Oversikt over tricuspid regurgitation: årsaker, grader, behandling

Fra denne artikkelen lærer du hva som er tricuspid regurgitasjon, dets årsaker, symptomer og valg av behandlingsmetode (avhengig av sykdomsstadiet og -formen).

Når det er en ufullstendig lukking av tricuspidventilen. I denne tilstanden har pasienten en omvendt strøm fra høyre ventrikel til atriumet.

Det menneskelige sirkulasjonssystemet gir ensidig blodgass. Blod fra ventrikkelen til atriumet beveger seg i en retning på grunn av ventiler som tetter nært med hver sammentrekning av hjertet. Hvis det er ufullstendig lukking, returnerer en del av blodet tilbake til ventrikkelen (oppkast).

Behandling av sykdommen håndteres av en kardiolog. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av patologien. Så, 1 grad trenger ikke spesifikk behandling, leger anbefaler bare å overvåke pasientens tilstand. Pasienter med 2 grad av patologi gjennomgår konservativ behandling. Og på nivå 3 og 4 kan kardiovaskulærsystemet bare gjenopprettes kirurgisk.

Årsaker til sykdommen

Denne patologien skjer i to hovedformer:

 1. Primær, som er årsakene til slike sykdommer: revmatisk feber, endokarditt (akutt betennelse i hjerteveggen), myokardial infarkt, dannelsen av fibrøse plakk i hjertevev og genetisk predisposisjon.
 2. Sekundær. Et slikt nederlag av ventilen observeres på grunn av dets utvidelse med kardiomyopati og lungehypertensjon, noe som øker funksjonell belastning på høyre ventrikel.

karakteristiske symptomer

 • Tilstedeværelse av synlig pulsering av livmorhalsvevene.
 • Hevelse av blodårene i venstre del av brystbenet og høyre hypokondrium.
 • Progressiv hevelse av det myke vevet i beina.
 • Tap av effektivitet og rask tretthet.
 • Hyppig følelse av "chilliness".
 • Følelse av rask hjertefrekvens.
 • Hyppig vannlating.
 • Kortpustethet, som først bekymrer pasienten under fysisk anstrengelse, og deretter diagnostiseres i ro.
 • Periodiske anfall av smerter i magen.
 • Den gule skyggen av huden, som kombineres med smertefulle opplevelser i riktig hypokondrium.

Sværheten av de ovennevnte symptomene avhenger av organismens individuelle egenskaper og omfanget av lesjonen. Så for eksempel mangler en pasient med en diagnose av tricuspid regurgitasjon i opprinnelige stadium patologiske symptomer. Det uttrykte kliniske bildet blir som regel observert i sykdoms 3-4 fase når radikal inngrep er nødvendig.

Fire sykdomsgrader

 1. Minimal forstyrrelse av blodstrømmen, som er helt asymptomatisk.
 2. Tilstedeværelsen av en omvendt strøm av blod opptil 2 cm.
 3. Regurgitation er mer enn 2 cm.
 4. Sykdommen ledsages av akutt hjertesvikt.

Diagnose av sykdommen

Hjertepatienter gjennomgår følgende diagnostiske tiltak:

 • Visuell undersøkelse av pasienten og lytting til hjerte lyder med et fonendoskop.
 • Ultralydundersøkelse, som lar deg finne ut av tilstanden til hjertevevet og ventilen.
 • EKG. Metoden bestemmer tidlig tegn på økning i riktig mage og atria.
 • Radiografi av thoracic hule organer. En slik studie bestemmer brudd i ventilsystemet.
 • Hjertekateterisering er en innovativ, minimalt invasiv prosedyre som brukes til å diagnostisere og behandle hjertesykdommer.
Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

I mange tilfeller krever tricuspid regurgitering på 1-2 grader ikke spesifikk terapi, forutsatt at det ikke er noen sammenhengende patologi av indre organer og hjertesvikt.

Behandlingen av pasientene i utgangspunktet - "støttende", de utfører tiltak for å eliminere høyt blodtrykk. Pasienten må være under kontroll av en kardiolog.

Ytterligere progresjon av hjerteventilens patologi regnes som en grunn til konservativ terapi. Legene foreskriver følgende stoffer til pasienten:

 • Diuretika. Diuretika i hypertensjon stimulerer utskillelsen av salter og overflødig væske fra kroppen.
 • Venøse vasodilatorer. Redusere tonen og øke blodkarets lumen bidrar til å redusere blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen.
 • ACE-hemmere. Virkningen av narkotika er rettet mot å hemme funksjonen til et enzym som omdanner angiotensin, noe som reduserer blodårene og fremkaller en økning i blodtrykket.
 • B-blokkere. Disse medisinene reduserer hjertefrekvensen, eliminerer hypertensjon og kronisk hjertesvikt.
 • Hjerteglykosider, som utøver kardiotonisk og antiarytmisk virkning.
 • Metabolske preparater. Disse stoffene forbedrer transporten av oksygen til alle vev i kroppen.
 • Antikoagulantia som middel for å forhindre trombose.

Tricuspid regurgitasjon i sen fase (3 og 4) behandles kirurgisk.

Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Årsaker og tegn på tricuspid regurgitasjon på 1-2 grader

På hvorfor det er trikuspidalklaff oppstøt av en grad, hva det er og hvordan du kan bli behandlet, ønsker han å vite hver pasient ved påvisning av diagnose i journal eller et annet dokument. Navnet høres kjempebra, men ikke panikk. Det er viktig å forstå hva en sykdom er, hvor farlig dette avviket er, hvorfor det oppstår og hvordan man skal håndtere det.

I utgangspunktet må vi forstå hva navnet på denne sykdommen er. Den første komponenten snakker om navnet på den delen av orglet som ikke fungerer riktig: tricuspid ventilen. Det utfører funksjonen til å beskytte mot omvendt blodstrøm etter hver utløsning fra hjertet. Den ligger mellom høyre side atrium og ventrikel.

Oppgulp av Trikuspidalklaff av en grad manifesteres ved det faktum at etter hver tilførsel av blod til hjertekamrene noe av det returneres til en langsom strøm tilbake gjennom slissen i ventilen, hvilket i sin tur medfører vanskeligheter i arbeidet av hjertet, som han har til å slå raskere for å normalisere volumet av en væske i hulrommet.

Insuffisient av tricuspidventilen oppstår på grunn av brudd på komponentets bevegelse, forringelse av egenskapene. Eller det kan være en fødselsfeil når en del av hullet forblir åpen. På grunn av insuffisiens utvikler tricuspid regurgitasjon av 1. grad.

Denne avviket fra normen er ikke alvorlig, slik at folk ikke merker sykdommen i utgangspunktet. Men hvis du ikke tar tiltak, kan tricuspid insuffisiens på 1 grad utvikles. Hvis du tar hensyn til denne avviket i tide og tar tiltak, kan komplikasjoner unngås.

Så regurgitation er prosessen med å returnere en del av blodet tilbake gjennom ventilen. Siden det menneskelige hjerte har 4 ventiler, skiller du regurgitasjon:

 • aortic;
 • mitral;
 • lungekropp;
 • trikuspidalklaff.

Det siste i listen, det er også en tre-bladsventil, fungerer på dette prinsippet:

 1. 1. Når hjertet er avslappet, åpner det og frigjør det akkumulerte blodet, som allerede er beriket med oksygen, inn i den tilsvarende ventrikel.
 2. 2. Så lukkes det igjen på tidspunktet for sammentrekning av hjertemuskelen.

Denne syklusen gjentas gjennom hele livet til en person.

Hvis tricuspid-ventilen har en mangel og gjennom hullet kommer noe av blodet tilbake til hulrommet, er dette ikke veldig bra. I dette tilfellet er det nødvendig å ta vare på helsen så snart som mulig, slik at sykdommen ikke utvikler seg videre.

