Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trofiske sår på beina og deres behandling

Med en rekke plager i bena kan det oppstå spesielle ikke-helbredende sår - de såkalte trofiske sårene på beinet, behandlingen alene hjemme er ganske effektiv. Gjenoppretting er en svært vanskelig og lang prosess som involverer en rekke metoder og aktiviteter.

Trophic ulcers er åpne sår av forskjellige størrelser, plassert i føttene og skinnene. Som regel manifesterer sykdommen seg i forstyrrelser av blodsirkulasjon, så vel som problemer med blodkar.

Behandling av trophic ulcers på benet med folkemessige rettsmidler består i lokal eksponering for det berørte området av huden og trophic, og i å eliminere årsakene til utviklingen av denne patologien. I fravær av ordentlig terapi begynner en prosess med fyring, hvor betennelsen passerer til ledd, muskler og sener.

årsaker

Det er så mange forskjellige grunner, på grunn av hvilke det er trofiske sår. Vanligvis fremkaller sykdommen noen patologiske prosesser som påvirker blodsirkulasjonen, samt skader på stedet der det synkende såret vil fortsette å utvikle seg aktivt. Av de mange årsakene som kan forårsake forekomst av slike sår.

 • Komplikasjoner av plager av årer, for eksempel åreknuter eller tromboflebitt - den vanligste årsaken til sykdommen.
 • Overkjøling og forbrenning.
 • Ulike komplikasjoner på bena i diabetes mellitus er det mest komplekse tilfellet av manifestasjonen av sykdommen.
 • Autoimmune sykdommer i bindevev.
 • Eventuelle traumer til nerverbuksene.
 • Sykdommer i lymfatiske kar - lymphostase av kronisk eller akutt type.
 • Metabolske sykdommer.

Symptomer på sykdommen

Trofiske sår på beina utvikler seg ikke akkurat slik, fra grunnen av. Det er visse tegn på at de nødvendigvis går foran.

Her er symptomene på trophic ulcers på bena:

 • Poser.
 • Smerter i bena.
 • Sværhet av underbenet.
 • Brennende og kløe på huden.
 • Grovdannelse av huden.
 • Visuelle endringer i huden - de strekker seg, blir mer skinnende, de har violette flekker.

(Video: Symptomer på trofasår på beina og behandling)

Behandling av sykdommen

Generell informasjon

Hvordan behandle et trofasår? Hvordan kurere? Enn å behandle og hvorfor?

Med den beskrevne sykdommen er det to forskjellige retninger for behandling av trofasår: generelt, samt lokale effekter.

Generell terapi er nødvendig for å normalisere blodsirkulasjonen, samt lokalisering av den underliggende sykdommen. Lokal behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er nødvendig for umiddelbar eliminering av sår på benet hjemme.

I begynnelsen av sykdommen kan trofiske sår behandles på beina hjemme, uten kirurgisk inngrep. Hovedprinsippene for konservativ terapi:

 • Suppresjon av bakteriell eller soppinfeksjon.
 • Fjerning av hudområder med vevnekrose.
 • Regenerering av syke hudområder.

Er det mulig å vaske et trophic ulcus, våt det? Pasienten er foreskrevet sengen hvile, og også hygiene av beina.

For å redusere risikoen for infeksjon, påføres såringer med en spesiell løsning. For regenerering, desinfeksjon av det berørte området, brukes terapeutiske salver til behandling av trofasår og geler. Eventuelle legemidler til behandling av trofasår skal bare foreskrives av den behandlende legen.

Kirurgisk inngrep

Den mest effektive metoden for trofasår på behandlingsbeinet, hvis antibiotika ikke hjelper, er kirurgisk inngrep. Denne metoden garanterer imidlertid ikke et komplett fravær av tilbakefall fra trofasår, så vel som antibiotika. Med trophic ulcers og kirurgi, er de syke områdene fjernet, den viktigste årsaken til sykdommen er eliminert.

For tiden er det flere kirurgiske metoder:

 • Vakuumbehandling, som lar deg raskt fjerne pus, redusere hevelse og skape et fuktig miljø i såret, noe som forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 • Cathering - egnet for sår som ikke helbreder i lang tid.
 • Perkutan sømmer - Velegnet til trophic ulcers i nedre ekstremiteter behandling av de såkalte hypertensive sårene. Metoden skiller venøs-arterielle fistler.
 • Virtuell amputasjon. Metatarsophalangeal ledd og metatarsal bein blir avskåret, men fotens anatomiske integritet er ikke forstyrret, men beininfeksjonen er helt fjernet. Dette gjør at du kan bekjempe en neurotrofisk sykdom.

Hjem Behandling

regler

Medisinsk behandling av sykdommen kan utføres og hjemme med medisinering med visse regler:

 • Kosthold, som innebærer å begrense antall karbohydrater konsumert, nekte krydret og krydret retter, øker mengden frisk frukt og grønnsaker.
 • Hyppig hvile.
 • Utføre øvelser som forhindrer stagnasjon i blodet, forbedrer metabolske prosesser.
 • Bruk spesielle ortopediske sko med en høy kvalitetsål, for å unngå vevstraumer.

medisin

Behandling av purulente sykdommer ved foten av huset innebærer å ta medisiner som forbedrer blodsirkulasjonsprosessen, og eliminerer også årsaken til utviklingen:

 • Aspirin (acetylsalisylsyre tablett): Legemidlet har en antiaggregant egenskap (blokkerer prosessene for aggregering og vedheft av blodplater).
 • Venotonics: brukes i utviklingen av varicose ulcers.
 • Antibiotika av et bredt spekter av handling.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 • Antihistaminer.

Lokal behandling for sår er rettet mot å rense såret fra døde hudområder og eliminere patogener:

 • Skylling av såret med antiseptiske løsninger (klorhexidin, mangan, furacilin).
 • Påfør bandager, påfør en helbredende gel (eller bruk av salver): dioksykol, levomycol, streptolaven.

Ved ulcerativ behandling av det berørte området av huden med løsninger av antiseptika, er det nødvendig å fjerne så mye som mulig de ikke-levedyktige områdene av vev. Påfør deretter en bandasje. Forbandet skal gjøres en gang hver tredje dag. Hyppigere behandling kan forårsake vevstraumer.

Ulcerative defekter helbreder etter to uker med regelmessig behandling av et trofasår på beinet med åreknuter. Imidlertid bør behandling og dressing gjøres før såret er fullstendig helbredet.

Folkemidlene

Behandling med husholdnings såpe

Ulcerative lesjoner må vaskes, smøres med en mørk såpe. Slike behandling med folkemidlene er ledsaget av bruk av kompresjonstrømper eller golf, som er beregnet på pasienter som har åreknuter på bena.

En merkbar forbedring skjer i en uke, etter fem uker kan det forventes fullstendig helbredelse. Således kan en såpe kurere et trofasår på beinet.

(trofisk sår på beinet - behandling hjemme)

Oljebehandling

For denne oppskriften i olivenolje, stek løk til gyldenbrun. Kjølt olje filtreres godt gjennom gasbind i en hvilken som helst steril beholder og påføres på applikasjoner om morgenen og om kvelden, og søker på såret.

En skare som vises på sårets overflate, bør ikke bli revet av. Gradvis blir såret renset av pus, det kan ikke fuktes.

Stikkende følelser indikerer at helingsprosessen har begynt. Regelmessig bruk av denne oppskriften vil føre til en svært rask arrdannelse av såret.

Folk oppskrift

På såret er det nødvendig å legge en vekkelse fra slike komponenter:

 • Husholdig mørk såpe, revet på en fin riper - 100 g.
 • Vann - 100 g.
 • Finhakket løk - 100 g.
 • Hvetegrass - 100 g.
 • Den gamle smaken er 100 g.

Alle komponenter blandes inntil en spesiell homogen masse oppnås. Påfør såret om morgenen og om kvelden og hold det til det blir mulig å lide en alvorlig brennende følelse. Det er effektivt for allerede kroniske sår, særlig hos pasienter med diabetes (diabetes).

Chlorophyllipt

For trophic ulcers på behandlingsbeinet hjemme, er applikasjoner godt assistert med sterile servietter til behandling av trofasår på beina, som er impregnert med Novocaine og Chlorophyllipt. Servietter bør skiftes hver dag, fra oven for å fikse dem med et maske, ha spesielle kompresjonstrømper.

Såret vil helbrede hvis en liten skorpe vises på den. To måneder senere vil såret bli forlenget. I stedet for det fuktede såret vil det ikke være spor, i tillegg til det mørke stedet.

Hydrogenperoksid

Det er nødvendig å dryppe peroksid på såret, så dryss dette stedet med streptocid. På toppen bør du sette et serviett, pre-fuktet i 50 ml kokt vann. Tilsett to teskjeer av hydrogenperoksid til vannet. Deretter dekker pakken med en pakke, pakk den med et lommetørkle.

Endre komprimeringen et par ganger om dagen. Og dryss streptociden hvis såret blir fuktet.

Svamp Meturacol

Svamp Meturacol av hjemmeproduksjon er en kombinasjon av metyluracil og kollagen, som er en hvit plate med en fin porøs overflate. Kollagen er produsert fra tibia av storfe. Svampen har en spesiell lukt.

Bruk denne svampen er veldig enkel. Det skal påføres såret på en slik måte at kantene strekker seg over det berørte området med 1-1,5 cm. Før dette blir såret fjernet fra det nekrotiske vevet med en antiseptisk løsning.

Svampen bør være nær hudflaten tett. Det er festet med en spesiell bandasje for å behandle trofasår på beina. Bytting av søknaden gjøres hver annen til tre dager, hvis det er behov, det vil si hvis stoffet helt løser.

Svampete områder av svampen skal byttes ut med ferske plater. Hvis Meturacol ikke løste og det ikke er fuktede områder, er svampen igjen for å fullføre granuleringen av vevet.

forebygging

Suksess i forebygging av trofasår avhenger av effektiviteten av behandlingen av sykdommen som forårsaker dem. Generelle forebyggende tiltak inkluderer følgende:

 • Moderat fysisk aktivitet, samt regelmessige økter av fysioterapi og obkalyvaniya.
 • Unngå overoppheting og overkjøling.
 • Forebygging av skader.
 • Diet.
 • Kontroll av blodsukker (med diabetesbehandling).
 • Avslag fra røyking og alkohol.
 • Bruken av kompresjonslinne, du kan bruke elastisk bandasje (trofasår i åreknuter).
 • Rimelig valg av sko.

konklusjon

Behandling med folkemidlene er en tidkrevende og tidkrevende prosess. Gjenoppretting kommer bare med den konstante behandlingen av syke hudområder, samsvar med riktig diett, HLS.

