Konsentrasjon av cerebral fartøy

Mange opplever hyppige, noen ganger uutholdelige hodepine ledsaget av svimmelhet. Noen noterer seg forringelsen av minnet, når det er umulig å huske hvor et objekt er plassert. Pasienten mener at han bare ble overskrevet på jobb eller han hadde sklerose.

Men denne tilstanden forårsaker ofte en innsnevring av hjerneskarene, som kalles aterosklerose.

Mekanisme for sykdom forekomst

Innsnevringen av fartøyene vises på grunn av innskudd av kolesterolplakk på veggene i arteriene, som metter hjernen med blod. Mellom veggene på fartøyene faller lumen og som et resultat avtar fartøyets gjennomstrømning.

Hjernen begynner å motta mye mindre blod, det blir mye verre å forsyne det med oksygen og andre næringsstoffer som er nødvendige for hjernens arbeid. Denne tilstanden fører til nedsatt hukommelse, hodepine.

Formasjon av en plakett i et fartøy

Dannelsen av aterosklerotiske plakk forekommer oftest med patologiske forhold i karene i hjernen og livmorhalsområdet. Veggene i arteriene blir mindre elastiske, fordi blodet er forhøyet kolesterol, de virker sprekker, og det er i disse sprekker at små flekker-plaques danner.

Plaques som en magnet tiltrekker seg selv blodplater, og de bidrar til blodets koagulerbarhet. Samtidig begynner de å vokse intensivt, danne en trombose, og gapet mellom veggene blir mindre og mindre. Noen ganger kan en blodpropp helt lukke trombosen, noe som er veldig alvorlig.

Derfor, hvis pasienten diagnostiseres med en innsnevring av hjerneskipene, må nivået av kolesterol i blodet måles oftere for å hindre sykdomsprogresjonen.

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken til vasokonstriksjon, som nevnt ovenfor, er en økning i blodkolesterolnivået, men det er ikke alene, utseendet av aterosklerose påvirkes også av slike faktorer:

 • stor mental stress, stress, overarbeid. Mange har en tendens til å gjøre en vellykket karriere, men et sterkt nervøst overarbeid og konstant mentalt arbeid fører til utseendet på en innsnevring av fartøyene. Alt dette fører til stress og nervøs utmattelse;
 • mangel på frisk luft. Mange mennesker tilbringer mesteparten av dagen i tunge kontorer og biler. Den moderne mannen har bare ikke tid til å tildele tid for en normal rolig spasertur i frisk luft, og det er veldig trist, fordi hjernen opplever oksygen sult, en person har økt press, og resultatet er det samme - aterosklerose;
 • feil kosthold. Overdreven forbruk av for skarp, fet og høyt kalori mat og en kronisk mangel på fiskeprodukter, friske frukter og grønnsaker i kostholdet fører til en rask opphopning av kolesterol og overskuddet blir raskt deponert på indre vegger av karene.

Forløpet av sykdommen, dets symptomer og stadier

Innsnevring av hjernens fartøy er både akutt og kronisk. Den akutte form er den mest alvorlige og fører til hjerneinfarkt eller blødning. Slike kriseforhold fører noen ganger til en plutselig død av pasienten.

Under sykdommens kroniske løpet utvikles symptomene sakte, og denne form for vasokonstriksjon har tre trinn:

1-trinns. Det er det enkleste, vanligvis er det ingen symptomer. Det er en liten nedgang i arbeidskapasiteten, som raskt passerer og pasienten mener at han bare er sliten eller underlevert. Det er klart at ingen tenker på å gå til legen;

2-trinns. Her kan de enkelte organers normale funksjoner allerede krenkes. For eksempel, hvis et muskelskjelettsystem er ødelagt, endres en persons gang, merker han ikke hvordan han shuffles føttene når han går, eller blir bare syk mens han går. Fra tid til annen blir beina nummen og til slutt blir pasienten irritert. Stemningen til en person endres hele tiden, og på grunn av dette oppstår uenigheter med slektninger og bekjente.

Det er hodepine, noen ganger veldig sterk, en person føler en støy i ørene, det er konstant utmattelse og en reduksjon i effektiviteten. Slike tegn på sykdommen kan gå bort om dagen eller litt mer, men dette er allerede en ganske alvorlig grunn til å gå til klinikken;

3 - en scene. På dette stadiet blir symptomene på vasokonstriksjon enda mer uttalt, hjernens arbeid begynner å bli alvorlig forstyrret. En person kan ikke koordinere bevegelsene sine, så han beveger seg veldig sakte. Pasienten kan gå som om å røre for å finne veien. Med videre utvikling av sykdommen slutter de lokomotoriske kontrollsentrene å utføre sine funksjoner helt, og pasienten kan ikke bare gå, men også stå på føttene. Ofte er tale brutt, visjon er tapt.

Faren for innsnevring av fartøyene består i selvbehandling og sen søknad om medisinsk hjelp. Pasienten tar ikke hensyn til tegn på en progressiv sykdom, og behandlingen begynner veldig sent, noe som kan føre til et slag eller preinfarkt.

medisinering

Innsnevring av hjernens kar er behandlet av nevropatologer, kardiologer og terapeuter. Det kan være nødvendig å konsultere andre spesialister. Behandlingen består i lang mottak av de utnevnte eller nominerte medisinene, noen ganger må pasienten akseptere dem alle de gjenværende livene.

Hver pasient behandles individuelt etter alder, pasientens tilstand, resultatene av testene og kan være som følger:

 • Administrasjon av statin-legemidler. Dette er Lovostatin, Mefakor eller Mevakos. Disse stoffene påvirker hjernen positivt.
 • utnevnelsen av fibrater. Det kan være slike stoffer som Clofibrate, Atromidin, Zokor, Simvastatin;
 • tar medisiner som utvider de smalte karene. Dette er Euphyllinum, Papaverin. Cerebrolysin kan også bli foreskrevet;
 • administrasjon av antioksidanter. Legen foreskriver vitamin C, E og A, mikroelementer og vanlige vitaminkomplekser.

Populær iodoterapiya, for uttak av en pasient fra depresjon, kan foreskrive et antidepressivt amitriptylin. Hvis innsnevringen av fartøyene oppstod mot bakgrunnen av diabetes eller hypertensjon, er pasienten foreskrevet medikamenter som vil bidra til å eliminere symptomene på disse sykdommene.

Radikale behandlingsmetoder

Hvis behandling med medisiner ikke har en positiv effekt eller sykdommen blir for forsømt - behandles behandlingen ved hjelp av kirurgiske metoder:

 • endarterectomy. Under denne operasjonen blir en kolesterolplakk fjernet fra det dissekerte problembeholder. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, og fartøyets vegg rekonstrueres ved suturering. Ofte forlater pasienten sykehuset et par dager etter operasjonen;
 • angioplastikk. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i arterien, på grunn av hvilket problemområdet utvides, blir plakkene presset, og blodtilførselen til hjernen blir restaurert;
 • carotid bypass. Under denne operasjonen er en ramme av en liten, tynn tråd festet mellom fartøyets vegg og plakett.

Hvis blodtilførselen til blodårene ikke kommer tilbake i tide, kan vaskulær demens oppstå.

Våre fartøy

Behandling og forebygging av vaskulære sykdommer

Konstruksjon av cerebral fartøy: hovedårsakene og karakteristiske symptomer, korrekt behandling

Innsnevring av cerebrale kar - patologisk alvorlig lidelse som er helt avhengig av egenskapene til organismen og krever en individuell tilnærming til analyse av årsakene og symptomer i den hensikt å adekvat behandling.

Mekanismer av patologi

Et stoff uten hvilket kroppens fulle funksjon er umulig, er kolesterol. Det er involvert i metabolisme og i byggingen av nye vev, er en kilde til antioksidanter. Kolesterol produserer en lever, og en viktig del av stoffet kommer fra mat. Det er delt inn i lipoproteiner med lav og høy tetthet.

Teksturen av high density lipoprotein ligner voks - er klebrig og viskøs substans som avsettes på innsiden av veggene fartøy. Kalsiummolekyler blir gradvis trukket til stoffet, på grunn av egenskapene som den dannede plakk stivner.

Hver dag med inntak av lipoproteiner på kolesterolplakk, bosetter nye lag, øker det i størrelse. Fartøyets lumen minker, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen, tynning av veggene, tap av elastisitet og mobilitet.

Nedgangen i elasticiteten til arteriene fører til utseendet av mikrosekker, og komplikasjonen av blodstrømmen til akkumulering av blodkomponenter i dem. På denne måten skjules en blodpropp som, bortsett fra å forverre utviklingsforstyrrelsen, skjuler en ekstra fare. Hvis en trombus brister og kommer inn i den generelle sirkulasjonen, kan det tette noen fartøy.

Årsaker til sykdommen

Innsnevring av blodårene i hjernen forekommer oftest hos eldre mennesker, noe som bidrar til å redusere elastisiteten i arteriene og dårlig sirkulasjon. I risikosonen er det også unge mennesker, hvor deres livsstil er ledsaget av overarbeid, overdreven fysisk anstrengelse og psyko-emosjonell stress. Sykdommen har tre årsaker.

aterosklerose

Dette er den primære årsaken til patologi. Sykdommen kjennetegnes ved dannelsen av store mengder kolesterolplakk. Aterosklerose påvirker store arterier, blod som forsyner hodet kan - den indre karoten og vertebral.

Hovedårsakene til atherosklerose:

 • ukontrollert forbruk av høy tetthetskolesterol;
 • arvelig predisposition;
 • mangel på mosjon,
 • vektig;
 • overdreven bruk av alkohol og tobakk
 • fraværet av vegetabilske fibre og sjømat i kosten.

Det er en feil å tro at aterosklerose er en aldersrelatert sykdom. I en viss risikosone er det også barn. De første symptomene i et barn kan opptre i 10 år, og i alderen 13-15 begynner kolesterolplakkene å danne seg. Hovedårsakene til dette er lav mobilitet, underernæring og samtidige sykdommer.

hypertensjon

Innsnevringen av karene i hjernen har en annen grunn, mindre vanlig, men like farlig. Hypertensjon er preget av konstante hopp i blodtrykket, noe som uunngåelig fører til tap av elastisitet og tynning av veggene på karene. Dette skaper et gunstig miljø for dannelsen av trombi og lipidplakk.

Cervikal osteokondrose

Nakkeområdet er mettet med blodkar som leverer hjernen. Med utvikling av osteokondrose i nakken, er det en deformasjon av mellomvertebruskene som klemmer disse arteriene. For det første skjer innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som uunngåelig bryter blodsirkulasjonen i hjernebarken og fører til tap av funksjonaliteten til arteriene.

En patologisk lidelse kan forekomme av en av grunnene. I sjeldne tilfeller er det en kompleks utvikling av tre sykdommer på en gang. Et slikt klinisk bilde er preget av alvorlige komplikasjoner som fører til uførhet og har et dødelig utfall. Derfor må hver sykdom behandles separat, ved de første tegnene som indikerer utviklingen av uorden.

Fasen av sykdommen og de karakteristiske symptomene

Det er to former for sykdommen:

 • Akutt. Det er en skarp innsnevring av fartøyene, som er årsaken til strekningen. Generelt fører den kroniske formen til sykdommen til en forverring. I dette tilfellet er nødhjelp nødvendig, uten som det er et dødelig utfall som er mulig.
 • Kronisk. Den er preget av langsiktig sykdomssykdom, til symptomene som pasienten tilpasser seg og ikke opplever noen spesiell ubehag. Dette fører til at pasienten kun søker medisinsk behandling i siste stadium, når manifestasjonene av sykdommen signifikant reduserer livskvaliteten.

Den første fasen

Sykdommen begynner med mindre lidelser, hvor symptomene i mange tilfeller oppfattes som tretthet, effekten av magnetiske stormer eller dårlig vær. Over tid tilpasser kroppen seg til alle patologiske manifestasjoner og slutter å reagere tilstrekkelig.

I løpet av denne perioden reduseres kortsiktig hukommelse, følelsesmessig stabilitet går tapt, og det oppstår periodisk hodepine. Hvis du ikke behandler den resulterende lidelsen, går sykdommen gradvis inn i neste trinn.

Den andre fasen

Dette stadiet er preget av en betydelig forverring av den generelle tilstanden og mer alvorlige symptomer. Nå er pasienten ledsaget av en konstant migrene, skarpe endringer i humør, som forvandles til en depressiv tilstand. Fravær av full blodforsyning fremkaller et brudd i vestibulært apparat, noe som fører til en forstyrrelse i koordinasjon, hvis hovedsymptom er en usikker og blandet gang.

Det er et brudd i urinsystemet, som manifesterer seg som en falsk trang til å urinere. Alt dette fører til en betydelig reduksjon i effektiviteten, og ustabiliteten til den emosjonelle bakgrunnen for konfliktsituasjoner med andre.

