Komplett karakterisering av transmuralt infarkt

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken patologi kalles et transmuralt infarkt, enn det er forskjellig fra andre typer infarkt. Hvordan utvikler patologi, hvor iskemiske foci er lokalisert? Hovedårsakene til infarktens begynnelse og stadium, metodene for diagnose og behandling, prognosen for gjenoppretting.

Transmural myokardinfarkt - hva er det? Dette er begrepet akutt mangel på blodtilførsel til hjertet, noe som fører til utvikling av end-to-end nekrose (død av kardiomyocytter) i hjertemuskelen.

I hjertemuskelen (myokardium) består av flere lag av kardiomyocytter (muskelceller som er i stand til å utføre en bioelektriske puls og en reduksjon), og bestrøket den ytre (endocardium) og indre (epicardium) skall. Av forskjellige grunner (for eksempel, aterosklerose av koronararteriene) det blir forstyrret blodtilførsel, mengden av oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal drift av kardiomyocytter reduseres slik at de dør raskt (i løpet av de neste 20 minutter etter start av angrepet).

Etter en tid, kardiomyocytter i fokus av nekrose disintegreres og blir ødelagt, blir funksjonelt vev erstattet av et arr fra bindevevet (fibrose). Resultatet er en livstruende hjertesykdom (arytmi).

Ved andre varianter av myokardnekrose lag undergå viss infarkt foci tilstøtende til den ytre eller det indre skall (subepicardial og subendokardial) eller anordnet i det indre av hjertemuskelen (utført).

Med transmuralt infarkt, påvirker nekrose myokardiet i hele tykkelsen, fra ytre til indre skall (gjennom), og regnes som den mest alvorlige formen av sykdommen.

Nekrose i transmursjonsinfarkt

Patologi er farlig utvikling:

 • livstruende rytmeforstyrrelser (atriell fibrillasjon);
 • kardiogent sjokk (grad av iskemi, som fører til hjertestans i 90%);
 • aneurismer (uttynding og fremspring av hjertets vegger) etterfulgt av brudd;
 • tamponader (blødning i kaviteten til perikardial sac);
 • tromboembolisme (koagulering av pulmonal arterie med blodpropp).

I 10% av tilfellene resulterer et primært angrep av et transmuralt infarkt et dødelig utfall.

Myokardinfarkt kan ikke helbredes helt, sykdommen ledsages av irreversible endringer i hjertemuskelen (arrdannelse), der funksjonene (hold og sammentrekning) ikke gjenopprettes.

Hvis en pasient mistenkes for hjerteinfarkt, blir pasienten innlagt på sykehus i en nødprosedyre for hjerteutvinning, senere overvåker kardiologen. Det er mulig å kirurgisk eliminere okklusjonen av fartøyet (fullstendig blokkering av blodkanalen), som forsyner blod til hjertet, kardiokirurger.

Okklusjon av fartøyet. Kirurgisk eliminering av okklusjon

Mekanisme for sykdomsutvikling

Omtrent 95% av alle myokardinfarktene utvikler seg mot en bakgrunn av aterosklerotiske lesjoner i koronararteriene. I tykkelsen av veggen til et stort fartøy, som forsyner hjertet med blod (oftere koronararterien), dannes en spesiell protein-lipiddannelse-en aterosklerotisk plakett. Dette skjer mot en bakgrunn av metabolske forstyrrelser (hyperlipidemi, en økning i mengden av kolesterol).

Under påvirkning av noen patologiske prosesser (endringer i blodtrykk), er innerveggen av karet skadet, plakkens innhold klumper seg delvis inn i lumen, blir et hinder for blodstrømmen (emboli med fettinnhold).

Noen ganger utvikler prosessen annerledes: trombocytter og erytrocyter holder seg til den skadede vaskemuren, danner en blodpropp - en trombose, som raskt øker i størrelse og blokkerer fartøyets lumen.

Resultatet er en alvorlig forskjell mellom mengden blod som strømmer inn i hjertemuskelen og dens behov.

En trombose er en blodpropp som blokkerer fartøyets lumen og forstyrrer blodstrømmen.

Lokalisering av hjerteinfarkt

Lokaliseringen av foci av nekrose avhenger av hvilken gren av kranspulsårene blodstrømmen ble forstyrret. Denne raffinement er viktig for spesialister, siden det tillater oss å anta hva slags komplikasjoner i løpet av et ugunstig sykdomsforløp.

I forbindelse med dette er et hjerteinfarkt preget:

 1. Den fremre (laterale) og nedre (bakre) veggen til venstre ventrikkel forekommer oftest (i 70%). Akutt transmittalt myokardinfarkt av det fremre myokardiet på EKG diagnostiseres lettere enn den nedre (bakre) veggen, dens symptomer er mer uttalt. Sannsynligheten for å utvikle komplikasjoner som følge av myokardial venstre ventrikkel i form av maligne arytmier (atrieflutter og atrieflimmer), aneurisme, hjertetamponade og ventrikulær septal brudd er flere ganger mer enn andre varianter av hjerteinfarkt.
 2. Riktig ventrikel (det er vanskelig å diagnostisere detaljene på grunn av komplikasjoner med EKG-ledninger), det er svært sjelden i en isolert form, det blir ofte kombinert med en lesjon av hjerteens bakre vegg (i 25-20%). En typisk komplikasjon er kardiogent sjokk med et dødelig utfall.
 3. apex av hjertet (det avrundede og koniske del rettet mot bukhulen), løper vanskelig, er formen fylt med aneurisme og ruptur av interventrikulære septum.
 4. Den intervensjonale septum er sjelden funnet i isolert form, det er ofte kombinert med lesjonen av myokardets fremre eller bakre vegg. Patologi er fyldt med utviklingen av intrakardial trombose, septal-brudd, rytmeforstyrrelser (ventrikulær fibrillering).
 5. Atria (et sjeldent utvalg, fra 1 til 17% av det totale antall hjerteinfarkt), er preget av rytmeforstyrrelser (fladder og flimmer, takykardi, ekstrasystol).

Skille typer hjerteinfarkt, avhengig av lokalisering av områder med nekrose er mulig bare på resultatene av EKG, noen ganger er det ikke mulig selv med hjelp av moderne diagnostiske metoder, slik at diagnosen er gjort et merke "uspesifisert".

årsaker

Den umiddelbare årsaken til hjerteinfarkt - koronararterie avsmalnende kanal med mer enn 70%, på grunn av i forstyrret blodtilførsel til hjertet blir nekrotiske lesjoner dannet.

Konstruksjon av vaskulær seng utløser:

 • Aterosklerotisk lesjon av vaskulære vegger (i 90-95%);
 • trombusdannelse og trombose;
 • økt blodviskositet;
 • sykdommer ledsaget av en økning i antall blodplater (tuberkulose);
 • kritiske vasospasmer (provosert av dysfunksjon av det autonome nervesystemet, økt følsomhet av vaskulære vegger til vasokonstriktorer);
 • autoimmun, smittsom, allergisk betennelse i de vaskulære veggene (koronar);
 • medfødte defekter i koronarbeinene (kritisk stenose, innsnevring);
 • brysttrauma (mekanisk presse, klemme);
 • postoperative komplikasjoner (etter bypass, angioplastikk).

Sammen med de umiddelbare årsakene som påvirker koronar blodstrøm, påvirker følgende risikofaktorer utviklingen av den patologiske prosessen (skade på vaskulære vegger, nedsatt følsomhet, permeabilitet):

 • forstyrrelser i karbohydrat og lipid metabolisme (diabetes mellitus og hyperlipidemi);
 • arteriell hypertensjon;
 • alder (etter 50 år);
 • arvelighet (nærvær av nære slektninger med sykdommer i kardiovaskulærsystemet);
 • røyking,
 • konstant nervøsitet;
 • mangel på mosjon,
 • økt fysisk aktivitet
 • kronisk alkoholisme;
 • fedme;
 • dysfunksjon av det autonome nervesystemet (forstyrrelse av sympatisk og parasympatisk avdeling, ansvarlig for regulering av autonome prosesser - respirasjon).

Hos menn fra 40 til 55 år diagnostiseres hjerteinfarkt oftere enn hos kvinner, etter at 60 statistikker er utjevnt.

Utviklingen av patologi bidrar til et ubalansert kosthold, dårlig i aminosyrer (proteinmat), kalium og magnesium (nødvendig for normal drift av hjertet).

20 beste produkter for et sunt hjerte

Faser av infarkt

Det er flere stadier (eller perioder) for utvikling av transmuralt infarkt:

 1. Det prodromale (foregående) stadiet, som er preget av angina eller angina angrep (myokardisk iskemi som følge av innsnevring av kranspulsårene) og kan vare fra 30 minutter til en måned.
 2. Akutt periode av infarkt er ledsaget av alvorlige symptomer (smerte, svetting, svakhet, frykt for døden) og rask dannelse av områder med nekrose (ved å starte 20 minutter etter starten av ischemi og tar 4-6 timer). I dette tilfellet kan et akutt transmittalt myokardinfarkt i venstre ventrikulær myokardium være asymptomatisk.
 3. Arter (10-12 dager) begynner å danne seg i den akutte perioden i stedet for nekrose.
 4. I den subakutte perioden som tar opptil 4,5 måneder, forsvinner tegn på hjerteinfarkt gradvis, tilpasser hjertet seg til nye forhold (forstyrrelser av spenning og ledningsevne av vev på grunn av arrdannelse).
 5. I post-infarktperioden er det ingen signifikante manifestasjoner av et hjerteinfarkt (med unntak av tilfeller der komplikasjoner utvikler, for eksempel det autoimmune syndromet i Dressler).

Transmuralt myokardialt (eller andre) kan være akutt (mindre enn 28 dager fra starten av angrep), gjentatt (perioder mellom angrep mer enn 28 dager) og tilbakevendende (gjentatt i 28 dager).

symptomer

Transmural myokardinfarkt oftere - macrofocal, omfattende (nekrose fanger en stor del av myokard,> 50%), slik at alle symptomer på akutt og akutte fasen er mer utpreget enn i andre varianter av sykdom.

På tidspunktet for angrepet pasienten er midlertidig ute av stand til å arbeide, opplever alvorlig smerte (95% - bak brystbenet), kan en hvilken som helst øvelse på dette punkt forårsaker en økning i iskemiske områder med nekrose og for rask utvinning anbefales i ro og sengeleie.

I en subakutt periode (opptil 2 måneder), gjenopprettes aktivitet sakte, selv om fysisk aktivitet er begrenset (det anbefales ikke å løfte vekter, bevege seg aktivt, klatre opp trapper, etc.).

Begrensning av fysisk aktivitet med omfattende transmursjonsinfarkt uten komplikasjoner gjelder i opptil et år, og i fremtiden avhenger av pasientens tilstand og anbefalingen fra den behandlende legen.

Ifølge manifestasjoner er infarctene delt inn i 2 grupper - typisk (95%) og atypisk (5%).

Noen ganger, i et hjerteinfarkt, kombineres typiske og atypiske symptomer (en kombinert form).

Transmural myokardinfarkt er 10 ganger mer sannsynlig enn andre (klassiske) varianter av patologi, komplisert til:

 • livstruende arytmier (ciliary, paroxysmal, ekstrasystole);
 • strekning av vegger (aneurisme), brudd på aneurisme, tamponade (blødning i kaviteten i hjertehalsen)
 • trombose og tromboembolisme i lungearterien;
 • kardiogent sjokk (en tilstand preget av en kraftig nedgang i alle vitale tegn som er ekvivalent med hjertestans);
 • etterfyllingskomplikasjoner (autoimmun syndrom Dressler med pulmonale manifestasjoner - pleurisy).

diagnostikk

Diagnose myokardinfarkt med:

 • elektrokardiografi, noe som tillater å bestemme brudd på eksitasjon av hjertemuskelen og de reduserende egenskap til å danne foci iskemi og nekrose (infarkt i venstre ventrikkel av bunnveggen diagnostisere hardere enn frontveggen);
 • laboratorietester for troponin, myoglobin (økning 6-4 timer etter angrepet), kreatinfosfokinase (økt 10 timer etter angrepet).

Ved hjelp av koronar angiografi bestemmes lokalisering av stenose eller okklusjon, noe som førte til utviklingen av myokardisk iskemi.

behandling

Akutt transmittalt myokardinfarkt kan ikke fullstendig herdes, myokardisk nekrose og erstatning med bindevev er en irreversibel prosess.

Medisinering kan deles inn i 2 faser:

 1. Tilveiebringelse av nødhjelp ved angrepstidspunktet.
 2. Eliminering av konsekvensene av myokardisk iskemi, forebygging av utvikling av komplikasjoner etter infarkt og tilbakefall.

På tidspunktet for angrepet har pasienten behov for akutt sykehusinnleggelse. Hjelpen som kan gis av andre før ankomsten av doktorgruppen er å berolige feberaktivitet og gi pasienten 2 tabletter nitroglyserin med et intervall på 20 minutter.

medisinering

For behandling av transmursjonsinfarkt foreskrives følgende grupper av legemidler:

 • analgetika og vasodilaterende antispasmodika (droperidol, fentanyl) for lindring av smerte;
 • antiarytmiske, vasodilatorer (nitroglyserin, lidokain) forbedrer blodtilførselen til hjertemuskelen;
 • adrenoblokere, ACE-hemmere (atenolol, diroton) forhindrer spasmer og vaskulær respons på forskjellige vasokonstriktorer;
 • antitrombotiske midler (heparin, Plavix, Curantylum) oppløst tromben forårsaker tilstopping, forbedrer blodstrømmen, regulere antallet av blodplater og deres aggregering (evne til å danne klumper, agglomerere).

I tillegg er bruk av medisiner for å kontrollere nivået av lipider, glukose, blodtrykk og andre relaterte patologier.

Produsere ballong-angioplastikk (ekspansjonskaret lumenkateter med en ballong på enden) eller innføring i blodstrømmen til trombolytisk (streptokinase) som kirurgisk behandling i de første timene etter angrepet, som raskt oppløser blodklumpen.

outlook

Behandling av hjerteinfarkt uten komplikasjoner tar en periode på 4,5 til 5 måneder, gjenopprettingsperioden kan vare mer enn et år. Det avhenger av alderen, pasientens tilstand og alvorlighetsgraden av det iskemiske angrepet.

Transmural infarkt er en av de tyngste, det er vanligvis omfattende (nekrose påvirker mer enn 50% av hele myokardiet), slik at kontraktiliteten i hjertet blir restaurert lenger enn med andre arter. På den første dagen dør ca 15% av pasientene fra kardiogent sjokk, fibrillering og fibrillering av ventriklene.

Et godt tolerert hjerteinfarkt i 80% resulterer i utvikling av hjertesvikt (nedsatt sammentrekning, utstødningsstyrke, mangel på blodtilførsel til organer og vev).

Ukomplisert myokardial har en mulighet til igjen, komplisert og dårligere prognose i 70% dødelig på grunn av utviklingen av lungeemboli, hjerteastma, diskontinuiteter som følge av en aneurisme eller alvorlig arytmier (ventrikkelflimmer og flimring).

Konsekvenser og behandling av transmural myokardinfarkt

Kardiovaskulære sykdommer har en ledende posisjon i strukturen av dødsårsakene i Russland, og et stort bidrag til dette er gjort av et transmuralt infarkt. Tidlig diagnostikk og tidlig behandling forhindrer i stor grad komplikasjoner av denne formidable patologien.

Transmural myokardinfarkt er preget av nederlaget i hele hjertevegget: endokardium, myokard og epikardium. Det kan være storskala og småskala. I det første tilfellet påvirkes et betydelig område av veggen, noe som manifesteres av mer alvorlige symptomer.

Ofte er det skade på den fremre veggen til venstre ventrikel, og dette er ledsaget av alvorlig undertrykkelse av hjertefunksjon. Ofte er det en lesjon av den nedre veggen, hvor en arytmi kan forekomme. Noen ganger er det et hjerteinfarkt i høyre ventrikel.

årsaker

Den vanligste er atherosklerotiske lesjoner av kranspulsårene. Det er svært viktig å bestemme nivået av lipotropiner og triglyserider. Risikofaktorer inkluderer arteriell hypertensjon. Det øker motstanden til fartøyet, noe som negativt påvirker venstre ventrikulær myokardium, noe som fører til hypertrofi.

Røyking tre ganger øker sannsynligheten for et hjerteinfarkt. Ifølge statistikken er ca 20% av dødsfallene fra kardiovaskulær patologi forbundet med røyking. Negativ påvirkning av dårlig vane er assosiert med eksponering for blodkoagulerbarhet, vaskulærvegg, karetone, og øker også cellebestandighet mot insulin. Det er fastslått at selv røyking 4 sigaretter om dagen øker risikoen for hjerteinfarkt med halvparten.

Diabetes mellitus bidrar betydelig til kardiovaskulær sykdom. Med det er det insulinresistens, noe som fører til hyperglykemi og ødeleggelsen av små og store kar. Diabetisk lesjon i vaskulasjonen er ledsaget av trofiske endringer, sårdannelse, blindhet, nyreskade.

Veid arv er deteksjon av hjertepatologi og slag i nære slektninger. Forekomsten av disse patologiene hos kvinner opp til 65 år og hos menn under 55 år er tatt i betraktning. Ekstra risikofaktorer er hyppig puls, lav fysisk aktivitet, psykomotional stress, bruk av store mengder alkohol.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

patogenesen

Transmural myokardinfarkt utvikles med plutselig fullstendig obstruksjon av koronararterien ved en trombus. Omfattende engasjement blir tilrettelagt ved fravær av collaterals, som delvis kunne anta blodtilførselsfunksjonen. En trombose dannes ved å briste en aterosklerotisk plakk som festes til blodplater. Karakterene ved hvilke deres tilstand kan estimeres blir avslørt. De farligste er følgende plaketter:

 • Har et kjernevolum på mer enn 40%;
 • "Myke plakk", som har flytende kolesterol i kjernen;
 • Tilstedeværelse av en tynn kapsel.

Fibrin legges til kjerne og blodplater, og vaskulærveggen er også av stor betydning.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Det nekrotiske området av muskelvegget samtykker ikke, noe som forverrer hjertets funksjon, som ikke på en tilstrekkelig måte kan skape blod i aorta. Necrotized myocardium mister sin elastisitet og kan strekke seg, noe som påvirker kraften av sammentrekninger. På grunn av utilstrekkelig funksjon av hjertet, lider andre organer for eksempel hjernen, som trenger god blodtilførsel. Akkumuleringen av blod i hulrommene fører til økt trykk i en liten sirkel, venøs overbelastning og utvikling av lungesykdommer. Mangelfull blodtilførsel påvirker også bukspyttkjertelen, noe som manifesteres av en nedgang i mengden insulin og en økning i sukkerinnholdet i blodet.

perioder

Nedgangen i hjertevegget skjer innen flere timer, og i løpet av denne tiden går en rekke påfølgende stadier:

 • Den mest akutte fasen: perioden med de mest utprøvde symptomene varer opptil 6 timer;
 • akutt hjerteinfarkt: en farlig fase der det er forskjellige komplikasjoner, fra 6 timer til 7 dager;
 • cicatricial: opptil 28 dager stabiliserer tilstanden;
 • helbredet et hjerteinfarkt, et fullt dannet arr.

Klinisk bilde

Transmural myokardinfarkt karakteriseres hovedsakelig av utseendet av en karakteristisk smerte:

 • Varighet mer enn 20 minutter;
 • Høy intensitet av smerte, karakter kompressiv, presse;
 • Ofte ledsaget av frykt for døden;
 • Det skjer ofte om morgenen, uten provoserende faktorer.

Pasienter beskriver smerten som uvanlig sterk, kompressiv, lokalisert bak brystbenet. Hun kan bestråle til venstre arm, skulder, skulderblad. Angrepet blir ofte ledsaget av svakhet, svette, hjertebank. Ofte er et hjerteinfarkt ledsaget av uregelmessigheter i hjertet, spesielt skaden på bakre kranspulsårene, siden de mater strukturer som er ansvarlige for riktig hjerterytme. Mulig tap av bevissthet, kortpustethet.

Smerteangrep følger ikke alltid det klassiske scenariet. Oftere atypisk, smertefri diagnostisert hos kvinner, eldre, pasienter med diabetes mellitus. Smerten kan også "maskeres" for et angrep av kvælning, gastrointestinale sykdommer, rytmeforstyrrelser.

diagnostikk

I tillegg til å samle klager og anamnese, utføres elektrokardiografi, ekkokardiografi og laboratoriediagnostikk. Gullstandarden er koronar angiografi.

Denne studien utføres til alle pasienter med akutt smerte i brystet. Vanligvis blir 12 standardledere fjernet. Transmural infarkt er preget av økningen av ST-segmentet over isolinen i to eller flere tilstøtende fører og tilstedeværelsen av en patologisk tann q. Tilstedeværelsen av en fullstendig blokkering av venstre ben av bunten regnes også som et tegn på et hjerteinfarkt. Diagnostisk verdi av EKG økes betydelig hvis pasienten har gamle filmer for sammenligning.

Med ekkokardiografi er den viktigste diagnostiske funksjonen en reduksjon i myokardial kontraktilitet. Denne metoden er av stor betydning for lokalisering av prosessen i høyre ventrikel. Det bidrar også til å vurdere tilstedeværelsen av komplikasjoner som brudd på inngrepsmembranen, dannelsen av en aneurisme, separasjonen av papillarmuskulaturen.

Pasienten får en blodprøve for tilstedeværelse av bestemte markører. Disse inkluderer kreatinfosfokinase, troponiner. Nærværet av disse enzymer indikerer nederlaget i myokardiet.

Transmural skade på myokardiet er en direkte indikasjon på koronar angiografi. I denne studien, er pasienten gjennom håndleddet eller albue adgang sonde innført i arteriene til hjertet, og med ankomst av kontrast estimat permeabilitet og tilstedeværelsen av hindringer for blodstrømmen. Hvis de blir funnet, kan de slettes.

behandling

Ved behandling av hjerteinfarkt oppnås følgende mål:

 • anestesi;
 • restaurering av permeabilitet av koronararterien;
 • reduksjon av foci av nekrose;
 • forebygging av komplikasjoner.

Ved mistanke skal pasienten bli innlagt på et spesialisert kardiologisk sykehus.

Anestesi utføres med narkotiske analgetika, slik som morfin, promedol. Den viktigste metoden for å redde det overlevende myokardiet er trombolytisk terapi. Til dette formål, skriv inn en trombolytisk (streptokinase, tenekteplase), som "løser opp" trombus og gjenoppretter blodstrømmen til arterien. For å øke effekten av å bruke antikoagulantia (heparin), antiaggreganter (kardiomagnesium, aspirin). Med hurtig hjerterytme administreres betablokkere (bisoprolol, metoprolol). I den første dagen er det også vanlig å administrere nitrater, selv om dette ikke forbedrer prognosen.

outlook

Tegn på en ugunstig prognose for myokardinfarkt inkluderer avansert alder, diabetes mellitus, hypertensjon, multivessel lesjoner. Pasienter etter overført transmursjonsinfarkt er vist rehabiliterende behandling i kardiologisk sanatorier.

Transmural myokardinfarkt: hva er det, farer og behandling

Et infarkt er et fenomen der en del av et organ begynner å dø på grunn av mangel på blodtilførsel.

Myokardinfarkt - hjertemuskel - er ofte og ekstremt farlig for livet, fordi de høres av mange mennesker som er interessert i medisin og tar vare på egen helse.

La oss finne ut hva et transmuralt myokardinfarkt er, og hvordan denne tilstanden er forskjellig fra andre former.

funksjoner

Prefikset "trans" i medisin og biologi betyr "Gjennom", "gjennom". Transmural er forskjellig fra andre typer infarkt ved at det forårsaker celledød ikke bare i midtre hjertemuskulatur, men også i andre lag i hjertet - epikardiet og endokardiet.

omtrent 1/5 av alle plutselige dødsfall forekommer ved transmursjonsinfarkt. Hos menn er sykdommen 5 ganger mer vanlig enn hos kvinner. Av alle de som overlevde dette skjemaet, dør opp til 19-20% i den første måneden.

Årsaker og risikofaktorer

Hjerteangrep forekommer som følge av utilstrekkelig blodtilførsel kropp eller nettsted. Etter å ha mistet tilgangen til oksygen og næringsstoffer begynner cellene å dø, det vil si nekrose. Transmural myokardinfarkt skjer i henhold til samme skjema.

Forstyrrelser av blodforsyning oppstår på grunn av det faktum at lumen i kranspulsåren er blokkert av en aterosklerotisk plakk. Som et resultat, mister hjertet oksygen og næringsstoffer, men i en rolig tilstand er det ikke farlig.

Når gjør en stressende situasjon eller en person som er engasjert i intensivt arbeid, blodstrømningen øker, utvikler en turbulent turbulens rundt plakkene. Det ødelegger fartøyets indre overflate og forårsaker dannelse av en trombus, noe som ytterligere kompliserer blodtilførselen til hjertet.

Grunnårsaken til denne type hjerteinfarkt er tilstedeværelsen av sklerotiske plakk i koronararteriene. Risikofaktorer er:

 • Alder (transmural infarkt - en sykdom hos personer over 45 år);
 • Genetisk predisposisjon;
 • Økt kolesterol i blodet;
 • fedme;
 • Røyking av tobakk;
 • mangel på mosjon,
 • Stressfulle situasjoner;
 • Feil diett

På samme tid, mer enn 35% av tilfellene er forbundet med røyking, som gjør det til den viktigste risikofaktoren.

Komplikasjoner og konsekvenser

Av alle varianter av infarkt, er denne arten den farligste, da den påvirker alle tre av hjertets skall. Avhengig av området for ikke-trichotiske endringer, utforskes småfokal og storfokal transmursjonsinfarkt. Den siste preget av mange og svært farlige komplikasjoner, blant hvilke er:

 • tromboembolisme;
 • Ødem i lungene (årsaker, klinikk, hjelp taktikk);
 • Lammelse av lemmer;
 • Brudd på tale;
 • Fibrillering av ventriklene, som fører til døden;
 • Manglende ulike organer og systemer;
 • I alvorlige tilfeller, et hjertebrudd.

Små blodpropper som dannes i myokardial i store mengder, kan angis med blodstrømmen til hjernen eller ryggmargen, tilstopping kapillærene og frata de enkelte delene av organet blodtilførsel. Dette er grunnen taleforstyrrelser eller lammelse.

Hjertebrudd kommer plutselig og representerer et brudd på hjertets integritet i et område som er berørt av nekrose. Jo større dette området er over området, desto større er sannsynligheten for brudd.

Ventrikulær fibrillering er et fenomen i stedet for normale sammentrekninger hjertekammerene begynner å skjelve systemløst. Samtidig kan de ikke skyve blod ut, på grunn av hvilken blodtilførsel av alle organer og systemer som forblir uten inntak av oksygen og næringsstoffer, opphører.

Ventrikulær fibrillasjon kan snart bli fladt - en rystelse med en frekvens på opptil 400 Hz. I denne tilstanden kan hjertet også ikke gi blodsirkulasjon, og derfor begynner døden snart.

symptomer

Symptomene kan være forskjellige og avhenge av egenskapene til sykdomsforløpet. Men det er også en gruppe symptomer som er vanlig for de fleste som gjennomgikk akutt transmittalt myokardinfarkt:

 • Hyppige smertefulle hjertebanker (takykardi);
 • Følelse av "fading" av hjertet;
 • Skarp komprimerende smerte som gir til venstre arm, venstre scapula, venstre halvdel av underkjeven, tennene, venstre øre;
 • Svelging av hud og slimhinner;
 • Wave-lignende langvarig smerte, som ikke kan slippes fra noen timer til en dag;
 • Angrep av kvelning, som minner om astma (kardial astma).

diagnostikk

For å diagnostisere transmunalt myokardinfarkt, å gjennomføre et EKG. Som EKG er basert på studier av elektriske potensialer i de ulike deler av hjertet, og nekrose fordelingsmønsteret av disse mulige endringer brått, vil en erfaren spesialist være i stand til på grunnlag av EKG og finne ut hvor lesjonsetet, og om dens område, og for å skille transmuralt infarkt fra andre typer av nekrotiske endringer i hjertet.

Området for det berørte området kan identifiseres på grunnlag av blodprøve. Så, etter et hjerteinfarkt, øker antall hvite blodlegemer (leukocytter). Leukocytose kan vare opptil 14 dager, og når antall leukocytter begynner å synke, øker sedimenteringshastigheten for røde blodlegemer (erytrocytter).

Førstehjelp

Transmural infarkt er en svært farlig tilstand, døden kan komme plutselig, og når som helst må derfor nødhjelpene starte før legen kommer. Her er en liste over slike hendelser:

 • Ring en ambulanse;
 • Å sette pasienten i horisontal stilling
 • Pasienten skal ta nitroglyserin - 1 tablett. Hvis smerten ikke går bort, etter 5 minutter, ta en annen. Mer enn 3 tabletter skal ikke tas
 • Du bør også ta en aspirin tablett;
 • Ved dyspné og hvesen i lungene må pasienten oversettes i stillesittende stilling, og under en rygg til ham for å håndtere en pute eller en pute.

Mer om å hjelpe en pasient med hjerteinfarkt og tap av bevissthet, se videoen:

Behandlingstaktikk

På sykehusstadiet behandlingen er basert på tre retninger:

 • Bekjempelse av smertesyndrom og psykologiske konsekvenser;
 • Bekjempelse av trombose;
 • Bekjempelse av hjerterytmeforstyrrelser.

For å lindre pasienten i smertesyndromet, bruk sterke narkotiske stoffer, inkludert, morfin og promedol, og for å bekjempe frykt og spenning - beroligende midler, for eksempel Relanium.

Trombolytisk terapi er rettet mot å eliminere trombi i koronarbeinene og gjenopprette normal blodtilførsel til hjertet. For dette brukes narkotika som fibrinolysin, alteptase, heparin. Kampen med blodpropper bør starte så tidlig som de første timene etter et hjerteinfarkt.

Å bekjempe arytmier bruk legemidler som blokkerer beta-adrenoreceptorer (atenolol) og nitrater (allerede nevnt nitroglyserin).

outlook

Prognosen avhenger av området av det berørte hjertet. Tapet på mer enn 50% av myokardiet fører til døden. Selv med et lite område berørt, beholder den muligheten, ryggraden død av emboli eller hjerteinfarkt.

Selv om den akutte perioden var gått og ingen alvorlige komplikasjoner oppstod, prognosen er betinget ugunstig på grunn av de irreversible endringene i muskelvev som skyldes et hjerteinfarkt.

rehabilitering

Under rehabiliteringstiden riktig ernæring er svært viktig. Maten bør være grov, lett fordøyelig og tatt i små porsjoner 5-6 ganger om dagen. Først bør dietten bestå av korn, tørket frukt, juice og kefir. Også, tørkede aprikoser, rødbeter og andre produkter som bidrar til å tømme tarmene.

Fysisk rehabilitering inkluderer gradvis tilbake til pasienten til motoraktivitet. I de tidlige stadiene er det viktig å forhindre stillestående fenomener i lungene, muskelatrofi og andre konsekvenser av en livløs livsstil. Etter hvert som pasienten gjenoppretter, begynner han fysiske øvelser, går.

Det er ønskelig å gjennomføre rehabiliteringsforanstaltninger i sanatorier. Rehabiliteringsperioden er individuell og avhenger av både hjerteområdet og komplikasjonene.

forebygging

Forebyggende tiltak reduseres for å eliminere risikofaktorene som er oppført ovenfor. For å unngå tramuralt infarkt, er det nødvendig:

 • Nekter å røyke
 • Vær oppmerksom på lavt kolesterol diett;
 • Reduser forbruk av bordsalt;
 • Kjempe med fedme;
 • Overvåk trykket (det bør ikke overstige 140/90 mm Hg);
 • Unngå sterk stress;
 • Unngå stor fysisk anstrengelse.

Fra andre typer av myokardinfarkt transmuralt myokardialt, karakterisert ved at den påvirker ikke bare miokrard, men også to andre skall hjerte (epikard og endokrad), som består av bindevev. Av denne grunn øker sannsynligheten for hjertesvikt og tromboembolisme.

