Årsaker, symptomer og behandling av paroksysmal takykardi, konsekvenser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en paroksysmal takykardi, som det kan provosere hvordan det manifesterer seg. Hvor farlig og helbredet er det.

I paroksysmal transient paroxysmal tachycardia oppstår uregelmessig puls som varer fra noen få sekunder til noen få minutter eller timer i en rytmisk hjerteslag akselerasjon i området fra 140-250 slag / min. Hovedtrekket i dette arytmi som eksitasjonspulser ikke kommer fra en naturlig pacemaker, og fra unormal fokus i ledningssystemet fra hjertet eller myokard.

Slike endringer kan på annen måte påvirke tilstanden til pasientene, avhengig av type paroksysmer og hyppigheten av anfall. Paroksysmal takykardi av de øvre deler av hjertet (atrier) av de sjeldne episoder kan enten ikke forårsake noen symptomer eller har hatt milde symptomer og sykdomsfølelse (i 85-90% av personer). Ventrikulære former forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser og truer selv å stoppe hjertet og pasientens død.

Fullstendig kur for sykdommen er mulig - medikamenter tillater deg å fjerne angrepet og forhindre det i å komme tilbake, kirurgiske teknikker eliminerer patologiske foci, som er kilder til akselererte impulser.

Leger er kardiologer, hjertekirurger og arytmologer.

Hva skjer i patologi?

Normalt er hjertet forkortet med vanlige pulser, som kommer fra en frekvens på 60-90 slag / min fra hjertets høyeste punkt - sinuskoden (rytmens hoveddriver). Hvis tallet er større, kalles det en sinus takykardi.

Med paroksysmal takykardi reduserer hjertet også oftere enn det burde (140-250 slag / min), men med betydelige egenskaper:

 1. Den viktigste kilden til impulser (pacemaker) blir sinusknuten og den syke delen av det kardiale vev, som bare bør utføres impulser i stedet for å lage dem.
 2. Riktig rytme - hjerteslagene gjentas regelmessig med jevne mellomrom.
 3. Paroksysmal karakter - takykardi oppstår og går plutselig og samtidig.
 4. Patologisk betydning - paroksysm kan ikke være normen, selv om det ikke forårsaker noen symptomer.

Tabellen viser de generelle og karakteristiske egenskapene ved sinus (normal) takykardi) fra paroksysmal.

Alt avhenger av typen paroksysm

Det er fundamentalt viktig å dele den paroksysmale takykardien i arter avhengig av lokalisering av det uregelmessige impulsfokuset og hyppigheten av forekomsten. De viktigste varianter av sykdommen er gitt i tabellen.

 • Atriell form (20%);
 • Atrioventrikulær (55-65%);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW - 15-25%).

Den gunstigste varianten av paroksysmal takykardi er en akutt atriell form. Hun trenger ikke behandling i det hele tatt. De mest farlige, kontinuerlig tilbakevendende ventrikulære paroksysmer - til og med til tross for moderne behandlingsmetoder, kan de forårsake hjertesvikt.

Mekanismer og årsaker til utvikling

Ved mekanismen for forekomst av paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Kombinerer deres tilstedeværelse av et ekstra fokus på impuls i hjertet, som kalles ektopisk. Forskjellen mellom dem er at den slår forekommer med jevne mellomrom i kaotisk sinusrytme, og i en anfall ektopisk foci genererer pulser som ofte og regelmessig, som i korthet overtar hoved pacemakeren funksjon.

Men pulsene i disse foci som kalles paroksysmal takykardi, bør være en annen forutsetning, en karakteristisk struktur av hjertet - i tillegg til de grunnleggende impulsledningsbaner (det vil si alle mennesker) bør være flere måter. Hvis folk som har slike ekstra veier ikke har ektopisk foci, sirkulerer impulsene til sinusnoden (hovedpacemakeren) sømløst langs hovedveiene, uten å strekke seg til ytterligere. Men med en kombinasjon av impulser fra ektopiske steder og ekstra baner, er dette hva som skjer i etapper:

 • En normal impuls, som kolliderer med fokus av patologiske impulser, kan ikke overvinne det og passere gjennom alle deler av hjertet.
 • Med hver etterfølgende impuls øker spenningen i hovedveiene over hindringen.
 • Dette fører til aktivering av flere veier som direkte forbinder atria og ventrikkene.
 • Impulser begynner å sirkulere i en lukket sirkel i henhold til ordningen: Atriumet - En ekstra bunt - Ventrikkene - Ektopisk fokus - Atria.
 • Fordi eksitering forplantes i motsatt retning, irriterer den det patologiske stedet i hjertet.
 • Det ektopiske fokuset aktiveres og genererer ofte sterke impulser som sirkulerer gjennom en unormal lukket sirkel.

Mulige årsaker

Faktorer som forårsaker utseendet av ektopisk foci i den supraventrikulære sonen og hjerteets ventrikler, er forskjellige. Mulige årsaker til denne funksjonen er vist i tabellen.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi - arytmi karakterisert hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt, som oppstår under påvirkning av ektopiske pulser som fører til substitusjon av en normal sinusrytme. Paroksysmer av takykardi har en plutselig innbrudd og slutt, en annen varighet og, som regel, en bevaret regelmessig rytme. Ektopiske pulser kan genereres i atria, atrioventrikulær kryss eller ventrikler.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi - arytmi karakterisert hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt, som oppstår under påvirkning av ektopiske pulser som fører til substitusjon av en normal sinusrytme. Paroksysmer av takykardi har en plutselig innbrudd og slutt, en annen varighet og, som regel, en bevaret regelmessig rytme. Ektopiske pulser kan genereres i atria, atrioventrikulær kryss eller ventrikler.

Paroksysmal takykardi er etiologisk og patogenetisk lik extrasystol, og flere extrasystoler på rad betraktes som en kortvarig paroksysm av takykardi. Med paroksysmal takykardi fungerer hjertet uøkonomisk, blodsirkulasjonen er ineffektiv, og derfor oppstår paroksysmer av takykardi som utvikler seg på bakgrunn av kardiopatologi, til sirkulasjonsinsuffisiens. Paroksysmal takykardi i forskjellige former oppdages hos 20-30% av pasientene med langvarig EKG-overvåking.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

På stedet for patologiske pulser isoleres atrioventrikulære (atrioventrikulære) og ventrikulære former av paroksysmal takykardi. Atrielle og atrioventrikulære paroksysmale takykardier kombineres i en supraventrikulær (supraventrikulær) form.

