Effektive tiltak for å forbedre sirkulasjonen i bena

Den viktigste oppgaven med blodårer er å gi næring og oksygen til alle celler i kroppen. Gjennom dem overføres blodet fra hjertet til alle celler, vev og organer, og vender tilbake til det igjen.

Med fartøy mener vi:

Kapillærer er mikroskopiske rørelementer som grener ut tusen ganger langs stien fra ett organ til et annet. Det er i kapillærene er utveksling av vitale stoffer mellom cellene og arterielt blod. Også karene fjerner seg fra kroppens metabolske produkter og karbondioksid, som vevene gir tilbake, mottar i retur mat og oksygen. Selv med de mest ubetydelige sirkulasjonsforstyrrelsene, oppstår forstyrrelser som hindrer denne prosessen og utvikler sykdommer forbundet med nedsatt blodgass til vev og kroppsceller. I denne artikkelen vil vi forsøke å kompetent svare på spørsmålet om hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena.

Årsaker til fenomenet

Årsakene som forårsaker blodstrømssykdommer er delt inn i flere grupper:

 • perifer angiopati (utvikles ofte med diabetes mellitus, perifer aterosklerose);
 • okklusjon av blodkar i aterosklerotiske sykdommer;
 • betennelse i veggene i arterien, noe som fører til deres spasmer.

Ovennevnte lidelser er provosert av følgende sykdommer:

 1. Aterosklerose i bena, som kalles utryddet (en kronisk lidelse preget av følelsesløp i bena og lameness). Utvikler sykdom på grunn av akkumulering i karene av lipider og kolesterolplakk, noe som fører til blokkering av kapillærene (helt eller delvis).
 2. Obliterende tromboangiitt (endarteritt). Sykdommen har en autoimmun karakter. Er manifestert av det faktum at spasmodiske fartøy i låret dårlig føder på blod, som et resultat av sirkulasjonsforstyrrelser. Sykdommen rammer hovedsakelig unge menn som misbruker nikotin.
 3. Vaskulær skade som følge av tilstedeværelse av diabetes. I medisin er begrepet "diabetisk fot" kjent. Som følge av forstyrret blodsirkulasjon i beina begynner gangrene (nekrotisk lesjon av foten), som ikke er gitt til konservativ behandling. Som regel fører diabetisk fot til sin amputasjon.
 4. Tromboflebitt.

Symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser

Brudd på blodtilførsel i bena manifesteres av smertefulle opplevelser når du går, som forsvinner i ro. Dette symptomet er kjennetegnet ved sykdommer som indikerer alvorlige problemer med arteriene. Det kalles intermittent claudication.

Det er flere faktorer som fremkaller utviklingen av intermittent claudication:

 • misbruk av nikotin og alkohol;
 • alderdom;
 • brudd på lipidmetabolisme;
 • fedme;
 • psyko-emosjonell stress;
 • genetisk predisposisjon;
 • diabetes mellitus.

Med dette symptomet er det:

 • smertefulle opplevelser i ulike deler av foten: i midjen, i foten, i kneet eller i låret;
 • nummenhet og chilliness av lemmen;
 • svakhet i bena;
 • tyngde i beina, personen kan knapt bevege seg på beina;
 • hyppige kramper.

I noen tilfeller er aterosklerose i nedre ekstremiteter ikke manifestert av noen symptomer.

Diagnose av sirkulasjonsforstyrrelser

For å ta tiltak for å forbedre blodtilførselen, er det nødvendig å nøyaktig diagnostisere slike lidelser.

For diagnose bør du referere til en vaskulær kirurg (angiosurgeon), som skal tilordne en rekke instrumentelle studier:

 1. Doppler (dopplerografi) av fartøy (ultralyd av beinene i beina). Essensen av metoden ligger i evnen til ultralydbølger å trenge inn i vev og avstøte overflaten av røde blodlegemer, som er en del av blodet og beveger seg sammen med det. Doppler oppdager områder hvor blodstasis er observert. Med andre ord, hvis mobiliteten til disse blodcellene reduseres i enkelte områder, blir det diagnostisert en brudd på blodtilførselen.
 2. Angiografi av beinene i beina. Det er en instrumentell kontraststudie av kapillærer, årer og arterier, som gjør det mulig å bestemme tilstanden til blodkarets vegger, samt tilstedeværelsen av barrierer som forhindrer normal blodsirkulasjon.
 3. Termometri (bestemmelse av temperaturen i huden på underekstremiteter).
 4. Kontrast Magnetisk Resonans Imaging (MR). For å oppnå bedre resultater kombineres MR-prosedyren med administrering av et kontrastmedium. Det administreres intravenøst, noe som muliggjør bedre diagnose.
 5. Capillaroscopy. En metode som vurderer tilstanden av bløtvevs kapillærer. Men grunnlaget for denne metoden kan bestemme nivået av mikrosirkulasjon.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena?

Dårlig blodsirkulasjon i beina påvirker arbeidet til hele organismen. Derfor er denne tilstanden gjenstand for umiddelbar korreksjon. Brudd på blodtilførsel behandles på to måter:

 • Konservativ måte;
 • Kirurgisk måte.

For ikke å ty til kirurgisk inngrep, er det nødvendig å starte konservativ behandling i tide. Det består i å utføre behandling ved hjelp av:

 • fysioterapeutiske prosedyrer;
 • farmakologiske preparater;
 • terapeutisk fysisk trening;
 • massasje.

For vellykket behandling må du fullstendig forandre din livsstil og bli kvitt dårlige vaner (alkohol og nikotin, fettstoffer, stillesittende livsstil).

Farmakologisk behandling innebærer å ta:

 • antiaggreganter (legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen);
 • antikoagulantia (legemidler som hindrer dannelsen av blodpropper);
 • statiner (legemidler som reduserer produksjonen av kolesterol);
 • phlebotonics (legemidler som forbedrer tonen i blodkar);
 • diuretika (diuretika, som eliminerer stillestående fenomen i bena).

I forsømte tilfeller (hvis legen ikke kontakter legen i tide), vil det være behov for kirurgisk behandling, som utføres i to retninger:

Angioplastikk - snakker for seg selv. Dette er en kirurgisk prosedyre for å erstatte det berørte fartøyet med installasjon av en stent - en metallanordning som er implantert i fartøyet for å sikre sin patentering.

Åpen kirurgi er en komplett kirurgisk operasjon, som utføres med det formål å skape et kunstig fartøy (shunt), omgå de berørte. For å skape slike fartøy, blir donorarterien (fra pasientens egne fartøyer) tatt og skanning utføres. Shunt kan også være laget av kunstig materiale.

