Hvordan endres blodpropp under graviditet

En kvinne som venter på et barns fødsel, må ofte gjennomgå en rekke undersøkelser. En av de vanligste - analysen av blod på indikatorene for koagulasjon. Selv om selve prosessen med denne undersøkelsen ikke er den mest behagelige, er det nødvendig, siden forstyrrelser av blodkoagulerbarhet under svangerskapet noen ganger oppstår helt asymptomatisk. Dette bruddet er farlig. Det er ikke overraskende at obstetrik-gynekologer insisterer på nøye overvåking av statusen til denne indikatoren.

Blodstrykkbarhet, eller med andre ord, indikatoren for hemostase er en beskyttende funksjon av kroppen. Blod er den viktigste fysiologiske væsken som bærer oksygen og andre elementer og stoffer som er nødvendige for å opprettholde livet gjennom karene, som på hovedlinjene. Dette er hovedfunksjonen. Men det er en ekstra - beskyttende. Hvis karene eller vevet er skadet, blir blodet på skadestedet tykt, og lukker såret. Men i dette tilfellet bør det forbli flytende i sin vanlige tilstand, og antall blodplater må ikke overstige normen, slik at det ikke er tilstopping av fartøyene. dannelsen av blodpropper i blodårene kan også være dødelig, hvis under påvirkning av blodtrykket og blodproppen løsner fra sin kurs vil falle inn i et eller annet indre organ, noe som gir den en ødeleggende effekt. Så det er noen typer slag eller hjerteinfarkt.

For å opprettholde blodets beskyttende funksjon er det to systemer samtidig, som må fungere jevnt og gir en balanse mellom koagulasjonsrater. Ansvarlig for dette er leveren, som produserer aktive stoffer som opprettholder nivået av koagulasjon, som er nødvendig for normal funksjon av kroppen. Med andre ord, kan blodet hvis det er nødvendig å tykne og lukke det skadede området, sparer av menneskelig blod tap, men også slik at det fløt fritt gjennom blodårene og organer, og sine små klumper ikke skade dem.

Egenskaper ved blodpropp under graviditet

Graviditet preges av alvorlige endringer i metabolisme og hormonell bakgrunn. Blodstrykkbarhet endres fra begynnelsen av andre trimester. Videre øker denne indeksen av koagulerbarhet i det sunne løpet av graviditeten, mens de faktorene som hemmer denne reduksjonen kvantitativt. På den annen side er endringer i blodproppene ikke begrenset til dette. Ved tredje trimester begynner den motsatte effekten, etter hvert som blodet av en gravid kvinne flyter, og antallet blodplater og levetiden reduseres. Men igjen skjer dette hvis gravid er sunn.

Økende blodpropp er en økning i den beskyttende funksjonen. Faktum er at blodtilførselen til placentaområdet er veldig sterk, fordi den gir ernæring til barnet. Denne faktoren kan føre til dødelighet på grunn av blodtap, noe som ville drepe en kvinne om noen få minutter. Heldigvis redder interne mekanismer (sammentrekning av livmor) og økt koagulabilitet i svangerskapet blod en kvinne fra dette resultatet.

Årvåken overvåking av blodet til den gravide staten er nødvendig for å rettidig oppdage og forebygge problemer med blodplater, hvis det er for mye, så vel som å finne ut om hennes indre reservene vil være nok til å tåle økt levrer seg til levering.

Og selv om denne kontrollen er en naturlig del av å administrere en gravid obstetriksk-gynecologist, er det ytterligere risikofaktorer for eventuelle problemer med blodkoagulasjon. Disse inkluderer:

 • sen graviditet, som skjedde etter 40 år;
 • tidlig, opptil 18 år, den første graviditeten, selv om den første fødselen i prinsippet er en risikofaktor;
 • diabetes mellitus;
 • nyresykdom;
 • alvorlig arvelighet;
 • patologi av det kardiovaskulære systemet;
 • dårlige levekår; hyppig stress.

Å gjøre en avtale med en gynekolog under graviditet er i alle fall nødvendig, og legen vil ta vare på kvinnens helse før og etter fødselen. Hvis minst en av disse faktorene oppstår, er det bedre å advare legen på forhånd. Problemer med koagulabilitet diagnostiseres ved blodprøve.

Behandling og forebygging av koagulasjonsforstyrrelser hos gravide kvinner

Ved deteksjon av en fødselslege-gynekolog av disse eller andre avvik fra vanlig koagulering av blod under svangerskapet må utføre øyeblikkelig. Korrigering av hemostase utføres ved hjelp av medisiner. Utvalget av stoffer, deres administrering og samtidig behandlingsbetingelser velges imidlertid strengt individuelt. Dessuten blir bare elementet av hemostase som er forstyrret utsatt for korreksjon. Intervensjon i systemet med koagulasjon er generelt utelukket.

For å opprettholde helsen og den nødvendige tilstanden i sirkulasjonssystemet og blodet, er den gravide kvinnen foreskrevet et vitaminkurs og spesielle antioksidanter. Dette tiltaket er både kurativ og forebyggende.

Samtidig brukes også lavmolekylære heparinpreparater (for eksempel clexan, fraktiparin). Selv om disse medisinene teoretisk ikke bærer en trussel, da de ikke trenger inn i placenta skallet, blir de ikke brukt. Utnevnelsen av disse stoffene oppstår imidlertid først etter konsultasjon av en gynekolog, som må sørge for det virkelige behovet for intervensjon og velge stoffer fra en mulig liste, basert på indikatorene for kvinnens undersøkelser. Så, den første halvdelen av graviditeten generelt, ideelt sett, bør bli fratatt medisinering medisinering. Heldigvis, i første trimester, er den farligste graviditetsperioden, endringer i blodkoagulabilitet (både naturlig og farlig) vanligvis ikke observert, men oppmerksomhet til denne indikatoren er obligatorisk.

Høy blodkoagulering under graviditet: behandling av hyperkoagulerbarhet

innhold

Hvis en kvinne som bærer et barn er registrert hos en gynekolog, blir det økt blodpropp under graviditeten oppdaget ved regelmessig levering av den viktigste fysiologiske væsken for analyse. Gjennom hele sikt påvirker sammensetningen og kvaliteten på blodet endringer, påvirker blodets koagulerbarhet og fostrets alder.

Den andre trimesteren er den tiden da, selv i en sunn gravid kvinne, øker blodkoagulasjonen, men ved slutten av perioden med å utføre krummene oppstår dens flytende virkning. Overtredelser av denne prosessen fortjener nært medisinsk tilsyn.

