Effektive preparater for hodeskårene: En medisinsk vurdering fra fartøyet

Svimmelhet, hodepine, tinnitus, hukommelsessvikt - dette er symptomene på forstyrrelser av hjerneskader som betydelig forringer livskvaliteten. I de fleste tilfeller er årsaken til negative forandringer - utvikling av aterosklerose, der det er avsetning av aterosklerotisk plakk på vaskulære vegger og innsnevring av lumen av cerebral, med andre ord, mate hjernearteriene. På grunn av det faktum at fartøyet er innsnevret noen steder, øker blodtrykket på veggene. Skadet av lipidavsetninger, med et kraftig økt trykk av væsken, kan karene bare briste som vannrør på tidspunktet for det hydrauliske støt. Resultatet er pitiable - det er denne skaden på hjernens kar som heter et slag.

En rekke sykdommer, blant annet aterosklerose er beskrevet ovenfor, men også i migrene, vegetative-vaskulær / nevro dystoni, etter skade, i hjernen på grunn av vaskulære forstyrrelser arbeide under konstant oksygenmangel. Det er følelser at hodet er vondt, det gjør vondt, det splitter. Og alt fordi de små kapillærer som gjennomsyrer deler av hjernen, ikke gir en tilstrekkelig tilførsel av røde blodceller til nervecellene behov for mat. I noen tid kompenserer kroppen for denne mangelen ved å omfordele blodstrømmen gjennom ulike fartøy. Men uten behandling øker de negative konsekvensene av mangel på hjerneernæring. På grunn av den konstante celle sulten, oppstår delvis død av nevroner, som manifesterer seg i utviklingen av senil demens.

Du ser hvor viktig det er å opprettholde helsen til hjernens fartøy for å forbli en full og sunn person så lenge som mulig.

Heldigvis kan sykdommer i blodårene, inkludert de som fôrer hjernen, behandles. Utviklet og vellykket brukt medisiner som kan redusere størrelsen på aterosklerotiske plakk, lindre spasmer av blodårer. I tillegg til å virke direkte på vaskulærveggen, er det mulig å forbedre blodkarakteristika, redusere viskositeten og evnen til å danne blodpropper.

Vurder de vanligste legemidlene for cerebral fartøy.

Narkotika beregnet for vasodilatasjon

Den farmakologiske virkningen av disse legemidlene er å øke blodtilførselen til hjernen. I tillegg er energiomsetningen av celler forbedret.

Kalsiumantagonister

Alle forberedelser til hjernens kar fra denne gruppen slapp av i arteriene, og i praksis endrer du ikke tonen i venene. Blodstrømningen øker, og oksygenrikt blod går inn i hjernen. Disse stoffene er mye brukt, og den tredje generasjonen av slike legemidler utvikles.

Alle disse legemidlene brukes til å korrigere vaskulære lidelser i hele kroppen. Siden de kan forårsake bivirkninger, bør de tas strengt i henhold til legenes resept.

I første generasjon:

 • Derivatene av fenylalkylamin er verapamil (et stoff som kalles isoptin, finoptin);
 • Derivater dihydropyridin - det aktive stoffet nifedipin (legemidler Phenigidine, Adalat, Corinfar, Kordafen, Cordipin);
 • Derivater av benzotiazepin basert på diltiazem (Diazem, Diltiazem).

I den andre generasjonen av disse stoffene utvidet deres spektrum, det virket som:

 • Isradipin (Lomir);
 • Gallopamil, anipamil, falipamil;
 • Amlodipin (Norvasc), felodipin (Plendil), nitrendipin (Oktidipin), nimodipin (Nimotop), nicardipin, lacidipin (Latsipil), Valium (Foridon);
 • Klentiazem.

Blokkere av kalsiumkanaler i neste generasjon har betydelige fordeler med hensyn til tidligere utgitte rusmidler, som fungerer på samme prinsipp:

 1. For det første har de en lengre handling;
 2. For det andre demonstrerer de en høyere selektivitet av effekten;
 3. For det tredje gir de færre negative bivirkninger.

Spesielt viktig blandt kalsium-antagonistiske legemidler som øker den arterielle lumen, der er stoffer som har en preferensiell virkning mot cerebral arterie ble ikke signifikant påvirker andre fartøy.

Den mest effektive for hjernens fartøy fra dette synspunktet:

Ved uttrykt aterosklerose av kar uten disse preparatene er det umulig å klare. På samme tid, til alle legemidler i denne gruppen bør ikke behandles som en pille for selvbehandling. Sørg for å besøke en kardiolog og nevrolog, doktoren vil plukke opp og foreskrive hva du trenger. Ofte foreskrives de som en permanent medisin, som er tatt hele livet.

Preparater basert på vegetabilske alkaloider

Narkotika basert på periwinkle

Den mest fordelaktige effekten på cerebral sirkulasjon er produsert av alkaloidderivater av en vanlig hagenfabrik - en vincer. Bare dette stoffet virker i kroppen som en antispasmodisk, avslappende cerebral fartøy. I tillegg til denne tiltaket forbedrer vinca alkaloid metabolisme i hjernevevet. Samtidig, forhindrer vedheft av blodplater, øker dette stoffet mikrosirkulasjon av blod i hjernens kar, og gir derfor nerveceller med tilstrekkelig ernæring.

En slik kjent medisin for cerebral fartøy, som Vinpocetine, er bare et derivat av denne alkaloid. Andre navn på samme måte er:

 • Bravinton;
 • Vero vinpocetine;
 • vinpocetine;
 • Vintsetin;
 • cavinton;
 • Cavinton Forte;
 • Telektol.

Dette verktøyet er utbredt og har så få kontraindikasjoner at det foreskrives for et stort antall pasienter. Vær oppmerksom på at Cavinton og Vinpocetine alene ikke kan konsulteres uten å konsultere lege. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter og i løsninger for intravenøs injeksjon. Dropp injeksjon ved injeksjonen er mer effektiv. Avhengig av helsetilstanden, vil legen tilby deg et optimalt behandlingsregime for dette legemidlet.

Forberedelser av gingko biloba

En unik relikvie-plante gir folk medisiner for en kompleks effekt på blodtilførselen til hjernen. Når du tar ginkgo-preparater, blir blodkarmenes spasmer samtidig fjernet, væsken i blodet endres, mikrosirkulasjonen og permeabiliteten i vaskulærveggen øker. I tillegg, på grunn av antioksidantegenskaper, forsterker legemidler fra ginkgo biloba veggene i blodårene og arteriene og ødelegger frie radikaler. Og dette er ikke alt - disse stoffene har en utprøvd anti-edematøs effekt på hjernenivå og forbedrer metabolismen av nervesvev. Ginkgo biloba ekstrakt inneholder slike legemidler som

 • tanakan;
 • biloba;
 • Gingium;
 • Ginkor Fort og andre.

Disse midlene er over-the-counter, og de kan tas alene. Men du må nøye lese kontraindikasjonene og ikke kombinere ginkgo medikamenter med aspirin på grunn av økt risiko for hjerneblødning.

Derivater av nikotinsyre

Disse stoffene virker ikke for å ekspandere på større fartøy. På nivået av kapillærene har nikotinsyre fortsatt en vasodilaterende effekt, med andre ord en vasodilaterende virkning. Bivirkningen ved å ta nikotinsyre - rødhet i huden, er bare relatert til denne egenskapen.

Forberedelser av denne gruppen bidrar til å redusere innholdet i blodet av "dårlig" kolesterol, deponert på veggene i blodårene. Derfor utpeker legen nikotinsyre for komplekse effekter, inkludert for å styrke vaskulær veggen, for å forhindre vaskulære ulykker. Ofte utføres behandlingen i form av injeksjoner under oppsyn av leger.

Tabletter av denne gruppen medisiner:

 • Nikotinsyre, Enduratin, Nikoshpan blir dispensert på resept, som med deres ukontrollerte inntak kan forårsake betydelig skade på levers helse.

Video: Ekspertuttalelse om vasodilatorpreparater

Vi anbefaler å studere mer detaljert måter å utvide fartøyene på.

Forberedelser som styrker veggene i blodårene

Disse rettsmidlene opprettholder fartøyets elastisitet. Gunstig påvirke permillabiliteten av kapillærene, aktivere metabolske prosesser i veggene i blodårene. Først av alt virker vitaminer som dette. I tillegg til dem er det nødvendig med noen mikroelementer for å styrke skipets vegger.