Brukte folkemidlene bør foreskrives av den behandlende legen. Selvmedisinering kan godt føre til utvikling av alle slags komplikasjoner.

Helbredte våtsårssår er cicatrized. Arr må også behandle trofasår, for å redusere risikoen for tilbakefall. Som en spesiell forebygging kan de behandles med naturlige oljer (St. John's wort, kamille, calendula).

En lang belastning på beina, gå på svært lange avstander kan provosere den gjentatte utviklingen av sykdommen.

Behandling hjemme hos et sår på beinet er kun tilrådelig ved den første fasen av sykdommen, og med en omfattende tilnærming til problemet. I svært alvorlige tilfeller er det nødvendig med en fullstendig kirurgisk inngrep. Ved rettidig og riktig behandling er det mulig å fullføre pasienten fullstendig.

Rask og effektiv behandling av trofasår på beinet

På en gang er det nødvendig å forberede seg på det faktum at behandling av trofasår på foten hjemme er en lang og seriøs prosess. Folkemedisiner, leger innrømmer, viser seg ofte å være ganske effektive. Mange spør hvor raskt å kurere et trofisk sår på beinet. Behandling inkluderer et kompleks av ulike metoder med bruk av folkemidlene, salver, ulike medisiner, medisiner, bandasjer, etc. Vi vil dekke alt i denne artikkelen.

Viktig! Risikofaktoren for utvikling av trofasår er utseende av åreknuter. Dette fører til brudd på blodtilførselen og dannelsen av et uhelmet sår.

Årsaker til sykdommen

Mulige årsaker til forekomst:

 • åreknuter;
 • diabetes mellitus (på grunn av nedsatt blodgass i vevet);
 • komplikasjoner etter brannsår, frostbit;
 • utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter.

Er det mulig å kurere et trofasår på beinet uten kirurgi

Den trofiske såret kan helbredes uten kirurgi. Det er bedre å gjøre dette ikke selv, men under oppsyn av en lege og følge alle hans anbefalinger. Ikke glemme å vaske ut såret med antiseptiske oppløsninger og hydrogenperoksyd, ved hjelp av salver og geleer til behandling av trofiske sår (Troxevasin, Lioton, Levomekol, Heparin salve Trombofob, Trombless). Lag et hjembandasje og bruk bandasjer. Bruk avkok av urter for å vaske sårene. Etter helbredelse, utfør et sett med øvelser og ikke legg beina dine.

Viktig! Hvordan du ser etter trophic ulcers på beina i begynnelsen, kan du finne ut her.

Behandling av trofasår

Behandlingsprosessen er lang, og det krever egen innsats hjemme. Men å gjennomføre terapi av noe slag, bør være under oppsyn av en spesialist. Trofiske sår forekommer i de fleste tilfeller i tibia (nedre del). Årsaken - et brudd på blodsirkulasjonen, hevelse i beina.

Viktig! For å kvitte seg med trofasåret for godt, må du finne ut den spesifikke årsaken til utseendet.

Grunnleggende regler for hjemmebehandling

 1. Spesielt kosthold. Mengden karbohydrater bør reduseres, deler av grønnsaker og frukt bør økes. Fullstendig nekte krydder, fra krydrede retter.
 2. Seng hviler. Å tilbringe all fritid i sengen er ikke nødvendig, men det skal være fred hver dag.
 3. Et sett med spesielle øvelser flere ganger i uka. Øvelser eliminerer stagnasjon av blod, forbedrer metabolisme. De blir utført i utsatt stilling: Ben unbend og bøy, roter med føtter, krysse bena oppover, på forhånd strekke dem.
 4. Å kjøpe spesielle sko med en ortopedisk sål. Dette vil eliminere skader av myke vev.

Viktig! Hvis hjemmepreparasjoner anbefalt av lege i lang tid ikke virker, vil det bli nødvendig med kirurgi. Men i tilfelle avslag på selvbehandling, kan alle legenes anbefalinger for trophic ulcera elimineres uten kirurgi.

Hvordan behandle et trofasår på beinet med åreknuter

For behandling av trofasår er det nødvendig å utføre daglige prosedyrer: å behandle fokuset med antiseptiske midler, bruke kremer og geler for reparasjon av vev, ta antiinflammatoriske stoffer og antibiotika, samt vitaminer og preparater for å forbedre immuniteten.

Tradisjonell medisin anbefaler oljer, egg, honning, urter og juice av planter. På grunnlag av honning, lag en salve: 1 ss. l. Honning blandet med fersk kyllingeprotein og fikk stå i 3 timer. Før du bruker salven, er det nødvendig å behandle såret med hydrogenperoksid og avkok av kamille.

Viktig! Du kan lære mer om behandling av trofasår av nedre ekstremiteter her.

Hva vil hjelpe fra tradisjonell medisin

tistel

Tørre blader av planten kameltorn (det kalles også "tartar") skal grindes i støv, i tillegg til sikt. Sett i en krukke og send den til et mørkt sted. Deretter behandler ulcus rivanol (kjøp i apotek) og blås på dem med pulver, fest med bandasje. På morgenen tørker du såret, dryss med pulver og bandasje. Hvis behandlingen har virket, vil sårene snart tørke opp og tørrskorpen selv vil forsvinne.

