Legemidler til behandling av cerebrale kar: 8 legemidler i tabletter og kapsler

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvilke preparater for cerebral fartøy som brukes i klinisk praksis. Indikasjoner for bruk av denne gruppen medikamenter, virkningsmekanismer og regler for opptak.

Midler som påvirker de kar i hjernen, som oftest brukt i Neurology for behandling av cerebrovaskulære sykdommer, som inkluderer iskemisk og hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, encefalopati, vaskulær demens. Også denne gruppen medisiner er mye brukt for migrene, spenning hodepine, Meniere sykdom, hodeskader og andre sykdommer.

Legemidler som virker på hjernens kar har svært forskjellige virkningsmekanismer. Noen av dem reduserer risikoen for trombose, andre - motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk, den tredje - eliminerer spasmen i blodårene. Nedenfor er en omtrentlig liste over de mest populære tabletter for cerebral fartøy, som starter med de mest foreskrevne medisinene og nedadgående.

Valget av et egnet preparat utføres av en nevrolog.

1. Acetylsalisylsyre (aspirin)

Strengt tatt aspirin virker direkte på blodkar, den hemmer aggregering av blodplater, dvs. at det hindrer deres tilslutning endotelisk skade (intern vaskulær mantel) og sammenbundet. Men lavdosis aspirin er en av de mest hyppige avtalene med nevrologer i behandling og forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Dette er en av de få stoffene som har vist seg å være positiv på resultatene av forebygging og behandling av iskemiske slag og forbigående iskemiske angrep.

Tidligere er aspirin mye brukt for primærforebygging av hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, er at hans leger anbefales for friske mennesker å forebygge hjerteinfarkt og slag. Men de siste årene har bruken av dette legemidlet blitt stilt spørsmål, da risikoen fra bruken til tider overgikk mulige fordeler. Nå foreskrive aspirin for sekundærforebygging hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, samt personer som har høy risiko for å utvikle disse komplikasjoner.

Kontraindikasjoner for bruk av aspirin:

 • Et sår i magen eller tolvfingertarm.
 • Nylig lidd hemorragisk slag.
 • Allergi mot aspirin.
 • Astma, hvis symptomer forverres etter å ha tatt acetylsalisylsyre.
 • Blodstammeforstyrrelser (hemofili).
 • Alvorlige brudd på lever og nyrer.
 • Graviditet og amming.
 • Barns alder (bruk av aspirin kan forårsake utvikling av Rays syndrom).
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase (bruk av aspirin kan forårsake hemolyse av erytrocytter).

Mulige bivirkninger inkluderer:

 1. Dyspepsi og magesmerter - du kan redusere risikoen for forekomst ved å ta stoffet sammen med maten.
 2. Økt blødning.
 3. Allergiske reaksjoner - urtikaria, Quinckes ødem, hudutslett og kløe, nesestopp.
 4. Ringer i ørene.
 5. Gastrointestinal blødning.
 6. Hemorragisk slag.

Den anbefalte dosen er 75-100 mg acetylsalisylsyre per dag. Dette produktet er tilgjengelig i tabletter eller kapsler med et enterisk belegg. Den mest populære medisin aspirin - Cardiomagnolo, Magnikor, Aspirin Cardio, Aspekard. Legene anbefaler å ta dem en gang om dagen, bedre - om kvelden samtidig.

2. Statiner

Statiner er en gruppe medisiner som reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet. På grunn av denne handlingen kan disse stoffene redusere risikoen for atherosklerotiske plakk i veggene i arteriene til hele organismen, inkludert hjernens kar.

For tiden er andre aktive effekter av statiner, som tilhører:

Rengjøring av cerebral fartøy

Det menneskelige sirkulasjonssystemet med alder er utsatt for ulike negative påvirkninger. Stress, dårlige vaner, underernæring, stillesittende livsstil fører til en innsnevring av vener og kapillærer, dannelse av plakk og andre problemer. Rengjøring av hjernens fartøy bidrar til å gjenopprette helsen, forbedre hukommelsen, konsentrere oppmerksomheten, forhindre utvikling av aterosklerose. Rengjøring utføres ved hjelp av medisiner og folkemidlene, som vi skal snakke om i artikkelen.

Hvem trenger prosedyren

Alle har hørt om den negative effekten på kapillærene, blodårene og blodårene, men ikke alle forstår at denne komponenten i visse mengder er nødvendig. Det deltar i noen viktige prosesser, for eksempel i dannelsen av plasma- og lipidmembraner. Kolesterolnivået i blodet bør ikke være mer enn 5,2 mmol / l. Hvis denne indikatoren overskrides, kan den provosere dannelsen av kolesterolplakk på veggene på karene. Kolesterolet kan måles på et sykehus. For dette må du ta en blodprøve. Vanligvis er økningen indikert av følgende symptomer hos pasienten:

 • minneverdigelse;
 • glemsomhet;
 • vedvarende eller tilbakevendende hodepine;
 • blodtrykk hopp;
 • redusert arbeidsevne;
 • rask tretthet;
 • søvnforstyrrelser og forringelse av søvnkvalitet;
 • irritabilitet, dårlig motstand mot stress.

av narkotika

Hvordan rense hjernens kar med medisiner? Det moderne farmasøytiske markedet tilbyr et bredt spekter av legemidler utviklet for å forbedre cerebral metabolisme og rense arterier og årer fra kolesterolplakk. Det bør bemerkes at behandling med hjelpen skal kontrolleres nøye av lege, da mange av dem har egne kontraindikasjoner, og hvis de blir misbrukt, kan det gi svært alvorlige konsekvenser.

statiner

For mange pasienter foreskriver legene medisiner relatert til statin-gruppen. Effekten av disse virkemidlene er basert på å hemme produksjonen av kolesterol i blodet. Narkotika har flere generasjoner, hvorav den siste er preget av den beste effekten og minimal mengde bivirkninger. Foreskrive medikamenter som en rekke pasienter som lider av hyperkolesterolemi, samt personer over 40 år, med høy risiko for kardiovaskulære hendelser etter myokardinfarkt, diabetes, fedme og andre sykdommer.

Liste over brukte stoffer:

 • Simvastatin er et middel for den første generasjonen statiner. Tilordne det til pasienter med overdreven konsentrasjon av kolesterol i blodet med ineffektivitet av diettbehandling og andre behandlingsmetoder;
 • Fluvastatin - en andre-generasjons stoffet som brukes i personer med høy risiko for utvikling av aterosklerose i koronar hjertesykdom, så vel som betydningen av forebygging av post-angioplasti;
 • Atorvastatin - refererer til den tredje generasjonen statiner, brukes til å redusere konsentrasjonen i blodet av kolesterol og de negative konsekvensene som er forbundet med det;
 • Pitavastatin er et nytt og effektivt middel som tilhører den fjerde generasjonen av denne gruppen. Pitavastatin er foreskrevet for voksne og barn for å redusere konsentrasjonen av dårlig kolesterol i blodet, har de minste bivirkningene.