 • Vitamin R, et vesentlig element som er nødvendig for god drift av kapillærene, er en hel gruppe av biologisk aktive stoffer som finnes i planter, ellers det bioflavonoider og polyfenoler, de viktigste av hvilke Rutin, antocyaniner, flavoner, flavanoler, katekin, mer enn en hundre og femti. I kombinasjon med vitamin C som har antioksidantegenskaper som hindrer ødeleggelse av cellene på grunn av overskudd av fri radikaler dannes, er effekten av vitamin P er sterkere. Den enkleste og mest kjente medisinen, som inneholder akkurat disse vitaminene - Ascorutinum. Anthocyaniner finnes i alle mørke bær, for eksempel i blåbær og irriterende. Derfor kosttilskudd basert på dem, for eksempel Blueberry Forte, utvilsomt vil være til nytte for hjernenes hjerneskade.
 • Kalium, silisium, selen. Den mest nyttige for fartøy, inkludert cerebrale, vitaminkomplekser, som i tillegg inneholder mineraler. I tillegg styrkes vaskulære vegger med kosttilskudd, kosttilskudd som inneholder adaptogene planter.
 • Digidrokvertetsin, En av de mest effektive forberedelsene til denne gruppen, har i sin sammensetning bioflavonoider av sibirisk eller dahurisk lerk.

Vitaminer og mineraler er nyttige ikke bare for behandling av nye sykdommer i hjernen, men også for forebygging. Disse stoffene kan tas alene, gitt produsentens anbefalte dosering.

Homøopatiske midler

Effekten av disse stoffene er basert på overføringen til pasientens kropp med energiinformasjonskarakteristikker inneholdt i dem i ekstremt lave konsentrasjoner av stoffer. Homøopati innebærer som regel en lang mottak og individuelt utvalg av midler for hver pasient. Ved cerebral sirkulasjon kan du kjøpe homøopatiske dråper i apoteket. Vel etablert slik som EDAs - 138 og Tserebralik brukt i cerebrovaskulære for forbedring av hukommelsen, redusere svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Homeopatiske midler i apotek uten resept, kan de bli tatt på egen hånd, og følger instruksjonene.

Migrene medisiner

Separat bør du vurdere stoffer som lindrer migreneangrep. Selv om denne sykdommen også er forbundet med et brudd på sirkulasjonssystemet, men den patologiske tilstanden her er helt annerledes. Et migreneangrep består av fem stadier.

 1. Den første fasen, ellers forløpere eller prodrom, begynner med en svekkelse av vaskulær tone.
 2. Den andre fasen, den såkalte auraen, i løpet av hvilken vaskulær spasme utvikler seg på forgreningsstedet av karoten arterien og blodtilførselen til arterievegget øker.
 3. Den tredje fasen kjennetegnes ved utvidelsen av hodens fartøy med redusert tonus av sine vegger. Amplituden til pulsering økes. Den utilstrekkelige blodtilførselen til den vaskulære veggen gjør dem svært sårbare for å strekke seg.
 4. Det fjerde stadiet er komplisert av oppstått ødem i karvegveggen og omkringliggende vev på grunn av nedsatt permeabilitet.
 5. Den femte etappen er retur av fartøyene til deres opprinnelige tilstand.

Å vite mekanismen for utvikling av migreneangrep, ser vi at medisiner for utvidelse av karene i hodet i dette tilfellet ikke vil hjelpe.

I første fase, når de første harbingrene dukker opp, begynner du umiddelbart å ta smertestillende midler - smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Da vil legemidler - antagonister av hormonet serotonin, fra gruppen av triptaner - hjelpe. Disse stoffene er foreskrevet for å motvirke den plutselige utvidelsen av karene i nakken og hodet. Imigran, utgitt i 1993, er det mest populære verktøyet i denne gruppen, men nå har linjen med lignende stoffer utvidet seg. Zomig, Amerge, Maksalt - hver av dem har forskjeller i slaghastighet, styrke og varighet. Forberedelser for behandling av migrene pasienter er kun foreskrevet av en lege.

For å sikre at når du velger og tar medisiner som forbedrer hjernens blodkar og blodsirkulasjon, må du ikke skade helsen din, vær sikker på du trenger minst en gang for å besøke en lege med relevant spesialisering.

Kun en lege kan bestemme årsaken til hodepine og utelukke tilstedeværelse av alvorlige medfødte abnormiteter i blodårer - som aneurysmer, misdannelser, der Uavhengig mottak av vaskulære midler kan være dødelig.

Hvordan velge tabletter for utvidelse av hjernens kar

Tallrike organer og vev i kroppen er gjennomsyret av fartøy der blod sirkulerer uopphørlig. På grunn av sin kontinuerlige bevegelse finner hovedprosessene i kroppen sted - gassutveksling, varmeoverføring, tilførsel av næringsstoffer og verdifulle produkter av stoffskiftet.

Hvert organ har sitt eget regionale sirkulasjonssystem, med karakteristiske trender og individuell fysiologi. Den menneskelige hjerne er gjennomsyret med blodkar.

Fra den stabile tilførsel av hjernen med blod, avhenger ikke bare sine egne funksjoner, men også helsen til kroppens nervesystem, samt hørsel, syn, taleaktivitet.

Bruk av vasodilatormedikamenter for hjernen tillater i mange år å opprettholde sin aktivitet og bidrar til å overvinne mange sykdommer.

Kalsiumantagonister, eller kalsiumkanalblokkere

Erfarne og allment kjente medisiner som øker blodkarets lumen, inkludert i hjernens vev, er euphyllin og papaverin. I midten av forrige århundre var disse medisinene hovedassistentene til pasienter med vaskulære problemer. De kan tilskrives forgjengerne til den viktigste gruppen medikamenter, kalt "kalsiumantagonister".

De mest studerte representanter for denne gruppen er verapamil og nifedipin. De betraktes som prototyper for andre, mer avanserte medisiner utviklet senere. Nifedipin er preget av en dominerende effekt på hjernens kar og er en aktiv bestanddel av kjente generiske legemidler, blant annet adalat, cordafen, cordaflex, corinfar.

Pasienter med nedsatt blodtilførsel til hjernen i kombinasjon med høyt blodtrykk foreskrives et kurs for å ta slike legemidler. Nifedipin tas oralt, oralt, i form av tabletter. Hva er dens effekt på blodbanen?

Kalsiumioner er involvert i prosessene for reduksjon av muskelceller i kroppen, inkludert celler i hjerneskipene. Overdreven økning i konsentrasjonen av ioner blir observert med vevsekemi, mangel på oksygen. Det er en ond sirkel.

På den ene siden virker vevene av hypoksi, på den annen side virker den intensive transporten av kalsiumioner i vev gjennom spesielle kanaler i cellemembranen for å øke stoffskiftet og øke behovet for vev i oksygen. Det er en spasme som hindrer blodstrømmen.

Kalsiumantagonister blokkerer leveringskanaler, slapper av glatte muskler i hjerneskarene, som har det meste av en funksjonsfeil ved å gi oksygen. Den samtidige effekten av legemidlet er en reduksjon av viskositeten i blodet, noe som fører til en forbedring av dets reologiske egenskaper og akselerasjon av bevegelsen i karene.

Kalsiumantagonister inkluderer cinnarizin eller stugeron. Dens effekt er forbundet med en reduksjon i penetrasjonen av cellene i dette elementet inn i cellen, men den terapeutiske effekt skyldes ikke bare denne egenskapen til legemidlet.

Cinnarizine kan tilskrives en gruppe nootropics, stimulanser av hjerneaktivitet. Vasodilatoreffekten er en av de positive effektene ved å ta neotropiske legemidler. Den første forberedelsen av denne gruppen er piracetam, som har et annet navn - nootropil.

Piracetam ble syntetisert i 1963 og har blitt brukt til denne dagen, siden det har et bredt spekter av indikasjoner relatert til behandling og forebygging av hjerneskade. Nootropics kan fjerne alvorlige vasospasmer, forbedre løpet av metabolske prosesser, hemme cellealderen og tap av mental aktivitet i alderen.

vasodilators

Effekten av utvidelsen av anstrengte, smalere og spasmodiserte fartøy kalles vasodilasjon. Legemidler som lindrer symptomene på spasmer og utvider det vaskulære lumen er kjent som vasodilatatorer. Moderne vasodilatorpreparater for hjernen kan forbedre ikke bare arteriene, men også små kapillærer, blodtilførselen er nødvendig for aktiviteten til kroppens viktigste organ.

