Prothrombintid: satser, oppgang og høst

Blod er et slags kjøretøy som hjelper oksygen og næringsstoffer spredt over hele kroppen. For å gjøre dette må det være konstant i flytende tilstand.

For å hindre blodtap når fartøyet er skadet, er blodet utstyrt med evnen til å kaste seg, danner en stramt blodpropp. Perioden som dette oppstår kalles protrombintid. Eventuelle avvik fra normen kan indikere forekomsten av sykdommen. Derfor er det viktig å kjenne egenskapene til denne indikatoren og dens normative verdier.

Hva er protrombintid

Prothrombintid refererer til perioden som går fra det øyeblikket vevsfaktoren går inn i blodet for å danne en trombus. For denne prosessen er proteinprothrombinet, som er inneholdt i plasmaet, ansvarlig. Normal produksjon av dette stoffet er bare mulig dersom det ikke er noen vitamin K-mangel i kroppen.

I blodet av en sunn person er protrombin inneholdt i en stabil konsentrasjon. Den aktive løsningen oppstår bare etter kontakt med skadede vev.

Prothrombintiden bestemmes under blodprøven. For sitt kvantitative uttrykk brukes følgende notasjon:

 1. PI - protrombinindeks. Det er definert som forholdet mellom den normative indeksen for protrombintid og indikatoren for testprøven.
 2. Sekund.
 3. PO-protrombinforholdet. Det er definert som forholdet mellom den oppnådde indikatoren og den normative verdien.
 4. Prosent. Den eksakte verdien bestemmes av en spesiell kalibreringsplan, som dannes på grunnlag av data om studiet av protrombintid i oppløsninger av normalt plasma. En slik evaluering kalles "protrombin av Quik".

Nylig har den internasjonale normaliserte holdningen - INR blitt brukt oftere. Det lar deg dechiffrere resultatet av analyser fra ethvert laboratorium i verden, uansett hvilke diagnostiske teknikker som brukes.

Normative verdier

Den optimale protrombintiden er ikke avhengig av personens kjønn, det vil si normen for menn og kvinner vil være det samme.

 • For en sunn person, er et intervall på 15 til 20 sekunder regnet som normalt.
 • For en nyfødt er den ideelle verdien fra 14 til 18 sekunder.
 • For barn under 6 år - 13-16 sekunder.

Hvis målingen utføres i PI, anses verdien fra 95 til 105% optimal. For barn er prisen fra 70 til 100%. PO-indikatoren er ideell hvis den ligger i området fra 0,9 til 1,1.

Prothrombin av Kviku bør ligge i området fra 70 til 130%. For barn under 6 år kan verdien variere fra 80 til 100%. I en alder av 6 til 12 år regnes verdien som ligger innenfor området fra 79 til 102% som normalt.

Den normale verdien av INR varierer fra 0,85 til 1,25. Hvis en person tar antikoagulantia, blir hans indikatorer skiftet. I dette tilfellet er intervallet fra 2 til 3 betraktet som normen.

En naturlig forandring i protrombintiden oppstår hos kvinner mens de venter på babyens fødsel. Graden ved graviditet avhenger av begrepet.

I første trimester kan verdien variere fra 9,8 til 13,4 sekunder, i andre - fra 9,4 til 13,5, i tredje - fra 9,7 til 12,8 sekunder.

Hva er avviket fra normen?

Noen mennesker blir redd når de ser en avvik fra normen for protrombintid, fordi de ikke forstår hva det betyr. Faktisk kan en økning eller reduksjon i verdien indikere tilstedeværelse av en viss sykdom. Så, hvis protrombintiden økes, indikerer dette ett av følgende problemer:

 1. Dannelsen av en ondartet svulst.
 2. Syndrom av spredt intravaskulær koagulasjon.
 3. Økt antitrombinkonsentrasjon.
 4. Predisponering mot hjerteinfarkt og trombose.
 5. Amyloidose.
 6. Kalsiummangel i kroppen.

Normen for protrombintid hos kvinner og menn kan overskrides når man tar antihistaminer, diuretika, nikotinsyre, aspirin og anabole.

Indikatoren under normen finnes i følgende tilfeller:

 1. Økt konsentrasjon av røde blodlegemer i blodet.
 2. Mangel på koagulasjonsfaktorer, overført ved arv.
 3. Kroniske lever-, nyre- eller immunsystemssykdommer.
 4. Sykdommer i mage-tarmkanalen.

Reduser indikatoren kan også ta visse medisiner. Disse inkluderer barbiturater, kortikosteroider og perorale prevensiver.

Prothrombintidsendring under graviditet

Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange forandringer, inkludert i blodet. Derfor blir koagulogrammet en obligatorisk del av medisinsk tilsyn med graviditet. Den inkluderer en protrombintest.

Hvis resultatene er for lave, kan det føre til alvorlig blødning under arbeid. I nærvær av uforenlighet av Rh-faktor til mor og barn, fører blødning til postpartum død. Derfor blir en slik blodprøve ekstremt viktig.

Følgende faktorer sier om behovet for regelmessig kontroll av blodkoagulasjon:

 1. Åreknuter.
 2. Brudd på leveren.
 3. Langsom utvikling av fosteret.
 4. Drikker alkohol og røyker under bærebarnet.
 5. Tilstedeværelse av flere frukter på en gang.
 6. Conception ved hjelp av IVF.
 7. Langvarig bruk av antikoagulantia.

Hvis protrombintiden senkes under svangerskapet, er det normalt. Dette fenomenet er forbundet med utseendet til et nytt sirkulasjonssystem i kroppen.

Eventuelle andre endringer må identifiseres i tide, for å fastslå årsakene til hva som skjer og å handle. Derfor må blodprøven under graviditet tas ofte.

I hvilke tilfeller er en studie tildelt

Det er en stor liste over sykdommer, som på en eller annen måte er forbundet med blodkoagulasjon. Behovet for blodanalyse for protrombintid forekommer ofte. Blant de viktigste årsakene til studien - mistanke om tilstedeværelsen av følgende sykdommer:

 1. Trombose.
 2. Brudd på leveren.
 3. Mangel på vitamin K.
 4. Hemofili.
 5. Syndrom av spredt vaskulær koagulasjon.
 6. Anemi i kronisk form.
 7. Dysfunksjon av homeostase.

Denne diagnostiske metoden brukes også dersom pasienten klager over en rekke hematomer av ukjent opprinnelse. I tillegg er analysen brukt til å kontrollere effekten av antikoagulantia.

