Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Hvordan manifesteres tricuspid regurgitasjon og behandling?

Regurgitasjon (en omvendt overføring av blod) gjennom tricuspideventilen (fra høyre ventrikel til atrium) skjer mot bakgrunn av hjertefeil. Årsaken er at ventilene er løst lukkede i systoleperioden. Hos pasienter er det svakhet, dyspné, cyanose, takykardi. For å redusere disse symptomene foreskrevet medisinering. Radikal behandling - plastventilen eller montering av proteser.

Les i denne artikkelen

Årsaker til tricuspid regurgitasjon

Utilstrekkelig høyre atrioventrikulær ventil er medfødt eller ervervet (sekundær).

I et nyfødt barn

Identifikasjon av løsventilflikter er forbundet med følgende abnormiteter i intrauterin utvikling:

 • Ebstein's anomali (forskyvning av brosjyrene eller åpning av hullet);
 • Uformede brosjyrer, en eller to i stedet for tre;
 • brudd på strukturen av bindevev (defekt i dannelsen av kollagenfibre);
 • iskemi på grunn av mangel på oksygen eller glukose, et skifte i blodreaksjonen til den sure siden (acidose).

Med defekten av tricuspidventilen kan abnormiteter i strukturen til septum, plasseringen av hovedkarene og andre ventiler kombineres. Hos barn i tidlig og skolealder kan oppblåsthet være en konsekvens av den overførte reumatiske endokarditt.

Hos voksne

Den oppkjøpte formen av revers overføring av blod inn i høyre atrium er forbundet med en ventilsvikt på grunn av utvidelse av ventrikkelen. Denne patologien oppstår med følgende sykdommer:

 • hypertensjon i lungene;
 • hjertesvikt;
 • innsnevring av lungearterien;
 • dilatert kardiomyopati;
 • bruk av medisiner for å redusere appetitten (fenfuramin og dets analoger);
 • hjerteoperasjon.

Den overvinnelsen av ventilen er ofte tilfellet med voksne pasienter med infeksiøs endokarditt (ofte ved sprøytebruk), myxomatous ødeleggelse, karsinoid syndrom (eggstokk, tarm, lunge), revmatisk feber, myokarditt. Brudd på papillære muskler, som holder rammen forekommer i underernæring (eller myokardial iskemi), ved brudd på grunn av skade.

Og her handler det mer om den kombinerte hjertesykdommen.

Typer av patologi

Å avsløre den omvendte systoliske bevegelsen av blod i høyre side av hjertet er mulig selv hos friske mennesker. Blant de overførte feilene er oppblåsning gjennom tricuspidventilen ca. 25 prosent. Ved utviklingsmekanismen kan det være primær og sekundær, det finnes isolerte eller kombinerte former.

Prolapse av tricuspid ventil med oppblåsthet

Slaggen til ventilklaffen eller dens patologiske fremspring oppdages oftest etter infeksiv endokarditt. Prolapse vises også med en medfødt anomali av strukturen av bindevev, mot revmatisme. Den sakke delen tillater ikke full overlapping av åpningen under høyre ventrikulær sammentrekning, en del av blodet går tilbake til atriumet.

Graden av regurgitasjon kan variere avhengig av økt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Primær pulmonal form

Med en medfødt anomali av strukturen eller plasseringen av pulmonal arterien, er det et økt trykk i lungene. Høyre ventrikel arbeider med økt trykk for å skyve blod inn i lungene. I begynnelsen tykkes det muskulære laget (hypertrofi), da kompensasjonsmulighetene minker, ekspanderer hulrommet.

Hos pasienter oppstår en relativ svikt i ventilåpningen med oppblåsning av blod.

Sekundær lungform

Dråpet i blodet kan skyldes ventilens normale struktur på grunn av mitral stenose. Denne komplikasjonen forekommer hos 90% av pasientene på grunn av vanskeligheter med å lede blodet fra venstre atrium. Høyt blodtrykk i denne delen av hjertet hemmer utstrømningen av blod fra lungeårene og forårsaker overløp av den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Utviklingen av høyre ventrikulær svikt og svakhet i hjertemuskelen forstyrrer funksjonen av tricuspid ventilen.

Isolert lesjon av tricuspid ventilen

Det forekommer sjeldnere enn kombinert hjertefeil. Det fører til utilstrekkelig tømming av de riktige oppdelingene og stagnasjon av blod i det store nettets nettverksnettverk. Overbelastning av høyre atrium, og spesielt utvidelsen av hulrommet, forårsaker rytmeforstyrrelser i fibrillasjonstypen og ledsages av høy risiko for lungemboli.

Grad av sykdomsprogresjon

Returen av blod til høyre atrium kompenseres for en stund av det forbedrede arbeidet til høyre hjertekammer og fører ikke til dekompensering av blodsirkulasjonen. Men siden myokardiet på høyre side er mye svakere enn venstre, utvikler pasientene raskt stillestående fenomener i blodårene, leveren, væskeakkumuleringen i vevene i underekstremiteter, pleuralhulen, ascites.

Avhengig av alvorlighetsgraden av returblod, identifiseres fire påfølgende stadier av oppblåsthet:

 1. Minimal, det er ingen forstyrrelser i blodsirkulasjonen.
 2. På en avstand på 2 cm fra ventilen.
 3. Lengden på returstrømmen er mer enn 2 cm.
 4. Expressert slipp av blod inn i hulrommet til høyre atrium.

Symptomer på tricuspid regurgitasjon

Medfødt mangel av ventilen som er vist i form av alvorlig sirkulasjonssvikt og hjertearytmier etter type angriper supraventrikulære (supraventrikulære) takykardier eller fibrillering. Nyfødte blir svekket, dekk raskt med foring, bukser suger og gråt, kan cyanotic hud endre formen av fingrene og neglene ( "trommestikker" og "vindu" timer) er mulig muskel rykking.

Barn med tricuspidusmangel kan klage om:

 • alvorlig tretthet med lav belastning
 • kortpustethet;
 • hjertebank;
 • smerte i hjertet;
 • hoste med utslipp av blodig sputum;
 • smerte og tyngde i det rette subkostområdet;
 • et brudd på appetitt, kvalme.

Stagnerende fenomener i det venøse nettverket kan angis ved:

 • hevelse av bena;
 • puffiness av ansiktet;
 • cyanotisk farge på huden med en gulaktig tinge;
 • forstørrelse, hevelse og pulsering av vener i nakken, brystet;
 • forstørret lever.

Se på videoen om symptomene på tricuspid regurgitasjon:

I alvorlige tilfeller forårsaker høyt blodtrykk i leverenveiene (portalhypertensjon) blødninger fra spiserøret. En hyppig variant av komplikasjoner av hjertesykdom hos gravide kvinner er alvorlig toksisitet, det er mangel på blodstrøm til fosteret gjennom moderkagen, noe som fører til abort og fødsel før siktet.

Diagnostiske metoder

Når du lytter til hjertet, kan du oppdage støy på grunn av ufullstendig lukking av ventilen på høyre side av hjertet. Dens egenskaper:

 • opptar nesten hele systolen;
 • godt hørbar i costal hjørnet, i 5 - 6 intercostal plass til venstre for brystbenet;
 • på inspirasjon øker;
 • Med forlengelsen av ventilen suppleres det med lyden av "bomulls segl".

Instrumentdiagnostikk bidrar til å oppdage slike endringer:

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon (Trikuspidalklaff insuffisiens) - er en hjertesykdom, hvor blodstrømmen er reversert i den systole fase gjennom Trikuspidalklaff inn i høyre ventrikkel av hulrommet i høyre atrium.

Hvordan opptrer tricuspid ventil regurgitation?

Tricuspid eller Trikuspidalklaff ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikkel under diastole dørene åpne, strømmer venøst ​​blod fra høyre atrium til ventrikkelen. Under sammentrekningen (sammentrekning) av ventilklaffene er tett lukket, og kom inn i høyre ventrikkel blod inn i lunge-arterien, og deretter til lungene. Når oppstøt blod fra den høyre ventrikkel i Trikuspidalklaff er ikke fullt ut kommer inn i lungearterien, og i delens tilbakegang til høyre atrium, er det et kast omvendt blod - oppgulp. Dette skyldes dysfunksjon av Trikuspidalklaff - en løs lukkefliker det ikke er helt lukket matet inn i høyre forkammer. Når trikuspidal oppstøt på grunn av økte belastning atrium hypertrofier og deretter strekke muskler opptrer og dens økning i størrelse. I sin tur fører dette til inntrengning av store mengder blod fra atrium til den høyre ventrikkel under diastole, det ytterligere hypertrofi og dysfunksjon som provoserer lunger i den systemiske sirkulasjon.

Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

Tricuspideventilens mangel er av flere typer:

 • Absolutt eller organisk mangel. Patologi forårsaket av skade på ventilklaffene, for eksempel ventil prolaps (sagging klaffer) på grunn av medfødt sykdom - dysplasi, bindevev, også referert til årsakene til revmatiske, infeksiøs endokarditt, karsinoid syndrom og andre;
 • Relativ eller funksjonsfeil. Det strekk ventil forårsaket av motstand strøm av blod fra det høyre hjertekammer, når den uttrykkes ventrikkel utvidelse forårsaket av høy diffus pulmonal hypertensjon eller myokardskade.

Når det gjelder graden av uttrykk for den reverserte blodstrømmen, er tricuspid regurgitasjon delt inn i fire trinn:

 • 1 grad. Knapt detekterbar omvendt bevegelse av blod;
 • 2 grader. Regurgitation bestemmes i en avstand på 2 cm fra tricuspid ventilen;
 • 3 grader. Omvendt bevegelse av blod fra høyre ventrikel blir detektert i en avstand på mer enn 2 cm fra ventilen;
 • 4 grader. Regurgitation er preget av en stor forlengelse i hulrommet til høyre atrium.

Graden av uttrykk for retur av blod bestemmes ved ekkokardiografisk studie.

Beskrivelse av tricuspid regurgitation av 1 grad

Med regurgitation på 1 grad, viser symptomene på sykdommen som regel ikke seg selv, og det kan bare oppdages ved et uhell under elektrokardiografi. I de fleste tilfeller tricuspid regurgitation av 1 grad ikke krever behandling og kan betraktes som en variant av normen. Dersom utviklingen av sykdommen provosert revmatiske, pulmonal hypertensjon eller andre sykdommer, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdom, noe som forårsaket en liten feil i klaffene Trikuspidalklaff.

Hos barn er denne graden av regurgitasjon ansett som en anatomisk funksjon, som til tider kan forsvinne - uten tilstedeværelse av andre hjertesykdommer, påvirker det vanligvis ikke barnets utvikling og generelle tilstand.

Symptomer på tricuspid regurgitasjon

Med tricuspid regurgitasjon av 2. grad, som med andre grader, forekommer sykdommen ofte uten uttalt symptomer. I tilfelle av alvorlig sykdom er følgende manifestasjoner mulige:

 • Svakhet, tretthet;
 • Økning i venetrykk, noe som fører til hevelse i nerverne og deres pulsasjoner;
 • Leverforstørrelse med karakteristisk smerte i riktig hypokondrium;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.

Auskultasjon (lytting) viste en karakteristisk systolisk bilyd, best høres i hvert 5-7 interkostalrom på venstre kant av sternum, verre på inspirasjon, en myk og ustabil. Med en økning av høyre ventrikkel og en stor mengde blod som strømmer inn i den under diastolen er systolisk bilyd lyttet og over høyre vena jugularis.

Diagnose av tricuspid regurgitasjon

For diagnostisering av tricuspid regurgitasjon, i tillegg til anamnese, fysisk undersøkelse og auskultasjon, utføres følgende studier:

 • EKG. Størrelsen på høyre ventrikel og auricle, forstyrrelser av en varm rytme er definert;
 • Phonocardiogram. Tilstedeværelsen av systoliske lyder er avslørt;
 • Ultralyd av hjertet. Tegnene på ventilveggsforsegling, området av atrioventrikulæråpningen, graden av oppblåsing bestemmes;
 • Radiografi av brystet. Plasseringen av hjertet og dets størrelse, tegn på pulmonal hypertensjon, avsløres;
 • Kateterisering av hjertets hulrom. Metoden er basert på innføring av katetre for å bestemme trykket i hjertehulene.

I tillegg kan koronar kardiografi utføres før kirurgi kan brukes. Det er basert på innføring av et kontrastmedium i hjertets kar og hulrom, for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

Behandling av en defekt kan utføres konservativt eller kirurgisk. Den operative metoden kan vises allerede ved 2 grader tricuspid regurgitasjon dersom den ledsages av hjertesvikt eller andre patologier. Ved funksjonell tricuspid regurgitasjon, behandles behandlingen primært av en sykdom som forårsaker skade.

Med legemiddelbehandling, diuretika, vasodilatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger), er kaliumpreparater, hjerteglykosider foreskrevet. Hvis konservativ behandling viser seg ineffektiv, foreskrives en operativ inngrep som involverer plastikkirurgi eller annuloplastikk og proteser. Plastisk kirurgi, og den halvsirkelformede sutur annuloplasty utføres uten endring av ventilklaffene og ekspanderende fiber ringen til hvilken de er festet. Protese er indikert hvis tricuspideventilen er utilstrekkelig og dets lesjoner er ekstremt harde, protesen kan være biologisk eller mekanisk. Biologiske proteser opprettet fra aorta av dyr kan fungere i mer enn 10 år, så blir den gamle ventilen erstattet med en ny.

Med den tidlige begynnelsen av tricuspid regurgitasjon er prognosen gunstig. Etter at det er utført, bør pasienter observert regelmessig hos kardiologen og gjennomgå undersøkelser for å forhindre komplikasjoner.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid oppstøt - Trikuspidalklaff insuffisiens på grunn av ufullstendig lukking, i hvilken den høyre ventrikkel, motsatt blodstrømmen inn i det høyre atrium.

Årsakene og typene av tricuspid regurgitasjon

Trikuspideventilen er en av de ventilerte ventiler som ligger mellom høyre atrium og høyre ventrikel. Dens funksjon i passering av venøst ​​blod fra atrium til ventrikel. Under hver systole (sammentrekning), ventilen lukkes, noe som gjør at blodet kan strømme fra den hjertekammer i lungearterien og samtidig hindrer at reversere sin inntreden i atrium. Men hvis ventilen ikke lukkes helt, oppstår rygging.

Isolere primær og sekundær tricuspid regurgitasjon. Hyppige årsaker til primær regurgitasjon:

 • revmatisme;
 • infeksiøs endokarditt (betennelse i hjertets indre skall);
 • infarkt av hjerteets høyre ventrikel;
 • prolaps (bulging) av tricuspid ventilen;
 • kreftfremkallende syndrom (utseendet av fibrøse plakk i hjerteets vegg, dets ventiler, store kar);
 • en abnormitet av Ebstein (medfødt patologi assosiert med feil plassering av tricuspid ventilen).

Sekundær tricuspid regurgitasjon oppstår som et resultat av dilatasjon (utvidelse, forlengelse) av ventilringen og utilstrekkelig funksjon av hele ventilapparatet. Oftest sekundær oppstøt - en konsekvens av en overbelastning i høyre ventrikkel, som provosere og forverre kardiomyopati og pulmonal hypertensjon.

Grader og symptomer på sykdommen

Det er fire grader av tricuspid regurgitasjon, som hver avgjøres av lengden på oppstrålingsstrålen (revers-casting).

Med tricuspid regurgitation av 1 grad, er blodstrømmen fra ventilveggene til atriumet knapt detekterbart. Diagnose trikuspidal oppstøt 2 grader indikerer at strømmen er i størrelsesorden 2 cm. Oppstøt 3 grader bestemmes av lengden av strålen mer enn 2 cm. Regurgitasjon blod stråle ved Trikuspidalklaff 4 har en stor grad av strekning i det høyre atrium.

Når tricuspid regurgitasjon symptomer er vanligvis dårlig uttrykt. Unntaket er sjeldne tilfeller av alvorlig og alvorlig tricuspid-ventiloppfylling, som er ledsaget av alvorlig høyre ventrikulær svikt og alvorlig lungehypertensjon.

Karakteristisk subjektiv (følt av pasienten) og klinisk (avslørt under undersøkelsen) symptomer på tricuspid regurgitasjon:

 • hevelse og pulsering av jugulære (livmorhalsen) vener;
 • pulsering i venstre del av brystbenet, som øker med inspirasjon;
 • pulsering i leveren;
 • pulsering av høyre atrium (sjelden);
 • hevelse i nedre ekstremiteter;
 • rask tretthet;
 • kortpustethet;
 • chilliness of limbs;
 • en følelse av hjertebank
 • Behovet for hyppig vannlating
 • magesmerter;
 • tyngde i høyre hypokondrium;
 • gulaktig hudtone;
 • pulmonal hypertensjon;
 • peritoneal dropsy;
 • økt leverstørrelse;
 • en økning i høyre ventrikel;
 • en økning i høyre atrium;
 • endring av hjertetoner;
 • pulsering av pulmonal arterie og systolisk tremor (med alvorlig tricuspid regurgitasjon);
 • pansystolisk hjerteklump, intensivert ved innånding;
 • proto-diastoliske eller mesodiastolske hjertemormer (i tilfelle en alvorlig sykdomssykdom);
 • aorta- eller mitral hjertesykdom (i tilfelle reumatisk opprinnelse av oppkast).

De ovennevnte symptomer er de mulige kategorier, dvs. at pasienten trikuspidal oppstøt forekomme alle av dem, og bare en liten del av dem. Tricuspid regurgitasjon av 1. grad, som regel, har ingen symptomatiske manifestasjoner, men er funnet ved en tilfeldighet i løpet av en annen elektrokardiografi. I mange tilfeller og med 2 grader tricuspid regurgitasjon vet den syke personen ikke en gang om sin sykdom.

Diagnostisering og behandling av tricuspid-ventiloppfylling

For trikuspidal regurgitasjon er meget viktig en grundig diagnose, siden valget av behandlingsregimet bør ta hensyn til alle nyanser i forbindelse med sykdommen: graden av regurgitasjon, dens årsak, samtidig hjertesykdom, den generelle tilstanden til pasienten, etc.

Diagnosen "tricuspidventil regurgitasjon" kan kun utføres etter følgende diagnostiske tiltak:

1. Fysisk undersøkelse, lytting til stetoskopetoner og hjertemormer

2. Ekkokardiografi (ekkokardiogram) - ultralydsundersøkelse, som bestemmer morfologisk og funksjonell tilstand av hjertet og dets ventilapparat.

3. Elektrokardiografi (EKG). Ved elektrokardiogram kan tegn på økning i høyre ventrikel og atrium bestemmes.

4. Radiografi av brystet. Det gjør det mulig å avsløre tegn på pulmonal hypertensjon, særlig økning av høyre ventrikel, samt aorta- og mitralventilfeil.

5. Hjertekateterisering er den nyeste invasive prosedyren som brukes til å behandle og diagnostisere sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Tricuspid regurgitation av 1 grad krever vanligvis ikke behandling og regnes som en variant av normen. Hvis den er forbundet med sin årsak lungesykdommer, reumatisk ventil, infeksiøs endokarditt, pulmonal hypertensjon, er det nødvendig å utføre behandlingen hoved provocateur sykdom.

Trikuspidalklaff oppstøt grad 2, forutsatt at det er ledsaget av andre kardiale sykdommer, blant annet hjertefeil, i mange tilfeller ikke krever behandling. Hvis avvik i kardiovaskulærsystemet fortsatt oppdages, bør konservativ behandling av tricuspid-ventilen utføres. Konservativ terapi utføres av diuretika (diuretika) og vasodilatatorer (legemidler som slapper av glatt muskel i blodkarets vegger).

Behandling på 3 og 4 grader er nesten alltid kirurgisk, den inkluderer: ventilplastikk, annuloplastikk og proteser.

Ofte gjør plastventilen, den syr, reduserer antall ventiler og utfører andre manipulasjoner for å eliminere ventilsvikt. Protesen til tricuspid-ventilen gjøres sjelden, bare i tilfelle uoverkommelige alvorlige endringer. Annuloplastikk utføres for å gjenopprette ventilfunksjoner ved å installere en stiv støttering, ved hjelp av hvilken ventilen er festet til ventilringen.

Hos barn, en ufullstendig lukking av ventilen når den trikuspidal oppgulping av en grad er ofte en enkel anatomisk trekk, og krever vanligvis ingen behandling. Over tid kan oppstøt passere, kan forbli, men i alle fall hvis det ikke er noen alvorlige hjertefeil og andre hjerte patologi, og generell utvikling av barnet og ikke forårsaker klager, er det ingen grunn til å behandle. Imidlertid kan bare en lege bestemme behovet for eller fravær av behandling.

Denne artikkelen er kun for utdanningsformål og er ikke et vitenskapelig materiale eller en profesjonell medisinsk rådgivning.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon kalles en type av hjertefeil hvor trikuspidal insuffisiens observert (trikuspidal) ventilen under systolen fører til tilbakestrømning av blod fra det høyre hjertekammer til atrium.

Tricuspid regurgitation: årsaker

Oftest forekommer utviklingen av tricuspidventilen opphisset mot en bakgrunn av hjertesykdommer som oppstår ved utvidelse av høyre ventrikel og lunghypertensjon. Mye sjeldnere forekommer denne sykdommen mot bakgrunnen av septisk endokarditt, revmatisme, karcinoid syndrom, Marfan syndrom. Insuffisient av tricuspid-ventilen kan være en medfødt patologi eller utvikle seg som følge av langvarig bruk av visse medisiner (fentermin, fenfluramin, ergotamin).

symptomer

vanligvis det ikke manifesterer seg, og er ansett som en benign tilstand hvis behandlingen utføres ved en viss defekt i klaffene av Trikuspidalklaff (graden av trikuspidal regurgitasjon 1) sykdom. Bare i en liten del av pasientene er det en pulsering av livmorhalsene, forårsaket av økt trykk i dem.

Ved alvorlig oppblåsning av tricuspideventilen observeres uttalt hevelse i jugularvenene. Å sette en hånd til høyre jugular venen kan føle sin skjelving. Vesentlig svikt i ventilen kan føre til høyre ventrikulær dysfunksjon, utseendet av atriell fladder eller atrieflimmer, dannelsen av hjertesvikt.

Tricuspid regurgitasjon: diagnose

For å få den riktige diagnosen med tricuspid regurgitasjon, og også for å bestemme graden av sykdommen, er det mulig på grunnlag av data fra Doppler ekkokardiografi. Med tricuspid regurgitation på 1 grad, er den omvendte strømmen av blod fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium knapt merkbar. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad karakteriseres av en revers blodstrøm ikke mer enn 2,0 cm fra tricuspid ventilen. Med den tredje grad av insuffisiens overstiger regurgitasjonen 2,0 cm, og i fjerde grad sprer den seg over hele volumet av høyre atrium.

Som ytterligere metoder for forskning utføres EKG og brystrøntgen. Elektrokardiogrammet viser ofte tegn på hypertrofi i høyre ventrikel. På røntgenstråler med tricuspid regurgitasjon på 1 grad, blir endringer vanligvis ikke oppdaget. Når graden av trikuspidalklaff oppstøt og 2 ovenfor fant økt skygge superior vena cava og høyre atrium, og i noen tilfeller tilstedeværelse av pleuravæske.

Hjertekateterisering som diagnostisk metode med tricuspidventil regurgitering er ekstremt sjelden.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

En liten oppblåsning av tricuspidventilen tolereres godt av mennesker og trenger ikke å bli behandlet. Terapi er vanligvis foreskrevet med tricuspid regurgitasjon på 2 til 4 grader. Først av alt er det rettet mot å eliminere årsaken som førte til utvikling av insuffisiens av tricuspideventilen (behandling av revmatisme, septisk endokarditt, etc.). I tillegg behandles komplikasjoner forårsaket av tricuspid regurgitasjon - hjertesvikt, arytmi.

I fravær av effekten av konservativ behandling, så vel som med videre progresjon av ventilfeil, er kirurgisk inngrep angitt - proteser, tricuspid ventil plast eller anuloplasti.

Til anuloplasti er det vanligvis tatt i de tilfellene når sykdommen utvikler seg på grunn av dilatasjon (ekspansjon) av ventilringen. Protes av tricuspid-ventilen er indikert dersom den er mangelfull på grunn av Epsteins mangel eller karcinoid syndrom. For protesen brukes en grisventil som gjør det mulig å redusere sannsynligheten for utvikling av tromboemboliske komplikasjoner signifikant i den postoperative perioden. Som praksis viser svineventilen effektivt i mer enn 10 år, hvorpå den erstattes med en ny.

Årsaker, symptomer og behandling av tricuspid regurgitasjon

Trikuspidalklaff oppstøt - en tilstand der ved sammentrekning (systole) oppstår ventrikulære blod avstøpninger av RV (høyre ventrikkel) i PP (høyre forkammer), som oppstår på grunn av svikt av Trikuspidalklaff. Således betyr termen "regurgitation" en invers, feil blodstrøm.

Noen ganger på ultralyd av hjertet, oppdages denne patologen ved et uhell, oftest er det en fysiologisk eller valgus regurgitasjon. Pasienter i dette tilfellet er opptatt av spørsmålet "tricuspid regurgitation av 1. grad hva er det". Dette og andre spørsmål kan besvares ved å lese en artikkel som beskriver typer, årsaker, manifestasjoner av patologi, samt identifikasjon og behandling.

klassifisering

I form av grader er det vanlig å skille mellom fire typer TR (tricuspid regurgitation):

 1. Den første graden - returstrømmen av blod er nesten ikke visualisert, pasienten føler seg ikke noen endringer;
 2. Den andre graden - blodstrømmen i motsatt retning observeres i en avstand på ikke mer enn 2 cm fra ventilflappene.
 3. Den tredje graden - blodets retur i PP (høyre atrium) bestemmes ytterligere enn i en avstand på 2 cm fra ventilen, strømmen er tydelig visualisert;
 4. Den fjerde graden - å slippe blod i feil retning er merkbar i en betydelig avstand fra tricuspidventilen.

I tillegg er det to typer oppkast på TK:

 1. Primær - som en manifestasjon av hjertets organiske patologi, kombineres ofte med andre hjertefeil og lesjoner av valvulærapparatet. I dette tilfellet er bare det rette hjertet involvert, og pulmonal hypertensjon er ikke karakteristisk.
 2. Sekundær - denne arten oppstår mot bakgrunnen av eksisterende hjertesykdommer og følger alltid med hypertrofi og økt funksjon av høyre ventrikel og lungesypertensjon.

årsaker

Et stort utvalg årsaker kan deles inn i de som fører til primær regurgitasjon i TC og de som forårsaker utseende av sekundær tricuspid regurgitasjon.
Vanlige årsaker til primær tricuspid regurgitasjon er:

 • Revmatiske sykdommer (inkludert akutt revmatisk feber, revmatoid artritt, etc.);
 • Endokarditt av smittsom natur (betennelse i det indre laget av hjertet);
 • Prolapse TK;
 • Høyre ventrikulær infarkt;
 • Carcinoid syndrom (deponering av plakk fra bindevev på ventiler, i veggen av hjertemusklene og store kar);
 • Marfan syndrom;
 • Epstein-feilen;
 • Bruk av visse medisiner (phentermin, ergotamin, fenfluramin).

Årsakene til sekundær oppkast på TC:

 • Hypertrofiske endringer i høyre ventrikel;
 • Pulmonal hypertensjon;
 • kardiomyopati;
 • Utvidelse (dilatasjon) til høyre ventrikel.

Blant alle ovennevnte faktorer forekommer oftest denne patologien med dilatasjon av høyre ventrikel og økt trykk på lungearterien.

symptomer

Hvis pasienten har en tricuspid regurgitasjon på 1 grad, vil han vanligvis ikke føle noe subjektivt. Den generelle tilstanden lider dermed ikke i det hele tatt.
Slike endringer er ofte kun funnet med ultralyd av hjertet på en tilfeldig måte.

Behandling av denne tilstanden krever i de fleste tilfeller ikke. Unntaket er tilfeller der hovedårsakssykdommen er identifisert, noe som førte til første endringer i ventilen.

I dette tilfellet vil terapien være rettet mot å kurere den underliggende sykdommen.
Hvis tricuspid oppblåsning av klasse 2 eller høyere utvikler seg, kan sykdommen også gå uten åpenbare symptomer og ikke forverre pasientens livskvalitet.
Men hvis tilstanden utvikler seg sterkt eller er alvorlig, kan følgende klager vises:

 • økt tretthet på grunn av utviklingen av hjertesvikt;
 • bulging av jugular vener på nakken, en følelse av økt pulsering - er forbundet med en økning i nivået av trykk i venene;
 • smerte i området under ribbeina til høyre (fremspring av leveren), sin økning utover kalkbue - på grunn av stillestående fenomen i stor sirkulasjon;
 • hevelse av bena;
 • kortpustethet;
 • Kaldhet i ekstremiteter - er forbundet med utilstrekkelig blodtilførsel til hender og føtter;
 • forstyrrelser i myokardiet.

Objektivt, ved å utføre auskultasjon, kan legen identifisere:

 • systolisk murmur til venstre for brystbenet i 5. intercostal plass, som vil være bedre hørbar for inspirasjon;
 • percussionally med en betydelig økning i høyre atrium og ventrikel, vil grensene for relativ sløvhet i hjertet bli utvidet tilsvarende til høyre.

diagnostikk

Diagnosen av oppkastet på tricuspidventilen er etablert av en kardiolog eller terapeut.

Hvis det kommer fra TP 1 grad, er det utstilt ofte bare på grunnlag av instrumentell undersøkelse, nemlig ekkokardiografi, som utføres med noe annet formål.

I andre tilfeller kan diagnosen fastslås på grunnlag av:

 • Patientklagemønstre
 • Undersøkelse av pasienten, lytting til hjertetoner og bestemmelse av støy
 • EKG. I dette tilfellet vil det være tegn på overbelastning av høyre hjerte, nemlig: økt i amplitude og spiss h. P, forstørret h. R i brystkroppene som korresponderer med det høyre hjerte (V1, V2, V3), tegn på atrieflimmer, som komplikasjoner hovedsakelig av patologi
 • Ultralyd av hjertet med doppler. Det gjør det mulig å identifisere strukturelle endringer i hjertet (tykkelsen av høyre ventrikkel, høyre atrial hulrom størrelse, etc.) og lengden av strålen av blod tilbake forlatte, hvorved den eksponerte og graden TR: en, to, tre eller fire. I tillegg kan du bestemme trykkgradienten på TC (normal

Hvis en pasient oppstøt på TC en grad i god helse behandling ikke trenger å bruke så hemodynamiske forstyrrelser er ikke signifikante, kan det motsatte støping av blod vurderes fysiologisk.

Narkotikabehandling utføres vanligvis med TP i klasse 2 i nærvær av komplikasjoner fra sirkulasjonen: arytmi eller sirkulasjonsfeil. Følgende verktøy brukes:

 • diuretika
 • vasodilators
 • antiarytmika

Med utviklingen av tricuspid regurgitasjon på 3 og 4 grader, kan kirurgisk inngrep være nødvendig.
Generelle indikasjoner:

 • Pulmonal hypertensjon og økt trykk i prostata (høyre ventrikel)
 • Kombinasjonen av TP med alvorlig mitral insuffisiens, som manifesterer seg klinisk
 1. Operativ behandling og varianter
 • Annuloplasty.
  Essensen av operasjonen er at den kunstige ringen sys til den naturlige ringen av ventilen, på grunn av hvilken det er mulig å redusere dens diameter. Det er tilrådelig å utføre denne typen operasjon, hvis årsaken til opphiss er utvidelsen av ringen.
 • Ventilapparatets plast.
  Det utføres i to tilfeller: ventilen er først og fremst påvirket, eller det er umulig av en eller annen grunn å utføre annuloplastikk.
 • Prothese av ventilen.
  Denne typen kirurgisk behandling er vist hvis årsaken til oppkastet skyldes slike patologier som Epsteins feil eller karcinoid syndrom.
  For proteser, ta en svinekjøttventil, som kan vare i riktig hjerte i 10 år og mer.

En spesiell operasjon er en slik operasjon som utskjæringen av ventilen. Det utføres i det eneste tilfellet: med utvikling av infektiv endokarditt, den konservative behandlingen som ikke hadde noen effekt.

Nå blir det klart hva tricuspid regurgitasjon er og hvor farlig det er. Igjen legger vi vekt på at 1 grad av denne patologien vanligvis ikke forårsaker frykt for leger og ikke krever terapi. Regurgitation av høye grader med alvorlig lekkasje kan forårsake alvorlige komplikasjoner, og krever derfor behandling, inkludert kirurgi.

Tegn, symptomer og terapi av tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon er en svikt i tricuspidventilen, som skyldes at den ikke er tilstrekkelig til å lukke seg. Som et resultat strømmer blodet fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium. I noen tilfeller (en abnormitet av Ebstein), er det mulig å oppdage et slikt brudd selv under intrauterin utvikling av spedbarnet. Hva er årsakene til dannelsen av patologi, og hvordan håndteres det?

Faktorer av sykdomstilfelle

En av følgende faktorer kan bidra til utviklingen av sykdommen:

 • komplikasjoner av revmatisme og reumatoid artritt;
 • traumer av thoracal ryggrad hos barn;
 • infeksiøs endokarditt, funnet i de fleste tilfeller av narkomaner som injiserer rusmidler;
 • ventil prolapse;
 • Marfan syndrom og medfødt patologi av bindevev som oppstår;
 • Ebstein-avviket;
 • langvarig bruk av medisiner.

Foruten de ovennevnte årsaker til Trikuspidalklaff sykdom (TC) er tilordnet flere triggere for eksempel høyt trykk i luftfartøyet, utvidelse eller høyre ventrikulær hypertrofi, vasokonstriksjon mitral ventil, medfødt hjertesykdom. De samme faktorene fører til nederlaget til andre ventiler, utseendet på mitral og lungesvikt.

Hva bekymrer pasienter?

Hvis et barn eller en voksen har en første grad av tricuspid regurgitasjon, kan pasienten ikke engang vite om sin tilstedeværelse, fordi endringer i hjertets arbeid er ubetydelig. Ingen symptomatologi i første grad er ikke karakterisert. Sannsynligvis vil pasienten merke seg i seg en intensivert pulsering av vener i livmorhalsområdet.

Når tricuspid regurgitasjon på 1 grad går videre til andre trinn, begynner følgende tegn på pasienten:

 • Tremor og hevelse i jugular vener.
 • Bluish skygge av huden.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Atrieflimmer.
 • Splitting av hjerte lyder.
 • Små hjerte mumler.
 • Kortpustethet og rask tretthet.
 • Sårhet og en følelse av tyngde i hypokondrium høyre.
 • Økt leverstørrelse.

Mange av disse symptomene ligner på andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, så den største oppmerksomheten bør betales til jugularvenen. Hvis det svulmer og skjelver, er det et sikkert tegn på tricuspid regurgitasjon av 2. grad.

Hevelse av jugular vener

Stadier av utvikling av patologi

Regargitayiya er delt inn i fire faser:

 1. Den første. Med henne har pasienten en minimal returstrøm av blod fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilene til ventilen.
 2. Den andre. I dette tilfellet er lengden på strålen 20 mm. Dette stadiet bør behandles.
 3. Den tredje. På dette stadiet er blodstrømmen allerede mer enn 2 cm.
 4. Fjerde. Denne graden er preget av det faktum at strålen passerer dypt inn i høyre atrium.

Separat utmerker seg fysiologisk oppstyr. Det har ingen effekt på helse og blir ofte funnet ut av et uhell. Det er typisk for magre høye mennesker.

Diagnose og sykdom

For å gjøre den riktige diagnosen, foreskriver legen en checkup. Utviklingsstadiet av patologien til ventilen kan etableres ved hjelp av ekkokardiografi. En annen pasient må gjennomgå elektrokardiografi og røntgenstråle.

Med hjelp av disse metodene bestemmer legen de patologiske endringene i hjertehulene. For eksempel i første fase av sykdommen, er det ingen forstyrrelser, og allerede fra 2. grad er det en økning i overlegne vena cava og høyre atrium. Kardiologen kan foreskrive dopplerometri, og i tilfelle omstridte situasjoner - kateterisering, men dette gjøres svært sjelden.

Hvordan håndtere hjertets patologi?

Den innledende fasen av tricuspid-ventilregurgitering krever ikke behandling, dets manifestasjoner er moderate. Hun er godt tolerert av de syke, uten noen effekt på helsen. De resterende stadiene av sykdommen trenger allerede terapi. Først av alt er behandlingen rettet mot å eliminere de faktorene som forårsaket denne sykdommen.

Sørg for å utføre behandling for sykdommer som følger tricuspid regurgitasjon eller oppstår som en komplikasjon av denne patologien. Hvis medisinering ikke gir resultater, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, kan den behandlende legen insistere på å utføre operasjonen.

Kirurgisk behandling består av montering av proteser, plastisk tricuspid ventil eller annuloplastikk. Den siste intervensjonen utføres dersom patologien dannes på grunn av utvidelsen av ventilringen. Proteser er etablert i utviklingen av hjertesvikt, noe som skyldes Ebstein's anomali eller carcinoid syndrom.

For proteser, bruk en grisventil. Dette bidrar til å redusere risikoen for dannelsen av ulike komplikasjoner i fremtiden. Ventilen til dette kjæledyret utfører sine funksjoner godt, noe som betyr at du kan leve med det i lang tid, ca 10 år. Etter denne perioden er pasienten plassert en ny ventil.

Folkemetoder for å behandle sykdommen

Mange pasienter foretrekker å bruke folkemedisiner i behandling av hjertesykdom. Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad er ikke noe unntak. Men man må alltid huske en tilstand: Alternativ medisin kan bare brukes som en ekstra behandling, men kan ikke erstatte den viktigste.

Blant folkeoppskrifter for hjertesykdommer kan vi skille mellom følgende:

 • Infusjon av rosmarin. Du må ta 50 gram tørkede blader av planten og fylle med en liter rødvin. Deretter legger du på et mørkt sted for å infisere i 1,5 måneder. Så kan du ta før du spiser to spiseskjeer om dagen.
 • Dekoksjon av urter. For å gjøre dette må du ta en blanding av torn, lyng og hagtorn. Legg til side en spiseskje og hell den med et glass kokt vann. Legg deretter i et vannbad og kok i 15 minutter. Etter dette må du spenne kjøttkraft og spise den minst to ganger om dagen. Denne drikken må tilberedes hver dag for å gjøre den frisk.
 • Ta mynte og bryg det som vanlig te, la den brygge i en time. Ta deretter 3 ganger om dagen for et halvt glass.

Det er fortsatt mange folkemessige rettsmidler for hjertesviktfeil. For å velge det mest passende for denne patologien, er det best ved hjelp av den behandlende legen. Det er viktig å sørge for at pasienten ikke har kontraindikasjoner.

Forebygging av sykdom

Bedre forebyggende tiltak i dette tilfellet er rettidig avhending av patologier og faktorer som kan forårsake utvikling av tricuspid-ventiloppfylling. Det er viktig å lede en sunn og aktiv livsstil, å gi opp røyking, alkohol og narkotika.

Det er også viktig å hindre ventilens patologi og riktig næring. Det bør utelukke matvarer der det er mye kolesterol. Pasienter som har risiko for å utvikle denne patogen, må besøke kardiologen oftere og se nærmere på helsen din.

Les Mer Om Fartøyene