Oversikt over tricuspid regurgitation: årsaker, grader, behandling

Fra denne artikkelen lærer du hva som er tricuspid regurgitasjon, dets årsaker, symptomer og valg av behandlingsmetode (avhengig av sykdomsstadiet og -formen).

Når det er en ufullstendig lukking av tricuspidventilen. I denne tilstanden har pasienten en omvendt strøm fra høyre ventrikel til atriumet.

Det menneskelige sirkulasjonssystemet gir ensidig blodgass. Blod fra ventrikkelen til atriumet beveger seg i en retning på grunn av ventiler som tetter nært med hver sammentrekning av hjertet. Hvis det er ufullstendig lukking, returnerer en del av blodet tilbake til ventrikkelen (oppkast).

Behandling av sykdommen håndteres av en kardiolog. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av patologien. Så, 1 grad trenger ikke spesifikk behandling, leger anbefaler bare å overvåke pasientens tilstand. Pasienter med 2 grad av patologi gjennomgår konservativ behandling. Og på nivå 3 og 4 kan kardiovaskulærsystemet bare gjenopprettes kirurgisk.

Årsaker til sykdommen

Denne patologien skjer i to hovedformer:

 1. Primær, som er årsakene til slike sykdommer: revmatisk feber, endokarditt (akutt betennelse i hjerteveggen), myokardial infarkt, dannelsen av fibrøse plakk i hjertevev og genetisk predisposisjon.
 2. Sekundær. Et slikt nederlag av ventilen observeres på grunn av dets utvidelse med kardiomyopati og lungehypertensjon, noe som øker funksjonell belastning på høyre ventrikel.

karakteristiske symptomer

 • Tilstedeværelse av synlig pulsering av livmorhalsvevene.
 • Hevelse av blodårene i venstre del av brystbenet og høyre hypokondrium.
 • Progressiv hevelse av det myke vevet i beina.
 • Tap av effektivitet og rask tretthet.
 • Hyppig følelse av "chilliness".
 • Følelse av rask hjertefrekvens.
 • Hyppig vannlating.
 • Kortpustethet, som først bekymrer pasienten under fysisk anstrengelse, og deretter diagnostiseres i ro.
 • Periodiske anfall av smerter i magen.
 • Den gule skyggen av huden, som kombineres med smertefulle opplevelser i riktig hypokondrium.

Sværheten av de ovennevnte symptomene avhenger av organismens individuelle egenskaper og omfanget av lesjonen. Så for eksempel mangler en pasient med en diagnose av tricuspid regurgitasjon i opprinnelige stadium patologiske symptomer. Det uttrykte kliniske bildet blir som regel observert i sykdoms 3-4 fase når radikal inngrep er nødvendig.

Fire sykdomsgrader

 1. Minimal forstyrrelse av blodstrømmen, som er helt asymptomatisk.
 2. Tilstedeværelsen av en omvendt strøm av blod opptil 2 cm.
 3. Regurgitation er mer enn 2 cm.
 4. Sykdommen ledsages av akutt hjertesvikt.

Diagnose av sykdommen

Hjertepatienter gjennomgår følgende diagnostiske tiltak:

 • Visuell undersøkelse av pasienten og lytting til hjerte lyder med et fonendoskop.
 • Ultralydundersøkelse, som lar deg finne ut av tilstanden til hjertevevet og ventilen.
 • EKG. Metoden bestemmer tidlig tegn på økning i riktig mage og atria.
 • Radiografi av thoracic hule organer. En slik studie bestemmer brudd i ventilsystemet.
 • Hjertekateterisering er en innovativ, minimalt invasiv prosedyre som brukes til å diagnostisere og behandle hjertesykdommer.
Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

I mange tilfeller krever tricuspid regurgitering på 1-2 grader ikke spesifikk terapi, forutsatt at det ikke er noen sammenhengende patologi av indre organer og hjertesvikt.

Behandlingen av pasientene i utgangspunktet - "støttende", de utfører tiltak for å eliminere høyt blodtrykk. Pasienten må være under kontroll av en kardiolog.

Ytterligere progresjon av hjerteventilens patologi regnes som en grunn til konservativ terapi. Legene foreskriver følgende stoffer til pasienten:

 • Diuretika. Diuretika i hypertensjon stimulerer utskillelsen av salter og overflødig væske fra kroppen.
 • Venøse vasodilatorer. Redusere tonen og øke blodkarets lumen bidrar til å redusere blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen.
 • ACE-hemmere. Virkningen av narkotika er rettet mot å hemme funksjonen til et enzym som omdanner angiotensin, noe som reduserer blodårene og fremkaller en økning i blodtrykket.
 • B-blokkere. Disse medisinene reduserer hjertefrekvensen, eliminerer hypertensjon og kronisk hjertesvikt.
 • Hjerteglykosider, som utøver kardiotonisk og antiarytmisk virkning.
 • Metabolske preparater. Disse stoffene forbedrer transporten av oksygen til alle vev i kroppen.
 • Antikoagulantia som middel for å forhindre trombose.

Tricuspid regurgitasjon i sen fase (3 og 4) behandles kirurgisk.

Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Tricuspidus insuffisiens

Tricuspidus insuffisiens - Løs lukking av ventiler av tricuspid ventil under systole, noe som fører til den omvendte strømmen av blod fra ventrikkelen til atriumet. Med tricuspidusuffisiens, er det svakhet, mild dyspné, hjertebank, smerte i hjertet av hjertet; utvikler cyanose og hjertesvikt. Tricuspidusinsuffisiens diagnostiseres ved EKG, radiografi, ekkokardiografi, hjertekateterisering, jugularflebografi, ventrikulografi. Symptomatisk behandling av tricuspidusmangel er rettet mot å redusere hjertesvikt, pulmonal hypertensjon, forebygging av bakteriell endokarditt; radikal kirurgisk korreksjon inkluderer utførelse av plast eller protes av tricuspid ventilen.

Tricuspidus insuffisiens

Tricuspid insuffisiens - høyre hjertefeil karakterisert ved ufullstendig lukking av åpningen atrioventrikulær Trikuspidalklaff, som er ledsaget av patologisk oppstøt systoliske blod fra høyre ventrikkel inn i høyre atrium. Blant de kjøpte hjertefeilene i revmatisk etiologi forekommer tricuspidusuffisiens hos 15-30% av tilfellene. I kardiologi i henhold til EchoCG er tricuspidinsuffisiens i I-graden avslørt selv hos praktisk sunne mennesker.

Tricuspidusuffisiens kan være ledsaget av andre medfødte hjertefeil: atriell septalfeil, åpent ovalt vindu, korrigert transponering av hovedkarene. Tricuspid stenose eller insuffisiens kan inkluderes i strukturen av den kombinerte mitral-aortal-tricuspidale defekten.

Årsaker til tricuspidusuffisiens

Medfødt trikuspidal insuffisiens kan være forårsaket Ebsteins anomali, hypoplasi eller uregelmessighet tallventilklaffer, bindevev dysplasi Marfans syndrom og Ehlers-Danlos syndrom. Ervervet primær insuffisiens av tricuspidventilen forekommer oftere og kan skyldes ulike årsaker.

Den vanligste årsaken til utvikling av tricuspidusuffisiens er revmatisme. Tilbakevendende revmatisk endokarditt fører til fortykning og rynke av ventiler, forkorting og fortykkelse av senetrådene. Den resulterende tricuspidusuffisiens er i de fleste tilfeller kombinert med stenose av høyre atrioventrikulær åpning (kombinert tricuspidal defekt). Isolert tricuspidusuffisiens av revmatisk etiologi er ekstremt sjelden. En annen relativt uvanlig årsak til trikuspidal insuffisiens kan opptre traumatiske brudd på de papillære muskler, karsinoid syndrom (eggstokk-kreft, tynntarmskreft, lungekreft bronchogenic), infeksjons endokarditt narkomane.

Tilfeller av sekundær tricuspidusuffisiens kan være assosiert med dilatasjon av den fibrøse ringen i dilatert kardiomyopati, pulmonal hypertensjon i høy grad; svekkelse av myokard i høyre ventrikel med et pulmonalt hjerte, kronisk hjertesvikt, myokarditt, myokarddystrofi. Tricuspidus insuffisiens er komplisert av 90% av mitral misdannelser (oftere mitral stenose). Utviklingen av sekundær tricuspidusinsuffisiens kan bidra til brudd på papillære muskler i hjerteinfarkt i høyre ventrikel. Den forbigående insuffisiens av tricuspidventilen hos nyfødte forekommer i iskemisk høyre ventrikulær dysfunksjon på grunn av føtale hypoksi, acidose og hypoglykemi. Insuffisient av tricuspidventilen kan utvikles eller utvikles etter mitralkommissurotomi.

Klassifisering av tricuspidusinsuffisiens

Således, i henhold til det etiologiske prinsippet, er den medfødte og oppkjøpte, primære (organiske) og sekundære (funksjonelle) tricuspidinsuffisiens skilt. Økologisk mangel kan skyldes deformasjon, rynke, kalkning av ventilene; funksjonell tricuspidusvikt - dysfunksjon av valvulærapparatet (papillære muskler, senekord, fiberring).

Med tanke på alvorlighetsgraden av oppkast, som er bestemt i ekkokardiografi, er det vanlig å skille mellom 4 stadier av tricuspidusinsuffisiens:

 • Jeg - minimal omvendt blodstrøm, som ikke forårsaker hemodynamiske forstyrrelser;
 • II - tilbakestrøm av blod i en avstand på 2 cm fra tricuspidventilen;
 • III - Flowgenerasjon i en avstand på mer enn 2 cm fra tricuspideventilen;
 • IV-merket oppblåsning i en betydelig lengde av det høyre atriums hulrom.

Egenskaper av hemodynamikk ved tricuspidusvikt

Tricuspidisk insuffisiens er ledsaget av retur av en del av blodet under høyre ventrikulær systole til høyre atrium, som samtidig mottar blod fra de hule venene. Mindre tricuspidinsuffisiens kompenseres av det økte arbeidet i høyre hjerte, noe som fører til utvidelse og hypertrofi. På grunn av de begrensede kompensasjonsmulighetene til høyre atrium, utvikler tricuspidusvikt tidlig tidlig venestresjon i et stort sirkulasjonssystem.