Hvordan utføres analysen

For å oppnå nøyaktige resultater oppsamles pasientens blod i sterile laboratorieforhold. I dette tilfellet bør pasientens mage være tom. Sekvensen av studien kan være som følger:

 1. En turniquet påføres den øvre delen av den menneskelige skulderen. Dette gjør at du kan redusere hastigheten på blodstrømmen og gjøre tilgangen til venen mer praktisk. Injeksjonsstedet behandles med en antiseptisk løsning. Blodprøven er tatt fra venen. Deretter fjernes tourniqueten, og en bomullsull med antiseptisk påføres på punkteringsstedet.
 2. Prøven sendes til studien. Spesialisten legger til en viss mengde blod i et rør fylt med natriumcitrat. På grunn av dette mister blodet evnen til å kaste seg.
 3. For å fullstendig eliminere koagulasjonsfaktoren plasseres prøven i en sentrifuge.
 4. Prøven blandes med kalsiumklorid og tromboplastin. Tiden som vil passere før dannelse i blod av en blodpropp er notert. Dette vil være protrombintid.

I dag er det utviklet en spesiell analysator som gjør det mulig å gjennomføre en studie av blodpropp i hjemmet. En slik anordning er nødvendig for personer som behandles med warfarin, som lider av tromboembolisme eller preinfarkt.

I disse tilfellene kan tidsbestemt identifisering av koagulasjonsindikatorer redde en persons liv. En slik enhet er lett å håndtere og krever ingen spesielle ferdigheter.

Hvilke faktorer kan påvirke nøyaktigheten av resultatet?

I noen tilfeller kan resultatet av studien være unøyaktig. Følgende faktorer kan øke koaguleringstiden:

 1. Bruken av alkoholholdige drikker, for mye fettstoffer, belgfrukter og noen grønnsaker.
 2. Terapi med bruk av medisiner. Disse inkluderer noen antibiotika, antikoagulanter, anabole steroider, heparin, diuretika, avføringsmidler.

Følgende faktorer kan gjøre kortere tidsintervall:

 1. Bruken av matvarer med høyt innhold av vitamin K.
 2. Dehydrering etter langvarig diaré eller oppkast.
 3. Bruk av antihistaminer, prevensjonsmidler, koffeinholdige produkter.

For å øke nøyaktigheten av studien, noen dager før blodprøven, bør pasienten slutte å bruke grønn te, produkter som inneholder soya, gris og biff, grønnsaker, noen slags kål og belgfrukter, alkoholholdige drikkevarer.

Kontraindikasjoner for prosedyren

Definisjonen av protrombintid kan ikke utføres av alle pasienter. Blant de viktigste kontraindikasjoner er:

 • Alvorlig dehydrering av kroppen.
 • Defekter av kardiovaskulærsystemet.
 • Brenner et stort område av huden gjennom hele kroppen.
 • Neurotiske lidelser og voldelig oppførsel.

I slike tilfeller er bruken av en slik diagnostisk teknikk upraktisk.

Helbredende tiltak

Hvis det etter en studie ble vist en redusert protrombintid, foreskrives pasienten et antikoagulasjonsmiddel. Disse kan være direktevirkende stoffer (f.eks. Heparin) eller indirekte, som for eksempel Warfarin.

I dette tilfellet anbefales et spesielt diett. Det bør inkludere produkter som fremmer blodfortynning. Disse inkluderer:

 1. Fettvarianter av fisk: kveite, sild, makrell og andre.
 2. Tranebær, fiken, blåbær, blommer.
 3. Ginger.
 4. Havremelgrøt.
 5. Olivenolje og linolje.
 6. Kakao og grønn te.

Når indikatoren var høyere enn den normative verdien, er det nødvendig å ta koagulanter eller syntetiske stoffer som akselererer blodkoagulasjon. De fleste eksperter anbefaler Vikasol eller Trombin.

Samtidig med medisinsk behandling, anbefales kosttilskudd. Det er rettet mot å eliminere følgende produkter fra kostholdet:

 1. Bokhvete grøt.
 2. Animalfett.
 3. Grønne kulturer.
 4. Belgfrukter.
 5. Rødvin, chokeberry, bjørnebær, blåbær.
 6. Bakeriprodukter fra hvetemel.
 7. Røkt kjøtt.

For å redusere viskositeten i blodet, vil det hjelpe til med bruk av tilstrekkelig mengde rent drikkevann. Drikk det så ofte som mulig i små sip.

Prothrombintid er en viktig indikator for blodkoagulasjon. Tidlig definisjon kan øke hastigheten på behandlingen av mange sykdommer, og i noen situasjoner kan du selv redde liv.

Trombintid

synonymer: Trombintid, trombintid

Generell informasjon

Som en del av en undersøkelse utført koagulasjon trombintid, som karakteriserer den siste fasen av blodkoagulering - omdannelse av fibrinogen (et protein i sammensetningen av blodpropp) til fibrin (på basis av en blodpropp) i blodet ved en reaksjon med trombin og kalsium.

Analyse tilordnet identifisere arvelige sykdommer, blodsykdommer, onkologiske prosesser, lever- sykdommer, så vel som under svangerskapet (for å forebygge utviklingen av kritiske tilstander i den periode av drektigheten, og føde baby).

Trombintid er en indikator på omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin under påvirkning av koagulasjonsfaktoren - trombin. Ifølge resultatene av denne studien, avsløres blodpropps-patologier i prosessen med sekundær hemostase (dannelse av blodpropp), som foregår i 3 stadier.

 1. Koagulant trombin virker på proteinfibrinogenet på en slik måte at det blir en fibrinmonomer (koagulant konsistens).
 2. Av flere fibrinmonomerer oppnås fibrinpolymer (en mikroelement av kalsium er involvert i reaksjonen).
 3. Fibrinpolymerer kombinerer med erytrocytter og blodplater og danner fibrin uoppløselig i blodet. Som en konsekvens, blødning er suspendert av blodpropp - en trombose.

Alle stadier av sekundær hemostase forekommer innen en begrenset periode (med unntak av dysfunksjonelle forstyrrelser i hematopoietiske organer). Graden av koagulasjonsdannelse avhenger av den biologiske nytten av fibrinogen og nivået av koagulanter og antikoagulantia.

Et av de farligste forholdene er hypofybrinogenemi - hvis veggene i karene eller vevene i organene er skadet, oppstår langvarig blødning. Forlengelsen av trombintiden oppstår også når man tar heparin eller andre antikoagulantia som nøytraliserer trombin. Noen ganger er årsaken til blod koagulasjon er langsom utskillelse av autoimmune antistoffer til trombin i nærvær eller paraproteins plasma som inhiberer andre trinn i omdannelsen av fibrin.

I tilfelle av hyperfibrinogenemi koagulerer blodet hurtigere enn nødvendig, noe som kan føre til trombose (blokkering av blodkarets lumen).

Testen for trombintid er mest indikativ ved diagnostisering og behandling av DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon) assosiert med nedbrytning av fibrin.

Å forårsake avvik fra norm av trombintid kan være leversykdom.

