Hva er transmural myokardieinfarkt

Transmural myokardinfarkt er en av de farligste patologiene. Sykdommen er iskemisk i naturen og skiller seg ut blant andre typer ved at nekrose utvikler seg ikke bare i hjertemuskelen og påvirker endokardiet, epikardiet.

Den viktigste diagnosemetoden er et elektrokardiogram, ifølge resultatene som det er mulig å fastslå graden av skade på hjertevævet.

Hva er et transmuralt infarkt

Transmural myokardinfarkt er en form for nekrose og er resultatet av et brudd på blodstrømmen i hjertet. Lesjonen påvirker ikke bare de øvre lagene i muskelvevet, men også hele veggen i hjertet.

Sykdommen er en konsekvens av iskemisk sykdom og er årsaken til koronararterien aterosklerose.

For hjertemuskulaturenes virkemåte er det nødvendig med flere betingelser for normal sirkulasjon:

 1. Høy oksygenmetning. Insuffisiens av det kan føre til oksygen sult av vev.
 2. Fartøyets evne til å ekspandere raskt med utilstrekkelig blodgass. Denne egenskapen lar deg levere til hjertemuskelen den nødvendige mengden næringsstoffer med utilstrekkelig sirkulasjon.

I tillegg er det i menneskekroppen "sovende" fartøy som brukes som reserve i tilfelle skade eller mangel på blodtilførsel.

Årsakene til forstyrrelser i blodstrømmen og utviklingen av hjerteinfarkt er:

 1. Vaskulær skade og blodpropper. Når de slites bort fra arterieveggen, er lumen blokkert.
 2. Hypertensiv krise, hyppige sammentrekninger av muskelvev eller fysisk aktivitet. Samtidig er det en økning i kroppens behov for oksygen. Infarkt oppstår når fartøyene ikke kan takle en stor belastning.

Disse grunnene har et nært forhold. For eksempel, etter alvorlig stress, slippes adrenalin i blodet, noe som øker hjertefrekvensfrekvensen. I dette tilfellet kan karene ikke ekspandere for å øke blodstrømmen.

Dermed utvikler transmuralt infarkt som et resultat av oksygenmangel. Det er umulig å gjenopprette vev påvirket av nekrose, og behandling involverer fjerning av symptomer, forebygging av anfall og lindring av menneskeliv.

Sykdommen er preget av uttalt tegn i det akutte stadiet og har en ugunstig prognose.

Typer og stadier

Myokardinfarkt har flere varianter av kurset og kan preges av ulike symptomer. På mange måter er det avhengig av type, type og stadium av sykdommen. Avhengig av skadeområdet, skjer det:

 • macrofocal. Flere store foci er notert. I karene dannes klumper, som med blodstrømmen faller inn i ulike organer. Dette forårsaker en aneurysm eller hjertebrudd. Det er etablert oftest med transmuralt infarkt. Det resulterende arret løser ikke over tid.
 • melkoochagovyj. Basert på diagnoseresultatene etableres en eller flere små foci av den patologiske prosessen. Kan konverteres til storfokus. I noen tilfeller er tromboembolisme og hjertesvikt notert. Alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser er ikke karakteristiske for denne typen.

Ved endringer som observeres på elektrokardiogrammet, skiller:

 1. Q-infarkt. Dette skjemaet er preget av dannelsen av et patologisk arr.
 2. Ikke et Q-infarkt. Det er ingen skinnfall, manifestert av negative T-tenner.

I henhold til plasseringen og avhengig av lesjonen av visse områder av kranspulsårene, er det:

 1. Venstre ventrikulær. Det kan være et lateralt, bakre eller fremre vegginfarkt, så vel som en interventrikulær septum.
 2. Høyre ventrikulær.

Avhengig av lokalisering av smertefulle opplevelser, utmerker seg flere former. Disse inkluderer:

 • Typisk. Smerte oppstår bak brystbenet eller i preordialområdet.
 • Atypisk.
 • Perifer. Smertefulle opplevelser er gitt til underkjeven, venstre skulderblad og hånd, strupehode.
 • Malosimptomno. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt.
 • Kombinert. Symptomene kan oppstå i ulike deler av kroppen.
 • Smertefri.

Stadier av et hjerteinfarkt i samsvar med scenen og dynamikken i utviklingen inkluderer:

 1. Stadium av iskemi. Den skarpeste, når det er sterk smerte.
 2. Nekrosefall. En skarp periode, når smerten gradvis avtar.
 3. Organisasjonsfase. I kroppen begynner å oppstå irreversible endringer, utvikler den patologiske prosessen.
 4. Arter av arrdannelse. Skjær er dannet.

Med transmural infarkt er det ofte observert flere foci for utvikling av den patologiske prosessen, noe som er en fare for pasientens liv.

Omfattende foci er vanskeligste å behandle, siden lesjonen ikke bare påvirker de øvre lagene av muskelvev, men trenger også inn i interiøret og forårsaker irreversible effekter.

symptomer

Hovedsymptomen er smerte, som kan lokaliseres i ulike deler av kroppen, avhengig av den patologiske prosessens fokus. Diffus smertefølelse intensitet og varighet.

Symptomene på sykdommen er:

 1. Takykardi eller bradykardi.
 2. Hjerte astma. Oppstår på grunn av stagnasjon av blod i lungene.
 3. Blek hud og slimhinner.
 4. Øk kroppstemperaturen til 38,5 grader. Det begynner å synke gradvis etter 1-2 dager.
 5. Redusert blodtrykk.
 6. Alvorlig svakhet.
 7. Svimmelhet. Opptrer uventet mot bakgrunnen av sirkulasjonsmangel i hjernen.

Kliniske tegn manifesteres avhengig av pasientens individuelle egenskaper. Ofte ser de ut komplisert, men i enkelte tilfeller kan det bare oppstå smerte.

Akutt transmursjonsinfarkt er preget av:

 1. Smerter i brystet. Først et moderat uttrykk, men etter noen få minutter blir det utålelig.
 2. Kortpustethet.
 3. Kvalme ledsaget av oppkast.
 4. Økt svette.
 5. Hjertepasning.
 6. Angst tilstand.
 7. Bevisstap.

Mer enn 25% av hjerteinfarktene finner sted uten manifestasjon av symptomer og finnes bare på EKG. Denne typen i medisin kalles "dum" og er oftest funnet hos pasienter med diabetes, autonom nevropati og etter hjerte-transplantasjon.

diagnostikk

Først av alt bestemmer legen nærværet av klager og tidspunktet for utseendet deres. Basert på pasientens historie er det opprettet en foreløpig diagnose.

Den viktigste metoden for diagnose for mistanke om infarkt er EKG. Metoden er basert på fiksering av endringer i elektriske potensialer i ulike deler av hjertemuskelen. Med utvikling av nekrose er det registrert en skarp forandring i hele bildet.

Resultatene av studien gjør det mulig å fastslå omfanget, varigheten av infarkt, området for den patologiske prosessen og lokaliseringen. Legen bestemmer også hvor dypt vevet penetrerte nekrose.

En viktig indikator på EKG er bredden til skadeområdet som kan reverseres. Bildet av elektrokardiogrammet avhenger av infarktgraden og fortsetter å endres ved cicatricial-scenen.

I tillegg tilføres en blodprøve for å bestemme økningen i antall leukocytter. Antallet i blodet indikerer indirekte området for skade på vevet i hjertemuskelen. Leukocytose kan vare opptil 14 dager.

Også indikatoren for utvikling av nekrose er tilstedeværelsen av hormoner som slippes ut i blodet når vevscellene blir ødelagt. Deres nivå begynner å vokse fra de første timene etter angrepet.

behandling

Behandlingen av det akutte stadium av transmuralt infarkt utføres i intensivavdelingen eller i intensivvitenskap. Varigheten av behandlingen kan være opptil 12 dager. Etter å ha lindret smerte, overføres pasienten til kardiologisk avdeling.

Hovedmålene med behandling er:

 • Reduksjoner i iskemiområdet. For eksempel, hvis den bakre eller fremre veggen til venstre ventrikel er skadet, er det nødvendig å forhindre at den patologiske prosessen sprer seg til naboorganer.
 • Forebygging av trombose, hjertesvikt eller arytmi.
 • Gir arrdannelse av nekrose.
 • Restaurering av blodtilførsel i alle organer. Et omfattende hjerteinfarkt er preget av et brudd på blodstrømmen, som er årsaken til angrepet.

Pasienten er utstyrt med strenge sengen hvile, en diett er foreskrevet. For fjerning av smerte er mottak av sterke smertestillende midler indikert. For å forhindre dannelse av koagulasjoner i karene er injisert antikoagulanter og trombolytiske blandinger. Også foreskrevet legemidler for utvidelse av karene i hjertemuskelen.

Etter fjerning av akutt stadium av sykdommen, blir vitaminkomplekser og anabole hormoner tilsatt. Varigheten av behandlingsforløpet avhenger av scenen og omfanget av lesjonen.

Mulige komplikasjoner

Som nevnt er det transmursjonsinfarkt farlig fordi den patologiske prosessen ikke bare påvirker det øvre lag av muskelvevet, men trenger også inn i alle tre membranene.

Ofte er denne typen sykdom preget av utseendet til flere store foci, og i fravær av behandling kan det føre til slike komplikasjoner som:

 1. Tromboembolisme.
 2. Lungeødem.
 3. Brudd på tale.
 4. Lammelse av ekstremiteter.
 5. Fibrillering av ventriklene.
 6. Overtredelse av arbeid eller avslag på organer.
 7. Bryting av membranene i hjertet.

I tilfelle av hjerteinfarkt i nedre veggen, dannes et betydelig antall blodpropper, som sammen med blodet går inn i alle systemer og organer som fremkaller forstyrrelse av motoraktivitet og tale.

Hjertespredningen skjer alltid plutselig og er preget av et brudd på integriteten til membranene i det berørte området. Når den patologiske prosessen påvirker den fremre eller bakre veggen til venstre ventrikel, øker sannsynligheten for å utvikle flimmer. I dette tilfellet begynner hjertemusklerens ventrikler å chaotisk kontrakt og slutte å utvise blodet.

Som et resultat er blodsirkulasjonen til organer og systemer ødelagt, noe som fører til døden.

Prognose og forebyggende tiltak

Prognosen er i stor grad avhengig av graden av nederlag i hjertemuskelen. Med utviklingen av en patologisk prosess som påvirker mer enn halvparten av myokardiet, oppstår oftest et dødelig utfall. Men selv med et lite lesionsområde, fortsetter sannsynligheten for død på grunn av brudd eller blokkering.

Prognosen vurderes som ugunstig, selv i tilfelle når den akutte scenen fjernes, siden irreversible endringer begynte i kroppen. Livet etter et hjerteinfarkt er mulig, men underlagt alle anbefalinger fra spesialister. For å unngå negative konsekvenser er det nødvendig:

 1. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.
 2. Bekjempe vekt.
 3. Unngå fysisk aktivitet.
 4. Overvåk blodtrykket, som ikke bør overstige 140/90 mm.
 5. Nekter å spise fettstoffer.
 6. Unngå stress.

Transmuralt infarkt er den farligste typen av ischemi, som kjennetegnes ved lesjoner av hjertemembraner. Nekrose av vev refererer til irreversible forandringer og forårsaker et brudd på integriteten til hjertemuskelen.

Hovedsymptomen er alvorlig smerte, som raskt vokser i akutt stadium og gradvis avtar. Behandlingen er fokusert på lindring av smerte ved hjelp av potente legemidler, forhindring av trombedannelse og reduksjon av lesjonsområdet.

I de fleste tilfeller, ugunstig prognose, døden inntreffer som et resultat av brudd eller tilstopping av vaskulære hulrom.

Transmural myokardinfarkt: hva er det, farer og behandling

Et infarkt er et fenomen der en del av et organ begynner å dø på grunn av mangel på blodtilførsel.

Myokardinfarkt - hjertemuskel - er ofte og ekstremt farlig for livet, fordi de høres av mange mennesker som er interessert i medisin og tar vare på egen helse.

La oss finne ut hva et transmuralt myokardinfarkt er, og hvordan denne tilstanden er forskjellig fra andre former.

funksjoner

Prefikset "trans" i medisin og biologi betyr "Gjennom", "gjennom". Transmural er forskjellig fra andre typer infarkt ved at det forårsaker celledød ikke bare i midtre hjertemuskulatur, men også i andre lag i hjertet - epikardiet og endokardiet.

omtrent 1/5 av alle plutselige dødsfall forekommer ved transmursjonsinfarkt. Hos menn er sykdommen 5 ganger mer vanlig enn hos kvinner. Av alle de som overlevde dette skjemaet, dør opp til 19-20% i den første måneden.

Årsaker og risikofaktorer

Hjerteangrep forekommer som følge av utilstrekkelig blodtilførsel kropp eller nettsted. Etter å ha mistet tilgangen til oksygen og næringsstoffer begynner cellene å dø, det vil si nekrose. Transmural myokardinfarkt skjer i henhold til samme skjema.

Forstyrrelser av blodforsyning oppstår på grunn av det faktum at lumen i kranspulsåren er blokkert av en aterosklerotisk plakk. Som et resultat, mister hjertet oksygen og næringsstoffer, men i en rolig tilstand er det ikke farlig.