Hyperkoagulasjon: årsaker til fare og måte å normalisere blod på

Hvis det i løpet av neste pasient undersøkelse avdekket hypercoagulability under svangerskapet, den tapte sirkulasjon av fysiologiske væsker i blodet utgjør en risiko for fosteret, og da dette kan føre til fortykkelse og okklusjon av blodkar. DIC-syndromet forstyrrer placentasirkulasjonen, slik at fosteret kan oppleve et utviklingshull på grunn av mangel på ernæringsmessige komponenter.

Hyperkoagulasjon kan også forårsake:

 • gestose (sent toksisose hos gravide kvinner);
 • for tidlig fødsel;
 • tidlig placentaavbrudd.

Normalt er blodkoagulering en beskyttende funksjon i kroppen, som for traumatiske blodkar hindrer blodtap (og død), og også gjør det mulig å opprettholde en tilstrekkelig mengde av vitale væsker i skip.

Det er to hovedmekanismer som stopper blødning:

 1. Å stoppe blodstrømmen fra de små karene, når en blokkering av skade ved å plukke blodplater og den hvite trombus som dannes på denne måten, opprettes.
 2. Den andre, hvor fibrinogen oppløst i serum, blir til fibrin. Deretter dannes det en rød blodpropp, som sammenblander erytrocytter med fibrinfilamenter.

De naturlige komponentene i blodet som fremmer dets koagulabilitet kalles koagulanter, som motvirkes av antikoagulanter som fortynner dem. I tillegg til dem sørget mekanismen for å opprettholde en normal væskekonsistens også for komponenter som reduserer oppløsningen av koagulasjonsfibrinolyse.

Tidlig oppdaget høy koagulasjon av blod kan forhindre forekomst av skadelige prosesser og utholde en sunn baby.

Risikogruppe: Vigilant koagulasjonskontroll

Regelmessig kontroll av blodtilstanden utføres av alle gravide pasienter for å forhindre overflødig av blodplateantallet i blodet på et tidlig stadium, samt å avdekke kvinnens evne til å opprettholde sitt økte nivå før fødselen. Dette er nødvendig for å redusere risikoen for blødning under fjerning av morkaken.

Gynekologer anbefaler sterkt å ta en blodkoagulasjonstest for alle som har gjennomgått:

 1. For tidlig fødsel.
 2. Stillbirth og abort av fosteret.
 3. Mislykkede forsøk IVF.
 4. Lider av infertilitet.
I tillegg er total kontroll av blodkoaguleringssystemet nødvendig for pasienter:
 • ved tidlig graviditet (til 18 år) og ved senetest av barnet (etter 40 år);
 • med hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodkarene;
 • med fedme
 • med nyresykdom;
 • med diabetes mellitus;
 • med negative levekår, utsatt for hyppige belastninger;
 • med åreknuter sykdom;
 • systemiske plager
 • dysfunksjon av organene i det endokrine systemet;
 • genetisk predisponering for overdreven trombose.

Hvis en gynekolog anbefalte at en gravid kvinne gjennomgår en blodkoagulasjonstest, bør hans råd følges for å utelukke ytterligere risikofaktorer.

Forebygging og behandling av hyperkoagulasjon

Korrigering av hemostase med medisinering skal utføres av legen, strengt individuelt. Utnevnelsen av vitaminkomplekser tjener som et forebyggende og terapeutisk tiltak i et tidlig stadium av lidelsen.

Inntil den 20. uken med graviditet, er medisinene ikke ideelt foreskrevet.

En kvinne i denne perioden anbefales, hvis det ikke er kontraindikasjoner:

 1. Drikk daglig om to liter rent vann uten gass, fersk juice fra grønnsaker og frukt, grønn te. Urtepreparater for brygging må samordnes med legen for å forhindre inntak av planter som fremkaller en eller annen komplikasjon.
 2. Rett dietten, unntatt mat, som tykker blodbanen.
 3. Inkluder i den daglige menyen: bær, frukt, grønnsaker og produkter som løser blodpropper.

Til tross for deres manglende evne til å overvinne placenta, brukes de i unntakstilfeller. I tillegg tar doktoren hensyn til dosen av stoffet, hyppigheten av bruken og graviditeten. Også en gynekolog kan anbefale å ta forberedelser på plantebasis med venotoniske og vaskulære veggstyrkende egenskaper.

Når man bestemmer seg for utnevnelse av medisin eller planter som kan fortynne blod, korrelerer gynekologen sine fordeler og mulige konsekvenser av opptak til fremtidig mor og foster.

Funksjoner av blodpropp i gravide kvinner

Blodkoagulasjon eller koagulasjon er en bioprotektiv organisk reaksjon rettet mot å bevare det nødvendige blodvolumet og forhindre stort blodtap i vaskulære lesjoner. Noen ganger under undersøkelsen av pasientene viste økt koagulerbarhet av blodet under svangerskapet. Når det er farlig for barnet, hvorfor utvikler slike avvik, hvordan man eliminerer dem og om de kan forebygges - disse er de viktigste spørsmålene til gravide med denne diagnosen, som vil bli vurdert videre.

Koagulogram hos gravide kvinner

Leveransen av et koagulogram under svangerskapet er en av de viktigste studiene i lagring. Og den viktigste indikatoren er APTTV - graden av blodpropp. Det er to algoritmer av hemostase:

 • Primær eller vaskulær blodplate - denne mekanismen stopper blødning fra små vaskulære kanaler. Når traumatisk skade på fartøyets vegg oppstår, kontraherer den, og rupturen er blokkert av blodplater, som sitter fast sammen og danner seg i en hvit blodpropp.
 • Sekundær hemostase - koagulasjon, er en kompleks prosess for å konvertere fibrinogen til fibrin, noe som resulterer i en rød blodpropp, som hovedsakelig består av blodplater og fibrinstrenger.

Koagulasjonsprosesser påvirkes av mange faktorer, men i alle fall, hvis den vaskulære integriteten forstyrres, aktiveres de av vevsfaktorer og reguleres av koaguleringsfaktorer i blodet.

For å kontrollere koagulasjon på en eller annen måte, er det også antikoagulantia i blodet som begrenser eller senker det ned hvis det er nødvendig. Den resulterende trombien må oppløses, eller de kan helt tette hullets lumen, det er veldig farlig. Denne prosessen kalles fibrinolyse og styres av andre stoffer som også er tilstede i blodet. Dette komplekse systemet er nødvendig for å opprettholde blodstrømmen i flytende tilstand, og om nødvendig starter den nødvendige prosesser og øker koagulerbarheten, og etter blødningstoppene oppløses unødvendige blodpropper.

Hvorfor og hvem trenger å gjøre en analyse for hemostase

Krenkelser i blodkoagulasjonssystemet fører til kardiovaskulære patologier. Når det avtar, er det en tendens til kraftige blødninger selv med mindre kutt, og med økt intensitet av trombusdannelse. Det er for evaluering av arbeidet med hemostase at et koagulogram er tildelt. Under diagnosetiden bestemmes tiden, for hvilken en trombus dannes, og deretter tilbake i væskeform.

Hvis indikatorene senkes, er det svært vanskelig å forutsi utfallet av den kommende leveringen eller kirurgisk inngrep, fordi en kvinne kan miste for mye blod, noe som truer et dødelig utfall for en gravid kvinne. Det er rettidig påvisning av brudd på slike prosesser og er forebygging av farlige forhold og patologier. Også koagulogram foreskrives for mistanke om utvikling av kardiovaskulære patologier eller brudd på funksjonaliteten til blodkoaguleringssystemet.

Et koagulogram er obligatorisk for pasienter i prenatalperioden, med immunpathologier og dårlig arvelighet før og etter kirurgi, samt pasienter med akutte cerebrospinale sykdommer og ved langvarig behandling med antikoagulantiske stoffer

Forberedelse for analyse

Før du passerer, må du forberede deg til analysen. Fra riktig forberedelse vil avhenge av påliteligheten av resultatene. Blodsvelging øker eller reduserer en rekke faktorer, hvorav de fleste avhenger av pasienten selv. Derfor, for å unngå feilaktige resultater, er det nødvendig å observere noen treningsregler:

 1. Gi bare blod på tom mage, fordi noe mat kan bidra til forvrengning av data;
 2. Den siste tiden å ta blod kan spises i 12 timer, så er det bare vann som er tillatt og begrenset. Om morgenen kan du ikke spise eller drikke te eller kaffe
 3. Allerede to dager før studien, bør en kvinne gi opp fettstoffer og krydret mat, fordi de i stor grad forandrer blodets kjemiske sammensetning.
 4. Det er forbudt å drikke alkohol og røyking;
 5. Du må også gi opp fysisk anstrengelse;
 6. Påvirket av blod og medisiner, så når du tar medisiner på tidspunktet for studien, må du advare legen, ellers vil resultatet være upålitelig.

Disse enkle reglene vil bidra til å få et nøyaktig resultat. Studien tar venøst ​​eller kapillært blod, avhengig av formålet med studien.

Blodsirkulasjon hos gravide er normalt

Når kroppen er gravid, opplever moren mange forandringer som påvirker blodstrøm og ekskresjonssystem, endokrine og nervesystemstrukturer og kardiovaskulærsystemet. Gravide kvinner har noe økte blodkoagulasjonsfaktorer, som anses å være en fysiologisk norm, men analysen av blodtetthet for kvinner i situasjonen er obligatorisk og det er derfor.

Ved graviditet med pasientens blod, skjer dramatiske endringer: Virkningen av antitrombin, c-protein og fibrinolyse minker, og koagulogramanalyser vil vise en økning i blodplateaggregering. Slike endringer er adaptive i naturen, fordi de er nødvendige for å forhindre stor blødning under og etter levering. Slike transformasjoner utføres på grunn av en gradvis reduksjon i fibrinolytisk aktivitet og en økning i koagulasjonsreaksjoner.

Transformasjoner av hemostase forekommer ikke bare under påvirkning av hormonelle forandringer, men også mot bakgrunnen av placenta-uterus sirkulasjon. I dette tilfellet kan noen mødre utvikle et ICE-syndrom, hvor hyperkoagulerbarhet er opprinnelig utviklet og gradvis blir hypokoagulering. Denne tilstanden er farlig nok blodtap. Det er å forhindre et slikt fenomen at blodkoagulerbarhet er tildelt i hver trimester, og i nærvær av avvik og oftere. Det er spesielt viktig å passere analysen av pasienten med miscarriages i fortiden og uterin hypertensjon.

Hva skal være indikatorene for blodtettheten hos den gravide kvinnen i normen, er vist i tabellen.

Korrekt å dechiffrere resultater kan kun den kvalifiserte legen ta hensyn til egenskaper hos den gravide pasienten, derfor er det meningsløst å prøve å selvstendig estimere dataene i analysen.

Men høyt blodtap er farlig

Hvis koagulogrammet finner ut at blodsvingningsindeksen i en gravid kvinne er økt, vil et slikt brudd i fremtiden føre til et sett med
komplikasjoner. Et barn i livmoren mottar nødvendig ernæring og oksygen gjennom moderkaken, som gjennomsyres med en rekke små kar. For tykt blod, som fører til høy koagulabilitet, er utsatt for aktiv dannelse av blodpropper. De tetter plasentkärrene, på grunn av hvilke barnet mottar mindre enn nødvendig mengde sporstoffer. Dette fører til et forsinkelse i intrauterin utvikling og medfødte patologier. Derfor er høye koagulasjonsfrekvenser farlige for miscarriages, gestosis og placental insufficiency.

Fare for høy blodgass og for moren selv. På grunn av denne lidelsen kan trombose, som hindrer fri blodstrøm, utvikle seg. Når hyperkoagulerbare kan slike farlige forhold som trombofili eller tromboembolisme utvikles. Men selv etter fødselen kommer koagulasjon tilbake til normal ikke på en gang. En annen måned og en halv Mamochka er i fare for tromboemboliske komplikasjoner, noe som utgjør en viss trussel mot hennes liv og helse. Det er en mulighet for å utvikle venøs tromboembolisme, der tromben beveger seg med blodbanen langs det vaskulære systemet. En lignende patologi er fyldt med trombose i venene på beina og tromboembolisme av lungens arterie.

Og hvis blodtapet er lavt?

Det motsatte problemet er en signifikant reduksjon i koagulasjon hos gravide kvinner. Noen av manifestasjonene av en slik tilstand pasienten kan legge merke til alene. Vanligvis oppstår hypokoagulering ved hyppig neseblødning og gingivalblødning, en tendens til å danne blåmerker, blåmerker og blåmerker, selv med mindre skade. Vanligvis er lavt blodtap forårsaket av genetisk predisponering, medfødte blodsykdommer, varicosity, ukontrollert inntak av NSAID, negativ påvirkning av dårlig økologi eller sysselsetting i skadelig produksjon.

