Narkotikabehandling for hypertensive kriser

Hypertensiv krise - en akutt og vanskelig tilstand, som utløses av en umiddelbar økning i blodtrykket.

Han kan true alvorlige, noen ganger til og med livstruende forandringer i enkelte organer og systemer. Svært ofte får hjernen, hjertet, nyrene og selvfølgelig blodårene.

Dette fenomenet er typisk for personer som har hypertensiv sykdom, det vil si de som ofte er under høyt trykk. Det er kjent at slike faktorer som permanent stress, vanlig fysisk aktivitet og fullstendig opphør av bruk av passende medisiner kan provosere det. For å takle sykdommen er det nødvendig å finne ut hva som brukes til hypertensiv krise?

Symptomer på sykdommen

Før du behandler den hypertensive krisen med medisiner, er det nødvendig å sørge for at denne tilstanden har de påviste tegnene. Det er svært viktig at denne diagnosen er bekreftet av en spesialist. I intet tilfelle bør du ta noen medisiner uten å ordinere en lege, da dette har mange konsekvenser.

De viktigste symptomene på hypertensive angrep er:

 • uutholdelig hodepine;
 • nedsatt visuell funksjon;
 • kvalme ledsaget av oppkast;
 • rødhet i huden og slimhinner i ansiktet;
 • kortpustethet;
 • kramper;
 • Kompressive smerter, som føltes hovedsakelig bak brystet.

Hvis ovennevnte tegn sammenfaller, er det nødvendig å avklare med legen hva som skal tas med hypertensive kriser. Han vil utnevne en effektiv og ordnet behandling som vil eliminere de forstyrrende manifestasjonene av sykdommen.

Legemidler med hypertensive kriser

Først må du forstå hvordan du lindrer tilstanden. Som hovedregel er det primære målet med behandling å senke blodtrykket i to timer med ikke mer enn kvart. Det er svært viktig å ikke overdrive det, da en umiddelbar nedgang i nivået kan utløse en forverring av blodtilførselen til nyrene, hjernen eller myokardiet. Det må overvåkes med intervaller på en halv time.

Tabletter fra trykket av Kapoten

Hvis forbedring av tilstanden og ikke kommer, eller det er ledsaget av slike alarmerende symptomer som sterke smerter i hjertet, uttalt kvalme, oppfordrer til oppkast, svimmelhet, kramper, bør du umiddelbart gå til legen din slik at han angitte legemidler som brukes i en hypertensiv angrep.

Det er en liste over stoffer som har langvarig hypotensiv effekt:

 1. Capoten. På apotek er den tilgjengelig i en vanlig dose på 25 mg. Vanligvis nok for en fjerdedel av en tablett, men i mer alvorlige tilfeller, benyttes også to. Det er ønskelig å øke dosen ikke umiddelbart, men konsekvent. Således, hvis pasienten ikke er nok av en pille, så kan han ta en ekstra. Det begynner å være aktivt bare etter en kvart time, noen ganger i seksti minutter. Effekten av effekten fortsetter i omtrent flere timer. Det er viktig å huske at de pasientene som tar spesielle diuretika og ikke tidligere har brukt kaptopril, bør starte med en minimumsdose som er en fjerdedel av pillen.
 2. kaptopril. Det regnes som det mest effektive stoffet, som er utviklet spesielt for å starte behandling av plutselig økning i blodtrykket. Den er preget av den mildeste virkningen. Som regel er en bruk ikke nok til å forårsake farlige bivirkninger. Det bør tas før måltider, da det er i stand til å redusere absorpsjonen av tarmen;
 3. Klonidin. Disse tabletter med hypertensiv krise brukes ganske sjelden, som regel, bare i tilfeller der lignende virkemidler ikke er tilstrekkelig effektive. Blant bivirkningene er at de kan forårsake tørr munn, langsom reaksjon og konstant døsighet. Dette stoffet er absolutt kontraindisert med en sjelden puls, blokkering av hjertemuskelen og en liste over andre plager. Det bør ta omtrent to tabletter under tungen eller innsiden. Ved første mottaksmåte er begynnelsen av handlingen notert etter tjue minutter, og i andre - etter en time. En sterk terapeutisk effekt blir observert etter omtrent tolv timer;
 4. nifedipin (legemidler der den består av - Adalat, Kordafen, Kordaflex, Kordipin og Corinfar). Dette stoffet for hypertensiv krise er veldig rask, men dessverre produserer en kort effekt. De viktigste stoffene og dets analoger brukes til en krise inne i eller under tungen. Men i tillegg til den raske medisinske effekten, kan de føre til følgende ubehagelige bivirkninger: en følelse av "tyngde" i hodet, en raskere puls, samt en kortvarig senkning av blodtrykket. De anbefales ikke til akutt smerte i hjertemuskelen, da de kan forverre pasientens tilstand betydelig i nærvær av hjerteinfarkt. Tidligere ble disse stoffene aktivt brukt for å forhindre fremveksten av en krise. For tiden brukes de ikke ofte på grunn av risikoen for bivirkninger og manglende evne til å kontrollere graden av trykkreduksjon. For å oppnå en stabil terapeutisk effekt anbefales det å ta fem milligram per dag. Begynnelsen av virkningen av hvert av de ovennevnte legemidlene begynner med omtrent tjue minutter, men varigheten av deres hypotensive virkning er omtrent seks timer.

Magnesiumsulfat

Det er en av de mest effektive legemidlene for å behandle plutselige økt blodtrykk. Folk kaller det Magnesia. Det brukes til å gi førstehjelp til paramedikere for å normalisere pasientens tilstand og bringe trykket til de vanlige indikatorene. Dette stoffet har et stort antall positive sider, som tillater bruk av magnesiumsulfat i hypertensiv krise.

Løsning for intravenøs administrering Magnesiumsulfat

Magnesiumsulfat reduserer ikke bare trykket, men har også følgende effekter:

 • beroligende;
 • krampestillende;
 • vasodilator;
 • vanndrivende.

Agenten er et hvitt pulver, som kan oppløses i vann, men ikke i etanol. Vanligvis er det utstedt i form av ampuller og i poser. Den tilberedte sammensetningen har en utpreget salt smak med bitterhet.

Etter innføringen av dette stoffet i hypertensive angrep, er det en umiddelbar reduksjon i blodtrykket. Han er også i stand til å stoppe anfall, ha en beroligende effekt og lindre smerter. I intet tilfelle bør doseringen som er til stede av den behandlende legen overskrides, da magnesiumsulfat kan føre til asfyksi i store mengder.

Magnesia administreres:

Det er viktig å merke seg at med sent giftose under svangerskapet, kan du injisere denne medisinen intravenøst.

Som regel med denne komplikasjonen stiger arterieltrykket hopp, noe som er en stor fare for fremtidens mor og hennes barns liv. Etter introduksjonen av Magnesia, sammen med den hypertensive krisen, blir permanent økt muskelton eliminert.

Det skal bemerkes at moderne leger anser at intramuskulær administrasjon av løsningen er ekstremt farlig. Med en kraftig økning i blodtrykket må du gå inn om lag tjue milliliter, noe som er ganske ubehagelig. Til tross for dette er det risiko for blåmerker etter injeksjonen. For øyeblikket forbyder medisinsk personale kategorisk forbud mot selvinjeksjon av dette stoffet, spesielt hvis en person som ikke har medisinsk utdanning.

Magnesia, som trer inn i menneskekroppen, eliminerer alt overskudd av kalsium fra bindingsstedene.

Dermed tar dette stoffet en aktiv rolle i reguleringen av enzymer og komplekse metabolske prosesser. Løsningen fjerner forstyrrelser av hjerterytmen med takyarytmier.

Selv ved bruk av dette stoffet, kan magnesiumioner fjernes sammen med urin. Når det settes inn i venen, produseres en sterk effekt, noe som er ekstremt vanskelig å oppnå etter injeksjon i musklene.

Beslektede videoer

Grunnleggende om førstehjelp i hypertensiv krise:

I denne artikkelen kan du lære om hva du skal behandle den hypertensive krisen. Her er en detaljert liste over medisiner som har en høy terapeutisk effekt. Kun med felles innsats fra legen og pasienten kan man oppnå høye resultater i behandlingen. Det viktigste for pasienten er å observere dosen av tabletter riktig for ikke å skade din egen organisme og ikke pådra seg enda større ulykke.

Hvordan slå HYPERTENSION hjemme?

For å bli kvitt hypertensjon og rense blodårene, trenger du.

Egenskaper av hovedgruppene av narkotika i hypertensiv krise

Under hypertensiv krise bør behandlingen rettes mot å senke blodtrykket. Men du må være ekstremt forsiktig: å redusere trykket med mer enn et kvartal i de første 2 timene etter krisens begynnelse, anbefales ikke. Et slikt fallende fall er ikke mindre farlig enn et stabilt økt trykk. Derfor er det veldig viktig å vite hvordan du skal ta ned trykket, men ikke skarpt, men gradvis og ikke for mye.

Hovedtrekkene til sykdommen

Den hypertensive krisen er først og fremst farlig fordi trykket samtidig øker ikke gradvis, men kraftig.

Det er mot bakgrunnen av slike hopp at slag vanligvis oppstår, siden fartøyene ganske enkelt ikke kan tåle en så dramatisk økt last.

Kjennetegn ved sykdommen

Det første og hovedtegnet til den hypertensive krisen er en kraftig økning i trykket. Hovedårsaken til dette er hypertensjon (stabilt forhøyet blodtrykk). Hvis du ikke tar medisin og ikke følger din livsstil, så er det plutselige trykkprøver. Også føre til dette kan: nyresykdom, et tidligere slag, hormonelle feil.

De provokerende faktorene i dette tilfellet er:

 • stress,
 • røyking,
 • overdreven inntak av salt
 • vektig;
 • stillesittende livsstil, men i tillegg til en skarp, intens fysisk belastning;
 • skarpe klimaendringer.

Det er nødvendig å forstå at den hypertensive krisen vanligvis oppstår på grunn av den komplekse effekten av disse faktorene. For eksempel, hvis en person har en predisponering, er det nødvendig å unngå provoserende faktorer, og også å følge alle anbefalinger, for å ta medisiner som foreskrives av den behandlende legen. Hvis du følger din livsstil, følger en diett og tar de nødvendige stoffene, så kan dette ikke skje i det hele tatt, selv om det er en vedvarende predisposisjon.

Førstehjelp

I dette tilfellet er førstehjelp svært viktig for pasientens helse. Hvis det blir gitt hjelp i tide, er det sannsynlig at den hypertensive krisen vil passere uten noen konsekvenser. Hvis du ikke mottar hjelp, kan du utvikle et slag og andre alvorlige konsekvenser.

Så, for å hjelpe deg, må du først og fremst vite de grunnleggende egenskapene til denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • kvalme, oppkast;
 • alvorlig og alvorlig hodepine;
 • støy i ørene;
 • tremor av ekstremiteter;
 • rødhet av kinnene;
 • hjertebanken;
 • kan også være ledsaget av smerte i hjertet.

Ved de første manifestasjonene av slike symptomer, er det mulig å måle trykket så raskt som mulig til en person. Hvis det ikke er noen mulighet, er det i alle fall verdt å ringe en ambulanse.

Deretter går du direkte til assistansen:

 • legg pasienten, rolig ham. Hvis trykket har økt på grunn av stress, så kan du gi litt beroligende;
 • Sørg for maksimal tilgang til frisk luft: Åpne vinduet, fjern knappskjorten
 • hvis det finnes medisiner for å redusere trykket, bør det gis til pasienten;
 • Påfør noe kaldt til hodet. Det kan være en ispose;
 • I tilfelle pasienten har mistet bevisstheten, er det nødvendig å snu hodet på siden, slik at det ikke oppstår oppkast ved oppkast.

Hvis en person har stoppet hjerte eller puste - må du raskt flytte til gjenopplivning.

Konservativ behandling

Først og fremst må du forstå at bare en lege kan ordinere behandlingen og velge passende medisiner for hypertensiv krise.

Uavhengig eller på råd fra venner, kan du ikke ta noen medisiner! Alas, en veldig vanlig feil folk gjør er at de begynner behandling utelukkende på råd fra venner. For eksempel, hvis noen har det samme trykket, vil midlene hjelpe det samme. Dette er ikke riktig av grunnen til at hver person har individuelle egenskaper av kroppen, samt samtidige sykdommer. Derfor bør medisiner for behandling av hypertensive kriser utnevnes utelukkende med hensyn til alle disse grunnleggende funksjonene, ellers kan resultatene være motsatt av det som forventes.

Hvordan velge et stoff

Og selv om behandlingen kun kan foreskrives av en lege, bør pasienten også vite på grunnlag av hvilke faktorer terapien er foreskrevet og preparatene velges. Dette er viktig selv om bare for å forstå hva informasjon om pasientens helse kan være nyttig for legen. Noen ganger klargjør folk ikke visse symptomer, bare fordi de anser dem ikke spesielt viktige og viktige. Slik er det vanlig å inkludere:

 • stadium av hypertensjon, hvis en slik diagnose tidligere ble gjort;
 • samtidige sykdommer;
 • om det er smerter i hjertet;
 • om det var problemer med nyrene;
 • om dietten er observert
 • om det er nummenhet i noen deler av kroppen.

Det er svært viktig at årsaken til den hypertensive krisen er riktig etablert - det er også svært viktig å eliminere det for å forhindre gjentatte trykkstopp.

Når den umiddelbare hypertensive krisen oppstår, er hovedoppgaven på den tiden å redusere trykket. Men dette er ikke alt. Etter at krisen er over, er det nødvendig å analysere årsakene til denne krisen med en lege, og også utvikle et behandlingsregime som vil bidra til å normalisere tilstanden til fartøyene, og også for å forhindre gjenoppretting av et slikt problem.

Terapi er primært rettet mot:

 • gradvis reduksjon i blodtrykket. Det er veldig viktig at det er gradvis snarere enn plutselig;
 • Vedlikehold av trykk på et stabilt nivå. Hovedoppgaven er å unngå gjentatte hopp;
 • uttak av overdreven mengder væske fra kroppen;
 • forhindrer blodpropp, for å forhindre dannelse av blodpropper i karene.

Hovedgruppene av narkotika

Hvis det var en hypertensiv krise, blir medisiner vanligvis valgt som følger:

 1. under tungen ligger: Nifedipin (hvis det er alvorlig hjertesvikt eller lungeødem); Captopril (med nyreinsuffisiens);
 2. administrert intravenøst: Clonidin, Fentolamin, Enalapril (hvis ledsaget av kronisk hjertesvikt eller encefalopati).

Effekten av disse stoffene er rettet mot å senke blodtrykket, samt normalisere pasientens generelle tilstand, forhindre dannelse av blodpropper og blodstasis i karene.

Videre, selvfølgelig, å behandle hypertensive krisen direkte på sykehuset. Der kan de sørge for kontinuerlig overvåking av pasientens tilstand, og om nødvendig kan de gi akuttomsorg, noe som ikke alltid er mulig hjemme. Dette er spesielt viktig for de pasientene som har alvorlig dyspné eller lungeødem - uten kunstig ventilasjon kan en pasient ganske enkelt dø.

Neste, sett nærmere på grupper av legemidler, avhengig av egenskapene i løpet av den hypertensive krisen:

 1. Komplisert hypertensive krise kan bare behandles på et sykehus, fordi det ofte krever introdusering av legemidler intramuskulært eller intravenøst. Dette er viktig fordi på denne måten kommer stoffet raskt inn i blodet og følgelig begynner å virke.
  Behandlingen av et komplisert slag inkluderer følgende liste over legemidler:

 • Nitroglyserin. Det er indisert for akutt hjertesvikt eller når det er mistanke om hjerteinfarkt;
 • Verapamil. Kontraindisert hos pasienter med hjertesvikt;
 • Natrium nitroprussid. Det lar deg senke blodtrykket ditt veldig raskt. Under administrasjonen av legemidlet er det nødvendig å konstant overvåke trykket for å forhindre at dets overdrevne faller;
 • nimodipine;
 • Fenoldopam, Esmolol. Indikeres med ekstra aorta-aneurisme
 • Trimetafan-kamsylat. Det foreskrives at pasienten i tillegg har blitt diagnostisert med lungeødem eller hjerne;
 • Furosemid. Det er indisert for pasienter med akutt nyresvikt;
 • Magnesiumsulfat. Når det er kramper.

Hvis det likevel ikke er mulig å gå inn i legemidlet intravenøst, er det nødvendig å bruke vanlige tabletter for å senke blodtrykket.

Det er viktig å sette dem like under tungen - dette vil bidra til å øke handlingen. I dette tilfellet er det best at stoffet tatt har en kortsiktig effekt på pasientens kropp og ikke bidrar til en kraftig sterk nedgang i trykket. Ellers kan det føre til utilstrekkelig blodtilførsel til hjernecellene, samt til uttalt hypotensjon. Det er best om stoffet vil fremme en rask reduksjon av blodtrykket, men ikke for mye. Det er også viktig at legemidlet har en kortsiktig effekt, slik at doktoren umiddelbart etter opptaket kunne vurdere symptomene og egenskapene ved sykdomsforløpet fullt ut.

 • Ukomplisert hypertensive krise. Det har ikke et slikt akutt kurs og krever derfor ikke intravenøs legemiddeladministrasjon. Det er mulig å begrense det vanlige inntaket av tabletter eller intramuskulær administrering av legemidler. De mest brukte stoffene er:
  • Klonidin. Legemidlet er spesielt nyttig for pasienter med angina pectoris, samt med nyreinsuffisiens. Ennå Stoffet bør tas med forsiktighet, siden omtrent én time etter administrering av tablettkjernen er det en betydelig reduksjon i symptomer, som senere kan i stor grad vanskeliggjør diagnose og objektiv vurdering av pasientens tilstand mønster;
  • Captopril. Legemidlet reduserer veldig raskt blodtrykket, da det lett absorberes gjennom magen i magen. Samtidig er det fare for overdreven trykkreduksjon, på grunn av hvilken medisinen ikke ofte er foreskrevet for pasienter med nedsatt nyrefunksjon;
  • Nifedipin. Legemidlet er rettet mot å slappe av veggene i blodårene, øke hjerteutgangen og forbedre tilførselen av nyrer. Vanligvis er effekten merkbar allerede bokstavelig talt på 15 minutter og forblir omtrent 6 timer etter å ha tatt pillen. Men ikke bruke stoffet under en hypertensiv krise, hvis det var tidligere ikke blitt prøvd under den planlagte komplekse terapi, som sin mottak kan forårsake svært alvorlig hodepine, og hypotensjon. Mange leger har nå en tendens til å tro at det ikke er anbefalt å ta denne medisinen direkte under en hypertensiv krise, siden effekten er vanskelig å forutsi og kontrollere.
 • Nødhjelp for hypertensiv krise. I dette avsnittet er det verdt å vurdere i detalj de legemidler som er rettet mot rask normalisering av blodtrykket, og forhindrer utviklingen av komplikasjoner. Det finnes stoffer som er utformet for å eliminere de viktigste symptomene og har et begrenset utvalg av effekter på menneskekroppen, så vel som de som har spesifikke indikasjoner og samtidig har en kombinert effekt på flere manifestasjoner av sykdommen.
  • Nitroglyserin. Vanligvis er dette legemidlet foreskrevet til pasienter hvis den hypertensive krisen ledsages av ulike hjerteproblemer. Det gjelder også for behandling av pasienter som ikke har hypertensjon. De viktigste fordelene ved dette stoffet inkluderer vanligvis det faktum at dets effekt raskt setter inn og raskt Nitroglycerin

   ender, noe som gjør at du raskt kan oppnå ønsket resultat og like raskt stoppe det for å vurdere pasientens tilstand objektivt. Det er også godt at dosen kan økes gradvis til ønsket resultat oppnås. Nitroglyserin virker på en slik måte at i begynnelsen etter å ha tatt pillen, ekspanderer de største arteriene, deretter midtkarene, etc. I tillegg tilfører Nitroglycerin ikke en nedgang i ernæringen av sunne områder i hjertet for å øke tilførselen til de berørte;