Når gjør en stressende situasjon eller en person som er engasjert i intensivt arbeid, blodstrømningen øker, utvikler en turbulent turbulens rundt plakkene. Det ødelegger fartøyets indre overflate og forårsaker dannelse av en trombus, noe som ytterligere kompliserer blodtilførselen til hjertet.

Grunnårsaken til denne type hjerteinfarkt er tilstedeværelsen av sklerotiske plakk i koronararteriene. Risikofaktorer er:

 • Alder (transmural infarkt - en sykdom hos personer over 45 år);
 • Genetisk predisposisjon;
 • Økt kolesterol i blodet;
 • fedme;
 • Røyking av tobakk;
 • mangel på mosjon,
 • Stressfulle situasjoner;
 • Feil diett

På samme tid, mer enn 35% av tilfellene er forbundet med røyking, som gjør det til den viktigste risikofaktoren.

Komplikasjoner og konsekvenser

Av alle varianter av infarkt, er denne arten den farligste, da den påvirker alle tre av hjertets skall. Avhengig av området for ikke-trichotiske endringer, utforskes småfokal og storfokal transmursjonsinfarkt. Den siste preget av mange og svært farlige komplikasjoner, blant hvilke er:

 • tromboembolisme;
 • Ødem i lungene (årsaker, klinikk, hjelp taktikk);
 • Lammelse av lemmer;
 • Brudd på tale;
 • Fibrillering av ventriklene, som fører til døden;
 • Manglende ulike organer og systemer;
 • I alvorlige tilfeller, et hjertebrudd.

Små blodpropper som dannes i myokardial i store mengder, kan angis med blodstrømmen til hjernen eller ryggmargen, tilstopping kapillærene og frata de enkelte delene av organet blodtilførsel. Dette er grunnen taleforstyrrelser eller lammelse.

Hjertebrudd kommer plutselig og representerer et brudd på hjertets integritet i et område som er berørt av nekrose. Jo større dette området er over området, desto større er sannsynligheten for brudd.

Ventrikulær fibrillering er et fenomen i stedet for normale sammentrekninger hjertekammerene begynner å skjelve systemløst. Samtidig kan de ikke skyve blod ut, på grunn av hvilken blodtilførsel av alle organer og systemer som forblir uten inntak av oksygen og næringsstoffer, opphører.

Ventrikulær fibrillasjon kan snart bli fladt - en rystelse med en frekvens på opptil 400 Hz. I denne tilstanden kan hjertet også ikke gi blodsirkulasjon, og derfor begynner døden snart.

symptomer

Symptomene kan være forskjellige og avhenge av egenskapene til sykdomsforløpet. Men det er også en gruppe symptomer som er vanlig for de fleste som gjennomgikk akutt transmittalt myokardinfarkt:

 • Hyppige smertefulle hjertebanker (takykardi);
 • Følelse av "fading" av hjertet;
 • Skarp komprimerende smerte som gir til venstre arm, venstre scapula, venstre halvdel av underkjeven, tennene, venstre øre;
 • Svelging av hud og slimhinner;
 • Wave-lignende langvarig smerte, som ikke kan slippes fra noen timer til en dag;
 • Angrep av kvelning, som minner om astma (kardial astma).

diagnostikk

For å diagnostisere transmunalt myokardinfarkt, å gjennomføre et EKG. Som EKG er basert på studier av elektriske potensialer i de ulike deler av hjertet, og nekrose fordelingsmønsteret av disse mulige endringer brått, vil en erfaren spesialist være i stand til på grunnlag av EKG og finne ut hvor lesjonsetet, og om dens område, og for å skille transmuralt infarkt fra andre typer av nekrotiske endringer i hjertet.

Området for det berørte området kan identifiseres på grunnlag av blodprøve. Så, etter et hjerteinfarkt, øker antall hvite blodlegemer (leukocytter). Leukocytose kan vare opptil 14 dager, og når antall leukocytter begynner å synke, øker sedimenteringshastigheten for røde blodlegemer (erytrocytter).

Førstehjelp

Transmural infarkt er en svært farlig tilstand, døden kan komme plutselig, og når som helst må derfor nødhjelpene starte før legen kommer. Her er en liste over slike hendelser:

 • Ring en ambulanse;
 • Å sette pasienten i horisontal stilling
 • Pasienten skal ta nitroglyserin - 1 tablett. Hvis smerten ikke går bort, etter 5 minutter, ta en annen. Mer enn 3 tabletter skal ikke tas
 • Du bør også ta en aspirin tablett;
 • Ved dyspné og hvesen i lungene må pasienten oversettes i stillesittende stilling, og under en rygg til ham for å håndtere en pute eller en pute.

Mer om å hjelpe en pasient med hjerteinfarkt og tap av bevissthet, se videoen:

Behandlingstaktikk

På sykehusstadiet behandlingen er basert på tre retninger:

 • Bekjempelse av smertesyndrom og psykologiske konsekvenser;
 • Bekjempelse av trombose;
 • Bekjempelse av hjerterytmeforstyrrelser.

For å lindre pasienten i smertesyndromet, bruk sterke narkotiske stoffer, inkludert, morfin og promedol, og for å bekjempe frykt og spenning - beroligende midler, for eksempel Relanium.

Trombolytisk terapi er rettet mot å eliminere trombi i koronarbeinene og gjenopprette normal blodtilførsel til hjertet. For dette brukes narkotika som fibrinolysin, alteptase, heparin. Kampen med blodpropper bør starte så tidlig som de første timene etter et hjerteinfarkt.

Å bekjempe arytmier bruk legemidler som blokkerer beta-adrenoreceptorer (atenolol) og nitrater (allerede nevnt nitroglyserin).

outlook

Prognosen avhenger av området av det berørte hjertet. Tapet på mer enn 50% av myokardiet fører til døden. Selv med et lite område berørt, beholder den muligheten, ryggraden død av emboli eller hjerteinfarkt.

Selv om den akutte perioden var gått og ingen alvorlige komplikasjoner oppstod, prognosen er betinget ugunstig på grunn av de irreversible endringene i muskelvev som skyldes et hjerteinfarkt.

rehabilitering

Under rehabiliteringstiden riktig ernæring er svært viktig. Maten bør være grov, lett fordøyelig og tatt i små porsjoner 5-6 ganger om dagen. Først bør dietten bestå av korn, tørket frukt, juice og kefir. Også, tørkede aprikoser, rødbeter og andre produkter som bidrar til å tømme tarmene.

Fysisk rehabilitering inkluderer gradvis tilbake til pasienten til motoraktivitet. I de tidlige stadiene er det viktig å forhindre stillestående fenomener i lungene, muskelatrofi og andre konsekvenser av en livløs livsstil. Etter hvert som pasienten gjenoppretter, begynner han fysiske øvelser, går.

Det er ønskelig å gjennomføre rehabiliteringsforanstaltninger i sanatorier. Rehabiliteringsperioden er individuell og avhenger av både hjerteområdet og komplikasjonene.

forebygging

Forebyggende tiltak reduseres for å eliminere risikofaktorene som er oppført ovenfor. For å unngå tramuralt infarkt, er det nødvendig:

 • Nekter å røyke
 • Vær oppmerksom på lavt kolesterol diett;
 • Reduser forbruk av bordsalt;
 • Kjempe med fedme;
 • Overvåk trykket (det bør ikke overstige 140/90 mm Hg);
 • Unngå sterk stress;
 • Unngå stor fysisk anstrengelse.

Fra andre typer av myokardinfarkt transmuralt myokardialt, karakterisert ved at den påvirker ikke bare miokrard, men også to andre skall hjerte (epikard og endokrad), som består av bindevev. Av denne grunn øker sannsynligheten for hjertesvikt og tromboembolisme.

Konsekvenser og behandling av transmural myokardinfarkt

Kardiovaskulære sykdommer har en ledende posisjon i strukturen av dødsårsakene i Russland, og et stort bidrag til dette er gjort av et transmuralt infarkt. Tidlig diagnostikk og tidlig behandling forhindrer i stor grad komplikasjoner av denne formidable patologien.

Transmural myokardinfarkt er preget av nederlaget i hele hjertevegget: endokardium, myokard og epikardium. Det kan være storskala og småskala. I det første tilfellet påvirkes et betydelig område av veggen, noe som manifesteres av mer alvorlige symptomer.

Ofte er det skade på den fremre veggen til venstre ventrikel, og dette er ledsaget av alvorlig undertrykkelse av hjertefunksjon. Ofte er det en lesjon av den nedre veggen, hvor en arytmi kan forekomme. Noen ganger er det et hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

årsaker

Den vanligste er atherosklerotiske lesjoner av kranspulsårene. Det er svært viktig å bestemme nivået av lipotropiner og triglyserider. Risikofaktorer inkluderer arteriell hypertensjon. Det øker motstanden til fartøyet, noe som negativt påvirker venstre ventrikulær myokardium, noe som fører til hypertrofi.

Røyking tre ganger øker sannsynligheten for et hjerteinfarkt. Ifølge statistikken er ca 20% av dødsfallene fra kardiovaskulær patologi forbundet med røyking. Negativ påvirkning av dårlig vane er assosiert med eksponering for blodkoagulerbarhet, vaskulærvegg, karetone, og øker også cellebestandighet mot insulin. Det er fastslått at selv røyking 4 sigaretter om dagen øker risikoen for hjerteinfarkt med halvparten.

Diabetes mellitus bidrar betydelig til kardiovaskulær sykdom. Med det er det insulinresistens, noe som fører til hyperglykemi og ødeleggelsen av små og store kar. Diabetisk lesjon i vaskulasjonen er ledsaget av trofiske endringer, sårdannelse, blindhet, nyreskade.

Veid arv er deteksjon av hjertepatologi og slag i nære slektninger. Forekomsten av disse patologiene hos kvinner opp til 65 år og hos menn under 55 år er tatt i betraktning. Ekstra risikofaktorer er hyppig puls, lav fysisk aktivitet, psykomotional stress, bruk av store mengder alkohol.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

patogenesen

Transmural myokardinfarkt utvikles med plutselig fullstendig obstruksjon av koronararterien ved en trombus. Omfattende engasjement blir tilrettelagt ved fravær av collaterals, som delvis kunne anta blodtilførselsfunksjonen. En trombose dannes ved å briste en aterosklerotisk plakk som festes til blodplater. Karakterene ved hvilke deres tilstand kan estimeres blir avslørt. De farligste er følgende plaketter:

 • Har et kjernevolum på mer enn 40%;
 • "Myke plakk", som har flytende kolesterol i kjernen;
 • Tilstedeværelse av en tynn kapsel.

Fibrin legges til kjerne og blodplater, og vaskulærveggen er også av stor betydning.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Det nekrotiske området av muskelvegget samtykker ikke, noe som forverrer hjertets funksjon, som ikke på en tilstrekkelig måte kan skape blod i aorta. Necrotized myocardium mister sin elastisitet og kan strekke seg, noe som påvirker kraften av sammentrekninger. På grunn av utilstrekkelig funksjon av hjertet, lider andre organer for eksempel hjernen, som trenger god blodtilførsel. Akkumuleringen av blod i hulrommene fører til økt trykk i en liten sirkel, venøs overbelastning og utvikling av lungesykdommer. Mangelfull blodtilførsel påvirker også bukspyttkjertelen, noe som manifesteres av en nedgang i mengden insulin og en økning i sukkerinnholdet i blodet.

perioder

Nedgangen i hjertevegget skjer innen flere timer, og i løpet av denne tiden går en rekke påfølgende stadier:

 • Den mest akutte fasen: perioden med de mest utprøvde symptomene varer opptil 6 timer;
 • akutt hjerteinfarkt: en farlig fase der det er forskjellige komplikasjoner, fra 6 timer til 7 dager;
 • cicatricial: opptil 28 dager stabiliserer tilstanden;
 • helbredet et hjerteinfarkt, et fullt dannet arr.

Klinisk bilde

Transmural myokardinfarkt karakteriseres hovedsakelig av utseendet av en karakteristisk smerte:

 • Varighet mer enn 20 minutter;
 • Høy intensitet av smerte, karakter kompressiv, presse;
 • Ofte ledsaget av frykt for døden;
 • Det skjer ofte om morgenen, uten provoserende faktorer.

Pasienter beskriver smerten som uvanlig sterk, kompressiv, lokalisert bak brystbenet. Hun kan bestråle til venstre arm, skulder, skulderblad. Angrepet blir ofte ledsaget av svakhet, svette, hjertebank. Ofte er et hjerteinfarkt ledsaget av uregelmessigheter i hjertet, spesielt skaden på bakre kranspulsårene, siden de mater strukturer som er ansvarlige for riktig hjerterytme. Mulig tap av bevissthet, kortpustethet.

Smerteangrep følger ikke alltid det klassiske scenariet. Oftere atypisk, smertefri diagnostisert hos kvinner, eldre, pasienter med diabetes mellitus. Smerten kan også "maskeres" for et angrep av kvælning, gastrointestinale sykdommer, rytmeforstyrrelser.

diagnostikk

I tillegg til å samle klager og anamnese, utføres elektrokardiografi, ekkokardiografi og laboratoriediagnostikk. Gullstandarden er koronar angiografi.

Denne studien utføres til alle pasienter med akutt smerte i brystet. Vanligvis blir 12 standardledere fjernet. Transmural infarkt er preget av økningen av ST-segmentet over isolinen i to eller flere tilstøtende fører og tilstedeværelsen av en patologisk tann q. Tilstedeværelsen av en fullstendig blokkering av venstre ben av bunten regnes også som et tegn på et hjerteinfarkt. Diagnostisk verdi av EKG økes betydelig hvis pasienten har gamle filmer for sammenligning.

Med ekkokardiografi er den viktigste diagnostiske funksjonen en reduksjon i myokardial kontraktilitet. Denne metoden er av stor betydning for lokalisering av prosessen i høyre ventrikel. Det bidrar også til å vurdere tilstedeværelsen av komplikasjoner som brudd på inngrepsmembranen, dannelsen av en aneurisme, separasjonen av papillarmuskulaturen.

Pasienten får en blodprøve for tilstedeværelse av bestemte markører. Disse inkluderer kreatinfosfokinase, troponiner. Nærværet av disse enzymer indikerer nederlaget i myokardiet.

Transmural skade på myokardiet er en direkte indikasjon på koronar angiografi. I denne studien, er pasienten gjennom håndleddet eller albue adgang sonde innført i arteriene til hjertet, og med ankomst av kontrast estimat permeabilitet og tilstedeværelsen av hindringer for blodstrømmen. Hvis de blir funnet, kan de slettes.

behandling

Ved behandling av hjerteinfarkt oppnås følgende mål:

 • anestesi;
 • restaurering av permeabilitet av koronararterien;
 • reduksjon av foci av nekrose;
 • forebygging av komplikasjoner.

Ved mistanke skal pasienten bli innlagt på et spesialisert kardiologisk sykehus.

Anestesi utføres med narkotiske analgetika, slik som morfin, promedol. Den viktigste metoden for å redde det overlevende myokardiet er trombolytisk terapi. Til dette formål, skriv inn en trombolytisk (streptokinase, tenekteplase), som "løser opp" trombus og gjenoppretter blodstrømmen til arterien. For å øke effekten av å bruke antikoagulantia (heparin), antiaggreganter (kardiomagnesium, aspirin). Med hurtig hjerterytme administreres betablokkere (bisoprolol, metoprolol). I den første dagen er det også vanlig å administrere nitrater, selv om dette ikke forbedrer prognosen.

outlook

Tegn på en ugunstig prognose for myokardinfarkt inkluderer avansert alder, diabetes mellitus, hypertensjon, multivessel lesjoner. Pasienter etter overført transmursjonsinfarkt er vist rehabiliterende behandling i kardiologisk sanatorier.

Komplett karakterisering av transmuralt infarkt

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken patologi kalles et transmuralt infarkt, enn det er forskjellig fra andre typer infarkt. Hvordan utvikler patologi, hvor iskemiske foci er lokalisert? Hovedårsakene til infarktens begynnelse og stadium, metodene for diagnose og behandling, prognosen for gjenoppretting.

Transmural myokardinfarkt - hva er det? Dette er begrepet akutt mangel på blodtilførsel til hjertet, noe som fører til utvikling av end-to-end nekrose (død av kardiomyocytter) i hjertemuskelen.

I hjertemuskelen (myokardium) består av flere lag av kardiomyocytter (muskelceller som er i stand til å utføre en bioelektriske puls og en reduksjon), og bestrøket den ytre (endocardium) og indre (epicardium) skall. Av forskjellige grunner (for eksempel, aterosklerose av koronararteriene) det blir forstyrret blodtilførsel, mengden av oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal drift av kardiomyocytter reduseres slik at de dør raskt (i løpet av de neste 20 minutter etter start av angrepet).

Etter en tid, kardiomyocytter i fokus av nekrose disintegreres og blir ødelagt, blir funksjonelt vev erstattet av et arr fra bindevevet (fibrose). Resultatet er en livstruende hjertesykdom (arytmi).

Ved andre varianter av myokardnekrose lag undergå viss infarkt foci tilstøtende til den ytre eller det indre skall (subepicardial og subendokardial) eller anordnet i det indre av hjertemuskelen (utført).

Med transmuralt infarkt, påvirker nekrose myokardiet i hele tykkelsen, fra ytre til indre skall (gjennom), og regnes som den mest alvorlige formen av sykdommen.

Nekrose i transmursjonsinfarkt

Patologi er farlig utvikling:

 • livstruende rytmeforstyrrelser (atriell fibrillasjon);
 • kardiogent sjokk (grad av iskemi, som fører til hjertestans i 90%);
 • aneurismer (uttynding og fremspring av hjertets vegger) etterfulgt av brudd;
 • tamponader (blødning i kaviteten til perikardial sac);
 • tromboembolisme (koagulering av pulmonal arterie med blodpropp).

I 10% av tilfellene resulterer et primært angrep av et transmuralt infarkt et dødelig utfall.

Myokardinfarkt kan ikke helbredes helt, sykdommen ledsages av irreversible endringer i hjertemuskelen (arrdannelse), der funksjonene (hold og sammentrekning) ikke gjenopprettes.

Hvis en pasient mistenkes for hjerteinfarkt, blir pasienten innlagt på sykehus i en nødprosedyre for hjerteutvinning, senere overvåker kardiologen. Det er mulig å kirurgisk eliminere okklusjonen av fartøyet (fullstendig blokkering av blodkanalen), som forsyner blod til hjertet, kardiokirurger.

Okklusjon av fartøyet. Kirurgisk eliminering av okklusjon

Mekanisme for sykdomsutvikling

Omtrent 95% av alle myokardinfarktene utvikler seg mot en bakgrunn av aterosklerotiske lesjoner i koronararteriene. I tykkelsen av veggen til et stort fartøy, som forsyner hjertet med blod (oftere koronararterien), dannes en spesiell protein-lipiddannelse-en aterosklerotisk plakett. Dette skjer mot en bakgrunn av metabolske forstyrrelser (hyperlipidemi, en økning i mengden av kolesterol).

Under påvirkning av noen patologiske prosesser (endringer i blodtrykk), er innerveggen av karet skadet, plakkens innhold klumper seg delvis inn i lumen, blir et hinder for blodstrømmen (emboli med fettinnhold).

Noen ganger utvikler prosessen annerledes: trombocytter og erytrocyter holder seg til den skadede vaskemuren, danner en blodpropp - en trombose, som raskt øker i størrelse og blokkerer fartøyets lumen.

Resultatet er en alvorlig forskjell mellom mengden blod som strømmer inn i hjertemuskelen og dens behov.

En trombose er en blodpropp som blokkerer fartøyets lumen og forstyrrer blodstrømmen.

Lokalisering av hjerteinfarkt

Lokaliseringen av foci av nekrose avhenger av hvilken gren av kranspulsårene blodstrømmen ble forstyrret. Denne raffinement er viktig for spesialister, siden det tillater oss å anta hva slags komplikasjoner i løpet av et ugunstig sykdomsforløp.

I forbindelse med dette er et hjerteinfarkt preget:

 1. Den fremre (laterale) og nedre (bakre) veggen til venstre ventrikkel forekommer oftest (i 70%). Akutt transmittalt myokardinfarkt av det fremre myokardiet på EKG diagnostiseres lettere enn den nedre (bakre) veggen, dens symptomer er mer uttalt. Sannsynligheten for å utvikle komplikasjoner som følge av myokardial venstre ventrikkel i form av maligne arytmier (atrieflutter og atrieflimmer), aneurisme, hjertetamponade og ventrikulær septal brudd er flere ganger mer enn andre varianter av hjerteinfarkt.
 2. Riktig ventrikel (det er vanskelig å diagnostisere detaljene på grunn av komplikasjoner med EKG-ledninger), det er svært sjelden i en isolert form, det blir ofte kombinert med en lesjon av hjerteens bakre vegg (i 25-20%). En typisk komplikasjon er kardiogent sjokk med et dødelig utfall.
 3. apex av hjertet (det avrundede og koniske del rettet mot bukhulen), løper vanskelig, er formen fylt med aneurisme og ruptur av interventrikulære septum.
 4. Den intervensjonale septum er sjelden funnet i isolert form, det er ofte kombinert med lesjonen av myokardets fremre eller bakre vegg. Patologi er fyldt med utviklingen av intrakardial trombose, septal-brudd, rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering).
 5. Atria (et sjeldent utvalg, fra 1 til 17% av det totale antall hjerteinfarkt), er preget av rytmeforstyrrelser (fladder og flimmer, takykardi, ekstrasystol).

Skille typer hjerteinfarkt, avhengig av lokalisering av områder med nekrose er mulig bare på resultatene av EKG, noen ganger er det ikke mulig selv med hjelp av moderne diagnostiske metoder, slik at diagnosen er gjort et merke "uspesifisert".

årsaker

Den umiddelbare årsaken til hjerteinfarkt - koronararterie avsmalnende kanal med mer enn 70%, på grunn av i forstyrret blodtilførsel til hjertet blir nekrotiske lesjoner dannet.

Konstruksjon av vaskulær seng utløser:

 • Aterosklerotisk lesjon av vaskulære vegger (i 90-95%);
 • trombusdannelse og trombose;
 • økt blodviskositet;
 • sykdommer ledsaget av en økning i antall blodplater (tuberkulose);
 • kritiske vasospasmer (provosert av dysfunksjon av det autonome nervesystemet, økt følsomhet av vaskulære vegger til vasokonstriktorer);
 • autoimmun, smittsom, allergisk betennelse i de vaskulære veggene (koronar);
 • medfødte defekter i koronarbeinene (kritisk stenose, innsnevring);
 • brysttrauma (mekanisk presse, klemme);
 • postoperative komplikasjoner (etter bypass, angioplastikk).

Sammen med de umiddelbare årsakene som påvirker koronar blodstrøm, påvirker følgende risikofaktorer utviklingen av den patologiske prosessen (skade på vaskulære vegger, nedsatt følsomhet, permeabilitet):

 • forstyrrelser i karbohydrat og lipid metabolisme (diabetes mellitus og hyperlipidemi);
 • arteriell hypertensjon;
 • alder (etter 50 år);
 • arvelighet (nærvær av nære slektninger med sykdommer i kardiovaskulærsystemet);
 • røyking,
 • konstant nervøsitet;
 • mangel på mosjon,
 • økt fysisk aktivitet
 • kronisk alkoholisme;
 • fedme;
 • dysfunksjon av det autonome nervesystemet (forstyrrelse av sympatisk og parasympatisk avdeling, ansvarlig for regulering av autonome prosesser - respirasjon).

Hos menn fra 40 til 55 år diagnostiseres hjerteinfarkt oftere enn hos kvinner, etter at 60 statistikker er utjevnt.

Utviklingen av patologi bidrar til et ubalansert kosthold, dårlig i aminosyrer (proteinmat), kalium og magnesium (nødvendig for normal drift av hjertet).

20 beste produkter for et sunt hjerte

Faser av infarkt

Det er flere stadier (eller perioder) for utvikling av transmuralt infarkt:

 1. Det prodromale (foregående) stadiet, som er preget av angina eller angina angrep (myokardisk iskemi som følge av innsnevring av kranspulsårene) og kan vare fra 30 minutter til en måned.
 2. Akutt periode av infarkt er ledsaget av alvorlige symptomer (smerte, svetting, svakhet, frykt for døden) og rask dannelse av områder med nekrose (ved å starte 20 minutter etter starten av ischemi og tar 4-6 timer). I dette tilfellet kan et akutt transmittalt myokardinfarkt i venstre ventrikulær myokardium være asymptomatisk.
 3. Arter (10-12 dager) begynner å danne seg i den akutte perioden i stedet for nekrose.
 4. I den subakutte perioden som tar opptil 4,5 måneder, forsvinner tegn på hjerteinfarkt gradvis, tilpasser hjertet seg til nye forhold (forstyrrelser av spenning og ledningsevne av vev på grunn av arrdannelse).
 5. I post-infarktperioden er det ingen signifikante manifestasjoner av et hjerteinfarkt (med unntak av tilfeller der komplikasjoner utvikler, for eksempel det autoimmune syndromet i Dressler).

Transmuralt myokardialt (eller andre) kan være akutt (mindre enn 28 dager fra starten av angrep), gjentatt (perioder mellom angrep mer enn 28 dager) og tilbakevendende (gjentatt i 28 dager).

symptomer

Transmural myokardinfarkt oftere - macrofocal, omfattende (nekrose fanger en stor del av myokard,> 50%), slik at alle symptomer på akutt og akutte fasen er mer utpreget enn i andre varianter av sykdom.

På tidspunktet for angrepet pasienten er midlertidig ute av stand til å arbeide, opplever alvorlig smerte (95% - bak brystbenet), kan en hvilken som helst øvelse på dette punkt forårsaker en økning i iskemiske områder med nekrose og for rask utvinning anbefales i ro og sengeleie.

I en subakutt periode (opptil 2 måneder), gjenopprettes aktivitet sakte, selv om fysisk aktivitet er begrenset (det anbefales ikke å løfte vekter, bevege seg aktivt, klatre opp trapper, etc.).

Begrensning av fysisk aktivitet med omfattende transmursjonsinfarkt uten komplikasjoner gjelder i opptil et år, og i fremtiden avhenger av pasientens tilstand og anbefalingen fra den behandlende legen.

Ifølge manifestasjoner er infarctene delt inn i 2 grupper - typisk (95%) og atypisk (5%).

Noen ganger, i et hjerteinfarkt, kombineres typiske og atypiske symptomer (en kombinert form).

Transmural myokardinfarkt er 10 ganger mer sannsynlig enn andre (klassiske) varianter av patologi, komplisert til:

 • livstruende arytmier (ciliary, paroxysmal, ekstrasystole);
 • strekning av vegger (aneurisme), brudd på aneurisme, tamponade (blødning i kaviteten i hjertehalsen)
 • trombose og tromboembolisme i lungearterien;
 • kardiogent sjokk (en tilstand preget av en kraftig nedgang i alle vitale tegn som er ekvivalent med hjertestans);
 • etterfyllingskomplikasjoner (autoimmun syndrom Dressler med pulmonale manifestasjoner - pleurisy).

diagnostikk

Diagnose myokardinfarkt med:

 • elektrokardiografi, noe som tillater å bestemme brudd på eksitasjon av hjertemuskelen og de reduserende egenskap til å danne foci iskemi og nekrose (infarkt i venstre ventrikkel av bunnveggen diagnostisere hardere enn frontveggen);
 • laboratorietester for troponin, myoglobin (økning 6-4 timer etter angrepet), kreatinfosfokinase (økt 10 timer etter angrepet).

Ved hjelp av koronar angiografi bestemmes lokalisering av stenose eller okklusjon, noe som førte til utviklingen av myokardisk iskemi.

behandling

Akutt transmittalt myokardinfarkt kan ikke fullstendig herdes, myokardisk nekrose og erstatning med bindevev er en irreversibel prosess.

Medisinering kan deles inn i 2 faser:

 1. Tilveiebringelse av nødhjelp ved angrepstidspunktet.
 2. Eliminering av konsekvensene av myokardisk iskemi, forebygging av utvikling av komplikasjoner etter infarkt og tilbakefall.

På tidspunktet for angrepet har pasienten behov for akutt sykehusinnleggelse. Hjelpen som kan gis av andre før ankomsten av doktorgruppen er å berolige feberaktivitet og gi pasienten 2 tabletter nitroglyserin med et intervall på 20 minutter.

medisinering

For behandling av transmursjonsinfarkt foreskrives følgende grupper av legemidler:

 • analgetika og vasodilaterende antispasmodika (droperidol, fentanyl) for lindring av smerte;
 • antiarytmiske, vasodilatorer (nitroglyserin, lidokain) forbedrer blodtilførselen til hjertemuskelen;
 • adrenoblokere, ACE-hemmere (atenolol, diroton) forhindrer spasmer og vaskulær respons på forskjellige vasokonstriktorer;
 • antitrombotiske midler (heparin, Plavix, Curantylum) oppløst tromben forårsaker tilstopping, forbedrer blodstrømmen, regulere antallet av blodplater og deres aggregering (evne til å danne klumper, agglomerere).

I tillegg er bruk av medisiner for å kontrollere nivået av lipider, glukose, blodtrykk og andre relaterte patologier.

Produsere ballong-angioplastikk (ekspansjonskaret lumenkateter med en ballong på enden) eller innføring i blodstrømmen til trombolytisk (streptokinase) som kirurgisk behandling i de første timene etter angrepet, som raskt oppløser blodklumpen.

outlook

Behandling av hjerteinfarkt uten komplikasjoner tar en periode på 4,5 til 5 måneder, gjenopprettingsperioden kan vare mer enn et år. Det avhenger av alderen, pasientens tilstand og alvorlighetsgraden av det iskemiske angrepet.

Transmural infarkt er en av de tyngste, det er vanligvis omfattende (nekrose påvirker mer enn 50% av hele myokardiet), slik at kontraktiliteten i hjertet blir restaurert lenger enn med andre arter. På den første dagen dør ca 15% av pasientene fra kardiogent sjokk, fibrillering og fibrillering av ventriklene.

Et godt tolerert hjerteinfarkt i 80% resulterer i utvikling av hjertesvikt (nedsatt sammentrekning, utstødningsstyrke, mangel på blodtilførsel til organer og vev).

Ukomplisert myokardial har en mulighet til igjen, komplisert og dårligere prognose i 70% dødelig på grunn av utviklingen av lungeemboli, hjerteastma, diskontinuiteter som følge av en aneurisme eller alvorlig arytmier (ventrikkelflimmer og flimring).

Hva er transmural myokardinfarkt?

Myokardinfarkt er en formidabel komplikasjon av koronar hjertesykdom, som er nekrose av en del av hjertemuskelen på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Myokardinfarkt står for ca 90% av dødsfall forårsaket av patologier i kardiovaskulærsystemet.

Hjertets muskelvegg er funksjonelt delt inn i tre lag:

Med iskemi blir innervegglaget, endokardiet, først påvirket. Så påvirker patologiske forandringer muskellaget. Epikardium i hjertekontraksjonene er svakt involvert og påvirkes av iskemi i siste sving. Det intramurale og transmurale eller gjennomgående myokardinfarkt preges av dybden av hjerteveggsskaden.

Akutt transmittalt myokardinfarkt, som også er gjennom - den alvorligste sykdomsformen, hvor nekrose påvirker alle lagene i hjertevegget. For transmuralt infarkt er store skader, 2-8 cm i diameter, karakteristiske. Avhengig av lesjonens område, utmerker seg småfokal og stor hjerteinfarkt. Som gjenoppretting fra et tidligere hjerteinfarkt, er nekrotiske områder av myokardiet erstattet av bindevev, utvikler kardiosklerose etterfasning.

Lokalisering av lesjonsfokuset skiller seg ut:

 • Infarction av myocardiums fremre vegg;
 • Infarction av den nedre veggen eller basal;
 • Infarction av den bakre veggen til venstre ventrikel.

Ofte er det et akutt transmittalt myokardinfarkt av den fremre veggen. Omtrent en tredjedel av pasientene spredes nekrotiske lesjoner til atriumet, i 20% av tilfellene er høyre ventrikel involvert i infarkt.

Årsaker til hjerteinfarkt

Koronararterier forgrener den første fra aorta. Koronar sirkulasjon er noe forskjellig fra blodsirkulasjon i andre organer og vev:

 • Myokardiet bruker omtrent tre ganger mer oksygen enn vanlig skjelettmuskulatur av samme masse;
 • For mangel på oksygen reagerer koronarbeholdere med en øyeblikkelig utvidelse av lumen.
 • I koronarvaskaturen er det et forgrenet nettverk av sikkerhetsfartøy som er i "sovende" tilstand. Ved brudd på blodstrømmen aktiveres disse karene.

Disse mekanismene gir beskyttelse av hjertemuskelen mot oksygen sult, men deres evner er ikke ubegrenset.

Forstyrrelser av blodstrømmen i koronarbeinene kan oppstå av følgende grunner:

 1. Trombose eller emboli av de ledende karene med fullstendig lumen-lukning. Oftest er årsaken til trombose de skadede delene av aterosklerotisk plakk. Trombi kan danne seg i andre deler av blodbanen og komme inn i kranspulsårene med blodstrøm. Trombose oppstår med visse typer rus, anemi, tromboflebitt, diabetes mellitus.
 2. Den plutselige økningen i oksygenforbruket med manglende evne til blodkar for å sikre levering i den nødvendige mengden. Dette skjer med fysisk og følelsesmessig overbelastning, hypertensive kriser, takykardi av noe opprinnelse.
 3. Stenose av koronarbeinene forårsaket av spasmer eller aterosklerotiske plakk.

Inndelingen av årsaker til grupper er relativt vilkårlig, siden de er sammenhengende. Med alvorlig stress frigjøres adrenalin og norepinefrin. Øk konsentrasjonen øker frekvensen av hjertekontraksjoner, som naturlig følger av økt oksygenforbruk ved myokardiet. I nærvær av aterosklerotiske plakk er karene i prinsippet ikke i stand til å levere blod i tilstrekkelig mengde.

Hvis den normale sirkulasjonen i koronarbunnen ikke gjenopprettes innen 15 minutter, begynner irreversible endringer i myokardiet.

Forutsetninger for implementering av infarktmekanismen skjer i følgende patologiske prosesser:

 • Åreforkalkning. Aterosklerotiske plakk, mekanisk smal fartøyets lumen.
 • Betennelser i kranspulsårene.
 • Skader på brystet, ledsaget av hjerteinfarkt.
 • Unormalt høy koagulerbarhet av blod.
 • Medfødte og anskaffe hjertefeil.
 • Komplikasjoner etter hjerte- og andre abdominaloperasjoner.
 • Overbelastning av hjertemuskelen mot en bakgrunn av tyrotoksikose eller sirkulasjonsforstyrrelser.

symptomer

Når transmuralt infarkt påvirker et stort område av hjertemuskelen, manifesterer de typiske tegn på sykdommen seg mer enn med andre former. Det finnes flere former for patologisk utvikling:

 1. Angina. Pasienten føler seg en tåre smerte bak brystbenet. Smerten utstråler over hele thoraxen og i begge hender. Forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen manifesteres i form av alvorlig svimmelhet og plutselig svakhet. Angrepet varer fra en kvart time til en dag.
 2. Gastralgicheskaya. Angrep av akutt smerte i epigastriske regionen, noen ganger ledsaget av oppkast, som ikke bringer lettelse. Det minner om manifestasjoner av komplikasjoner av magesår. Dette skjemaet forekommer i ca 5% tilfeller av akutt transmursjonsinfarkt. I dette tilfellet er sannsynligheten for medisinsk feil stor ved innstillingen av en foreløpig diagnose.
 3. Astmatisk form. Det kan være smertefritt, ledsaget av alvorlig kvelning og raskt utvikling av lungeødem.
 4. Den cerebrale formen ligner klinisk et slag og utvikler smertefritt. Det er ekstremt sjeldent.

Klassiske symptomer på transmursjonsinfarkt:

 • Svært alvorlig smerte bak brystbenet;
 • Kaldt svette;
 • Pulsavvik
 • Overexcitation og frykt for døden;
 • astma;
 • Systolske lyder.

Transmural infarkt følger nesten alltid med kardiogent sjokk, noe som indikeres av:

 • Cyanose av slimhinner;
 • Et sterkt fall i blodtrykket;
 • Svak puls.

Med en stor fokallesjon kan det oppstå smertechok. I noen pasienter er tale ødelagt, lammelse oppstår, og indre organer feiler.

På den andre dagen stiger pasientens kroppstemperatur til ca 38,5 C, som varer i en uke.

Hva å gjøre

Hvis et angrep av smerte i hjertet ikke stoppes av nitroglyserin eller et annet vasodilatormiddel fra klassen av organiske nitrater, bør du umiddelbart ringe en ambulanse.

diagnostikk

Transmural myokardinfarkt refererer til nødforhold, når hvert minutt teller. Den viktigste diagnostiske metoden er EKG. Karakteristiske tegn på hjerteinfarkt på EKG er oppgangen av ST-segmentet, patologiske endringer i Q og S. Prong R forsvinner. Avhengig av de detekterte deformasjoner av EKG-kurven i forskjellige ledninger, kan legen avgjøre varigheten av infarkt, lokaliseringen av lesjonsfokuset, dens dybde. Det er svært viktig å bestemme bredden på peri-infarktssonen, endringene som fortsatt kan reverseres.

Kardiospesifikke enzymer finnes i blodet. På den første dagen av sykdommen øker antall leukocytter. Innholdet av leukocytter forblir forhøyet i to uker. Når denne indeksen senker, øker ESR.

behandling

I den akutte perioden av transmuralt infarkt, er behandlingen rettet mot å løse følgende problemer:

 1. Reduksjon av areken av iskemisk skade;
 2. Eliminering av smerte;
 3. Stimulering av arrdannelse i nekrotisk område;
 4. Restaurering av normal blodsirkulasjon;
 5. Forebygging av mulige akutte komplikasjoner (hjertesvikt, tromboembolisme, arytmi)

I den akutte perioden (opptil 12 dager) er pasienten i intensivavdelingen. Pasienten får den strengeste sengestøtten. Skriv inn en sterk bedøvelse, opp til narkotisk. Behandlingsforløpet inkluderer trombolytiske og antikoagulantiske legemidler, samt vasodilatorer som stimulerer aktiviteten til sikkerhetsgrener.

Etter en akutt periode blir pasienten overført til kardiologisk avdeling. Anabole hormoner og fortifikasjonsmidler foreskrives for å danne et tett skur.

Prognosen for transmural infarkt er usikkert, avhenger av løpet av den akutte perioden. På et ugunstig kurs er utfallet dødelig. Dødelighet i transmural myokardinfarkt er ca. 35%. Med et gunstig utfall vil pasienten ha en lang rehabiliteringsperiode.

rehabilitering

Pasienten vil ha langvarig behandling og en radikal endring i livsstil. I post-infarktperioden er fysiske og psykiske påkjenninger begrenset, en streng diett med begrensning av salt, animalsk fett, sukker og vann foreskrives. Det foreskrives livslang medisinering og tilsyn av en spesialist for å hindre mulige tilbakefall.

Les Mer Om Fartøyene