Timoleprøve

Legg igjen en kommentar 4,890

For å bestemme sykdommene forbundet med ubalanse av myseproteiner i kroppen, er indikatoren for tymol-testen sjekket. Analysen er sedimentær og bestemmer fluktuasjonen i stabiliteten av proteinkomponentene i blodet. I kroppens normale tilstand er proteiner mer resistente mot kolloid. Når forholdet mellom globuliner og albumin endres, reduseres denne parameteren. Prosessen er preget av sedimentering og nedbrytning av proteiner i tymolreagenset. Graden av turbiditet karakteriserer alvorlighetsgraden av lidelsen.

Timolovaya test gir en ide om status for blodserum for fravær av patologier i kroppen.

Essensen og hensikten med prosedyren

Timolovaya test er en biokjemisk studie av serumdelen av blodet, nemlig proteinkolloidal resistens. På grunn av analysen som gjør det mulig å bestemme det nøyaktige forholdet mellom proteinkomponenter i plasma, blir det lettere å diagnostisere de første stadier av patologiske tilstander i leveren, når det ikke foreligger eksterne tegn. Under normale forhold utfeller proteiner ikke under virkningen av tymolreagenser. I tillegg estimeres graden av turbiditet av prøven på grunn av det dannede bunnfallet. Indikatoren konverteres til enhetene i "McLagan". Turbiditetsparameteren estimeres ved bruk av en elektrisk fotokorimeter.

Det vesentlige ved analyse består i omsetning av blodplasmaprøven med en reagens tymol, som et resultat av hvilket den må motta et komplekst sett timololipidnogo globulin-type, bestående av: 40% globuliner; 32% tymol; 18% kolesterol; 10% fosfolipider. Hvis innholdet i et av de nevnte stoffene blir avvist, mistenkes en bestemt liste over patologiske tilstander i leveren i formelen. Derfor, er analysen anses smal, som den viktigste oppgave for reaksjons - definisjonen av leverens evne til å produsere proteinet til plasmadelen av blodet.

Når utnevnt?

Oftere er tymolanalysen foreskrevet for mistanke om hepatitt, spesielt viral, forgiftning med legemidler, lupus erythematosus. Analysen fremmer tidsriktig gjenkjenning av hepatitt A, giftig leverbetennelse, for eksempel hos personer som misbruker alkohol. Ved hjelp av tymol-testen kontrolleres gjenopprettingsfunksjonen og dynamikken til regenerering av det hepatiske vev etter den herdede sykdom.

Formålet med prøven anses hensiktsmessig for mistanke om utvikling av patologier som:

 • revmatoid artritt;
 • kronisk betennelse i ledd og ryggrad;
 • autoimmun involvering av kapillærer og bindevev (lupus erythematosus);
 • renal dysfunksjon;
 • pankreatitt;
 • noen onkologi.

Hvordan foregår det?

Før du tar testen, anbefales det ikke å spise og komme til studien tidlig om morgenen. Fra 20:00 dagen før du ikke kan spise, drikker du te, kaffe eller juice. Drikkevann er tillatt i liten mengde. Nøyaktigheten av analysen avhenger av overholdelse av disse anbefalingene. Resten av preparatet er ikke nødvendig. Studien vil kreve venøst ​​blod (0,1 ml). Til det vil bli tilsatt 6 ml veronal-medialbuffer med pH = 7,8, 0,1 ml av en mettet oppløsning av tymol. Etter 30 minutter undersøkes reagenset ved hjelp av fotokalorimetrisk metode for å bestemme graden av koagulasjon og turbiditet.

I tillegg til dietten blir pasienten før analysen for nøyaktighet påvirket av kvaliteten på reagensene, nemlig surhet av bufferløsningen og renheten av tymol.

Norm og avvik av tymol-test i blod

Det normale resultatet av studien er en indikator som ligger i området 0-5 enheter i McLagan. Slike indikatorer anses som negative og snakker ikke om patologi. Hvis antallet proteiner i blodserumet er utilstrekkelig, vil verdien oppnådd overstige 5 enheter. Derfor vil McLagan bli vurdert som positiv. Timolovaya-testen er indikativ i de første stadier av patologiske tilstander i leveren, nyrene, tarmkanalen og med det slettede løpet av disse patologiene.

Overdreven timolestest - et signal om tilstedeværelse av leversykdom, svikt i proteinsyntese eller GIT. Tilbake til innholdet

overflødig

I utgangspunktet ble et positivt resultat for en prøve med thymol behandlet som et spesielt tegn på leverskade. I moderne medisin vurderes graden av nedbrekning og turbiditet av blodproteiner i tymolkomplekset ved tilstedeværelsen av enhver patologi som er forbundet med syndromet av dysproteinemi. Følgelig er en positiv test for slike patologiske forhold:

 • leversykdom - alle typer hepatitt, cirrhose, leverforgiftning kroppsfett grunn av overdreven opphopning av tumor, leverdysfunksjon mens man tar prevensjon eller steroidmedikamenter;
 • nyresvikt, når albumin mangler i tap sammen med urin - glomerulonephritis, pyelonefrit, amyloidose;
 • destabilisering av prosessen med proteinmetabolisme på grunn av "dårlig" arvelighet;
 • reumatoid sykdom i den systemiske planen;
 • patologi i mage-tarmkanalen, spesielt forbundet med alvorlige symptomer i form av diaré, - pankreatitt, enteritt;
 • onkologi.

Å provosere en reduksjon i stabiliteten av proteinene i plasmadelen av blodet er i stand til uriktig næring, nemlig overvekt av fet og skadelig mat i menyen. For å gjøre en diagnose mest nøyaktig, anbefales det å være oppmerksom på konsentrasjonen av andre indikatorer, som bilirubin, kolesterol, transaminase, alkalisk fosfatase. I tillegg kan det være nødvendig å utføre en sinksulfat eller en sulfat-test.

Tolkning av analyse

Siden denne typen studie bekrefter eller disproves de kvantitative og kvalitative forstyrrelsene i proteinsammensetningen av blodplasmaet, er tolkningen av resultatene enkel. De negative eller positive indeksene er bestemt. I sistnevnte tilfelle snakker vi om utvikling av patologi. Det er mange sykdommer som preges av et sprang i timolar testen.

Det mest bemerkelsesverdige er en studie på hepatitt når gulsott ennå ikke har manifestert seg visuelt og økning av bilirubin og aminotransferasekonsentrasjon, selv om den inflammatoriske prosessen er startet og går framover. Imidlertid er denne situasjonen typisk for hepatitt, A-type, men hepatitt B er ikke manifestert på denne måten. Den positive verdien av tymol-testen indikerer at betennelsen i leveren ble overført tidligere, og tillater derfor en å dømme graden av regenerering av leverenvevet. For nøyaktigheten av den foreløpige diagnosen anbefales serologiske tester for blodserum.

Det er interessant at i 75% av pasientene med kvinner og menn med mekanisk gulsott er tymolprøveindeksene negative. Dette skyldes det faktum at parenkymvev ikke er involvert i prosessen, derfor observeres ingen betennelse i leveren.

Ved vurdering av det oppnådde analyseresultatene anbefales det å ta hensyn til funksjonene i pasienter alderen, vekten, og konsentrasjonen av alfa- og gamma-globulin, som er i stand til å bremse operativ evne beta lipoproteiner. Ikke mindre signifikant i analysen er samtidig oral inntak av hormonelle prevensjonsmidler, hepatotoksiske stoffer. Til tross for den gradvise aldring av og tilgang til arena difdiagnostiki moderne teknikker, for eksempel elektroforese med immunologisk forskning, tymol turbiditetstest fremdeles er mye brukt i medisinsk praksis, fordi det gir tid til å identifisere og behandle et stort antall alvorlige patologiske tilstand av lever, nyre, bukspyttkjertel, andre systemer og organer.

Således indikerer svingningen av indikatoren mot økningen i tymol-test utviklingen av følgende betingelser:

 1. Hepatitt, levercirrhose med erstatning av kroppene i kroppen med bindevevsstruktur.
 2. Betennelse i leveren forårsaket av kronisk alkoholisme, forgiftning skadelige kjemikalier og medikamenter (anti-allergi, kreft, diabetes, depresjon og diuretika, hormonmidler, antibiotika). I dette tilfellet syntetiserer leveren ikke proteiner riktig for blodplasma.
 3. Langvarig mekanisk gulsott forårsaket av et brudd på galleveien og ledsaget av betennelse i leverenvevet.
 4. Autoimmune betennelse, akutt fett atrofi, kreftsvulster i leveren, som er utviklet på bakgrunn av disse smittsomme sykdommer, slik som mononukleose, leptospirose, brucellose.
 5. Nyresykdommer forbundet med nefrotisk syndrom.
 6. Utvikling av systemiske sykdommer - lupus, hemoragisk vaskulitt, dermatomyositt, reumatoid artritt, uzeloobrazny nodosa, skleroderma.
 7. Pankreatitt, enteritt, malaria, myelom.

I tillegg er indeksen av proteinprøven for tymol påvirket av fysiologiske abnormiteter. For eksempel endres svingninger i forholdet mellom alfa- og beta-globuliner, i konsentrasjonen av lipoproteiner på bakgrunn av overflødig eller undervekt, underernæring og spisemønstre. Men i alle fall den positive dekoding av tymol med prøvedata som er omtalt i forbindelse med andre blod biokjemiske parametere: bilirubin, urobilinogen, aminotransferase i urinen, alkalisk fosfatase og så videre.

Hva er tymol-test

For å kunne vurdere tilstanden og funksjonen til indre organer, anbefaler legene en biokjemisk blodprøve. Hyppigst må han få hjelp med mistanke om patologi av nyrene, leveren eller som et resultat av et brudd på saltmetabolisme.

En av varianter av den biokjemiske testen er tymolanalyse. Det gjør det mulig å bestemme leverens evne til å syntetisere proteinforbindelser.

Kort beskrivelse

For å forstå hva slags analyse er, må du forstå sin essens. De fleste proteiner i blodet dannes i leverenes elementer. De står for mange forskjellige oppgaver:

 • aktiv deltakelse i regulering av blodpropp
 • vedlikehold av onkotisk trykk og gi volumet av kroppens hovedfluidum;
 • bevaring av blodets pH;
 • Transport til vev av bestemte kategorier av elementer (f.eks. Kolesterol).

Serum har en variert sammensetning. Imidlertid anses bare 5 fraksjoner av proteiner som viktige komponenter. Disse er forskjellige globuliner.

Under påvirkning av visse faktorer kan deres mengde reduseres eller øke. For eksempel, på grunn av nedsatt leverfunksjon eller underernæring, reduseres antall albuminer kraftig. Økningen i globuliner skjer med patologier av bindevev, smittsomme prosesser av ulike etiologier og visse onkologiske lidelser.

Under tymol-sammenbrudd er det vanlig å forstå en spesiell biokjemisk studie. Det lar deg få informasjon om muligheten for at leveren skal utføre en fullverdig syntese av proteinfraksjoner.

Gjennomføring av analysen bidrar til å vurdere alvorlige brudd på kroppens arbeid før utseendet på de første tegn på sykdom.

Prinsippet om laboratorieforskning er redusert til nedbør av myseproteiner. Hvis det er en oppklaring av stoffet, er det positive testresultatet angitt. Graden av endring i materialets utseende bestemmes av den fotokororometriske metoden, og uttrykkes i de såkalte McLagan-enhetene (enhet M.).

De fysisk-kjemiske egenskapene til denne analysen er fortsatt dårlig forstått. Imidlertid hevder forskere at det i reaksjonskomplekset av fosfolipider og globuliner, tymol og kolesterol er mulig.

Hvordan donere blod riktig

En blodprøve anbefales i morgen. Omtrent 8 timer før den foreslåtte prosedyren, er det bedre å observere et sultende diett. Drikk bare vanlig ikke-karbonert vann. Ikke bruk sterke mengder kaffe eller te, juice.

Fordeler ved timol test

Når det gjelder leveren, forstår alle viktigheten av denne kroppen. Uten hans hjelp kan man ikke forestille seg et fullverdig arbeid av organismen. Derfor er det så viktig å regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser, ta blodprøver. Det er tymolanalysen som oftest er hovedindikatoren for leverfunksjonskvalitet.

Blant andre fordeler med denne analysen er følgende:

 • krever ikke bruk av dyrt eller komplekst utstyr, materialkostnader er ubetydelige;
 • preget av enkelhet i ytelse;
 • lar deg identifisere mange plager på et tidlig stadium, unngå forekomsten av komplikasjoner og til og med død;
 • kan brukes som en indikator for pågående behandling.

Moderne medisin tilbyr et bredt spekter av forskjellige diagnostiske tester. Blant hele sorten hører et spesielt sted nøyaktig til tymolprøven. Det er en av de viktigste testene som oppdager patologiske forstyrrelser i leveren.

Normative indikatorer

Den primære dekoding av prøven er ganske enkel:

 1. Hvis analysediagrammet er 0-5 enheter, bør det betraktes som negativt. Disse indikatorene indikerer at det ikke er alvorlige brudd i serumet.
 2. Når resultatet er mer enn 5 enheter, anses testen som positiv. Normen for menn, kvinner og barn er den samme.

Dekoding av testresultater

Som regel gir fortolkningen av prøven ingen spesielle problemer for kvalifisert medisinsk personell. Hvis proteininnholdet i serumet ikke ledsages av større endringer, snakker de om et negativt resultat. Prøven skal være mindre enn 5 enheter.

En positiv respons indikerer ofte utvikling av hepatitt. Det er bemerkelsesverdig at gjennom denne analysen er det mulig å diagnostisere denne alvorlige sykdommen selv før starten av sine primære manifestasjoner. En positiv test er også mulig når bilirubin og aminotransferase forblir innenfor regulatorisk rekkevidde.

Normen for tymolprøve hos spedbarn blir overskredet dersom de tidligere har blitt diagnostisert med hepatitt A. Patologien til gruppe B er sjelden ledsaget av en økning i indikatoren i forhold til normer akseptert i medisin.

En positiv variant av testen indikerer noen ganger at den lille pasienten allerede har hatt hepatitt før. I dette tilfellet betraktes testen som en form for beacon for dynamikken i leverfunksjonens normalisering.

Hvis en voksen utvikler mekanisk gulsott, er svarene til tymolforsøk oftest negative. Men hvis komplikasjoner oppstår i form av parenkymal betennelse, kan resultatene endres.

Ved vurdering av en prøve for en prøve må spesialisten ikke glemme at de normative indeksene bestemmes av følgende parametere: pasientens alder, dens omtrentlige vekt og tidspunktet for diagnosen. Ved deklarering av testen bør det også tas hensyn til at noen farmasøytiske preparater kan påvirke parametrene.

Til tross for sannsynlige feil er timol-testen til og med i dag ansett som en av de mest informative studiene. Han må ty til sin hjelp ganske ofte. Faktum i saken er at det i første fase muliggjør å diagnostisere lidelser i leverfunksjonen og å velge kompetent terapi.

Overgår de normative indikatorene

Økningen i indikatorer indikerer vanligvis utviklingen av disproteinemi. Denne tilstanden utmerker seg ved en endring i strukturen av serumet på proteinnivået. Samtidig påvirkes dets kvalitative egenskaper. Disse elementene er uttrykt i 5 fraksjoner. Hver av dem er forskjellig både i kjemiske og fysiske egenskaper.

Albuminer tilhører kategorien av den letteste brøkdel. Den er preget av evnen til å opprettholde en stabil tilstand av det såkalte kolloidale blodsystemet. Globuliner avviker litt mer masse og tendens til nedbør.

Endringen i likevekt i kolloidsystemet og gravitasjon av proteiner til forestående koagulasjon kan skyldes slike forstyrrelser som:

 1. Reduserer antall albuminer.
 2. Øk konsentrasjonen av alfa-globuliner.
 3. Tilstedeværelsen av paraglobuliner i blodet (i en sunn person bør de være fraværende).

Disse patologiene kan identifiseres nøyaktig av timolprober. Det primære organet, hvor proteinet vanligvis intensiveres, er leveren.

Ved de uttrykte feilene i sitt arbeid er det en endring i blodets egenskaper, og tymol-testen viser overskytelsen av visse parametere.

På den annen side er et positivt svar på analysen mulig med omfattende hudforbrenninger. Overskridelse av indikatorene for globulinfraksjonen er også diagnostisert i smittsomme prosesser, autoimmune lidelser og reumatoid lidelser.

Sannsynlige sykdommer

For flere år siden ble hovedårsakene til økningen i tymolprøve ansett utelukkende med hensyn til leverforstyrrelser. I dag endret syn på forskere radikalt. Nå identifiserer spesialister en rekke sykdommer, utviklingen av disse følger med tilstanden av dysproteinemi.

Blant dem er det verdt å merke seg følgende:

 1. Nyrerfunksjon, karakterisert ved tap av proteinalbumin sammen med utskillet urin.
 2. Leverpatologier som manifesterer seg i form av skrumplever, hepatitt eller neoplasma.
 3. Systemiske reumatoid lidelser.
 4. Sykdommer i mage-tarmsystemet.
 5. Tilstedeværelse av neoplasmer av ondartet etiologi.

Thymol-testen øker noen ganger på grunn av underernæring. Vanligvis er dette problemet diagnostisert hos kvinner. Misbruk av overdreven fet mat kan føre til endring i ytelsen. Derfor er det under diagnostisk undersøkelse viktig å ta hensyn til andre varianter av blodprøven.

Vanlige sykdommer hos små pasienter

Hvis et barn har en prøve av timolovoma, hva betyr det? Typisk viser et lignende resultat utviklingen av brudd i leveren.

I en ung alder er forekomsten av slike sykdommer svært uønsket, siden de kan påvirke hele organismenes arbeid i fremtiden. Hos barn manifesterer de ikke bare en reduksjon i immunitet, men også en forsinkelse i mental utvikling.

I dag, hos unge pasienter, oppdages følgende leversykdommer oftest:

 • Gulsott av nyfødte. Det manifesterer seg innen noen timer etter at babyen har kommet ut i lyset. For denne patologien er fargen på huden gul. Dens utvikling skyldes det faktum at barnets lever ikke hadde tid til å danne seg helt på fødselen. Derfor er den ikke klar til å utføre alle funksjoner. Blant de viktigste årsakene til sykdommen kalles legene bilirubin. Det er dannet mot bakgrunnen av ødeleggelsen av gamle erytrocytter. Hvis dette pigmentet begynner å samle seg i kroppens krummer, får huden riktig farge. Med den tidlige diagnosen av sykdommen klarer han å bli kvitt uten alvorlige konsekvenser etter 7-10 dager.
 • Hepatitt A og E. Sykdom av disse typer hos små pasienter forårsaker vedvarende forstyrrelse i arbeidet med de grunnleggende systemene i indre organer.

På hvilke grunner kan du mistenke problemet:

 1. Først av alt begynner barnet å bli syk. Noen ganger opphører ikke oppkast i flere timer.
 2. Deretter er det smertefulle opplevelser i leversonen.
 3. Avføring er farget hvit, og urin får en mørkere nyanse.

Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Legen etter den komplekse undersøkelsen kan sette riktig diagnose. Først etter denne behandlingen er foreskrevet. Terapi av ulike former for hepatitt utføres eksklusivt hjemme.

Det er ekstremt viktig å isolere et sykt barn fra jevnaldrende. Det viktigste tegn på utvinning er en god blodprøve, ingen smertefulle opplevelser.

Tymol test - hva er det, normen hos kvinner i blodet og årsakene til økningen

Biokjemisk analyse av blod er en kompleks studie som gjør det mulig å avdekke funksjonsforstyrrelser i ulike organer og systemer. I rammen er det også utført en tymol-test for å oppdage leverpatologier. Det har fortsatt ikke mistet sin diagnostiske betydning, selv om moderne metoder ofte brukes i dag. Hva er forskningen, hvilke sykdommer forårsaker en positiv reaksjon, hvordan å gi og dechifisere analysen - svarene på alle spørsmålene i artikkelen.

Tymol test - hva er det og hva viser det?

Denne testen har flere navn: McLagan's test, timoloneural eller timol opacification. Proteiner av forskjellige typer, som er ansvarlige for dannelsen av immunresponsen, osmotiske blodkarakteristika og andre indikatorer, produseres av celler i leveren og benmarg. Forholdet mellom albuminer og globuliner varierer med skade på hepatocytter, som også strukturen av proteiner som mister kolloid stabilitet og utfelling.

Timolovaya-prøven - er deponering av lipoproteiner og gamma-globulin med en bufferløsning av tymol.

Kobling til globuliner av forskjellige typer og lipoproteiner med lav densitet, reagensen forårsaker grumlighet, hvorav en lar dømme bruken av proteinsyntese i hepatocytter. Resultatet er målt i ED av McLagan eller Shank-Hoaland (forkortet henholdsvis M og S-H ED).

Timolovaya test som metode for å vurdere leverfunksjonen ble foreslått tilbake i 1944. For i dag brukes det sjelden nok, i utgangspunktet under indikasjoner på utvikling av symptomatologi av hepatitt og i kombinasjon med andre tester. Det brukes også i toksikologi og hepatologi for å vurdere den positive dynamikken i gjenopprettingsprosessen i leveren etter sykdommen. Det bidrar til å skille ulike typer gulsott, som i Botkins sykdom (type A) gir nesten 100% av tilfellene et positivt resultat, og for en mekanisk - alltid negativ.

Normen for tymolprøve hos menn

Oppløsningenes turbiditet når reagenset er bundet til globulinfraksjonen, kan ha forskjellig alvorlighetsgrad. Den spesifikke verdien i enheter av McLagan eller S-H bestemmes ved bruk av en spesiell enhet av et elektrospektrofotometer. I en sunn mann skal indikatorene være mellom 0 og 4. Noen laboratorier angir imidlertid øvre grense for referanseverdien på 5 enheter. M.

Normen for tymolprøve hos kvinner i blodet

Som sådan kan kjønnsforskjeller i testresultat ikke påvirke. På prosessen med syntetisering av proteiner i leverceller har spesifikke mannlige og kvinnelige hormoner ingen effekt. Derfor, for det rettferdige kjønn, er de normale parametrene i prøven det samme som for menn: 0-4, maksimum 5 turbiditetsenheter.

Imidlertid kan bruk av en sunn ung kvinne prevensiver (oral prevensjonsmidler) ha en viss effekt på proteinsyntese. Under påvirkning av preparater av denne typen varierer forholdet mellom plasmaproteiner, noe som fører til en liten økning i indeksene.

Normen for tymolprøve hos barn

Alder påvirker heller ikke forholdet mellom globulin av forskjellige typer i serum. Hvis det ikke observeres noen funksjonell leverskade, vil globuliner og lipoproteiner ikke reagere med tymolbufferløsningen, og resultatet av McLagan-testen vil være negativt. Således har tymolprøve i normal hos barn samme indekser som hos voksne og ikke over 4 U / l.

Imidlertid kan det eksternt perfekt friske barnet ha økte resultater. Hvis kliniske tegn på sykdommen og subjektive klager er fraværende, og analysen indikerer et overskudd av de maksimalt tillatte verdiene, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse for hepatitt A.

Symptomer på hepatitt A

Årsakene til å øke verdiene av tymol-test

Reduksjon av albuminfraksjonen med en samtidig økning i antall globuliner i blodplasma indikerer først og fremst et brudd på leveren. Denne ubalansen er forklart av det faktum at albuminer er produsert av hepatocytter, og vevmakrofager er ansvarlige for produksjonen av globuliner. På bakgrunn av leverdysfunksjon og disproteinemi øker globulinfraksjonen alltid.

Således vitner positiv thymol test først og fremst om følgende patologier i leveren:

 • Hepatittviral eller smittsom opprinnelse. Denne testen gjør det mulig å oppdage hepatitt A selv i fase med viral replikasjon, når andre studier gir negative resultater, og det er ingen klinisk symptomatologi.
 • Skrumplever.
 • Tapet av leveren parenchyma med alkohol.
 • Giftig effekt på kroppen av salter av tungmetaller, giftige stoffer og visse legemidler.
 • Neoplasmer, inkludert ondartede seg.
 • Fet hepatose - den såkalte degenerasjonen av hepatocytter på grunn av fettet lagret i dem.
 • Funksjonsforstyrrelser, provosert ved bruk av orale prevensiver og andre legemidler som inneholder hormoner.

Mekanisk gulsott, med all kombinasjon og alvorlighetsgraden av kliniske symptomer, gir et negativt testresultat.

I tillegg til leversykdommer har tymolprøve økt verdier ved sykdommer som:

 • Autoimmune sykdommer av systemisk natur (SLE, reumatoid polyarthritis og andre).
 • Nyrer i patologi, ledsaget av albuminuri (glomerulo- og pyelonefritis, amyloidose).
 • Tumorprosesser med forskjellig lokalisering, både ondartet og godartet, samt myelom.
 • Noen sykdommer i fordøyelsessystemet (enteritt, ledsaget av intens diaré, pankreatitt),
 • Septisk endokarditt (med en reumatisk test viser testen et negativt resultat).
 • Patologiske forhold i kroppen forårsaket av virusinfeksjoner, malaria.

Det skjer også at tymol-testen økes i en helt frisk person. Hvis resultatet var positivt på bakgrunn av et komplett fravær av kliniske tegn på patologi, er det en manglende overholdelse av dietten. Slike mennesker, som regel, er glad i fettstoffer, og nivået av kolesterol i blodet øker alltid.

Timolovaya test over normen hos menn og kvinner i dette tilfellet fungerer som en advarsel. Over tid vil denne tilstanden gå inn i en patologisk form og utvikle aterosklerotiske vaskulære lesjoner. Inntil situasjonen har blitt kritisk, bør dietten vurderes, og redusere andelen fett i den.

Også tymol-testen øker hos pasienter som tar stoffer av androgener, østrogener, steroider, insulin, erytromycin, tetracyklin og levomycetin.

Indikasjoner for formålet med analysen

Thymus-testen er vanligvis foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Mistanke om hepatitt A - basen er karakteristiske symptomer på catarrhal fenomener, en febril temperatur på forgiftning.
 • Sannsynlighet for autoimmune sykdommer - de er ledsaget av langvarig artralgi, hudlesjon, feber, økt ESR i blodprøven.
 • En omfattende studie av lever-tymol-testen utføres sammen med tester for alkalisk fosfatase, transaminaser og bilirubin.
 • Differensial diagnose av mekanisk og parenkym gulsot. I det første tilfellet er resultatet vanligvis negativt.

Ved hjelp av denne analysen overvåkes resultatet av behandlingen og prosessen med hepatocytreparasjon.

Hvordan klargjøre og bestå testen

Thymus-testen gjøres strengt om morgenen, for studien tar venøst ​​blod. Den er plassert i et reagensrør uten tilsetning av antikoagulant og sendt til laboratoriet. Der, innen en time, utføres en utfellingsreaksjon med 0,1 g plasma- og veronalbuffer og en tymoloppløsning. Hvis resultatet ikke er nødvendig, kan du få det neste dag.

Spesiell forberedelse til å ta blodprøve er ikke nødvendig. Kravene er ganske standard og består i å avstå fra mat på testdagen i morgen. Det siste måltidet bør være en middag på eve, hvor det er uønsket å spise fettstoffer, da overskuddet i kolesterolets blod påvirker testresultatet.

Timolovaya test: essensen av analysen, normen og avvik, årsakene til økt

Thymol test (timoloveronalovaya prøvene, prøve tymol turbiditet Maklagana test) er ikke blant de meget populære metoder for biokjemiske blodprøver, men fra kontoene til påvisning av spesifikke sykdommer er ikke tilbakestilt, og fortsetter å bli brukt i kliniske laboratoriediagnostikk.

Ikke-spesifikk reaksjon basert på interaksjon med tymol i veronalbufferen av individuelle plasmaproteiner (Gamma-globulin og beta-globulin blir forbundet med lipider - low-density lipoprotein), og uklarheten av oppløsningen, et klart svar med hensyn til visse sykdommer ikke gi, men ofte betraktelig hjelper til i forbindelse med andre forsøk, og i noen tilfeller - og til og med foran seg. Dette skjer i begynnelsen av sykdommen (Hepatitt A hos barn, for eksempel), når andre laboratorietester fortsatt er innenfor normale grenser. I tillegg har hun andre fordeler som hindrer leger fra laboratoriediagnostikk fra å gi denne analysen til glemsel.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Tymol test er vanlig hos menn

Kort beskrivelse

For å forstå hva slags analyse er, må du forstå sin essens. De fleste proteiner i blodet dannes i leverenes elementer. De står for mange forskjellige oppgaver:

 • aktiv deltakelse i regulering av blodpropp
 • vedlikehold av onkotisk trykk og gi volumet av kroppens hovedfluidum;
 • bevaring av blodets pH;
 • Transport til vev av bestemte kategorier av elementer (f.eks. Kolesterol).

Serum har en variert sammensetning. Imidlertid anses bare 5 fraksjoner av proteiner som viktige komponenter. Disse er forskjellige globuliner.

Under påvirkning av visse faktorer kan deres mengde reduseres eller øke. For eksempel, på grunn av nedsatt leverfunksjon eller underernæring, reduseres antall albuminer kraftig. Økningen i globuliner skjer med patologier av bindevev, smittsomme prosesser av ulike etiologier og visse onkologiske lidelser.

Under tymol-sammenbrudd er det vanlig å forstå en spesiell biokjemisk studie. Det lar deg få informasjon om muligheten for at leveren skal utføre en fullverdig syntese av proteinfraksjoner.

Gjennomføring av analysen bidrar til å vurdere alvorlige brudd på kroppens arbeid før utseendet på de første tegn på sykdom.

Prinsippet om laboratorieforskning er redusert til nedbør av myseproteiner. Hvis det er en oppklaring av stoffet, er det positive testresultatet angitt. Graden av endring i materialets utseende bestemmes av den fotokororometriske metoden, og uttrykkes i de såkalte McLagan-enhetene (enhet M.).

De fysisk-kjemiske egenskapene til denne analysen er fortsatt dårlig forstått. Imidlertid hevder forskere at det i reaksjonskomplekset av fosfolipider og globuliner, tymol og kolesterol er mulig.

Hvordan donere blod riktig

En blodprøve anbefales i morgen. Omtrent 8 timer før den foreslåtte prosedyren, er det bedre å observere et sultende diett. Drikk bare vanlig ikke-karbonert vann. Ikke bruk sterke mengder kaffe eller te, juice.

Fordeler ved timol test

Når det gjelder leveren, forstår alle viktigheten av denne kroppen. Uten hans hjelp kan man ikke forestille seg et fullverdig arbeid av organismen. Derfor er det så viktig å regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser, ta blodprøver. Det er tymolanalysen som oftest er hovedindikatoren for leverfunksjonskvalitet.

Blant andre fordeler med denne analysen er følgende:

 • krever ikke bruk av dyrt eller komplekst utstyr, materialkostnader er ubetydelige;
 • preget av enkelhet i ytelse;
 • lar deg identifisere mange plager på et tidlig stadium, unngå forekomsten av komplikasjoner og til og med død;
 • kan brukes som en indikator for pågående behandling.

Normative indikatorer

Den primære dekoding av prøven er ganske enkel:

 1. Hvis analysediagrammet er 0-5 enheter, bør det betraktes som negativt. Disse indikatorene indikerer at det ikke er alvorlige brudd i serumet.
 2. Når resultatet er mer enn 5 enheter, anses testen som positiv. Normen for menn, kvinner og barn er den samme.

Dekoding av testresultater

Som regel gir fortolkningen av prøven ingen spesielle problemer for kvalifisert medisinsk personell. Hvis proteininnholdet i serumet ikke ledsages av større endringer, snakker de om et negativt resultat. Prøven skal være mindre enn 5 enheter.

En positiv respons indikerer ofte utvikling av hepatitt. Det er bemerkelsesverdig at gjennom denne analysen er det mulig å diagnostisere denne alvorlige sykdommen selv før starten av sine primære manifestasjoner. En positiv test er også mulig når bilirubin og aminotransferase forblir innenfor regulatorisk rekkevidde.

Normen for tymolprøve hos spedbarn blir overskredet dersom de tidligere har blitt diagnostisert med hepatitt A. Patologien til gruppe B er sjelden ledsaget av en økning i indikatoren i forhold til normer akseptert i medisin.

En positiv variant av testen indikerer noen ganger at den lille pasienten allerede har hatt hepatitt før. I dette tilfellet betraktes testen som en form for beacon for dynamikken i leverfunksjonens normalisering.

Hvis en voksen utvikler mekanisk gulsott, er svarene til tymolforsøk oftest negative. Men hvis komplikasjoner oppstår i form av parenkymal betennelse, kan resultatene endres.

Til tross for sannsynlige feil er timol-testen til og med i dag ansett som en av de mest informative studiene. Han må ty til sin hjelp ganske ofte. Faktum i saken er at det i første fase muliggjør å diagnostisere lidelser i leverfunksjonen og å velge kompetent terapi.

Overgår de normative indikatorene

Økningen i indikatorer indikerer vanligvis utviklingen av disproteinemi. Denne tilstanden utmerker seg ved en endring i strukturen av serumet på proteinnivået. Samtidig påvirkes dets kvalitative egenskaper. Disse elementene er uttrykt i 5 fraksjoner. Hver av dem er forskjellig både i kjemiske og fysiske egenskaper.

Albuminer tilhører kategorien av den letteste brøkdel. Den er preget av evnen til å opprettholde en stabil tilstand av det såkalte kolloidale blodsystemet. Globuliner avviker litt mer masse og tendens til nedbør.

Endringen i likevekt i kolloidsystemet og gravitasjon av proteiner til forestående koagulasjon kan skyldes slike forstyrrelser som:

 1. Reduserer antall albuminer.
 2. Øk konsentrasjonen av alfa-globuliner.
 3. Tilstedeværelsen av paraglobuliner i blodet (i en sunn person bør de være fraværende).

Disse patologiene kan identifiseres nøyaktig av timolprober. Det primære organet, hvor proteinet vanligvis intensiveres, er leveren.

Ved de uttrykte feilene i sitt arbeid er det en endring i blodets egenskaper, og tymol-testen viser overskytelsen av visse parametere.

På den annen side er et positivt svar på analysen mulig med omfattende hudforbrenninger. Overskridelse av indikatorene for globulinfraksjonen er også diagnostisert i smittsomme prosesser, autoimmune lidelser og reumatoid lidelser.

Sannsynlige sykdommer

For flere år siden ble hovedårsakene til økningen i tymolprøve ansett utelukkende med hensyn til leverforstyrrelser. I dag endret syn på forskere radikalt. Nå identifiserer spesialister en rekke sykdommer, utviklingen av disse følger med tilstanden av dysproteinemi.

Blant dem er det verdt å merke seg følgende:

 1. Nyrerfunksjon, karakterisert ved tap av proteinalbumin sammen med utskillet urin.
 2. Leverpatologier som manifesterer seg i form av skrumplever, hepatitt eller neoplasma.
 3. Systemiske reumatoid lidelser.
 4. Sykdommer i mage-tarmsystemet.
 5. Tilstedeværelse av neoplasmer av ondartet etiologi.

Thymol-testen øker noen ganger på grunn av underernæring. Vanligvis er dette problemet diagnostisert hos kvinner. Misbruk av overdreven fet mat kan føre til endring i ytelsen. Derfor er det under diagnostisk undersøkelse viktig å ta hensyn til andre varianter av blodprøven.

Vanlige sykdommer hos små pasienter

Hvis et barn har en prøve av timolovoma, hva betyr det? Typisk viser et lignende resultat utviklingen av brudd i leveren.

I dag, hos unge pasienter, oppdages følgende leversykdommer oftest:

 • Gulsott av nyfødte. Det manifesterer seg innen noen timer etter at babyen har kommet ut i lyset. For denne patologien er fargen på huden gul. Dens utvikling skyldes det faktum at barnets lever ikke hadde tid til å danne seg helt på fødselen. Derfor er den ikke klar til å utføre alle funksjoner. Blant de viktigste årsakene til sykdommen kalles legene bilirubin. Det er dannet mot bakgrunnen av ødeleggelsen av gamle erytrocytter. Hvis dette pigmentet begynner å samle seg i kroppens krummer, får huden riktig farge. Med den tidlige diagnosen av sykdommen klarer han å bli kvitt uten alvorlige konsekvenser etter 7-10 dager.
 • Hepatitt A og E. Sykdom av disse typer hos små pasienter forårsaker vedvarende forstyrrelse i arbeidet med de grunnleggende systemene i indre organer.

På hvilke grunner kan du mistenke problemet:

 1. Først av alt begynner barnet å bli syk. Noen ganger opphører ikke oppkast i flere timer.
 2. Deretter er det smertefulle opplevelser i leversonen.
 3. Avføring er farget hvit, og urin får en mørkere nyanse.

Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Legen etter den komplekse undersøkelsen kan sette riktig diagnose. Først etter denne behandlingen er foreskrevet. Terapi av ulike former for hepatitt utføres eksklusivt hjemme.

Det er ekstremt viktig å isolere et sykt barn fra jevnaldrende. Det viktigste tegn på utvinning er en god blodprøve, ingen smertefulle opplevelser.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Hva betyr den økte prøven?

Hovedårsakene som forårsaker en økning i tymolprøve er leversykdommer ledsaget av skade på dets parenkyvevev:

 • hepatitt, smittsom eller viral;
 • Maligne eller godartede formasjoner som ligger i leveren;
 • nederlag parenchym vev med alkoholholdige drikker;
 • negative virkninger av giftige stoffer;
 • cirrhose sykdom;
 • pyelonefrit og andre sykdommer ledsaget av tap av albumin;
 • forstyrrelser i proteinsyntese forårsaket genetisk;
 • Gastrointestinale sykdommer;
 • reumatoid patologi;
 • opphopning av fett i leverceller;
 • Leverfunksjon, som skyldes inntak av hormonelle legemidler eller oral prevensjon.

Du bør vite at gulsott ikke påvirker tymol-testen på noen måte. Det vil bli økt bare når levervev er involvert i prosessen med leverforstyrrelser og utvikling av hepatitt.

Tidligere i medisin ble det antatt at et positivt resultat av tymolanalyse bare taler om leverskade. For tiden er det fastslått at det finnes andre patogene forhold der det er disproteinemi.

Timoleprøve

Så, normal analyse er vanligvis supplert med en studie av bilirubin og enzymer, hvis det er mistanke om et organs funksjonsfeil. I motsetning til andre diagnostiske metoder, kan tymolanalysen klart bestemme nivået på normale verdier.

Først av alt, fordelene med denne testen er som følger:

 1. Blodprøven for tymolprøven er billig, da det ikke krever noen spesielle utgifter med instrumentasjonen.
 2. Ganske raskt og enkelt bestemt av spesialutstyr.
 3. Denne studien lar deg begynne behandling av sykdommen i utviklingsstadiet, noe som bidrar til å unngå en rekke komplikasjoner. De oppstår ganske ofte i utviklingen av den inflammatoriske prosessen.
 4. Brukes som determinant i restaureringen av leveren.

Disse forholdene viser at tymol-testen er svært effektiv, selv om den ble oppdaget av forskere i lang tid.

oppførsel

For å gjøre tymolprøven mer nøyaktig, bør blodet tas om morgenen før måltider. Det anbefales å avstå fra å spise i 8 eller flere timer før analysen. I løpet av disse tidene er det lov å drikke bare renset vann, men ikke andre væsker.

Serum av pasientens blod blir tilsatt til bufferoppløsningen, samt en oppløsning av stoffet kalt "thymol". Blandingen blir igjen i en halv time og bestemmer hvor mye løsningen har blitt uklar med den fotokalorimetriske metoden. Tilstedeværelsen av opasiteter avhenger av tilstanden til miljøet der reaksjonen ble utført og på graden av stabilitet av proteinformasjoner.

Reaksjonsbetingelsene inkluderer:

 • oppførelsen av bufferløsningen;
 • surhet;
 • temperatur av tymoloppløsning;
 • renhet av løsningen.

transkripsjon

Det er nødvendig å vite at tymolprøven kun kan bekrefte eller nekte tilstedeværelsen av eventuelle forstyrrelser i proteinene som utgjør plasmaet.

Tolk prøven er ganske enkel: med normalt proteininnhold i blodserum, viser denne analysen negative resultater og er begrenset til mindre enn 5 enheter.

Det er flere sykdommer for hvilke tymolanalyse er det viktigste diagnostiske verktøyet. Ofte er en slik biokjemisk studie nødvendig for å bestemme hepatitt på et tidlig stadium, siden gulsott ennå ikke er manifestert, og nivået av bilirubin og aminotransferase ligger innenfor den tillatte norm.

En viktig egenskap ved tymolanalyse er definisjonen av hepatitt hos barn: i hepatitt A er det alltid positivt, men med B-form er hepatitt innenfor det normale området. Positiv tymol-test gir deg mulighet til å bedømme at hepatitt allerede har oppstått i denne kroppen, da kan du bygge leveringsspådommer. Derfor er det nødvendig å klargjøre diagnosen ved å utføre flere serologiske test.

Hos voksne med mekanisk gulsott er testresultatene negative. Analysen viser et positivt resultat hvis patologi er komplisert ved betennelse i leverparenkymen.

Tolkningen av prøven for denne studien bør avhenge av følgende faktorer:

 • alder;
 • vekt;
 • innholdet av visse globuliner;
 • Tiden for å utføre (om morgenen før du spiser mat i et spesialisert vakuumsystem som ikke inneholder koagulanter);
 • Det bør også bemerkes at hepatotoksiske legemidler kan påvirke resultatet av studien (normen av tymolprøve i blod hos kvinner kan variere ved bruk av prevensjonsmidler).

Det er nødvendig å vite at tymol-testen fortsetter å bli brukt sammen med moderne diagnostiske metoder. Dette skyldes den høye evne til å oppdage sykdommer i leveren og andre organer.

Krenkelse i forholdet mellom proteiner

Tapet i leveren parenchyma reduserer albumininnholdet og øker antall globuliner. De fysisk-kjemiske aspektene av blodproteiner kan variere bare når de blir utsatt for patogene prosesser, og dette brukes mye i alle typer diagnostiske studier.

Den viktigste funksjonen i denne studien er et positivt resultat i hepatitt før utseendet av gulsott, så vel som med andre former for hepatitt.

Hovedkomponentene i denne analysen er som følger:

 • Indikatoren er uttrykt i enheter og bestemmer graden av turbiditet;
 • Normaliserte indikatorer for analyse bestemmes fra 0 til 4 enheter (noen ganger opptil 5);
 • kvinnelige og mannlige indekser i studien er ikke forskjellige fra hverandre: albuminene skal støtte globuliner. Det er derfor tymolanalysen og den testede normen svinger ikke avhengig av kjønn, hos kvinner faller det sammen med hannen.

Ved små barn med normal status svinger indikatoren i grenser fra 0 til 4 enheter. Med hepatitt A stiger prøven over 5 enheter og indikerer tilstedeværelsen av sykdommen.

Timolovaya test: essensen av metoden

Dette er en sedimentær reaksjon, som er utformet for å oppdage forstyrrelser av proteinets proteinsyntetiseringsfunksjon. Det er følsomt for en forstyrrelse i forholdet eller balansen mellom globulinfraksjonen og albuminene.

I de fleste leversykdommer, som er ledsaget av en reduksjon i evnen til å syntetisere proteinstrukturer, økes indeksene av tymol-test. Men det er andre grunner som kan påvirke resultatet av studien:

Viktig! Problemer med fordøyelse, tretthet, papillomer og vorter kan være et resultat av infeksjon av kroppen med parasitter. De lever i årevis i kroppen vår, suger ut av oss alle saftene, undertrykker immunitet og ødelegger indre organer.

 • nefrotisk syndrom med protein tap;
 • systemiske sykdommer;
 • uautoimmun patologi;
 • bindevevssykdommer.

Bare en tilstrekkelig helhetlig tilnærming til problemet vil tilstrekkelig vurdere resultatene av forsøket og situasjonen som helhet.

Hvordan er analysen gjort?

Først av alt bør pasienten forklare prosessen og dens formål. Timolovaya-prøven, som andre sedimentære metoder, brukes til å evaluere proteinets leverproteinfunksjon. Med leverinsuffisiens er denne egenskapen av hepatocytter tapt i varierende grad.

Pasienten om morgenen på tom mage kommer til laboratoriet, hvor det utføres en venøs blodprøve. Det er viktig at 6-8 timer før studien, tok han ikke mat. Unngå inntak av alkohol noen dager før studien, bruk av koffeinholdige drikker.

Serum av pasientens blod blir tilsatt til en spesiell løsning med en viss surhet (hydrogenverdi er 7,8). Volum av tymol 5-7 ml. Det er oppløst i veronal buffersystemet. Timol er ikke en syre, det er en representant for en gruppe sykliske forbindelser som kalles fenoler. Når bindingen til globuliner (deres overskudd), kolesterol, fosfolipider under betingelser med kjent surhet, blir testoppløsningen uklar. Graden av uklarhet vurderes ved bruk av en kolorimetrisk eller nephelometrisk metode. Det er sammenlignet med uklarheten til bariumsulfatoppløsningen, tatt som en enhet. Når resultatene av tymolanalysen blir evaluert, varierer normverdiene fra 0 til 5 enheter.

Tolkning av resultater

Resultatene av testen i konklusjonen av laboratoriedoktorer ser slik ut: en positiv prøve eller en negativ prøve. Noen ganger er det en indikasjon på graden av forbedring. Uttrykt i antall "kryss" eller enheter (med en hastighet på 0 til 5).

Timolovaya-prøven økes i leversykdommer forbundet med den inflammatoriske komponenten. Disse er viral og giftig hepatitt, kolestatisk organskade. Vanligvis i tilfelle akutt skade på hepatocytter på grunn av virusets cytopatiske (ødeleggende celle) virkning, er prøven kraftig positiv. Hvis kronisk hepatitt oppstår, kan resultatene av tymol-testen ligge innenfor normale grenser, eller litt forhøyet.

Fibrose og skrumplever kan også øke sannsynligheten for å oppdage et positivt sediment. Tapet i leveren med giftige produkter, reduserer også dets protein-syntetiseringsfunksjon på grunn av cellenekrose. Syntese av albumin minker, mens i store (i forhold til albumin) konsentrasjoner, vises globulinfraksjoner.

Andre forhold som gir et positivt resultat

Årsakene til reduksjonen av albuminnivåer i forhold til globuliner er ikke bare i leverpatologi. Det er en rekke sykdommer og forhold som kan forårsake slike forskningsresultater.

For det første bør nefrotisk syndrom utelukkes. Det er forårsaket av diabetisk, uremisk nefropati, samt ulike varianter av glomerulonephritis. Bekreft gjetningene av urin og blodprøver med en vurdering av den biokjemiske profilen.

Den neste gruppen av årsaker er autoimmune sykdommer og bindevevssykdommer. Ekskluder systemisk lupus erythematosus (så vel som lupus nefritis), sklerodermi nederlag, Sjogren syndrom, polymyalgi. For dette foreskriver legen tester for immunologiske markører.

Ofte blir et positivt resultat observert med ondartede svulster. Dette er tilfellet med det såkalte paraneoplastiske syndromet.

Ulemper ved metoden

Fordelene med analysen er at den er svært følsom. Samtidig er utførelsen av tymol-testen relativt billig. Men det er ulemper.

De er forbundet med lav spesifisitet. Det er, med et positivt resultat av studien, det er umulig å snakke om en bestemt patologi. Gruppene av årsaker som forårsaker en økning i de kolorimetriske egenskapene til løsningen er oppført ovenfor. Det skal bemerkes at listen er ganske imponerende.

Sedimentære prøver brukes mer for å bekrefte faktum av nedsatt leverfunksjon. I tillegg til tymol brukes en sulfurassay. Dens prinsipp er basert på fenomenet flokkulering. Reagenset er kloridsaltet av kvikksølv - merkurikloridet. Med et overskudd av blodserumsglobuliner i røret, ses flak - et bunnfall. Prøven anses som positiv. Men hun kan ikke snakke om en bestemt sykdom, akkurat som en timolar.

Når du undersøker en pasient for en lege, er det viktig å forstå formålet med analysene. Når en positiv timolarprøve oppdages, blir det klart at leverfunksjonen mest sannsynlig forekommer. Men samtidig kan andre patologier også manifestere seg. Dette er en anledning til å reflektere og lage en tilstrekkelig plan for videre diagnose.

Hva er det

Timolensprøven er klassifisert som en høyt spesialisert blodprøve. Dens andre navn er McLagan-testen. Med sin hjelp blir leverstatusen vurdert, eller heller sin evne til å produsere et plasmaprotein. I tillegg vurderer legen på grunnlag av prøven proteinfraksjonforhold, som gjør det mulig å identifisere noen sykdommer og til og med forutsi dem før manifestasjonen av signifikante symptomer.

Blodproteinene selv er delt inn i to generelle grupper, som også har sine egne undergrupper:

Ved hjelp av ovennevnte proteiner reguleres syrebasebalansen i blodplasmaet, koagulasjonshastigheten endres, det nødvendige volumet opprettholdes og komponentene av de medisinske stoffene og andre forbindelser blir transportert.

Prøven blir studert basert på nedsatt frekvens av proteinet. Av denne grunn er det referert til som koagulasjon biokjemiske studier. En test utføres ved tilsetning spesiell løsning til det resulterende serum. Som følge av dette observeres en kjemisk reaksjon.

Tymol anses å være en utdatert type studie, men den brukes fortsatt i enkelte laboratorier. Det foreskrives først og fremst når det er nødvendig å identifisere:

 • hepatitt type A;
 • rusmiddelforgiftning;
 • lupus erythematosus;
 • andre sykdommer.

Normal for kvinner

Normale indikatorer på studien avhenger av nøyaktigheten av testen. Det er nødvendig å gjøre dette på tom mage om morgenen, men det er lov å drikke vann før testen. Når du bruker studien til bakgrunnen medisinering, før testen, bør du varsle legen om bruken av medisiner slik at han kan justere forvrengningen av resultatene.

Hos kvinner er den normale indeksen for tymolanalyse opp til 5 enheter. Men med disproteinemi og perorale prevensjonsmidler stiger normen. Hvis frekvensen heves utenfor disse forholdene, er sannsynligheten for svikt i leveren høy. Prøven i seg selv gjør det mulig å avsløre proteinstabiliteten, avhengig av indeksene, blir helseproblemer avslørt.

En økning i indikatoren kan ikke diagnostiseres med mekanisk gulsott, Først når sykdommen går til et mer alvorlig stadium og utviklingen av betennelse, kan problemet diagnostiseres.

I tillegg til gulsott kan fraværet av et positivt resultat av tymol-test observeres når det er forskjell i det naturlige forholdet mellom alfa- og beta-globuliner, i nærvær av overdreven eller undervekt i betydelige mengder.

Det skal bemerkes at når en person utvikler hepatitt B, gir tymol-testen ikke et positivt resultat, siden resultatet vil variere fra 1 til 5 enheter M., Dette er ikke en avvik fra normal ytelse.

økt

Hvis testen er positiv, diagnostiseres leverskade. Hittil er et positivt resultat av analysen også observert i sykdommer i nyrene, fordøyelsessystemet, utseendet av neoplasmer av dårlig kvalitet. På grunn av unøyaktig diagnose av sykdommen, er det nødvendig å utføre tilleggsstudier for å identifisere den nøyaktige årsaken til avviket av tymolprøven fra normen.

Gradvis opphopning av lipoproteiner vil fremme deres avsetning i karene og dannelsen av aterosklerotiske plaques. Dannelsen bidrar til utviklingen av aterosklerose. Således, hvis resultatet av tymolanalysen økes, og det er ingen kliniske manifestasjoner av sykdommen, så raskt endre dietten.

årsaker

Økningen i prøvefrekvenser kan skyldes følgende årsaker:

 • nyresykdom;
 • brenner med et stort område;
 • stive dietter;
 • genetikk;
 • hyppig spising av fettstoffer;
 • systemiske sykdommer;
 • endokarditt;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • revmatiske sykdommer;
 • myelom;
 • pankreatitt;
 • ENER;
 • hepatitt;
 • alle typer neoplasmer i levervev;
 • nederlag av leveren parenchyma med alkohol substitusjoner eller alkohol;
 • forgiftning med giftstoffer, metaller, narkotika;
 • levercirrhose;
 • fete lesjoner av levervev;
 • langvarig bruk av hormonelle stoffer;
 • leversykdom av forskjellig etymologi.

Det er det siste punktet som oftest fører til en økning i prøven. For å kunne beregne nøyaktig diagnose anbefales det imidlertid å besøke en lege og få avtaler til behandling.

For at resultatene av studien skal være så pålitelige som mulig, Forbered deg på levering. En uke før analysen, anbefales det å holde seg til en diett med et begrenset inntak av fett og sukker. Dagen før studien må du gi opp kaffe og te, alkohol.

Selve prøven tas om morgenen på tom mage, derfor anbefales det ikke å ta mat 12 timer før analysen. Om morgenen kan du bare drikke vann i begrensede mengder, men det er ingenting du ikke kan.

behandling

Med økende indekser av tymol-test er den vanligste årsaken leversykdom. Av denne grunn, for å normalisere parametrene for analysen, er det først og fremst nødvendig å finne årsaken til endringen i tilstanden til blodproteinene. Og, avhengig av diagnosen, vil legen bli utnevnt passende behandling.

Men i tillegg til det, når du øker indeksene av tymol-test, må du følge et spesielt diett. Det består i å begrense pasientens inntak av fettstoffer, uansett om de er av dyr eller vegetabilsk opprinnelse.

I tillegg bør hurtig karbohydrater, noen syre frukter, sitrusfrukter, tomater, supper basert på kjøtt eller fisk, buljonger utelukkes fra dietten.

Les Mer Om Fartøyene