  • Diazoksid. Utvider bare resistive arterier. I dette tilfellet kan senking av blodtrykk ledsages av en markert rødme av huden i ansiktet, svimmelhet, væskeretensjon i kroppen. For å unngå ubehagelige virkninger, bør legemidlet administreres gradvis sammen med diuretika. Nå er det nesten ikke brukt, ettersom mange andre stoffer har dukket opp på markedet som reduserer presset raskere og likevel ikke har så mange bivirkninger;
  • Diuretika. En av hovedårsakene til høyt blodtrykk er overdreven opphopning av væske i menneskekroppen. Dette er grunnen til at pasienter som lider av høyt blodtrykk bør strengt begrense saltforbruket i kostholdet, da det bidrar til å redusere fjerningen av væske fra kroppen. Det er derfor at diuretika (diuretika) anses å være svært effektive for å redusere høyt blodtrykk - de bidrar til å raskt fjerne en stor mengde væske fra kroppen. Men det viktigste her er ikke å overdrive det, da overdreven bruk av det kan føre til dehydrering av kroppen. Oftest brukte denne gruppen til å bruke Furosemide. Spesielt nyttig er bruk av dette legemidlet for hevelse i lungen, som også kan forekomme mot en bakgrunn av høyt blodtrykk i kombinasjon med hjertesykdom. Men i dette tilfellet er stoffet helt kontraindisert til personer som har en forgiftning i kroppen eller kraftig oppkast. Slike pasienter, derimot, injiseres intravenøst ​​med en løsning for å gjenopprette det nødvendige volum blod i kroppen;
  • Magnesiumsulfat. Den mest brukte for behandling av pasienter med encefalopati, samt å forhindre forekomst av anfall. Angi legemidlet bør være svært forsiktig, siden noen ganger med intravenøs administrering, kan det oppstå forskjellige unormale pustevaner til den stopper. Derfor er det nødvendig å bruke et slikt legemiddel strengt under oppsyn av en lege, og hvis det finnes en motgift (kalsiumklorid) ved hånden. Med intramuskulær injeksjon er det en viss risiko for å utvikle abscesser, og det er derfor noen ganger stoffet er foretrukket å ikke bli foreskrevet. Dette legemidlet brukes kun som en siste utvei, om ikke annet.
 • I alle fall, med utnevnelsen av terapi, styres legen av organismens individuelle egenskaper og sykdomsforløpet. Det er på denne bakgrunn at de nødvendige forberedelsene velges. Det er svært viktig å ta hensyn til samspillet med hverandre.

  video

  Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

  Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

  Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

  Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

  Legemidler til behandling av hypertensive kriser

  Grunnleggende indikasjoner, kontraindikasjoner og annen informasjon til pasienten.

  Det opprinnelige målet for å behandle den hypertensive krisen er en reduksjon i blodtrykket (BP) innen 2 timer med ikke mer enn 25%.

  Viktig informasjon for pasienten:

  Blodtrykket skal overvåkes med et intervall på 15-30 minutter.

  Hvis det ikke er noen positiv dynamikk eller hvis krisen ledsages av symptomer som smerte i hjertet, merket kvalme og oppkast, alvorlig svimmelhet, kramper, må du ringe en ambulanse.

  Når krisen har gått og helsetilstanden har normalisert, er det nødvendig å diskutere sammen med legen årsakene som førte til denne tilstanden, og å bestemme den videre behandlingstaktikken ved utnevnelse av langtidsvirkende antihypertensive stoffer.

  Legemidler til behandling av hypertensive kriser

  Artikkelen gir en oversikt over nesten alle moderne medisiner som anbefales til bruk hvis pasienten har en hypertensive krise.

  Oppmerksomhet vær så snill! Denne artikkelen beskriver bare stoffer som brukes til hypertensiv krise, dvs. i nødstilfeller. For "systematisk" behandling av hypertensjon - narkotika er ganske forskjellige, de er beskrevet i andre artikler. På vår hjemmeside finner du den mest detaljerte informasjonen om hypertensjon medisiner. Alle materialer er skrevet på et enkelt, forståbart språk. Denne kunnskapen vil hjelpe deg å effektivt samarbeide med en lege som vil velge tabletter for deg.


  Det farmasøytiske markedet oppdateres kontinuerlig med nye medisiner, inkludert de som er utviklet for å hjelpe med hypertensive kriser. I vår gjennomgang har vi ikke bare narkotikatrender, men også stoffer som er i de utviklede landene har blitt foreldet fordi de er fortsatt mye brukt, våre leger: trimetafan kamsylat (arfonad), klonidin (klonidin) amin, dibazol.

  • Den beste måten å kurere hypertensjon (rask, enkel, sunn, uten "kjemiske" legemidler og kosttilskudd)
  • Hypertensiv sykdom - en populær måte å kurere på trinn 1 og 2
  • Årsaker til høyt blodtrykk og hvordan å eliminere dem. Analyser for hypertensjon
  • Effektiv behandling av hypertensjon uten rusmidler

  Ved en komplisert hypertensive krise kan enhver forsinkelse i behandlingen forårsake irreversible konsekvenser. Pasienten er innlagt på intensivavdelingen og går straks til intravenøs administrering av ett av legemidlene som er oppført i tabellen.

  Legemidler til intravenøs administrering for kompliserte hypertensive kriser

  Hvis man ikke umiddelbart kan implementere den intravenøse administrering av medikamenter som skal brukes for mottak av høyhastighets betyr av språk, noe som reduserer trykk nitrater, captopril, nifedipin, adrenergiske reseptor-blokkere og / eller intramuskulær injeksjon av klonidin eller fentolamin dibazola.

  Fordelen bør gis korttidsvirkende medikamenter (natriumnitroprussid, nitroglyserin, kamsylat trimetafan) fordi de gir kontrollert blodtrykkssenkende virkning. Langvirkende stoffer er farlige for mulig utvikling av ukontrollert hypotensjon. Den sterke nedgang i blodtrykk øker risikoen for komplikasjoner: reduksjon av cerebral blodstrøm (opp til utvikling av koma), blodtilførsel underskudd for hjertet (angina pectoris, arytmi, hjerteinfarkt noen ganger). Spesielt høy risiko for komplikasjoner ved et plutselig fall i blodtrykket hos eldre pasienter med alvorlig cerebral aterosklerose.

  Ved første behandlingsfase er målet å redusere trykket til et trygt nivå - ikke nødvendigvis til normalt. Hyppigst reduseres blodtrykket med 20-25%.

  Bevisst effektive og optimale kosttilskudd for normalisering av trykket:

  Detaljer om metoden som leses i artikkelen "Behandling av hypertensjon uten narkotika." Hvordan bestille kosttilskudd fra hypertensjon fra USA - last ned instruksjonen. Sett trykket tilbake til normal uten de skadelige bivirkningene som forårsaker "kjemiske" tabletter. Forbedre hjertearbeidet. Bli roligere, bli kvitt angst, sov om natten, som et barn. Magnesium med vitamin B6 gjør underverker for hypertensjon. Du vil ha utmerket helse, for å misunne dine kolleger.

  Medikamenter for behandling av ukomplisert hypertensive krise

  I tilfelle av ukomplisert hypertensive krise er det i regel ikke nødvendig med intravenøs bruk av legemidler. Tilordne oral (gjennom munnen) legemidler som reduserer trykket, med hurtig virkning eller intramuskulær injeksjon.

  Klofen (klonidin)

  Effektiv bruk av klonidin (klonidin), som ikke forårsaker takykardi, øker ikke hjerteutgangen, så det kan anbefales til angina pectoris. I tillegg kan dette legemidlet foreskrives til pasienter med nyresvikt. Effekten av bruk av klonidin kommer i 5-15 minutter etter intravenøs injeksjon og 30-60 minutter etter inntak gjennom munnen. Ta om nødvendig medisinen hver time til effekten oppnås.

  De viktigste bivirkninger bringes ved samme sederende (beroligende) aktivitet, på grunn av hvilket medikamentet er kontraindisert i pasienter med hypertensiv krise manifestasjoner i sentralnervesystemet: sedasjon kan svekke hinder manifestasjon av symptomer og objektiv vurdering av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. Klonidin (klonidin) bør ikke anbefales til pasienter med svekket hjerteledning, særlig de som hjerteglykosider.

  nifedipin

  Også brukt er nifedipin, som har egenskapen til å slappe av blodkar, øke hjerteutgang og nyreblodstrøm. Reduksjon av blodtrykk observeres allerede etter 15-30 minutter etter administrasjonen, fortsetter effekten i 4-6 timer. Capsule av nifedipin bør tygges og innholdet svelges. Vanligvis er 5-10 mg nifedipin tilstrekkelig. I fravær av effekt etter 30-60 minutter, blir mottaket gjentatt.

  Nifedipin noen pasienter kan forårsake alvorlig hodepine, så vel som ukontrollert hypotensjon (særlig i kombinasjon med magnesiumsulfat), så bruken bør være begrenset til de tilfeller hvor pasientene god nytte av dette stoffet tidligere under rutinemessig behandling.

  Det bør bemerkes at FNs komité for høyt blodtrykk anser det som upassende å bruke nifedipin under den hypertensive krisen. Faktum er at frekvensen og graden av reduksjon i blodtrykket når du tar stoffet under tungen, er vanskelig å kontrollere for å unngå faren for å utvikle cerebral eller koronar iskemi.

  kaptopril

  ACE-hemmere kaptopril senker blodtrykket etter 30-40 minutter etter inntak på grunn av rask absorpsjon i magen. Hvis du bruker captopril, blir blodsirkulasjonen ikke senket etter senking av blodtrykket. Av og til forårsaker dette legemidlet en overdreven reduksjon av blodtrykket, spesielt hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon eller redusert volum sirkulerende blod.

  For mer informasjon, se artikkelen "Captopril".

  En positiv terapeutisk effekt observeres også ved intramuskulære injeksjoner av klonidin (klonidin) eller dibazol. I tilfelle av svette, angst, frykt - vist beroligende midler, spesielt benzodiazepiner som kan bli administrert oralt eller ved intramuskulær injeksjon, så vel som droperidol. Effektive kombinasjoner av 2 eller 3 medikamenter (f.eks metoprolol eller nifedipin + + kaptopril, nifedipin).

  Narkotika for beredskapsbehandling av hypertensive kriser - en oversikt

  Konvensjonelt kan vi skille to grupper medikamenter til behandling av hypertensive kriser ved hjelp av intravenøse injeksjoner: de første universelle legemidlene som er egnet for å håndtere de fleste kriser, de andre spesifikke midler som har spesielle indikasjoner.

  Den første gruppen inkluderer natriumnitroprussid, hydralazin, trimetapan-kamsylat, azametoniumbromid, labetalol, enalaprilat, nicardipin. Den andre - nitroglyserin, esmolol, fentolamin.