Statiner er utmerket for å rengjøre skinnene i hodet og hele kroppen. Med riktig bruk forårsaker de sjelden komplikasjoner.

fibrater

For medisinsk rengjøring av cerebral fartøy fra plaques bruker ofte stoffer fra gruppen av fibrater. Deres handling er rettet mot å fjerne frie radikaler fra kroppen, fortynne blodet, gjenopprette den vaskulære tonen og styrke veggene sine. Legemidler av denne typen tolereres godt av pasienter, raskt absorbert og godt absorbert av kroppen.

 • Fenofibrat - påvirker nivået av lipider i kroppen, har antiinflammatorisk, lipidsenkende, antioksidant, gjenopprettingseffekt;
 • Bezafibrate - bidrar til å redusere nivået av dårlig kolesterol, har et lavt antall bivirkninger. Bezafibrat er foreskrevet for 30 dager, etterfulgt av en pause og gjentatt behandling;
 • Clofibrate - fungerer effektivt med aterosklerotiske lesjoner av cerebrale kar, koronararterier, blant pasienter som lider av diabetisk angiopati.

I kombinasjon med senger, nikotinsyre og gallsyre-sekvestranter, viser fibrene utmerket effekt, reduserer antall dødsfall fra hjerteinfarkt.

Gallsyresekvestranter

På grunn av prosessene med kolesterol metabolisme, dannes gallsyrer i kroppen, som i overkant negativt påvirker organene i det menneskelige fordøyelsessystemet. For å fjerne dem i medisinsk praksis, brukes gallsyresekvestranter.

Populære medisiner i denne gruppen:

 • Kolestyramin - reduserer mengden kolesterol i blodet, binder og fjerner gallsyrer fra kroppen. Med forsiktighet foreskrives agenten etter 60 år;
 • Kolesevelam - refererer til medisinene i den nye generasjonen, forårsaker sjelden negative konsekvenser, perfekt samsvarer med andre legemidler, som gjør det mulig å inkludere det i terapi med noen medisiner.
 • Kolestypol - refererer til moderne midler for lipidsenkende virkning, det er ofte foreskrevet med økt arterielt trykk, aterosklerose og andre sykdommer.

Med riktig bruk av gallsyresekvestranter rapporterer de fleste pasienter eliminering av dårlig kolesterol til 50%, justering av lipidmetabolisme og generell helse.

Vaskulær rengjøring med diett

Hjemme kan du rense hjernens fartøy uten bruk av medisiner. Juster blodsirkulasjonen og gjenopprett helsen til veggene i venene og kapillærene vil hjelpe til med riktig ernæring. I dette tilfellet er det ikke nok bare å forlate produktene som inneholder animalsk fett. En person trenger et riktig kosthold. Daglig diett bør inneholde pektin, kostfiber, vegetabilsk fett, vitaminer og mineraler.

 • valnøtter, hasselnøtter, pistasjenøtter, mandler, cashewnøtter, pekannøtter, kastanjefrukter;
 • grønn te;
 • grønnsaker og frukt i rå, kokt eller bakt form;
 • oliven, fersken, solsikkefrø, linfrø, mais, sennep, sesam, soyabønne, gresskarolje;
 • reker, østers, kamskjell, blekksprut, blåskjell;
 • Meieri og meieriprodukter med lav prosentandel av fett;
 • alle typer fisk, fete varianter i begrensede mengder;
 • bokhvete, hvete, havremel, ris, mais og andre kornblandinger.

En diett basert på disse produktene, fremmer utskillelsen av dårlig kolesterol fra kroppen, oppløsningen av eksisterende plaques. Til tross for de store fordelene har slik ernæring kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å begrense inntaket av animalsk fett til kvinner under fødselen og amming, samt til pasienter med svekket immunitet.

Listen over forbudte retter inkluderer and kjøtt, gås, biff, svinekjøtt. Det er nødvendig å forlate høytsmeltende fett, majones, krydret ketchup, chips, rask mat, røkt, stekt, salt mat. Det er forbudt å bruke sterk te, kaffe, alkohol, karbonatiserte drikker, fullmælk, rømme og hytteost med høy prosentandel av fett.

Bruk av folkemetoder

Naturen gav generøst personen med ulike planter som har en kurativ effekt i de fleste sykdommer. Mange av dem er mye vant til å rense hodene i hodet fra kolesterolplakk. Det antas at folketerapi for dette formålet skal gjennomføres kurs 1-2 ganger i året. Pasientens vitnesbyrd indikerer effekten av naturlige medisiner og fraværet av bivirkninger.

valnøtter

Valnøttens frukt er rik på vitaminer og mineraler, noe som bidrar til å etablere blodsirkulasjon i hele kroppen. Det finnes et stort antall oppskrifter basert på dette produktet. Tenk på de mest populære av dem:

 • i 6 måneder må du spise til frokost frukt av tre valnøtter, en mandarin og en spiseskje med rosiner. Etter 30 minutter kan du spise frokost på vanlig måte. Hvis det er allergi mot mandariner, kan du erstatte det med flere sitronskiver.
 • å passere gjennom et kjøttkvern et glass nøtter, samme mengde rosiner og tørkede aprikoser. Den resulterende blandingen er fylt med to spiseskjeer av honning, ta en teskje tre ganger i løpet av dagen. Behandlingsforløpet er 30 dager, deretter en pause i 2 uker og en andre dose;
 • kap 10 valnøtter og ananas, fyll på med en spiseskje honning, sett den resulterende blandingen på et kjølig sted i flere dager. Ta før måltider på en spiseskje tre ganger om dagen.

Urtepreparater

Medisinske urter brukes som tilsetningsstoffer til medisinsk behandling eller som en selvstendig terapi. En god effekt har slike oppskrifter:

 • Bland på en spiseskje bjørkeknopper, immortelle og kamille, hell den resulterende blandingen med en liter kokende vann, insister i minst 3 timer. Ta en medisin på en kvart av et glass om morgenen og kvelden før du spiser. For smak kan du legge til litt honning eller sukker;
 • rose hofter, mynte, burdock rot og agurk blanding i like mengder. En spiseskje av denne blandingen helles 200 ml kokende vann, insisterer på 40 minutter. Du må drikke medisinen i 2 tilnærminger. Behandlingskurs - 2 uker;
 • en teskje av en stilk og 10 gram rowanfrukt helles i et glass kokende vann. Legemidlet er insistert i omtrent en time, filtrert, tatt i form av te med tilsetning av sukker eller honning;
 • Valerian og dillfrø blandes i like mengder, 250 ml kokende vann helles. Etter en time blir stoffet filtrert, full på en spiseskje 4 ganger om dagen;
 • i et glass kokende vann er det nødvendig å helle en teskje linfrø, gi drikken 2 timer å infisere. Drikkmiddel før sengetid i 4 måneder;
 • tørr røtter av burdock skal males til et pulver, hell en spiseskje av produktet med et glass kokende vann, la det stå i et varmt rom i 2 timer. Ta løsningen for et halvt glass morgen og kveld. Varigheten av kurset er opptil 5 måneder;
 • en skje full av hornbeam blomster helles i et glass kaldt vann, kokes, tammet på en svak flamme i 5 minutter, deretter fjernet fra brannen og insisterte i 40 minutter. Ta en drink du trenger en kvart kopp tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 2 måneder.