Sykdommer som påvirker varigheten av koagulasjon kan kjøpes, arvelig eller medfødt. Ervervet er relatert til livsstil, ernæring, tilstedeværelse av dårlige vaner, sykdommer i historien (leddgikt, kardiovaskulær patologi, onkologi). Trombintiden kan også avvike fra normal under patologisk graviditet og / eller etter alvorlig fødsel. Mest observert er hypofibrinogenemi, noe som øker sannsynligheten for blødning.

Medfødt eller arvelig koagulasjonsforstyrrelse er sjelden, da den dannes som et resultat av genetiske mutasjoner.

vitnesbyrd

 • Identifikasjon av defekte former av fibrinogen eller dens mangel (medfødt / anskaffet);
 • Diagnose av hyper- og hypofybrinogenemi;
 • Tilstedeværelsen i blodet av nedbrytningsprodukter av fibrinogen og fibrin;
 • Diagnose og behandling av DIC-syndrom;
 • Dysfunksjon eller patologi av strukturen i leveren;
 • Smerte i leverområdet av ukjent etiologi;
 • Forskjeller av trykk inne i fartøyene til hver side;
 • Kontroll av behandling med antikoagulantia (heparin), trombolytisk og fibrinolytisk;
 • Graviditet (patologisk, spontan avbrudd);
 • I det komplekse koagulogrammet.

Tilordne analysen til koagulogrammet og tolk resultatene fra legen: hematolog, resuscitator, anestesiolog, gynekolog, barnelege, terapeut etc.

Trombintiden er normal

For å måle trombintid aksepteres følgende referanseverdier:

Faktorer som påvirker resultatet

Noen ganger kan resultatene bli forvrengt. Det er flere grunner til dette:

 • Alder (i nyfødte er trombintiden normalt forlenget);
 • Overtredelse av regler for forberedelse til koagulasjon;
 • Brudd på algoritmen til blodprøvetaking, transport og lagring;
 • Inkompetanse av laboratoriearbeidere;
 • Mottak av forstyrrende stoffer;
 • Transfusjon av frosset plasma kort før testen (skjuler kvantitative og strukturelle abnormiteter av fibrinogen);
 • Menstruasjon (senker koagulasjonsrater);
 • Akutt feber syndrom hos pasienten under venøs blodprøvetaking;
 • Nylig lidd skader, skader, brannsår, kirurgi.

Øk verdiene (lengre intervallet)

 • Leverpatologi;
 • Uremia (forgiftning av kroppen mot en bakgrunn av nyresykdom);
 • DIC;
 • Mangel på proteininntak i kroppen;
 • Patologisk graviditet (abort, avløp av morkaken);
 • Kardiovaskulære sykdommer (hjerteinfarkt, hjerneslag);
 • Lungebetennelse (lungebetennelse);
 • Hyperbilirubinemi (økt nivå av bilirubin i blodet);
 • Tuberkulose (smittsom sykdom forårsaket av en kjepp av Koch);
 • Hypofibrinogenemi (med en fibrinogenivå i blodet på mindre enn 0,5 g per liter) i oppkjøpt eller medfødt form;
 • Dysfibrinogenemi (defekt i strukturen av fibrinogen på molekylært nivå);
 • Paraproteinemi (tilstedeværelse i plasma av defekte og unormale proteinforbindelser);
 • Økning i nedbrytningsprodukter av fibrin og fibrinogen i blodet;
 • Tilstedeværelse i plasma av antikoagulantia (antitrombiner, hirudin, heparin og andre);
 • Fibrinolytisk terapi (en type behandling rettet mot å gjenopprette blodstrømmen ved å oppløse trombus);
 • Utvikling av autoimmune antistoffer mot trombin;
 • Produksjon av lupøs antikoagulant (antistoffer mot enzymer i sirkulasjonssystemet);
 • Multiform myelom (kreft i plasma blodceller) og andre onkologiske prosesser.

Nedgang i verdier (reduksjon av trombintid)

 • Økt risiko for blodpropp;
 • DIC-syndrom (1. trinn);
 • Overskudd av normalt nivå av fibrinogen i blodet;
 • Leverpatologi (skrumplever, hepatitt);
 • Mangel på noen vitaminer;
 • Inntak av hormonelle stoffer, antikoagulantia, etc.;
 • Myeloleukemi (en onkologisk sykdom i blodet).

Trombintid hos gravide og barn

En gynekolog utpeker denne studien til en gravid kvinne for å forhindre utvikling av patologier av graviditet og fødsel.

 • Vanligvis øker trombintiden i fremtiden til 18-25 sekunder.

Avvik fra dette området er farlig ved utviklingen av DIC-syndrom.

Årsakene til forekomsten under graviditeten er som følger:

 • emboli (blokkering av blodårer) ved hjelp av fostervann - fører til giftig sjokk, respiratorisk svikt og opptak av høye konsentrasjoner av tromboplastin i blodet, noe som medfører økning av koagulering;
 • for tidlig blødningsavbrudd - forårsaker kraftig blødning mens du reduserer ulike koagulasjonsfaktorer;
 • postpartum endometritis (betennelse i livmor slimhinnen).

Ofte antifosfolipid syndrom, der det dannes store blodårer, forårsaker et brudd på embryodannelse og utvikling av fosteret til svangerskapet avsluttes.

Andre komplikasjoner mot endringer i trombintid hos gravide kvinner:

 • åreknuter
 • sykdommer i hjerte-kar-systemet (hjerneslag, hjerteinfarkt, trombose);
 • arteriell hypertensjon (økt trykk) og oksygen sult av fosteret, siden tykt blod transporterer ilt dårlig.

Hos barn varierer trombintiden med alderen.

Hva er protrombintid, sin norm, øke og redusere

Studien av indeksene i prosessen med blodkoagulasjon er svært viktig for å forhindre utvikling av en rekke menneskelige sykdommer. Spesielt må rettidig identifikasjon av protrombin tid (PTT), til indeksen (PTI) og INR (internasjonal normalisert ratio) for barn og gravide kvinner, pasienter med trombose, hjertesykdom, lever og nyrer diagnostisere forekomsten av blodpropper.

I tillegg muliggjør overvåkning av økning og reduksjon av koagulasjonsindikatorer en rettidig behandling av sykdommer forårsaket av metabolske forstyrrelser. Det er derfor slik testing, med det formål å bestemme mulige endringer, ofte foreskrevet av leger ved undersøkelsen.

Hva vil teste testene av PTV, PTI, MNO

Innholdet og aktiviteten til protrombin i blodet bestemmes ved bruk av indeksene for flere laboratorietester.

 • Prothrombintidsanalyse karakteriserer tidsintervallet for koagulerbarhet av blodplasma. Det er nødvendig å utføre diagnostisering av hemopoiesis og vaskulære sykdommer, samt å kontrollere effekten av legemidler som er rettet mot å redusere trombusdannelse og fortykningshastigheten. Utvalget av normale voksne fra 11 til 16 sekunder, spedbarn 14 til 18 sekunder.
 • Prothrombin indeks noen ganger erstattet av begrepet MSC (internasjonal standardisert koeffisient). Analysen viser tilstanden til de 5 koagulasjonsfaktorene. Når deres kvantitative kompleks er utilstrekkelig, bestemmes økningen i koaguleringstiden (PT). 95% er 105%.
 • Normen for INR-indeksen = 0,85-1,25. Når INR økes, er det en mulighet for blødning, hvis under normen - det er fare for blodpropper.

Når det blir nødvendig å utføre analyser

Indikasjoner for analyse av protrombintid:

 • identifisering av årsakene til blødning, eller dannelse av blødninger, hematom;
 • kontroller effektiviteten av behandlingen med koagulanter
 • påvisning av hemofili, andre sykdommer ledsaget av non-stop blødning fra nesen eller andre organer;
 • for påvisning av vitamin K-mangel
 • studie av leverfunksjon
 • mistanke om spredt vaskulær koagulasjon;
 • ved graviditet for påvisning av trussel om abort
 • mistanke om trombose;
 • før og etter operasjoner
 • Sannsynligheten for dysfunksjon av homeostase;
 • diagnose av kardiovaskulære sykdommer;
 • mistanke om hjerteinfarkt: myokard, nyrer, tarm, og også hvis tilstanden er preinfarkt;
 • venetrombose;
 • Sannsynligheten for tromboembolisme av luftveisarterien eller andre organer
 • med kronisk anemi.

Indikasjoner for ytterligere forskning på blod INR og protrombintid under fertil er følgende faktorer: pre-graviditet aborter, tapte første trimester fosteret, for høy tone i livmoren, symptomer på svangerskapsforgiftning.

Hvorfor øker blodproppens varighet

Økning av PTV forekommer ved følgende patologiske forhold:

 • Feil syntese av fibrinogener og protrombin, som skyldes leversykdommer, samt galdekanaler. Ofte årsaken til dette er organskader av giftstoffer og giftstoffer. I dette tilfellet er en effektiv måte å kjempe på å rense leveren med folkemessige rettsmidler;
 • på grunn av mangel eller overskudd av vitamin K;
 • på grunn av anemi, samt et underskudd av phyloquinon;
 • med ondartede neoplasmer, leukemi;
 • med hemofili;
 • på grunn av trombocytopeni, fra en nedgang i antall trombocytter på grunn av allergier, strålingssykdom;
 • med serumsykdom, anafylaktisk sjokk;
 • på grunn av kalsiummangel
 • på grunn av økt produksjon av heparin, eller en overdose av dens innføring i kroppen;
 • fra overdreven inntak av dicumarin;
 • med skade på organets vev under operasjonen.

Hvorfor det er en reduksjon i protrombintiden

Følgende avvik fører til en økning i blodets koagulasjonshastighet:

 • graviditet 3 trimester,
 • hormonelle prevensjonsmidler (COC og OK),
 • syndrom av ICE,
 • medisinske blodproppemidler,
 • intravaskulære forandringer.
 • terapi med antikoagulantia
 • skade på veggene i blodkarene;
 • store områder med brennskader;
 • betydelig blodtap under operasjonen, eller etter det;
 • polycytemi;
 • lipidmetabolismeforstyrrelser i fedme, aterosklerose;
 • overskudd av vitamin K.

Hvis en person tar antikoagulanter eller inhibitorer (for heparin, warfarin, aspirin) analyse på en enkelt protrombintiden anses ikke å være objektiv, slik at begge deler er tilordnet tester for studiet av protrombin-indeksen og aPTT og INR.

Faktorer av ekstern påvirkning som forvrenger resultatet av analysen

Indikatoren for forskning på protrombintid kan bli upålitelig, ikke bare fra det faktum at en person tok antikoagulantia, men også på grunn av underernæring, tar medisiner og også kosttilskudd.

Hva forlener prosessen med koagulering

 • produkter - alkoholholdige drikker, overdrevent fettstoffer, bønner, soya, grønnsaksgrønne avlinger;
 • medisiner - fra grupper av antibiotika, anabole steroider, hepariner;
 • en høy dose av aspirin, diuretika, reserpin, avføringsmidler og andre legemidler.

Reduser tidsperioden for blodkoagulasjon

 • produkter med høy konsentrasjon av vitamin K;
 • medisiner - Vikasol, vitamin C, antihistaminer, kortikosteroider, barbiturater, koffeinholdige stoffer, xantiner, prevensjonsmidler (oral), mange andre.
 • I tillegg er viktigheten av protrombintid påvirket av dehydrering av kroppen som følge av kraftig oppkast, diaré og andre faktorer.

Betydningen av koagulogramforskning hos gravide kvinner

Analysen av blodkoagulasjon på protrombintid gjør det mulig å forhindre mulige komplikasjoner: trombose, trombofili, preeklampsi, andre patologier.

I normal løpet av graviditet blod på en slik studie ta 3 ganger, og tilstedeværelsen av kroniske sykdommer og avvik fra normen fører ofte til siden dannelsen av selv små klumper i karene i morkaken kan forårsake føtal hypoksi, så vel som blødninger og morkakeløsning.

Normen for PTW i en gravid kvinne:

 • i 1 trimester fra 9,8 til 13,4 sekunder,
 • i 2. trimester fra 9,4 til 13,5 sekunder,
 • i tredje trimester fra 9,7 til 12, 8 sekunder.

I ikke-gravide kvinner fra 12, 6 til 15,3 sekunder.

En økning i indeksene betyr at det oppstår en risiko for blødning, så vel som dannelsen av blåmerker på grunn av hematom. Hvis resultatene av PTV er under normale, kan trombi danne seg.

Spesifikke instruksjoner for testing

En obligatorisk multippel studie av protrombintid i tilfelle av graviditet utføres for kvinner, den såkalte risikogruppen:

 • mødre som har en historie med spontane aborter,
 • i nærvær av diabetes,
 • med sykdommer i hjertet og vaskulære patologier,
 • i nærvær av en tilbøyelighet til å danne blodpropper,
 • kvinner med økt risiko for blødning.

Faren for DIC-syndrom

En større fare for forventede mødre er utviklingen i tidlig graviditet av hyperkoagulasjon (økning i blodpropp), og deretter hypokoagulering (en reduksjon i koagulasjonshastigheten), det såkalte DIC-syndromet. Konsekvenser av et brudd på balansen mellom hemostase er trusselen om utviklingen av følgende patologier:

 • placenta previa og peeling,
 • preeklampsi;
 • trussel om hemorragisk sjokk;
 • hypertensjon av kvinner,
 • utvikling av emboli,
 • risiko for abort,
 • antatalt (intrauterin) føtal død.