  Natrium nitroprussid

  Natrium nitroprussid har en rask og lett kontrollert virkning for å redusere blodtrykket, som manifesterer seg umiddelbart etter starten av administrasjonen og avsluttes om noen minutter etter at behandlingen er avsluttet. Tydeligvis bør bruk av legemidlet gjøres under nøye kontroll av blodtrykket. Natrium nitroprussid er effektiv i alle former for hypertensive kriser, spesielt ved akutt hypertensiv encefalopati, postoperativ blødning eller akutt ventrikelsvikt. Kontraindisert i eclampsia på grunn av risikoen for forgiftning av fosteret med cyanider.

  Natriumnitroprussid har i sitt molekyl en gruppe av NO (endotelavhengig avslappende faktor), som sprer seg i kroppen, forårsaker utvidelse av arterier og årer. Dette fører til en avspenning av blodårene, en reduksjon i blodstrømmen til hjertet og en reduksjon i slagvolumet. Hjertefrekvensen øker. På grunn av betydelig avspenning av blodårene skjer omfordeling av blodstrømmen med en reduksjon av blodstrømmen i iskemiske soner (syndrom av stjele). I dette henseende kan natrium nitroprussid forverre coronary blodstrøm hos pasienter med hjerteinfarkt.

  På grunn av utvidelsen av store hjernearterier øker nitroprussid cerebral blodstrøm og kan øke intrakranielt trykk. Imidlertid reduserer det systemiske arterielt trykk denne effekten, slik at de fleste pasienter med encefalopati tolererer stoffbrønnen.

  Natrium nitroprussid er ødelagt av sulfhydrylgrupper av erytrocytter til cyanid, og deretter - i leveren - til tiocyanat. Høye konsentrasjoner av sistnevnte, hvis de holdes i blodet i flere dager, har en toksisk effekt i form av kvalme, svakhet, svette, desorientering, giftig psykose. Risikoen for forgiftning med tiocyanat øker ved langvarig bruk av legemidlet (mer enn 24 timer) og i høye doser (mer enn 10 μg / kg pr 1 minutt). Ved forgiftning brukes natriumnitrat (4-6 mg) og natriumtiosulfat (50 ml 25% løsning) som antidoter.

  nitroglyserin

  Nitroglyserin administreres intravenøst ​​til pasienter med myokardisk iskemi, uavhengig av tilstedeværelse eller fravær av hypertensjon. Det er stoffet av valg for hypertensive kriser, som er ledsaget av angina, hjerteinfarkt eller akutt venstre ventrikulær svikt, og også etter aortokoronar bypassoperasjon. Nitroglyserin har de samme fordelene ved behandling av hypertensive kriser, som natrium nitroprussid: hurtig utbrudd og hurtig opphør av virkningen, muligheten for gradvis økning i dosen for å oppnå den ønskede effekten på å senke blodtrykket.

  Som natrium nitroprussid forårsaker nitroglyserin vaskulær avslapping ved dannelsen av NO. I motsetning til natrium nitroprussid er imidlertid nitroglyserin en indirekte donor av NO. Sistnevnte er dannet av nitroglyserin i kroppen gjennom en rekke enzymatiske reaksjoner.

  Den viktigste terapeutiske effekten av nitroglycerin er avslapping av blodkar. I dette tilfellet ekspandere første store arterier, deretter arteriene i midtre kaliber og ytterligere øke dosen - arteriolene.

  Avslapping av store vener bidrar til å redusere venøs tilstrømning, slagvolum og utseende av refleks takykardi. Hos pasienter med hjertesvikt bidrar innføringen av nitroglyserin til å øke slagvolumet på grunn av normalisering av trykk / volumforhold i hjertehulene.

  I motsetning til natrium nitroprussida forårsaker nitroglyserin ikke stjele syndrom: det er ingen økt blodtilførsel til ikke-iskemiske områder i hjertemuskelen til skade for iskemisk.

  I høyere doser utvider nitroglycerin de små arteriene, noe som bidrar til en reduksjon i systemisk arterielt trykk. Den systemiske responsen avhenger av dosen av legemidlet og den individuelle følsomheten for den.

  diazoksid

  Diazoksyd utvider resistive arterier uten å påvirke kapasitive vener. Reduksjon av arterielt trykk under påvirkning av diazoksid kan ledsages av væskeretensjon, rødt ansikt, svimmelhet. For å minimere disse fenomenene, administreres stoffet langsomt ved drypp eller lave doser intravenøst ​​bolus (stråle) hvert 5-10 minutter og kombinert med administrering av diuretika. For tiden anses det for foreldet på grunn av fremveksten av et stort antall nye stoffer som raskt reduserer blodtrykket.

  hydralazine

  Hydralazin (dihydralazin) - slapper av i arteriene uten å påvirke kapasitive vener. Reduksjon av total perifer motstand av karene under påvirkning av hydralazin forårsaker takykardi og økt hjerteutgang. Legemidlet kan også provosere hodepine på grunn av økt intrakranielt trykk.

  Hydralazin administreres intravenøst ​​bolus (jet) eller drypp; noen ganger - intramuskulært. For å forhindre takykardi, legges en beta-blokkering til den. Vanligvis er et vanndrivende middel (furosemid) også nødvendig, siden hydralazin fremmer væskeretensjon. Vanndrivende blir ikke gitt dersom det er tegn på dehydrering på grunn av oppkast eller stor urinutledning forårsaket av en kraftig økning i blodtrykket ("trykkdiurese").

  Hydralazin er stoffet av valg for gravide kvinner med eclampsia. Det forbedrer blodsirkulasjonen i livmoren og påvirker ikke fosterets tilstand negativt. Kontraindisert ved akutt myokardisk iskemi og eksfolierende aorta-aneurisme. Det er heller ikke anbefalt for lindring av kriser ledsaget av cerebrovaskulære komplikasjoner, da det øker intrakranielt trykk og kan forverre cerebral sirkulasjon på grunn av utseendet av høye og lave trykksoner.

  Trimetafan-kamsylat

  Trimetafan-camsilat er et ganglion-blokkerende legemiddel av en kort, lett kontrollert virkning. Det administreres intravenøst. Det forårsaker blokkering av sympatiske og parasympatiske ganglier. På grunn av faren for å utvikle atony av blære og tarmobstruksjon, anbefales det ikke å bruke det i postoperativ periode.

  Tidligere var trimetafan-kamsylat (i kombinasjon med en beta-blokkering) det valgte stoffet i akutt eksfolierende aorta-aneurisme på grunn av sin evne til å redusere hjerteslagets kraft og utblodning av blod i hjertet. I klinisk praksis i dag ofte bruker et mer moderne legemidler, spesielt betablokker, esmolol supershort handling, som regnes som den mest effektive verktøyet for å dissekere aortaaneurisme (kombinert med natrium-nitroprussid).

  Trimetafan-kamsylat er giftigere enn natrium nitroprussid, noe som skyldes den generelle blokkaden av det autonome nervesystemet. Ved gjentatt bruk reduseres effektiviteten - takykylax utvikler seg.

  Azamethoniumbromid

  Azamethoniumbromid brukes hvis det ikke finnes mer effektive og trygge stoffer tilgjengelig. Som en ganglion-blokker slapper azamethoniumbromid på blodårene og arteriene, og reduserer dermed byrden på hjertet. Det brukes til lindring av hypertensive kriser, ledsaget av akutt venstre ventrikulær svikt. Innfør intravenøst ​​i form av gjentatte fraksjonelle injeksjoner (0,3-0,5-1 ml) veldig sakte.

  Azamethoniumbromid kan brukes i andre typer hypertensive kriser (helst intramuskulær administrering). Ulemper med stoffet er det samme som trimetapan-camsylat. I tillegg har den en forlenget effekt (4-8 timer), noe som kompliserer det individuelle valget av den effektive dosen. Kan føre til en kraftig reduksjon av blodtrykket, opp til utviklingen av sammenbrudd.

  phentolamine

  Fentolamin brukes hvis den hypertensive krisen skyldes et overskudd av katekolaminer (feokromocytom, plutselig uttak av klonidin (klonidin), etc.). Intravenøs administrasjon av fentolamin forårsaker en effektiv, kortvarig blokkasjon av alfa-1 og alfa-2-adrenerge reseptorer. Legemidlet senker blodtrykket ikke mer enn 15 minutter etter bolus (jet) intravenøs administrering. Tiltaket er ledsaget av refleks takykardi, noe som kan forverre myokardiell iskemi (opp til infarkt) eller forårsake alvorlige arytmier.

  labetalol

  Labetalol - en blokkering av beta-1, beta-2 og alfa-1-adrenerge reseptorer, betraktes av mange forfattere som det valgte stoffet i de fleste hypertensive kriser. Det er effektivt og trygt, har ingen toksisk effekt, forårsaker ikke takykardi eller økt intrakranielt trykk, som direkte vasodilatorer. Effekten av labetalol ved intravenøs administrering begynner etter 5 minutter og varer 3-6 timer. Labetalol er effektiv i enhver form for hypertensiv krise, bortsett fra komplisert ved akutt hjertefrekvens i venstre ventrikkel. I sistnevnte tilfelle er bruken av medikamentet uønsket på grunn av den utprøvde effekten av å redusere kraften i hjertekontraksjonene forårsaket av blokkaden av beta-adrenerge reseptorer.

  På egenskapene og bruken av labetalol, se også artikkelen "Betablokkere: en liste over stoffer".

  esmolol

  Esmolol er en kardioselektiv beta-blokkering. Raskt ødelagt av enzymer av blod, noe som resulterer i en veldig kort halveringstid på ca. 9 minutter og dermed kortvarig virkningstid (ca. 30 minutter). Det er spesielt indikert for anestesi og eksfolierende aorta-aneurisme (i sistnevnte tilfelle brukes den i kombinasjon med natrium nitroprussid eller et annet legemiddel som slapper av i blodkarene).

  enalaprilat

  Enalaprilat brukes i tilfeller der ACE-hemmere har en fordel i forhold til andre antihypertensive midler, særlig ved alvorlig hjertesvikt. Enalaprilat har en mild effekt på cerebral blodstrøm, som uttrykkes i fravær av tegn på mangel i blodtilførselen til hjernen, selv med en signifikant reduksjon av blodtrykket.