Under behandlingen bør du nøye observere doseringen av legemidler, forberede midler i henhold til instruksjonene. I tillegg må du lytte til personlige følelser. Ved utvikling av hodepine, kvalme, allergisk reaksjon eller andre bivirkninger, bør du avbryte behandlingen og kontakte en lege.

Rensing med naturlig juice

Bruken av ferskpresset juice til rensing av blodkar er en ganske lang, men veldig effektiv form for terapi. Sammen med dårlig kolesterol elimineres slagg og andre negative nedbrytningsprodukter fra kroppen. Dette fører til rensing av blodet, forbedring av tilstanden til karene og alle indre organer, restaurering av normal sirkulasjon og lymfatisk drenering.

Slike juice vil være effektive for dette:

 • eple,
 • granateple,
 • orange,
 • bete,
 • gulrot,
 • kål,
 • bjørk.

For å sikre den beste terapeutiske effekten, kan du alternere bruken av en juice. Drikke med appelsin og granatäpple anbefales ikke til pasienter med fordøyelsessykdommer.

Oppskrifter med sitron

Sitron inneholder en stor mengde vitaminer og mineraler som er gunstig for kroppen. Oppskrifter basert på det bidrar til å løse aterosklerotiske plakker på vegger av blodårer, fjern giftstoffer og giftstoffer. I kombinasjon med andre produkter har sitrus en virkelig kurativ effekt.

 • 2 middels sitroner og 1 oransje gjennom en kjøttkvern, uten peeling. Tilsett 60 g honning til den tilberedte blandingen og bland godt sammen. Hold medisinen på et kjølig sted, ta en teskje om morgenen og om kvelden. Behandlingsforløpet er 30 dager;
 • god helbredende og forebyggende tiltak har en blanding av tørket frukt, honning, mutter og sitrus. For sin forberedelse må du ta en sitron, appelsin, 100 gram rosiner, 100 gram tørkede aprikoser, et glass valnøtter, leder av hvitløk og 60 g honning. Produktene sendes gjennom kjøttkvern, den resulterende blandingen lagres i kjøleskap. Ta medisinen på en teskje tre ganger i løpet av dagen;
 • Ikke mindre effektivt for å rense hjernens kar og hele kroppen blir tinktur av sitron og hvitløk. For å gjøre dette, går en stor sitron gjennom en kjøttkvern, tilsett en skrælt og savnet hvitløk gjennom pressen. Blandingen legges i en 3 liter flaske, hell den med kokt vann. Etter 3 dager filtreres medisinen, drikk en kvart kopp tre ganger daglig før måltider. Behandlingsforløpet - en halv time.

I tillegg til å rengjøre vener og kapillærer, er honning og sitron en fin måte å øke immuniteten, noe som er spesielt viktig i høst-vinterperioden.

Bruk av laurbærblad

Laurbærblad der på kjøkkenet hver familie, men ikke alle vet at dette krydderet er et produkt som renser kroppen fra kolesterol plakk og andre skadelige stoffer. Forbered et middel på grunnlag er veldig enkelt. For å gjøre dette, ta 10 blader, plasser dem i emaljerte retter, hell 500 ml kokende vann. Etter koking, suge medisinen på en svak flamme i 10 minutter. Infused kjøttkraft i minst 7-8 timer, hvoretter drikken skal tas til 50 ml etter hvert måltid. Behandlingsforløpet er tre dager, hvorefter det anbefales å ta en pause i en uke og gjenta behandlingen.

Kjøttkraft fra en hyrdepose

Grasherdebag er en utmerket metode for rensing av fartøy fra sklerotiske plakk. Samle anlegget i blomstringsperioden (mai til juli) eller kjøp på apotek. For å lage en medisin, kan du bruke en tørr og frisk plante. Hakkede råstoff er plassert i en emaljert tallerken, tilsettes 250 ml vann, oppvarmet til koking, fjernes brygge. En filtrert og avkjølt avkok tas tre ganger om dagen for kvart i et glass i en måned.

Anbefalinger for rengjøring av fartøyene hjemme

Behandling av sykdommer bør ikke bare være effektiv, men også trygg. For å unngå negative konsekvenser under rensing av blodårer, anbefales det å vurdere følgende tips:

 • utfør rengjøring av fartøyene bedre etter å ha renset hele kroppen;
 • Rådfør deg med lege før du begynner behandlingen.
 • Drikk medisinen du trenger kurs, ellers vil den terapeutiske effekten være fraværende;
 • en obligatorisk tilstand under behandlingen - ivareta riktig levering og nektelse av dårlige vaner
 • gjennom hele løpet bør du drikke så mye væske som mulig;
 • under rensing av blodkar er det nyttig å flytte mye, gå i friluft;
 • ikke bry deg doseringen av medisinering.

Overholdelse av enkle regler vil bidra til å unngå helseproblemer, for å oppnå det beste terapeutiske resultatet.

Kontra

Rengjøring av hodene i hodet ved hjelp av medisiner bør utføres i henhold til legenes resept. Og hva med bruk av folkemetoder? Det anbefales også at du kontakter en spesialist på forhånd og lytter til hans råd.

Blant de absolutte kontraindikasjoner til bruk av folkeoppskrifter bør noteres slik:

 • personlig intoleranse mot noen av stoffet i stoffet;
 • graviditet og amming;
 • patologi av indre organer (nyrer, lever, mage og andre);
 • ubehandlede kroniske sykdommer.

Folk oppskrifter er det riktige valget for forebygging av aterosklerose og sykdommer forbundet med det. Til spørsmålet om vaskulær rensing bør næres med fullt ansvar, følg nøye instruksjonene. Først da vil behandlingen ha nytte.

Gjennomgang av tabletter for cerebral fartøy

Patologien til cerebral fartøy er dessverre ganske hyppig de siste tiårene. Ifølge statistisk forskning, Mer enn 80% av den totale befolkningen er utsatt for ulike sykdommer forbundet med hjerneblodforsyning. Hvis de fleste nylig lider av cerebrovaskulære sykdommer, blir patologier som VSD eller hypertensjon stadig mer diagnostisert hos unge og til og med ungdomspatienter.

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen, i begynnelsen av utviklingen, fortsetter uten å vise noen tegn. Ofte pasienter bare ignorere de første symptomene på sykdommen, rettferdiggjøre staten tretthet, depresjon, meteodependent, etc. Men selv en liten forverring av helse, migrene og hodepine -. En anledning oppsøke en spesialist. Jo tidligere legen bestemmer tilstedeværelsen av brudd, jo større er sjansen til å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til brudd blodtilførsel til hjernen kan vurderes:

 • arvelig faktor;
 • lav aktivitet livsstil;
 • forurenset miljø;
 • spasmer av blodkar;
 • alkoholisme og tobakksrøyke etc.

Blant de spesifikke årsakene til cerebrale vaskulære patologier isolert hematopoetiske system sykdom og blod, utvikling av kreft, diabetes, hjertesykdommer og sykdommer i ryggsøylen.

symptomer, som kan indikere utvikling av cerebrovaskulære sykdommer, er varierte og mange. De vanligste symptomene er:

 • hyppig hodepine og migrene, som kan oppstå selv om natten (vanligvis forårsaket av spasmer);
 • en gjentakende følelse av svimmelhet, besvimelse, besvimelse;
 • hypotensjon og hypertensjon
 • søvnforstyrrelser, søvnforstyrrelser og våkenhet;
 • generell svakhet og ubehag
 • forstyrrelse av koordinering i rommet, sjelden disorientasjon;
 • periodisk nummenhet i øvre og nedre ekstremiteter, midlertidig tap av følsomhet i hender og føtter.