Et av de mest tilgjengelige og brukte stoffene i denne retningen er nikotinsyre, eller vitamin PP, og derivatmedikamentet er xanthinalt nikotinat. Deres handling strekker seg til karene i kroppen som helhet, inkludert hjernen, forårsaker utvidelse og akselerasjon av blodsirkulasjonen.

Effekten er så sterk at det er en åpenbar rødme av huden og en brennende følelse på slimhinnene. Legemidlet brukes i form av tabletter, injeksjoner og infusjoner.

Behandlingsforløpet varer fra 10 til 20 dager, hvor tonen av karrene stabiliseres, elasticiteten av veggene øker, risikoen for blodpropp øker.

Serebrale vasodilatatorer er spesielt fokusert på hjernens kar.

Disse inkluderer pentoksifyllin og dets kjente analoger - trental og agapurin. Under virkningen av pentoksifyllin, øker cerebral fartøyene som blodmikrocirkulasjonen forbedrer og vevene absorberer oksygen. Samtidig reduksjon i blodplateaggregasjon bør kontrolleres av legen slik at pasienten ikke er i fare for blødning.

Cerebral vasodilatorer inkluderer et annet kjent stoff - vinpocetine, hans analog kalles Cavinton. Den fordelaktige effekten av vinpocetin på blodkar skyldes virkningen av en plante vinca alkaloid som letter bevegelsen av blod og stabiliserer det vaskulære lumen.

Effekten av stoffet er mildt, antall kontraindikasjoner er små. Mulig langvarig bruk av vinpocetin i tablettform.

Forberedelser basert på naturlige ekstrakter

Når vi snakker om vasodilatorpreparater for hjernen, kan vi ikke unnlate å nevne de populære rettsmidler basert på utdrag av reliktsplantet ginkgo biloba. Tanakan, bilobil, memoplant er de mest kjente blant dem.

Glykosider fra blader og frø av planter har en antioksidant effekt på karene, forbedrer tilstanden til hele sirkulasjonssystemet. Forbedring av hjernen ved hjelp av ginkgo biloba vises ikke bare i legemidler, men også i forebyggende formål. Forbedring av blodsirkulasjonen, øker hjernens evne til å absorbere viktige næringsstoffer, vises kort tid etter starten av medisinen.

Hva du skal velge

For en garantert effekt av behandlingen, bør du velge de patenterte stoffene som produseres av faste farmasøytiske selskaper. Innholdet av det aktive stoffet i dem er strengt regulert.

Behovet for å opprettholde hjernens helse kan oppstå i alle aldre. Selv unge mennesker, som gir mye tid til å studere eller mentalt arbeid, trenger forebyggende vedlikehold av sirkulasjonsforstyrrelser. Hos de eldre blir dette behovet presserende. Tidlig administrasjon av medisiner som utvider hjernens kar, vil bidra til å opprettholde et klart og kraftig sinn og høy arbeidsevne i mange år.

Vi anbefaler at du leser materialet, da rengjøring av cerebral fartøy påvirker blodsirkulasjonen.

De beste vasodilatorpreparatene for hjernen

For å sikre riktig funksjon av en kompleks human sentralnervesystemet, som er avhengig av blodstrøm, et stort antall innbyrdes forbundne neuroner og neuronal prosesser, hjernen, dekket fartøyer og metningen av oksygen og glukose alle CNS må myndighetene for å ta vare på deres helse. Veldig ofte i utviklingen av sykdom og lidelser i blod mikrosirkulasjon påvirker hjernehinnene, mistet en mulighet til å tenke, for å koordinere og kontrollere sine bevegelser, til å oppfatte og å reprodusere det, å føle og skille følelser. Kan unngå alvorlige konsekvenser, hvis tiden å begynne å ta vasodilaterende legemidler til hjernen med henblikk på forebyggelse og behandling av sykdommer i sentralnervesystemet.

Årsaker til vasokonstriksjon

Alvorlig psykisk stress, dårlig miljøsituasjonen og stress, arvelige sykdommer er viktige faktorer, som provoserer tap av elastisitet og tidlig slitasje av kapillærene. Migrene, svimmelhet, nedsatt hukommelse og rask tretthet er de første tegn på vaskulære sykdommer.

Åreforkalkning. Akkompagnert av søvnløshet, nedstemthet og langvarig depresjon, uklart syn, hørsel, hukommelse, hyppig svimmelhet. Karakterisert ved innsnevring av blodstrøm volum av hulrommet med påfølgende blokkering på grunn av veksten av bindevev, utseende av kolesterol plaques og overdreven avsetning av kalsiumsalter.

Serebral angiospasm. Kilden til utilstrekkelig blodmikrocirkulasjon er vaskulær dystoni, røyking, overarbeid, alderdom, osteokondrose, hypertensjon og hjertesykdom. Hos personer med denne diagnosen blir svimlende lagt merke til, sløret tale og tap av motoraktivitet.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon. Ledsaget av nedsatt synsstyrke og hørsel, anfall, forverring av tenkning, delvis midlertidig lammelse, tap av lesing, skriving, taleaktivitet. Årsaker: plakk, blodpropper, blodtrykkssprang, cervikal osteokondrose og hodetrauma.

Iskemi. Metning av oksygenceller forebygger diabetes, underernæring, anemi, nyre og svulst, fedme. Symptomer på å påvirke meninges er uttrykt ved tap av konsentrasjon, utbrudd av aggresjon, blandingsgang og urininkontinens.

Hjerneslag. Medfødt sykdom eller aterosklerose, harde fysiske anstrengelser og hypertensjon forårsake svikt av vaskulære vegger, etterfulgt av blødning, nekrose av vevssnitt, celledød.

Hva er vasodilatormedisinene

For å oppnå stabil drift av sentralnervesystemet, brukes ny generasjons medisiner mye. De varierer avhengig av mekanisme og retning av deres handling:

 1. alfa-adrenoblokere. Stimulere forstørret lumen og økning i perifer blodkanal, reduser kolesterol og normaliser blodglukose;
 2. kalsiumkanalblokkere. Gi en vasodilator, avslappende effekt på veggene i kapillærene og kranspulsårene, noe som bidrar til deres ekspansjon. Lavere blodtrykk, forhindre inntak av kalsium i cellene;
 3. vasolitorer eller vasodilatorer. Reduser hastigheten på blodstrømmen og trykket på arteriene, øk deres klaring, forbedre ernæringen av vev og celler;
 4. neurotropiske legemidler. Regulere og gjenopprette funksjonene til det perifere CNS;
 5. myotrope antispasmodik. Redusere og slapp av muskeltonen;
 6. Platehemmere. Forhindre dannelse av trombi og begrense volumet av blodstrømnings lumen.

Naturlige homøopatiske midler, fytopreparasjoner og biologisk aktive tilsetningsstoffer brukes som adjuverende terapi eller i kombinasjon med andre legemidler.

Vaskulær ekspansjon

For å unngå de alvorlige konsekvensene som er forbundet hovedsakelig med de farlige blodstrømningsforstyrrelser i slimhinnen i hjernen og andre organer i sentralnervesystemet, leger tilby sine pasienter en kur for innsnevring av lumen og mangel på ledningsevnen i mikrovaskulaturen.

"Piracetam". Effektivt middel for behandling av cerebrovaskulær insuffisiens, langsom blodgennemstrømning. Vasodilatormediet undertrykker blodplateaggregasjon, forbedrer mikrosirkulasjonsprosessen, øker følsomheten av glukose. Det foreskrives i en dose på 30 til 160 mg per kg kroppsvekt.

"Meksidol". Det anbefales å ta for gjenoppretting etter de identifiserte problemene med hjernesirkulasjon, led hodeskader, med encefalopati og vegetativ dystoni. Normaliserer hastigheten på blodbevegelsen, reduserer vedheft av blodplater, reduserer mengden dårlig kolesterol. Dosering per dag er 125 - 250 mg 3 ganger.

