Som indikert ved nøytrofile giftige granularitet

Den toksiske granulariteten til nøytrofiler er degenerative forandringer i celler som skyldes utviklingen av slike patologier:

 • smittsomme sykdommer;
 • forstyrrelser i hematopoiesis;
 • eksponering for kjemikalier;
 • handling av stråling.

Disse forandringene kan påvirke cytoplasma og kjernen. Under påvirkning av et smittsomt middel koagulerer proteinet i cytoplasma. Så det er giftig granulering. Det virker vanligvis før skiftet i leukocytformelen. Hvis det øker, indikerer det at den patologiske prosessen utvikler seg. Giftig granularitet observeres vanligvis mot en bakgrunn av nøytrofili og med et atomforskyvning til venstre.

Grunner til endring

Hovedårsakene til dette fenomenet kan være som følger:

 • smittsomme (virale og bakterielle) og inflammatoriske prosesser;
 • eksponering for toksiner;
 • alvorlige purulent-septiske prosesser;
 • desintegrasjon av svulsten under bestråling.

Toksigenisk granularitet er spesielt uttalt i slike sykdommer:

 • skarlagensfeber;
 • croupøs lungebetennelse;
 • peritonitt;
 • resorpsjon av infiltraten;
 • abscess.

Den giftige granulariteten er en viktig diagnostisk funksjon i den såkalte akutte buken når nivået av leukocytter er normalt og kroppstemperaturen økes noe. Et eksempel er gangrenøs blindtarmbetennelse. Toksogennaya granulering kan noteres under graviditet i fravær av noen patologier. En kvalitativ endring i alle leukocytter, inkludert toksogene neutrofile granulater, observeres hos et barn med en sjelden genetisk sykdom Chediak-Higashi.

diagnostikk

Giftig granularitet kan ikke alltid oppdages ved normal farging, så spesielle metoder brukes til å oppdage det, nemlig Freyfeld-fargemetoden. Bruk i så fall fuchsin og en løsning av metylenblå.

For å forberede det første fargestoffet, plasseres ett gram magenta i 96% etylalkohol (15 gram) og oppvarmes til oppløsning. Etter at det er avkjølt, legg til en 5% løsning av karbolsyre i en mengde på 100 ml. Sju dråper av det første fargestoffet tilsettes til 20 ml vann og blandes, deretter tilsettes et andre fargestoff (1% oppløsning av blå metylen) i mengden fem dråper og blandes igjen. Den fremstilte blanding ble farget med blodutsprøytninger i en time, deretter skyllet med vann og tørket. Hvis det tidligere ble produsert ved å male etter Romanovsky, kan Freyfeld-metoden brukes uten foreløpig misfarging.

Etter farging kan lilla granularitet observeres i form av støv eller flak, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Analysen vanligvis indikere kornstørrelse, kan det vil si kornethet være støvlignende, små, middels, stor, flak, og antall nøytrofile (per hundre celler) toksogennoy korn prosent.

I tillegg, i diagnosen du trenger:

 • beregne leukocytformelen;
 • å avsløre totalt antall leukocytter;
 • bestemme om leukocytter har patologiske forandringer;
 • bestemme nivået på unge former for nøytrofiler.

Typer av endringer

Det er flere typer degenerative endringer:

 • giftig granularitet av nøytrofiler;
 • vakuoledannelse;
 • Delens korpuskel;
 • hypersegmentering.

Taurus Dele er elementer av lyseblå farge, av forskjellige former og størrelser. De er bestemt selv i milde former for inflammatoriske og smittsomme sykdommer. Ofte kombinert med toksogen granularitet og vakuoler.

Vakuolisering er utseendet av vakuoler i cytoplasma, som er forbundet med degranulering av lysosomer. Det er funnet i alvorlige infeksjoner, for eksempel akutt sepsis, så vel som med alvorlig leukocytose. Som regel observeres vakuoler i alle neutrofile granulocytter. Oftest er de kombinert med delkroppene og toksogen granularitet.

I tilfelle hyper-segmentering av modne nøytrofiler finnes mer enn 5 segmenter i kjernen, forbundet med en tynn streng av kromatin. Fenomenet er typisk for megaloblastisk anemi. I sjeldne tilfeller er det et genetisk trekk hos friske mennesker.

konklusjon

Toksogene forandringer i nøytrofiler skyldes ikke alltid toksiner på kroppen og er ikke en refleksjon av den giftige effekten av skadelige mikroorganismer. Morfologiske endringer er forbundet med forstyrrelser som forekommer med nøytrofiler i forhold til økt produksjon av nye celler og en reduksjon i tiden deres modning.

For terminologien ble for første gang et slikt fenomen beskrevet i en pasient med endotoksemi og gramnegativ sepsis, og mottok derfor navnet. Ved utseendet av giftig granularitet i nøytrofiler reagerer kroppen på den patologiske prosessen. På grunn av dette fenomenet er det mulig å vurdere hvor effektivt behandlingen utføres.

Toksogen granulering i en generell blodprøve

Hva gjør den giftige granulariteten til nøytrofiler i blodet?

Det største utvalget av leukocyttcellepopulasjonen - nøytrofile, i deres morfologiske struktur tilhører gruppen granulocytter. Eldre neutrofile celler inneholder talrige og mangfoldige granuler, totalt ca. 300 arter, kalt neutrofile granulariteter.

Neutrofile granularitet er involvert i de to grunnleggende funksjonene til disse cellene:

 1. i fagocytisk biokjemisk spaltning av bakterier, sopp, virus og andre mikroorganismer;
 2. i upassende fangst og ødeleggelse av DNA-feller av patogene midler av enkelte autoimmune sykdommer.

I lys av dette kan en endring i kornstrukturen være et tegn på en patologisk prosess og vitne om dens alvorlighetsgrad.

Toksigenisk granularitet er en degenerativ form for morfologisk struktur og nøytrofilegenskaper endres, og regnes som et klinisk tegn på effekten av enkelte smittsomme stoffer på intracellulære cytoplasmatiske proteiner.

Toksisk nøytrofiler kornethet består av spesifikk slutninger støv, flak og / eller meget store, grove granuler, som inneholder umodne mukopolysakkarider, med størrelse og form som nøytrofile azurofile korn. Alle slike inneslutninger er malt i en blåaktig-lilla farge, som en basofil nyanse. Normalt inneholder nøytrofiler et lite antall ømme små korn av blekrosa toner.

Årsaker til utseende

Hovedårsakene til forekomsten av giftig nøytrofilgranularitet inkluderer:

 • bakterielle, alvorlige virusinfeksjoner og inflammatoriske prosesser;
 • immunodefekt tilstand
 • alvorlige purulent-septiske prosesser og alle septiske sykdommer;
 • sykdommer som fører til forstyrrelse av hematopoiesis;
 • virkningen av giftige stoffer og kjemikalier;
 • eksponering for stråling, inkludert medisinsk.

Degenerativ granularitet av neutrofiler særlig uttrykt i løpet av skarlagensfeber, Lobar lungebetennelse, septiske sykdommer: i peritonitt, flegmone, septicopyemia og under resorpsjon infiltrerer og forråtnelse av ondartede svulster.

Viktig! Morfologiske endringer i cytoplasma og fremkomst av toksogen granularitet skyldes ikke alltid de toksiske effektene av mikroorganismer. De kan skyldes økt produksjon av nøytrofiler og en tid for å redusere modningen, som ikke er forårsaket av patogener.

For eksempel kan toksigent granularitet forekomme hos gravide kvinner, men både kvinnen og fosteret vil være helt friske.

Det skal også bemerkes at utseendet av giftig granularitet i nøytrofiler kan resultere i smittsomme og inflammatoriske sykdommer som forårsaker en nedgang i nivået av nøytrofiler i blodet, og krever behandling med kolonistimulerende legemidler.

diagnostikk

For å nøyaktig bestemme tilstedeværelsen av jevnt fint toksogent støv, samt å lette antall neutrofile leukocytter med degenerativ granularitet, benyttes spesielle farger. I de fleste laboratorier benyttes teknikken i henhold til metoden til E. Freifeld. Telling utføres ved legeens spesielle forespørsel under formuleringen av leukocytformelen ved utførelse av en detaljert generell blodprøve.

Resultatet er målt i% - antall celler med spesifikke flekker per 100 nøytrofile celler telles. Leukogrammet indikerer også evalueringen av giftig granularitet i nøytrofiler - lys, medium og alvorlig.

Formen for analysen beskriver nødvendigvis typen og størrelsen på degenerative inneslutninger, som også dommer alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet:

 • granulær, pulverformig eller flaky;
 • små, mellomstore eller store.

Prognostisk betydning

Toksisk granularitet av neutrofiler - en reaksjon i kroppen til sykdomsprosessen og bestemmelse av dens tilstedeværelse er viktig fordi det er de degenerative forandringer i cellene kommer til syne tidlig nok ofte enn leukocyttenes skift.

I de fleste tilfeller er toksogen granularitet:

I tillegg indikerer økningen i% av nedbrytningsnivået for nøytrofil granularitet utviklingen av bakteremi og generalisering av infeksjon.

Hvis antallet av neutrofiler slik toksogennoy grus med septiske sykdommer, Lobar lungebetennelse og andre inflammatoriske sykdommer som overstiger 50%, og ved gjentatte analyser av de prosentvise økninger og mer, Dette bekrefter tung strøm av smittsomme sykdommer, og er et dårlig prediktor av kliniske symptomer.

Den toxigeniske granulariteten til nøytrofiler er et viktig klinisk symptom under diagnosen av følgende sykdommer:

 • et syndrom av et akutt underliv, spesielt - en gangrenøs blindtarmbetennelse;
 • barnet - Chediak-Higashi sykdom.

Vurderer dynamikken i giftig granularitet, vurderer legen også effektiviteten av den foreskrevne behandlingen, og tar om nødvendig beslutning om korrigering av det valgte preparatet for medisinering.

Andre typer toksogene forandringer

I tillegg til den faktiske toksogene granulariteten fører forbedret stimulering av utviklingen av neutrofile celler og en forkortelse av tiden for deres utvikling i det røde benmarg til andre manifestasjoner av cytoplasmedbrytning.

Basofili av cytoplasma

En slik morfologisk forandring i cytoplasma regnes som forløperen for fremkomsten av alle toksogene arter og ser ut som uregelmessige diffuse blå striper. Det er forårsaket av tilstedeværelse av polyribosomer og endoplasmatisk retikulum.

Taurus Knyazkova-Dele eller organer Dele

De er store, blekblå, tøffe områder i cytoplasma, som er fri for granulater og vesikler. Disse "klumpene" er restene av det endoplasmatiske RNA-nettverket. Oftest dannet under scarlet feber, meslinger, med sepsis og omfattende forbrenninger eller frostbit. Som regel oppstår de sammen med toksogen granularitet og / eller vakuoler. I de fleste tilfeller er utseendet på Delean-legemet det tidligste tegn på giftige nøytrofileendringer.

Vakuolisering av cytoplasma

Dannelsen av vakuoler - hulrom med fuzzy kanter, er mindre vanlig enn degenerativ granularitet. Tilstedeværelsen av vakuoler er sterkt korrelert med tilstedeværelsen av bakterier som forstyrrer funksjonell arbeid av nøytrofiler. Vakuolisering av cytoplasma stammer fra degranulering av lysosomer og gir den en likhet med skum.

Tilstedeværelsen av vakuoler har stor diagnostisk betydning for å bestemme sepsis forårsaket av anaerobe infeksjoner, abscesser og akutte dystrofiske prosesser i leveren.

Chediak-Higashi syndrom

Nærværet i cytoplasma av neutrofiler med stort antall store granulstørrelser og intrikate former, og også en svekket okulær pigmentering av iris, hud og en økt tendens til blødning indikerer arvelig sykdom Chediak-Higashi.

Giftig eller toksigisk granularitet av nøytrofiler - årsaker

innhold

Møter for første gang med begrepet "giftig granularitet av nøytrofiler", forstår mange pasienter ikke hva som står på spill. Studier er tildelt dersom det er nødvendig å sjekke graden av celledegenerasjon som oppstår etter utbruddsutviklingen i kroppen av forskjellige sykdomspatologier. Det toksogene neutrofile granulatet (synonym) manifesteres før de patologiske endringene i leukocytformelen, som gjør det mulig å bestemme forekomsten av patologiske forhold i et tidlig stadium. Vanligvis består neutrofile endringer i forandring av form og størrelse, det vil si de øker, og endrer også fargen sin.

Årsaker til patologiske forandringer i nøytrofiler

Vanligvis skjer toksisk kornete av nøytrofiler når en person lider av en smittsom type sykdommer, forstyrrelser i blod, har blitt påvirket av kjemikalier, følte han effekten av strålebunten. Granulering av toksisk karakter oppdages når koagulering av cytoplasmatisk protein oppstår.

Det vil si at den giftige granulariteten til nøytrofiler manifesterer seg vanligvis i slike tilfeller som:

 • fremveksten av prosesser av en smittsom eller inflammatorisk natur;
 • forgiftning av legemet med giftige stoffer;
 • prosesser karakterisert ved purulent-toksiske prosesser;
 • kjemoterapi, som involverer oppløsning av kreftceller i kroppen.

Årsaken til utseendet på endringer i størrelse og form av visse celler som tilhører et antall leukocytter, kan også være følgende sykdommer:

 • lungebetennelse av croupiform natur;
 • skarlagensfeber;
 • betennelse i peritoneum i området av parietal og visceral ark;
 • betennelse i den purulente typen av cellulære rom;
 • resorpsjon av klynger av cellulære elementer med en blanding av blod og lymf.

Den giftige granulariteten til nøytrofiler er en svært viktig indikator ved bestemte tider. For eksempel kan det føre til definisjon av "akutt underliv" i fravær av økning i kroppstemperatur, endringer i leukocyttformelen eller andre ubehagelige patologier.

Den eneste normale tilstanden til det rettferdige kjønet, der det kan forekomme mindre endringer i nøytrofiler, er svangerskapet.

Det er ofte umulig å bestemme granulariteten av nøytrofile av toksigene karakter ved bruk av vanlig laboratoriefarging av partikler. I slike tilfeller bruker laboratorieteknikere en bestemt metode, som Freyfeld-metoden refererer til.

De viktigste stadiene for å gjennomføre en slik studie er:

 1. Fuchsins rom i mengden 1 gram i etanol er 96% i mengden 15 gram.
 2. Oppvarming av den resulterende blanding.
 3. Til den avkjølte løsningen tilsettes 100 ml karbolsyre som en 5% substans.
 4. Plasser i 20 ml vann syv dråper av det første fargestoffet, tilsett et andre fargestoff og bland blandingen.

Som et resultat, vises granulat av nøytrofiler, farget i en lilla farge.

Og også på tidspunktet for studien utføres ytterligere prosedyrer, for eksempel:

 1. Beregning av leukocytformelen og leukocytten.
 2. Identifikasjon av antall celler i leukocyt-serien.
 3. Etablering av patologiske forandringer i celler av leukocyt-serien.
 4. Bestemmelse, på hvilket nivå av utvikling er nylig modne neutrofiler.

For at spesialisten ikke har problemer med å dechiffrere resultatene av studien, er størrelsen på pellets nødvendigvis indikert i blankene. De kan være av flere typer, og årsaken til dette er den typen sykdom.

Så, toxigenic samme granularitet av nøytrofiler kan være av forskjellige størrelser og former - fra pulver til stor. De forekommer også i form av flager.

Typer toksogene neutrofile granulater

Oftest kan nøytrofiler som overlever granulariteten til toksigene naturen være ledsaget av tilstedeværelse av flere patologier som:

 • vakuoledannelse;
 • Tilstedeværelse av Delene av Delene;
 • hypersegmentering.

I det første tilfellet vises vakuoler i blodets cytoplasma, som dannes når en alvorlig form for patologi av ulike typer infeksjoner oppdages. Utseendet til kroppsdeler Dele i blodet avdekkes i en hvilken som helst mild form for sykdommer og betennelser. Men hypersegmentering er et fenomen som er mer karakteristisk for megaloblastisk anemi, og i noen tilfeller er det en funksjon av genetikk hos mennesker med god helse.

Og hvis pasienten til enhver tid må møte slike analysemåler, ikke vær alltid redd og fokus på å forgifte kroppen med giftige stoffer. Vanligvis gjelder slike patologier feilprosessen for modning av nye celler i den nøytrofile serien.

I nærvær av visse sykdomstilstander i kroppen, vil det være mer korrekt å ikke forsinke besøket til den behandlende legen. Selvmedikering i slike tilfeller er strengt forbudt, da det kan føre til forverring av den menneskelige tilstanden og andre, ekstremt uønskede konsekvenser.

Hva er den toksiske granulariteten til nøytrofiler

Den viktigste studien for å klargjøre diagnosen er analysen av endringer i leukocyt-serien. Denne analysen viser ofte degenerative endringer i beskyttende celler - nøytrofiler. Begrepet giftig granularitet av nøytrofile, er misvisende ved navn, hinting ved tilstedeværelse av noe slags rus i kroppen. Faktisk er giftig granularitet en spesifikk reaksjon av kroppen til den inflammatoriske prosessen med høy dannelse av purulent innhold.

Verdi av analyse

Analysen av blod for giftig granularitet er av stor praktisk betydning ved oppdeling av sykdommer ved diagnostisering av klinisk blodprøving. For eksempel, med noen patologiske endringer i lungene, skjer et nøytrofilt skifte til venstre (mot stikk nøytrofiler i blodet). Men si, onkologiske endringer gir ikke degenerativ granularitet, mens det i inflammatoriske prosesser (som kan oppstå uten å øke kroppstemperaturen) er giftig granularitet åpenbar.

Særlig betydning har granularitet av nøytrofiler i syndromet "akutt abdomen" og diagnose, da det er en klar forskjell i nærvær av, for eksempel, indre blødninger eller utviklingen purulent blindtarmbetennelse.

Patologiske former for leukocytter

Dannelsen av degenerative endringer

Toksisk granularitet av nøytrofiler, hva betyr dette og hva er årsaken. Normalt inneholder nøytrofilcellen i blodet små inneslutninger - granuler. I nærvær av en sterk inflammatorisk prosess, ledsaget av frigjøring av purulent exudat, gjennomgår vevsceller endringer. Under påvirkning av et smittsomt middel oppstår fysisk-kjemiske reaksjoner, som fører til proteinfolding i blodet og feste det til cellens naturlige korn.

På den annen side øker kaliberet av deformert kornstørrelse og kvantitet på den ene side, på den annen side er cytoplasma uttømt, dvs. cytoplasma i nøytrofilcellen mister sin metning på grunn av proteinkoagulasjon.

Degenerative endringer vises ofte før atomforskyvningen og kan fungere som en advarsel om forverring og trusselen om utvikling av negative konsekvenser.

årsaker

Årsakene til neutrofile giftige granularitet hos barn eller voksne kan være:

 • noen inflammatoriske prosesser av en purulent natur;
 • utvikling av komplikasjoner ledsaget av forverring av den generelle tilstanden og septiske prosesser (sepsis av blod);
 • ondartede svulster i forfallet;
 • strålingsskade.
Inflammatoriske, purulente prosesser gir en nøytrofiltoksisjonsrespons

klassifisering

For å beskrive statens alvorlighetsgrad og mer praktisk observasjon av dynamikken ble det foreslått et system med plusser. Den inneholder et estimat av størrelsen på de dannede granulatene og antallet berørte celler i prosent:

 • Toksisk granularitet av nøytrofiler + fin (støvlignende) granularitet.
 • Toksisk granularitet av nøytrofiler ++ granularitet av middels størrelse med lesjon på mer enn 50% av leukocytter.
 • Toksisk granularitet av nøytrofiler +++ tilstedeværelsen av store korn, det er et cytoplasmatisk vakuum med en lesjon på 75% av cellene.
 • Toksisk granularitet av nøytrofile ++++ er en truende vanskelig situasjon med nederlaget for alle leukocytter i blodet, tilstedeværelsen av store granulater og utladet cytoplasma.

norm

Normen for giftig granularitet av nøytrofiler er når den er fraværende, men det er betinget patologiske forhold hvor degenerasjon i cellene er ubetydelig og krever bare observasjon før sammensetningen av leukocytformelen blir normalisert. Disse forholdene inkluderer graviditet, postoperativ periode, perioden med endelig utvinning etter en alvorlig purulent septisk infeksjon.

Evalueringstabell for nøytrofiler

Hos barn og gravide

Toksisk granularitet av nøytrofiler i den barnet kan observeres ved sykdommer (eller umiddelbart etter gjennomgang av sykdom), langvarig feber sammen med en økning i kroppstemperaturen til meget høye tall, å frembringe en stor mengde av purulent massene. Dette inkluderer: en sykdom av meslinger, skarlagensfeber; plutselige magesykdommer, forenet under det vanlige navnet "akutt underliv", for eksempel purulent appendisitt, peritonitt; skade på huden med et stort område med purulent-inflammatorisk prosess, som for eksempel abscesser og phlegmon.

Den giftige granulariteten til nøytrofiler hos barn er noen ganger manifestert av Chediak-Higashi syndrom, en sjelden medfødt sykdom preget av en degenerativ lesjon av hele leukocyt-serien.

Disse barna har betydelig immunsvikt, de lider av gjentatte purulente infeksjoner, har en tendens til forskjellige typer blødninger og en rekke andre alvorlige lidelser. Prognosen for denne patologien er ugunstig.

Hvis det er en liten giftig granularitet av nøytrofile i svangerskapet, mens kvinnen ikke opplever noen symptomer eller ubehag. En objektiv vurdering av tilstanden avslører ikke noen abnormiteter, og det generelle blodtallet og leukocyttformelen forårsaker ikke klager.

Behandlingen av giftig granularitet av nøytrofile avhenger av suksessen til behandling av den underliggende sykdommen, siden toksigene endringer bare er en konsekvens av den utviklede patologiske prosessen. Alt som kan gjøres i dette tilfellet er å observere tilstanden av leukocytformelen.

Som indikert ved nøytrofile giftige granularitet

Den toksiske granulariteten til nøytrofiler er degenerative forandringer i celler som skyldes utviklingen av slike patologier:

 • smittsomme sykdommer;
 • forstyrrelser i hematopoiesis;
 • eksponering for kjemikalier;
 • handling av stråling.

Disse forandringene kan påvirke cytoplasma og kjernen. Under påvirkning av et smittsomt middel koagulerer proteinet i cytoplasma. Så det er giftig granulering. Det virker vanligvis før skiftet i leukocytformelen. Hvis det øker, indikerer det at den patologiske prosessen utvikler seg. Giftig granularitet observeres vanligvis mot en bakgrunn av nøytrofili og med et atomforskyvning til venstre.

Neutrofiler er preget av forsiktig fin granularitet. Giftig granularitet er preget av utseendet i cytoplasmaet av grove store granulater og spesifikke inneslutninger som er farget som basofile. Dette skyldes en endring i strukturen av cytoplasmatiske proteiner som følge av påvirkning av giftige stoffer. Giftig eller toksogen, granularitet er ofte ledsaget av dannelsen av legemene i Dele og vakuolene i cytoplasmatikken.

Grunner til endring

Hovedårsakene til dette fenomenet kan være som følger:

 • smittsomme (virale og bakterielle) og inflammatoriske prosesser;
 • eksponering for toksiner;
 • alvorlige purulent-septiske prosesser;
 • desintegrasjon av svulsten under bestråling.

Toksigenisk granularitet er spesielt uttalt i slike sykdommer:

 • skarlagensfeber;
 • croupøs lungebetennelse;
 • peritonitt;
 • resorpsjon av infiltraten;
 • abscess.
Dette er den giftige granulariteten av leukocytter i et blodsprut

Den giftige granulariteten er en viktig diagnostisk funksjon i den såkalte akutte buken når nivået av leukocytter er normalt og kroppstemperaturen økes noe. Et eksempel er gangrenøs blindtarmbetennelse. Toksogennaya granulering kan noteres under graviditet i fravær av noen patologier. En kvalitativ endring i alle leukocytter, inkludert toksogene neutrofile granulater, observeres hos et barn med en sjelden genetisk sykdom Chediak-Higashi.

diagnostikk

Giftig granularitet kan ikke alltid oppdages ved normal farging, så spesielle metoder brukes til å oppdage det, nemlig Freyfeld-fargemetoden. Bruk i så fall fuchsin og en løsning av metylenblå.

For å forberede det første fargestoffet, plasseres ett gram magenta i 96% etylalkohol (15 gram) og oppvarmes til oppløsning. Etter at det er avkjølt, legg til en 5% løsning av karbolsyre i en mengde på 100 ml. Sju dråper av det første fargestoffet tilsettes til 20 ml vann og blandes, deretter tilsettes et andre fargestoff (1% oppløsning av blå metylen) i mengden fem dråper og blandes igjen. Den fremstilte blanding ble farget med blodutsprøytninger i en time, deretter skyllet med vann og tørket. Hvis det tidligere ble produsert ved å male etter Romanovsky, kan Freyfeld-metoden brukes uten foreløpig misfarging.

Etter farging kan lilla granularitet observeres i form av støv eller flak, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Analysen vanligvis indikere kornstørrelse, kan det vil si kornethet være støvlignende, små, middels, stor, flak, og antall nøytrofile (per hundre celler) toksogennoy korn prosent.

Stor giftig granularitet av nøytrofiler

I tillegg, i diagnosen du trenger:

 • beregne leukocytformelen;
 • å avsløre totalt antall leukocytter;
 • bestemme om leukocytter har patologiske forandringer;
 • bestemme nivået på unge former for nøytrofiler.
Les også: Normen for nøytrofiler hos kvinner

Det er flere typer degenerative endringer:

 • giftig granularitet av nøytrofiler;
 • vakuoledannelse;
 • Delens korpuskel;
 • hypersegmentering.

Taurus Dele er elementer av lyseblå farge, av forskjellige former og størrelser. De er bestemt selv i milde former for inflammatoriske og smittsomme sykdommer. Ofte kombinert med toksogen granularitet og vakuoler.

Vakuolisering er utseendet av vakuoler i cytoplasma, som er forbundet med degranulering av lysosomer. Det er funnet i alvorlige infeksjoner, for eksempel akutt sepsis, så vel som med alvorlig leukocytose. Som regel observeres vakuoler i alle neutrofile granulocytter. Oftest er de kombinert med delkroppene og toksogen granularitet.

I tilfelle hyper-segmentering av modne nøytrofiler finnes mer enn 5 segmenter i kjernen, forbundet med en tynn streng av kromatin. Fenomenet er typisk for megaloblastisk anemi. I sjeldne tilfeller er det et genetisk trekk hos friske mennesker.

konklusjon

Toksogene forandringer i nøytrofiler skyldes ikke alltid toksiner på kroppen og er ikke en refleksjon av den giftige effekten av skadelige mikroorganismer. Morfologiske endringer er forbundet med forstyrrelser som forekommer med nøytrofiler i forhold til økt produksjon av nye celler og en reduksjon i tiden deres modning.

For terminologien ble for første gang et slikt fenomen beskrevet i en pasient med endotoksemi og gramnegativ sepsis, og mottok derfor navnet. Ved utseendet av giftig granularitet i nøytrofiler reagerer kroppen på den patologiske prosessen. På grunn av dette fenomenet er det mulig å vurdere hvor effektivt behandlingen utføres.

giftig granularitet av nøytrofiler

giftig granularitet av nøytrofiler

 1. http://www.clinlab.info/Degenerative_changes_in_neutrophils.shtml
  Toksisk (toksisk) granulitet av nøytrofiler er en grov granularitet, som ligner azurofile granulater. Dens dannelse finner sted inne i cellen som et resultat av fysisk-kjemiske endringer i cytoplasmens proteinstruktur under påvirkning av rusmidler. Det observeres i smittsomme eller inflammatoriske prosesser. Det kan ledsages av tilstedeværelse av cytoplasmatiske vakuoler og delkropper.

Den toksiske granulariteten til nøytrofiler vises ofte før atomforskyvningen. Dens vekst i løpet av septiske sykdommer, Lobar lungebetennelse, og en rekke inflammatoriske sykdommer indikerer progresjon av patologiske prosessen og muligheten for negativt resultat. Et stort antall toksiske granularitet av nøytrofiler vises i forråtnelse av tumorvevet under påvirkning av strålebehandling. Den mest markante giftige granularitet med Lobar lungebetennelse under resorpsjon inflammatorisk infiltrat, skarlagensfeber, septicopyemia, peritonitt, septisk phlegmon og andre prosesser. Spesielt er det viktig i diagnose av akutt abdomen (f.eks angrepet av koldbrann blindtarmbetennelse flyter en litt forhøyet kroppstemperatur og, ofte, i fravær av leukocytose).

Den giftige granulariteten til nøytrofiler kan detekteres ved farging av smører på vanlig måte. Imidlertid, selv med høy kvalitet, farge pulverisert toksogennaya kornetheten er ikke synlig, men da males smear (selv liten) av toksogennuyu kan ta en bestemt granularitet av neutrofiler. Derfor, for påvisning av giftige granulering av nøytrofiler som tilbys spesielle fargeteknikker, hvorav den mest vanlige og rimeligere metode er Freyfeld

lenken er blokkert av prosjektadministrasjonens beslutning
Neutrofiler med toksogen granularitet og vakuolisering av cytoplasma. Toksisk granularitet nøytrofile oppstår fra cytoplasma av proteinet koagulerer under påvirkning av en infeksiøs eller toksisk middel. I slike tilfeller, i tillegg til den som er karakteristisk for nøytrofiler små delikate korn i cytoplasma vises større grove basofile fargede granuler (Fig. 1,35, A) og vakuolen (Fig. 1,35, b). Toksisk granulering og vacuolization av cytoplasmaet av nøytrofiler og monocytter er ofte funnet i alvorlige kroniske inflammatoriske og andre sykdommer forbundet med alvorlig forgiftning

Hva er den toksiske granulariteten til nøytrofiler

Noen ganger blir toksiske pasienter diagnostisert med nøytrofil toksisitet. Det oppstår som følge av mange sykdommer og er funnet når man analyserer blod ved bruk av spesiell farging. Tenk på hva det betyr å endre strukturen til nøytrofiler, hvordan det blir funnet ut, om det er farlig og om det er mulig å kurere en slik lidelse.

Hva er den toksiske granulariteten til nøytrofiler

Dette er en serie med endringer i nøytrofiler, som ikke alltid er forbundet med toksisoseprosessen hos mennesker. Den toxigeniske granulariteten til nøytrofiler kalles så fordi den først ble oppdaget hos pasienter med sepsis forårsaket av gram-negative mikroorganismer. Dette betyr imidlertid ikke at slike organismer gir en toksisk effekt på disse blodelementene.

Når man snakker om denne tilstanden, har de vanligvis en ideell forstyrrelse av den morfologiske strukturen til disse cellene under betingelser for stimulering av dannelsen i benmargen og akselerasjon av modning. Det reflekterer asynkrone prosesser for modning av kjernen og cytoplasma av blodceller.

Denne patologien av leukocytter manifesteres av det faktum at store granuler og spesifikke inneslutninger forekommer i cytoplasma. Dette skjer fordi proteinene i en slik del av cellen endrer strukturen. Det er mulig dannelsen av spesifikke Dela-legemer og cytoplasmatiske vakuoler.

Årsaker til celleforstyrrelser

Årsakene til nøytrofiliens giftige granularitet er:

 1. Inflammatoriske fenomen av en purulent natur i kroppen.
 2. Patologier, ledsaget av en forverring av pasientens generelle tilstand.
 3. Kreft (ligger i forfallet).
 4. Slaget av kroppen ved stråling.

I tillegg ligger årsakene til utseendet på endringer i nøytrofiler også i slike tilstander:

 • lungebetennelse av croup type;
 • peritonitt;
 • abscess;
 • utseende av et resorptivt infiltrat.

Giftig korn i barn

Giftige kornet nøytrofile ofte et barn, da han led av en sykdom (eller umiddelbart etter recovery), som er ledsaget av feber, alvorlig og langvarig feber, frigjøring av store mengder puss. Disse er patologier som:

 • meslinger eller skarlagensfeber;
 • sykdommer i bukhulen som startet plutselig;
 • alle sykdommer som kombinerer seg til en "akutt underliv";
 • Sykdommer i huden, hvis de er ledsaget av massiv og uttalt purulent prosess (for eksempel phlegmon).

Noen ganger kan en slik patologi hos barn manifesteres av Chediak-Higashi's sykdom. Dette er en svært sjelden og medfødt sykdom, der alle cellene i leukocyt-serien er påvirket. På dem i første omgang er den uttrykte mangel på immunsystem vist.

Slike barn lider av ofte gjentatte infeksiøse og pustulære patologier. I tillegg har de økt tendens til blødninger, som har et ondartet kurs. Prognosen for en slik sykdom er dessverre ofte ugunstig.

Giftig korn under graviditeten

Under graviditet er små endringer i strukturen av leukocytter mulig. I slike tilfeller er de som regel ikke farlige. Denne tilstanden er normen bare i tilfeller der en kvinne ikke føler seg syk eller andre uønskede symptomer.

Vanligvis viser diagnosen av gravide kvinner i slike tilfeller ingen avvik, hvis andre indikatorer på blod ikke forårsaker frykt.

Indikatorer for normen for cellens struktur

Hva er normen for giftig granularitet? Den normale prisen er 0%. Det er imidlertid betingede indikatorer når økningen i unormale celler er liten og krever medisinsk tilsyn. Disse inkluderer:

 • postoperativ periode;
 • gjenvinningsperiode etter infeksjon;
 • graviditet.

Det skal huskes at eventuelle overskudd av indekser indikerer tilstedeværelsen av patologiske prosesser i kroppen. Under behandlingen overvåker legen antall unormale celler for å vurdere effektiviteten av behandlingen og dens mulige korreksjon.

Typer giftige forandringer i nøytrofiler

For å karakterisere alvorlighetsgraden av giftige forandringer i nøytrofiler, brukes en viss klassifisering. Til dette formål utviklet legene et system med såkalte plusser. Klassifikasjonssystemet for lesjoner anslår størrelsen på granulat dannet i syke celler, samt antall syke celler i relative prosenter:

 1. Giftig granularitet "pluss" - er funnet ut fint, det er "støvete" granularitet.
 2. Diagnosen "to plusser" er oppgitt i tilfellet hvis granulariteten er av middels størrelse, og antall patologiske celler er omtrent halvparten.
 3. Granularitet +++ - i celler store modifiserte korn. Cellene er påvirket av 75%.
 4. Dersom analysen viser ++++, betyr dette at det er en alvorlig sykdom truende blodlegemer, mens de er store pellets, og cytoplasma er tynt.

I tillegg skiller de følgende typene endringer ut:

 1. Egentlig granularitet.
 2. Dele strukturer, som er variabel i størrelse og form og malt i en lyseblå nyanse.
 3. Vakuolisering - dannelsen av vakuoler i plasmacellene. Dette skjer med farlige sykdommer (sepsis) eller med leukocytose. Kan kombineres med deler av Dele og med andre patologier.
 4. Hypersegmentering - utseendet i kjernen av celler mer enn fem segmenter. Dette skjer med megaloblastisk anemi. Svært kan observeres hos friske mennesker (en spesiell arvelig funksjon).

Påvisning av patogen granularitet

Fuchsin og metylenblå brukes til å oppdage et slikt brudd. Fremstillingen av Fuchsin fremstilles som følger:

 1. 15 g etanol (96%) tas 1 gram fargestoff og oppløses (ved oppvarming).
 2. Deretter tilsettes 100 gram av en 5% løsning av karbolsyre.
 3. Deretter tilsettes 7 dråper av den resulterende oppløsning til 20 ml vann. Det legger til 5 dråper av et 1 prosent metylenblått preparat. Blandingen fortynnes forsiktig. Da er det farget (i en time), vasket av og tørket. Etter det er det mulig å se granulariteten (støv, flak).

Konsekvenser av endringer

Hva betyr dette hvis indikatorene for giftig granularitet overskrider normen? Det må tas i betraktning at det er menneskets respons til en smertefull prosess.

I mange tilfeller er toksigenisk granularitet et symptom på utviklingen av nøytrofili, det vil si en økning i mengden av nøytrofilinnhold i blodet. I tillegg indikerer det et skifte av leukocyttformelen til venstre.

Hvis prosentandelen nedbrytbare nøytrofiler øker, indikerer dette at pasienten utvikler bakteremi, og infeksjonsprosessen er generalisert. Når antall unormale nøytrofile celler mer enn 50% med septisk eller suppurative sykdommer eller denne indikatoren er økt, er dette en ugunstig prognostisk faktor.

Legen tar hensyn til dynamikken i endringen i indikatoren for giftig granularitet og justerer om nødvendig behandlingen. En rask økning i prosentandelen av endrede nøytrofiler er et dårlig tegn.

Årsaker til giftig nøytrofile granulering, metoder for diagnose og behandling

En viktig generell klinisk studie anses å være en analyse av endringer i leukocyt-serien. Analysen viser degenerative endringer i neutrofile granulocytter og deres absolutte eller relative innhold i blodet.

Neutrofiler er en delmengde av granulocytter som utgjør cellene i immunsystemet. Mikrofagocytter (absorbere små fremmede partikler eller mikroorganismer), komponenter av det antibakterielle og antifungal systemet av mennesker. Avlede giftige stoffer fra kroppen og hjelpe andre leukocytter i immunresponsen. Effektiviteten av humoral og cellulær immunitet avhenger av dem. Påvisning av patologiske forhold i immunsystemet er et effektivt mål for forebygging av sykdommer i ulike etiologier.

Hva er den giftige granulariteten til nøytrofile?

En viktig morfologisk anomali av nøytrofiler er "giftig granularitet". Den giftige forandringen i nøytrofile er ikke nødvendigvis forbundet med "toksemi". Begrepet kommer fra det faktum at anomalier først ble observert hos pasienter med gramnegativ sepsis og endotoxemi. Imidlertid indikerer ikke morfologiske endringer en "toksisk effekt" av bakterier på leukocytgranulocytter. Giftig granulering er anomalier oppnådd under modning av neutrofile granulocytter. Accelerert modning skjer i forbindelse med stimulering av frigjøring av cytokiner, som reagerer på betennelse.

Dyr utvunnet fra benmarg skade eller administrert med hematopoetiske cytokiner (granulocytt-kolonistimulerende faktor), kan ha en toksisk granulering. På et standardhemogram er tilstedeværelsen av giftige forandringer indikert i WBC-analyser og vurderes subjektivt som svak, moderat og overdreven.

Hvorfor forekommer toxigenisk granularitet av nøytrofile?

Normalt inneholder neutrofile granulocytt inneslutninger kalt korn. Den toksiske granulariteten til nøytrofile forekommer med smittsomme sykdommer, forstyrrelser i hematopoiesis-arbeidet, bruk av medisiner eller mottatt en sterk dose stråling. Under infeksjonens innflytelse oppstår kjemiske reaksjoner som fører til koagulering av proteinforbindelser. Disse proteinene er festet til cellekornene, og den giftige granulariteten til nøytrofiler oppstår.

Vanlige årsaker til utseendet av toksigene granularitet av neutrofile granulocytter:

 • Kjemoterapi.
 • Overdosering eller forgiftning med medisiner.
 • Inflammatoriske eller smittsomme prosesser.
 • Skarlet feber.
 • Ondartede og godartede neoplasmer.
 • Arvelige sykdommer i hematopoiesis-systemet.
 • Betennelse av indre organer.
 • Sterke purulente prosesser.
 • Bakterielle infeksjoner av ulike etiologier.

I lysformer er den giftige granulariteten til nøytrofiler en variant av normen. Oppstår hos gravide og utgjør ikke fare for fosteret eller kvinnen. Neutrofile giftige granularitet er observert hos barn med en sjelden arvelig sykdom - Chediak-Higashi. Kreftvektorer påvirker morfologien til neutrofile granulocytter, slik at kontinuerlig overvåkning av tilstanden til kreftpasienter er nødvendig. Årsaken til patologisk granularitet kan være primære immundefekter, som påvirker leukocytgranulocyttene og hele immunsystemet.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er mange sykdommer som påvirker granuleringen av nøytrofiler. Det er nødvendig å konsultere den behandlende legen og gjennomgå ytterligere tester for å bestemme årsaken til utseendet til den morfologiske abnormiteten.

Typer giftig granularitet av neutrofile granulocytter

For å bestemme alvorlighetsgraden av morfologiske endringer i leukocytgranulocytter, bruk en spesiell klassifisering - et system med plusser. Det gjør det mulig å vurdere arten av degenerative endringer, antall patologiske celler som en prosentandel av det totale volumet av leukocytgranulocytter. Typer av patologisk granularitet av neutrofile granulocytter:

 • Giftig granulering + er preget av tilstedeværelsen av en fin "støvete" granulering.
 • De to plussene betyr at granuleringen har gjennomsnittsverdier, og antall pasienter med nøytrofiler i blodet er mer enn halvparten.
 • Giftige korn med tre plusser er preget av store modifiserende granulater. Omtrent 80% av nøytrofile i lidelsen har degenerative morfologiske forandringer.
 • Med fire plusser blir nesten alle celler deformert. Ofte slutter denne lidelsen i et dødelig utfall, så det krever snarlig inngrep av spesialister.

I tillegg til de ovennevnte endringene i blodproduktet er det fem hovedtrekk ved giftig forandring i neutrofile granulocytter:

 • Cytoplasmisk basofili.
 • Cytoplasmisk vakuolering.
 • Tilstedeværelsen av legemet av Dela.
 • Immaturitet av kjerner i celler.
 • Giftig granulering.
Giftig granulering av leukocytgranulocytter

Normale indekser for nøytrofiler

Normalt er giftig granulering fraværende i leukocytgranulocytter eller er tilstede, men i ubetydelig grad. I noen normale tilstander er det en degenerasjon av neutrofile granulocytter. Graviditet, postoperativ periode, gjenvinningsperiode etter pus-septisk sykdom - årsakene til hvilken giftig granularitet kan forekomme. Denne tilstanden går uavhengig og krever ikke medisinsk inngrep.

Tips! En økning i nivået av nøytrofiler indikerer tilstedeværelsen av patologiske prosesser hos ulike organsystemer. Ofte slutter den giftige granulariteten i et dødelig utfall. Hvis du identifiserer disse morfologiske endringene i blodprøver, bør du umiddelbart kontakte legen din. Tidlig diagnose og behandling kan forlenge pasientens liv.

Giftig granularitet av nøytrofile i svangerskapet

Jeg holder det for meg selv for ikke å miste. Kilde her: http://articles.komarovskiy.net/klinicheskij-analiz-krovi.html

Generell urinanalyse (med sedimentmikroskopi)

Blodprøver Dette er den største gruppen av studier som utføres i laboratorier. Og de oftest foreskrevne testene. Selvfølgelig er det ikke noe poeng i å beskrive dem alle, men å vite normene til de vanligste blodindikatorene er nyttig. Tips: Noen ganger skjer det at en indikator i analysen er helt uventet fordi du ikke er normal. Selvfølgelig, dette medfører spenning, noen ganger knocker mye av ruten. Så: Første ting å roe ned, og den andre - å passere analysen igjen og helst i et annet laboratorium. Alt skjer: og i.

Hva gjør den giftige granulariteten til nøytrofiler i blodet?

Det største utvalget av leukocyttcellepopulasjonen - nøytrofile, i deres morfologiske struktur tilhører gruppen granulocytter. Eldre neutrofile celler inneholder talrige og mangfoldige granuler, totalt ca. 300 arter, kalt neutrofile granulariteter.

Neutrofile granularitet er involvert i de to grunnleggende funksjonene til disse cellene:

 1. i fagocytisk biokjemisk spaltning av bakterier, sopp, virus og andre mikroorganismer;
 2. i upassende fangst og ødeleggelse av DNA-feller av patogene midler av enkelte autoimmune sykdommer.

I lys av dette kan en endring i kornstrukturen være et tegn på en patologisk prosess og vitne om dens alvorlighetsgrad.

Toksigenisk granularitet er en degenerativ form for morfologisk struktur og nøytrofilegenskaper endres, og regnes som et klinisk tegn på effekten av enkelte smittsomme stoffer på intracellulære cytoplasmatiske proteiner.

Toksisk nøytrofiler kornethet består av spesifikk slutninger støv, flak og / eller meget store, grove granuler, som inneholder umodne mukopolysakkarider, med størrelse og form som nøytrofile azurofile korn. Alle slike inneslutninger er malt i en blåaktig-lilla farge, som en basofil nyanse. Normalt inneholder nøytrofiler et lite antall ømme små korn av blekrosa toner.

Årsaker til utseende

Hovedårsakene til forekomsten av giftig nøytrofilgranularitet inkluderer:

 • bakterielle, alvorlige virusinfeksjoner og inflammatoriske prosesser;
 • immunodefekt tilstand
 • alvorlige purulent-septiske prosesser og alle septiske sykdommer;
 • sykdommer som fører til forstyrrelse av hematopoiesis;
 • virkningen av giftige stoffer og kjemikalier;
 • eksponering for stråling, inkludert medisinsk.

Degenerativ granularitet av neutrofiler særlig uttrykt i løpet av skarlagensfeber, Lobar lungebetennelse, septiske sykdommer: i peritonitt, flegmone, septicopyemia og under resorpsjon infiltrerer og forråtnelse av ondartede svulster.

Viktig! Morfologiske endringer i cytoplasma og fremkomst av toksogen granularitet skyldes ikke alltid de toksiske effektene av mikroorganismer. De kan skyldes økt produksjon av nøytrofiler og en tid for å redusere modningen, som ikke er forårsaket av patogener.

For eksempel kan toksigent granularitet forekomme hos gravide kvinner, men både kvinnen og fosteret vil være helt friske.

Det skal også bemerkes at utseendet av giftig granularitet i nøytrofiler kan resultere i smittsomme og inflammatoriske sykdommer som forårsaker en nedgang i nivået av nøytrofiler i blodet, og krever behandling med kolonistimulerende legemidler.

diagnostikk

For å nøyaktig bestemme tilstedeværelsen av jevnt fint toksogent støv, samt å lette antall neutrofile leukocytter med degenerativ granularitet, benyttes spesielle farger. I de fleste laboratorier benyttes teknikken i henhold til metoden til E. Freifeld. Telling utføres ved legeens spesielle forespørsel under formuleringen av leukocytformelen ved utførelse av en detaljert generell blodprøve.

Resultatet er målt i% - antall celler med spesifikke flekker per 100 nøytrofile celler telles. Leukogrammet indikerer også evalueringen av giftig granularitet i nøytrofiler - lys, medium og alvorlig.

Formen for analysen beskriver nødvendigvis typen og størrelsen på degenerative inneslutninger, som også dommer alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet:

 • granulær, pulverformig eller flaky;
 • små, mellomstore eller store.

Prognostisk betydning

Toksisk granularitet av neutrofiler - en reaksjon i kroppen til sykdomsprosessen og bestemmelse av dens tilstedeværelse er viktig fordi det er de degenerative forandringer i cellene kommer til syne tidlig nok ofte enn leukocyttenes skift.

I de fleste tilfeller er toksogen granularitet:

 1. Forløperen til nøytrofili er en økning i det absolutte eller relative kvantitative innholdet av nøytrofiler;
 2. Skift av leukocyttformelen til venstre;
 3. Utseendet i blodet av et stort antall umodne eller stabile nøytrofiler, samt unge cellulære former - metamyelocytter og myelocytter.

I tillegg indikerer økningen i% av nedbrytningsnivået for nøytrofil granularitet utviklingen av bakteremi og generalisering av infeksjon.

Hvis antallet av neutrofiler slik toksogennoy grus med septiske sykdommer, Lobar lungebetennelse og andre inflammatoriske sykdommer som overstiger 50%, og ved gjentatte analyser av de prosentvise økninger og mer, Dette bekrefter tung strøm av smittsomme sykdommer, og er et dårlig prediktor av kliniske symptomer.

Den toxigeniske granulariteten til nøytrofiler er et viktig klinisk symptom under diagnosen av følgende sykdommer:

 • et syndrom av et akutt underliv, spesielt - en gangrenøs blindtarmbetennelse;
 • barnet - Chediak-Higashi sykdom.

Vurderer dynamikken i giftig granularitet, vurderer legen også effektiviteten av den foreskrevne behandlingen, og tar om nødvendig beslutning om korrigering av det valgte preparatet for medisinering.

Andre typer toksogene forandringer

I tillegg til den faktiske toksogene granulariteten fører forbedret stimulering av utviklingen av neutrofile celler og en forkortelse av tiden for deres utvikling i det røde benmarg til andre manifestasjoner av cytoplasmedbrytning.

Basofili av cytoplasma

En slik morfologisk forandring i cytoplasma regnes som forløperen for fremkomsten av alle toksogene arter og ser ut som uregelmessige diffuse blå striper. Det er forårsaket av tilstedeværelse av polyribosomer og endoplasmatisk retikulum.

Taurus Knyazkova-Dele eller organer Dele

De er store, blekblå, tøffe områder i cytoplasma, som er fri for granulater og vesikler. Disse "klumpene" er restene av det endoplasmatiske RNA-nettverket. Oftest dannet under scarlet feber, meslinger, med sepsis og omfattende forbrenninger eller frostbit. Som regel oppstår de sammen med toksogen granularitet og / eller vakuoler. I de fleste tilfeller er utseendet på Delean-legemet det tidligste tegn på giftige nøytrofileendringer.

Vakuolisering av cytoplasma

Dannelsen av vakuoler - hulrom med fuzzy kanter, er mindre vanlig enn degenerativ granularitet. Tilstedeværelsen av vakuoler er sterkt korrelert med tilstedeværelsen av bakterier som forstyrrer funksjonell arbeid av nøytrofiler. Vakuolisering av cytoplasma stammer fra degranulering av lysosomer og gir den en likhet med skum.

Tilstedeværelsen av vakuoler har stor diagnostisk betydning for å bestemme sepsis forårsaket av anaerobe infeksjoner, abscesser og akutte dystrofiske prosesser i leveren.

Chediak-Higashi syndrom

Nærværet i cytoplasma av neutrofiler med stort antall store granulstørrelser og intrikate former, og også en svekket okulær pigmentering av iris, hud og en økt tendens til blødning indikerer arvelig sykdom Chediak-Higashi.

Les Mer Om Fartøyene