Takykardi i hjertet - hva er det, og hvordan å behandle det?

Takykardi kalles en rask hjerterytme, som har noen opprinnelse. Det finner sted hvis hjertefrekvensen blir høyere enn 100 slag per minutt.

I dette tilfellet kan rytmen forbli korrekt, det vil si at varigheten av intervaller mellom hjertekontraksjoner er konstant. Tilstanden, hvor angrep av takykardi begynner uventet og like plutselig slutter, kalles paroksysmal takykardi.

Det skal bemerkes at det ikke er en klar grense mellom fravær av takykardi og dens tilstedeværelse. For eksempel diagnostiserer American Association of Cardiologists takykardi etter å ha oversatt hjertefrekvensen ved 100 slag / min. Således kan det anses at et hjerterytme innen 90-100 slag er en grensefunksjon, noe som gir grunnlag for å antage en høy risiko for hjerteproblemer i fremtiden.

Mekanisme for utvikling av takykardi

Hjertets arbeid er regulert av nerveplexus som ligger i høyre atrium, som kalles sinuskoden. Det setter rytmen og frekvensen av sammentrekninger på grunn av genereringen av en nerveimpuls som gjennom et ledende system sprer seg til hjertets muskler (myokard) og får dem til å trekke seg sammen.

En økning i antall pulser i sinusknudepunktet eller andre deler av det ledende system, forårsaker en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner - takykardi.

årsaker

Hvorfor er det en takykardi i hjertet, hva er det, og hvordan å behandle det? Det bør forstås at takykardi er et symptom, ikke en sykdom. Dets årsaker ligger i en rekke andre sykdommer, blant annet:

 • forstyrrelser i det autonome nervesystemet;
 • medfødte anomalier i hjertet, for eksempel ekstra akkorder i det;
 • endokrine lidelser (hypertyreose);
 • hemodynamiske lidelser;
 • ulike arytmier, etc.

Takykardi kan manifestere seg som en normal reaksjon på følelsesmessig og stor fysisk anstrengelse, ved forhøyet temperatur, på grunn av å drikke alkoholinntak, fra røyking.

Takykardi er delt inn i 2 former: fysiologisk og patologisk. Den første kan vises i en sunn person med normal hjertefunksjon som en reaksjon på eksterne faktorer, den andre forekommer når det er visse sykdommer.

Patologisk takykardi er skadelig for kroppen:

 1. Først i dette tilfelle er et taksykardi-angrep farlig, noe som er et intensivt hjertearbeid: ventriklene har ikke tid til å fylle med blod, noe som fører til senking av blodtrykk og en utstrømning av blod fra organene.
 2. For det andre fører pulsens hurtighet til en forverring av blodtilførselen. Hjertet krever mer oksygen, da det virker mer, og forringelsen av blodtilførselen fører til risikoen for å utvikle kranspulsårene, og som et resultat "tjene" et hjerteinfarkt.

Patologisk takykardi er klassifisert etter bestemte egenskaper (lokalisering og årsaker) og kan presenteres i følgende form:

 • Paroksysmal, som har en annen opprinnelse, er derfor preget i form: supraventricular eller supraventricular, som er av to typer (atriell og atrioventrikulær) og ventrikulær eller ventrikulær.
 • Sinus med økning i hjertefrekvens over en viss indeks i forhold til aldersnorm (for voksne -> 90 slag per minutt), hvor impulsen kommer fra sinusnoden, som er rytmens sjåfør.

Symptomer på takykardi

Når takykardi utvikler seg, er de viktigste symptomene hyppige hjertebank, svakhet, følelse av svimmelhet, følelse av mangel på luft, en følelse av forestående tap av bevissthet.

I fravær av hjerte lesjoner, er symptomer på sinus takykardi ikke uttrykt og kan ikke være følelsesmessig følt i lang tid. En liten økning i hjertefrekvensen til 100 slag / minutt er vanligvis funnet ved et uhell ved måling av blodtrykk.

De innledende symptomene pleier vanligvis ikke å gi oppmerksomhet og ty til medisinsk behandling når angrepene har en frekvens på 130-150 slag / min, som er nesten dobbelt så vanlig hjerterytme.

diagnostikk

Før du bestemmer deg for å behandle takykardi, er det verdt å gå gjennom undersøkelsen og avgjøre årsakene til forekomsten.

Vanlige tester for diagnose er:

 1. Elektrofysiologisk studie. Metoden er rettet mot å studere myokardets elektriske egenskaper, som avslører mekanismen, bestemmer lokaliseringen av faksen av takyarytmi.
 2. Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering av elektriske impulser i hjertet. Takket være EKG, bestemmer legen frekvensen og rytmen til hjertefrekvensen, og identifiserer også endringene som er karakteristiske for ulike hjertesykdommer. EKG lar deg avklare diagnosen sinus (supraventrikulær) eller ventrikulær takykardi. Om nødvendig vil du bli tilbudt en veloergometri - registrerer hjertearbeidet under trening (arbeid på den stasjonære sykkelen).
 3. Vurdering av barorefleks følsomhet (studie av vegetativ regulering).
 4. Magnetic resonance imaging (undersøkelse av foci av fibrøst og fettvev i hjertet).
 5. Radiografisk undersøkelse av hjertet (med bruk av kontrast).
 6. En generell blodprøve gir deg mulighet til å avklare antall røde blodlegemer, hemoglobin og andre blodceller, som gjør det mulig å oppdage sykdommer som anemi, leukemi, etc.

Med tanke på resultatene av alle tester, og med hensyn til eksisterende symptomer på takykardi, er riktig behandling foreskrevet.

komplikasjoner

I tillegg til ledningsforstyrrelser kan hjerterytme, takykardi gi slike komplikasjoner som:

 • hjerte astma,
 • tromboembolisme av cerebral fartøy,
 • arytmisk sjokk,
 • lungeødem,
 • tromboembolisme av lungearterien,
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

Ventrikulær takykardi i kombinasjon med akutt myokardinfarkt kan forårsake død.

Behandling av takykardi

Ved takykardi er behandlingen avhengig av årsakene til utviklingen og dens spesifikke type. I noen situasjoner er det ikke nødvendig med behandling - bare slapp av, slapp av, bytt livsstil, etc. De viktigste retningene for behandling av takykardi er forebygging av angrepene i fremtiden, minimering av de forårsakede komplikasjonene og hjertefrekvensen til en normal tilstand.

Hvis vi snakker om den medisinske metoden for å eliminere det raske hjerteslag, er dette hovedsakelig beroligende stoffer. I de første 10-15 minuttene, hvis du i ro vil hjertetrytmen ikke bli gjenopprettet, kan du ta slike legemidler som volokardin, corvalol, tinktur av valerian. Glykintabletten vil også bidra til å senke pulsen, som må legges under tungen.

I tillegg til beroligende stoffer kan antiarytmika også brukes. Dette er en ganske omfattende gruppe medikamenter med forskjellige virkningsmekanismer på kroppen. Prescribes slike medisiner bare av den behandlende legen på grunnlag av alle dataene om tilstanden til helsen din. Antiarytmiske medisiner er for eksempel flekainid, adenosin, propranolol, verapamil og andre medisiner.

I noen tilfeller, når medisiner ikke er effektive, tar leger også til kirurgi. For eksempel, med alvorlige hormonelle lidelser, når det er behov for å fjerne en del av kjertelen som produserer et overskudd av hormoner. Også er operasjonen indikert for brutto hjertefeil og andre hjertesykdommer, når den eneste veien ut av situasjonen er kirurgi.

outlook

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk.

I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

forebygging

Forebygging av sinus takykardi betyr tidlig diagnose og rettidig behandling av patologi, samt eliminering av ikke-hjertefaktorer i utviklingen av arytmier. Unngå de alvorlige konsekvensene av takykardi med konsistent overholdelse av anbefalingene for en sunn livsstil.

takykardi

24. februar 2012

takykardi Er en tilstand som en markert økning i hjertefrekvensen er karakteristisk for. Dette fenomenet kan ha noen genesis. Det er generelt antatt at pasienten har en takykardi med en hjertefrekvens på 100 slag per minutt eller mer. Tilstanden for takykardi er preget av riktig hjerterytme: varigheten mellom kardiale sammentrekninger er jevn. Hvis en persons takykardi utvikler seg plutselig, og senere slutter angrepet ikke mindre uventet, i dette tilfellet er tilstanden betegnet som paroksysmal takykardi. For å forstå hva takykardi er og hvilke forhold som skal avgrenses, er det en klassifisering for flere typer sykdommer.

Typer takykardi

Først av alt er takykardi delt inn i fysiologiske og patologisk. manifestasjoner fysiologisk takykardi kan forekomme hos personer hvis kardiovaskulære system fungerer uten patologi. I dette tilfellet predisponerer ulike miljøfaktorer for manifestasjonen av takykardi. Det kan være en plutselig forandring i kroppens stilling, å spille sport, og holde seg i ukarakteristiske klimaforhold. Også blir rytmen av hjertet hyppigere etter overeating og bruk av stimulerende drikker, på grunn av behandlingen med visse stoffer.

Patologisk takykardi vises som følge av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Denne tilstanden oppstår også fra tidligere akutte plager.

Det er akseptert å skille mellom to typer takykardi, direkte relatert til brudd i hjertearbeidet (arytmi): takykardi supraventrikulær og ventrikkel.

Nadzheludochkovaya takykardi - dette er enten en uavhengig sykdom som oppstår på grunn av patologier i hjertets struktur, eller en konsekvens av andre sykdommer, som har negativ påvirkning på hjertearbeidet. Med denne form for hjerte takykardi, dannes feil hjerterytme ikke høyere enn nivået på ventriklene, det vil si på nivået av atriene.

ved ventrikulær takykardiog kilden til den hurtige rytmen er allerede i ventrikkene. Denne tilstanden betraktes som et alvorlig brudd på hjertet.

Ventrikulær takykardi manifesterer seg noen ganger som en anomali av medfødt natur og en konsekvens av sykdommer som påvirker hjertemuskelen. Ofte er takykardien til denne formen en konsekvens hjertets iskemi eller kardiomyopati. Manifestasjoner av ventrikulær takykardi utgjør en fare for pasienten på grunn av muligheten for hjertefrekvenssvikt og som en konsekvens en mulig plutselig hjertestans.

Sinus takykardi

Sinus takykardi Er en tilstand der økningen i hjertefrekvens skyldes eksterne manifestasjoner. Så det kan være sterk stresset, fysisk aktivitet, etc. I dette tilfellet er det svært viktig å vite hva årsaken til denne tilstanden er. Det er årsaken som må elimineres i utgangspunktet, derfor, når sinus takykardi manifesteres, er det nødvendig med en komplisert undersøkelse av kroppen.

Med sinus takykardi øker hjertefrekvensen fra 90 til 150-180 per minutt, samtidig som du beholder den rette sinusrytmen.

Årsaken til denne tilstanden er en økning i sinoatriale knutepunkts automatisme, som er den viktigste driveren for rytmen. Hvis en person er helt frisk, kan dette fenomenet oppstå som et resultat av sterk fysisk eller emosjonell stress.

Det er flere typer sinus takykardi. Farmakologisk sinus takykardi oppstår som følge av effekten på sinusnoden adrenalin, noradrenalin, isoproterenol, alkohol, koffein, nikotin og en rekke andre stoffer. Det er også en tilstrekkelig og utilstrekkelig form for patologisk sinus takykardi. Tilstrekkelig form takykardi oppstår som en konsekvens økning i kroppstemperaturen, arteriell hypertensjon, anemi, hypoksemi, thyrotoxicosis. En utilstrekkelig form for sinus takykardi er preget av en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen. Hjertetrykket er mer enn 100 per minutt, både i ro og i det minste fysisk anstrengelse. Denne tilstanden varer i minst tre måneder uten noen åpenbar årsak.

Utilstrekkelig form sinus takykardi er relativt sjelden og er en dårlig forstått sykdom. Som regel forekommer sykdommen hos unge mennesker, i de fleste tilfeller manifestert i kvinner. Pasientene klager over kortpustethet, vedvarende hjertebank, en følelse av permanent svakhet og svimmelhet.

For å behandle sinus er takykardi bare nødvendig ved manifestasjon av sin utilstrekkelige form.

Årsaker til takykardi

For å forstå hva takykardi er, er det viktig å vurdere at hjertets takykardi manifesteres på grunn av mange og forskjellige grunner. Så, en slik tilstand kan oppstå som en naturlig reaksjon av menneskekroppen mot følelsesmessig stress og for mye fysisk arbeidskraft. Takykardi kan også følge en økning i kroppstemperatur, røyking og bruk av store doser alkoholholdige drikkevarer. Palpitasjon blir hyppigere og i tilfelle av kraftig reduksjon blodtrykk, med anemi og dermed en reduksjon i nivået hemoglobin, som følge av utviklingen av ondartede svulster, purulente infeksjoner, økt funksjon av skjoldbruskkjertelen. Takykardi kan også forekomme som følge av behandling med visse medisiner.

Det er også takykardi som oppstår ved tilstedeværelsen av en hjertemuskulær patologi eller på grunn av uregelmessigheter i prosessen med elektrisk ledning av hjertet. Hjertetakykardi er det første tegn på hjertedekompensasjon.

Denne tilstanden er også en konsekvens av sjokk eller sammenbrudd (det kan være svimlende, blødning, etc.), som følge av refleksen for å senke blodtrykket.