Til dags dato er det mange medisiner som kan eliminere både symptomene på patologi og selve sykdommen. Preparater (tabletter) er anbefalt for pasienter med slike sykdommer, ikke bare en gunstig virkning på den vaskulære veggen, men også forbedre blod egenskaper, redusere dens viskositet og evne til trombose.

Narkotika for vasodilasjon

Narkotika av denne gruppen er rettet mot Forbedre blodtilførselen til hjernen ved å øke tilstrømningen til blodcellene. På grunn av vasodilatormedisiner er det mulig å forhindre utvikling av hjernehypoksi og mangel på næringsstoffer i den. I tillegg fører disse midlene til betydelige forbedringer i energibyting av hjerneceller og gjenoppretting av sin normale funksjonalitet.

Video om dette emnet

Kalsiumantagonister

Denne gruppen medikamenter bidrar til avslapning av blodkar, uten å endre venøs tone. Blodstrømmen i karene øker og, beriket med oksygen, kommer den inn i hjernen. Kalsiumantagonister er mye brukt i behandling av aterosklerose og mye positiv tilbakemelding, både fra pasienter og fra leger.

Basert på vegetabilske alkaloider

maksimalt gunstig effekt på blodsirkulasjonen i hjernen produsere derivater av plantealkaloider. Disse stoffene, som kommer inn i kroppen, tar rollen som spasmolytisk, som slapper av hjernens kar. Videre alkaloider forbedre forbrenningen i hjernevev gjør det ikke mulig "lim" blodplater, vaskulære forbedre mikrosirkulasjonen, for derved å sikre en tilstrekkelig mengde av neuralceller nødvendige kraft.

Derivater av nikotinsyre

Nikotinsyrederivater har en svært lik konstruksjon med nikotinamid - substans nødvendigvis er til stede i det menneskelige legeme og fylle viktige funksjoner. Et annet navn på stoffet er vitamin PP. Nikotinamid er en viktig komponent i enzymsystemer som utfører oksidasjons- og reduksjonsprosesser. Effekter på blodkar nikotinsyre gir ikke, imidlertid, er involvert i å utvide hulrommet i små kapillærer, for derved å forbedre cerebral sirkulasjon. På samme måte senker nikotinsyre mengden kolesterol og triglyserider i blodet, og har en positiv effekt på karene i aterosklerose.

Legemidler for å styrke veggene i blodårene

Legemidler i denne kategorien anbefaler å opprettholde elastisitet og styrke av blodkar. Slike tabletter har en positiv effekt på kapillærpermeabiliteten, aktiverer de metabolske prosessene i karene og deres vegger. Med slike oppgaver, klarer vitaminer og noen sporstoffer perfekt. Inntaket av multivitamin og vitamin-mineralkompleks hjelper ikke bare til behandling av cerebrovaskulære sykdommer, men fungerer også som et forebyggende tiltak.

homeopati

Opptak av homøopatiske midler i behandling av cerebral fartøy (inkludert aterosklerose) er en langvarig prosess. Basis for terapi med slike legemidler er gradvis fjerning av symptomene på sykdommen og en betydelig forbedring i trivsel. Ved hjelp av homøopati kan du rense fartøyene, fjerne krampen. Som regel, for hver pasient behandlingsregime, er valg av doseringsmedisinering gjort individuelt, idet man tar hensyn til graden av sykdom og individuelle egenskaper hos en person. Men i dag kan du kjøpe homeopati midler i apotek, bruke dem, i henhold til instruksjonene.

Forberedelser for rengjøring av blodkar

Hei, kjære lesere! I artikkelen vil vi fortelle om forberedelser til rengjøringsfartøy: Vi vil presentere grupper av medisiner, vi vil sitere klassifiseringen i henhold til anvendelsesområdet, vi presenterer de effektive. Ved å bruke våre anbefalinger, kan du forbedre kroppen uten mye innsats og unødvendige kostnader.

Forberedelser for rensing av blodkar

Virkningen av miljøet, underernæring, misbruk av skadelige vaner fører til dannelse av toksiner og toksiner.

Resultatet av tilstopping av kapillære vegg kan føre til en feilfunksjon av det kardiovaskulære systemet, feilfunksjon i mage-tarmkanalen, høyt kolesterol, totalt tretthet.

I spesielle tilfeller anbefaler eksperter bruk av rusmidler for å rense fartøyene. Valget av medisiner for rengjøring av karene avhenger av pasientens eksakte symptomer og tilstand. Rengjøring bør utføres under tilsyn av en lege, da noen av stoffene har en bred liste over bivirkninger.

Grupper av medisiner for rensing av blodkar

Alle vaskulære rensingstabletter som styrker venene og karene kan deles inn i flere grupper:

 • vitaminkomplekser (vitamin A, B, C, P, E);
 • Preparater for rengjøring av kolesterolkarboner (Capillarin, Corbalance);
 • legemidler som styrker veggene i blodkarene (Cavinton, Dihydroquercetin),
 • legemidler som fortynner blodet (Cardiomagnolo, Trombo Ass);
 • kalsiumkanalblokkere (Cinnarizine);
 • BADy (Antiox, LSBalans, Vinex).

Et bredt spekter av tabletter skyldes tilstedeværelsen i kroppen av en rekke vener, kar, kapillærer. Påfør medisiner i henhold til indikasjoner, strengt basert på patologier.

Rengjøring av blodkar med medisinske preparater

En stillesittende livsstil, dårlig ernæring og konstant stress fører til at fartøyene gradvis er forurenset med skadelige urenheter.

Senker overføringen av oksygen gjennom blodcellene, veggene tykes gradvis, taper elastisitet. Lumen av fartøyene smalrer på grunn av de resulterende kolesterolplakkene, næringsstoffene kommer ikke inn i cellene, noe som fører til deres død.

Tabletter for rensing av fartøyet tillater vener og kapillærer levere de giftstoffer for å aktivere metabolske prosesser, redusere sannsynligheten for aterosklerose.

Vitaminer for rengjøringsbeholdere

Vitaminer forbedrer blodsirkulasjonen, styrker veggene i blodårene og kapillærene. Oksygen går mer aktivt inn i de indre organer, og fylles med næringsstoffer.