Den tredje fasen

I denne perioden er det en alvorlig forstyrrelse i pasientens samordning, han mister stadig sin balanse og kan ikke uten en medfølgende person. I sjeldne tilfeller er muskel-skjelettsystemet helt opphørt. Brutt funksjonene i bekkenorganene, urinering helt ute av kontroll. Pasienten glemmer alltid alt, sier usammenhengende med en betydelig forvrengning av ord, som vurderes som et tegn på demens.

I mange tilfeller er den siste fasen av sykdommen ikke lenger egnet til behandling, mange brudd i hjernens strukturer blir irreversible.

Foreldre til et barn som har hatt vaskulitt, fødselsskader eller har medfødt sykdom i sirkulasjonssystemet, hjerte og nyresykdom, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom. De vanligste symptomene i barndommen er kvalme, svimmelhet og hodepine. Gå til lege og behandle vaskulær sykdom umiddelbart, ellers kan de dødelige konsekvensene av barnets mentale og fysiske utvikling oppstå.

diagnostikk

For å diagnostisere sykdommen i visse tilfeller er det nok eksterne symptomer og anamnese-analyse basert på pasientens spørsmål. For den mest nøyaktige diagnosen utpekes en omfattende undersøkelse som gjør at du kan identifisere det berørte området, identifisere årsaken og foreskrive riktig behandling.

Det diagnostiske komplekset inkluderer:

 • Analyse av reflekser, vurdering av mental aktivitet, verifisering av vestibulær apparat. I tillegg gjennomføres en samtale med pasientene til pasienten, som gir en fullstendig vurdering av pasientens oppførsel i hverdagen.
 • Doppler. Ultralydundersøkelsesmetoden ved hjelp av et spesielt apparat, som et resultat av hvilken man kan se et volumetrisk bilde av skipets arrangement fra hvilken som helst vinkel. Dette gjør at du nøyaktig kan bestemme plasseringen av blodpropp og kolesterolplakk, vurdere blodkarens patenter og bestemme hastigheten på blodstrømmen.
 • Computer angiografi. Med denne metoden kan du se detaljerte bilder av alle lag i hjernen. Dette gjør det mulig for deg å undersøke alle arteriene som leverer blod til hjernen mer fullstendig.

Hvis det oppstår brudd i andre organer som provoserer den underliggende sykdommen, er det en ekstra undersøkelse foreskrevet. Dette er en blodprøve, ultralyd, EKG.

Behandling av sykdommen

Etter diagnosen av innsnevring av hjernens kar, utsettes behandling med hensyn til årsaken til patologien. Ordningen med komplisert terapi er bestemt av leger: terapeuten, kardiologen, nevropatologen og helt avhengig av det individuelle kliniske bildet.

medikamentterapi

Hovedbehandlingen er å eliminere den primære årsaken - dannelsen av kolesterolplakk, senking av blodtrykket, eliminering av osteokondrose i nakken.

 • Statiner. Preparater fra denne gruppen reduserer produksjonen av kolesterol i leveren og ødelegger lipidplakkene. Legemidler brukes: Mefakor, Mevakos, Aktalipid, Vasilip i form av tabletter.
 • Fibrater. Karakterisert ved spaltningen av høyt tetthetskolesterol og en reduksjon i formasjonsnivået. De mest populære stoffene, som er tilgjengelige i form av tabletter: Atromid og Clofibrate. Kontraindisert i et kompleks med statiner, til tross for at tilsvarende farmakodynamikk er utnevnt avhengig av årsaken til lidelsen.
 • Vasodilatormedikamenter. Reduser tonen i veggene i blodårene, noe som øker deres klaring og bidrar til normalisering av blodstrømmen. De mest testede stoffene er Papaverin og Euphyllin. Pasienter med høyt blodtrykk er tildelt Nifedipin.

Hvis patologien er forårsaket av høyt blodtrykk, er hovedbehandlingen ledsaget av et sett med terapeutiske tiltak for å regulere blodtrykket. Når osteokondrose i nakken for smertelindring, brukes smertestillende midler: Baralgin, Ketorol og Analgin i tabletter, kondroprotektorer og antiinflammatoriske legemidler. Kompletterapi med en punktmassasje i nakken.

Parallelt med hovedbehandlingen utføres symptomatisk og restorativ terapi, som inkluderer:

 • smertelindring som følger med migrene, brukes smertestillende midler i form av tabletter: Triptan, Acetaminophen, Capeferot;
 • tar antidepressiva og beroligende midler for å lindre økt nervøsitet og irritabilitet;
 • administrasjon av jodholdige produkter;
 • mottak av vitamin- og mineralkomplekser;
 • øker nivået av lecitin i blodet ved hjelp av komplekse stoffer;
 • Et fullt kurs av vitaminer A, C, E i form av injeksjoner eller tabletter.

Det generelle løpet av behandlingen av sykdommen varer opptil 45 dager. Kompleks terapi innebærer en viss diett og avvisning av dårlige vaner, regulering av fysisk aktivitet til det optimale nivået.

Kirurgisk behandling

Operativ intervensjon brukes i fravær av den nødvendige terapeutiske effekten etter farmakoterapi eller i alvorlige tilfeller når et patologisk overgrep truer pasientens liv.

Avhengig av årsaken til sykdommen, kan operasjonen være av to typer:

 • Carotid endarterektomi. Den brukes til åreforkalkning. En enkel og rask drift. Under denne operasjonen blir fartøyet dissekert og lipidplakken fjernet fra innsiden.
 • Angioplastikk. Denne typen operasjon brukes til hypertensjon og osteokondrose i nakken. Under det kirurgiske inngrep settes et kateter inn i karet. Når det er absolutt nødvendig, blir lumen festet av en ramme (stent) bestående av tynne metallfilamenter.

Begge typer kirurgiske operasjoner er preget av korte rehabiliteringstider, ekstremt sjeldne komplikasjoner og utføres under lokalbedøvelse. Nesten i alle tilfeller gi et resultat nær 100%. I svært vanskelige tilfeller er gjentatt innsnevring av lumen i blodkarene mulig om seks måneder. Overtredelse elimineres med lignende metoder.

Folkemidlene

Før du bruker folkemidlet, er det nødvendig å konsultere legen ansvarlig for å bestemme daglig dose og behandlingsforløp i fellesskap.

I folketerapi, som i tradisjonell terapi, er behandling rettet mot å fjerne overflødig kolesterol, gjenopprette blodsirkulasjonen og normalisere blodtrykket. En god terapeutisk effekt er forskjellig:

 • Hvitløk. Forberedelse av tinktur, for dette blir den knuste hvitløk (50 g) hellet med alkohol (250 ml). Det er insistert på 3 dager på et varmt sted. Ta 10 dråper, oppløs i en liten mengde varmt vann 3 ganger om dagen.
 • Frukt rose hofter. Det ødelagte råmaterialet er fylt med 2/3 liter glass og fylt med alkohol. Insister minst 14 dager i et mørkt sted, med jevne mellomrom risting. Ta 20 dråper om dagen på et stykke sukker.
 • Pine skudd. Den bakte ingrediensen (1 ss.) Helles med kokende vann (250 ml) og alder i et vannbad i 20 minutter. Etter kjøling og spenning, ta til det opprinnelige volumet. Den resulterende kjøttkraft er delt inn i tre deler og tas i løpet av dagen.
 • Frukt av hagtorn. Den fortykkede frukten (1 ss.) Helles over med kokende vann (250 ml) og strippes i et vannbad i 15 minutter. Avkjøl, filtrer og bring til et volum på 250 ml. Buljongen tas 100 ml 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider.

Folkemidlene er mest effektive hvis de tas ved identifisering av de første symptomene og som ekstra støtte til grunnleggende behandling.

Mulige komplikasjoner

Hvis sykdommen ikke behandles i tide, kan en mindre innsnevring av hjerneskarene i første fase føre til alvorlige konsekvenser:

 • Iskemisk slag. Et helt eller delvis okkludert kar kan ikke gi hjernecellene med en optimal mengde oksygen, denne tilstanden av karene fører til hjerneinfarkt. I sin tur kjennetegnes hjerneslag av mulig nekrose av visse områder av hjernen, og i fravær av rettidig medisinsk hjelp - et dødelig utfall.
 • Hemorragisk slag. Tynn og redusere elastisiteten til veggene i blodkarene sammen med nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for brudd på arterier og blod i hjernecellene.
 • Demens. Mangelen på tilstrekkelig tilførsel av hjerneceller med oksygen og næringsstoffer som transporteres med blod, fører til funksjonsforstyrrelser i mange av sine områder. Den vanligste komplikasjonen er ledsaget av karakteristiske symptomer: tale og koordinasjon, tap av minne og kontroll over ens handlinger.

Pasienter med vasokonstriksjon bør utelukkes fra kostholdet av fete, røkt og salt mat, gi opp kaffe til fordel for urtete. Du bør mette menyen med frukt, grønnsaker og sjømat. Det er nødvendig å slutte å røyke og drikke alkohol, organisere vanlige turer i luften og introdusere lette treningsøvelser i den daglige rutinen.

Narrowed fartøy i hjernen, hvorfor og hva å gjøre?

Den menneskelige hjernen virker fullt ut bare hvis arteriene og venene er sunne. I normal tilstand må de alle være elastiske, med en viss diameter. Dette vil tillate at blodet blir fullt levert mikronæringsstoffer og nyttige stoffer.

Hvis hjernens fartøy er innsnevret, er det tilsvarende årsaker, som kun kan fastslås av den behandlende legen. Mange patologiske forandringer kan redusere deres styrke, elasticiteten av veggene vil bli redusert. Under visse omstendigheter kan det utvikle iskemisk sykdom.

Klinisk bilde av sykdommen

Hva å gjøre hvis arteriene er innsnevret, er det noen behandlingsmetoder? Før du svarer på dette spørsmålet, er det nødvendig å forstå hvordan patologien utvikler seg. Det er mange faktorer under hvilke arteriene begynner å begrense seg. Tilstanden fører til utseendet av mange symptomer, så vel som brudd på blodsirkulasjonen.

Det er blodkar av tre lag:

 1. intern - Den første og den tynneste. Dens grunnlag er epitelceller, takket være at blodet flyter jevnt langs sengen.
 2. median - består av elastiske celler, samt muskelfibre, de fungerer som en hindring for blodstrømmen.
 3. ytre - består av bindevev.

Hva smalerer hjernekarene? Innsnevring skyldes kolesterolplakk som akkumuleres på det indre laget. I mangel av behandling utvides de, nye områder påvirkes, blodsirkulasjonen forstyrres. På stedet der plakk er plassert, blir elasticiteten til fartøyet forstyrret, som et resultat blir det praktisk talt ikke mobil. Husk å lese denne artikkelen til slutt for å finne ut hva du skal gjøre hvis hjernens fartøy er innsnevret.

Hvis cerebral arterier er innsnevret, går elasticiteten deres bort, og sprekker kan oppstå. Defekter samler blod, som deretter omdannes til koagulasjoner, det vil si en trombose. Faren er at det når som helst kan komme ut og tette blodets lumen.

Viktig! Med langvarig innsnevring utvikler disirkulatorisk encefalopati. En persons fulle liv på samme tid blir brutt.

Vaskulær sammentrekning hos barn

Hvis hodene i hodet er innsnevret hos barn, forstyrrer foreldrene seg og vet ikke hva de skal gjøre. Men det er verdt å merke seg at patologi i barndommen er mye mindre vanlig. Predisponerende faktorer for utviklingen av problemet kan være følgende: kardiovaskulær system, traumer, fødsel, vaskulitt, nyrepatologi og så videre.

Hvis barnet klager over hyppig hodepine, kvalme, det tårer, bør du gå på sykehuset. Disse symptomene krever en fullstendig undersøkelse, ellers vil blodforsyningen bli forstyrret, blødninger eller mikroslag kan forekomme. Bildet nedenfor viser et eksempel på blødning i hjernen.

Årsaker til stenose

Hodeskarene blir stadig mer diagnostisert. Men hvorfor skjer dette?

Blant de viktigste årsakene kan identifiseres som følger:

 1. aterosklerose Er en sykdom der kolesterolplakkene akkumuleres på arterienees vegger. Mange faktorer kan føre til utvikling av patologi: dårlige vaner, å spise fettstoffer. Ved å utvikle aterosklerose lider store fartøy.
 2. Kronisk arteriell hypertensjon - tilstanden fører til deformasjon av fartøyene og innsnevring av lumen i dem.

I de fleste tilfeller forekommer stenose på grunn av tilstedeværelsen av to faktorer samtidig, og det er derfor pasientens tilstand forverres.

Å påvise et brudd på STS kan andre grunner:

 • hyppig stress og depresjon
 • bor på steder med dårlige miljøforhold
 • utvikling av diabetes mellitus;
 • vektig.

Hvorfor arteriene smalt i hodet kan kun besvares av en lege etter en fullstendig undersøkelse.

symptomer

Hvorfor cerebral arterier er innsnevring, innsnevring, vi ansett litt høyere. Denne tilstanden kan utvikles i to scenarier. Det første skjemaet er akutt, noe som resulterer i at et hjerneslag kan forekomme. I fravær av rettidig assistanse kan en person dø.

Mange faktorer kan føre til utvikling av dette skjemaet, for eksempel kroniske sykdommer som utvikler seg over mange år. Symptomer utvikles gradvis. Faren er at en person blir vant til en slik stat og ikke betaler den rette oppmerksomheten til sykdommen.

Kronisk innsnevring er delt inn i tre faser, som vi vil vurdere nedenfor.

Den første

Skipene mister sin tidligere elastisitet, blodstrømmen forverres ubetydelig, kolesterolceller opptrer.

På dette stadiet kan følgende symptomer være tilstede:

 • mindre smerte i hodet;
 • personen blir irritabel;
 • redusert effektivitet, redusert oppmerksomhetskonsentrasjon.

En person blir fort lei av jobb, faller i depresjon, kan ikke føre til en livsstil som er vanlig for ham tidligere.

Den andre

Symptomene er de samme som i første fase, men blir mer uttalt. I ørene er det en støy, en person kan ikke fullt ut hvile og gjøre en slags virksomhet. Minne forverres, oppmerksomheten blir redusert. Periodisk kan en person svake, men ikke for lenge.

Brudd påvirker motorfunksjonene, gangen blir blandet, noen ganger er det falske opplevelser, som om du vil gå på toalettet.

Reduserer synsstyrken, det samme gjelder følsomhet i lemmer. På dette stadiet er det lettere å forstå fra hva hjernens fartøy er smale, det vil si at diagnosen blir mer nøyaktig.

Den tredje

Det er brudd knyttet til koordinering av bevegelser. For ikke å miste balansen til en person, er det nødvendig å tenke på forhånd for hver av hans bevegelser. Begynn å utvikle tegn på demens, endringer knyttet til bekkenorganene, økende - for å kontrollere urinering og avføring blir umulig.

På dette stadiet kan en person ikke jobbe, tjene seg selv, han trenger stadig hjelp av slektninger eller venner. Ved alvorlig forstyrret blodsirkulasjon kan det oppstå fullstendig forlamning.

diagnostikk

For at spesialisten skal kunne foreskrive behandlingen og si hva som skal gjøres om fartøyene er innsnevret i hodet, skal pasienten gjennomgå en fullstendig diagnose. Undersøkelsen begynner med en undersøkelse av en syke person.

Det første du bør ta hensyn til er nevrologiske symptomer, reflekser. I tillegg skal det vurderes graden av mental aktivitet hos en person.

For å utføre instrumental diagnostikk, brukes EKG, en datatomografi. Et annet viktig poeng er dopplerografi, takket være prosedyren, er det mulig å finne ut i hvilken fart blodstrømmen beveger seg, og også hvilken diameter fartøyene har.

For å få et mer nøyaktig bilde av pasientens tilstand, utføres datamaskinangiografi. Spesialisten vil se trombi, om noen, samt aterosklerotiske plakk. Basert på undersøkelsens resultater, er det gjort en diagnose, foreskrevet ytterligere prosedyrer om nødvendig.

Metoder for behandling

Hva om fartøyets stenose i sentralnervesystemet er diagnostisert? Behandlingsmetoder avhenger av utviklingsstadiet av sykdommen. Ved alvorlig forstyrret blodsirkulasjon er det nødvendig å starte behandlingen så snart som mulig, medisiner velges, som det er mulig å forhindre utvikling av komplikasjoner.

Den farligste tingen som kan skje i fravær av behandling er en kraftig innsnevring av fartøyene. Konsekvensene etter dette kan være irreversible, en person dør eller forblir deaktivert for resten av livet.

På et kronisk stadium av utvikling av et sykdomsutvalg av medisinske produkter er forlovet samtidig av flere eksperter: terapeuten, kardiologen, angioneurologen. En annen faktor som terapien vil avhenge er tilstanden til pasienten og hans alder. I de fleste tilfeller består behandlingen av flere stadier, hver av disse vil vi vurdere nedenfor.

Medisineringsterapi

Konservativ behandling - foreskrive medisiner på en gang fra flere grupper. Noen medisiner må tas kontinuerlig.

 • yodoterapii;
 • Fibrates - Zocor, Clofibrate;
 • statiner - Mefakor.

I tillegg til alt dette, må du ta vitaminkomplekser. For å øke clearance i fartøyene, er papaverin eller euphyllin foreskrevet.

Viktig! Hver medisin kan foreskrives utelukkende av lege, selvmedisinering er farlig for helsen

Kirurgisk inngrep

Hovedmålet med kirurgisk inngrep er restaureringen av en full blodstrøm, endarterektomi eller bypass-kirurgi utføres for dette formål. I andre tilfelle setter en stent inn i fartøyet, slik at et såkalt skjelett vil bli opprettet på de patologiske områdene.

Endarterektomi - lokalbedøvelse er satt, hvorpå aterosklerotiske plakk er fjernet. Denne operasjonen utføres i tilfelle at medisinene ikke gir det ønskede resultatet. Prognosen er nesten alltid gunstig.

Ekstra terapi

Det er ikke bare nødvendig å ta vasokonstriktivt tabletter mot hodepine eller andre medisiner, men også ta hensyn til mange andre faktorer. Først av alt handler det om ernæring. For å forhindre dannelsen av aterosklerotiske plakk, må du normalisere dietten.

Bruken av røkt, fett, reduseres til et minimum. Nødvendige produkter for å opprettholde sunn helse: frukt, grønnsaker, sjømat.

Et annet prinsipp om HLS er avvisningen av dårlige vaner. Hver dag bør være minst en time å tilbringe i frisk luft. Anbefalt moderat fysisk aktivitet. Besøk svømmebassenger, sykling, yoga. Bor skal være i miljøvennlige steder.

For å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, utfør spesielle øvelser. Ta her bakkene på hodet, vendinger på bagasjen, diverse stativer og mye mer. Men før du gjør disse oppgavene, bør du vente på resultatene av undersøkelsen. Trombi og aneurysmer blir referert til som kontraindikasjoner.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

For å forbedre det generelle trivselet kan man bruke folkemessige behandlingsmetoder. Men vi må huske at de nødvendigvis må suppleres med tradisjonelle metoder.

Den mest tilgjengelige og effektive metoden, som gjør det mulig å fjerne blodkar fra plakk er hvitløk. Grind to hundre gram av produktet, fyll med samme mengde alkohol, insistere på et mørkt sted i to uker. Instruksjoner for bruk: drypp en dråpe i ¼ kopp melk, drikk. Hver dag legger du til en dråpe og så til du når 15.

Interessant! Tinktur senker kolesterolet. Det er ingen kontraindikasjoner å bruke, det kan brukes som profylakse en gang i året.