I tilfelle av alvorlig tricuspidusuffisiens og et stort volum oppstyr, er det ikke bare overflødig overløp fra det høyre atrium, men også av systemiske årer, først og fremst lever og jugulær. Forhøyet venetrykk forårsaker systolisk pulsering av store vener. Systolisk trykk i høyre atrium er betydelig økt og er 10-25 mm Hg. Art. (med en hastighet på ca. 3 mm Hg); diastolisk trykk i høyre ventrikel økes også. Den utprøvde dilatasjonen av høyre atrium kan være ledsaget av dens trombose, lungeemboli og atrieflimmer, som forårsaker kardiovaskulær dekompensasjon og død.

Symptomer på tricuspidusuffisiens

Hos spedbarn med medfødt tricuspidusuffisiens er det funnet alvorlig hjertesvikt og cyanose. I 25% av tilfellene er den første manifestasjonen av tricuspidusuffisiens utvikling av supraventrikulær takykardi (med kombinasjonen av Ebstein's anomali med WPW syndrom) eller atrieflimmering.

På eldre aldre, klaget over svakhet, tretthet på minimal anstrengelse, kortpustethet, hjertebank, hjerte smerte, hemoptyse, tyngde i høyre ribben, dyspepsi forstyrrelser (kvalme, oppkast, flatulens). Når stagnasjon i den systemiske sirkulasjonen er festet perifert ødem, hydrothorax, ascites, hepatomegali.

Undersøkelse av pasienten fastslo en trikuspidal insuffisiens hevelser i ansiktet, blå-farging ikteriske hud og distale deler av kroppen, venøs pulse hals, foran på brystet og forstørret lever. På grunn av portalhypertensjon kan gastrointestinal blødning forekomme. Hos gravide kvinner med trikuspidalklaff insuffisiens graviditet kan være komplisert ved svangerskapsforgiftning, morkakesvikt, for tidlig fødsel.

Diagnose av tricuspidusinsuffisiens

Når auscultatory undersøkelse viste systolisk bilyd i xifoid prosessen og på nivå V-VII interkostale rom av den venstre kant av brystbenet, verre med et dypt åndedrag, og andre akustiske fenomen forårsaket av samtidig defekter. Når tricuspid-ventilen er prolapsed, høres lydene av "clapping seil". Slagverk bestemmes av forskyvning av grensene for relativ kardial sløvhet til høyre.

Diagnostikk med trikuspidal insuffisiens polypositional omfatter brystrøntgenstråler, røntgenundersøkelse av hjertet med kontrastspiserøret phonocardiography, EKG, ekkokardiografi med Doppler, høres høyre hjerte ventrikulografi, venography hals og andre.

Elektrokardiografiske data i trikuspidal insuffisiens av bevis for hypertrofi og overbelastning av høyre hjerte, rytme og ledningsforstyrrelser (paroksysmal takykardi, atrial flimmer og AV-blokk). Fonokardiograficheskimi trikuspidal insuffisiens symptomer er en reduksjon av amplituden av den første tone i ventil projeksjon systolisk båndformet støy. Radiografisk bestemt ekspansjons skygger høyre atrium og ventrikkel Vena Cava uten tegn til overbelastning i lungesirkulasjonen.

I løpet av hjerteultralyd detekterte hypertrofi vegger og utvidelse av hulrom i det høyre hjerte, Trikuspidalklaff deformasjon (revmatisme), utvide ringrommet fibrosus (sekundær trikuspidalklaff insuffisiens), tilstedeværelse av vegetasjon på vingene (for bakteriell endokarditt), forskyvningen av ventilklaffer (under Ebsteins anomali) medfølgende CHD og t. d. i forhold område av strålen til høyre atrium bestemmes av alvorlighetsgraden av oppgulp.

Vena venogram karakterisert uttales V-bølger, hvis høyde avhenger av graden av trikuspidalklaff oppgulp. Under utførelsen av høyre ventrikulografi registreres regurgitasjonsstrømmen og ytterligere anomalier elimineres. Undersøkelser av høyre hjerte for å bestemme trykket i høyre forkammer, ventrikkel, lungearterien, for å vurdere reversibilitet av hypertensjon og for å planlegge kirurgisk behandling av trikuspidal insuffisiens.

Behandling av tricuspidusinsuffisiens

Konservativ taktikk i tricuspidusvikt er hovedsakelig palliativ i naturen og er rettet mot bekjempelse av hjertesvikt og lungesykdom. Pasienter er foreskrevet diuretika, venøs vasodilatatorer, ACE-hemmere, b-adrenoblokere, hjerte glykosider, metabolske stoffer, antikoagulantia. I nærvær av en hydrothorax benyttes pleurale punktering eller drenering; i tilfelle akkumulering av effusjon i bukhulen - til laparocentese.

Med tricuspidusuffisiens i 1. grad er kirurgisk behandling ikke vist. Grunnlaget for hjerteoperasjon er hemodynamisk signifikante forstyrrelser med tricuspid insuffisiens II-IV grad. Hovedtyper av kirurgi er tricuspid ventil plast og tricuspid ventil erstatning med biologisk eller kunstig protese. Protese er gitt fortrinn ved infektiv endokarditt, brutto strukturelle endringer i ventilen, ineffektivitet av annuloplastikk.

Kirurgisk behandling av tricuspidusuffisiens er forbundet med en risiko for protetisk endokarditt, degenerering av en biologisk protese, trombose eller kalsifisering av kunstig protese, AV-blokkering.

Prognose og forebygging av tricuspidusinsuffisiens

Faktorer som belaster den naturlige tricuspidusuffisiens er organiske endringer i ventilen, tilstedeværelsen av andre hjertefeil og alvorlig sirkulasjonsfare. Pasientens død kommer vanligvis fra progressiv hjertesvikt, lungebetennelse, lungeemboli. Utviklingen av sekundær tricuspidusinsuffisiens regnes også som prognostisk ugunstig.

5-års overlevelse etter annuloplastikk er 70%, etter proteser 62-66%. Pasienter som gjennomgikk erstatning av tricuspid-ventilen med en kunstig protese viste bruk av indirekte antikoagulantia, forebygging av infeksiv endokarditt.

Grunnlaget for forebygging av tricuspidusinsuffisiens er forebygging av tilbakefall av reumatisme, behandling av den underliggende sykdommen for å forhindre utvikling av relativ svikt i ventilen, systematisk observasjon av kardiologen og hjertekirurg.

Hva er mitral regurgitasjon av 1. grad og tricuspid regurgitasjon

På kardiologens kontor kan pasienten komme over begreper som ikke er klart forstått, og derfor høres de skummelt ut.

Et slikt medisinsk konsept er opphisselse.

Hvilke kardiologer kaller regurgitasjon tricuspid og regurgitation av mitral 1 grad og hvor farlig er det for helse?

Dette er et fenomen der en del av blodet vender tilbake til hjertehulen, hvor hovedblodstrømmen passerer.

Det er ikke en sykdom, men den kan diagnostisere den patologiske tilstanden til det kardiovaskulære systemet. Normalt tillater ikke ventilen returstrøm, siden klaffene lukkes veldig tett.

Begrepet brukes til alle hjerteventiler, og avhengig av omvendt strømning av blodstrømmen, har flere grader av tilbakevendende blodstrøm, som bestemmes av en ultralydspesialist.

Det er et slikt begrep som fysiologisk opphisselse. Det er preget av en minimal vridning av blod i ventilen, og ikke skade kardiovaskulærsystemet.

Fysiologisk anses som den første graden, funnet hos friske mennesker, preget av tynnhet og høy vekst. Denne egenskapen av blodstrømmen forårsaker ikke kliniske symptomer.

Hovedtyper av tilbakespyling

Det er tre typer tilbakevendende blodgass: mitral, aorta, tricuspid.

Forløpet av mitralventilen forårsaker myralregurgitasjon.

Noen blodvolum blir kastet inn i venstre atrium gjennom en løst lukket MK. I dette tilfellet er en del av hjertet strukket fra blodet som overfyller det fra lungearterien.

Atriell overbelastning forårsaker fortykning og ekspansjon, den såkalte dilatasjonen.

For en tid får ikke forstyrrelsen seg selv, da kompensasjon skyldes forstørrelsen av atriumhulen.

Når graden av mitralinsuffisiens første lille kastet ikke medfører kliniske forandringer i hjertet, helseproblemer forekomme hos pasienter med andre og tredje etappen av prolaps - med en økning i returstrøm av blod er kastet.

Årsakene til prolaps:

 • autoimmune sykdommer;
 • revmatisme;
 • Ventilflaffdefekter på grunn av kalsinering;
 • brudd på metabolske prosesser;
 • ischemi;
 • hjerteinfarkt.

Mitral regurgitation av 1 grad kardiologer diagnostisert av støy registrert i øvre del av hjertet eller ved undersøkelse på ultralyd, klager ikke pasienten selv.

Overtredelse krever ikke behandling, kun veiledning av spesialister.

Aortisk regurgitasjon

Avvisning av blod gjennom AK er forårsaket av svikt i ventilen, skade på karet eller betennelsesprosessen i den.

 • revmatisme;
 • betennelse i ventilflikter forårsaket av endokarditt eller mekanisk skade på vev;
 • Bechterews sykdom;
 • revmatoid artritt;
 • syfilis;
 • aterosklerose;
 • arteriell hypertensjon.

Hva er karakteristisk for aortaformen? Overflow av venstre ventrikel som følge av en omvendt strøm fra aorta.

Blodet strømmer ikke inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, oksygen sult oppstår, og kompensasjonen av fenomenet oppstår på grunn av en økning i hjertets totale volum.

Krenkelsen har flere grader. Den første påvirker ikke helsetilstanden. En ubetydelig grad tillater en person å lede et normalt liv i mange år.

Brudd på hemodynamikk skjer gradvis, det er forbundet med en økning i volumet i venstre ventrikel, hvis behov i næringsstoffer og oksygen slutter å gi koronararterier. Det er slike fenomener som iskemi og kardiosklerose.

Progresjon av problemet er fulle av slike symptomer:

 • svakhet;
 • blek hud;
 • sterke hjertebanken;
 • Angrep av angina pectoris.

Tricuspid regurgitasjon

Lidelsen er forårsaket av problemer med tricuspid ventilen og er forbundet med en mangel på venstre side av hjertet. Oftest forekommer i forbindelse med andre vices av orgelet. Tricuspid skjemaet forstyrrer normal fylling av pulmonal arterie med blod, noe som resulterer i lunger som lider av oksygen sult.

Minimal oppblåsthet forårsaker ikke kliniske symptomer. Styrking av problemet fører til utseendet på et slikt bilde:

 • blåaktig hudtone;
 • arytmi;
 • hevelse;
 • hovne cervical årer;
 • forstørret lever.

Avvisning av blod gjennom ventilen hos barn

Problemer med blodgennemstrømning hos barn i barndommen er forbundet med medfødte hjerteanomalier:

 • mangler av partisjoner;
 • tetrad av Fallot;
 • underutvikling av ventiler i lungearteriene.

Smertefulle symptomer begynner å vises umiddelbart etter barnets fødsel. Babyer har blåaktig hud, pusteproblemer, de tar en dårlig bryst.

Nyfødte med slike symptomer blir undersøkt av en kardiolog, de blir sendt til ultralyd, og deretter bestemt med valget av en metode for å eliminere problemet - oftest er dette en operasjon.

Metoder for behandling

Terapi avhenger av årsaken og omfanget av problemet. Dens taktikk bestemmes av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Ubetydelig omvendt avstøpning krever ikke medisinsk og kirurgisk behandling, pasienter gjennomgår en ultralydsundersøkelse i en viss periode.

I mer komplekse tilfeller er kirurgisk inngrep nødvendig, det kan være plast eller proteser. Gjennomført medisinering er rettet mot å gjenopprette normal blodsirkulasjon, kvitte seg med arytmi og hjertesvikt.

Pasienter er foreskrevet beta-blokkere, vanndrivende legemidler, antihypertensive stoffer.

Prognosen for ventilens svikt avhenger av graden av svekkelse, somatiske sykdommer i indre organer og pasientens alder. Kirurgisk korreksjon gjør at pasienter kan leve et langt, aktivt liv.

Riktig ernæring med mindre grad av nedsatt virkning

I kostholdet til voksne og barn med liten alvorlighetsgrad av hjertesvikt inkluderer plantefôr, melkeprodukter og andre animalske proteiner, i den mengden som er nødvendig for normal hjertefunksjon. En diett for pasienter med hjerteproblemer er foreskrevet av en lege.

Med overvekt er det viktig å bruke kalorier med lavt kaloriinnhold der kolesterolinnholdet skal være minimal.

Animalfett i kosten blir erstattet av grønnsak, som inneholder flerumettede syrer. Det skal imidlertid huskes at kulinarisk bearbeiding av oljer reduserer nyttige egenskaper, slik at de skal legges til salater.

Proteinene som er nødvendige for vital aktivitet finnes i slike produkter:

Karbohydrater er en kilde til energi. Imidlertid er det ønskelig for hjertepasienter å konsumere produkter som inneholder disse stoffene i en enkel, lett fordøyelig form: fruktose, sukrose, galaktose.

Komplekse karbohydrater inneholder stivelse og fiber (grønnsaker, frukt, korn, greener).

Ved hjerteproblemer anbefales det å redusere antall animalske fettstoffer, erstatte dem med grønnsaker. Det er forbudt å smør, sterk kjøttkraft, fett kjøtt, svette.

I motsetning til diettbordet for andre pasientgrupper, er røkt produkter, pickles og marinader tillatt, men i mindre deler.

Hvis du er bekymret for hevelse, anbefales det å redusere mengden væske du drikker.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon kalles en type av hjertefeil hvor trikuspidal insuffisiens observert (trikuspidal) ventilen under systolen fører til tilbakestrømning av blod fra det høyre hjertekammer til atrium.

Tricuspid regurgitation: årsaker

Oftest forekommer utviklingen av tricuspidventilen opphisset mot en bakgrunn av hjertesykdommer som oppstår ved utvidelse av høyre ventrikel og lunghypertensjon. Mye sjeldnere forekommer denne sykdommen mot bakgrunnen av septisk endokarditt, revmatisme, karcinoid syndrom, Marfan syndrom. Insuffisient av tricuspid-ventilen kan være en medfødt patologi eller utvikle seg som følge av langvarig bruk av visse medisiner (fentermin, fenfluramin, ergotamin).

symptomer

vanligvis det ikke manifesterer seg, og er ansett som en benign tilstand hvis behandlingen utføres ved en viss defekt i klaffene av Trikuspidalklaff (graden av trikuspidal regurgitasjon 1) sykdom. Bare i en liten del av pasientene er det en pulsering av livmorhalsene, forårsaket av økt trykk i dem.

Ved alvorlig oppblåsning av tricuspideventilen observeres uttalt hevelse i jugularvenene. Å sette en hånd til høyre jugular venen kan føle sin skjelving. Vesentlig svikt i ventilen kan føre til høyre ventrikulær dysfunksjon, utseendet av atriell fladder eller atrieflimmer, dannelsen av hjertesvikt.

Tricuspid regurgitasjon: diagnose

For å få den riktige diagnosen med tricuspid regurgitasjon, og også for å bestemme graden av sykdommen, er det mulig på grunnlag av data fra Doppler ekkokardiografi. Med tricuspid regurgitation på 1 grad, er den omvendte strømmen av blod fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium knapt merkbar. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad karakteriseres av en revers blodstrøm ikke mer enn 2,0 cm fra tricuspid ventilen. Med den tredje grad av insuffisiens overstiger regurgitasjonen 2,0 cm, og i fjerde grad sprer den seg over hele volumet av høyre atrium.

Som ytterligere metoder for forskning utføres EKG og brystrøntgen. Elektrokardiogrammet viser ofte tegn på hypertrofi i høyre ventrikel. På røntgenstråler med tricuspid regurgitasjon på 1 grad, blir endringer vanligvis ikke oppdaget. Når graden av trikuspidalklaff oppstøt og 2 ovenfor fant økt skygge superior vena cava og høyre atrium, og i noen tilfeller tilstedeværelse av pleuravæske.

Hjertekateterisering som diagnostisk metode med tricuspidventil regurgitering er ekstremt sjelden.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

En liten oppblåsning av tricuspidventilen tolereres godt av mennesker og trenger ikke å bli behandlet. Terapi er vanligvis foreskrevet med tricuspid regurgitasjon på 2 til 4 grader. Først av alt er det rettet mot å eliminere årsaken som førte til utvikling av insuffisiens av tricuspideventilen (behandling av revmatisme, septisk endokarditt, etc.). I tillegg behandles komplikasjoner forårsaket av tricuspid regurgitasjon - hjertesvikt, arytmi.

I fravær av effekten av konservativ behandling, så vel som med videre progresjon av ventilfeil, er kirurgisk inngrep angitt - proteser, tricuspid ventil plast eller anuloplasti.

Til anuloplasti er det vanligvis tatt i de tilfellene når sykdommen utvikler seg på grunn av dilatasjon (ekspansjon) av ventilringen. Protes av tricuspid-ventilen er indikert dersom den er mangelfull på grunn av Epsteins mangel eller karcinoid syndrom. For protesen brukes en grisventil som gjør det mulig å redusere sannsynligheten for utvikling av tromboemboliske komplikasjoner signifikant i den postoperative perioden. Som praksis viser svineventilen effektivt i mer enn 10 år, hvorpå den erstattes med en ny.

Årsaker, behandling og forebygging av tricuspid regurgitasjon

Trikuspideventilen er dannet av tre plater av bindevev. Derfor er dets andre navn tricuspid. Den ligger i høyre hjerte (mellom atrium og ventrikel). Ventilens funksjon er å forhindre oppblåsning av blod i atriet.

Hva er regurgitation?

Tricuspid regurgitasjon er en hjertesykdom, som indikerer en invers blodstrøm i høyre hjerte (fra ventrikkelen til atriumet) i den ventrikulære systolperioden. Årsaken til denne tilstanden er mangel på tricuspid-ventilen, forårsaket av en rekke faktorer.

Tri-fold regurgitation kan være:

 • primær - utvikler seg på grunn av hjertets primære patologi uten samtidig tegn på lungehypertensjon;
 • sekundær - vises på grunn av utvidelse av høyre ventrikel og lungehypertensjon.

I tillegg er ventilfeil delt inn i medfødt og oppkjøpt.

Det er flere grader av regurgitation.

 1. Den første - minimumet. Det er praktisk talt ingen omvendt strøm av blod.
 2. Regurgitation av andre grad. Omvendt strøm er observert i en avstand på ca. 20 mm fra ventilen.
 3. Tredje grad. Ventilens mangel er årsaken til reversering av blod i en avstand på 20 millimeter.
 4. Regurgitation av fjerde grad. Omvendt bevegelse av blod kan påvises i stor avstand.

Årsaker og symptomer

Tricuspid regurgitasjon i de aller fleste tilfeller ser ut mot bakgrunnen av hjertets patologi, som er ledsaget av pulmonal hypertensjon, utvidelse av høyre ventrikel og sirkulasjonssykdom. Ventilens insuffisiens kan være en medfødt egenskap eller vises på grunn av den lange mottakelsen av individuelle medisiner (Ergotamina, Phentermine).

Blant grunnene til primær regurgitasjon bør være:

 1. Myokardinfarkt i høyre ventrikel.
 2. Reumatisk endokardiell sykdom.
 3. Infeksiv endokarditt.
 4. Forløpet av tricuspid ventilen.
 5. Brystskader.
 6. Krenkelse av papillær muskelfunksjon assosiert med iskemi.
 7. Marfan syndrom.

Utseendet av sekundær tricuspid regurgitasjon oppstår av følgende årsaker:

 • høyre ventrikulær hypertrofi;
 • pulmonal hypertensjon;
 • atrial septal defekt;
 • hjertesvikt;
 • neoplasma (tumor), som hindrer blodstrømmen fra høyre ventrikel.

Tricuspid regurgitering i første grad er som regel en godartet tilstand som ikke forårsaker signifikante patologiske forandringer i kroppen og krever ikke spesialisert behandling. Bare et lite antall pasienter kan ha pulsasjon av jugular vener, forårsaket av økt trykk i dem. Ved alvorlig oppblåsthet (3-4 grader) svulmer de jugulære venene, ved hjelp av palpasjon kan man føle sin skjelving. Mangelfullhet i ventilen kan føre til brudd på høyre ventrikel, hjertesvikt og atrieflimmer.

Listen over mulige kliniske tegn med tricuspidventilmangel er som følger:

 • hevelse og skjelving av jugular vener;
 • sirkulasjonssykdom;
 • arytmi (atriell flutter);
 • hjertetoner er delt;
 • redusert arbeidsevne på grunn av økt tretthet;
 • kortpustethet;
 • hevelse i underkroppen;
 • icteric farging av huden;
 • hyppig vannlating.

Diagnose, terapi og forebygging

En presumptiv diagnose er basert på anamnese og fysisk undersøkelse av pasienten. Nøyaktig diagnose regurgitasjon (med definisjon av sin grad) kan bare gjøres med Doppler ekkokardiografi.

Som ytterligere undersøkelsesmetoder brukes brystrøntgen og elektrokardiografi. På EKG er det ofte mulig å identifisere tegn på høyre ventrikulær hypertrofi. Tricuspid regurgitering av første grad på roentgenogramet er oftest ikke detektert. Ventilen fra den andre til den fjerde graden gjør det imidlertid mulig å se på roentgenogrammet en økning i overlegen vena cava og høyre atrium, og noen ganger kan du oppdage et effusjon i pleurhulen.

Hjertekateterisering for diagnose er svært sjelden. Hvis denne metoden fortsatt brukes, detekteres en utprøvd atriell systolisk bølge under ventrikulær systole og et høyt eller normalt systolisk trykk i atriet.

Tricuspid regurgitation i første grad krever ikke behandling, fordi det ikke forårsaker alvorlige hemodynamiske lidelser og tolereres godt av pasientene. Terapi med 2-4 grader oppblåsing er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket ventilens svikt (etiologisk behandling). I tillegg utføres terapi av de forårsakede komplikasjonene (hjertesvikt, arytmi). For behandling brukes en konservativ metode som involverer bruk av rusmidler: hjerte glykosider, antiarytmiske legemidler.

Ved akutt eller progressiv sykdom, så vel som i ineffektiviteten til konservativ terapi, er operasjonen indikert. Det finnes flere alternativer: annuloplasty, plast eller ventil proteser.

Annuloplasty er utført i tilfeller der oppsummeringsårsaken er utvidelsen av ventilringen. Ved annuloplastikk utføres en reduksjon i diameteren av tricuspidventilringen eller innføringen til protesen.

Prostetika eller plastikkirurgi utføres med oppblåsthet, som skyldes en primær lesjon av ventilen (på grunn av carcinoid syndrom eller Epstein's defekt) eller hvis det er umulig å utføre annuloplastikk.

Proteser er kunstige og biologiske. Den mest brukte grisventilen, som gjør det mulig å minimere sannsynligheten for å utvikle tromboembolisme i etteroperasjonsperioden (som ikke kan sies om en kunstig protese). Svinventilen kan fungere ordentlig i ca 10 år, etter at den er erstattet med en ny. Ifølge medisinsk statistikk er pasientens femårige overlevelse etter ventilutskiftning 70 prosent. Bivirkninger av behandlingsmetoden er operative ved høy risiko for å utvikle atrioventrikulærblokk, trombose eller forkalkning av kunstige gebiss, og degenerering eller endokarditt biologisk protese.

Faktorene som forverrer tricuspid regurgitasjon inkluderer:

 • organiske ventilendringer;
 • andre hjertefeil;
 • hjertesvikt.

Død av pasienter kommer fra progressive sirkulasjonsforstyrrelser. Utviklingen av sekundærventilsvikt har også en ugunstig prognose, det er nødvendig å starte kirurgisk behandling så snart som mulig.

Hovedforanstaltningen for forebygging av tricuspidusinsuffisiens er forebygging og rettidig behandling av revmatisme og andre sykdommer som kan føre til skade på ventilen og som en følge av oppblåsthet. Et av de viktigste forebyggende tiltakene er også systematisk observasjon av en kardiolog. Personer som har en kunstig protese installert, må engasjere seg i forebygging av infeksiv endokarditt og ta medikamenter som reduserer blodproppene for å redusere risikoen for trombose i ventilen.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon (Trikuspidalklaff insuffisiens) - er en hjertesykdom, hvor blodstrømmen er reversert i den systole fase gjennom Trikuspidalklaff inn i høyre ventrikkel av hulrommet i høyre atrium.

Hvordan opptrer tricuspid ventil regurgitation?

Tricuspid eller Trikuspidalklaff ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikkel under diastole dørene åpne, strømmer venøst ​​blod fra høyre atrium til ventrikkelen. Under sammentrekningen (sammentrekning) av ventilklaffene er tett lukket, og kom inn i høyre ventrikkel blod inn i lunge-arterien, og deretter til lungene. Når oppstøt blod fra den høyre ventrikkel i Trikuspidalklaff er ikke fullt ut kommer inn i lungearterien, og i delens tilbakegang til høyre atrium, er det et kast omvendt blod - oppgulp. Dette skyldes dysfunksjon av Trikuspidalklaff - en løs lukkefliker det ikke er helt lukket matet inn i høyre forkammer. Når trikuspidal oppstøt på grunn av økte belastning atrium hypertrofier og deretter strekke muskler opptrer og dens økning i størrelse. I sin tur fører dette til inntrengning av store mengder blod fra atrium til den høyre ventrikkel under diastole, det ytterligere hypertrofi og dysfunksjon som provoserer lunger i den systemiske sirkulasjon.

Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

Tricuspideventilens mangel er av flere typer:

 • Absolutt eller organisk mangel. Patologi forårsaket av skade på ventilklaffene, for eksempel ventil prolaps (sagging klaffer) på grunn av medfødt sykdom - dysplasi, bindevev, også referert til årsakene til revmatiske, infeksiøs endokarditt, karsinoid syndrom og andre;
 • Relativ eller funksjonsfeil. Det strekk ventil forårsaket av motstand strøm av blod fra det høyre hjertekammer, når den uttrykkes ventrikkel utvidelse forårsaket av høy diffus pulmonal hypertensjon eller myokardskade.

Når det gjelder graden av uttrykk for den reverserte blodstrømmen, er tricuspid regurgitasjon delt inn i fire trinn:

 • 1 grad. Knapt detekterbar omvendt bevegelse av blod;
 • 2 grader. Regurgitation bestemmes i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen;
 • 3 grader. Omvendt bevegelse av blod fra høyre ventrikel blir detektert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen;
 • 4 grader. Regurgitation er preget av en stor forlengelse i hulrommet til høyre atrium.

Graden av uttrykk for retur av blod bestemmes ved ekkokardiografisk studie.

Beskrivelse av tricuspid regurgitation av 1 grad

Med regurgitation på 1 grad, viser symptomene på sykdommen som regel ikke seg selv, og det kan bare oppdages ved et uhell under elektrokardiografi. I de fleste tilfeller tricuspid regurgitation av 1 grad ikke krever behandling og kan betraktes som en variant av normen. Dersom utviklingen av sykdommen provosert revmatiske, pulmonal hypertensjon eller andre sykdommer, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdom, noe som forårsaket en liten feil i klaffene Trikuspidalklaff.

Hos barn er denne graden av regurgitasjon ansett som en anatomisk funksjon, som til tider kan forsvinne - uten tilstedeværelse av andre hjertesykdommer, påvirker det vanligvis ikke barnets utvikling og generelle tilstand.

Symptomer på tricuspid regurgitasjon

Med tricuspid regurgitasjon av 2. grad, som med andre grader, forekommer sykdommen ofte uten uttalt symptomer. I tilfelle av alvorlig sykdom er følgende manifestasjoner mulige:

 • Svakhet, tretthet;
 • Økning i venetrykk, noe som fører til hevelse i nerverne og deres pulsasjoner;
 • Leverforstørrelse med karakteristisk smerte i riktig hypokondrium;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.

Auskultasjon (lytting) viste en karakteristisk systolisk bilyd, best høres i hvert 5-7 interkostalrom på venstre kant av sternum, verre på inspirasjon, en myk og ustabil. Med en økning av høyre ventrikkel og en stor mengde blod som strømmer inn i den under diastolen er systolisk bilyd lyttet og over høyre vena jugularis.

Diagnose av tricuspid regurgitasjon

For diagnostisering av tricuspid regurgitasjon, i tillegg til anamnese, fysisk undersøkelse og auskultasjon, utføres følgende studier:

 • EKG. Størrelsen på høyre ventrikel og auricle, forstyrrelser av en varm rytme er definert;
 • Phonocardiogram. Tilstedeværelsen av systoliske lyder er avslørt;
 • Ultralyd av hjertet. Tegnene på ventilveggsforsegling, området av atrioventrikulæråpningen, graden av oppblåsing bestemmes;
 • Radiografi av brystet. Plasseringen av hjertet og dets størrelse, tegn på pulmonal hypertensjon, avsløres;
 • Kateterisering av hjertets hulrom. Metoden er basert på innføring av katetre for å bestemme trykket i hjertehulene.

I tillegg kan koronar kardiografi utføres før kirurgi kan brukes. Det er basert på innføring av et kontrastmedium i hjertets kar og hulrom, for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

Behandling av en defekt kan utføres konservativt eller kirurgisk. Den operative metoden kan vises allerede ved 2 grader tricuspid regurgitasjon dersom den ledsages av hjertesvikt eller andre patologier. Ved funksjonell tricuspid regurgitasjon, behandles behandlingen primært av en sykdom som forårsaker skade.

Med legemiddelbehandling, diuretika, vasodilatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger), er kaliumpreparater, hjerteglykosider foreskrevet. Hvis konservativ behandling viser seg ineffektiv, foreskrives en operativ inngrep som involverer plastikkirurgi eller annuloplastikk og proteser. Plastisk kirurgi, og den halvsirkelformede sutur annuloplasty utføres uten endring av ventilklaffene og ekspanderende fiber ringen til hvilken de er festet. Protese er indikert hvis tricuspideventilen er utilstrekkelig og dets lesjoner er ekstremt harde, protesen kan være biologisk eller mekanisk. Biologiske proteser opprettet fra aorta av dyr kan fungere i mer enn 10 år, så blir den gamle ventilen erstattet med en ny.

Med den tidlige begynnelsen av tricuspid regurgitasjon er prognosen gunstig. Etter at det er utført, bør pasienter observert regelmessig hos kardiologen og gjennomgå undersøkelser for å forhindre komplikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene