Utblokkende tromboangiitt

Utblokkende tromboangiitt (Vinivarter-Burger sykdom) er en systemisk kronisk prosess med en overveiende okklusiv lesjon av perifere små og mellomstore arterier og årer. For thromboangiitis obliterans bølgende, er klinikken karakterisert ved iskemiske lesjoner i de lavere ekstremiteter - tretthet og nummenhet i ben, parestesi, smerte, kramper, trofiske forstyrrelser (fot-ulcerasjoner, nekrose, koldbrann). Diagnostikk inkluderer immunologiske, termografiske, Doppler, angiografiske studier. Med hensyn til stadiet av Vinivarter-Burger sykdom, utføres konservativ eller kirurgisk behandling til foten er amputert.

Utblokkende tromboangiitt

Opliterende tromboangiitt (Vinivarter-Burger sykdom) - Systemisk kronisk prosess med overveiende okklusiv lesjon av perifere små og mellomstore arterier og årer. For thromboangiitis obliterans bølgende, er klinikken karakterisert ved iskemiske lesjoner i de lavere ekstremiteter - tretthet og nummenhet i ben, parestesi, smerte, kramper, trofiske forstyrrelser (fot-ulcerasjoner, nekrose, koldbrann). Diagnostikk inkluderer immunologiske, termografiske, Doppler, angiografiske studier. Med hensyn til stadiet av Vinivarter-Burger sykdom, utføres konservativ eller kirurgisk behandling til foten er amputert.

Patogenetisk mekanisme av thromboangiitis obliterans er inflammatoriske lesjoner lem fartøy, minst - i de koronare, cerebrale og viscerale arterier. Uttrykkende tromboangiitt forekommer hovedsakelig blant menn under 40 år og eldre, så vel som blant ungdom. Etiologiske faktorer er infeksjoner, hypotermi, gjentas trauma, psyko emosjonelt stress, røyking, intoksikasjon, allergier og så videre. E., noe som resulterer i skade på det vaskulære og immun ubalanse.

Klassifisering av utslettende trombangiitt

Lokalisering av patologiske endringer gjør oss i stand til å isolere den perifere, viscerale og blandede typen av obliterativ tromboangiitt. For den perifere typen er den primære lesjon av karene i ekstremiteter karakteristisk; når viscerale og blandede typer, koronar symptomer, tromboser av mesenteri fartøy, etc., er festet til den perifere vaskulære lesjonsklinikken.

Utviklingen av utryddet tromboangiitt kan sakte utvikles med lette intervaller som når flere år, og raskt progressiv, som fører tidlig til gangrene i ekstremiteter.

Det kliniske kurset for å utrydde tromboangiitt karakteriseres av tre stadier - angiospastisk, angioterombotisk, angiosklerotisk (gangrenøs).

Symptomer på utslettende tromboangiitt

Tapet på perifer arterielle veier med utrydding av tromboangiitt er bilateral, med interesse for både øvre og nedre ekstremiteter fra distale til proksimale deler. Thromboangiitis obliterans forskjellig triade av symptomer: claudicatio intermittens, Raynauds syndrom og overfladiske vandrende tromboflebitt distale lem områder.

Kliniske manifestasjoner av intermitterende claudikasjon inkluderer smerte i fot- og kalvemuskler under gang Når øvre lemmer blir skadet under håndens ytelse, oppstår smerten i hendene og underarmene. Blekhet og cyanotisk fingre, øke følsomheten av føttene og hendene til den kalde, utseendet på blødninger og smertefulle knuter på huden til fingertuppene. Alvorlig iskemisk skade av ekstremitetene i utslette thromboangiitis manifesterte smerte i ro, uten rippel på arteriene i føtter og hender, sårdannelse, og koldbrann av de trofiske lidelser fingrene inntil samoamputatsii nekrotiske områder.

Involvering av kranspulsårene uttrykkes ved utvikling av angina pectoris og hjerteinfarkt. Når lesjoner av mesenteriske arterier oppstår, er det skarpe smerter i magen, blødninger fra fordøyelseskanalen, sår og nekrose i tarmveggen. Med interesse av cerebral fartøy er utviklingen av hjerneslag, iskemisk nevitt i de optiske nerver mulig. Trombose av nyrearteriene fører til infarktforandringer i nyreparenchyma.

Forverring av utjevning av tromboangiitt er provosert ved kald og hyppig røyking, det er mulig å utvikle en sekundær infeksjon av det myke vev i ekstremiteter.

Diagnose av utjevning av tromboangiitt

Generelle og biokjemiske blodprøver avsløres ikke-spesifikke endringer: leukocytose, vekst av ESR, økning i fibrin, seromucoid, haptoglobin, sialinsyrer, γ-globuliner. Immunologiske studier bestemmer antigenene HLA B5, A9, DR4. Koagulogram med obliterativ tromboangiitt avslører økt blodkoagulasjon og blodplateaggregering.

Ved utførelse av hudtermografi og termometri, oppdages soner med lav temperatur, noe som indikerer brudd på sirkulasjon i de distale delene av lemmer. Graden av mikrosirkulatoriske forstyrrelser er spesifisert i løpet av radioisotopskanning (scintigrafi), USDG, rheovasografi og radiopaque angiografi av perifere fartøyer. Med EKG, er det registrert iskemiske forandringer i hjertet.

Behandling av utløsende tromboangiitt

Medikamentbehandling omfatter administrering av medikamenter angiospazmoliticheskih (xantinol nikotinat, drotaverine, nikotinsyre, cinnarizin, alprostadil); ikke-steroide analgetika; betyr å forbedre de reologiske parametre for blod (pentoksyfyllin, acetylsalicylsyre til-dere, dipyridamol) og vev trofisme (vitamin B, nikotinsyre, adenosin monofosfat, pirikarbata, dalargin).

Pasienter med tromboangiitis obliterans tildelt trening walking, fotogemoterapiya (UBI, Illb), plasmaferese, hemosorption, hyperbar oksygen, sanatorium behandling.

Hvis konservativ terapi er ineffektiv, trenger pasienten høring av vaskulær kirurg. Kirurgisk behandling av obliterativ tromboangiitt kan omfatte lumbal sympathectomy, bypass kirurgi av de berørte karene, ballong angioplasti eller limambutasjon.