Av arten av den strømning kan opptre akutt (paroksysmal), stadig tilbakevendende (kronisk) og kontinuerlig relapsing former paroksysmal takykardi. Forløpet av en kontinuerlig tilbakevendende form kan vare i mange år, noe som forårsaker arrytmogent dilatert kardiomyopati og sirkulasjonsinsuffisiens. I henhold til den mekanisme i utviklingen av forskjellig gjensidig (i forbindelse med re-entry mekanisme i sinusknuten), ektopisk (eller lobulære), multifokal (eller multifokal) danner paroksysmal supraventrikulær takykardi.

I hjertet av mekanismen for utvikling av paroksysmal takykardi er i de fleste tilfeller gjentatt pulsinngang og sirkulær excitasjonssirkulasjon (gjensidig mekanisme for re-entry). Mindre ri takykardi utvikler seg på grunn av tilstedeværelsen av ektopisk foci av unormal automatikk eller ildsted postdepolyarizatsionnoy trigger aktivitet. Uavhengig av mekanismen for forekomsten av paroksysmal takykardi, er forløpere alltid utviklingen av ekstrasystol.

Årsaker til paroksysmal takykardi

Ifølge den etiologiske faktorer som ligner paroksysmal takykardi arrythmia, med supraventrikulær formen er vanligvis forårsaket av en økning i aktivering av det sympatiske del av nervesystemet, og ventrikulære - inflammatorisk, nekrotiske, degenerative eller sklerotiske lesjoner av hjertemuskelen.

Når formen på ventrikulær takykardi paroksysmal fokus forekomsten av ektopisk ventrikulær eksitasjon lokalisert i deler av ledningssystemet - bunten i His, beina og Purkinje fibere. Utviklingen av ventrikulær takykardi ofte observeres hos eldre menn med koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, myokarditt, hypertensjon, hjertesykdommer.

En viktig forutsetning for utviklingen av paroksysmal takykardi er tilstedeværelsen av tilbehør baner i myokardium puls iboende natur (Kent bjelke mellom ventriklene og forkamre, atrioventrikulærknuten traversering; Maheyma fibrene mellom ventriklene og atrioventrikulærknuten) eller som følge av myokardial lesjoner (myokarditt, hjerte, kardiomyopati). Andre måter å puls forårsake patologisk sirkulerende eksitasjon av myokard.

I noen tilfeller utvikles i AV-noden, fører såkalt langsgående dissosiasjon til ukoordinerte drift atrioventrikulær forbindelser fibre. Når dissosiasjonen fenomenet langsgående parti av det ledende fiber drives uten avvik, den andre, på motsatt side, utfører den magnetisering i motsatt (retrograde) retning og gir et utgangspunkt for en sirkulær sirkulasjon av impulser i atriene og ventriklene deretter retrograd fibre tilbake i atrium.

I barndommen og ungdommen, er det noen ganger idiopatisk (essensiell) paroksysmal takykardi, og årsaken til dette kan ikke pålides pålitelig. I hjertet av nevogene former for paroksysmal takykardi er påvirkning av psykomotionelle faktorer og økt sympathoadrenal aktivitet på utviklingen av ektopiske paroksysmer.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysm av takykardi har alltid en plutselig distinkt start og samme slutt, mens varigheten kan variere fra noen få dager til noen få sekunder.

Pasienten føler utbruddet av paroksysm som et trykk i hjertet av hjertet, og blir til et intensivert hjerteslag. Hjertefrekvensen under paroksysm når 140-220 eller mer per minutt med riktig rytme bevart. Et angrep av paroksysmal takykardi kan være ledsaget av svimmelhet, støy i hodet, en følelse av sammentrekning av hjertet. Mindre vanlig er transient fokal nevrologisk symptomatologi - aphasia, hemiparesis. Under paroxysm av supraventrikulær takykardi kan forekomme med symptomer på autonom dysfunksjon: svette, kvalme, flatulens, enkel lavgradig feber. På slutten av angrepet i flere timer, er polyuria notert med frigjøring av en stor mengde lett urin med lav tetthet (1,001-1,003).

Det langvarige løpet av takykardi paroksysmen kan føre til blodtrykksfall, utvikling av svakhet og svimmelhet. Toleransen av paroksysmal takykardi er verre hos pasienter med kardiopatologi. Ventrikulær takykardi utvikler seg vanligvis mot en bakgrunn av hjertesykdom og har en mer alvorlig prognose.

Komplikasjoner av paroksysmal takykardi

Med ventrikulær form av paroksysmal takykardi med en rytmfrekvens på mer enn 180 slag. Fibrillasjonen av ventriklene kan utvikles om et minutt. Langvarig paroksysm kan føre til alvorlige komplikasjoner: akutt hjertesvikt (kardiogent sjokk og lungeødem). Redusert blodsirkulasjon i løpet av takykardi ri fører til en reduksjon i koronar blodstrøm og myokardial ischemi (angina pectoris og hjerteinfarkt). Forløpet av paroksysmal takykardi fører til utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi kan diagnostiseres ved et typisk angrep med plutselig oppstart og avslutning, samt data fra hjertefrekvensstudien. Supraventricular og ventrikulære former for takykardi varierer i grad av hastighet av rytmen. Med ventrikulær form overstiger hjertefrekvensens takykardi vanligvis ikke over 180 slag. per minutt, og prøver med eksitasjon av vagusnerven gir negative resultater, mens hjertefrekvensen når ved sukkerventil takykardi når 220-250 slag. per minutt, og paroksysmen stoppes av en vagal manøvre.

Når EKG under et angrep karakteristiske forandringer er bestemt av formen og polariteten av P-bølge, så vel som dens plassering i forhold til de ventrikulære komplekse QRS, slik at for å skille form av paroksysmal takykardi. Atriell form er typisk plasseringen av P-bølgen (positiv eller negativ) foran QRS-komplekset. Når en paroksysme stammer fra atrioventrikulær veikryss, registreres en negativ tann P som ligger bak QRS-komplekset eller fusjonerer med den. Den ventrikulære formen er karakterisert ved deformasjon og ekspansjon av QRS-komplekset som ligner ventrikulære ekstrasystoler; kan ta opp en normal, uendret tann R.

Hvis ri takykardi ikke kan fikse ved EKG, ty til å gjennomføre daglige EKG-overvåking, opptak korte episoder paroksysmal takykardi (3 til 5 ventrikulære komplekser) subjektivt følt av pasienten. I en rekke tilfeller registrerer paroksysmal takykardi et endokardielt elektrokardiogram ved intrakardielle elektroder. Å ekskludere organisk patologi, ultralyd av hjertet, MR eller MSCT i hjertet.

Behandling av paroksysmal takykardi

Spørsmålet om taktikk av behandling av pasienter med paroksysmal takykardi er løst tar hensyn til form av arytmi (atrial, atrioventrikulær, ventrikulær), dens etiologi, hyppighet og varighet av angrep, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner under anfall (hjerte eller kardiovaskulær sykdom).

De fleste tilfeller av ventrikulær paroksysmal takykardi krever akutt sykehusinnleggelse. Unntak er idiopatiske varianter med godartet kurs og mulighet for rask lindring ved administrering av et spesifikt antiarytmisk legemiddel. Når paroksysmer av supraventrikulære takykardipasienter blir innlagt på hjerteklinikken i tilfelle utvikling av akutt hjerte- eller kardiovaskulær svikt.

Planlagt sykehusinnleggelse i pasienter med paroksysmal takykardi utføres ved hyppig,> 2 ganger i måneden, angrep av takykardi for inngående undersøkelse, bestemmer behandlingsstrategi og indikasjoner for kirurgisk behandling.

Fremveksten av et angrep av paroksysmal takykardi krever levering av presserende tiltak på stedet og i primær paroxysm eller samtidig hjertesykdom krever samtidige samtaler akutt kardiologi service.

For å lindre paroksysm, tar takykardi til vagal manøvrer, teknikker som har en mekanisk effekt på vagusnerven. Vagal manøvrer inkluderer belastning; Valsalva-forsøk (forsøkt kraftig utånding med lukket nesehul og munnhule); Ashner test (jevnt og moderat trykk på øvre øvre øvre hjørne); Chermak-Goering test (trykk på arealet av en eller begge karotid bihulene i regionen av karoten arterien); et forsøk på å indusere en oppkastende refleks ved å irritere roten av tungen; tørke med kaldt vann, etc. Ved hjelp av vagale manøvrer er det mulig å stoppe bare angrep av supraventrikulære paroksysmer av takykardi, men ikke i alle tilfeller. Derfor er den viktigste typen omsorg for å utvikle paroksysmal takykardi administrering av antiarytmiske legemidler.

Som et første hjelpemiddel er vist intravenøse universelle antiarytmiske midler som er effektive i noen former anfall: prokainamid, propranoloa (obsidan) aymalina (giluritmala), kinidin ritmodana (disopyramid, ritmileka) etmozina, Isoptin, Cordarone. Når langvarig anfall av takykardi ikke er stoppet stoffet, ty til kardio.

I fremtiden er pasienter med paroksysmal takykardi underlagt poliklinisk overvåking av en kardiolog som bestemmer omfanget og tidsplanen for antiarytmisk behandling. Utnevnelsen av anti-tilbaketrukket antiarytmisk behandling av takykardi bestemmes av frekvensen og toleransen av anfall. Konstant anti-tilbakefallsterapi er indisert for pasienter med takykardi-paroksysmer, som forekommer 2 eller flere ganger i måneden, og krever medisinsk behandling for deres lettelse. med mer sjeldne, men langvarige paroksysmer, komplisert ved utvikling av akutt venstre ventrikulær eller kardiovaskulær svikt. Pasienter med hyppige, korte anfall av supraventrikulær takykardi, forankret på egen hånd eller med hjelp av vågale manøvrer, indikasjoner for forebyggende behandling er usikre.

Langvarig forebyggende behandling av paroksysmale takykardi utført antiarytmiske midler (quinidin bisulfat, disopyramid, moratsizinom, etatsizin, amiodaron, verapamil et al.), Og hjerteglykosider (digoxin, lanatozidom). Utvelgelse av medikamentet og doseringen utføres under elektrokardiografisk kontroll og overvåking av pasientens velvære.

Bruken av p-adrenoblokker for behandling av paroksysmal takykardi gjør det mulig å redusere sannsynligheten for ventrikulær overgang til ventrikulær fibrillasjon. Den mest effektive bruken av β-blokkere i forbindelse med antiarytmiske legemidler, som gjør at du kan redusere dosen av hvert legemiddel uten å kompromittere effekten av terapien. Forebygging av tilbakefall av supraventrikulære paroksysmer av takykardi, en reduksjon i frekvensen, varigheten og alvorlighetsgraden av deres kurs oppnås ved et konstant oralt inntak av hjerteglykosider.

Ved å ty til kirurgi i særlig alvorlig paroksysmal takykardi og ineffektiv forebyggende behandling. Som et kirurgisk hjelpemiddel med anfall takykardi anvendt degradering (mekaniske, elektriske, kjemiske, kryogene) flere måter for impulsledning eller ektopisk foci automatism, radiofrekvent strøm (RFA hjerte), implantasjon av pacemaker med programmerte modi par og "spennende" stimulering eller implantasjon elektrisk defibrillatorer.

Prognose for paroksysmal takykardi

Prediktor for paroksysmal takykardi er dens form, etiologi, varigheten av angrepene, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner, tilstanden av myokardial kontraktilitet (siden i alvorlig skade på hjertemuskelen er en risiko for akutt hjerte- eller hjertefeil, ventrikulær fibrillering).

Den mest gunstige med strømmen er den essensielle supraventrikulære formen for paroksysmal takykardi. De fleste pasienter mister ikke evnen til å jobbe i mange år, sjelden er det tilfeller av fullstendig spontan kur. Forløpet av supraventrikulær takykardi på grunn av hjerteinfarkt er i stor grad bestemt av utviklingshastigheten og effektiviteten av behandlingen for den underliggende sykdommen.

Den verste prognosen er observert i den ventrikulære form av paroksysmal takykardi, som utvikler på bakgrunn av myokardial patologi (akutt hjerteinfarkt, en stor forbigående iskemi, tilbakevendende myokarditt, kardiomyopati primære, alvorlig myokardial dystrofi, på grunn av hjertesykdom). Myokardskade bidrar til transformasjon av paroksysmal takykardi ventrikkelflimmer.

I mangel av komplikasjoner er overlevelse hos pasienter med ventrikulær takykardi år og til og med tiår. Dødsfall i ventrikulær form av paroksysmal takykardi forekommer som regel hos pasienter med hjertefeil, samt hos pasienter som tidligere hadde opplevd plutselig klinisk død og gjenopplivning. Forbedrer løpet av paroksysmal takykardi med konstant anti-tilbakefallsterapi og kirurgisk korreksjon av rytme.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Tiltak for å forhindre den essensielle formen for paroksysmal takykardi, samt årsakene er ukjente. Hindre utvikling av paroksysmal takykardi i bakgrunnen kardiopatologii krever forebyggelse, presis diagnose og behandling av den underliggende sykdommen. Ved hvilken utviklet paroxysmal tachycardia angitt sekundær forebygging: utelukkelse av utløsende faktorer (psykisk og fysisk stress, alkohol, røyking), antiarytmika sedative og et anti-stoffer, kirurgisk behandling av takykardi.