Hva er transmural myokardieinfarkt

Transmural myokardinfarkt er en av de farligste patologiene. Sykdommen er iskemisk i naturen og skiller seg ut blant andre typer ved at nekrose utvikler seg ikke bare i hjertemuskelen og påvirker endokardiet, epikardiet.

Den viktigste diagnosemetoden er et elektrokardiogram, ifølge resultatene som det er mulig å fastslå graden av skade på hjertevævet.

Hva er et transmuralt infarkt

Transmural myokardinfarkt er en form for nekrose og er resultatet av et brudd på blodstrømmen i hjertet. Lesjonen påvirker ikke bare de øvre lagene i muskelvevet, men også hele veggen i hjertet.

Sykdommen er en konsekvens av iskemisk sykdom og er årsaken til koronararterien aterosklerose.

For hjertemuskulaturenes virkemåte er det nødvendig med flere betingelser for normal sirkulasjon:

 1. Høy oksygenmetning. Insuffisiens av det kan føre til oksygen sult av vev.
 2. Fartøyets evne til å ekspandere raskt med utilstrekkelig blodgass. Denne egenskapen lar deg levere til hjertemuskelen den nødvendige mengden næringsstoffer med utilstrekkelig sirkulasjon.

I tillegg er det i menneskekroppen "sovende" fartøy som brukes som reserve i tilfelle skade eller mangel på blodtilførsel.

Årsakene til forstyrrelser i blodstrømmen og utviklingen av hjerteinfarkt er:

 1. Vaskulær skade og blodpropper. Når de slites bort fra arterieveggen, er lumen blokkert.
 2. Hypertensiv krise, hyppige sammentrekninger av muskelvev eller fysisk aktivitet. Samtidig er det en økning i kroppens behov for oksygen. Infarkt oppstår når fartøyene ikke kan takle en stor belastning.

Disse grunnene har et nært forhold. For eksempel, etter alvorlig stress, slippes adrenalin i blodet, noe som øker hjertefrekvensfrekvensen. I dette tilfellet kan karene ikke ekspandere for å øke blodstrømmen.

Dermed utvikler transmuralt infarkt som et resultat av oksygenmangel. Det er umulig å gjenopprette vev påvirket av nekrose, og behandling involverer fjerning av symptomer, forebygging av anfall og lindring av menneskeliv.

Sykdommen er preget av uttalt tegn i det akutte stadiet og har en ugunstig prognose.

Typer og stadier

Myokardinfarkt har flere varianter av kurset og kan preges av ulike symptomer. På mange måter er det avhengig av type, type og stadium av sykdommen. Avhengig av skadeområdet, skjer det:

 • macrofocal. Flere store foci er notert. I karene dannes klumper, som med blodstrømmen faller inn i ulike organer. Dette forårsaker en aneurysm eller hjertebrudd. Det er etablert oftest med transmuralt infarkt. Det resulterende arret løser ikke over tid.
 • melkoochagovyj. Basert på diagnoseresultatene etableres en eller flere små foci av den patologiske prosessen. Kan konverteres til storfokus. I noen tilfeller er tromboembolisme og hjertesvikt notert. Alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser er ikke karakteristiske for denne typen.

Ved endringer som observeres på elektrokardiogrammet, skiller:

 1. Q-infarkt. Dette skjemaet er preget av dannelsen av et patologisk arr.
 2. Ikke et Q-infarkt. Det er ingen skinnfall, manifestert av negative T-tenner.

I henhold til plasseringen og avhengig av lesjonen av visse områder av kranspulsårene, er det:

 1. Venstre ventrikulær. Det kan være et lateralt, bakre eller fremre vegginfarkt, så vel som en interventrikulær septum.
 2. Høyre ventrikulær.

Avhengig av lokalisering av smertefulle opplevelser, utmerker seg flere former. Disse inkluderer:

 • Typisk. Smerte oppstår bak brystbenet eller i preordialområdet.
 • Atypisk.
 • Perifer. Smertefulle opplevelser er gitt til underkjeven, venstre skulderblad og hånd, strupehode.
 • Malosimptomno. Symptomene på sykdommen er ikke uttalt.
 • Kombinert. Symptomene kan oppstå i ulike deler av kroppen.
 • Smertefri.

Stadier av et hjerteinfarkt i samsvar med scenen og dynamikken i utviklingen inkluderer:

 1. Stadium av iskemi. Den skarpeste, når det er sterk smerte.
 2. Nekrosefall. En skarp periode, når smerten gradvis avtar.
 3. Organisasjonsfase. I kroppen begynner å oppstå irreversible endringer, utvikler den patologiske prosessen.
 4. Arter av arrdannelse. Skjær er dannet.

Med transmural infarkt er det ofte observert flere foci for utvikling av den patologiske prosessen, noe som er en fare for pasientens liv.

Omfattende foci er vanskeligste å behandle, siden lesjonen ikke bare påvirker de øvre lagene av muskelvev, men trenger også inn i interiøret og forårsaker irreversible effekter.

symptomer

Hovedsymptomen er smerte, som kan lokaliseres i ulike deler av kroppen, avhengig av den patologiske prosessens fokus. Diffus smertefølelse intensitet og varighet.

Symptomene på sykdommen er:

 1. Takykardi eller bradykardi.
 2. Hjerte astma. Oppstår på grunn av stagnasjon av blod i lungene.
 3. Blek hud og slimhinner.
 4. Øk kroppstemperaturen til 38,5 grader. Det begynner å synke gradvis etter 1-2 dager.
 5. Redusert blodtrykk.
 6. Alvorlig svakhet.
 7. Svimmelhet. Opptrer uventet mot bakgrunnen av sirkulasjonsmangel i hjernen.

Kliniske tegn manifesteres avhengig av pasientens individuelle egenskaper. Ofte ser de ut komplisert, men i enkelte tilfeller kan det bare oppstå smerte.

Akutt transmursjonsinfarkt er preget av:

 1. Smerter i brystet. Først et moderat uttrykk, men etter noen få minutter blir det utålelig.
 2. Kortpustethet.
 3. Kvalme ledsaget av oppkast.
 4. Økt svette.
 5. Hjertepasning.
 6. Angst tilstand.
 7. Bevisstap.

Mer enn 25% av hjerteinfarktene finner sted uten manifestasjon av symptomer og finnes bare på EKG. Denne typen i medisin kalles "dum" og er oftest funnet hos pasienter med diabetes, autonom nevropati og etter hjerte-transplantasjon.

diagnostikk

Først av alt bestemmer legen nærværet av klager og tidspunktet for utseendet deres. Basert på pasientens historie er det opprettet en foreløpig diagnose.

Den viktigste metoden for diagnose for mistanke om infarkt er EKG. Metoden er basert på fiksering av endringer i elektriske potensialer i ulike deler av hjertemuskelen. Med utvikling av nekrose er det registrert en skarp forandring i hele bildet.

Resultatene av studien gjør det mulig å fastslå omfanget, varigheten av infarkt, området for den patologiske prosessen og lokaliseringen. Legen bestemmer også hvor dypt vevet penetrerte nekrose.

En viktig indikator på EKG er bredden til skadeområdet som kan reverseres. Bildet av elektrokardiogrammet avhenger av infarktgraden og fortsetter å endres ved cicatricial-scenen.

I tillegg tilføres en blodprøve for å bestemme økningen i antall leukocytter. Antallet i blodet indikerer indirekte området for skade på vevet i hjertemuskelen. Leukocytose kan vare opptil 14 dager.

Også indikatoren for utvikling av nekrose er tilstedeværelsen av hormoner som slippes ut i blodet når vevscellene blir ødelagt. Deres nivå begynner å vokse fra de første timene etter angrepet.

behandling

Behandlingen av det akutte stadium av transmuralt infarkt utføres i intensivavdelingen eller i intensivvitenskap. Varigheten av behandlingen kan være opptil 12 dager. Etter å ha lindret smerte, overføres pasienten til kardiologisk avdeling.

Hovedmålene med behandling er:

 • Reduksjoner i iskemiområdet. For eksempel, hvis den bakre eller fremre veggen til venstre ventrikel er skadet, er det nødvendig å forhindre at den patologiske prosessen sprer seg til naboorganer.
 • Forebygging av trombose, hjertesvikt eller arytmi.
 • Gir arrdannelse av nekrose.
 • Restaurering av blodtilførsel i alle organer. Et omfattende hjerteinfarkt er preget av et brudd på blodstrømmen, som er årsaken til angrepet.

Pasienten er utstyrt med strenge sengen hvile, en diett er foreskrevet. For fjerning av smerte er mottak av sterke smertestillende midler indikert. For å forhindre dannelse av koagulasjoner i karene er injisert antikoagulanter og trombolytiske blandinger. Også foreskrevet legemidler for utvidelse av karene i hjertemuskelen.

Etter fjerning av akutt stadium av sykdommen, blir vitaminkomplekser og anabole hormoner tilsatt. Varigheten av behandlingsforløpet avhenger av scenen og omfanget av lesjonen.

Mulige komplikasjoner

Som nevnt er det transmursjonsinfarkt farlig fordi den patologiske prosessen ikke bare påvirker det øvre lag av muskelvevet, men trenger også inn i alle tre membranene.

Ofte er denne typen sykdom preget av utseendet til flere store foci, og i fravær av behandling kan det føre til slike komplikasjoner som:

 1. Tromboembolisme.
 2. Lungeødem.
 3. Brudd på tale.
 4. Lammelse av ekstremiteter.
 5. Fibrillering av ventriklene.
 6. Overtredelse av arbeid eller avslag på organer.
 7. Bryting av membranene i hjertet.

I tilfelle av hjerteinfarkt i nedre veggen, dannes et betydelig antall blodpropper, som sammen med blodet går inn i alle systemer og organer som fremkaller forstyrrelse av motoraktivitet og tale.

Hjertespredningen skjer alltid plutselig og er preget av et brudd på integriteten til membranene i det berørte området. Når den patologiske prosessen påvirker den fremre eller bakre veggen til venstre ventrikel, øker sannsynligheten for å utvikle flimmer. I dette tilfellet begynner hjertemusklerens ventrikler å chaotisk kontrakt og slutte å utvise blodet.

Som et resultat er blodsirkulasjonen til organer og systemer ødelagt, noe som fører til døden.

Prognose og forebyggende tiltak

Prognosen er i stor grad avhengig av graden av nederlag i hjertemuskelen. Med utviklingen av en patologisk prosess som påvirker mer enn halvparten av myokardiet, oppstår oftest et dødelig utfall. Men selv med et lite lesionsområde, fortsetter sannsynligheten for død på grunn av brudd eller blokkering.

Prognosen vurderes som ugunstig, selv i tilfelle når den akutte scenen fjernes, siden irreversible endringer begynte i kroppen. Livet etter et hjerteinfarkt er mulig, men underlagt alle anbefalinger fra spesialister. For å unngå negative konsekvenser er det nødvendig:

 1. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.
 2. Bekjempe vekt.
 3. Unngå fysisk aktivitet.
 4. Overvåk blodtrykket, som ikke bør overstige 140/90 mm.
 5. Nekter å spise fettstoffer.
 6. Unngå stress.

Transmuralt infarkt er den farligste typen av ischemi, som kjennetegnes ved lesjoner av hjertemembraner. Nekrose av vev refererer til irreversible forandringer og forårsaker et brudd på integriteten til hjertemuskelen.

Hovedsymptomen er alvorlig smerte, som raskt vokser i akutt stadium og gradvis avtar. Behandlingen er fokusert på lindring av smerte ved hjelp av potente legemidler, forhindring av trombedannelse og reduksjon av lesjonsområdet.

I de fleste tilfeller, ugunstig prognose, døden inntreffer som et resultat av brudd eller tilstopping av vaskulære hulrom.

Transmural myokardinfarkt prognose

Transmural infarkt er en vanlig og ekstremt farlig sykdom, som er ledsaget av nekrose av hjertemuskelen. Det er verdt å merke seg at dødeligheten i tilfelle utvikling er lik patologi er svært høy, spesielt hvis tegn på hjertesvikt ikke ble lagt merke til i tide, og pasienten fikk ikke den nødvendige medisinske omsorg. Derfor er det viktig å vite hvordan denne typen infarkt manifesterer og hvilken slags hjelp som kreves for en syk person.

Transmural myokardinfarkt: hva er det?

Til å begynne med er det nødvendig å forstå betydningen av begrepet. Sikkert mange vet at infarktstatene er ledsaget av atring av hjertemuskulaturen. Dette skyldes en kraftig opphør av blodstrømmen til hjertet, som et resultat av hvilke vev ikke mottar oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for livet.

Som du vet, består hjertevegget av tre lag - et epikardium (ytre lag), et veggmuskulært lag og et endokardium (den indre delen av muskelen). Med den intramurale formen av sykdommen, påvirker nekrose bare ett lag. Akutt transmursjonsinfarkt er en patologi der nekrotiske prosesser observeres i alle lag i hjertet. Det er verdt å si at dette er den farligste formen for en slik sykdom.

I moderne medisin klassifiseres patologi på grunnlag av lokalisering av foci av nekrose. Ofte er det et transmuralt myokardinfarkt av den fremre veggen, nemlig venstre ventrikel. Kun i ett av fem tilfeller påvirker nekrose veggen til høyre ventrikel. Omtrent en tredjedel av pasientene i prosessen er også involvert i atriens vegger.

Årsaker til sykdommen

I nesten alle tilfeller er transmuralt infarkt resultatet av iskemisk hjertesykdom. Som allerede nevnt, med utilstrekkelig oksygen og næringsstoffer, begynner muskelceller å dø - slik utvikler nekrose. Ifølge statistiske data er årsaken atorosklerose i kransetankene, som gir blodstrømmen til myokardiet, i 90% tilfeller.

På veggen av fartøyet dannet den såkalte aterosklerotiske plakk. Under påvirkning av visse faktorer tårer en del av plakkene av fra veggen og blokkerer lumen i kranspulsåren. Akutt transmursjonsinfarkt, som regel, utvikler seg raskt i de situasjonene hvor etterspørselen etter myokard i oksygen øker kraftig - dette kan for eksempel skje med sterk fysisk aktivitet, økt kroppstemperatur, sterkt følelsesmessig stress.

Akutt transmittalt myokardinfarkt: risikofaktorer

Som du kan se, er nekrotiske lesjoner i hjertet ikke en uavhengig patologi. I de fleste tilfeller utvikler de seg mot bakgrunnen av allerede eksisterende iskemi og aterosklerose. Derfor kan vi identifisere flere risikofaktorer:

 • Genetisk predisponering av pasienten, som er forbundet med visse anatomiske egenskaper og arvelige sykdommer.
 • Det er også aldersfaktoren. Transmural infarkt er oftest diagnostisert hos personer eldre enn 45 år, og menn er mer utsatt for denne patologien.
 • En økning i nivået av kolesterol i blodet (det er på grunn av dette at plakkene dannes på veggene til karene, som senere blokkerer blodstrømmen).
 • Feil kosthold (å spise fett og stekt mat øker sannsynligheten for å utvikle aterosklerose).
 • Fedme (i de fleste tilfeller er det forbundet med underernæring, og vektøkning øker byrden på hjertet).
 • Hypodinami (en stillesittende livsstil fører til en gradvis svekkelse av hjertemuskelen, hvoretter myokardiet er svært vanskelig å takle fysisk stress).
 • Konstant stress, nervøs utmattelse, følelsesmessig stress fører til endring i hormonell bakgrunn, som påvirker arbeidet i det kardiovaskulære systemet.
 • Røyking (ifølge statistikk, i 35% av tilfellene er nekrose av hjertemuskelen forbundet med denne dårlige vanen).

De viktigste symptomene: hvordan bestemme infarkt?

Symptomer på nekrose kan være forskjellige - alt avhenger av graden av skade, alder av personen, tilstedeværelse av samtidige sykdommer, etc. Det er tilfeller av asymptomatisk infarkt. Likevel kan noen grunnleggende symptomer identifiseres:

 • I de fleste tilfeller klager en person om akutte smerter i ansiktet bak brystbenet - hun gir tydeligvis inn i venstre skulder, arm, underkjeven, øre og tenner.
 • Smerten er bølget og langvarig - anfall kan gjentas i flere timer eller til og med dager.
 • Takykardi utvikler seg, og pasienten, som regel, føler tydelig hyppige og til og med smertefulle hjertekontraksjoner.
 • Det er også en følelse av en kortvarig synkronisering av hjertet.
 • Det er også eksterne tegn på hjerteinfarkt - hudens integrasjoner og slimhinner av en person blir skarpt svake.
 • På bakgrunn av nekrose utvikler ofte hjerteastma - pasienten noterer seg alvorlig dyspné, alvorlige angrep av kvelning.

Diagnostiske tiltak

Ved forekomst av de første overtredelsene er det nødvendig å levere straks den syke personen i sykehusgrenen der den tilhørende diagnostikken og behandlingen vil bli brukt. Den viktigste diagnostiske metoden for myokardets nekrose er elektrokardiografi, fordi i denne prosedyren er det mulig å fikse elektriske potensialer i forskjellige deler av hjertet.

Korrekt utført og dechifret elektrokardiogram lar doktoren å bestemme lokaliseringen av nekrose (for eksempel det nedre transmursjonsinfarkt), omfanget av den patologiske prosessen og dybden av lesjonen, reseptbelagte sykdommen.

I tillegg er det nødvendig med en blodprøve. Med infarkt er det en økning i frekvensen av erytrocytsedimentering, en økning i antall leukocytter, utseendet i blodet av spesifikke enzymer og forbindelser som vanligvis er inne i myokardiumets celler.

Førstehjelpsregler

Akutt transmittalt myokardinfarkt i fremre veggen er en patologi som utvikler seg veldig raskt. Symptomer på det kan vises nesten når som helst, så det er verdt å gjøre deg kjent med reglene for gjengivelse av hjelp til pasienten. Naturligvis må du først og fremst ringe en ambulanse.

Mens du venter på leger, trenger en person å ligge ned. Et unntak er situasjonen der det er alvorlig kortpustethet og tydelig hvesning når du puster - i dette tilfellet skal pasienten sitte bedre ved å plassere en pute eller rulle under ryggen. Det anbefales å ta en aspirintablett. Du må også gi personen nitroglyserin - først en pille, og hvis smerten ikke går bort, så etter fem minutter en gang (men ikke mer enn tre).

Behandlingsskjema for infarkt

Avhengig av resultatene oppnådd under diagnosen, foreskriver legen behandling. Initial terapi består som hovedregel av tre hoveddeler:

 • Ta smertestillende midler for å lindre pasientens tilstand. Svært ofte kan ømhet bare stoppes ved hjelp av sterke stoffer, inkludert Promedol og Morphine. Utseendet til symptomer og diagnosen "myokardinfarkt" er stress for en person, og spenning og frykt øker bare byrden på hjertet - pasienten er foreskrevet beroligende medisiner.
 • Terapiordningen omfatter bruk av nitrater og betablokkere, noe som bidrar til å eliminere arytmi og gjenopprette hjerterytmen.
 • Med transmursjonsinfarkt er det stor sannsynlighet for blodpropper, som er fulle av nekrose hos andre organer og spredning av prosessen til nærliggende deler av myokardiet, skade på nervesystemet og til og med død. Derfor bør kampen med trombose begynne i de første timene etter at symptomene startet. Til dette formål brukes fortynningsmidler som inneholder heparin og fibrinolysin. Naturligvis, når du tar slike medisiner, er det en mulighet for massiv blødning, fordi blodet slutter å krølle, så det er viktig å nøye overvåke pasientens tilstand.

Behandling utføres alltid i stillestående omgivelser - pasienten skal være under oppsyn av en lege døgnet rundt.

Konsekvenser og komplikasjoner av sykdommen

Transmural infarkt er den mest komplekse og farlige formen for myokardisk nekrose, spesielt når det gjelder storfokal nekrose. Sykdommen er full av konsekvenser - utviklingen av lungeødem, lammelse av lemmer, taleforstyrrelser. Noen ganger innebærer infarkt og videre patologier i det vaskulære systemet, spesielt slagtilfelle.

Konsekvensene av denne patologien inkluderer også tromboembolisme, ventrikulær fibrillering, opphør av forskjellige organer og til og med deres systemer. Slike tilfeller slutter ofte i døden, selv om pasienten var utstyrt med medisinsk behandling. En annen fatal komplikasjon er hjertestopp. Med en sterk sammentrekning av myokardiet og økt trykk i ventriklene og atria, er det fare for skade på muskelintegriteten i nekroseområdet.

Rehabilitering og prognose

Dessverre er spådommene for en slik sykdom ikke veldig gunstige - ca 50% av pasientene dør (spesielt når det gjelder eldre mennesker). Hvis det imidlertid var mulig å gjenopprette normal blodsirkulasjon, er det fortsatt risiko for komplikasjoner i fremtiden, ettersom det har vært forandringer i myokardets vev.

Det er derfor rehabiliteringsperioden er så viktig. Pasienter anbefales å spise enkel, lett og høyt kalori mat. Det er også viktig å gradvis gjenopprette motoraktiviteten, siden mangel på mobilitet er fulle av muskelatrofi og overbelastning i lungene. Selvfølgelig må alle aktiviteter knyttet til fysisk anstrengelse være streng kontrollert av en spesialist.

Støttende terapi og konstant overvåkning av en lege er nødvendig til livets slutt. Selvfølgelig må pasientene overvåke mat, unngå stress og intens fysisk anstrengelse, ikke tillate en sterk økning i blodtrykket og slutte å røyke.

Hva forårsaker et massivt hjerteinfarkt?

Årsaken til utviklingen av denne type hjerteinfarkt er trombi dannet på overflaten av skadede aterosklerotiske plakk.

Følgende faktorer bidrar til utbruddet av aterosklerose, noe som kan føre til et omfattende hjerteinfarkt:

 • Alder - unge er mindre utsatt for å utvikle aterosklerose og hjerteinfarkt.
 • Sex-aterosklerose forekommer hos menn fire ganger oftere enn hos kvinner.
 • Arvelighet.

Dette er faktorer som vi ikke kan påvirke. Følg deretter på grunnene til at vi er i stand til å kontrollere:

 • Røyking (og annen bruk av tobakk);
 • Diabetes mellitus.
 • Høyt blodtrykk og kolesterol.
 • Fedme, stillesittende livsstil, mangel på mosjon.
 • Stress.

Under påvirkning av de ovennevnte faktorene utvikler aterosklerose. Aterosklerotisk plakk er i stand til å løsne fra fartøyets vegg og tette koronarbeinene, noe som vil føre til omfattende myokardinfarkt.

symptomer

Transmural myokardinfarkt, i sammenligning med ikke-penetrerende, er preget av en mer alvorlig tilstand hos pasienten.

Pain. Som de viktigste kliniske symptomene akutt periode transmural myokardieinfarkt alvorlige smerter av trykk eller sammentrekning. Smerte kan føles i hender, kjeve, øre og tenner.

Intensiteten av smerte avhenger direkte av volumet av nekrose. Smerter bølgete (da får fart, svekker seg), som varer opptil flere timer (mer enn tjue til tretti minutter) og til og med noen få dager, hjelper ikke til å eliminere smerten av nitroglyserin. Smerter er ledsaget av en følelse av horror og spenning.

Blek / blå hud. Smerten kan være fraværende. Ved ekstern undersøkelse - pasienten har blek hud, blek synlige slimhinner, akrocyanose.

Arytmi. Ved å måle pulsen kan legen identifisere en bradykardi som spontant kan passere eller til og med reversere overgangen til takykardi. Rytmen er ujevn og kan gå tapt.

I den akutte perioden dannes nekrose veldig raskt. Når muskelvevet dør, mister pasienten evnen til å føle det - slik at smerten forsvinner. Hvis smerte vedvarer, tilskrives dette enten alvorlig iskemi i peri-infarktssonen eller til samtidig perikarditt.

manifestasjon av subakutt periode er fraværet av smertesyndrom. Akutt kongestiv hjertesvikt reduseres i manifestasjoner, men hos enkelte pasienter kan det gå videre til en kronisk form. Forsvinnelsen av takykardi og systolisk støy, hvis det er forbundet med hjerteinfarkt, er også et symptom på en subakutt periode.

I post-infarktperioden, hvis det går gunstig, observeres ikke spesielle kliniske manifestasjoner. Laboratorieindikatorer er normale.

behandling

Førstehjelp, med mistanke om omfattende myokardinfarkt, er det samme som med angina pectoris.

Aterosklerotisk trombus, som brøt den normale blodtilførselen til hjertet, kan løses. En pasient som ikke har hatt mer enn 2 timer fra infarktstid, har en utmerket sjanse for et gunstig utfall av sykdommen.

Hvordan skille angina fra et hjerteinfarkt? Førstehjelp for hjerteinfarkt.

Omfattende myokardinfarkt er en dødelig sykdom. Den nødvendige sykepleie kan bare oppnås på sykehus på et sykehus.

diett

Vi har allerede nevnt ovenfor at infarkt er en konsekvens av vaskulær skade ved atherosklerose. Ved behandling av aterosklerose, og derfor forebygging og rehabilitering etter et hjerteinfarkt, er ernæring viktig.

Overbelast ikke den svekkede organismen med store mengder mat. Det er bedre å spise små porsjoner, du kan gjøre det oftere - opptil seks ganger om dagen. Hovedrestriksjonen er lagt på stekt og fettrik mat. Du bør spise nok fiber. Les våre anbefalinger for en diett for aterosklerose.

Rehabilitering med et stort hjerteinfarkt

Rehabilitering er rettet mot rask gjenoppretting av pasientens arbeidskapasitet, som gunstig gjenoppretter gjenoppretting etter et hjerteinfarkt. Motoraktiviteten tar sikte på å eliminere stillestående fenomener i kroppen. Korrekt dosert fysisk aktivitet reduserer sannsynligheten for komplikasjoner, men det er viktig å ikke overexert.

Prognose og konsekvenser

Prognose betinget ugunstig. Etter hjerteinfarkt i myokardiet utvikles irreversible forandringer, noe som medfører komplikasjoner. Jo raskere medisinsk behandling er gitt, desto større er sjansen for et gunstig utfall som reduserer pasientens livskvalitet litt.

funksjonshemming

Ved å berøre alle lagene i hjertemusklen på en gang fører transmural myokardinfarkt ofte til funksjonshemming. Selv med et gunstig utfall, er arbeidskapasitet kun reservert for pasienter hvis arbeid ikke er forbundet med sterkt fysisk og følelsesmessig stress.

forebygging

Forebygging av omfattende myokardinfarkt bør forstås som tiltak for å bremse utviklingen av aterosklerose i kranspulsåren:

 • Riktig ernæring med nok grønnsaker og frukt, salt, søtt og fett.
 • Moderat fysisk aktivitet - minst to ganger i uken i en time.
 • Reduser forbruket av tobakk, te og kaffe, alkohol.
 • Hold styr på blodtrykk, sukker og kolesterol i blodet.
 • Bruk av medisiner for å redusere blodviskositeten.

Symptomer på hjerteinfarkt

Hovedsymptomet på en typisk smertefull form for hjerteinfarkt er smerte lokalisert i thoraxområdet. Ekko av smerte kan følges i venstre arm, området mellom skulderbladene og underkjeven. Smerte skarp, ledsaget av brenning. Lignende manifestasjoner provoserer angina pectoris, men i tilfelle et hjerteinfarkt fortsetter smerten i en halv time eller mer, blir den ikke nøytralisert ved inntak av nitroglyserin.

Atypisk manifestasjon av hjerteinfarkt er vanskeligere å diagnostisere, fordi har en latent eller "skjult" form for symptomer. Så, med gastritt, er smerten lokalisert i epigastriske regionen og falsk indikerer en forverring av gastritt. Denne form for manifestasjon er typisk for ødeleggelsen av nekrose av hjerteets nedre venstre ventrikel, ved siden av membranen.

Et gjentatt myokardinfarkt, ledsaget av alvorlig kardiosklerose, kan manifestere seg i en astmatisk variant. I dette tilfellet føles pasienten kvelende, hoste (tørr eller med sputum), hvesenhet, hjerterytme er ødelagt, blodtrykket reduseres. Smerte syndrom er ikke observert.

Den arytmiske varianten er preget av arytmier av ulike slag eller atrioventrikulær blokkering.

Ved et hjerneinfarkt hos pasienten føles en svimmelhet, smerte i hodet, kvalme, delikatesse av ekstremiteter, bevissthet er ødelagt, oppstår sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Den slettede form av infarkt manifesterer seg ikke i praksis: det er ubehag i brystbenet, svette øker. Det er karakteristisk for pasienter med diabetes mellitus.

Perioder med hjerteinfarkt

Betraktet akutt manifestasjon av sykdommen er foran en prodromal periode, hvor pasienten føler seg hyppigere og gradvis økt angina. Den såkalte Preinfarktperioden kan vare fra flere timer til flere uker. Etter ham kommer en akutt periode, hvis varighet er begrenset til 20-120 minutter. Det er hun som gir det beskrevne bildet. Etter det begynner nekrotisk vev å rette seg, noe som tilsvarer en akutt periode (2-14 dager). Så symptomene avtar, et arr oppstår på det berørte området. Denne prosessen varer fra 4 til 8 uker og tilsvarer en subakutt periode. Den siste, postinfarktperioden er tidspunktet for myokardiell tilpasning til forholdene som er opprettet av sykdommen.

Årsaker til hjerteinfarkt

Observert i de aller fleste tilfeller er årsaken til akutt myokardinfarkt atherosklerose i kranspulsårene. I sin tur er årsaken et brudd på lipidmetabolismen, som et resultat av hvilken aterosklerotiske plakk dannes på veggene av karene, som er i stand til å bryte integriteten til veggene og redusere permeabiliteten til karene. Mindre ofte er årsaken til hjerteinfarkt en spasme av hjertemuskulaturens kar. Under prosessen av vaskulær trombose plugging forsterkes - blodpropper kan dannes på steder på grunn av tilstedeværelsen av plakk ødeleggelse hyperviscosity eller en annen organisme predisposisjon for trombose (f.eks IBS).

Resultatet er at fartøyet er delvis eller helt blokkert, blod som bærer oksygen til hjertet slutter å strømme inn i muskelvev, noe som fremkaller nekrose av den delen av hjertemuskelen som avhenger av den mislykkede beholderen.

Ofte akutt hjerteinfarkt forutgås av en sterk nervøs eller fysisk stress, men tilstedeværelsen av denne faktor er ikke nødvendig - sykdommen kan manifestere seg i en tilstand av fullstendig hvile, som provoserte "bakgrunn" sykdommer og tilstander i organismen.

Risiko for hjerteinfarkt

Sannsynligheten for hjerteinfarkt øker med alderen. Sykdommen rammer ofte pasienter som har nådd 45-50 år. Samtidig er kvinner 1,5-2 ganger mer sannsynlig å ha hjerteinfarkt, spesielt overgangsalder.

Når du allerede har hatt hjerteinfarkt, øker sjansene for et tilbakefall.

Risikoen for hjerte-og karsykdommer er stor hvis pasienten har arteriell hypertensjon. Dette skyldes økt oksygenforbruk av myokardiet.

I risikosonen er også personer som lider av fedme, hypodynami, har forkjølelse for alkohol eller røyking. Alle disse faktorene fører til forstyrrelse i metabolisme og etterfølgende innsnevring av koronararteriene.

Økt blodsukker (observert i diabetes mellitus) reduserer transportfunksjonen til hemoglobin (det vil si oksygen) og ødelegger veggene i blodårene.

Diagnose av hjerteinfarkt

Ubehag og / eller smerte i brystet, vedvarende i en halv time eller lenger, er grunnen til å ringe ambulanseteamet og den påfølgende diagnosen akutt hjerteinfarkt. For å diagnostisere sykdommen utgjør spesialister et generelt bilde av symptomene på grunnlag av pasientens klager og utfører studier ved hjelp av elektrokardiografi, ekkokardiografi, angiografi og aktivitetsanalyse av kreatinfosfokinase eller CK. I tillegg diagnostiseres den generelle tilstanden til pasienten for å bestemme og videre redusere årsakene til sykdommens utseende.

EKG

Ved begynnelsen av infarkt, kan et av de få tegnene på pasientens sykdom være en økning i T-spissene i T. Studien gjentas med en frekvens på opptil en halv time. Segmentet ST er estimert, hvis vekst med 1 eller flere millimeter i to eller flere tilstøtende fører (for eksempel II, III, aVF) tillater å konkludere om den bekreftende diagnose av infarkt. I dette tilfellet tar spesialister hensyn til sannsynligheten for at en pseudoinfarctkurve dukker opp i andre sykdommer. Hvis tolkningen av EKG er vanskelig. Bruk de bakre thoracale ledningene.

Enzymer med myokardinfarkt

Etter 8-10 timer fra øyeblikket til den første manifestasjonen av infarkt i kroppen, manifesteres en økning i CF-fraksjonen av CF. Men etter 2 dager kommer denne indikatoren tilbake til normal. For fullstendig diagnose overvåkes enzymaktiviteten hver 6-8 timer. For å utelukke denne diagnosen, bør spesialister få minst 3 negative resultater. Det mest informative er bildet av troponinaktivitet (Tp). LDH-aktiviteten (laktatdehydrogenase) øker i 3-5 dager. Behandling av infarkt begynner før bekreftelse fra siden av enzymanalyse.

Ekkokardiografi (Echo-KG)

I tilfelle fiksering av et langvarig smertesyndrom, men fraværet av et positivt resultat av EKG, blir ekkokardiogrammet brukt til å diagnostisere infarkt og danne et bilde av sykdommen. Om iskemi, akutt eller allerede overført infarkt vil være et brudd på lokal kontraktilitet. I tilfelle at veggen i venstre hjertekammer er tynnet, kan vi snakke om den overførte sykdommen. Hvis ekko-CG gir full synlighet av endokortet, kan kontraktiliteten til venstre ventrikel med en indeks innenfor normen i stor grad sannsynliggjøre et negativt resultat.

Nødkoronær angiografi

Hvis EKG og analysen av enzymaktivitet ikke har gitt resultater, eller deres tolkning vanskelig (i form av nærvær av andre sykdommer "smøremidler", maling), er nødsituasjon koronar angiografi utført. Indikasjoner dertil er ST-segment depresjon og / eller T-bølgen inversjon Valider akutt hjerteinfarkt, kan det føre, noe som indikerer et brudd på lokal kontraktilitet i venstre ventrikkel, og koronar arterieokklusjon med tilstedeværelse av tromben.

Komplikasjoner av hjerteinfarkt

I seg selv, har sykdommen en direkte innvirkning på tilstanden til organismen (i henhold til den tidsriktig fjerning av akutte formen), men under innflytelse av (ofte som et beskyttende reaksjon av organismen) begynner å utvikle andre symptomer og sykdommer. Dermed er det viktigste fare for liv og helse til pasienten først og fremst å skape akkurat komplikasjoner av hjerteinfarkt, manifestert ofte i de første timene. Så ofte blir hjerteinfarktene ledsaget av arytmier av forskjellige slag. Den farligste er ventrikulær fibrillasjon, som er preget av overgang til fibrillering.

I tilfelle svikt i venstre ventrikel, er sykdommen ledsaget av hvesning og hjerteastma, lungeødem. Den farligste komplikasjonen er kardiogent sjokk, i de fleste tilfeller provoserer et dødelig utfall. Tegn på dette er fallet av systolisk trykk, et brudd på bevissthet, takykardi.

Nekrose av muskelvevet kan føre til brudd på sistnevnte med etterfølgende blødningskardialt tamponade. Den etterfølgende inkonsekvensen av arrvæv fører til utviklingen av en aneurisme.

Svært sjelden (i 2-3 prosent av tilfellene) er sykdommen komplisert av lungeemboli.

Skjema for hjerteinfarkt

Klassifisering av hjerteinfarkt er gjort avhengig av flere faktorer: den størrelse eller dybde av vevsnekrose lesjoner, i henhold til forandringer i elektrokardiogrammet resultatene, basert på plasseringen av det syke vev, tilstedeværelse av smerte og multiplisitet av sykdom. I tillegg er det tatt hensyn til perioden og dynamikken i sykdomsforløpet. Behandlingsforløpet og påfølgende prognose og profylakse kan avhenge av form av hjerteinfarkt.

Stort fokal myokardinfarkt

Stort fokal myokardinfarkt kjennetegnes av et større område av vevskader ved nekrose. I dette tilfellet kan det oppstå brudd på dødt vev med senere blødning. Denne sykdomsformen er komplisert av en aneurysm eller hjertesvikt, tromboembolisme. Denne typen hjerteinfarkt står for opptil 80 prosent av alle tilfeller.

Småbrent myokardinfarkt

Småbrent myokardinfarkt forekommer i 20 prosent av tilfellene, men det er ofte senere komplisert til en storfokalform (i 30 prosent av alle registrerte tilfeller). Opprinnelig preget av et lite område av berørt vev. I dette tilfellet er det ingen brudd i hjertet eller aneurisme, sjelden en komplikasjon av tromboembolisme, fibrillasjon eller hjertesvikt er dokumentert.

transmuralt

Denne sykdomsformen er preget av nederlaget for hele tykkelsen av muskelvevet. Oftast er transmuralt myokardinfarkt storskala og i de fleste tilfeller ledsaget av komplikasjoner. For å fullt ut diagnostisere slike tilfeller, brukes flere metoder, siden EKG ikke har evne til å bestemme dybden av vevskader, samt forekomsten.

veggmaleri

I dette tilfellet er nekrose plassert direkte i tykkelsen av hjertemuskelen, ikke "berøre" epikardiet eller endokardiet. I tilfelle av tidlig anholdelse av utviklingen av et hjerteinfarkt, kan dette skjemaet utvikle seg til et subendokardialt, transmuralt eller subepikardialt infarkt, ledsaget av komplikasjoner. I tilfelle av storfokalskader kan det føre til hjertespredning. Det er diagnostisert av et sett med metoder.

subendokardial

Denne form for infarkt er karakterisert ved en nær beliggenhet av det berørte vevstedet til endokardiet. Det er diagnostisert på grunnlag av et EKG, i resultatene der i dette tilfellet er det depresjon av ST-segmentet og inversjon av segmentet T, merket i direkte ledninger. I forbindelse med utviklingen av reaktiv betennelse rundt det berørte vev, leds denne formen av trombotisk overlapping.

subepicardial

Den er preget av plasseringen av fokuset under epikardiet eller i sone for overholdelse av det. I dette tilfellet kan nekrose ledsages av fibroblastoverlapping, utløst av reaktiv betennelse i vevet. Diagnose av denne sykdomsformen utføres på grunnlag av EKG, men i tilfelle et "uskarpt" bilde kan det kreve tilleggsundersøkelser.

Q-infarkt

Q-myokardinfarkt diagnostiseres ved definisjonen av patologisk dannelse av Q-bølgen, kan også ledsages av et QS-kompleks i de direkte lederne av kardiogrammet. Også koronar tine T kan også noteres. Ofte er dette en stor fokal lesjon av transmural natur. Denne form for hjerteinfarkt fremkaller oftest et komplekst komplikasjons kompleks, alltid karakterisert ved trombotisk okklusjon. Diagnose av Q-infarkt er hyppig (ca. 80 prosent av tilfellene).

Ikke Q-infarkt

Hjerteinfarkt er ikke ledsaget tenner Q på kardiogrammet oppstår vanligvis i tilfelle av spontan reperfusjon, samt en god grad av sikkerhet utvikling. Med denne form for infarkt er vevskader minimal, og komplikasjoner forårsaket av dem er ikke store. Dødlighet i dette tilfellet er praktisk talt fraværende. Men en slik infarkt (kalt ufullstendig, dvs. slik at hjertemuskelen pga fortsetter å motta kraft fra det berørte koronararterien) har ofte en "fortsettelse", dvs. pasienten behandler eller tilbakevendende myokardialt gjentatt. For å forebygge gjentakelse foretrekker legene aktiv diagnostisk og terapeutisk taktikk.

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Når de ovennevnte symptomene på sykdommen. Ring straks et ambulanseteam som indikerer mistanker om et hjerteinfarkt. Det er denne handlingen som er grunnregelen for førstehjelp i dette tilfellet. Ikke prøv å "utholde" smerten selv mer enn 5 minutter. Det bør huskes at i tilfelle at en ambulanse ikke kan komme eller det ikke er mulighet til å ringe en, bør man forsøke å selvstendig komme til kvalifisert medisinsk behandling.

Etter at legen ble kalt, er det i påvente av hjelp at du kan tygge og ta en aspirintablett. Denne handlingen er imidlertid kun tatt dersom legen ikke har kunngjort et forbud mot å ta slikt, og det er kjent at pasienten ikke er allergisk mot stoffet. Hvis det er anbefalinger fra legen for å ta nitroglyserin, kan du drikke den, styrt av foreskrevne doser.

I tilfelle tap av bevissthet, bør kardiopulmonal gjenoppliving utføres. Riktig sende gjenoppliving kan en ambulanse eller lege bruke telefonen, hvis ingen av de tilstedeværende har ferdigheter eller erfaring i nærheten

Behandling av hjerteinfarkt

Ved den første fornuftige mistanke om hjerteinfarkt foreskrives pasienten på sykehusinnleggelse. Delnee-behandling utføres på grunnlag av en medisinsk institusjon, eller snarere hjerteopplivning. I perioden med akutt infarkt, er pasienten forsynt med en pastellbehandling og full mental og fysisk hvile, å spise brøkdel, begrenset i kaloriinnhold. På subakuttstadiet kan pasienten overføres til avdelingen (kardiologi), hvor hans diett og bevegelse gradvis utvides.

Smertsyndrom, som følger med sykdommen, stoppes av fentanyl og droperidol, og ved innføring av nitroglyserin intravenøst.

For å forhindre utvikling av komplikasjoner utføres intensiv terapi ved bruk av passende medisiner (antiarytmika, trombolytika og andre).

Hvis pasienten har gått inn i kardiologi i de første 24 timene etter sykdomsstart, kan perfusjon gjenopprettes ved trombolyse. Ballongkoronar angioplastikk brukes til samme formål.

Konsekvenser av myokardinfarkt

En gang har hjerteinfarkt hatt en ekstremt negativ innvirkning på total helse. Den enorme konsekvensen avhenger alltid av omfanget av myokardisk nekrose, tilstedeværelsen av komplikasjoner, graden av arrdannelse og kvaliteten på arrvæv. Ofte er det et etterfølgende brudd på hjertefrekvensen, og på grunn av nekrose av muskelvev og arrdannelse, reduseres kontraktilfunksjonen. Deretter kan utviklingen av hjertesvikt forekomme.

Ved et stort hjerteinfarkt kan en hjertes hjertemasse bli dannet, noe som krever kirurgisk inngrep for å forhindre brudd.

Prognose for hjerteinfarkt

Opp til 20 prosent av pasientene med et hjerteinfarkt dø før innleggelse, ytterligere 15% enden i dødelige tilfeller på sykehuset, mest i de første 48 timer etter innleggelse, fordi det er på denne perioden er den mest intense behandlingen. Studier har vist at restaurering av perfusjon i de første 120 minuttene forbedrer prediksjonene betydelig, og i 240-360 minutter - reduserer graden av skade.

Trusselen mot livet til en pasient som en gang lider av denne sykdommen, fortsetter selv etter 10 år - sannsynligheten for at slike mennesker blir for tidlig, er 20% høyere enn hos personer som aldri har hatt et hjerteinfarkt.

Etter hjerteinfarkt

Rehabiliteringsperioden etter hjerteinfarkt er forskjellig og strengt individuell, men varer alltid minst flere måneder. Intensiteten av lastene skal vokse gradvis, slik at personer som tidligere har engasjert seg i manuell arbeidskraft, blir tvunget til å endre aktiviteter eller midlertidig (eller permanent) å gi opp arbeid. Under oppsyn av en lege forblir en person i minst et år, gjennomgår periodisk tester med masse for å overvåke gjenopprettelsen av kroppsfunksjoner.

Etter uttak fra sykehuset fortsetter pasienten å ta medisiner og vil fortsette å gjøre dette permanent og for livet, om nødvendig, på anbefaling av lege, redusere eller øke dosen.

Forebygging av hjerteinfarkt

Forebygging av infarkt er delt inn i primær (det vil si å redusere sannsynligheten for primær forekomst) og sekundær (forebygging av tilbakefall eller tilbakefall). I begge tilfeller anbefales det å kontrollere kroppsvekten i forbindelse med belastningen på hjertemuskelen, optimalisere metabolismen med riktig ernæring og vanlig fysisk aktivitet (dette gir en 30% reduksjon i risiko).

Personer i fare bør overvåkes for mengden kolesterol og glukose i blodet. Halvparten av risikoen for sykdommen i tilfelle avvisning av dårlige vaner.

Forebyggende tiltak har også stoffer som inneholder aspirin.

Transmural infarkt - definisjon

Myokardinfarkt - hva er det? Denne tilstanden utvikler seg når det er et tap av hjertevev på grunn av brudd på normal blodtilførsel. I dette tilfellet er det ofte en blokkering av kranspulsårene med en trombose. For å begynne å utvikle nekrose er det nok å stoppe blodstrømmen i 15-20 minutter.

Etter dette er områdene med døde vev dekket av arr som ikke er i stand til å løse med tiden. Myokardinfarkt, avhengig av nekroseområdet, kan være omfattende eller ha små foci. Også denne sykdommen er delt inn i plasseringen av døde områder. Ved lokalisering forstås graden av skade på veggene i hjertets ventrikler. På denne bakgrunn er disse typer sykdommer delt:

 • infarkt av den fremre veggen av ventriklene. Denne patologien forekommer oftest. Når myokardets fremre vegg påvirkes, er prognosen for pasienten vanligvis skuffende;
 • infarkt av nedre veggen;
 • nekrose av den bakre veggen av ventrikkelen.

Dessuten er hjertet angrepet avhengig av dybden av hjertemuskelen. Hvis vev av bare ett lag dør, snakker de om en intramural sykdom. Med utviklingen av transmuralt infarkt, påvirkes hele tykkelsen av hjertemuskelen. I dette tilfellet finnes en nekrose som strekker seg over et område fra 2 til 8 cm (i forhold til de angitte fakta).

Transmural infarkt er ofte akutt og omfattende. I 90% av tilfellene fører det til døden, da nekrose fanger et stort volum hjertevev. Noen ganger blir pasientens liv bevaret, men det akutte transmursjonsinfarkt forårsaker uopprettelige konsekvenser. De er dødsårsaken i det første året etter angrepet.

Transmural infarkt kan påvirke ulike deler av hjertet, noe som også påvirker sykdomsforløpet. I dette tilfellet oppdages nekrose oftest på den fremre veggen til venstre ventrikel. Også hos disse pasientene (i tredje del) er det de samme problemene i atriene. Imidlertid lider 20% av pasientene samtidig av hjertesvikt i hjertet.

Årsaker til transmural infarkt

For normal funksjon av hjertemuskelen, er det nødvendig med 70% oksygen. Hvis det ikke er nok, kan kranspulsårene ekspandere. Hvis dette ikke skjer i tilstrekkelig volum, utvikles et lokalt eller omfattende hjerteinfarkt. Det er flere vanligste årsaker som kan føre til brudd på blodtilførselen til hjertevev:

 • lumen i koronararterien overlapper på grunn av en tidligere dannet trombus eller embolus, som flyttet her fra et annet fartøy;
 • et skarpt hopp i nivået av blodtrykk, noe som fører til en overdreven byrde på hjertet. Som et resultat er koronararterier ikke i stand til å gi det oksygen i ønsket volum. Det samme problemet kan oppstå under stressende situasjoner, med intens fysisk aktivitet og andre lignende situasjoner;
 • Det er en innsnevring av fartøyene som mater hjertet. Hvis denne patologiske prosessen fortsetter gradvis, fører det til iskemi.

Hva vil blåse det transmurale infarkt?

Akutt transmittalt myokardinfarkt utvikler seg ikke plutselig. Fremveksten av dette problemet vil overvinne visse patologiske forhold:

 • aterosklerose. Det ledsages av akkumulering av spesifikke plaketter på fartøyets indre vegger. Som sykdomsforløpet reduserer signifikant lumen av arteriene, noe som fører til et hjerteinfarkt;
 • utvikling av inflammatoriske prosesser i koronararteriene. Dette negative fenomenet vil bli fulgt av infeksjoner av forskjellige typer. De provoserer ødemer og tetting av veggene i blodårene, noe som gjør blodstrømmen vanskelig.
 • brystskade. Dette kan føre ikke bare til skade på hjertet, men også til hjerteinfarkt. Etter blodpropp blir også en trombus ofte dannet, noe som blokkerer fartøyets lumen;
 • overfør med strømmen av blodemboli eller blodpropp. Dette kan skje mot bakgrunnen av kirurgisk inngrep, forskjellige infeksjoner, bakteriell endokarditt, etc.;
 • økt hjertebelastning, som krever en stor mengde oksygen, som ikke kan gi koronararterier. Dette problemet oppstår oftest i nærvær av medfødt hjertesykdom, tyrotoksikose, høye nivåer av skjoldbruskhormoner, med langvarig hypotensjon og andre årsaker;
 • høye blodpropper. Dette fører til dannelse av blodpropper, som utgjør en stor fare for normal blodsirkulasjon gjennom hele kroppen.

Symptomer på transmural infarkt

Akutt transmursjonsinfarkt av myocardiums undervegg eller andre deler av hjertemuskelen er preget av typiske tegn på sykdommen. Den eneste karakteristiske egenskapen er at alle symptomene manifesterer seg mer intenst. Tegnene på å utvikle patologi er delt på grunnlag av sin form:

 • Angina. Karakterisert av alvorlig smerte, som er beskrevet som tåre. De fleste ubehagelige opplevelser ligger bak brystbenet. Vanligvis strekker smerten til hele brystet, gir til overkroppene. I de fleste tilfeller varer angrepet fra en halv time til en dag. I nærvær av en anginal form av patologi, er det også et brudd på blodtilførselen til hjernen. Dette fører til svakhet i hele kroppen, til svimmelhet.
 • Gastralgicheskaya. Det skjer ganske sjelden (bare 5% av alle tilfeller). I dette tilfellet er smertefornemmelsene lokalisert i den epigastriske regionen og strekker seg til thoraxen. Med utviklingen av dette symptomet kan du feilaktig diagnostisere et magesår.
 • Astmaanfall. I dette tilfellet utvikler astma raskt, som endrer seg til lungeødem. I den astmatiske formen av patologi kan andre symptomer på sykdommen være fraværende.
 • Cerebral. Alle symptomene på et hjerteinfarkt ligner et slag som strekker uten smerte. Denne sykdomsformen er svært sjelden.

Også med transmuralt infarkt den andre dagen etter utviklingen av et angrep, øker kroppstemperaturen til 38-39 ° C. Dette fenomenet er også til stede i en hel uke. Også ganske ofte (i 43% av tilfellene) er det en forstyrrelse av hjerterytmen.

Diagnose av transmursjonsinfarkt

For å diagnostisere transmursjonsinfarkt brukes elektrokardiografimetoden. Den er basert på fiksering av elektriske potensialer i ulike deler av hjertemuskelen. I tilfelle nekrose varierer resultatene av denne studien sterkt.

Ved analyse av elektrokardiogrammet kan man dømme varigheten av infarkt, dens utbredelse og konsekvenser for menneskekroppen. For å bestemme muligheten for behandling, analyserer legen det berørte området. Disse områdene kan fortsatt fortsette å fungere hvis alle nødvendige tiltak tas i tide.

Ved gjennomføring av en generell blodprøve bestemmes en signifikant økning i antall leukocytter. Basert på denne indikatoren kan man omtrent forstå hvor utbredt nekrose er. Høyt nivå av leukocytter varer vanligvis opp til 14 dager. Med en nedgang i antallet, er det ofte observert en økning i ESR. Dette skyldes det faktum at når hjertets vev er ødelagt, kommer enzymer som tidligere var i blodene, inn i blodet.

Behandling av transmuralt infarkt

Behandling av transmursjonsinfarkt innen 12 dager etter at et angrep forekommer i intensivavdelingen. Bare med fullstendig stabilisering av pasientens tilstand blir overført til kardiologisk avdeling. Gjennom behandlingsperioden må pasienten overholde sengen hvile, følge en streng diett.

Leger utfører aktiviteter som har som mål å oppnå følgende mål:

 • reduksjon av iskemisk sone;
 • det er nødvendig å starte arrdannelse av nekrose steder;
 • forhindre komplikasjoner - hjertesvikt, tromboembolisme, arytmier;
 • restaurering av normal sirkulasjon.

I særlig alvorlige tilfeller er kirurgi - koronar angioplastikk eller koronar arterie bypass-podning - vist for å redde pasientens liv.

I hemmelighet

  • Du er lei av konstant smerte i beina fra den minste belastningen...
  • Systematisk er du bekymret for tinnitus, svimmelhet og hodepine...
  • På trykkprang og smerter i brystene er det ingenting å si...
  • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og prøver å ikke være nervøs...

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi å lese om et nytt effektivt middel for åreknussykdommer. Med sin hjelp kan du føle deg selv ung og full av energi. Les artikkelen >>>

Les Mer Om Fartøyene