Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trofiske sår på eldre ben, behandling av sykdommen

Eldre mennesker lider ofte av trophic ulcers på bena. Dette skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i underdelene. Som et resultat blir hudcellene ikke tilstrekkelig tilført med blod og dør. Det er flere typer trofasår: aterosklerotisk, arteriell, venøs, hypertensiv, forårsaket av diabetes mellitus, neurotrofisk og smittsom.

Enn å behandle en slik sykdom? Dette vil bli diskutert i denne anmeldelsen.

Behandling av trofasår

Hvordan behandle trofiske sår på eldre ben? Spesielle prosedyrer, tilnærminger og spesifikke forberedelser for restaurering eksisterer ikke. Metoder for å bekjempe sykdommen er forskjellige i hvert tilfelle og velges basert på årsakene til magesår, generell helse, alder og lignende.

For å starte behandlingen er det nødvendig å besøke patologens lege. Han vil bestemme typen sykdom, foreskrive en diagnose og rehabiliteringskurs.

Laboratorieforskningen utføres på følgende områder:

 • bakteriologisk
 • cytologisk
 • histologisk

Om nødvendig kan legen utføre andre studier. Dette vil hjelpe til med å etablere årsakene, gjøre en diagnose og gjennomføre medisinske prosedyrer. Gjenoppretting kan være av fem typer:

 1. Med hjelp av medisiner
 2. kirurgi
 3. lokal
 4. fysioterapi
 5. Gjenopprett med tradisjonell medisin
 6. Medisiner brukt til behandling

Legemidler til behandling av denne sykdommen brukes i forbindelse med lokale prosedyrer. Disse inkluderer fjerning av dødt vev, ekssudat, desinfeksjon og bruk av medisiner. Det finnes ingen spesielle medisiner som helbreder slike sår. Men leger foreskriver ofte antiinflammatoriske, restorative, antibiotika, smertestillende og trombosasserende salver.

De påføres minst to ganger om dagen på den berørte huden etter desinfeksjon av såret. Oftest er disse legemidlene foreskrevet:

 • Erytromycin salve er et antiseptisk middel. Brukes for purulente og inflammatoriske lesjoner. Ikke fører til avhengighet og forgiftning av kroppen. Gjenopprettingsforløpet kan vare 4 måneder.
 • Venoruton - forhindrer dannelse av blodpropper og inflammatorisk foci, styrker vaskulære vegger, forbedrer blodtilførselen. Legemidlet frigis i en gellignende tilstand. Som analoger kan du bruke Lyoton eller Troxsevenol.
 • Synthomycin salve er en antibakteriell medisinering. Har en betydelig anti-inflammatorisk effekt.
 • Solkoseryl - finnes i form av salver og gel. Det forbedrer væskemetabolisme, oksygenforsyning og hudreparasjon.
 • Levomekol - salve av desinfiserende virkning. I tillegg gjenoppretter og reparerer det sår, forbedrer lokal immunitet, har antiinflammatorisk effekt og lindrer smerte. Levomecol har lov til å bruke på kort sikt. Det påføres sterile transplantater og brukes til berørte områder en gang om dagen.
 • Betadin er en jodholdig salve. Det påvirker sopp, bakterier og virus. Salve gir positive resultater på den femte søknadsdagen.
 • Tetracyklin salve er et antibiotikum. Det brukes to ganger om dagen ved å påføre såret eller ved å påføre sterile kluter med salve.

Det er mange alternativer for slike stoffer. De blir plukket opp av en lege, fordi mange av dem har kontraindikasjoner og bivirkninger. I tillegg påvirker hver av dem en bestemt type mikroflora, som er individuell for hver pasient.

Kirurgisk behandling av sår

Metoden for kirurgisk behandling er basert på fjerning av områder av betennelse og dødt vev. Det finnes slike måter:

 • utskrapning
 • Vakuumterapi
 • kateterisering
 • Virtuell amputasjon
 • amputasjon

Sistnevnte metode er den mest radikale, den utføres i tilfeller hvor det ikke er mulig å bevare lemmernes integritet.

Også i spesielt vanskelige tilfeller kan en sunn hud transplanteres fra hoftene eller baken. Denne metoden gir helbredelse på grunn av nye hudceller.

De gjenværende metodene er rettet mot fjerning av purulent ekssudat, døde vev og inflammatoriske foci. Etter å ha utført en operativ intervensjon, må en narkotikakurs foreskrives.

Narkotikabehandling, dets stadier og mål

Behandling av trofasår i de første stadier utføres ved bruk av diclofenak, ketaprofen, antihistaminer, injeksjoner av rheopoglyukin, pintoxifelin. Som antiseptika foreskrives furatsilin eller klorhexidin.

Fra den tradisjonelle medisinen kan brukes kamille kjøttkraft.

Når såret begynner å helbrede og cicatrize, er salver med en helbredende effekt foreskrevet.

Den siste behandlingsfasen er arrestasjonen av sykdommen, noe som førte til dannelsen av trofiske sår.

Kompresjon i denne sykdommen:

Hvert stadium av behandlingen er ledsaget av å fikse såret med en flerlags elastisk bandasje eller spesielle strømper. På grunn av dette reduseres venøs diameter og hevelse, sirkulasjonen av blod og lymf er forbedret.

Denne metoden brukes sammen med de viktigste. Det foreskrives når sårene begynner å helbrede og arr.På grunn av lavfrekvent ultralydkavitasjon i Kravchenko-trykkammeret, påvirker infeksjonen av antiseptika på mikrofloraen som utvikler seg i såret.

Trofiske sår på bena

Trofiske sår er dype purulente nekrotiske kutane lesjoner av ekstremiteter som ikke har helbredet i mer enn 1,5 måneder. Føttene og bena er ofte påvirket. Størrelsen på såret varierer innen rekkevidde: fra 1 cm i diameter til såroverflaten som opptar hele overflaten av kalven.

Denne patologien er ikke en selvstendig nosologisk form. Det utvikler seg som en komplikasjon av visse sykdommer, er preget av et vedvarende kurs og blir ofte bare kurert kirurgisk.

årsaker

Sår dannes på grunn av vevshypoksi, forårsaket av brudd på mikrosirkulasjon, metabolisme og innervering av vev. Hud blir svært sårbar, og selv overfladiske mikrodammer fører til dannelsen av en dårlig helbredende dyp feil.

Sekundær infeksjon og stagnasjon av blod bidrar til akkumulering av toksiner i det berørte området, noe som akselererer utviklingen av nekrose og utviklingen av patologi.

Hva forårsaker trophic ulcers på bena? Disse forstyrrelsene kan utvikle seg mot bakgrunnen av bivirkninger av ulike årsaker.

Det er eksterne faktorer som kan provosere dannelsen av en ulcerøs defekt. Disse inkluderer følgende hudskader:

 • sår (riper, kutt, blåmerker);
 • frostskader;
 • termiske eller kjemiske forbrenninger;
 • kroniske inflammatoriske og allergiske hudsykdommer (furunkulose, eksem, dermatitt);
 • radioaktive skader på huden;
 • bedsores med langvarig immobilitet av pasienten.

Årsakene til trofasår på beinet kan være komplikasjoner av følgende sykdommer:

 • kronisk vaskulær insuffisiens - åreknuter, tromboflebitt, brudd på arteriell blodsirkulasjon på grunn av stenoseprosesser;
 • endokrinologisk patologi - diabetes, fedme;
 • arteriell hypertensjon;
 • lymphostasis av enhver etiologi;
 • autoimmune sykdommer;
 • immunodefekt tilstand, inkludert HIV infeksjon;
 • lesjoner i sentralnervesystemet - traumer i hjernen eller ryggmargen, slag, degenerative sykdommer i nervesystemet;
 • infeksiøs patologi (tuberkulose, syfilis);
 • blodsykdommer;
 • forgiftning med arsen, krom og tungmetaller.

Ofte oppgir eksperter en kombinasjon av eksterne og interne faktorer som førte til dannelsen av trofasår.

symptomer

Hvordan begynner trofasåret? En person har klager om rask tretthet når han går, en følelse av tyngde i beina med mindre belastninger, som står i ro. Det er kløe i huden, brennende følelse, krypende i området av foten eller shin, kramper i kalvemuskulaturen, spesielt om natten.

Ved undersøkelse oppdager legen følgende første tegn på et trofasår:

 • pastositet av myke vev av nedre ekstremiteter;
 • komprimering, grovdannelse av huden i det berørte området;
 • endring i fargen på huden i det berørte området - et voksende sted av gråaktig eller blå-violett farge, som minner om hematom med en blank nyanse;
 • økt følsomhet ved sårdannelsesstedet, akutt smerte med liten berøring med det;
 • kan være serøs mucøs utslipp på huden i spotområdet.

Med mindre skader, overbelastning, nervøs overarbeid, utvikler sykdommen raskt. I midten av stedet er epidemiens atrofi hvitaktig, og en blodig utslipp oppstår.

Symptomer på trofasår i midten av sykdommen er som følger:

 • uttalt ødem i underbenet eller foten; mer om følsomhet →
 • Tilstedeværelsen av ulcerative lesjoner, utsatt for fravær av behandling, øker raskt og utvides;
 • blodig-purulent utslipp med en ubehagelig lukt;
 • smertefulle smerter i beina, intensiverer med masse og om natten, begrenser motoraktivitet;
 • brudd på den generelle tilstanden (feber, kulderystelser, tretthet, dårlig appetitt).

Sårene er klassifisert i henhold til årsaken som forårsaket dannelsen av dem.

Venøs trofasår forekommer hos 8 pasienter ut av 10. Årsaken er stagnasjon på grunn av brudd på venøs sirkulasjon. Trofeetsår av benet er oftest dannet i den nedre tredjedel på fotens indre overflate.

arteriell

Bakgrunnen for utviklingen av patologi hos 20% av pasientene utelukker sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Stenose av arteriene fører til iskemi og nekrose av det myke vevet i beina. De provokerende øyeblikkene er oftest skader eller hypotermi i ekstremiteter, bruk av ubehagelige sko.

Funksjoner av denne typen trophic ulcers: oftest oppstår i alderen, en person opplever vanskeligheter når man går på trappen og føler seg kald i bena.

Ved undersøkelsen er benet kaldt. Oftest forekommer små sår med suppurasjon i området av hælen, tommelen og på den ytre overflaten av foten. De har en oval form, tette kanter, huden rundt dem kjøper en gul nyanse.

diabetiker

Trophic fotsår er en hyppig komplikasjon av diabetes mellitus. Den karakteristiske lokaliseringen er tommelen eller traumatiserte korn i området av sålen. Det utvikler seg med diabetisk angiopati mot en bakgrunn av skarpe svingninger i nivået av glukose i blodet.

Karakteristiske tegn: nedsatt følsomhet i beina, utryddelse av senreflekser, rask økning i defekt i størrelse, tilbøyelighet til å utvikle nekrose, motstand mot terapi.

neurotrophic

Når sentralnervesystemet påvirkes, ligger sår i hælområdet, på sålene.

Egenskaper av nevrotrofe sår: liten størrelse og betydelig sårbredde (opp til beinet), rikelig purulent utladning med en ubehagelig lukt i fravær av smerte.

hypertensive

De er sjeldne, vanligvis hos eldre kvinner mot bakgrunnen av langvarig arteriell hypertensjon.

De avviker i langsom formasjon, og umiddelbart på to ben, uttrykt smertesyndrom, høy frekvens av purulente komplikasjoner.

smittsomme

Formet på beina med forsømte hudsykdommer på bakgrunn av uhelsepåstander og lagring av sekundær purulent infeksjon. Funksjoner: Halvcirkulær form, liten størrelse og dybde.

Hvilken lege behandler trophic ulcers?

Trofiske sår i åreknuter behandles av phlebologer og vaskulære kirurger. Pasienter med ulcerøs hudfeil hos etiologi er underlagt obligatorisk sykehusinnleggelse, da effektiv behandling av trofasår bare er mulig i en sykehusinnstilling. Kompleks terapi og dynamisk observasjon er nødvendig.

Å behandle et trofasår hjemme er bare tillatt i det tidligste stadium.

diagnostikk

Den trofiske såret på benet ledsages av spesifikke klager og har et karakteristisk utseende under undersøkelsen. Den viktigste oppgaven med spesialister er å finne ut årsaken til sykdommen. Bare ved å etablere etiologien av ulcerative lesjoner, er det mulig å foreskrive tilstrekkelig terapi.

Følgende diagnostiske tiltak utføres:

 1. Forsiktig samling av anamnese og undersøkelse av terapeuten, phlebologist, angiosurgeon.
 2. Laboratoriemetoder: generell blod- og urinprøver, inkludert bestemmelse av blodglukose, blodkjemi, immunogram, bakteriologisk analyse av sår sekreter og biopsier tatt biomaterialer.
 3. Instrumentale metoder: rheovasografi, angiografi med innføring av kontrastmidler, ultralyd av karene i nedre lemmer (Doplerography, dupleksstudie).

behandling

De viktigste behandlingsområdene - virkningen på den underliggende sykdommen, kampen mot sekundær infeksjon, stimulering av sårheling.

Behandling av trofasår avhenger av følgende faktorer:

 • årsaken og varigheten av hudlidelser
 • alder av pasient og tilstedeværelse av samtidige sykdommer;
 • størrelsen og dybden av huddefekten, veksthastigheten;
 • tilstand av huden rundt såret.

Hvordan kurere et trofasår? Terapi er ekstremt kompleks, kompleks og tidkrevende. Det betraktes hyppigere som forberedelse til kirurgi, siden konservative metoder ikke er veldig effektive.

Hvis operasjonen er kontraindisert til pasienten av en eller annen grunn, er formålet med terapi å forhindre en økning og forverring av huddefekten.

På et sykehus, en pasient med et trofasår sørges for hviler på senga, bør den berørte lemmen være i en hevet stilling for å forbedre blod og lymfesirkulasjon.

konservative

En universell medisin for trofasår, like effektiv for alle typer sykdommer, er ikke utviklet. Behandling av trofasår på beinet inkluderer administrasjon av legemidler av forskjellige farmakologiske grupper.

Enn å behandle trophic ulcers i åreknuter? Spesialister foreskriver en kompleks terapi, hvis formål er å stoppe betennelse og nekrose av vev, for å stimulere healing prosesser.

Medisiner fra følgende grupper blir brukt:

 1. Vasoaktive stoffer, inkludert phlebotonics (Troxevasin, Detralex) og antiaggreganter (Trombo-Ass). De fremmer vasodilatasjon, forbedrer mikrosirkulasjonen, styrker venerveggene og reduserer venøs stasis. Mer om Trombo Ass og dets analoger →
 2. Infusjonsbehandling - Løsninger av hemodyza, rheopolyglucin i tilfeller av beruselse.
 3. decongestants. De brukes i henhold til strenge indikasjoner, med jevne mellomrom, under tilsyn av en lege. Når de tas, overvåkes elektrolyttinnholdet i blodet.
 4. antibiotika - med en smittsom etiologi av et sår eller en lagring av sekundær infeksjon. Tilordne etter isolering av det patogene middel fra ulcushemmeligheten og avklare sensitiviteten for antibiotika av forskjellige grupper.
 5. Anti-inflammatoriske stoffer - i nærvær av purulent utslipp, inflammatorisk reaksjon av omgivende vev og alvorlig smertesyndrom.
 6. Hyposensitiserende stofferredusere sekresjonen av sekresjons ulcerat overflaten.

De samme stoffene i forskjellige kombinasjoner brukes til behandling av trofasår av enhver etiologi.

I regenereringsperioden foreskrives antioxidant, metabolsk og immunostimulerende terapi - injeksjoner av meksidol, actovegin, askorbinsyre, B-vitaminer.

Fysioterapi brukes til å helbrede trofasår. UHF brukes til å forbedre den antiinflammatoriske effekten av legemidler, elektroforese med løsninger av sårheling, antiinflammatoriske og vaskulære legemidler. Øvelse er laserbehandling, noe som reduserer smerte og betennelse.

I regenereringsperioden og i postoperativ perioden anbefales ultrafiolett bestråling, ozonbehandling, slambehandling, hyperbarisk oksygenering, plasmaferese.

Behandling av trofasår i underekstremitetene kompletterer riktig ernæring. For å unngå opphoping av hevelse i bena, bør folk spise mer frukt og grønnsaker, for å kontrollere mengden av væske inntak, utelukker salt, krydret, syltet mat. I diabetes spiser pasientene i henhold til endocrinologistens anbefalinger og overvåker regelmessig nivået av glukose i blodet.

Lokal terapi

For å rense såret fra pus og nekrotisk vev, behandles det med desinfeksjonsmidler.

Følgende antiseptika brukes:

 • vandig løsning av klorhexidin;
 • 3% løsning av borsyre;
 • en løsning av kaliumpermanganat av en viss konsentrasjon;
 • rivanola;
 • enzymer.

Enn å behandle trophic ulcers på ben eller føtter etter å ha fjernet dem fra pus? For helbredelse og akselerert arrdannelse av hudfeil, brukes terapeutiske salver: Solkoseryl, Ebermin, Actovegin. Det er effektivt å bruke spesielle bandasjer og svamper med antibakteriell, antisekretorisk og sårhelende virkning (Allevin, Algipor, Geschispon).

Det er obligatorisk å bruke et elastisk bandasje, som erstattes som nødvendig flere ganger om dagen. Det beskytter ikke bare det berørte området mot penetrasjon av sekundær infeksjon og traumer, men bidrar også til å redusere puffiness.

Kirurgisk inngrep

Endelig kan det trofiske såret på benet bli kurert ved hjelp av kirurgi. For at operasjonen skal lykkes, er det nødvendig å utføre kompetent forberedelse av pasienten for den kommende intervensjonen, for å oppnå forbedring av trivsel, stabilisering av den generelle tilstanden og begynnelsen av såroverflateheling.

Følgende metoder har blitt utviklet i angiosurgery:

 • shunting i vaskulære sykdommer;
 • fjerning av blodårene med åreknuter (flebektomi).

Hvis det er et stort og dypt sår, blir hudflappen transplantert.

Folkemetoder

Spørsmålet om muligheten for poliklinisk behandling av trofasår er kun løst av behandlingsspesialisten. Med en kort varighet av sykdommen, kan små ensomme sår som er i regenereringsstadiet, pasienten bruke folkeoppskrifter som et supplement til hovedterapien.

Hvordan behandle et trofasår hjemme? Rens såroverflaten fra restene av pus, da det senker healing. For dette blir dekoksjoner av kjemikerens kamille, celandine, paljetter, kalandre brukt.

Etter vasking av sårene med legens tillatelse pålegges et apoteksalve som bidrar til å lindre betennelse og helbredelse, inkludert Vishnevsky salve, ichthyol salve.

Du kan behandle sårdefekten med saften av en gylden mustasje, lage et bandasje med en salve, utarbeidet på grunnlag av propolis, comfrey, arnica. Påfør kompresser med pulverblader av tartaren, gylden mustasje, pilbark eller eik, som kan stå over natten.

Det er umulig å stole bare på tradisjonell medisin, og avslag fra komplisert pasientbehandling kan føre til livstruende konsekvenser.

komplikasjoner

I forsømte tilfeller og i fravær av aktiv behandling, oppstår en rekke farlige komplikasjoner:

 • legging av sekundær infeksjon, muligens erysipelas;
 • hudsykdommer (eksem);
 • nederlag av osteoartikulært system (leddgikt, periostitt, kontraktur);
 • kardiovaskulære lidelser (trombose);
 • kutan neoplasma (i ekstremt forsømte tilfeller).

Hva er farlig sykdom?

Sår er farlig for rask progresjon i den alvorlige løpet av den underliggende sykdommen. Videre øker de ikke bare i størrelse, men blir også mange, kan slå seg sammen i en stor såroverflate.

Også denne patologien er preget av følgende funksjoner:

 • tilbøyelighet til tilbakevendende kurs;
 • motstand mot alle terapier, bortsett fra kirurgisk behandling, som kan ha kontraindikasjoner;
 • Muligheten for å utvikle sepsis - med sår av venøs opprinnelse, gangrene - med diabetessår, osteomyelitt.

forebygging

Hovedregelen er å henvende seg til leger i tide når du har helseproblemer. Etter operasjonen, for å unngå tilbakefall, er det viktig å følge følgende anbefalinger:

 • årlig sanatoriumbehandling i sanatorier av riktig profil;
 • en sunn livsstil, et balansert kosthold og kontroll av kroppsvekt;
 • utelukkelse av langvarig statisk belastning, hypotermi av føttene;
 • vanlig bruk av medisinsk strikk og elastisk bandasje, spesielt når du går;
 • konstant overvåking av blodsukker i diabetes mellitus;
 • bruk av komfortable sko, krykker og pinner for å redusere belastningen på føttene;
 • kurs mottak av vitamin-mineral komplekser anbefalt av legen for å styrke immunsystemet, antitrombotiske midler.

Sårdannelser dannes som alvorlige komplikasjoner av forsømte sykdommer. De utvikler seg jevnt, motstandsdyktig mot terapi og ofte gjenopptrer. Bare enkelte varianter ved de første utviklingsstadiene kan behandles med terapeutiske metoder. Cure hjemme uten å bruke medisinsk hjelp er umulig.

Prognosen er avhengig av rettidig behandling, nøye gjennomføring av medisinske anbefalinger og behandling av den underliggende sykdommen, mot hvilket sår dukket opp.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Patologiske abnormiteter i tilførsel av vev forårsaker trophic ulcers i underdelene, som er lange og vanskelige å helbrede.

Trofiske sår på beina er ikke en uavhengig sykdom, men er forårsaket av vaskulære patologier eller infeksjonssykdommer i nærvær av sirkulasjonsforstyrrelser. Navnet på sykdommen indikerer hovedårsaken til forekomsten - et brudd på ernæring av vev (trofisk) og deres påfølgende nekrose (nekrose) mot en bakgrunn av langvarig sykdom og en kritisk nedgang i kroppens immunforsvar. Trofiske sår i 9 tilfeller av 10 forekommer på føttene og bena, den øvre delen av kroppen er mye mindre påvirket, 6 av 10 personer er anerkjent som deaktivert.

Trofiske lesjoner på bena: funksjoner

Trofiske sår på foten - en dyp lesjon av huden, langsiktig ikke-helbredende eller regelmessig gjenopptatt. Kutane lesjoner på underkroppene refereres til sår hvis varigheten av kurset varer over 6 uker, og det viser ikke en spontan tilbøyelighet til å helbrede.

Mekanismen for patologisk dannelse er ikke fullt ut forstått, mange forhold og sykdommer er blitt identifisert og beskrevet, komplikasjonen av hvilke kan være dens utseende. Moderne leger vurderer hovedårsakene til tilstanden:

 • utilstrekkelig blodsirkulasjon i det berørte området;
 • oksygen sult og næringsdefekt av vevs celler;
 • patologi av lymfatisk utstrømning;
 • brudd på blodpassasje gjennom årer og arterier;
 • endokrinologiske og hormonelle lidelser;
 • omfattende, systemisk skade på kroppen ved infeksjon.
 • arvelighet.

Den hyppigste forekomsten av sår registreres hos eldre etter 65 år (i noen former for patologi, blir kvinner etter 45 år påvirket) mot bakgrunnen av:

 • tvunget mangel på mobilitet;
 • mottatt skader;
 • dyp generell utmattelse av kroppen.

Avhengig av typen underliggende sykdom på underkroppen dannes sår:

 • forårsaket av et brudd på venøs eller arteriell blodstrøm - venøs eller arteriell;
 • provosert av utviklingen av diabetes mellitus (diabetisk fot eller nevrotrofisk);
 • Formet etter skader på lemmer;
 • smittsom (pyogen), som oppstår på bakgrunn av allerede eksisterende hudlidelser;
 • dukket opp mot bakgrunnen av hypertensjon (Martorels sår);
 • kombinert type, årsaken til dette var flere faktorer som har en lignende effekt.
 • dukket opp som følge av lesjoner av ondartede svulster;
 • forårsaket av andre grunner.

De vanligste varicose og neurotrophic (diabetisk) trophic ulcers kan ses her, arteriell og blandet.

Hva et trophic ulcer ser ut, avhenger av type skade:

 • Venøs preges av en rund form, ujevne kanter og purulent fylling;
 • diabetiker dypt og tørt, med grove keratiniserte kanter, ligger på føttene;
 • sår som ser ut mot bakgrunnen av økt trykk dypt med skarpe kanter, på bunnen, under skorpeens skorpe, kan ses sener;
 • smittsom multiple, liten diameter, plassert på hele shin.

Utseendet til trofasår er bevis på et dyptgående nederlag i kroppen ved sykdom:

 • Vene sår forekommer mot bakgrunnen av lange og vanskeligflytende åreknuter og konsekvensene av tromboflebitt. Sår på bena med åreknuter forekommer med medfødte egenskaper av strukturen til blodårene som forstyrrer riktig venøs utstrømning;
 • arterielle trofiske sår leggarterier føre til patologiske tilstander som er dannet på bakgrunn av armene av aterosklerose (og således fullstendig (okklusjon) eller delvis på grunn av sammentrekningen, blir blodstrømmen blokkeres). Vanligvis oppstår en lidelse i femoral eller popliteal arterie på stedet for dens bifurkasjon. Utseendet til en huddefekt med utrydding av aterosklerose forekommer i de 4 stadiene av sykdomsutviklingen;
 • diabetisk fot, som en slags neurotrofisk sår, oppstår mot bakgrunnen av kompleks skade på kroppen ved diabetes mellitus og forekomsten av nedsatt perifernervenfølsomhet. Lignende lesjoner kan være forårsaket av smittsomme eller giftige forstyrrelser i nervesystemet;
 • ulcerative lesjoner, fremkalt av brudd på lymfedrenering, kan forekomme mot bakgrunnen av de overførte erysipelene, etter bestrålingssessioner eller kirurgisk inngrep;
 • Post-traumatiske sår på foten av bildene her, oppstår etter ulike typer skader på huden, forårsaket av brann, elektrisk støt, kjemikalier, stråling. De kan være et resultat av nederlag av skudd og kaldt stål, biter, amputasjoner hos voksne. Ofte kan forekomme på injeksjonsstedet av narkotika i avhengige pasienter;
 • pyogent, eller infeksiøs, forårsaket av patogene mikroorganismer, virus, sopp mot den almindelige hudsykdommen - tuberkulose, erysipelas, cellulitt, lesjoner av syfilis, lepra, leishmaniasis, hvis behandlingen er startet - det foreligger flere sår leggen;
 • årsaken til magesår kan være vanlige systemiske sykdommer som varer lenge, og svekker kroppen betydelig - polyartritt, lupus erythematosus, gikt. Mulige årsaker til utbruddet inkluderer alvorlig nyre- og hjertesvikt, alvorlig og langvarig leversykdom, anemi, vitaminmangel og langvarig fasting.
 • Langvarige ikke-helbredende sår på huden kan forekomme på stedet av degenerert mol, papillomer og vorter, maligne svulster i huden eller metastaser av svulster i indre organer.

Venøse trofiske sår og arterielle aterosklerotiske lesjoner utgjør detektert i 6 av 10 tilfeller, diabetessår - til 2. Frekvensen av alle andre typer av sår er 20% av det totale antall diagnostiserte forhold. Trofiske sår i nedre lemmer observeres oftest på den nedre tredjedel av skinnen, dens fremre og ytre sider

Diagnose av staten

Den trofiske såret på beinet, se bildet nedenfor, er visuelt bestemt ganske enkelt av dybden og alvorlighetsgraden av hudens lesjon. Eksternt kan en erfaren lege diagnostisere type feil i det ytre mønsteret og dybden, basert på pasientens klager og sykdommens historie.

Behandling av venøse leggsår er mulig først etter at en nøyaktig diagnose av primær sykdom, adressering dens symptomer, og er å eliminere symptom på ødeleggelse bre og vevsdød.

For diagnose gjelder den behandlende legen:

 • en generell blodprøve for å bestemme muligheten for dens fortykkelse og påfølgende brudd på blodsirkulasjonen, økt erytrocytsedimentering og leukocyttelling (betennelsesdeteksjon). For å diagnostisere diabetisk fot bestemmes av nivået av sukker i blodet;
 • bakteriologisk såing av sårinnhold (alle trofiske lesjoner er smittet), for å bestemme det infeksiøse middel og antibiotika for behandling;
 • mikroskopisk histologisk undersøkelse av vev, som kan indikere oksygen og trofisk sult av celler, utføres kun i de tidlige stadier av utbruddet av patologi;
 • ultralyd (dopplerografi), under overvåking kan blodstrømmen i fartøyene i berørte områder overvåkes (billig, tilgjengelig, informativ);
 • Laserundersøkelse (flowmetri) utføres på samme måte som ultralyd. Metoden er objektiv og høy presisjon, den brukes til å diagnostisere sirkulasjonspatologier;
 • Radiografi ved bruk av kontrastmedium brukes til å bestemme vaskulære defekter - forstørrelser, innsnevring, aneurisme, okklusjoner, metoden er teknisk kompleks, den er nøyaktig;
 • MR, CT og MSCT angiografi bestemmer defektene i blodårene og blodbanen, endringer i strukturen av deres vegger, noe som fører til brudd på blodsirkulasjonen.

Behandling av trofasår på benet kan bare forskrives av en lege etter en grundig undersøkelse av pasienten i kombinasjon med behandling av den underliggende patologien. For å konsultere en pasient, er en kirurg, phlebologist, endokrinolog, onkolog involvert.

Symptomer og behandling av trofasår etter art

Den patologiske prosessen med dannelse og utvikling av et sår i hver pasient passerer individuelt; hvordan å behandle trophic ulcers på beina, vil legen bestemme basert på:

 • deres slag;
 • dybde av hudlesjon og antall foci;
 • generell tilstand og alder av pasienten;
 • prognose av den underliggende sykdommen.

Det er sår avhengig av dybden av lesjonen. Den trofiske såret av bildet begynner som en overfladisk lesjon (den første fasen), blir gradvis tyngre; Den siste fasen er lesjonens penetrasjon til senen og beinet.

Hovedmålet med behandling av trofasår på beina er:

 • forbedring og fornyelse av blodstrømmen i det berørte området;
 • rensing av såret fra pus;
 • avvisning av nekrotiske masser;
 • stimulerer dannelsen av nytt sunt vev;
 • arrdannelse;
 • forebygging av nye lesjoner.

For behandling gjelder:

 • konservativ behandling;
 • operativ intervensjon;
 • fysioterapi;
 • forebyggende behandling;
 • diett og livsstilsendringer.

I vest betraktes konservativ behandling som en prioritet, og sjelden ty til kirurgisk behandling, i Russland er kirurgisk metode oftere brukt.

Operativ behandling inkluderer begge metoder for rensing av såret fra dødt vev og pus, og nødvendig fjerning av en del av foten eller lemmen. Disse metodene inkluderer:

 • støvsuging av såroverflaten på beina og etterfølgende behandling;
 • installasjon av et kateter på langfestering, sår i sår;
 • fjerning av en del av foten og benet for å eliminere overflødig trykk og
 • Fokus på infeksjon;
 • en teknikk for behandling av kanter ved å sy av vaskulære fistler gjennom en hud for eliminering.

Før behandling av trofasår på en operativ måte, brukes behandling med medisiner.

De mest brukte er:

 • antibiotika i henhold til resultatene fra tankanalysen;
 • anti-inflammatoriske stoffer Diclofenac, Ketoprofen;
 • Preparater for intravenøs administrering Pentoxifyllin;
 • beroligende tavegil og suprastin for lindring av mulige allergier;
 • løsninger for vasking av sår Furacilin, klorhexidin;
 • salver for helbredelse Dioksikol, Levomekol, Solkoseril, Actovegin;
 • antioksidanter tokoferol
 • dressinger for å dekke sårene av Algipor, Sviderm, Geschipos.

Det vil være optimalt å stabilisere den inflammatoriske prosessen, og bruk kirurgisk behandling for å rengjøre og lukke såret med en hudflap (avhengig av type).

Varicose skade

Det oppstår sår på huden på den nedre tredjedel av den indre delen av skinnen, praktisk talt ikke på ryggen og ytre deler. Det er vene sår som en sekundær sykdom i bakgrunnen av åreknuter. Årsaken til forekomsten er ikke helt klar, men leger mener at hovedfaktoren som forårsaker trofasår i åreknuter er den medfødte svakheten i bindevevene i karene og den resulterende feilen i ventiler. Ikke vær stramt, de er:

 • kan ikke gi fysiologisk korrekt blodstrøm;
 • provosere en feil, "pendul" sirkulasjon;
 • forårsaker stagnasjon av blod og oksygen sult av vev, gradvis nekrose og utvikling av sår.

En annen grunn til utseendet av patologi er utviklingen av venetrombose, noe som fører til en innsnevring av indre diameter av venen og provoserer blodstasis.

Utviklingen av trofasår i åreknuter er en prosess som er tilstrekkelig strekt i tid. I fravær av behandling kan sår dekke begge ekstremiteter i diameter og forverres av infeksjon (erysipelas, dermatitt).

De viktigste symptomene på sykdommen:

 • i den første fasen klager pasienten på kalver og kalve ødem;
 • om natten begynner ukarakteristiske kramper i bena;
 • På huden vises et tydelig nett av blåårer;
 • Etter hvert øker de venøse linjene på skinnene og smelter sammen i flekker av lilla og violette blomster.
 • ødem og stasis av lymfe fører til effusjon på overflaten av lesjonen;
 • gradvis utvidelse av flekker fanger nye soner;
 • i neste fase blir huden på de berørte områdene tett, glatt og skinnende;
 • På overflaten av sårene vises hvite flak;
 • hvis du ikke behandler sykdommen, vil tegn på nederlag vises i nær fremtid;
 • sår som ser ufarlig skorpe over tid utvides og blir til en svulst, vil fremgang og fange de dype lag av huden, gjennomtrengende til fascien, muskler og sener, med alvorlig utvikling -nadkostnitsu;
 • de beroligende myrene fyller først de gjennomsiktige massene med blod, så blir de uklare, ettersom de blir smittede, purulente;
 • rundt såret dannet en betent sone;
 • alle stadier av utvikling er ledsaget av smerte, økende med utvidelse av det berørte området.

Behandlingsmetodene bør ta hensyn til den bekreftede diagnosen perforering av vener under maskinvareforskning.

Hvordan behandle et trofasår av varicose opprinnelse? Prioritet er gitt til kirurgiske metoder for fjerning av venøs patologi og behandling av dyp og subkutan for å gjenopprette blodstrømmen og eliminere årsaken til utseendet av sår; rensing og plast direkte sår. Ikke mindre viktig er forebygging av trofasår på føttene - den konstante slitasje av elastiske strømper og riktig bandasje av bena med elastisk bandasje.

Trofiske sår på beinet, hvis primære behandling utføres hjemme, bør være ordentlig lukket med bandasje. hun:

 • Beskytter såret mot infeksjon;
 • eliminerer multiplikasjon av infeksjon i såret;
 • skaper en moderat fuktig overflate, blokkerer skorpenes utseende;
 • må fjerne pus og suturer fra såret, påskynde helbredelse;
 • gjør at såret kan "puste"
 • bør fjernes raskt, uten smerte og irritasjon av såret.

Konservativ behandling omfatter behandling med antibiotika (Miramistin, Hexicon), smertestillende, akselerere vev metabolisme (Aktovegin, Ebermin).

Arterial sår

Hva er et trofasår av en aterosklerotisk type og hvordan behandles det? Årsaken til utseendet er arterienes patologi og oksygenmangel i vevet, fremkalt av sirkulasjonsinsuffisiens. En liten trykk - hypotermi, skade fra tette sko, riper eller dyrebit vil være nok til å forårsake et sår. Huden på tåen, på hælen, på sidene av føttene påvirkes. Bildet av trophic ulcers på bena gjør det mulig å undersøke sårene, som utover ser ut som små purulente lesjoner med gulaktige dermal rygger rundt.

Begynnelsen av sårdannelsen foregår av pasientens klager for nattesmerter i beinet, rask tretthet, vanskeligheter og periodisk lameness under gang. Ved undersøkelse er det funnet at benet som er berørt av magesår, er kaldere enn sunt (pasienten klager på at hun alltid er kald om natten). I risikogruppen - folk etter 60 år. Hvis behandlingen ikke er startet etter utseendet av de første symptomene, påvirkes all hud på føttene.

Behandling av patologi

De viktigste metodene for behandling av sykdommen er bruk av vaskulær plastikkirurgi (angioplastikk, stenting). Parallelt behandles behandling med Alprostadil, Pentoxifylline, Actovegin, Mexidol. For å lukke sår, bruk våte dressinger med bruk av antiseptiske løsninger basert på jod.

Når holdes operative korrigering av blodstrømmen, er såret lukket gel dressinger som er i stand til å opprettholde en optimal fuktighet for å akselerere sårtilheling og utslipp av dødt vev fra et sår, hvis et stort område av ødeleggelse - driftsmetoder.

Ved ambulant behandling er det nødvendig med en permanent forandring av fotforbindelsen hjemme, og sår må behandles med Digispon, Collagite. Pasienter er foreskrevet en avvisning av nikotin, obligatorisk utvalg av komfortable sko, overholdelse av dietten.

Kan denne typen trophic ulcus bli kurert? Hvis behandlingen startes med en forsinkelse, er den nedre delen av benet helt dekket med sår, huden påvirkes så dypt og massivt at selv kirurgi ikke fører til arrdannelse og helbredelse av sår, for å stoppe smertene helt mislykkes. På en viss tid begynner gangromsymptomer, og den eneste behandlingsmetoden forblir amputasjon ved høyden av skinnen (med fotskader) eller lår (med skader på skinn). Ifølge statistikk forutsettes lembort i løpet av året for hver andre pasient.

Diabetisk fot

Symptomer på diabetisk fotskader ligner arterielle lesjoner, men suppleres med tap av følsomhet av nerveender. Klager hos pasienter med diabetisk fot ligner de i arterielle lesjoner, men uten intermitterende claudicering. Forekomsten av sår i steder av calluses, på de store tærne av foten. Årsaken er en gangsforstyrrelse på grunn av ufølsomhet av foten og en omfordeling av sokkelen under gangavstand.

Diabetisk fot er farlig ved hyppig infeksjon, vaskulære sykdommer, dårlig prognose av sykdomsforløpet. Et typisk sår av denne typen er dypt, med pitted kanter og en dermal ruller rundt, ofte er det registrert et tap av følsomhet.

For å forebygge hudbetennelse og forekomst av trofasår er det nødvendig:

 • nøye overvåke hudens integritet og konsultere en lege selv med minimal skade;
 • vaske føttene daglig, spesielt oppmerksom på tilstanden til huden mellom fingrene, vann etter vask skal forsiktig blottet med et håndkle og ikke tørke;
 • Å utelukke hypotermi av føtter og påvirkning av varmt vann på dem. Ben fryser vanligvis, i så fall er det bedre å bruke sokker;
 • Bruk bare de mest komfortable skoene, uten fremspringende sømmer. Fôret skal være helt, hvis føttene er sterkt buede, må det syes individuelt;
 • Bruk gatesko som er slitt utelukkende på tåen, uten stropper og spenner. Sokker må nødvendigvis være hele, uten sømmer og avmerkingsmerker;
 • Påfør bare sparsomme stoffer med små skader - smør dem med klorhexidin eller hydrogenperoksid. Bruk alkohol, jod og grønt er forbudt;
 • Bruk bare tillatt midler til pedikyr, klipp neglene rett for å unngå innvekst, fjern kun pimpstein eller en spesiell sag;
 • daglig behandle føttens hud med en næringsrik krem. Sonen mellom fingrene er forbudt å berøre.

Et obligatorisk stadium i behandlingen er avvisning av sigaretter, noe som betydelig reduserer risikoen for amputasjon.

Folk behandling av sår

Åpen lang sår på beinet og behandling hjemme må kreve konstant overvåking av legen, ved bruk av tradisjonell medisin kan kun med hans tillatelse.

For å fjerne pus og døde vev bruk skylling med infusjoner av kamille, marigold og streng. Utmerket renhet av antimikrobielle egenskaper.

For å helbrede sår i diabetes mellitus, brukes pulverformede blader av tartaren, som er sprinklet med såret etter skylling. Den gyldne mustasjen har en lignende effekt.

Velkjent er oppskriften på vasking av sår med ferskt tilberedt myse, som gjenstår etter produksjon av hjemmelaget hytteost. Etter vask på såret påføres et lite stykke mykt, friskt ost, som er dekket av pergament og festet med et bandasje.

For å opprette fuktighet på såret og avvisning dødt vev bruksbetingelser komprimerer saltvann (1 ss. Skjeen eller vanlig sjø- salt per liter vann) som må pålegges det behandlede sår, for å lukke og sikre kompress papir lapp løpet av 3 timer. Fjern deretter dressingen i 4 timer, gjenta.

Noen healere advarer om at det ikke er nødvendig å bruke salven direkte til såret, det tillater ikke å avvise de nekrotiske massene. Legemidlet skal settes på et sterilt serviett og sette på et sår. En kombinert salve med streptocid viste seg å være svært effektiv i behandlingen. For forberedelse er det nødvendig å ta på et rør med Gyoksizonova, Metiluratsilova og Gentamycin salver, forberedelse Sinaflan. Legemidler blandet med streptocid (4 pakker) og 100 g vaselin. Salve skal brukes hver kveld, på en serviett.

Trofiske sår på beina er vanskelige tester for både pasienten og behandlingslegen. Eliminering av hovedårsaken til sykdommen og rettidig behandling er nødvendig for å bevare pasientens liv.

Les Mer Om Fartøyene