Gjennomgang av telangiektasier (vaskulære stjerner): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er telangiectasia, hvorfor det utvikler seg, hvordan det manifesterer seg og blir behandlet. Folk som ikke er relatert til medisin, kalles dette syndromet "vaskulære stjerner".

Med telangiektasi på slimhinnene eller huden på ulike deler av kroppen, opptrer vascular sprouts, forårsaket av utvidelse av blodkar. Normalt er kapillærveggene ikke synlige på huden, siden de har en ubetydelig tykkelse - ikke mer enn 20 mikrometer. Under påvirkning av ulike årsaker eller faktorer kan de bli tykkere og begynne å manifestere seg i form av et vaskulært nettverk synlig for øyet.

Ifølge forskjellig statistikk er forekomsten av telangiektasis ca 25-30% blant personer under 45 år. Oftere blir slike formasjoner fra de utvidede fartøyene avslørt hos kvinner, og nesten 80% av representanter for et rettferdig sex etter sorts står overfor slikt syndrom. Med alderen øker risikoen for vaskulære stjerner: opptil 30 år oppdages slike formasjoner i 10%. Ved 50-årsalderen øker denne indikatoren til 40%, og etter 70 når 75-80%. I sjeldnere tilfeller kan telangiektasier oppdages hos barn og nyfødte.

I de fleste tilfeller er edderkoppene bare en kosmetisk defekt. Men deres utseende indikerer en funksjonsfeil i arbeidet med ulike organer, og derfor, når de ser ut, bør du konsultere en lege - en vaskulær kirurg eller dermatolog.

Spesialister vil hjelpe ikke bare å kvitte seg med kosmetisk defekt, men også prøve å finne ut og eliminere grunnårsaken til dannelsen av slike karetmasker.

Hvorfor er det en telangiektasi

Spesialister vurderer flere teorier om opprinnelsen til vaskulære stjerner.

 1. Mange er tilbøyelige til å tro at årsaken til utviklingen av telangiektasier er hormonell ubalanse. Effekten av hormoner på blodårene forklarer den høye prosentdelen av forekomsten av slike formasjoner hos gravide kvinner eller delurente kvinner. Vaskulære stjerner vises ofte hos personer som tar hormonelle stoffer (kortikosteroider eller perorale prevensiver).
 2. Det er antatt at den gunstige bakgrunnen for utvidelse av beholderveggene kan bli visse dermatologiske plager - stråling dermatitt, rosacea, xeroderma pigmentosum, basalcelle hudkreft eller andre kroniske sykdommer. Utseendet til telangiectasias kan forskjellige patologier i kardiovaskulærsystemet, ledsaget av nederlaget til småkalibrerte kar. For eksempel med åreknussykdom eller Raynauds sykdom utvikler nesten 100% av pasientene vaskulære nettverk.
 3. Teleangiectasias kan også dukke opp i helt friske mennesker under påvirkning av ytre skadelige faktorer. Disse inkluderer: overeksponering for ultrafiolette stråler (sol eller i solariet), plutselige temperaturendringer, svakhet med ataksi, hypo- og avitaminosis, eksponering for kreftfremkallende, overdreven mosjon, røyking og alkoholmisbruk.

Typer av telangiektasi

Spesialister klassifiserer telangiektasier etter ulike tegn.

Spesialister skiller to grupper av telangiektasier: primær og sekundær.

Primære vaskulære stjerner er medfødte eller forekommer i tidlig barndom:

 • arvelig - et nettverk av endrede fartøy opptar store områder av huden, men vises ikke på slimhinner;
 • arvelig hemorragisk - foci vises på slimhinnene i luftveiene og fordøyelseskanalen, leverens overflate, fingertuppene, føttene eller i hjernen;
 • usynlige - endrede fartøy vises i regionen av livmorhalsen;
 • generalisert essensielt - først vasculaturen utvides på fotsålene, og deretter spredes endringene oppover langs kroppen;
 • "Marmor hud" - babyen umiddelbart etter fødselen manifesterer et nettverk av utvidede røde blodkar, og fargen blir lysere med masse (psyko-emosjonell eller fysisk);
 • ataksi telangiectasia-form - forekommer i små barn, til 5 år til et barn er til stede edderkopp årer i ørene, på nasal septum, gane og konjunktiva, kne og albue svinger.

Sekundære vaskulære asterisker er en manifestasjon av noen sykdom og er mest uttalt i følgende patologier:

 • forstyrrelser i produksjon av østrogen;
 • basalcellekarsinom i huden;
 • solkeratose;
 • forstyrrelser i produksjonen av kollagen;
 • svar på transplantater.

Spesielle former for telangiektasi

I noen sykdommer manifesterer telangiektasi seg på en spesiell måte:

 1. Med dermatomyositis. Når man vurderer en slik vaskulær stjerne, blir et stort antall utvidede kapillærer bestemt. Vanligvis er foci lokalisert ved fingertuppene og ledsaget av smerte.
 2. Med sklerodermi. På pasientens kropp vises flere stjerner i form av ovale eller polygonale flekker (flekker). Oftere er slike formasjoner lokalisert på ansikt, hender og slim.
 3. Med systemisk lupus erythematosus. Vaskulære stjerner ligger på spikerruller og har hyperpigmentering.
 4. Med Rundu-Osler's sykdom. Vanligvis er slike hemorragiske vaskulære asterisker arvelige. De forekommer på nesen, bronkialslimhinnen og organene i fordøyelseskanalen.

symptomer

Vaskulære stjerner er dannet fra utvidet og lokalisert på overflaten av hudkarene - kapillærer, venuler eller arterioler. Arterielt eller kapillært vaskulært mesh ikke stiger over overflaten, og venøse er vanligvis konvekse.

Oftere fremkaller slike formasjoner ikke noen ubehagelige opplevelser. Smerte i telangiektasier forekommer bare med dermatomyositis eller med sjelden sett smerteform hos kvinner. I sistnevnte tilfelle blir stjernene mer uttalt, lyse og forårsaker alvorlig smerte under utbruddet av menstrual blødning.

Skyggen og størrelsen på vaskulær netthinnen eller stjernene kan være forskjellig. De kan være lilla, røde, rosa, blå, blå eller sort. Alvorlighetsgraden og variansen av fargen sin kan bestemmes av typen hud, graden av vasodilasjon, området og omfanget av lesjonen. Noen ganger endres fargen på telangiektasi med tiden. De samme forandringene kan skje med sine dimensjoner.

Når utseendet på telangiectasies burde være spesielt bekymret?

I de fleste tilfeller forårsaker utseendet på telangiectasies ikke betydelig ubehag og er bare en kosmetisk defekt eller et symptom på noen ikke-farlig sykdom. Imidlertid er deres forekomst noen ganger et tegn på en farlig lidelse.

Spesielt alarm bør skyldes slike telangiectasies:

 • På brystets overflate. Vanligvis har slike asterisker svært små dimensjoner (diameter i en pinhead) og en lys skygge. Deres utseende indikerer utviklingen av en kreftfremkallende vekst i brystkirtlen og bør alltid bli en unnskyldning for å kontakte en pattedyr eller en onkolog.
 • Basert på kutan arr. Slike stjerner ser ut som perle rosa knuter. Når de ser ut, kan tilstanden til kutan arr endres. Dette tegn indikerer en mulig utvikling av basalcellekarsinom i huden og er en anledning for umiddelbar henvisning til en onkolog eller dermatolog.
 • Grupper av telangiektasier hos barn. Eksistensen av et utvidet nettverk av blodårer i barndommen kan indikere tilstedeværelsen av en slik farlig lidelse som hemorragisk telangiektasi. Når det utvikler seg, kan barnet oppleve blødninger: nesal eller gastrointestinal. Barn med denne patologien anbefales å ha regelmessig oppfølging på en vaskulær kirurg.

diagnostikk

Diagnosen av telangiectasias er ikke vanskelig. Når pasienten undersøkes, vil spesialisten lytte til klager og spør pasienten de nødvendige spørsmålene, undersøke formasjonene og foreskrive ultralydet på fartøyene.

Basert på funnene vil legen kunne gjøre den mest effektive behandlingsplanen. Hvis det er nødvendig, for å identifisere de underliggende årsakene til fremkomsten av edderkopp årer og kjedehjul, vil legen lede pasienten til å ta kontakt med en smal spesialister (kardiolog, endokrinologen, rheumatologist gynekolog et al.).

behandling

Etter å finne ut årsaken til forekomsten av telangiektasier, vil legen foreskrive pasienten behandling av den underliggende sykdommen. Behandlingsplanen vil avhenge av sin type.

For å eliminere den kosmetiske defekten, det vil si de vaskulære sterene selv, kan forskjellige minimalt invasive kirurgiske teknikker anbefales. Valget av en eller annen metode er avhengig av mange faktorer: variasjon, størrelse og tilgjengelighet av formasjoner, kontraindikasjoner etc.

elektrokauterisering

Kjernen i denne prosedyren er introduksjonen i det utvidede karet av nålelektroden, som gjennomfører høyfrekvent strøm, cauterizing vevet. En slik fremgangsmåte for å eliminere telangiectasier brukes mindre og mindre, så til har noen ulemper:.. smerte, skade på friskt vev, arrdannelse og hyper eller avpigmentering på stedet av kauterisering.

Laser fotokoagulering

Prinsippet for denne terapeutiske manipulasjonen er effekten av laserstrålen på de utvidede karene. Som et resultat av denne handlingen, blir de oppvarmet og forseglet. Prosedyren brukes til å eliminere dilaterte kar med en diameter på ikke mer enn 2 mm. Små telangiektasier ved hjelp av laserfotokoagulering kan elimineres i 1-2 økter, og i større skala - for 3 eller flere.

sclerotherapy

En slik minimal invasiv prosedyre kan bare foreskrives for å eliminere venøse asterisker. Dens prinsipp er basert på introduksjonen i lumen av et forstørret venleskleroserende middel, som forårsaker lodding av karets vegger. Det er flere modifikasjoner av denne behandlingsprosedyren: mikroskleroterapi (skumform), mikroskleroterapi, ekkoskleroterapi, etc.

Medikament-sklerosanten blir introdusert i det vaskulære lumen gjennom en tynn nål og virker på sin indre membran. I utgangspunktet er den skadet, og så blir lumen av fartøyet limt og loddet, dvs. utelatt. Etter 1-1.5 måneder er telangiektasi helt eliminert og blir usynlig. I lumen av de sklerotiserte venulene vises bindevev (ledningen), som etter ett år løser seg selv.

Ozonbehandling

Essensen av denne minimalt invasive prosedyren er innføringen i lumen av en modifisert beholder av en blanding av ozon og oksygen. Å komme inn i vaskulær lumen, forårsaker ozon ødeleggelse av veggene. Som et resultat forsvinner telangiektasi. Ozonbehandling gir ingen bivirkninger, pigmenteringer eller arr. Etter at det er fullført, kan pasienten reise hjem, og han trenger ikke ekstra rehabilitering.

Radio bølge kirurgi

Prinsippet for denne radiokirurgiske manipulasjonen er ikke-kontakt-cauterization av det endrede fartøyet med en elektrode av en spesiell installasjon. Denne teknikken er helt smertefri og trygg, ikke provoserer utseende av ødem, arr og pigmentering. Den eneste ulempen er at den bare brukes til å fjerne enkelte telangiektasier fra små kapillærer.

Etter å ha utført en minimalt invasiv innblanding, må legen gi sine pasientanbefalinger om behandling av huden, bruk av legemidler som styrker vaskulærveggene og behovet for visse restriksjoner (trening, bad eller dusj osv.). Etter fjerning av telangiectasias må pasienten ikke glemme at behandlingen bare vil bli fullført dersom den suppleres med terapi av den underliggende sykdommen eller eliminering av provokerende faktorer (røyking, eksponering for åpen sol, temperaturendringer, etc.). Muligheten for tilbakefall av vaskulære stjerner er bestemt av årsaken til forekomsten deres, fullstendigheten av utelukkelsen av provokerende faktorer og effektiviteten av behandlingen av den underliggende sykdommen som forårsaket deres utseende.

Alt du trenger å vite om telangiektasi: årsakene og behandlingen

Ved telangiectasias forstås den vedvarende utvidelsen av små blodkar. Utad dette manifesterer seg som et nettverk av små vaskulære stjerner.

Teleangiectasia er medfødt og ervervet.

La oss vurdere årsakene til forekomst av vaskulære retikulum, deres displayer, måter å kjempe mot dem.

Funksjoner av kapillarnett

Sunn kapillær kan ikke ses med det blotte øye. Dette skyldes at deres tykkelse er mikroskopisk liten - ca 20 mikron. Men som følge av visse sykdommer, kan de øke. På grunn av denne økningen blir kapillæren synlig.

Dermed blir blåagtige eller røde formasjoner fra kapillærene merkbare på huden. På grunn av dette kalles telangiectasia vaskulære stjerner.

Stjerner fra utvidede blodårer kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Kanskje utseendet på øynene deres. Endringer i huden er også utsatt for nakke, vinger i nesen, slimhinner. Disse formasjonene har slike egenskaper:

 • Ikke stikk ut over overflaten av huden, og ikke bli blek hvis du trykker på dem;
 • skiller seg ut mot bakgrunnen av huden;
 • manifestere seg i separate foci;
 • ofte kan sekundær hudskade forekomme.

Teleangiectasias er ganske vanlig blant mange kategorier av befolkningen. Så er de omtrent en tredjedel av befolkningen i aldersgruppen under 45 år.

Det er bemerkelsesverdig at det er representanter for den vakre halvdelen som er mest utsatt for slike endringer. Med alderen øker risikoen for telangiektase betydelig. Men selv nyfødte er ikke forsikret før utseende av vaskulære stjerner.

