Effektive legemidler til behandling av trofasår på beina

Trophic ulcer er ikke en uavhengig sykdom. Denne komplikasjonen av visse patologier: åreknuter, diabetes mellitus, aterosklerose, lymfaderma, erysipelas.

Ofte er det dannet som et resultat av traumer, frostbit, brenning. Ved utseende er det et åpent sår på huden eller vevet under epidermis, som ikke heler etter 6 uker.

De beskrevne trophic ulcers er preget av lang behandling og hyppige tilbakefall. Helbredelsen avhenger av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å eliminere de lidelser som førte til patologien.

Varicose sår vises på undersiden av shin med et cyanotisk sted og små sår først. Gradvis smelter de sammen i ett sår, hvorfra det suger blod eller purulent, noen ganger med lukt, innhold.

Generelle prinsipper for behandling

Først av alt er det nødvendig å eliminere årsaken til trofasåret. Det oppstår vanligvis på grunn av venøs insuffisiens, så du bør begynne å behandle åreknuter, selv om det er nødvendig med kirurgisk inngrep.

Den trofiske såret er eliminert på konservative måter. Dette opptrer poliklinisk - hvis sårene er overfladiske, og hvis såret er dypt, utføres behandlingen under stasjonære forhold.

Den generelle behandlingen av trofasår i nedre ekstremiteter innebærer bruk av medisiner som forbedrer venøs utstrømning, næring av vev, bidrar til helbredelsen av defekten. Lokal behandling innebærer valg av et effektivt legemiddel til langvarig bruk. Det bør være av to typer: i form av en salve eller gel.

Sammensetningen av stoffet bør stimulere cellevekst, forbedre dannelsen av kollagen og metabolisme, sikre tilførsel av oksygen til vevet. Alt dette skal bidra til en kvalitet og sikker sårheling.

Grupper av medisiner som brukes

Siden begynnelsen av behandlingen har preparater blitt foreskrevet som forbedrer tilstanden til det vaskulære systemet:

 1. Flebotoniki - styrke vaskulære vegger, øke elastisiteten, normalisere blodsirkulasjonen: Detralex, Troxevasin, Venoruton, Flebodia.
 2. antikoagulanter - fortynnet blod, reduserer risikoen for blodpropper: Heparin, Decumarin.
 3. Fibrinolitiki - redusere blodproppens evne Midlene er tildelt dersom pasienten er på sykehuset fordi de provoserer intern og ekstern blødning. Den mest effektive er Urokinase, Streptokinase.
 4. spasmolytika - lindre spasmer og smerte, utvide blodårer: No-shpa, Papaverin.
 5. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler - fjern betennelsen i karene og bedøv: Ibuprofen.
 6. Midler som forbedrer fettmetabolismen - fjern giftstoffer fra kroppen, reguler nivået av kolesterol og bukspyttkjertelenzymer: enterosorbent FISHant-S, som består av naturlige komponenter.
 7. Systemiske enzymer - å forbedre stoffskiftet.

Restaurering av blodstrømmen, fjerning av betennelse og forbedring av metabolske prosesser bidrar til helbredelsen av defekten. Dette er listen over de mest effektive og vanlige stoffene.

Forberedelser for lokal applikasjon

I tillegg til narkotika tatt internt, er aktuelle medisiner også brukt til å behandle trofasår.

Disse er salver og geler som eliminerer infeksjon og akselererer helbredelsen av sår.

Bruken av disse stoffene avhenger av graden av skade.

Gruppene av legemidler inkluderer:

 1. Antibakterielle legemidler - brukes i de tidlige stadiene, når defekten er liten. De desinfiserer såret og reduserer risikoen for reinfeksjon: Levomecol, Actovegin, Solcoseryl.
 2. Salver med grønnsakskomponenter - er vant til å bli helt kvitt infeksjonen. Her fra det mest effektive er det nødvendig å tildele Vul'timulin - det akselererer sårheling, fjerner betennelsesprosesser, brukes på et døende sår.
 3. Regenererende stoffer - etter bruk av de ovennevnte midler, da ulcus var blitt dannet på det tynne laget av epitel regenerering er nødvendig å benytte salver for forbedring av cellulær metabolisme i integument og fullstendig leging av sår: Bepanten, Mefenat, Kuriozin.

Verktøy for å hjelpe på gjenopprettelsen av huden, også redusere betennelse og smerte, for å fremme inntrengning av aktive ingredienser i huden dybden, og dermed påskynde helingsprosessen.

De mest effektive og populære stoffene for behandling av trofasår av aktuell applikasjon er:

 1. solkoseril - I tillegg til antibakteriell virkning har den egenskaper forbedret regenerering av berørte vev. Har ingen bivirkninger. Når det påføres såret, begynner brennende og tinning - det burde være slik, det bør ikke kastes.
 2. Iruksol - i sammensetningen er det kollagenose, noe som resulterer i at dette stoffet ikke kan brukes i lang tid for å unngå bivirkninger. Produktet bidrar til å rense såret fra patogen mikroflora, forurensning.
 3. Delaksin - Den eneste måten i farmakologi med innholdet av syntetisk tannin. Det danner en tynn film på sårets overflate, som beskytter såret mot infeksjon og suppurering. Det tørker det fuktige såret og akselererer regenereringen av vevet. I tillegg fjerner det kløe, betennelse, smerte, hevelse og har antibakteriell virkning. Tilgjengelig i form av et pulver eller krem.

Eliminering av hudfeil - et sett med verktøy

trofisk sår behandling tar sikte på å bedre blodsirkulasjonen i benene, som med brudd har resultert i en manglende tilførsel av epitelceller og de dør, hvorfor, og dannet magesår. For å behandle hudfeil gjelder komplekser med legemidler:

 1. Dienay - renser blodkar og stimulerer blodsirkulasjon, gjenoppretter blodtilførselen til vev. Sammensetningen inneholder enzymer som oppløser trombi, samt elementer som fjerner betennelse, forbedrer metabolske prosesser og akselererer regenerering.
 2. Venomaks Er et forbedret preparat av Dienai, som i tillegg inneholder vegetabilske ekstrakter som styrker de vaskulære veggene.
 3. Bifizim - immunmodulator, i stand til å øke kroppens naturreservater. Det gjenoppretter immunsystemets funksjoner og brukes som et ekstra middel for treg infeksjoner.

Alle tre legemidlene brukes i ett kurs ved å skifte med hverandre i henhold til skjemaet. De unike egenskapene til disse stoffene er at de ikke løsner seg i det aggressive miljøet i magen og manifesterer seg som om de ble injisert i kroppen.

Det er veldig praktisk for pasienten - ikke lyve under dropper og ta dem hjemme.

Unikt i naturen medisiner

For behandling av trofasår er ikke bare preparater for intern bruk, men også forskjellige midler for lokal administrasjon utviklet. De inkluderer:

 1. Branolind H - Utstedes i form av bandasjer, forbedrer regenerering, utfører drenering, forhindrer dannelse av arr. Fremmer helbredelse av sår, eliminerer ødem og betennelse. Forbindinger med det er smertefri og ikke traumatisk. Forkleet er laget av bomullst stoff med store celler, som fremmer fri luftcirkulasjon. Forbandet er impregnert med peruansk balsam, så vel som med medisinske syrer og essensielle oljer.
 2. Aktivteks - et serviett laget av strikket stoff, impregnert med forskjellige sammensetninger. For behandling av sår på benene passer bindet Aktivteks Khvitia (klorheksidin, vitaminene E og C) og Aktivteks fom (furagin og sjø Buckthorn olje). De har antiinflammatorisk, sårheling, smertestillende og hemostatisk effekt.
 3. Vitargol - Spray basert på en vandig oppløsning av kolloidalt sølv. Påfør med en spray på såret, om nødvendig kan du påføre et bandasje. Har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Effektive og populære midler

Følgende effektive legemidler som ikke er inkludert i de forrige kategoriene, brukes også til behandling:

 1. Antitaks - stoffet er basert på flavonoider, som lindrer hevelse, betennelse, forbedrer regenerering, øker tonen i blodårene. Brukes på forskjellige stadier av åreknuter. Har minst bivirkninger. Praktisk i bruk - to kapsler av stoffet om morgenen, slik at virkningen av handlingen er merkbar.
 2. Aescusan - er laget av frø av hestkastanje. Det brukes i begynnelsen av åreknuter eller for å forebygge venøs insuffisiens.
 3. pentoksil - Et syntetisk stoff, er tilgjengelig i form av tabletter, stimulerer bloddannelse, forbedrer helbredelse av sår, øker immuniteten. Dosen for en voksen er 1-2 tabletter tre ganger daglig. Behandlingsforløpet avhenger av scenen av sykdommen.

Et par oppskrifter fra folket

Behandling av sår er en lang prosess, og i tillegg til tradisjonelle terapimetoder kan anvendelsen av tradisjonell medisin bidra til gjenoppretting:

 1. The Golden Dog. Vask plantens blader i kokt vann, kutt og slipe med en treskje til juicen dannes. Den resulterende massen påføres såret, dekket med et sterilt serviett og en påføring påført. Påfør gyllen sennep for natten, til såret er strammet, før det blir behandlet med hydrogenperoksid.
 2. hvitløk. 4 krydder hvitløk rent og hell tre kopper eple cider eddik, la det brygge i to uker. Dette betyr å fukte serviet og sette på såret, fikse det med et bandasje. Å utføre slik behandling for natten - såret slutter å skade, tørker opp og gradvis reduseres.

