Behandling og årsakene til telangiektasi

Teleangiectasia er en vedvarende langvarig utvidelse av overflatefartøyene, som også kalles "vaskulære stjerner". Du kan dukke opp nesten på hvilken som helst del av kroppen, men de vanligste telangiectasies i ansiktet (oftest enten på nesens vinger eller på kinnene).

Teleangiectasia kan ha en annen farge avhengig av hvilke kar som er berørt, for eksempel venøs form stjerner er mørkblå og kapillær og arteriell - rød.

Ifølge faktisk statistikk lider omtrent en fjerdedel til en tredjedel av befolkningen under femtiogti år av denne patologien. Og oftest er telangiektasi vanlig hos kvinner. Jo eldre personen er, jo mer sannsynlig at han vil få dette problemet - for eksempel, er telangiektasi manifestert i sytti prosent av personer over sytti.

Men ingen er trygge fra det - disse asteriskene og retikulære vener kan vises selv hos barn i en svært ung alder.

årsaker

Det er en vanlig misforståelse at hovedårsaken til denne patologien er kardiovaskulær sykdom, men dette er vanligvis ikke helt slik. De vanligste årsakene i denne situasjonen er hormonelle lidelser.

Men det er også en rekke faktorer som det avhenger av om telangiektasier manifesteres.

Blant annet inkluderer de:

 • systemisk eller kutan mastocytose;
 • stråling dermatitt;
 • åreknuter
 • pigment type xeroderma;
 • påvirker arteriolene og arteriene Raynauds sykdom;
 • kroniske hudsykdommer som rosacea;
 • sykdommer under hvilke ataksi er manifestert;
 • eksponering for kreftfremkallende stoffer / sollys i tilstrekkelig lang tid;
 • mottak av kortikosteroider;
 • Tilstedeværelse av uttalt hormonell ubalanse;
 • predisposisjon på genetisk nivå.

Hvis en person har tilstrekkelig sterke og elastiske vaskulære veier fra fødselen, så sannsynlig vil en slik patologi ikke manifestere seg. Men forskjellige faktorer kan øke sannsynligheten for forekomsten, selv hos friske mennesker.

Disse inkluderer:

Så i de fleste tilfeller, som følger med den mest sunne livsstilen, kan du forhindre utviklingen av dette problemet.

 • drikker alkohol;
 • røyking,
 • usunn livsstil uten regelmessig fysisk aktivitet;
 • hyppige besøk til solarium;
 • hyppig eksponering for solen og så videre.

Variasjoner i sykdommen

Hvis telangiektasier er forårsaket av spesifikke sykdommer, kan symptomene være spesifikke:

 • Med sklerodermi er telangiektasier flekkete, i form av flere foci med flekker, hvis diameter kan nå nesten syv millimeter.
 • Med lupus erythematosus (rød) oppstår lesjoner av nagelruller og hyperpigmentering i tillegg;
 • Med dermatomyositis oppstår smertefulle opplevelser ved fingertoppene, og dilatasjonene av fartøyene er mest plutselige;
 • Med Randu-Osler's sykdom manifesterer patologien seg i hemorragisk form.

Det er flere forskjellige tilnærminger til klassifiseringen av slike patologier.

Typen av berørte kar av telangiektasi kan være:

 1. arteriell, hvis arteriolene utvides;
 2. Venøs, hvis venulene utvides;
 3. Kapillær hvis kapillærene utvides.

Skjemaet for telangiektasi kan deles inn i:

 1. Trelignende, som vanligvis er mørkblå, fremstår hovedsakelig på beina og ligner forgrenende trær i deres form;
 2. Stellat, som vanligvis er rødt, begynner på et tidspunkt og divergerer fra det til sidene, som stråler av en stjerne;
 3. lineær (de sinusformede signaler, de er også enkelt), som kan være blå og røde farger vises hovedsakelig på kinnene, og de danner en enkel, som en linje, rett eller buet;
 4. oppdaget, som kan være lyse rød og oftest ved siden av ulike sykdommer i vev.

Også primære telangiectasias utmerker seg, som inkluderer:

 1. Ataksi. Vises på et tidlig alder, med omtrent fem år med rødlige flekker begynne å vises på mange deler av kroppen: i skurken av albuen, i kneet område på taket av munnen, conjunctiva av øyet, på nasal septum, og i ørene, og så videre.
 2. Generelt viktig. Den begynner med en fot, og sprer seg gradvis oppover, og fanger hovedsakelig nedre lemmer.
 3. Arvelig. Egenheten ved denne patologien ligger i det faktum at selv om det er aktivt manifestert i huden, er det umulig å finne det på slimhinnene.
 4. Arvelig hemorragisk. Denne underarten av problemet oppstår hovedsakelig på neses slimhinne, i munnen, ved føttene og fingrene. Hvis problemet utvikler seg, kan bronkial, lever, tarmkanal og til og med hjernen bli påvirket.
 5. Nevoid. En slik sykdom manifesterer seg i form av vaskulære lesjoner i regionen av livmorhalsen.
 6. Telangiectatic marmorert hud. Rett fra fødselen vises et rødt nett på huden, som med mental og fysisk anstrengelse øker og blir uttalt.

Det er også sekundære former for telangiektasi, som er særegne for ulike sykdommer og følger dem.

Disse sykdommene inkluderer blant annet:

 1. basalcellekarsinom;
 2. forstyrrelser i produksjonen av kollagen og østrogen;
 3. reaksjon på transplantasjoner;
 4. salt kzerator.

behandling

Uansett årsakene som førte til problemet, utføres behandling vanligvis av to sentrale metoder. Den første av disse er skleroterapi. Denne behandlingen krever ikke kirurgisk inngrep, bare gjennom en tynn nål innføres en spesiell medisinløsning, kalt sclerosant.

Det ødelegger først det indre skallet i vaskulære vegger, og limer det deretter, en ledning vises i vevet, som til slutt løser opp - og problemet elimineres effektivt effektivt.

Det er flere forskjellige metoder for skleroterapi på en gang:

 • Mikroskleroterapiya. Vanligvis er denne behandlingen kombinert med kaldt omslag. Det er orientert til retikulære årer, vanligvis fra to til fem økter av en lignende prosedyre.
 • Postoperativ. Den brukes til kombinert behandling, hvorav et inngrep er en integrert del.
 • Ved hjelp av mikroskum. Progressiv teknikk, hvor sklerosanten består av et spesielt mikroskum, som er spesielt effektivt.
 • Segmental åreknuter. Som det kan forstås fra tittelen, virker denne behandlingen primært på segmentale årer. Det utføres fra to til tre økter av denne prosedyren. Etter implementeringen kan lokal hyperpigmentering oppstå, men etter noen få økter passerer den helt.
 • Echosclerotherapy. Det utføres ved hjelp av en dupleksskanner, som påvirker kommunikative vener og fjerner effektivt lumenene i disse årene.

Generelt er skleroterapi effektiv, men det har bare en kosmetisk effekt, fordi den ikke påvirker årsaken, men de umiddelbare konsekvensene av sykdommer. Noen ganger brukes annen behandling, noe som er enda mer effektiv i noen situasjoner - det er laserkoagulasjon som eliminerer telangiektasi, vanligvis i ansiktet, men også for andre hudområder passer også perfekt.

Behandling av telangiectasia i ansiktshuden før og etter

Den er basert på prinsippet om fraksjonell termolyse, utført ved hjelp av en laserstråle. Denne strålen penetrerer huden og virker selektivt på de berørte karene. Veggene til de berørte fartøyene, samtidig, limes sammen, og sunt vev påvirkes ikke på noen måte.

Selvfølgelig finnes det andre alternativer for å bli kvitt telangiectasia - drift, Kryokirurgiske og så videre, men de fleste av dem la på huden ytterligere bevis på manipulering fordi tydd henhold til dem bare når andre alternativer er ikke tilgjengelige for noen grunn.

Velg hva behandlingen vil være mest effektive for deg, kan legen som først fastslå årsaken og hva slags telangiectasia, og deretter foreskrive den prosedyren som best går med det er ditt problem.

Husk at selv om telangiectasia er et kosmetisk problem, betyr det at et sted i kroppen er det "defekter" som forårsaket det. Derfor er det viktig å være oppmerksom på dem, for å prøve å eliminere ikke bare undersøkelsen.

Vi anbefaler at du blir kjent med sykdommen av couperose, det manifesterer seg med lignende symptomer.

Gjennomgang av telangiektasier (vaskulære stjerner): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er telangiectasia, hvorfor det utvikler seg, hvordan det manifesterer seg og blir behandlet. Folk som ikke er relatert til medisin, kalles dette syndromet "vaskulære stjerner".

Med telangiektasi på slimhinnene eller huden på ulike deler av kroppen, opptrer vascular sprouts, forårsaket av utvidelse av blodkar. Normalt er kapillærveggene ikke synlige på huden, siden de har en ubetydelig tykkelse - ikke mer enn 20 mikrometer. Under påvirkning av ulike årsaker eller faktorer kan de bli tykkere og begynne å manifestere seg i form av et vaskulært nettverk synlig for øyet.

Ifølge forskjellig statistikk er forekomsten av telangiektasis ca 25-30% blant personer under 45 år. Oftere blir slike formasjoner fra de utvidede fartøyene avslørt hos kvinner, og nesten 80% av representanter for et rettferdig sex etter sorts står overfor slikt syndrom. Med alderen øker risikoen for vaskulære stjerner: opptil 30 år oppdages slike formasjoner i 10%. Ved 50-årsalderen øker denne indikatoren til 40%, og etter 70 når 75-80%. I sjeldnere tilfeller kan telangiektasier oppdages hos barn og nyfødte.

I de fleste tilfeller er edderkoppene bare en kosmetisk defekt. Men deres utseende indikerer en funksjonsfeil i arbeidet med ulike organer, og derfor, når de ser ut, bør du konsultere en lege - en vaskulær kirurg eller dermatolog.

Spesialister vil hjelpe ikke bare å kvitte seg med kosmetisk defekt, men også prøve å finne ut og eliminere grunnårsaken til dannelsen av slike karetmasker.

Hvorfor er det en telangiektasi

Spesialister vurderer flere teorier om opprinnelsen til vaskulære stjerner.

 1. Mange er tilbøyelige til å tro at årsaken til utviklingen av telangiektasier er hormonell ubalanse. Effekten av hormoner på blodårene forklarer den høye prosentdelen av forekomsten av slike formasjoner hos gravide kvinner eller delurente kvinner. Vaskulære stjerner vises ofte hos personer som tar hormonelle stoffer (kortikosteroider eller perorale prevensiver).
 2. Det er antatt at den gunstige bakgrunnen for utvidelse av beholderveggene kan bli visse dermatologiske plager - stråling dermatitt, rosacea, xeroderma pigmentosum, basalcelle hudkreft eller andre kroniske sykdommer. Utseendet til telangiectasias kan forskjellige patologier i kardiovaskulærsystemet, ledsaget av nederlaget til småkalibrerte kar. For eksempel med åreknussykdom eller Raynauds sykdom utvikler nesten 100% av pasientene vaskulære nettverk.
 3. Teleangiectasias kan også dukke opp i helt friske mennesker under påvirkning av ytre skadelige faktorer. Disse inkluderer: overeksponering for ultrafiolette stråler (sol eller i solariet), plutselige temperaturendringer, svakhet med ataksi, hypo- og avitaminosis, eksponering for kreftfremkallende, overdreven mosjon, røyking og alkoholmisbruk.

Typer av telangiektasi

Spesialister klassifiserer telangiektasier etter ulike tegn.

Spesialister skiller to grupper av telangiektasier: primær og sekundær.

Primære vaskulære stjerner er medfødte eller forekommer i tidlig barndom:

 • arvelig - et nettverk av endrede fartøy opptar store områder av huden, men vises ikke på slimhinner;
 • arvelig hemorragisk - foci vises på slimhinnene i luftveiene og fordøyelseskanalen, leverens overflate, fingertuppene, føttene eller i hjernen;
 • usynlige - endrede fartøy vises i regionen av livmorhalsen;
 • generalisert essensielt - først vasculaturen utvides på fotsålene, og deretter spredes endringene oppover langs kroppen;
 • "Marmor hud" - babyen umiddelbart etter fødselen manifesterer et nettverk av utvidede røde blodkar, og fargen blir lysere med masse (psyko-emosjonell eller fysisk);
 • ataksi telangiectasia-form - forekommer i små barn, til 5 år til et barn er til stede edderkopp årer i ørene, på nasal septum, gane og konjunktiva, kne og albue svinger.

Sekundære vaskulære asterisker er en manifestasjon av noen sykdom og er mest uttalt i følgende patologier:

 • forstyrrelser i produksjon av østrogen;
 • basalcellekarsinom i huden;
 • solkeratose;
 • forstyrrelser i produksjonen av kollagen;
 • svar på transplantater.

Spesielle former for telangiektasi

I noen sykdommer manifesterer telangiektasi seg på en spesiell måte:

 1. Med dermatomyositis. Når man vurderer en slik vaskulær stjerne, blir et stort antall utvidede kapillærer bestemt. Vanligvis er foci lokalisert ved fingertuppene og ledsaget av smerte.
 2. Med sklerodermi. På pasientens kropp vises flere stjerner i form av ovale eller polygonale flekker (flekker). Oftere er slike formasjoner lokalisert på ansikt, hender og slim.
 3. Med systemisk lupus erythematosus. Vaskulære stjerner ligger på spikerruller og har hyperpigmentering.
 4. Med Rundu-Osler's sykdom. Vanligvis er slike hemorragiske vaskulære asterisker arvelige. De forekommer på nesen, bronkialslimhinnen og organene i fordøyelseskanalen.

symptomer

Vaskulære stjerner er dannet fra utvidet og lokalisert på overflaten av hudkarene - kapillærer, venuler eller arterioler. Arterielt eller kapillært vaskulært mesh ikke stiger over overflaten, og venøse er vanligvis konvekse.

Oftere fremkaller slike formasjoner ikke noen ubehagelige opplevelser. Smerte i telangiektasier forekommer bare med dermatomyositis eller med sjelden sett smerteform hos kvinner. I sistnevnte tilfelle blir stjernene mer uttalt, lyse og forårsaker alvorlig smerte under utbruddet av menstrual blødning.

Skyggen og størrelsen på vaskulær netthinnen eller stjernene kan være forskjellig. De kan være lilla, røde, rosa, blå, blå eller sort. Alvorlighetsgraden og variansen av fargen sin kan bestemmes av typen hud, graden av vasodilasjon, området og omfanget av lesjonen. Noen ganger endres fargen på telangiektasi med tiden. De samme forandringene kan skje med sine dimensjoner.

Når utseendet på telangiectasies burde være spesielt bekymret?

I de fleste tilfeller forårsaker utseendet på telangiectasies ikke betydelig ubehag og er bare en kosmetisk defekt eller et symptom på noen ikke-farlig sykdom. Imidlertid er deres forekomst noen ganger et tegn på en farlig lidelse.

Spesielt alarm bør skyldes slike telangiectasies:

 • På brystets overflate. Vanligvis har slike asterisker svært små dimensjoner (diameter i en pinhead) og en lys skygge. Deres utseende indikerer utviklingen av en kreftfremkallende vekst i brystkirtlen og bør alltid bli en unnskyldning for å kontakte en pattedyr eller en onkolog.
 • Basert på kutan arr. Slike stjerner ser ut som perle rosa knuter. Når de ser ut, kan tilstanden til kutan arr endres. Dette tegn indikerer en mulig utvikling av basalcellekarsinom i huden og er en anledning for umiddelbar henvisning til en onkolog eller dermatolog.
 • Grupper av telangiektasier hos barn. Eksistensen av et utvidet nettverk av blodårer i barndommen kan indikere tilstedeværelsen av en slik farlig lidelse som hemorragisk telangiektasi. Når det utvikler seg, kan barnet oppleve blødninger: nesal eller gastrointestinal. Barn med denne patologien anbefales å ha regelmessig oppfølging på en vaskulær kirurg.

diagnostikk

Diagnosen av telangiectasias er ikke vanskelig. Når pasienten undersøkes, vil spesialisten lytte til klager og spør pasienten de nødvendige spørsmålene, undersøke formasjonene og foreskrive ultralydet på fartøyene.

Basert på funnene vil legen kunne gjøre den mest effektive behandlingsplanen. Hvis det er nødvendig, for å identifisere de underliggende årsakene til fremkomsten av edderkopp årer og kjedehjul, vil legen lede pasienten til å ta kontakt med en smal spesialister (kardiolog, endokrinologen, rheumatologist gynekolog et al.).

behandling

Etter å finne ut årsaken til forekomsten av telangiektasier, vil legen foreskrive pasienten behandling av den underliggende sykdommen. Behandlingsplanen vil avhenge av sin type.

For å eliminere den kosmetiske defekten, det vil si de vaskulære sterene selv, kan forskjellige minimalt invasive kirurgiske teknikker anbefales. Valget av en eller annen metode er avhengig av mange faktorer: variasjon, størrelse og tilgjengelighet av formasjoner, kontraindikasjoner etc.

elektrokauterisering

Kjernen i denne prosedyren er introduksjonen i det utvidede karet av nålelektroden, som gjennomfører høyfrekvent strøm, cauterizing vevet. En slik fremgangsmåte for å eliminere telangiectasier brukes mindre og mindre, så til har noen ulemper:.. smerte, skade på friskt vev, arrdannelse og hyper eller avpigmentering på stedet av kauterisering.

Laser fotokoagulering

Prinsippet for denne terapeutiske manipulasjonen er effekten av laserstrålen på de utvidede karene. Som et resultat av denne handlingen, blir de oppvarmet og forseglet. Prosedyren brukes til å eliminere dilaterte kar med en diameter på ikke mer enn 2 mm. Små telangiektasier ved hjelp av laserfotokoagulering kan elimineres i 1-2 økter, og i større skala - for 3 eller flere.

sclerotherapy

En slik minimal invasiv prosedyre kan bare foreskrives for å eliminere venøse asterisker. Dens prinsipp er basert på introduksjonen i lumen av et forstørret venleskleroserende middel, som forårsaker lodding av karets vegger. Det er flere modifikasjoner av denne behandlingsprosedyren: mikroskleroterapi (skumform), mikroskleroterapi, ekkoskleroterapi, etc.

Medikament-sklerosanten blir introdusert i det vaskulære lumen gjennom en tynn nål og virker på sin indre membran. I utgangspunktet er den skadet, og så blir lumen av fartøyet limt og loddet, dvs. utelatt. Etter 1-1.5 måneder er telangiektasi helt eliminert og blir usynlig. I lumen av de sklerotiserte venulene vises bindevev (ledningen), som etter ett år løser seg selv.

Ozonbehandling

Essensen av denne minimalt invasive prosedyren er innføringen i lumen av en modifisert beholder av en blanding av ozon og oksygen. Å komme inn i vaskulær lumen, forårsaker ozon ødeleggelse av veggene. Som et resultat forsvinner telangiektasi. Ozonbehandling gir ingen bivirkninger, pigmenteringer eller arr. Etter at det er fullført, kan pasienten reise hjem, og han trenger ikke ekstra rehabilitering.

Radio bølge kirurgi

Prinsippet for denne radiokirurgiske manipulasjonen er ikke-kontakt-cauterization av det endrede fartøyet med en elektrode av en spesiell installasjon. Denne teknikken er helt smertefri og trygg, ikke provoserer utseende av ødem, arr og pigmentering. Den eneste ulempen er at den bare brukes til å fjerne enkelte telangiektasier fra små kapillærer.

Etter å ha utført en minimalt invasiv innblanding, må legen gi sine pasientanbefalinger om behandling av huden, bruk av legemidler som styrker vaskulærveggene og behovet for visse restriksjoner (trening, bad eller dusj osv.). Etter fjerning av telangiectasias må pasienten ikke glemme at behandlingen bare vil bli fullført dersom den suppleres med terapi av den underliggende sykdommen eller eliminering av provokerende faktorer (røyking, eksponering for åpen sol, temperaturendringer, etc.). Muligheten for tilbakefall av vaskulære stjerner er bestemt av årsaken til forekomsten deres, fullstendigheten av utelukkelsen av provokerende faktorer og effektiviteten av behandlingen av den underliggende sykdommen som forårsaket deres utseende.

Hva er telangiectasia: symptomer, hvor farlig og hvordan å behandle?

I sunne kapillærer er tykkelsen på veggene bare 20 μm, mens en person ikke kan undersøke dem med det blotte øye. Det er imidlertid sykdommer som forårsaker en økning i denne figuren. Teleangiectasia er en lokal utvidelse av kapillærer og små fartøy.

Teleangiectasia hos nyfødte er sjelden, men blant voksne er denne sykdommen svært vanlig. Men er det farlig og kan det bli helt helbredet?

Telangiectasis eller vaskulære stjerner - hva er det?

Teleangiectasia er et syndrom karakterisert ved vasodilasjon, samt utviklingen på overflaten av hudformasjonene, malt i rødaktig-cyanotisk farge. Ofte er de en flekk, hvorfra et stort antall grener avgår. I forbindelse med dette kalles denne sykdommen også "vaskulære stjerner".

Å danne en "vaskulær stjerne" kan være på kroppen, på ansiktet, på bena eller hendene. Oftest er de dannet i kinn, nakke, under og øvre lemmer, og også på nesens vinger. Avhengig av typen berørte fartøy kan fargene og størrelsen på slike steder variere:

 1. På grunn av det faktum at arterielle eller kapillære karene ekspanderer, vises en tynn rød "mesh" på overflaten av epidermis. Det stikker ikke ut over hudoverflaten, men hvis den presses på den, blir den blek.
 2. Oppstår dannelse av flekker av lilla eller mørk blå farge fra venene. De er svært merkbare mot bakgrunnen av en enkeltfarget hud.

Oftest er telangiektasi dannet av separate foci. Imidlertid påvirkes i noen tilfeller hudoverflaten igjen, med dannelsen av "grupper".

Teleangiectasia kan forveksles med den første fasen av åreknuter, flere detaljer om varicose kan læres av individuelle materialer:

Hvor kommer grunnen fra?

Hovedårsaken til dannelsen av "vaskulære stjerner" er en svikt i hormonsystemet. Selv om mange mener at slike steder bare vises hos de som har problemer med kardiovaskulærsystemet. Uavhengige studier ble imidlertid gjennomført, som ikke bekreftet denne uttalelsen.

Du kan bli kvitt varicose hjemme! Bare en gang om dagen må du gni om natten.

Imidlertid forekommer telangiektasi ofte i nærvær av følgende sykdommer:

 • systemisk eller kutan mastocytose;
 • pigment xenoderma;
 • Rhinens sykdom (arterioler og arterier påvirkes);
 • åreknuter;
 • stråling dermatitt;
 • et antall sykdommer hvor ataksi er observert;
 • rosacea og andre epidermale sykdommer;
 • krenkelse av hormonell bakgrunn eller å ta kortikosteroider.

Utseendet til slike steder kan også påvirkes av langvarig eksponering for direkte sollys, langvarig eksponering for kreftfremkallende stoffer og arvelighet.

Klassifisering og typer

Teleangiectasia er klassifisert, med tanke på flere parametere. For eksempel er det primære og sekundære former for sykdommen. Primære former:

 • arvelig hemorragisk telangiektasi (ICD-10 klasse med kode 178.0);
 • ataksi;
 • essensielle generaliserte telangiectasias;
 • arvelig form
 • nevoid;
 • telangiectatic marmor hud.

Fremveksten av sekundære former er oftest en komplikasjon av andre sykdommer, så vel som flekker kan danne seg etter kirurgisk inngrep.

"Vascular asterisker" er også delt etter type kar i: venøs, arteriell og kapillær. Og de er delt etter typer i utseende:

 • Stellate (foci merket, rød farge);
 • trelignende (lyse mørkblå farge);
 • sinusformet;
 • pyatnoobraznye.

Telangiectasia: bilder

Symptomer og tegn

Når "vaskulære stjerner" vises, føler en person ikke absolutt ingen fysisk ubehag. Det faktum at de ikke klør, gjør ikke vondt, ikke klem... For å finne ut hva de er, kan en person først etter at de ser dem.

Det er helt ubetydelig hva er årsaken til utseendet på telangiektasi, tegnene i alle tilfeller er like, nemlig: på overflaten av epidermis dukker opp en flekk med rød farge, som har stråler av kapillære fartøy som forgrener seg i forskjellige retninger. Hvis slike steder opptrer på slimhinnets overflate, vil sykdommen bli vanskeligere å gjenkjenne, men symptomene forblir de samme.

Når økningen i kapillærene eller karene bare begynner, har den "vaskulære stjerne" en lys farge. Men etter en stund skifter den røde fargen til mørkblå. Over tid blir den lysrøde edderkoppen mer og mer. Saken er at det er en delvis inntrenging av blod i disse karene.

Mulig lokalisering av telangiektasi

Lokalisering av "vaskulære stjerner" kan være forskjellig, og det avhenger direkte av syndromet, men ikke bare. For eksempel:

 1. Ataxi kan forekomme hos et barn i tidlig alder. På ca 5 år kan du finne flekker av rødt i himmelen, øyekonjunktiv, i auriklene, på neseseptumet, i bøyningen av albuer og knær.
 2. Med arvelig hemorragisk telangiektasi, vises rødlige flekker i munnhulen, på overflaten av føttene og på fingertoppene.
 3. Med ujevn telangiektasi, vises små "stjerner" i regionen av livmorhalsen.
 4. Med generalisert viktig telangiektasi blir flekker først dannet på fotsålene, så begynner "vascular sprouts" å ekspandere mens de beveger seg oppover langs kroppen. Svært ofte forekommer telangiektasi av nedre ekstremiteter.
 5. Med telangiectatic marmor hud, er en rød "mesh" til stede i en person fra fødselen på overflaten av epidermis.

Hvis "vaskulære stjerner" vises på brystets forside, kan dette være et symptom på en farlig sykdom - levercirrhose. Også årsaken til utseendet på et rødt nett kan være en langvarig effekt på huden i dekkede direkte solstråler og en medfødt predisponering av karene. Du bør imidlertid kontakte legen for råd etter hvert.

Også, telangiectasia kan vises på overflaten av magen. Slike endringer i vaskulærsystemet kan skyldes patologien til akutt gastrointestinal blødning.

Et annet rødt nett kan vises på hendene. Dette er sjelden nok og bare for kvinner som bærer en baby. Årsaken ligger i dette tilfellet i brudd på hormonell bakgrunn.

Er teleangiectasia sjelden?

Hvis bare en liten "vaskulær stjerne" ble sett på overflaten av huden, er det ikke verdt å nevne at alvorlige helseproblemer har begynt. Denne flekken anses bare for en kosmetisk defekt og ikke noe mer.

Faktum er at i menneskekroppen er lengden på alle fartøyene flere tusen kilometer, og lengden på de berørte fartøyene i dette tilfellet kan måles i centimeter. Derfor vil en enkelt telangiektasi ikke forårsake noen spesiell skade på blodforsyningssystemet. Men dette stedet forstyrrer fortsatt kroppen, og eksperter anbefaler at det blir kvitt.

Men i svært sjeldne tilfeller kan lesjonen spres seg til dypere nok fartøy. Dette kan forstås av det raskt skiftende utseendet på huden, som ligger ved siden av "vaskulær stjernen". Huden forsvinner raskt, fargen endres, den blir uklar og rynket. I dette tilfellet må du alltid gå til legen.

Diagnose og analyse

I første omgang utfører doktoren en primær undersøkelse, han lytter også nøye til hva pasienten klager over, og gir om nødvendig klargjørende spørsmål. Etter dette må han utnevne en ultralydsundersøkelse av problemskipene. Han studerer deretter den tilgjengelige informasjonen og utvikler en behandlingsplan. En annen lege kan i noen tilfeller sende en pasient til undersøkelse i slike smal spesialiserte leger som: gynekolog, endokrinolog, kardiolog.

Diagnose av telangiektasi kan inkludere en rekke metoder:

 • Røntgen av lungene;
 • blodprøve for koagulering
 • nivået av kolesterol er bestemt;
 • endoskopisk undersøkelse av indre organer;
 • pasientens anamnese er studert;
 • analyse av urin og (eller) blod;
 • MR i hjernen;
 • trykket måles.

I noen tilfeller utføres differensialdiagnose, er denne metoden for å oppdage telangiektasi et alternativ. Legen bruker spesialdesignede tester, og vurderer også pasientens generelle tilstand. Som et resultat vil legen kunne bestemme nøyaktig arten av "vaskulære stjerner" (primær type eller sekundær).

Ved diagnosen av den primære typen er det slike funksjoner som:

 • Telangiectasia av vanlig art eller arvelig;
 • ataksi;
 • "Marmorhud".

Den sekundære typen inkluderer: reaksjon på implantasjon, solkratere, basalcelletype onkologi, svekket hormonproduksjon. Legen vil også kunne diagnostisere sykdommen i dette tilfellet ved utseendet av den "vaskulære stjerne", samt ved hvilken type fartøy som er involvert i utviklingen av sykdommen.

Behandling av telangiektasi

Oftest, for øyeblikket, er skleroterapi brukt til å behandle telangiektasi. Denne prosedyren krever ikke kirurgisk inngrep, og det vil derfor ikke være nødvendig å gjøre kuttene på huden på samme måte. Spesialisten bruker en sprøyte med en tynn nål, gjennom hvilken legemiddelsklerosanten injiseres.

Denne stoffløsningen påvirker den indre overflaten av vaskulære vegger. Først er de skadet, og så limes de sammen. Som et resultat, forsvinner alle lumen i fartøyet, en ledning vises i vevet, og innen 12 måneder skal den oppløses uavhengig.

Det finnes flere typer skleroterapi:

 1. Skleroterapi av segmentale åreknuter.
 2. Mikroskleroterapiya.
 3. Skumdannende skleroterapi.
 4. Echosclerotherapy.
 5. Postoperativ skleroterapi.

Også, laser koagulasjon anses å være en effektiv prosedyre for å bli kvitt telangiektasi. Det brukes oftest til å eliminere telangiektasi i ansiktet.

Denne prosedyren utføres på grunnlag av fraksjonert fototermolyse. Inntrengningen av laserstrålen inn i epidermis oppstår, mens den selektivt påvirker de vaskulære veggene. I berørte fartøyer som følge av at de er rammet av relativt høye temperaturer, er det liming av veggene, mens friske fartøy ikke påvirkes.

Og kan brukes:

 1. elektrokauterisering. Vaskulære vegger er cauterized av en elektrisk strøm. Som et resultat avtar spredningen av garn på overflaten av huden eller stopper helt.
 2. Ozonbehandling. Bare de nedre ekstremiteter kontrakt de berørte fartøyene.
 3. Eloskopiya. Vaskulære vegger limes sammen.

Når en operasjon er nødvendig

Behandling av telangiektasi med kirurgisk inngrep er en radikal metode. Legen kan bestemme seg for å utføre operasjonen bare hvis det er nødvendig å fjerne en bestemt del av det berørte fartøyet. I noen tilfeller kan det fjernede stedet erstattes med en protese. Legen utfører også moxibustion og bandaging av blodkar, som er kilden til blod for patologi.

Teleangiectasia: typer, utviklingsfaktorer, metoder for fjerning og behandling

Veggene av friske kapillærer har ubetydelig tykkelse (kun 20 mikrometer), derfor kan de ikke vurderes med det blotte øye. Men som følge av noen sykdommer kan dette tallet øke. Teleangiectasia er et syndrom som preges av utvidelsen av karene og utseendet på huden av de cyanotiske røde formasjonene. Som regel har de formen av en flekk med en rekke grener - for dette kalles telangiectasia ofte "vaskulære stjerner".

Hva er vaskulære stjerner?

Teleangiectasia, forårsaket av ekspansjonen av overflatefartøyene, kan dukke opp i hvilken som helst del av kroppen - på ansikt, ben og bagasjerom. Som regel er vingene i nesen, kinnene, nakke og lemmer mest påvirket. Fargene og størrelsen på flekkene avhenger av typen berørte fartøyer:

 • forlengelse kapillære og arterielle kar fører til dannelsen av tynn rød "mesh", som ikke stikker ut over overflaten av huden og blek under trykk;
 • fra venøse fartøy dannet flekker av mørkblå og fiolette blomster, som skiller seg ut mot bakgrunnen av en jevn hud.

Vanligvis manifesterer de vaskulære stjernene seg i separate foci. Men noen ganger er det sekundær skade på huden, der fartøyene danner "grupper" og store områder blir utsatt.

Manifestasjoner av telangiectasias av ulike typer

Ifølge ulike data kommer forekomsten av hudtelangiektasi til 25-30% blant menn og kvinner i opptil 45 år. I dette tilfellet, de fleste av edderkopp årer oppstå i en fin halvparten av menneskeheten: opptil 80% av kvinner som gjennomgår arbeidskraft, lider av utvidelse av arterioler og venules. Risikoen for 'Veins' øker med alderen: opp til 30 år, mindre enn 10% av befolkningen overfor telangiectasia, til 50 år, stiger dette tallet til 40%, og etter 70 år er nær 75%. Likevel er cider funnet selv hos barn og spedbarn.

Hva forårsaker telangiektasi?

En vanlig stereotype om "vaskulære stjerner" er at de oppstår som et resultat av kardiovaskulære sykdommer. Men resultatene av uavhengige studier bekrefter - først og fremst, telangiectasia indikerer en svikt i hormonell bakgrunn. Imidlertid er syndromet ofte ledsaget av en av følgende lidelser og sykdommer:

 1. Åreknuter;
 2. Kutan eller systemisk mastocytose;
 3. Stråling dermatitt;
 4. Pigment xenoderma;
 5. Et antall sykdommer ledsaget av atoksy;
 6. Raynauds sykdom som påvirker arteriene og arteriolene;
 7. Rosacea og andre kroniske hudforhold;
 8. Langvarig eksponering for sollys og kreftfremkallende stoffer;
 9. Hormonal ubalanse og mottak av kortikosteroider;
 10. Genetisk predisposisjon.

I kombinasjon med enkelte sykdommer kan vaskulære telangiektasier ha individuelt kurs:

 • Rød lupus er preget av hyperpigmentering og kapillære lesjoner av spikerrygger;
 • Dermatomyositis ledsages av smertefulle opplevelser i fingertuppene og telangiectasia av kapillærene med en skarp utvidelse av karene;
 • Sklerodermi det en spesiell type "edderkopp årer" - marmorert telangiectasia, som er plassert i ansiktet, hender og slimhinner. De er alltid representert ved flere foci med polygonale eller ovale flekker opp til en diameter på 7 mm;
 • Rundu-Oslers sykdom diagnostiseres hovedsakelig ved forekomst av (ofte arvelig) hemorragisk telangiektasi. Det manifesterer sig på nesens hud, slimete tunge, bronkier og mage-tarmkanalen.

I seg selv er edderkoppene ikke farlige for helsen - defekten er rent kosmetisk. De minste manifestasjoner av telangiektasi er mennesker som fra fødselen har sterke og elastiske vegger av blodkar. Men plutselige endringer, direkte eksponering for sollys (inkludert hyppige besøk til solarium) og en usunn livsstil (røyking, alkohol, mangel på regelmessig mosjon) fører til vasodilatasjon og utseendet på "Blood Veins".

Klassifisering og typer telangiektasier

"Vascular stars" er klassifisert i henhold til flere parametere. For eksempel skille mellom primære og sekundære former for syndromet. Den første gruppen inkluderer:

 1. Arvelig hemorragisk telangiectasia - lesjoner opptrer i munnen (i tunge og gane), slimhinnen i nesen, spissen av fingre og føtter, i de mer alvorlige former - på skallet av strupehodet, mage-tarmkanalen, bronkier, lever og til og med i hjernen;
 2. Arvelig telangiektasi. "Setochki" opptar store områder av huden, men helt fraværende på slimhinnene;
 3. Ataxia telangiectasia. Manifestert i tidlig alder, og fem år med rødlige flekker på konjunktiva i øyet, gane, nasal septum, i ørene, i skurken av albue og kne områder;
 4. Nevoid telangiectasia. Små foci av vaskulære lesjoner er notert i regionen av cervical nerver;
 5. Generell viktig telangiektasi. Gradvis begynner de "vascular sprouts" å komme opp på fotsålene, og spredes deretter symmetrisk opp i kroppen, telangiektasien til underbenet er utbredt;
 6. Telangiectatic marmorert hud. På huden fra fødselen vises "rutenett" av rød farge, noe som øker med fysiske og psykomotiske belastninger.

Sekundære former følger med andre sykdommer, og er mest synlige når:

 • Basalcellekarsinom;
 • Solenergi keratore;
 • Forstyrrelser av østrogen og kollagenproduksjon;
 • Reaksjoner på transplantater.

Stellat angiektasi av venøs natur (venstre) og stellatangiom - godartet svulst (høyre). I en lignende struktur har disse hudfeilene forskjellige årsaker

Formen av telangiektasi er delt inn i:

 1. Treelike - oftest forekommer på underdelene og har en mørk blå farge;
 2. Stellate - vanligvis rød, avvike fra ilden med mange kapillærer;
 3. Spot-like - spotted telangiectasia er ofte ledsaget av kollagenose og andre sykdommer i vev, har en lys rød farge;
 4. Lineær (også kalt enkel eller sinusformet) - på ansiktet og kinnene, kan være både rødt og blått.

Til slutt klassifiseres telangiektasier etter type fartøy som ble berørt:

 • Arteriell (utvidelse av arterioles);
 • Kapillær (kapillærer);
 • Venøs (venules).

"Vascularstjerner" kan ledsages av en rekke sykdommer, påvirke flere typer blodkar og varierer betydelig i form - derfor er det også flere grunnleggende teknikker som styrer behandlingen.

Behandling av telangiektasi

Den vanligste behandlingen for telangiektasier er skleroterapi. Prosedyren utføres uten kirurgi, hudinnskudd er ikke påkrevd: legemiddelløsningen (sklerosant) injiseres gjennom en tynn nål. Stoffet virker på det indre skallet av karenees vegger, slik at det først skader og limer deretter. Dermed blir venen fjernet av lumens (utmattelsesprosessen), og i vevet dannes en forbinderledning som i løpet av et år løser seg selv. Skleroterapi er av flere typer:

 1. Skleroterapi av segmentale åreknuter. Påvirker segmentårene, tar 2-3 økter. I noen tilfeller er lokal hyperpigmentering mulig, som oppstår etter 1-6 måneder;
 2. Mikroskleroterapiya. Det er rettet mot restaurering av retikulære årer, det tar 2-5 økter. Som regel gir det en god effekt i kombinasjon med en kald type wraps før prosedyren begynner;
 3. Skumdannende skleroterapi. En av de mest moderne teknikkene, hvor den aktive løsningen (sclerosant) er en mikropenape;
 4. Echosclerotherapy. Tosidig skanner påvirker kommunikative vener, effektivt fjerner lumen;
 5. Postoperativ skleroterapi. Basert på navnet, brukes det til kombinert behandling etter operasjon.
 6. Til tross for det høye effektivitetsnivået, er skleroterapi rent kosmetisk. Prosedyren påvirker ikke årsaken, men virkningen av sykdommer som forårsaker vasodilasjon.

En annen moderne metode som viser de beste resultatene i kampen mot "vaskulære stjerner" og garanterer fjerning av telangiektasier - laser koagulasjon. Som regel brukes det til å eliminere kapillære defekter i ansiktet, men det er også egnet for andre områder av kroppen.

Laserkoagulasjon utføres på grunnlag av fraksjonert fototermolyse: laserstrålen trenger inn i huden, selektivt virker på de berørte karene. Under påvirkning av høye temperaturer limes veggene til de berørte karene sammen, og sunt vev deltar ikke i denne prosessen. Det er derfor viktig å konsultere en lege i tide, som på riktig måte bestemmer typen og årsakene til telangiektasi og foreskriver passende behandling.

telangiectasia

telangiectasia Er en lokal eller utbredt utvidelse av små kaliber av ikke-inflammatorisk opprinnelse, ledsaget av utvikling av en vedvarende kosmetisk defekt. På grunn av det faktum at telangiectasia, ifølge morfologiske karakteristika, er en flekk på stellatformens hud, kalles denne vaskulære patologien ofte som en "vaskulær stjerne". Lokale telangiektasier utelukkende i de ytre lagene i huden og har oftest små dimensjoner, noe som favoriserer eliminering ved laserbestråling eller skleroterapi.

Risikogruppen for denne vaskulære patologien består av personer under 45 år, samt barn umiddelbart etter fødselen. Ifølge verdensstatistikken lider de fleste kvinner som har minst en fødsel i anamnesen av telangiektasi.

Årsakene til telangiektasi

Spesialister innen vaskulær kirurgi tillater flere etiopathogenetiske teorier om opprinnelsen til telangiektasi. Noen av dem foretrekker "hormon teori" i henhold til hvilken utvidelsen av lumen av det lille kaliber av fartøyet er et resultat av hormonelle forstyrrelser hos mennesker som forklarer en så stor prosentandel av forekomsten av telangiectasia hos gravide kvinner og mødre. Av denne grunn, de fleste av pasienter som lider av telangiectasia, lang tar narkotika hormonprofil (steroider, p-piller).

I tillegg finnes det en rekke av dermatologiske sykdommer profil, som kan tjene som en bakgrunn for utvikling av telangiectasia og disse inkluderer: xeroderma pigmentosum, rosacea, stråling dermatitt.

Forskjellige utførelsesformer av kardiovaskulære sykdommer som ledsages av vaskulær lesjon liten kaliber (Reynauds sykdom, åreknuter) i nesten 100% av tilfellene provosere dannelse av telangiectasia.

Legg merke til at selv i helt frisk person ikke lider av noen vaskulære eller hudsykdom, kan dannes telangiectasia på grunn av den negative virkningen av utløsende faktorer for risiko i form av direkte eksponering til sollys, noe som er tilfelle når frequenting tanning, røyking og alkoholmisbruk, når adinamii.

Eksperter innen vaskulær kirurgi ved Etiopatogenetichesky dele telangiectasier på basis av primære (arvelig), som oftest sett hos pediatriske pasienter, og sekundære (fremkallende på bakgrunn av noen annen patologi).

Den viktigste patogenetiske mekanismen for dannelsen av telangiektasier i projeksjonen av nedre ekstremiteter er en lokal forringelse av blodsirkulasjonen og en økning i gradienten av intravaskulært trykk som ligner på varicose sykdom. Den eneste forskjellen er at med telangiectasia, lider av små kaliber.

Symptomer og tegn på telangiektasi

Vaskulær telangiectasia kan plasseres på huden av nesten en hvilken som helst del av kroppen, men det er "favoritt" av lokalisering av vaskulær sykdom: ansiktet, øvre og nedre lemmer, og nakke.

Siden kan huden telangiectasia utvikles som et resultat av ødeleggelse av små blodårer i både venøs og arteriell seng, er det mange varianter av former, farger og størrelser av hudceller. Telangiectasia, dannet ved lokal utvidelse av arterioler og kapillærer, har en lys rød farge, veldefinerte stjerneformede konturer og forsvinner på palpasjon, som er en patognomonisk tegn når de er identifisert. Telangiectasia typen venøs karakterisert ved en flerhet av mørk lilla flekker med en blåaktig farge, rager over overflaten av huden.

Ofte er telangiektasier lokal i naturen, men i noen tilfeller observeres hudlesjoner i stor grad og dannelsen av et stort antall flekker av forskjellige former, størrelser og farger.

I tillegg til de generelle spesifikke manifestasjonene av telangiektasi, kan det være noen individuelle egenskaper som er avhengige av utviklingen av vasodilasjon mot bakgrunnen av hvilken patologi. Således, med systemisk lupus erythematosus, er små kapillærer mer påvirket i projeksjon av spikerrygger, kombinert med hyperpigmentering. Utvidelse av fartøyene, blod som leverer fingertuppene, med dermatomyositis, følger ikke bare dannelsen av telangiektasi, men også av et uttalt smertesyndrom i dette området.

Vesentlig generalisert telangiektasi i underdelene er preget av en ugunstig progressiv kurs og er preget av dannelse av små flekker i fremspring av føttene, som raskt sprer seg til andre deler av stammen.

Telangiectasia nyfødte vises dannelse av såkalt "marmorert hud" som har form av et gitter av rød, manifestert når overdreven fysisk eller psyko-emosjonelle aktivitet.

Teleangiectasias kan ha en trelignende, lineær, stellat eller spottet form. Trelignende telangiektasier er oftest lokalisert på huden på underekstremiteter, og i ansiktet er det hovedsakelig lineære former for denne patologien.

Teleangiektasi hos barn av nyfødt alder forekommer i mer enn 80% av tilfellene og er en midlertidig kompenserende tilstand, i de fleste tilfeller ikke krever medisinsk inngrep. Utseendet til telangiektasi i disse tilfellene skyldes tilstedeværelsen av en fysiologisk rudimentær embryonisk vaskulær rest. I nyfødte barn er favorittstedet for telangiektasis det okkipitale området, ulike deler av ansiktet og spesielt leppene. I utviklingen av medfødt telangiektasi, spilles en viktig rolle av effekten på den menneskelige organismen av et høyt nivå av østrogen hos moren. I ataksi-telangiektasi, som er en immunsviktssykdom, i tillegg til hudlesjoner, har barnet en lesjon av vaskulærsengen av alle indre organer.

Telangiectasia på ansiktet

Det er en rekke spesifikke sykdommer, ledsaget av utvikling av telangiectasias som ligger på enkelte områder av ansiktet. Således, for sklerodermi karakterisert ved dannelse av telangiectasia spettet former som utvikler seg i mange mengde på huden i ansiktet og kan noen ganger ha forholdsvis store dimensjoner av de enkelte elementene (diameter 7 mm).

Hemorragisk teleangietaziya som ble observert ved Osler-Rendu sykdom, ofte ledsaget av dannelsen av vaskulære utvidelsene slimhinnene i munn, og kan også være plassert i nesevinger. Med en lang sykdomssykdom kan telangiektasier ikke bare dannes på huden, men også på de indre organene.

Arvelig telangiectasia kan være ledsaget av hudlesjoner i ansiktet over et stort område, men under ingen omstendigheter ikke observere dannelse av flekker på slimhinner, noe som skiller den fra hemoragisk telangiectasia.

Ved pediatrisk behandling er ataksi-telangiektasi mest vanlig, noe som påvirker ansiktets hud i fremspringet i neseseptumet, auriklene, ganen og konjunktivene. I tilfelle av nevoid telangiectasia forekommer en spesifikk lesjon i nakkekarene lokalisert nær plasseringen av nevrale bunten.

på ansiktet av telangiectasia foto

Behandling av telangiektasi

Foreløpig tilbyr spesialister innen kosmetologi og vaskulær kirurgi et bredt spekter av teknikker som gjør det mulig å nivåere manifestasjoner av telangiektasi. En av disse metodene er skleroterapi, noe som gjør det mulig å fjerne telangiektasi raskt og effektivt. Den største fordelen med skleroterapi er lav invasivitet og brukervennlighet. Manipulering innebærer innføring i lumen i sklerosantfartøyet, hvis virkning er rettet mot utslettingen av fartøyet. Selvfølgelig er et av stadiene av sklerotisk utslettelse dannelsen av en bindevevstreng, men over tid er denne halsen utsatt for selvstendig resorpsjon og krever ikke medisiner. Feltet for skleroterapi er venøs telangiektasi, mens denne teknikken ikke finner anvendelse ved eliminering av kapillær-type telangiektasi.

Som enhver medisinsk teknikk kan skleroterapi brukes i ulike modifikasjoner, avhengig av de individuelle egenskapene til manifestasjoner av telangiektasi. For eksempel, telangiectasia sklerose laget med segmental varicer flere sesjoner og etter dens anvendelse i en pasient kan oppstå lokal hyperpigmentering formasjon som uavhengig av hverandre er jevnet ut i løpet av seks måneder.

Mikroskleroterapi, som et behandlingsalternativ for telangiektasi av retikale vener med liten kaliber, bør kombineres med foreløpige kjøleomslag for å forbedre effekten. I de fleste tilfeller er to eller tre økter tilstrekkelig til fullstendig utsletting av fartøyet.

Når du velger denne eller den varianten av skleroterapi, bør det tas hensyn til at denne manipulasjonen tilhører kategorien kosmetiske prosedyrer og eliminerer bare de eksterne manifestasjonene av telangiektasi. Med tidenes tid kan telangiektasier dannes i andre deler av bagasjerommet, siden grunnårsaken til forekomsten deres ikke elimineres ved skleroterapi.

I en situasjon hvor telangiectasias er lokalisert på ansiktet, blir det ofte brukt en mer moderne metode for fjerning av dem - laser koagulasjon, noe som innebærer innføring i karetets lumen i et spesielt kateter utstyrt med en laserstrålingskilde. Når laseren virker i fartøyets lumen, danner et stort antall dampbobler som skader det indre skallet i vaskemuren, og derved fremkaller erstatning av lumen av karet med bindevev. Liten kaliber teleangiectasia forsvinner etter den første laserkoagulasjonsøkten, mens større "vaskulære stjerner" trenger gjentatte prosedyrer.

De viktigste kriteriene som veileder kosmetikere i å velge en metode for eliminering av telangiektasis er maksimal effektivitet og minimal skadelig effekt på kroppen. Disse kravene er mest konsistente med selektiv laserkoagulasjon, som i økende grad har blitt brukt til behandling av telangiektasier. Grunnlaget for metoden er absorpsjon av laseren av hudceller og omdannelse av lysenergi til termisk energi, ledsaget av selektiv skade på de ekstremt berørte karene, mens sunt omkringliggende vev forblir intakt. På grunn av denne selektive tilnærmingen minimeres muligheten for dannelse av grove bindevevs intradermale arr som opptrer med andre behandlingsmetoder. Ved hjelp av selektiv laserkoagulasjon er det mulig å eliminere telangiektasier av lokalisering i 90% tilfeller, og i generalisert form observeres en signifikant reduksjon av deres størrelse.

Som forebyggende tiltak, slik at for å redusere forekomsten av medfødt telangiectasia, bør betraktes som en modifikasjon av bildet av pasientens liv, noe som innebærer en sterk begrensning i bruken av alkoholholdige drikkevarer, røyking, unngåelse av hypotermi og utsettes for direkte sollys.

Teleangiectasia - hvilken lege vil hjelpe? Hvis det er eller mistenker utvikling av telangiektasi, bør du øyeblikkelig søke råd fra slike leger som vaskulær kirurg og dermatolog.

Les Mer Om Fartøyene