Terapeutisk gymnastikk ved brudd på sirkulasjonen av beina

Helseforholdet vil bli bedre helt når personen begynner å utføre moderate fysiske øvelser. For dette er det ikke nødvendig å delta på treningssentre eller treningssentre. Forbedret blodtilførsel vil hjelpe korte turer, svømming, turisme, sykling, dans og yoga. Når du utfører spesielle øvelser for å korrigere blodtilførselen, må du hente de som passer til en person i henhold til hans sykdom og trivsel. I tillegg må det huskes at det er øvelser som er strengt kontraindisert for mennesker, med brudd på blodsirkulasjonen i bena. Disse inkluderer:

 • fjellklatring;
 • vektløfting (heve stangen);
 • friidrett (alle typer).

I motsatt tilfelle kan det oppstå alvorlige komplikasjoner som krever kirurgisk behandling. Hvorfor er det så viktig på kort tid å gjenopprette normal blodsirkulasjon i underekstremitetene? På grunn av den kvalitative blodtilførselen til nedre ekstremiteter, blir vev beriket med næringsstoffer, bli kvitt sluttproduktene av metabolisme, noe som fremmer helse og styrking av beina. Dessverre, sykdommer som forårsaker blodsirkulasjonsforstyrrelser i nedre lemmer, har et kronisk kurs og kan ikke elimineres helt. I dette tilfellet kan den beste effekten som oppnås, være suspensjonen av sykdomsprogresjonen.

Øvelser for å forbedre sirkulasjonen i beina

Siden den mest effektive og enkle måten å normalisere blodsirkulasjonen i bena er fysisk trening, bør de startes umiddelbart etter at problemet er oppdaget. Moderate fysiske øvelser er velkomne, selv om pasienten har diabetes. Slike øvelser kan utføres hjemme, fordi de er enkle og veldig enkle å utføre.

Forbedre blodsirkulasjonen og utseendet på beina, følgende øvelser:

 1. Sakte stige og falle på tærne, følelsen spenningen i hver beinmuskulatur.
 2. Slå av bena fra gulvet mens du utfører sirkulær bevegelse av foten.
 3. Tren saks. Lig deg ned på gulvet, løft begge beina opp, kryss deretter de rette beina, gjør bevegelser "saks".
 4. Tren sykkelen. Ligg på gulvet, bøy bena i fanget ditt, gjør bevegelser som simulerer rotasjonen av sykkelens pedaler.
 5. Tren "bjørk". Ligge på gulvet, løft beina opp, vinkelrett på gulvet og bøy dem til haken. Hender foldet på ryggen litt over midjen. Hele vekten av kroppen skal hvile på hendene og skulderbladene. Et par sekunder å ligge i denne stillingen, og så ligge forsiktig på gulvet.

Alle øvelsene må gjentas 5-10 ganger. Det er veldig nyttig å rulleskøyte og skate, forutsatt at en person har lignende ferdigheter. Hvis du lærer dette spesielt, kan du bli skadet, noe som ikke bidrar til helsen til beina. Du må flytte så mye som mulig, gå ofte, klatre deg opp trappene uten heis og prøv å unngå offentlig transport.

Generelle tips for å forbedre blodsirkulasjonen i nedre lemmer

I hverdagen og på jobben, bør følgende regler overholdes:

 1. Ikke stå for lenge på føttene og ikke sitte lenge på skrivebordet ditt. Det er nødvendig å bevege seg gjennom dagen, slik at blodet normalt sirkulerer gjennom venene og arteriene. Hvis det er behov for å holde seg i flere timer i samme stilling, bør flere øvelser avbrytes for å forbedre blodstrømmen i bena. Kontorarbeidere anbefales å ta en pause hver time. Du kan bare gå et par skritt og gå tilbake til arbeidsplassen din.
 2. Det er nødvendig å vedta kroppsstilling som vil fremme normal blodsirkulasjon. Du kan ikke krysse bena mens du sitter ved et bord, fordi denne posisjonen på beina forhindrer normal blodsirkulasjon. Du må sitte slik at bena dine er litt fra hverandre, og føttene hviler på gulvet. Men selv i denne stillingen bør du ikke være for lang. Det anbefales også å stå opp og gå, løft bena, for ikke å holde seg lenge i en posisjon. Du kan øke bena på en liten avføring eller avføring for å forbedre blodtilførselen.
 3. Utfør øvelser på føttene dine. Eventuelle øvelser som kan bruke bena, forbedre blodsirkulasjonen. Det er også viktig å utføre øvelser for å slappe av bena. Det er en masse avslappende stillinger og øvelser som forbedrer tilstanden til ikke bare de nedre ekstremiteter, men også kardiovaskulærsystemet.
 4. Bruk komfortable sko. Tette, ubehagelige sko med høye hæler og stilettos hindrer sterkt blodsirkulasjonen. I tillegg er sirkulasjonen av blod fra beina til hjertet forstyrret. Derfor bør du unngå ubehagelige sko med høye hæler eller bare bruke det i visse tilfeller. En god erstatning for hæler er plattformen. Hvis en kvinne, for eksempel, trenger en ekstra høyde, bør du bruke sko på en plattform som ikke har en skadelig effekt på beina.
 5. Bruk kompresjonstrømper. Disse strømper forbedrer blodtilførselen og er designet spesielt for å stimulere den. De kan kjøpes på apotek eller bestilles etter deres individuelle egenskaper.
 6. Avslag på røyking. Det er denne skadelige vane som bidrar til utviklingen av perifere sykdommer. I dette tilfellet taper venene og arteriene i underekstremitetene deres elastisitet og er ikke lenger i stand til å sirkulere blod. Derfor må folk med dårlig sirkulasjon gi opp denne skadelige vanen.
 7. Ta kvalitets kosttilskudd. Kosttilskudd kan stimulere sirkulasjonen av kardiovaskulærsystemet og utvide blodårene. Det beste middelet i denne kategorien er tilsetningsstoffer som inneholder et ekstrakt av en ginkgo biloba plante. Det forbrukes innvendig som en te, som tidligere har tilsatt frisk ingefær til den. En slik drink bør inkluderes i den daglige dietten til en person som har en blodsirkulasjonsforstyrrelse. Te har de samme egenskapene fra bjørkebark. Det er veldig hyggelig å smake, spesielt med tilsetning av naturlig honning. Te laget av cayenne pepper utvider blodårene og forbedrer blodsirkulasjonen. Cayenne pepper kan også legges til mat. Velstimulere blodsirkulasjonstilskudd med fiskeolje. Siden fiskeolje inneholder omega-3 syrer, er slike kosttilskudd essensielle for sunn fettmetabolismen. De er tilgjengelige i kapsler og tabletter.
 8. Riktig ernæring. Daglig diett bør balanseres, med høyt innhold av friske grønnsaker og frukt. Det er svært viktig å redusere mengden salt som forbrukes, siden salt beholder vann i kroppen og fremmer ødemdannelse.
 9. Kontroller kroppsvekten. Det er nødvendig å overvåke mengden kalorier som forbrukes, siden overvektsbelastning ledd og sirkulasjonssystemet, og overdreven fet mat bidrar til dannelsen av sklerotiske plakk og hindring av blodkar.