Resultater og konklusjoner

Under behandling av trophic ulcers på bena, er et varmt bad eller dusj ikke tillatt. Det anbefales ikke å bruke bandasje eller belte for å rette opp magen.

Du kan ikke bruke vekter og holde deg i stillestående stilling i lang tid. Fra kostholdet bør utelukkes salt og krydder. Det er nødvendig å kvitte seg med røyking - det senker prosessen med utvinning.

Forebygging av sår er forebygging av åreknuter og andre sykdommer som forårsaker dannelsen av slike komplikasjoner. For å gjøre dette, bør du ta vare på beina: Når tyngde oppstår i beina, bruk kremer og geler for å lindre ubehagelige symptomer.

Det viktigste er å observere hygiene i nedre ekstremiteter for å unngå infeksjon.

Trophic ulcers: klassifisering, profesjonell og folkebehandling

I verden lider mer enn to millioner mennesker av utseendet av trofasår på beina (ben og føtter). Dette er en sykdom preget av en dyp defekt i kutan epitel eller basalmembran, ledsaget av en inflammatorisk prosess. Det fører til vevstap, og arr gjenstår på huden, etter helbredelse av såret. Behandling av trofasår på beina, til tross for utviklingen av medisin, er fortsatt en av de vanskeligste. Dette skyldes et brudd på ernæringsprosessen av celler - trofikker (dermed navnet på sykdommen). Samtidig reduseres kroppens beskyttelsesfunksjoner, og reduserende evne er delvis tapt.

Typer av trofasår og deres spesifisitet

Alle typer trofasår er en følge av sykdommer forbundet med nedsatt blodgennemstrømning i beina, noe som resulterer i utilstrekkelig ernæring av epitelceller og gradvis bortfall. Fra det som fungerte som årsaken til denne sykdommen, er det flere typer utsagn:

 • Venesesår
 • Sårarterier (aterosklerotisk);
 • Diabetiske sår (mot diabetes mellitus);
 • Neurotrophic, assosiert med craniocerebral trauma eller spinal skade;
 • Martorell sår eller hypertensive;
 • Piogen (smittsom).

Arterielle (aterosklerotiske) sår

oppstå sår av denne typen i fremgang er et resultat av aterosklerose, iskemi av myke vev shin obliterans, som påvirker hovedpulsåren. Utseendet til denne typen sår utløses ofte av hypotermi av bena; bruker stramme sko; samt skade på integriteten til huden. Lokaliserte trofiske sår av denne typen på sålen og den ytre side av foten, tommelen (slutt sin falanks) i hælområdet. Dette er - lille størrelsen på såret, semi-sirkulære, med ujevne, forseglede kanter, fylt med purulent innhold. En flekk av hud rundt dem er en blek gul farge. Aterosklerotiske sår er oftest påvirket av eldre mennesker. Deres utseende er innledes med en liten "claudicatio intermittens" der pasienten vanskelig å klatre trappa. Han er alltid kald og blir fort trøtt. Benet er nesten alltid kaldt og det gjør vondt om natten. Hvis på dette stadiet ikke er startet behandling, er det sår som gradvis ekspanderer over hele overflaten av foten.

Venesesår

Denne typen trophic ulcers er hovedsakelig dannet på underbenet, i den nedre delen av sin indre overflate. På baksiden og ytre sider er ekstremt sjeldne. Oppstår med et brudd på venøs blodstrøm i underlempene, inkludert som en komplikasjon av åreknuter. Utseendet til sår føres av følgende symptomer:

 1. Den gastrocnemius svulmer, en følelse av tyngde;
 2. Om natten er det kramper;
 3. Huden på underbenet begynner å "klø", på det ser ut et nett med markert forstørrede årer;
 4. Gradvis går venene inn i flekkene i en lilla nyanse, og blir til en fiolett farge og sprer seg til større områder.
 5. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir huden tettere, får en bestemt glans og glatthet.

På slutten av innledningsfasen vises hvite fargete klemmer som ligner parafinflak. Hvis behandlingen på dette stadium ikke er startet, utvikler noen få dager senere et lite sår, hvis utvikling vil utvikle seg. For det første påvirker det bare huden, deretter akillessenen, kalvemuskelen (i ryggen), tibiens periosteum. I dette tilfellet pus fra såret, som har en ubehagelig lukt. Hvis behandling av venøs venøs trofasår er feil valgt eller forsinket, kan alvorlige sykdommer som erysipelas, lymfadenitt inguinal, purulent varicotromboflebitt utvikle seg. Ofte fører det til en irreversibel økning i lymfekar og elefantben. Det var tilfeller da sen behandling startet, var årsaken til sepsis med dødelig utgang.

Diabetisk sår

Diabetes mellitus er en sykdom som forårsaker mange forskjellige komplikasjoner, hvorav den ene er et diabetisk trofasår. Det begynner med tap av følsomhet i underdelene, forbundet med død av individuelle nerveender. Dette føles når du bærer en hånd på beinet (det føles kaldt for berøring). Det er nattpine. Symptomer ligner på et sår av arteriell opprinnelse. Men det er en betydelig forskjell - det er ingen syndrom av intermittent claudication. Plassen av såret er oftere på tommelen. Ofte blir årsakene til utseendet traumatisert på sålene på sålene. En annen forskjell fra et arterielt sår er et dypere sår, av forstørret størrelse. Diabetiske sår er svært farlige fordi det er oftere enn andre former som er utsatt for ulike infeksjoner som fører til gangrene og benamputasjon. En av de vanligste årsakene til diabetessår er den løpende fotangiopati.

Neurotrope sår

Årsakene til trofasår av denne typen er hodeskader eller spinalskader. Det berørte området er den laterale overflaten av hælen eller en del av sålen fra calcaneusens hæl. Sår - i form av et dypt krater, hvor bunnen er ben, sener eller muskel. Samtidig er deres ytre dimensjoner ubetydelige. Pus samler seg i dem. En ubehagelig lukt kommer ut av såret. Vevet i området av det ulcerøse hullet mister sin følsomhet.

Hypertensive sår (Martorella)

Denne typen sår anses sjeldne. Det er dannet mot en bakgrunn av konstant høyt blodtrykk, som forårsaker hyalinose av veggene til små fartøy og en lengre tid på deres spasmer. Oftere forekommer i den kvinnelige delen av befolkningen i den eldre aldersgruppen (etter 40 år). Utbruddet av sykdommen er preget av utseendet på en papule eller en region med rød-cyanotisk farge, med en liten ømhet. Når sykdommen utvikler seg, blir de til uttalelser. Et karakteristisk trekk ved den hypertoniske formen er lesjonens symmetri. Sår oppstår umiddelbart på begge skinnene, lokaliserer i den midterste delen av den ytre overflaten. I motsetning til alle andre former utvikler de seg veldig sakte. I dette tilfellet, ledsaget av smertefulle smerter, som ikke opphører enten dag eller natt. De har stor sannsynlighet for bakteriell infeksjon.

Piogene sår

Årsaken til pyogene sår er en reduksjon i immunitet forårsaket av furunkulose, follikulitt, purulent eksem og lignende. Denne sykdommen er typisk for folk med lav sosial kultur. Oftest er deres utseende knyttet til manglende overholdelse av hygieneregler. Pyogene sår er plassert enkeltvis eller i grupper på underbenet, langs hele overflaten. Vanligvis har de en oval form, en grunn dybde.

Video: Spørsmål til phlebologist om trofasår

Behandling av sår

Behandling av trofasår i underlivet er strengt individuelt for hver enkelt pasient. Dette skyldes ulike årsaker som forårsaker deres utseende. Derfor er det viktig å korrekt diagnostisere typen av sår. For dette gjennomføres cytologiske, histologiske, bakteriologiske og andre typer undersøkelser. Metoder for instrumentell diagnostikk brukes også. Når en nøyaktig diagnose er etablert, begynner de behandlingsprosedyrer. For å behandle trophic ulcus kan være, både kirurgisk og medisinske metoder. Behandlingsforanstaltningens kompleks inkluderer lokal behandling som er beregnet på å rense såret fra purulent innhold og nekrotisk vev, behandling med antiseptiske løsninger og bruk av salver som hjelper til med å cicatrize sårene og gjenopprette epitelet. Av stor betydning for gjenoppretting er fysioterapi og tradisjonell medisin.

Kirurgiske metoder

Kirurgiske metoder er en operativ intervensjon, hvor eksitering av dødt vev utføres og fokuset på betennelse fjernes. Disse inkluderer:

 1. Curettage og evakuering;
 2. VAC-terapi (vakuumbehandling) - behandling med lavt negativt trykk (-125 mmHg) ved hjelp av svampete bandasjer laget av polyuretan. Denne metoden lar deg raskt og effektivt fjerne fra sårpulverende ekssudat og bidrar til å redusere ødemet rundt såret, dets dybde og ytre dimensjoner; forbedrer blodmikrocirkulasjonen i det myke vevet i nedre lemmer og aktiverer prosessen med å danne en ny granulering. Dette reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Vakuumbehandling skaper et fuktig miljø i såret, noe som er en uoverstigelig barriere for bakterier og virusinfeksjon.
 3. Metode for kur for behandling av langvarige, ikke-helbredende venøse, hypertoniske og andre trofasår.
 4. Ved behandling av nevrotrofe sår er teknikken for "virtuell amputasjon" mye brukt. Dens essens ligger i reseksjonen av metatarsophalangeal ledd og metatarsalben uten å forstyrre fotens anatomiske integritet. Samtidig elimineres problemer med overdreven trykk og fokus på beininfeksjon.
 5. Ved behandling Martorell syndrom (idiopatisk ulcus) bruker perkutane suturering teknikk arteriovenøse fistler, i den hensikt å separasjon. Operasjonen utføres rundt sårets kanter.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver kirurgisk operasjon. Det kan utføres og som en selvstendig terapi for noen former for trofasår, middels og mild grad av utvikling. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av sykdomsstadiet. I det første stadiet (et stadium av et væskesår), inkluderes følgende legemidler i løpet av medisinering:

 • Antibiotika med en rekke bruksområder;
 • Anti-inflammatoriske midler (ikke-steroid), som inkluderer ketoprofen, diklofenak etc.;
 • Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 • Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene bakterier. Den inkluderer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bandasjering med terapeutiske salver (dioksikol, levomikol, streptolaven, etc.) og karboneta (Spesielle bandasjer for absorpsjon).

Også blodrensing (hemosorption) kan utføres i henhold til situasjonen. I det annet trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon.. Arten av lokal behandling endres også. Dette trinnet bruker spesielle sårbandasjer sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I etterfølgende stadier er medisinsk behandling rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen som forårsaker trofasår.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet. Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Fysioterapeutiske prosedyrer

For å forbedre effektiviteten av behandlingsprosedyrene, er en av de fysioterapeutiske (maskinvare) prosedyrene foreskrevet på helbredelsesstadiet.

 • Behandling med lokalt negativt trykk i Kravchenko trykkammer. Det anbefales at aterosklerotiske (arterielle) sår.
 • Lavfrekvent ultralydkavitasjon. Fremmer forbedringen av effekten av antiseptika og antibiotika på virale mikroorganismer som lever i såret.
 • Laser terapi. Det brukes til å lindre smertefulle smerter, eliminere inflammatorisk prosess, simulere regenerering av epidermale celler på det biologiske nivået.
 • Magnetisk terapi. Det anbefales som beroligende, decongestant, smertestillende og vasodilerende effekt.
 • Ultrafiolett bestråling er foreskrevet for å øke kroppens motstand mot ulike infeksjoner.
 • Terapi med ozon og nitrogen (NO-terapi) - forbedrer oksygenopptaket av cellene i huden og aktiverer veksten av bindevev.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Behandling av komplekse former for trofasår

Noen ganger er såret plassert på for store områder, og terapeutisk terapi gir ikke positive resultater. Såret forblir åpent og forårsaker konstant smerte. Oftest forekommer dette med venøs insuffisiens i uttalt form. I disse tilfellene anbefales hudtransplantasjon for trofasår. Det er tatt fra baken eller lårene. Transplanterte deler av huden, som blir akklimatiserte, blir spesielle stimulatorer for restaurering av kutant epitel rundt såret.

Tradisjonell medisin i behandling av trofasår

Behandling av trofasår er svært vanskelig. De er svært vanskelig å rengjøre fra purulent innhold, som forhindrer helbredelse av såret og begynnelsen av gjenopprettingsprosessen. Betydelig øker effektiviteten av medisinering for trophic ulcers (spesielt i helbredende stadium), behandling med folkemessige rettsmidler. Det innebærer å vaske sårhullet med infusjoner og avkok av medisinske planter, og deretter behandle dem med tilberedte hjemmelagde salver. De mest effektive antiseptiske egenskapene er urtekland, kamille, marigold og streng. De eliminerer ikke bare den inflammatoriske prosessen, men bidrar også til dannelsen av et ung epitel. Etter vask kan du bruke en av følgende oppskrifter:

 1. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 2. Med langvarige helbredende sår, bruk bomullsullhjul impregnert med tjære. De blir brukt på såret i 2-3 dager, og deretter forandret til friske. Og så til full gjenoppretting.

Spesielt vanskelig er behandling av trofasår hos diabetes. Følgende oppskrifter vil hjelpe i dette:

 • Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 • På samme måte kan du bruke badene impregnert med juice fra Golden Usa eller bonde det ristede bladene.
 • Ferskt laget ostemasse. Brukt cottage cheese, tilberedt hjemme på noen måte. For det første blir såret vasket med myselen som oppnås ved å vri ostemassen. Deretter legges et stykke hytteost inn i det (det skal være mykt). På toppen - et komprimeringspapir eller pergament, og et bandasjeforband.
 • Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 • ACD fraksjoner. Dette legemidlet bør tas internt i henhold til en bestemt ordning og samtidig brukes eksternt til behandling av sår.
  1. For oral administrering: fortynn 0,5 ml ASD-2 i et halvt glass (100 mg) te eller vann. Ta 5 dager. Deretter gjør du en tre-dagers pause.
  2. utad: En brøkdel av ASD-3 fortynnet i vegetabilsk olje (1:20) brukes. Før såret påføres, behandle det med hydrogenperoksid. Etter å ha blitt vist på overflaten av såret, er filmen hvitaktig og skyll med peroksid.

Det er folk som tror på kraften i magiske ord. De kan bruke et tomt fra trofasår. For dette er det viktig å utføre et bestemt ritual, som er som følger:

Fra en pose med valmuefrø for å samle nøyaktig 77 korn. De må helles i en håndflate og nå kryss av to veier. Spred valmuefrøene, stå opp i vinden. I dette tilfellet bør du si følgende ord: "77 onde ånder! Du flyr overalt, Samle hyllest fra syndige mennesker! Og ta sår fra meg, ta dem langt unna! Kast dem tomt i feltet på den rotten. La det forbli sår, og de kommer ikke tilbake til meg igjen. Mitt ord er sant, til valmue frø - klebrig. Alt som har blitt sagt vil gå i oppfyllelse, en dunkende sykdom vil bli glemt! AMEN! "

Video: behandling av trophic ulcers med folkemessige rettsmidler

Forebygging av trofasår

Selv etter en fullstendig kur av det trofiske såret, er det tilbakefallene som er mulig. Derfor er det viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen. Det er obligatorisk å gjennomføre forebyggende behandling to ganger i året. Overvåk tilstanden til blodkar. Steder, med helbrede sår, må du smøre med olje fra tid til annen, som er infundert med St. John's wort, calendula eller kamille. De har evnen til å regenerere vev. Det er nødvendig å unngå belastninger på beina. Det anbefales å bruke spesielle undertøy, noe som gir langvarig komprimering. Hvis det er mulig, bruk behandlingen på kurstedene. Bruk på rommet til fysioterapi øvelser slik at du kan velge et sett med fysiske øvelser som er rettet mot å øke blodkarets elastisitet og redusere risikoen for nye sår.

Trofiske sår på benbehandling medisinering

Når trofasåret er skadet hud og bløtvev. Sår ikke helbrede lenge. Provoking faktorer er ulike sykdommer, oftest åreknuter eller diabetes mellitus. For det meste utvikles trophic ulcers på beina. Behandling tar lang tid.

Anbefalinger for terapi

Vellykket behandling av trofasår i underekstremiteter er en komplisert tilnærming. Alle legenes anbefalinger må overholdes. Behandlingsordningen er utviklet individuelt, med tanke på symptomene og stadiet av sykdommen.

Et effektivt middel bør ikke bare eliminere symptomene, men også bekjempe de viktigste provokerende faktorene. På avanserte stadier, for å redusere smerte, kan legen ordinere smertestillende medisiner. Du kan ikke forstyrre behandlingen selv.

Trophic ulcer er ikke en uavhengig sykdom

Preparater for behandling av trofasår:

 1. Phlebotonics - styrke venøse vegger, gjenopprette elastisitet, normalisere blodstrømmen. Disse inkluderer Detralex, Venoruton, Troxevasin og Flebodia.
 2. Fibrinolytika - kan provosere blødning, derfor kun utnevne under tilsyn av en lege på et sykehus. Disse inkluderer Streptokinase, Urokinase.
 3. Antikoagulantia - bidrar til fortynning av blod, forhindrer trombose. Disse inkluderer dikumarin, heparin.
 4. Antiinflammatoriske legemidler som ikke inneholder steroider, reduserer alvorlighetsgraden av smertesyndrom, stopper betennelse. De er preget av en liten anestesi i hudens lesjoner. Det vanligste stoffet i denne gruppen er Ibuprofen.
 5. Spasmolytika. Disse inkluderer "Papaverin" og "No-shpa".
 6. Forberedelser for å akselerere stoffskiftet av fett.
 7. Antibiotika - med en akutt prosess med betennelse.

Behandlingsmedisin supplert med løsninger og salver mot infeksjon. De akselererer helbredelsen av sår. Avhengig av graden av trofasår på beina, velg forskjellige salver:

Antibakterielle stoffer - brukes i de tidlige stadiene, når defekten er liten

 1. Ved små størrelser ved en første sykdomsfase bruk antibakterielt middel fra et trofasår i form av salve. Dette er "Actovegin", "Levomekol". De desinfiserer såret effektivt, ikke tillat vedlegg av en sekundær infeksjon.
 2. Såbehandling av trofasår på beina innebærer bruk av salver med bestanddeler av vegetabilsk opprinnelse. Det er viktig å eliminere infeksjonen helt.
 3. Et lite lag av epitel kommer opp på sårets overflate. For å akselerere regenerative prosesser og helbredelse av såret i benområdet, bruk Mefanat, Bepanten.

Disse stoffene for behandling av trofasår er mest effektive og populære.

venotoniki

Når trophic ulcers ofte brukes, fordi de har en terapeutisk effekt på venøs vegger. Venotonale organer er:

 1. "Detraleks". Legemidlet tas 1 tablett 2 ganger om dagen. Det kurerer betennelse, smertesyndrom, forhindrer hevelse, gjenoppretter tonen i venøs vegger. Det er ikke forbudt å gravide kvinner etter 1 trimester. Under amming er det ikke tilrådelig å ta. Legemidlet tolereres godt av pasientene, negative konsekvenser er praktisk talt fraværende.

Phlebotonics - styrke vaskulære vegger, øke elastisiteten, normalisere blodsirkulasjonen

Valget av et bestemt middel av en lege avhenger av scenen og tegn på sykdommen.

Midler for å forbedre fettmetabolismen

De vanligste tabletter fra denne trophic ulcus i denne gruppen er FISHant-S. I sin sammensetning, komponenter av naturlig opprinnelse. Det er effektivt i varicose og ulcerative lesjoner:

 • Rydder kroppen av giftstoffer, nøytraliserer virkningene deres;
 • normaliserer kolesterolet i blodet;
 • Beskytter mot utseendet av kolesterolplakk.

Behandling av medisinering tar fra 2 til 12 måneder. Legemidlet er ikke anbefalt for gravide, med individuell intoleranse overfor komponentene, samt barn under 12 år.

Midler som forbedrer fettmetabolismen - fjern giftstoffer fra kroppen, reguler nivået av kolesterol og bukspyttkjertelenzymer

antikoagulanter

For å gjøre blodet flytende, forskrive medisiner av denne gruppen. De forhindrer trombose. Av de direkte antikoagulantene, er "Heparin" eller medisiner på grunnlag foreskrevet. Siden hovedkomponenten kan provosere blødning, bør regelmessig blodproppskontroll utføres.

Kontra:

 • magesår;
 • amming;
 • kreft;
 • tarmbetennelse;
 • overdreven permeabilitet av fartøyets vegger;
 • kakeksi.

En mer detaljert liste over kontraindikasjoner inneholder instruksjoner for medisinen.

antibiotika

Antibiotika for trofasår bekjempe infeksjon i såret. Avhengig av graden av sykdommen foreskriver legen ulike typer legemidler. Tabletter fra trofasår er egnet for akutt inflammatorisk prosess. Utnevne midler til trofiske nederlag skal bare legen, som mulig negative konsekvenser.

Aktuelle preparater

Hvis det oppstår trophic ulcers på bena, brukes lokal terapi:

 1. "Aktovegin". Utgitt i form av en gel. Det er preget av sårheling egenskaper. Ikke bruk i lang tid. Negative konsekvenser er praktisk talt ikke avslørt.
 2. "Solkoseril". Fremskynder regenerative prosesser. Når det påføres huden, kan det oppstå en brennende følelse, men dette er ikke en grunn til å avvise stoffet.
 3. "Agrosulfan". Det brukes hvis det er mulighet for sårdannelse.
 4. "Levomekol". Salve har antibakteriell virkning, akselererer regenerative prosesser.
 5. "Delaksin". Salve danner en beskyttende film på såret. Det forhindrer infeksjon og suppuration av såret. Det har tørkeeffekt, akselererer regenerative prosesser. Reduserer kløe, hevelse, kan brukes som anestesi for trofiske lesjoner.

Behandling med medisiner er svært effektiv, men bare en lege bør ordinere medisiner. Selvmedisinering kan provosere negative konsekvenser.

Behandling av trophic ulcers i underlivet med narkotika

I dag involverer metodene for behandling av trophic ulcus i underlivet primært trinn for trinn. Den første viktige oppgaven er helingen av den sårbare overflaten. Deretter utføres et sett med tiltak rettet mot sekundær forebygging og stabilisering av sykdommen, noe som førte til dannelse av sår på beina.

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden og fasen av den ulcerative prosessen, er et terapeutisk kompleks konstruert.

Periode sår ledsages av rikelig utsondring fra såret utladning, intens inflammatorisk ødem omkringliggende bløtvev og feste sekundær infeksjon.

I de beskrevne betingelser, blir hovedretningen av frigjørings behandling viklet overflate fra nekrotisk lem utløps undertrykkelse og patogene flora av den lokale inflammatoriske prosessen. I det nåværende stadiet må pasienten legges til liggeunderlag i 1,5 - 2 uker.

Grupper av medisiner som brukes til å behandle sår

For komplisert behandling av trofasår brukes grupper av medisiner:

 1. Basis for terapi er anerkjent antibakterielle midler med et bredt spekter. Gruppen inkluderer fluorokinolon og cephalosporin antibiotika. Parenteral administrering er foretrukket, og antibiotika kan noen ganger administreres oralt.
 2. Ofte er bakteriell infeksjon ledsaget av soppinfeksjon, det anbefales å inkludere i den komplekse behandlingen av antifungale midler.
 3. Den utprøvde inflammatoriske prosessen rundt såret krever at ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer inkluderes i det terapeutiske komplekset.
 4. Dannelsen av trofasår på beina oppstår som følge av systemisk skade på perifere kar, det er nødvendig å korrigere bruddene på blodets reologiske egenskaper ved hjelp av antiaggreganter.

Antibakterielle og antifungale stoffer

Utviklingen av sår i nedre ekstremiteter følger alltid sekundær infeksjon, antibiotika er et effektivt middel for å eliminere den patologiske prosessen.

Bredspektrumantibiotika brukes når patogener viser resistens mot smaltegnede stoffer.

Ofte brukt til behandling fluoroquinolon-serien (tarid, tsiprobay, tsifran). Legemidlet administreres intramuskulært eller intravenøst. Mulig lokal bruk av fluorokilolon antibiotika i form av sprøyter.

Den andre brukte gruppen av antibakterielle stoffer er cefalosporiner (kefzol, mandol, duracef).

Preparatene varierer i uttalt bakteriostatisk effekt på grunn av undertrykkelse av DNA-syntese av patogene mikroorganismer. En karakteristisk egenskap er god toleranse, minimal innvirkning på organismen av produktene av mikrobial forfall og høy effektivitet til en rekke patogener.

Bakteriell infeksjon opptrer ofte i kombinasjon med lesjoner og soppangrep encellede Bacteroides, komplekserte terapeutiske antifungal stoffer tilsatt (Nizoral eller Diflucan) og stoffer proizvodnyee nitroimidazol. Dette inkluderer trichopolum, metronidazol, tinidazol, flagyl. Sistnevnte gruppe er foreskrevet i en tablettform eller i form av intravenøse dryppinfusjoner.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

Preparatgruppen besitter de uttrykte antiinflammatoriske, antialliptiske, antipyretiske og smertestillende effekter.

Blant stoffene i gruppen er diklofenak, ketorol, nimesulid og en rekke andre. Selv om stoffene ikke krever resept, anbefales det at de tas ut av legenes resept.

Ikke bruk flere analgetika samtidig. Effekten vil ikke styrke smertestillende effekt, men vil påvirke mageslimens slimhinne negativt.

Husk at løpet av å ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler skal være kort for å unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner. Det anbefales å bruke lokale analgetiske sprayer for å behandle overflaten av trofasår i underekstremiteter. Etter omhyggelig behandling med hydrogenperoksid eller annen antiseptisk løsning på den berørte overflaten, er det mulig å påføre et tykt lag av panthenol eller et annet preparat.

Dersom det er behov for mottak av ikke-narkotisk smertestillende, ofte leger fore ytterligere midler som beskytter slimhinnen i fordøyelseskanalen (f.eks omeprazol).

desensitivisering

Rikelig bakteriell forurensning av den trofiske såroverflaten på beina fører til sensibilisering av kroppen ved produktene av dekomponering av mikrobielle celler. Det er behov for å foreskrive desensibiliserende stoffer.

Legemidlene i gruppen er merket med anti-allergisk og anti-ødem virkning på grunn av blokkering av spesielle histaminreseptorer. Forberedelser av 4. generasjon har ikke kardiotoksisiteten iboende i tidligere generasjoner av rusmidler, de undertrykker ikke sentralnervesystemet.

Lokal behandling

Det kreves flere ganger om dagen for å rengjøre overflaten av trofasåret grundig. For behandling brukes antiseptiske løsninger. For vask anbefales det å bruke apoteksprodukter - dimexid, dioksidin, klorhexidinoppløsning, hydrogenperoksid. Du kan forberede løsningen selv - en svak løsning av kaliumpermanganat eller furatsilina, avkok av en streng eller blomster av kamille.

Når flaten 3 prosent løsning av hydrogenperoksyd eller en oppløsning av mangan slaborozovym fordeles fritt oksygen behandlingen, hjelper til med å effektivt fjerne nekrotiske og purulent masser, ødelegge celleveggene av patogene mikrober.

Etter den mekaniske rensingen av såroverflaten for skade blir en bandasje påført med en terapeutisk salve, som inkluderer et antibiotikum i kombinasjon med en sårhelingskomponent. Bruk levosin, levomecol. Besitter osmotisk aktivitet, de reduserer betennelsen og ødemet i det berørte området betydelig, og akselererer behandlingen.

Hvis huden i umiddelbar nærhet av såret er påvirket av dermatitt, må områdene behandles med sink eller kortikosteroidsalve. Det er tillatt hydrokortison salve, sinaflan, lorinden, celestoderm.

Disse stoffene har en kraftig anti-inflammatorisk og antiphlogistisk og antipruritisk effekt. Sammensetningen av en rekke salver foruten den hormonelle komponenten inkluderer antibakterielle komponenter som bidrar til å fjerne den inflammatoriske prosessen.

Når trofasåret løsnes fra overflaten, brukes spesielle absorberende servietter.

Terapi i reparasjonsstadiet

I denne fasen blir den berørte overflaten av ekstremiteter ryddet, granuleringen begynner å fremstå, den inflammatoriske prosessen i det omkringliggende vev og sværhetsgraden av ekssudasjon opphører. Behandlingen er rettet mot å stimulere produksjonen av bindevevskomponenter. For å gjøre dette, bruk komplekse medisiner Anvenol eller Detralex. Effektiv i behandlingen av sår under reparasjon av antioksidanter - her inkluderer vitaminer A og E, selenforbindelser.

En god helbredende effekt er besatt av derivater fra kalvblod - solkoseryl eller actovegin. Disse medisinske stoffene brukes systemisk i form av injeksjoner, lokalt i form av salver.

For å stimulere veksten av bindevevselementer, er Curiosyne inneholdende hyaluronsyre og sinkatomer mye brukt. Hyaluronsyre stimulerer funksjonen av fibroblaster, aktiverer proliferasjonen av epitelceller. Sink aktiverer et antall enzymer som deltar i regenerative prosesser.

Salve forkorter healingstiden til underekstremiteter, har smertestillende effekt, har ingen bivirkninger.

Epitheliseringsfase

I denne fasen av sårheling riper et arr fra bindevevet på beina. Arret trenger beskyttelse mot mekanisk stress. Påfør elastiske bandasjer og andre metoder.

I denne fasen er mottak av systemflebotonics spesielt nødvendig. Det optimale alternativet er detralex. Det aktiverer blodsirkulasjonen, markant øker behandlingen.

Husk at trophic ulcers på bena regnes som en alvorlig sykdom, det er ikke løst av et enkelt lokale middel, selv effektivt. Folk oppskrifter kan bare brukes sammen med legenes resept.

Bare en integrert tilnærming rettet mot patogenetiske komponenter vil føre til en betydelig og vedvarende forbedring i tilstanden.

En viktig faktor vil være samsvar med et sett med tiltak rettet mot primær og sekundær forebygging av sårdannelse på underdelene.

Trophic ulcers on legs - behandling med folkemessige rettsmidler - hvordan å behandle et sår

Trofiske sår på beina er vanskelige å behandle. Noen ganger, til tross for all innsats fra leger, fortsetter de å øke. Ofte er behandling med folkemedisiner effektivere sammenlignet med medisinering.

Hva er trophic ulcer av nedre ekstremiteter - Årsaker.

Fra en samtale med en vaskulær kirurg R.Yu. Yudin.
Et åpent sår på shin eller fot, som ikke heler i mer enn en måned, er et resultat av en forstyrret blodstrøm i beina og en utilstrekkelig tilførsel av blodkar (trofisk). I dette tilfellet sier de at en person har et trofasår av underekstremiteter. Før du går videre til behandling, er det nødvendig å avgjøre hvilken årsak det er forårsaket, og til hvilken type den refererer. Det kan være en venøs, arteriell eller diabetisk sår. I tillegg kan enkelte hudsykdommer forårsake det. Derfor er det for det første nødvendig å behandle den underliggende årsaken - venøs insuffisiens, åreknuter, diabetes mellitus, arteriell sykdom.
Den viktigste årsaken til venøse sår - varicer, i dette tilfellet ved behandling behov for støttestrømper, noe som gjør det mulig å redusere venetrykket og derved skaper de mest gunstige forhold for riktig helbredelse og blodsirkulasjonen. I andre tilfeller kan komprimeringsstrikk bare gjøre skade.

Trophic ulcer - medisiner for behandling.

Vekkesår er alltid "skittent", det vil si infisert, det inneholder patogene bakterier. Og jo større sårets område er, desto flere typer mikrober er til stede i den. I suppurative prosessen kan ikke bare huden, men også musklene og selvbeinene være involvert. Vanligvis må legen foreta en analyse av det infiserte vev følsomhet for antibiotika for å utføre sikte antibiotika terapi og bruke den mest effektive medikamenter for behandling av trofiske sår i tilfellet.
En obligatorisk behandlingsmetode er mekanisk rensing av såret med servietter fra purulent innhold og døde vev, som tjener som et ideelt medium for reproduksjon av bakterier. Rengjøring dressings er gjort en gang om dagen, eller enda bedre - 2 ganger om dagen. På forhånd er det nødvendig å vaske ut alle med antiseptiske preparater (hydrogenperoksid, klorhexidin), smør deretter med antibakteriell og helbredende salve levomekol. Påfør deretter en steril bandasje, med åreknuter på kompresjonsstrømpen. Levomechol salve renser såret og tegner nekrotisk innhold fra det. Inntrer i hennes metyluracil helbreder og gjenoppretter vev. Hovedtegnet at stoffet virker, er å gjenopprette sårens rosa farge, samt redusere mengden dødt vev. Om to uker skal såret bli fullstendig renset.
Deretter kan levomecol erstattes med andre regenererende helbredende salver (metyluracil, solkoseryl, offmelide). Disse stoffene bidrar til sårets arr, gjenoppretter epitelet.
Så kan behandlingen av trofasår med medisiner deles inn i tre faser:

 1. Rensing av sårdannet overflate fra dødt vev (infeksjonskilde),
 2. ødeleggelse av bakteriell infeksjon,
 3. helbredelse, gjenoppretting av epitelet.

Trophic ulcer - behandling med folkemessige rettsmidler.

I tillegg til legemiddelpreparater er det mange påvist folkeoppskrifter, men det er ønskelig å bruke dem i begynnelsen av sykdommen.
Sår er rengjort med bregnesaft, yarrow juice.
På ulcerative foci, brukes urte komprimerer, ved hjelp av knuste blader av lilla, plantain, lungwort, mor og mormor. De holdes i 5-6 timer om dagen, og behandlingen varer 1-1,5 måneder.
Påfør biavlprodukter: 10 g mamma per 100 g honning, 1 ss. l. honning og 1 egghvite høne.
Gum er blandet med smeltet smør eller svinekjøttfett.
Bruk havtornsolje, olje fra hofter eller Johannesjurt.

Ved behandling av trophic ulcers med folkemessige rettsmidler, må man ikke glemme at dette er et åpent sår som oppsto etter avvisning av dødt vev. Derfor bør folkemidlene brukes med forsiktighet og observere sterilitet for ikke å forårsake sopp eller mikrobiell inseminering av såret.

Hvis, til tross for alle dine anstrengelser, ikke såret ikke leges, er dens dimensjoner økt, infeksjonen sprer seg, blodtilførselen blir ikke gjenopprettet, er det nødvendig å ta snarest til kirurg eller phlebologist.

Trenger du gymnastikk?

Svaret på dette spørsmålet er avhengig av arten av ulcerøs lesjon. Hvis det er forårsaket av åreknuter, er gymnastikk veldig nyttig, da øvelsene forbedrer venøs utstrømning. I dette tilfellet er det veldig nyttig å gjøre følgende:

 1. Stå opp, lene på skuldrene på skulderhøyde på veggen, klatre på tærne og hakke på hælene 10-20 ganger
 2. Stående, skiftende fra fot til fot
 3. Ruller fra sokker til hælene.

Det viktigste er ikke å være lat og gjør øvelsene 2 ganger om dagen.
I tilfelle av diabetes eller arteriell grunn av sykdom, er ikke fysisk terapi brukt. Tilstrømningen av arteriell blod gjennom trening øker ikke i tilstrekkelig mengde, det er en mer kompleks medisinsk oppgave.

Profylakse av sykdommen.

Selv etter en fullstendig utvinning er det mulig å komme tilbake, så vi må ikke glemme forebygging.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Habits", 2016, nr. 9, s. 20-21.
Steder med helbrede sår bør smøres fra tid til annen med kremer basert på kalendula eller kamille. For å forebygge, bør det tas hensyn til å behandle den underliggende sykdommen som forårsaket sårdannelse av nedre lemmer. Hovedbetingelsen for å forebygge sår i åreknuter er bruk av kompresjonsstrikk.

Litt mer om forebygging. En kvinne på 60 år, en funksjonshemmede i 1 gruppe, snudde seg til avisen for råd. Hun hadde trophic ulcers i underlivet, etter behandling med levomelem alle som tørket. Men hun er redd for at sårene igjen vil åpne og løpe. Og det er ingen som skal ta vare på henne. Hva å gjøre, slik at dette ikke skjer.

Reagerte phlebologist, lege honning. Vitenskap, professor V. Yu. Bogachev.
Faktisk nå er riktig pleie av huden, opprettholde den i en tone slik at sykdommen ikke kommer tilbake. Hvis leseren ikke klarer å komme til apoteket, og det finnes ingen effektive salver hjemme, så vil vanlig smør eller vegetabilsk olje hjelpe. Først må føttene vaskes i en svak løsning av kaliumpermanganat, og hvis den ikke er der, så i buljongens kjøtt, kamille eller te. Deretter tørk det med et håndkle og smør det.
Denne prosedyren bør gjøres flere ganger om dagen, til huden får en normal tone og tørr skorpe forsvinner.
Pass på å holde føttene i en viss høyde under hvile. Det er ønskelig å legge ned hvert 15. minutt i 15-20 minutter, plasser beina slik at de ligger like over hjertet av hjertet.
Anbefalinger fra en phlebologist fra avisen "Vestnik ZHZH" 2015, nr. 19, s. 12.

Behandling av trofasår hjemme - de mest effektive folkemidlene

Folk behandling av trophic ulcers med propolis.

Honning og propolis med trofasår.
Bland 1 ss. l. kjære, 1 ss. l. solsikkeolje og 1 ss. l. alkohol tinktur av propolis. Bruk den resulterende blandingen til å komprimere på det berørte området.
Oppskrift fra avisen "Herald of HLS" 2002, nr. 4, s. 19.

Behandling av trofasår hjemme ved bruk av biavlsprodukter.

Svar fra avisen "Vestnik HLS" 2005, nr. 22, s. 11.
I en alder av 85, et bein som ble såret i krigen for 60 år siden, plutselig ble syk, åpnet et sår på skinnene. Han var en birøkter, derfor begynte å behandle sine folk rettsmidler basert på bee produkter: propolis kokt i fett grevling i 2 timer, til den blir tykk masse. Det berørte området ble først brukt honning, deretter en propolis-salve, dekket med burdockblad og fiksert med gasbind. Om 2 dager endret bandasjen. Så klarte jeg å raskt gjenopprette huden.

Trofiske sår med diabetes på bena, sår og deres behandling.

Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2006, nr. 10, s. 30.
Kvinnen hadde diabetes, sår og sår på tåen hennes. Lang holdt henne på sykehuset, da de tømte henne hjem uten forbedring, sa de, det vil ikke helbrede. Datteren fant en passende folkemedisin - saltforbindelser og propolisalve.
Å lage mat propolis salve, du må ta 100 g interiør fersk fargelegg og gni der 50 gram propolis. Bland blandingen på et vannbad i 20 minutter, avløp, avkjøl om det varme og tilsett vitamin A (1 flaske) og gentomycin (1 boks).
Å lage mat saltoppløsning 2 ts. salt oppløses i 1 kopp varmt kokt vann.
Om natten til såret, bind et bandasje, brettet i 8 lag, fuktet i saltoppløsning. På morgenen skyll huden, bruk salve, ikke bandasje. Smør sår og sår i løpet av dagen 4-5 ganger til kveld, og vask deretter salven til natten og bruk en saltkompress igjen. Og så hver dag til sårene er langvarige. Disse prosedyrene gjorde det mulig for pasienten å komme seg tilbake på føttene, sårene helbredet, fingeren kom tilbake til normal.

Trofiske sår på beinet blir behandlet hjemme ved SDA-fraksjonen.

Med mange skader på huden, klarer ASD fraksjonen med vellykket håndtering. Gjenopprettingsprosessen vil gå raskere, hvis du samtidig bruker ekstern bruk av ASD-3 i form av komprimerer, bruk ASD-2 inne i den generelle ordningen.

Hvordan behandle et trofasår på beinet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2009, №20, s. 32.
Mannen har sluket hagen, han ble bitt av en mygg. Ikke tenker på det faktum at hendene hans er skitne, han kammet stedet for bitt. Et rosa sted dukket opp på dette stedet, begynte det å vokse og krype. Et trophic sår dannet på underbenet, ble benet tungt oppblåst. Dermatologen foreskrev en salve, som pasienten ble behandlet i 2 måneder, men det var ikke noe resultat. Jeg begynte å lete etter et annet verktøy, les om fraksjoner fra SDA. Jeg begynte å bruke ASD-3 eksternt og ta inne ASD-2. Bare en uke ryddet såret og begynte å kontrakt, og etter 2 måneder ble det helt helbredet.

Behandling av trofasår på beinet ved hjelp av ASD.
Fra en samtale med kandidaten til medisinske fag, doktor-dermatologen Garina TA. "Herald of HAP" 2009, nr. 22, s. 14-15.
Med samtykke fra pasientene begynte legen å behandle deres ulcerative lesjoner med ASD.
Innvendig må du ta ASD-2 i henhold til den generelle ordningen, dvs. drikke 5 dager med 0,5 ml, fortynnet i 100 ml vann eller te, 3 dagers pause.

Innvendig, ta også et venoztoniserende middel eskuzan (ekstrakt fra frukten av kastanje) 1 tablett 3 ganger om dagen. På de berørte stedene for å gjøre søknaden - 1 ts. ASD-3 for 20 timers skjeer av vegetabilsk olje (hvis det etter å ha påført bandasje i såret vil brenne eller rykke, mengden olje øker).

Før applikasjonen påføres, skal såret vaskes med hydrogenperoksid eller en løsning av kaliumpermanganat. Deretter fuktes flere lag av gasbind i en blanding av olje med ASD, klemme, sette på det berørte området, vikle med pergamentpapir. Topp med et tykt lag av bomullsull for å redusere fordampningen av blandingen og en ubehagelig lukt. Bandasje, du kan sette på en strømpe. Hold fra noen timer til en dag, som det skjer av omstendigheter. Neste dag, gjenta. Prosedyre å gjøre til fullstendig kur
Noen dager senere vil det oppstå en tynn hvitaktig film på sårets overflate, den må beskyttes - dette er fremtidens hud, derfor skal peroksydvasket på dette stadiet stoppes. Filmen vil tykkere, og såret vil senke. Det kan være svært kløende, men du må tåle det. Etter at såret forsvinner, vil huden bli blåaktig-rød, tynn. For å gjenopprette det må du binde kålbladene i huden i flere timer, eller smøre med salve med ASD (1 del av ASD-3 - 20 deler av smeltet smør). Behandling tar i gjennomsnitt 1,5-2 måneder.

Behandling av trofasår på foten med diabetes mellitus.

Tilbakemelding fra avisen "Herald of HSE" i 2010, № 13, s. 22-23.
Kvinnen på bakgrunn av diabetes har åpnet trophic ulcers på shins. 4 måneder sov hun nesten ikke, opplevde så forferdelig smerte, så en umulig kløe. Jeg gikk rundt mange medisinske institusjoner, ble behandlet på ulike måter, som ble tildelt henne av leger, men ingenting hjalp. En venn rådet henne til å lese "Herald of HAP", skrive ut de nasjonale oppskrifter og ta spesielt hensyn til SDA fraksjonen. Pasienten bestemte seg for å bruke dette verktøyet, som følge av smerten stoppet nesten umiddelbart, og to uker senere ble det klart at helbredelsesprosessen var aktiv.

Behandling av trofasår med folkemidlene - ASD.
Ved hjelp av fraksjoner ASD-2 og ASD-3 klarte en kvinne å kurere et trofasår på skinnene. Før dette var det ikke noe resultat, selv om pasienten brukte alle medisiner foreskrevet av legen i behandlingen. Da husket hun at HLS №22 for 2009 ble publisert intervju med hudlege Garin TA begynte å bære ut alle anbefalingene fra denne artikkelen, og i tre måneder huden gjenopprettet, med bare en rød flekk.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2015, № 1, side 7.

Salve for å helbrede trofasår.

For behandling av ulcerative lesjoner hjemme, blir salver oftest brukt. I henhold til legenes resept, kan du kjøpe ferdig salve i apotek, forberede deg selv fra en blanding av apoteksprodukter. Du kan også tilberede en salve i henhold til folkeoppskrifter basert på smør, voks og medisinplanter.
I avisen "Herald of HSE" for 2010 ble det publisert en oppskrift på mirakel - salve fra trofasår fra en blanding av farmasøytiske preparater. Mange lesere benyttet seg av denne oppskriften og fikk et utmerket resultat, som de skrev til avisen. Selv langsiktige ikke-helbredende sår ble strammet.

Tallrike anmeldelser på bruk av denne oppskriften og omtaler om behandling med andre hjemme- og apoteksalver finnes i artikkelen "Behandling av sår med salver."

Men selve oppskriften på en mirakel salve.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" i 2010, nr. 3, s. 31.
Rør i et sterilt glass for en tube gioksizonovoy, gentamicin, og sinoflanovoy mitiluratsinovoy salver, vaselin og 100 g 4 poser streptotsida pulver. Hver dag er det bedre å bruke salven på et sterilt serviett og søke på ulcerative overflater før du legger deg. Oppbevar salven ved romtemperatur, hvis det blir mørkt - ikke vær redd, bør det være. Sår bør ikke gjennomvåt, minst en gang i uken, behandlet med hydrogenperoksid.

Hvordan behandle sår i magesekken hjemme med urter.

Det mest egnede anlegget for behandling av ulcerative lesjoner er den gyldne mustasjen. Det renser raskt såret og fremmer effektiv regenerering av vev. Det er også mulig å behandle trofasår i underekstremiteter ved hjelp av calendula, celandine, burdock og andre urter.

The Golden Dog

Juice av Golden Uso-anlegget (dichorizandra, levende hår) kurmer hudsykdommer, sår, abscesser. For å gjøre dette må du gjøre daglige applikasjoner med en steril bomullspinne impregnert med juice fra mustasjen og bladene på planten.

Tilbakemelding om behandling av trofasår hos diabetes med en gylden mustasje

.
Kvinnen hadde diabetes, sår på beina hennes. Vishnevskys salve hjalp ikke - sårene var våte og økte. Hun begynte å feste på bladene av en gylden mustasje. Helbredelsesprosessen gikk rett foran øynene våre.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2001, nr. 20, s. 16.

Gjennomgang. Hvordan behandle et trofasår med en gylden mustasje.

Såret var 7 cm i diameter, dannet som følge av tromboflebitt. Kvinnen tok ett ark gull whiskers, vasket godt med varmt vann og kappet fra mørkt og tørt sted, skåret opp i stykker på omtrent 1,5 cm, satt inn i en kopp og knadd med en treskje å stå juice, og stykkene ble våte. Denne massen ble påført såret, dekket med et sterilt serviett og bandasjert. Prosedyren bør gjøres om natten. Hvis det er en purulent skorpe, rengjør du det med hydrogenperoksid og påfør nye krøllete blader, samt bandasje. Disse prosedyrene er i utgangspunktet smertefulle, spesielt peroksidbehandling, men etter hvert går smerten forbi, såret begynner å stramme lappen bak siden. Kvinnen tok 8 prosedyrer for å helbrede såret helt. (Oppskriften fra avisen "Vestnik HLS" 2004, nr. 7, s. 7). Hvis såret begynner å trekke, må du lide - det er dets rensing fra nekrotisk vev. (Oppskriften fra avisen "Vestnik ZLZH" 2011, nr. 15, side 41)

Gjennomgang. Behandling av trofasår på underbenet.

1 ts. juice av en gylden mustasje blandet med 2-3 ts. baby krem, legg i en glass krukke. Salve for behandling er klar. Kvinnen hadde et trofasår på underbenet. Jeg prøvde mange folkemessige rettsmidler, men resultatet var ikke viktig. Hun begynte å smøre såret med denne salven tre ganger om dagen. Om noen dager ble alt forsinket
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2008, nr. 23, s. 16.

På bruk av andre medisinske planter finnes i artikkelen "Hvordan behandle trofiske sår med urter"

Behandling av trophic ulcers med salt dressings ved metoden av Dr. Kapralov.

Ulcerøse hudlesjoner kan ikke under noen omstendigheter smøres med salver. De tetter såret, det er ingen rensing, infeksjonen sprer seg over beinet, og saken slutter med erysipelas og elefantiasis. For behandling er det bedre å bruke antiseptika: vaske sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Slike dressinger alternerer applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt. Salt dressing oppskrift: 1 ss. l. salt oppløses i 1 liter vann. Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjonene er pause 3-4 timer, på denne tiden holdes såret oppe. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
Såret er en avaskulær sone, så i tillegg til saltvannsløsninger for blodgennemstrømning er en vevsmassasje nødvendig.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2007, nr. 5, s. 7.

Tilbakemelding på behandling av trophic ulcers med salt dressings hjemme.

For 8 år siden hadde en kvinne et trofasår av underekstremiteter. Behandlet henne med forskjellige medisiner, men resultatet var ikke, huden begynte å bli svart. Og så kom HLS med VN Kapralovs artikkel "Hvordan unngå kirurgi med tromboflebitt", da i 2007 fulgte andre artikler fra kirurgen på samme tema. Kvinnen bestemte seg for å starte behandlingen i henhold til hans anbefalinger med saltforbindinger, og i to uker ble alt helbredet.
Og i år igjen var det samme problemet, men denne gangen prøvde metoden ikke. Jeg bestemte meg for å prøve meg.
Først vasket jeg min vondt ben med såpe. Jeg tok en aloe leaf, skrelt av huden og tornene, og påførte det på såret. Gauze brettet i 4 lag ble fuktet i urte urter og dekket med aloe, på toppen av kompresjonspapiret, og deretter festet med en klut i 2-3 timer. Så tok hun av bandasjen i 2-3 timer. På en dag gjorde jeg 2-3 slike prosedyrer.
Infusjonen ble fremstilt fra en blanding av salvie, St. John's wort, plantain, kamille og i like store mengder. 1 ss. l. Samlingen ble strømmet med 1 glass kokende vann og insisterte i 1 time. Infusjon brukes til komprimerer og sagger for 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Prosedyren ble utført til fullstendig helbredelse.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" i 2014, nr. 18, s. 30.

Trophic ulcers i åreknuter - vellykket behandling med folkemessige rettsmidler.

Løk olje fra varicose ulcers.
På kvinnen på bakgrunn av åreknuteutvidelse av årer ble det dannet trofiske sår av bunnekstremiteter, som ikke helbredet i lang tid. Alle salver ble prøvd, ingenting hjalp. Hun ble rådet til å bruke et slikt folkemåte: i vegetabilsk olje, stek en mellomstor, smuldret pære til en gylden farge, så vipp stekepannen og velg solsikkeolje i et glass. Pasienten smurt såret med denne oljen, og de trakk raskt ut.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2006, nr. 8, s. 32.

Behandling av trofasår i varicose med hydrogenperoksid og streptocid.
På grunn av forsømte åreknuter åpnet kvinnen en våt trofisk sår på beinet hennes. Jeg prøvde alle folkemidlene: burdock, plantain, aloe, etc., men uten suksess økte såret og økte i størrelse. Jeg bestemte meg å behandle det med peroksid. Jeg droppet hydrogenperoksid på såret, dekket det med streptocid, jeg påførte et serviett fuktet med peroksidoppløsning (2 ts til 50 g vann). Dekket kompresjonen med polyetylen og bundet et tøfler. Kompresjonen ble endret flere ganger om dagen, strømmet streptocid ettersom såret ble fuktet. I 10 dager ble alt helbredet. Før dette tilfellet, for 7 år siden, hadde hun allerede det samme problemet, da klarte hun å bli kurert så mye som et og et halvt år etter apoteksalver og preparater. Så peroksid viste seg å være mye mer effektivt enn det som ble foreskrevet av legen.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2003, nr. 21, s. 26.

Hvordan behandle et trofasår på beinet med åreknuter - mumier med honning.
Kvinnen grunn av kroniske åreknuter dannet trofisk sår på cm diameter benet 2, behandle det ved hjemme for å hjelpe denne oppskriften :. 100 g honning - 4-5 gram mamma. Tabletter mumier i honning er ikke oppløselige, så de må først slipes og blandes med 1 ss. skje med kokt vann, og bland deretter med honning. Med denne blandingen smurte kvinnen såret og venene rundt. Har hjulpet i 1 måned.
Oppskrift fra avisen "Herald of HLS" 2013, № 2, s. 35.

Potetpakker.
En kvinne har kroniske åreknuter, tromboflebitt og trofiske sår på beina hennes ble dannet to ganger. Oppskriften ble foreslått av en venn, og i sin tur fikk hun et resept fra en phlebologist fra hovedstaden sin klinikk.
Kvinnen tok avskallede poteter, revet på en fin riper, litt vridd ut. I gruel lagt ca 0,5 ts. liniment Vishnevsky og 3-4 dråper fiskeolje. Fra den mottatte vekten gjorde en tynn flatt kake. På sommeren ble denne kaken påført et blad av plantain eller burdock og påført på det berørte området av huden. Så gasbind og et lag med bomullsull. Over rørformet bandasje og sokk. Med denne kaken gikk en kvinne hele dagen, hun forstyrret ikke. Komprimere endret 1 gang per dag, ga huden pusterom i 1-2 timer. På dette tidspunktet ble benet vasket, sår fuktet med hydrogenperoksid og igjen påført revet poteter.
Om vinteren, i stedet for blader, tok jeg pergamentpapir. Forsøkt og på polyetylen, men etter det hadde huden en dårlig type. Behandlingen varer 2-2,5 måneder. Først var det en tynn hud, og deretter den vanlige.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" i 2014, nr. 17, s. 26.

Noen andre folkemidlene for trophic ulcers på beina som hjelper

To Miracle Oppskrifter
Kvinnen hadde ti års trofasår på beina, hun opplevde infernal smerte. Venner rådgav hennes to folkemetoder som bidro til å helbrede.

Oppskrift nr. 1 Tørre blader av kameltorn (Tartar) slir inn i mel, sikt gjennom en sigte, hell i en krukke og legg inn et mørkt sted. Om natten behandler du de berørte områdene med rivanol (solgt på apoteket), pulverpulver fra tartar og bandasje. Om morgenen, uten å vaske såret, sprinkle igjen pulver og bandasje igjen. De vil tørke opp, bli crusted, som snart vil forsvinne. Kvinnen kurert føttene på denne oppskriften, men snart falt, skadet hennes hud kraftig og åpnet igjen såret på skinnen fordi hun hadde diabetes. Da ble hun gitt resept på folkemidlene på grunnlag av cottage cheese.

Oppskrift nr. 2 Ta 0,5 liter god melk, lage curdled melk og hell den i dobbeltgass, heng den. Før du legger deg til sengs, vask skinnet med fecal serum, og ostemassen fra posen (det blir litt tykkere enn rømme) påføres såret. Topp med komprimeringspapir og bandasje. Kvinnen gjorde denne prosedyren og den første natten sov hun som en død - det var ingen smerte. Om morgenen dannet såret en gul skorpe, såret vil være rent. Det er igjen nødvendig å legge på ost og komprimeringspapir. Med tiden har alle gått.
Svar fra avisen "Vestnik HLS" 2000, nr. 23, s. 16)

Komprimere fra hytteost
Her er et annet eksempel på folkebehandling. Kvinnen klarte å helbrede den trofiske såret i underbenet ved hjelp av cottage cheese, som hun gjorde hjemme uten oppvarming. Sy en maskepose i to lag, det helles 2-3 st. l. fuktet melk, vassle droppet i et glass, posen ble tykk. Serum vasket såret og anbragte en pose med ost på den, festet den, holdt den til båndet tørket helt og deretter påført en annen del av ostemassen. Sårene ble gradvis helbredet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HAP" 2011, nr. 18, s. 38.

Tar i behandling av sår folkemedisiner
En kvinne på 15 år led av ikke-helbredende sår på anklene. Behandlingen hjalp bare delvis - sårene dukket opp igjen. Herdet sin unge kirurg - anvendt på ankles tamponger, impregnert med tjære, skiftet dem 2-3 dager før fullstendig kur.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2004, nr. 21, s. 25.

Behandling av sår med streptomycin.
En veldig enkel og rimelig løsning er streptomycin. Det er nødvendig å knuse tabletterne og sprute sårene. Smerten vil gå vekk, og sårene vil helbrede veldig raskt.
Oppskrift fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2001, nr. 23, s. 21.

Infusjon av aske
Trofiske sår på beina til en eldre kvinne klarte å bli kurert av følgende folkemedisin: aske er strømmet med kokende vann, la det slå seg ned. Denne infusjonen vannet sår, hvorfor rengjør dem med bomullsull og skyll med infusjon av calendula. Når sårene er tørre, de er dekket med streptocidpulver.
Oppskrift fra avisen "Herald of HSE" 2003, No.1, s. 22.

Behandling med hassel og syltetøy
Ta 4 ristede kjerner av hassel, slip inn i pulveret på kaffekvern. Kok 2 kokte egg, få eggeplommer, tørk og slip dem i pulver på en varm stekepanne (ren uten fett). Yolks og kjerner å blande og male, legg 1 kaffeske med gul iodoform pulver. Trofisk sår nekrotisk klart fra sammenvoksninger av hydrogenperoksyd, og deretter påføre et tynt lag av en blanding av 1,5 timer uten bånd oppover. Dekk deretter med et sterilt serviett og bandasje i to dager.
Oppskriften fra avisen "Herald of HLS" 2003, nr. 6, s. 15, fra en samtale med Clara Doronina.

Kålblad og havtornolje
For å kurere trofasår hjemme må du ta et friskt saftig kålblad, fukte det i en tallerken med havtornolje og feste den berørte overflaten av huden. Neste dag tørker bladet som et papir, det må endres til friskt. Gjør dette til alt er helbredet.
Den nasjonale oppskriften fra avisen "Vestnik ZHZH" 2004, nr. 14, side 27.

Kyllingeggfilm
Med en bomullspinne for å rense såret med en svak løsning av kaliumpermanganat, pomoknut tørr bomullspinne og sette på et sår plenochki rå skallet egg, våt side av sår, bandasjer. Gjør dette hver dag til det begynner å helbrede. Deretter gjør bandasjer etter 1-2 dager.
Populær måte fra avisen "Herald of HLS" 2006, nr. 11, s. 31.

Aktive og aktive kluter
Trofiske sår på beina er vanskelige å behandle, i tillegg kommer de ofte tilbake. Kvinnen håndterer dem med følgende metode. I apoteket kjøper han terapeutiske kluter av aktive texes, gjør en løsning av furacilin (150 g vann 2 tabletter). I denne gule løsningen legger et serviett, legger det på et problemsted, på toppen med et sterilt serviett og fikserer med en bandasje. Når servietet tørker, re-våt det i løsningen. En torking av aktiv tex kan brukes i 2-3 dager, og vanner den regelmessig. Etter en og en halv og en halv positiv dynamikk begynner - bunnen av såret blir hevet. Når bunnen er jevn med kantene, kan de medisinske servietter ikke brukes, men dekkes bare med et sterilt serviett fuktet i furacilin, så bare med et tørt serviett. Etter at den positive dynamikken begynner, mellom påføring av bandasjer er det nødvendig å la huden stå åpen i flere timer. Fullstendig helbredelse finner sted i 2-2,5 måneder. Folkemetoden fra avisen "Vestnik ZHZH". 2007, nr.10, s. 31.

Folk behandling av sår med linfrø.
På foten ble det dannet et trofasår, beinet svulmet, fra såret oozed. Legen sa at dette ikke lenger er gjenstand for behandling, bør beinet kuttes av. Bekjennelsen lovte å hjelpe. Lagre beina slik: 100 g linfrø ble kokt i 3 liter vann i 1,5 timer. Fra oljekluten syet de en støvel, hente ut denne varme buljongen og satte inn et ben. Hold så lenge som mulig, tørk deretter huden med en ren klut og rist med friske nett. Såret var kløe, helbredet, svulsten fallet.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of HLS" 2010, № 2, s. 30.

Bandasjer med borsalkohol.
For å kurere trophic ulcer på beinet med suksess gjelder denne oppskriften: hell i et vaske med varmt vann, legg til en vaskesåpe. Skyll grundig med et sår. Ta en løsning av miramistin (solgt på apoteket 0,01% 50 ml). Behandle denne løsningen med huden rundt såret. Steril bandasje foldet fire ganger, suge den med borealkohol til sår og bandasje. Prosedyre å gjøre om natten. Vask såret før prosedyren til pus forsvinner. Kvinnen tok 10 dager for å helbrede helbredelsesprosessen.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Holidays" 2010, № 14, s. 32.

Blå leire
En kvinne behandler trophic ulcers på shins ved hjelp av blå leire, som selges i apotek. Han avlet henne til tilstanden av tykk rømme, påført såret. Etter tørking vaskes den med såpe og vann.
Svaret fra avisen "Vestnik HLS" 2011, nr. 15, s. 41.

Behandling av trophic ulcers i nedre ekstremiteter av en blanding av Shevchenko.
Mannen hadde en utslettende endarteritt. Etter mislykket behandling på sykehuset bestemte legene seg for å amputere beinet. Pasienten våget ikke å utføre operasjonen, selv om beinet var blått og kaldt, det var store sår på skinnene, som ikke helbredet i mer enn et år. Smerten var veldig sterk og stoppet ikke, enda et øyeblikk. Jeg bestemte meg for å behandle meg selv med en blanding av vodka og smør ved hjelp av Shevchenko, nøye observert alle anbefalingene, diett, nektet alle medisiner, unntatt smertestillende. Tre måneder var det uendret, men da begynte kroppen å gå tilbake til normal. Benet ble normalt, sårene ryddet og de begynte å helbrede, trykket normaliserte, synet forbedret. Etter å ha nektet smertestillende midler, med smerter i beinet rett på såret og på hovne vev påført svart saltol, og på toppen av plantain og burdock.
Svar fra avisen "Bulletin of HLS", 2002, nr. 18, s. 20.

Behandling av sår med solidol.
En gang i sykehuset fra Institutt for helse- og sosialfag har brakt på båre pasient, hadde han tre leg sår, han bodde alene og led av alkoholisme, så ut som en boms, det vaskes, stål ubehandlet, tilstanden bedret seg, men såret ikke leges. Legen som behandlet pasienten fant en metode for behandling med en solidol i litteraturen. Mannen ble behandlet med hydrogenperoksid og påførte bandasjer med en solidol i to dager. Gradvis ble sårene renset og helbredet. Pasienten begynte å gå.
Tilbakemelding fra avisen "Herald of Healthy Habits", 2008, nr. 8, s. 19.

Komprimerer fra kål
Et protein av et kyllingeg er blandet med samme mengde revet kål på en liten rist. Denne blandingen er satt på gasbind, brettet i 4 lag og festet til såret. Topp med polyetylen og pribintovat. Bytt dressingen når den tørker, ca 3 ganger om dagen. Neste dag, lag en ny line-up. Og så videre til fullstendig helbredelse.
Folkets middel fra avisen "Vestnik ZLZH" 2012, nr. 15, side 35.

Les Mer Om Fartøyene