Prognose og forebygging av utrydding av trombangiitt

I dynamikken og forebyggingen av utløsende trombangiitt spilles den signifikante rollen utelukkende av utfordrende faktorer: alkohol, røyking, hypotermi. Forutsatt at det er mulig å redusere hyppigheten av eksacerbasjoner, er prognosen for utryddet trombangiitt tilfredsstillende. Hos pasienter som ikke overholder anbefalinger og forsømmelsesbehandling, er utsikter for sikkerheten til foten tvilsom.

Opliterende tromboangiitis er en dødelig fiende av en røyker

Utblokkende tromboangiitt (ellers Vinivarter-Buerger's sykdom) er en kronisk betennelsessykdom som er preget av nederlag av små og mellomstore arterier og årer. I de fleste tilfeller påvirkes fartøyene i øvre og nedre ekstremiteter samtidig.

De fleste pasientene er menn i alderen 20 til 40 år, som røyker lenge og mye. Konsekvensene av denne sykdommen er svært alvorlige: i 10-25% av tilfellene er pasientene amputert av nedre lemmer, og i 4-11% forekommer døden.

I de senere år har endringer i sykdommens overordnede struktur blitt observert: Antall kvinner som lider av trombangiitt er allerede nesten en fjerdedel av det totale antall pasienter. Økningen er knyttet til en økning i antall røykere av svakere kjønn.

klassifisering

Det er tre typer utryddet tromboangiitt:

Klassifisering utføres avhengig av hvor de patologiske endringene er lokalisert. Nedfallet av bare ekstremiteterne er karakteristisk for den perifer type tromboangiitt, ​​mens de resterende to typer er ledsaget av en rekke andre tegn, blant annet for eksempel mesenterisk vesikkeltrombose, koronar symptomer,

Stages og tegn på sykdommen

I sin utvikling passerer Buerger sykdom gjennom flere stadier, som hver er preget av et bestemt sett med symptomer. I nesten alle tilfeller er det mulig å observere nederlaget på to nedre og (eller) øvre ekstremiteter. Ofte manifesterer sykdommen seg gjennom kompleks av tre funksjoner: intermitterende claudikasjon, tromboflebitt over tromboflebitt og Raynauds syndrom.

Blant de første symptomene på utkastende tromboangiitt skal identifiseres:

 1. Tap og vondt i bena og hender;
 2. Økt følsomhet av hender og føtter til kaldt;
 3. Følelse av rask tretthet;
 4. Sværhet i bena (hovedsakelig i gastrocnemius muskler og ben);
 5. Stikkende og brennende i såler, tær.

For den neste utviklingsgraden av sykdommen er preget av:

 • kaldhet av fingrene;
 • følelsesløp av fingrene;
 • intermittent claudication (dette er det vanligste symptomet);
 • Det er også en demping av pulsering eller fullstendig fravær (oftest det observeres i nedre ekstremiteter).

Det tredje, siste stadium er manifestert i form av dyp nekrose, trophic ulcers og fingrene i gangrene.

Andre symptomer

I tillegg til alle de ovennevnte er trombangiitt preget av:

 • hevelse;
 • anhidrose eller hyperhidrose;
 • muskel- og hudatrofi;
 • hyperpigmentering.

Uavhengig av scenen, er sykdommen preget av smertefull smerte i de berørte områdene. Disse smertene er vanligvis verre om natten.

Andre symptomer på sykdommen inkluderer:

 1. Økt følsomhet i lemmer til kaldt. Utad dette manifesterer seg i form av en skarp pall av lemmerne;
 2. Utseendet til smertefulle knuter på fingrene på fingrene, samt blødninger i dette området.

Det bør også bemerkes at utrydding av tromboangiitt er ledsaget av noen samtidige tegn:

 • sekundære hudinfeksjoner;
 • subkutan vevskader.

Progresjon av sykdommen skyldes effekten av lave temperaturer og intens røyking. Det er bemerkelsesverdig at slike manifestasjoner av tromboangiitt, ​​som smerte i ro, gangrene og trophic ulcers - kan observeres bare noen få måneder etter sykdommens begynnelse, og i noen tilfeller selv etter flere år.

I sykdommen er det perioder med forverring og utslipp.

Årsaker til tromboangitt

I medisinsk vitenskapelig forskning er det en diskusjon om arten av tromboangiitt, ​​er etiologien av sykdommen ikke blitt avklart. Likevel er hovedårsaken til tromboangiitt røyke. Dette bekreftes av resultatene fra mange års observasjoner, hvor det ikke oppdaget noen tilfeller av sykdom hos ikke-røykere. Derfor er den primære faktoren røyking, noe som forårsaker en spesifikk allergisk reaksjon eller giftig angiitt. Også i en rekke studier er det bemerket at tromboangiitt kan av sin natur være en autoimmun lidelse, som er preget av immunrespons av celler til de to typer kollagen som finnes i blodkarets vev.

diagnostikk

Under tromboangiitisdiagnosen utføres en rekke studier, hovedsakelig rettet mot å ekskludere andre mulige sykdommer. Således ekskluderer ekkokardiografi emboli, som migrerte fra hjertehulen. Blodprøver (for definisjon av reumatoid faktor, anti-sentromere antistoffer, antinucleare antistoffer, komplement) tillater ekskludering vaskulitt. Antifosfolipid syndrom elimineres ved å utføre en analyse for antistoffer mot fosfolipider.

Til støtte for diagnosen studeres skulder-ankelindeksen, dvs. forholdet mellom trykk i ankelen og trykket på armen. En immunologisk studie utføres, hvor visse antistoffer detekteres. Sammensetningen av blodplater og økt koagulerbarhet av blod indikerer resultatene av koagulogrammet. Huden gjennomgår undersøkelse ved hjelp av termometri og hudtermografi. Dette lar deg identifisere funksjonsfeil i sirkulasjonen av nedre ekstremiteter. Endelig er de karakteristiske endringene godt demonstrert av vasografier.

behandling

Siden den viktigste årsaken til utslettende tromboangiitt anses å være røyking, er det første trinnet i den konservative behandlingen å fullstendig forlate denne skadelige vanen. I tillegg er det oppmerksom på eliminering av andre ugunstige faktorer: hypotermi, psykomotional stimuli.