Legemidler som forbedrer sirkulasjonen av nedre ekstremiteter

I de senere år har vaskulære sykdommer blitt vanligere. På grunn av blokkering av årer, er død eller funksjonshemning hyppig. Å eliminere disse problemene vil hjelpe riktig valgt behandlingsmetode ved hjelp av effektive medisiner. Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena bør bare foreskrives av en spesialist. Slik kan du oppnå et godt resultat uten å skade helsen. Om typer slike legemidler og deres effekter på menneskekroppen, snakker vi om i denne artikkelen.

Klassifisering av midler

På grunn av innsnevring av fartøyene, kan ulike patologier utvikle seg i kardiovaskulærsystemet, i lemmer og andre organer. Vasodilatormedikamenter forhindrer ikke bare destruktiv endring, men hjelper også til raskt å gjenopprette blodsirkulasjonen og skadet vev som har blitt utsatt for hypoksi.

Den mest praktiske og informative er klassifiseringen av legemidler etter deres virkemåte. De raskeste vasodilatoregenskapene er som følger:

 • Nitrogenoksyd. Når du kommer inn i blodet, frilager det frie radikalet øyeblikkelig musklene. Effekten av dette stoffet er kortvarig, men svært effektiv. Det gir kort tid å fjerne spasmer av blodkar, for eksempel med angina pectoris, gjenopprette blodsirkulasjonen og unngå hjerteinfarkt. Legemidler som inneholder dette stoffet: isosorbiddinitrat, nitroglyserin, nitron-forte.
 • Magnesiumsulfat. Reduserer mobilaktiviteten til kalsiumioner, som er ledere av spasmolytiske signaler. Den skyver dem ut av rommet mellom cellene. Reduserer spenningen av adrenoceptorer, som også stimulerer kontraktil muskelaktivitet. Når det injiseres i en vene, oppnås en avslappende effekt raskt. Handlingen er omtrent en halv time.
 • Spasmolytika. Disse inkluderer stoffer som har en effekt samtidig på sirkulasjonssystemet og glatte muskelvev i hele kroppen. Tiden for deres terapeutiske eksponering er ca. 2 til 6 timer. Det er basert på inaktivering av enzymet, som stimulerer sammentrekningen av glatte muskler. Midler av denne typen inkluderer: apressin, but-spa og papaverine hydrochloride.

Legemidler fra den tredje gruppen stabiliserer blodsirkulasjonen, forhindrer spasmer i vener og arterier. Omfanget av deres innflytelse strekker seg til blokkering av enzymer eller reseptorer, noe som øker muskelkontraksjonen.

Stoffer som virker på PNC

Legemidlene som eliminerer sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter, inkluderer ganglionblokkere, sympatholytika og a-blokkere. De første middelene påvirker sympatiske noder: solens eller dyp plexus av hjertet.

Listen over effektive stoffer for å forbedre sirkulasjonen av ekstremiteter:

De aktive ingrediensene som finnes i disse legemidlene fungerer godt i forstyrrelser av blodtilførsel forårsaket av patologier i nervesystemet (Raynaud, endarteritt, akrocyanose).

Adrenoblokker er stoffer som, når de kombineres med adrenalin og noradrenalin, blokkerer sin vasokonstriktiv effekt. Takket være dette forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Denne gruppen inneholder slike stoffer:

 • Fentolamin, Prazosin, Terazosin;
 • Vazobral, Nicergolin, Anvenol.

De siste tre legemidlene brukes til åreknuter og for komplikasjoner av diabetes mellitus (angiopati). Disse stoffene er ikke helt vasodilerende, da de virker i forskjellige retninger - de øker tonen i venene og utvider arteriene. De resterende stoffene er effektive for nervepatologier med sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling av føtter berørt av aterosklerose.

vasodilators

Vasodilasjon er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive nedgangen i tonen i glatte muskler i blodkarets vegger. Stoffer som brukes til dette kalles vasodilatorer. Denne gruppen inkluderer en rekke vasodilaterende legemidler med forskjellige virkemekanismer på sirkulasjonssystemet.

Kalsiumantagonister

For normal drift av kalsiumkanaler (CK), bortsett fra Ca, er katecholaminer (adrenalin og norepinefrin) nødvendige, som aktiverer dem. Det finnes flere typer CC, men kalsiumionantagonister virker bare på langsom QC (L-type), som finnes i glatt muskelvev. Kalsiumkanalantagonister finnes i forskjellige kjemiske forbindelser. I tillegg til å redusere trykknivået har de også denne effekten:

 1. Juster hjertefrekvensen.
 2. Godt påvirke blodsirkulasjonen i blodårene, arteriene og kapillærene.
 3. Reduser den mekaniske spenningen i myokardiet, og dermed forbedre blodsirkulasjonen. Tilførselen av vev med oksygen og næringsstoffer øker også.
 4. Reduser sannsynligheten for blodpropp i arterier og årer.

De mest populære antagonister av kalsium er slike legemidler: Nifedipin, Amlodipin, Felodipin. De bidrar til å redusere tonen i veggene i sirkulasjonssystemet og forhindre deres skarpe reduksjon (spasme).

Alfablokkere

α-blokkere sperre eksisterende fartøyer i adrenalin og noradrenalin-reseptorer, ikke tillater dem å interagere med disse hormonene som kan forårsake betydelig vasospasme. Denne gruppen inkluderer:

 • Nicergoline - forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer blodplater fra klumping og trombusdannelse. Har en dobbel effekt: det bidrar til å utvide arteriene og øker spenningen i venene (sunn og påvirket av åreknuter). Legemidlet er indikert for bruk i vaskulære sykdommer forbundet med diabetes.
 • Fentolamin - dilaterer blodkarene, slapper av muskler, fremmer økt blodtilførsel til vev. For behandling av sykdommer i det venøse og arterielle sirkulasjon, behandling av dårlig helende sår, frostskader, liggesår, og den innledende fasen av de aterosklerotiske koldbrann leger anbefaler dette stoffet i form av injeksjoner og tabletter.

Hvis det er tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, er bruk av vasodilatormedisiner ubrukelig, kirurgisk behandling er nødvendig.

Inhibitorer av PAC

Disse stoffene påvirker arteriene og venene. De har en positiv effekt på endotelet, reduserer aggregering av blodplater, hemmer utviklingen av aterosklerose. Disse stoffene inkluderer: Enalapril, Lizinopril, Ramipril, Losartan. De viste gode resultater i terapi av aterosklerotiske patologier i beina og med intermitterende claudikasjon forårsaket av samme årsak.

biogene stimulatorer

Medikamenter relatert til gruppen av vasodilatormedikamenter for behandling av nedre lemmer. Deres tiltak er basert på stoffer av animalsk opprinnelse. Disse legemidlene forlener benene, øker blodsirkulasjonen og forbedrer stoffskiftet i vev.

solkoseril

Legemidlet er laget på naturlig basis (protein ekstrahert fra kalvens blod). Legemidlet er i stand til å øke stoffskiftet i vev, akselerere strømmen av oksygen i muskler i ekstremiteter, utvider blodkarene og derved forbedrer blodsirkulasjonen. Det er foreskrevet av leger i form av injeksjoner.

aktovegin

Grunnlaget for ham er det samme som for det forrige stoffet. Takket være stoffene som den inneholder, forbedrer blodsirkulasjonen, karene i underdelene utvides og sårene og sårene strammes raskt.

Sammenligning av vasodilatormedisiner

Virkningsfeltet for vasodilatorelementene er omfattende. De brukes til behandling av ulike patologier av perifer sirkulasjon:

 • åreknuter
 • aterosklerose;
 • angiodystonia.

Nedenfor vil vi vurdere de oftest foreskrevne medisinene.

Halidorum

Myotropisk antispasmodisk av uttrykt vasodilaterende virkning. Produsert i tabletter og i løsninger for intramuskulær og intravenøs administrering. Det aktive stoffet er bacciclanfumarat. Det er foreskrevet for terapi av perifer sirkulasjonssykdommer, kroniske patologier av arterier og for fjerning av spasmer i systemer og vev.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner, så bruk bøte bare etter en spesialists anbefaling.

vinpocetine

Dette syntetiske stoffet gjenoppretter den skadede blodsirkulasjonen. Den aktive ingrediensen er vinpocetin. Den har antioksidant, antiepileptisk og nevrobeskyttende virkning, og utvider også blodårene og lindrer betennelse. Det er foreskrevet for behandling av mange vaskulære sykdommer, inkludert i tilfeller av nedsatt motoraktivitet forbundet med cerebrovaskulær insuffisiens.

Vinpotropil

Nootropisk kombinert preparat, som også har vasodilaterende egenskaper. Brukes i cerebrovaskulær insuffisiens, forebygging av migrene, Parkinsons sykdom og vaskulære etiologier andre patologier i hjernens blodforsyning, så vel som en vasodilator legemiddel som brukes for benene bare som en del av en omfattende behandling av en lege.

Legemidlet Warfarin-OBL

Det aktive stoffet er warfarin. Dette legemidlet er indikert ved behandling og forebygging av trombose og tromboembolisme. Det er en antikoagulant av indirekte handling. Reduksjon i koagulasjon skyldes ikke selve stoffets påvirkning, men på grunn av dets farmakologiske effekter i kroppen, det vil si på sekundær måte.

Legen kan foreskrive dette legemidlet for forebygging eller behandling av blodpropp i sirkulasjonssystemet og med medfødt trombofili (blodtykkelse).

Vazoket

Denne medisinen anbefales av leger for behandling av vener. Den terapeutiske effekten av komponentene strekker seg hovedsakelig til lemmer. Hovedvirkningen er rettet mot å forbedre tonen og elastisiteten til venøse kar og fjerne fokaliseringen av blodstagnasjon. Hjelpehandlinger er:

 • forbedring av lymfatisk drenering;
 • regulering av den generelle sirkulasjonen;
 • redusert vaskulær permeabilitet;
 • regulering av leukocytkvaliteter.

Med de riktige dosene har stoffet en rettet og komplisert handling på sirkulasjonssystemet. Har mindre kontraindikasjoner, som legen vil ta hensyn til ved utnevnelse.

Vazobral

Et komplekst stoff som inneholder koffein og ergotalkaloider. Brukes for patologi av cerebral og perifer blodsirkulasjon. I bruksanvisningen er det skrevet at det er i stand til å øke tonen i venene og gjenopprette permeabiliteten til kapillærene.

Derfor er det ofte foreskrevet for varicose og andre patologier av blodsirkulasjon.

biloba

Sammensetningen av dette middelet inneholder ekstrakten av bladene av ginkgo biloba. Produsert i kapsler på 40, 80 og 120 mg. Urtepreparasjon kan forbedre cerebral mikrosirkulasjon, forlenker blodkarene litt, øker vevsbestandigheten mot hypoksi og reduserer blodplaternes evne til å aggregere. Det mest effektive stoffet virker på vener og armer i armer, ben og hjerneskip. De aktive stoffene i stoffet virker også som antioksidanter.

Tradisjonell medisin

Vaskulære patologier i beina er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et tegn på en dårlig tilstand av kroppen. Hvis problemer med ledd og blodårer i forrige århundre bare er bekymret for eldre, er de allerede bekymret for ungdommen. Hos kvinner forekommer slike lesjoner på beina etter levering.

I de tidlige stadier manifesterer disse sykdommene seg ikke på noen måte, så det er viktig å ta forebyggende tiltak og bare spise sunne matvarer, å gjøre enkle øvelser for å forbedre den generelle tilstanden og forbedre blodsirkulasjonen i føttene og kalvene. Det er også effektive folkemetoder for rengjøring av fartøyene hjemme. La oss beskrive noen av dem:

 1. Styr tranebærens kar. Det er nødvendig å ta et halvt kilo frisk rødbete, tranebær, svart radise og 0,5 liter alkohol. Grind disse produktene og sett i et glass med 3 liter glass. Deretter helles alkohol, deksel og la det fylles i et mørkt og kjølig rom. Etter 15 dager stamme, hell i en ren krukke og oppbevar i kjøleskap. Drikk 30 ml per dag i en halv time før frokost.
 2. Behandling av varicose blader av Kalanchoe. Slip dem, sett i en boks på 0,5 l, bladene skal fylle det halvt. Hell vann og insistere på et mørkt sted i 7 dager. En gang om dagen, rist glasset. Trinn infusjonen og gni bena for natten (begynner fra foten og opp til hofter). Behandlingsforløpet er 1 måned.
 3. Foryngelse av ekstremiteter med blåbær. Grind bærene. Dann malmen til å bruke på føttene i 1 time. Skyll med vann.
 4. Rengjør beholderne med sitron og hvitløk. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å rense sirkulasjonssystemet, men også senke nivået av kolesterol og lindre hodepine. Grind 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Rør og hell 2,5 liter kaldt kokt vann. La i 3 dager i en krukke med lokket. Behandlingen er lang, men effektiv (fra 1. september til 30. mai). Ta 100 g midt på dagen.