Redusert koagulasjon er farlig profesjonell blødning under fødselen og for tidlig frigjøring av morkaken. Spesielt farlig er en lignende tilstand for pasienter som er keisersnitt. Derfor er det viktig å øke nivået av blodkoagulasjon til normale nivåer. Til dette formål foreskrives egnede preparater for koaguleringsvirkning og endringer i dietten. Det er viktig å gi kroppen en tilstrekkelig mengde vitamin K.

Hva å gjøre hvis blodet er for tykt

Økt koagulasjon krever korreksjon selv under planlegging av oppfattelsen, og etter det - utnevnelsen av spesialiserte legemidler som korrigerer blodets tetthet.

 • Vanligvis brukes i behandlingen av hyperkoagulerbare antikoagulanter, hvis virkning er rettet mot å undertrykke blodstrålesystemet og forebygge utvikling av blodpropper. Alle avtaler blir gjort med hensyn til de sannsynlige teratogene effektene på barnet.
 • Den mest effektive i behandlingen av hyperkoagulering hos gravide kvinner betraktes som hepariner med lav molekylvekt, som ikke er i stand til å sive gjennom moderkagen og ikke skade fosteret. Disse stoffene reduserer trombinaktiviteten og reduserer dermed koagulabiliteten.
 • Inntaket av warfarin under graviditet er uønsket, fordi dette stoffet har en teratogen effekt. Hvis før pasienten tok pasienten denne medisinen, må den nå erstattes med heparin. Men i ammingstiden tar Warfarin ingen kontraindikasjoner.
 • For å eliminere venøs stasis og eliminere de negative konsekvensene av hyperkoagulasjon, kan legen anbefale pasienten inntak av urtepreparater som har en angioprotektiv og venotonisk effekt.
 • Antiplatelet narkotika er også foreskrevet som effektivt eliminere trombofili og forhindre utvikling av tromboemboliske effekter, for eksempel Aspirin.

Mamma bør være spesielt oppmerksom på vitaminer, som også bidrar til å normalisere koagulasjon. Tokoferol har for eksempel antioksidantegenskaper, bremser aldring og forynker kroppen. I tilstrekkelig mengde er vitamin E til stede i fullkorn og spire vetekorn, kli og brokkoli, dyrelever og solsikkeolje.

Det er også nødvendig å gi kroppen vitamin P, som styrker det vaskulære systemet og hemmer aktiviteten til enzymer som forstyrrer hemostasen. Vitamin finnes i kål og pepper, bringebær, aprikoser og sitrus. Askorbinsyre kroppen er også nødvendig, er det til stede i citrus og nyper, epler og vannmelon, solbær og så videre. I tillegg anbefales det å inkludere i kosten av grønn te, sitroner og andre sitrusfrukter, kirsebær, hvitløk og løk. Og matvarer rik på vitamin K (grønne bladgrønnsaker, blomkål, etc.) bør være begrenset, fordi det provoserer en fortykning av blodet.

Hva annet trenger jeg å vite?

For forebygging av hyperkoagulasjonsreaksjonen hos gravide kvinner i fravær av kontraindikasjoner anbefalte daglige drikke nok vann (2 liter), grønn te og juice fra frukt og grønnsaker, eliminere fra diett mat, jevning blod, hver dag spiser frukt, bær og grønnsaker som bidrar kroverazzhizheniyu. Mamma bør tenke bare om godt, ikke å tillate stress og unngå konfliktsituasjoner, mer å være ute i frisk luft. Ved identifisering av avvik i hemostase er nødvendig å kontrollere koagulering, eller øker risikoen for farlige komplikasjoner og skadelige virkninger på den gravide kvinnen og barnet. Bare en ansvarlig holdning fra pasienten til helse kan garantere et sikkert resultat av graviditeten og helsen til krummene.

Blodstimulering under graviditet er normal

Blodprøve under graviditet på blodkoagulasjon

Blodprøven under graviditet behandles gjentatte ganger. En av testene du donerer blod til er koagulogram.

Hva er koagulogram?

Koagulogram er en analyse av blodkoagulasjonstesten.

Det anbefales å gi en analyse på tom mage. Mellom mottak av mat og levering av analysen må passere minst 8 timer, og enda bedre hvis du passerer og alle. 12.Veldig, bare rent vann er tillatt å drikke.

En analyse er utført for blodkoagulasjon 1 gang per trimester, det er tre ganger for hele graviditetsperioden. Hvis den gravide kvinnen har problemer i denne planen, blir denne analysen gitt oftere.

Hvis graviditeten er normal, øker koagulasjonsaktiviteten, for å forhindre blødning under fødsel.

Hva er de oppmerksom på når de mottar analyseresultatene

Koagulasjon?

 • Fibrinogen er et protein som utgjør selve blodproppen i blodproppen. Verdien av normen er 2,0 - 4,0 g / l. På tærskelen til fødsel kan den nå 6,0.
 • APTTV - normindikatorer - 24 - 35 sekunder. Dette er faktisk tiden for blodpropp.
 • Lupus antikoagulant - ideelt sett i en gravid kvinne, er den ikke produsert. Disse antistoffene vises i blodet av en gravid kvinne, bare som følge av en økning i APTT, og er ledsaget av graviditetspatologier.
 • Trombintid - 11-18 sek. Dette fenomenet kan oppstå i tilfelle leverproblemer.
 • Prothrombin - dens hastighet på 78 143%. Dette er det viktigste elementet som spiller en rolle i blodkoagulasjon. Hvis denne indikatoren stiger, kan det bety at for tidlig avløsning av moderkaken har oppstått.
 • Hvis det plutselig er et brudd, kan det negativt påvirke utviklingen og løpet av graviditeten. Den farligste er DIC-syndromet. Det kan skyldes forskjellige grunner, men de vanligste er:
 • for tidlig avløsning av morkaken, som er ledsaget av blødning, og noen ganger dannes det et hematom.
 • Fostervannsemboli - en svært farlig komplikasjon av svangerskapet, kommer det fra - for tilsig i blodet til en gravid, noe som kan føre til respirasjonssvikt.
 • endometritis er en betennelse i livmormembranen som kan oppstå etter levering, akkurat som et ICE kan utvikle seg øyeblikkelig mot bakgrunnen.

Ikke glem å donere blod under graviditet, fordi hvis du finner ut problemet i tide, kan du unngå forferdelige, uønskede konsekvenser.

Del det med vennene dine!

Koagulogram i svangerskapet - hvorfor trenger du denne analysen?

Gjennomføring av graviditet i en kvinners konsultasjon eller i en privat klinikk inkluderer alltid en rekke tester, hvorav noen er obligatoriske, andre er ekstra, og de overgis dersom det foreligger visse indikasjoner.

Den obligatoriske analysen under graviditeten inkluderer et koagulogram - en spesiell studie per definisjon nivået av koagulering av blod.

Under det mystiske ordet "koagulogram" ligger en ekstremt viktig analyse, hvor resultatene bidrar til å identifisere mulige komplikasjoner av graviditet og forhindre dem.

Hvordan er graviditetsprosessen avhengig av nivået av blodpropp?

Blodstivhet, eller snakkes på medisinsk språk, homeostase, - Det er kroppens evne til å opprettholde en konstant sammensetning og mengde blod. I bredere forstand - den mobile balansen mellom systemer i kroppen.

Med normal homeostase og i fravær av andre problemer og patologier hos kvinner, går graviditeten trygt.

Forresten, under graviditeten, er blodproppnivået høyere enn i "vanlig" tilstand, dette skyldes økning i blodvolum og er normalt.

Men med brudd på koagulasjon, er det reelle trusler mot utviklingen av graviditet.

Hvis Blodstivhet er senket, så er det en trist mulighet for plasentabrudd, blødning og abort. Økt clotting - heller ikke bra: i de kar som gjennomtrenger placenta klumper kan vises, og det innebærer en mangel på oksygentilførsel til fosteret og derfor hypoksi.

La oss fortelle hva som er farlig for graviditetsdiabetes mellitus i svangerskapet for fosteret.

Bruken av folsyre er diskutert her. Vi lærer å drikke riktig.

Les om problemer med lav plassering av morkaken.

Hvordan er analysen gjort?

Planlagt koagulogram utføres under graviditet hver tredje måned - 1 gang i en trimester. Hvis det oppdages en avvik, er prosedyren hyppigere. Og også et større antall koagulogrammer foreskrives for gravide kvinner som lider av lever- og vaskulære sykdommer, åreknuter eller har Rh Rhesus-konflikt med barnets far.

Prosedyren for å ta blod utføres om morgenen på tom mage. Blod er tatt fra venen. Før du tar testen, trenger du minst 8 timer å ikke spise noe.

Koagulogram i svangerskapet - transkripsjon av analysen

Det bør umiddelbart bemerkes at den nøyaktige og begrunnede dekoding av koagulogrammet for hver gravid kvinne kun kan forklares av en lege. Men selvfølgelig, mange kvinner som forventer en baby og bekymret for sin utvikling, er interessert i å vite hva de uforståelige ordene og tallene i analysen form betyr.

Hovedindikatorene for koagulogrammet er som følger:

 • Prothrombintid Er perioden med blodpropp.
 • Prothrombosed indeks - verdien bestemmes av forholdet mellom prosentandelen av perioden for koagulering av plasmaet til pasienten med kontrollplasmaet.
 • fibrinogen - proteinet som skaper leveren. Dette er en av hovedkomponentene i blod, involvert i trombose.
 • APTT (aktivert partiell tromboplastintid) er tidsperioden under hvilken en blodpropp dannes. Økt APTT indikerer en risiko for blødning, en redusert - om tendensen til utseende av blodpropper.
 • Lupus antikoagulant - Antistoffer produsert av immunsystemet.
 • Disse antistoffene forstyrrer fosfolipidernes funksjoner og ødelegger dem.

Tilstedeværelsen av lupus antikoagulant i blod kan provosere blodpropp i blodårene, samt abort. Hvis helsen er ok, bør disse antistoffene i analysen ikke være.

 • blodplater - blodceller skapt av beinmerg og tar en aktiv rolle i prosessen med blodpropp. Når graviditeten er normal, er en liten reduksjon mulig.
 • D-dimer - En del av proteinet, rester etter nedbrytning av fibrin. Ved graviditet kan indikatoren øke.
 • Antitrombin 3 - Det er behov for et protein med en spesifikk spesifisitet for blodpropp. Den umiddelbare funksjonen er å forhindre dannelsen av blodpropper. Reduksjon av protein i blodet betyr risikoen for blodpropper, en økt hastighet - om mulig blødning.
 • Koagulogram i svangerskapet - hva er normen?

  Selvfølgelig, etter den gåtefulle ord var klar, og det var enda en idé om noen av elementene og egenskapene til sirkulasjonssystemet, er det interessant og viktig å vite frekvensen av disse indikatorene. Under graviditeten kan de være litt forskjellige.

  • Prothrombintid: 18-25 sekunder

  Hemostasiogram i svangerskapet

  Under svangerskapet kan eventuelle abnormiteter i en kvinnes kropp føre til negative konsekvenser for henne og barnet. Derfor er det svært viktig å finne og rette brudd på arbeidet med indre organer og systemer i tide. En av de farligste feilene i en gravid kvinne er forstyrrelsen av blodsystemer. For å ekskludere eller oppdage problemer i sirkulasjonssystemet, foreskriver legene en spesiell studie - hemostasiogram.

  Hvorfor skal hemostasiogrammet bli tatt med i listen over obligatoriske tester for gravide?

  For å utføre sine funksjoner i kroppen vår må blodet være i en bestemt væskestatus, som på den ene siden støtter hemostase (koagulerende blodsystem) og på den annen side et antikoagulant system. Det godt koordinerte arbeidet i disse to systemene sikrer normal blodtilstand. Men en funksjonsfeil i dette arbeidet mot aktivering av en av dem kan føre til en økning i blodets tetthet og dannelsen av blodpropper, eller for å væske tilstanden og blødningen.

  Under graviditet oppstår en kvinnes kropp fysiologiske endringer i den hemostatiske system på grunn av utseendet av ytterligere utero-placenta sirkulasjon, hormonelle forandringer og for å forberede for den naturlige blodtapet under fødsel. En betydelig økning av blodpropper kan føre til utvikling av DIC (disseminert intravaskulær koagulasjon), som i sin tur er i stand til å forårsake brudd på placenta blodstrøm, samt falming av graviditet og fosterdød.

  En annen ekstreme forstyrrelse i koagulasjons- og antikoagulantsystemet er for mye blodfortynning, noe som kan føre til alvorlig blødning i arbeidskraft.