Symptomer på paroksysmal takykardi og terapier

Takykardi er en sykdom der det er en økning i hjertesammensetninger. Med paroksysmal takykardi forekommer den patologiske økningen i hjertefrekvens plutselig. Dens manifestasjon avhenger av sykdommen, mot hvilken det ser ut, plasseringen av ektopisk fokus og varigheten av angrepet. Patologi er en av de farligste for livet, da et langvarig angrep kan føre til ventrikulær fibrillering, atrieflimmer og hjertestans.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

Sykdommen er klassifisert i henhold til følgende egenskaper:

I følge plasseringen av patologiske tegn:

 • Paroksysmal supraventrikulær takykardi, som inkluderer atriell og arioventrikulær (atrioventrikulær);
 • Paroksysmal ventrikulær takykardi, den er ustabil (varer mindre enn 3 sekunder), og vedvarende (mer enn 3 sekunder når registrert på EKG);

Avhengig av lekkasiteten:

 • Akutt (paroksysmal);
 • Kronisk (stadig tilbakevendende);
 • Kontinuerlig gjentakende.

Avhengig av utviklingsmekanismen:

Paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol i etiologisk og patogenetisk forstand, da en rekke påfølgende ekstrasystoler betraktes som et kort paroksysmangrep. I dette tilfellet er hjertearbeidet uøkonomisk, og sirkulasjonsfunksjonen er ineffektiv, noe som forårsaker sirkulasjonsfeil.

Paroksysmal supraventrikulær takykardi har følgende utviklingsmekanismer:

 1. Når en normal pulskilde mister kontrollen av hjertekontraksjoner, og myokardiet begynner å virke under påvirkning av signaler fra et unormalt fokus på automatisme. Det kan ligge nær atrium eller atriell-ventrikulær sone, det vil si over ventriklene.
 2. Med sirkulasjonen av pulsen i form av en lukket sirkel, som støtter en unormalt høy sammentrekning av myokardiet. Dette blir mulig i tilfelle dannelsen av en "bypass" -bane for pulsen.

Paroksysmal sinus takykardi forskjellig økende hjertefrekvens over den standard som tilsvarer pasientens alder. Form av sinus takykardi er karakterisert ved at retningen av fremdriften av sinusknuten pacemakeren.

Paroksysmal AV-nodal reciprocal takykardi er preget av et raskt hjerterytme som oppstår ved en anomali på stedet som senker passasjen av pulsen fra atria til ventriklene. AV nodal takykardi er ikke livstruende, men det skaper psykologisk ubehag og reduserer en persons evne til å jobbe.

Årsaker og symptomer

Årsakene til forekomsten av supraventrikulær takykardi er ikke forbundet med direkte skade på hjertevevet, men er resultatet av en giftig eller nevrohumoral effekt på myokardiet. Følgende patologier kan være årsaken:

 1. Fremveksten av flere baner som utfører en nerveimpuls. Anomali er medfødt og manifesterer i alle aldre. Dermed ytterligere bjelker (James eller Kent) "dumpe" det elektriske signalet tidligere enn normalt, forårsaker for tidlig overeksponering av ventriklene, forårsaker supraventrikulær takykardi.
 2. Den giftige effekten av hjerteglykosider i tilfelle overdose eller den arytmogene effekten av individuelle antiarytmika.
 3. Stress og neurogene sykdommer.
 4. Drikker alkohol og narkotika.
 5. Overdreven produksjon av kardiotropiske hormoner i hypertyreoidisme og binyretumorer.
 6. Sykdommer i andre organer (gastritt, magesår, lever- og nyreinsuffisiens, cholecystitis).

Paroksysmer av ventrikulær takykardi oppstår med følgende organiske hjertesvikt:

 1. Hjerteiskemi, spesielt etter et hjerteinfarkt og dannelsen av kardioklerose etter infarkt.
 2. Med myokarditt, som fører til kardiosklerose.
 3. Med myokarddystrofi og kardiomyopati, som forårsaker forstyrrelser i myokard metabolisme med utvikling av strukturelle endringer i det-medfødte misdannelser og Brugada syndrom.

Som følge av at paroksysm er et angrep, er sykdommen preget av en skarp utbrudd og samme slutt, og er preget av følgende symptomer:

 1. Svimmelhet og svimmelhet på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 2. Kortpustethet på grunn av lidelser i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.
 3. Kvalme, svakhet, skjelving av hender og høy svette.
 4. Smerte ved problemer med kransløpssirkulasjon.
 5. I nærvær av organiske endringer i hjertet, er utseendet på en akutt mangel i venstre ventrikkel sannsynlig.
 6. I tilfelle av fall i blodtrykk, er utviklingen av arytmogent sjokk sannsynlig.
 7. I tilfelle av vaskulær sykdom er det mulig å oppstå akutt myokardinfarkt.

Angrepet er preget av et trykk i hjertet og en subjektiv følelse av hjertebank. Deretter er det smerter i brystet, kvelning, generell svakhet, svimmelhet, nedsatt syn og tale, nedsatt følsomhet og bevegelser i lemmer. Det kan ikke være noen manifestasjoner av ustabil takykardi, og med vedvarende er det mulig å miste bevissthet og ventrikulær refibrillering, som fører til klinisk død. Etter et angrep i løpet av noen timer, frigjøres mye lett urin, som har lav tetthet.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et langvarig anfall av paroksysmal takykardi kan forårsake et kardiogent sjokk, karakterisert ved en alvorlig tilstand, hvor bevissthet og blodsirkulasjon i vev forstyrres. Det er også akutt hjertesvikt og lungeødem på grunn av gjennomtrengning av blod gjennom væggene i karene, som oversvinner lungene. Kardialutgangen er merkbart lavere.

Dette medfører en reduksjon i blodflow i blodet og fører til angina pectorisangrep, noe som manifesteres av akutt kortvarig hjertesmerte. Paroksysm av supraventrikulær takykardi er ikke like farlig som ventrikulær takykardi, noe som ofte forårsaker hjertestans. Tilbakevendende og tilbakevendende former er farlige ved at hyppig forekomst er myokardiet slitt og provoserer utviklingen av hjertesvikt.

Diagnose av paroksysm

Diagnosen av paroksysmal takykardi er bekreftet av et EKG ved angrepstidspunktet hvis det er følgende karakteristiske trekk:

 1. Tilstedeværelse av høyre sinusrytme med antall sammentrekninger på 140-25 per minutt.
 2. Tilstedeværelsen av P-bølgen foran alle ventrikulære komplekser, men i en deformert form, med redusert amplitud i en tofaset eller negativ form. Kompleks av ventrikler QRS er ikke deformert og ikke forstørret.
 3. Ved atrio-ventrikulærnoden - P-bølgen er negativ, er etter QRS, eller er helt fraværende, er QRS normal.
 4. Atrioventrikulær dissosiasjon, hvor ventrikelen og atriet er separat kontrahert. Pit P er til stede, men det er vanskelig å identifisere. QRS er forlenget (over 1,12 sekunder) og deformert.

I tillegg til EKG, kan følgende diagnostiske prosedyrer også tildeles på klinikk eller sykehus:

 1. MR og ultralyd i hjertet.
 2. Daglig overvåking av EKG.
 3. Prøver med fysisk aktivitet.
 4. Koronografien.
 5. Med supraventrikulær takykardi - utfører en transesophageal elektrofysiologisk studie.

Paroksysmal takykardi hos barn

Sykdommen er preget av en plutselig økning i hjertefrekvensen til 200 slag / min (for små barn), og opptil 16 slag / min for den eldste. Varigheten av angrepet varierer fra 2-3 minutter til 3-4 timer, som er fast på EKG i form av spesifikke endringer. I barndommen begynner angrepet plutselig og slutter uten tilsynelatende grunn.

Paroksysmal takykardi i barndommen er provosert av følgende grunner:

Nadzheludochkovaya (paroksysmal atriell takykardi):

 • Hydrocephalus-hypertensive syndrom;
 • Nevroser med CNS-lesjoner;
 • Vegetosovaskulær dystoni med sympatisk-adrenalkrise;
 • Organisk hjerteskader;
 • WPW syndrom.
 • Hjertefeil;
 • kardiomyopati;
 • Forgiftning med digitalis og kinidinpreparater;
 • Cardo;
 • hypertyreose;
 • Hyper- og hypokalemi;
 • Syndrom av et langstrakt QT-intervall;
 • Dysfunksjon av autonom NA, fysisk og mental overstyring.

Symptomer på barndomsparoksysmer påvirkes av en rekke provoserende og predisponerende faktorer, som inkluderer:

 1. Ufordelaktig graviditet og fødsel.
 2. En høy andel av nevroser, vegetative og psykosomatiske sykdommer i familien.
 3. Funksjoner av enheten av de ledende måter i hjertet.
 4. Syndrom WPW.

Paroksysmer hos barn oppstår på grunn av følelsesmessig stress og 10% - med fysisk aktivitet. Hvert barn lider et angrep på en annen måte, og mange forventer sin begynnelse og slutt. Når det varer ca. 40 minutter, kommer 40% av barna om kvelden eller natten, og en tredjedel - om ettermiddagen. Angrepet, som skjedde for første gang, stoppes i 90% av tilfellene, og følgende - bare i 18%.

Behandling av paroksysm

Nødhjelp for paroksysmal takykardi innebærer rask identifisering av årsaken, noe som er spesielt viktig hvis angrepet skjer for første gang. For dette undersøkes dataene og statusen til anamnesen, EKG utføres, tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige patologier detekteres, inkludert muligheten for påvirkning av psykomotional stress.

For tiden blir arresteringen av paroksysm utført med legemidler som reduserer adrenergesystemets excitabilitet, hvoretter kontinuerlig og kompleks behandling er nødvendig. Ofte oppstår lettelse av angrepet når refleksvirkningen på vagusen nerver når den strekker seg og dyp inspirasjon, eller eksponering for den synokaradiske sonen ved trykk på øyebolene eller trykk på høyre halspulsårer.

Hvis den mekaniske effekten er ineffektiv, utføres angrepet av angrepet ved hjelp av medisiner, hvorav den mest effektive er Verapamil, samt følgende medisiner:

 1. Intravenøs injeksjon av 10% av ATP-løsningen med saltoppløsning eller 5% av glukoseoppløsningen, men i fravær av redusert trykk.
 2. Innføringen av novokainamid med r-r av metazon eller adrenalin i tilfelle av senket blodtrykk.
 3. Når supraventrikulær takykardi brukes Amiodarone, Aimalin, Propranolol, Dizopiramid, Digoxin.
 4. Noen ganger er bruken av b-adrenoblokker effektiv.

Hvis medikamentene er ineffektive, brukes elektropulsbehandling og elektrostimulering av hjertet behandles med en endokardial eller esophageal elektrode. Valg av taktikk for terapeutiske tiltak utføres under hensyntagen til resultatene av undersøkelsen og den nøyaktige diagnosen av takykardi. Så paroxysmal supraventricular takykardi, forårsaket av påvirkning av mentale faktorer, behandles konservativt. Under behandling av atriell takykardi, kombineres bruk av antiarytmiske, beroligende og sirkulasjonsforbedrende legemidler.

Behandling av paroksysmal ventrikulær takykardi begynner på en konservativ måte, og i fravær av en positiv effekt blir ablasjonsmetoden anvendt. Dens essens er å fjerne fokuset på unormal eksitering av hjertemusklen når den utsettes for laser, lav temperatur eller cauterization. En metode for radiofrekvens ablation som ikke krever kirurgi og i de fleste tilfeller sykehusinnleggelse er også brukt. Etter det utføres bare narkotikaassistert behandling for paroksysmal takykardi, og tilsyn av en kardiolog.

Prognosen for behandlingsresultatet avhenger av formen og etiologien til paroksysm, varigheten av anfall, tilstedeværelsen av komplikasjoner, tilstanden og kontraktiliteten til hjertemuskelen. Pasienter uten komplikasjoner er i stand til å leve med sykdommen i mange år, og forbedrer sykdomsforløpet ved konstant anti-tilbakefall og korrigering av hjerterytmen. Tidlig diagnose og forebygging av sykdom bidrar til en betydelig nedgang i utviklingen.

Paroksysmal takykardi

Myokardets evne til å kontrakt er styrt av sinusknudepunktet - en spesiell cellulær formasjon som er ansvarlig for hjertets kontinuitet. Hvis viktige egenskaper endres, egenskaper i muskelvev, evne til å spenne, så er det fare for at paroksysmal takykardi utvikler seg.

Denne tilstanden dannes når sintesenteret mistet evnen til å kontrollere hjerteslag, og øker hjertefrekvensen til 90-240 slag / 60 sekunder.

Automatisk drift

Rytmen av sammentrekninger reguleres ved akkumulering av spesialiserte celler som er i stand til å utføre et elektrokjemisk signal. Hovednerven som styrer hjertearbeidet kalles sinus sentrum av automatikk av første ordre. I tillegg til sinus senteret er ektopiske noder ansvarlig for myokardiet.

Disse formasjonene fungerer som en sikkerhetskopi, som gjør det mulig å kontrollere frekvensen av myokardpulseringer, rytmen i sitt arbeid i undertrykkelsen av hovedsenteret. I tilfelle blokkering av signalet fra hovedsenteret, undertrykkelse av sitt arbeid, tar ektopiske sentre kontroll over myokardie-sammentrekninger.

Sinus, atrioventrikulær node innerverte sympatiske, parasympatiske deler av det vegetative systemet. Dette perifere nervesystemet påvirker aktivitetens sentre direkte, endrer rytmen i hjertet under påvirkning av eksterne, interne stimuli.

Innervasjon av det sympatiske, parasympatiske sentre automatisme systemet virker på hjertet, endrer karakter av kuttene, skaper forutsetninger for å utvikle paroksysmal, sinus takykardi.

Måter å klassifisere takykardi

Ved lokalisering av impulsaktiviteten klassifiseres paroksysmal takykardi:

 • supraventricular - ellers - supraventricular;
 • ventrikulær - ellers kalles det ventrikulært.

Atriell takykardi er preget av et mer gunstig kurs, mindre vanlig med hjertepatologier. Den minimale varigheten av angrepet fortsetter med tre sykluser av sammentrekninger. Angrepet kan vare bare noen få sekunder, minutter, men noen ganger varer det i uker, måneder.

Angrepet av supraventrikulær takykardi kan føre til funksjonshemning, følgende symptomer er farlige:

 • synkope - synkope, som er ledsaget av en nedgang i muskeltonen;
 • presinkope - en tilstand hvor en person mister bevisstheten et øyeblikk, men faller ikke;
 • arytmisk død er en genetisk sykdom observert hos barn, unge (under 40 år), behandles med rettidig diagnose.

I følge taktikken med takykardi forårsaket av økt aktivitet av ektopiske sentre, er det:

Ektopiske impulser i myokardiet oppstår fra forskjellige kilder, og i sin opprinnelse er paroksysmal takykardi delt inn i varianter:

 • gjensidig - dannet i henhold til prinsippet om re-entry, som består i sirkulasjon av nerveimpulsen i myokardiet i fravær av en avslapningsperiode (diastol);
 • ektopisk;
 • multifokal.

Angrepet kan forårsake generering av elektriske signaler i ektopisk knutepunkt med en frekvens som er mye høyere enn frekvensen av pulserne i sinuskoden.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Ved opprinnelse kan rytmestørrelsene være funksjonelle, mentale, økningen av puls kan forårsake endringer i tilstanden til nervesystemet.

Den mentale formen for myokardial spenning oppstår ved neurose, stressreaksjoner ledsaget av frigjøring av katekolaminer - neurotransmittere, hormoner. Etter et angrep reduseres mengden katecholaminer.

Paroksysmal takykardi, som oppstår i atria, kjennetegnes av en økning i frekvensen av slag (mer enn 100 per minutt) med eksitering av sentre i atriene. Ventrikulær takykardi forekommer hos personer som lider av iskemi, hjertesykdom.

årsaker

Årsakene til hvilken paroksysmal takykardi oppstår er:

 • patologi av myokardiet;
 • sykdommer i indre organer;
 • psykomotoriske faktorer;
 • idiopatisk - uten de identifiserte årsakene.

Hjertesykdommer er vanligvis ledsaget av takykardiangrep, karakteristisk for sykdommer:

Inflammatoriske, nekrotiske fenomener i myokardiet, medfødte lidelser, for eksempel et bunte av Kent, kan også forårsake en paroksysm av takykardi.

Kent's bunt - ytterligere muskelfibre som går mellom atriumet og ventrikken eller nær hjerte-septumet. Hjertepulsen kan passere gjennom dem på en patologisk måte, og forårsaker endringer i det ledende systemet.

Rapid hjertebanken er ikke alltid forårsaket av hjertesykdom. Det kan oppstå med sykdommer i indre organer, under påvirkning av stoffer, giftige stoffer.

Hjertepasker kan forårsake dårlige vaner (røyking, bruk av stoffer, alkohol), sykdommer i indre organer. Vanlige årsaker til et angrep:

 • endokrine forandringer;
 • en trombose;
 • lungebetennelse;
 • sykdommer i magen, tarmene, nyrene.

Risikofaktorer

Det bidrar til utvikling av paroksysmer av takykardi, administrering av visse medisiner, for eksempel digitalispreparater, kinidin, novokainamid. For å provosere pulsens akselerasjon, kan tallet, kraften i hjertet beats, for eksempel stress, tung belastning, kaffe.

symptomer

Paroksysmalt takykardi-angrep begynner uventet, ofte ledsaget av smerte. Den første pressen, etterfulgt av hyppige sammentrekninger av myokardiet, er vanligvis kraftig, sterk. Paroksysmen av takykardi slutter også uventet, som det gjør.

Det diagnostiske symptomet på takykardi paroksysm er hyppig, smertefri, rikelig vannlating. Andre tegn på paroksysmal takykardi er:

 • ubehag, smerte nær hjertet;
 • følelse av støy;
 • svimmelhet;
 • økt svette;
 • kvalme;
 • lavfrekvent feber til 37,2 ° C.

Noen ganger er angrepet ledsaget av slike symptomer som kramper, mørke foran øynene, nervøsitet. Det kan være taleforstyrrelser, ensidig senking av muskeltonen.

I noen tilfeller, før angrepet, er en person fortsatt i stand til å forutsi starten av paroksysm av takykardi, føles en aura - noen subjektive tegn som angir angrep av angrep.

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • daglig overvåkning av elektrokardiogrammet (EKG);
 • lage et elektrokardiogram under et angrep, et ultralyd av hjertet.

Ifølge elektrokardiogrammet med paroksysmal takykardi er det en endring i polariteten, formen på P-bølgen. Et elektrokardiogram bidrar til å etablere kilden til paroksysmal excitasjon som forårsaker et angrep.

behandling

Ventrikulær takykardi tjener som indikasjon på sykehusinnleggelse. Undersøkelse er foreskrevet dersom anfallene forekommer oftere enn to ganger i måneden.

Det finnes måter å redusere intensiteten til symptomene selv. Pasienten kan ta legemidlet foreskrevet av legen. Ved et supraventrikulært angrep kan du prøve å mekanisk påvirke vagusnerven, dette krever:

 • Lukk øynene dine og legg press på øyens øvre hjørner;
 • å kaste tilbake hodet;
 • lukk munnen din, neseborene og prøv å kraftig puste ut;
 • press pressen, hold pusten.

Sistnevnte metode er en variant av Valsalva-prøven. Denne metoden brukes til å avlaste et angrep av takykardi. Teknikken består i det faktum at pasienten med takykardi ri forsøkt å strekke bena og trykk i 15 sekunder, deretter avspenner i 1-2 minutter, og deretter re-strekke musklene.

En annen metode som bidrar til å takle et angrep av paroksysmal takykardi er Chermik-Goering-studien. Det består i å massere forgreningspunktet til halspulsåren vekselvis høyre og venstre. Tiden for massering av en side er 15 sekunder, intervallet mellom massasjer er 1-2 minutter.

Disse metodene brukes ikke i svekkede pasienter. Det er mer egnet for unge mennesker, uten alvorlige helseproblemer. Hvis pasienten ikke klarer å kontrollere angrepet alene, foreskrive deretter medisiner for paroksysmal takykardi.

Narkotika terapi

For å forhindre eller stoppe angrepet, foreskrive antiarytmiske legemidler. Med lette angrep vil det bidra til å håndtere Corvalol, Valocordin, Relanium.

For å fjerne den langsiktige alvorlige angrep benyttes tabletter, oppløsninger, dragéer Anaprilin, finoptinum, verapamil, obzidan, Sotaleks, Procainamide, propranolol, esmolol, amiodaron. Ventrikulær takykardi behandles med intravenøs, intramuskulær injeksjon av lidokain, Rhythmilyen er foreskrevet.

Antiarytmiske legemidler er foreskrevet med hjerte glykosider, beta-blokkere. Sistnevnte senker frekvensen, kraften av sammentrekninger av hjertemuskelen, forhindrer katecholamins virkning på hjertets arbeid.

I tilfeller der det ikke er mulig å takle takykardiens paroksysme med medisinske metoder, er elektrokirurgisk behandling brukt.

Kirurgisk inngrep

Paroksysmal takykardi behandles med radiofrekvens ablation - ved å eliminere kilden til patologiske pulseringer i hjertet. Prosedyren utføres med lokal og intravenøs anestesi, varer 6 timer under kontroll av røntgen-fjernsyn.

Operasjonen refererer til minimalt invasiv, gjør det mulig å redusere den postoperative perioden til 7 dager.

komplikasjoner

Med hyppige angrep, forverres kontraktilitet i myokardiet, hjertesvikt er mulig. Under slike forhold reduseres blodstrømmen i blodet, oksygen sulten i myokardiet utvikler, noe som truer nekrose, et hjerteinfarkt.

Truende komplikasjon av atrial tachycardia kan være ventrikkelflimmer - en kaotisk kontraksjon av muskelfibre som kan forårsake blokkering av atriene på grunn av konvergens av tid for å redusere atrial ventrikkel fyrstikker som begynner med atrial ventrikulær systole.

Dette fører til plugging av atria, som fører til dannelse av en trombus. På slutten av angrepet, når hovedautomatiseringssenteret sin påvirkning på myokardiet, kan disse blodproppene føre til blokkering av lungearterien.

En farlig bivirkning av ventrikulær takykardi er ventrikulær fibrillasjon. Det er et symptom på et hjerteinfarkt, ledsaget av karakteristiske EKG-indikasjoner under et angrep:

 • det er en negativ posisjon for toppet T;
 • segmentet QT øker;
 • Segmentet ST forskyves.

Forebygging, prognose

Forebygging er riktig valgt mat, ikke stress, daglig moderat arbeidsbelastning, vektkontroll, avvisning av sigaretter, alkohol.

Prognosen for atrioventrikulær takykardi, forutsatt at den er forebyggende, er gunstig. En slik patologi av den kontraktile aktiviteten til hjertemuskelen forårsaker ikke funksjonshemming, kan vare lenge uten kronisk styrke uten å forverre pasientens tilstand.

Prognosen for ventrikulær paroksysmal takykardi er mindre gunstig. Den mest alvorlige prognosen for hjertesykdom hos pasienter som gjennomgått gjenopplivning.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Paroksysmal takykardi

Publisert av provizor på fre, 01.11.2013 - 12:19

Takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen øker betydelig. Denne artikkelen beskriver hva som er farlig for paroksysmal takykardi.

Takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen øker. Paroksysmal takykardi kalles et fenomen kjennetegnet ved en patologisk økning i hjertefrekvensen, som begynner plutselig.

Hvordan paroksysmal takykardi vil manifestere seg i hvert enkelt tilfelle avhengig av bakgrunnen for sykdommen, hun dukket opp i hva stedet er utenfor livmoren brennpunkter, og hvor langvarig angrep.

Angrepet av denne sykdommen er preget av følgende indikatorer: hjertet samler rytmisk, frekvensen av sammentrekninger er 120-220 slag per minutt. Varigheten av angrepet kan variere og vare opptil flere uker. Under angrepet endres ikke frekvensen av slag. Utbruddet av et angrep er følt av en bestemt fading eller uregelmessighet i hjertemuskulaturens arbeid.

Lange anfall kan forårsake frykt eller bare rastløshet, og svimmelhet kan også forekomme. En høy frekvens kan føre til at en pasient svimmer.

Når paroksysmal takykardi vises på bakgrunn av vegetativ vaskulær dystoni (supraventrikulær paroksysmal takykardi). det er ledsaget av kroppskjelving, overdreven svette og hyppige tilfeller av rikelig vannlating.

Hjerteduksjon skjer ved en frekvens på 140-220 slag per minutt. Ventrikulær takykardi (130-170 slag per minutt) er en indikator på at en person allerede har hjertesykdom. Denne typen takykardi er mer alvorlig.

komplikasjoner

Hvis et angrep av paroksysmal takykardi varer lenge, kan dette føre til et kardiogent sjokk. Dette er en alvorlig tilstand, der det er et brudd på bevissthet og en skarp forstyrrelse av blodsirkulasjonen i vevet.

I tillegg kan akutt hjertesvikt, sammen med lungeødem, forekomme. Dette skyldes at det er stagnasjon av blod i lungene, noe av blodet trengs gjennom veggene av karene og oversvømmer lungene.

I tillegg er mengden av hjerteutgang betydelig redusert. Dette kan føre til en reduksjon i blodsirkulær blodstrøm, det vil si arteriene som leverer blod til hjertet. Alt dette kan føre til anginaangrep, som preges av akutt kortsiktig smerte i hjertet.

behandling

Det viktigste poenget med å gi hjelp til et stort angrep av takykardi er å gi fysisk og mental hvile. Med et angrep av supraventrikulær takykardi kan styres, styrt av refleksmetoder. Det er nødvendig å irritere vagusnerven.

Dette kan oppnås ved å utføre handlinger med "anstrengelse", klemme på bukpressen, du kan også trykke på øyebollene og forårsake brekninger. Hvis denne metoden viser seg å være ineffektiv, brukes narkotika. Lidokain er mest brukt. Hvis saken er svært alvorlig, er det nødvendig å gjennomføre elektrostimulering av atria, noe som gjør hjertekontraksjoner mindre ofte. Det er også mulig å gjennomføre elektropulsterapi.

Forebygging av anfall

For å ta de riktige tiltakene for å forhindre anfall, er det nødvendig å ta hensyn til formen av paroksysmal takykardi, dens frekvens og årsaker. Hvis anfallene er sjeldne, må pasienten observere en sunn livsstil, gi opp alkohol og røyking, og utelukke også maksimal fysisk og psykisk stress.

Når hyppige anfall observeres, brukes medisinsk behandling med legemidler. I tilfelle takykardi er direkte relatert til hjertesykdom, er det nødvendig å aktivt behandle denne sykdommen selv.

Typer av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er supraventrikulær og ventrikulær. Årsaken til supraventrikulær takykardi er oftest nervosa. I dette tilfellet trekker hjertet inn i en hastighet på 180-260 slag per minutt. Ventrikulær arteriesykdom forekommer i hjertet. Med takykardi av denne arten, samles hjertet med en hastighet på 140-200 slag per minutt.

Symptomer på supraventrikulær paroksysmal takykardi:

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en arytmi av en art, som er kjennetegnet ved hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt. De oppstår under påvirkning av ektopiske impulser som fører til erstatning av en normal sinusrytme

Årsaker til paroksysmal takykardi

Årsakene til paroksysmal takykardi er mange, de viktigste:

  Koronar hjertesykdom Arteriell hypertensjon Myokardinfarkt Hjertefeil Kardiomyopati

Symptomer på paroksysmal takykardi

Angrepet av en slik takykardi har alltid en plutselig innbrudd og samme slutt, og varigheten kan variere fra noen få sekunder til flere dager.

Utbruddet av paroksysmer på følelser ligner en skjeve i hjerteområdet, som går inn i et intensivert hjerteslag. Hjertefrekvensen under paroksysmer kan nå 220 eller flere slag per minutt, rytmen er bevart. Et angrep kan ledsages av støy i hodet, svimmelhet, en følelse av hjertesnøring. Noen pasienter klager på kvalme, oppblåsthet, svette og til og med en liten økning i kroppstemperaturen. På slutten av angrepet er økt urinutgang notert.

Et langvarig angrep av paroksysmal takykardi kan føre til redusert blodtrykk, alvorlig svakhet og svimmelhet.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Diagnosen av paroksysmal takykardi kan gjøres på grunnlag av et klinisk bilde - et typisk angrep med en plutselig oppstart og slutt, med økning i hjertefrekvensen.

Når EKG under et angrep karakteristiske forandringer er bestemt av formen og polariteten av P-bølgen, dens plassering i forhold til den ventrikulære komplekse QRS - disse funksjonene tillate legen å skjelne form av paroksysmal takykardi.

Hvis anfallet ikke kan løses under elektrokardiografi, utføres daglig overvåking av EKG, som registrerer korte episoder av paroksysmal takykardi som pasienten selv ikke føler.

I noen tilfeller registreres et endokardialt elektrokardiogram av intrakardielle elektroder.

For å utelukke hjerteorganets organiske patologi er hjerteets ultralyd, MR eller MSCT foreskrevet.

Hva kan du gjøre

Avvis alkohol og røyking, lei en sunn livsstil.

Hva kan legen gjøre?

Som et nødhjelp under angrep av paroksysmal takykardi, ble intravenøs administrering av universelle antiarytmika, effektive i alle former for paroksysmer, vist. Med langvarige paroksysmer, i fravær av effekten av konservativ behandling, er elektropulsterapi foreskrevet.

Utnevnelsen av anti-tilbaketrukket antiarytmisk behandling av takykardi utføres under hensyntagen til frekvensen og toleransen av anfall. Utvelgelse av stoffet og doseringen utføres under kontroll av pasientens velvære og EKG.

Bruken av p-adrenoblokker i kompleks behandling av paroksysmal takykardi reduserer risikoen for ventrikulær overgang til ventrikulær fibrillasjon, en livstruende tilstand.

I alvorlige tilfeller, og i fravær av virkningen av konservativ behandling er tilordnet kirurgi - kryogen, elektrisk, mekanisk, laser og kjemisk ødeleggelse, radiofrekvent strøm (RFA hjerte), implantasjon av pacemaker med programmert modus.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Forebygging av paroksysmale takykardiangrep mot bakgrunnen av hjertepatologien krever rettidig diagnostisering og terapi av den underliggende sykdommen. Det er viktig å ekskludere provoserende faktorer, som psykisk og fysisk stress, alkohol og røyking, overspising.

Legen kan foreskrive bruk av beroligende og antiarytmiske antiretrovirale legemidler, kirurgisk behandling av takykardi.

Forebygging og behandling av takykardi

Siden takykardi ikke er en uavhengig sykdom, men er forbundet med en organisk lesjon av hjertemuskelen, er det ikke veldig effektivt å behandle det. Så det første du trenger å gjøre behandling av takykardi - finne årsaken til sin forekomst og dermed å bestemme metoden for behandling av sykdommen, noe som førte til utviklingen av takykardi. Hvis det er koronar hjertesykdom - plukke opp en kompleks narkotika og fysioterapi tiltak for sin behandling hvis myokarditt eller perikarditt - gjennomføre et kurs av antibiotika og anti-inflammatorisk terapi, hvis det er slik livet - å drive psykologisk rehabilitering, å overtale til å gi opp koffein, alkohol, for å redusere stressfaktor i livet.

Behandling av takykardi

Behandling av takykardi seg selv, uten hensyn til de mulige årsakene til dens forekomst, er utført i nødstilfeller - når tachykardi truer med å slå inn i en livstruende arytmier. Medikamenter derfor valgt avhengig av formen av takykardi, Således kan for eksempel atrial tachycardia høyest effektivitet demonstrere preparater av verapamil (Isoptin, obzidan, strophanthin), mens ventrikulær - lidokain. Det er også forberedelser til universell handling (for eksempel kinidin, cordaron, novokainamid).

I noen tilfeller (for eksempel hvis paroksysmal takykardi forekommer med hjerteinfarkt), utføres en planlagt elektrisk defibrillering av hjertet. Det utføres på samme måte som en nødsituasjon (to elektroder påføres brystet og spenningen påføres dem), med forskjellen om at pasienten tidligere har fått smertestillende medisiner. Dette er ikke den tryggeste prosedyren, og det brukes i utgangspunktet hvis det ikke er noen effekt fra introduksjonen av medisiner.

Hvis du ofte har tilbakevendende alvorlige angrep av takykardi og takykardi det er fornuftig å tenke på implantasjon av pacemaker som kan overvåke hjerterytmen kontinuerlig eller slått "on demand" - når du avslutter raten utover de forhåndsinnstilte parametre.

Generelt er paroksysmal takykardi regnes som staten forverring av symptomet: Den største faren takykardi ikke øke hjertefrekvensen per se (selv om det er under visse omstendigheter kan være ganske farlig), og at denne økningen kan bli forvandlet til en livstruende arytmi.

Forebygging av takykardi

Forebygging av paroksysmal takykardi, samt behandling, består i stor grad av regelmessig mottak av antiarytmiske legemidler og legemidler som reduserer hjertefrekvensen, samt behandling av den underliggende sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene