Styrking av hjerneskip: gymnastikk, narkotika, herding

Fra denne artikkelen vil du lære: er det mulig å styrke hjernens kar og forhindre sykdommer forbundet med deres skrøbelighet? Hvordan styrke karene i hjernen? Metoder for vaskulær styrking avhengig av effektiviteten.

Brennbare kar av hjernen - en av hovedårsakene til slag. Ifølge WHO, strekker okkupere det andre stedet blant årsakene til menneskelig dødelighet. Derfor blir spørsmålet om bevaring av cerebral fartøy mer og mer presserende. Det er spesielt viktig for personer som fører en stillesittende livsstil, ofte stresset, utsatt for høyt blodtrykk. Og også til de som allerede har sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som i familien hadde tilfeller av slag. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personer som har dårlige vaner.

Men det vil ikke være mulig å styrke fartøyene uendelig. Du kan oppnå tilstrekkelig elastisitet i veggene og opprettholde denne tilstanden gjennom hele livet.

En terapeut (eller familie lege), en kardiolog, en nevrolog og en rehabiliterende lege kan hjelpe med anbefalingene for å styrke cerebral fartøyene.

Hvem trenger å styrke hjernens kar

Til alle og alle. Med alderen blir fartøyene avtagende, og når de blir utsatt for traumatiske faktorer, kan de briste.

Men det er kategorier av mennesker som trenger å være spesielt oppmerksom på deres blodårer i hjernen:

 • Idrettsutøvere. Ved overdreven fysisk anstrengelse øker blodtrykket, blodet presser mot karossens vegger med større kraft. Med denne effekten må veggen være sterk.
 • Folk som fører en passiv livsstil. Blod på små fartøy flyter mye raskere under bevegelse av en person. Dette forhindrer utviklingen av blodpropper. Når en person beveger seg litt, reduserer blodet sin nåværende. Det er hevelse i vev og trombose.
 • Personer som er utsatt for hyppig stress. Under et nervøst sjokk utsettes kjertlene hormoner (adrenalin, kortisol), noe som fører til en skarp innsnevring av karene. Dette kan skade de skjøre veggene i arteriene og årene.
 • Personer som lider av sykdommer i kardiovaskulære eller endokrine systemer (høyt blodtrykk, fedme, diabetes mellitus).
 • Folk med en arvelig byrde er de som har hatt hjerteinfarkt og slag i familien.
 • Folk som misbruker alkohol eller røyk.

Hvor effektive er metodene for å styrke karene

Tidlig vaskulær styrking kan forhindre slag i 80% av tilfellene (WHO-statistikk).

Viktige aspekter ved effektiv vaskulær styrking:

 • Aktualitet - jo raskere du begynner å trene, jo mer effektiv blir det. Ikke vent på tidspunktet for det iskemiske angrepet (pre-stroke tilstand).
 • Rhythmicity - anbefalingene gitt av legen bør observeres hele tiden, og ikke bare til øyeblikket når helsetilstanden har blitt bedre.
 • Sekvens - belastningen skal bestemmes av legen i overensstemmelse med pasientens individuelle egenskaper. Effektivere vil være en konstant beholdning av moderate belastninger på fartøyene, enn en kontinuerlig økning i disse belastningene.

Kombinasjonen av flere metoder vil gi størst effekt. En diett uten gymnastikk gir ikke det riktige resultatet, så vel som bruk av bare medisiner. Et kompleks av høyverdig næring, optimal trening, normalisering av blodtrykk og reduksjon av stresshormoner i blodet, vil gi den ønskede effekten.

gymnastikk

Det er veldig vanskelig å trene cerebral fartøy direkte. Faktum er at fartøyene til hele organismen ligger mellom musklene, og hodene ligger i hjernevævet. Menneskekroppen sørger for autonom (selvstendig) overvåkning av tilstanden til blodkar i hjernen - denne reguleringen utføres under betingelse av normal funksjon av hele organismen som helhet.

Oppgaven av øvelsene beskrevet nedenfor er normalisering av arbeidet til fartøyene og muskler i nakken, de nervøse og endokrine systemene, hjertemuskelen. Dette gjør at du kan opprette ideelle forhold for drift av hjerneskip.

Hvordan styrke hjernens kar med folkemidlene og medisiner

innhold

Hvordan styrke karene i hjernen? Dette problemet er spesielt vanlig for folk som opplever jevn følelsesmessig stress, så vel som tett å jobbe med store mengder informasjon. Dette skyldes tettheten av arrangementet av grupper av fartøy og deres begrensede beinmateriale rundt.

Av samme grunner har eksterne faktorer, som traumer, hypotermi, overoppheting, sterk innflytelse på hjernens kar. I nærvær av et stort antall svake fartøy kan situasjonen slutte selv med døden - derfor er deres styrking en vanlig del av den generelle helseforebyggingen.

Problemer med blodkar: symptomatologi, diagnostiske teknikker

Eventuelle skader på hjernen trekker raskt oppmerksomhet - dette skyldes tilstedeværelsen av et bunt nerver forbundet med det, som signaler sendes til resten av kroppen.

symptomatologi

De viktigste symptomene som signalerer brudd i fartøyene er som følger:

 • uventede endringer i kroppstemperaturen;
 • problemer med toleranse for varme og kulde;
 • svimmelhet og hodepine;
 • avhengighet av værendringer
 • vanlig svimning med skarp forandring i kroppsstilling og mørke i øynene;
 • endringer i hjertefrekvensen;
 • kalde hender og føtter;
 • Vanlige situasjoner med bevegelsessykdom i transport;
 • smerter i leddene;
 • morgenkvalme, dårlig helse.

Diagnostiske metoder

Blant de diagnostiske metodene som tillater å avgjøre dette problemet, er det mye instrumental forskning. Siden brudd i hjernens fartøy ikke gir et smalt spesifikt bilde, er det noen ganger nødvendig med en lang diagnostisk prosess for å bestemme kilden til symptomene.

Blant de viktigste metodene er:

Denne diagnostiske prosedyren tillater:

 1. Bestem om helseproblemene er relatert til patologiene i hjernen.
 2. Analyser tilstanden til fartøyene.
 3. Bestem nøyaktig hvor og hvor mye de er berørt.

Når det gjelder dette, ordner den behandlende legen en tilstrekkelig behandlingssituasjon.

Trening, massasje

Regelmessig trening er en av de mest nyttige aktivitetene, hvis det er nødvendig å styrke hjernens svake kar. Når kroppen er i en posisjon i lang tid, strømmer blodet ned, blir mer viskøst. I tillegg kaster det seg fra hjernen og fokuserer på nedre lemmer.

Øvelser vil hjelpe som følger:

 • normalisere nivået av blodtrykk;
 • bidra til utvidelse av blodkar;
 • vil sikre sunn blodsirkulasjon.

For fartøy betyr dette i første omgang tilstrekkelig ernæring med både oksygen og et kompleks av nyttige stoffer som bærer blod med dem. Dette styrker veggene sine, gjør dem mer elastiske og mindre utsatt for ødeleggelse på grunn av eksterne faktorer.

Den vanlige ordningen med forebyggende aktiviteter inkluderer ikke spesielt stress. Normen for folk med dårlig helse eller rett og slett ikke engasjert i idrett er tidligere 10-15 minutter om dagen. Det er bedre å gradvis øke det og ta det til en og en halv time.

Du kan øve noen form for sport, fra gymnastikk til karate, men det mest egnet for å styrke hjernens kar er kardiooperasjoner:

 1. Kjører.
 2. Hopping med et hoppetau.
 3. Fotturer.

Danser vil også være nyttige, deres last er mer enn tilstrekkelig for fartøyets fulle funksjon.

Massasje er også veldig nyttig for blodsirkulasjon, og det behøver ikke nødvendigvis å bli registrert for en full økt til mesteren.

Det vil være nok for små selvmassasøkter:

 • ansikt og hode (kan masseres med palmer og med en myk børste);
 • gni hendene dine;
 • gni føttene dine.

Alle disse tiltakene stimulerer blodsirkulasjonsaktiviteten.

Personer som er tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden på grunn av arbeid eller andre forhold innendørs, bør ikke gi opp respiratorisk gymnastikk. Dette er en av de beste måtene for å mette hjernen med oksygen.

Vaskulære styrkeprodukter

Hjerneskipene kan bidra til å styrke og forandre dietten. Først av alt er det nødvendig å redusere mengden fett - de påvirker sirkulasjonsgraden negativt. Men i dette tilfellet kan i intet tilfelle ikke forsøke å overgi dem helt: det vil ødelegge hele balansen mellom fordøyelsen.

Å få riktig ernæring, som bidrar til å styrke hjernens kar, er lett nok.

Først av alt bør du forlate en rekke produkter:

 • stekt mat;
 • krydret mat;
 • fast food;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • koffeinholdige drikker;
 • søtsaker;
 • baking.

Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har en alvorlig patologi som krever streng overholdelse av diett, snakker ingen om et fullstendig nektelse. Alle disse produktene kan forbrukes, men i rimelige mengder og ikke hver dag.

De grunnleggende regler for ernæring i dette tilfellet vil se slik ut:

 1. Kjøtt bør foretrukket å fiske.
 2. Kremfett, om mulig, erstattes av vegetabilsk fett.
 3. Reduser inntaket av salt.
 4. Gå til et delt måltid: ofte, men i små porsjoner.
 5. Drikk fra 1,5 liter vann per dag.

Sykdommer i hjernekar: symptomer og behandling

Årsaken til alvorlig patologi i nervesystemet - oftest innsnevret eller utvidet kar av hjernen. Hvis sykdommen oppdages i tide, kan den elimineres.

Symptomer og behandling er relatert av graden av forsømmelse av problemet. I dag brukes moderne konservative og kirurgiske behandlingsmetoder.

Årsaker til innsnevring av cerebral fartøy

De første tegn på smalere arterier og vener hos voksne og barn er hodepine. Hvis du ikke tar hensyn til det, vil sykdommen utvikles, noe som vil føre til alvorlige konsekvenser - hjerneslag, brudd på aneurysm, hjerteinfarkt. I medisinen vurderes flere sykdommer, ledsaget av innsnevring av blodårene.

Cerebral aterosklerose

Det vanligste problemet er atherosklerotiske plakk på indre vegger, noe som begrenser karene. Økning av det totale kolesterolet i blodet over 6,5 mmol / l fører til fettavsetning og en nedgang i veggens elastisitet.

Under påvirkning av belastningen i det indre laget av arteriene og venene dannes mikroskraper, hvorfra blodet siver. Under koagulering dannes trombi. Sammen med plakkene stenger de lumen på fartøyene, noe som medfører hindring. I noen tilfeller er arteriene og venene helt tilstoppet med fettdeponeringer, og derfor utvikler hjernens sirkulasjon.

Tips! Hvis en pasient med høyt kolesterol klager over hodepine, bør du konsultere en nevrolog.

hypertensjon

I hjertet av sykdommen er en spasme av arteriene og årene. Trykkspring utøver trykk på fartøy, forårsaker mikrotrauma. Den vanskeligste delen er kapillærer med tynne vegger. Arterier og vener i hjernen er utsatt for mekaniske vibrasjoner, noe som fører til delvis ødeleggelse av fartøyets muskulære lag.

Cervikal osteokondrose

Dystrophic endringer i ryggvirvlene er ledsaget av klemme arterier som passerer i nakken. På smale blodkar beveger blodet sjelden til hjernen, og forårsaker hypoksi av nerveceller.

Vaskulær sammentrekning hos spedbarn

Patologien til blodårene og blodårene er også observert hos barn, men mye mindre ofte. Årsaker til innsnevring av blodkar - utilstrekkelig fysisk aktivitet, psykisk stress, underernæring. Hos spedbarn er sykdommen forårsaket av medfødt utvikling av sirkulasjonssystemet, nyre- og hjertepatologi.

Viktig! Langvarig innsnevring av blodkar hos barn danner disirkulatorisk encefalopati. På samme måte som hos voksne kan det føre til et slag. Hvis barnet ofte klager over hodepine, bør det undersøkes.

Symptomer på innsnevring

Når fartøyet er tilstoppet med trombos og plakk, er det en akutt sykdom i hjerneblødning - iskemisk berøring. Kronisk form av sykdommen i lang tid er ledsaget av hodepine. I de smalte fartøyene mottar hjernen utilstrekkelige mengder oksygen og næringsstoffer. På kronisk kurs utvikler smalingen av karene sakte, og komplekset av funksjoner utvides.

Det er tre stadier av sykdommen:

 1. I første fase er det ingen symptomer i det hele tatt, eller det er små hodepine som er avskrevet for overarbeid.
 2. I den andre fasen forverres den generelle tilstanden. Pasienten blir raskt sliten. Det er følelsesmessig labilitet (ustabilitet). Som et resultat oppstår redsel med de omkringliggende menneskene. Intensiteten av hodepine øker med tiden, og anfall blir hyppigere. Vedlagt er en endret gang - det blir shuffling eller semenivayuschey.
 3. På stadium 3 uttrykkes alle symptomene på innsnevring av arterier og årer enda mer. Utilstrekkelig ernæring av hjernen påvirker intellektuelle evner. Minnet minker, oppmerksomhetskonsentrasjonen forverres. De første tegnene på demens opptrer. Krenkelse av koordinering av bevegelser, slik at pasientene forsøker å bevege seg sakte. Og selv med en usikker tur snubler en person seg og mister balanse. Slike tegn er en alvorlig grunn til å konsultere en lege!

Etter hvert som symptomene virker gradvis, gir pasienten ikke den rette verdien, og starter sykdommen. Men noen som raskt ble til en lege, stopper progresjonen, uten å føre problemet til et slag, hjerteinfarkt eller demens.

Folkemetoder

Hjemme kan du bare tilbringe behandling etter råd fra en lege etter undersøkelsen.

Oppmerksomhet vær så snill! Fytomedikasjon, selv om den brukes, men bare i den første fasen mellom medisineringskursene eller for å eliminere resterende slagfenomener.

Planter kan heller ikke erstatte forebyggende tiltak - rasjonell ernæring, mosjon. Med en nøyaktig etablert diagnose, hjelper folkemetoder for behandling å utvide fartøyene:

 1. I emalje eller glassvarer plasser 1 ss. l. tørre frukter eller hagtorn blomster. Hell et glass kokende vann og la det stå i et vannbad i 20 minutter. Hett tett dekket med lokket. Under denne tilstanden dannes essensielle oljer, som har en terapeutisk effekt. Infusjon ta 1 ss. l. tre ganger om dagen.
 2. 20 gram blader med knust barkhassel helles et glass kokende vann. Blandingen blir igjen i 40 minutter i en termosflaske. Etter filtrering, bruk 1 ss. l. 3 ganger om dagen.
 3. For å forberede dagens hvitløk, slip 1 blubber og en sitron. Tilsett 3 kopper vann. Insister 3 dager. Ta 50 gram tre ganger daglig etter måltider. Ingredienser forbereder seg ikke på alkohol. Kombinasjonen av mat irriterer magen.
 4. Å behandle innsnevring av blodårene hjelper tinktur av johannesurt. Hell 1 ss. l. tørr plante med et glass kokende vann. La løsningen stå på et vannbad under et tett lokk i 15 minutter. Etter filtrering, drikk 1/3 kopp før måltidet i 2 uker.
 5. Pine kegler gir ikke anledning til kolesterol plaques. Øk dannelsen av vasodilatatorer. For å forberede infusjonen, bruk 5 kjegler per 1 glass alkohol. Løsningen er infundert i et mørkt skap i 2 uker. Ta 1 ts. med te tre ganger om dagen i en måned.

Folkemidlene, selv om de er harmløse, kan skade seg selv hvis de blir brukt alene.

Tips! Noen mennesker, som bruker medisinske planter i begynnelsen av sykdommen, savner verdifull tid for tradisjonell behandling. Som et resultat av et mislykket forsøk blir patologi en forsømt form. Konsekvensen av selvmedisinering er vaskulær demens (demens), slag.

Medisineringsterapi

Narkotika med innsnevring av hjernens kar er brukt i lang tid. Midler av forskjellig virkemekanisme er tildelt for komplisert behandling.

Liste over medisinske grupper som dilaterer fartøyene:

 1. Statiner regulerer blodets lipidsammensetning. Senke kolesterol, stoppe fremdriften av sklerose, ødelegge plakkene av blodkar i hjernen. Til dette formål utnevnte atorvastatin, Mefakos, Aktalipid.
 2. Nootropics utvide lumen av fartøyene, påvirker tone i arterier og årer. Piracetam, Papaverin, som forbedrer blodstrømmen, blir brukt.
 3. Fibrer brukes også til å redusere kolesterol. Valget faller på stoffer som kalles Atromide, Clofibrate.
 4. Når hypertensjonen utføres av kalsiumantagonister, diuretika, sartans.
 5. Kompleks terapi inkluderer multivitaminpreparater som inneholder makronærings selen.

Medisiner velges først og fremst for å påvirke årsaken til sykdommen. Om nødvendig foreskrives beroligende midler og antidepressiva som symptomatiske midler.

angiodystonia

Funksjonell innsnevring av cerebral fartøy kalles cerebral angiodystonia. Sykdommen oppstår som følge av økt arteriell og venøs tone. Etiologien og patogenesen skiller mellom primær (neurogen) og sekundær (symptomatisk) dystoni, årsaken til hvilken andre organers patologi er. Som et resultat av en feil struktur av muskellaget, blir den adaptive kapasiteten til arteriene og venene forstyrret. Blodstrømmen forstyrres lokalt eller systematisk. Årsakene til vaskulære toneforstyrrelser:

 • dysfunksjon av eggstokkene;
 • patologi av hypofysen, binyrene;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • infeksjoner - syfilis, tuberkulose, herpes;
 • dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • et traumer av et hode i anamnesen.

Sykdommen fortsetter i form av en krise eller kronisk kronisk form. Og nivået på blodtrykket påvirker ikke patologienes forløb.

Tegn på angiodystonia

Det er preget av pulserende, vondt, kjedelig smerte i kronen, templene eller occiputen. Pasienter presenterer en rekke ulike klager:

 • svimmelhet;
 • dumhet av hender, føtter;
 • press hopp;
 • redusert effektivitet;
 • visuelle hallusinasjoner;
 • mørkere i øynene;
 • sysende smerte i hjertet av hjertet;
 • redusert eller akselerert puls;
 • en ubevisst tilstand.

For vaskulær dystoni i hjernen er rask tretthet, vanskeligheter med å sovne eller døsig mest vanlig.

Det er ingen spesifikk behandling for sykdommen. Prescribed medisiner for å styrke vaskulær veggen, forbedre blodsirkulasjonen. Valget av medisiner er avhengig av den underliggende sykdommen. Cure sykdommen hjelper en aktiv livsstil.

Forebygging er å holde den rette søvn og hvile. For å forbedre blodsirkulasjonen anbefales det å utføre øvelser eller ta daglig halvtime i frisk luft.

Utvidede fartøy

Aneurysm er en av de farlige sykdommene i hjernen. Patologi er en lokal forlengelse av en arterie eller blodåre i form av en pose fylt med blod. Faktisk er dette fremspringet av lagene på fartøyet. Den hyppigste lokaliseringen er basen av skallen.

Viktig! Faren for en aneurisme er en stor sannsynlighet for brudd på en tynn vegg. Intrakranielt fremspring resulterer ofte i blødning.

Tumor i hodet, forekommer i den genetiske patologien til bindevev, polycystisk nyre. Aneurysmer av liten størrelse fører ikke til brudd

Årsakene til den oppkjøpte sykdommen er traumer eller sår i hodet, infeksjon, svulster. Fremmer sin dannelse av hypertensjon, koarctasjon av aorta. Men oftere oppstår en aneurisme når kollagen syntese er ødelagt. Det er hans svakhet som danner de svake veggene i arteriene og årene.

Aneurysm Symptomer

Med utvidede kar, oppstår smerte i den delen av hodet hvor svulsten befinner seg. Aneurysmen øker med tiden, klemmer på nervestrukturene. Det nylig dannede fokuset er ledsaget av tegn på cerebral sirkulasjonsforstyrrelser.

 • smerte i øyet
 • elever utvidet;
 • lammelse, nummenhet, svakhet i ansiktsmuskulaturen;
 • sløret syn
 • økt lysfølsomhet;
 • senket øyelokk på den ene siden (ptosis), som på bildet.

Det er andre symptomer - kvalme, oppkast. Den mentale tilstanden til en person endres. I alvorlige tilfeller utvikles koma og kramper.

behandling

Pasienter med liten aneurisme må besøke en nevrokirurgisk lege, som følger vekstdynamikken. Hvis det er truende symptomer, er komplisert behandling foreskrevet. Valget av terapeutisk metode avhenger av sted, alder, sannsynlighet for brudd. Påfør en kirurgisk metode - klipping og okklusjon av en aneurisme. Et mindre traumatisk alternativ brukes - intravaskulær embolisering.

Hyperplasi av cerebral fartøy

Denne patologien er også kjent som hemangioma. Sykdommen utvikler seg i den embryonale perioden på grunn av føtal hypoksi. Hyperplasi er en svulst som vokser fra vegger av arterier eller årer. Den adskiller seg fra andre formasjoner ved at den gjennomgår omvendt utvikling. Etter hvert som barnet vokser, øker hemangiomet også. Samtidig går det gjennom utviklingsstadiene som vises i bildene.

Stadier av svulst utvikling:

 1. Den første fasen i form av en purpurrød patch som rager ut over huden, avsløres ved fødselen av babyen.
 2. Fasen av aktiv vekst opptil 2-3 måneder med et betydelig område av vevskader.
 3. Fase av involusjon begynner på 6-8 måneder. I midten av svulsten, som avtar i størrelse, vises et lyst sted som sprer seg til periferien.
 4. Perioden med uttalte omvendt utvikling skjer i de fleste tilfeller, men kan vare opptil 9 år. Etter regresjon på stedet for hemangiom, forblir det et område som består av fett eller fibrøst vev.

Barn med hyperplasi er underlagt dynamisk observasjon av legen og foreldrene. Stageaktiv vekst i svulsten kan true barnets liv. Farlig hyperplasi i øynene, nesen, øret.

Under vekstperioden behandles propranolol. Hvis tegn på involusjon har oppstått, utføres kosmetisk kirurgi på hjernens kar. Laserbehandling med fargestoffer ved hjelp av ny teknologi benyttes også. I de senere år har fototerapi blitt brukt.

Økt eller langvarig hodepine er en alvorlig grunn til å kontakte en nevrolog. Bruken av smertestillende tabletter eller selvmedisinering vil ikke eliminere, men forverre problemet. En rettidig diagnose vil tillate legen å lagre pasienten fra en rullestol eller redde ham fra døden.

Svake fartøyer: årsakene til og tegnene på hva de skal gjøre - måter å helbrede og styrke

Fartøy - et av de svakeste stedene i den moderne manns kropp. Karsykdommer fører svært ofte til funksjonshemming og død av pasienter. Dårlige skader forverrer den generelle tilstanden og forstyrrer funksjonene til vitale organer. I svake fartøy blodstrømmen senkes, blodtilførselen til de indre organene avtar, hypoksi oppstår, deres normale arbeid er forstyrret. Konsekvensen av de patologiske prosesser er motstandsdyktig hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, trombose og emboli av cerebrale kar, hjertet eller andre organer og lemmer. Mangel på blod i organene er et alvorlig problem som kan true livet.

Hos friske mennesker er blodkarene sterke, og veggene deres er elastiske. Til nedskrivning av blodkar fører til dårlig kosthold, genetisk disposisjon, overdreven bruk av alkohol, røyking, stress, nevro-psykologisk tretthet, kjedelig arbeid, konstant problemer i livet, samtidig sykdom.

Kolesterolplakk er den viktigste årsaken til dårlig patency, svekkelse og brittleness arterie. Aterosklerotiske forandringer forstyrrer elastisiteten til vaskemuren. Arterier blir sprø og svake. Plaques hindrer full blodstrøm, organene mangler oksygen. Infarctions og slag er en direkte følge av aterosklerose.

kolesterol innskudd i arteriene, som et resultat av progresjon som er i stand til å føre til at blodstrømmen og dødelige konsekvenser avbrytes

Wien lider ofte blir lite fleksibel og sårbar på grunn av venøs stase, og svakhet i karveggen forårsaket av eksterne eller interne faktorer. På huden er det røde prikker, flekker, stjerner. Utvikle åreknuter og dens komplikasjoner - trofiske sår, tromboflebitt og dyp venetrombose etappe nervøs med tromboembolisme.

Svekkede årer og blodstasis kan føre til alvorlige konsekvenser

Dårlig blodsirkulasjon kan skade hjernen, hjertet, leveren, nyrene og lemmer. På et tidlig stadium vises ikke patologi. Gradvis forverres tilstanden til pasientene, det er tegn på indre sykdom. For å unngå utvikling av alvorlige patologier er det nødvendig å styrke fartøyene.

Vanlige tegn på svake blodårer

Når disse symptomene oppstår, bør man ta hensyn til tilstanden til fartøyene og begynne å styrke dem:

 • Svimmelhet, mørkere i øynene med skarp stigning eller skråning, besvimelse,
 • Pulserende smerte i templene eller baksiden av hodet, tinnitus,
 • Koldhet og hevelse i beina,
 • Dårlig varmetoleranse,
 • Meteozavisimost, myalgi og artralgi når været endres,
 • Rask tretthet, søvnløshet, depresjon,
 • Kortpustethet, takykardi, "galopperende" trykk,
 • Variabel kroppstemperatur,
 • Hematomer på huden selv med en liten effekt,
 • Nasal blødning,
 • Vaskulære stjerner og finne ut blødninger er ikke huden,
 • Stikkende, prikkende, blåmerker på øyebollet med svekkelse av øyekapillærene.

Dette er de vanligste symptomene som oppstår når blodårene er svekket og patologisk endret. Mange rett og slett ikke tar hensyn til "vanlige" manifestasjoner, og faktisk signalerer de ofte om tilstedeværelsen av helseproblemer. Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte legen din for å få råd.

Hvis fartøyene ikke styrkes, blir symptomene mer uttalt, og pasientens tilstand er beklagelig. Denne prosedyren krever en integrert tilnærming, ansvar og utholdenhet. Styrke veggene i blodårene anbefaler personer som fører en stillesittende liv, ofte under stress, lider av beriberi, hematologiske sykdommer, åreknuter og åreforkalkning. Styrke blodkar nødvendig etter en lang influensa, kronisk betennelse i mandlene, med hypertensjon, reumatoid artritt, glomerulonefritt.

Svake cerebral fartøy

Vaskulære sykdommer i hjernen er de mest alvorlige og tragiske patologiene, og konsekvensene av dette er svært farlige. Som følge av tilstopping av hjerneskarene med kolesterol er veggene skadet og deformert.

Årsakene til den dårlige patensen til hjernens blodkar er mange:

 1. Stressfulle situasjoner,
 2. Mental overarbeid,
 3. Mangel på oksygen.

Med aterosklerose i hjernearteriene, reduseres karbidens elastisitet, muskelskjellet svekkes gradvis, den vaskulære tonen faller. Dårlig cerebral fartøy er en forutsetning for utvikling av cerebral angiospasm eller aneurysm, hvor bruddet truer hemorragisk slag. I mangel av tilstrekkelig terapi, er hjernens fartøy smale, er blodtilførselen til hode og nakke svekket. Mangel på oksygen fører til hypoksi i hjernen, iskemisk berøring, funksjonshemning eller død.

Svake hjernen fartøy krenke blodet, som er manifestert av smerter, hjertebank, kortpustethet, blekt ansikt, og intermitterende urolig søvn, morgen brutt, tretthet, irritabilitet eller apati.

Svake hjertebeholdere

Dårlige blodårer forstyrrer koronar blodtilførsel, noe som resulterer i dårlige næringsstoffer og oksygen i myokardiet. Berørte kardiomyocytter dør, normalt hjertevev erstattes av arrvev. Disse prosessene utvikler seg raskere hos personer i fare: pasienter med hypertensjon, diabetes, fedme, røykere, drikkere, ledende stillesittende livsstil.

Symptomer på svake blodårer inkluderer kardialgi, svakhet, rask pust, hjertebank, arytmisk puls, hevelse i beina, dårlig humør. I fravær av rettidig og forsvarlig behandling kan svake hjertebeholdere føre til utviklingen av sykdommen og utviklingen av alvorlige komplikasjoner, hjerteinfarkt.

Styrking av fartøyene i hjemmet

Styrking av blodårene er å følge prinsippene for sunn livsstil: et balansert kosthold, mosjon, vanlige vannprosedyrer, gjenopprettende massasje, bruk av folkemidlene.

 • Den første og hovedregelen for en sunn livsstil er moderasjon. Det er veldig viktig å ikke overeat. Ta mat bør være 4-5 ganger om dagen. Fraksjonelle måltider i små porsjoner med begrensning av animalsk fett, stekt mat og enkle karbohydrater - et løfte om god helse og lang levetid. Negative effekter på blodkar og kropp som helhet er gitt av kaffe, brus, salt og sukker. Overdreven spising av mennesker som har problemer med blodkar kan føre til asthenisering av kroppen, manifestert av hodepine, utilpash, synkope. I løpet av dagen anbefales det å drikke opptil 2 liter vann, det er mye grønnsaker og frukt. De er en kilde til vitaminer og mineraler, samt fiber. Eksperter anbefaler å spise en hvitløksklær daglig. Et glass kokt vann med sitronsaft og honning, full i natt, vil bidra til å styrke skipets vegger.
 • Fysisk aktivitet gjør det mulig å øke tonen i fartøyene og styrke dem. Eksperter anbefaler å besøke treningsstudioet minst 3-4 ganger i uken i 15-20 minutter. Gradvis avhengighet vil unngå overarbeid og overbelastning av et allerede slitt kar-system. Å styrke de dårlige fartøyene på føttene, vil hjelpe til med å gå, sykle, løpe og svømme. For å rense blodårene fra plakk og blodpropper må du spise, svømme eller regelmessig ta en enkel kontrastdusj. Daglige turer i 10-15 minutter vil være til nytte i kampen for sunne fartøy. Fysisk aktivitet akselererer metabolismen, forbedrer hjertet, stimulerer inntaket av oksygen og næringsstoffer. Ikke-farmakologiske metoder for behandling inkluderer også ski, fotturer, utendørs turer, herdeprosedyrer.
 • Vannprosedyrer styrker blodkarrene godt. Morgen kontrastdusj er en utmerket vasokonstriktor. Etter en lignende helseforbedrende prosedyre, er kroppen belastet med energi, stemningen stiger, tonen på fartøyene gjenopprettes. Om kvelden før du går i seng, vil et varmt bad bidra til å lindre tretthet på dagen. Med intoleranse av kontrastdusj og varme bad, anbefales fotbad. Å besøke det vanlige badet, badstuen, påvirker svømmebassenget positivt på fartøyene. Kontrasterende dusjer styrker og trener fartøyene og hele kardiovaskulærsystemet.
 • Riktig utført massasje hjelper til med å gjenopprette tone og vaskulær funksjon. Flere selvmassasje teknikker med applikator Kuznetsova og en massasjematte vil styrke fartøyene.
 • Personer i fare bør forlate dårlige vaner, spesielt fra røyking. Alle tilgjengelige kroniske og systemiske sykdommer må identifiseres og behandles i tide. Det anbefales å bytte arbeid og hvile, bruke mindre tid foran en datamaskin og TV, ikke lytt til høy musikk, nekter å besøke støyende aktiviteter.
 • Full hvile og tilstrekkelig søvn - et løfte om trivsel og høy arbeidsevne. Hvis du er konstant opprørt, redd for alt, opplever og tviler på deg selv, vil det være en neurose. En positiv holdning og glede fra hver levetid vil tillate at fartøyene aldri blir syke.

Medisineringsterapi

Foreløpig produserer farmasøytiske selskaper mange stoffer for å styrke vaskulærvegg. Deres valg er bestemt av sykdomsstadiet, diameteren og plasseringen av de berørte fartøyene. Enhver medisinering kan bare foreskrives av en lege etter en fullstendig undersøkelse av pasienten.

For å styrke og gjenopprette veggene i blodårene og behandle vaskulære sykdommer, foreskriver spesialister følgende grupper av legemidler:

 1. Statins - "Lovostatin", "Mevakos".
 2. Fibrer er klofibrat, simvastatin.
 3. Vasodilatorer - "Eufillin", "Papaverin."
 4. Komplekse preparater som hindrer betennelse i vaskemuren - "Dehydroquercetin", "Ascorutin".
 5. Venotonikken er Detraleks, Venarus.
 6. Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil."
 7. Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin."
 8. Angioprotektorer, normaliserende metabolisme i blodkarets vegger - "Eszin", "Pirikarbat".
 9. Nootropiske stoffer - "Aminalon", "Piracetam".
 10. Antidepressiva - Afobazol, Amitriptylin.
 11. Antihypoxanter og antioksidanter - Aktovegin, Kudesan.
 12. Vitaminer i gruppe C, E, A, K.

Behandlingsskjema og dosering av legemidler velges av legen individuelt etter diagnose. Hvis det er en alvorlig vaskulær patologi, kreves det regelmessig besøk til spesialiserte klinikker og sykehus hvert halvår.

Tradisjonell medisin

De vanligste oppskrifter av tradisjonell medisin, styrke svake blodkar:

 • Elixir fra valnøttpartisjoner og hagtorns tinktur.
 • Spirituøs tinktur av hvitløk.
 • Avkjøling av immortelle.
 • Juice yarrow eller plantain.
 • Bøtte av bark av en guelder-rose.
 • Tinktur av nese fra blåmerker.
 • Havtornetolje for helbredelse av hodene.
 • En avkok av persille, blandet med melk, tørk ansiktet med pinebloeding.
 • Aloe juice er tørket med de delene av kroppen der det er røde flekker.

Behandling av innsnevring av cerebral fartøy

Den intellektuelle kapasitet, fysisk og mental yteevne, stabil psykologisk bakgrunn av hver person er direkte avhengig av den generelle tilstanden av fartøyer involvert i blodtilførsel og hjernen ernæring. Normalt har alle karene et ensartet vev og er elastiske, noe som gir normal blodgass, men dette skjer ikke alltid. Innsnevringen av hjerneskibene kan føre til negative konsekvenser, slik at dette ikke skjer, du må identifisere symptomene i tide og foreskrive en behandling.

Klinikk av sykdommen

Årsakene til innsnevring av hjerneskarene - virkningen av ugunstige faktorer - en patologisk tilstand som forårsaker visse symptomer og i alvorlige tilfeller - akutt sirkulasjonsforstyrrelse. Blodkar består av tre lag:

 • Det tynneste er det indre laget, som er basert på epitelceller, og sikrer glid og glatt blod langs sengen.
 • Mellomlaget består av elastiske celler og muskelfibre som er i stand til å motstå blodstrømmen;
 • Formålet med det ytre laget, laget av bindevev - separasjon av fartøy fra omgivende vev.

Innsnevringen av hjernens fartøy realiseres som følge av akkumulering av kolesterolplakk på det indre laget. Over tid begynner plaketter å vokse, dekker store områder, forstyrrer blodsirkulasjonen. På steder hvor slike plaketter dukker opp, er det et brudd på fartøyens elastisitet, de blir mindre mobile.

Reduksjon av elastisiteten til det indre laget av karene, som forårsaker sprekker, fører til at det oppstår blodpropper eller blodpropper. Store blodpropper, under påvirkning av en blodstrøm, er i stand til å rive av og tette helt fartøyets lumen.

Langvarig innsnevring av cerebral fartøy kan føre til fremveksten av karsirkulatorisk encefalopati. Med denne sykdommen er det et brudd på pasientens vanlige liv.

Vaskulær sammentrekning hos barn

Symptomer på dette fenomenet hos barn er mye mindre vanlige, men de må behandles for å unngå negative konsekvenser. Årsakene til dette fenomen ligger i predisposisjon som et resultat av en lidelse vaskulitt, fødselsskader, sykdommer i det kardiovaskulære systemet og nyrer, medfødt hypoplasi i sirkulasjonssystemet.

Symptomer på en slik sykdom manifesteres av klager av barnet for kvalme, svimmelhet, smerte i hodet. Disse symptomene krever grundig undersøkelse, som innsnevring av fartøy av en hjerne av barnet, samt hos voksne kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser - blødning, hjerneslag.

årsaker

Folk med en slik diagnose blir hvert år mer og mer. Hovedårsakene til denne sykdommen er:

 • Aterosklerose er akkumulering av kolesterolplakk på veggene i blodårene som følge av overdreven akkumulering av kolesterol i blodet. Årsakene til denne patologien inkluderer overdreven konsum av fettstoffer, alkohol, nikotin, mangel på sjømat og vegetabilske fibre i det daglige dietten. Når det gjelder aterosklerose, påvirkes de største karene, vertebrale og karoten arterier, som deltar i blodtilførselen av hoveddelene av hjernen.
 • arteriell kronisk hypertensjon, fører det til innsnevring av lumen og deformasjon av karene.

I de fleste tilfeller er disse to årsakene forbundet, noe som forverrer pasientens symptomer og generelle velvære. Til den raske utviklingen av sykdommen kan det bringe slike faktorer som:

 • fedme;
 • konstant mental overbelastning;
 • stressende situasjoner;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på frisk luft og dårlige miljøforhold.

Symptomer på vasokonstriksjon

Før du begynner behandling, må du avgjøre de eksakte årsakene og symptomene av sykdommen. Innsnevring av cerebral fartøy kan ha forskjellige symptomer og fortsette i henhold til to scenarier. Den første sykdomsformen er akutt, med andre ord hjerneslag, som, hvis ikke administrert, kan føre til døden. Den akutte formen er det kroniske løpet av sykdommen, som kan utvikle seg over mange år.

Utvikling av kronisk form forekommer gradvis, en person blir vant til kurset og legger ikke merke til symptomer, tar ikke hensyn til det og utfører ikke behandling. Kronisk innsnevring av fartøyene er delt inn i tre utviklingsstadier, hvis de ikke blir behandlet, kan de utvikles i flere år.

Den første fasen

Initialt tap av vaskulær elastisitet, fremveksten av kolesterolceller, en liten forverring av blodstrømmen. For et slikt stadium er følgende symptomer karakteristiske:

 • rask tretthet;
 • en liten reduksjon i effektivitet og konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • hyppige humørsvingninger, irritabilitet;
 • periodisk hodepine.

Den andre fasen

Symptomene på sykdommen begynner å øke gradvis. Hvis du ikke utfører behandling, er det en konstant støy i ørene, forstyrrer en full søvn. Karakteristisk reduksjon i minne, kraftig reduksjon i konsentrasjon, langvarig migrene, mulig svimmelhet. Senere begynner motorforstyrrelser å virke - det er feilaktig å urinere, gangen blir blandet.

Forringelsen av den visuelle funksjonen begynner, det er et brudd på følsomhet i lemmer.

Den tredje fasen

Denne scenen er preget av utseendet av forskjellige overtredelser i koordinasjonen av bevegelsen. En person trenger å tenke på noen av hans handlinger, for ikke å miste balanse og utføre bevegelsen i riktig beløp.

Hvis vasokonstriksjon ikke behandles, utvikler demens, og økningen i endringer fra bekkenorganene fortsetter - ukontrollerte handlinger av urinering og avføring kan begynne. I tredje fase av sykdommen mister en person helt sin evne til å jobbe, kan ikke kontrollere sine handlinger og trenger hjelp fra fremmede. Ofte forårsaker et brudd på sirkulasjonen fullstendig forlamning.

diagnostikk

Behandling av sykdommen er gjort etter en komplett diagnose, den inkluderer flere former for undersøkelse:

 • diagnosen begynner med undersøkelse av pasienten av en nevrolog. Legen ser på nærvær av nevrologiske symptomer, vurderer graden av mental aktivitet, kontrollerer refleksene. På de siste stadiene må du snakke med pasientens slektninger, bestemme pasientens oppførsel hjemme;
 • Instrumental behandling består i å utføre et elektrokardiogram, en datortomografi. Et av de viktigste stadiene er implementering av dopplerografi, der det er mulig å bestemme diameteren av fartøyene og blodflowhastigheten. Gjennomføring av datamaskinangiografi gjør det mulig å få mest mulig nøyaktige bilde av tilstanden til fartøyene, tilstedeværelsen av aneurysmer, trombi og aterosklerotiske plakk.

Basert på slike undersøkelser og de oppnådde resultatene, foreskriver nevrologen riktig behandling.

Metoder for behandling

Behandling av innsnevring av hjerneskapene avhenger direkte av sykdomsformen. Ved akutt sirkulasjonsforstyrrelse, bør øyeblikkelig assistanse gis. I dette tilfellet bør det behandles med medisinering rettet mot å eliminere eventuelle endringer som har oppstått.

Den farligste blir en kraftig innsnevring av hjernens kar, som forårsaker uopprettelige konsekvenser. Hvis en kronisk fase av sykdommen er funnet, bør behandling utføres av leger, angioneurologi og kardiologer. Behandling av sykdommen er avhengig av pasientens tilstand og resultatene av diagnosen, og inkluderer ofte flere stadier.

medisinering

Å behandle en slik sykdom kan være en konservativ måte - mottak av legemidler fra ulike grupper. Noen av legemidlene kan være foreskrevet for livslang bruk.

Preparater for behandling av vasokonstriksjon

Avhengig av tilstanden til fartøyene, kan legen ordinere legemidlene til slike grupper:

 • lecitin;
 • statiner. De inkluderer mefakor og mevakos;
 • yodoterapii;
 • fibrater - zocor, clofibrat, atromidin;
 • mineral- og vitaminkomplekser;
 • For å øke fartøyets lumen, euphyllin og papaverine.

Alle legemidler som brukes til å behandle cerebrale kar, må velges i en individuell dosering. I tilfelle det oppdages av legen av andre patologier, er riktig behandling foreskrevet.

Kirurgisk inngrep

Operasjoner i dette tilfellet utføres for å gjenopprette normal blodstrøm. Endarterektomi og bypass kirurgi kan brukes til dette. Ved skifting setteres en viss stent inn i fartøyet, noe som gir et normalt rammeverk til veggene til fartøyene som har blitt deformert.

Endarterektomi - fjerning under lokalbedøvelse av aterosklerotiske plaques. Beslutningen om behovet for kirurgisk inngrep er tatt i fravær av effekten av narkotikabehandling. Også prosedyren utføres dersom det er en sannsynlighet for akutt nedsatt funksjon som følge av okklusjon av arterielle lumen ved store aterosklerotiske plakk og trombi.

Ekstra terapi

Et hjelpemiddel for behandling i dette tilfellet kan være en diett. Det er å velge riktig diett er det viktigste stadiet for ytterligere å forhindre akkumulering og utvikling av aterosklerotiske plakk i karene. Det er nødvendig å minimere forbruket av koffein, animalsk fett, røkt produkter og salt. For skipets vegger er de mest nyttige produktene urter, frukt, grønnsaker og sjømat.

Det er nødvendig å observere prinsippet om en sunn livsstil - du bør gå utendørs hver dag, gi opp nikotin. Anbefalt fysisk aktivitet, ski, svømming, sykling, vandre regelmessige turer på rene steder.

Gjennomføringen av spesielle gymnastikkøvelser, som skal sikte på å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, vises. Til disse øvelsene kan du inkludere en rekke hodestillinger, står på albuer, skulderblad, kroppsvinkler, nyttig yoga.

Før du begynner å engasjere seg i en rekke treningsøvelser, bør du få resultatet av diagnosen. Tilstedeværelsen av trombi og aneurysmer er en kontraindikasjon for en rekke komplekse øvelser.

Folkemidlene

Innsnevring av cerebral fartøy kan behandles med folkemessige rettsmidler, noe som gjør det mulig å forbedre pasientens generelle trivsel. Det bør huskes at deres bruk skal utføres i forbindelse med legemidlene som er foreskrevet av legen.

En av de mest tilgjengelige og effektive metodene for tradisjonell medisin for fjerning fra veggene av plakkeskiver er hvitløk. Det er nødvendig å ta to hundre gram skrelte hvitløksfedd, fint hogge, hell to hundre milliliter ren alkohol og insisterer på et mørkt sted i 14 dager. Ta et slikt stoff du trenger for å starte med en dråpe, fortynnet i omtrent en fjerdedel kopp melk.

Hvitløk infusjon er full i ca 30 minutter før frokost, lunsj og middag. Og hver gang du bør øke med en dråpe av dette middelet. Neste dag starter resepsjonen med fire dråper, deretter fra 7 og så videre til du når 25 dråper. Deretter fortsetter bruken av hvitløksinfusjon i avtagende retning.

En slik infusjon kan perfekt redusere nivået av kolesterol i blodet, har nesten ingen kontraindikasjoner og kan brukes uten tilstedeværelse av vaskulære lidelser.

Prognose og konsekvenser

Hvis sykdommen ble oppdaget på et tidlig stadium, og riktig behandling er foreskrevet, så er prognosen ganske gunstig. Fullstendig gjenoppretting og begynnelsen av den vanlige levemåten er ikke bare avhengig av legemidlene, men også om endringene i den generelle livsstilen. En person må hele tiden overvåke sin egen ernæring, bruke vanlige gymnastikkøvelser, lede et fysisk aktivt liv, unngår tilstedeværelse av stress.

Disse anbefalingene vil bidra til å unngå funksjonshemning og bidra til å føre et normalt, ubegrenset liv. Dersom det ikke utføres riktig terapi, så prognosen kan være ekstremt ugunstig: senil demens, uførhet, slag, fullstendig immobilitet - det er ikke en fullstendig liste over komplikasjoner som kan oppstå i den innsnevring av cerebrale kar, uten riktig behandling.

Innsnevringen av cerebral fartøy, oppdaget i de tidlige stadier, er ikke en alvorlig sykdom. Konstant og rettidig behandling, samt overholdelse av legenes anbefalinger, vil unngå komplikasjoner. Det eneste som kreves fra pasienter er en konstant overholdelse av behandlingsregimet.

Hva er de beste verktøyene som brukes for å styrke hjernens blodkar?

Uten tvil er svekkede og skjøre fartøy en garanti for utviklingen av mange sykdommer. Menneskebeholdere "innhyller" hele kroppen, med deres hjelp, finner blodsirkulasjonen sted, som igjen er ansvarlig for stoffskiftet i kroppen.

Hvis "blodlinjen" har mistet tonen eller er tilstoppet, kan blodet ikke komme til riktig sted, og dette vil uunngåelig provosere en nedgang i den vitale aktiviteten til en person. Som et resultat kan du få dårlig humør, redusere trykk og miste appetitten. For å unngå dette, må du vite hvordan du styrker hjernens fartøy.

Symptomer å se etter

Organismen, når hjerneskipene er ødelagte, gir visse signaler, for eksempel:

 • trykk og temperatur faller;
 • dårlig varmetoleranse;
 • hyppig svimmelhet;
 • meteorologisk avhengighet;
 • ortostatisk synkope
 • hjertebanken;
 • kalde ekstremiteter;
 • konstant bevegelsessykdom;
 • mørkere øynene når du bytter posisjoner;
 • smerter i leddene
 • svakhet om morgenen og dårlig helse hele dagen.

Hvordan identifisere problemet?

For å diagnostisere tilstanden til karene i hjernen og bestemme hvor mye de trenger å bli styrket, brukes flere metoder for forskning:

 • Angiografi - ved hjelp av innføring av et kontrastmiddel, er det mulig å vise hjernens kar på røntgenstrålen. Konklusjonen om funksjonen av sirkulasjonssystemet er laget av indeksene for hastigheten og sekvensen for å fylle blodkarene med blod.
 • Elektroencefalografi - prosedyren er basert på å fikse de elektriske potensialene i hjernen. Det reflekterer forstyrrelser i vevet.
 • Datatomografi - en kombinasjon av datadiagnostikk og radiografi bidrar til å gjenkjenne størrelsen, plasseringen og naturen til dysfunksjonell foki i hjernen.
 • Rheoencefalografi - svingninger i elektrisk motstand av vev er tatt i betraktning.
 • Magnetic resonance imaging - lar deg vise hjernen med lesjoner og undersøke blodstrømmen.

Hva å kjøpe på apoteket

I vår tid tilbyr apoteksnettet et stort antall medisiner som bidrar til aktivering av hjernevirksomhet, forbedring av konsentrasjon, rehabilitering av minne og intellektuelle evner.

I tillegg tillater slike legemidler deg å suspendere aldringsprosessen, gjenopprette mikrocirkulasjon, eliminere dannelsen av trombi. Komponentene som kommer inn i legemidlene, når de brukes riktig, styrker karene og gir dem elastisitet og styrke. De fortynner også blod, som beskytter menneskekroppen mot slike komplikasjoner som hjerneslag, hjerteinfarkt og trombose.

Liste over narkotika

 • For å styrke veggene i blodkarene: askorutin, dihydroquercetin;
 • Nootropics (økt mental aktivitet): aminalon, fenotropil, pyracetam, nootropil;
 • Homeopati: edas - 138 og cerebral;
 • For å forbedre blodsirkulasjonen: bolus Huato, detraleks, gingko biloba;
 • Raskt forbedring av intellektuell aktivitet: Semax, kinesisk magnolia vintre, fenotropil.

Hva slags medisiner du trenger og i hvilken dosering skal legen bestemme seg for hverandre.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Ukonvensjonell medisin har i sin spargebyr ganske mye midler som bidrar til å normalisere driften av hjernens fartøy.

 • Sitronsaft - du må drikke hver dag 2 kopper i fortynning med vann 1: 3. Dette produktet styrker vaskulærveggen perfekt. For å gjøre drikken ikke virker veldig sur, kan du legge til honning. For forebyggende rengjøring av blodårer må du drikke en gang i året et kurs av hvitløk-sitron tinktur.
 • Blad svart eller grønn te - etter brygging bør den forbrukes med tilsetning av melk og honning. Du bør drikke om dagen minst 3 kopper, og helst mer.
 • Tinktur eller rose hofter (solgt på apoteket) - takket være sjokkkonsentrasjonen av vitamin C, er denne planten bare en frelse for skadde kar. Du kan også brygge te fra hoftene, du bør forberede denne drinken umiddelbart før bruk, slik at den ikke mister alle nyttige egenskaper.
 • Tinktur av magnolia vintre, eleutherococcus, rhodiola rosea og ginseng. Bland og spis 80 dråper om dagen (delt inn i 3 delte doser);
 • Hell kokende vann 20 gram tartar prickly eller immortelle for å insistere og drikke 1 ss. 3 ganger om dagen;
 • Ta i like deler bær av dogrose og gressmoder, møl, cudweed, hell en liter kokende vann og legg det til å insistere på natten. Behandlingsforløpet er 2 måneder.
 • Bland honning med gulrotjuice, sitron, bete og pepperrot (200 ml hver), tilsett 50 ml vodka. Drikk en drink i en måned.
 • Oppnå alkoholisert infusjon av barbær på apoteket i løpet av måneden, 30 dråper 3 ganger om dagen.
 • På morgenen og om kvelden ta 1 ts havtorn olje.

Vaskulære styrkeprodukter

Mengden kjøtt i kostholdet skal reduseres eller erstattes med kjøtt av fisk eller fjærfe. I stedet for smørfett er det ønskelig å bruke grønnsak. Alle drikker med koffein slites ut i sirkulasjonssystemet. Frukt og grønnsaker kan spises uten restriksjoner. Det er ikke nødvendig å helt nekte salt.

Ta mat i små porsjoner, da overbelastning av magen forsinker en signifikant mengde blod fra den totale blodstrømmen, og dette negativt påvirker velvære. Drikk en dag minst 1,5 liter vann per dag.

Produkter som skal utgjør kostholdet:

 • varm sjokolade - beskytter nerveceller mot de skadelige effektene av oksidative prosesser;
 • Fettvarianter av fisk (laks, sardiner) - Bidra til produksjon av serotonin - et gledehormon som stimulerer hjernens funksjon;
 • drue juice - en antioksidant som forbedrer kortsiktig hukommelse;
 • skogsbær (blåbær, lingonberries, blåbær) - normaliserer blodtrykket, øker blodkarets elastisitet;
 • kål - en kilde til vitaminer og folsyre, som gjenoppretter nivået av homocystein i kroppen, beskytter mot Alzheimers sykdom;
 • olivenolje - normaliserer kolesterol og senker blodtrykket;
 • hvitløk og gulrøtter - produkter som stopper aldring av fartøy;
 • spinat - bidrar til å assimilere informasjon og øke intelligens;
 • nøtter (mandler, valnøtter) - senk konsentrasjonen av kolesterol, styrke koronar fartøyer;
 • soyasaus - inneholder mineraler, vitaminer og aminosyrer som er nødvendige for sykefartøy.

Nyttige anbefalinger

For å styrke skipene var 100% vellykket, i tillegg til de ovennevnte anbefalingene, bruk andre tips (de er også gode for hodepine):

 • En kontrastdusj eller kontrastbad for føttene og hendene er en utmerket massasje for fartøyene. Han vil revitalisere kroppen for en hel dag, noe som bare ikke er nok for personer med nedsatt hjernesirkulasjon.
 • Bad - Vanlige badprosedyrer bidrar til rensing av hele vaskulærsystemet. Les kontraindikasjonene.
 • Vend deg til riktig søvnmodus.
 • Led en aktiv livsstil.
 • Gjør pusteøvelser - pust ikke med brystet, men med magen din.
 • Gjør selvmassasje av ansikt og hode (palmer, børste).
 • Varm opp hender og gnid hendene, forbedre blodsirkulasjonen perfekt.
 • Svært viktig er fred i sinnet - hvile mer, ikke overdriv det.

Metoder for forebygging eller hvordan du unngår en sykdom

Det er mye lettere å unngå forstyrrelser i kroppens arbeid enn å behandle og gjenopprette. Derfor, for at hjerneskarene skal slites ut på et minimum, er det nødvendig:

 1. Ikke la inn ditt liv, stress, strid og depresjon.
 2. Avvise dårlige vaner. Det er nikotin og alkohol som fører til blodtykkelse og uttømming av blodkarets vegger.
 3. Se hva du spiser. For å sikre at fartøyene ikke er tilstoppet med kolesterolplakk, og blodet ikke stagnerer, reduser mengden salt, fett, stekt og krydret mat forbrukes.
 4. Ikke glem sport.

Det viktigste er ikke å være lat og hjelpe kroppen din, å ta hensyn til signalene om den hjelpen han gir oss. Da kan du unngå mange helseproblemer, og hodet ditt vil alltid være "klart og friskt."

Les Mer Om Fartøyene