  For å unngå problemene som er nevnt ovenfor, utføres en studie av blodkoagulasjonsparametere eller et hemostasiogram. Haemostasiogrammet utføres som regel flere ganger i løpet av hele graviditetsperioden for rettidig behandling av mulige hemostaseforstyrrelser. I tillegg er denne analysen nødvendigvis tildelt i følgende tilfeller:

  • kvinnen hadde flere frosne graviditeter eller miskramper;
  • Det er tegn på gestose: hevelse i hender og føtter, høyt blodtrykk, tilstedeværelse av protein i urinen (gestose er bedre å hindre - å passere hemostasiogrammet før graviditet eller i tidlige stadier);
  • Det er en trussel mot abort (livmorhalsens høyt blodtrykk).
  • Les også

  Hva kan fortelle hemostasiogrammet?

  Vi viser hovedparametrene i studien, som gjør det mulig for legen å bestemme tilstanden for koagulasjon og blodtrykkssystemer:

  APTTV er en aktivert partiell tromboplastittid eller med andre ord en indikator på blodkoagulasjonstid. Standarden på denne indikatoren er 24-35 sekunder. Reduksjon av tid snakker om den akselererte koagulering av blod, som igjen er en indikator for DIC-syndrom. Og omvendt, hvis APTT er mer enn 35 sekunder - er blodet dårlig koagulert og det er en trussel om blødning etter fødsel.

  Prothrombin eller protrombinindeks er en indikator som også reflekterer kvaliteten på blodproppene. Verdiene fra 78% til 142% regnes som normen. En reduksjon eller økning i prosentandelen indikerer en forsinket eller akselerert blodpropp.

  Antitrombin III er et protein, blodet som hemmer koagulasjonsprosessene. Dens norm anses å være mellom 71% og 115%. En reduksjon i nivået av antitrombin III medfører mulighet for blodpropper, og en økning fører til en risiko for postpartumblødning.

  Trombintid (TB) er tiden for den siste fasen av blodproppene. Normalt tar denne prosessen fra 11 til 18 sekunder. Kortere tid (opptil 11 sekunder) indikerer symptomer på DIC-syndrom, mer - advarer om muligheten for blødning etter fødsel.

  D-diameter - den viktigste indikatoren for hemostasiogrammer, som lar deg lære om økningen i blodproppene. Normalt bør verdien av D-dimmeren være mindre enn 248ng / ml. En større verdi indikerer for tette, viskøse blodpropper.

  RCMF er en markør for intravaskulær koagulasjon som overskrider normen derav (mer enn 5,1 mg per 100 ml) indikerer DIC-syndromet.

  Ovennevnte parametere er grunnleggende og kan suppleres med andre indikatorer. Det skal også bemerkes at utfallet av hemostasiogrammet kan påvirkes ikke bare av graviditet, men også av andre faktorer, for eksempel: indre sykdommer, mangel på vitaminer og sporstoffer, å ta visse medisiner, skader og blåmerker. Alt dette tas i betraktning av legen når dechifrerer resultatene av analysen.

  Behandling av blodsystemforstyrrelser

  Årsakene til forstyrrelser i koagulasjon og blodtrykkssystemer kan være flere. Derfor er det bedre å undersøke eventuelle avvik før graviditet. Dette gjelder spesielt for kvinner som:

  • noen fra nære slektninger hadde et slag, hjerteinfarkt, trombose;
  • Mamma eller bestemor lider av åreknuter;
  • ble frosset eller avbrutt av en naturlig graviditetsmetode;
  • Det er sykdommer forbundet med forstyrrelser i sirkulasjonssystemet.

  På grunnlag av de oppnådde dataene fra hemostasiogrammet kan legen avgjøre avvik i arbeidet med blodsystemer og foreskrive nødvendig behandling både før og under graviditeten.

  Gravide kvinner er ofte redd for behandling, men forberedelser for normalisering av blodsystemene som er foreskrevet under graviditet, har ikke en negativ effekt på barnet. Kvinner som ikke nekter behandling, øker sin sjanse til å bære en sunn baby og unngå alvorlig blødning i fødsel.

  Spesielt for beremennost.net - Olga Pavlova

  • autoimmune sykdommer;
  • forstyrrelse av metabolske prosesser.

  Som følge av disse sykdommene forstyrres den kjemiske sammensetningen og viskositeten av blodplasma, noe som fører til en endring i den normale tilstanden til erytrocytter og blodplater. Disse cellene begynner å holde seg sammen voldsomt, forholdet mellom væskedelen til blodmasse av blodet forstyrres, risikoen for blodpropp i karene og hjertet øker. Derfor er økt koagulerbarhet av blod en alvorlig trussel mot helse, noe som krever umiddelbar og kompetent behandling.

  Symptomer på økt koagulasjon

  Hovedsakelig, symptomene med økt blodkoagulasjon, manifesteres i en følelse av konstant tretthet, en følelse av tyngde i beina. Pasienter blir fort trente når de går, opplever svakhet, døsighet, hodepine av varierende intensitet.

  Symptomer på trombofili er manifestert i form av blåmerker som opptrer på kroppen med mindre skader og blåmerker. Dette skyldes mikrofjernes høye skjøthet. Hos pasienter øker blødende tannkjøtt. Det er uregelmessigheter i tarmens og indre organers arbeid, hvor vevet er dårlig tilført med oksygen og nyttige stoffer. Bli smertefulle og hovne hemorroider.

  Høy blodkoagulasjon fører til trombose og varicose, hvor symptomene er vaskulære stjerner og venøse noder på beina. Symptomer på høy blodviskositet er oftest manifestert i sykdommer som fedme, diabetes, stress, røyking, kreft og autoimmune sykdommer.

  Fare for høy blodviskositet under graviditet

  Foreløpig snakker leger i økende grad om forholdet mellom trombofili og komplikasjoner som oppstår under graviditeten. Økt blodpropp under graviditeten kan resultere i abort. Hos gravide øker tilbøyeligheten til å danne blodpropper mange ganger. Videre, hos kvinner som har høy blodviskositet før unnfangelse, forverres problemet under fødsel. Resultatet kan være ulike komplikasjoner: sen toksisose, abort, placentaavdeling, for tidlig fødsel og til og med intrauterin føtal død.

  Hvordan oppstår disse komplikasjonene? Det fremtidige barnet mottar alle vitale stoffer fra moderkaken, der det er mange blodkarillærer og kar. Hvis trombosen dannes på placenta med uterus eller i blodkarene, kan fosteret ikke motta næringsstoffer og slutter å utvikle seg.

  Ved hjelp av moderne teknikker identifiseres kvinner som lider av høy blodviskositet, utsatt for blodpropper, tidligere komplikasjoner i svangerskapet. For å forhindre mulige problemer behandles de med legemidler som fortynner blodet.

  Behandling med høy blodkoagulasjon

  Ved behandling av høy blodviskositet bør spesiell oppmerksomhet tas til årsakene til utseende og diagnose.

  Den klassiske metoden for behandling av trombofili er bruk av antikoagulantia. Avhengig av arten av patologi, antispasmodika, antiinflammatoriske legemidler, kan fibrinolytika foreskrives. En fremgangsmåte for påfylling av blodvolum ved bruk av transfusjon og infusjonsbehandling kan benyttes, eller en metode for fjerning av trombi ved kirurgi kan benyttes.

  Når arvelig trombofili viser et langsiktig aspirin i små doser. Under graviditeten er aspirin kontraindisert. Behandlingen skal utføres med konstant laboratorieovervåking av blodtall, da det kan oppstå ukontrollert intern blødning når det tas blodfortynnere. Alle medisiner bør kun tas som beskrevet av legen ansvarlig og under hans tilsyn.

  Strømforsyning

  Flytningen av blod er hjulpet av en spesiell drikking og etterlevelse av riktig diett. Legene anbefaler å drikke minst en og en halv, to liter væske om dagen. Preferanse bør gis til naturlig grønnsak og fruktjuicer, urte- og grønn te, vanlig rent drikkevann.

  Mat bør balanseres, med det nødvendige innholdet av proteiner, karbohydrater, fett og vitaminer. Som en kilde til protein er det bedre å velge havfisk, ikke kjøtt. Det er godt å spise uraffinerte oliven eller linolje, nøtter, havkål.

  Den friske hvitløk og løk, den søte bulgarske peppen, forteller blodet. Sprouted frø av hvete er veldig nyttige. Vitamin E, som finnes i spirene, øker effekten av antikoagulantia.

  Andre artikler i denne delen

  Koagulogram i svangerskapet: egenskaper ved studien. Blodstimulerende frekvenser under graviditet

  Når graviditeten er etablert, må den forventede moren passere et stort antall tester, for å gjennomgå ikke mindre en rekke studier. Noen av dem kan gjentas flere ganger. Hva kan du lære av dem? Og viktigst av alt - hvordan dechifiserer resultatene sine?

  Bein og vitamin B17, laetril

  Koagulogram: Hva er denne analysen?

  Ved wordkogoagulogramme forstår vi studien av blodkoagulasjonssystemet. Denne typen test vil bidra til å bestemme egenskapene til disse indikatorene i en gravid kvinne, for å forutsi noen komplikasjoner som kan være forbundet med blødning. Ved rettidig diagnose av koagulasjonsforstyrrelser vil det være mulig å gjennomføre passende behandling og sikre fremtidig mor og baby under levering.

  Under graviditeten øker den normale aktiviteten til blodkoaguleringssystemet generelt. Dette er en fysiologisk prosess, som er begrunnet ved dannelsen av utero-placenta sirkulasjonssystemet.

  Koagulogrammet behandles en gang i svangerskapets trimester, men i nærvær av eventuelle unormaliteter, kan det utføres oftere, individuelt. Blod for forskning er tatt fra venen, med den obligatoriske tilstanden - på tom mage!

  Koagulogram i svangerskapet: Hvordan fungerer blodkoaguleringssystemet?

  Hver av oss la merke til at ved å kutte en finger, dannes en trombose på kort tid, og blodet stopper. Slik fungerer blodkoaguleringssystemet. Leveringsprosessen er direkte relatert til blodtap. Og for å beskytte en kvinne er det nødvendig å avgjøre hvor riktig dette systemet fungerer.

  Blodkoagulasjon skjer i flere stadier. Med mekanisk eller kjemisk skade på veggene i blodkarene, frigjør en spesiell substans - tromboplastin, som utløser koagulasjonsreaksjonen.

  Den andre fasen er aktiveringen av koagulasjonsfaktorer, det vil si spesielle proteiner som alltid er i blodet og sikrer dannelse av en trombose på skadestedet. Den tredje fasen er trombinaktivering, og gjør den til fibrin, som er grunnlaget for blodproppen. I fibrin-nettverk avgjør trombocytter og andre ensartede blodelementer. Blodplater komprimerer blodproppen og gjør blodproppen moden, som lett lukker defekten i vaskulærveggen.

  Kroppen vår er et likevektssystem, og enhver handling har sin motvirkning. I motsetning til blodets koaguleringssystem er det en antikoagulant. Og det godt samordnede arbeidet til disse to komponentene opprettholder kroppens normale tilstand.

  Koagulogram: Dekoding under graviditet

  Som i noen form for forskning, med hensyn til koagulogrammet, blir visse komponenter og deres konsentrasjon vurdert. Tallet vil indikere normen, eller avviket fra det.

  • Således er det i studien av blodprotein bestemt fibrinogen, som er en forløper for fibrin, og er anerkjent som den grunnleggende basen av blodproppen når den er størknet. Fibrinogen er en svært følsom indikator for tilstedeværelsen av inflammasjon og vevsnekrose, samt er hovedplasmaprotein som vil påvirke økningen i erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR). Fra de tidligste stadier av graviditet og over hele lengden, oppstår en fysiologisk økning i plasmafibrinogeninnholdet. Maksimal indikator er nådd før fødsel.
  • Den neste indikatoren, APTT, deklareres som aktivert partiell tromboplastintid. Faktisk er dette tidspunktet for blodpropp, som vil avhenge av tilstedeværelsen av koagulasjonsfaktorer. Definisjonen av denne indikatoren, så vel som andre, er av avgjørende betydning for diagnostisering av syndromets ICD.
  • DIC syndrom er formidlet intravaskulær koagulasjon. Oppkomsten av patologi under graviditet bidrar til utviklingen av tromboser og blødninger, noe som kan bli en trussel ikke bare for helsen til den fremtidige moren, men til og med hennes liv.
  • Lupus antikoagulant er normalt i en gravid ung dame bør ikke utvikles og bestemmes. Dette begrepet omfatter en gruppe antistoffer som er aktive mot det ytre skall av blodplater. Disse antistoffene bestemmes i autoimmune sykdommer, det vil si når immunsystemet virker mot sin egen organisme, også i graden av graviditet, for eksempel gestose. Hos kvinner med denne patologien blir svangerskapet ofte komplisert ved spontan abort, placentainfarkt og fosterdød.
  • Trombintid (TB) reflekterer varigheten av sluttstadiet av blodpropp. Denne typen studie brukes til å diagnostisere feil i produksjonen av fibrinogen, for eksempel kan fibrinogen øke med leverpatologi. Også, TV er nødvendig for å evaluere blodets antikoagulerende aktivitet.
  • Prothrombin er definert som en prosentandel og er en av de viktige indikatorene for et koagulogram som karakteriserer tilstanden til blodkoaguleringssystemet som helhet.
  • I analysen av koagulogrammet har antitrombin III, som er et anti-koagulerende blodprotein og trombininhibitor, sin betydning. Det er i stand til å utøve en deprimerende effekt på blodproppens prosesser, med andre ord for å sikre at blodet ikke stikker seg.
  • Det er også nødvendig å være oppmerksom på en slik indikator som D-diameter, som er en indikator for trombose og oppløsning av fibrin. Det er viktig for diagnostisering av trombose. Under graviditeten, som begynner med 1. trimester, øker denne indikatoren gradvis. Og i slutten av termen kan det være flere ganger høyere enn den opprinnelige.

  Koagulogram i svangerskapet: norm

  Etter å ha bestemt hovedindikatorene for koagulogrammet, er det nødvendig å kjenne normenes verdier. Basert på disse tallene kan du bedømme patologien.

  Blodpropp under graviditet

  Analyser av blodet den fremtidige mor gir med en misunnelsesverdig periodicitet. Selvfølgelig, hvis noen indikatorer er forskjellige fra normen, oppstår spørsmålet - hvorfor skjer dette, hva betyr det, og kan på en eller annen måte påvirke barnets helse? En av de vanligste problemene - et brudd på blodpropp under graviditet i en eller annen retning.

  Hvorfor trenger kroppen et koagulerende blodsystem (hemostase)? Det tillater oss å unngå store blodtap hvis fartøyene er skadet. I praksis er alle kjent med dette fenomenet: Hvis en person for eksempel kuttet, deretter gradvis blod fra såret er mer tyktflytende, og så stopper og plasser kuttet dannet trombe. Men blodet i kroppen må være flytende å sirkulere - og derfor har vi, i tillegg til koaguleringssystemet, en antikoagulant.

  I graviditeten øker volumet av blod som sirkulerer i mors kropp, betydelig - med 25-50% av det opprinnelige nivået. Koagulasjonssystemet bør virke for å sikre utero-placental og fetoplacental blodstrøm. For å finne ut av arbeidet i systemet, er det laget en spesiell analyse-hemostasiogrammet.

  Hva er graden av blodpropp under graviditeten? Legene vil se på følgende indikatorer for hemostasiogrammet:

  • APTTV - i normen på 24-35 sekunder. Dette er tiden for blodpropp
  • Prothrombin - i normen på 78-142%. Indikatoren er ansvarlig for kvaliteten på blodproppene;
  • TV (trombintid) - i normen på 11-18 sekunder. Tidspunkt for siste stadium av koagulasjon;
  • Antitrombin III - i normen på 71-115%. Dette proteinet hemmer koagulasjonsprosessene;
  • Fibrinogen - 2-4 g / l, ved graviditetens slutt - opptil 6 g / l;
  • D-dimer - mindre enn 248 ng / ml. Denne indikatoren er en markør for tilstedeværelsen av økt blodkoagulering;
  • RCMF og lupus koagulant er normalt fraværende.

  Hva er avviket fra normer for blodkoagulasjon under svangerskapet? De indikerer muligheten for nedsatt blodflod i blodet eller risikoen for blødning ved fødsel. La oss se nærmere på dette.

  Økt blodpropp under graviditeten

  Tett blod kan ses selv på blodprøven. Hemostasiogrammet vil bekrefte eller motbevise nærværet av dette problemet. Faren for økt koagulasjon er forekomsten av DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon). Placentalblodstrømmen er forstyrret, noe som betyr at fosteret ikke mottar nødvendig ernæring og oksygen.

  En baby i livmoren kan sakte seg i utviklingen, og i alvorlige tilfeller er det enda mulig å avbryte graviditeten. Risikoen for å utvikle DIC og økt blodpropp under svangerskapet øker hvis en kvinne i familien hadde hjerteinfarkt eller slag, åreknuter, trombose, hvis den forrige graviditeten ikke var donoshen (en spontanabort eller oppsigelse av sin utvikling). Overdreven fysisk aktivitet før graviditet (for eksempel profesjonell sport) kan også bli en provoserende faktor.

  Hvordan løse situasjonen? Hvis blodtettheten er overdreven, vil leger anbefale å bytte diett til en fremtidig mor. Sørg for å drikke rikelig med vann, og spis også mat som inneholder en stor tilførsel av vitamin C. Enkel gymnastikk gjør ikke vondt.

  I tillegg til kosthold og mosjon, er det mulig at en kvinne vil bli foreskrevet terapi med spesielle medisiner som fortynner blod i tablett eller injeksjonsform.

  Og hvis blodet er for flytende?

  Det motsatte problemet er den lave koagulasjonen av blod under graviditeten. En kvinne kan selvsagt merke noen av symptomene på dårlig koagulasjon. Dette er utseendet på blåmerker og blåmerker, selv med mindre skader, neseblod, blødende tannkjøtt.

  Legene identifiserer flere faktorer som bidrar til fremveksten og utviklingen av lav koagulabilitet. Hvis dette ikke er relatert til de medfødte sykdommene i sirkulasjonssystemet, kan administrering av visse stoffer, for eksempel fra åreknuter, negativt påvirke situasjonen. Med hensyn til åreknuter, selvfølgelig, fungerer de bra - men generelt går blodet gradvis av sin evne til å koagulere. I tillegg er den ukontrollerte bruken av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer farlig, inkludert det velkjente analginet, aspirinet eller baralginet.

  Endelig kan arbeid i farlig produksjon eller dårlig økologi også ha en negativ innvirkning på blodkoagulasjonssystemet.

  Lav blodpropp under graviditet fare for gjennombruddsblødninger under fødsel, samt en høy sannsynlighet for morkakeløsning - og som et resultat av for tidlig fødsel. Unødvendig å si at hvis planlagt keisersnitt er planlagt, er dårlig koagulasjon også ekstremt farlig?

  Hvordan være? Som i eksemplet ovenfor med overdreven tett blod, er det nødvendig å korrigere situasjonen samtidig på to måter: ta medisiner (koagulanter) og endre dietten. Det er ekstremt viktig å få den nødvendige mengden vitamin K. Den er syntetisert i tynntarmen, og derfor er det nødvendig at kvinnens fordøyelsessystem fungerer jevnt.

  Med avvik i blodkoagulasjonssystemet til en gravid kvinne, er det nødvendig å følge legenes forskrifter og regelmessig ta kontroll over hemostasiogrammer.

  Les Mer Om Fartøyene