Hvis unormaliteter oppdages, foreskriver legen terapi som korrigerer sykdommene hos visse hemostatiske linker der patologiske endringer oppstod. Det er umulig å ta antikoagulantia og heparin medisiner alene.

behandling

Dersom det bestemmes at det er lavere etter testing av protrombin-tid enn det som er nødvendig (på grunn av økt blodpropper), med den faren for blodpropp legen foreskriver antikoagulanter: direkte (heparin) eller indirekte (warfarin).

Når økt protrombintid (blodkoagulering retardasjonsgrad) krever bruk av koagulanter (trombin, Vikasol), syntetiske stoffer for akselerering av koagulering, samt å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger (rutin).

Diettmat

En obligatorisk tilstand for behandling av avvik er utnevnelsen av spesielle dietter.

Mot trombi

Under behandling med antikoagulantia må du spise så lite som mulig (eller helt eliminere fra menyen) produkter som reduserer protrombintiden:

 • fett av dyr i form av fett, smør, krem, kjøttfett og biprodukter (hjerne, nyre, lever);
 • grøt bokhvete;
 • rødkål, rogn, radise, rødbeter, rød pepper;
 • mango, rødbær, guelder rose, aronia björnbær, blåbær, bjørnebær, bananer;
 • grønnsak grønne avlinger;
 • legume grønnsaker;
 • bakeri hvite varer;
 • saltholdighet, røkt kjøtt.
 • andre typer mat som bidrar til utseendet av blodpropper.

Omvendt, når det behandles med koagulanter, er det nødvendig å øke bruken av disse produktene.

Enn å spise i en trussel om blødning

Hvis protrombintiden senkes, anbefales det at produkter som fremmer væskefortynning, anbefales:

 • fisk av fete arter - sild, makrell, kveite, steinbit og torskeleverolje;
 • hvitløk og løk; sitron og andre sitrusfrukter;
 • Jerusalem artisjokk, ingefær;
 • olivenolje og linolje;
 • nyttige er tranebær, blommer, bringebær, fiken, blåbær,
 • havregryn, havregryn
 • te grønn, kakao.

For å redusere viskositeten til plasma trenger du en spesiell modus for å drikke vanlig vann: små søppel oftere. Likevekt er også viktig. Alkoholholdige drikker for behandlingsperioden bør utelukkes.

Når testanalysen gjennomføres på PTV, er det nødvendig å informere laboratorieassistenten om det foreløpige inntaket av medisiner, og ikke å drikke eller å røyke, for å ekskludere produkter som påvirker resultatet av studien.

Trombintid

Trombintid - graden av dannelse av fibrinkluten når plasma injiseres med trombin. Laboratorietesten for bestemmelse av denne indikatoren gjør det mulig å identifisere kvalitative og kvantitative endringer i fibrinogen. Ved tolkning av resultatene er det tatt hensyn til dataene fra andre koagulogramanalyser. Bestemmelse av trombin-tid er nødvendig for diagnose og behandling av tilstander som ledsages av blødning eller en tilbøyelighet til trombose: DIC, akutt leukemi, hypofibrinogenaemia, disfibrinogenemii, amyloidose, levercirrhose, trombocytose, og i komplikasjoner ved svangerskap og forberedelse for driften. Venøst ​​blod brukes til analysen, undersøkelsen utføres ved hjelp av metoden for påvisning av lateral lysfordeling, bestemmelse av prosentandelen ved sluttpunktet. Normalt er verdiene som er oppnådd i området fra 14 til 21 sekunder. Tidspunktet for analysen er 1 arbeidsdag.

Trombintid - graden av dannelse av fibrinkluten når plasma injiseres med trombin. Laboratorietesten for bestemmelse av denne indikatoren gjør det mulig å identifisere kvalitative og kvantitative endringer i fibrinogen. Ved tolkning av resultatene er det tatt hensyn til dataene fra andre koagulogramanalyser. Bestemmelse av trombin-tid er nødvendig for diagnose og behandling av tilstander som ledsages av blødning eller en tilbøyelighet til trombose: DIC, akutt leukemi, hypofibrinogenaemia, disfibrinogenemii, amyloidose, levercirrhose, trombocytose, og i komplikasjoner ved svangerskap og forberedelse for driften. Venøst ​​blod brukes til analysen, undersøkelsen utføres ved hjelp av metoden for påvisning av lateral lysfordeling, bestemmelse av prosentandelen ved sluttpunktet. Normalt er verdiene som er oppnådd i området fra 14 til 21 sekunder. Tidspunktet for analysen er 1 arbeidsdag.

Trombintiden - perioden som er nødvendig for dannelsen av fibrinklumpen etter tilsetningen av trombin i plasma - et enzym som produseres ved innvirkning av koagulasjonsfaktorer i det skadede karveggen. Han har vært involvert i den siste fasen av koagulering - omdanner fibrinogen til fibrin-molekyl er i stand til polymerisasjon og omdannelse til en uoppløselig koagulere med røde blodceller og blodplater. På dette stadiet koagulasjonsforstyrrelser oppdaget mangel eller overskudd av fibrinogen, forstyrrelser i strukturen av molekylene, noe som fører til en økning eller minskning i mengden av fibrin. Klinisk manifesteres dette av en økt tendens til trombose eller blødning. I laboratorieforhold gjenopprettes sluttstadiet av koagulasjonsprosessen ved å introdusere trombin i prøveplasmaet. Påvisning av konsentrasjon og forstyrrelser i strukturen av fibrinogen utføres ved å bestemme trombintiden.

Materialet til studiet av trombintiden er plasma isolert fra venøst ​​blod. Indikatorene bestemmes ved hjelp av automatiske enheter (koagulometre) ved hjelp av metoden for å detektere lateral lysspredning. Denne testen er etterspurt på mange områder i klinisk praksis: i hematologi det brukes for diagnose og terapi kontroll av sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser i obstetrikk og gynekologi - for å vurdere risikoen for spontan abort, for å finne årsakene til ufruktbarhet; I kirurgi viser resultatene sannsynligheten for blødning under preoperativ forberedelse. Også på trombin tidsanalyse finner anvendelse i kardiologi, Phlebology, nyre, Hepatology i å identifisere sykdommer, patogenesen av disse er rollen for koagulering.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

De viktigste indikasjoner for gruppen test trombintiden er patologi, som er basert på en mangel av eller brudd på fibrinogen struktur - hypo- og afibrinogenemia og disfibrinogenemii. De er medfødte og ervervet. I det andre tilfellet, blødningsforstyrrelser utvikles på bakgrunn av leversykdom, DIC, primær fibrinolyse. Analyse indikerte for en pasient med hyppige neseblødninger, menoragi, spontan dannelse av slag, og omfattende blødning med mindre traumer, renale og gastrointestinale blødninger (rødaktig brun eller urin, avføring svart), stort blodtap etter det kirurgiske inngrep og fødsel. Analysen også på fibrinogen er vist i overvåkingen av heparin, trombolytisk og fibrinolytiske midler. Som en del av skjermings han utførte under graviditet og i nærvær av risikofaktorer i utviklingen av genetisk struktur og mengde av fibrinogen abnormaliteter.

Analyse for trombin tid ikke er vist på multippel myelom, Walden makroglobulinemi, akutt leukemi plazmoblastnom, tung kjede-sykdom, og visse andre paraproteinemia slik som monoklonale immunoglobuliner hemme fibrinpolymerisering og resultatet reflekterer ikke de kvalitative og kvantitative forandringer i fibrinogen. Blodprøvetaking for forskning er kontraindisert i motor-psykisk opphisselse. Ved alvorlig hypotensjon, anemi, kramper eller spørsmål om sikkerheten av prosedyren avgjøres av behandlende lege. Fordelene med denne studien omfatter sin høye følsomhet: trombin tid økes ved en reduksjon i fibrinogen nivå, selv i sykdommer med milde symptomer eller ikke. Imidlertid må nøyaktig og pålitelig diagnostisk tolkning av resultatene fra denne analysen blir utført i forbindelse med testdata fra andre koagulering.

Forberedelse for analyse og prøvetaking

For å bestemme trombintiden blir et plasma avledet fra venøst ​​blod eksponert for studien. Prosedyren for innsamling av materiale utføres om morgenen, opp til 11-12 timer. Spesiell trening er ikke nødvendig, men siste måltid skal være innen 10-12 timer. I den siste halvannen time før du tar blod, må du gi opp å røyke, unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. Noen stoffer, for eksempel heparin, streptokinase, urokinase, L-asparaginase, øker testresultatene, og hormonelle prevensjonsmidler reduseres, så de bør advares om deres opptak.

Blod for analyse er tatt fra venen ved hjelp av punkteringsmetoden, den samles i et rør med natriumcitrat - et antikoagulant. Etter at materialet er levert til laboratoriet, blir det passert gjennom en sentrifuge. Reagent-trombinet blir introdusert i det resulterende plasma. Klotdannelsenstidspunktet bestemmes ved hjelp av et koagulometer ved bruk av metoden for lateral lysspredningsdeteksjon. Forskningen og utarbeidelsen av resultatene tar ikke mer enn 1 arbeidsdag.

Normale verdier

Referanseværdiene for trombintidstesten er avhengig av aktiviteten til reagenset. Ofte brukes trombin, hvis aktivitet er 3 IE / ml, i dette tilfellet er klumpformasjonstiden normalt fra 16 til 21 sek. En liten økning i indeksene er akseptabelt hos nyfødte. Hos voksne utløser en økning i konsentrasjonen av fibrinogen i blodet fibrinolyseprosessen, og overskytende protein oppløses. I tredje trimester av graviditeten er det en gradvis reduksjon av trombintiden, ettersom kroppen av en kvinne forbereder seg på fødsel, mulig blodtap. En viss reduksjon i trombintidsindeksene forekommer i situasjoner med emosjonell og fysisk stress: En stor mengde adrenalin går inn i blodet, produksjonen av fibrinogen øker.

Øk verdiene

Økende verdier på deigen trombintid oppstår med medfødt eller ervervet å redusere konsentrasjonen av fibrinogen - hypofibrinogenemia, og i strid med molekylstrukturen - disfibrinogenemii. I det første tilfellet er patologi arvet. Ervervet proteinmangel utvikles i DIC, primær fibrinolyse sykdommer, leversykdommer: levercirrhose, hepatitt, kreft. Grunnen for å øke trombintiden indikatorer kan være paraproteinemia, tilstedeværelse av trombin eller lupus antikoagulerende antistoffer i blod, akutt leukemi, amyloidose, polycytemi. I graviditetstest verdier større avvik i retning skjer ved eklampsi og for tidlig løsgjøring av placenta.

Redusere verdier

Grunnen for å redusere trombin-tidsverdier er å øke mengden av fibrin i blodet og utviklingen av en hyperkoagulasjonsreaksjonen - forbedret koagulasjon med risikoen for trombose. Under normale skjermen bestemmes av trombocytose, trinn I av DIC, inflammatoriske og smittsomme sykdommer (influensa, tuberkulose, lungebetennelse), hjerneslag, hjerteinfarkt, vekst av ondartede svulster, utvikling av anafylaktisk sjokk. Også føre til en kraftig nedgang i trombin-tidsverdier kan bli skadet vev og fartøyer - traumer, kutt, brannskader, nekrose. Klokkaformasjonen er forkortet, siden den naturlige beskyttelsesmekanismen i kroppen fungerer.

Behandling av abnormiteter

Blodprøven for trombintid er en av de grunnleggende testene for å evaluere hemostasesystemet. Det som kjennetegner den siste fasen av koagulasjonsprosessen på hvilken omdannelsen av fibrinogen til uløselig fibrin. Resultatene brukes i hematologi, anestesiologi, intensivbehandling, kirurgi, obstetrikk og gynekologi, hepatologi. Behandlingen er utnevnt av en doktor i den aktuelle spesialiteten etter å ha mottatt data om en omfattende undersøkelse og diagnose. Ofte er størrelsen på avviket fra normen korrelert med alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen. Mindre svingninger i verdiene i forhold til referanse kan elimineres for å forberede blodprøvetaking prosedyre: eliminere røyking, fysisk aktivitet og stress, diskutere med legen din behovet for og muligheten for kansellering av medisiner.

Normen for trombintid, årsakene til økningen eller reduksjonen av denne indikatoren i analysene

Blod - væskemiljøet i menneskekroppen, som bærer transport av vitale elementer: oksygen, karbondioksid, proteiner, lipider, karbohydrater. Elementer av blod utfører en beskyttende funksjon som forhindrer overdreven blødning i traumer.

Hva er trombintid?

Mange spør seg selv hva er trombintid i blodanalysen? Trombinindeksen er en analyse som måler tiden det tar for å danne en blodpropp i det berørte området. Prothrombin, kjent som faktor II, er bare ett av proteinene som er involvert i blodpropp.

Når skadene er mottatt, blir blodkaret sprukket, blodplater samles på sårområdet og oppretter en midlertidig stopper for å stoppe blødningen. For å danne blodpropp, samarbeider en serie med 12 proteiner, eller koagulasjonsfaktorer, for å lage et stoff som heter fibrin. Fibrin tømmer fartøyet, stopper blodtap.