I forbindelse med at det oppstår problemer i hovedorganet, som er ansvarlig for blodtilførselen til kroppen, påvirker konsekvensene hele kroppen. For å unngå alvorlige komplikasjoner er det viktig å diagnostisere avviket i tid. For dette må du vite de mulige årsakene og tegnene til sykdommen.

Årsakene til tricuspid regurgitasjon kan være forskjellig:

 • konsekvenser av hjerteinfarkt;
 • ventilens fiasko;
 • prolaps av tricuspid ventil;
 • revmatisk myokarditt;
 • bruk av narkotiske og tobakksprodukter.

Sistnevnte erklæring er indirekte, siden det er en forverring av kardiovaskulærsystemet, som senere kan forårsake mange avvik, inkludert gjeninnføring av blod i hjertet.

Den andre graden av denne avviket er forskjellig fra den første ved at lengden på returstrålen er større og er 2 cm. Dette forstyrrer hjertets normale funksjon. I tillegg begynner ventrikelen i andre grad å ekspandere, og lydene blir mer uttalt under eksamen.

Ved å finne de tilsvarende symptomene, anbefales det å gjennomgå en hjerteundersøkelse for å bekrefte eller nekte den forventede diagnosen. Grunner til å se en lege er:

 • hevelse i nakken og andre deler av kroppen;
 • kortpustethet med lav fysisk anstrengelse;
 • hevelse av årer på nakken;
 • Palpitasjon i hjertebanken.

På grunn av det faktum at forverres blodstrømmen kan være problemer med bevegelse av hender og føtter, kulde utseende (øket sensitivitet for kulde) i lemmene.

Som regel er tricuspid regurgitation av 2. grad en anledning til å ta vare på hjertes helse. Vanligvis på undersøkelsen er dette problemet ganske raskt, siden denne sykdommen er en komplikasjon av andre abnormiteter. For eksempel fører en svikt i en tricuspidventil i 2. grad i de fleste tilfeller til oppblåsning. Å behandle med dette krever veldig feil.

For å identifisere og diagnostisere den aktuelle sykdommen, vil det bli nødvendig å gjennomgå slike undersøkelser:

 1. 1. Ekkokardiografi (ekkokardiografi). De lytter til hjerteslag og bestemmer om det er avvik fra normen eller ikke.
 2. 2. Fysisk undersøkelse av en kardiolog. Han sender til prosedyrene. I resepsjonen lytter han til hjerteslag, tone og lyd.
 3. 3. Elektrokardiografi (EKG). Denne prosedyren utføres for å identifisere utvidelser av ventrikkelen og atria, noe som er et tegn på feil i driften av ventilene.
 4. 4. Bryst røntgen. Han refuterer eller bekrefter det forrige punktet, hvis det er tvil.

I enkelte tilfeller (med tilgjengeligheten av utstyr) kan det utføres kateterisering for å bestemme ytterligere problemer i hele kardiovaskulærsystemet. Dette er en relativt ny metode for undersøkelse.

Tricuspid regurgitation av 1 grad er en sykdom som sjelden oppstår som en enkelt unormalitet. I de fleste tilfeller er det en komplikasjon, og noen ganger i medisinsk rekord kan man finne en lignende rekord: Forløpet av tricuspidventilen i 1. grad med opphøyning av 1. grad. Prolaps er en av de mulige unormaliteter i ventilens funksjon, noe som fører til opphissing.

Behandling og forebygging er kun foreskrevet av en spesialist. I de fleste tilfeller behandles tricuspid insuffisiens med spesielle medisiner. Noen ganger kan de ordinere treningsbehandling i form av å gå utendørs eller andre aktiviteter for å styrke hjertemuskelen. Alt avhenger av egenskapene til menneskekroppen og graden av sykdommen.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon kalles en type av hjertefeil hvor trikuspidal insuffisiens observert (trikuspidal) ventilen under systolen fører til tilbakestrømning av blod fra det høyre hjertekammer til atrium.

Tricuspid regurgitation: årsaker

Oftest forekommer utviklingen av tricuspidventilen opphisset mot en bakgrunn av hjertesykdommer som oppstår ved utvidelse av høyre ventrikel og lunghypertensjon. Mye sjeldnere forekommer denne sykdommen mot bakgrunnen av septisk endokarditt, revmatisme, karcinoid syndrom, Marfan syndrom. Insuffisient av tricuspid-ventilen kan være en medfødt patologi eller utvikle seg som følge av langvarig bruk av visse medisiner (fentermin, fenfluramin, ergotamin).

symptomer

vanligvis det ikke manifesterer seg, og er ansett som en benign tilstand hvis behandlingen utføres ved en viss defekt i klaffene av Trikuspidalklaff (graden av trikuspidal regurgitasjon 1) sykdom. Bare i en liten del av pasientene er det en pulsering av livmorhalsene, forårsaket av økt trykk i dem.

Ved alvorlig oppblåsning av tricuspideventilen observeres uttalt hevelse i jugularvenene. Å sette en hånd til høyre jugular venen kan føle sin skjelving. Vesentlig svikt i ventilen kan føre til høyre ventrikulær dysfunksjon, utseendet av atriell fladder eller atrieflimmer, dannelsen av hjertesvikt.

Tricuspid regurgitasjon: diagnose

For å få den riktige diagnosen med tricuspid regurgitasjon, og også for å bestemme graden av sykdommen, er det mulig på grunnlag av data fra Doppler ekkokardiografi. Med tricuspid regurgitation på 1 grad, er den omvendte strømmen av blod fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium knapt merkbar. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad karakteriseres av en revers blodstrøm ikke mer enn 2,0 cm fra tricuspid ventilen. Med den tredje grad av insuffisiens overstiger regurgitasjonen 2,0 cm, og i fjerde grad sprer den seg over hele volumet av høyre atrium.

Som ytterligere metoder for forskning utføres EKG og brystrøntgen. Elektrokardiogrammet viser ofte tegn på hypertrofi i høyre ventrikel. På røntgenstråler med tricuspid regurgitasjon på 1 grad, blir endringer vanligvis ikke oppdaget. Når graden av trikuspidalklaff oppstøt og 2 ovenfor fant økt skygge superior vena cava og høyre atrium, og i noen tilfeller tilstedeværelse av pleuravæske.

Hjertekateterisering som diagnostisk metode med tricuspidventil regurgitering er ekstremt sjelden.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

En liten oppblåsning av tricuspidventilen tolereres godt av mennesker og trenger ikke å bli behandlet. Terapi er vanligvis foreskrevet med tricuspid regurgitasjon på 2 til 4 grader. Først av alt er det rettet mot å eliminere årsaken som førte til utvikling av insuffisiens av tricuspideventilen (behandling av revmatisme, septisk endokarditt, etc.). I tillegg behandles komplikasjoner forårsaket av tricuspid regurgitasjon - hjertesvikt, arytmi.

I fravær av effekten av konservativ behandling, så vel som med videre progresjon av ventilfeil, er kirurgisk inngrep angitt - proteser, tricuspid ventil plast eller anuloplasti.

Til anuloplasti er det vanligvis tatt i de tilfellene når sykdommen utvikler seg på grunn av dilatasjon (ekspansjon) av ventilringen. Protes av tricuspid-ventilen er indikert dersom den er mangelfull på grunn av Epsteins mangel eller karcinoid syndrom. For protesen brukes en grisventil som gjør det mulig å redusere sannsynligheten for utvikling av tromboemboliske komplikasjoner signifikant i den postoperative perioden. Som praksis viser svineventilen effektivt i mer enn 10 år, hvorpå den erstattes med en ny.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon (Trikuspidalklaff insuffisiens) - er en hjertesykdom, hvor blodstrømmen er reversert i den systole fase gjennom Trikuspidalklaff inn i høyre ventrikkel av hulrommet i høyre atrium.

Hvordan opptrer tricuspid ventil regurgitation?

Tricuspid eller Trikuspidalklaff ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikkel under diastole dørene åpne, strømmer venøst ​​blod fra høyre atrium til ventrikkelen. Under sammentrekningen (sammentrekning) av ventilklaffene er tett lukket, og kom inn i høyre ventrikkel blod inn i lunge-arterien, og deretter til lungene. Når oppstøt blod fra den høyre ventrikkel i Trikuspidalklaff er ikke fullt ut kommer inn i lungearterien, og i delens tilbakegang til høyre atrium, er det et kast omvendt blod - oppgulp. Dette skyldes dysfunksjon av Trikuspidalklaff - en løs lukkefliker det ikke er helt lukket matet inn i høyre forkammer. Når trikuspidal oppstøt på grunn av økte belastning atrium hypertrofier og deretter strekke muskler opptrer og dens økning i størrelse. I sin tur fører dette til inntrengning av store mengder blod fra atrium til den høyre ventrikkel under diastole, det ytterligere hypertrofi og dysfunksjon som provoserer lunger i den systemiske sirkulasjon.

Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

Tricuspideventilens mangel er av flere typer:

 • Absolutt eller organisk mangel. Patologi forårsaket av skade på ventilklaffene, for eksempel ventil prolaps (sagging klaffer) på grunn av medfødt sykdom - dysplasi, bindevev, også referert til årsakene til revmatiske, infeksiøs endokarditt, karsinoid syndrom og andre;
 • Relativ eller funksjonsfeil. Det strekk ventil forårsaket av motstand strøm av blod fra det høyre hjertekammer, når den uttrykkes ventrikkel utvidelse forårsaket av høy diffus pulmonal hypertensjon eller myokardskade.

Når det gjelder graden av uttrykk for den reverserte blodstrømmen, er tricuspid regurgitasjon delt inn i fire trinn:

 • 1 grad. Knapt detekterbar omvendt bevegelse av blod;
 • 2 grader. Regurgitation bestemmes i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen;
 • 3 grader. Omvendt bevegelse av blod fra høyre ventrikel blir detektert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen;
 • 4 grader. Regurgitation er preget av en stor forlengelse i hulrommet til høyre atrium.

Graden av uttrykk for retur av blod bestemmes ved ekkokardiografisk studie.

Beskrivelse av tricuspid regurgitation av 1 grad

Med regurgitation på 1 grad, viser symptomene på sykdommen som regel ikke seg selv, og det kan bare oppdages ved et uhell under elektrokardiografi. I de fleste tilfeller tricuspid regurgitation av 1 grad ikke krever behandling og kan betraktes som en variant av normen. Dersom utviklingen av sykdommen provosert revmatiske, pulmonal hypertensjon eller andre sykdommer, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdom, noe som forårsaket en liten feil i klaffene Trikuspidalklaff.

Hos barn er denne graden av regurgitasjon ansett som en anatomisk funksjon, som til tider kan forsvinne - uten tilstedeværelse av andre hjertesykdommer, påvirker det vanligvis ikke barnets utvikling og generelle tilstand.

Symptomer på tricuspid regurgitasjon

Med tricuspid regurgitasjon av 2. grad, som med andre grader, forekommer sykdommen ofte uten uttalt symptomer. I tilfelle av alvorlig sykdom er følgende manifestasjoner mulige:

 • Svakhet, tretthet;
 • Økning i venetrykk, noe som fører til hevelse i nerverne og deres pulsasjoner;
 • Leverforstørrelse med karakteristisk smerte i riktig hypokondrium;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.

Auskultasjon (lytting) viste en karakteristisk systolisk bilyd, best høres i hvert 5-7 interkostalrom på venstre kant av sternum, verre på inspirasjon, en myk og ustabil. Med en økning av høyre ventrikkel og en stor mengde blod som strømmer inn i den under diastolen er systolisk bilyd lyttet og over høyre vena jugularis.

Diagnose av tricuspid regurgitasjon

For diagnostisering av tricuspid regurgitasjon, i tillegg til anamnese, fysisk undersøkelse og auskultasjon, utføres følgende studier:

 • EKG. Størrelsen på høyre ventrikel og auricle, forstyrrelser av en varm rytme er definert;
 • Phonocardiogram. Tilstedeværelsen av systoliske lyder er avslørt;
 • Ultralyd av hjertet. Tegnene på ventilveggsforsegling, området av atrioventrikulæråpningen, graden av oppblåsing bestemmes;
 • Radiografi av brystet. Plasseringen av hjertet og dets størrelse, tegn på pulmonal hypertensjon, avsløres;
 • Kateterisering av hjertets hulrom. Metoden er basert på innføring av katetre for å bestemme trykket i hjertehulene.

I tillegg kan koronar kardiografi utføres før kirurgi kan brukes. Det er basert på innføring av et kontrastmedium i hjertets kar og hulrom, for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

Behandling av en defekt kan utføres konservativt eller kirurgisk. Den operative metoden kan vises allerede ved 2 grader tricuspid regurgitasjon dersom den ledsages av hjertesvikt eller andre patologier. Ved funksjonell tricuspid regurgitasjon, behandles behandlingen primært av en sykdom som forårsaker skade.

Med legemiddelbehandling, diuretika, vasodilatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger), er kaliumpreparater, hjerteglykosider foreskrevet. Hvis konservativ behandling viser seg ineffektiv, foreskrives en operativ inngrep som involverer plastikkirurgi eller annuloplastikk og proteser. Plastisk kirurgi, og den halvsirkelformede sutur annuloplasty utføres uten endring av ventilklaffene og ekspanderende fiber ringen til hvilken de er festet. Protese er indikert hvis tricuspideventilen er utilstrekkelig og dets lesjoner er ekstremt harde, protesen kan være biologisk eller mekanisk. Biologiske proteser opprettet fra aorta av dyr kan fungere i mer enn 10 år, så blir den gamle ventilen erstattet med en ny.

Med den tidlige begynnelsen av tricuspid regurgitasjon er prognosen gunstig. Etter at det er utført, bør pasienter observert regelmessig hos kardiologen og gjennomgå undersøkelser for å forhindre komplikasjoner.

Funksjoner av opphiss av trisuppidal ventil 1 grad

Ved undersøkelse oppdages det hos noen pasienter oppblåsning av tricuspidventilen i 1. grad. De fleste vet ikke hva dette tegnet betyr, hvorfor det oppstår, og hvilken videre taktikk. Hvis tilstanden utvikler seg, kan komplikasjoner som er farlige for livet, bli med.

årsaker

Med begrepet tricuspid forstås regurgitasjon en patologisk tilstand hvor blodet strømmer i motsatt retning. Den beskrevne prosessen skjer i høyre side av hjertet under systolen. Årsaken er at tricuspidventilen ikke er tilstrekkelig. Dette skyldes følgende faktorer:

 1. Revmatisk lesjon av ventiler. Sykdommen er dannet etter en streptokokkinfeksjon (oftest angina). I de fleste tilfeller påvirker mikroorganismer hjertet. En vanlig lokalisering i den er tricuspidventilen.
 2. Endokarditt. Det er en betennelse i det indre skallet som dekker hjertet.
 3. Medfødte misdannelser av Ebsteins utvikling. Med denne avviken blir det normale arrangementet av ventilen forstyrret.
 4. Infarksjon (nekrose) av celler i myokardiet.
 5. Prolapse av mitral-, tricuspid- eller aortaklappen. Patologi indikerer utseendet av fremspring i en av ventilene. Dette skjer i øyeblikket når de lukkes og fylles i hjertehulen med blod. Barnet lider oftest av slike lidelser.
 6. Karcinoid syndrom. Når tricuspid-ventilen er påvirket, begynner fibrotiske plakker å bli avsatt.