Herdet ikke veldig forsømt vaskulære sykdommer i beina og kan være folkemessige rettsmidler, men det er tilrådelig å konsultere en spesialist før dette. Tross alt kan en frivoløs patologi ha negative konsekvenser, så det må gjøres riktig og i tide.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i beina, endre livsstilen

Dårlig blodsirkulasjon kan påvirke hele kroppen negativt. Det kan påvirke hjernen, forårsaker tretthet, svimmelhet, tap av minne, hyppige og uforklarlige hodepine. Det kan også påvirke hjertet, forårsaker brystsmerter, manglende evne til å utføre enkle aerobiske aktiviteter som klatring av trapper uten kortpustethet. øker blodtrykk og kolesterol.

Infarkt og slag er de viktigste risikoene for dårlig blodsirkulasjon.

Pasienter behandles ofte av leger med spørsmålet om hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena. De fleste av dem har noen (eller alle) symptomer på alvorlige problemer med årer og arterier.

Tegn på arteriell og venøs insuffisiens

Symptomer og tegn på dårlig sirkulasjon kan omfatte:

 • Nummenhet eller prikking i hender, føtter eller fingre.
 • Endring i hudtemperatur (kalde hender, føtter og ører).
 • Tretthet.
 • Hårtap.
 • Svimmelhet.
 • Tørrhet i huden.
 • Hevelse i bena, hender og (eller) fingre.
 • Åreknuter, ben- og håndsår.
 • Hodepine.
 • Forverring av libido.
 • Kløe, spesielt kløe i huden på hender og føtter.
 • Endringer i hudfarge (det blir blekere, blåaktig eller rødaktig, denne tilstanden kalles cyanose - et tegn på utilstrekkelig oksygenlevering).
 • Kramper i bena, skinker eller hender under enhver aktivitet.
 • Smerter i beina eller halte.
 • Dårlig anerkjennelse av temperatur og smerte.
 • Inkonsekvent pust.
 • Uregelmessig hjerteslag.
 • Dårlig minne.

Årsaker til patologi

Problemer med sirkulasjonssystemet kan skyldes visse sykdommer (karakteristisk, hovedsakelig for eldre) og livsstilsfaktorer.

Vanlige faktorer som bidrar til sirkulasjonsforstyrrelser, er tobakkrygge, alkohol, koffein, dårlige spisevaner, utilstrekkelig fysisk trening og sitte i en sittestilling uten å bevege seg lenge.

Medisinske årsaker til dårlig blodsirkulasjon:

 • graviditet;
 • komplikasjoner fra den overførte sykdommen;
 • diabetes mellitus;
 • dårlig ernæring;
 • høyt kolesterol;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • vektøkning;
 • høyt blodtrykk;
 • hjertesykdommer;
 • gynekologiske sykdommer;
 • forstyrrelser i blodkar
 • arterielle og venøse lidelser;
 • herding av arteriene (aterosklerose);
 • intermittent claudication;
 • tromboflebitt;
 • nervøse lidelser;
 • anemi,
 • choking;
 • bronkitt;
 • lungebetennelse;
 • emfysem;
 • spiseforstyrrelser;
 • matallergi.

Metoder for å bekjempe blodstrømssykdommer

For leger er det ikke et problem å gi pasienten råd om hvordan å forbedre sirkulasjonen i beina, fordi brudd i sirkulasjonssystemet kan behandles ved hjelp av medisiner, samt livsstilsendringer, samt alternative terapier. Målet er å forhindre sirkulasjonsproblemer, for å lindre smerte.

Mild tilfeller av mishandling krever vanligvis et aerobt treningsprogram, et sunt kosthold og lavdose aspirin. På apotek er over-the-counter medisiner tilgjengelig, for eksempel aspirin, pentoksifyllin og heparinoid kremer, som kan være nyttige for små sirkulasjonsforstyrrelser.

Kirurgiske prosedyrer, som flebektomi, hjelper personer med alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i beina. Vitamin B6 og B12, vitamin C, vitamin E, niacin og magnesium er nyttige for å forbedre blodsirkulasjonen i bena. I tillegg til legemiddelbehandling, er legene ofte foreskrevet til pasienter som er interessert i hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena, fysioterapi og hydroterapi.

Slutte å røyke

Avslutte røyking er en av de viktigste anbefalingene for røykere med dårlig blodsirkulasjon, da denne dårlige vanen forårsaker herding av arteriene og kronisk sammenbrudd av blodårene. Nikotin og karbonmonoksid inneholdt i sigaretter påvirker blodkarene som er relatert til normal blodstrøm. Når dette skjer, begynner fett og plakk å holde seg til veggene på fartøyene, og "hamre" dem.

Avslag på alkoholmisbruk

I tillegg til å slutte å røyke, er det andre måter å forbedre sirkulasjonen i beina, beseire dårlige vaner. Det er nødvendig å nekte fra store doser av alkohol, fordi alkohol gjør endotelet og glatt muskulatur kontrollere blodstrømmen.

Normalisering av vekt

Overvekt fører til en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet, og øker også risikoen for høyt blodtrykk og økte kolesterolnivåer i blodet betydelig. Alle disse konsekvensene av fedme, i kombinasjon, fører til svært vanlige problemer med kardiovaskulærsystemet hos fete mennesker.

Dårlig blodsirkulasjon i beina: hva du skal gjøre og hva betyr tradisjonell medisin vil hjelpe

En av de enkleste og mest effektive måtene til tradisjonell medisin med dårlig blodsirkulasjon er den variable bruken av varmt og kaldt vann for underekstremiteter.

Neddykkelse av nedre lemmer i varmt vann (ca. 40 grader) vil stimulere utvidelsen av karene nær overflaten av huden, noe som fører til at blodet strømmer til huden og regulerer kroppstemperaturen.

Etter at underekstremitetene ble utsatt for varmt vann, vil nedsenking av føttene i kaldt vann (fra null til 10 grader) føre til at blodkarene blir redusert. Dette vil forhindre utstrømning av blod fra huden og opprettholde riktig kroppstemperatur. Gjenta denne prosedyren flere ganger hjemme, du kan normalisere blodtilførselen til beina, forbedre hudtonen og akselerere oksygentilførselen til kroppens vev.