 • vitamin A - forbedrer metabolske prosesser, normaliserer arbeidet med hjerneceller. Inneholdt i gresskar, meieriprodukter, gulrøtter. Blant medisinske produkter frigjøres retinol, som har en lignende effekt på produkter. Har ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse
 • vitamin B - opprettholder tonen i fartøyene, forhindrer utseendet av muskel svakhet, normaliserer blodsirkulasjonen. Inneholdt i bønner, fisk, bokhvete, nøtter. Et alternativ er det medisinske legemidlet Pyradoxin. Det er ingen bivirkninger;
 • vitamin C - finnes i sitrusfrukter, urter, bær. Apotek askorbinsyre øker permeabiliteten av veggene i blodkar, forbedrer immunitet, konverterer kolesterol til gallsyrer;
 • vitamin E - reduserer skjøthet av kapillærer, utvikling av åreknuter. Den daglige prisen kan fås fra solsikkeolje, eggeplomme, lever. Eller ta deg inn i apoteket Tocopherol. Det forhindrer dannelsen av frie radikaler, forhindrer utviklingen av aterosklerose;
 • vitamin P - stoff Rutin gjenoppretter kapillærer og små arterier, reduserer blodtrykket, forbedrer blodsirkulasjonen. Det finnes i epler, hofter, bringebær, druer. Effektiv i kombinasjon med vitamin C.

Vitaminer er den enkleste og sikreste måten å rense blodårene på.

Legemidler for å rense blodårer fra kolesterol

De mest effektive forberedelsene til rengjøringsfartøy fra kolesterol er representert av en gruppe statiner. De er foreskrevet av leger å senke nivået av kolesterol innskudd, hjelpebehandling av cerebral fartøy, hjerte.

Virkningsmekanismen er basert på blokkering av enzymets aktivitet, som deltar i syntesen av kolesterol. Dermed frigjøres kolesterol fra aterosklerotiske plakk.

Mottak av slike legemidler fører til styrking av organens vaskulære vegger, forebygging av trombi, likvidasjon av blod.

Sammen med stoffene med sterk handling, som må observeres under tilsyn av en lege, finnes det medisiner for rensing fra naturlige ingredienser.

Legemidlet reduserer nivået av trombogenese, kolesterol, reduserer blodets viskositet. I tillegg beskytter det cellemembraner, forbedrer kapillærfunksjonen, normaliserer permeabiliteten til vaskemuren.

Strukturen inkluderer hagtorn, hundrosen, ekstrakter av blomsterpollen. Det anbefales til behandling og forebygging av aterosklerose og hypertensjon. Har ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse av komponenter.

Som et resultat strømmer næringsstoffer raskere til organene, metabolske prosesser blir akselerert, og kapillærene renses. God forebygging av kardiovaskulære sykdommer, plakkdannelse og blodpropper. Har ingen kontraindikasjoner.

Medisiner for vaskulær veggen styrking

For riktig drift av vener og kapillærer, må veggene deres være elastiske, tonede, ugjennomtrengelige. Hvis en eller flere av fartøyets funksjoner brytes, brukes tabletter til å rengjøre fartøyene.

Cavinton utvider raskt vener og vaskulære vegger, senker blodtrykket, forbedrer hjernens sirkulasjon, gjenoppretter tonen i små kapillærer, forbedrer hukommelsen. Sammensetningen omfatter talkum, maisstivelse, magnesiumstearat. Det anbefales ikke for personer med psykiske funksjonshemninger og etter et slag.

Han viste gode resultater i behandling og forebygging av revmatisme, vegetovaskulær dystoni. I tillegg påvirker stoffet gunstig hud, som produserer naturlig kollagen, og fremmer også rask helbredelse av sår.

Legemidler til fortynning av blod

Årsaken til fortykning av blodet er mangel på enzymer. Dette provoserer opphopning av skadelige urenheter som gradvis blokkerer oksygenstrømmen i menneskelige celler. Langsiktig sult av celler kan føre til blodpropper, hjerneslag, hjerteinfarkt.

Med mange forstyrrelser i blodsirkulasjonen, brukes spesielle preparater for å rense blodårene. Effektive medisiner i denne kategorien - Cardiomagnolo og Trombo Ass.

Det er indikert for hjerte-og karsykdommer, forebygging av angina pectoris, arteriell hypertensjon. Har ingen kontraindikasjoner med unntak av kroniske sykdommer i indre organer og i eksacerbasjonsstadiet, samt individuell intoleranse av komponentene.

Det er indikert for forebygging av blodpropper i dype årer, kirurgisk inngrep på fartøy, diabetes mellitus, ustabil angina.

I tillegg gir det antipyretiske og smertestillende effekter på kroppen. Kontraindisert hos gravide, med respiratoriske sykdommer, pasienter med individuell intoleranse.

Kalsiumkanalblokkere for vaskulær rengjøring

Tette fartøy fører til oksygen sult. Kalsiumkanalblokkere avslappe arterieveggen, hvilket resulterer i redusert blodtrykk, hjertet pumper blod mye lettere, ikke mangel på oksygen. Preparater av denne kategorien er angitt for arytmi, takykardi, post-infarkt tilstand.

Resultatet er en utvidelse av blodkarets lumen, en reduksjon av blodtrykket. Legemidlet forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, nyrene og lemmer. Har ingen kontraindikasjoner, unntatt graviditet og individuell intoleranse.

Bada - forberedelser til rengjøringsfartøy

Hjelpemidler for rengjøring av fartøyene er kosttilskudd. Hovedfunksjonen er mild rensing av vener, kapillærer fra skadelige urenheter, tungmetaller, forbedring av blodsirkulasjonen. Spesialister foretrekker BADs Antiox +, Vinex, LSBalans.

Deres handling er rettet mot å fortynne blodet, for riktig transport av oksygen til det indre organet. De beskytter celler mot overdreven absorpsjon av kolesterol fra skadelig mat, forbedrer arbeidet i hjertet, styrker veggene i kapillærene.

Kosttilskudd er en god forebygging av trombose, gjelder i utvinningsperioden etter et slag, hjerteinfarkt.

Forberedelser for rengjøring av karene er ikke medisiner, de har ingen kontraindikasjoner bortsett fra individuell intoleranse.

Rengjøring av blodkar med medisiner bør utføres under veiledning av en spesialist som riktig vil velge rette for deg etter undersøkelsen og levering av testene.

Ikke forsøm lege besøk, ikke selvmedisinere. Dette konkluderer med at vår artikkel kommer til en slutt. Fortell oss om vennene dine, del linken i sosiale nettverk.

Vennligst støtte prosjektet - fortell oss om oss

Vaskulære medisiner av den nye generasjonen for hjernen

Den cerebrale sirkulasjonen kan brytes av ulike årsaker i alle aldre. For å forbedre blodkarens helse, er spesielle legemidler alltid foreskrevet, å utvide arteriene og kapillærene, styrke veggene og eliminere spasmer.

Hvem trenger vaskulær medisinering?

I tidlig barndom er endringer i blodstrømmen i hjernen resultatet av perinatal encefalopati, fødselstrauma, hypoksi i fødsel og trykkfall under keisersnitt. Med riktig forberedelse av en behandlingsplan i 2-3 år, er barnets tilstand normalisert. Hvis barnet har cerebral parese og andre alvorlige sykdommer, er det nødvendig å ta vaskulære legemidler hele livet.

Hos voksne er hjernesirkulasjonsforstyrrelser enda mer vanlige - på grunn av hjertesykdom, osteokondrose, iskemi, trombose, traumer, operasjoner.

Hos eldre, lider hjerneskader av aterosklerose - plugging av arterier med plakk. Alle disse pasientgruppene har indikasjoner på administrering av vaskulære midler.

Kalsium tubal blokkere

Disse medisinene er en av de mest populære blant utnevnelsene til nevrologer og terapeuter. Ved å redusere mengden kalsium i cellemembranen slapper de vaskulære veggene av, deres lumen ekspanderer, og blodstrømmen øker. Mengden næringsstoffer og oksygen som kommer inn i hjernen øker også. Tonen i venene endres ikke, noe som er viktig for å opprettholde en normal venøs utstrømning. Det finnes en rekke beviste stoffer, så vel som ny generasjons medisiner. Hvilke er de beste å velge? Listen over de mest populære er gitt i tabellen.

Hvordan og hva å rengjøre hjernens kar: en gjennomgang av narkotika

Rengjøring av hjerneskip er et viktig tiltak for å beskytte kroppen mot oksygen sult, noe som fører til utvikling av et slag. Over tid, på grunn av stressende situasjoner, under påvirkning av dårlige vaner, blir det menneskelige sirkulasjonssystemet svekket. Fartøy mister sin elastisitet, det er farlige komplikasjoner i form av dannelse av kolesterolplakk. Plakk kan føre til hypoksi og aterosklerose.

Hvordan forurensede fartøy påvirker hjernens arbeid

Blodkaret i personens hode er fylt med kolesterolstrukturer, mikroskopiske blodpropper og kalsiumsalter. Utviklingen av aterosklerose er en irreversibel prosess, som bare kan holdes tilbake. Innsnevringen av lumen i hjerneskarene kan forårsake en rekke komplikasjoner og patologier:

 • å forstyrre minnet, intellektuelle evner hos en person;
 • redusere konsentrasjon, varighet av oppmerksomhet;
 • forårsake periodiske hodepine;
 • provosere angrep av svimmelhet (til tap av bevissthet);
 • øke blodtrykket
 • redusere sansens funksjoner;
 • øke sannsynligheten for å utvikle iskemisk slagtilfelle (mulig funksjonshemning eller død).

Når plakkene rengjøres

Sirkulasjonssystemet blir etter hvert forurenset med organiske forbindelser. Prosessen påvirker funksjonen av sentralnervesystemet, vitale organer. Leger er enige om at opptil 40 år har en person ikke behov for terapeutiske tiltak. Urgent rensing utføres i tilfelle av en rekke alvorlige symptomer og lidelser:

 • midlertidig eller delvis tap av effektivitet
 • manifestasjonen av migrene;
 • kraftig reduksjon i syn, hørsel;
 • minneverdigelse;
 • reduksjon i konsentrasjon;
 • utvikling av aterosklerose (hodetype);
 • økt nivå av skadelig kolesterol.

Vaskulær insuffisiens er dannet på grunn av signifikant blodtap, traumer og smittsomme sykdommer. Den komplekse implementeringen av prosedyrer har en gunstig effekt på minnekvalitet, den generelle tilstanden til en person. Vaskulære vegger får elastisitet, fleksibilitet, noe som reduserer risikoen for slag, hjerteinfarkt, åreknuter.

Den beste måten å forhindre vaskulære sykdommer på er å overholde forebyggende tiltakssystemet. En sunn livsstil, implementeringen av terapeutiske prosedyrer kan kontrollere frekvensen av aterosklerotisk plakkdannelse. Prioritet i ernæring bør være produkter av vegetabilsk opprinnelse.

Metoder for rensing av fartøyene

Ved bruk på sykehuset til legen kan pasienten regne med flere behandlingsalternativer. De effektive metodene er:

 1. Ekstrakorporeal hemokorreksjon. Under prosedyren tar pasienten 0,5 liter blod, som deretter vil bli ført gjennom sentrifugen. Enheten skiller de formede elementene og plasmaet. Plasma er fjernet av kolesterol, etter at det er administrert til pasienten.
 2. Behandling med medisiner. B-vitaminer B og C brukes. Moderne preparater er i stand til å utvide skinnene i hodet. For å kjøpe stoffer trenger du resept.
 3. Fytoterapeutisk behandling + hjemme type behandling. Metoden består i å anvende helbredende egenskaper hos noen planter som hjelper til med å bli kvitt aterosklerose (for eksempel kløver, enggress, potetkompress, honning + sitron, valnøtt, hvitløk, løvblad, brus).

injeksjoner

Injeksjonene i muskelen eller venen forbedrer effektiviteten av legemidlet for rengjøring av karene. Bredt brukt infusjonsterapi ved hjelp av droppere, noe som gjør at 99% assimileres til kroppens elementer. Teknikken er egnet for akutte former for kardiovaskulær patologi. Forberedelser for droppere:

 • "Cavinton" - legemidlet er utnevnt av den behandlende legen. Aktive stoffer (nootropics) tillater å utvide arterier, akselerere blodstrømmen, mette hjernen med oksygen;
 • "Xanthinal Nikotin." Det forbedrer metabolisme, reduserer hypoksi på grunn av vasodilasjon. En kraftig effekt er gitt av den første dråpen. Resepsjonen er ledsaget av bivirkninger i form av varme, rødhet i huden, svimmelhet;
 • "Meksidol". Stoffet er foreskrevet for akutte former for patologi (aterosklerose, vegetarisk dystoni). En person på grunn av medisinering har tørr munn, liten følelse av kvalme. For noen mennesker passer ikke pyridoksin (strukturen av vitamin B6).

En intravenøs injeksjon gjøres etter at man har valgt et egnet preparat, basert på egenskapene til pasientens kropp og typen av patologi. Injeksjon er en kraftig virkningsmekanisme.

 1. Avledede strukturer av periwinkle alkaloid. Denne gruppen inkluderer "Cavinton", "Vinpocetine" og "TeleTotal". Stoffer utvide blodårer, reguler blodsirkulasjonen, ikke la erytrocyter klebe sammen.
 2. Derivater av nikotinsyre. Stoffene virker på hjernehullene. Leger utnytter Enduracin.
 3. "Drotaverinum". Legemidlet lindrer spasmer, eliminerer alvorlig smerte, er svært trygt i bruk.
 4. "Piracetam". Aktive elementer er et effektivt verktøy for forebygging av spasmer, aldring av hemisfærene (demens av de eldste). Oppskriften er utgitt av legen, har nootropisk karakter.

tabletter

Forberedelser for å rense blodkar og blod i form av tabletter er en tradisjonell behandling for millioner av mennesker. Effektivitet avhenger av kroppens individuelle egenskaper og scenen i patologi. Tabell over effektive verktøy:

For normalisering av blodstrømmen, funksjonen av cerebrale arterier, er spesielle medisinske preparater gode. Stoffer utpekes av kardiologer eller terapeuter. Følgende legemidler brukes:

 • "Cavinton" - utvider blodårene, beriker hjernen med oksygen;
 • "Bravinton" - reduserer blodets viskositet, øker cellens motstand mot hypoksi;
 • "TeleTotal" - reduserer blodtrykket og normaliserer blodsirkulasjonen. Apoteket har effektive analoger som gjenoppretter cerebral blodstrøm. Alternativ - tinktur av alkohol, kegler av gran, som vil behandle aterosklerose, forbedre den generelle tilstanden;
 • "Vinpocetin" - har en antihypoksisk effekt, det bidrar til å styrke sentralnervesystemet, fjerne smerte.

Medisinsk behandling må støttes av sunn ernæring (naturlig mat), moderat fysisk aktivitet, unngåelse av stressende situasjoner (optimal plan). Ta piller hjemme uten å foreskrive en lege er forbudt.

Den terapeutiske effekten skal være systemisk, ordnet. Så du kan oppnå et positivt resultat. Ta en avtale med en kvalifisert fagperson, konsulter om trivsel. I noen tilfeller er råd fra folks leger ikke dårligere enn effekten av medisiner.

Kontraindikasjoner for å rense hjernens kar

Rensing av kar fra hjernetoksiner utføres kun under tilsyn av en lege. Ikke forsøm kontraindikasjoner:

 • akutt nyresvikt
 • epileptiske lidelser;
 • graviditet, ammingsperioden;
 • individuell intoleranse mot tabletter, injeksjoner av spesielle infusjoner og decoctions;
 • onkologiske sykdommer;
 • bronkial astma;
 • akutt hjerteinfarkt / hjerneslag
 • fedme.

Rensing av karene i nakken, hjertet, hjernen skal utføres etter en grundig undersøkelse. Hovedbetingelsen for å styrke veggene og bli kvitt toksiner er rettidig behandling til legen, overholdelse av hans anbefalinger.

De beste vasodilatorpreparatene for hjernen

For å sikre riktig funksjon av en kompleks human sentralnervesystemet, som er avhengig av blodstrøm, et stort antall innbyrdes forbundne neuroner og neuronal prosesser, hjernen, dekket fartøyer og metningen av oksygen og glukose alle CNS må myndighetene for å ta vare på deres helse. Veldig ofte i utviklingen av sykdom og lidelser i blod mikrosirkulasjon påvirker hjernehinnene, mistet en mulighet til å tenke, for å koordinere og kontrollere sine bevegelser, til å oppfatte og å reprodusere det, å føle og skille følelser. Kan unngå alvorlige konsekvenser, hvis tiden å begynne å ta vasodilaterende legemidler til hjernen med henblikk på forebyggelse og behandling av sykdommer i sentralnervesystemet.

Årsaker til vasokonstriksjon

Alvorlig psykisk stress, dårlig miljøsituasjonen og stress, arvelige sykdommer er viktige faktorer, som provoserer tap av elastisitet og tidlig slitasje av kapillærene. Migrene, svimmelhet, nedsatt hukommelse og rask tretthet er de første tegn på vaskulære sykdommer.

Åreforkalkning. Akkompagnert av søvnløshet, nedstemthet og langvarig depresjon, uklart syn, hørsel, hukommelse, hyppig svimmelhet. Karakterisert ved innsnevring av blodstrøm volum av hulrommet med påfølgende blokkering på grunn av veksten av bindevev, utseende av kolesterol plaques og overdreven avsetning av kalsiumsalter.

Serebral angiospasm. Kilden til utilstrekkelig blodmikrocirkulasjon er vaskulær dystoni, røyking, overarbeid, alderdom, osteokondrose, hypertensjon og hjertesykdom. Hos personer med denne diagnosen blir svimlende lagt merke til, sløret tale og tap av motoraktivitet.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon. Ledsaget av nedsatt synsstyrke og hørsel, anfall, forverring av tenkning, delvis midlertidig lammelse, tap av lesing, skriving, taleaktivitet. Årsaker: plakk, blodpropper, blodtrykkssprang, cervikal osteokondrose og hodetrauma.

Iskemi. Metning av oksygenceller forebygger diabetes, underernæring, anemi, nyre og svulst, fedme. Symptomer på å påvirke meninges er uttrykt ved tap av konsentrasjon, utbrudd av aggresjon, blandingsgang og urininkontinens.

Hjerneslag. Medfødt sykdom eller aterosklerose, harde fysiske anstrengelser og hypertensjon forårsake svikt av vaskulære vegger, etterfulgt av blødning, nekrose av vevssnitt, celledød.

Hva er vasodilatormedisinene

For å oppnå stabil drift av sentralnervesystemet, brukes ny generasjons medisiner mye. De varierer avhengig av mekanisme og retning av deres handling:

 1. alfa-adrenoblokere. Stimulere forstørret lumen og økning i perifer blodkanal, reduser kolesterol og normaliser blodglukose;
 2. kalsiumkanalblokkere. Gi en vasodilator, avslappende effekt på veggene i kapillærene og kranspulsårene, noe som bidrar til deres ekspansjon. Lavere blodtrykk, forhindre inntak av kalsium i cellene;
 3. vasolitorer eller vasodilatorer. Reduser hastigheten på blodstrømmen og trykket på arteriene, øk deres klaring, forbedre ernæringen av vev og celler;
 4. neurotropiske legemidler. Regulere og gjenopprette funksjonene til det perifere CNS;
 5. myotrope antispasmodik. Redusere og slapp av muskeltonen;
 6. Platehemmere. Forhindre dannelse av trombi og begrense volumet av blodstrømnings lumen.

Naturlige homøopatiske midler, fytopreparasjoner og biologisk aktive tilsetningsstoffer brukes som adjuverende terapi eller i kombinasjon med andre legemidler.

Vaskulær ekspansjon

For å unngå de alvorlige konsekvensene som er forbundet hovedsakelig med de farlige blodstrømningsforstyrrelser i slimhinnen i hjernen og andre organer i sentralnervesystemet, leger tilby sine pasienter en kur for innsnevring av lumen og mangel på ledningsevnen i mikrovaskulaturen.

"Piracetam". Effektivt middel for behandling av cerebrovaskulær insuffisiens, langsom blodgennemstrømning. Vasodilatormediet undertrykker blodplateaggregasjon, forbedrer mikrosirkulasjonsprosessen, øker følsomheten av glukose. Det foreskrives i en dose på 30 til 160 mg per kg kroppsvekt.

"Meksidol". Det anbefales å ta for gjenoppretting etter de identifiserte problemene med hjernesirkulasjon, led hodeskader, med encefalopati og vegetativ dystoni. Normaliserer hastigheten på blodbevegelsen, reduserer vedheft av blodplater, reduserer mengden dårlig kolesterol. Dosering per dag er 125 - 250 mg 3 ganger.

"Pentoxifylline." Indikasjon: iskemisk tilstand, cerebral aterosklerose, akutte prosesser av blodsirkulasjonsforstyrrelser. Utvider koronararterier, reduserer blodviskositeten og forbedrer blodstrømmen. Tabletter er tatt med en hastighet på 600 mg per dag. Antall mottakelser - 2-3 ganger.

Medisinsk behandling av aterosklerose

Faren for kolesterolplakker manifesteres i form av dannelse av blodpropper, blodpropper, en reduksjon i volumet av lumen i vaskulærsengen og fullstendig blokkering, noe som kan forårsake myokardinfarkt. Derfor anbefales det å ta effektive, moderne medisiner for å behandle aterosklerose.

"Betaserk". Eliminerer unaturlig støy i ørene, hyppige migreneangrep og svimmelhet. Den brukes som en del av kompleks terapi for posttraumatisk encefalopati. Har en positiv effekt på blodstrømmen og det perifere vestibulære apparatet. Daglig inntak - 16 dråper 2-4 ganger. Ikke tyg, drikk med litt vann.

"Papaverine". Spasmolytisk middel, som reduserer kalsiuminnholdet i celler, slapper av muskelvev og karvevegger, reduserer intrakardiell ledning. Ta en dag ikke mer enn 60 mg 3 ganger.

"Lovastatin". Forhindrer overflødig kolesterol i kroppen, forhindrer utviklingen av aterosklerose, korrigerer lipidmetabolismen. Tilordnet innsiden en gang om dagen for 10-20 mg om kvelden.

Hvordan avlaste hjerne spasmer

Kvitt meningsløs migrene, konstant tretthet og irritabilitet, som forårsaker cerebral vasospasme, etter å ha mottatt spesifikke medisiner, kan den behandlende lege med en angivelse av den nøyaktige doseringen og antallet doser.

"Cinnarizine." Beroligende, vasodilaterende virkning på muskelvevet og veggen av blodårene, reduserer symptomene på vestibulare forstyrrelser, hindrer utviklingen av aterosklerotisk plakk og senker blod viskositet. Det er foreskrevet for å forebygge iskemisk og hemorragisk hjerneslag. Vasodilatoreffekten oppdages etter påføring av ikke mer enn 225 mg "Cinnarizine" eller 24 dråper per dag. Dette beløpet skal deles 3 ganger.

Drotaverina hydrochloride. Reduserer manifestasjoner av muskelspasmer og kortsiktige funksjonsforstyrrelser i hjernecirkulasjon, noe som fører til spasmer av perifere, cerebrale og koronare arterier. Daglig inntak av 40-80 mg 3 ganger.

"Nikotinsyre." Hjelper til å akselerere passasjen av blod ved å utvide lumen mellom vaskulære vegger, normaliserer aktiviteten til den mikrocirkulatoriske sengen, forhindrer utviklingen av iskemiske lidelser. Ved alvorlig aterosklerose, utnevne 2-3 gram per dag.

Medikamenter for å forbedre cerebral sirkulasjon

For å gjenoppta den stabile driften av prosessene som foregår i sentralnervesystemet, kan du, hvis du følger de nøyaktige instruksjonene for medisinske naturlige rettsmidler og vasodilaterende moderne legemidler.

"Aktovegin". Det fremmer oksygenering av vev og organer, har en antioksidant effekt, gjenoppretter blodstrømmen, forhindrer starten på iskemisk slag. Daglig dosering - 1-3 kapsler før måltider 3 ganger. Intravenøs administrasjon gir 10-15 ml av legemidlet i kombinasjon med en 0,9% NaCl-oppløsning eller 5% dextrose.

"Vazobral". Vasodilaterende legemiddel. Reduserer permeabiliteten til vaskulærveggen, gjenoppretter cerebral sirkulasjon, øker mental aktivitet, dysalrefleksutvikling og øker hjernens aktivitet og stabilitet. Eliminerer forstyrrelser av oppmerksomhet, minne og vestibulære komplikasjoner. Det er foreskrevet for 0,5 - 1 tablett om morgenen og om kvelden. I form av en løsning anbefales det å ta 2-4 ml to ganger om dagen.

"Cavintonum". Gjenoppretter skarpheten av hørsel og syn, som var forårsaket av ødelagte og tapte elastisitet i hjerneskipene. Det forbedrer cerebral blodsirkulasjon, stimulerer intensiteten av oksygenforsyningen til celler og vev, har en vasodilerende effekt. Det er foreskrevet for motoriske og nevrologiske lidelser.

Behandling av cerebral iskemi

Oksygen sult, som alle organer i sentralnervesystemet er utsatt for uten unntak, fraværet av naturlig sirkulasjon og brudd på hjerneaktivitet er konsekvensene av iskemi. Uten narkotikabehandling med bruk av vasodilatormedisiner for å hjelpe gjenopprette kroppen er umulig.

"Nimotop." For å forhindre nevrologiske forstyrrelser, hemoragisk og iskemisk slag, vasospasme, for å stabilisere neuronernes arbeid og blokkere kalsiumstrømmen i celler, er foreskrevet intravenøs infusjonsoppløsning utvunnet med 0,9% NaCl. I form av tabletter må det tas 3 stk.

"Dipyridamole". Hovedindikasjonene for legemidlet, hvorpå koronar blodstrømmer ekspanderer og hastigheten øker, er iskemi, lavt blodtrykk, trombose. Dosering per dag bør ikke overstige 25-50 mg.

"Enduracin" eller nikotinsyre. Det utvider de små kapillærene, øker motoraktiviteten i blodet. Med aterosklerose er anbefalt dose 2-3 gram per dag, med sikte på forebygging - 15-25 mg per dag.

Liste over legemidler for hjerneslag

Blokkering av blodstrømmen og oksygen sult, hypertensjon og diabetes, mangel på næringsstoffer og elementer fremkaller et iskemisk slag. Etter angrepet blir pasienten foreskrevet medisiner for å gjenopprette hjerneaktivitet og normalisere blodtrykket.

"Clopidogrel". Pasienter med iskemisk slag, økt aggregering av trombi og perifer sirkulasjonsforstyrrelser er foreskrevet i en daglig dosering per tablett.

"Prestarium". Det anbefales å ta i kompleks behandling av cerebral sirkulasjon med iskemisk type, med arteriell hypertensjon. Dosering i tabletter er 1-2 stk. Å drikke om morgenen 1 time.

"Tserakson". Nootropisk aktivt stoff fremmer gjenvinning av celler og skadet vev. Reduserer konsekvensene av minnetap, forbedrer oppmerksomhet og tenkning. I kraniocerebralt traume reduseres varigheten av de medfølgende symptomene. I en akutt iskemisk periode anbefales en intravenøs injeksjon på 1000 ml.

Forberedelser for rengjøring av blodkar

Det er spesielt viktig å forhindre sykdommer i vaskulærsystemet i gammel og gammel alder. Ikke bare for behandling, men også med det formål å forebygge, benyttes vasodilatør og forsterkende stoffer som forbedrer og aktiverer hjerneprosesser.

"Kurantil". Det brukes til å behandle forstyrrelsen av sirkulasjonssystemet og er foreskrevet for å forhindre dannelse av blodpropper. Det er et dilateringsfartøy og en kranspulsårer med et stoff som ytterligere reduserer progressiv aterosklerose og forbedrer hjerteblodstrømmen. Den daglige doseringen for forebygging og behandling av trombi er 1 tablett 3-6 ganger i timen før måltider. Med en utprøvd koronar insuffisiens, blir mottaket økt til 4 ganger om dagen.

"Cardiomagnyl". Forebygger intracerebral blødning, brukes som profylakse for dannelse av trombi og utbruddet av hjerteinfarkt. Daglig inntak - 1-2 tabletter.

"Eufillin". Gir oksygenforsyning til sirkulasjonssystemet, reduserer muskeltonen, senker trykket på blodkarets vegger, forhindrer trombose. Det brukes i opprinnelig dose med en hastighet på 6-8 mg per kg kroppsvekt.

Les Mer Om Fartøyene