Curd whey

Du må ta 500 ml hjemmelaget melk og gjøre det curdled. Hell den krøllede melken i gasbind, heng den. Før du legger deg til å sove, smør såret med et utskilt serum, og bruk ostemasse fra gaze til de berørte områdene. For å re-bandage, gå for natten. Før behandlingen trenger du en lege konsultasjon, erstatter serumet ikke medisinsk behandling.

streptomycin

Skyll flere tabletter av streptomycin. Pulver bør bestås med rene, tørre sår. Brystet lindrer raskt smerte, betennelse og bakterier, med vanlig sårbehandling begynner snart å helbrede.

Wood Ash

Hell asken med kokende vann og la det stå i flere timer. I fremtiden, bruk infusjonen til vannsår og sår. Etter prosedyren, rengjør sårene med en steril bomull fleece, skyll med infusjon av calendula. Når sårene tørker, må du forlate denne metoden for behandling og gå til pulverpulver - for eksempel streptomycinpulver. Leger godkjenner ikke askebehandling på grunn av høy risiko for infeksjon av den skadede overflaten.

Kyllinguler og hassel

Til fire kjerler av hassel, som skal knuses til pulvertilstanden (du kan bruke kaffekvern), legg til tre mosede og tørkede eggeplommer. All slipe, legg til 1 ts. jodform (pulver). Skyll sirupen med hydrogenperoksid. Påfør et tynt lag av blandingen i to timer, re-bandasje, la i 2 dager.

Hydrogenperoksid

Med avanserte sår kan du prøve behandling med hydrogenperoksid. Å sovne i det streptotsid, å smøre sår, å påføre dem rene servietter, å binde med polyetylen, deretter en varm lommetørkle. Sår bør helbrede dersom denne metoden virker innen ti dager.

tjære

Våt steril bomullspinne i tjære (du kan kjøpe på apotek). Endre komprimeringen noen få dager. Leger vurderer effektiviteten av denne metoden tvilsom, ikke anbefaler å bruke den til behandling av sår.

Kålblad

Friskt blad av kål er kuttet, smurt med havtornolje og påført på et sår. På den andre dagen, skift bladet og gjør det til sårene helbredet helt. Produktet bør brukes samtidig med lokale antiseptika for å forhindre infeksjon.

Film fra skallet

Til å begynne med skal såret skylles med kaliumpermanganat, bli våt. Legg deretter filmen fra skallet av et rå kyllingegg. Påfør på den berørte huden med en fuktig del, binde med en bandasje. Påfør hver dag til såret er helt helet. Sårene må behandles med antiseptisk middel.

Smør fra løk

Løk å steke, hell olje på skillet for å gjøre grønnsaket gylden i fargen. Samle i glasset olje fra en stekepanne etter steking og smør dem med sår. Denne anbefalingen finnes ofte i referansebokene til tradisjonell medisin, men leger anser det for å være skadelig og kategorisk forbudt å behandle slike oljetrofiske sår.

Hav og bordssalt

I en liter vann fortynnes en skje saltvann og tilberedt. Deretter fuktes gazeen i løsningen, gjelder sår, topp med tørr bandasje. Hold i tre timer. Gjør to ganger om dagen, mellom prosedyrer, sår bør forbli åpne.

Linfrø

For å behandle trophic ulcers på foten hjemme, vil det være nødvendig å brygge 100 gram linfrø i 3 liter vann i to timer. Lag en pott av oljekluten, hvor du skal helle buljongen. Benet bør senkes i buljongen og holdes så lenge som mulig. Tørk tørk Før du starter prosedyren, behandle den skadede overflaten med et antiseptisk middel.

Borisk alkohol

I et vaske med varmt vann fortynne barberingen av såpe (baby eller husstand). Såret skal skylles grundig, behandles med Miramistin-oppløsning (selges på apotek). Påfør en steril bandasje impregnert med boral alkohol. La komprimeringen stå over natten.

medisinering

For en omfattende behandling av trofiske sår på leggen er ikke bare brukes folk rettsmidler, men ulike medisiner og rusmidler: bandasjer, salver, tabletter, plaster, etc. Narkotika er grunnlaget terapi av trofiske sår...

Bandasjer for behandling av trofasår på bena

Ved behandling av sår brukes Unna's bandasje ofte. For å gjøre dette trenger du en gelatin glycerin blanding med tilsetning av sink og en elastisk bandasje. Metode for påføring:

 1. Forbindelsen skal påføres shin fra foten til kneet.
 2. I den ferdige blandingen blir påført på huden, og deretter innpakket med ett lag av bandasjen og på ny overtrukket med en blanding som allerede er på toppen av bandasjen. Gjør det samme for andre lag.
 3. Etter 10 minutter bør dressingen smøres med formalin for å kvitte seg med klebrighet.
 4. Du kan gå om 3 timer. Etter 1,5 måneder heler sårene.