I medisin skiller tre påfølgende stadier av omdannelsen av fibrinogen til fibrin seg:

 1. Under påvirkning av trombin omdannes fibrinogen til en monomer.
 2. En stor polymer, fibrin, dannes av et stort antall monomerer.
 3. Polymeren danner uoppløselig fibrin, som tetter blodkarrene.

Hvis bestemmelsen av trombintiden avslører unormaliteter, indikerer dette en patologi. Indikatoren kan brukes ved videre diagnostisering av sykdomstilstander. Øk eller forkort trombinindeksen kan være med passende behandling.

Hemostase lidelse, kjent som hemofili, fører til at kroppen i utilstrekkelig mengde syntetiserer koagulasjonsfaktorer. Noen stoffer, leversykdom eller vitamin K-mangel fører også til en økning i trombintiden.

Symptomer som er iboende i sykdommene i blodkoagulasjonssystemet:

 • Følelse av "svakhet".
 • Blødning, som ikke stopper etter påføring av en turniquet.
 • Svært kurs i luteale faser i menstruasjonssyklusen.
 • Blod i urinen.
 • Puffy eller smertefulle ledd.
 • Konstant neseblod.

Hvis det er mistanke om en koagulationssystemlidelse, vil legen foreskrive et utviklet koagulogram. Selv om det ikke er blødning, vil legen foreskrive en studie.

Viktig! Når du tar warfarin, er det nødvendig å kontinuerlig overvåke effekten av behandlingen. Hvis det er avvik, reduseres det daglige inntaket av medisiner til de optimale verdiene. Tar for mye warfarin forårsaker overdreven blødning. Leversykdom eller vitamin K-mangel provokerer stor blødning. Ved slike forhold vises et koagulogram.

Hvordan utføres blodprøveprosedyren?

Antikoagulanter og koagulanter (legemidler som påvirker koaguleringssystemet) påvirker resultatene av undersøkelsen. Fortell legen om alle legemidler du tar. Legen vil råde deg til å slutte å ta inntaket før du prøver den biologiske prøven.

Det eneste som er nødvendig for analysen er blod. Dette er en ambulant prosedyre utført i et diagnostisk laboratorium. Tar noen minutter og gir ikke smerte.

En sykepleier eller phlebotomist (en person som er utdannet for blodprøvetaking) vil bruke en liten nål til å ta blod fra venen på albuen. Laboratoriespesialisten vil legge til kjemikalier i blodet for å finne ut hvor lang tid det tar å danne en blodpropp.

Det er få risiko forbundet med prosedyren. Men hvis pasienten har hemofili eller andre blodsykdommer, kan prosedyren ikke utføres. Og det er liten risiko for å komme inn i et smittsomt middel på injeksjonsstedet. Under injeksjonen kan man føle seg svak eller ømhet. Hvis du har uønskede symptomer, vær sikker på å advare sykepleieren.

Trombintid: norm

Blod danner vanligvis kalsium-kolesterisk plakk med fibrinogen fra 11 til 13,5 sekunder (forutsatt at pasienten ikke tar medisiner som påvirker hemostase) hos både menn og kvinner. Resultatene av koagulogrammet er indikert ved den numeriske betegnelsen av det "internasjonale normaliserte forholdet" (INR) eller protrombintiden. Et typisk utvalg for en person som ikke tar antikoagulantia er fra 0,9 til 1,1. For de som tar warfarin, er resultatet 2 til 3,5.

Tabell over normale indikatorer på TV

Indikatoren er variabel og avhenger av alder; Det nyfødte barnet er 20 sekunder, som regnes som normen. Overdreven spenning, stress, sinne eller fysisk stress påvirker testene. Trombintiden under graviditeten er litt høyere enn standarden. Hvis du blir gravid med hemostase lidelser, kan du senere dø i ferd med å føde. Derfor, i første trimester av graviditet er det viktig å bestå alle testene.

Hvorfor øker trombintiden?

Normale verdier av trombintiden indikerer et sunt koaguleringssystem. Når acetylsalisylsyre tas, forlenges intervallet for utseende av et tromboset kar.

Hvis trombintiden senkes, er dette en følge av følgende årsaker:

 • Feil dose warfarin, flukonazol, fluuzamed, pleestazol, limistin eller kardiomagnet.
 • Leversykdommer
 • Mangel på vitamin K.
 • Hemostaseforstyrrelser, som faktor II-mangel.
 • Abort eller graviditet i forrige uke.
 • Hemofili A eller B.
 • Mangel på koagulasjonsfaktorer.
 • Von Willebrands sykdom (en lidelse som forårsaker unormal blodpropp).
 • Disseminert intravaskulær koagulasjon (en sykdom hvor proteiner som er ansvarlige for koagulering er unormalt aktive).
 • Hypofibrinogenemi (mangel på koagulasjonsfaktor av fibrinogen).
 • Ernæringsmessige problemer som vitamin K-mangel og malabsorpsjon.
 • Immunoglobuliner, inkludert antistoffer mot kardiolipin.
 • Lupus antikoagulantia.
 • Leukemi.

Et bredt spekter av mulige årsaker til lang trombinkoagulasjon antyder at ytterligere diagnostiske tiltak er påkrevd. Et unormalt resultat er ikke en diagnose, men en unnskyldning for å gjennomføre flere undersøkelser for å finne ut årsaken.

Ved alvorlige forstyrrelser av hemostase er behandling med koagulanter og blodtransfusjon indikert. Mangelfullheten av flere faktorer i protrombinkomplekset er den viktigste genetiske faktoren for hypoprombinemi.

Sykdommer i leveren påvirker hemostasen. De fleste koagulasjonsfaktorene syntetiseres av hepatocytter. Levercirrhose, hepatitt eller ulike former for dystrofi i leverceller fører til en økning i trombintiden. For å redusere selektivt i slike tilfeller er protrombintid en meningsløs okkupasjon. Det er nødvendig å behandle grunnårsaken til koagulopati.

Onkologiske sykdommer i blodet øker trombintiden. Ondartede neoplasmer fører til alvorlige endringer i blodkoagulasjonssystemet. Det er viktig å kontinuerlig overvåke koagulasjonsfaktorindikatorer for å kunne pålegge hensiktsmessige behandlingsmetoder i tide.

Hvorfor er trombintiden under normal?

Det er mange årsaker som medfører en nedgang i indikatoren. Noen fysiologiske forhold og inntaket av visse matvarer påvirker tiden som trengs for å danne en blodpropp. Forbruk av overskytende mengder kolesterol og fettstoffer fører til en økning i totalt kolesterol i blodet.

Ofte er denne tilstanden observert hos eldre menn og er en av risikofaktorene for aterosklerose. Denne sykdommen er preget av overdreven dannelse av plakk i blodkarene. En sterk innsnevring av fartøyets lumen fører til hypoksi, og deretter til vevnekrose.

