Trofiske sår av underbenet

Trofiske sår i underbenet er en sykdom som påvirker hudepitelet, deformerer og fører til en sterk inflammatorisk prosess. Sykdommen skader huden vev, forlater arr og arr. Til tross for utviklingen av moderne medisin, anses behandlingen av bensår som en kompleks prosess. Årsaken er et brudd på normal ernæring av celler, en reduksjon i immunitet og beskyttende reaksjoner i kroppen, tap av epithelets evne til selvreparasjon.

Det er vanskeligere å behandle denne sykdommen enn å forhindre det. Forebygging er riktig henvisning til legen fortsatt den prioriterte metoden for å kvitte seg med bruddet.

Årsaker til trofe sår i underbenet

Årsakene til trofiske sår i beinet er mange. Dette inkluderer ikke eksterne, men interne forstyrrelser i organer og systemer, inkludert hematopoiesis. Utviklingen av sykdommen fører til organiske årsaker:

 • Venøs insuffisiens i kronisk løpet av sykdommen;
 • Konsekvensen av tromboflebitt;
 • Hypertensjon, utilstrekkelig arteriell blodsirkulasjon;
 • Diabetes mellitus;
 • lymfødem;
 • aterosklerose;
 • Smittsomme sykdommer;
 • mangel på mosjon,
 • Kroniske sykdommer i huden;
 • Ulike skader på huden;
 • Forgiftning med sterke stoffer;
 • Trykksår.

En vanlig årsak til sykdommen anses å være vanskelig for venene (ifølge statistikk, 70% av tilfellene), er det nødvendig å behandle en phlebologist lege.

Symptomer på trophic ulcers i underbenet

Kjenne trophic ulcer ganske enkelt. Det ser ut som et åpent sår på huden, kan fester og ikke helbrede i flere uker. På beinet blir først en blå farge dannet, små åpne sår vises på den, i stand til å bløde, festering og raskt utvikler seg. Noen ganger gir sårene en ubehagelig lukt av rot. Psykologisk og fysisk forårsaker slike sår store ubehag. La oss oppsummere de fysiske tegnene på trophic ulcers av shin:

 • Utseende av gastrocnemius muskler, en følelse av tyngde;
 • Nattlig benkramper;
 • Kløe, brenning av huden på underbenet;
 • Opptrer hudpigmentering, som raskt øker;
 • Fortynning av huden i lesjonen;
 • Smerter av annen art;
 • På huden vises en hvit plakett (hvit atrofi)
 • Tallrike sår.

Sammen med trophic ulcers, det er andre problemer med huden, når sepsis. Hvis pasienten ser endringer i den regressive naturen på huden på beina, er det viktig å ikke forsinke å søke medisinsk hjelp.

Typer av trophic ulcers i underbenet

Typer av sykdommer regnes som en konsekvens av bein sykdommer, nedsatt blodgass, noe som resulterer i utilstrekkelig metning av epitelceller, deres hurtige død. Det er typer trophic ulcers:

 • Venøs (oppstår på grunn av nedsatt blodgass);
 • Hypertonisk (dannet mot en bakgrunn av høyt blodtrykk);
 • Smittsom (manglende overholdelse av hygiene, lav immunitet);
 • Neurotrofisk (dannet etter alvorlig hode og ryggsmerter);
 • Diabetisk (forekomme mot bakgrunn av diabetes mellitus);
 • Arteriell (sykdommen påvirker arteriene).

De listede typene sår viser forskjellig lokalisering og årsakene som bestemmer navnet. Venøse trofiske sår i skinnet forekommer på stedet av karene, hovedsakelig på bunnen av innsiden av benet. Kan virke som en komplikasjon av åreknuter. Det er fire stadier av komplikasjoner av venesår, sistnevnte fører til alvorlige konsekvenser og utvikling av flere sykdommer. Senere behandling av sykdommen (kjente tilfeller) kan føre til infeksjon av blod og død av pasienten.

Kompleks behandling av trophic ulcers i underbenet

Behandling av trophic ulcer av shin er nødvendig på en kompleks måte. Behandling av sykdommen innebærer en rekke metoder, avhengig av det enkelte bilde av pasientens sykdom. Før terapeutiske prosedyrer, er det nødvendig å gjennomgå en diagnostisk undersøkelse, som tar tid og krefter. Inkluderer biokjemisk blodprøve, cytologiske studier og andre.

Når behandlende lege leverer en nøyaktig diagnose, begynner behandlingen. Behandling av sykdommen inkluderer kirurgiske og medisinske metoder. Legen utpeker en ekstra lokal behandlingsmetode for å rense såret fra purulent vedlikehold og døde celler ved hjelp av spesielle geler, salver, antiseptiske midler. Midler bidrar til rensing, desinfeksjon av såret, restaurering og helbredelse av epitelet.