Massasje, akupunktur

Ifølge American Association of Massage Therapy kan massasje øke blod og lymfesirkulasjon i menneskekroppen. Men effekten av massasje går utover bare å forbedre blodstrømmen; Massasje kan også forårsake forandringer i blodet. Oksygenkapasitet av blod kan øke fra 10 til 15 prosent etter en massasje.

akupunktur master, samt massasje terapeuter, kan forbedre en persons helsetilstand, lider av dårlig sirkulasjon i bena. Hva å gjøre i tilfelle dette problemet vil masteren av akupunktur si bare etter en nøye undersøkelse av pasienten. Tross alt kan dårlig blodsirkulasjon i beina skyldes flere forskjellige forhold. Og hver tilstand krever injeksjon av visse punkter, selv om det er flere vanlige punkter.

Noen av disse vanlige punktene refererer til kolon, lever, milt og blære. Etter akupunktur økten kan bli følt kløe, svie og forbigående nummenhet på stedet der nålen er.

fysisk trening

Mangel på fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til dårlig sirkulasjon i bena. Deltakelse i fysisk aktivitet, spesielt aerobic aktiviteter som rask gange, sykling og svømming, forbedrer blodsirkulasjonen i bena og andre deler av kroppen.

Ifølge en studie fra 2000 hadde hypertensive pasienter som utførte aerobe øvelser en signifikant økning i kapillær tetthet. Kapillærene er små blodkar, gjennom hvilke oksygen overføres til kroppens vev. De optimaliserer blodsirkulasjonen til en person, skaper nye kanaler for blodstrøm og oksygenlevering.

Riktig ernæring

En 2004 studie publisert i American Cardiology Journal fant at når røykere ble injisert med vitamin C, økte blodsirkulasjonen sin. Vitamin C er ansvarlig for produksjon og "reparasjon" av blodkar, noe som er viktig for blodsirkulasjonen.

Vitamin C finnes i de fleste frukter og grønnsaker. Så du trenger å spise mer modne sitrusfrukter, kiwi, mango, bær og meloner, og ikke forsømmelse grønne grønnsaker. Øke inntaket av vitamin E også forbedrer blodsirkulasjonen, fordi det utvider blodkarene og hindrer at blod levrer seg.

Vegetabilske oljer og grønne bladgrønnsaker er de viktigste kildene til vitamin E, i tillegg til mandler, jordnøtter, hasselnøtter og solsikkefrø. I 1992 fant forskerne at administrasjonen av omega-3 fettsyrer til rotter i form av fiskeolje økte blodstrømmen til leveren.

Mens mettet fett forårsaket akkumulering av plakk i arteriene og redusert blodsirkulasjon, omega-3 fettsyrer, faktisk forbedret blodsirkulasjonen og forhindret hjertesykdom.

Den beste kilden til langkjede omega-3 fettsyrer er sjømat, særlig abbor og atlanterhavslaks. Bløtdyr, reker og hummer inneholder omega-3 fett, men i mye mindre mengder enn fisk. Vitaminer er kjent for å spille en viktig rolle i cellens metabolisme.

En studie fra 2011 viste at to års daglig inntak av folsyre og vitamin B-12 økte blodsirkulasjonen hos personer med hjertesykdom. Folsyre er tilstede i grønne grønnsaker, peanøtter og erter. B-12 finnes i store mengder i fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter.

Urter og tilsetningsstoffer

Cayenne pepper er mye brukt som et krydder i matlaging. Det er imidlertid også et populært folkemåte i India, Kina, Japan og Korea. Også, cayenne pepper brukes av moderne naturopater og herbalists for å lindre fordøyelsesproblemer, muskler og ledd smerter, og å eliminere dårlig sirkulasjon i beina.

Hva skal jeg gjøre med cayenne pepper? Bruk det som krydder for mat (i rimelige mengder, selvfølgelig, fordi det er veldig varmt). Cayenne pepper forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodproppene, reduserer blodtrykket og forstyrrer utviklingen av aterosklerose. Så sier naturpatienten, Sharol Tilgner, i sin bok "Herbal Medicine from the Heart of the Earth." Dette middelet er best egnet for folk som alltid er kalde føtter.

Mens tradisjonell medisin kan forbedre blodsirkulasjonen, er det nyttig å forstå årsakene til forverring av blodsirkulasjonen. Dette problemet kan være sekundært til en rekke forhold, og eliminering av den underliggende årsaken kan bidra til å lindre symptomene på dårlig sirkulasjon i beina. Hva kan jeg gjøre for å diagnostisere en sykdom som fører til smerte og hevelse i bena? Å ta kontakt med lege-phlebologist. Han vil foreskrive en effektiv behandling.

Vaskulære legemidler og salver for å forbedre sirkulasjonen i bena

For behandling av dårlig blodsirkulasjon fungerer kombinasjonen av "fysiske øvelser pluss medisiner" best. Men ikke alle mennesker har mulighet eller tilstrekkelig tankegang til regelmessig å delta i sport. Derfor er den vanligste metoden for å behandle sirkulasjonsproblemer vaskulære legemidler for å forbedre sirkulasjonen i bena.

Ofte er et utpekt vaskulært stoff pentoksifyllin i tabletter. Utenlandske studier av effektiviteten av dette stoffet har blitt blandet. Noen studier rapporterte en liten effekt på gangevnen; andre fant at dette legemidlet forbedrer motoraktiviteten betydelig hos personer med vaskulære sykdommer. Medikamentet cilostazol lindrer symptomene hos mange mennesker med dårlig blodsirkulasjon.

Det er imidlertid et dyrt stoff, og for øyeblikket er det kun anbefalt for pasienter med moderat og alvorlig intermittent claudication som ikke svarer på aspirin eller mindre kostbar behandling.

Andre legemidler

Antiaggreganter reduserer risikoen for blodpropper. De fleste pasienter med perifer arteriell sykdom bør ta et antiplatelet stoff. Den vanligste antiaggreganten er aspirin. Alternativt, hvis du er allergisk mot aspirin, kan legen din anbefale klopidogrel (Plavix).

Studier viser at tilførsel av et antikoagulant medikament, som for eksempel warfarin mot antiplatelet, ikke bidrar til å forhindre hjertekomplikasjoner i karsykdommer, og kan til og med øke risikoen for livstruende blødning.

Bruk av salver

Sammen med vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena, anbefaler leger vanligvis pasienter å lindre smerter og kløe i beina med ulike spesialiserte geler, kremer og salver.

De stimulerer mikrosirkulasjonen, forbedrer ernæringen av underlivsvev og deres trofiske, bidrar til å forbedre elastisiteten til venene i venene. De mest populære rettsmidler inkluderer: Troxevasin, Venolife, Troxerutin og Venoruton.

Kirurgiske metoder

Før pasienten tilbys en kirurgisk metode for å gjenopprette blodsirkulasjonen i beina - poliklinisk phlebectomy - vil legen vurdere pasientens tilstand for å se om det er varicose og hvor alvorlig det er.

Også for diagnose av pasientens tilstand før operasjonen vil bli brukt:

 • test for antistoffer;
 • test for blodsukker;
 • en blodprøve for tegn på blodpropp
 • ultralyd;
 • datatomografi;
 • tester for blodtrykk i beina.

Prosedyren krever små snitt (mindre enn 2-4 mm) under lokalbedøvelse, slik at kirurgen kan komme til de skadede årene og fjerne dem. Ambulatorisk flebektomi avsluttes vanligvis innen en time, avhengig av størrelse, plassering og kompleksitet av åreknuter.

Etter phlebectomy kan pasienten foreskrives vaskulær medisin for en stund for å forbedre sirkulasjonen i bena. Hvis operasjonen har vært vellykket og sirkulasjonen har gjenopprettet, vil phlebologisten avbryte prosedyren.

Effektive legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i nedre lemmer

Forberedelser for å forbedre blodsirkulasjonen i underlivet er kun foreskrevet av legen. Poenget er at det er behov for en integrert tilnærming, siden et slikt problem ikke er en egen sykdom, men en sammenhengende. I tillegg påvirker den forstyrrede blodsirkulasjonen i beina den generelle helsen til pasienten. Benene griper ofte kramper, en person føler seg alltid kald i dem, og det mest ubehagelige er deres utseende. Gjennom huden skinner stjernene, som er et direkte signal om åreknuter.

Hva forårsaker blodsirkulasjon?

Hvis blodsirkulasjonen i beina er forstyrret, kan dette føre til ubehagelige konsekvenser: skade på nerveender, levende vev og ødeleggelse av blodkarets vegger. Spesielt er denne situasjonen farlig for pasienter i mellom og alder.

Stagnasjon av blod i lemmer kan forekomme av flere grunner:

 1. Til dato er de vanligste forstyrrelsene i perifer blodstrøm. I dette tilfellet akkumuleres fettbelegget på veggene på karene, fryser der og forhindrer blodet i å sirkulere normalt. En slik prosess forårsaker aterosklerose.
 2. Den samme sykdommen kan provoseres og gis livsstil: Konstant bruk av fettstoffer, avhengighet av sigaretter og alkohol. En stor rolle er spilt av menneskelig mobilitet - jo mindre er det, jo høyere er risikoen for sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter.
 3. Forekomsten av et problem med blodstrømmen kan utløses ved visse sykdommer: overvekt, diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og andre lignende interne sykdommer.
 4. Hvis pasienten har tatt medisiner fra bestemte grupper i lang tid. De kalles bare betablokkere.

Alle disse faktorene forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i bena. For å unngå en slik ubehagelig situasjon, er det derfor verdt å ta hensyn til din livsstil, kontrollere produktene som faller på bordet og gjøre sport. Det er noen beinøvelser som bidrar til elasticiteten til fartøyene. De hjelper også den aktive blodstrømmen. Men umiddelbart er det verdt å merke seg at ingen trening ikke vil hjelpe hvis du hele tiden spiser mye fettstoffer, drikker alkohol og legger til alle disse sigaretter.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena med medisinering

Behandling i denne situasjonen, i utgangspunktet, bør begynne med en lege konsultasjon. Ved første mottak legger eksperten oppmerksomhet på hudens farge på beina - huden kan være rød eller blå. I tillegg blir pasienten spørsmålstegn ved mulige nummenhet og prikkende opplevelser. Hvis disse symptomene blir observert, sendes pasienten til undersøkelse.

Basert på resultatene kan legen foreskrive følgende stoffer for å forbedre blodsirkulasjonen i bena:

 1. Angioprotectors. Er rettet mot mikrosirkulasjonsforbedring. Ved hjelp av dem normaliseres fartøyets permeabilitet, veggene returnerer normal metabolsk aktivitet. Til slike preparater bærer doxi-kjem, kurantil, pentoksifillin, persantin, radomin, trental, vazonitt og flexital.
 2. Legemidler med lavmolekylær dextran. Jeg bidrar til å tiltrekke seg ekstra blodvolum. Den kommer fra det intercellulære rommet til høyre blodstrøm. Således forbedrer blodets fluiditet. Denne kategorien inneholder slike legemidler som rheopolyglucin og reomacrodex.
 3. Preparater som inneholder prostaglandin E1. De bidrar til å forbedre blodstrømmen, normalisere mikrosirkulasjonen og fremme elastisiteten til røde blodlegemer. Også deres handling er rettet mot behandling av blodpropp, utvidelse av blodveiene. Denne effekten gir lav perifer motstand av blodkar, slik at blodet sirkulerer fritt over dem. I tillegg normaliserer pasienten blodtrykket. Vanligvis er vasaprostaner foreskrevet for slike formål.
 4. Kalsiumkanalblokkere. Hvis blodsirkulasjonen i bena er forstyrret. Det er en mer global påvirkning, som påvirker hjernens fartøy. De mest populære stoffene er norvaks, kordafen, captivitis, cordaflex, foridon, adalat, lacipyl og stamlo.
 5. Spasmolytika av myotrop administrering. De bidrar til å utvide blodkarene slik at blodet kan sirkulere fritt over dem. Imidlertid har slike legemidler ikke en fullverdig effekt i aterosklerose, men de lindrer godt spasmer. Eksempler på slike legemidler er eufillin, midokalsam, halidor og cavinton.
 6. Legemidler på naturlige råvarer. Ikke rart at mange mennesker gir preferanse til naturlige komponenter, på grunn av hvilke folkefond er så populære. I motsetning til syntetiske stoffer, gjør phytotherapy mindre skade på kroppen, selv om det virker langsommere. Slike medisiner er foreskrevet for å utrydde bein sykdommer. Ofte er det tanakan og bilobil.

Andre legemidler

Bioflavonoider er rettet mot å utvikle elastisiteten til røde blodlegemer, noe som bidrar til å forbedre blodets flytegenskaper. Ved å ta slike medisiner, forbedrer kapillær blodstrøm også.

Ganglioblokatory utnevne i tilfelle at det er behov for å utvide arterioles, venules og små årer. Slike medisiner bidrar til å gjenvinne blodtrykket. Når det gjelder nedre ekstremiteter, bidrar de til jevnt fordelt blodvolum. Det kan være temohin, dimecolin, pyrilene, kamforium, pentamin og pachycarpin.