Ovennevnte grunner gjelder for den primære. Sekundære faktorer fører til utvidelse av ringen som ventilene er festet til.

Klassifisering av sykdommen

Det finnes flere varianter av patologien - primær og sekundær, som er beskrevet ovenfor. Klassifiseringen inkluderer grader av alvorlighetsgrad:

 1. Jeg grad. Pasienten bryr seg ikke om noe. På dette utviklingsstadiet kan det spores under en ultralydsundersøkelse av hjertet.
 2. II grad. Det er en omvendt strøm av blod, som har en avstand på 2 cm fra ringen med ventiler.
 3. III grad. Blodstrømmen kastes inn i høyre atrium mer enn 2 cm.
 4. IV grad. Blod er kastet en betydelig avstand. Symptomer er uttalt.

Når tricuspid-ventilen påvirkes, fortsetter regurgitasjonen av 1 grad nesten asymptomatisk. Hvis behandling ikke er ferdig i tide, vil patologien utvikle seg.

Kliniske manifestasjoner

I begynnelsen er det ingen tegn. I sjeldne tilfeller forstyrres ubehagelige opplevelser i hjerteområdet, svakhet, som vedvarer etter hvile. Med patologiens fremgang i nyfødte eller voksne, oppstår følgende symptomer:

 • utvidelse av vener på nakken, synlig pulsering;
 • hud på fingrene, ørepennene, nasolabial trekant blir blå;
 • Smertefornemmelser eller smerte i leveren;
 • hevelse på bena;
 • rask tretthet;
 • følelse av akselerert hjerteslag;
 • gul hudfarve;
 • kortpustethet.

Ved undersøkelsen avsløres splitte av toner, ciliary arytmi. Ved innånding under lytting - støyen i hjertet. Hvis det oppstår en oppblåsning på 1 grad på tricuspidventilen, vil de oppførte pasientene ikke forstyrre.

Det er tilfeller av forekomst av patologi hos et foster eller et nyfødt barn. Ved graviditet hos fremtidens mor er det mulig å diagnostisere i løpet av 11-13 uker. Utviklingsmangel forekommer oftest med en kromosomal mutasjon. I sjeldne tilfeller forekommer det hos friske barn.

diagnostikk

Diagnosen er etablert etter å ha vurdert det kliniske bildet og resultatene av studiene. Følgende metoder brukes:

 • ekkokardiografi (ekkokardiografi);
 • elektrokardiografi (EKG);
 • transesofageal ekkokardiografi;
 • Bryst røntgen av brystorganer;
 • craniography;
 • hjerte kateterisering.

Hvis pasienten har mistanke om tricuspidventilgassurgen eller annen kardiovaskulær sykdom, utføres en EKG. Studien er inkludert i gullstandarden for diagnostikk. Dens formål er å bestemme den elektriske aktiviteten til kardiomyocytter. Metoden refereres til obligatoriske undersøkelser av barn, ungdom og voksne (skole, hær).

Den mest effektive er ultralydundersøkelse av hjertet. Det hjelper legen å undersøke tilstanden til hulrom, blodstrøm, ventilapparat. Med hjelpen er det mulig å skille mellom en skrue eller en defekt fra en norm. Samtidig med opptak av EchoCG, kan et elektrokardiogram utføres. Teknikken tillater ikke bare å studere myokardets struktur og funksjon, men også karene.

Ekkokardiografi anses som et moderne og informativt alternativ. Hennes lege går gjennom spiserøret, som introduserer en spesiell sensor. Myokardets tilstand evalueres ved å utføre ultralyd gjennom thoraxen.

Den største fordelen er at det ikke er noen hindringer på veien til enheten. I den vanlige EchoCG må strålen trenge gjennom det myke og harde vevet av hele organismen.

Kateterisering av hjertehulene gir et komplett bilde av blodkarets tilstand. Spesielle nåler punkterer lårbenet eller ulnar venen. Deretter innføres et kontrastmedium som letter overføringen av bildet.

behandling

Etter å ha utført diagnosen og etablere årsaken, er en behandling foreskrevet. Hvis pasienten har en grad, anses dette å være en funksjonell tilstand. Ubehagelige symptomer det ikke manifesterer. Pasienten overvåkes kontinuerlig. Foreldre skal vise det til behandlende lege så mange ganger som spesialisten vil fortelle.

Medisineringsterapi

Regurgitering av tricuspidventilen, som når klasse 2, skal behandles medisinsk. Terapi utnevnes for en viss tidsperiode. Det er etablert avhengig av tilstanden og kliniske manifestasjoner. Følgende grupper av legemidler er vist:

 • nitrater;
 • beta-blokkere;
 • diuretika;
 • antikoagulanter;
 • antiarytmiske legemidler.

Antibiotika er nødvendig før du utfører prosedyrer som kan føre til reproduksjon av bakterier. Hvis årsaken til oppkastet er revmatisk skade på ventiler, drikker disse stoffene opp til 30 år. Deretter kanselleres de, for ikke å forårsake motstand mot midler.

Kirurgisk behandling

Den andre fasen i fravær av effekt og progressjon av manifestasjon krever kirurgisk inngrep:

 • ventilproteser;
 • anuloplastika;
 • plast.

Under anuloplastikk hindres pasientens vevring mot protesen og reduserer gradvis dens diameter. Prosedyren vises kun når sirkelen er utvidet (utvidet). Protese utføres i tilfelle svikt i primær lesjon.

I noen tilfeller kan ikke anuloplasti gjøres, og i en slik situasjon er plast nødvendig. Som erstatning for ventilen brukes en gris, noe som reduserer risikoen for tromboembolisme. Det kan oppstå på grunn av lavt trykknivå i høyre hjerte. Den naturlige protesen fungerer i ca 10 år.

I tilfelle ødeleggelse av ventiler med endokarditt, er det vanlig å aksessere dem i samsvar med behandlingsstandardene. Slike taktikker for ledelse brukes i fravær av positiv dynamikk fra antibiotikabehandling. Den nye ventilen blir ikke implantert i 7-9 måneder av pasientens liv.

Etter at operasjonen er fullført, må en person komme til helsefasiliteten hvert år for å overvåke tilstanden. Inspeksjon og diagnostiske prosedyrer utføres. Hvis insuffisiens er moderat, anbefales ekkokardiografi.

forebygging

Som et forebyggende tiltak blir pasienten gitt antibiotika. For å unngå tilbakefall av revmatisme, gjør benzylpenicillin i muskelen. For hver person å utelukke risikoen for smittsom endokarditt, er stoffet også indikert. I tillegg til stoffene, følg følgende skjema:

 • Gjør sport med en moderat belastning for å trene kroppen.
 • Unngå overdreven fysisk stress og hypotermi.
 • Tidlig behandle alle infeksjoner.
 • Begrens bruken av salt mat og væsker.
 • Hvis det er planlagt kirurgisk inngrep, utføres antibiotisk profylakse.
 • Når en pasient er foreskrevet medisinering, er det viktig å overvåke helsen din. Når det er kortpustethet og smerte i hjertet, anbefales det å konsultere legen din.
 • Hvis det ikke blir observert etter korreksjon av positiv dynamikk, sendes den til operasjonen.

  outlook

  Hvis tricuspid-ventilen er mangelfull, er en langvarig gjenvinningsperiode karakteristisk.

  Tilgang til komplikasjoner er grunnlaget for utnevnelse av en funksjonshemming.

  Prognosen er gunstigere for reumatisk opprinnelse av patologien, i sammenligning med iskemisk.

  Den første graden av brudd anses som den mest gunstige. En person trenger ikke behandling, men nok forebygging og kontroll. Fraværet av positive endringer blir grunnlaget for medisinsk eller kirurgisk inngrep.

  Tricuspid regurgitation av 1. grad: hva er det, behandling og forebygging

  Tricuspid regurgitasjon på 1 grad, 2 eller 3 grader er en hjertefeil, medfødt eller oppkjøpt, karakterisert ved en omvendt strøm av blod inn i høyre atrium fra høyre ventrikel, under systolperioden.

  Årsaken til tricuspid regurgitasjon er løs forbindelsen til ventiler av tricuspid ventilen.

  Mer informasjon om hvilken tricuspid regurgitasjon kan læres av en pasient på en kardiologs avtale eller informasjon på vår side.

  Begrepet regurgitasjon er oversatt som en omvendt strøm, i tilfelle hjertesykdom - dette er feil retning av blodstrømmen.

  Hovedårsakene til bruddet

  Årsakene til tricuspid regurgitasjon kan omfatte:

  • tricuspid anomalier medfødt;
  • Ehlers-Danlos syndrom;
  • Ebstein-avviket;
  • Morfan syndrom.

  Isolert misdannelse i fosteret forekommer sjelden, for det meste krysser man sammen.

  Den oppkjøpte formen av sykdommen forekommer oftere enn den medfødte formen.

  Årsaken til ervervet patologi kan være:

  • narkotikamisbruk
  • alkoholisme;
  • karcinoid syndrom;
  • revmatisme.

  Oftest er sykdommen forårsaket av reumatisk endokarditt, deformerende ventiler av tricuspidventilen og sener.

  I noen tilfeller legges en innsnevring av åpningen av høyre ventrikel til forandringen i ventilens struktur og form, og danner en kombinert tricuspid defekt.

  Trauma til papillærmusklene, med hjerteinfarkt, kan også føre til tricuspidal defekt.

  Noen alvorlige sykdommer (karcinoid syndrom) kan føre til forstyrrelse av ventilklaffene og omvendt strøm av blod. Slike sykdommer inkluderer:

  • lungekreft;
  • tarmens onkologi;
  • eggstokkreft.

  Klassifisering og hovedsymptomer på nedsatt funksjonsevne

  Kardiologer skiller 4 grader av svekkelse, bestemt av lengden på blodstrømmen og styrken av dens strømning (om omvendt strømning blir spylt eller dens kraft er moderat).

  Klassifisering etter grad av brudd:

  • Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad - blodstrømmen er minimal.
  • Tricuspid regurgitation av 2 grader - strålen kastes ikke mer enn to centimeter.
  • Regurgitation av tricuspid ventil i tredje grad - blodstrømmen trenger inn mer enn 2 centimeter.
  • Overtredelse av fjerde grad er karakterisert ved at blodet går inn i det høyre atrium med mer enn tre centimeter.

  Forstyrrelsen er preget av milde symptomer, sværheten av symptomene øker med en akutt form for regurgitasjon. Den akutte form gir høyre hjertefeil og pulmonal hypertensjon.

  • hevelse i livmorhalsen;
  • økt pulsering i venstre side av brystet, spesielt ved innånding av luft;
  • pulserende leveren;
  • hevelse;
  • konstant tretthet;
  • kortpustethet;
  • intoleranse mot lave temperaturer;
  • hyppig vannlating

  Tricuspid regurgitation av første grad. forebygging

  Den første graden av regurgitasjon regnes som en fysiologisk tilstand og krever ingen behandling. Pasienten må gjennomgå den nødvendige undersøkelsen en gang i året for å unngå utvikling av komplikasjoner. Pasienten må komme til kontrollen på det tidspunktet oppnevnes av legen.

  Unge menn er interessert i spørsmålet: tar de i hæren med et slikt problem? Ved den første graden av forstyrrelse av ventilen, når blodstrømmen ikke er lenger enn to centimeter, oppstår det ingen patologiske forandringer. Personen er helt sunn og kan bli opptatt i hæren.

  Hvis en annen grad brytes, er behandling foreskrevet og tjenesten frigjøres, siden den militære livsstilen forutsetter fysiske aktiviteter som er kontraindisert i denne diagnosen.

  Diagnose av tricuspid regurgitasjon skal demonstreres ved ekkokardiografi, kardiogram, stresstestresultater og andre kliniske analyser.

  Å frigjøre fra service fører vedvarende arytmi, ledningsforstyrrelser og alvorlig hjertesvikt.

  Pasienter med denne sykdomsformen foreskrives fysioterapi, svømming, turgåing, ski. Forbudt sport forbundet med å løfte tunge skall. For å forbedre tilstanden til prosedyren: massasje, fytoterapi, akupunktur.

  Pasienter anbefales å følge den nødvendige dietten. Det anbefales ikke å misbruke fett, stekt og salt. Legene anbefaler å holde vekten under kontroll, ettersom et raskt sett med kilo fører til en skarp forringelse i personens tilstand.

  Forebyggende tiltak er delt inn i primær og sekundær. Primære aktiviteter utføres for friske mennesker og inkluderer:

  • Tidlig diagnose og tilstrekkelig behandling av virale og smittsomme sykdommer som fører til hjertedysfunksjon (revmatisme, infeksjon av endokarditt, influensa).
  • Bekjempelse av infeksjon i kroppen (kronisk tonsillitt, karies).
  • Tempering av barn og økning av kroppens generelle tone.

  Forebyggende tiltak av den andre planen er ment for pasienter med diagnostisert oppkast i den andre og tredje grad, komplisert av ventilens progressive lesjon.

  Sekundære forebyggende tiltak:

  • Drogbehandling er nødvendig for å styrke den generelle tonen og redusere risikoen for komplikasjoner (diuretika, nitrater, kalium, glykosider, vitaminer, immunomodulatorer).
  • Antibiotisk terapi.
  • Prosedyrer for herding, fysioterapi, fysioterapi øvelser.
  • Fjerning av infeksjoner, som mandler og karies.
  • Spesielt kosthold.

  På menyen med pasienter inkluderer nødvendigvis magert kjøtt, nøtter, bananer, friske urter, grønnsaker og frukt.

  Det anbefales å begrense i diettbutikken mat, kunstig fett, salt, sukker, hurtigmatvarer.

  Tradisjonelle behandlingsmetoder

  Sykdommer i andre og tredje faser krever komplisert terapi, så urtedekoering vil bare være nyttig i kombinasjon med medisiner. Behandlingen skal overvåkes av legen.

  Urtepreparater brukes til å hjelpe pasienter med oppblåsthet. I samme forhold tas hagtorn, torn og lyng. Råmaterialer helles med kokende vann og blir eldret i et vannbad i 15 minutter.

  For å forbedre tilstanden kan du bruke rosmarin, tilsatt vin. For tinkturen er tatt et hundre gram tørket rosmarin og to liter rødvin. Blandingen skal vare tre måneder på et mørkt, tørt sted.

  Det lindrer symptomene på nervesystemet overbelastet myntete, det anbefales å drikke før du går til sengs.

  Tricuspid ventil regurgitation av 2 grader

  Tricuspidventil regurgitasjon

  Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

  Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

  Begrepet tricuspid regurgitation

  Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

  Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

  Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

  Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

  Typer av tricuspid regurgitasjon

  Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

  • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

  Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

  Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

  • På grunn av: primær og sekundær.

  Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

  Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

  1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
  2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

  Graden av tricuspid-ventiloppfylling

  Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

  • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
  • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
  • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
  • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

  Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

  En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

  Årsaker til patologi

  Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

  Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

  1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
   • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
   • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
   • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
   • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
   • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
   • brysttrampe;
   • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
  2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:
   • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
   • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
   • høyre ventrikulær dysfunksjon;
   • stenos av mitralventilen;
   • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
   • ulike typer cardiopathy;
   • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
   • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

  Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

  Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

  Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

  I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

  • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
  • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
  • hevelse av føttene;
  • atrieflimmer;
  • klyvning av hjertetoner;
  • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
  • kortpustethet og tretthet;
  • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
  • forstørret lever, etc.

  De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

  Tricuspid regurgitasjon hos barn

  Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

  Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

  Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

  Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

  Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

  diagnostikk

  For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

  I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

  Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

  • anamnesis samling;
  • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
  • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
  • EKG;
  • bryst røntgen;
  • hjerte kateterisering.

  Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

  Behandling og forebygging

  Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

  Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

  Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

  Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

  Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

  Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

  Tegn, symptomer og terapi av tricuspid regurgitasjon

  Tricuspid regurgitasjon er en svikt i tricuspidventilen, som skyldes at den ikke er tilstrekkelig til å lukke seg. Som et resultat strømmer blodet fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium. I noen tilfeller (en abnormitet av Ebstein), er det mulig å oppdage et slikt brudd selv under intrauterin utvikling av spedbarnet. Hva er årsakene til dannelsen av patologi, og hvordan håndteres det?

  Faktorer av sykdomstilfelle

  En av følgende faktorer kan bidra til utviklingen av sykdommen:

  • komplikasjoner av revmatisme og reumatoid artritt;
  • traumer av thoracal ryggrad hos barn;
  • infeksiøs endokarditt, funnet i de fleste tilfeller av narkomaner som injiserer rusmidler;
  • ventil prolapse;
  • Marfan syndrom og medfødt patologi av bindevev som oppstår;
  • Ebstein-avviket;
  • langvarig bruk av medisiner.

  Foruten de ovennevnte årsaker til Trikuspidalklaff sykdom (TC) er tilordnet flere triggere for eksempel høyt trykk i luftfartøyet, utvidelse eller høyre ventrikulær hypertrofi, vasokonstriksjon mitral ventil, medfødt hjertesykdom. De samme faktorene fører til nederlaget til andre ventiler, utseendet på mitral og lungesvikt.

  Hva bekymrer pasienter?

  Hvis et barn eller en voksen har en første grad av tricuspid regurgitasjon, kan pasienten ikke engang vite om sin tilstedeværelse, fordi endringer i hjertets arbeid er ubetydelig. Ingen symptomatologi i første grad er ikke karakterisert. Sannsynligvis vil pasienten merke seg i seg en intensivert pulsering av vener i livmorhalsområdet.

  Når tricuspid regurgitasjon på 1 grad går videre til andre trinn, begynner følgende tegn på pasienten:

  • Tremor og hevelse i jugular vener.
  • Bluish skygge av huden.
  • Hevelse i nedre ekstremiteter.
  • Atrieflimmer.
  • Splitting av hjerte lyder.
  • Små hjerte mumler.
  • Kortpustethet og rask tretthet.
  • Sårhet og en følelse av tyngde i hypokondrium høyre.
  • Økt leverstørrelse.

  Mange av disse symptomene ligner på andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, så den største oppmerksomheten bør betales til jugularvenen. Hvis det svulmer og skjelver, er det et sikkert tegn på tricuspid regurgitasjon av 2. grad.

  Hevelse av jugular vener

  Stadier av utvikling av patologi

  Regargitayiya er delt inn i fire faser:

  1. Den første. Med henne har pasienten en minimal returstrøm av blod fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilene til ventilen.
  2. Den andre. I dette tilfellet er lengden på strålen 20 mm. Dette stadiet bør behandles.
  3. Den tredje. På dette stadiet er blodstrømmen allerede mer enn 2 cm.
  4. Fjerde. Denne graden er preget av det faktum at strålen passerer dypt inn i høyre atrium.

  Separat utmerker seg fysiologisk oppstyr. Det har ingen effekt på helse og blir ofte funnet ut av et uhell. Det er typisk for magre høye mennesker.

  Diagnose og sykdom

  For å gjøre den riktige diagnosen, foreskriver legen en checkup. Utviklingsstadiet av patologien til ventilen kan etableres ved hjelp av ekkokardiografi. En annen pasient må gjennomgå elektrokardiografi og røntgenstråle.

  Med hjelp av disse metodene bestemmer legen de patologiske endringene i hjertehulene. For eksempel i første fase av sykdommen, er det ingen forstyrrelser, og allerede fra 2. grad er det en økning i overlegne vena cava og høyre atrium. Kardiologen kan foreskrive dopplerometri, og i tilfelle omstridte situasjoner - kateterisering, men dette gjøres svært sjelden.

  Hvordan håndtere hjertets patologi?

  Den innledende fasen av tricuspid-ventilregurgitering krever ikke behandling, dets manifestasjoner er moderate. Hun er godt tolerert av de syke, uten noen effekt på helsen. De resterende stadiene av sykdommen trenger allerede terapi. Først av alt er behandlingen rettet mot å eliminere de faktorene som forårsaket denne sykdommen.

  Sørg for å utføre behandling for sykdommer som følger tricuspid regurgitasjon eller oppstår som en komplikasjon av denne patologien. Hvis medisinering ikke gir resultater, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, kan den behandlende legen insistere på å utføre operasjonen.

  Kirurgisk behandling består av montering av proteser, plastisk tricuspid ventil eller annuloplastikk. Den siste intervensjonen utføres dersom patologien dannes på grunn av utvidelsen av ventilringen. Proteser er etablert i utviklingen av hjertesvikt, noe som skyldes Ebstein's anomali eller carcinoid syndrom.

  For proteser, bruk en grisventil. Dette bidrar til å redusere risikoen for dannelsen av ulike komplikasjoner i fremtiden. Ventilen til dette kjæledyret utfører sine funksjoner godt, noe som betyr at du kan leve med det i lang tid, ca 10 år. Etter denne perioden er pasienten plassert en ny ventil.

  Folkemetoder for å behandle sykdommen

  Mange pasienter foretrekker å bruke folkemedisiner i behandling av hjertesykdom. Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad er ikke noe unntak. Men man må alltid huske en tilstand: Alternativ medisin kan bare brukes som en ekstra behandling, men kan ikke erstatte den viktigste.

  Blant folkeoppskrifter for hjertesykdommer kan vi skille mellom følgende:

  • Infusjon av rosmarin. Du må ta 50 gram tørkede blader av planten og fylle med en liter rødvin. Deretter legger du på et mørkt sted for å infisere i 1,5 måneder. Så kan du ta før du spiser to spiseskjeer om dagen.
  • Dekoksjon av urter. For å gjøre dette må du ta en blanding av torn, lyng og hagtorn. Legg til side en spiseskje og hell den med et glass kokt vann. Legg deretter i et vannbad og kok i 15 minutter. Etter dette må du spenne kjøttkraft og spise den minst to ganger om dagen. Denne drikken må tilberedes hver dag for å gjøre den frisk.
  • Ta mynte og bryg det som vanlig te, la den brygge i en time. Ta deretter 3 ganger om dagen for et halvt glass.

  Det er fortsatt mange folkemessige rettsmidler for hjertesviktfeil. For å velge det mest passende for denne patologien, er det best ved hjelp av den behandlende legen. Det er viktig å sørge for at pasienten ikke har kontraindikasjoner.

  Forebygging av sykdom

  Bedre forebyggende tiltak i dette tilfellet er rettidig avhending av patologier og faktorer som kan forårsake utvikling av tricuspid-ventiloppfylling. Det er viktig å lede en sunn og aktiv livsstil, å gi opp røyking, alkohol og narkotika.

  Det er også viktig å hindre ventilens patologi og riktig næring. Det bør utelukke matvarer der det er mye kolesterol. Pasienter som har risiko for å utvikle denne patogen, må besøke kardiologen oftere og se nærmere på helsen din.

  Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad: hva er det?

  Skrevet av Jenniffer på tirsdag, 08.04.2015 - 01:56

  Ervervede hjerteventilfeil inkluderer en sykdom kalt tricuspideventil insuffisiens, tricuspid regurgitasjon, der en funksjonsnedsettelse av hjerteventilapparatet finner sted.

  Tricuspidusuffisiens: årsaker

  Betegnelsen hjerteklaffen insuffisiens, inkludert trikuspidal eller trikuspidal forstå brudd av dens drift, som består i en ufullstendig lukking av ventilene på grunn av deres ødeleggelse, skade, deformasjon, noe som resulterer i en retur av blod kaster med sammentrekning av hjertet i retning fra høyre hjertekammer til høyre atrium.

  I form av en isolert, ren, valvulær defekt finnes kun i svært sjeldne tilfeller, som vanlig, kombineres det med mitral og / eller aorta defekter, med symptomer på stenose.

  Blant årsakene til den oppkjøpte mangelen på tricuspid-ventilen er:

  • Revmatisme. systemisk sykdom av inflammatorisk natur - som den vanligste faktoren for misdannelse
  • Infeksiv endokarditt, en inflammatorisk prosess som påvirker hjertets indre vegger
  • Lesjoner av myokardiet i høyre ventrikel som følge av myokarditt, infarkt. cardiosclerosis
  • Konsekvenser av karcinoide tumorer
  • Traumatisk hjerteskade, brudd på ventilflapper
  • Tilstedeværelse av kronisk hjertesvikt. pulmonal hypertensjon
  • Medfødte hjertefeil, ledsaget av endring i størrelsen på høyre ventrikel, defekter i septum mellom ventriklene, sirkulasjonsforstyrrelser
  • Forstyrrelser i tricuspid ventilventil, manifestert i ekspansjonen av fiberringen; i deformasjon, akkordseparasjon, papillær eller papillær muskel
  • Effekter av kirurgisk behandling av mitralventil stenose

  Fremveksten av tricuspidusinsuffisiens kan føre til ulike patologier og sykdommer som oppstår gjennom hele pasientens liv.

  Lær om årsakene til hjertesykdom fra videoen.

  klassifisering

  Det finnes en rekke kriterier for å skille ulike former for insuffisiens av tricuspidventilen.

  Avhengig av hvor lenge begynnelsen av valvulær sykdom oppstår, sies det:

  • Medfødt insuffisiens, som er ekstremt sjelden som følge av eksponering for skadelige faktorer i fosteret under graviditet; Identifisert med arvelige anomalier av Ebstein, Marfan, Ehlers-Danlos; manifestert i underutvikling eller uregelmessighet av antall brosjyrer; preget av en unormal, lavere plassering av tricuspid ventilen; uttrykt i strid med strukturen til ventiler, for eksempel i form av medfødte klyver; manifestert i degenerative endringer av ventiler seg selv, øker deres tykkelse og reduserer dens tetthet.
  • På den oppkjøpte form av patologi, som utvikler seg under pasientens liv på grunn av en rekke årsaker, oftest i form av komplikasjoner av inflammatoriske sykdommer.
  • Av hvilken del av ventilapparatet er det påvirket, er det mulig å skille mellom: Den organiske form for mangel, hvor vingene endrer seg; relativ eller funksjonsfeil, når ventilene ikke endres, men evnen til å lukke ventilen er svekket; Det er anomalier av andre strukturer i ventilapparatet, muskelring, snorer av akkorder, papillære muskler, utvidelse av høyre ventrikel.
  • Ved hvor sterkt regurgitasjon uttrykkes, er omvendt bevegelse av blod i retning fra ventrikel til atrium, det er vanlig å utelukke graden av defekt: den første er den vanskelige definisjonen av regurgitasjon; den andre bestemmelsen av den omvendte bevegelsen av blod i en avstand på to centimeter fra tricuspideventilen; den tredje - definisjonen av regurgitasjon i en avstand på mer enn to centimeter fra ventilens plassering; den fjerde - gjenkjenning av opphisselse på en betydelig lengde av området.

  Bestemmelsen av enhver form for insuffisiens av tricuspid-ventilen er av stor betydning i valget av behandlingstaktikk.

  Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad

  Når en tricuspidventil er mangelfull, blir en viss mengde blod ved sammentrekning av hjertet, på grunn av ufullstendig lukking av ventilfliker, en omvendt støping i det høyre atrium fra ventrikkelen.

  Ved gjentatte hendelser av denne typen oppstår en økning i volum og trykk i det høyre atrium, oppstår en ekstra belastning, når kompensasjonsmekanismer er slått på, finner hypertrofi av dette kammeret i hjertet.
  På grunn av strukturens særegenheter har det tynnveide høyre atrium begrensede kompensasjonsmuligheter.

  Som utmattelse av kompenserende muligheter manifesterer dekompensering, er det fenomener av venøs hypertensjon. mangel på høyre ventrikel, tegn på venøs overbelastning i leveren. reduksjon i blodsirkulasjon på grunn av redusert utblodning av blod fra høyre ventrikel.

  Når svikt av det første grad av defekt ventil kompenseres ofte ikke er ledsaget av manifestasjonen av symptomer, ikke påvirker pasientens helsetilstand detekteres ikke i elektrokardiogrammet kan bli detektert bare i løpet av doppler.

  Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad er en mer alvorlig sykdom, ledsaget av sekundære endringer.

  Det er en økning i volumet av omvendt bevegelse av blod. Da sviktet i ventilfunksjonen øker, vises karakteristiske symptomer.

  Med den andre grad av insuffisiens forverres pasientens helsetilstand gradvis, noe som også manifesterer seg i begrensning av deres fysiske aktivitet.

  Forekommer på en eller annen måte ond sirkel av dempningen som oppstår høyre ventrikulær hypertrofi, øker ventilens insuffisiens, forverret av alvorlighetsgraden av sykdommen.

  Overgangen fra den andre sykdomsgraden til den tredje er perioden da formålet med kirurgisk behandling er indikert.

  Tricuspidusuffisiens: symptomer

  Som kliniske manifestasjoner av tricuspid ventilfeil, er det bemerket:

  • Klager hos pasienter med rask tretthet i nærvær av fysisk anstrengelse, følelser av svakhet, svakhet, redusert effektivitet
  • Klager om følelsene av uregelmessig hjerteslag
  • Hyppig trang til å urinere om natten
  • Hevelse av føtter. skinner om kvelden
  • Føler av å fryse ben, chilliness av deres
  • Følelse av tyngde i området med riktig hypokondrium
  • Følelser av overbefolkning, alvorlighetsgrad, hevelse i magen
  • Tilstedeværelse av luftveiene
  • Følelser av pulsering av fartøy på nakken med deres betydelige hevelse
  • Den karakteristiske uoverensstemmelsen av pulsering med samtidig palpasjon av leveren og høyre ventrikel
  • Tilstedeværelsen av spesifikke funksjoner under lytting av hjertet lyder i form av pansystolisk støy, atrieflimmer, splittring av toner
  • Utseendet til icterus i ansiktets hud, puffiness
  • Økt leverstørrelse
  • Manifestasjon av ascites
  • Tilstedeværelsen av dyspeptiske fenomen i form av flatulens. kvalme. oppkast

  Denne symptomatologien oppstår når graden av svikt i valvulær defekt øker.