 • Kirurgisk behandling. Med hjelpen blir dødt vev fjernet, og fokuset på betennelse elimineres. Den kirurgiske metoden inkluderer vakuumbehandling, metoden for kateterisering.
 • Kompresjonsbindinger. Ethvert stadium av trophic ulceration av shin krever bruk av spesielle kompresjonsforbindelser. En behandlingsmetode for store sår med åpen karakter er effektiv. Bytte bandasjer er viktig daglig. De reduserer hevelse i beinet, normaliser blodsirkulasjonen.
 • Fysioterapi. Styrker behandlingen av sykdommen, øker effektiviteten. Prosedyrer inkluderer laser, magnetisk terapi, ultrafiolett bestråling, slambehandling, NO-terapi, etc., avhengig av type sår.
 • Radikal metode i vanskelige sårformer som ikke reagerer på konvensjonell terapi er pasientens hudtransplantasjon. Huden tas fra lårene og lårene til pasienten.

Narkotika terapi

Behandling av trophic ulcers i shin er godt å begynne med medisinering terapi, som foregår kirurgisk inngrep. Bruk av medisiner kan foreskrives som en uavhengig behandling av milde former for trofasår. Behandling med medisiner omfatter som regel en rekke stadier. Den første fasen eliminerer infeksjonen, bakteriene, anses å være rensende. Vanligvis brukes på dette stadium antibiotika, antiinflammatoriske stoffer, stoffer mot allergier. I tillegg må pasienten selvstendig rengjøre sårene fra pus med løsninger, infusjoner, antiseptika, som vil utpeke en lege, bruke bandasjer med salver.

Sammen med legemiddelbehandling utføres en blodrensingsprosedyre. Den andre fasen er preget av prosessen med å helbrede sår og arrdannelse av sår. For å behandle trofiske sår i underbenet trenger spesielle helbredende salver og geler (for eksempel actevigin, solkoseryl), antioxidantpreparater. TVrach utpeker spesielle rettsmidler og pads som eliminerer arr. Den tredje fasen av medisinering er rettet mot å eliminere den underliggende årsaken til sykdommen.

Behandling av trofasår hjemme

Behandling av sår på beina er en vanskelig oppgave, det kan ikke uten tradisjonell medisin. Bruk av folkemidlene bidrar til hudregenerering og rask regenerering av vev. Et godt antiseptisk middel anses å være urt av calendula, kamille, celandine, streker. Det er nødvendig å forberede urter fra infusjoner, vaske sårene. På apoteket er det mulig å kjøpe medisinske urter og avgifter.

 • Behandle såret effektivt ved hjelp av alkoholtinktur av propolis og alkohol eller vodka. Rengjør såret med forsiktighet, bruk Vishnevsky salve eller noen salve som inneholder bjørk tjære på huden.
 • Hvis såret ikke heler i lang tid, bør en gauzeforbinding eller en bomullspute påføres med tjære, brukt på sår i flere dager. Deretter byttes bandasjen til en ny. Prosedyren må utføres før det positive resultatet.
 • Effektiv behandling av sår med pulverblad av Tartar, det er enkelt å gjøre selv eller kjøpe på apotek. Først må du rengjøre såret med rivanol (apoteksløsning), dryss pulveret på toppen og påfør et gazebånd. Gjør for natten. Om morgenen, dryss såret igjen med pulver, uten å skylle det først. Prosedyre å gjøre før begynnelsen av arrdannelse.
 • For å behandle trophic ulcers av shins er akseptabelt ved hjelp av hjemmelaget cottage cheese. Vask såret med serum, legg et lite stykkmasse, et stykke pergamentpapir på såret, og fest det med en gasbind.
 • Et godt middel for sykdommen er fraksjonene til ASD. Behandling med stoffet kombinerer intern og ekstern mottak. Det er nødvendig å fortynne stoffet ASD-2 0,5 ml i 100 mg vann, ta innsiden i fem dager. Ta en pause i tre dager. Legemidlet ASD-3 påføres eksternt. For å forberede salven trenger du et preparat og en vegetabilsk olje i forholdet 1:20. Før salven påføres, desinfiseres såret, for eksempel med hydrogenperoksid. Påfør deretter blandingen.

For å behandle trophic ulcers i underbenet er nødvendig til terapien gir et positivt resultat. Sykdom har evne til å gå tilbake, følg nøye anbefalingene fra legen din.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Kompleks behandling av trophic ulcers i underbenet

Shin trofiske sår - er ikke healing mer enn 6 uker og et dypt sår i huden betent fot, som oppstår på grunn av utilstrekkelig blod utstrømming fra dette området av huden og på grunn av brudd på cellen ernæring.

Denne sykdommen er ikke uavhengig, det oppstår som en komplikasjon etter en rekke sykdommer, hvorav 70% er på en eller annen måte forbundet med årer. Utviklingen av trofasår fører til vevstap, til en nedgang i kroppens beskyttende og beskyttende funksjoner. Etter helbredelse forblir arr på huden.

Sykdommen er i feltet for å studere phlebology - en gren av medisin som studerer årer, diagnostiserer, behandler og forhindrer sykdommer forbundet med dem.

Møt såret!

Å dømme etter uoffisiell statistikk, har hver femte person (oftest kvinne), som har varicoser (arsenal) i hennes arsenal, lider av en komplikasjon - et trofasår.

Åreknuter - er en konstant og ofte irreversible utvidelse eller forlengelse vener (dvs. fartøyer som fører blod til hjertet) av de nedre ekstremiteter, som er ledsaget av en fortynning av veneveggen og dannelsen av "noder".

Et sår oppstår hvis pasientens sykdom utvikler seg i lengre tid, eller hvis det i tillegg er tromboflebitt.

Følgende symptomer vises: huden i sårets tykkelse tykner, rødmer og svulmer, og pigmentering kan oppstå (utseende av lys og mørke flekker i forhold til vanlig hudfarge). Deretter er det et sår, som forverrer pasientens tilstand sterkt.

Stadier av utvikling av patologi

Det er tre stadier av sykdommen:

 1. Utsondring. Det mest ubehagelige scenen for både pasienten og legen. Det er ledsaget av betennelse langs omkretsen av den skadede huden (dvs. perifokal), foci av vevnekrose, forurensning av forskjellige mikroorganismer og sekreter med en ubehagelig purulent lukt. Det skjer at samtidig inflammerte lymfatiske kar: det er lymphangitt, eksem, tromboflebitt og erysipelatøs betennelse. Hvis infeksjonen er akutt, er det utslettelse (uperforerte vaskulære lumen) og et brudd på utstrømningen av fluid gjennom lymfe fartøy, noe som fører til lymfødem (patologiske tilstander som involverer det berørte området progressiv hevelse av bløtdeler).
 2. Oppreisning. I denne fasen blir såret gradvis frigitt fra det nekrotiske vevet, begynner dets granulering (sårheling med nye vev). Området for perifokal betennelse minker, antall sekresjoner minker.
 3. Epithelialization. Begynnelsen av dette stadiet er dannelsen av en strikke ferskt vev langs sårets omkrets. Dens overflate på den tiden er ren, nye granuleringer. Tildelinger er mager, bare serøs (klar væske).

årsaker til

Som nevnt tidligere er trofasår i underbenet ikke en uavhengig sykdom. Det oppstår som en komplikasjon i følgende sykdommer:

 • åreknuter (åreknuter)
 • tromboflebitt;
 • hypertensiv sykdom;
 • aterosklerose;
 • diabetes mellitus;
 • lymfødem;
 • eksem;
 • systemisk vaskulitt.

Hvordan oppstår det?

På grunn av de ovennevnte tilfellene er den vene sirkulasjonen forstyrret i nedre ekstremiteter, og blodet stagnerer etter en stund, og akkumulerer gradvis produktene av den vitale aktiviteten til cellene.

Ernæring av vev forverres, og huden tykes, lodding med subkutant vev. Så eksem oppstår: tørr og våt. Og bak det er alle de andre symptomene.

Funksjoner av det kliniske bildet

Det trofiske magesåret bør gjenkjennes så raskt som mulig, ellers kan alvorlige komplikasjoner forekomme til hjertesystemet degenererer til ondartede celler.

Dette er følelsene i shinområdet som oftest oppleves av pasienten:

 • kløe og brennende;
 • grovdannelse av huden;
 • alvorlighetsgrad;
 • hevelse;
 • smerter.

Eksternt manifesterer sykdommen seg:

 • i form av et nettverk av cyanotiske kar på underbenet;
 • i utseendet av pigment flekker av lilla og lilla blomster, som deretter fusjonere til en hyperpigmentering sone;
 • i oppkjøpet av en skinnende hud.

Men ikke sett diagnosen selv. For å bekrefte eller motbevise de første antagelsene, er det nødvendig å utføre minst noen laboratorieundersøkelser, i tillegg til å undersøke såret av en lege, blant annet:

 • blodprøve;
 • analyse av blod fra et sår;
 • urinanalyse;
 • immunologiske studier;
 • Ultralyd av blodkar;
 • angiografi av fartøy.

Kompleks av terapeutiske tiltak

Etter at diagnosen er bekreftet, utpeker spesialisten et sett med tiltak som er nødvendige for å behandle pasienten. For å unngå komplikasjoner og kurere et sår, må pasienten strengt følge alle reseptene.

Funksjoner av ernæring

Først ordinerer en lege en diett. Det vil bli matvarer som hemmer utviklingen av aterosklerose og endringer i blodårene. Det utelukker fett, krydret, salt mat og alkohol.

Kompleks av konservative tiltak

Det neste trinnet er den konservative behandlingen av den trofiske såret av shin.

Det er rettet mot generell rensing av kroppen og sår i særdeleshet, inkluderer medisinsk terapi og foregår i spesielle klinikker.

Hovedoppgaven er å kurere et sår uten inngrep av en kirurg.

 • lokal behandling - påføring av salver og dressinger
 • fysioterapi - Spesiell terapeutisk fysisk trening, gymnastikk;
 • kompresjonsterapi - Bruk kompresjonslinne, noe som bidrar til å hemme tilbakevendelsen av sår og forbedrer utstrømningen av blod;
 • electrostimulation - stimulering av sirkulasjon av stoffer i vev ved hjelp av strøm;
 • girudoterapiya - behandling med leeches, rettet mot oppløsning av trombi, rensing av såret og forbedring av blodsirkulasjonen.

Lokal behandling

Om nødvendig kan du utføre lokal behandling, som også bidrar til utvinning. Det er hensiktsmessig å forfølge urtemedisin (bruk av hensiktsmessige buljonger og urter) og gjelder for såret wraps av tindved olje og johannesurt, kastanje, kamille, fersk revet gulrøtter.

Kirurgisk inngrep

En operasjon er en ekstrem behandling som foreskrives dersom ingenting annet har hjulpet eller hvis såret tar opp for mye område på skinnen.

Du kan også utføre en operasjon for å transplantere det skadede hudområdet (plastikkirurgi), som bokstavelig talt neste dag vil lindre smerten.

Andre behandlingsmetoder

Følgende metoder for terapi er også brukt:

 1. Ozonbehandling. Ozon er en utmerket oksidasjonsmiddel, så med hjelp av ozonbehandling kan du oppnå en grundig rensing av såret for å utføre plastisk kirurgi. Kurset består av 5-10 prosedyrer og er kombinert med enhver form for behandling.
 2. Argosulfan. Det er en antibakteriell krem ​​som ser ut som en hvit homogen masse. Dens bruk fremmer raskere helbredelse av sår. Argosulfan brukes både i behandling av sår og i preparatet for plastisk kirurgi. Brukes ved åpen metode og for bandasjer.

Disse er påvist og dokumenterte metoder.

Forebygging av problemer

Forebygging av trofasår er hovedsakelig i grundig behandling av sykdommer, som er årsakene til sårdannelse. Kompleks behandling hjelper vanligvis å unngå denne komplikasjonen.

Ikke glem om diett, gymnastikk og kompresjon undertøy. La oss hvile beina når du har synlige symptomer og bruk spesielle salver. Behandle noen, selv det minste såret. Og ikke glem om hygiene.

Komplikasjoner og fare

Hvis du ikke tar tiltak for å behandle et brudd, som i seg selv er en svært ubehagelig komplikasjon, kan du få enda mer alvorlige konsekvenser. Blant dem:

 • lymfangitt - Akutt betennelse i lymfatisk kar
 • inguinal lymfadenitt - Akutt betennelse i lymfeknuter i lyskenområdet;
 • erysipelas - en smittsom sykdom som utvendig manifesterer seg som en progressiv lesjon i huden
 • celle degenerasjon fra lesjonen til ondartet - Den farligste komplikasjonen, som ikke kan reverseres: Såret begynner å utvikle seg inn i vevet, mens det påvirker musklene, senene og til og med beinene, noe som kan føre til limambutasjon.

Viktig å vite

Husk - den fullstendige helingen av det trofiske såret av shin kan ikke være en garanti for at hun aldri vil plage deg igjen. Selv om alle provoserende sykdommer er herdet, bør det ikke være noen sikkerhet.

Det anbefales at alle reseptene til den behandlende legen følges, ofte gjennomgå undersøkelser og ikke glemme forebygging, så reduseres sannsynligheten for å se den skinnende hudens hud på nytt igjen.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Patologiske abnormiteter i tilførsel av vev forårsaker trophic ulcers i underdelene, som er lange og vanskelige å helbrede.

Trofiske sår på beina er ikke en uavhengig sykdom, men er forårsaket av vaskulære patologier eller infeksjonssykdommer i nærvær av sirkulasjonsforstyrrelser. Navnet på sykdommen indikerer hovedårsaken til forekomsten - et brudd på ernæring av vev (trofisk) og deres påfølgende nekrose (nekrose) mot en bakgrunn av langvarig sykdom og en kritisk nedgang i kroppens immunforsvar. Trofiske sår i 9 tilfeller av 10 forekommer på føttene og bena, den øvre delen av kroppen er mye mindre påvirket, 6 av 10 personer er anerkjent som deaktivert.

Trofiske lesjoner på bena: funksjoner

Trofiske sår på foten - en dyp lesjon av huden, langsiktig ikke-helbredende eller regelmessig gjenopptatt. Kutane lesjoner på underkroppene refereres til sår hvis varigheten av kurset varer over 6 uker, og det viser ikke en spontan tilbøyelighet til å helbrede.

Mekanismen for patologisk dannelse er ikke fullt ut forstått, mange forhold og sykdommer er blitt identifisert og beskrevet, komplikasjonen av hvilke kan være dens utseende. Moderne leger vurderer hovedårsakene til tilstanden:

 • utilstrekkelig blodsirkulasjon i det berørte området;
 • oksygen sult og næringsdefekt av vevs celler;
 • patologi av lymfatisk utstrømning;
 • brudd på blodpassasje gjennom årer og arterier;
 • endokrinologiske og hormonelle lidelser;
 • omfattende, systemisk skade på kroppen ved infeksjon.
 • arvelighet.

Den hyppigste forekomsten av sår registreres hos eldre etter 65 år (i noen former for patologi, blir kvinner etter 45 år påvirket) mot bakgrunnen av:

 • tvunget mangel på mobilitet;
 • mottatt skader;
 • dyp generell utmattelse av kroppen.

Avhengig av typen underliggende sykdom på underkroppen dannes sår:

 • forårsaket av et brudd på venøs eller arteriell blodstrøm - venøs eller arteriell;
 • provosert av utviklingen av diabetes mellitus (diabetisk fot eller nevrotrofisk);
 • Formet etter skader på lemmer;
 • smittsom (pyogen), som oppstår på bakgrunn av allerede eksisterende hudlidelser;
 • dukket opp mot bakgrunnen av hypertensjon (Martorels sår);
 • kombinert type, årsaken til dette var flere faktorer som har en lignende effekt.
 • dukket opp som følge av lesjoner av ondartede svulster;
 • forårsaket av andre grunner.

De vanligste varicose og neurotrophic (diabetisk) trophic ulcers kan ses her, arteriell og blandet.

Hva et trophic ulcer ser ut, avhenger av type skade:

 • Venøs preges av en rund form, ujevne kanter og purulent fylling;
 • diabetiker dypt og tørt, med grove keratiniserte kanter, ligger på føttene;
 • sår som ser ut mot bakgrunnen av økt trykk dypt med skarpe kanter, på bunnen, under skorpeens skorpe, kan ses sener;
 • smittsom multiple, liten diameter, plassert på hele shin.

Utseendet til trofasår er bevis på et dyptgående nederlag i kroppen ved sykdom:

 • Vene sår forekommer mot bakgrunnen av lange og vanskeligflytende åreknuter og konsekvensene av tromboflebitt. Sår på bena med åreknuter forekommer med medfødte egenskaper av strukturen til blodårene som forstyrrer riktig venøs utstrømning;
 • arterielle trofiske sår leggarterier føre til patologiske tilstander som er dannet på bakgrunn av armene av aterosklerose (og således fullstendig (okklusjon) eller delvis på grunn av sammentrekningen, blir blodstrømmen blokkeres). Vanligvis oppstår en lidelse i femoral eller popliteal arterie på stedet for dens bifurkasjon. Utseendet til en huddefekt med utrydding av aterosklerose forekommer i de 4 stadiene av sykdomsutviklingen;
 • diabetisk fot, som en slags neurotrofisk sår, oppstår mot bakgrunnen av kompleks skade på kroppen ved diabetes mellitus og forekomsten av nedsatt perifernervenfølsomhet. Lignende lesjoner kan være forårsaket av smittsomme eller giftige forstyrrelser i nervesystemet;
 • ulcerative lesjoner, fremkalt av brudd på lymfedrenering, kan forekomme mot bakgrunnen av de overførte erysipelene, etter bestrålingssessioner eller kirurgisk inngrep;
 • Post-traumatiske sår på foten av bildene her, oppstår etter ulike typer skader på huden, forårsaket av brann, elektrisk støt, kjemikalier, stråling. De kan være et resultat av nederlag av skudd og kaldt stål, biter, amputasjoner hos voksne. Ofte kan forekomme på injeksjonsstedet av narkotika i avhengige pasienter;
 • pyogent, eller infeksiøs, forårsaket av patogene mikroorganismer, virus, sopp mot den almindelige hudsykdommen - tuberkulose, erysipelas, cellulitt, lesjoner av syfilis, lepra, leishmaniasis, hvis behandlingen er startet - det foreligger flere sår leggen;
 • årsaken til magesår kan være vanlige systemiske sykdommer som varer lenge, og svekker kroppen betydelig - polyartritt, lupus erythematosus, gikt. Mulige årsaker til utbruddet inkluderer alvorlig nyre- og hjertesvikt, alvorlig og langvarig leversykdom, anemi, vitaminmangel og langvarig fasting.
 • Langvarige ikke-helbredende sår på huden kan forekomme på stedet av degenerert mol, papillomer og vorter, maligne svulster i huden eller metastaser av svulster i indre organer.

Venøse trofiske sår og arterielle aterosklerotiske lesjoner utgjør detektert i 6 av 10 tilfeller, diabetessår - til 2. Frekvensen av alle andre typer av sår er 20% av det totale antall diagnostiserte forhold. Trofiske sår i nedre lemmer observeres oftest på den nedre tredjedel av skinnen, dens fremre og ytre sider

Diagnose av staten

Den trofiske såret på beinet, se bildet nedenfor, er visuelt bestemt ganske enkelt av dybden og alvorlighetsgraden av hudens lesjon. Eksternt kan en erfaren lege diagnostisere type feil i det ytre mønsteret og dybden, basert på pasientens klager og sykdommens historie.

Behandling av venøse leggsår er mulig først etter at en nøyaktig diagnose av primær sykdom, adressering dens symptomer, og er å eliminere symptom på ødeleggelse bre og vevsdød.

For diagnose gjelder den behandlende legen:

 • en generell blodprøve for å bestemme muligheten for dens fortykkelse og påfølgende brudd på blodsirkulasjonen, økt erytrocytsedimentering og leukocyttelling (betennelsesdeteksjon). For å diagnostisere diabetisk fot bestemmes av nivået av sukker i blodet;
 • bakteriologisk såing av sårinnhold (alle trofiske lesjoner er smittet), for å bestemme det infeksiøse middel og antibiotika for behandling;
 • mikroskopisk histologisk undersøkelse av vev, som kan indikere oksygen og trofisk sult av celler, utføres kun i de tidlige stadier av utbruddet av patologi;
 • ultralyd (dopplerografi), under overvåking kan blodstrømmen i fartøyene i berørte områder overvåkes (billig, tilgjengelig, informativ);
 • Laserundersøkelse (flowmetri) utføres på samme måte som ultralyd. Metoden er objektiv og høy presisjon, den brukes til å diagnostisere sirkulasjonspatologier;
 • Radiografi ved bruk av kontrastmedium brukes til å bestemme vaskulære defekter - forstørrelser, innsnevring, aneurisme, okklusjoner, metoden er teknisk kompleks, den er nøyaktig;
 • MR, CT og MSCT angiografi bestemmer defektene i blodårene og blodbanen, endringer i strukturen av deres vegger, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen.

Behandling av trofasår på benet kan bare forskrives av en lege etter en grundig undersøkelse av pasienten i kombinasjon med behandling av den underliggende patologien. For å konsultere en pasient, er en kirurg, phlebologist, endokrinolog, onkolog involvert.

Symptomer og behandling av trofasår etter art

Den patologiske prosessen med dannelse og utvikling av et sår i hver pasient passerer individuelt; hvordan å behandle trophic ulcers på beina, vil legen bestemme basert på:

 • deres slag;
 • dybde av hudlesjon og antall foci;
 • generell tilstand og alder av pasienten;
 • prognose av den underliggende sykdommen.

Det er sår avhengig av dybden av lesjonen. Den trofiske såret av bildet begynner som en overfladisk lesjon (den første fasen), blir gradvis tyngre; Den siste fasen er lesjonens penetrasjon til senen og beinet.

Hovedmålet med behandling av trofasår på beina er:

 • forbedring og fornyelse av blodstrømmen i det berørte området;
 • rensing av såret fra pus;
 • avvisning av nekrotiske masser;
 • stimulerer dannelsen av nytt sunt vev;
 • arrdannelse;
 • forebygging av nye lesjoner.

For behandling gjelder:

 • konservativ behandling;
 • operativ intervensjon;
 • fysioterapi;
 • forebyggende behandling;
 • diett og livsstilsendringer.

I vest betraktes konservativ behandling som en prioritet, og sjelden ty til kirurgisk behandling, i Russland er kirurgisk metode oftere brukt.

Operativ behandling inkluderer begge metoder for rensing av såret fra dødt vev og pus, og nødvendig fjerning av en del av foten eller lemmen. Disse metodene inkluderer:

 • støvsuging av såroverflaten på beina og etterfølgende behandling;
 • installasjon av et kateter på langfestering, sår i sår;
 • fjerning av en del av foten og benet for å eliminere overflødig trykk og
 • Fokus på infeksjon;
 • en teknikk for behandling av kanter ved å sy av vaskulære fistler gjennom en hud for eliminering.

Før behandling av trofasår på en operativ måte, brukes behandling med medisiner.

De mest brukte er:

 • antibiotika i henhold til resultatene fra tankanalysen;
 • anti-inflammatoriske stoffer Diclofenac, Ketoprofen;
 • Preparater for intravenøs administrering Pentoxifyllin;
 • beroligende tavegil og suprastin for lindring av mulige allergier;
 • løsninger for vasking av sår Furacilin, klorhexidin;
 • salver for helbredelse Dioksikol, Levomekol, Solkoseril, Actovegin;
 • antioksidanter tokoferol
 • dressinger for å dekke sårene av Algipor, Sviderm, Geschipos.

Det vil være optimalt å stabilisere den inflammatoriske prosessen, og bruk kirurgisk behandling for å rengjøre og lukke såret med en hudflap (avhengig av type).

Varicose skade

Det oppstår sår på huden på den nedre tredjedel av den indre delen av skinnen, praktisk talt ikke på ryggen og ytre deler. Det er vene sår som en sekundær sykdom i bakgrunnen av åreknuter. Årsaken til forekomsten er ikke helt klar, men leger mener at hovedfaktoren som forårsaker trofasår i åreknuter er den medfødte svakheten i bindevevene i karene og den resulterende feilen i ventiler. Ikke vær stramt, de er:

 • kan ikke gi fysiologisk korrekt blodstrøm;
 • provosere en feil, "pendul" sirkulasjon;
 • forårsaker stagnasjon av blod og oksygen sult av vev, gradvis nekrose og utvikling av sår.

En annen grunn til utseendet av patologi er utviklingen av venetrombose, noe som fører til en innsnevring av indre diameter av venen og provoserer blodstasis.

Utviklingen av trofasår i åreknuter er en prosess som er tilstrekkelig strekt i tid. I fravær av behandling kan sår dekke begge ekstremiteter i diameter og forverres av infeksjon (erysipelas, dermatitt).

De viktigste symptomene på sykdommen:

 • i den første fasen klager pasienten på kalver og kalve ødem;
 • om natten begynner ukarakteristiske kramper i bena;
 • På huden vises et tydelig nett av blåårer;
 • Etter hvert øker de venøse linjene på skinnene og smelter sammen i flekker av lilla og violette blomster.
 • ødem og stasis av lymfe fører til effusjon på overflaten av lesjonen;
 • gradvis utvidelse av flekker fanger nye soner;
 • i neste fase blir huden på de berørte områdene tett, glatt og skinnende;
 • På overflaten av sårene vises hvite flak;
 • hvis du ikke behandler sykdommen, vil tegn på nederlag vises i nær fremtid;
 • sår som ser ufarlig skorpe over tid utvides og blir til en svulst, vil fremgang og fange de dype lag av huden, gjennomtrengende til fascien, muskler og sener, med alvorlig utvikling -nadkostnitsu;
 • de beroligende myrene fyller først de gjennomsiktige massene med blod, så blir de uklare, ettersom de blir smittede, purulente;
 • rundt såret dannet en betent sone;
 • alle stadier av utvikling er ledsaget av smerte, økende med utvidelse av det berørte området.

Behandlingsmetodene bør ta hensyn til den bekreftede diagnosen perforering av vener under maskinvareforskning.

Hvordan behandle et trofasår av varicose opprinnelse? Prioritet er gitt til kirurgiske metoder for fjerning av venøs patologi og behandling av dyp og subkutan for å gjenopprette blodstrømmen og eliminere årsaken til utseendet av sår; rensing og plast direkte sår. Ikke mindre viktig er forebygging av trofasår på føttene - den konstante slitasje av elastiske strømper og riktig bandasje av bena med elastisk bandasje.

Trofiske sår på beinet, hvis primære behandling utføres hjemme, bør være ordentlig lukket med bandasje. hun:

 • Beskytter såret mot infeksjon;
 • eliminerer multiplikasjon av infeksjon i såret;
 • skaper en moderat fuktig overflate, blokkerer skorpenes utseende;
 • må fjerne pus og suturer fra såret, påskynde helbredelse;
 • gjør at såret kan "puste"
 • bør fjernes raskt, uten smerte og irritasjon av såret.

Konservativ behandling omfatter behandling med antibiotika (Miramistin, Hexicon), smertestillende, akselerere vev metabolisme (Aktovegin, Ebermin).

Arterial sår

Hva er et trofasår av en aterosklerotisk type og hvordan behandles det? Årsaken til utseendet er arterienes patologi og oksygenmangel i vevet, fremkalt av sirkulasjonsinsuffisiens. En liten trykk - hypotermi, skade fra tette sko, riper eller dyrebit vil være nok til å forårsake et sår. Huden på tåen, på hælen, på sidene av føttene påvirkes. Bildet av trophic ulcers på bena gjør det mulig å undersøke sårene, som utover ser ut som små purulente lesjoner med gulaktige dermal rygger rundt.

Begynnelsen av sårdannelsen foregår av pasientens klager for nattesmerter i beinet, rask tretthet, vanskeligheter og periodisk lameness under gang. Ved undersøkelse er det funnet at benet som er berørt av magesår, er kaldere enn sunt (pasienten klager på at hun alltid er kald om natten). I risikogruppen - folk etter 60 år. Hvis behandlingen ikke er startet etter utseendet av de første symptomene, påvirkes all hud på føttene.

Behandling av patologi

De viktigste metodene for behandling av sykdommen er bruk av vaskulær plastikkirurgi (angioplastikk, stenting). Parallelt behandles behandling med Alprostadil, Pentoxifylline, Actovegin, Mexidol. For å lukke sår, bruk våte dressinger med bruk av antiseptiske løsninger basert på jod.

Når holdes operative korrigering av blodstrømmen, er såret lukket gel dressinger som er i stand til å opprettholde en optimal fuktighet for å akselerere sårtilheling og utslipp av dødt vev fra et sår, hvis et stort område av ødeleggelse - driftsmetoder.

Ved ambulant behandling er det nødvendig med en permanent forandring av fotforbindelsen hjemme, og sår må behandles med Digispon, Collagite. Pasienter er foreskrevet en avvisning av nikotin, obligatorisk utvalg av komfortable sko, overholdelse av dietten.

Kan denne typen trophic ulcus bli kurert? Hvis behandlingen startes med en forsinkelse, er den nedre delen av benet helt dekket med sår, huden påvirkes så dypt og massivt at selv kirurgi ikke fører til arrdannelse og helbredelse av sår, for å stoppe smertene helt mislykkes. På en viss tid begynner gangromsymptomer, og den eneste behandlingsmetoden forblir amputasjon ved høyden av skinnen (med fotskader) eller lår (med skader på skinn). Ifølge statistikk forutsettes lembort i løpet av året for hver andre pasient.

Diabetisk fot

Symptomer på diabetisk fotskader ligner arterielle lesjoner, men suppleres med tap av følsomhet av nerveender. Klager hos pasienter med diabetisk fot ligner de i arterielle lesjoner, men uten intermitterende claudicering. Forekomsten av sår i steder av calluses, på de store tærne av foten. Årsaken er en gangsforstyrrelse på grunn av ufølsomhet av foten og en omfordeling av sokkelen under gangavstand.

Diabetisk fot er farlig ved hyppig infeksjon, vaskulære sykdommer, dårlig prognose av sykdomsforløpet. Et typisk sår av denne typen er dypt, med pitted kanter og en dermal ruller rundt, ofte er det registrert et tap av følsomhet.

For å forebygge hudbetennelse og forekomst av trofasår er det nødvendig:

 • nøye overvåke hudens integritet og konsultere en lege selv med minimal skade;
 • vaske føttene daglig, spesielt oppmerksom på tilstanden til huden mellom fingrene, vann etter vask skal forsiktig blottet med et håndkle og ikke tørke;
 • Å utelukke hypotermi av føtter og påvirkning av varmt vann på dem. Ben fryser vanligvis, i så fall er det bedre å bruke sokker;
 • Bruk bare de mest komfortable skoene, uten fremspringende sømmer. Fôret skal være helt, hvis føttene er sterkt buede, må det syes individuelt;
 • Bruk gatesko som er slitt utelukkende på tåen, uten stropper og spenner. Sokker må nødvendigvis være hele, uten sømmer og avmerkingsmerker;
 • Påfør bare sparsomme stoffer med små skader - smør dem med klorhexidin eller hydrogenperoksid. Bruk alkohol, jod og grønt er forbudt;
 • Bruk bare tillatt midler til pedikyr, klipp neglene rett for å unngå innvekst, fjern kun pimpstein eller en spesiell sag;
 • daglig behandle føttens hud med en næringsrik krem. Sonen mellom fingrene er forbudt å berøre.

Et obligatorisk stadium i behandlingen er avvisning av sigaretter, noe som betydelig reduserer risikoen for amputasjon.

Folk behandling av sår

Åpen lang sår på beinet og behandling hjemme må kreve konstant overvåking av legen, ved bruk av tradisjonell medisin kan kun med hans tillatelse.

For å fjerne pus og døde vev bruk skylling med infusjoner av kamille, marigold og streng. Utmerket renhet av antimikrobielle egenskaper.

For å helbrede sår i diabetes mellitus, brukes pulverformede blader av tartaren, som er sprinklet med såret etter skylling. Den gyldne mustasjen har en lignende effekt.

Velkjent er oppskriften på vasking av sår med ferskt tilberedt myse, som gjenstår etter produksjon av hjemmelaget hytteost. Etter vask på såret påføres et lite stykke mykt, friskt ost, som er dekket av pergament og festet med et bandasje.

For å opprette fuktighet på såret og avvisning dødt vev bruksbetingelser komprimerer saltvann (1 ss. Skjeen eller vanlig sjø- salt per liter vann) som må pålegges det behandlede sår, for å lukke og sikre kompress papir lapp løpet av 3 timer. Fjern deretter dressingen i 4 timer, gjenta.

Noen healere advarer om at det ikke er nødvendig å bruke salven direkte til såret, det tillater ikke å avvise de nekrotiske massene. Legemidlet skal settes på et sterilt serviett og sette på et sår. En kombinert salve med streptocid viste seg å være svært effektiv i behandlingen. For forberedelse er det nødvendig å ta på et rør med Gyoksizonova, Metiluratsilova og Gentamycin salver, forberedelse Sinaflan. Legemidler blandet med streptocid (4 pakker) og 100 g vaselin. Salve skal brukes hver kveld, på en serviett.

Trofiske sår på beina er vanskelige tester for både pasienten og behandlingslegen. Eliminering av hovedårsaken til sykdommen og rettidig behandling er nødvendig for å bevare pasientens liv.

Les Mer Om Fartøyene