Det er en annen kategori av narkotika som kan bidra til å løse dette problemet - alfa-blokkere. Slike rusmidler påvirker hele kroppen på en komplisert måte, noe som bidrar til utvidelsen av karene ikke bare i beina, men også i hud og indre organer. Dette gjelder spesielt for arterioler og prekapillarier. Her kan legen foreskrive fentolamin, sermion, pyrroxan, nilogrin eller prazosin.

For å hjelpe fartøyene å øke, kan legen foreskrive stimulanter for dopaminreseptorer.

De har bare en slik effekt på sirkulasjonssystemet. Dermed blir blodstrømmen stimulert, noe som betyr at den nødvendige mengden væske vil strømme inn i nedre ekstremiteter. Et av disse stoffene er pronoran.

Hvis det er nødvendig å øke blodsirkulasjonen spesielt i beina, så har andre medisiner blitt utviklet for slike formål:

 • escusin - i komposisjonen er det en hestkastanje som hjelper med åreknuter og kramper;
 • Venza - har antiexudativ, dekongestanter, kapillyaroprotektornoy, venøs tilbake, så effektiv i behandling av ikke bare de venøse blodårer, men også i flebitt hemorroider;
 • askorutin - atioksidant, som har som mål å bekjempe kapillær skjørhet, så veldig bra for revmatisme, hemoragisk diatese, meslinger, kapillyarotoksikoz, araknoiditt, skarlagensfeber, og, selvfølgelig, med åreknuter.

Naturligvis bør alle de ovennevnte legemidlene kun foreskrives av den behandlende legen. Faktum er at noen medisiner har egne kontraindikasjoner og bivirkninger. Først av alt, hva er verdt å tenke på, en allergisk reaksjon på en av bestanddelene av stoffet. I tillegg har hvert legemiddel sin egen påvirkningssfære. Derfor er konsultasjon av en lege, og om nødvendig, diagnostikk, bare obligatorisk. Også en samtale med en lege vil bidra til å velge den optimale formen for medisin: salve eller piller.

Tradisjonell medisin

Det bør umiddelbart angis at folkemidlene vil være effektive i tilfelle at problemer med bena har en enkel grad. Med en mer alvorlig sykdom uten lege kan det ikke.

Du kan prøve følgende prosedyrer:

 1. Om morgenen føttene er tungt smurt sitron. Ikke bruk sokker eller sko til juice er helt absorbert i huden.
 2. Til fots blodstrømmen vil det være nyttig å ta fotbad, med tillegg av avkok fra roten av ayr. I dette tilfellet er det også nødvendig at huden absorberer væsken så mye som mulig.
 3. Vel hjelp bad med kamille, nese, oregano, solbærblad, timian og snor.
 4. Fra varicose well ground paprika, brygget i varmt vann. Ta dette legemidlet 3 ganger daglig, og behandlingsforløpet er 14-20 dager.

Mange moderne mennesker for å forbedre blodsirkulasjonen i beina er mer styrt av reseptene for tradisjonell medisin. Generelt er det ingenting galt med dette, men det er bedre å bruke kompleks behandling. Det vil si å ta medisiner av tradisjonell og tradisjonell medisin. For det første vil det tillate å oppnå større effekt, og for det andre vil resultatet komme mye raskere.

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

Perifert blodsirkulasjon er en uavbrutt prosess med blodsirkulasjon i små årer og arterier, kapillærer, samt arterioler og venules. En rekke faktorer fører til brudd på blodsirkulasjonen, blant annet: tumorer, traumer, hjerte og karsykdommer, nyresykdommer, metabolske forstyrrelser, etc.

Tegn på nedsatt blodsirkulasjon kan være: smerte i bena, hevelse, misfarging av lemmer, hodepine, hørselsproblemer, ubalanse, følelsesløp i ekstremiteter, etc.

Behandling av nedsatt blodsirkulasjon

Ved nedsatt sirkulasjon forekommer følgende sykdommer:

 • arteriell og venøs hyperemi
 • trombose
 • ischemi
 • stasis
 • emboli
 • åreknuter
 • Raynauds sykdom

For behandling må du avgjøre den nøyaktige årsaken og avhengig av det, foreskrive medisiner. Ved akutte lidelser kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep. I tillegg bør behandlingen kombineres med riktig ernæring (spise mat lite fett og salt), gir opp dårlige vaner (røyking og alkohol) og sette inn spesielle prosedyrer for å forbedre blodstrømmen (vibrasjon terapi, elektromagnetisk terapi, etc.).

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

For å forbedre blodsirkulasjonen brukes følgende grupper av legemidler:

1) Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjonen - denne gruppen medikamenter virker på karene i mikrosirkulatorisk sengen. Resultatet blir at fartøyene ekspanderer, og blodet blir mindre viskøst. Som regel brukes narkotika i denne gruppen til sirkulasjonsforstyrrelser mot en bakgrunn av ulike sykdommer (diabetes mellitus, aterosklerose):

2) Prostaglandin E1-preparater - legemidler i denne gruppen har en positiv effekt på mikrosirkulasjon og blodstrøm, og har også en antihypertensiv effekt:
vazaprostan

3) Kalsiumkanalblokkere brukes hovedsakelig for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. De forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar og begrenser skaden på hjernevævet. Disse inkluderer:

 • Cinnarizine
 • logimaks
 • nafadil
 • Nimotop
 • tsinnasan
 • breynal
 • norvaks
 • arifon
 • cordipin
 • foridon
 • Nifecard
 • kordafen

4) Preparater av dextran med lav molekylvekt - medisiner i denne gruppen har en positiv effekt på blodfluiditeten ved å tiltrekke ytterligere volumer blod fra det intercellulære rommet. Disse inkluderer:

 • reomakrodeks
 • gemostabil
 • reopoligljukin

5) Myotropisk antispasmodik - denne gruppen medisiner utvider blodårene og slapper av glatte muskler. Myotrope antispasmodika viser høy effektivitet med spasmer av cerebral kar:

6) Fytomedikasjon - legemidler som er opprettet på grunnlag av plantemateriale. Fytopreparasjoner viser høy effektivitet i sykdommer i cerebral fartøy, samt med utrydding av aterosklerose og endarteritt. Disse inkluderer:

7) Alpha-adrenoblokker - legemidler i denne gruppen bidrar til bedre blodtilførsel til perifert vev. Disse inkluderer:

8) Ganglioblokatory - disse stoffene forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, og har også en utprøvd hypotensiv effekt (redusere trykk):

9) Bioflavonoider er stoffer av vegetabilsk opprinnelse som forbedrer blodstrømmen og forbedrer tilstanden til blodårene:

10) Stimulerende midler av dopaminreseptorer - denne gruppen medikamenter har en effekt på dopaminreseptorer, som igjen fører til vasodilasjon. Forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter - Pronoran.

Les Mer Om Fartøyene