takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

takykardi

24. februar 2012

takykardi Er en tilstand som en markert økning i hjertefrekvensen er karakteristisk for. Dette fenomenet kan ha noen genesis. Det er generelt antatt at pasienten har en takykardi med en hjertefrekvens på 100 slag per minutt eller mer. Tilstanden for takykardi er preget av riktig hjerterytme: varigheten mellom kardiale sammentrekninger er jevn. Hvis en persons takykardi utvikler seg plutselig, og senere slutter angrepet ikke mindre uventet, i dette tilfellet er tilstanden betegnet som paroksysmal takykardi. For å forstå hva takykardi er og hvilke forhold som skal avgrenses, er det en klassifisering for flere typer sykdommer.

Typer takykardi

Først av alt er takykardi delt inn i fysiologiske og patologisk. manifestasjoner fysiologisk takykardi kan forekomme hos personer hvis kardiovaskulære system fungerer uten patologi. I dette tilfellet predisponerer ulike miljøfaktorer for manifestasjonen av takykardi. Det kan være en plutselig forandring i kroppens stilling, å spille sport, og holde seg i ukarakteristiske klimaforhold. Også blir rytmen av hjertet hyppigere etter overeating og bruk av stimulerende drikker, på grunn av behandlingen med visse stoffer.

Patologisk takykardi vises som følge av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Denne tilstanden oppstår også fra tidligere akutte plager.

Det er akseptert å skille mellom to typer takykardi, direkte relatert til brudd i hjertearbeidet (arytmi): takykardi supraventrikulær og ventrikkel.

Nadzheludochkovaya takykardi - dette er enten en uavhengig sykdom som oppstår på grunn av patologier i hjertets struktur, eller en konsekvens av andre sykdommer, som har negativ påvirkning på hjertearbeidet. Med denne form for hjerte takykardi, dannes feil hjerterytme ikke høyere enn nivået på ventriklene, det vil si på nivået av atriene.

ved ventrikulær takykardiog kilden til den hurtige rytmen er allerede i ventrikkene. Denne tilstanden betraktes som et alvorlig brudd på hjertet.

Ventrikulær takykardi manifesterer seg noen ganger som en anomali av medfødt natur og en konsekvens av sykdommer som påvirker hjertemuskelen. Ofte er takykardien til denne formen en konsekvens hjertets iskemi eller kardiomyopati. Manifestasjoner av ventrikulær takykardi utgjør en fare for pasienten på grunn av muligheten for hjertefrekvenssvikt og som en konsekvens en mulig plutselig hjertestans.

Sinus takykardi

Sinus takykardi Er en tilstand der økningen i hjertefrekvens skyldes eksterne manifestasjoner. Så det kan være sterk stresset, fysisk aktivitet, etc. I dette tilfellet er det svært viktig å vite hva årsaken til denne tilstanden er. Det er årsaken som må elimineres i utgangspunktet, derfor, når sinus takykardi manifesteres, er det nødvendig med en komplisert undersøkelse av kroppen.

Med sinus takykardi øker hjertefrekvensen fra 90 til 150-180 per minutt, samtidig som du beholder den rette sinusrytmen.

Årsaken til denne tilstanden er en økning i sinoatriale knutepunkts automatisme, som er den viktigste driveren for rytmen. Hvis en person er helt frisk, kan dette fenomenet oppstå som et resultat av sterk fysisk eller emosjonell stress.

Det er flere typer sinus takykardi. Farmakologisk sinus takykardi oppstår som følge av effekten på sinusnoden adrenalin, noradrenalin, isoproterenol, alkohol, koffein, nikotin og en rekke andre stoffer. Det er også en tilstrekkelig og utilstrekkelig form for patologisk sinus takykardi. Tilstrekkelig form takykardi oppstår som en konsekvens økning i kroppstemperaturen, arteriell hypertensjon, anemi, hypoksemi, thyrotoxicosis. En utilstrekkelig form for sinus takykardi er preget av en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen. Hjertetrykket er mer enn 100 per minutt, både i ro og i det minste fysisk anstrengelse. Denne tilstanden varer i minst tre måneder uten noen åpenbar årsak.

Utilstrekkelig form sinus takykardi er relativt sjelden og er en dårlig forstått sykdom. Som regel forekommer sykdommen hos unge mennesker, i de fleste tilfeller manifestert i kvinner. Pasientene klager over kortpustethet, vedvarende hjertebank, en følelse av permanent svakhet og svimmelhet.

For å behandle sinus er takykardi bare nødvendig ved manifestasjon av sin utilstrekkelige form.

Årsaker til takykardi

For å forstå hva takykardi er, er det viktig å vurdere at hjertets takykardi manifesteres på grunn av mange og forskjellige grunner. Så, en slik tilstand kan oppstå som en naturlig reaksjon av menneskekroppen mot følelsesmessig stress og for mye fysisk arbeidskraft. Takykardi kan også følge en økning i kroppstemperatur, røyking og bruk av store doser alkoholholdige drikkevarer. Palpitasjon blir hyppigere og i tilfelle av kraftig reduksjon blodtrykk, med anemi og dermed en reduksjon i nivået hemoglobin, som følge av utviklingen av ondartede svulster, purulente infeksjoner, økt funksjon av skjoldbruskkjertelen. Takykardi kan også forekomme som følge av behandling med visse medisiner.

Det er også takykardi som oppstår ved tilstedeværelsen av en hjertemuskulær patologi eller på grunn av uregelmessigheter i prosessen med elektrisk ledning av hjertet. Hjertetakykardi er det første tegn på hjertedekompensasjon.

Denne tilstanden er også en konsekvens av sjokk eller sammenbrudd (det kan være svimlende, blødning, etc.), som følge av refleksen for å senke blodtrykket.

Tendens til takykardi er et karakteristisk symptom hos personer som er syke vegetativ-vaskulær dystoni. Som regel er det i dette tilfellet pasienter av ung alder. Hjertefrekvenser observeres hos pasienter nevroser.

Symptomer på takykardi

Symptomer på takykardi manifesteres først og fremst av en kraftig økning i hjerteslagets rytme, som er av en paroksysmal natur. Samtidig forblir rytmen i hjertet klart og korrekt. Dette fenomenet kan begynne veldig plutselig, og stopper plutselig senere. I tillegg inkluderer symptomer på takykardi manifestasjon av generell svakhet, svimmelhetstilfeller. En person kan føle et rush av svakhet, så vel som en følelse av mangel på luft. Under angrepet er alle symptomene på takykardi beskrevet, og noen ganger har pasienten en distinkt følelse av frykt. I lys av dette, med plutselig manifestasjon av de angitte tegnene, bør alle tiltak tas for å slappe av og roe ned.

Diagnose av takykardi

Ved diagnostisering av takykardi er det viktig å begynne å jobbe med pasienten med grundig spørsmål. Legen lytter nødvendigvis til pasienten ved hjelp av et stetoskop, og bestemmer tilstedeværelsen av hjertemusklene. For å kunne diagnostisere en spesialist riktig, er det viktig å bestemme i forbindelse med hva en takykardi oppstår, hvor lenge angrepet varer, om det plutselig vises.

Det neste viktige trinnet i diagnostiseringsprosessen er elektrokardiografi. Takket være bruken av denne metoden er det mulig å registrere de elektriske feltene som dannes under hjertearbeidet. For å kunne angripe takykardi hos en pasient som skal registreres, brukes det noen ganger daglig overvåking av EKG. Denne studien er et permanent opptak av et elektrokardiogram som varer i 24 timer. Samtidig er pasienten engasjert i vanlige saker og bærer en spesiell bærbar enhet. For å fastslå årsaken til pasientens takykardi, foreskriver legen ofte blodprøver, ekkokardiografi, røntgenundersøkelse på brystet.

Behandling av takykardi

Ved behandling av takykardi er det viktig å vurdere årsakene til utviklingen av denne tilstanden, samt typen takykardi. Det er en rekke forhold hvor behandling av takykardi ikke er nødvendig i det hele tatt. For å normalisere hjerteslag, trenger du full hvile, en livsstilsendring til en mer korrekt en. Ofte trenger en person bare å roe seg ned.

Imidlertid er det ofte nødvendig med medisinsk terapi for takykardi. Beslutningen om å ta medisiner bør kun utføres av en spesialist etter at pasienten har gjennomgått en grundig undersøkelse. Derfor, hvis takykardi manifesteres uten en bestemt grunn, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Behandling av takykardi er rettet mot behandling av sykdommer som forårsaker det. Takykardi er i de fleste tilfeller en konsekvens av forstyrrelser i det endokrine systemet, det autonome nervesystemet og en rekke kardiovaskulære lidelser.

For å forhindre angrep av takykardi, brukes ofte antiarytmiske stoffer. Imidlertid kan slike legemidler forårsake en rekke bivirkninger.

Hvis en pasient manifesterer et tydelig angrep av takykardi, anbefales det straks å stoppe fysisk aktivitet. Du kan bruke beroligende beroligende midler, som er foreskrevet av legen din. Det er også noen metoder som bidrar til å eliminere takykardiangrep på egen hånd. Så, det er spesielle metoder for å forsinke pusten, hvor pasienten skal trykke fingrene på øyebullene litt. I noen tilfeller er ikke-tradisjonelle teknikker effektive, for eksempel Ayurveda pustesystemet.

Ved behandling av hjerte takykardi, er folkeslag også brukt, nemlig calendula decoctions, cornflower blå, sitronmelisse, motherwort, vendelrot, vinca og andre urter og fytopreparasjoner.

Takykardi i svangerskapet

Ofte er kvinner som ikke tidligere har hatt problemer med kardiovaskulærsystemet, angrep av takykardi under av graviditet. Takykardi under graviditet er en følge av endringer i kvinnekroppen. For å forstå hva takykardi er i dette tilfellet, er det viktig å ta hensyn til at i bearbeiding av et barn fungerer hele organismen som en helhet med en dobbel belastning.

Imidlertid er de direkte årsakene til takykardi ganske varierte og blir fortsatt studert av spesialister. For eksempel bør en viktig faktor i å fremprovosere hjertebank bli betraktet som et høyt nivå av hormoner som utviser sympatomimetisk aktivitet og, som en konsekvens av dette, øke hjertefrekvensen. Blant andre faktorer, på grunn av hvilken takykardi oppstår under svangerskapet, bør det bemerkes vektøkning gravid nedbrutt, utilstrekkelig antall viktige organismen for mineraler og vitaminer, anemi, trykkfall. Konsekvensen av tunge toxicosis ofte er det negative endringer i vann-elektrolyttbalansen, som også kan provosere periodiske angrep av takykardi. Forskyvelser av hjertet på grunn av anatomiske forandringer i kroppen, kan bruk av en rekke stoffer påvirke tilstanden til hjertemuskelen og provosere takykardi.

Takykardi hos gravide blir vanligvis kalt en tilstand når hjertefrekvensen er mer enn 90 slag per minutt. Imidlertid føler kvinnen ikke smerte. Angrepet stopper alene. Imidlertid, med en hyppig økning i hjertefrekvensen til 120 og flere slag og tilhørende ubehagelige symptomer, bør en kvinne sjarmerende vende seg til spesialister og gjennomgå undersøkelser. I denne situasjonen administreres et EKG, da flere studier blir brukt EchoCG, en studie av skjoldbruskhormoner.

Terapi av takykardi under graviditet betyr å ta plante sedativer, samt vitaminer, preparater som inneholder kalium og magnesium. Det er viktig å justere vannbalansen, forhindre anemi.

Forebygging av takykardi

For å unngå utfall av takykardi, er det viktig først og fremst å ringe legen i tide og behandle sykdommene som forårsaker denne tilstanden. Ved første manifestasjoner av akselerert hjertefrekvens, bør det tas hensyn til tilstrekkelig og fullstendig hvile. Det er like viktig å stoppe misbruk av produkter som inneholder koffein, alkohol. Sterk kaffe og te kan erstattes med urtete, med urter, som virker beroligende.

Spis ikke mye søtsaker, fettstoffer, samtidig er det viktig å følge prinsippene for sunt å spise. Paroksysmal takykardi oppstår ofte som en konsekvens av å ta stimulanter, diettpiller. Ikke mindre viktig prinsipp for forebygging av takykardi er beskyttelse mot vedvarende stress, en vedvarende emosjonell tilstand.

En effektiv metode for å forhindre rask hjerterytme er inntaket av et spor av magnesium som regulerer kalsiumets effekter i muskelceller i hjertet. Konsekvensen av denne effekten vil være den rytmiske sammentrekning og avspenning av hjertemuskelen. Et annet element som er viktig for riktig hjertefunksjon er kalium.

Aktiv livsstil og mager, rimelig fysisk aktivitet stimulerer hjertet, og øker også kroppens motstand mot frigjøring av overflødig adrenalin. Som følge av dette reduseres irritabiliteten og den emosjonelle bakgrunnen stabiliseres.

Angrep av takykardi forekommer sjelden hos de som regelmessig tilbringer mye tid i frisk luft. Det er viktig hver dag, minst en halv time å gå på gata.

Enn hjertets takykardi er farlig

Hvordan behandle takykardi og hvor farlig er det?

Spesialister legger merke til at takykardi forekommer ganske ofte, og om lag 10% av verdens befolkning lider av det. Det er mange grunner for utviklingen av denne sykdommen, som ofte bestemmer hvordan man skal behandle takykardi i en bestemt sak. Takykardi er hjertebanken. Normen for en sunn person vil være fra 60 til 80 slag per minutt, og med takykardi øker hjertefrekvensen og kan nå 100 eller flere slag per minutt.

Hovedtegnene for takykardi:

• infeksiøse eller autoaggressive immunreaksjoner av kardiovaskulærsystemet;

En takykardi kan være farlig

Hjerte, dets rolle i kroppen kan ikke undervurderes. Denne kroppen - en workaholic er fullt dannet så tidlig som den andre måneden for menneskelig embryonisk utvikling og fortsetter å jobbe hele sitt etterfølgende liv. Hos en voksen er hjertefrekvensen per minutt innenfor området 60 til 90 slag. Økningen i antall hjerteslag i medisin kalles takykardi. For å forstå hva en farlig takykardi, la oss se nærmere på årsakene til og symptomene på dette fenomenet.

Oftest takykardi manifesterer seg ikke som en selvstendig sykdom, så vel som symptomer, typen reaksjon på hjerte pulsene i nervesystemet, fysisk aktivitet eller opptak av stoffer som fremmer hyppige hjerte sammentrekninger. Denne såkalte fysiologiske takykardien utgjør ikke en helsefare, da det er en av kroppens reaksjoner på de naturlige manifestasjonene i sentralnervesystemet.

Det er ingen sjeldne tilfeller av rask hjertefrekvens hos små barn, så vel som ungdom, som følge av en mer aktiv livsstil, ubalanse av endokrine og andre systemer i utviklingen av en ung organisme. Gravide kvinner opplever også episodiske anfall. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at kroppen arbeider med forvrengt kraft, det er en restrukturering av hormonell bakgrunn, vektøkninger, en intensivert metabolsk prosess begynner.

Signifikant akselerasjon av hjerterytmen kan skyldes aktive fysiske øvelser, stressende situasjon, effekten på kroppen av koffein, nikotin og andre, stoffer som påvirker hjertearbeidet. Ofte er det en lignende avvik hos pasienter som lider av vegetativ-vaskulær dystoni. Under panikkanfall, er det en følelse av kortpustethet, og følelsen av at hjertet skal hoppe ut av brystet. I denne tilstanden bør du ta en komfortabel stilling, utføre pusteøvelser, prøve å slappe av, roe seg ned.

Patologiske manifestasjoner av takykardi

Takykardi kan også forekomme i løpet av utvikling av patologiske prosesser i kroppen, ondartede svulster, infeksjoner pyo-inflammatoriske, skjoldbrusk sykdommer, er senket blodtrykk. et senket nivå av hemoglobin. I slike tilfeller er takykardi et sammenhengende fenomen. Derfor, når det oppstår, er en fullstendig undersøkelse nødvendig. Ofte, med riktig diagnose og rettidig behandling av sykdom, går symptomene på takykardi forbi.

Men av og til, er rask hjerterytme et tegn på alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Hvis det oppstår hjerterytmen fiasko uten åpenbar grunn, bekymret selv i en tilstand av fullstendig hvile, og personen ikke lider av en kronisk sykdom, ikke består medikamentell behandling, bør du oppsøke lege og bli testet for å avsløre den sanne prichinu.Tahikardiya svært farlig når symptomene er på bakgrunn av hjertesykdommer.

Konstante symptomer på takykardi er helsefarlige

Du kan ikke ignorere systematisk manifestasjoner av takykardi. De kan signalere alvorligere sykdommer som oppstår i kroppen. Det kan være syke tenner, sykdommer i kjønnsorganet, endokrine sykdommer, overflødig vekt. Alt dette kan i stor grad forverre arbeidet i hjertet. I seg selv vil hjertemuskelen, som arbeider i en styrket modus og ikke får riktig ernæring, raskt slites ut. Hva kan forårsake et brudd på hjertefrekvensen, forringelse av elastisiteten til vevet i hjertet og blodårene.

Enn takykardi er fortsatt farlig, så det er en utilstrekkelig tilførsel av organer og vev i kroppen med oksygen. På grunn av for hurtige sammentrengninger har hjertets ventrikler ikke tid til å fylle opp med blod og effektivt levere oksygen og næringsstoffer til organer og vev. Ofte kan oksygen sult føre til hyppig besvimelse, utmattelse av hjertemuskelen, irreversible forandringer i metabolisme i organer og vev. Med systematisk manifestasjoner av takykardi, kan hjertesvikt utvikle seg.

Symptomer og forebygging av takykardi

Det er følgende symptomer på takykardi:

 • Paroksysmale plutselige hopp i hjertefrekvensen. Rytmen i seg selv forblir riktig;
 • Det er generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • Følelse av mangel på luft;
 • Skarpe rushes av svakhet;
 • Følelse av frykt, og til og med panikk.

Hvis du finner slike symptomer, bør du ikke ignorere dem, du må gå gjennom en full undersøkelse. Kun en lege vil kunne bestemme type og årsak til takykardi.

For å unngå at angrep av raske hjerteslag ikke manifesteres, må du følge standard forebyggende regler. Det er mer vanlig å være utendørs, balansert, moderat å spise, spille sport, slutte dårlige vaner. Det er viktig å regelmessig gjennomføre en fullstendig undersøkelse av kroppen for å identifisere skjulte patologier. som kan forårsake angrep med rask hjertefrekvens. Veldig viktig i forebygging av takykardi er en god, fullstendig hvile. Utmerkede resultater kan gi yoga og ulike respiratorisk praksis i ayurveda-systemet som vil bidra til å normalisere den følelsesmessige tilstanden, som også påvirker hjertearbeidet, styrker og forsterker kroppen. Vær sunn!

Takykardi: hva skal jeg gjøre hvis hjertet begynte å slå oftere

Hvis hjertet ditt begynte å slå oftere med lykke, kjærlighet eller en tilstrømning av følelser - det er fantastisk! Men hva om hjertebanken øker plutselig, uten tilsynelatende grunn? Etter et brudd på hjertets rytme kan det indikere tilstedeværelsen av visse patologier eller være en harbinger av svært farlige forhold. I medisin kalles denne økningen i puls takykardi. Og det er for det at vi vil tilegne vår dagens artikkel.

Tahikradiya er den plutselige økningen i hjertefrekvensen

Fysiologi av hjerterytme

Hjertet vårt er et spesielt organ som utfører en viktig funksjon og har en slags autonomi. Hjertets rytme reguleres og kontrolleres ikke bare fra utsiden - det vegetative nervesystemet og endokrine kjertler, men også fra innsiden - ved sitt eget hjertesystem (PCC). Dette systemet er representert ved spesielle muskelfibre som danner en sinus, atrioventrikulær knutepunkt lokalisert mellom ventrikkene og atria, en bunt av His og Purkinje-fibre. Disse spesifikke formasjonene bidrar til en rytmisk og sekventiell sammentrekning av hjertemuskulaturen og påfølgende pressing av blod fra atria inn i ventriklene og deretter til blodbanen.

Feil i PCC-arbeidet kan forårsake forstyrrelser i rytmen, og dermed føre til endringer i blodstrøm, blodfylling av blodkar og blodtilførsel til hjertemuskelen. Dette forårsaker i sin tur iskemi. I tillegg utgjør noen typer arytmier en alvorlig fare, ikke bare for helse, men for menneskets liv selv, siden de kan føre til enda en hjertestans.

I tillegg til feil i arbeidet med PSS, arytmier, og spesielt takykardi, kan det forårsake forstyrrelser i det endokrine eller autonome nervesystemet. Således, tyrotoksikose eller hypertyreoidisme, forårsaker en økning i eksitabiliteten av myokard, og følgelig med vedvarende tachykardi hjertefrekvens (CHSC) på 120 eller flere slag. Slik sykdom som feokromocytom eller en svulst fra binyremargen, karakterisert ved en økning i syntesen og frigivelse av adrenalin i blodet og økt sympatisk virkninger av denne mediator. Økningen i hjertefrekvensen er en av de viktigste symptomene på sympatisk innervering. I seg selv er overvekten av sympatiske påvirkninger over parasympatiske også preget av økt hjertefrekvens. En slik tilstand kan observeres når det autonome nervesystemet er forstyrret, mer kjent som vegetativ-vaskulær dystoni (VSD).

Uansett takykardiets etiologi anses denne tilstanden bare for patologisk hvis den opptrer plutselig, antall hjerteslag per minutt overstiger 90, og det er ingen objektive grunner til økningen i hjertefrekvensen. Samtidig kan takykardi være ganske naturlig, en fysiologisk tilstand som følger med sterkt fysisk eller følelsesmessig stress. I dette tilfellet øker pulshastigheten gradvis, med en økning, og går også gradvis tilbake til normal (60 til 80 slag / min).

Takykardi, som oppstår under trening, regnes som normen

Tegn på å senke blodtrykket inkluderer også takykardi. I dette tilfellet er utseendet kompenserende. En økning i frekvensen av sammentrekning av hjertet oppstår som et svar på en reduksjon av blodkarstrømmen. Klipper raskere, hjertet prøver å kaste store mengder blod inn i blodet. En slik refleksøkning i puls mot bakgrunnen av hypotensjon kan også betraktes som fysiologisk, siden den ikke er forbundet med utseendet av patologiske områder av eksitasjon.

Typer takykardi og dets symptomer

Takykardi i hjertet er ikke en uavhengig sykdom. Dette er bare ett av de mange symptomene som kan følge ganske alvorlige kardiovaskulære patologier (CCC). Vi har allerede funnet ut at takykardi er en økning i hjertefrekvensen. Det er imidlertid flere typer takykardier. Ifølge den enkleste klassifiseringen kan alle typer takykardi deles inn i patologisk og fysiologisk, som vi allerede har sagt. Patologisk takykardi utvikler som regel på grunn av utseendet av ytterligere fokus på eksitasjon i hjertemuskulaturen. Her genereres ekstraordinære impulser som sprer seg til tilstøtende fibre i myokard-ekstrasystolene.

Hvis økningen i hjertekontraksjoner ikke følger med endringer i hjertefrekvensen, snakker de om paroksysmal takykardi. Paroksysmer kjennetegnes av en hjertefrekvens på mer enn 90 slag / min, men samtidig holder hjerterytmen flat og vanlig.

Takykardi forekommer oftest hos voksne. Det er imidlertid tider når hjertefrekvensen øker hos små pasienter. Takykardi hos barn utvikler som regel følge av medfødt hjertesykdom. Det krever umiddelbar behandling. Ofte utføres operasjonen i de første dagene av et barns liv. Prognosen for behandling av takykardi hos barn er i de fleste tilfeller gunstig.

Avhengig av plasseringen av foci av ekstrasystolen, er den supraventrikulære, ventrikulære og nodulære takykardi isolert. Nodulær (sinus) takykardi kan betraktes som en av varianter av supraventricular. Faktisk opptrer supraventrikulær takykardi ved opprinnelsen til ytterligere impulser i atriene.

Supraventrikulær (supraventrikulær) takykardi utvikler plutselig, hjertet er som en "trukket" fra brystet, føler pasienten en pulse uten direkte sondering puls. Hjertefrekvensen øker til 150 - 250 slag per minutt. Sammen med dette kan en person observere i seg selv og andre symptomer, for eksempel bryststramming og smerte, angst, en følelse av frykt for døden.

Nodulær (sinus) takykardi kan observeres med sterk emosjonell utbrudd, agitasjon, stress

Nodulær takykardi i hjertet, hvis symptomer er mindre uttalt, kan observeres med sterk emosjonell utbrudd, agitasjon, stress. Pulsen, som regel, overskrider ikke 90 slag per minutt. Rytmen til hjertet selv er bevart. Opprinnelsen til sinus takykardi tilskrives fysiologiske tilstander.

Ventrikulær takykardi - patologi er ganske farlig. Ofte er det en forløper for hjerteinfarkt, fordi når denne tilstanden oppstår, kan hjertet ikke effektivt og fullt pumpe blod, og som resultat er det i seg selv i en tilstand av iskemi. Men den farligste tilstanden er ventrikulær fibrillasjon. I dette tilfellet begynner de enkelte fibrene i myokardiet å trekke sammen, og hyppigheten av disse sammentringene kan nå 600 per minutt! Hjertet står ikke slik en last og kan stoppe hvis pasienten ikke er utstyrt med kvalifisert medisinsk behandling innen noen få minutter. Diagnostisering av ventrikulære takykardier, så vel som andre typer sykdommer som bæres av EKG, på hvilken ytterligere virkningspotensialamplituder toppene er klart synlig, svarende til forekomsten av tidlige pulser i kardiomyocytter.

Behandling av takykardi

Så vi fant ut hva som er farlig for hjerte takykardi, og hva konsekvensene det kan være. Nå er det på tide å snakke om hvordan man skal behandle denne farlige tilstanden. Og siden takykardi fremdeles er et symptom, og ikke en uavhengig sykdom, bør behandling startes med behandling av den underliggende patologien. Hvis årsakene til takykardi ligger i endokrine sykdommer, må du først og fremst gjennomgå en undersøkelse hos en endokrinolog som kan ordinere den nødvendige korrigerende terapi. Imidlertid kan i noen tilfeller kirurgisk behandling kreves, for eksempel med en tumor i binyrene. Hvis takykardi - en manifestasjon av patologier SCS (myokarditt, koronarsykdom, hjertesykdom), vil antiarrytmimidler bli utnevnt som ytterligere medikamenter medisinering.

Ved hjelp av førstehjelp kopping takykardi omfatte slikt legemiddel som lidokain-løsning (1 - 2%), som blir administrert som en intravenøs infusjon benyttes også takiepreparaty som verapamil, diltiazem, prokainamid, og andre. Reduksjon av puls oppnås også ved bruk av kaliumpreparater som reduserer ledningen i hjertemuskelen.

For å redusere belastningen på hjertet, reduser reaktiviteten til det ledende systemet og blokkere de sympatiske effektene på hjertemuskelbrukene som brukes av gruppen av beta-adernoblokatorov. Ikke så lenge siden har forskere i løpet av kliniske studier bevist at bruken av disse stoffene flere ganger reduserer dødeligheten blant personer som lider av hjerte-og karsykdommer.

Takykardi kan bare herdes med en medisinsk rute

Blant de urtepreparatene som brukes til å behandle takyarytmier, bør en gruppe hjerteglykosider skilles. De reduserer ledningen i atrioventrikulærnoden, reduserer byrden på hjertet og bidrar til å redusere antall hjerteslag per minutt. Imidlertid bør behandling av hjerte takykardi med hjerteglykosider, samt bruk av andre antiarytmiske midler, utføres under streng medisinsk tilsyn. I tillegg tas hjerteglykosider av en spesiell ordning (digitaliseringsprinsippet) og kan ikke avhendes selvstendig. Slike forholdsregler er nødvendige for å forhindre utbruddet av atrioventrikulær blokade - den viktigste komplikasjonen av hjerteglykosider.

Hvis takykardi var et resultat av sterke følelsesmessige utskiftninger eller en stressende situasjon, så å fjerne det passe de mer tradisjonelle og kjente midler, for eksempel "Corvalol", "valokardin", "Validol" tabletter og andre. De hjelper ikke bare med å lindre nervøs spenning og roe seg, men reduserer også CHCC. I dette tilfellet kan noen folkemessige behandlingsmetoder også brukes. Det kan være ulike sedativa avgifter, urtete, infusjoner beroligende urter som vendelrot, cyanose, humle, motherwort, og mange andre tradisjonelle løsninger.

Takykardi, som har oppstått uten tilsynelatende grunn, er en alarmklokke. Men etter en grundig undersøkelse og startet rettidig behandling, kan du forhindre forekomsten av mange alvorlige sykdommer. I dag finnes det et stort antall effektive metoder og farmakologiske midler for behandling av takykardi, noe som gjør det mulig å bevare pasientens livskvalitet. Det er imidlertid viktig å huske at noen medisiner for hjerte takykardi bør kun tas i samråd med legen, for å unngå farlige konsekvenser for helsen din. Forebygging av takykardi er å forvalte en sunn livsstil, rettidig behandling av hjerte- og karsykdommer og endokrine sykdommer og øke stressmotstanden. Vær oppmerksom på deg selv, og la hjertet ditt slår oftere bare fra lykke!

Takykardi i hjertet - hva er det, og hvordan å behandle det?

Takykardi kalles en rask hjerterytme, som har noen opprinnelse. Det finner sted hvis hjertefrekvensen blir høyere enn 100 slag per minutt.

I dette tilfellet kan rytmen forbli korrekt, det vil si at varigheten av intervaller mellom hjertekontraksjoner er konstant. Tilstanden, hvor angrep av takykardi begynner uventet og like plutselig slutter, kalles paroksysmal takykardi.

Det skal bemerkes at det ikke er en klar grense mellom fravær av takykardi og dens tilstedeværelse. For eksempel diagnostiserer American Association of Cardiologists takykardi etter å ha oversatt hjertefrekvensen ved 100 slag / min. Således kan det anses at et hjerterytme innen 90-100 slag er en grensefunksjon, noe som gir grunnlag for å antage en høy risiko for hjerteproblemer i fremtiden.

Mekanisme for utvikling av takykardi

Hjertets arbeid er regulert av nerveplexus som ligger i høyre atrium, som kalles sinuskoden. Det setter rytmen og frekvensen av sammentrekninger på grunn av genereringen av en nerveimpuls som gjennom et ledende system sprer seg til hjertets muskler (myokard) og får dem til å trekke seg sammen.

En økning i antall pulser i sinusknudepunktet eller andre deler av det ledende system, forårsaker en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner - takykardi.

årsaker

Hvorfor er det en takykardi i hjertet, hva er det, og hvordan å behandle det? Det bør forstås at takykardi er et symptom, ikke en sykdom. Dets årsaker ligger i en rekke andre sykdommer, blant annet:

 • forstyrrelser i det autonome nervesystemet;
 • medfødte anomalier i hjertet, for eksempel ekstra akkorder i det;
 • endokrine lidelser (hypertyreose);
 • hemodynamiske lidelser;
 • ulike arytmier, etc.

Takykardi kan manifestere seg som en normal reaksjon på følelsesmessig og stor fysisk anstrengelse, ved forhøyet temperatur, på grunn av å drikke alkoholinntak, fra røyking.

Takykardi er delt inn i 2 former: fysiologisk og patologisk. Den første kan vises i en sunn person med normal hjertefunksjon som en reaksjon på eksterne faktorer, den andre forekommer når det er visse sykdommer.

Patologisk takykardi er skadelig for kroppen:

 1. Først i dette tilfelle er et taksykardi-angrep farlig, noe som er et intensivt hjertearbeid: ventriklene har ikke tid til å fylle med blod, noe som fører til senking av blodtrykk og en utstrømning av blod fra organene.
 2. For det andre fører pulsens hurtighet til en forverring av blodtilførselen. Hjertet krever mer oksygen, da det virker mer, og forringelsen av blodtilførselen fører til risikoen for å utvikle kranspulsårene, og som et resultat "tjene" et hjerteinfarkt.

Patologisk takykardi er klassifisert etter bestemte egenskaper (lokalisering og årsaker) og kan presenteres i følgende form:

 • Paroksysmal, som har en annen opprinnelse, er derfor preget i form: supraventricular eller supraventricular, som er av to typer (atriell og atrioventrikulær) og ventrikulær eller ventrikulær.
 • Sinus med økning i hjertefrekvens over en viss indeks i forhold til aldersnorm (for voksne -> 90 slag per minutt), hvor impulsen kommer fra sinusnoden, som er rytmens sjåfør.

Symptomer på takykardi

Når takykardi utvikler seg, er de viktigste symptomene hyppige hjertebank, svakhet, følelse av svimmelhet, følelse av mangel på luft, en følelse av forestående tap av bevissthet.

I fravær av hjerte lesjoner, er symptomer på sinus takykardi ikke uttrykt og kan ikke være følelsesmessig følt i lang tid. En liten økning i hjertefrekvensen til 100 slag / minutt er vanligvis funnet ved et uhell ved måling av blodtrykk.

De innledende symptomene pleier vanligvis ikke å gi oppmerksomhet og ty til medisinsk behandling når angrepene har en frekvens på 130-150 slag / min, som er nesten dobbelt så vanlig hjerterytme.

diagnostikk

Før du bestemmer deg for å behandle takykardi, er det verdt å gå gjennom undersøkelsen og avgjøre årsakene til forekomsten.

Vanlige tester for diagnose er:

 1. Elektrofysiologisk studie. Metoden er rettet mot å studere myokardets elektriske egenskaper, som avslører mekanismen, bestemmer lokaliseringen av faksen av takyarytmi.
 2. Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering av elektriske impulser i hjertet. Takket være EKG, bestemmer legen frekvensen og rytmen til hjertefrekvensen, og identifiserer også endringene som er karakteristiske for ulike hjertesykdommer. EKG lar deg avklare diagnosen sinus (supraventrikulær) eller ventrikulær takykardi. Om nødvendig vil du bli tilbudt en veloergometri - registrerer hjertearbeidet under trening (arbeid på den stasjonære sykkelen).
 3. Vurdering av barorefleks følsomhet (studie av vegetativ regulering).
 4. Magnetic resonance imaging (undersøkelse av foci av fibrøst og fettvev i hjertet).
 5. Radiografisk undersøkelse av hjertet (med bruk av kontrast).
 6. En generell blodprøve gir deg mulighet til å avklare antall røde blodlegemer, hemoglobin og andre blodceller, som gjør det mulig å oppdage sykdommer som anemi, leukemi, etc.

Med tanke på resultatene av alle tester, og med hensyn til eksisterende symptomer på takykardi, er riktig behandling foreskrevet.

komplikasjoner

I tillegg til ledningsforstyrrelser kan hjerterytme, takykardi gi slike komplikasjoner som:

 • hjerte astma,
 • tromboembolisme av cerebral fartøy,
 • arytmisk sjokk,
 • lungeødem,
 • tromboembolisme av lungearterien,
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

Ventrikulær takykardi i kombinasjon med akutt myokardinfarkt kan forårsake død.

Behandling av takykardi

Ved takykardi er behandlingen avhengig av årsakene til utviklingen og dens spesifikke type. I noen situasjoner er det ikke nødvendig med behandling - bare slapp av, slapp av, bytt livsstil, etc. De viktigste retningene for behandling av takykardi er forebygging av angrepene i fremtiden, minimering av de forårsakede komplikasjonene og hjertefrekvensen til en normal tilstand.

Hvis vi snakker om den medisinske metoden for å eliminere det raske hjerteslag, er dette hovedsakelig beroligende stoffer. I de første 10-15 minuttene, hvis du i ro vil hjertetrytmen ikke bli gjenopprettet, kan du ta slike legemidler som volokardin, corvalol, tinktur av valerian. Glykintabletten vil også bidra til å senke pulsen, som må legges under tungen.

I tillegg til beroligende stoffer kan antiarytmika også brukes. Dette er en ganske omfattende gruppe medikamenter med forskjellige virkningsmekanismer på kroppen. Prescribes slike medisiner bare av den behandlende legen på grunnlag av alle dataene om tilstanden til helsen din. Antiarytmiske medisiner er for eksempel flekainid, adenosin, propranolol, verapamil og andre medisiner.

I noen tilfeller, når medisiner ikke er effektive, tar leger også til kirurgi. For eksempel, med alvorlige hormonelle lidelser, når det er behov for å fjerne en del av kjertelen som produserer et overskudd av hormoner. Også er operasjonen indikert for brutto hjertefeil og andre hjertesykdommer, når den eneste veien ut av situasjonen er kirurgi.

outlook

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk.

I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

forebygging

Forebygging av sinus takykardi betyr tidlig diagnose og rettidig behandling av patologi, samt eliminering av ikke-hjertefaktorer i utviklingen av arytmier. Unngå de alvorlige konsekvensene av takykardi med konsistent overholdelse av anbefalingene for en sunn livsstil.

Les Mer Om Fartøyene