Forbedring av tilstanden blir lettere ved bruk av legemidler som har en vasodilerende effekt: no-shpa, vasolastin, prodektin og noen andre. I tillegg til disse legemidlene foreskrives også antikoagulantia for å normalisere det hemostatiske systemet, trental og aspirin for å forbedre mikrosirkulasjonen. I tillegg til alle kan antiinflammatoriske legemidler brukes.

Imidlertid kan behandlingen av tromboangiitt også være rask. Spesifikke metoder er avhengig av utviklingsstadiet av sykdommen. I første fase er det således mulig å bruke lumbal eller thoracic sympathectomy. Dens mål er:

 1. fjerning av perifer spasm;
 2. utvikling av rundkjøring sirkulasjon;
 3. utvidelse av prekapillarier og andre.

Det er også tillatt å utføre rekonstruksjonsoperasjoner:

 • autovoll bypass;
 • alloprotezirovaniya;
 • endarterectomy.

Med hensyn til den siste operasjonen uttrykkes det en rekke forsiktighetsregler, siden de lag som forblir etter fjerning av karets vegger, forblir fokus for inflammatoriske prosesser som kan aktiveres. Generelt er direkte rekonstruktiv kirurgi mindre hyppig, da tromboangiitt ofte ledsages av mangel på utstrømningsveier og samtidig skade på subkutane årer observeres.

Alle disse faktorene sammen kan forårsake senere utvikling av trombose. Av denne grunn kombineres rekonstruksjonsoperasjoner, når de kombineres, med langvarig intraarteriell infusjon.

I tredje fase av sykdommen, som nevnt, er forekomsten av legrene av lemmen mulig. I slike tilfeller forsøker leger å utføre en rekonstruktiv vaskulær kirurgi. I fravær av muligheten for å utføre denne operasjonen, benyttes amputasjon av den berørte lemmen. Den mest typiske situasjonen i dette scenariet er amputasjonen av shin. Det bestemte nivået av amputasjon er bestemt med hensyn til tilstanden til arteriene.

Utblokkende tromboangiitt (Buerger's sykdom): Bilder av symptomer og behandling

Ifølge Verdens helseorganisasjon lider 5% av verdens befolkning av å utrydde sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. 80% av disse pasientene har flere vaskulære lesjoner, og 60% av dem utvikler iskemi og nekrose av omgivende vev, noe som senere fører til limambutasjon.

Med hensyn til slike deprimerende statistikker er det nødvendig å vite hva som er tromboangiitt i nedre lemmer, hva det manifesteres, eksisterende metoder for behandling og forebygging.

Definisjon av sykdommen og årsakene til utviklingen

Buerger's sykdom, eller utrydde tromboangiitt - en sykdom som manifesterer seg ved kronisk betennelse i blodårene, hovedsakelig arteriene og deres påfølgende trombose.

Som et resultat av betennelse er alle tre lagene i vaskemuren skadet, fartøyets lumen smalker helt og næringen av det omkringliggende vevet forstyrres.

For det første er skinnene i skinnene og føttene skadet, med fremdriften av sykdommen er store arterier involvert i prosessen: lårbenet, popliteal, iliac.

Dette er en mannlig sykdom, forholdet mellom menn og kvinner er 99: 1. Patologien ble oppkalt etter forskeren, som først beskrev det i detalj. I litteraturen finner du dobbeltnavnet Vinivarter-Burger sykdom. Dette er ikke en feil, den tyske forskeren Vinivarter var den første som beskrev sykdommen.

Blant årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen, er det:

 • mekaniske skader;
 • systemiske sykdommer av autoimmun natur;
 • nikotinavhengighet;
 • hyppig hypotermi
 • frostbit av lemmer;
 • økt vaskulær tone;
 • mangel på vitaminer i kroppen;
 • smittsomme sykdommer;
 • økt nivå av lipider i blodet;
 • arvelig byrde;
 • sykdommer i det endokrine systemet.

Interessant! Mange leger vurderer årsaken til sykdommen som et nervøst sjokk. Kronisk overbelastning av sentralnervesystemet fører til en funksjonell innsnevring av karet og utilstrekkelig inntak av oksygen. Så tidlig som på 80-tallet av 1900-tallet ble det gjennomført psykologiske studier, og typene personer av personer som lider av trombangiitt ble studert.

klassifisering

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen ble en klassifisering av Buerger's sykdom utviklet. Det er tre typer:

 1. distal. Fartøy av liten kaliber er forbløffet. Denne typen er mest vanlig, opptil 70% av det totale antall tilfeller.
 2. proksimale. Store arterier (femoral, brakial, kne) er involvert. Det tar omtrent 15-20%.
 3. mixed. Store og små fartøy er involvert. Har det mest ugunstige kurset, er konservativ behandling av denne arten vanskelig.

Tromboangiitis er en sykdom preget av et bølgete kurs. Perioder med eksacerbasjoner erstattes av remisjon. Avhengig av aktiviteten av kliniske symptomer, kan sykdommen oppstå i milde, moderate og alvorlige former. Det er 4 stadier:

 • iskemisk, når det bare er funksjonsskade
 • trofisk, hvor næring av vev er forstyrret;
 • nekrotisk, Faktisk er dette bortfallet av omgivende vev på grunn av komplett fravær av næringsstoffer og oksygen;
 • angrepet av koldbrann, Resultatet av dette blir ofte lem amputasjon.

Viktig! Hvert av disse stadiene har en annen grad av manifestasjon av symptomer. Jo tidligere pasienten går til klinikken for diagnose og behandling, desto større er sannsynligheten for ikke bare å opprettholde lemmen, men også livskvaliteten.

Buerger's sykdom: symptomer og behandling, diagnostiske metoder

Å manifestere, det vil si, tromboangiitis kan under masker av andre sykdommer. Oftest er disse systemiske vaskulitt. Spesifikke symptomer er fraværende, derfor er evalueringen av en ekspert viktig. Det kan være:

 • parestesi, det vil si et brudd på følsomhet, i fingrene eller tærne. Pasientene beskriver det som nummenhet, en følelse av kravling, en prikkende følelse, en brennende følelse;
 • utseende frossenhet og kalde ekstremiteter;
 • smertsyndrom. Den er preget av gradvis progresjon. For det første vises smerten etter fysisk anstrengelse, langvarig å gå eller stå i en stilling. Senere gjør det seg selv i ro. Det er lokalisert hovedsakelig i gastrocnemius musklene;
 • halthet;
 • Endring i fargen på huden over stedet for det endrede fartøyet, Først er det hyperemi (rødhet), som i 2-3 uker erstattes av hyperpigmentering av huden, den oppnår en brun fargetone, ofte flekker;
 • ødemer og tegn på betennelse;
 • nekrotiske endringer, gangrene. Oppstår i sen sykdom. Ubalansert, påvirker hovedsakelig phalanxen av fingrene;
 • fravær av puls på arteriene stopp, skinner.

Ved alvorlig tromboangiitt blir alle disse symptomene uttalt, og øker i dynamikken. Brutt ikke bare matvev, men også funksjonen av naturlige beskyttelsesbarrierer. Infeksiøse bakterielle komplikasjoner er sammenføyt, fuktig gangren utvikler seg. Bildene nr. 1 og 2 viser Burgers sykdom ved alvorlig strøm.

Foto av Buerger's sykdom:

Diagnose av utjevning av tromboangiitt

Diagnose av Buerger's sykdom er en kompleks oppgave, som innebærer sekvensiell innehold av flere stadier. nemlig:

 1. Studie av sykdommens historie. Legen vil finne frem til skadelige arbeidsforhold og vaner, samtidig patologier, om det var sterke påkjenninger, ernæringens natur og den spesielle livsstilen. Hvis den arvelige byrden mistenkes, vil det genealogiske treet bli dannet.
 2. Målrettet inspeksjon. Den første spesialisten som utfører den, er en terapeut. Om nødvendig vil han utnevne en konsultasjon med beslektede spesialister: en nevrolog, en kirurg, en økolog. Han vurderer alvorlighetsgraden av symptomer, avslører sykdomsstadiet på forhånd. Sammen med kirurgen, i det vanskelige løpet av prosessen, bestemmer behovet for kirurgisk inngrep.
 3. Laboratorieforskning: en vanlig blodprøve med formel, nivå av ESR, blodplater. Det er nødvendig å vurdere graden av betennelse, risikoen for trombose, differensial diagnose med sykdommer fra andre grupper. Biokjemisk blodprøve lar deg vurdere arbeidet i leveren, nyrene, bukspyttkjertelen, vurdere pasientens hormonelle bakgrunn. Når man mistenker autoimmune sykdommer, studeres nivået av spesifikke antistoffer.
 4. Funksjonell prøvetaking. Tillat å oppdage tegn på utilstrekkelig blodtilførsel. De inkluderer et utvalg av Shamova med mansjett, fenomenet Panchenko, et symptom på fot iskemi.
 5. Instrumentale metoder: utfører dopplerografi, arteriografi, kapillaroskopi, elektrotermometri.

Etter å ha samlet inn klager, studerer anamnese og gjennomfører objektive og laboratorieundersøkelser, kan en spesialist allerede utstede en foreløpig diagnose. Videre implementering av instrumentelle diagnostiske metoder krever spesialutstyr og utføres under forholdene til spesialiserte klinikker.

Prinsipper for terapi

Behandling av utløsende tromboangiitt inkluderer konservative og kirurgiske metoder. Konservativ terapi, det vil si bruk av medisiner, sørger for:

 • tar antispasmodik;
 • tilbaketrekking av smertsyndrom;
 • restaurering av metabolske prosesser;
 • bruk av midler for å forhindre økt trombose: antiplateletmidler og antikoagulantia. De er tilgjengelige i mugg for ekstern eller intern bruk;
 • eliminering av faktorer som direkte forårsaker utviklingen av sykdommen. Det gir forkastelse av nikotin, unngåelse av følelsesmessig stress, behandling av kroniske infeksjoner eller samtidige somatiske lidelser.

Hvis alle de ovennevnte tiltakene er ineffektive, løser problemet med symptomer, utviklingen av nekrose og gangren, problemet med kirurgisk inngrep. Dette problemet håndteres av en vaskulær kirurg. Kan brukes:

 • shunting, det vil si å skape en vaskulær bane rundt det berørte området;
 • Stenting - etablering av et spesielt skjelett, som ikke tillater at skipets vegger faller;
 • erstatte fartøyet med en kunstig analog;
 • fjerning av det berørte området av fartøyet (endarterioektomi).

I forsømte tilfeller er bruken av disse metodene upraktisk, amputasjon av lemmen. Amputasjonsnivået bestemmes individuelt, avhengig av lesjonens høyde.

Viktig! Bruken av fysioterapi prosedyrer er vist i den komplekse medisinske terapien. Progresjon av sykdommen, nekrose og gangren - kontraindikasjoner i oppførselen!

konklusjon

Gitt at thromboangiitis obliterans - en sykdom forårsaket av en kombinasjon av forskjellige faktorer som har negativt resultat når dens flyt sen diagnose og fravær av behandling, er det nødvendig når de første kliniske tegn viser til fagmannen.

Tidlig diagnose er måten å bevare lemmen på.

Hva er Burger's utrydder tromboangiitis

Obliterende tromboangiitt (OTA) er en betennelse i blodårene, hvor arterier og årer av små eller mellomstore kaliber av ekstremiteter er oftest påvirket. Med denne sykdommen er det en innsnevring av karene, samt dannelsen av trombi i deres lumen, som forstyrrer blodsirkulasjonen i de berørte kroppsdelene. Alt dette fører til iskemi i vevet, og i alvorlige tilfeller er døden mulig - utviklingen av gangren. Oftest er menn i alderen 40 til 45, som er inveterate røykere, inkludert de som bruker tau tobakk, lider.

Les i denne artikkelen

Årsaker til Buerger's sykdom

Den pålitelige årsaken til utviklingen av denne vaskulitten (betennelse i blodkar) hos mennesker er ukjent. Likevel spiller røyking en rolle i utviklingen av denne patologien. Forskere foreslår at noen mennesker har en genetisk predisposisjon. I tillegg er det mulig at borgerens utrydde tromboangiitt er en autoimmun sykdom. Det er resultatet av et feilt angrep på sitt eget vev av kroppens immunsystem. I noen studier ble det etablert et forhold mellom OTA og hyperkoagulabilitet (blodkoagulasjonsforstyrrelse), dysfunksjon av glatte vaskulære muskler og smittsomme sykdommer.

Kliniske manifestasjoner ("typisk" pasient)

Klassisk presentasjon av sykdommen - en ung mann som er en ivrig røyker, opptrer symptomer på utjevning av trombangiitt hos ham i alderen 40-45 år. OTA er ofte forvekslet med migrerende tromboflebitt eller utrydder aterosklerose.

De første tegn på OTA er utseendet på intermittent claudication og / eller smertefulle opplevelser i hendene under bevegelse (ca. 20% av tilfellene). Intensiteten av smerte øker med sykdomsprogresjonen, det ser i ro, noe som fører til søvnløshet. I tillegg er det andre tegn på vaskulitt:

 • blanchering av den berørte lemmen;
 • smerte intensiverer med økende fysisk aktivitet;
 • symptomer vises når temperaturen i miljøet avtar eller under emosjonell stress;
 • nummenhet og en følelse av "goosebumps";
 • atrofiske forandringer, sår i huden og gangrene symptomer;
 • svekkelse av puls eller fravær på den berørte lemmen.

Ublokkende tromboangiitt i nedre ekstremiteter i tidlige stadier gjentar klinikken i Raynaud-fenomenet, som forekommer i systemisk lupus erythematosus og sklerodermi. Derfor tilordner legen ganske ofte diagnostiske tester som gjør det mulig å skille mellom disse sykdommene. Og også noen ganger er det behov for å utføre differensial diagnose med diabetes mellitus og patologi, som er forbundet med brudd på blodpropp.

Diagnostiske prosedyrer

Det er ingen spesielle serologiske markører for å bekrefte diagnosen. Vanligvis foreskriver legene laboratorieprøver for å utelukke andre sykdommer der inflammasjon av karene blir observert. For eksempel, for å utelukke diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus og andre kollagen relatert testy.Chtoby utført for å vurdere ekspresjonen av det vaskulære bed, som regel ved å bruke følgende fremgangsmåter for medisinsk avbildning:

 • Angiografi - gjør det mulig å avsløre angiografiske tegn, karakteristisk for Buerger's sykdom (men ikke patognomonisk);
 • Dopplerografi - ultralydsmetode for forskning, har nylig blitt mye brukt;
 • ekkokardiografi;
 • biopsi av huden på de berørte lemmer.

Behandling av sykdommen

Det første som leger vanligvis anbefaler er å umiddelbart slutte å røyke. Hittil er dette det eneste behandlingsmålet med påvist effekt. Andre tilleggs anbefalinger inkluderer:

 • lysmassasje og lokalt varm for å forbedre blodsirkulasjonen;
 • unngå situasjoner hvor perifer sirkulasjon forverres, for eksempel eksponering for kulde;
 • å utelukke et langt opphold i stående eller sittende stilling
 • Ikke gå barfot, noe som bidrar til å unngå å traumatisere føttens hud.
 • Ikke bruk tøffe og restriktive klær;
 • behandle øyeblikkelig traumer.
 • aspirin, men i det siste har det blitt erstattet av iloprost (syntetisk prostaglandin), som det er påvist, er effektiviteten høyere;
 • Også brukt bosentan, antagonister av endotelin reseptorer, for å bekrefte effektiviteten av sistnevnte, er det nødvendig med videre forskning;
 • kalsiumkanalblokkere, steroider, antikoagulanter og antiplatelet-legemidler er ineffektive;
 • Det er en oppfatning at sykdommen kan behandles med en komponent som finnes i tobakksnikotin. For dette formål er substitusjonsbehandling med nikotin foreskrevet. Likevel har det nylig vært data som viser at "røykfri tobakk" bidrar til utviklingen av iskemi i lemmer. Derfor er det ønskelig å nekte alle tobakksprodukter.
 • vasokonstriktormedikamenter bør unngås.

Det var publikasjoner om effektiviteten av behandling av iskemi ved hjelp av stamcellebehandling.

 • lumbal sympathectomy kan eliminere manifestasjoner av sykdommen, men det positive resultatet er vanligvis midlertidig;
 • periarterial sympathectomy;
 • Shunting av blodkar i denne patologien er ineffektiv, likevel har nye metoder for avansert angioplastikk oppstått, hvoretter en langvarig klinisk forbedring observeres;
 • stimulering av ryggmargen - det er bevist at antall amputasjoner reduseres;
 • amputasjon av lemmer.

outlook

Sykdommen utvikler seg hos pasienter som ikke slutter å røyke. Den eneste beviste måten å forebygge en forverring av symptomer på er å forlate alle typer tobakksprodukter. Hvis du slutter å røyke, kan symptomene forsvinne uten ytterligere behandling. En av de alvorlige komplikasjonene er alvorlig vevsekemi med påfølgende gangrenøse forandringer. En slik situasjon krever vanligvis amputasjon av ekstremiteter.

Utblokkende tromboangiitt er en levende representant for systemisk vaskulitt av uklar etiologi, selv om det er et klart forhold til tobakksrøyking. Kliniske tegn og angiografi bidrar til å etablere en diagnose. Avslutte røyking er den eneste effektive måten å forebygge sykdomsprogresjonen. Farmakologisk behandling kan forbedre symptomene, men stopper ikke de patologiske endringene som forekommer i karene.

Noen typer kirurgi kan forbedre perifer blodstrøm, og dermed forsinke tidspunktet for amputasjon. Nye stoffer - prostaglandiner, bosentan og stamcelleterapi - har vist oppmuntrende resultater. Tidlig diagnose og rettidig behandling av trombangiitt hos Burger kan redusere sannsynligheten for limambutasjon.

Det er en utslettende endarteritt hos røykere, med frostbit, og også når man arbeider med toksiner. Symptomer - smerte i nedre lemmer, intermittent claudication og andre. Bare tidlig diagnose av blodårer kan bidra til å unngå gangre og kirurgisk behandling.

Det er trophic ulcers av nedre ekstremiteter av ulike årsaker - åreknuter, diabetes mellitus og andre. Behandling med folkemetoder kan bare forverre situasjonen. Forberedelser og dressinger er et pålitelig middel i kampen mot sår.

På onkologi-prosessen kan en person fortelle kroppen ved å gi ut visse symptomer. En av dem er å migrere tromboflebitt. Hvordan er det identifisert og behandlet?

Hvis det plutselig var lameness, smerte under gangavstand, så kan disse tegnene tyde på å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. I en forsømt tilstand av sykdommen, som finner sted i 4. trinn, kan det være nødvendig med en amputasjonsoperasjon. Hvilke behandlingsmuligheter er det mulig?

Årsakene til at Raynauds syndrom oppstår, er dekket av konstante vibrasjoner, på grunn av hvilke fingrene skifter. Syndrom uten behandling kan bli en ekte sykdom, og så vil menneskers metoder ikke hjelpe. Jo tidligere symptomene er sett, er behandlingen startet, desto bedre.

I nedre ekstremiteter forekommer tromboflebitt av overfladiske vener oftest. Den har ulike former - akutt, overfladisk, stigende, subakut, subkutan år. Bare rettidig deteksjon og behandling vil redde fra de triste konsekvensene.

Okklusjon av kar på bena oppstår på grunn av dannelse av koagulasjon eller trombose. Behandlingen vil bli foreskrevet avhengig av hvor innsnevringen av lumen oppstod.

Hvis små blodkar og kapillærer på huden er betent, kan det signalere at urtikarial vaskulitt har begynt. Korrekt å forstå tegn vil legen hjelpe.

MSCT av arteriene i nedre ekstremiteter utføres dersom de mistenkes for deres endringer etter operasjonen. Kan utføres i forbindelse med angiografi med kontrast for karene i bena, abdominal aorta.

Om symptomene og behandlingen av Burger's sykdom

Et slikt nederlag av de minste årene og arteriene, beskrevet av den østerrikske legen F. Vinivarter og kalt ham en sykdom hos Burger, ved navn av en amerikansk lege som begynte å studere denne sykdommen, tilhører klassen av hjertesykdommer og blodårer. Det er flere synonymer for navnet på denne sykdommen, nemlig:

 • migrerende tromboflebitt;
 • Tromboangiitis obliterans.

Om patologi

Symptomer og behandling av utryddet tromboangiitt, ​​som vil bli beskrevet nedenfor, innebærer forandringer for det meste i muskel små fartøy og er oftest manifestert i ekstremiteter.

Sykdommen Burger fra manifestasjoner av atherosklerose er forskjellig i det:

 • Det er ingen plaketter mellom membranene;
 • arteriene inneholder ikke elastiske fibre;
 • arteriene selv er mye mindre i diameter enn i tilfelle av aterosklerose;
 • endringer forekommer samtidig i små venøse kar.

årsaker

Buerger sykdom kan manifestere seg for en rekke grunner, den har en multifaktorisk karakter som ikke har blitt fullstendig utforsket, for eksempel:

 • smittsom, bemerket av Dr. Burger, som bemerket at lesjoner vanligvis inneholder streptokokker, salmonella;
 • faktor assosiert med sykdommen i nervesystemet (stress, hardt arbeid;
 • arten av endokrine lidelser, et forhøyet nivå av hormoner i binyrene;
 • en autoimmun prosess assosiert med nedsatt lymfocyttproduksjon;
 • Den negative effekten av nikotin, som ofte forårsaker spasmer og tromboser;
 • faktorer som bidrar til skader, skader på underkroppene;
 • arvelig faktor, hvor utslettende tromboangiitt ofte overføres gjennom hannelinjen.

symptomer

Manifestasjoner av symptomer på denne sykdommen observeres hovedsakelig hos menn som allerede er over 20 år.

Symptomer og følelser hvor sykdommen ofte begynner:

 • nummenhet i føttene, brennende i sålene, tærne;
 • chill legs, spesielt i den kalde årstiden;
 • tap av følsomhet av tærne.

Etter en stund begynner de:

 • å skade kalver, vandring forårsaker lameness;
 • smerte lokalisert i kalvemuskler;
 • irradiative smerter, gitt opp eller ned fra stedet for lokalisering;
 • smerter tillater ikke å gå normalt, tvinger en person til å halte;
 • Ved en pause kan smerten forsvinne, men igjen når du går igjen.

Om begynnelsen av sykdommen

Utblokkende tromboangiitt begynner vanligvis med vanlig migrerende flebitt, som hovedsakelig påvirker venene, med ødeleggelse og betennelse i veggene til karene. Fokus på betennelse beveger seg gjennom kroppen (migrerer), manifestert på forskjellige steder. Symptomer på manifestasjon av slike flebitt på føttene og såler av føttene blir merkbare og synlige:

 • selene på ryggen;
 • rødhet i huden over det skadede området;
 • spredning av ganske smertefulle seler på beina og anklene;
 • På huden er et spor synlig, lik brun pigmentering.

Formen av sykdommen

Når sykdommen passerer i mild form, så med en vellykket sykdomskurs, kan det oppstå smerte med de første bevegelsene, men da er personen i stand til å justere og gå uten å stoppe, nesten uten å limpe.

På samme måte som emboli, kan skadede små fartøy gjenopprette blodsirkulasjonen omgå skadede områder.

Alvorlige former for Vinivarter-Burger sykdom er preget av hyppige og alvorlige eksacerbasjoner assosiert med forstyrret blodstrøm i karene på bena og karakterisert ved:

 • intenst uttrykte smertesyndrom;
 • forstyrrer smerte i dag og natt, selv i fravær av trening;
 • en karakteristisk holdning til en syk person som sitter om natten og masserer et sykt ben;
 • Utseendet til brune flekker på fingrene, noe som indikerer nekrose av vevet ved oppstart av tørre gangrene;

Klassifisering av trombangiitt

Når man prøver å klassifisere disse sykdommene, blir det tatt hensyn til patologiske endringer og lokalisering, noe som gjør det mulig å klassifisere Burger's sykdom som forskjellige typer:

 • perifer (distal eller dårligere type - i 65% av tilfellene er lesjonen av nedre ekstremiteter karakteristisk);
 • visceral (proksimal type sykdom i 20% tilfeller inkluderer lesjoner i iliac og femoral arterier, koronar symptomer og trombose av karene);
 • til den blandede typen av vaskulære lesjoner innbefatter de resterende 15% av denne sykdommen, hvor begge de ovennevnte typer er tilstede samtidig.