"Pentoxifylline." Indikasjon: iskemisk tilstand, cerebral aterosklerose, akutte prosesser av blodsirkulasjonsforstyrrelser. Utvider koronararterier, reduserer blodviskositeten og forbedrer blodstrømmen. Tabletter er tatt med en hastighet på 600 mg per dag. Antall mottakelser - 2-3 ganger.

Medisinsk behandling av aterosklerose

Faren for kolesterolplakker manifesteres i form av dannelse av blodpropper, blodpropper, en reduksjon i volumet av lumen i vaskulærsengen og fullstendig blokkering, noe som kan forårsake myokardinfarkt. Derfor anbefales det å ta effektive, moderne medisiner for å behandle aterosklerose.

"Betaserk". Eliminerer unaturlig støy i ørene, hyppige migreneangrep og svimmelhet. Den brukes som en del av kompleks terapi for posttraumatisk encefalopati. Har en positiv effekt på blodstrømmen og det perifere vestibulære apparatet. Daglig inntak - 16 dråper 2-4 ganger. Ikke tyg, drikk med litt vann.

"Papaverine". Spasmolytisk middel, som reduserer kalsiuminnholdet i celler, slapper av muskelvev og karvevegger, reduserer intrakardiell ledning. Ta en dag ikke mer enn 60 mg 3 ganger.

"Lovastatin". Forhindrer overflødig kolesterol i kroppen, forhindrer utviklingen av aterosklerose, korrigerer lipidmetabolismen. Tilordnet innsiden en gang om dagen for 10-20 mg om kvelden.

Hvordan avlaste hjerne spasmer

Kvitt meningsløs migrene, konstant tretthet og irritabilitet, som forårsaker cerebral vasospasme, etter å ha mottatt spesifikke medisiner, kan den behandlende lege med en angivelse av den nøyaktige doseringen og antallet doser.

"Cinnarizine." Beroligende, vasodilaterende virkning på muskelvevet og veggen av blodårene, reduserer symptomene på vestibulare forstyrrelser, hindrer utviklingen av aterosklerotisk plakk og senker blod viskositet. Det er foreskrevet for å forebygge iskemisk og hemorragisk hjerneslag. Vasodilatoreffekten oppdages etter påføring av ikke mer enn 225 mg "Cinnarizine" eller 24 dråper per dag. Dette beløpet skal deles 3 ganger.

Drotaverina hydrochloride. Reduserer manifestasjoner av muskelspasmer og kortsiktige funksjonsforstyrrelser i hjernecirkulasjon, noe som fører til spasmer av perifere, cerebrale og koronare arterier. Daglig inntak av 40-80 mg 3 ganger.

"Nikotinsyre." Hjelper til å akselerere passasjen av blod ved å utvide lumen mellom vaskulære vegger, normaliserer aktiviteten til den mikrocirkulatoriske sengen, forhindrer utviklingen av iskemiske lidelser. Ved alvorlig aterosklerose, utnevne 2-3 gram per dag.

Medikamenter for å forbedre cerebral sirkulasjon

For å gjenoppta den stabile driften av prosessene som foregår i sentralnervesystemet, kan du, hvis du følger de nøyaktige instruksjonene for medisinske naturlige rettsmidler og vasodilaterende moderne legemidler.

"Aktovegin". Det fremmer oksygenering av vev og organer, har en antioksidant effekt, gjenoppretter blodstrømmen, forhindrer starten på iskemisk slag. Daglig dosering - 1-3 kapsler før måltider 3 ganger. Intravenøs administrasjon gir 10-15 ml av legemidlet i kombinasjon med en 0,9% NaCl-oppløsning eller 5% dextrose.

"Vazobral". Vasodilaterende legemiddel. Reduserer permeabiliteten til vaskulærveggen, gjenoppretter cerebral sirkulasjon, øker mental aktivitet, dysalrefleksutvikling og øker hjernens aktivitet og stabilitet. Eliminerer forstyrrelser av oppmerksomhet, minne og vestibulære komplikasjoner. Det er foreskrevet for 0,5 - 1 tablett om morgenen og om kvelden. I form av en løsning anbefales det å ta 2-4 ml to ganger om dagen.

"Cavintonum". Gjenoppretter skarpheten av hørsel og syn, som var forårsaket av ødelagte og tapte elastisitet i hjerneskipene. Det forbedrer cerebral blodsirkulasjon, stimulerer intensiteten av oksygenforsyningen til celler og vev, har en vasodilerende effekt. Det er foreskrevet for motoriske og nevrologiske lidelser.

Behandling av cerebral iskemi

Oksygen sult, som alle organer i sentralnervesystemet er utsatt for uten unntak, fraværet av naturlig sirkulasjon og brudd på hjerneaktivitet er konsekvensene av iskemi. Uten narkotikabehandling med bruk av vasodilatormedisiner for å hjelpe gjenopprette kroppen er umulig.

"Nimotop." For å forhindre nevrologiske forstyrrelser, hemoragisk og iskemisk slag, vasospasme, for å stabilisere neuronernes arbeid og blokkere kalsiumstrømmen i celler, er foreskrevet intravenøs infusjonsoppløsning utvunnet med 0,9% NaCl. I form av tabletter må det tas 3 stk.

"Dipyridamole". Hovedindikasjonene for legemidlet, hvorpå koronar blodstrømmer ekspanderer og hastigheten øker, er iskemi, lavt blodtrykk, trombose. Dosering per dag bør ikke overstige 25-50 mg.

"Enduracin" eller nikotinsyre. Det utvider de små kapillærene, øker motoraktiviteten i blodet. Med aterosklerose er anbefalt dose 2-3 gram per dag, med sikte på forebygging - 15-25 mg per dag.

Liste over legemidler for hjerneslag

Blokkering av blodstrømmen og oksygen sult, hypertensjon og diabetes, mangel på næringsstoffer og elementer fremkaller et iskemisk slag. Etter angrepet blir pasienten foreskrevet medisiner for å gjenopprette hjerneaktivitet og normalisere blodtrykket.

"Clopidogrel". Pasienter med iskemisk slag, økt aggregering av trombi og perifer sirkulasjonsforstyrrelser er foreskrevet i en daglig dosering per tablett.

"Prestarium". Det anbefales å ta i kompleks behandling av cerebral sirkulasjon med iskemisk type, med arteriell hypertensjon. Dosering i tabletter er 1-2 stk. Å drikke om morgenen 1 time.

"Tserakson". Nootropisk aktivt stoff fremmer gjenvinning av celler og skadet vev. Reduserer konsekvensene av minnetap, forbedrer oppmerksomhet og tenkning. I kraniocerebralt traume reduseres varigheten av de medfølgende symptomene. I en akutt iskemisk periode anbefales en intravenøs injeksjon på 1000 ml.

Forberedelser for rengjøring av blodkar

Det er spesielt viktig å forhindre sykdommer i vaskulærsystemet i gammel og gammel alder. Ikke bare for behandling, men også med det formål å forebygge, benyttes vasodilatør og forsterkende stoffer som forbedrer og aktiverer hjerneprosesser.

"Kurantil". Det brukes til å behandle forstyrrelsen av sirkulasjonssystemet og er foreskrevet for å forhindre dannelse av blodpropper. Det er et dilateringsfartøy og en kranspulsårer med et stoff som ytterligere reduserer progressiv aterosklerose og forbedrer hjerteblodstrømmen. Den daglige doseringen for forebygging og behandling av trombi er 1 tablett 3-6 ganger i timen før måltider. Med en utprøvd koronar insuffisiens, blir mottaket økt til 4 ganger om dagen.

"Cardiomagnyl". Forebygger intracerebral blødning, brukes som profylakse for dannelse av trombi og utbruddet av hjerteinfarkt. Daglig inntak - 1-2 tabletter.

"Eufillin". Gir oksygenforsyning til sirkulasjonssystemet, reduserer muskeltonen, senker trykket på blodkarets vegger, forhindrer trombose. Det brukes i opprinnelig dose med en hastighet på 6-8 mg per kg kroppsvekt.

Forberedelser for utvidelse av cerebral fartøy

Med tidenes gang eller under påvirkning av negative faktorer, slites det vaskulære systemet gradvis ut. Lumen av vener og arterier smalner, mengden slagg øker, noe som resulterer i irreversible forandringer og jevne sykdommer. Folkets rettsmidler hjelper deg ikke lenger - du må ta medisiner. Vasodilatormedisiner til hjernen er nyttige fordi de forbedrer blodtilførselen, øker klaring i arteriene, når det ikke er noen steder å begrense det. Vet du hvilke medisiner som har en slik effekt? Instruksjonene nedenfor vil hjelpe deg å forstå hvordan du utvider blodkar med medisiner.

Typer av vasodilatormedikamenter for å forbedre minne og hjernefunksjon

For virkemekanismen for vasodilatorpreparater for hjernen er noen funksjoner karakteristiske. Felles for alle er en ulempe, som for eksempel effekten på andre kar i menneskekroppen. Ofte er dette årsaken til å senke blodtrykket, som allerede har motsatt effekt - blodtilførselen til hjernen forverres. Dette fenomenet er typisk for eldre og kan til og med føre til slag. Av denne grunn bør medisinen velges individuelt i henhold til legenes anbefaling.

Vaskulære legemidler til hjernen til en ny generasjon

I dag fortsetter forskere med å utvikle vasodilatormedisiner til hjernen, så det finnes narkotika, forenet med et felles navn - en ny generasjon. De mest populære av dem er:

 1. "Piracetam". Produsert i form av tabletter, sirup, kapsler eller løsninger for drippere og injeksjoner. Det er i stand til å øke utnyttelsesgraden av glukose, forbedre hjernecirkulasjonen, redusere svimmelhet og smerte. For voksne varierer dosen mellom 30-160 mg, og den skal deles i 3-4 doser. Prisen på tabletter fra 25 s.
 2. "Meksidol". På apoteket finner du tabletter eller injeksjonsløsninger. Øker blodstrømmen til hjernen, øker stoffskiftet, normaliserer membranen av erytrocytter og blodplater, senker kolesterolet, utvider blodårene. Inne i legemidlet blir tatt til 0,125 mg til 3 ganger om dagen. Terapi varer fra 2 til 6 uker. Prisen på tabletter fra 260 r.
 3. "Aktovegin". Utgivelsesformen er en tablett, salve, krem, gel eller løsning for å forbedre hjernens funksjon. Det er en hypoksant, akselererer fjerning av glukose fra cellene. Det er i stand til å oksygenere vev, normalisere den cellulære metabolisme. Det er indisert for vaskulære sykdommer i hjernen. Ta bør være 1 eller 2 tabletter opptil 3 ganger daglig. Prisen er fra 1500 rubler.

For behandling av aterosklerose

Forebygging av aterosklerose og behandling er medisinering, som har funksjonen til å forbedre blodtilførselen og utvide veggene i vener og arterier. Effektiv og rask i handling er følgende stoffer:

 1. "Papaverine". Presentert i tablettform, løsning eller stearinlys. Det er indisert for spasmer og økt tonus av cerebral fartøy, samt glatte muskler i bukhulen. Du må ta 40-60 mg til 5 ganger daglig. Kostnaden for 20 rubler.
 2. "Cavintonum". Tabletter til hjernen eller konsentrere seg om en infusjonsoppløsning. Det er indikert for reduksjon av nevrologiske symptomer på cerebral blodtilførsel mangel. I en dag har dosen en maksimumsgrense på 30 mg. For mottak er det nødvendig å dele flere ganger. Kostnaden for 240 rubler.
 3. "Angionorm". Tabletter fører til økt fysisk ytelse, mindre stress. Det er indikert for vaskulære lidelser. Det anbefales å ta 1 tablett 40 minutter etter å ha spist tre ganger om dagen. Prisen fra 250 r.

Med osteokondrose i nakken

Denne sykdommen er preget av det faktum at blodstrømmen og oksygenmetningen minker på grunn av betennelse i de omkringliggende intervertebrale leddene av vev. Utvidelsen av cerebral fartøy med cervical osteochondrosis utføres av følgende stoffer:

 1. Tabletter: "Eufillin", "Pyracetam", "Xanthinal nikotinat".
 2. Injiseringer: Ketonal, Ketorolac, Milgamma, Diclofenac, Voltaren.
 1. Legemidlet, produsert og i form av en løsning.
 2. Tabletter er bare 9-10 rubler. De bør tas opptil 3 ganger daglig, dosen overskrider ikke grensen på 450 mg.

Blant injeksjonene er Milgramam veldig populært:

 1. Den er produsert i form av en dragee, og i apoteket kan de bare kjøpes på resept.
 2. Legemidlet håndterer perfekt nevrologiske manifestasjoner av osteokondrose.

Gjennomgang av tabletter for cerebral fartøy

Patologien til cerebral fartøy er dessverre ganske hyppig de siste tiårene. Ifølge statistisk forskning, Mer enn 80% av den totale befolkningen er utsatt for ulike sykdommer forbundet med hjerneblodforsyning. Hvis de fleste nylig lider av cerebrovaskulære sykdommer, blir patologier som VSD eller hypertensjon stadig mer diagnostisert hos unge og til og med ungdomspatienter.

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen, i begynnelsen av utviklingen, fortsetter uten å vise noen tegn. Ofte pasienter bare ignorere de første symptomene på sykdommen, rettferdiggjøre staten tretthet, depresjon, meteodependent, etc. Men selv en liten forverring av helse, migrene og hodepine -. En anledning oppsøke en spesialist. Jo tidligere legen bestemmer tilstedeværelsen av brudd, jo større er sjansen til å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Årsaker til brudd blodtilførsel til hjernen kan vurderes:

 • arvelig faktor;
 • lav aktivitet livsstil;
 • forurenset miljø;
 • spasmer av blodkar;
 • alkoholisme og tobakksrøyke etc.

Blant de spesifikke årsakene til cerebrale vaskulære patologier isolert hematopoetiske system sykdom og blod, utvikling av kreft, diabetes, hjertesykdommer og sykdommer i ryggsøylen.

symptomer, som kan indikere utvikling av cerebrovaskulære sykdommer, er varierte og mange. De vanligste symptomene er:

 • hyppig hodepine og migrene, som kan oppstå selv om natten (vanligvis forårsaket av spasmer);
 • en gjentakende følelse av svimmelhet, besvimelse, besvimelse;
 • hypotensjon og hypertensjon
 • søvnforstyrrelser, søvnforstyrrelser og våkenhet;
 • generell svakhet og ubehag
 • forstyrrelse av koordinering i rommet, sjelden disorientasjon;
 • periodisk nummenhet i øvre og nedre ekstremiteter, midlertidig tap av følsomhet i hender og føtter.

Til dags dato er det mange medisiner som kan eliminere både symptomene på patologi og selve sykdommen. Preparater (tabletter) er anbefalt for pasienter med slike sykdommer, ikke bare en gunstig virkning på den vaskulære veggen, men også forbedre blod egenskaper, redusere dens viskositet og evne til trombose.

Narkotika for vasodilasjon

Narkotika av denne gruppen er rettet mot Forbedre blodtilførselen til hjernen ved å øke tilstrømningen til blodcellene. På grunn av vasodilatormedisiner er det mulig å forhindre utvikling av hjernehypoksi og mangel på næringsstoffer i den. I tillegg fører disse midlene til betydelige forbedringer i energibyting av hjerneceller og gjenoppretting av sin normale funksjonalitet.

Video om dette emnet

Kalsiumantagonister

Denne gruppen medikamenter bidrar til avslapning av blodkar, uten å endre venøs tone. Blodstrømmen i karene øker og, beriket med oksygen, kommer den inn i hjernen. Kalsiumantagonister er mye brukt i behandling av aterosklerose og mye positiv tilbakemelding, både fra pasienter og fra leger.

Basert på vegetabilske alkaloider

maksimalt gunstig effekt på blodsirkulasjonen i hjernen produsere derivater av plantealkaloider. Disse stoffene, som kommer inn i kroppen, tar rollen som spasmolytisk, som slapper av hjernens kar. Videre alkaloider forbedre forbrenningen i hjernevev gjør det ikke mulig "lim" blodplater, vaskulære forbedre mikrosirkulasjonen, for derved å sikre en tilstrekkelig mengde av neuralceller nødvendige kraft.

Derivater av nikotinsyre

Nikotinsyrederivater har en svært lik konstruksjon med nikotinamid - substans nødvendigvis er til stede i det menneskelige legeme og fylle viktige funksjoner. Et annet navn på stoffet er vitamin PP. Nikotinamid er en viktig komponent i enzymsystemer som utfører oksidasjons- og reduksjonsprosesser. Effekter på blodkar nikotinsyre gir ikke, imidlertid, er involvert i å utvide hulrommet i små kapillærer, for derved å forbedre cerebral sirkulasjon. På samme måte senker nikotinsyre mengden kolesterol og triglyserider i blodet, og har en positiv effekt på karene i aterosklerose.