Fysiologisk norm anses å være trombintid under normen under graviditet, spesielt i 3. trimester. I enkelte tilfeller forkortes smittsomme sykdommer i det akutte stadiet tidspunktet for plakkdannelse i det skadede karet. Den vanligste årsaken til økt tid for koagulasjonsdannelse er brannskader og alvorlige allergiske reaksjoner (anafylaktisk sjokk).

Tips! Hos eldre anbefales både kvinner og menn å ta antikoagulantia. De forlenger trombintiden og reduserer risikoen for kardiovaskulære katastrofer.

Forstå hva trombintiden er?

En test for trombintid er en koagulativ blodprøve som lar deg evaluere sluttfasen av dens koagulering.

Koagulasjon er en kompleks trinnvis prosess der blod taper sin fluiditet og danner blodpropp - en trombose i brudd på veggene i blodårene.

Dannelsen av en trombus oppstår som et resultat av omdannelsen av fibrinogen (oppløst plasmaprotein) til fibrin (uoppløselige proteinfibre) under virkningen av enzymetrombin.

Lengden på blodproppdannelse avhenger av de kvantitative og kvalitative egenskapene til fibrinogen, samt tilstedeværelse av antikoagulantia (stoffer som hindrer koagulering) i blodet.

Trombintidstesten utføres for å bestemme varigheten av omdannelsen av det oppløste plasmaproteinet til uoppløselige proteinfibre ved å plassere inn i det tilbaketrukne blodtrombin og kalsium.

Formålet med testen for trombintid: evaluering av koagulistiske egenskaper av blod; diagnostisere syndromet av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom), der koagulasjonsprosessen er forstyrret; studie av antikoagulantegenskaper.

Trombintidsanalyse utføres ofte med andre blodprøver, som fibrinogenanalyse eller koagulogrambestemmelse.

Forberedelse for analyse

For analyse av trombintid brukes blod tatt fra blodåren om morgenen på tom mage.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Når du bruker medisiner, bør legemidlet tas 12 timer før eller etter prosedyren. Prøv også å ekskludere fysisk aktivitet, følelsesmessige opplevelser, ikke røyking.

Før prosedyren settes en turniquet på armen. Etter fjerning av blod fjernes tournietten og en fullstendig stopp av blodstrømmen på injeksjonsstedet forventes. Hvis en hematom dannes, bør en oppvarming komprimeres.

Legen foreskriver trombintidstesten i følgende tilfeller:

 • bestemmelse av lavt innhold eller defekter av fibrinogen;
 • evaluering av resultatene av terapi med legemidler som påvirker koagulering;
 • Diagnose av pasienten med DVS-synrom;
 • med patologi i leveren;
 • Tilstedeværelsen av to miscarriages under graviditet i opptil 22 uker.
Bestemmelse av trombintid spiller en viktig rolle under graviditet.

Patologi av koagulasjon under graviditet kan føre til alvorlige komplikasjoner hos kvinner, hvorav den ene er DVS-syndrom.

Årsakene til syndromet hos gravide kvinner inkluderer tidlig utløsning av moderkremen, emboli med fostervann, dannelse av endometrit etter fødsel.

Også testen er obligatorisk når du forskriver medisiner under graviditet som påvirker koaguleringen av en kvinnes blod, og også for å vurdere deres terapeutiske effekt.

Normal verdi og avvik i indikatorer

Normal indeks for trombintid: 15 - 18 sekunder, med graviditet: 18 - 25 sekunder.

Trombintidsindeksene er over eller under normen indikere en patologi i kroppen.

Testresultatet over normen betyr:

 • mindreverdigheten av fibrinogen eller innholdet av fibrinogent protein i blodet er under normalt;
 • økt innhold av antikoagulantia (stoffer som forhindrer blodpropper).

Årsakene til trombintiden er høyere enn normalt:

 • blodnivåer av antikoagulantia med direkte virkning (gerudin, heparin);
 • aktivering av fibrinolytisk blodsystem i nærvær av DIC-sidrom, leverpatologi (skrumplever, hepatitt), bukspyttkjertel, med trombolytisk behandling;
 • hypofibrinogenemi (fibrinogeninnhold under 0,5-1,0 g / l);
 • Tilstedeværelse av flere myelomer, akutt leukemi;
 • en komplisert graviditet, samt alvorlig toksisitet hos en gravid kvinne;
 • Også hos nyfødte er indikatorene høyere enn normalt;
 • mangel på vitamin C og B12;
 • forgiftning med slangegift,
 • mottak av hormoner, fiskeolje.

Testresultatet under normen betyr:

 • innholdet av fibrinogent protein er høyere enn normalt;
 • Hyperkoagulasjon (økt koagulerbarhet av blod, som medfører risiko for trombose).

Årsaker til tilstanden når indikatoren senkes (under normen):

 • 3 trimester av graviditet;
 • inflammatoriske eller smittsomme sykdommer i den akutte fasen (med influensa, tuberkulose, lungebetennelse);
 • med slag, hjerteinfarkt, ondartede svulster;
 • som følge av skader, signifikante forbrenninger, med anafylaktisk sjokk;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • utvikling av første fase av DIC syndrom;
 • trombocytose.

Forhindre abnormaliteter i analysen.

Siden testen resulterer direkte avhengig av mengden fibrinogen og blodkoagulerbarhet, Påvirkningen på disse parametrene vil bidra til å korrigere trombintidsindeksen.

For å redusere koagulasjon (økning i trombintiden) gjelder:

 • antikoagulantia (clexan, heparin), fibrinolytisk (farmakokinase, alteplase);
 • preparater med innholdet av acetylsalisylsyre (aspirin, aspecard, kardiomagnet);
 • Inntak av vitaminer (A, C, E), drikke grønn te;
 • maten er lav i fett og beriket med friske grønnsaker, frukt, bitter sjokolade;
 • aktiv livsstil uten muskelmasse.

Øk innholdet av fibrinogen, og koagulistiske egenskaper av blod (reduser trombintiden) vil bidra til å berike diettprodukter: bokhvete, frokostblandinger, poteter, egg, bananer, kål.

Prinsipp for metoden

Når testen for bestemmelse av trombintid bruk et reagenssett: En prøve av blodplasma etter inkubasjonsperioden plasseres tromboplastinreagens, hvorpå varigheten av dannelsen av blodproppen er fast.

Det frigjorte reagenssettet er tromboplastin med kalsium.

Prisen på stoffet (kit): fra 220,00 r. opp til 1870,00 gni., avhengig av type utløsning av settet.

Analysen for bestemmelse av trombintiden ved bruk av et reagenssett utføres både i statens polyklinikker (i retning av legen) og i private.

Prisen for å bestemme trombintid: ca. 300,00 gni.

Les Mer Om Fartøyene