Varianter og klassifisering

Slike formasjoner er klassifisert av mange parametere. Primære telangiektasjoner er:

 1. doms (hemorragisk form). I dette tilfellet kan foci forekomme i munnen, på fotsålene og på fingertoppene. Det er også mer alvorlige former for sykdommen, når lesjoner oppstår i bronkiene, mage-tarmkanalen, strupehodet og til og med hjernen.
 2. doms. I dette tilfellet kan masker være på et stort område av huden. Imidlertid er de ikke tilstede på slimhinnene.
 3. Ataxia av telangiektasi i de fleste tilfeller oppstår i tidlig alder. Røde flekker er mulige på konjunktiv, nesens septum og også i auricleen. Karakteristisk er utseendet på et vaskulært kjedehjul på kneet eller albuebanen.
 4. Nonvoid form av sykdommen er preget av utseendet på små vaskulære punkter.
 5. generalisert telangiectasia. Denne sykdomsformen er preget av en gradvis kryp av edderkoppevene langs alle lemmer.
 6. "Marmor skinn"Ofte kommer fra fødselen. Karakteristisk utseende på huden av et bestemt maske fra karene. Samtidig øker det seg mer og mer fra fysisk anstrengelse.

På bildet er en rekke telangiectasia

Sekundære telangiektasier oppstår når:

 • kreft;
 • keratore;
 • forstyrrelser i dannelsen av kollagen, samt østrogen;
 • noen reaksjoner på implanterte transplantater.

I form av utdanning er følgende:

 • tree (ligger på nedre lemmer), vanligvis - mørk blå mettet farge;
 • stel - rødt, har fokus og mange divergerende kapillærer;
 • flekket - med en lys rød farge;
 • lineær - Det er på kinn, på ansiktet, rød eller blåaktig farge.

Avhengig av hvilke fartøy som er berørt, er telangiektasier arterielle, venøse og kapillære.

Teleangiectasia forekommer på ansiktets hud, nedre og øvre ekstremiteter, slimhinner, og også på indre organer. Utseendet til vaskulær mesh på huden er en ganske vanlig variant av sykdommen. Ofte er de vanlige på hud, nese, kinn, osv. Langsommere er telangiectasias på slimhinnene - luftveiene eller fordøyelsessystemet.

Vaskulære formasjoner på indre organer forekommer minst ofte. I dette tilfellet er de kombinert med aneurysmer og andre vaskulære patologier.

Hva forårsaker dannelsen av stjernepunkter

Det er en feil å tro at slike stjerner oppstår som følge av kardiovaskulære sykdommer eller hyppig bruk av alkoholholdige drikker. Først og fremst, de beskrevne endringene i huden - et signal som forekommer i kroppen glitches hormonell bakgrunn.

Stjerner oppstår også i slike sykdommer:

 • åreknuter
 • mastotsidoz;
 • dermatitt forårsaket av stråling;
 • pigmentær xenoderma;
 • noen sykdommer ledsaget av atoksy;
 • Raynauds sykdom, som primært påvirker arteriene;
 • rosacea, så vel som andre hudpatologier.

Også årsakene til utseendet på telangiektasier er som følger:

 • eksponering for sollys;
 • effekten av kreftfremkallende stoffer;
 • bruk av glukokortikosteroidmedikamenter (de bidrar til endring i hormonbalanse hos menn og kvinner);
 • traumer;
 • dårlige vaner (røyking og alkoholmisbruk);
 • stillesittende livsstil;
 • Underernæring med bruk av et stort antall hurtigmat og andre skadelige produkter;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • arvelig disposisjon.

Det kliniske bildet og dets avhengighet av årsaker

Symptomene på sykdommen er utseendet på stjerner fra de utvidede kapillærene av rød, blåaktig farge. De er svært forskjellige fra normal hud, og derfor veldig merkbar.

Avhengig av sammenhengende sykdommer, kan symptomene deres være litt forskjellige:

 1. Hvis en person lider systemisk lupus erythematosus, i tillegg til den vaskulære "stjernen", vises en flekk av økt pigmentering på huden. Det er også lesjoner av nagelplater.
 2. ved dermatomyositt Utseendet til slike stjerner følger med smertefulle opplevelser. Smerter i fingertuppene er spesielt uttalt.
 3. sklerodermi preget av en stor formasjon. Oftest er de lokalisert i ansiktet, på hendene eller slimhinnene. Huden kan også være fokale flekker av rund, oval eller polygonal form.
 4. Med syndromet Rendu-Osler På huden er det hemorragiske telangiektasier. Ofte kan utdanning vises på nesen, tungen og på magesårets mukosa.

Telangiectasia hos nyfødte

Ganske ofte kan edderkopper forekomme hos små barn. I dette tilfellet er det en utvidelse av blodkar som ligger nær huden.

Utseende ser de ut som flekker med fuzzy konturer, av en vag rosa farge. Når de trykkes, blir de lettere. Typisk er slike stjerner lokalisert hos nyfødte i nakken, åpen øyelokk, nese, på overleppen.

Vanligvis er telangiektasier hos barn medfødt. Ataxia-telangiectasia er en ganske sjelden autoimmun sykdom kombinert med immundefekt.

I vanlige tilfeller krever edderkoppene ikke behandling, siden de forsvinner med alderen. Imidlertid krever ataksi en ansvarlig behandlingsmetode.

Tilnærming til diagnose

Først av alt er en nøye samlet historie ekstremt viktig for diagnosen. For å bestemme sykdommen foreskriver legen slike studier:

 • magnetisk resonans avbildning av hjernen;
 • radiografi av lungene;
 • analyse av blod og urin;
 • analyse for kolesterol;
 • koagulasjonstest;
 • biokjemisk analyse;
 • endoskopi;
 • måling av blodtrykk;
 • om nødvendig, en studie av indre organer.

Det er nødvendig å skille denne sykdommen fra hemangioma. Hemangioma er en godartet tumor dannet fra blodkar. Slike svulster skjer allerede i de første dagene av et nyfødt liv.

Kompleks av anvendte terapeutiske tiltak

Målet med å behandle sykdommen er å forbedre tilstanden til karene i huden og bli kvitt stjernene.

Avhengig av årsaken til dannelsen av telangiektasi vil behandlingen være forskjellig:

 1. konservative. Vanligvis, for dette bruket legemidler som hemmer fibrinolyse, kan de stoppe liten blødning.
 2. sclerotherapy. I det berørte fartøyet blir det tilsatt et legemiddel for å lime den vaskulære veggen. Slike behandlinger bør kombineres med medisinering.
 3. drift Det er nødvendig for å fjerne en del av den skadede kapillæren. En slik skadet del av fartøyet blir lett forandret av en protese.
 4. Laser koagulasjon.
 5. cryocautery Er bruk for behandling av telangiektasier med lave temperaturer.
 6. Hormonal behandling utføres bare hvis den hormonelle bakgrunnen til organismen
 7. Med blodtap hemokomponent terapi.

Er komplikasjoner mulig?

Med rettidig behandling er sannsynligheten for komplikasjoner minimal. I alvorlige tilfeller er slike komplikasjoner mulige:

 • anemi av jernmangel;
 • kraftig blødning i lungevæv eller i hjernen;
 • utseendet av lammelse eller parese;
 • bevissthetstap
 • forverring av indre organer.

For å forhindre

Det er mulig å redusere risikoen for et slikt brudd betydelig. For å gjøre dette trenger du:

 • Beskytt huden mot overdreven sollys;
 • å bruke høy kvalitet kosmetikk;
 • overgi dårlige vaner;
 • å forlate hurtigmat og berike dietten med grønnsaker og frukt;
 • Tempering, sport, mer ute i frisk luft;
 • normalisere vekten;
 • Bruk riktig sko, og om nødvendig - ortopedisk;
 • behandle sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • gjennomgå vanlige medisinske undersøkelser.