Stadier av sykdomsforløpet

I den klassiske utviklende utryddet trombangiitt av Berger er følgende endringer i karene typiske:

 • i den første fasen av sykdommen manifesteres dystrofi av nervesendene av de vaskulære celler vanligvis;
 • neste stadium er preget av klassiske symptomer på arteriell ben-iskemi (sirkulasjonsfeil);
 • deretter begynner en økende spredning av bindevev i det berørte området, med samtidig trombose, en nedgang i puls på føttene;
 • i neste stadium av nekrose og utseendet av sår, intensiverer smerten og ulcerøse mørke flekker opptrer på bena;
 • ved siste gangrenous stadium er det vevsoppløsning, infeksjon av sår og mulig sepsis.

diagnostikk

Kirurger har vanligvis ikke problemer med å diagnostisere sykdommen på grunn av det karakteristiske utseendet til de nedre ekstremiteter, med en vanskelig definert stopppulsering. For å bekrefte diagnosen, bruk undersøkelsen av fartøy med spesielle enheter:

 • UZDG, hvor ultralyddopplerografi utføres, studerer mulighetene for blodstrømning i blodkar;
 • et kapillaroskop, for å studere de berørte små kapillærene for å finne ut om tilstanden deres;
 • rheovasograph for registrering av pulsbølger;
 • et spesielt apparat for angiografi for å introdusere et kontrastmiddel inn i lårets arterie.

Konservativ behandling

I de første stadiene av tromboangiitis obliterans er behandling vanligvis foreskrevet av konservative metoder, hvor:

 • finne ut provokerende faktorer med det formål å forebygge og eliminere dem;
 • oppnå normalisering av nervesystemet ved hjelp av beroligende midler;
 • foreskrive bevegelse (walking) for å stimulere muskel sirkulasjon;
 • utnevne injeksjoner av nikotinsyre og preparater av antispasmodik;
 • bruk antikoagulanter for å forhindre utvikling av trombose;
 • foreskrive fysioterapi prosedyrer ved hjelp av diadynamiske strømmer, trykkammer for oksygenmetning av blod;
 • sendt til en sanatoriumbehandling.

medisinering

Ved behandling av denne typen utnevner:

 • angiospasmolytiske stoffer (Xanthinol, Drotaverine, Cinnarizine);
 • ikke-steroide analgetika;
 • for å forbedre trofismen av vev (Nikotinsyre, Dallargin, B-vitaminer).

Kirurgisk behandling

Etter diagnosen kan en kirurg som spesialiserer seg på blodkar anbefale å utføre en bestemt type operasjon. En av dem innebærer for eksempel omgåelse av popliteal- eller femorale arterien, utført som følger:

 • gjør en operasjon for å fjerne det skadede karet (opptil 15 cm i lengden);
 • skape, skape et bypassfartøy, slik at blodstrømmen går forbi den dannede trombus;
 • utfør stenting, det vil si, plasser en fjærstamme i selve fartøyet;
 • proteser med syntetiske analoger.

Ved utbrudd av gangrenous forhold utføres ikke konservativ behandling. I dette tilfellet vises kun økonomisk amputasjon av de berørte vevene.

Utblokkende tromboangiitt er mest vanlig hos røykere av menn 20-40 år, og bare 5% merker sykdommen hos kvinner.

Så hvis det er smertefulle symptomer i beina, spesielt når du går, er det best å vende seg til en vaskulær spesialist (angiosurgeon) i tide for å diagnostisere, undersøke tilstanden til arteriene på øvre og nedre ekstremiteter. Hvis nødvendig, utfør passende behandling for å forhindre sykdomsprogresjon.

Obliterating tromboangiitis (Buerger's sykdom): symptomer og behandling

Obliterating tromboangiitis (Buerger's sykdom) - de viktigste symptomene:

 • Svakhet i beina
 • Svakhet i hendene
 • Nummen av ekstremiteter
 • Smerter i ekstremiteter
 • Brennende hud
 • halthet
 • Nummen av fingre og tær
 • Stikker i fingrene
 • Smerte i å gå

Utblokkende tromboangiitt eller Buerger sykdom er en sykdom som er karakterisert som en akutt inflammatorisk prosess som oppstår i små kar i underbenet. Oftere kan det fortsatt påvirke hjernens kar og sentralnervesystemet. I hovedrisikogruppen, unge menn. Men sykdommen går ikke forbi de røykende kvinnene.

etiologi

Vinivarter-Burger sykdom for i dag har ikke en nøyaktig etiologi. Men som medisinsk praksis viser, kan slike faktorer provosere utviklingen av tromboangiitt:

 • medfødte patologier;
 • autoimmune reaksjoner i kroppen;
 • hyppig hypotermi av nedre, øvre ekstremiteter;
 • påvirkning på kroppen av kjemikalier;
 • alkoholmisbruk, røyking (spesielt med hensyn til kvinner).

I lys av dette er det ganske vanskelig å forhindre sykdommen. I de tidlige stadiene er det vanskelig å diagnostisere.

klassifisering

I offisiell medisin er klassifisering av trombangiitt ved lokaliseringens art og utviklingsstadiet akseptert.

Av lokaliseringenes natur kan utjevnende tromboangiitt være av følgende typer:

 • perifer (hovedsakelig påvirker karene i nedre ekstremiteter);
 • visceral (mulig trombose av mesenteri-fartøy);
 • blandet type (klinisk bilde av de to tidligere underartene).

Når det gjelder stadier av utvikling av tromboangiitt, ​​er det bare tre av dem:

 • angiospastic;
 • angiotromboticheskaya;
 • angioskleroticheskaya.

I siste stadium av utviklingen av Buerger's sykdom er prosessen irreversibel, limambutasjon utføres, ettersom gangrene utvikler seg.

Generelle symptomer

Uttrykkende tromboangiitt kan ikke fremvise tegn på begynnelsen. Det er også verdt å merke seg at med Buerger's sykdom er alle karene involvert i den patologiske prosessen, men symptomene vises tydeligst i karene til under- eller øvre ekstremiteter.

Som utvikling av tromboangiitis kan observeres slike symptomer:

 • Nummenhet av fingre eller hele lemmer;
 • smerte når du går;
 • lameness for ingen åpenbar grunn;
 • plutselig følelse av svakhet i hender eller føtter;
 • ubehag i ekstremiteter (brennende, prikker i fingrene).

Siden sykdommen utvikler seg sterk, kan skarp smerte forstyrre pasienten selv i ro.

Det er verdt å merke seg at symptomer av denne art kan indikere andre sykdommer. Derfor er selvmedisinering i dette tilfellet uakseptabelt. Tromboangiitis krever kun spesialisert, kompetent medisinsk behandling. Ellers kan gangrene utvikle seg og infeksjon av hele organismen oppstår.

I den siste fasen av sykdomsutviklingen kan det generelle kliniske bildet som er beskrevet ovenfor suppleres med symptomer på tromboflebitt (akutt betennelse i karetveggene).

diagnostikk

Tilstandsdiagnostikk ved mistanke om tromboangiitt kan deles på slike stadier:

 • personlig undersøkelse, finne ut anamnesis;
 • laboratorie- og instrumentanalyser;
 • diagnose.

Med de ovennevnte symptomene, bør du kontakte en reumatolog eller phlebologist. Som en siste utvei til kirurgen. Etter å ha undersøkt og funnet ut person- og slektshistorie, foreskriver legen laboratorie- og instrumentelle diagnostiske metoder.

Laboratoriemetoder for forskning inkluderer følgende:

Programmet for instrumentanalyser inkluderer følgende:

 • ultralyd dupleks forskning;
 • X-stråler;
 • punktering biopsi av materialet;
 • angiografi;
 • CT (hvis det er mistanke om cerebrale vaskulære lesjoner).

Basert på alle oppnådde resultater kan legen diagnostisere utjevning av tromboangiitt og foreskrive riktig behandling.

behandling

Behandling av trombohygitt betyr:

 • medisinering;
 • fysioterapeutiske prosedyrer;
 • kirurgisk inngrep.

Hvis sykdommen diagnostiseres på et tidlig stadium av utviklingen, kan komplekse behandlinger bli dispensert uten kirurgisk inngrep. Men som praksis viser, i den første fasen av utviklingen av den patologiske prosessen, er det ganske vanskelig å oppdage sykdommen.

Narkotikabehandling inkluderer følgende medisiner:

 • anti-inflammatorisk bredspektrum;
 • for flytende blod;
 • for utvidelse av små fartøyer.

Hvis medisinbehandling og fysioterapi ikke gir et positivt resultat, utnevnes en operasjon. Generelt brukes shunting. Det utføres av en vaskulær kirurg. I tilfelle at sykdommen har det siste utviklingsstadiet og gangrene observeres, utføres limambutasjon.

Som en fysioterapeutisk behandling blir blodet bestrålt med ultrafiolette stråler. Også pasienten må foreskrive heparin.

Tidlig behandling startet gir gode resultater og utelukker praktisk talt utviklingen av komplikasjoner. Derfor, i nærvær av symptomer, bør du umiddelbart konsultere en lege. Å være engasjert i en selvbehandling, i dette tilfellet, er ikke tillatt.

forebygging

Kjernen i forebyggende metoder er fullstendig utelukkelse av alle provokerende faktorer:

 • røyking,
 • overdreven bruk av alkohol;
 • hypotermi i ekstremiteter.

Spesielt bør slike forholdsregler følges av de som allerede har hatt Burger-sykdommen. Med riktig og rettidig behandling, påvirker ikke sykdommen livslangets varighet.

Hvis du tror at du har det Obliterating tromboangiitis (Buerger's sykdom) og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: en reumatolog, en kirurg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Guillain-Barre syndrom er en gruppe akutte autoimmune sykdommer som preges av rask progresjon. Perioden med rask utvikling er omtrent en måned. I medisin har denne sykdommen flere navn - Landry lammelse eller akutt idiopatisk polyneuritt. De viktigste symptomene er muskel svakhet og mangel på reflekser, som forekommer mot en bakgrunn av omfattende nerveskader (som følge av den autoimmune prosessen). Dette betyr at menneskekroppen tar sitt eget vev som fremmed, og immunitet danner antistoffer mot de berørte nerveskjellene.

Mikroinsultet i hjernen er en sykdom som resulterer i en forbigående forringelse av sirkulasjonen, samt et iskemisk angrep av hjernen. Symptomene på et mikroslag er svært lik symptomene på et slag, men i motsetning til dem er det. Alle tegn på et mikroslag kan vare fra noen få minutter til 24 timer.

Iskemi - en patologisk tilstand som oppstår når blodsirkulasjonen er kraftig svekket i et bestemt område av organet, eller i hele organet. Patologi utvikler seg på grunn av en nedgang i blodstrømmen. Mangel på blodsirkulasjon blir årsaken til forstyrrelser av et stoffskifte, og fører også til brudd på funksjonene til de enkelte organer. Det skal bemerkes at alt vev og organer i menneskekroppen har forskjellig følsomhet for mangel på blodtilførsel. Den brusk og bony strukturer er mindre mottakelig. Mer sårbare - hjernen, hjertet.

Obliterating aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er en kronisk lidelse som rammer store arterier, noe som fører til en annen grad av sirkulasjonsfeil. De viktigste symptomene på uttrykket av sykdommen er - rask tretthet av beina under gang, ofte lameness og følelsesløp av føttene.

Meningioma er en svulst som dannes i ryggmargen eller hjernen fra nettet (arachnoid). Det kan enten være kuleformet eller hesteskoformet, og det er ofte knyttet til de harde skjellene i ryggmargen eller hjernen, og veksten i veksten er overveiende ikke en, men flere.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene