Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Hva er lungesvikt på 1 grad av kompleksitet

Lungekreft av 1 grad - hva er det og hva er årsakene til denne sykdommen i hjerte-og karsystemet? Såkalt avviket, hvor blodstrømmen går i motsatt retning, fra en avdeling av hjertesystemet til en annen. Denne patologien påvirker både barn og voksne.

Det er også verdt å merke seg at det ikke oppstår av seg selv, så en uavhengig diagnose av begrepet i medisin blir ikke vurdert.

Regurgitation er et av symptomene på andre komplekse sykdommer i kardiovaskulærsystemet (for eksempel et symptom på hjertesvikt).

Kort beskrivelse

Som kjent er hjertemuskulaturens hovedarbeid den kontinuerlige transporten av blod gjennom kroppen og i metningen av oksygen.

I hjertet av blodet i en bestemt rekkefølge beveger seg fra en avdeling til en annen, hvoretter den fortsetter sin bevegelse gjennom venene i en stor sirkel av blodsirkulasjon.

Når oppblåsning oppstår, reverserer bevegelsen av blod i forskjellige volumer, og det avhenger av indikatorene for den siste graden av alvorlighetsgrad av symptomer.

Regurgitation er en patologisk prosess som indikerer funksjonsfeil i hjertemuskelen på grunn av alvorlig sykdom. Denne tilstanden har 5 utviklingsstadier. Det er nødvendig å vurdere hver av dem:

 1. Regurgitation av 1 grad. Det er dette stadiet som kalles lett og på dette tidspunktet er av større interesse. Beskriv den patologiske prosessen som oppstår i hjertet i første fase, kan være som følger: blodet som strømmer inn i kardial ventrikel, strømmer fra det til atriumet gjennom ventilflappene.
 2. Regurgitation av 2 grader kan ikke ignoreres, den må behandles. Blodstrømmen fra ventilene overstiger 25 mm.
 3. Regurgitering av 3. grad er diagnostisert hvis blodstrømmen overstiger 2 cm. Dette fenomenet bør ikke ignoreres, i alle tilfeller er pasienten registrert.
 4. 4 grad av sykdom - blodstrømmen overstiger 2,5 cm.
 5. 5 grader regnes som en fysiologisk egenskap hos en person. Det vil si at hvis patologien ikke utvikler seg, representerer den ikke en trussel mot menneskelivet.

Faktorer av sykdomsutviklingen

Leger skiller de følgende vanligste årsakene til utviklingen av denne sykdommen:

 1. Økt trykk i hypertensjon. Dette skyldes en tung belastning på hjertet, og den høyre side som til slutt begynner å fungere feil. I de fleste tilfeller er årsaken til patologien nettopp sekundær hypertensjon. Det kan forårsake både samtidige kompliserte sykdommer (f.eks. Hiv) og dårlige vaner (narkotikabruk).
 2. Infeksiøs endokarditt - tilstedeværelsen av patogene patogener i hjertemuskelen og som følge av deres skade på ventilen.
 3. Dilatasjon av lungearterien - en sterk utvidelse av karene med bevaring av funksjonaliteten til ventilen. Denne tilstanden betraktes som en patologi.
 4. Forskjellige karsykdommer, for eksempel syfilis.
 5. Revmatisme.
 6. Dannelse av ondartede svulster (onkologiske sykdommer).
 7. Tetrada Fallo er et syndrom hvor en person samtidig lider av fire hjertefeil. Disse inkluderer: innsnevring av lungearterien, mangler i strukturen i septum mellom organets ventrikler, forstyrret blodstrøm og aortainsuffisiens.

Vanligvis diagnostiseres tetralogien av Fallot i tidlig barndom på grunn av alvorlige symptomer hos et barn som umiddelbart kjøres på. Den aktuelle sykdommen forårsaker ofte fortykkelse av veggene i høyre hjerteventrikel. Dette kan i sin tur føre til utvikling av hjertesvikt. I et annet tilfelle kan den eksisterende patologien provosere starten på denne sykdommen.

I medisin er det begrepet fysiologisk opphisselse. Fysiologisk denne tilstanden kalles bare i tilfelle at endringene som har oppstått på grunn av patologi, er ubetydelige. Det vil si at blodstrømmen i ventilen senkes, men hjertemuskelen gjennomgår ikke noen negative forandringer og forblir sunn. Typisk regnes det som et fysiologisk fenomen som regurgitation av 1. grad.

Symptomatologi av sykdommen

I de fleste tilfeller har stadium 1 av sykdommen ingen klart definerte symptomer. Noen pasienter kan observere tegn på hjertesvikt.

I tilfelle at denne sykdommen ikke er tilstede hos en syke, kan slike symptomer oppstå på grunn av en funksjonsfeil i høyre hjerteventrikel. Regurgitation av 1. grad som en uavhengig patologi forårsaker ikke signifikante forstyrrelser i menneskets sirkulasjonssystem.

Hvis en person har stadium 2 eller 3 sykdom, kan inntak av store mengder blod inn i høyre hjerteventrikel føre til organsvikt.

Dette skyldes utvidelsen av kamrene og fortykning av veggene i hjertemuskelen.

Til tross for hjertesviktens forsinkelse i første fase, har enkelte pasienter følgende symptomer:

 • alvorlig kortpustethet
 • blåser av huden;
 • mild hypertensjon;
 • hevelse;
 • svakhet;
 • svimmelhet.

I de tilfellene når denne defekten i lungearterien har en medfødt form, manifesterer sykdommen seg i de første månedene av barnets liv. De fleste syke barn har alvorlige symptomer på grunn av den alvorlige sykdomsformen.

Hvis en nyfødt har en 4 graders oppblåsning, kan sykdommen ikke korrigeres, da et dødelig utfall er mulig.

Det er derfor at både voksne og barn må gjennomgå hensiktsmessige prosedyrer hvert år og ta tester for å identifisere sykdommen på et tidlig stadium.

Regurgitation: diagnose og behandling

Moderne teknologier er i stand til å gjøre alt som er mulig for å sikre at pulmonal regurgitasjon ble diagnostisert så snart som mulig. Dette kan gjøres ved hjelp av ultralyd, noe som vil avsløre noen endringer i hjertearbeidet.

Dopplerografi er ment å bestemme arten av bevegelsen av blod i hjertekamrene til en bestemt person. Etter å ha mottatt resultatene, sammenligner den behandlende legen dem med normer. Ekkokardiografi er den beste måten å bestemme sykdommen på. Det viser operasjonen av hjertemuskelen i sanntid.

EKG - en annen assistent i diagnosen. Det er i stand til å identifisere noen tegn på sykdommen, som ikke vises symptomatisk. Ultralyd vil bestemme denne patologien hos et ufødt barn. I de fleste tilfeller er det forårsaket av kromosomale abnormiteter.

Behandling kan bare foreskrives av en lege som sammenligner pasientens symptomer og velvære med graden av patologi. Utnevnelsen av en bestemt liste over medisiner og prosedyrer bør også ta hensyn til kroniske sykdommer som er tilstede hos en person og tilstedeværelse av hjertesvikt.

De høyeste resultatene gis ved kirurgi. Ved hjelp av kirurgi blir pasienten erstattet av en defekt ventil sunn. 1 grad av sykdom involverer oftest ikke komplekse terapeutiske regime, og sistnevnte skyldes bare inntak av narkotika.

Med hjelp av medisiner vil pasienten kunne normalisere blodstrømmen, eliminere arytmi og forbedre blodsirkulasjonen av vev. Vanligvis behandler en kardiolog med slike sykdommer. Det er han som vil være i stand til å foreskrive riktig behandling, med tanke på alle pasientens egenskaper.

Selvbehandling med pulmonal regurgitasjon er uakseptabelt. Mangel på kvalifisert omsorg eller feil utvalgte stoffer vil bare forverre pasientens tilstand og velvære, kan føre til komplikasjoner. Før behandlingsstart utfører kardiologen en rekke tester, sammenligner resultatene og kontraindikasjonene som er tilgjengelige for en person. Først etter dette er pasienten utstyrt med en liste over legemidler som passer for ham.

Årsaker, symptomer og behandling av tricuspid regurgitasjon

Trikuspidalklaff oppstøt - en tilstand der ved sammentrekning (systole) oppstår ventrikulære blod avstøpninger av RV (høyre ventrikkel) i PP (høyre forkammer), som oppstår på grunn av svikt av Trikuspidalklaff. Således betyr termen "regurgitation" en invers, feil blodstrøm.

Noen ganger på ultralyd av hjertet, oppdages denne patologen ved et uhell, oftest er det en fysiologisk eller valgus regurgitasjon. Pasienter i dette tilfellet er opptatt av spørsmålet "tricuspid regurgitation av 1. grad hva er det". Dette og andre spørsmål kan besvares ved å lese en artikkel som beskriver typer, årsaker, manifestasjoner av patologi, samt identifikasjon og behandling.

klassifisering

I form av grader er det vanlig å skille mellom fire typer TR (tricuspid regurgitation):

 1. Den første graden - returstrømmen av blod er nesten ikke visualisert, pasienten føler seg ikke noen endringer;
 2. Den andre graden - blodstrømmen i motsatt retning observeres i en avstand på ikke mer enn 2 cm fra ventilflappene.
 3. Den tredje graden - blodets retur i PP (høyre atrium) bestemmes ytterligere enn i en avstand på 2 cm fra ventilen, strømmen er tydelig visualisert;
 4. Den fjerde graden - å slippe blod i feil retning er merkbar i en betydelig avstand fra tricuspidventilen.

I tillegg er det to typer oppkast på TK:

 1. Primær - som en manifestasjon av hjertets organiske patologi, kombineres ofte med andre hjertefeil og lesjoner av valvulærapparatet. I dette tilfellet er bare det rette hjertet involvert, og pulmonal hypertensjon er ikke karakteristisk.
 2. Sekundær - denne arten oppstår mot bakgrunnen av eksisterende hjertesykdommer og følger alltid med hypertrofi og økt funksjon av høyre ventrikel og lungesypertensjon.

årsaker

Et stort utvalg årsaker kan deles inn i de som fører til primær regurgitasjon i TC og de som forårsaker utseende av sekundær tricuspid regurgitasjon.
Vanlige årsaker til primær tricuspid regurgitasjon er:

 • Revmatiske sykdommer (inkludert akutt revmatisk feber, revmatoid artritt, etc.);
 • Endokarditt av smittsom natur (betennelse i det indre laget av hjertet);
 • Prolapse TK;
 • Høyre ventrikulær infarkt;
 • Carcinoid syndrom (deponering av plakk fra bindevev på ventiler, i veggen av hjertemusklene og store kar);
 • Marfan syndrom;
 • Epstein-feilen;
 • Bruk av visse medisiner (phentermin, ergotamin, fenfluramin).

Årsakene til sekundær oppkast på TC:

 • Hypertrofiske endringer i høyre ventrikel;
 • Pulmonal hypertensjon;
 • kardiomyopati;
 • Utvidelse (dilatasjon) til høyre ventrikel.

Blant alle ovennevnte faktorer forekommer oftest denne patologien med dilatasjon av høyre ventrikel og økt trykk på lungearterien.

symptomer

Hvis pasienten har en tricuspid regurgitasjon på 1 grad, vil han vanligvis ikke føle noe subjektivt. Den generelle tilstanden lider dermed ikke i det hele tatt.
Slike endringer er ofte kun funnet med ultralyd av hjertet på en tilfeldig måte.

Behandling av denne tilstanden krever i de fleste tilfeller ikke. Unntaket er tilfeller der hovedårsakssykdommen er identifisert, noe som førte til første endringer i ventilen.

I dette tilfellet vil terapien være rettet mot å kurere den underliggende sykdommen.
Hvis tricuspid oppblåsning av klasse 2 eller høyere utvikler seg, kan sykdommen også gå uten åpenbare symptomer og ikke forverre pasientens livskvalitet.
Men hvis tilstanden utvikler seg sterkt eller er alvorlig, kan følgende klager vises:

 • økt tretthet på grunn av utviklingen av hjertesvikt;
 • bulging av jugular vener på nakken, en følelse av økt pulsering - er forbundet med en økning i nivået av trykk i venene;
 • smerte i området under ribbeina til høyre (fremspring av leveren), sin økning utover kalkbue - på grunn av stillestående fenomen i stor sirkulasjon;
 • hevelse av bena;
 • kortpustethet;
 • Kaldhet i ekstremiteter - er forbundet med utilstrekkelig blodtilførsel til hender og føtter;
 • forstyrrelser i myokardiet.

Objektivt, ved å utføre auskultasjon, kan legen identifisere:

 • systolisk murmur til venstre for brystbenet i 5. intercostal plass, som vil være bedre hørbar for inspirasjon;
 • percussionally med en betydelig økning i høyre atrium og ventrikel, vil grensene for relativ sløvhet i hjertet bli utvidet tilsvarende til høyre.

diagnostikk

Diagnosen av oppkastet på tricuspidventilen er etablert av en kardiolog eller terapeut.

Hvis det kommer fra TP 1 grad, er det utstilt ofte bare på grunnlag av instrumentell undersøkelse, nemlig ekkokardiografi, som utføres med noe annet formål.

I andre tilfeller kan diagnosen fastslås på grunnlag av:

 • Patientklagemønstre
 • Undersøkelse av pasienten, lytting til hjertetoner og bestemmelse av støy
 • EKG. I dette tilfellet vil det være tegn på overbelastning av høyre hjerte, nemlig: økt i amplitude og spiss h. P, forstørret h. R i brystkroppene som korresponderer med det høyre hjerte (V1, V2, V3), tegn på atrieflimmer, som komplikasjoner hovedsakelig av patologi
 • Ultralyd av hjertet med doppler. Det gjør det mulig å identifisere strukturelle endringer i hjertet (tykkelsen av høyre ventrikkel, høyre atrial hulrom størrelse, etc.) og lengden av strålen av blod tilbake forlatte, hvorved den eksponerte og graden TR: en, to, tre eller fire. I tillegg kan du bestemme trykkgradienten på TC (normal

Hvis en pasient oppstøt på TC en grad i god helse behandling ikke trenger å bruke så hemodynamiske forstyrrelser er ikke signifikante, kan det motsatte støping av blod vurderes fysiologisk.

Narkotikabehandling utføres vanligvis med TP i klasse 2 i nærvær av komplikasjoner fra sirkulasjonen: arytmi eller sirkulasjonsfeil. Følgende verktøy brukes:

 • diuretika
 • vasodilators
 • antiarytmika

Med utviklingen av tricuspid regurgitasjon på 3 og 4 grader, kan kirurgisk inngrep være nødvendig.
Generelle indikasjoner:

 • Pulmonal hypertensjon og økt trykk i prostata (høyre ventrikel)
 • Kombinasjonen av TP med alvorlig mitral insuffisiens, som manifesterer seg klinisk
 1. Operativ behandling og varianter
 • Annuloplasty.
  Essensen av operasjonen er at den kunstige ringen sys til den naturlige ringen av ventilen, på grunn av hvilken det er mulig å redusere dens diameter. Det er tilrådelig å utføre denne typen operasjon, hvis årsaken til opphiss er utvidelsen av ringen.
 • Ventilapparatets plast.
  Det utføres i to tilfeller: ventilen er først og fremst påvirket, eller det er umulig av en eller annen grunn å utføre annuloplastikk.
 • Prothese av ventilen.
  Denne typen kirurgisk behandling er vist hvis årsaken til oppkastet skyldes slike patologier som Epsteins feil eller karcinoid syndrom.
  For proteser, ta en svinekjøttventil, som kan vare i riktig hjerte i 10 år og mer.

En spesiell operasjon er en slik operasjon som utskjæringen av ventilen. Det utføres i det eneste tilfellet: med utvikling av infektiv endokarditt, den konservative behandlingen som ikke hadde noen effekt.

Nå blir det klart hva tricuspid regurgitasjon er og hvor farlig det er. Igjen legger vi vekt på at 1 grad av denne patologien vanligvis ikke forårsaker frykt for leger og ikke krever terapi. Regurgitation av høye grader med alvorlig lekkasje kan forårsake alvorlige komplikasjoner, og krever derfor behandling, inkludert kirurgi.

Hva er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad

 • Egenskaper av patologien til ventilen
  • Kliniske manifestasjoner
  • Skjema for tricuspidusuffisiens
 • Diagnostiske tiltak
 • Taktikk for behandling og forebygging

Få vet hva som er regurgitasjonen av tricuspidventilen i 1. grad. Menneskets hjerte har en kompleks struktur. Myokardiet selv består av ventrikler og atria, bortsett fra dem, er det ventiler. Deres hovedfunksjon er å delta i blodbevegelsen i en retning fra en avdeling til en annen. Hjertet har følgende ventiler:

 • aortic;
 • mitral;
 • ventilen til en lungekropp;
 • trikuspidalklaff.

Tricuspid (tricuspid) ventilen er plassert mellom høyre hjerte. Han åpner sine sashes under avslapning av hjertemuskelen. I dette tilfellet går blodet i oksygen ut fra høyre atrium i retning av høyre ventrikel. I systolefasen virker denne ventilen ikke, i en sunn person er den lukket. Hva er etiologien, klinikken og behandlingen av denne lidelsen?

Egenskaper av patologien til ventilen

Denne patologien er preget av det faktum at blodet på tidspunktet for sammentrekning av hjertet kastes tilbake til høyre atrium. Dette kalles regurgitation. Det er kjent at blod fra høyre ventrikel kommer inn i den lille sirkulasjonen, hvorfra den gir lungene. Med høy grad av mangel, kommer en del av blodet ikke inn i luftveiene. Det er 4 grader av svingningsgrad. Den første graden er den enkleste. Hennes pasienter gjør nesten ikke klager, og blodstrømmen er nesten usynlig. Denne tilstanden forårsaker ikke mye skade på kroppen og er ufarlig for mennesker. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad varierer ved at blodstrømmen er i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen.

Ved 3 trinn er strålen plassert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen. Når det gjelder fjerde grad, så er blodet av blod ganske stort, noe som krever kirurgisk inngrep. Tricuspid regurgitation av 1 grad kan være en konsekvens av ulike hjertesykdommer. De viktigste etiologiske faktorene inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av revmatisk myokarditt hos menn;
 • Betennelse av endokardiet av smittsom etiologi;
 • karcinoid syndrom;
 • hjerteinfarkt av høyre hjerte;
 • ventil prolapse;
 • medfødte sykdommer (Marfan syndrom).

Viktig er at årsakene kan være en langvarig bruk av visse medisiner, for eksempel "Ergotamina".

Kliniske manifestasjoner

Ved oppblåsning av tricuspidventilen i 1. grad er de kliniske tegnene ikke veldig sterke eller helt fraværende. Mulige manifestasjoner av regurgitation inkluderer:

 • utseendet av ødem;
 • hevelse i livmorhalsen;
 • kortpustethet når du går og gjør fysisk arbeid;
 • svakhet;
 • følelse av hjerteslag.

Mulige symptomer inkluderer nedsatt urinering, smerter i magen, chilliness av øvre og nedre ekstremiteter. En syke kan bare ha noen få av de ovennevnte manifestasjonene. Med en alvorlig grad av patologi kan arytmi av atrieflimmer eller atrieflimmer utvikle seg. Resultatet av alt dette kan være mangel på hjertefunksjon. I løpet av en undersøkelse i klasse 1, er endringer ofte fraværende. På grad 2-4, kan følgende endringer observeres: hepatomegali (økning i leverstørrelse), pulmonal pulsering, hjerteklump, hevelse i jugular vener.

Skjema for tricuspidusuffisiens

Skille mellom primær og sekundær form av denne patologien. Primær regurgitasjon diagnostiseres sjelden. Det kalles organisk. Svært ofte er patologi kombinert med en annen alvorlig sykdom: innsnevring (stenose) av hullet som ligger mellom høyre atrium og ventrikel.

I denne situasjonen endres bare de rette delene av hjertet. De hyppigste symptomene som pasientene klager over, er kortpustethet, pusteproblemer. Ofte er organisk tricuspid regurgitasjon kombinert med vices av andre hjerteventiler. Her dominerer de kliniske tegnene på mitral- eller aortaklaff-innflytelse, mens insuffisienten av tricuspidventilen forblir ukjent.

I hjertepraksis er det en sekundær form for patologi. Det oppstår ikke av seg selv, men mot bakgrunn av mitral misdannelse. I dette tilfellet er de kliniske tegnene noe annerledes enn de som er i primær form for insuffisiens.

Pasienter er opptatt av alvorlig svakhet, utilpashed, hevelse. Noen pasienter utvikler ascites. Den alvorligste tricuspidusuffisienten utvikler seg mot bakgrunnen av betennelse i hjertemuskelen eller hjerteinfarkt. I fravær av behandling kan 1 grad av patologi gå til 2 og 3. Alt dette er fulle av utviklingen av komplikasjoner. Følgende risikoer for ventilfeil er de farligste for en person:

 • lungeemboli;
 • ventrikulær takykardi;
 • atrieflimmer.

Diagnostiske tiltak

Påvisning av patologi i tricuspideventilen utføres ved hjelp av ekkokardiografi, elektrokardiografi. I tillegg kan brystrøntgen utføres. Den største verdien er ultralydet i hjertet (ekkokardiografi). Med hjelpen er det mulig å vurdere tilstanden til alle deler av hjertet og ventiler, inkludert tricuspid.

På EKG kan legen oppdage tegn på økt størrelse på høyre ventrikel. På 1 grad av en patologi er tegn på regurgitasjon i de fleste tilfeller avslørt absolutt tilfeldig. Ved 2 grader av regurgitasjon på røntgen, er det funnet en økning i høyre atrium. Noen ganger er det et effusjon i pleurhulen.

Kateteriseringen av orgelet er mye mindre organisert for å vurdere ventilens funksjonelle tilstand. Uten liten betydning er samlingen av anamnese av sykdommen og fysisk undersøkelse (lytter til hjertetoner og lyder, perkusjon). I løpet av auskultasjon er det mulig å bestemme svekkelsen av den første og andre hjertetonen.

Den første tonen vurderes i hjertet av hjertepunktet. Systolisk murmur er også karakteristisk. Det avsløres i området av det tredje og fjerde intercostalområdet på høyre side av brystbenet. Når hjertefrekvensen undersøkes, kan takykardi detekteres. Ofte er det knyttet til pusten (under innånding av luft øker hjertefrekvensen).

Taktikk for behandling og forebygging

Behandlingen er primært rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Det kan være endokarditt, revmatisme, hjertesvikt.

Ved 1 grad er det ingen alvorlige forstyrrelser i hemodynamikk, derfor kan behandling ikke utføres.

Med en mer alvorlig grad av patologi kan terapi være konservativ og radikal. I det første tilfellet kardialglykosider blir diuretika tildelt dekompensasjonsstadiet. Pasienten må overholde drikkregimet. I dette tilfellet er det nødvendig å redusere mengden væske som forbrukes, samt salt.

Operativ behandling kan utføres i nærvær av alvorlig eller moderat sviktende tricuspidventil. Indikasjon for operasjonen er samtidig nederlag av mitralventilen med utvikling av pulmonal hypertensjon.

Kirurgisk inngrep involverer utførelse av plast- og protesventil. En operasjon kan redde et liv for en syk person. Svært ofte utføres anuloplasti. Under utførelsen sys ventilringen til protesens ring eller reduserer ventilringens diameter.

Protese er ikke alltid brukt. Det brukes bare hvis det ikke er mulig å utføre anuloplasti. Protesen er en svinekjøttventil. Det er interessant at denne protesen varer lengre i høyre hjerte.

Hvis årsaken til valvulær insuffisiens er betennelse i hjertets indre skall (endokardium) og sykdommen ikke reagerer på antibiotikabehandling, blir tricuspidventilen utskåret. Dermed utvikler tricuspid regurgitasjon mot en bakgrunn av ulike sykdommer og kan føre til et dødelig utfall. 1 grad av patologi utgjør ikke en trussel mot en syke person og krever ikke spesifikk behandling.

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Les Mer Om Fartøyene