

 1. Plutselig frosset i en stilling, hard som en stein, stikker muskelen over overflaten av kroppen;
 2. Ofte er smerten så alvorlig at en person ikke kan undertrykke et rop;
 3. Varighet av kramper er forskjellig: fra ett minutt til en kvart i timen.

Smerte i muskelen er forklart slik: Så snart kontinuerlige kutt begynte i det, som ikke kan stoppes av vilje, stopper muskelvevet å motta oksygen og næringsstoffer i tilstrekkelig mengde, det vil si det opplever sult. I løpet av kort tid med intensivt arbeid frigjør muskelvev en betydelig mengde avfallsprodukter, som i overkant påvirker nerveendingene negativt. Irritasjon av nerveenden under en spasme og det er en følelse av smerte hos en person, til hvem en spasme har redusert beinet, armen, kjever.

Hovedårsakene til abrupte muskelkontraksjoner

Slik oppførsel av det muskulære apparatet har alltid en forklaring, som i mellomtiden ikke alltid er lett å finne (du må gå til en lege, ta tester, gjennomgå en undersøkelse).

Hvis vi kort adresse Hovedårsakene til ufrivillig muskelkontraksjon, de kan karakteriseres som følger:

 • Ovennevnte epilepsi er oftest forbundet med anfall;
 • Alvorlige kramper er karakteristisk for en slik dødelig sykdom som tetanus (opisthotonus);
 • Konvulsive anfall kan danne seg som et resultat av nevrotiske tilstander (hysterisk neurose, psykogen kramper);
 • Ufrivillig muskel sammentrekning observeres når giftstoffer forgiftes av organisk og uorganisk opprinnelse;
 • Føre til dramatiske muskelspenning kan underskudd eller overskudd av visse sporelementer (kalium, natrium, magnesium, kalsium), som følge av utilstrekkelig inntak av dem eller metabolske forstyrrelser, og mangel på vitaminer;
 • Feil i det endokrine systemet.

Selvfølgelig er det ikke lett å liste alle faktorer som kan føre til slike ubehagelige opplevelser. Kramper som et symptom kan ledsage helt ikke-relatert av natur sykdom. Men på grunn av det faktum at leserne er mer interessert i kramper, som reduserer selvfølgelig, spasmer av glatte muskelfibre, forårsaker smerter i kroppen, vil vår ytterligere fortelling være viet til dette problemet (som forårsaker kramper i bena og andre deler av bevegelsesapparatet, symptomer og behandling ). I tillegg er barns anfall særlig bekymringsfull for barn - de kan heller ikke legges uten oppmerksomhet.

Video: Spesialist om årsakene og behandlingen av anfall

Selv å skylde...

De konvulsive sammentrekningene er mer forstyrrende om natten, som stillingen predisposes: soveren ligger på hans side, knærne er litt bøyd, føttene er avslappet og svinget litt nedover - I denne stillingen er gastrocnemius muskelen forkortet og viser en beredskap til spasmodisk. Oftere observeres konvulsive sammentrekninger av muskler i underekstremiteter hos idrettsutøvere, og tvinger bena til å fungere veldig aktivt i løpet av dagen, og hos eldre som lider av blodsirkulasjonsforstyrrelser i ekstremiteterne. Ofte observeres ufrivillig jerking og jerking ved en temperatur hos et ungt barn (vanligvis opp til 6 år).

Årsakene til anfall i bena og hender kan skyldes atferden eller livsstilen til personen:

 1. Profesjonell aktivitet: Det er kjent at folk som har stått hele dagen bak en teller eller et operasjonstabell, bærer laster eller sjekker billetter fra passasjerer, ofte opplever nattlige kramper.
 2. Inviterate røykere Lider av muskelspasmer 5 ganger oftere enn de som ikke tolererer sigaretter. Forresten er alkohol og kaffe blant årsakene til anfall i bena også i forkant.
 3. Tilbrakte en dag eller en rask tur for et par miles - om natten så jeg en spasme i kalvemuskelen. Nattkramper svinger ofte og bare et tungt fysisk arbeid, som en mann på eget initiativ utfører om dagen (gravd opp en grønnsakshage, flyttet møbler). Det er nødvendig å se at bare en gruppe muskler ikke belastes, om mulig arbeid og avslapning bør skifte seg.
 4. Bading i varmt vær i en kul dam, Dessverre kan det ikke bare få mange positive følelser, mange tragiske tilfeller registreres hvert år - sterke kramper trakk en person til bunnen. Forresten, ikke svømming i bassenget utelukker ikke forekomsten av en plutselig muskel spasm, svømmere, sikkert, vet om det. Feilen som kramper benet, gjør det umulig å bevege seg i vannet, er temperaturforskjell: det oppvarmede muskelapparatet, som rammer uventede forhold - reduseres.
 5. Kramper kramper ben og armer på dehydrering (Svette og mangel på væske), så i varmt vær, er det nødvendig vannet i seg selv for å sikre full, spesielt gjelder dette for folk som er aktivt involvert i idrett, som arbeider i felten og fans til å utforske de varme tropiske breddegrader.
 6. Psykoterapeutisk stress, stressende forhold er i stand til å minne seg selv i en drøm, når det ser ut til at pasienten roet seg ned. Dette stresshormonet kortisol "prøvde" - dets overskytende mengde i kroppen førte til omfordeling av kalsium, som er nødvendig for normal aktivitet av muskulaturapparatet.
 7. Spasmer av fotens muskelfibre kan være en konsekvens av de tilgjengelige flatbenene i kombinasjon med en overdreven belastning på ankelleddet, samt resultatet av å ha tette, ubehagelige sko.
 8. Kramper i en drøm og ikke bare med ukontrollert bruk av medisiner (F.eks visse grupper av diuretika, statiner, antibiotika, etc. medikamenter eller omfordele sender ut mikroelementer i kroppen), slik at separate medisin-behandling krever obligatorisk kontroll biokjemisk sammensetning av blodet.

Friske mennesker trenger ikke laste seg overdreven aktivitet, unngå stress og ekstreme situasjoner plutselig merker at anfallene startet i musklene i leggen, foten, finger... Nei, nei, ja, og vil bringe natten uten noen åpenbar grunn krampe, og etterlater en smertefull følelse i morgen. Først av alt bør man tenke om det er nok magnesium og andre mikroelementer i kroppen og selvfølgelig å revidere dietten: kanskje sult eller utilstrekkelig inntak av andre årsaker til kalsium, magnesium, natrium og vitaminer, som sikrer normal drift av muskelfibre, førte til dette? Hypomagnesemi manifesteres ofte av kramper og smerter i muskler i nakke, rygg, lemmer, prikker i fingertuppene. Mangelen på vitaminer A, B, D, E påvirker muskelets kontraktile evne, noe som bør tas i betraktning når det er kramper i bena.

Rask hjelp og enkel behandling

Spesiell behandling av denne typen muskelkontraksjon er lite sannsynlig å kreve, men smerten vil ikke tillate lenge å lide, så du kan anbefale flere måter å håndtere en slik overraskelse:

 • Prøv å massere den "frosne" muskelen eller slå den;
 • Du kan eliminere spasme, stikke et anstrengt sted med en nål;
 • Hvis kjeve muskelen og / eller muskelfibre av foten er forkortet, sett deg ned, nå ut til de store tærne og dra dem mot deg;
 • Fjern kalvemuskelen spenningen kan være som følger: vertikal stilling, beina berører på knærne, den syke lemmen hviler på hælen, hendene prøver å nå tærne;
 • Hvis spasmen reduserer musklene på lårets forside, ta en vertikal stilling, bøy kneet til det syke benet, ta hånden med foten og trekk den mot baken.

De gjenværende aktivitetene som skal forebygge spasmer under søvn eller på dagtid, bør primært omfatte:

 1. Beriket med mikroelementer og vitaminer kosthold (som ikke er nok - vil vise blodets biokjemi);
 2. Eliminering av skadelig avhengighet (alkohol, røyking, sterk kaffe og andre tonic drinker);
 3. Tilstrekkelig væskeinntak;
 4. Fysisk trening, som forbedrer blodsirkulasjonen og slapper av skjelettmuskler;
 5. For å forhindre nattkramper, er det godt å ta som regel: en varm dusj eller et bad med aromatiske oljer som slapper av musklene.