Gel for behandling

For behandling av trofasår brukes topiske heparinbaserte geler. Vanligvis forårsaker de ikke allergier og bivirkninger. Jo mer gelatin i gel, desto bedre effekt. Disse gelene inkluderer:

Disse gelene kan brukes til å forhindre trophic ulcers, de lindrer tretthet og alvorlighetsgrad. Du kan også bruke den i postoperativ perioden.

tabletter

For intern mottak av behandling av et trofasår, bruk slike preparater:

 • Antistaks - ta 2 kapsler for en morgen inntak i 8 uker. Kontraindisert i svangerskap og amming
 • Detraleks - 1 tablett 2 ganger om dagen, opptakstid 2 måneder. Kontraindikert i første trimester av graviditet og ved amming;
 • Endotelon - 1 tablett 2 ganger daglig, i 20 dager. Det er forbudt under barnebarnet og i fôringsperioden;
 • Troxevasin - 1 tablett 3 ganger daglig etter å ha spist. Har bivirkninger: gastrointestinale problemer og allergisk reaksjon.

Gips for behandling av trofasår

For å starte behandlingen med en lapp, må du forberede den:

 • 20 g brennbart svovel;
 • to middels løkhoder;
 • 80 g voks;
 • 20 gram granharpiks;
 • 60 g smør.

Bland alt grundig for å få en tykk masse. På et linnet stoff for å sette en blanding og å påføre et sårt punkt, å fikse med et bandasje. Fjern etter 2 dager. Brukes kun etter konsultasjon med en lege, ved bruk av dette verktøyet øker risikoen for infeksjon av såret.

Behandling av sår med salve

Fra salver til behandling er det nødvendig å bruke antiseptika, proteolytika og venotonika.

 1. Den første inkluderer: Bioptin, Miramistin, Levomekol.
 2. Til den andre gruppen: Iruksol.
 3. Den venotoniske gruppen inkluderer: Detralex, Normoven.

Eventuelle alternativer for hjemmebehandling bør avtales med legen. Hvis en oppskrift ikke hjelper, må du ikke fortvile: du må prøve nye måter som vil være effektive i hvert tilfelle.

Behandling av ben etter herding av trofasår

Etter eliminering av trofasår forblir arr på beina, som krever behandling. Omsorg er også nødvendig for å hindre sykdomsfall. Benene bør smøres med oljer basert på St. John's wort, kamille og calendula. Ikke legg føttene dine: ikke bruk vekter, ikke gå for lange avstander. Det er nødvendig å velge et sett med øvelser for å forbedre blodstrømmen, øke blodkarets elastisitet.

Trophic ulcers av nedre ekstremiteter behandling hjemme

For mange pasienter som utviklet trophic ulcers av nedre ekstremiteter, er behandling hjemme en grusom nødvendighet på grunn av varigheten av behandlingen.

Behandling av trofasår krever utholdenhet, pedantikk og mod fra pasienten, kunst, erfaring og kunnskap - fra den behandlende legen. Det faktum at "leggsår representerer en sann kryss kirurger i deres enorme utholdenhet og vanskelighetene med kur", sa Russlands lege S. Spasokukotsky ved begynnelsen av det 20. århundre. Siden den tiden har mye endret seg - men trofasåret blir behandlet så hardt som for 100 år siden.

Kan jeg behandle trofasår hjemme?

Det tap av hud eller slimhinner, i utviklingen av å trenge dypt inn i de subkutane vev og muskler, som varer mer enn 6 uker, uten noen tendens til å helbrede referert til som trofiske sår. Det oppstår som en komplikasjon og er bevis på dybden og i mange tilfeller forsømmelsen av pasientens underliggende sykdom.

Hvis vi tenker oss en pyramide på toppen av en trofisk sår med sin dype berørte ekstremitet - som er plassert under hoved sykdom som lanserte sin opptreden, og nederst er et stort sett av ulike medfødte og ervervede sykdommer som induserer og opprett forstyrrelser i vev, blodårer, blod og celler som ikke tillater kroppen å takle såret og infeksjonen i den.

Treat trofiske sår i isolasjon fra sykdommen, som det har blitt kalt - er meningsløst, og fordi det fører til alvorlige og noen ganger uhelbredelig sykdom - pasienten må ha tålmodighet og mot.

Behandling av slike lesjoner er langvarig og pasienten behandles bedre på en poliklinisk basis. Behandling av trophic ulcers av nedre ekstremiteter hjemme vil inkludere:

 • terapi av den underliggende sykdommen i henhold til medisinske forskrifter;
 • daglig dressing av trophic ulcers;
 • ta vare på såret;
 • bruk av medisiner for behandling
 • kontroll over forekomsten av nye lesjoner;
 • forebyggende tiltak for å forhindre utseende av sår.

Dessverre er for mange pasienter et konstant besøk til en lege og kjøp av medisiner med en liten pensjon en kostbar behandling, derfor vurderer de hjemmebehandling og tradisjonell medisin som den mest akseptable for seg selv. Med riktig implementering av avtalene, lettere dressing av underekstremiteter hjemme, kan man oppnå riktig bruk av folkeoppskrifter for utvinning.

Noen pasienter, som står overfor inkompetanse eller uforsiktig holdning fra leger, bestemmer selvstendig handlinger. De bruker den mest uventede måten å behandle trofasår, og ikke alltid slike eksperimenter kan ende sikkert.

Hver person som lider av trofiske sår bør huske på at det er vanskelig og farlig tilstand, og feil eller sen oppstart av behandling kan resultere i tap av en lem eller irreversible utfall.

Hva ser trophic ulcer ut og hvorfor ser det ut?

Den vanligste årsaken til venøse sår, er sykdommer på blodsirkulasjonen i blodkar og vev med langvarig sult, tap av følelse i ben og føtter på grunn av patologien av nerveender. I 9 tilfeller av deres 10 er et slikt alvorlig nederlag forårsaket av:

 • varicosity og konsekvensene av tromboflebitt;
 • diabetes mellitus;
 • nederlag av arteriene i underdelene;
 • felles påvirkning av ulike sykdommer.

Ofte så sår på føttene og skinnet. I noen tilfeller kan de vises på armene og bagasjerommet, hodet. Deres årsak er hovedsakelig traumer, ikke vaskulære lidelser.

Ved hver sykdom dannes en viss type sår, og en erfaren lege vil kunne skille lesjonen fra et av deres utseende.

Et sår forårsaket av åreknuter:

 • dyp;
 • okkuperer det meste av den nedre tredjedel av skinnen;
 • er plassert på front- eller sideflaten;
 • oval eller rund, kan ha en diameter på opptil 100 mm;
 • Sårets kanter er ujevn, med innrykk;
 • på bunnen av sårpus og små områder av nye vev;
 • ledsaget av smerte;
 • ofte belastet med erysipelas eller sår;
 • rundt den sår-tette, skinnende, hovne sone, ofte pigmentert.

Med arterielle sår:

 • såret er avrundet med jevnskårte bratte marginer;
 • bunnen er grå eller svart;
 • i bunnen vanligvis en tørr scab gjenta konturene av sener;
 • huden på skinnene er skinnende, det er ikke noe hår på det;
 • skinn av vanlig farge, ikke malt;
 • ved palpasjon er benet smertefullt, kaldt, puls er svært vanskelig å føle;
 • Ligger direkte på fingrene, i den nedre tredjedel av skinnen.

Med diabetes

 • Benet er varmt, men ufølsomt;
 • Sår er plassert på føttene og benete fremspring;
 • sårene er dype, med kanter omgitt av korn;
 • bunnen er tørr, den svarte er sjelden grå;
 • Hovedplasseringen er sonen med størst trykk når du går.

Hvordan har en pasient en "farlig" sykdom som forårsaker vaskulære lidelser, kjenner igjen farlige symptomer på utseendet av et sår?

Når et vesen oppstår:

 1. Pasienten klager over hevelse, ubehag og tyngde i beina.
 2. Det er uvanlige kramper.
 3. Begynn å klø lemmer, det er en brennende følelse.
 4. Maskene i blodkar begynner å vises på huden, og hver dag blir det mer tett.
 5. Lilla-lilla flekker begynner å dukke opp på huden i det venøse nettområdet.
 6. Huden blir tett, skinnende, i det berørte området stiger det over skinnen.
 7. Overflaten av huden i det berørte området er farget i mørkere farger og blir smertefullt.
 8. Lymfe siver ut og virker som dråper på den berørte huden.
 9. I midten av det berørte området vises en hvit flekk med flager av død hud.
 10. Etter en stund vil såret oppstå (det kan skyldes traumer, en brenning, en bit, et slag, en loslitt).
 11. Etter hvert som veksten av såret begynner å okkudere et økende område, vil det skade, gå dypt inn i det subkutane laget, nå lagene av muskler, sener og bein.
 12. Siden infeksjonen blir assosiert med purulent utslipp, en ubehagelig lukt, blir smerten uutholdelig.
 13. Området rundt såret er betent, ofte påvirket av sopp.

Med et diabetessår:

 1. Pasienten lider av gradvis tap av følsomhet i foten.
 2. Gangen endres.
 3. Om natten er det en smerte og brennende følelse i føttene og bena.
 4. I de sonene med størst belastning når man går, vises et tørt lite sår på de benete fremspringene.
 5. Over tid vokser såret og blir komplisert ved infeksjon.
 6. Hvis behandlingen starter sent eller det utvikler gangren ineffektivt.
 7. For å redde pasientens liv, må kirurgen fjerne fingrene eller en del av foten.

Med arterielle sår:

 1. Pasienten begynner å halte med langvarig gange eller klatring trappene.
 2. Benet gjør vondt og fryser.
 3. På hælen eller tommelen vises sår.
 4. Rankes vokse større og skaffe en halvcirkelformet form.
 5. Sårets kanter har tette gule kanter, overflaten oser med pus.
 6. I forsømt tilstand dekker sår hele hele foten.

Hvis du finner minst ett symptom på hudskader, bør du umiddelbart begynne behandling for å forhindre forekomst av trofasår.

Hvordan behandle et trofasår

Etter at legen undersøker såret og bestemmer sin type, vil behandlingen bli foreskrevet. Det vil inkludere:

 • medisinsk behandling;
 • ta vare på såret;
 • utnevnelsen av en diett
 • iført en kompressor eller ortopedisk sko;
 • immobilisering av lemmen.

Når et purulent trofasår er foreskrevet:

 • bredspektret antibiotika;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (ketoprofen, diklofenak);
 • et stoff som forhindrer dannelsen av blodpropper (Pentoxifylline, Reopoglyukin);
 • preparater av beroligende virkning Suprastin;
 • smertestillende.

For behandling av den underliggende sykdommen (diabetes, åreknuter, etc.), brukes medisinering, som er vanlig for pasienten. Hvis sukkeret i blodet er ustabilt eller nivået er atypisk høyt, utfører legen ansvarlige tiltak for å stabilisere det.

Ved diabetes er det nødvendig å observere det strenge dietten som er foreskrevet for pasienten. Ved åreknussesykdom er det også obligatorisk å overholde en diett.

Fra menyen til en slik pasient er det nødvendig å utelukke:

 • alle skarpe, stekte, hermetiske retter, pølser og pølser;
 • saltet, marinert produkter, krydder;
 • søtsaker og bakverk;
 • pasta, hvitt brød og gjærbaking;
 • søtt bruset vann;
 • alkohol og nikotin;
 • sterk te og kaffe.

Undertrykte produkter bør erstattes med grønnsaker, frukt og surmjólkprodukter. For raskere helbredelse av såret i pasientens meny, bør det være en tilstrekkelig mengde proteinprodukter, eggeplommer, hytteost, honning, nøtter, fjærkre.

Pasienten er ikke foreskrevet sengereste, men begrensningen av mobilitet og belastning på beinet er obligatorisk. Det er tilrådelig å bruke enkle fysiske øvelser som hjelper flyt av venøst ​​blod og forbedrer arteriell blodstrøm. Disse øvelsene utføres mens de ligger i sengen:

 • bøy bena i knærne, dra opp til brystet, gå tilbake til den opprinnelige posisjonen;
 • beina bøyer og unbend på knærne;
 • løft deres langstrakte bein oppover, gjør "saks" bevegelser;
 • løft opp de langstrakte beina, gjør stopp i en sirkelbevegelse.

Obligatorisk for pasienten har kompresjonstrømper eller elastiske bandasjer, for pasienter med diabetes - ortopediske sko for å avlaste foten.

Sårpleie

Behandling av trofasår på beinet bør være rettet mot å skape optimale forhold for helbredelse og beskyttelse mot infeksjon fra miljøet.

For å gjøre dette, bruk:

 • vasking av såret for rensing og eliminering av patogene mikroorganismer;
 • overbelastning på salven av salven;
 • Påføring av et spesielt belegg som akselererer helbredelse;
 • korrekt bandaging.

Sår dressing hjemme

Ved behandling av trofasår på beina er behandling og dressing av såret ekstremt viktig. Uten riktig påføring av bandasjen er behandlingen ikke mulig. Korrekt dressing:

 • Beskytter såret mot infeksjon;
 • bidrar til å ødelegge mikroorganismer i såret;
 • Bevar sårets fuktighet, gjør det mulig å skape de beste forholdene for dannelsen av nye vev;
 • Fjerner overflødig væske og pus fra såret uten å tørke såret;
 • tillater luft å trenge fritt inn i såret;
 • bør raskt og enkelt fjernes.

Moderne leger tror at tørking av sår, spesielt trofasår, er skadelig. I et tørt sår er de nødvendige forholdene for oksygen å komme inn i vev og skape nye vev ikke opprettet. Ved opprettholdelse av et fuktig mikroklima i såret under helbredelse, dannes et mindre og mer holdbart arr.

Hva trengs for å kle såret på benet hjemme? For å gjøre dette:

 • Forbered overflaten til dressing (for beinet er et ideelt salongbord, en stor stol med en flat overflate);
 • dekke arbeidsområdet med en foldet ren klut, flere ganger stryket med et varmt strykejern;
 • legge ut materialer - en steril bandasje og bomullsull, sterile bomullspinne, bomullspinne, et rent håndkle av bomull eller sengetøy;
 • Saks, forbehandlet med alkohol, gips, medisiner (peroksid, klorhexidin) er spredt på stoffet.

Forklæringen utføres daglig, samtidig. Hvis sårene er purulente og dressingen blir våt raskt, må den endres ettersom den blir skitten. En bandasje som har mistet sin vei, eller er forurenset, må byttes ut.

Behandling av såret utføres alltid i henhold til en algoritme:

 1. Fjern forsiktig den gamle bandagen, kutt forsiktig, ta opp kanten av bandasjen og fjern den. Huden holdes med hånden for ikke å forårsake smerte.
 2. Hvis gausen ikke avviker, fuktes det med et desinfeksjonsmiddel eller avkok av medisinske urter og venter til det går bort. Fjern belegget langs sårets overflate.
 3. Hvis blødningen starter når bandasjen er fjernet, er en steril bomullstrykk tett presset for å stoppe blodet til såret.
 4. Huden rundt såret bør rengjøres forsiktig med gasbind servietter, som er fuktet i fysiologisk oppløsning, peroksid, klorhexidin, vann med babysep. Ulus kan ikke fuktes! Hudrensing starter fra sårets kant.
 5. Behandlingen av sårets kanter er viktig for diabetessår, som ofte påvirkes av soppinfeksjon.
 6. For å helbrede et sår som aktivt suppurates, må det ryddes flere ganger om dagen. For dette blir såret vasket under en strøm av urteinfusjoner, såpeoppløsning, antiseptisk og litt drenert. Sårets kanter behandles med babykrem, sinkoksid, Diprosalik salve påføres.
 7. Etter rensing undersøkes såret nøye for å bestemme endringen i tilstanden.
 8. Utfør behandlingen av såroverflaten med foreskrevne midler. Hvis salve brukes til behandling, påføres det ikke såret, men til et sterilt serviett, som presses mot såret. Legemidlet i form av et pulver påføres direkte på såret. På toppen av såret påføres gasbindduk i flere lag. Hvis våtservietter foreskrives for behandling - de legges direkte på såret, deretter på toppen - tørrservietter.
 9. For å fikse bandasjen, er det best å bruke en limpasta. For å gjøre dette, påføres en lang båndstøtte til gasbindingen i flere lag, og danner endene på 10 centimeter for å sikre forbandet. For enkelhets skyld bør håret i dressingsonen bli barbert.

Hvis trophic såret er tørt og såret er lukket med en svart scab, bør såret fuktes for å rense det. For dette er det spesielle bandasjer, du kan bruke medisinske urter eller hjemmelagde salver.

Varicose trophic ulcers av nedre ekstremiteter, og deres behandling hjemme krever obligatoriske bandasjer - slik at trophic ulcers helbrede lettere.

Bandasje beinet, etter å ha dekket det trofiske såret med et bandasje fra en steril bandasje eller feste et gasbind serviet, legges en gummisponge på toppen. Lag en kompresjonsdressing med en spesiell elastisk bandasje som gir god kompresjon om morgenen uten å komme seg ut av sengen.

Du må starte fra tærne, gradvis stige opp. Hvert topplag av bandasje på skal overlappe bunnkulen med ½. Høyden på bandasjen er opp til kneet. Ved påføring av et bandasje på shin, må bandasjen overføres for jevn applikasjon.

Når dressingen stiger, bør den bli mindre stram for lett gangavstand. Foten i dressingen er festet i en rett vinkel mot beinet. Ikke påfør et bandasje på knær og lår, da dette ikke har riktig terapeutisk effekt. Forbindelsen under kneet bør ikke være for stramt - lymfen vil strømme av dårlig, noe som gjør det vanskelig å behandle såret.

Forbindelsen på foten bør pålegges med hensyn til skoene, noen ganger vil det være nok to runder bandasje. Hvis følsomheten til huden på foten økes, kan du bandasje foten på bomullsstrømmen. For natten må bandasjen fjernes.

Noen folkelige oppskrifter

For behandling av trofasår hjemme, kan du bruke:

 • frisk juice av aloe-blader for komprimerer, for dette er det fuktet med sterile kluter og påført på et renset sår;
 • god terapeutisk effekt av kompresser ved bruk av lilla bladene - vasket i varmt vann og krøllet i et sterilt serviett, blader påføres på såret;
 • For å forbedre sårets helbredelse og fuktighet, brukes en saltoppløsning av 100 gram sjøsalt og en liter vann. Sterile kluter fuktes i en varm løsning og påføres på et sår, dekket med sterilt vev, bandasje. Behandlingsforløpet er en uke;
 • Ved behandling av diabetessår brukes juice fra røttene og bladene på burken. For å gjøre dette blir det grundig vasket og malt råmaterialet passert gjennom en kjøttkvern, saften klemmes ut, som brukes til å vaske såret;
 • en dråpe peroksid dryppes på det rensede såret, og dryss deretter forsiktig såret med streptocidpulver. Et våt serviett legges på toppen (2 ss peroxide er oppløst for fukting i 100 gram vann). Forbandet er løst. Komprimeringen endres flere ganger om dagen. Ved hver dressing overvåkes tilstanden til streptocidet. Hvis det er fuktet - påføres et tørt streptocid ovenfra;
 • magesår for smøreoljen brukes følgende oppskrift - et glass frisk uraffinert vegetabilsk olje i en stekepanne med tykke jern 2 mellom hakket bulbils og to midterste gulrøtter. Grønnsaker steke til gyldenbrun, klemme. Olje påføres sår flere ganger om dagen;
 • å kurere trofiske sår på leggen, for å skylle bruk avgifter urter - i like deler ta kamille, ringblomst og urter Hypericum (2 ts), i like deler av stemorsblomst, kjerringrokk, ryllik, og eik bark (1 teskje). Ss blanding insisterer i et glass med kokende vann i en halv time, varm tilførsel anvendes for å komprimere i løpet av uken;
 • etter 5 dagers behandling med infusjon av urter anvendes et avkok av groblader (spiseskje til et glass med vann, som koker i 10 minutter benyttes for å irrigere såret etter 5 dager, erstatte mediet fra den foregående oppskrift..;
 • for behandling bruk leeches, som legger på sonene rundt såret. Bruk 3-4 leeches annenhver dag;
 • for den generelle styrking av kroppen, får pasienten å drikke en infusjon av selerens knuste rot i en liter varmt vann som er full i løpet av dagen;
 • En god gjenopprettingseffekt på kroppen gjør en blanding av hjemmelaget smør, honning, gåsekjøtt, kvalitetskakao i like store mengder. Varm, oppvarmet i et vannbad, en enkelt porsjon (spiseskje) blir tatt 3-4 ganger om dagen, skylles ned med melk.

Behandling av et sår hjemme krever pedantri og nøyaktighet fra pasienten, avvisning av dårlige vaner. Moderne medisiner i kombinasjon med tradisjonelle behandlingsmetoder og terapi av den underliggende sykdommen gjør det mulig å behandle tidligere håpløse pasienter.

Les Mer Om Fartøyene