Generelt er prognosen for denne sykdommen gunstig. Hvis pasienten er i tide for hjelp, er full gjenoppretting garantert.

Hva er telangiectasia: symptomer, hvor farlig og hvordan å behandle?

I sunne kapillærer er tykkelsen på veggene bare 20 μm, mens en person ikke kan undersøke dem med det blotte øye. Det er imidlertid sykdommer som forårsaker en økning i denne figuren. Teleangiectasia er en lokal utvidelse av kapillærer og små fartøy.

Teleangiectasia hos nyfødte er sjelden, men blant voksne er denne sykdommen svært vanlig. Men er det farlig og kan det bli helt helbredet?

Telangiectasis eller vaskulære stjerner - hva er det?

Teleangiectasia er et syndrom karakterisert ved vasodilasjon, samt utviklingen på overflaten av hudformasjonene, malt i rødaktig-cyanotisk farge. Ofte er de en flekk, hvorfra et stort antall grener avgår. I forbindelse med dette kalles denne sykdommen også "vaskulære stjerner".

Å danne en "vaskulær stjerne" kan være på kroppen, på ansiktet, på bena eller hendene. Oftest er de dannet i kinn, nakke, under og øvre lemmer, og også på nesens vinger. Avhengig av typen berørte fartøy kan fargene og størrelsen på slike steder variere:

 1. På grunn av det faktum at arterielle eller kapillære karene ekspanderer, vises en tynn rød "mesh" på overflaten av epidermis. Det stikker ikke ut over hudoverflaten, men hvis den presses på den, blir den blek.
 2. Oppstår dannelse av flekker av lilla eller mørk blå farge fra venene. De er svært merkbare mot bakgrunnen av en enkeltfarget hud.

Oftest er telangiektasi dannet av separate foci. Imidlertid påvirkes i noen tilfeller hudoverflaten igjen, med dannelsen av "grupper".

Teleangiectasia kan forveksles med den første fasen av åreknuter, flere detaljer om varicose kan læres av individuelle materialer:

Hvor kommer grunnen fra?

Hovedårsaken til dannelsen av "vaskulære stjerner" er en svikt i hormonsystemet. Selv om mange mener at slike steder bare vises hos de som har problemer med kardiovaskulærsystemet. Uavhengige studier ble imidlertid gjennomført, som ikke bekreftet denne uttalelsen.

Du kan bli kvitt varicose hjemme! Bare en gang om dagen må du gni om natten.

Imidlertid forekommer telangiektasi ofte i nærvær av følgende sykdommer:

 • systemisk eller kutan mastocytose;
 • pigment xenoderma;
 • Rhinens sykdom (arterioler og arterier påvirkes);
 • åreknuter;
 • stråling dermatitt;
 • et antall sykdommer hvor ataksi er observert;
 • rosacea og andre epidermale sykdommer;
 • krenkelse av hormonell bakgrunn eller å ta kortikosteroider.

Utseendet til slike steder kan også påvirkes av langvarig eksponering for direkte sollys, langvarig eksponering for kreftfremkallende stoffer og arvelighet.

Klassifisering og typer

Teleangiectasia er klassifisert, med tanke på flere parametere. For eksempel er det primære og sekundære former for sykdommen. Primære former:

 • arvelig hemorragisk telangiektasi (ICD-10 klasse med kode 178.0);
 • ataksi;
 • essensielle generaliserte telangiectasias;
 • arvelig form
 • nevoid;
 • telangiectatic marmor hud.

Fremveksten av sekundære former er oftest en komplikasjon av andre sykdommer, så vel som flekker kan danne seg etter kirurgisk inngrep.

"Vascular asterisker" er også delt etter type kar i: venøs, arteriell og kapillær. Og de er delt etter typer i utseende:

 • Stellate (foci merket, rød farge);
 • trelignende (lyse mørkblå farge);
 • sinusformet;
 • pyatnoobraznye.

Telangiectasia: bilder

Symptomer og tegn

Når "vaskulære stjerner" vises, føler en person ikke absolutt ingen fysisk ubehag. Det faktum at de ikke klør, gjør ikke vondt, ikke klem... For å finne ut hva de er, kan en person først etter at de ser dem.

Det er helt ubetydelig hva er årsaken til utseendet på telangiektasi, tegnene i alle tilfeller er like, nemlig: på overflaten av epidermis dukker opp en flekk med rød farge, som har stråler av kapillære fartøy som forgrener seg i forskjellige retninger. Hvis slike steder opptrer på slimhinnets overflate, vil sykdommen bli vanskeligere å gjenkjenne, men symptomene forblir de samme.

Når økningen i kapillærene eller karene bare begynner, har den "vaskulære stjerne" en lys farge. Men etter en stund skifter den røde fargen til mørkblå. Over tid blir den lysrøde edderkoppen mer og mer. Saken er at det er en delvis inntrenging av blod i disse karene.

Mulig lokalisering av telangiektasi

Lokalisering av "vaskulære stjerner" kan være forskjellig, og det avhenger direkte av syndromet, men ikke bare. For eksempel:

 1. Ataxi kan forekomme hos et barn i tidlig alder. På ca 5 år kan du finne flekker av rødt i himmelen, øyekonjunktiv, i auriklene, på neseseptumet, i bøyningen av albuer og knær.
 2. Med arvelig hemorragisk telangiektasi, vises rødlige flekker i munnhulen, på overflaten av føttene og på fingertoppene.
 3. Med ujevn telangiektasi, vises små "stjerner" i regionen av livmorhalsen.
 4. Med generalisert viktig telangiektasi blir flekker først dannet på fotsålene, så begynner "vascular sprouts" å ekspandere mens de beveger seg oppover langs kroppen. Svært ofte forekommer telangiektasi av nedre ekstremiteter.
 5. Med telangiectatic marmor hud, er en rød "mesh" til stede i en person fra fødselen på overflaten av epidermis.

Hvis "vaskulære stjerner" vises på brystets forside, kan dette være et symptom på en farlig sykdom - levercirrhose. Også årsaken til utseendet på et rødt nett kan være en langvarig effekt på huden i dekkede direkte solstråler og en medfødt predisponering av karene. Du bør imidlertid kontakte legen for råd etter hvert.

Også, telangiectasia kan vises på overflaten av magen. Slike endringer i vaskulærsystemet kan skyldes patologien til akutt gastrointestinal blødning.

Et annet rødt nett kan vises på hendene. Dette er sjelden nok og bare for kvinner som bærer en baby. Årsaken ligger i dette tilfellet i brudd på hormonell bakgrunn.

Er teleangiectasia sjelden?

Hvis bare en liten "vaskulær stjerne" ble sett på overflaten av huden, er det ikke verdt å nevne at alvorlige helseproblemer har begynt. Denne flekken anses bare for en kosmetisk defekt og ikke noe mer.

Faktum er at i menneskekroppen er lengden på alle fartøyene flere tusen kilometer, og lengden på de berørte fartøyene i dette tilfellet kan måles i centimeter. Derfor vil en enkelt telangiektasi ikke forårsake noen spesiell skade på blodforsyningssystemet. Men dette stedet forstyrrer fortsatt kroppen, og eksperter anbefaler at det blir kvitt.

Men i svært sjeldne tilfeller kan lesjonen spres seg til dypere nok fartøy. Dette kan forstås av det raskt skiftende utseendet på huden, som ligger ved siden av "vaskulær stjernen". Huden forsvinner raskt, fargen endres, den blir uklar og rynket. I dette tilfellet må du alltid gå til legen.

Diagnose og analyse

I første omgang utfører doktoren en primær undersøkelse, han lytter også nøye til hva pasienten klager over, og gir om nødvendig klargjørende spørsmål. Etter dette må han utnevne en ultralydsundersøkelse av problemskipene. Han studerer deretter den tilgjengelige informasjonen og utvikler en behandlingsplan. En annen lege kan i noen tilfeller sende en pasient til undersøkelse i slike smal spesialiserte leger som: gynekolog, endokrinolog, kardiolog.

Diagnose av telangiektasi kan inkludere en rekke metoder:

 • Røntgen av lungene;
 • blodprøve for koagulering
 • nivået av kolesterol er bestemt;
 • endoskopisk undersøkelse av indre organer;
 • pasientens anamnese er studert;
 • analyse av urin og (eller) blod;
 • MR i hjernen;
 • trykket måles.

I noen tilfeller utføres differensialdiagnose, er denne metoden for å oppdage telangiektasi et alternativ. Legen bruker spesialdesignede tester, og vurderer også pasientens generelle tilstand. Som et resultat vil legen kunne bestemme nøyaktig arten av "vaskulære stjerner" (primær type eller sekundær).

Ved diagnosen av den primære typen er det slike funksjoner som:

 • Telangiectasia av vanlig art eller arvelig;
 • ataksi;
 • "Marmorhud".

Den sekundære typen inkluderer: reaksjon på implantasjon, solkratere, basalcelletype onkologi, svekket hormonproduksjon. Legen vil også kunne diagnostisere sykdommen i dette tilfellet ved utseendet av den "vaskulære stjerne", samt ved hvilken type fartøy som er involvert i utviklingen av sykdommen.

Behandling av telangiektasi

Oftest, for øyeblikket, er skleroterapi brukt til å behandle telangiektasi. Denne prosedyren krever ikke kirurgisk inngrep, og det vil derfor ikke være nødvendig å gjøre kuttene på huden på samme måte. Spesialisten bruker en sprøyte med en tynn nål, gjennom hvilken legemiddelsklerosanten injiseres.

Denne stoffløsningen påvirker den indre overflaten av vaskulære vegger. Først er de skadet, og så limes de sammen. Som et resultat, forsvinner alle lumen i fartøyet, en ledning vises i vevet, og innen 12 måneder skal den oppløses uavhengig.

Det finnes flere typer skleroterapi:

 1. Skleroterapi av segmentale åreknuter.
 2. Mikroskleroterapiya.
 3. Skumdannende skleroterapi.
 4. Echosclerotherapy.
 5. Postoperativ skleroterapi.

Også, laser koagulasjon anses å være en effektiv prosedyre for å bli kvitt telangiektasi. Det brukes oftest til å eliminere telangiektasi i ansiktet.

Denne prosedyren utføres på grunnlag av fraksjonert fototermolyse. Inntrengningen av laserstrålen inn i epidermis oppstår, mens den selektivt påvirker de vaskulære veggene. I berørte fartøyer som følge av at de er rammet av relativt høye temperaturer, er det liming av veggene, mens friske fartøy ikke påvirkes.

Og kan brukes:

 1. elektrokauterisering. Vaskulære vegger er cauterized av en elektrisk strøm. Som et resultat avtar spredningen av garn på overflaten av huden eller stopper helt.
 2. Ozonbehandling. Bare de nedre ekstremiteter kontrakt de berørte fartøyene.
 3. Eloskopiya. Vaskulære vegger limes sammen.

Når en operasjon er nødvendig

Behandling av telangiektasi med kirurgisk inngrep er en radikal metode. Legen kan bestemme seg for å utføre operasjonen bare hvis det er nødvendig å fjerne en bestemt del av det berørte fartøyet. I noen tilfeller kan det fjernede stedet erstattes med en protese. Legen utfører også moxibustion og bandaging av blodkar, som er kilden til blod for patologi.

telangiectasia

telangiectasia Er en lokal eller utbredt utvidelse av små kaliber av ikke-inflammatorisk opprinnelse, ledsaget av utvikling av en vedvarende kosmetisk defekt. På grunn av det faktum at telangiectasia, ifølge morfologiske karakteristika, er en flekk på stellatformens hud, kalles denne vaskulære patologien ofte som en "vaskulær stjerne". Lokale telangiektasier utelukkende i de ytre lagene i huden og har oftest små dimensjoner, noe som favoriserer eliminering ved laserbestråling eller skleroterapi.

Risikogruppen for denne vaskulære patologien består av personer under 45 år, samt barn umiddelbart etter fødselen. Ifølge verdensstatistikken lider de fleste kvinner som har minst en fødsel i anamnesen av telangiektasi.

Årsakene til telangiektasi

Spesialister innen vaskulær kirurgi tillater flere etiopathogenetiske teorier om opprinnelsen til telangiektasi. Noen av dem foretrekker "hormon teori" i henhold til hvilken utvidelsen av lumen av det lille kaliber av fartøyet er et resultat av hormonelle forstyrrelser hos mennesker som forklarer en så stor prosentandel av forekomsten av telangiectasia hos gravide kvinner og mødre. Av denne grunn, de fleste av pasienter som lider av telangiectasia, lang tar narkotika hormonprofil (steroider, p-piller).

I tillegg finnes det en rekke av dermatologiske sykdommer profil, som kan tjene som en bakgrunn for utvikling av telangiectasia og disse inkluderer: xeroderma pigmentosum, rosacea, stråling dermatitt.

Forskjellige utførelsesformer av kardiovaskulære sykdommer som ledsages av vaskulær lesjon liten kaliber (Reynauds sykdom, åreknuter) i nesten 100% av tilfellene provosere dannelse av telangiectasia.

Legg merke til at selv i helt frisk person ikke lider av noen vaskulære eller hudsykdom, kan dannes telangiectasia på grunn av den negative virkningen av utløsende faktorer for risiko i form av direkte eksponering til sollys, noe som er tilfelle når frequenting tanning, røyking og alkoholmisbruk, når adinamii.

Eksperter innen vaskulær kirurgi ved Etiopatogenetichesky dele telangiectasier på basis av primære (arvelig), som oftest sett hos pediatriske pasienter, og sekundære (fremkallende på bakgrunn av noen annen patologi).

Den viktigste patogenetiske mekanismen for dannelsen av telangiektasier i projeksjonen av nedre ekstremiteter er en lokal forringelse av blodsirkulasjonen og en økning i gradienten av intravaskulært trykk som ligner på varicose sykdom. Den eneste forskjellen er at med telangiectasia, lider av små kaliber.

Symptomer og tegn på telangiektasi

Vaskulær telangiectasia kan plasseres på huden av nesten en hvilken som helst del av kroppen, men det er "favoritt" av lokalisering av vaskulær sykdom: ansiktet, øvre og nedre lemmer, og nakke.

Siden kan huden telangiectasia utvikles som et resultat av ødeleggelse av små blodårer i både venøs og arteriell seng, er det mange varianter av former, farger og størrelser av hudceller. Telangiectasia, dannet ved lokal utvidelse av arterioler og kapillærer, har en lys rød farge, veldefinerte stjerneformede konturer og forsvinner på palpasjon, som er en patognomonisk tegn når de er identifisert. Telangiectasia typen venøs karakterisert ved en flerhet av mørk lilla flekker med en blåaktig farge, rager over overflaten av huden.

Ofte er telangiektasier lokal i naturen, men i noen tilfeller observeres hudlesjoner i stor grad og dannelsen av et stort antall flekker av forskjellige former, størrelser og farger.

I tillegg til de generelle spesifikke manifestasjonene av telangiektasi, kan det være noen individuelle egenskaper som er avhengige av utviklingen av vasodilasjon mot bakgrunnen av hvilken patologi. Således, med systemisk lupus erythematosus, er små kapillærer mer påvirket i projeksjon av spikerrygger, kombinert med hyperpigmentering. Utvidelse av fartøyene, blod som leverer fingertuppene, med dermatomyositis, følger ikke bare dannelsen av telangiektasi, men også av et uttalt smertesyndrom i dette området.

Vesentlig generalisert telangiektasi i underdelene er preget av en ugunstig progressiv kurs og er preget av dannelse av små flekker i fremspring av føttene, som raskt sprer seg til andre deler av stammen.

Telangiectasia nyfødte vises dannelse av såkalt "marmorert hud" som har form av et gitter av rød, manifestert når overdreven fysisk eller psyko-emosjonelle aktivitet.

Teleangiectasias kan ha en trelignende, lineær, stellat eller spottet form. Trelignende telangiektasier er oftest lokalisert på huden på underekstremiteter, og i ansiktet er det hovedsakelig lineære former for denne patologien.

Teleangiektasi hos barn av nyfødt alder forekommer i mer enn 80% av tilfellene og er en midlertidig kompenserende tilstand, i de fleste tilfeller ikke krever medisinsk inngrep. Utseendet til telangiektasi i disse tilfellene skyldes tilstedeværelsen av en fysiologisk rudimentær embryonisk vaskulær rest. I nyfødte barn er favorittstedet for telangiektasis det okkipitale området, ulike deler av ansiktet og spesielt leppene. I utviklingen av medfødt telangiektasi, spilles en viktig rolle av effekten på den menneskelige organismen av et høyt nivå av østrogen hos moren. I ataksi-telangiektasi, som er en immunsviktssykdom, i tillegg til hudlesjoner, har barnet en lesjon av vaskulærsengen av alle indre organer.

Telangiectasia på ansiktet

Det er en rekke spesifikke sykdommer, ledsaget av utvikling av telangiectasias som ligger på enkelte områder av ansiktet. Således, for sklerodermi karakterisert ved dannelse av telangiectasia spettet former som utvikler seg i mange mengde på huden i ansiktet og kan noen ganger ha forholdsvis store dimensjoner av de enkelte elementene (diameter 7 mm).

Hemorragisk teleangietaziya som ble observert ved Osler-Rendu sykdom, ofte ledsaget av dannelsen av vaskulære utvidelsene slimhinnene i munn, og kan også være plassert i nesevinger. Med en lang sykdomssykdom kan telangiektasier ikke bare dannes på huden, men også på de indre organene.

Arvelig telangiectasia kan være ledsaget av hudlesjoner i ansiktet over et stort område, men under ingen omstendigheter ikke observere dannelse av flekker på slimhinner, noe som skiller den fra hemoragisk telangiectasia.

Ved pediatrisk behandling er ataksi-telangiektasi mest vanlig, noe som påvirker ansiktets hud i fremspringet i neseseptumet, auriklene, ganen og konjunktivene. I tilfelle av nevoid telangiectasia forekommer en spesifikk lesjon i nakkekarene lokalisert nær plasseringen av nevrale bunten.

på ansiktet av telangiectasia foto

Behandling av telangiektasi

Foreløpig tilbyr spesialister innen kosmetologi og vaskulær kirurgi et bredt spekter av teknikker som gjør det mulig å nivåere manifestasjoner av telangiektasi. En av disse metodene er skleroterapi, noe som gjør det mulig å fjerne telangiektasi raskt og effektivt. Den største fordelen med skleroterapi er lav invasivitet og brukervennlighet. Manipulering innebærer innføring i lumen i sklerosantfartøyet, hvis virkning er rettet mot utslettingen av fartøyet. Selvfølgelig er et av stadiene av sklerotisk utslettelse dannelsen av en bindevevstreng, men over tid er denne halsen utsatt for selvstendig resorpsjon og krever ikke medisiner. Feltet for skleroterapi er venøs telangiektasi, mens denne teknikken ikke finner anvendelse ved eliminering av kapillær-type telangiektasi.

Som enhver medisinsk teknikk kan skleroterapi brukes i ulike modifikasjoner, avhengig av de individuelle egenskapene til manifestasjoner av telangiektasi. For eksempel, telangiectasia sklerose laget med segmental varicer flere sesjoner og etter dens anvendelse i en pasient kan oppstå lokal hyperpigmentering formasjon som uavhengig av hverandre er jevnet ut i løpet av seks måneder.

Mikroskleroterapi, som et behandlingsalternativ for telangiektasi av retikale vener med liten kaliber, bør kombineres med foreløpige kjøleomslag for å forbedre effekten. I de fleste tilfeller er to eller tre økter tilstrekkelig til fullstendig utsletting av fartøyet.

Når du velger denne eller den varianten av skleroterapi, bør det tas hensyn til at denne manipulasjonen tilhører kategorien kosmetiske prosedyrer og eliminerer bare de eksterne manifestasjonene av telangiektasi. Med tidenes tid kan telangiektasier dannes i andre deler av bagasjerommet, siden grunnårsaken til forekomsten deres ikke elimineres ved skleroterapi.

I en situasjon hvor telangiectasias er lokalisert på ansiktet, blir det ofte brukt en mer moderne metode for fjerning av dem - laser koagulasjon, noe som innebærer innføring i karetets lumen i et spesielt kateter utstyrt med en laserstrålingskilde. Når laseren virker i fartøyets lumen, danner et stort antall dampbobler som skader det indre skallet i vaskemuren, og derved fremkaller erstatning av lumen av karet med bindevev. Liten kaliber teleangiectasia forsvinner etter den første laserkoagulasjonsøkten, mens større "vaskulære stjerner" trenger gjentatte prosedyrer.

De viktigste kriteriene som veileder kosmetikere i å velge en metode for eliminering av telangiektasis er maksimal effektivitet og minimal skadelig effekt på kroppen. Disse kravene er mest konsistente med selektiv laserkoagulasjon, som i økende grad har blitt brukt til behandling av telangiektasier. Grunnlaget for metoden er absorpsjon av laseren av hudceller og omdannelse av lysenergi til termisk energi, ledsaget av selektiv skade på de ekstremt berørte karene, mens sunt omkringliggende vev forblir intakt. På grunn av denne selektive tilnærmingen minimeres muligheten for dannelse av grove bindevevs intradermale arr som opptrer med andre behandlingsmetoder. Ved hjelp av selektiv laserkoagulasjon er det mulig å eliminere telangiektasier av lokalisering i 90% tilfeller, og i generalisert form observeres en signifikant reduksjon av deres størrelse.

Som forebyggende tiltak, slik at for å redusere forekomsten av medfødt telangiectasia, bør betraktes som en modifikasjon av bildet av pasientens liv, noe som innebærer en sterk begrensning i bruken av alkoholholdige drikkevarer, røyking, unngåelse av hypotermi og utsettes for direkte sollys.

Teleangiectasia - hvilken lege vil hjelpe? Hvis det er eller mistenker utvikling av telangiektasi, bør du øyeblikkelig søke råd fra slike leger som vaskulær kirurg og dermatolog.

Teleangiectasia: hva er det, årsakene og behandlingen

I moderne tid manifesteres vaskulære sykdommer hos mennesker oftere. En slik manifestasjon er telangiektasi. Hva er det, mange selv gjetter ikke. Enkelt sagt, denne patologien er en edderkoppvein, som finnes på kroppen av nesten alle voksne. Det skjer at sykdommen oppstår i barndommen. Stjerner kan ligge på hvilken som helst del av kroppen: lemmer, ansikt, trunk og så videre.

beskrivelse

I medisin, telangiectasia (ICD-10 kode - 178,0) representerer en liten netting eller flekker av rød eller blå nyanse som viser gjennom menneskelig hud hvor som helst på kroppen, oftest i ansiktet og øynene, forårsaker estetisk ubehag. Disse manifestasjonene er ikke inflammatoriske, de er forbundet med den vedvarende utvidelsen av små kar og kapillærer. Slike formasjoner stikker seg ikke over overflaten av huden, de manifesterer seg som separate foci, de bleke når de presset.

Etiologi og epidemiologi

Ingen er immune fra denne sykdommen, det kan observeres i alle aldre. Ofte forekommer anomalier hos kvinner i førti-fem år. Med alderen øker risikoen for å utvikle sykdommen, selv om arvelig telangiektasi hos nyfødte blir observert.

Sykdommen manifesterer seg i barndom som ataksi av cerebellum. Imidlertid er mekanismen for sykdomsutviklingen ikke fullt ut undersøkt. Hvis sykdommen er oppkjøpt, kan den utvikle seg når en hormons hormonsfære brytes.

årsaker

I medisin er det en oppfatning at telangiektasien, bildet som er presentert i artikkelen, er assosiert med kardiovaskulære lidelser. Men denne oppfatningen er delt. Ifølge de utførte studier ble det klart at årsakene til sykdommen ligger i brudd på den menneskelige hormonelle bakgrunnen. Det er også mange sykdommer som provoserer denne patologien:

 • arvelighet og langvarig eksponering for kreftfremkallende stoffer;
 • Raynauds sykdom;
 • rosacea;
 • mastocytose;
 • xeroderma, åreknuter;
 • hormonelle lidelser;
 • dermatitt stråling;
 • levercirrhose;
 • ataksi;
 • langsiktig behandling med kortikosteroider.

Når en person ikke har en medfødt eller arvelig form av sykdommen, er den anskaffet. I dette tilfellet vil årsakene til telangiektasi være som følger:

 • bruk av nikotin og alkohol;
 • misbruk av solarium og å finne lang tid under solen;
 • fysisk inaktivitet.

Oftere observeres patologi i rettferdige kjønn på grunn av forstyrrelser av hormonet østrogen, noe som fremkaller avspenning av fartøyets muskler, og øker deres tendens til å utvides. Dette skjer i de fleste tilfeller under graviditet og under mottak av prevensjonsmidler. Forsyning av fartøyene til utvidelse er i noen tilfeller forbundet med nedsatt blodsirkulasjon. Blod mister sin evne til å passere gjennom patologisk endrede kar, så det finner andre måter. På grunn av dette dannes blodkar i karene, blodtrykket stiger, kapillærene brister.

Varianter og klassifisering

I medisin er det flere klassifikasjoner av denne sykdommen. Fra type patologi av fartøyene avhenger utviklingen av telangiektasi. Hva er det, vet vi allerede. Sykdommen kan være arteriell (forstørret arterioler), venøse (dilaterte venules) og kapillær. Formen av sykdommen kan være:

 • Enkel (lineær). Karakterisert av utseendet på kinnene av rette eller buede linjer med blå eller rød nyanse, som dannes på grunn av dermatologiske patologier eller kollagenose.
 • Treet. Det vises på beina og ligner et forgrenende tre av en mørk blå nyanse, kilden er retikulær venen, som ligger distalt.
 • Pyatnoobrazny. Det ser sammen med andre sykdommer i vev, har en rød rød nyanse.
 • Stjernen Den vises på et punkt med rød farge og avviger fra den i forskjellige retninger, som solens stråler.

Primær telangiektasi

Primær former av sykdommen inkluderer:

 • Arvelig form er preget av tilstedeværelsen av vaskulære stjerner på et stort område av huden, men de er ikke på slimhinner. Dette skyldes mutasjonen av genet. Hvis en av foreldrene er syk, så er det i 50% av tilfellene mulig å overføre sykdommen til barnet. Patologi av blødning fra nesen vises.
 • Hemorragisk arvelig form er lokalisert på slimhinnene i nesen, munnen, strekker seg til fingrene på fingrene, føttene. Videre kan sykdommen passere til leveren, bronkiene, tarmkanalen og hjernen. I dette tilfellet forstørres passasjeseksjonen av kapillæren, veggene tynnes, lokal hemostase fremkommer. Denne sykdommen er arvelig og preges av forskjellige mutasjoner av genet. I dette tilfellet observeres underutvikling av svettekjertler, en reduksjon i antall hårpærer. Eventuelle traumer kan provosere blødning.
 • Ataksi. Teleangiektasi oppdages i tidlig alder (ca. fem år) i form av røde flekker på albuer og knær, øyne, neseseptum, øreskjell og så videre. Sykdommen er ledsaget av tap av balanse, et brudd på koordinering av bevegelser. Denne sykdomsformen utvikler seg stadig, kan føre til lammelse og død. Det er knyttet til utviklingen av Louis-Bar syndrom og manifesterer seg i hyppige katarrale og smittsomme sykdommer, utviklingen av ondartede neoplasmer.
 • Den ikke-ugyldige formen skyldes utseendet av en liten størrelse poeng i regionen av livmorhalsen.
 • Vesentlig generalisert telangiektasi begynner å dukke opp på fotsålene, som gradvis sprer seg over alle steder i underdelene.
 • "Marmor hud" - Telangiectasia hos nyfødte, som er preget av utseendet av et rutenett av rød farge.

Sekundær telangiektasi

Sekundære former av sykdommen manifesterer seg i form av følgende sykdommer:

 • cellekarsinom og keratose;
 • forstyrrelse av arbeidet med østrogenhormoner og kollagen;
 • intoleranse mot transplantasjoner som ble implantert.

Beliggenhet

La oss se nærmere på plasseringen av telangiektasi. Hva er det, vi forstår, men hvor er sykdommen lokalisert ?:

 • Skin telangiectasia er preget av utvidelse av kar som ligger på overflaten av huden. Denne sykdommen rammer 30% av befolkningen under femti år. Etter 50 sykdommer observeres 40% av befolkningen, og i sytti år er sykdommen manifestert hos 75% av befolkningen. I enkelte tilfeller utvikler det seg hos nyfødte.
 • Teleangiectasia på ansiktet er den vanligste sykdommen. Dette skyldes at mange mennesker er utsatt for solstråling. I dette tilfellet observeres lokaliseringen på kinnene, nesen og haken.
 • På brystet kan også vises mønstre av blodkar. Dette kan indikere utvikling av cirrose og andre patologier. Derfor anbefales det å konsultere en lege.
 • Vasknett på hendene i enkelt tilfeller vises under graviditet. Ofte oppstår på denne tiden av telangiectasia av bena, som er preget av manifestasjon av vener på grunn av hormonell ubalanse. Dessuten er sykdommen svært ofte påvirket av solen.
 • På magen er det også vaskulære stjerner eller spindelbaner. De kan dannes på grunn av blødning i fordøyelseskanalen.
 • Teleangiectasia av nedre ekstremiteter utvikler seg hos de som har åreknuter. Disse menneskene er stillestående i den venøse sengen, og derfor er blodstrømmen forstyrret. Som et resultat av høyt blodtrykk forstyrres skikkets integritet, noe som fører til utseende av en vaskulær spindelvev. Dette fenomenet blir ofte observert hos gravide kvinner.
 • På slemhinnene i fordøyelsessystemet og luftveiene er en slik sykdom svært sjelden. Det kan også være vaskulære spirer på de indre organene, som er ledsaget av andre patologier.

Telangiectasia hos barn

Ofte observeres vaskulære ledninger hos barn (70% av tilfellene). Som regel øker blodkarene hvor de er nærmest huden. Utseende, de ligner flekker med fuzzy grenser av rosa fargetone. Hvis du trykker på dem, blir de bleke. I nyfødte plasser er oftest lokalisert i oksipitalområdet, på øyelokkene, nesen, leppene. Vanligvis har barnets telangiektasi en medfødt karakter. Ataxia er ofte ledsaget av immundefekt og er svært sjelden. Vanligvis krever ikke sykdom behandling, da det til slutt passerer seg selv. Som regel tar det opptil et år. Men i tilfelle ataksi er det nødvendig med en spesiell tilnærming til behandling. Her brukes gamma globuliner.

Symptomer og manifestasjoner

Denne patologien kan lett legges merke til om den ligger på overflaten av huden. Vaskulærhjul kan ha en annen nyanse, som kan endres over tid. En erfaren lege av fargen på kapillærmønsteret vil lett avsløre sykdommens opprinnelse. I noen tilfeller av liten størrelse vokser edderkoppen av rød farge gradvis og blir lilla. Dette skyldes inntrengning av blod i blodårene fra blodårene.

I dette tilfellet kan sykdommen forekomme i ulike deler av kroppen. Men oftest er det lokalisert på ansiktet, som dekker kinnene, nesen og også på bena. Avhengig av tilstedeværelsen av andre sykdommer, er det tegn på telangiektasi. Hva er det, og hvordan å håndtere dem? Så med rød lupus er det også et hudområde med økt pigmentering, neglene plater også. Smertefulle opplevelser ved fingertuppene forårsaker vaskulære tannhjul med dermatomyositis.

diagnostikk

Først og fremst samler legen dataene fra anamnesen og gjennomfører en visuell undersøkelse. Videre er det gitt en retning for analysen av blodkar for patologi. Diagnostiske metoder som hjernen MR, radiografi, blod og urintester for kolesterol og hemostase evaluering, endoskopi og lignende kan foreskrives. Ofte brukes testen med en klemme for å studere perioden med subkutan blødning, samt en test med en turniquet. Ved hjelp av spesielle analyser utføres diagnosen av sykdommen, hvor resultatene avgjør hvilken form for patologi.

Instrumental diagnostikk

Moderne medisiner for studier av patologier bruker den nyeste teknologien og utstyret. Legen utfører blodtrykksmåling med en tonometer og en mansjettprøve. En spiral CT brukes til å vurdere forekomsten av sykdommen. Endoskopiske studier utføres også ofte ved hjelp av koloskopi, cystoskopi, laparoskopi, bronkoskopi. Nesten alltid er en MR tildelt for å bestemme plasseringen og utbredelsen av anomalier. Det er veldig viktig her å skille mellom telangiektasi riktig, da det ofte forveksles med hemangiom.

behandling

Hvis diagnosen er "telangiectasia", foreskrives behandlingen av en angiosurgeon. Behandlingsmetodene kan imidlertid være forskjellige og avhenge av symptomene og kilden til patologi. For å fikse problemet, kan du bruke:

 • Progressiv behandling, der sprut av berørte områder med spesielle preparater av inhibitorer av fibrinolyse, som stopper blødning, danner blåmerker.
 • Skleroterapi, som bruker en tynn nål til å injisere stoffet "Sclerosant", som bidrar til skade på veggene til karene, og deretter liming. Som et resultat dannes en resorberbar forbindelsesledning. Flere metoder for denne prosedyren er kjent: mikroskleroterapi, mikroskum, ekkoskleroterapi. Disse metodene er effektive, men påvirker ikke årsaken til sykdommen, og bare konsekvensene blir eliminert.
 • Laserkoagulering brukes til å eliminere blødning fra nesen. I løpet av det blir de berørte fartøyene cauterized.
 • Hemokomponentbehandling er preget av transfusjon av blodkomponenter: plasma, blodplater eller erytrocytter.
 • Ozonbehandling er forårsaket av innføring i karet av en forbindelse med høyt ozoninnhold. Denne metoden brukes til å behandle patologi på nedre lemmer.
 • Det brukes ofte kirurgisk inngrep, som er tildelt for å fjerne området av det berørte fartøyet. I noen tilfeller erstattes fartøyet med en protese, det kan også bli bandasje eller brent.

komplikasjoner

Ubegrenset behandling kan føre til livstruende konsekvenser. Så kan det virke:

 • anemi og alvorlig blødning;
 • blødning i fordøyelseskanalen, lungene eller hjernen;
 • lammelse og tap av syn
 • tap av bevissthet og anemisk koma;
 • forstyrrelse av indre organer eller død.

Derfor anbefales det at når det oppstår symptomer, konsulter en spesialist.

outlook

Generelt, telangiectasien, hvis manifestasjoner du kan se i artikkelen, har en gunstig prognose. I de fleste tilfeller krever sykdommen ikke spesiell behandling, fordi den overgår seg etter en stund. Noen ganger er det nødvendig med justering, og rettidig behandling av hjelp bidrar til en fullstendig gjenoppretting i fremtiden. Det er bare isolerte blødninger i magen eller tarmen. Nødhjelp er nødvendig her.

En ugunstig prognose er bare ataksi (Louis-Bar syndrom), fordi det for øyeblikket ikke finnes effektive behandlingsmetoder. Slike sykdommer forårsaker død i ungdom eller voksenliv, da lungebetennelse og skade på lymfesystemet av en ondartet natur utvikles. Derfor bør utseendet på vaskulære stjerner på huden oppmuntre en person til å besøke medisinsk institusjon. Ikke glem at sykdommen ikke bare er en kosmetisk defekt, men det kan også snakke om tilstedeværelsen av alvorlige patologier i kroppen.

Les Mer Om Fartøyene