Prognose og konsekvenser

Hvis sykdommen oppdages på et tidlig stadium og behandlingen starter i tide, er prognosen gunstig. Og utvinningen avhenger ikke bare av å ta medisiner, men også på å opprettholde en passende livsstil.

Du må hele tiden overvåke dietten, trene, trene. Beskytt deg selv mot stress og depresjon. Selv mindre nervesykdommer kan påvirke helbredelsesprosessen.

Enkle tiltak vil bidra til å unngå funksjonshemning, en person vil lede et fullverdig liv og vil ikke begrense seg i noe. Uten passende terapi er prognosen mindre gunstig: senil demens utvikler seg, en person lammes, blir han deaktivert. Stroke er en annen mulig komplikasjon.

forebygging

Enhver person kan ha problemer med blodårene, men dette kan unngås hvis man stadig følger visse regler:

 1. Riktig ernæring. Som allerede nevnt ovenfor, anbefales det ikke å spise røkt og feit mat. Avvis kullsyreholdige drikker og overflødig salt. Foretrekker sjømat, drikk fruktdrikker, avkok av rose hofter.
 2. Fysisk aktivitet. Husk at en stillesittende livsstil bidrar til avsetning av aterosklerotiske plakk.
 3. Dårlige vaner - når de misbruker blodårene, mister deres elastisitet Avvis dem og føle deg bedre.


De trange karene i hjernen - dette er en farlig tilstand, men bare på et sent stadium. Unngå komplikasjoner, du må ta medisiner foreskrevet av legen din, føre en sunn livsstil, og følg andre anbefalinger fra din spesialist.

Vanlige spørsmål til legen

Narrowing eller utvidelse?

Hei, veldig ofte hodet mitt vondt, jeg vil gjerne vite om hodepine smerter utvides eller smal? Denne informasjonen hjelper meg, fordi jeg ikke vet hvilke tabletter du skal ta.

God ettermiddag. Angrep av smerte i hodet skyldes det faktum at veggene til fartøyene er utvidet. Etter at smertestillende midler er aktivert, oppstår en følelse av smerte.

svimmelhet

God dag, jeg vil gjerne vite hva som skjer når svimmelhet, fartøy dilateres eller smalere?

Hei, svimmelhet er et av de mange symptomene som fartøyene er innsnevret. I utgangspunktet gjør hodet vondt og virvler, men litt, du kan ikke engang ta hensyn til symptomene. Men for å unngå komplikasjoner er det tilrådelig å besøke sykehuset på dette stadiet.

På meg liknende tegn hyppige hodepine nå forstår jeg at med det eller dette å joke det er umulig nødvendigvis, skal jeg ta kontakt med leger og jeg skal akseptere forberedelser.

Vladimir, ikke ta dette som en dødelig sykdom. Jeg har personlig hodepine i 10-15 år, og ingenting, i live. Spesielt blir smerten hyppigere etter noen form for stress, søvnmangel og til og med vær. Det er mange faktorer som påvirker dette. En vanlig årsak til hodepine er høyt blodtrykk. Mål, gå ned eller gå til kardiologen i så fall.

Andrew, dommer etter artikkelen, kan dette før eller senere føre til et dødelig utfall. Men jeg er mer bekymret for det samme, at i en slik tilstand, når hodet alltid gjør vondt og ikke alltid har styrke, faktisk, ønsker jeg ikke å leve. Gå et sted, gjør noe.... Generelt er jeg enig med Vladimir, nå vil jeg også ta dette mye mer seriøst.

og jeg pleide å ha mye hodepine veldig ofte. for eksempel hvis jeg fryser. Nå i samme situasjon, bare svimmel og noen ganger på kanten av hodet når den fryser for øyeblikket. Tidligere var trykket alltid lavt, men nå økt

Hei, Vladimir! Du vet, det er en god ide å besøke en lege, fordi bare en person med medisinsk bakgrunn kan hjelpe. Det viktigste er ikke å forsinke det, det er veldig viktig. Jeg håper alt kommer til å bli bra! All god helse og langt liv :))

Dessverre er mange for sent til å innse at man ikke bør utsette en tur til legen. Jeg selv, ikke av hearsay, vet jeg om konsekvensene av innsnevring av blodårer. En måned ga de injeksjoner og tok piller. Nå noen ganger trenger du å gå gjennom et lignende kurs igjen, hvert par år.

God effekt på karene i hjernen kaldt vann. nemlig denne herdingen av kontrastdusjer og enkel dousing. Varmtvannsfartøy utvides og forkler smalere her du trener for blodårer, og de vil bli styrket

Slike anbefalinger er gode for unge mennesker og som sikkert vet at det ikke er hypertensjon og andre lignende sykdommer. Og hvis en person er eldre, har han definitivt mange sykdommer. Og kontrastdusj - en vei til et slag

Metoder for å forebygge denne sykdommen er beskrevet riktig, men av en eller annen grunn fortalte de oss ikke om behovet for regelmessig å kontrollere blodtrykket. Tross alt er en av hovedårsakene til hjertesykdommer i hjernen hypertensjon, og mange tror ikke engang at de har denne sykdommen.

Jeg har en lignende symptomatologi med hensyn til blodkar. Hyppig svimmelhet, noen ganger økt trykk, men ikke konsekvent høyt, selv under normal, selv om jeg allerede er over 50 år gammel. Det er klart at denne alderen, men med svimmelhet ikke kan klare seg selv. Jeg vet at stillesittende livsstil påvirker karene, men hvor er panacea og hva skal man gjøre i dette tilfellet når arbeidet er koblet til en datamaskin? Hva er måtene å ta piller for å redusere svimmelhet og hva skal jeg gjøre først?

Kan jeg spørre om trykket økte uansett tid eller belastning? Jeg ofte etter jobb eller på dager når jeg ikke får nok søvn, øker trykket med små intervaller, allerede i øynene blir det mørkt. Svimmelhet forekommer ofte under en skarp sving av hodet eller hopp.

Velkommen! Som sønn av en tenåring, er han nå 16 år gammel, begynte han å hyppig hodepine, reddet hovedsakelig tsitromonom, drikker fra to tabletter, da hjelpe. Sist i seks måneder, i løpet av denne tiden, to ganger bestått medisinske undersøkelser, ingen avvik i trykket, eller i hjertet er ikke avslørt. Etter din mening er det verdt å gå til en lege og ha en blodprøveundersøkelse eller skal den passere med alderen?

En veldig farlig sykdom, og forebygging er nødvendig, siden det er bedre å være trygg og miste en dag enn å lide senere og kanskje enda verre... Ikke ødelegge deg selv

Ja, hodet mitt begynte ofte å vondt litt. Jeg skriver av for mangel på søvn og stress. Og for å bli undersøkt på en eller annen måte skummelt. Jeg forstår at dette er en ganske dum posisjon, men jeg lover meg alt "på en ukes tid"... Men vi må gjøre oss klar, det er alvorlig.

Ja, dette er en veldig alvorlig sykdom, som krever behandling allerede i de tidligste stadiene. Og det er bare å søke på kvalifiserte spesialister. Fordi selve definisjonen og diagnosen av sykdommen krever en viss kvalifikasjon. Og utsagn kan føre til et dødelig utfall

Oppnådd informasjon gjør oss lurer på - fører vi den riktige livsstilen? I de unge årene beklager vi ikke organismen vår ved å ordne for ham "overbelastning", noe som tvinger oss til å jobbe for slitasje, og vi er syk på jakt etter hjelp fra leger. Men de er ikke allmektige, de vil redde dem, symptomene blir fjernet litt, men de vil ikke helbrede helt, den tidligere helsen blir ikke returnert.

om maten inneholder mye kolesterol, påvirker hodepine. Faktisk har hodet vondt av å begrense et fartøy, selv jeg lider av smerter interessant å lære i hva årsaken?
Og er ikke hyppige smerter et tegn på alvorlige sykdommer.

Svært ofte hodepine, siden barndommen, har nyreproblemer, er jeg 47 år gammel, undersøkelsen fant sted, er det en innsnevring av blodårene, et barn fikk en hodeskade med tap av bevissthet, men begynte å legge merke til at etter å ha tatt tablettene på trykk i hodet mitt begynner å skade mer enn, spesielt hvis tabletter er fra et hurtigvirkende trykk. Det ser ut til at legemidlene fra trykket utvider karene og hodepine skal reduseres, men jo hurtigere karene ekspanderer, jo mer hodepine. Det samme skjer når du besøker badstuen, spesielt hvis du ikke har gått lenge, så etter dampbadet ser hodet ut til å "briste".
Hvorfor skjer dette?

Svært ofte hodet mitt gjør vondt og leser mange ting er allerede kjent. Jeg pleide å lage en infusjon av hvitløk. Godkjente forskjellige preparater. Men det mest nyttig det er fortsatt riktig kosthold uten junk food, er det verdt selv bare arrangere en fastedag, og bare i øynene til opplysning skjer, det er lettere å se verden og ikke føler en hodepine. Nå går jeg til bassenget, badstuen, maten er bare nyttig, frokostblandinger, grønnsaker, frukt og det har allerede blitt mye lettere. Tidligere, noe hår på hodet som falt i pannen, syntes å forårsake hodepine, gikk med en bøyle på hodet mitt, og nå utvikler håret mitt i vinden og forstyrrer ikke i det hele tatt. Korrekt opplyst i artikkelen, et riktig kosthold, mosjon kan hjelpe med dette problemet, men i komplekse situasjoner, er det nødvendig å oppsøke lege for å trene er ikke forverret tilstand, må begynne med fysioterapi under tilsyn av medisinsk personell.

Etter å ha lest artikkelen kan du ufrivillig tenke på en sunn livsstil og riktig ernæring. Og også om det faktum at hvis hodet ofte gjør vondt, bør du ikke ta pillene, men besøk legen. Og det er ikke ille å tenke på forebygging av sykdommen. Primitive øvelser for å snu kropp og hode, kan gjøre hver enkelt av oss, hver dag.

I dag har enkelte sykdommer forandret sin alder. Det er ikke noe unntak å redusere hjerneskapene, antall slag i ungdom vil snart komme opp med andelen eldre. Det er trist å se et slag i folks fulle liv. Dessverre, mange tenker ikke på årsakene til forekomsten, og legger ofte oppmerksomhet når alle symptomene allerede er i ansiktet og krisen brygger. Artikkelen gir en god forklaring på årsakene som fører til vasokonstriksjon. I dag må du beskytte kroppen din, trene, hvis det er mulig, for å lede en sunn livsstil. Det er alltid bedre å forhindre sykdomsutbrudd enn å behandle det i lang tid.

Jeg viste min bestemor en artikkel, min bestemor gjorde mange ting, men alt er godt beskrevet i artikkelen. På LFK-gruppen, men aldri hjulpet leger, selv om tilstanden tillot!

Viktigst, ikke engasjere seg i selvmedisinering. Å gå til legen, å passere eller gjennomføre full inspeksjon som vil utpeke eller nominere legen. Hvis etter undersøkelsen ikke ble noe seriøst oppdaget, men årsaken til uoverensstemmelsen er virkelig knyttet til innsnevringen av hjerneskibene, så ta de legemidlene som legen vil utpeke. Noen ganger har narkotika ikke råd, da kan du bruke folkemidlene, her er en av oppskriftene. Ta 4 hode hvitløk og 4 sterke modne sitron. Hvitløk, del i nellik og ren, og forsiktig vasket sitroner kuttes i tilfeldig stykker, uten å fjerne skallen. Alt måler blenderen til en homogen masse, plasser i en 3 liter glassburk, og hell deretter kaldt kokt vann til toppen. Lukk lokket og sett på et mørkt, kjølig sted i 3 dager. Rist innholdet i krukken daglig. Når infusjonen er klar, stram den gjennom flere lag steril gaze, hell i en ren flaske med et forseglet deksel og sett det i kjøleskapet.

Folk som ikke lider av alvorlige kroniske sykdommer, og som ikke klager over fordøyelsesproblemer, anbefales å ta et halvt glass av denne infusjonen tre ganger daglig 20 minutter før måltider. Hvis du har dårlig helse og har mageproblemer, ta en infusjon av 3 spisesklier like før du spiser.

Faktisk er det veldig farlig, jeg vet fra min kollega. Gjentatte klager på hodepine, så bare sviktet. Vi bestemte oss for ikke å forsinke lenge og vendte oss til legen. Etter noen undersøkelser fant vi også en innsnevring av hjernens kar. Heldigvis fortsatte han etter endringen og nå er alt bra. Og hvem vet hva det kunne ha vært hvis han ikke ble til en lege i tide!

Ja Eugene rett på meg her også, hodepine som om bladet hodet varmt hode og jeg rett og slett ikke tåler tid til å se en lege og artikkelen er svært poleznaya.Vot du sier Eugene til å engasjere seg i idrett, og etter at jeg har svimmelhet kan alt fra sporten vanligvis ikke føler, kanskje til og med påvirker været meg.

Visste ikke hva som skjedde med meg og min bror og hva du delat.Postoyannoe svimmelhet hopper trykk toshnota.Vrachi sa at angivelig ha en drink varm te og alt vil passere, men dessverre ikke hjelpe chay.Togda jeg bestemte meg for å se på internett og kom over denne artikkelen Les og besluttet å prøve å hjelpe eller ikke. En uke har gått, og mens spesielle endringer ikke føler seg selv om jeg føler meg litt syk. Jeg vil gjerne stille et spørsmål. Hjelper alt her virkelig eller trenger bare å fortsette behandlingen?

Jeg tror det burde hjelpe! Det viktigste er diett, og ikke drikk alkohol! Men fortsatt, hvis symptomene ikke går bort, bør du definitivt se legen.... bare årsakene kan være ganske forskjellige, og bare en spesialists besøk kan gi et resultat!

Om barnet overrasket. Hvis barnet har kvalme og oppkast, er det usannsynlig at våre leger vil være oppmerksom på noen form for hodepine. Han blir bare tatt til smittsomme sykdommen, og det er det.

Ikke alle leger gjør dette, noen utpeker en ekte og fullstendig undersøkelse
Ja, jeg tviler ikke på at noen vil si at dette er tull, og så snart vil alt gå forbi
Med innsnevring av fartøyene trenger du ikke å spøke, den kjente var hvem som hadde lignende sak som Vadims kollega! De besvimelse og hodepine, pluss noen ganger blødning fra nesen, gikk til legen administrert en undersøkelse og funnet vasokonstriksjon, behandling og hjem, og konvensjonelle metoder i øyeblikket alt er bra!

Det er sant. Nå er det svært uaktsomt når det gjelder behandling av barn og gravide, fordi denne kategorien ikke gjelder for svært effektive stoffer. Hodet mitt var veldig ofte syk om graviditetens tredje trimester. Har besluttet å gå ned eller gå til terapeuten for å motta om noen behandling. Som et resultat ble jeg henvist til en nevrolog, og derfra til en MR. Til slutt fant de ut at dette bare var en fastkjøring av blodårene, selv om de fremhevede innsnevringen av hjernens kar. Jeg er glad for at alt viste seg bra.

Hei alle sammen. Denne artikkelen berører veldig mye dagliglivet til en person. Avslutte røyking i prioritet, forstår jeg. Jeg vil gjerne se en artikkel om forholdet til en person som har atrosclerose eller de første tegnene. Hvordan oppføre seg uten å rette igjen til å tenke på symptomene. Jeg vil være veldig takknemlig.

Hei alle sammen!
Moren min ble diagnostisert med skipsstenose
Hun er i Arkhangelsk, der med gode klinikker anstrengt.. Jeg vil bringe henne til Peter. Fortell meg, kan noen vite hvem som er best på disse problemene? Jeg forstår ikke.. hvor skal jeg gå, hva skal jeg gjøre?
Jeg skjønte bare at det er veldig dårlig... Jeg spør noen som kan hjelpe!

Jeg tror hele problemet er at folk i dag ofte føler seg lei for pengene for en fullstendig undersøkelse av kroppen deres. Og så er det forskjellige sår. det er nødvendig å bli undersøkt og så vil alt være bra med fartøyene og med alt))

Nylig ofte bekymret alvorlig hodepine noen ganger med kvalme, der øynene kuttet fra lys, støy i ørene mine, jeg kan ikke bøyes over i det hele tatt, fryktelig bankende i golove.Menya før plaget lignende angrep, men i det siste mer og oftere, For angrepstiden kan jeg ikke gjøre noe, bare prøv å lyve eller massere nakken og hodet litt. Jeg håper disse behandlingsmetoder hjelper meg.

Damn gutta! Jeg er sjokkert! Jeg hadde en sak hvor min venn kuttet av seg fingeren, og legene kunne ikke sy, han røykte, og skipene ble blokkert - legene gjorde alt de kunne, men akk... Vær forsiktig fartøyer - det er ikke noe å le! Jeg leste artikkelen, jeg begynte å bekymre meg for min helse! Takket være forfatteren lærte jeg mye. Jeg bør gå gjennom en spesialisthøring, jeg har også hodepine, men jeg har ikke lagt merke til det (Takk igjen!

Jeg hvor ofte hodepine, bestemte jeg posorfit internett kan finne problemu.Ya kom over denne siden og dette statyu.Ya lest og forstått at et presserende behov for å kjøre til legen, ikke til sykdommen ikke utvikler seg til noe bolshee.Spasibo, som bidro til å oppdage problemet!

Når det er hodepine, og hvis de tar permanent karakter, må du raskt løpe til legen for undersøkelse. Ikke engasjere seg i selvmedisinering. Plutselig blir det syk, vi begynner å lete etter svar på våre spørsmål på Internett. Ja, fartøyene er ikke en vits, artikkelen er fantastisk. Jeg visste ikke om folks metoder for forebygging og behandling, jeg tar et notat.

Du vet, dette er faktisk et veldig alvorlig problem! Tidligere hadde han selv en kortvarig og så langvarig hodepine, ledsaget av et økt så senket trykk. For en stund lider jeg, men da snudde jeg meg til legen. Og det jeg hørte som svar er at hvis det fortsatt var å dra at konsekvensene kan være irreversible. Gjør aldri selvmedikamenter, men gå direkte til legen. Artikkelen er veldig nyttig. Takk

Selvfølgelig beskriver den gode artikkelen alle symptomene og måtene for forebygging, og dette er absolutt en god artikkel. Alle manifestasjoner av sykdommen er malt og tydelig viser hva en vaskulær sykdom er, og at det ikke er en vits. Men så mye restriktive tiltak kan ikke fett salt ikke kan gjøres, ja det er det. Og hvordan kan jeg fortsette å begrense meg selv i alt? Eller må jeg ha noen alternativer? Selvfølgelig vil jeg merke alle symptomene på forebyggingsmetodene, men å gi opp alt som det egentlig ikke egentlig vet, ikke engang å gjøre. Og likevel takk for artikkelen.

Det er klart at kommentarene er falske, oppfunnet av eierne av nettstedet. )) Folk vil aldri snakke med slike søte ord))) Og så - så mange litterære mennesker samtidig? ) Ikke fortell meg! Her er den siste Alexander - dette er ja... "Selvfølgelig beskriver den gode artikkelen alle symptomene og metodene for forebygging, og dette er absolutt en god artikkel. Alle manifestasjoner av sykdommen er malt og viser tydelig hva en sykdom er. " Marasmus verbosity er til stede... vår mann! ))))))

Les Mer Om Fartøyene