Tendens til takykardi er et karakteristisk symptom hos personer som er syke vegetativ-vaskulær dystoni. Som regel er det i dette tilfellet pasienter av ung alder. Hjertefrekvenser observeres hos pasienter nevroser.

Symptomer på takykardi

Symptomer på takykardi manifesteres først og fremst av en kraftig økning i hjerteslagets rytme, som er av en paroksysmal natur. Samtidig forblir rytmen i hjertet klart og korrekt. Dette fenomenet kan begynne veldig plutselig, og stopper plutselig senere. I tillegg inkluderer symptomer på takykardi manifestasjon av generell svakhet, svimmelhetstilfeller. En person kan føle et rush av svakhet, så vel som en følelse av mangel på luft. Under angrepet er alle symptomene på takykardi beskrevet, og noen ganger har pasienten en distinkt følelse av frykt. I lys av dette, med plutselig manifestasjon av de angitte tegnene, bør alle tiltak tas for å slappe av og roe ned.

Diagnose av takykardi

Ved diagnostisering av takykardi er det viktig å begynne å jobbe med pasienten med grundig spørsmål. Legen lytter nødvendigvis til pasienten ved hjelp av et stetoskop, og bestemmer tilstedeværelsen av hjertemusklene. For å kunne diagnostisere en spesialist riktig, er det viktig å bestemme i forbindelse med hva en takykardi oppstår, hvor lenge angrepet varer, om det plutselig vises.

Det neste viktige trinnet i diagnostiseringsprosessen er elektrokardiografi. Takket være bruken av denne metoden er det mulig å registrere de elektriske feltene som dannes under hjertearbeidet. For å kunne angripe takykardi hos en pasient som skal registreres, brukes det noen ganger daglig overvåking av EKG. Denne studien er et permanent opptak av et elektrokardiogram som varer i 24 timer. Samtidig er pasienten engasjert i vanlige saker og bærer en spesiell bærbar enhet. For å fastslå årsaken til pasientens takykardi, foreskriver legen ofte blodprøver, ekkokardiografi, røntgenundersøkelse på brystet.

Behandling av takykardi

Ved behandling av takykardi er det viktig å vurdere årsakene til utviklingen av denne tilstanden, samt typen takykardi. Det er en rekke forhold hvor behandling av takykardi ikke er nødvendig i det hele tatt. For å normalisere hjerteslag, trenger du full hvile, en livsstilsendring til en mer korrekt en. Ofte trenger en person bare å roe seg ned.

Imidlertid er det ofte nødvendig med medisinsk terapi for takykardi. Beslutningen om å ta medisiner bør kun utføres av en spesialist etter at pasienten har gjennomgått en grundig undersøkelse. Derfor, hvis takykardi manifesteres uten en bestemt grunn, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Behandling av takykardi er rettet mot behandling av sykdommer som forårsaker det. Takykardi er i de fleste tilfeller en konsekvens av forstyrrelser i det endokrine systemet, det autonome nervesystemet og en rekke kardiovaskulære lidelser.

For å forhindre angrep av takykardi, brukes ofte antiarytmiske stoffer. Imidlertid kan slike legemidler forårsake en rekke bivirkninger.

Hvis en pasient manifesterer et tydelig angrep av takykardi, anbefales det straks å stoppe fysisk aktivitet. Du kan bruke beroligende beroligende midler, som er foreskrevet av legen din. Det er også noen metoder som bidrar til å eliminere takykardiangrep på egen hånd. Så, det er spesielle metoder for å forsinke pusten, hvor pasienten skal trykke fingrene på øyebullene litt. I noen tilfeller er ikke-tradisjonelle teknikker effektive, for eksempel Ayurveda pustesystemet.

Ved behandling av hjerte takykardi, er folkeslag også brukt, nemlig calendula decoctions, cornflower blå, sitronmelisse, motherwort, vendelrot, vinca og andre urter og fytopreparasjoner.

Takykardi i svangerskapet

Ofte er kvinner som ikke tidligere har hatt problemer med kardiovaskulærsystemet, angrep av takykardi under av graviditet. Takykardi under graviditet er en følge av endringer i kvinnekroppen. For å forstå hva takykardi er i dette tilfellet, er det viktig å ta hensyn til at i bearbeiding av et barn fungerer hele organismen som en helhet med en dobbel belastning.

Imidlertid er de direkte årsakene til takykardi ganske varierte og blir fortsatt studert av spesialister. For eksempel bør en viktig faktor i å fremprovosere hjertebank bli betraktet som et høyt nivå av hormoner som utviser sympatomimetisk aktivitet og, som en konsekvens av dette, øke hjertefrekvensen. Blant andre faktorer, på grunn av hvilken takykardi oppstår under svangerskapet, bør det bemerkes vektøkning gravid nedbrutt, utilstrekkelig antall viktige organismen for mineraler og vitaminer, anemi, trykkfall. Konsekvensen av tunge toxicosis ofte er det negative endringer i vann-elektrolyttbalansen, som også kan provosere periodiske angrep av takykardi. Forskyvelser av hjertet på grunn av anatomiske forandringer i kroppen, kan bruk av en rekke stoffer påvirke tilstanden til hjertemuskelen og provosere takykardi.

Takykardi hos gravide blir vanligvis kalt en tilstand når hjertefrekvensen er mer enn 90 slag per minutt. Imidlertid føler kvinnen ikke smerte. Angrepet stopper alene. Imidlertid, med en hyppig økning i hjertefrekvensen til 120 og flere slag og tilhørende ubehagelige symptomer, bør en kvinne sjarmerende vende seg til spesialister og gjennomgå undersøkelser. I denne situasjonen administreres et EKG, da flere studier blir brukt EchoCG, en studie av skjoldbruskhormoner.

Terapi av takykardi under graviditet betyr å ta plante sedativer, samt vitaminer, preparater som inneholder kalium og magnesium. Det er viktig å justere vannbalansen, forhindre anemi.

Forebygging av takykardi

For å unngå utfall av takykardi, er det viktig først og fremst å ringe legen i tide og behandle sykdommene som forårsaker denne tilstanden. Ved første manifestasjoner av akselerert hjertefrekvens, bør det tas hensyn til tilstrekkelig og fullstendig hvile. Det er like viktig å stoppe misbruk av produkter som inneholder koffein, alkohol. Sterk kaffe og te kan erstattes med urtete, med urter, som virker beroligende.

Spis ikke mye søtsaker, fettstoffer, samtidig er det viktig å følge prinsippene for sunt å spise. Paroksysmal takykardi oppstår ofte som en konsekvens av å ta stimulanter, diettpiller. Ikke mindre viktig prinsipp for forebygging av takykardi er beskyttelse mot vedvarende stress, en vedvarende emosjonell tilstand.

En effektiv metode for å forhindre rask hjerterytme er inntaket av et spor av magnesium som regulerer kalsiumets effekter i muskelceller i hjertet. Konsekvensen av denne effekten vil være den rytmiske sammentrekning og avspenning av hjertemuskelen. Et annet element som er viktig for riktig hjertefunksjon er kalium.

Aktiv livsstil og mager, rimelig fysisk aktivitet stimulerer hjertet, og øker også kroppens motstand mot frigjøring av overflødig adrenalin. Som følge av dette reduseres irritabiliteten og den emosjonelle bakgrunnen stabiliseres.

Angrep av takykardi forekommer sjelden hos de som regelmessig tilbringer mye tid i frisk luft. Det er viktig hver dag, minst en halv time å gå på gata.

Takykardi - symptomer, årsaker, typer og behandling av takykardi

God tid på dagen, kjære lesere!

I dagens artikkel vil vi diskutere med deg takykardi, så vel som dens symptomer, årsaker, typer, diagnostisering, behandling konservative og folk rettsmidler, forebygging og annen interessant informasjon om denne tilstanden. Så...

Hva er takykardi?

takykardi - En spesiell tilstand i kroppen, hvor hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) overstiger 90 slag per minutt.

Takykardi er en type arytmi.

Leger behandler takykardi som et symptom, årsaken som ofte blir alvorlige følelsesmessige plager, økt fysisk aktivitet på personen, bruk av visse matvarer og medisiner, samt en rekke sykdommer i hjerte, endokrine og andre systemer.

Hvis vi snakker om de viktigste symptomene som vanligvis følger med økt hjerteslag hos en person, så er dette en følelse av hjertebank, pulsering av karene i livmorhalsområdet og svimmelhet. I noen situasjoner kan takykardi imidlertid føre til utvikling av slike livstruende forhold som: hjerteinfarkt, akutt hjertesvikt og hjertestans.

Det er viktig å merke seg at takykardi hos barn under 7 år, de fleste eksperter vurderer normal tilstand av et sunt barn.

I mange tilfeller blir behandlingen av takykardi redusert til fjerning av livet til human faktor, noe som er årsaken til økt hjertefrekvens, for eksempel - forbudet mot overdrevent forbruk av kaffe, endring av arbeidssted med øket fysisk aktivitet eller hyppig stress.

Utvikling av takykardi

I hjertet av utviklingen av takykardi er aktiveringen av sympatisk nervesystem, som er en del av det autonome nervesystemet (VNS) som ligger i ryggraden. Hvis vi snakker på menneskelig språk, er det sympatiske nervesystemet ansvarlig for å aktivere arbeidet til dette eller det orgelet, men først og fremst - hjertet. Det er også et parasympatisk nervesystem, som er ansvarlig for å deaktivere organene. Livsaktiviteten til organismen, dvs. Arbeidet til menneskelige organer reguleres automatisk, for eksempel - innånding av en person blir tilrettelagt av sympatisk nervesystem, utånding er parasympatisk.

Hvis vi overs denne mekanismen i livet til organismen takykardi flyet, er det mulig å utlede følgende bilde: virkningen på menneskekroppen er ikke noe iboende til normal tilstand faktorer (stress, angst, overbelastning, etc.), forbedrer det sympatiske systemet arbeidet til hjertet - sin sinus node, øker hjertefrekvensen. På samme tid, hvis en person går inn i en stressende situasjon, det øker produksjonen av adrenalin nevroendokrine celler og slipper den inn i blodet, noe som også er den beskyttende funksjon av organismen til mulig fare. Adrenalin øker også hjertefrekvensen.

Alt dette fører til at hjertet ventrikkel ikke har tid til å fylles med blod, fordi der blodsirkulasjonen blir forstyrret hele organismen, senker blodtrykket, ikke blodet ikke har tid til å bli fylt med oksygen og levere den i ønsket beløp til alle organer.

Derfor opplever pasienten med dyspepsi svimmelhet, ned til bevissthetstap.

Takykardi - ICD

ICD-10: I47-I49, R00.0;
ICD-9: 427, 785,0.

Symptomer på takykardi

Tachykardiens symptomatologi er i stor grad avhengig av etiologien til hjertebanken, dens alvor og varighet, samt den generelle tilstanden for menneskers helse.

De viktigste symptomene på takykardi er:

 • Følelse av sterk hjertebank
 • Tyngde i hjertet av hjertet, smerte i hjertet;
 • Pulsering av halsens fartøy
 • Svimmelhet, ned til bevissthetstap
 • Følelse av mangel på luft;
 • Kortpustethet
 • Arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk).

Ytterligere symptomer på takykardi:

 • søvnløshet;
 • Generell svakhet, økt tretthet;
 • Redusert appetitt;
 • Dårlig humør, økt irritabilitet;
 • Redusert diurese;
 • Kramper i kroppen.

Årsaker til takykardi

Årsakene til rask hjerterytme er svært store, men alle kan deles inn i to hovedgrupper - intrakardiale og ikke-kardiale faktorer. La oss se nærmere på dem...

Interne (intrakardiale eller hjerte) årsaker til takykardi:

Sykdommer og patologiske tilstander i det kardiovaskulære system: hjertesvikt, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom (CHD), alvorlig angina, hjertesykdom, venstre ventrikulær dysfunksjon, myokarditt, hjerte, kardiomyopati, endokarditt, en bakteriell natur, perikarditt, medfødt forlenget QT-intervall, mitralklaffprolaps syndrom, hypertensjon (høyt blodtrykk), anemi (anemi), hypoksemi, akutt vaskulær svikt (tap av store mengder blod, sjokk, sammenbrudd eller besvimelse).

Eksterne (ekstrakardiale eller ikke-kardiale) årsaker til takykardi

 • Økt fysisk stress på kroppen, eller langvarig opphold i en ubehagelig kroppsstilling, for eksempel - når vi tipper (arbeider i hagen, etc.);
 • Skarp forandring i kroppens stilling, for eksempel - fra horisontal til vertikal stilling;
 • Sterke erfaringer, stress, frykt, neuroser;
 • Brudd på normal funksjon av hjernebarken og subkortiske noder;
 • Krenkelser i det autonome nervesystemet (VNS), inkludert - vegetativ-vaskulær dystoni (VSD);
 • Psykiske lidelser;
 • Tilgjengelighet av smittsomme sykdommer: sepsis, angina, lungebetennelse, tuberkulose og andre sykdommer som er ledsaget av øket kroppstemperatur og høy - hver ytterligere 1 ° C i kroppstemperatur øker hjertefrekvensen med 8 slag / minutt (voksne) og 10-15 slag / min (barn );
 • Forstyrrelser i det endokrine systemet: tyrotoksikose, feokromocytom
 • Bruken av visse medisiner: sympatomimetika, eller midler aktiverer aktiviteten i det sympatiske nervesystemet (epinefrin formuleringer og norepinefrin), hormonelle midler (kortikosteroider, skjoldbruskkjertel-stimulerende hormon), vagolitikov (atropin) gipotenzivyh medikamenter (senke blodtrykk), diuretika (diuretika), psykofarmaka (fenotiazidy), noen bedøvelsesmidler, aminofyllin forgiftning hjerteglykosider og andre stoffer;
 • Svelging av visse skadelige stoffer: alkoholholdige drikkevarer, nikotin, nitrater (gift, som finnes i mat);
 • Forbruk av kaffe og koffeinholdige drikker, sterk te;
 • Dehydrering av kroppen;
 • Medfødte patologier;
 • Alvorlige smerteangrep (kolikk og andre);
 • Biter av noen representanter for dyreverdenen - slanger, edderkopper, veps eller bier;
 • Det er også en takykardi av uforklarlig etiologi, som tilskrives gruppen ideopatisk takykardi. Dette kan inkludere hjertebanken i etterkant av virkningen på en person av åndelige krefter, men selvfølgelig anerkjenner den offisielle medisinen vanligvis ikke åndelige faktorer.

Typer takykardi

Klassifisering av takykardi inkluderer følgende typer av denne tilstanden:

På etiologien:

Fysiologisk takykardi. Hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) øker som følge av påvirkning på kroppen av en bestemt faktor. Det er en tilstrekkelig reaksjon av kroppen til stimulansen (frykt, stress, inntak av visse stoffer, eksponering for visse klimatiske forhold, etc.);

Patologisk takykardi. Hovedårsaken til hjertefrekvens er tilstedeværelsen av hjerte og andre organer som er oppnådd eller arvelig, under kroppens hvile. Det er en farlig tilstand, langvarig opphold som bidrar til utvikling av hjertesykdommer som kronisk hjertesykdom (CHD) eller hjerteinfarkt. Patologisk takykardi ledsages av en reduksjon i fylling av ventrikkene med blod, noe som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til alle organer, og dermed deres ernæring. Samtidig faller en persons blodtrykk, og en lang periode med denne patologiske tilstanden fører til utvikling av hypoksi og arytmogen kardiopati, hvor effektiviteten av hjertet reduseres betydelig. Jo lenger en person er i denne tilstanden, jo verre er prognosen for en fullstendig gjenoppretting.

Idiopatisk takykardi. Årsaken til hjertebanken hos medisinske arbeidere kan ikke identifiseres.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet:

Sinus takykardi - utvikler seg etter økningen i sinusaktiviteten eller sinoatriale knutepunktet, som faktisk er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter rytmen til hjertet (puls) i ro. Karakterisert av en gradvis start, hjertefrekvens til 120-220 slag / minutt og høyre rytme i hjerterytmen.

Ektopisk (paroksysmal) takykardi - kilden til elektriske impulser stammer fra atria (supraventricular) eller ventrikler (ventrikulær). Den kjennetegnes ved paroksysmal over hvilke både vises brått og forsvinne, men deres varighet kan variere fra flere minutter til flere titalls timer, i løpet av hvilken pulsen gående holder seg høy - fra 140 til 250 slag / minutt, med den beste hjerteslag rytme. Slike angrep kalles - paroksysmer.

Paroksysmal takykardi inkluderer 3 former:

 • Atrial (supraventrikulære eller supraventrikulære) takykardi - mest sannsynlige årsaken hjertebank er økt aktivitet i det sympatiske nervesystemet, hvilket normalt skjer ved - frykt, stress, sjokktilstander, osv.;
 • Ventrikulær takykardi (VT) - den vanligste årsaken er dystrofiske forandringer i hjertemuskelen, for eksempel - ca 85-95% av denne form for hjertefrekvens er observert hos pasienter med iskemisk hjertesykdom eller myokarditt;
 • Nodulær takykardi.

Ventrikulær fibrillasjon (VF). Det er ofte en komplikasjon til omfattende transmuralt hjerteinfarkt, eller en videreføring av utviklingen av paroksysmal ventrikkeltakykardi, selv om enkelte forskere mener ventrikkelflimmer og ventrikkeltakykardi som en enkelt fenomen. Den kjennetegnes ved kaotiske og uregelmessig sammentrekning av hjertemuskelen ved et nivå på 250 til 600 slag per minutt, noe som i enkelte tilfeller fører til en fullstendig hjertestans. I tillegg, etter 15-20 sekunder pasienten kan oppleve kraftig svimmelhet og bevisstløshet, og etter 40 sekunder det kan skje enkelt tonic spasmer av skjelettmuskulatur, ledsaget av ufrivillig vannlating og avføring. Samtidig er elevens elever forstørret i størrelse, som forstørres til maksimalnivå etter en og en halv til to minutter. Pasienten begynner å puste raskt, men etter å ha pustet ned, og etter 2 minutter oppstår en klinisk død.

I den medisinske verden er ventrikulær fibrillasjon konvensjonelt delt inn i 3 typer:

Primær FF. Utvikling oppstår i de første 4-48 timene med myokardinfarkt, men før utseendet av venstre ventrikulær svikt og andre komplikasjoner av angrepet. Karakterisert av høy dødelighet av pasienter.

Sekundær FF. Utvikling oppstår hos pasienter med infarkt på bakgrunn av utilstrekkelig sirkulasjon i venstre ventrikel og kardiogent sjokk.

Sen FF. Utvikling oppstår etter 48 timer (i de fleste tilfeller ved 2-6 uker) siden starten av hjerteinfarkt og er preget av 40-60% av dødsfall.

Diagnose av takykardi

Diagnose av takykardi inkluderer følgende typer undersøkelser:

 • medisinsk historie;
 • Elektrokardiografi (EKG), samt daglig overvåkning av EKG ved Holter;
 • Ekkokardiografi (ekkokardiografi);
 • Magnetic resonance imaging (MR) av hjertet;
 • Elektrofysiologisk studie (EFI) av hjertet.

Ytterligere undersøkelsesmetoder:

Behandling av takykardi

Hvordan behandle en takykardi? Behandling av takykardi begynner med en forsiktig diagnose av pasienten og årsaken til rask hjerterytme.

Behandling av takykardi inkluderer vanligvis følgende behandlingspunkter:

1. Eliminering av eksterne faktorer med økt hjertefrekvens (se "Årsak til takykardi");
2. Narkotikabehandling (medisiner for takykardi);
3. Kirurgisk behandling.

1. Eliminering av eksterne faktorer med økt hjertefrekvens

I mange tilfeller, spesielt med sinus takykardi, fjerner den underliggende årsaken hjertefrekvensen, og bruken av konservativ terapi forblir uanmeldt. Den primære årsaken til hjertebank drikker kaffe, sterk te, alkohol, sjokolade, visse medisiner, eller hyppig stress, angst, hard trening og andre årsaker, som vi skrev om tidligere i denne artikkelen, det aktuelle avsnittet.

2. Narkotikabehandling (medisiner for takykardi)

Viktig! Før du bruker medisiner, kontakt legen din!

Neurologiske forstyrrelser foreskrevet sedative (beroligende på nervesystemet) medikamenter - "Valerian", "Diazepam", "Luminal", "Persia", "Seduxen", "tenoten" og tranquilizere - "Trankvilan", "i".

I forstyrrelser i det mentale systemet (psykose, etc.) foreskrives antipsykotika: "Promazin", "Levomepromazin".

I mange tilfeller av behandling av takykardi, brukes et antiarytmisk legemiddel som kalles lidokain, som injiseres (1 mg per kg kroppsvekt av pasienten) og droppere. Hvis lidokain ikke senker hjertefrekvensen, med ventrikulær takykardi, brukes Novocainamide eller Aymalin.

Med sinus takykardi mot en bakgrunn av tyrotoksikose, foreskrives β-adrenoblokere: Trazicore, Praxtolol og Prindolol.

Med kontraindikasjoner for inntak av β-blokkere, brukes kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien: Diltiazem, Verapamil.

Med sinus takykardi mot hjerteinfarkt, sammen med β-adrenerge blokkere, foreskrives et ekstra hjerteglykosid: Digoxin.

Med paraxismal takykardi mot en bakgrunn av økt tone i vagusnerven, påføres en spesiell massasje basert på trykk på øyebollene. Hvis denne behandlingsmetoden ikke førte til suksess, foreskrives et intravenøst ​​antiarytmisk legemiddel: "Verapamil," Kordaron. "

Ved paroksysmal ventrikulær takykardi, skal pasienten straks leveres til en medisinsk institusjon, samt å utføre anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når blodtrykket faller til lave karakterer, må det heves til 100-110 mm Hg. for hvilken norepinefrin eller andre pressoraminer administreres intravenøst. Hvis resultatet ikke oppnås, og blodtrykket fremdeles er svært lavt, brukes elektropulsbehandling.

3. Kirurgisk behandling av takykardi

Den kirurgiske behandlingsmetoden brukes i unntakstilfeller:

Radiofrekvens ablation (RFA) - er en minimal invasiv røntgenkirurgisk metode for behandling av arytmier ved hjelp av en endovaskulær kateterinstallasjon som gjennomfører høyfrekvente strømmer. Med hjelp av en strøm er hjerterytmen i hjertet normalisert.

Installasjon av en elektrokardiostimulator (ECS), som kunstig støtter rytmen av hjertefrekvens.

outlook

Den mest gunstige prognosen for en fullstendig utvinning er en sinus takykardi, men på betingelse av rettidig appell til kardiologen og overholdelse av alle forskrifter fra legen.

Takykardi mot hjertesykdom er mindre gunstig, men likevel er det alltid en sjanse for utvinning.

Prognosen for utvinning av pasienter med ventrikulær type takykardi mot bakgrunn av myokardinfarkt anses å være ugunstig, noe som er forbundet med alvorlig skade på hjertemuskelen. Situasjonen forverres hvis hjertesvikt og arteriell hypotensjon utvikles parallelt.

Prognosen for utvinning ved idiopatisk takykardi (ukjent etiologi) kan også være veldig positiv, fordi Omvendelsen av en person i bønn til Gud fører ofte til helbredelse i mer alvorlige situasjoner, som for eksempel kreft. Vitnesbyrd kan ses på forumet.

Behandling av takykardi med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemedisiner mot takykardi, kontakt alltid lege!

Urter, frukt, sitron og honning. Skal av de 4 sitronene og press ut saften, som må blandes med 250 g honning. Videre grind 16 blader av rom geranium (kalachik) og 18 frukt av mandler gjennom en kjøttkvern, bland så blandingen med 10 g valerianktin og 10 g hagtorntinktur. Bland alle ingrediensene forsiktig og tilsett 6 hele kamferfrø til blandingen. Mottatt folkehjelp for takykardi må ta 1 ss. skje om morgenen, på tom mage, 30 minutter før du spiser, og lagre i kjøleskapet.

Hvitløk og sitron. Legg i en 3 liters krukke 10 medium knuste hvitløksnøkler, juice fra 10 sitroner og 1 liter honning. Bland ingrediensene grundig, dekk glasset godt med polyetylen og la det gå til infusjon i 7 dager. Ta produktet du trenger til 2 ss. skjeer, en gang om dagen, til fullstendig gjenoppretting.

Adonis. Kok 250 ml vann i en liten gryte, legg deretter brannen sakte og tilsett 1 ts Adonis gress til vannet. Kok forberedelsen i ikke mer enn 3 minutter, fjern deretter fra varme, deksel og la den stå i 30 minutter. Neste bør buljongen filtreres og ta 1 ss. skje 3 ganger om dagen.

For å oppnå maksimal effekt av Adonis, ta i løpet av dagen og følgende måte: skrell og skive 500 g av sitroner, som legger et par spiseskjeer honning og 20 kjerner knust aprikos pits. Vekt grundig bland og ta denne blandingen for 1 ss. skje i morgen og kveld. Forresten inneholder kjernene av aprikoskjerner vitamin B17, som også har en antitumor effekt.

Adonis. 1 teskje med urtgress fyll med et glass kokende vann og legg produktet på en sakte brann i 5 minutter, fjern deretter den fra varmen, dekselet og la den brygge i 2 timer. Deretter må stoffet filtreres og ta 1 ss. skje 3 ganger om dagen, 30 minutter før måltider.

Hawthorn. Hell 1 ss. skje hagtorn blomster kopp kokende vann, dekker hylsteret, la det stå i ca. 30 minutter, deretter press og ta kokt middel takykardi 100 ml, 3 ganger daglig i 30 minutter før måltidet. Behandlingsforløpet - til fullstendig gjenoppretting.

Forebygging av takykardi

Forebygging av takykardi inkluderer overholdelse av følgende anbefalinger:

 • Minimere bruken av kaffe, sterk te, alkohol, sjokolade;
 • Unngå overeating, i matvarer forsøker å gi preferanse til grønnsaker og frukt som inneholder et stort antall vitaminer og sporstoffer, spesielt vær oppmerksom på påfylling av kroppen med magnesium og kalium;
 • Følg arbeids- / hvilemodus / hvilemodus;
 • Unngå å jobbe med mye stress;
 • Unngå å ta medisiner uten å konsultere legen din;
 • Prøv å flytte mer, men på samme tid ikke overexert kroppen utover fysisk anstrengelse;
 • Tilbringe mer tid i naturen.

Takykardi årsaker

Årsaker til takykardi etter å ha spist

Takykardi etter et måltid er det primære tegn på at det er hjerteproblemer som kan forårsake en rekke alvorlige sykdommer som truer menneskelivet.

Takykardi selv er hjertebanken, mer enn 90 slag per minutt, mens normen anses å være 50-60 slag per minutt, avhengig av personens alder. Et raskt hjerteslag fører til utseende av kortpustethet og økt byrde på hjertet, noe som kan føre til utvikling av farlige forhold. Så hvorfor oppstår takykardi etter å ha spist? Og kan vi bli kvitt det?

Hvorfor forekommer takykardi etter å ha spist?

Fremveksten av takykardi umiddelbart etter et måltid er ikke en vanlig tilstand og krever økt oppmerksomhet mot ens helse fra pasientens side. Faktisk er det mange grunner til denne sykdommen:

 • hjertesykdom;
 • fedme;
 • sykdommer i magen;
 • forstyrrelser i nervesystemet;
 • diabetes mellitus;
 • Skjoldbruskkjertel sykdommer.

I de fleste tilfeller tar takykardi etter å ha spist en banal overspising, noe som øker byrden på hjertet (dette er for øvrig den viktigste årsaken til hjerteslagets hurtige tempo). Når en sunn person ved ett måltid bruker mye mat, har han et lett smerte syndrom i bukregionen.

Når en person med nevnte sykdommer overspiser, oppstår smertesyndromet i brystområdet, noe som skyldes økningen i hjertefrekvensen som et resultat av en tung belastning på hjertet.

Sykdommer er ofte takykardi etterfulgt av kortpustethet, som med økt trening, krever hjertet ytterligere oksygen for å tilpasse sitt arbeid. I tillegg til alt dette kan en person observere:

 • kvalme;
 • bevissthetstap
 • følelse av kompresjon i thoraxen;
 • mørke i øynene og svimmelhet;
 • svakhet;
 • bekymre deg. problemer.

Blant de sykdommer i det kardiovaskulære system, fører til takykardi, noe som skjer etter et måltid, de hyppigste tilstander så som hypertensjon, ischemi, hjerte og arteriell insuffisiens, vaskulær dystoni og andre.

En annen årsak til økningen i hyppigheten av sammentrekninger er hjerteinfarkt, der det oppstår forringelser under passering av puls fra sinusnoden til ventrikkelen, noe som øker byrden på hjertet flere ganger.

Med fedme forekomsten av takykardi etter inntak av mat er det berettiget, fordi fettet innskudd vises ikke bare i magen, lår og andre områder, så vel som på veggene av de indre organer, noe som påvirker deres ytelse.

Ettersom magen er fylt, er det en klemmeffekt på membranen, som er hovedårsaken til kortpustethet og dermed en økning i belastningen på hjertet. Det er også verdt å merke seg at når du fordøyer mat, bruker kroppen mye energi, noe som også medfører økning i hjertefrekvensen. Tross alt er det hjertet som leverer alle nødvendige stoffer for å fordøye restene av mat. Fettlaget, som dannes på indre organer som et resultat av utseendet av overflødig vekt, kompliserer imidlertid denne prosessen betydelig.

Årsakene til takykardi kan være forskjellige magesykdommer, som er utsatt for forverring når de spiser fettstoffer eller krydret mat. I dette tilfellet observert pasienten sammen med det raske hjerteslaget smerter i bukregionen.

Reseksjon av magen kan også forårsake hjertebanken. Dette skyldes direkte inntak av mat i tynntarmen. I dette tilfellet har pasienten også generell ulempe og svakhet, og øker også svette.

Sykdommer i skjoldbruskkjertelen provoserer utviklingen av en stabil takykardi, som oppstår ikke bare etter å ha spist, men også som et resultat av fysisk anstrengelse, selv den mest ubetydelige. Inflammatoriske prosesser som forekommer i dette endokrine organet, fører til dannelsen av hormonelle aktive knuter, noe som fører til forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen og øker byrden på hjertet.

Årsakene til takykardi umiddelbart etter å ha spist kan være nevrotiske forhold. I dette tilfellet trenger pasienten bare å roe seg og vente litt. Frekvensen av sammentrekninger i normal følelsesmessig tilstand vil snart komme tilbake til normal.

Årsaken til utviklingen av takykardi kan være medisiner, som tas under et måltid for behandling av andre sykdommer. Så hvis du tar medisiner, les nøye instruksjonene, spesielt oppmerksom på kontraindikasjoner og bivirkninger. Kanskje dette er det som forårsaket denne sykdommen. I dette tilfellet må du besøke legen din og fortelle ham om problemet.

Hva å gjøre i tilfelle takykardi etter å ha spist?

I seg selv er hjertebanken ikke en sykdom der det kreves akutt sykehusinnleggelse av pasienten og kirurgisk inngrep. Dette fenomenet kan imidlertid indikere tilstedeværelsen av patologiske forandringer som kan forårsake alvorlige komplikasjoner med helse.

Derfor, hvis du oppdager at etter et måltid øker hjertefrekvensen, bør du besøke en kardiolog. Han vil tildele deg en rekke studier, som vil resultere i diagnosen og foreskrive riktig behandling.

Behandlingen utnevnes individuelt i hvert enkelt tilfelle, fordi årsakene til takykardi er forskjellige. Og for å eliminere et så ubehagelig symptom som takykardi, må du helt kvitte seg med årsaken til forekomsten.

I tillegg, under behandlingen bør pasienten helt slutte å røyke, drikke alkohol og energidrikker, fordi de er en stimulerende virkning på nervesystemet og øker hjertefrekvensen.

Ved magesykdommer eller fedme blir pasienten tildelt et spesielt diett, som også beregnes individuelt, basert på pasientens høyde, vekt og kjønn.

Takykardi - årsaker

takykardi - dette er hyppigheten av hjertefrekvensreduksjon mer enn hundre slag per minutt. Dette fenomenet kan være fysiologisk og kan observeres hos helt friske mennesker i følgende tilfeller:

 • med fysisk aktivitet (rask gange, løping, dans, svømming, etc.);
 • med følelsesmessige sjokk (frykt, spenning, sinne, glede, etc.);
 • med smertsyndrom;
 • når i et varmt, prippen rom;
 • Etter bruk av stimulanter - sterk kaffe, te, etc.

I disse tilfellene truer takykardi ikke helsetilstanden og føltes som en "fladrende" av hjertet, litt ubehagelige opplevelser i retrograd regionen. Hvis takykardien er patologisk, blir den ledsaget av slike symptomer som:

 • en følelse av svikt i hjertets arbeid;
 • kortpustethet;
 • smerte i brystet, etc.

Da bør du definitivt finne årsaken til patologien og starte behandlingen.

Årsaker til takykardi

Årsakene til starten av takykardi kan deles inn i hjerte og ikke-hjerte. Den første gruppen inneholder slike faktorer:

 • hjertesvikt (akutt eller stillestående);
 • alvorlig angina pectoris;
 • hjertefeil;
 • hjerteinfarkt;
 • cardio;
 • bakteriell endokarditt;
 • myokarditt av ulike etiologier;
 • kardiomyopati;
 • perikarditt - lim og eksudativ
 • tromboembolisme av lungearterien.

Ikke-hjerteårsaker til takykardi hos unge mennesker kan være:

 • adrenal insuffisiens;
 • feokromocytom - hormonelt aktiv tumor;
 • funksjonsfeil i det autonome nervesystemet;
 • endokrine lidelser;
 • diabetisk ketose;
 • lavt blodsukker;
 • mangel på natrium i blodet;
 • anemi,
 • pneumothorax (akkumulering av luft i pleurhulen);
 • hypoksi;
 • Infeksiøse-inflammatoriske sykdommer ledsaget av feber;
 • bronkial astma;
 • allergiske reaksjoner;
 • hypertensive krise;
 • tar visse medisiner
 • uttakssyndrom med alkoholisme, etc.

Årsaker til takykardi etter å ha spist

Noen ganger kommer et angrep av takykardi umiddelbart etter inntak, oftere med overspising. Hos personer med hjertesykdom, mage eller thyroid sykdom, fedme, problemer med nervesystemet og noen andre abnormiteter når den brukes på en gang en stor mengde av mat øker belastningen på hjertet. Dette medfører en økning i hjertefrekvensen. Hjertesykdommer som kan forårsake takykardi etter et måltid er oftest:

 • arteriell hypertensjon;
 • ischemi;
 • hjertesvikt.

Et annet symptom på takykardi etter å ha spist, i tillegg til det raske hjerteslag, er kortpustethet, som oppstår som et resultat av kompresjon av membranen som magen fyller. Illamående, svakhet, svimmelhet kan også oppstå.

Årsaker til lavtrykkstakykardi

Økningen i hjertefrekvensen med redusert nivå av blodtrykk kan observeres i slike tilfeller:

 • omfattende blodtap
 • sjokkbetingelser av forskjellig opprinnelse;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • funksjonelle skjoldbrusk sykdommer, etc.

Under graviditet kan dette fenomenet oppstå på grunn av økning i volumet av sirkulerende blod og en økning i nivået av progesteron, noe som påvirker vaskulær tone.

Årsaker til nattlig takykardi

Takykardi kan oppstå om natten, mens personen våkner i en kald svette, har han en følelse av angst, frykt, en følelse av mangel på luft. Slike symptomer skyldes oftest hjertesykdom, skjoldbruskkjertelpatologi eller nervesystem.

Takykardi: symptomer, behandling, årsaker

Bilde fra lori.ru

takykardi - dette plutselige overfallet av hjerteinfarkt over 90 per minutt hos voksne og barn over 7 år. Det er to typer av det, forskjellig fra hverandre: patologisk og økt hjertefrekvens som et vanlig fenomen (for å løpe eller skremme for eksempel).

Den første typen - patologisk takykardi - manifesteres av en økning i hjertefrekvensen i en rolig tilstand og utvikler seg som et resultat av hjertesykdom. Den andre typen er karakterisert som et normalt fenomen i perfekt sunne mennesker, hvor hjertefrekvensen stiger som følge av frykt, spenning eller fysisk anstrengelse, men det kan også være årsaken til intern forstyrrelse.

Sinus takykardi utvikler seg som følge av feil operasjon av sinuskoden.

Patologisk takykardi passerer ikke uten spor og er farlig av flere grunner. Først og fremst reduserer hyppig hjerteslag effektiviteten i hjertet, fordi ventriklene ikke fyller seg helt opp med blod, noe som resulterer i redusert blodgass til organene, personen senker blodtrykket. Dessuten forstyrres blodtilførselen til hjertet selv, som begynner å virke hardt, og alt dette fører til økt risiko for koronararteriesykdom og til og med et hjerteinfarkt.

Årsaker til takykardi

Takykardi er et symptom på en bestemt sykdom, ikke selve sykdommen. Så årsakene til takykardi kan være forbundet med en forstyrrelse i funksjonen av det endokrine systemet, det autonome nervesystemet, ulike typer arytmi og hemodynamiske lidelser. Med endokrine lidelser øker adrenalinproduksjonen i kroppen, noe som fører til takykardi.

Med en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet, er det også en økning i hjertefrekvensen. Dette skyldes påvirkning av nerve sympatiske fibre på binyrene eller deres direkte effekter på hjertet. En slik takykardi kan observeres hos friske mennesker med koffeininntak eller med intens spenning.

Som en årsak til takykardi kan det virke og hemodynamisk respons. I dette tilfellet øker personen på bakgrunn av å senke blodtrykket hjertefrekvensen.

Svært ofte forårsaker hjertebank er hjertearytmier, der det er et såkalt sinus takykardi forbundet med overtredelses pulser genererer sinusknuten ansvarlig for hjerterytmen eller for utføring av disse impulser til ventriklene.

I sjeldne tilfeller er årsakene til takykardi ikke etablert.

Symptomer på takykardi

Hva inkluderer symptomene av takykardi? Først av alt er dette en paroksysmal økning i hjertefrekvensen, som samtidig forblir riktig. En slik økning kan starte skarpt og også abrupt opphøre. Andre symptomer på takykardi er generell svakhet og svimmelhet, mangel på luft, svimmelhet. Som regel med takykardi er alle tegnene uttalt og kan ledsages av en følelse av frykt. Derfor, hvis symptomene på takykardi begynner å virke plutselig, bør du prøve å roe seg og ikke være redd.

Behandling av takykardi

Før du begynner behandling for takykardi, finn ut årsakene som forårsaker det. Ofte vil hvile, hvile og midlertidig opphør av fysisk aktivitet føre til eliminering av rask hjertefrekvens. Men i tilfeller der årsaken til takykardi ikke er etablert, bør man ikke engasjere seg i selvmedisinering, men du bør umiddelbart konsultere en lege for å finne årsaken til sykdommen.

Noen ganger er behandling av takykardi medisinert. Men ikke glem at alle stoffer som eliminerer årsakene til sykdommen og reduserer hjertefrekvensen (isotropin, anaprilin, etc.), utnevnes først etter en grundig medisinsk undersøkelse. Behandlingsforløpet er vanligvis avhengig av årsakene til sykdommen og de individuelle egenskapene til pasientens kropp. Med en takykardi som er neurogen i naturen, kan et plutselig angrep bli undertrykt ved å drikke 40-60 dråper valokurdin eller corvalol, samtidig som du sikrer hvile og avslapning for pasienten.

Behandling av takykardi bør utføres ved forhåndsforhandling med en spesialist.

Les Mer Om Fartøyene