Legemidler for å styrke veggene i blodårene

Legemidler i denne kategorien anbefaler å opprettholde elastisitet og styrke av blodkar. Slike tabletter har en positiv effekt på kapillærpermeabiliteten, aktiverer de metabolske prosessene i karene og deres vegger. Med slike oppgaver, klarer vitaminer og noen sporstoffer perfekt. Inntaket av multivitamin og vitamin-mineralkompleks hjelper ikke bare til behandling av cerebrovaskulære sykdommer, men fungerer også som et forebyggende tiltak.

homeopati

Opptak av homøopatiske midler i behandling av cerebral fartøy (inkludert aterosklerose) er en langvarig prosess. Basis for terapi med slike legemidler er gradvis fjerning av symptomene på sykdommen og en betydelig forbedring i trivsel. Ved hjelp av homøopati kan du rense fartøyene, fjerne krampen. Som regel, for hver pasient behandlingsregime, er valg av doseringsmedisinering gjort individuelt, idet man tar hensyn til graden av sykdom og individuelle egenskaper hos en person. Men i dag kan du kjøpe homeopati midler i apotek, bruke dem, i henhold til instruksjonene.

Legemidler til behandling av cerebrale kar: 8 legemidler i tabletter og kapsler

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvilke preparater for cerebral fartøy som brukes i klinisk praksis. Indikasjoner for bruk av denne gruppen medikamenter, virkningsmekanismer og regler for opptak.

Midler som påvirker de kar i hjernen, som oftest brukt i Neurology for behandling av cerebrovaskulære sykdommer, som inkluderer iskemisk og hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, encefalopati, vaskulær demens. Også denne gruppen medisiner er mye brukt for migrene, spenning hodepine, Meniere sykdom, hodeskader og andre sykdommer.

Legemidler som virker på hjernens kar har svært forskjellige virkningsmekanismer. Noen av dem reduserer risikoen for trombose, andre - motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk, den tredje - eliminerer spasmen i blodårene. Nedenfor er en omtrentlig liste over de mest populære tabletter for cerebral fartøy, som starter med de mest foreskrevne medisinene og nedadgående.

Valget av et egnet preparat utføres av en nevrolog.

1. Acetylsalisylsyre (aspirin)

Strengt tatt aspirin virker direkte på blodkar, den hemmer aggregering av blodplater, dvs. at det hindrer deres tilslutning endotelisk skade (intern vaskulær mantel) og sammenbundet. Men lavdosis aspirin er en av de mest hyppige avtalene med nevrologer i behandling og forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Dette er en av de få stoffene som har vist seg å være positiv på resultatene av forebygging og behandling av iskemiske slag og forbigående iskemiske angrep.

Tidligere er aspirin mye brukt for primærforebygging av hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, er at hans leger anbefales for friske mennesker å forebygge hjerteinfarkt og slag. Men de siste årene har bruken av dette legemidlet blitt stilt spørsmål, da risikoen fra bruken til tider overgikk mulige fordeler. Nå foreskrive aspirin for sekundærforebygging hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, samt personer som har høy risiko for å utvikle disse komplikasjoner.

Kontraindikasjoner for bruk av aspirin:

 • Et sår i magen eller tolvfingertarm.
 • Nylig lidd hemorragisk slag.
 • Allergi mot aspirin.
 • Astma, hvis symptomer forverres etter å ha tatt acetylsalisylsyre.
 • Blodstammeforstyrrelser (hemofili).
 • Alvorlige brudd på lever og nyrer.
 • Graviditet og amming.
 • Barns alder (bruk av aspirin kan forårsake utvikling av Rays syndrom).
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase (bruk av aspirin kan forårsake hemolyse av erytrocytter).

Mulige bivirkninger inkluderer:

 1. Dyspepsi og magesmerter - du kan redusere risikoen for forekomst ved å ta stoffet sammen med maten.
 2. Økt blødning.
 3. Allergiske reaksjoner - urtikaria, Quinckes ødem, hudutslett og kløe, nesestopp.
 4. Ringer i ørene.
 5. Gastrointestinal blødning.
 6. Hemorragisk slag.

Den anbefalte dosen er 75-100 mg acetylsalisylsyre per dag. Dette produktet er tilgjengelig i tabletter eller kapsler med et enterisk belegg. Den mest populære medisin aspirin - Cardiomagnolo, Magnikor, Aspirin Cardio, Aspekard. Legene anbefaler å ta dem en gang om dagen, bedre - om kvelden samtidig.

2. Statiner

Statiner er en gruppe medisiner som reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet. På grunn av denne handlingen kan disse stoffene redusere risikoen for atherosklerotiske plakk i veggene i arteriene til hele organismen, inkludert hjernens kar.

For tiden er andre aktive effekter av statiner, som tilhører:

Narkotika for vasodilasjon

Forstyrrelser i hjernens fartøy er ganske vanlige sykdommer. Slike plager påvirker funksjonen til hjernen og andre organer som er viktige for en person. Folk som lider av vasospasmer klager ofte over hodepine, svimmelhet, brystsmerter, kulderystelser og smerter i øvre og nedre ekstremiteter. Og den vaskulære spasmen kan vare som noen få minutter, og noen dager. Legene foreskriver pasienter med vasodilaterende legemidler et bestemt kurs.

Preparater for blodårer

For å gjenopprette blodsirkulasjonen og bli kvitt spasmer i hjernen, tar pasientene midler til utvidelse av cerebral fartøy. Slike vasodilatorer for å bidra til å normalisere hjernemetabolisme, for å stimulere strømmen av oksygen til vev og hindre dannelsen av en alvorlig sykdom som noen ganger fører til uførhet eller død av pasienten.

I medisin er legemidler til vasodilatasjon en stor gruppe medisiner. Hvert vasodilaterende stoff for hjernen har individuelle egenskaper og en viss effekt, som er rettet mot å forbedre hjernens fartøys funksjoner. Noen vasodilatormedikamenter brukes til kompleks behandling av ulike sykdommer som forekommer i karene i hvilken som helst del av kroppen. I tillegg er vasodilatormedisiner for hjernen foreskrevet for å kurere hypertensiv sykdom, migrene, og også for å forbedre konsentrasjon og minne.

Gitt det store utvalg av symptomer, noe som er årsaken til det formål å vasodilaterende midler i hjernen og et stort utvalg av medikamenter data tilordnet spesialisert behandling etter nøyaktig diagnose av sykdommen og, i henhold til de personlige egenskaper hos pasienten.

I denne artikkelen vil vi gi en liste over vasodilatormedisiner som er foreskrevet for å behandle hjernesystemet i hjernen. Og også vurdere deres klassifisering og funksjon av hver type vasodilatormedikamenter for hjernen.

Kjennetegn på vasodilatormedikamenter

Brudd på operasjonen av blodkar er en ganske vanlig sykdom. Folk med ulike aldersgrupper er utsatt for slike plager. Fjerning av fartøy er mulig i ethvert organ i kroppen, dette kan påvirke vitale funksjoner negativt.

Fartøy leverer blod til nesten hele menneskekroppen. Gjennom blodbanen leveres kroppen med næringsstoffer, oksygen og metabolske produkter. I tillegg, gjennom blodkarene, blir kroppen renset av slaggen som dannet under prosessene med vital aktivitet. Som en konsekvens kan smalert lumen i fartøyet føre til brudd på alle disse prosessene.

For å helbrede sykdommen fartøy som er forbundet med deres sammentrekning i ulike områder og for forskjellige størrelser, utpeker en spesialist vasodilatorer for hjernen (vasodilatorer). Dette er en ganske bred gruppe medisiner, som har en generell karakteristikk - utvide blodkarene, bare hver i en egen del av kroppen.

Det ville være en feil å anta at alle medisiner som utvider blodårene, har samme effekt på hele organismen. I menneskekroppen er det alle slags fartøy gjennom hvilke blodet flyter, fra små til store, utfører individuelle handlinger. Derfor er vasodilatormedisinene valgt for hver sykdom, etter lokalisering.

Hvordan klassifiseres vasodilatormidler?

Siden anordningen for regulering av tonen i blodkarets vegger er kompleks og mangfoldig, er det ganske vanskelig å klassifisere vasodilatorpreparater for hjernen, henholdsvis. Men likevel har denne gruppen narkotika en deling i noen funksjoner. Først på funksjonen av vasodilatormedikamenter for hjernen. Denne egenskapen er ikke viktig for pasienten, men denne egenskapen er nødvendig for legen som foreskriver behandling.

For det andre er vasodilatorpreparater for hjernen oppdelt i henhold til anatomisk-terapeutisk-kjemiske egenskaper (ATC).

Fordelingen av vasodilatormedisiner for hjernen i grupper utføres i henhold til følgende prinsipper:

 • Den viktigste komponenten av vasodilatormedikamenter. Dette tillater oss å bestemme hvordan agenten for hjernen påvirker menneskekroppen;
 • Liste over sykdommer for behandling som dette vasodilaterende legemidlet er foreskrevet for hjernen;
 • Lokalisering av virkningen av vasodilatormedikamenter for hjernen.

Denne informasjonen om vasodilatoren vil være viktig for pasienten. Men likevel er det nødvendig å ta hensyn til at uavhengig bruk av medisiner, som utvider blodårene, er strengt forbudt.

I noen tilfeller anbefaler den behandlende legen forskjellige medisiner for hjernen for å helbrede den samme sykdommen. Dette skyldes pasientens egenskaper, tilstedeværelsen av samtidig lidelser i andre organer og systemer, tilstanden av blodkar i lesjonsstedet og mange andre grunner.

På vasodilators funksjon er delt inn i:

 • neurotropic;
 • myotrope;
 • Blokkerer kalsiumkanaler.

Neurotropene er i sin tur delt inn i:

 • Refleks vasodilatorer;
 • Vasodilator medisiner for hjernen, fungerer sentralt;
 • Vasodilatorpreparater som virker overfladisk.

Myotrope vasodilatorer for hjernen påvirker muskelvev i det midtre lag av arteriene (sammenlignet med vener, arterier har ikke bare en ytre bindevev og endotelial indre skall, samt i det midtre lag, som er sammensatt av glatte muskelceller).

Vasodilator medisiner til hjernen, blokkerer kalsiumkanal som ikke er lov til å danne en proteinaggregat aktin-myosin, redusere karveggen. Kalsiumet i vasodilatormedikamentet for hjernen bidrar til å opprettholde proteinforbindelsen i en stabil tilstand.

I tillegg er det vasodilatormedisiner for hjernen, blandet med kroppen, for eksempel preparater som inneholder nitrater. Slike vasodilatorer for hjernen kombinerer to enheter: neurotropisk og myotropisk.

Også, det er vasokonstriktor medisiner som påvirker et bestemt område av kroppen, og ikke alle fartøyene. For eksempel påvirker koronaryolytiske midler for det meste kardiovaskulære systemet. Gyldig for kramper i koronarbeholdere er validol, nitroglyserin eller euphyllin. For å forbedre funksjonen av det cerebrale vaskulære systemet, anbefaler eksperter å ta vasodilatormiddel cinnarizine. Og for fjerning av vaskulære spasmer i bena, foreskrives et kurs av fentolamin.

La oss ta en nærmere titt på vasodilatorpreparater som bidrar til å utvide karene for å lokalisere effekten.

Vasodilatormedikamenter for hjernen

De vasodilatormedisinene som brukes til å helbrede hjernen, har noen særegenheter i effekten på kroppen. Den største ulempen ved bruk av disse vasodilatormedikamenter er effekten på andre vaskulære systemer, noe som ofte fører til en sterk reduksjon av blodtrykket. Derfor er disse vasodilatormediklene ikke foreskrevet for pasienter som er utsatt for hypotoniske tilstander. Resultatet kan være ganske motsatt. Av denne grunn blir medisiner som utvider karene i hjernen individuelt tildelt hver pasient.

De beste vasodilaterende legemidlene for herding av det cerebrale vaskulære systemet er som følger:

Vasodilatormedikament for hjernen piracetam - dette stoffet akselererer utgangen av glukose, som normaliserer tilførsel av blodkar i hjernen, fjerner smerte i hodet og svimmelhet. Produsert i forskjellige farmakologiske former: tabletter, sirup, injeksjonsvæsker og intravenøs administrering.

Vasodilatormedikament for hjernen meksidol Er et middel som normaliserer blodtilførselen til hjernen, metter hjernen med oksygen og næringsstoffer, reduserer mengden kolesterol som utvider blodårene. Et vasodilatormedikament prepareres for hjernen i en tablett og injeksjonsform.

Vasodilatormedikament for hjernen aktovegin. Dette vasodilatormedikamentet, som vellykkes utpekt som en vasodilator for hjernen, akselererer glukoseuttak, normaliserer metabolske prosesser på cellenivå.

Vasodilatormedisiner til hjernen, brukt til å helbrede cerebral aterosklerose, bidrar til å forbedre blodstrømmen i hjernen og påvirker positivt veggene i venøse og arterielle kar.

Raskt utvide sirkulasjonssystemet i hjernen kan slike vasodilatormedisiner:

Vasodilatormedikament for hjernen papaverin. Denne medisinen er foreskrevet for å lindre spasmer i hjernen. I tillegg er papaverin godt brukt til å lindre spasmer i peritoneumets glatte muskelceller;

Vasodilatormedikament for hjernen cavinton. Det er foreskrevet for blodsirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Positivt påvirker hjernens kar, gjør bredere klaring i dem og fjerner spasmer. Produsert i form av tabletter og injeksjonsvæsker.

Vasodilatormedikament for hjernen Angionorm. Denne medisinen bidrar til å gjøre blodkarene større i hjernen og øker fysisk utholdenhet, motstand mot stressende forhold og normaliserer følelsesmessig og psykologisk tilstand.

I tillegg har nesten alle legemidler som er rettet mot å helbrede det cerebrale vaskulære systemet, antihypertensiv effekt.

Av denne grunn er bruk av vasodilatormedikamenter for hjernen strengt i henhold til legenes resept. I tillegg bør dosering og hyppighet av inntak, samt konstant overvåkning av pasientens blodtrykk, observeres.

For koronarbeholdere

Innsnevringen av koronarbeinene er karakteristisk for sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt for iskemisk hjertesykdom (CHD). Med stenose i koronarbeinene, føles pasienten smerte, bryst tetthet og andre ubehagelige symptomer.

For å utvide kranspulsårene utpeker eksperter slik medisinsk utstyr:

Vasodilatormedikament nitroglyserin - et stoff som brukes til å raskt fjerne et smerteangrep ved å utvikle hjerteinfarkt. Legemidlet bidrar til å forbedre myokardfunksjonen, og øker hjertefrekvensen. I tillegg hindrer tilbakeføringen av venøs blodstrøm, noe som reduserer behovet for muskel i hjertet i oksygen.

Vasodilatormedikament atenolol - et legemiddel som reduserer hyppigheten av hjertekontraksjoner. Det er foreskrevet for en pasient med takykardi, arytmi, og også for personer som lider av høyt blodtrykk. Fjerner et kvelningsangrep som skyldes det høye oksygenbehovet i myokardiet, øker blodkarens patenter og nærer hjertens muskler.

Men disse legemidlene har noen kontraindikasjoner for bruken, noe som er årsaken til at de ikke kan bruke uten å konsultere den behandlende legen for å velge ønsket dose.

Kontraindikasjoner inkluderer slike faktorer:

 • Begge legemidlene kan ikke brukes til hypotensjon.
 • Vasodilator Nitroglyserin er ikke foreskrevet for hjerneblødninger eller forstyrrelser i hjernens kar
 • Atenolol er ikke foreskrevet for sjokkkardiogene tilstander og sinus bradykardi;
 • Vasodilator Atenolol er kontraindisert i sykdommer i nyrer og lever;
 • Atenolol er ikke foreskrevet i nærvær av diabetes.

Hvis du tar vasodilatormidler av denne klassifiseringen riktig, kan du kvitte seg med anfall og forbedre pasientens helse.

For overfladiske arterier

Overflate blodkar gjennomgår ofte spasmer når pasienten utviser hypertensiv sykdom eller øker blodtrykket. Det er ennå ikke diagnostisert som hypertensjon, men det er mulighet for transformasjon til en kronisk form av denne sykdommen.

De mest effektive og mye brukte vasodilaterende legemidlene til hjernen inkluderer slike ting som:

Vasodilatormedikament for hjernen nifedipin - et stoff som er relatert til kalsiumantagonister. Det bidrar til å redusere hjertebelastningen, den generelle motstanden til blodårene, som gjør det mulig å senke blodtrykket.

Vasodilatormedikament for hjernen enalapril - et medisinsk produkt som brukes til å behandle hypertensive sykdommer. Kan brukes i lang tid og vedvarende slapper av for å opptre på fartøyene.

Disse vasodilatorpreparatene til hjernen er foreskrevet for personer som har hypertensjon, hjertesvikt, koronar hjertesykdom. Vasodilatormedikamentet for hjernen er tatt lenge nok, og noen ganger resten av livet. For å gjøre preparatene praktiske å ta, blir de produsert i tablettform med forskjellige doser av den aktive bestanddelen.

Kontraindikasjoner for vasodilaterende legemidler for hjernen inkluderer følgende faktorer:

 • Individuell intoleranse mot ingrediensene som utgjør produktet;
 • Sterk reduksjon i blodtrykk;
 • Bruk av andre medisiner som ikke kombineres med disse legemidlene.

Ved langvarig bruk av disse vasodilatormedisinene for hjernen, konstant overvåkning av blodtrykk, periodisk bloddonasjon, for å kontrollere antall elektrolytter og biokjemisk sammensetning. Ved endringer i indikatorer er det nødvendig å henvende seg til hjelpen til legen, sannsynligvis er det nødvendig: å rette opp en dose eller å erstatte et medisinsk produkt.

Å helbrede nedre lemmer

For å fjerne spasmer i beinene av bena, brukes slike vasodilaterende legemidler:

papaverin. Dette stoffet bidrar til å lindre spasmer i karene og smertesyndromet, som er forbundet med det. I tillegg hemmer utseendet av sår, på grunn av påvirkning på blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen av blodstrømmen til overflaten av bena, og øker også stoffskiftet i vev og forhindrer nekrotiske prosesser. Vasodilatormedikamentet for hjernen er produsert i tablettform, så vel som i ampuller for injeksjoner. For behandling i sykehusforhold er det oftest brukt til intramuskulær injeksjon. Etter uttømming fra sykehuset, utnevne et kurs av piller Papaverina.

Vasodilatormedikament for hjernen phentolamine - er en adrenoblokker, som har virkning av vasodilasjon og påvirker spesielt de berørte karene.

Dette vasodilaterende legemidlet for hjertet er indikert for bruk når:

 • Iskemisk smertesyndrom i nedre lemmer;
 • endarteritis;
 • Formasjon av trofasår på bena;
 • De innledende stadier av dannelsen av gangrenøse manifestasjoner i nærvær av aterosklerotisk sykdom;
 • Tilstedeværelse av decubitus og frostbit på hudområdene lokalisert på forskjellige steder.

Sykdommer utvikles raskt og fremgang hvis pasienten røyker, lider av diabetes mellitus eller hypertensjon. Spasmer i karene forårsaker mangel på oksygen i beinmuskulaturen, noe som fører til smerte, spesielt under gangavstand. Etter å ha tatt noen få skritt, bør en person stoppe på grunn av forekomsten av smerte. Denne funksjonen kalles intermittent claudication.

Med den videre utviklingen av sykdommen, opptrer trophic ulcers på nedre lemmer, de blir cyanotiske, bleke eller rødlilla. I tillegg forsvinner hårdekket på et sted der blodsirkulasjonen er forstyrret. Hvis du starter en sykdom, så utvikler gangrene, som er årsaken til irreversible prosesser (det er mulig å forbli helt uten et ben).

For behandling av hender

Blodkarene lider ikke bare på beina. De samme problemene påvirker karene på de øvre lemmer. I tillegg er spasmer av blodkar i hendene mulige når du klemmer arterien under kragebenet. Den farligste sykdommen i denne gruppen er Raynauds sykdom og syndrom, som ofte rammer kvinner i ung alder. Raynauds sykdom er systemisk, manifestert på det genetiske nivået, som påvirker små fartøy på hendene (i sjeldne tilfeller på bena). Raynauds syndrom manifesteres under påvirkning av enkelte årsaker og i sammenligning med sykdommen - er herdbar. Syndromet er kun disponert for kvinner, men dette er ikke alle faktorer. I tillegg er årsakene til manifestasjonen av sykdommen stressforhold, vanlig hypotermi, vibrasjon, reumatoid sykdom. I risikogruppen er typister og pianister.

For å behandle blodkar på hendene, er det også behov for vasodilaterende medisiner.

For behandling av øvre ekstremiteter foreskriver spesialisten følgende vasodilatorpreparater for hjernen:

 • Narkotika for hjernen er spasmolytisk. Nemlig, ikke-gyte eller papaverine.
 • Adrenoblokere, som har en sentral og overfladisk innflytelse på kroppen. De inkluderer et vasodilatormedikament for hjernen, aminazin og tropafen.
 • Ganglioplegic. Nemlig et vasodilatormedikament for hjernen gangleron og benzohexonium.
 • Myotrope legemidler som utvider det vaskulære systemet. Nemlig nikotinsyre.
 • Medisiner som blokkerer kalsiumkanaler. Blant dem: medisinering for hjernen amlodipin og nifedipin.

Vaskulær medisinering administreres i kombinasjon med fysiske prosedyrer og akupunktur, som bidrar til å gjenopprette blodtilførselen. Hvis legen ikke har det riktige resultatet, blir kirurgi (preganglionic sympathectomy) brukt.

For hjernen basert på medisinske urter

I moderne farmakologi har anleggskomponenter for fremstilling av vasodilaterende legemidler til hjernen lenge blitt brukt. Ikke et unntak og vasodilatorpreparater for hjernen, som er foreskrevet for behandling av vaskulære spas på forskjellige steder.

Fordelene ved disse vasodilaterende stoffene for hjernen i deres sikkerhet, minimale bivirkninger og et lavt antall kontraindikasjoner. Manglene på narkotika for hjernen inkluderer en langsom gjenoppretting, behovet for langvarig adopsjon og bruk i de første stadiene av sykdommen. Når sykdommen er i et forsømt stadium, utvikler seg raskt eller har gått inn i et akutt stadium, så vil behandlingen med vasodilatormedikamenter for hjernen basert på urter ikke ha de nødvendige resultatene.

Bredt brukte vasodilatorpreparater for hjernen med plantekomponenter, som inkluderer alkaloider vinca og ginkgo biloba. Ekstrakter av disse urter bidrar til å fjerne krampe, mette vev med oksygen og næringsstoffer, normalisere blodsirkulasjonen i hjernen, normalisere metabolske prosesser.

Til vasodilatorpreparater for hjernen, som inneholder som en aktiv ingrediens Periwinkle er: Vinpocetin, Cavinton, Telectol og andre.

Gingko biloba er hovedbestanddelen av slike vasodilaterende legemidler for hjernen, som: Tanakan, Bilobil, Gingium og andre.

Medisiner for hjernen som inneholder plantekomponenter selges på et apotek uten resept. I tillegg anses individuelle vasodilaterende legemidler for hjernen å være biologisk aktive tilsetningsstoffer (kosttilskudd).

Men selv slike midler for hjernen må begynne å drikke etter samråd med behandlende lege. Siden et vasodilatormedikament for hjernen har kontraindikasjoner og bivirkninger på menneskekroppen. Derfor har bare en spesialist rett til å foreskrive stoffet for å utelukke en mulig risiko for pasientens helse.

Ta vare på din egen helse bør folk i alle aldersgrupper. Og ikke anta at sykdommene i blodårene bare påvirkes av pasienter i de siste årene. Vaskulær spasme kan oppstå, selv hos unge eller barn. Årsaken til dette er økologi, økt fysisk eller psykisk stress, stress, dårlige vaner og mange andre faktorer. Hvis du begynner å ta vare på blodkar i tide, så kan du beholde arbeidskapasitet, tømme sinn og godt minne i mange år. Men vær sikker på å konsultere før du begynner behandling med vasodilaterende legemidler for hjernen fra behandlingslegen. Dette vil gjøre det mulig å manifestere mer alvorlige helseproblemer.

Les Mer Om Fartøyene