  Hvis du føler deg syk, trøtthet, generell svakhet og andre karakteristiske manifestasjoner, ikke kast bort tid, besøk en lege.

  diagnostikk

  Som diagnostiske prosedyrer i tilfelle en tricuspidventilfeil, brukes følgende tiltak:

  • På samlingen og analysen av anamnese, pasientklager, særegenheter i sitt daglige liv, arbeidsaktivitet, inflammatoriske sykdommer, avhengighet av dårlige vaner
  • På oppførsel og analyse av fysiske undersøkelsesdata, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av karakteristiske symptomer, inkludert hovne livmorhalsvev, økt abdominal størrelse. lever, pulsasjoner
  • Gjennomføring av brystet med bekreftelse eller fornektelse av utvidelse av hjertet
  • På implementeringen av å lytte til hjertet for å identifisere den karakteristiske støyen, forekomsten av uregelmessig hjerteslag, arytmi
  • Ifølge vurderingen av blodtrykk
  • Ved avtale og evaluering av resultatene av laboratorietester av blodprøver, urin
  • Elektrokardiogram - for å vurdere størrelsen på hjertekamrene, hjerteslagets art for bekreftelse av forstørrede høyre ventrikler og atria
  • Fonokardiogram - for å identifisere systoliske lyder
  • Ekkokardiografi, ultralydundersøkelse av hjertet - en av hovedmetodene for å vurdere den høyre atrioventrikulære ventilen, tilstanden til ventilapparatet, dens ventiler, tilstedeværelsen av tilhørende avvik og mangler
  • Doppler-Ekkokardiografi - for studier av blodstrøm, inkludert oppblåsthet
  • Radiografi av brystet - for å vurdere størrelsen på hjertet, konfigurasjonen, plasseringen
  • Hjertekateterisering - for å måle trykket i høyre ventrikel og atrium
  • Datatomografi - med det formål å skaffe flerdimensjonale bilder av hjertet
  • Koronar kardiografi - for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen

  Utførelse av diagnostiske tiltak i tilfelle av tricuspidventilmangel er arbeidskrevende på grunn av den vanlige kombinasjonen med mitral- og / eller aortaklaffdefekter med stenose.

  Tricuspid insuffisiens hos barn

  I barndommen blir ikke insuffisiens av tricuspid eller tricuspidventil i en ren, isolert form detektert, men registreres vanligvis i kombinasjon med defektene i mitral- og / eller aortaklaffen.

  I nyfødte spedbarn og i de første månedene av livet er denne patologien en konsekvens av en medfødt anomali av selve ventilen, andre utviklingsdefekter.

  I tilfeller av alvorlig form for regurgitasjon i nærvær av alvorlige hjertesykdommer, opptrer symptomene på høyre ventrikelsvikt, respiratorisk nød og cyanose, noe som resulterer i dødelighet, raskt etter fødselen av slike barn.

  I den oppkjøpte formen skyldes insuffisienten av tricuspideventilen i barndommen på grunn av komplikasjoner av sykdommer som oftest skyldes streptokokkinfeksjon. som fører til revmatisk skade.

  Andre faktorer, som hypertensjon i alvorlig form, kardiomyopati, myokardisk skade, kan tjene som årsakene til funksjonelle og anatomiske ventilendringer. Mye mindre hyppig ventilfeil skyldes traumatiske skader, ondartede neoplasmer.

  Stagnerende sirkulasjonsfenomen forårsaket av mangel på ventilen, både små og store, bidrar til manifestasjon av dysfunksjon av barnets systemer og organer.

  Manifestasjonen hos barn av en tricuspid ventil mangel i første grad med en liten oppblåsning regnes som en anatomisk funksjon som ikke krever noen behandling som kan passere med alderen.

  Tidlig påvisning av hjerteventilfeil hos barn og tilstrekkelig behandling gjør det mulig å gi dem fullest mulig vitale aktivitet.

  Tricuspidusuffisiens: behandling

  Valget av behandlingstakt for tricuspidusvikt er avhengig av årsaken, som provoserte den, på alvorlighetsgraden av sykdommen, på den generelle tilstanden til pasienten, og på de samtidige sykdommene.

  Behandling innebærer bruk av medisiner og kirurgiske metoder.

  Medisinbasert konservativ behandling inkluderer:

  • Behandling av sykdommen som forårsaket den oppkjøpte ventilfeilen (revmatisk skade, endokarditt av smittsom natur, kardiopati, pulmonal hypertensjon)
  • Behandling av sirkulasjonssykdom
  • Terapi av hjertesvikt, arytmi

  Som medisiner bruker narkotika relatert til diuretika, nitrater, hjerteglykosider, ACE-hemmere, venøse dilatatorer, antikoagulanter, narkotika, som inkluderer kalium.

  Narkotikabehandling bør kombineres med overholdelse av et spesielt diett som forutsetter reduksjon i saltinntak og kontrollert volum av væsker.

  Kirurgiske behandlingsmetoder inkluderer bruk i henhold til indikasjonene:

  • Plastvirksomhet (plastisk riktig ventil, ringplastikk)
  • Prostetisk ventil ved hjelp av biologiske proteser eller mekaniske ventiler

  Indikasjoner for bruk av proteser er brutale abnormiteter i ventilapparatet, ineffektivitet i plastoperasjoner.

  Formålet med dette eller det aktuelle legemidlet, dets dose, varigheten av kurset eller typen av kirurgisk behandling er valgt av legen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

  forebygging

  Forebyggende tiltak er som følger:

  • til forebygging av inflammatoriske sykdommer som kan føre til skade på hjertets ventiler, revmatisme, sykdomsfall, endokarditt
  • til å overholde alle prosedyrer og behandling foreskrevet av legen i nærvær av infeksiøse inflammatoriske prosesser, for å forhindre komplikasjoner
  • å følge kardiologens instruksjoner for hjertesykdom, valvulære defekter, hjertesvikt nøye
  • til rettidig behandling av samtidige kroniske sykdommer
  • til en seriøs bevisst holdning til ens egen helse
  • å nekte selvbehandling, ta medisiner uten å konsultere en lege, til en uautorisert beslutning om å stoppe foreskrevet medisiner eller endre dosering
  • til bevisstheten om behovet for en sunn livsstil uten avhengighet, å temperere kroppen

  Enkle tiltak tilgjengelig for enhver fornuftig person kan bidra til å forhindre risikoen for alvorlige helsekomplikasjoner.

  Prognose og komplikasjoner

  Ved diagnostisering av en tricuspidventil er det en tilstrekkelig sannsynlighet for komplikasjoner i form av:

  • Forstyrrelser av hjertekontraksjoner, deres rytme, atrieflimmer, ventrikulær takykardi
  • Tromboembolisme av lungekar
  • Aneurysme av atriene
  • Sekundær form for infektiv endokarditt med inflammatorisk lesjon av ventiler
  • Progressiv svikt på høyre side av hjertet

  Naturen til sykdommen, dets kurs, økningen i alvorlige komplikasjoner avhenger av hvor mye myokardiet påvirkes, hva kroppens generelle tilstand er, hva de underliggende og medfølgende sykdommene er.

  I nærvær av dekompenserte former for ventiler og kroniske lungesykdommer er utsikten skuffende.
  Insuffisienten til tricuspidventilen, som regel, er kombinert med mangel på de andre ventiler i hjertet, noe som forverrer alvorlighetsgraden av prognosen.

  Ikke alltid medikament-konservativ behandling viser en langsiktig effekt.

  Pasienter med tricuspid ventilfeil som har gjennomgått en bestemt kirurgisk operasjon er også utsatt for spesielle komplikasjoner:

  • Trombose av protesen
  • Avsetningen av kalsiumsalter på veggene til en kunstig ventil
  • Kortvarige biologiske proteser og behovet for gjentatte kirurgiske inngrep
  • Risikoen for infeksjon

  Pasienter med tricuspidusuffisiens trenger konstant hjerteovervåking og korreksjon av progressiv sykdom.

  Den totale prognosen for pasienter med tricuspidventilinsuffisiens er ikke veldig hyggelig.

  Etter hvert som tricuspid-ventilen forverres, blir pasientene forverret, livene deres er truet på grunn av den alvorlige formen for hjertesvikt.

  Les Mer Om Fartøyene