Hvis disse tiltakene virker små, kan du kjøpe et spesielt vitaminkompleks med mikronæringsstoffer i apoteket (nødvendigvis inkludert magnesium), og ta. Det bør tas i betraktning at selv i fravær av magnesiummangel i en pasient, preparater inneholdende Mg, ikke forhindre, av den enkle grunn at, passerer mellom nervefibre aktiv kjemisk element reduserer neuromuskulær eksitabilitet. I et ord, bruk magnesiumpreparater - du vil ikke miste.

Beslag er et symptom på en sykdom

Reduserer armer, ben og andre deler av kroppen ofte på grunn av en slags sykdom. Spesielt nattkramper er karakteristisk for mennesker som har akkumulert en rekke kroniske patologi for livet, hvorfor eldre ufrivillig muskelspenninger oppstår i større grad. Spasmodiske sammentrekninger av bestemte muskler eller en hel gruppe kan være en konsekvens av mange patologiske forhold:

 • Dag og natt kramper som forekommer i ulike deler av kroppens muskulatur, følger ofte med leverskade (hepatitt, cirrhosis);
 • Sammen med andre symptomer (feber, dehydrering, forgiftning), reduseres kramper over hele kroppen på alvorlig forgiftning;
 • Årsaken til anfall i beina kan være diabetes mellitus (diabetisk angiopati);
 • Rister bena om natten med folk med åreknuter av nedre ekstremiteter;
 • Alvorlige kramper oppdages når tromboflebitt;
 • Den lumbosakrale formen av ALS (amyotrofisk lateral sklerose) I begynnelsen av dens utvikling viser svakhet i underekstremitetene muskler og forekomst av anfall i dem, mens den cervical-thorax variant av sykdom i motoriske neuroner reduserer hender, muskelatrofi sett av fingre;
 • Til spasmodiske muskelfibre kan redusere nivået av hemoglobin (anemi), som ikke i tilstrekkelig grad kan gi vev med oksygen;
 • I tidlig postoperativ periode forekomsten av konvulsiv angrep skyldes også lav konsentrasjon av oksygen i vevet;
 • Kramper i bena er også karakteristiske for slike sykdommer i karene i underbenene, som aterosklerose og utslettendarteriit;
 • Kramper og spasmer oppstår når hormonbalansen forstyrres (økt produksjon av skjoldbruskhormoner);
 • Årsaken til anfall i beina kan være kronisk hjertesvikt (stagnasjon av blod, mangel på ernæring av muskelapparatet i underdelene).
 • Ufrivillige tuller (tics) er karakteristiske for noen (heldigvis sjeldne) genetiske anomalier (mutasjon av gener som kontrollerer syntesen av noen kontraktile proteiner).

I lys av at kramper er bare ett av symptomene på disse, noen ganger ganske alvorlige patologiske forhold, vil behandlingen bli redusert til korreksjon av den underliggende sykdommen.

Når muskelspasmer gjelder selvsagt antikonvulsiva, f.eks derivater av valproinsyre (Depakinum, Konvuleks) og dibenzazepinderivat (Finlepsinum), barbiturater (fenobarbital) benzadiazepiny (phenazepam), men de er ikke fritt selges i apotek, er deres formål å være jordet, og dette er allerede tilfelle av den behandlende legen. I kramper hjelper magnesiumsulfat, men det bør gis intramuskulært eller intravenøst, er det også anbefalt å ikke jobbe. Men preparater inneholdende magnesium og andre sporelementer (Ortokaltsy + magnesium) og vitamin komplekser (Ortho Taurin Ergo), kan være meget nyttig i slike tilfeller.

Kramper i barnet: ved temperatur og andre grunner

Kramper hos barn forekommer ofte sammenlignet med voksne. Det umodne nervesystemet til et ungt barn kan på samme måte reagere på noen stimuli, som hovedsakelig er akutte og kroniske sykdommer:

 1. Infeksjoner som påvirker nervesystemet;
 2. Skader på forskjellige steder, men spesielt - craniocerebral;
 3. Økning i intrakranielt trykk (dropsy, hydrocephalus);
 4. Cystiske formasjoner og hjernetumorer som klemmer væsker og blodkar;
 5. Ulike genetiske patologier;
 6. Endokrine lidelser;
 7. Elektrolytskifte (mangel på kalium, natriummangel eller overskudd, etc.);
 8. forgiftning;
 9. Feberforhold
 10. Hysteriske angrep for å få ønsket resultat på noen måte (selv ved å rulle på gulvet);
 11. Konvulsiv variant av synkope
 12. I separate grupper epileptiske anfall, installert epilepsi, men en liten brøkdel av den generelle befolkning (mindre enn 1%).

I mellomtiden, til tross for mangfoldet av faktorer som induserer økt kramper, har de i de fleste tilfeller et felles grunnlag: cerebral perfusjon, og som et resultat - hans sult, acidose og andre metabolske forstyrrelser i sentralnervesystemet. Under kramper hos barn, er deres generelle karakter i utgangspunktet underforstått, selv om muskelkramper som forekommer i kaldt vann under aktiv sport eller annen øvelse, ikke er utelukket. Selvfølgelig forekommer denne type muskelkontraksjon oftere i skolebarn, det er, i eldre alder.

Febrile krampe hos barn ved en temperatur

Det største antall av konvulsive tilstander skjer mot en bakgrunn av høy temperatur i barnet (feberkramper ta, i henhold til forskjellige forfattere fra 25 til 85% av alle tilfeller), og, ikke nødvendigvis for å termometeret steg til 39 - 40 grader. Noen barn kan ikke tolerere en temperatur på 38 ° C og litt over. Febrile kramper kan manifestere seg på forskjellige måter:

 • Kortsiktig lysstrømning av lemmer, rulling av øynene;
 • Avslapping i hele kroppen, likegyldighet i kort tid, ufrivillig avføring og urinering;
 • Spenningen i hele muskelsystemet: hendene blir brakt til brystet, beina er strukket, hodet kastes tilbake, øynene rulles opp, ryser kroppen.

Feberkramper vanligvis vare i et par minutter, men hvis du passerer en fjerdedel av en time, ingenting har endret seg, er det nødvendig å ringe "103".

Generelt krever krampe ved barnets temperatur ikke spesiell behandling, Foreldrene til disse barna, som er overveldet for første gang, prøver ikke å la termometerets kolonne passere et kritisk merke. Som regel, ved 6 års alder, blir alt normalisert og temperaturen øker til subfebrile verdier forårsaker ikke lenger en slik reaksjon av kroppen.

Video: Dr. Komarovsky på kramper hos barn og deres fjerning

Årsaken - graviditet

Graviditet - ikke er en sykdom, men det kan heller ikke bli ignorert, fordi i kroppen av en gravid kvinne prosesser som har som oppgave å gi fosteret med alle nødvendige, fører til metabolske forstyrrelser, endre hormoner, hemmer blodsirkulasjonen i bekken fartøy og nedre ekstremiteter, og derved bidra til det faktum at musklene periodisk kramper. Dermed er årsaken til krampeanfall under graviditeten:

 1. Mangel på vitaminer og sporstoffer;
 2. Utvikling av anemi;
 3. Økning i konsentrasjonen av glukose i blodet (svangerskapssykdom);
 4. Åreknuter i underekstremiteter og venøs trening;
 5. Manglende overholdelse av kosthold, arbeid og hvile, for gravide kvinner;
 6. Begrensning av fysisk aktivitet (omsorg for bevaring av graviditet - tvunget på anbefaling av leger eller organisert på eget initiativ).

Det ville være bedre hvis en lege foreskriver behandling for slik ulykke hos gravide kvinner. Han samler nøye anamnese, foreta en biokjemisk blodanalyse, sjekke blodsirkulasjonen i skipene, for å vurdere den generelle tilstanden til kroppen og fortelle i hvilken retning de skal gå: det vil være nok til å balansere dietten, mette den med de manglende mikronæringsstoffer, eller må behandles på sykehus.

Muskelpasmer og kramper - er det en forskjell?

Kramper er ofte tilbøyelige til å kalle ufrivillig sammentrekning av skjelettmuskler. I samme kategori av mennesker inkluderer beslag stivhet og smerte som oppstår, for eksempel i gastrocnemius muskelen i søvne, i kaldt vann eller etter intens muskelarbeid, for å forklare deres tilstand, pasienter bruke vanlig, og derfor forståelig i alle sirkler terminologi "trangt hånd spasmen kom i beinet, sterke kramper av fingrene begynte... ". Greit, men laget møtte ingen menneskelig sammentrekning av glatt muskulatur i vaskulære vegger, tarmer, bronkiene og andre organer - også kramper, som er kalt spasmer.

Også hodepine og kramper av slike (spasmer) og andre (spenning av striated muskler) slekt er nært beslektet. Til angrep av cephalgia resultat:

spenning hodepine på grunn av muskelspasmer

Spasmer av cerebral fartøy, som ikke er noe mer enn en sammentrekning av glatte muskelfibrene i vaskulærveggen;

 • Spasm i spiserøret, forårsaker spenning og skarp smerte i bryst, nakke, ører og i hele hodet, men ekstremt ubehagelige opplevelser fortsetter i relativt kort tid;
 • Halsspenning ved en sving på pasientene, som lider av en osteokondrose hos den aktuelle avdelingen i ryggraden.
 • I tillegg diverse andre (kalde, stress, sykdommer i hjernen og indre organer) faktorer kan forårsake hodepine og beslag på samme tid, slik at folk ofte ikke har tid til å forstå spasmer forårsaket sykdom eller hodepine i begynnelsen, og da sammen med andre symptomer.

  På denne måten:

  1. Beslag kan påvirke glatt muskulatur, forårsake smerte og funksjonsforstyrrelser av visceral: ligger til grunn av bronkokonstriksjon sykdommer slik som bronkial astma, gir koronar vasospasme angina, oppstår kolikk brå spenning fra tarmveggen, og hodepine er et resultat av cerebral vaskulære spasmer;
  2. Beslag oppstår på grunn av en plutselig sammentrekning av skjelettmuskler (det reduserer hånd, ben, fingre, etc.). Slike motoriske sammentrekninger lider oftest av organismens motoriske evne.

  anfall: tonisk (topp) og klonisk (bunn)

  Gitt beslagets art og varigheten av muskel sammentrekning i tide kramper er delt inn i:

  • tonic musklene forblir anspente i lang tid;
  • kloniske - Fasene av spenning og avslapping erstatter hverandre, og får muskelen til å utføre karakteristiske tregninger (tremor);
  • Tonic-kloniske.

  Torso kutt, som dekker alle kroppens muskler (samtidig reduserer ben, hender, fingre), folk ringer ofte kramper.

  Overalt, når som helst

  Det er klart at muskelspasmer kan oppstå hvor som helst på kroppen, der det er de muskelfibrene, men hvis de leggkramper gang i mitt liv opplevde hver person, noen bare oppstå på grunn av visse, vanligvis ubehagelige omstendigheter. I mellomtiden, forholdet mellom folk på signaler sendt av individuell organisme gjennom vev, unikt:

  • Relativt sjeldne lockjaw - kramper i tygge muskler, begynnelsen av som gir irritasjon av trigeminal nerve i epilepsi, stivkrampe, meningitt, tumorer, selvfølgelig, referert til den dårlige symptomer;
  • nictitating krampe, når kutt Orbicularis oculi muskel som et resultat av tap av organet av syn, nasal eller på grunn av tannsykdom, er angitt som et symptom på disse sykdommene, men en nervøs tic (rykninger øyelokk), og opptrer av og til i følsomme mennesker oppfatter som forbigående uskadelig fenomen;
  • Ikke ofte forbundet med patologi og andre nerve tics, hikke, ufrivillig jerking av musklene i nakken, armene, ryggen, og dette er også muskelspasmer, som vanligvis ikke ledsages av smerte og oftest på grunn av mangel på magnesium i kroppen.

  Det skal bemerkes at kortsiktig kramper, som ikke gir så mye lidelse, også er en variant av den beskrevne patologien. De flyter ganske enkelt lettere, og folk legger ofte ikke stor vekt på dem, og forgjeves - de kan være et signal om at noe er galt i kroppen.

  Les Mer Om Fartøyene