  Nicaradipin og andre kalsiumagonister

  Nikardipin er sammenlignbar med effektiviteten til natrium nitroprussid, mens den tolereres bedre av pasientene. En annen dihydropyridin kalsiumagonist, nimodipin, har en selektiv effekt på cerebral fartøyene, som brukes til å eliminere spasmen av disse karene hos pasienter med subarachnoid blødning. Av de andre kalsiumantagonisterne, er verapamil også brukt, som administreres intravenøst ​​for hypertensive kriser.

  fenoldopam

  Fenolopa er en ny selektiv agonist av dopaminreseptorer. Har en direkte effekt på avslapping av blodårene og en reduksjon av blodtrykket, som ligner på natrium nitroprussid, men med mindre hyppige bivirkninger. Sammen med en reduksjon av blodtrykket, forbedrer fenoldopam signifikant urinproduksjonen, fjerner natrium fra kroppen og øker clearance av kreatinin, noe som er stoffet av valg hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Det er indikert for enhver type hypertensive krise. Opplevelsen av bruken til dato er ikke stor.

  Diuretika for behandling av hypertensive kriser

  Diuretika, vanligvis loop - furosemid eller bumetanid - administreres i tilfeller der det er tegn på væskeretensjon, spesielt hos pasienter med kongestiv hjertesvikt eller ved behandling av medisiner som slår av karene og forårsaker væskeretensjon. Pasienter med nedsatt volum sirkulerende blod på grunn av oppkast eller overdreven diurese, er utnevnelse av diuretika kontraindisert. I disse tilfeller kan senking av blodtrykket oppnås ved å gjenopprette volumet av sirkulerende blod ved intravenøs administrering av en isotonisk oppløsning.

  Magnesiumsulfat

  Magnesiumsulfat brukes til å forebygge og arrestere konvulsivt syndrom hos pasienter med preeklampsi og eclampsia, samt i andre kliniske former for hypertensiv encefalopati. Magnesiumsulfat har en antikonvulsiv, dehydrerende, spasmolytisk effekt, senker det vasomotoriske senteret og reduserer dermed blodtrykket.

  Legemidlet administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Ved intravenøs administrering kan en økning i konsentrasjonen av magnesiumioner i blodet føre til inhibering av luftveiene og å stoppe pusten. Motgiftene til magnesiumsulfat er kalsiumklorid, som administreres intravenøst ​​ved første tegn på nedsatt puste. Intramuskulær injeksjon kan forårsake dannelse av abscesser.

  Hjelp med hypertensiv krise

  Førstehjelp for hypertensiv krise - Symptomer - Årsaker til hypertensiv krise

  Slik behandler du deg selv og andre første nødhjelp for hypertensive kriser

  Fra intervjuet med kandidaten kjære. Vitenskap Guseinova ZG (Bulletin of the Healthy Holidays 2008, nr. 12, s. 12-13)

  Hypertensiv krise - denne plutselige plutselige økningen i blodtrykket, som er ledsaget av en spasmer av blodkar eller en økning i volumet av blod som sirkulerer i sirkulasjonssystemet.

  På hvilke tonometer kan vi snakke om den hypertensive krisen? Ulike mennesker har forskjellige indikatorer. Hvis en person har en levetid på blodtrykksverdier på 90/60, kan det oppstå en krise i ham på 120/90, og i en pasient med høyt blodtrykk i klasse 3, kan krisen begynne med 250/180. Det er derfor en høy poengsum ikke er et symptom på en hypertensive krise. Du må alltid ta hensyn til "arbeidstrykket", og øke det med mer enn 30 ml kvikksølv betraktes som en av symptomene på hypertensiv krise

  Årsaker til hypertensiv krise:

  1. Hypertensiv sykdom

  2. Craniocerebral trauma

  3. Nerves patologi

  4. Endokrine og andre sykdommer

  Symptomer på hypertensiv krise

  1. En kraftig økning i blodtrykket med 20-50 enheter

  2. Alvorlig hodepine

  6. Skjul for øynene eller blinking av fluer

  8. Komprimerende smerte i hjertet

  9. Panikk, frykt for døden

  Noen av de ovennevnte symptomene på hypertensiv krise er kanskje ikke tilstede.

  Nødhjelp for hypertensiv krise

  Krisen kan vare 2-3 timer, noen ganger lenger. Jo lengre det varer, jo verre konsekvenser - karene er i en spasm tilstand, ernæringen av hjernevæv, hjerte, øyne, nyrer er forstyrret. Derfor må du gi pasienten nødhjelp

  Hva å gjøre hvis du eller en kjære har en hypertensive krise - førstehjelp.

  1. Hold deg rolig, ikke oppstyr.

  2. Pasienten skal ta stilling til å ligge, hevde hodet - dette vil skape en utstrømning av blod fra hodet. En liggende stilling er ikke tilrådelig.

  3. Fjern de tette klærne.

  4. Varm fotbad, hvis det ikke er noen åreknuter.

  5. Kaldhet på nakke og nakke

  6. Fjern alle støynivåer, slå av TVen

  7. Du kan ikke drikke vann - det kan forårsake brekninger, og en gagrefleks øker trykket.

  8. Ta et stoff som reduserer blodtrykk - Corinfar, hette, kaptopril. Et sterkt trykk kan ikke reduseres. Prosessen skal strekkes i 3-4 timer. En kraftig nedgang i trykket kan føre til en spasmer av blodkar, et brudd på metabolske prosesser i hjernen.

  Med blodtrykk mindre enn 180, ta først 1/4 av tabletten, etter 30-40 minutter måles trykket. Hvis redusert, ta en annen 1/4 tablett. Og så videre.

  9. Hva å gjøre med hypertensive kriser, hvis det ikke var noen stoffer som reduserer blodtrykket, var det i hånden. Du kan drikke 2 tabletter nospy og noe beroligende - valerian, corvalol, valokardin.

  10. Ta anti-angst narkotika, det vil si til en hypertensiv krise -.. Det er adrenalinrush, som er ledsaget av frykt for døden, er en person i panikk frykt, som trykket fortsetter å stige, og tablettene kan ikke handle.

  11. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en neseblod under en hypertensiv krise? Det er ikke nødvendig å skremmes, er det omvendt også - når blodet strømmer, redusert intrakranialt trykk, eller kan revne årene i hjernen. Du kan ikke kaste hodet tilbake, ellers vil det være blod lekker, men også for å senke lavt kan ikke sette en chill på broen. Damp båndene med hydrogenperoksid og tamp ned nesen. Du trenger ikke å bandasje bandasjer, noen ganger kommer inn i nesen opptil 2 meter bandasje. Etter 10-15 minutter går neseblod vanligvis bort.

  Hvilke medisiner som skal tas når hypertensiv krise.

  Det skjer at en person tok medisin, men det hjalp ham ikke. Hva skal jeg gjøre? Kan jeg ta en annen medisin eller ikke ta to medisiner samtidig? Det er ingenting å bekymre deg for å ta to medisiner, men du må vite hvilken er den sterkeste. Corinfar virker raskt - på 15 minutter reduseres trykket. Kapaten begynner å jobbe senere, men også trykket avtar sakte, noe som skal gjøres under krisen. Derfor er det ikke fornuftig å drikke etter korintisk drypp.

  I tillegg må det huskes at de samme legemidlene fremstilles med kort eller langvarig handling, for eksempel er det et Corinthar retardpreparat, som begynner å virke bare etter 4-5 timer. For nødhjelp for hypertensive kriser, passer dette stoffet egentlig ikke til

  Hva å gjøre etter en hypertensiv krise.

  Når BP normaliseres, bør du drikke 20-30 g av moderkorn, hagtorn eller pion eller deres blanding. 3-4 dager etter den hypertensive krisen tar disse tinkturene 3 ganger om dagen. Om natten kan du ta 1/4 tabletter med lett sovende piller (mezapam, fenazepam)

  Hvis pasienten tar kurs på noen piller fra en kronisk sykdom. I 1-2 dager etter en hypertensiv krise er det bedre å nekte fra dem i 1-2 dager. Dette gjelder ikke for antibiotika og inntak av antihypertensive stoffer av hypertensive pasienter.

  Støy i hodet, svimmelhet, sløret syn etter en hypertensiv krise, fortsetter i noen dager. I disse dager må du hvile og ikke tillate fysisk og følelsesmessig overbelastning, vær ikke i solen, ikke bøy deg over, ikke arbeid på datamaskinen og ikke les den fine utskriften.

  Ernæring etter hypertensiv krise: begrense inntaket av salt, pickles og marinader, krydret krydder. Spør legen din - det kan være nødvendig å erstatte vanlig bordsalt med salt med lavere natriuminnhold. Det er godt å inkludere honning, valnøtter, grønnsaker, frukt, juice fra tranebær, viburnum, aronia, avkok av villrose.

  Flere folkelige oppskrifter for å normalisere presset

  1. Kjøtt av dogrose: et halvt glass tørre rose hofter for 1 liter kokende vann - for å holde 15 minutter på dampbad. Eller bryg dogroseen i en termosflaske. Drikk i stedet for te.

  2. Juice: bland 1 glass betesaft, gulrøtter, pepperrot, honning og juice av en sitron. Ta 1 ss. l. 3 ganger daglig før måltider i 1 time.

  3. Infusjon av fennikelfrø: 1 ts. frø helles 0,5 kopp varmt vann. Insister 30 minutter, drikk før måltider 3 ganger om dagen. Frø av dill kan erstattes med blomster av kløver.

  Hvor ofte kan hypertensive krisen hos en pasient komme tilbake.

  Det avhenger av årsakene som forårsaket det. Hvis årsaken er i alvorlig uvanlig arbeid, stress, alkoholmisbruk, så er det enkeltkriser. Men selv her må du bli seriøst undersøkt. Lag EKG, ultralyd i hjertet - det er viktig å utelukke høyt blodtrykk. Ofte folk ikke føler seg høyt blodtrykk vet ikke at de har høyt blodtrykk, så ikke gjør behandling og komplikasjoner av hypertensjon gradvis utvikle seg til de fanger opp med et slag eller hjerteinfarkt.

  Hvis årsaken til en krise - hypertensjon og kriser gjentas hver 2-3 dager, så her er det forverring av hypertensjon og trenger seriøs behandling, eller snarere korrigering av behandling av en lege, nevrolog, øyelege.

  Hvordan takle hypertensiv krise - når du skal ringe "Førstehjelp" Fra intervjuet med kandidaten med. Vitenskap Poskrebysheva AS (Herald of the Healthy Holidays 2013, nr. 5, s. 16-17)

  Hvis du har målt trykket og funnet ut at det varierer skarpt fra de vanlige indikatorene, må du roe ned og måle 1-2 ganger flere ganger. Hvis resultatene av målingene er skuffende, må du vurdere situasjonen - om du selv kan takle krisen eller du må ringe en ambulanse.

  Hvis høyt blodtrykk vedvarer i mer enn en time og er ikke redusert, samtidig det plutselig brøt sammen, var det en nummenhet i hender eller føtter, smerte, choking, så kan det være Pre-takts forhold, om nødvendig umiddelbar sykehusinnleggelse. Hvis det ikke finnes slike tegn, kan du prøve å hjelpe deg selv med en hypertensive krise selv.

  Vi må tydelig forstå regelen - trykket kan ikke reduseres dramatisk, ellers kan et slag utvikle seg. Å redusere blodtrykket under den hypertensive krisen vil trenge en helt annen medisinering enn de som hypertensive bruker daglig. Tabellene er nemlig ikke forlenget, men kortvirkende, som kan absorberes under tungen. Med denne resorpsjonen går medisinen umiddelbart inn i blodet, det virker som en prikk. Den mest sikre for dette formålet er hette og prazosin. Hver hypertensive pasient bør ha dem i medisinskapet i tilfelle krise. Ofte ambulanse leger bruker dibazol i injeksjoner, magnesium er bare bortkastet tid, deres handling er mye svakere enn virkningen av ovennevnte medisiner.

  Så tar pasienten pillen under tungen. Etter 30 minutter måles trykket. Hvis det avtar, trenger ikke noe mer, bare måle trykk og overvåke trenden. Hovedkriteriet - i 3-4 timer skal det reduseres med 25 prosent fra den første. Hvis det ikke oppstår 4 timer etter en slik reduksjon, oppløs en annen tablett.

  Du kan bruke folkemedisinen - fukt serviet i eplecidereddike og fest det til sålene. i 10 minutter.

  Etter en hypertensive krise øker den daglige dosen av medisiner, helst etter konsultasjon med den behandlende legen. Og du kan legge til tradisjonell medisin til tradisjonelle medisiner: infusjon av urter, redusere trykk, en blanding av betesaft. gulrot og sitron, hvitløk juice med honning.

  Alle tradisjonelle behandlingsmetoder kan ha kontraindikasjoner. Før du bruker resept, konsulter lege!

  Beslektede artikler (i parentes - antall anmeldelser per artikkel):

  Anmeldelser - Førstehjelp for hypertensive kriser - Symptomer - Årsaker til hypertensiv krise

  Totalt antall kommentarer til artikkelen - 1

  Informasjon for allmennheten

  Førstehjelp for hypertensiv krise

  Hypertensiv krise (CC) - en tilstand manifestert av høyt blodtrykk (systolisk "øvre" AD vanligvis mer enn 180 mm Hg diastolisk, "lavere" blodtrykk - 120 mmHg....) Og følgende symptomer:

  • hodepine, oftere i oksipitalt område, eller tyngde og støy i hodet;
  • blinkende "fluer", et slør eller et nett foran øynene dine;
  • kvalme, følelse av svakhet, overarbeid, indre spenning;
  • kortpustethet, vedvarende monotont vondt / ubehag i hjertet;
  • Utseende eller opphopning av hevelse / hevelse i ansikt, hender og føtter.

  Førstehjelpsforanstaltninger

  Ved forekomst av symptomer på en hypertensive krise er det nødvendig:

  • Fjern sterkt lys, sørg for fred, få frisk luft (unbutton skjorten, ventiler rommet, etc.).
  • Måle arterielt blodtrykk (BP målemetode, se slutten av denne delen), og hvis "øvre" nivå er høyere eller lik 160 mm Hg. Art. Det er nødvendig å ta et antihypertensivt stoff som tidligere er anbefalt av en lege. I fravær av anbefalt antihypertensivt stoff eller ved registrering av et blodtrykksnivå over 200 mm Hg. Art. nødt til å ringe en ambulanse.
  • Før ankomst av akuttmedisinsk behandling er det nødvendig, om mulig, å sitte i en lenestol med armlener og ta et varmt fotbad (legg føttene i en beholder med varmt vann).

  Pasienter med hypertensive kriser er forbudt noen plutselige bevegelser (plutselig stå opp, sitte ned, ligge ned, bøye seg over, presse) og enhver fysisk aktivitet.

  • Etter 40-60 minutter etter inntak av medisiner anbefalt av en lege må re-måle blodtrykk, og hvis nivået ikke er redusert til 20-30 mmHg. Art. fra den opprinnelige og / eller tilstanden har ikke blitt bedre - ring en ambulanse.
  • Hvis du føler deg bedre og senker blodtrykket, må du hvile (gå til sengs med et hevet hode) og deretter gå til den lokale legen.

  Under intervjuet med legen er nødvendig for å avklare hvilke forberedelser du trenger å gjøre i utviklingen av hypertensiv krise, en klar oversikt over deres navn, dosering og tidsrekkefølge (algoritme) av deres resepsjon og sjekk med en lege om noen manifestasjoner av sykdommen bør du umiddelbart ringe ambulanse.

  Alle pasienter med hypertensiv sykdom må danne et individuelt førstehjelpsutstyr for hypertensiv krise og holde dem kontinuerlig, da hypertensive kriser kan utvikles når som helst og hvor som helst.

  Blodtrykksmåling

  For diagnostisering av hypertensiv krise behov for blodtrykksmåling som utføres manuelt ved hjelp av et stetoskop (Phonendoscopes) og den spesielle oppblåsbar mansjett er utstyrt med pumpe-pære og blodtrykksmåler, samt automatisk (semi) metode ved anvendelse av forskjellige tonometre modeller som er spesielt utformet for dette formål.

  Nøyaktigheten av blodtrykksmåling og dermed garantien for korrekt diagnose og alvorlighetsgrad av hypertensive kriser avhenger av overholdelse av reglene for måling.

  Måling skal utføres sittende, lener seg på stolens bakside, med avslappede og uløste bein, ligger hånden på bordet på hjertet av hjertet, i en rolig atmosfære etter en 5-minutters hvile. Under måling må du ikke bevege deg og snakke aktivt. Måling av blodtrykk i spesielle tilfeller kan utføres mens du ligger eller står.

  Mansjetten er plassert på skulderen, den nedre kanten av den er 2 cm over albuebolten. Mansjettstørrelsen skal svare til armens størrelse: Den gummioppblåsbare delen av mansjetten skal dekke minst 80% av skulderomkretsen; For voksne brukes en mansjett som er 12-13 cm bred og 30-35 cm lang (middels størrelse); Det er nødvendig å ha store og små mansjetter for henholdsvis full og tynn hender.

  Kvikksølvkolonnen eller sphygmomanometernålen må være på nullmerket og foran forskerens øyne før måling startes.

  AP måling teknikk:

  • Plasser fonendoskopets hode i Ulnar Fovea over brachialarterien som passerer langs den.
  • Oppblås luften raskt inn i mansjetten til et trykk på 20-30 mm Hg. Art. høyere enn det vanlige nivået av "øvre" systolisk blodtrykk for en gitt person. Hvis måling er gjort for første gang, blir trykket i mansjetten vanligvis økt til 160 mm Hg. Art. Hvis på dette trykknivået opprettholdes pulsering av fartøyet i ulnar fossa, fortsetter trykket i mansjetten til å øke til et nivå på 20 mm Hg. Art. over trykknivået, hvor pulsasjonen av arterien i ulnar fossa forsvinner.
  • Åpne bløtventilen fra mansjetten plassert ved siden av pumpepæren. og for å redusere trykket i mansjetten med en hastighet på ca. 2-3 mm Hg. Art. per sekund.
  • Under frigjøring av luft fra mansjetten styres to parametere samtidig: trykknivået på manometerets skala, utseendet av lyder av pulsasjonen av arterien (kalt Korotkovs toner) i ulnar fossa. trykknivå ved tidspunktet for opptreden av pulsering av toner svarer til den "øvre" systoliske blodtrykket og trykknivået ved tidspunktet for fullstendig forsvinning av toner arterie pulsering svarer til den "nedre" diastolisk blodtrykk. Hos barn, ungdom og unge rett etter trening, hos gravide kvinner, og i visse patologiske tilstander hos voksne toner arterie pulse ikke forsvinner, så er det nødvendig å bestemme "lavere" diastolisk blodtrykk på tidspunktet for en betydelig svekkelse av toner.
  • Hvis toner arterie pulsering i cubital fossa er veldig svak, bør du heve hånden og utføre flere kompresjons børste bevegelser, og deretter gjenta målingen, det bør ikke være sterkt komprimere arterien membran stetoskop.
  • Når du måler BP selv, er fonendoskopets hode festet over ulnar fossa ved hjelp av en mansjett.

  For pålitelig vurdering av blodtrykket er det nødvendig å utføre minst to BP-målinger på hver arm med et intervall på minst et minutt, i pauser mellom målinger, er det nødvendig å løsne mansjetten helt. Hvis en forskjell i trykknivået oppdages, mer enn 5 mm Hg. Art. produsere en ytterligere måling, den endelige (registrerte) verdien er gjennomsnittet av de to siste målingene.

  Kilde: Boytsov S. A. Ipatov P.V. Kalinina A. M. Vylegzhanin S.V. Gambaryansk MG G. Eganyan RA A. Zubkova I. I. Ponomareva E. G. Soloveva S.B. "Organisasjon av klinisk undersøkelse og forebyggende medisinske undersøkelser av den voksne befolkningen". Metodiske anbefalinger. utgave 2 nd med tillegg og avklaringer, M. 2013

  Symptomer, konsekvenser og førstehjelp for hypertensive kriser

  • Hypertensjon - Årsaker, symptomer, stadier og diagnose
  • Hypertensjon 1, 2, 3 og 4 grader - symptomer, komplikasjoner, utviklingsrisiko
  • Behandling av hypertensjon med folkemidlene
  • Kosthold i hypertensjon: hva kan du spise og hva er ikke tillatt?
  • DASH diett: et effektivt kosthold under høyt trykk
  • Magnesium er det viktigste mineralet i hypertensjon!
  • Superfrukt fra hypertensjon
  • Effektiv behandling av hypertensjon uten rusmidler!

  Hva er hypertensive krisen?

  Hypertensiv krise - Plutselig økning i blodtrykk, noe som resulterer i en kraftig forverring av den menneskelige tilstanden. Forutsi utseendet hans er veldig vanskelig. For hver spesifikk pasient er den hypertensive krisen preget av et visst nivå av blodtrykk, som avviker fra den vanlige. Selv om det målte trykket for flertallet regnes som normalt, kan det for noen bli forhøyet.

  Hva er farlig hypertensive krise?

  Den hypertensive krisen er farlig fordi forårsaker alvorlige komplikasjoner kan føre til dårlig syn. Derfor, når symptomer på en krise dukker opp, er det viktig å svelge de skadelige vitale organene: lever, nyrer og hjerte. I tillegg til å gi høy kvalitet og høy kvalitet assistanse. Det er å eliminere symptomer og forhindre komplikasjoner. Legemidler som raskt kan gjenopprette normalt blodtrykk, bør velges av en kvalifisert spesialist. En overdose av en medisin eller for sterk en handling kan forårsake problemer med blodsirkulasjonen. I dette tilfellet blir vevet berøvet den nødvendige mengden oksygen.

  Legen velger stoffet, idet man tar hensyn til pasientens alder og kroppens egenskaper. Ved hjelp av å sørge for hypertensiv krise er det viktig å nøyaktig beregne hastigheten på å senke blodtrykket og det nivå, som bør oppnås som et resultat.

  Risikofaktorer

  Årsaken til denne tilstanden hos mennesker er:

  Forandring i værforhold: skarp kjøling, oppvarming, vind

  Drikker mye salt

  Hos de som lenge har tatt antihypertensive medisiner, kan hypertensive krisen være forårsaket av at bruken av deres bruk

  Imidlertid er den vanligste årsaken fortsatt nervøs spenning. Blant de viktigste manifestasjonene i den hypertensive krisen er en følelse av frykt og angst hos pasienten, hvorfra det er nødvendig å kvitte seg først, slik at trykket kommer tilbake til det normale.

  Typer av hypertensiv krise

  Krisen kan være av to typer avhengig av graden av alvorlighetsgrad:

  I det første tilfellet det flyter enklere og raskere. Angrepet kan vare bare noen få timer. På denne tiden er pasienten begeistret, lider av hodepine. svimmelhet. har ubehagelige opplevelser i hjertet. Det kan være en krusning og en rystelse i kroppen. Av de ytre skiltene er rødhet i ansiktets og halsens hud det lyseste. I den biokjemiske analysen av blod under den hypertensive krisen av den første typen, oppdages et økt antall leukocytter, og i urinen - et protein. Trykket stiger, pulsen blir raskere. Denne typen hypertensive krise kalles ofte ukomplisert. Dette betyr at målorganene ikke lider under sykdommens forverring. For å takle krisen må du hjelpe pasienten i løpet av dagen. Ofte er det nok å ta medisiner og å overholde sengen hviler. Med en ukomplisert hypertensive krise er det ikke behov for sykehusinnleggelse.

  Hypertensiv krise av den andre typen varer i flere dager. Symptomer i dette tilfellet er de samme, men de er mer uttalt. Pasienten opplever svimmelhet, hjertesmerter, kvalme kan oppstå, noe som fører til oppkast. forverring av syn. Blant de viktigste komplikasjonene i dette tilfellet er infarkt. hjerneslag. hevelse i lungene. Blodprøven viser en økning i graden av erytrocytsedimentering og et økt antall leukocytter. Denne typen krise er kjent som komplisert. I de fleste tilfeller må pasienten bli innlagt på sykehus, da det er fare for skade på målorganer. Bistand må gis umiddelbart, ellers kan alvorlige komplikasjoner ikke unngås før døden.

  Komplisert hypertensive krise vanligvis gjentatt i form av periodiske angrep. Pasienter som lider av kronisk arteriell hypertensjon er i fare. For å unngå kriser er det nødvendig å spore sykdomsforløpet. Blant pasienter med hypertensjon ble høy dødelighet på grunn av hypertensive kriser notert.

  epidemiologi

  I de fleste tilfeller kalles en brigade av akuttmedisinsk behandling på grunn av den hypertensive krisen. Avhengig av regionen, får pasientene forskjellig omsorg, og graden av komplikasjoner varierer. Den gunstigste situasjonen har utviklet seg i Vest-Europa. Der ble antall tilfeller av angrep av hypertensive kriser redusert på grunn av det høye nivået på medisinske tjenester. Det er også knyttet til kvalitativ diagnostikk, slik at det i tide er mulig å avsløre forekomsten av sykdommen og forhindre forverring.

  Russland er betydelig bak i denne indikatoren. Bare en fjerdedel av pasientene mottar rettidig behandling, så tilfeller av hypertensive kriser er mye mer vanlige. Det er mer vanlig blant kvinner.

  Menn lider av hypertensive kriser sjeldnere. Frekvensen av sykdomsforsterkninger skyldes i stor grad det ufullkomne systemet til medisinske institusjoner i Russland og mangelen på samordnet arbeid av ambulanseteam, polyklinikker og pasientavdelinger.

  Symptomer på hypertensiv krise

  Symptomer på en hypertensive krise er:

  Økning i blodtrykk. Det er generelt akseptert at den når hypertensive kriser overstiger 120 mm. Art. Den øvre grensen for verdien av blodtrykk er imidlertid i stor grad avhengig av kroppens individuelle egenskaper, så du bør vurdere hvilket nivå av trykk hver enkelt pasient.

  hodepine som er mest merkbare i occiput og svimmelhet;

  kvalme, noe som resulterer i oppkast - dette symptomet er mer karakteristisk for en komplisert hypertensive krise;

  problemer med syn - noen pasienter klager over utseendet på prikker foran øynene, delvis blindhet er mulig;

  Nystagmus er en ufrivillig sving i øyeeballet. Avhengig av bevegelsesretningen kan den være vertikal, horisontal, roterende, pendel;

  rødhet i huden i ansikt og nakke;

  skjelver over hele kroppen;

  en følelse av frykt og panikk er vanlige symptomer i hypertensiv krise, da det ofte skyldes emosjonelt stress eller stress.

  Først og fremst bør pasientens psykologiske tilstand gjenopprettes, som skal takle frykt og panikk for utvinning;

  økt hjertefrekvens, rytmeforstyrrelse, dyspné;

  brudd på koordinering av bevegelser, gang.

  I henhold til klassifiseringen, avhengig av symptomer og årsaker, utmerker seg flere typer hypertensive kriser:

  Første visning er forbundet med neurovegetativ syndrom. Årsaken til krisen i dette tilfellet er psykologisk stress, alvorlig stress. De viktigste symptomene: svimmelhet, kvalme, oppkast, hodepine. Alle manifestasjoner av denne typen hypertensive krise finner sted etter flere timer. Hospitalisering av pasienten er ikke nødvendig, siden det ikke er noen trussel om livet hans.

  Den andre visningen hypertonisk krise - vann-salt. Nenin-angiotensin-aldosteronsystemet i menneskekroppen opprettholder bestandigheten av det indre miljøet. Når hennes jobb fungerer, er det en vann-salt hypertensiv krise. Pasienter opplever samtidig kvalme, hodepine, mister koordinasjon i rommet, de har nedsatt syn, inkludert nystagmus. Forverringen av sykdommen i dette skjemaet varer i flere dager, og deretter går det.

  Den mest alvorlige typen krise er akutt hypertensiv encefalopati. I dette tilfellet er sykehusinnleggelse av pasienten påkrevet, fordi på grunn av en signifikant økning i blodtrykket er hjernesirkulasjonen svekket, og alvorlige komplikasjoner, for eksempel kramper, utvikles. sløret bevissthet.

  Konsekvenser av hypertensive kriser

  Mangelen på rettidig medisinsk behandling i hypertensive kriser kan føre til alvorlige konsekvenser - nyre, kar, hjerte, hjerne, lungeødem, myokardinfarkt, angina pectoris. Ofte utvikler brudd på sentralnervesystemet, for eksempel tap av orientering i tid, koma.

  svimmelhet

  Etter en hypertensive krise opplever mange pasienter vanskeligheter med orientering i rommet og sensasjon av kroppens stilling i det, det vil si at de føler seg svimmel. Det er nødvendig å konsultere en lege for å fastslå den nøyaktige årsaken til dette fenomenet.

  Sannsynligvis har det oppstått eller medført en hypertensiv krise og annen sykdom. Under et angrep som vanligvis fanger seg unødvendig, trenger du ikke å panikk, sitte ned og ikke lukke øynene, og prøv å fokusere på noe.

  Hvis hodepinen...

  Hodepine er det vanligste symptomet i hypertensiv krise og en av de mulige konsekvensene. Angrepet går forbi, men ubehagelige opplevelser i et neses felt forblir. I dette tilfellet er det nødvendig å ta medisiner, som kun kan foreskrives av den behandlende legen.

  Mange stoffer som brukes til hypertensive kriser, er sterke, så doseringen skal beregnes nøyaktig. I rehabiliteringsperioden etter et angrep anbefales det å observere hvilerom, noe som vil bidra til å lette konsekvensene i form av hodepine. Det er imidlertid ikke verdt det, det er nødvendig å kontakte en spesialist som vil anbefale et bedøvelsesmiddel.

  Algoritme for handlinger for hypertensiv krise

  Før du begynner behandling for hypertensiv krise og bruk av sterke stoffer, bør du hjelpe pasienten til å takle frykten og angsten som uunngåelig oppstår i slike tilfeller.

  Eliminere det psykologiske ubehaget muliggjør tinktur valerian, corvalolus, motherwort. Pasientens pust skal være jevn. Flere dype sukker og ekspirasjoner vil bidra til å gjenopprette det. Det er også viktig å gi frisk luft til rommet og sette pasienten på sengen eller sitte på en stol.

  Reduser trykket før ankomst av en ambulanse kan være ved hjelp av en medisin foreskrevet av behandlende lege. Hvis pasienten opplever alvorlig smerte i brystområdet, brukes nitroglyserin. Hvert kvartal, må trykket måles. Hvis det ikke er noen forbedringer innen et par timer, bør du ringe til lege.

  For å gi kvalifisert hjelp, må legen oppnå fullest mulig informasjon om arten av pasientens sykdom og finne ut følgende:

  hvor lenge siden har hypertensjonen utviklet seg

  hvilket press for pasienten anses å være forhøyet og som senkes

  hvor lenge angriper hypertensjonen;

  om pasienten tar medisiner regelmessig

  Hvilke medisiner har blitt brukt siden begynnelsen av denne hypertensive krisen;

  om pasienten lider av andre sykdommer, for eksempel diabetes mellitus.

  Jo mer en lege vet om egenskapene til pasientens kropp, desto raskere vil han kunne yte den nødvendige hjelpen. I tillegg skal spesialisten avgjøre hvilken type hypertensive krise, avhengig av hvilken behandling som skal foreskrives. Den første type hyperkinetiske hypertensive krisen - er forbundet med økt intensitet i hjertet, mot hvilken det øker systolisk blodtrykk, samtidig påvirker disse prosessene ikke diastolisk trykk. Pasienten svetter svært, takykardi, hjertefrekvensen øker. Etter flere timer går den hypertensive krisen.

  Dens andre form er hypokinetisk. Det manifesterer seg i en endring i både diastolisk og systolisk blodtrykk. Den hypertensive krisen oppstår innen få dager, pasienten opplever generell svakhet, merkbar rødme av huden, flekker opptrer på den. Ofte påvirkes enkelte organer og systemer av kroppen. For å velge medisiner for å hjelpe pasienten, må en ambulansedoktor avgjøre hvilken type hypertensive krise i henhold til denne klassifiseringen. De administreres intravenøst ​​eller tas oralt avhengig av om hypertensive krisen er komplisert eller ukomplisert. Det kan klargjøres av en rekke tegn på organskader.

  Kupirovanie ukomplisert hypertonisk krise innebærer en gradvis reduksjon av blodtrykket. I tilfelle av en hyperkinetisk krise er det tilstrekkelig å bruke ett legemiddel, med hypokinetisk behandling bør være komplisert.

  Velg elementet du trenger:

  Legemidler til intravenøs administrering med en komplisert hypertensive krise

  Medikamenter for behandling av ukomplisert hypertensive krise

  For behandling av ukomplisert hypertensive krise, brukes preparater tatt oralt, slik som klonidin, nifedipin og kaptopril.

  Klofen (klonidin)

  Den største fordelen med dette stoffet er at den kan brukes til å behandle pasienter med takykardi. En rekke stoffer som brukes til å stoppe hypertensiv krise, kan øke hjerteutgangen. Clopheline har ikke denne egenskapen. Hurtigst muliggjør du å redusere trykket med intramuskulær injeksjon. Oral mottakelse sikrer den ønskede effekten i en time. Hvis trykket ikke reduseres etter første søknad, gjentas prosedyren etter ytterligere 60 minutter.

  Mottak klonidin kontraindisert i komplisert arbeid og behovet for konsentrasjon av oppmerksomhet. Dette skyldes den sterke beroligende effekten som stoffet har på kroppen. Klonidins beroligende effekt kan være overdreven, noe som gjør det vanskelig å vurdere pasientens tilstand tilstrekkelig. Derfor, hvis årsaken til den hypertensive krisen er en psykisk lidelse, er det nødvendig å bruke et annet middel. Inntaket av stoffet bør heller ikke kombineres med bruk av alkoholholdige drikker.

  nifedipin

  Dette stoffet slipper raskt blodkar og øker blodgennemstrømningen. Nifedipin presenteres i kapsler som tygges, og deretter svelges. Maksimal tidsperiode, slik at du kan oppnå ønsket effekt - en halv time. Vanligvis faller trykket enda raskere. Lagre det oppnådde resultatet er mulig innen få timer.

  Ifølge amerikanske forskere kan bruken av dette stoffet føre til negativt resultat og bidra til utvikling av iskemi. Dette skyldes den for høye frekvensen av å senke blodtrykket under påvirkning av nifedipin. Siden noen pasienter etter å ha fått det, føler seg alvorlige hodepine, er bruk av dette legemidlet for hypertensiv krise bare mulig for de som allerede har blitt behandlet med dem.

  kaptopril

  Det er et billig, men effektivt stoff som lar deg raskt senke blodtrykket under en hypertensiv krise. Blant de viktigste fordelene er det ofte nevnt sikkerhet for eldre pasienter. I tillegg, etter administrasjonen, er det ingen forringelse av cerebral blodstrøm. Captopril anbefales ikke bare i nødstilfeller med hypertensiv krise, men stadig å normalisere blodtrykket.

  Komplisert hypertensive krise krever bruk av legemidler som administreres intravenøst. Dette gjør at du raskt kan redusere trykket til ønsket nivå.

  Narkotika for beredskapsbehandling - en oversikt

  Natrium nitroprussid

  Dette stoffet reduserer blodtrykket, mens handlingen kan kontrolleres. For å oppnå ønsket effekt kan det være noen få minutter etter injeksjonen av natrium nitroprussid. Når du tar stoffet, bør du hele tiden overvåke blodtrykket.

  Bruk av natrium nitroprussid forårsaker vasodilasjon, en reduksjon i hjertefrekvensen. Alt dette provoserer omfordeling av blodgennemstrømning og i hjerte-og karsykdommer - forverring av koronar blodstrøm. Legemidlet forblir i blodet i lang tid, så når du tar det i store doser, er giftig forgiftning mulig. Det manifesterer seg i form av kvalme, svakhet.

  nitroglyserin

  Nitroglyserin brukes ofte i form av tabletter, men injeksjonene er mer effektive. Det har en rask effekt på kroppen, som også raskt stopper. Juster nedgangen i blodtrykksbeholderen, gradvis øke doseringen.

  Nitroglyserin er mye som natriumnitroprussid, men det har en betydelig fordel fordi den ikke øker blodstrømmen til visse områder av hjertemuskelen hos pasienter med koronar hjertesykdom.

  diazoksid

  I dag brukes dette stoffet sjelden i sammenligning med andre rusmidler i denne gruppen. Dette skyldes de ulike bivirkningene som det forårsaker. Å redusere trykket med diazoksyd forårsaker rødhet i huden, noe som resulterer i røde flekker, svimmelhet, alvorlig hodepine i ansiktet.

  For å minimere bivirkninger, bør legemidlet administreres ved å kombinere det med andre legemidler, eller ved å benytte seg av en dråpeinnføring. I de fleste tilfeller administreres injeksjoner i små doser med korte intervaller.

  hydralazine

  Intravenøs eller intramuskulær injeksjon av hydralazin bidrar til å slappe av arterier og senke blodtrykket. Dette fører til takykardi. Også i de fleste tilfeller forårsaker bruken av dette stoffet hodepine, da intrakranielt trykk stiger.

  Hydralazin er ikke egnet for pasienter med iskemisk sykdom og aorta-aneurisme. Men dette er et effektivt middel for hypertensive kriser for gravide kvinner som lider av eclampsia, fordi det er helt trygt for både mor og barns helse.

  Trimetafan-kamsylat

  Injiseringer av dette legemidlet utføres intramuskulært. Handlingen er kort i naturen og kan lett kontrolleres. Trimetaphan-camsylat reduserer kraften i hjertet, så det passer for pasienter med aorta-aneurisme. I dag er det oftere erstattet av mer moderne stoffer, men det brukes fortsatt i noen tilfeller.

  Etter en tid etter starten av trimetifan er kamylat vanedannende, noe som bidrar til å redusere effekten som den utøver på kroppen. I dette tilfellet må stoffet byttes ut med et annet, da det ikke lenger lar deg senke blodtrykket til ønsket nivå.

  Azamethoniumbromid

  Akutt ventrikulær svikt krever en spesiell tilnærming når man håndterer den hypertensive krisen. I dette tilfellet kommer azamethoniumbromid til redning. Det administreres intravenøst ​​og varer i lang tid: effekten varer opptil 7 timer.

  Ofte prøver legen å bruke andre legemidler, siden det er vanskelig å nøyaktig velge den nødvendige mengden azamethoniumbromid. Ved overdosering kan trykket falle til en kritisk verdi.

  phentolamine

  Hvis årsaken til hypertensiv krise er en betydelig mengde katecholaminer. Senking av trykket med phentolamin kan være opptil en kvart time. Blant bivirkningene av legemidler svimmelhet, takykardi. hodepine.

  labetalol

  Labetalol er et effektivt legemiddel som har nesten ingen kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å ta seg til sin hjelp bare i tilfeller der pasienten har en akutt hjertefrekvens i venstre ventrikkel. Legemidlet begynner flere minutter etter intravenøs injeksjon. Effekten kan vare opptil 6 timer.

  esmolol

  Dette stoffet er giftfritt på grunn av dets raske ødeleggelse i blodet. Av denne grunn stopper effekten etter en halv time etter injeksjonen. Derfor er bruk av esmolol kun effektiv for pasienter med aorta aneurisme og anestesi.

  enalaprilat

  Redusering av blodtrykk med enalaprilata er ikke ledsaget av en reduksjon av blodtilførselen til hjernen, slik at den passer til pasienter som lider av hjertesvikt. Effekten er forbedret når den kombineres med enkelte antihypertensive stoffer.

  Nicaradipin og andre kalsiumagonister

  Blant kalsiumagonister er de mest populære nikardipin, nimodipin, verapamil. Nicardipin tolereres godt hos pasienter, men i noen tilfeller er overdreven svetting, hodepine, kvalme mulig. Det anbefales ikke til bruk i tilfelle av alvorlig hjertesvikt.

  Nimodipin fra alle kalsiumagonister er annerledes fordi den har en sterk effekt på blodtilførselen til hjernen. Verapamil kan brukes både i nødssituasjoner for å senke blodtrykket og for å forebygge arytmier og angina pectoris.

  fenoldopam

  Effekten av fenoldopam ligner effekten av natriumnitroprussid. Det er imidlertid en mye lavere risiko for bivirkninger. Dette legemidlet er anbefalt for pasienter som lider av nyresvikt: fenoldopam øker utsöndringen av væske fra kroppen.

  Diuretika for behandling av hypertensive kriser

  Legemidler fra gruppen av diuretika brukes i tilfeller der pasienten har væskeretensjon under hypertensive krisen. Hvis volumet av sirkulerende blod ikke samsvarer med normal, er bruk av slike legemidler kontraindisert. De er i stand til å forårsake alvorlig oppkast eller nedsatt urinering.

  Magnesiumsulfat

  Magnesiumsulfat er kjent for sin antispasmodiske, antikonvulsive og dehydrerende virkning. Intramuskulær eller intravenøs injeksjon forårsaker depresjon av det vasomotoriske senteret, som et resultat av hvilket trykket avtar.

  Les Mer Om Fartøyene