Koagulogram av blod: transkripsjon, normer, årsaker til abnormiteter

Koagulogram (gemostaziogramma) er en blodprøve som utføres for å studere koagulasjonsindeksen. Dekoding av blodkoagulogrammet er av stor betydning under forberedelsen av pasienten for operasjonen. Det bidrar til å forhindre alvorlige komplikasjoner, for eksempel trombose og blødning. Studien av koagulasjon er obligatorisk under graviditet, så vel som i tilfelle av en historie med lever, hjerte og blodårer. Tilstedeværelsen av autoimmune patologier er også en indikasjon for å studere blodkoagulogrammet. Analyse lar deg bestemme årsaken til blødning.

blodkoagulasjonssystemet (hemostase) for å beskytte mennesker mot farlige blødninger i strid med integriteten til karvegger i bakgrunnen av traumatiske skader og kirurgiske inngrep. For tilstrekkelig hemostase i kroppen, svarer de nervøse og endokrine systemene. Til blodet tilstrekkelig utføre sin grunnleggende funksjon (tilførsel av vev med oksygen og næringsstoffer, og regulering av kroppstemperatur), må den ha reologiske egenskaper for normal, dvs. E. Flow. Hypokoagulering (reduksjon av koagulabilitet) på bakgrunn av ulike patologier kan føre til livstruende blodtap. Hyperkoagulasjon er årsaken til dannelsen av blodpropper (trombi), tilstopping av blodkarets lumen. Som et resultat av trombose utvikler vevsekemi, som fører til hjerteinfarkt og slag.

Hovedkomponentene til hemostase systemet er:

 • endotelceller i vaskulærveggen;
 • plater;
 • plasmafaktorer.

Hvordan donere blod til et koagulogram

Blodprøvetaking utføres fra venen i armbuefeltet. For å unngå forvrengninger og feilfortolkning av resultatene, må analysen utarbeides tilsvarende.

De grunnleggende regler som er viktige for pasienten:

 • 8-12 timer før testen ikke kan spises;
 • dagen før du ikke bør overtale om natten;
 • alkohol, te, juice og andre drikker er ekskludert - du kan bare drikke rent vann;
 • personer med nikotinavhengighet bør ikke røyke minst en time før analysen;
 • Det er viktig å utelukke fysisk og psykisk stress 15 minutter før analysen.

Det er viktig å: Hvis pasienten tar farmakologiske midler-antikoagulantia, bør han informere legen om det! Hvis det oppstår svimmelhet eller svimmelhet i prosessen med å ta blodkoagulogrammateriale, bør du straks varsle helsepersonell om endringen i helsetilstanden din.

Når er et blodkoagulogram nødvendig?

Indikasjoner for analyse:

 • økt tendens til trombose;
 • tidligere hjerteinfarkt og slag;
 • Vaskulær patologi;
 • patologi av leveren;
 • graviditet;
 • forberedelse til kirurgisk inngrep.

Blod tas med en steril sprøyte eller med et spesielt vakuumsystem. Selen er ikke overlappet på armen. Punktet bør være ikke-traumatisk for å unngå forvrengning av dataene på grunn av inngrep av en stor mengde vevstromboplastin i materialet. Blodet er fylt med to reagensrør, men bare det andre røret brukes til forskningen. Det sterile røret inneholder et antikoagulant - natriumcitrat.

Koagulogramindekser: dekoding

I standardanalysen av koagulogrammet studeres en rekke indikatorer som evalueres i aggregat.

Stengetid Er tidsintervallet mellom blødningens begynnelse og dets stopp under dannelsen av en fibrinprop. Kapillærblod foldes på 0,5-5 minutter, og venøst ​​blod - for 5-10. Varigheten av blødning øker i trombocytopeni, hypovitaminosis C, hemofili, hepatiske sykdommer og mottak fra gruppen av medikamenter antikoagulanter (i t. H. Acetylsalisylsyre, warfarin og Trental). Varigheten av koagulering reduseres etter massiv blødning, og for kvinner - og på bakgrunn av anvendelse av orale prevensjonsmidler.

PTI (protrombinindeks) reflekterer forholdet mellom varigheten av blodkoagulering i norm til koagulasjonstiden i faget. Referanseverdiene (varianter av normen) er fra 97 til 100%. Hos gravide øker indikatoren (opptil 150% og høyere), som ikke er en patologi. Tallene av PTI tillater å avsløre tilstedeværelsen eller fraværet av patologier i leveren. Indeksen stiger på bakgrunn av å ta hormonelle prevensjonsmidler. En økning i verdier i forhold til normen indikerer en risiko for å utvikle trombose, og en reduksjon i risikoen for blødning.

Det er viktig å: at protrombinindeksen var normal, trenger kroppen et konstant inntak av vitamin K.

Trombintid gjenspeiler konverteringshastigheten av fibrinogen til fibrin. Det normale intervallet er 15-18 sek. Forkortelsen av tidsintervallet med høy sannsynlighet indikerer et overskudd av fibrinogen, og dets forlengelse handler om en lav konsentrasjon av denne proteinforbindelsen i serum eller alvorlig funksjonell leversvikt mot hepatitt eller cirrhose.

Vennligst merk: regelmessig overvåking av denne indikatoren for blodkoagulogram er svært viktig for heparinbehandling!

APTT (aktivert partial tromboplastintid) Er en indikator som reflekterer varigheten av koagulasjonsdannelsen etter tilsetning av CaCl2 (kalsiumklorid) til plasmaet. De normale verdiene er innen 30-40 sekunder. Endringer er notert i avviket fra de resterende indikatorene for blodkoagulogram innen 30%. Forlengelse av dette tidsintervallet kan indikere en leverpatologi eller hypovitaminose K.

ATS (aktivert omkalkningstid) i en sunn person er fra 50 til 70 sekunder. Indikatoren gjør det mulig å evaluere løpet av et av stadier av koagulasjon. Redusere ATS er et tegn på trombofili, og forlengelse er observert når trombocytopeni mottak antikoagulantia (heparin), alvorlige skader, omfattende brannskader og utvikling av sjokk. En lav ATS indikator indikerer en økt risiko for å utvikle massiv og livstruende blødning.

GRP (plasmarekalifikasjonstid) Er en koagulogramindeks som korrelerer med ATS og reflekterer koaguleringstiden for citrert serum etter tilsetning av kalsiumsaltpreparater. Normal tid er fra 1 til 2 minutter. Reduksjonen indikerer økt aktivitet av hemostase.

Innholdet av fibrinogen i fravær av patologier varierer fra 2 til 4 g / l. Denne proteinforbindelsen syntetiseres i leveren, og under påvirkning av koagulasjonsfaktorer blir den omdannet til fibrin, hvor filamentene er det strukturelle grunnlag for trombi.

Hvis et blodkoagulogram viser en signifikant reduksjon i indikatoren, kan dette være et tegn på følgende patologier:

 • brudd på hemostase;
 • alvorlig leverskade;
 • giftose i perioden av svangerskapet;
 • hypovitaminose i gruppe B og mangel på ascorbinsyre.

Nivået faller med terapi med antikoagulantia og anabolics, og også mot bakgrunnen av forbruket av fiskeolje.

Forhøyede fibrinogennivåer er festet i hypotyroidisme, store brannsår på område av akutte sirkulasjonsforstyrrelser (hjerneslag og hjerteinfarkt), akutte infeksjoner, etter operasjonen, på bakgrunn av hormonbehandling og kvinner - i den periode i fruktbar.

Fibrinogen B I norm er det ikke avslørt.

Konsentrasjon av fibrinogen i en sunn person - 5,9-11,7 μmol / l. Dens reduksjon er kjent med problemer med leveren, og en økning i ondartede svulster og hypothyroidisme av skjoldbruskkjertelen.

RFMK-indeksen (oppløselige fibrinmonomerkomplekser) karakteriserer endringen i strukturen av fibrinproteinet på molekylivå under påvirkning av koagulasjonsfaktor II (trombin) og plasmin. Den normale verdien er ikke mer enn 4 mg / 100 ml. Indikatorens variabilitet skyldes de samme årsakene som forandringen i konsentrasjonen av fibrinogen.

Vær oppmerksom på: RFMK er en markør som gir tidlige tiltak for å forhindre utvikling av DIC-syndrom.

Fibrinolytisk aktivitet - dette er en indikator på koagulogrammet som reflekterer pasientens blodevne til oppløsning av dannet trombi. Ansvarlig for denne funksjonskomponenten i antikoagulant systemet i kroppen - fibrinolysin. Ved sin høye konsentrasjon øker hastigheten for oppløsning av trombi henholdsvis, blødningen øker.

Trombotest tillater visuelt å bestemme volumet av fibrinogen i materialet som er studert. Normen er en trombotetest på 4-5 grader.

Plasmatoleranse til heparin Er en egenskap som reflekterer dannelsen av en fibrinklump etter tilsetning av heparin til testmaterialet. Referanseverdien er fra 7 til 15 minutter. Analysen avslører nivået av trombin i blodet. Nedgang i indeksen med høy sannsynlighet indikerer leverskade. Hvis intervallet er mindre enn 7 minutter, kan du mistenke kardiovaskulære patologier eller tilstedeværelsen av ondartede neoplasmer. Hyperkoagulasjon er karakteristisk for sen graviditet (III trimester) og postkirurgiske tilstander.

Tilbaketrekking av blodproppen karakteriserer reduksjonen i volumet av blodpropp med fullstendig separasjon fra plasmaet. Referanseverdiene er fra 44 til 65%. En økning i verdier er observert med ulike former for anemi (anemi), og en reduksjon er en konsekvens av trombocytopeni og erytrocytose.

Duke blødningstid - Dette er en egen analyse, hvor det ikke-venøse og kapillære blodet undersøkes. Fingerputen er dypt gjennomboret (med 4 mm) ved hjelp av en spesiell lansett. Fortsatt fra punkteringsblodet fjernes med spesialpapir hver 15-30 sekunder (uten kontakt med huden). Etter hvert blotting vises tiden til neste dråpe. Tiden for å stoppe blødning fra små blodkar er normalt mellom en og en halv til to minutter. Denne indikatoren påvirkes spesielt av serotoninmediatornivået.

Koagulogram av blod hos barn

Normen for blodkoagulogrammet hos barn varierer vesentlig fra normale verdier hos voksne pasienter. Så hos nyfødte barn er det normale nivået av fibrinogen fra 1,25 til 3,0 g / l.

Indikasjoner for studiet av et barns koagulogram er:

 • mistanke om hemofili;
 • Diagnose av hematopoietiske systempatologier;
 • Kommende kirurgisk inngrep.

Koagulogram av blod under graviditet

Det er viktig å: Under graviditeten utføres studien av blodets koagulogram minst tre ganger (i hver av trimesterene).

Under graviditet hemostase normalt variere på grunn av betydelige hormonelle endringer i den kvinnelige kroppen, en generell økning i blodvolum og danne ytterligere mengder (føtal) sirkulasjon.

I trimester koaguleringstiden vanligvis øker betydelig, og III - er betydelig forkortet, for derved å mulig kvinnen beskyttelse mot mulig blodtap under levering. Et koagulogram av blod kan avsløre trusselen om spontan abort eller for tidlig fødsel på grunn av dannelsen av trombi. Krenkelser fra koagulasjonssystemet til en gravid kvinne har negativ innvirkning på sentralnervesystemet hos det ufødte barnet.

Det er viktig å: tilstedeværelsen av blod koagulasjon data og deres sammenligning med norm tillater obstetricians ta nødvendige forholdsregler for å hindre alvorlig blødning under levering.

Obligatorisk blodkoagulogram undersøkelse er nødvendig hvis en kvinne har vaskulær sykdom (spesielt - åreknuter) eller leversvikt diagnostiseres. Et koagulogram av blodet undersøkes også med en reduksjon i immunitet og en negativ Rh-faktor.

Referanseverdiene for individuelle blodkoagulasjonsindikatorer hos gravide kvinner:

 • trombintid - 11-18 sek.
 • APTTV - 17-20 sekunder;
 • fibrinogen - 6 g / l;
 • protrombin - 78-142%.

Det er viktig å: hevelsen av protrombinnivået fra normale indekser kan tyde på en plasentabrudd!

Alexander Lotin, medisinsk observatør

24,123 visninger totalt, 4 visninger i dag

Trombintid: konsept, analyse og norm, øke og redusere

En av laboratorieparametre som er relatert til de grunnleggende komponenter av koagulasjon (hemostasiogram) og indikerer den koordinerte arbeid (eller lidelse) og koagulasjon systemer protivosvertyvaniya (trombin virkning på polymeriseringen og stabiliseringen av fibrinogen) er en trombin-tid (TV).

Normale verdier av TV er innen 11-18 sekunder (ifølge noen kilder, varierer normen fra 14 til 20 sekunder, avhengig av analysemetoden).

Trombintid - blant de grunnleggende indikatorene for koagulogram

Trombintiden gjenspeiler ikke trombininnholdet eller dets dannelse, denne indeksen indikerer overgangshastigheten for fibrinogen (faktor I-FI) oppløst i plasma til uoppløselig fibrin, som vil bli basis for koagulasjonen. Men alt dette vil skje under effekten av trombinet oppnådd på den tiden. Og dersom det ikke umiddelbart blir generert, III (endelig) fasen av koagulering av virker fare, derfor, forsinke dannelse av blodpropper (og således forlenger trombintiden), på grunn av hvilket legemet ville miste en overdreven mengde av blod (hvis noen blødning ).

koagulasjonsfase og trombintid

Men på den annen side - utseendet på lesjon foring av fartøyet grunner forårsaket hva eller patologiske forandringer, også ikke forbli uten oppmerksomhet fra endotelet og blodplater (trombocytter), som gir primær hemostase. Som et resultat av aktivering av koagulasjonsfaktorer, trombin og andre komponenter i det aktuelle området er større enn omstendighetene krever det, som fører til dannelsen av fokus ved første liten, men øker med tiden på grunn av adhesjonen av dannede elementene og plasmaproteiner settling, sammentrekning av blod.

Årsaken til skade på foring av blodårer kan være en rekke (som regel - vaskulær) patologi, hovedsakelig dannet i livets prosess:

 • Aterosklerotiske prosess - han først legger på fremtidsmuligheter for utvikling av trombose og tromboembolisme, som ofte involverer slike alvorlige konsekvenser som cerebralt slag, myokardialt infarkt, pulmonal emboli, etc;.
 • vaskulitt;
 • svulster;
 • Autoimmune reaksjoner;
 • Hjertepatologi (blokkering, atrieflimmer, defekter);
 • Revmatisk feber;
 • Operasjoner som erstatter hjerteventiler;
 • infeksjon;
 • Sjokk stater.
 1. Rapid "vekst" av trombuset;
 2. Økt blodgasshastighet;
 3. Forekomst av inflammatoriske reaksjoner;
 4. Progresjon av vaskulære sykdommer i det berørte området.

I slike situasjoner er bunten allerede i stand til å forlate stedet for permanent forflytning (pause) for å starte "fri svømming" i blodet. Migrering av thrombus vil fortsette til han finner et hinder et sted (smal lumen) og ikke skaper en barriere mot blodbevegelsen. I mellomtiden, hvis disse reaksjonene er på grunn av de ovenfor nevnte grunner (aterosklerose, kreft, hjertesykdommer og D. osv.), Det vil si, er i lesjon av det indre lag av blodkaret i de trombin-tidsverdier er sannsynlig å ha noen innvirkning.

I dette henseende, hvis trombintiden senkes, det vil si at blodproppene går raskere enn 11 sekunder, legger legene ikke særlig vekt på dette faktum - denne situasjonen har ingen signifikant klinisk og diagnostisk betydning. Og dette er fordi TV er en indikator på den endelige prosessen med hemokoagulasjon og indikerer tidspunktet for hvilken fibrinogen vil passere inn i fibrin, noe som ikke forstyrrer og ikke bidrar til dannelsen av trombi i blodet.

Blir ikke plasma blodpropp eller danner det veldig raskt?

Pasienter ofte stille spørsmål er ikke helt riktig, for eksempel: "Hva mener du, hvis trombin tid over normen?", Med henvisning til hvorvidt den høye frekvensen av blodpropp, eller omvendt, en økning i tallverdier, og derfor forlenge tiden betyr en reduksjon i hemokoagulering. Den samme situasjonen oppstår når det gjelder spørsmålet: "Trombintiden senkes - hva betyr det?". Dermed vil en korrekt uttrykk er: økende (forlengelse) trombintid eller reduksjon (matfett).

Trombintiden reagerer ikke på noen måte til den indre eller eksterne vei for aktivering av faktor II (protrombin). For det meste avhenger TV av:

 • Nivået av faktor I (fibrinogen) og dets tilstand (strukturelle strukturanomalier);
 • Antitrombinaktivitet;
 • Reaksjonene av fibrinpolymerisasjon (enzymatisk spaltning av fibrinogen-dimeren i 2 underenheter skjer under påvirkning av trombin);
 • Stabilisering av fibrin (fibrin stabiliserende faktor kommer i aktiv tilstand under virkningen av trombin og med deltakelse av kalsiumioner - Ca 2+).

Norm-TV, som allerede nevnt, kan ifølge forskjellige kilder variere i gjennomsnittlig rekkevidde på 12 til 20 sekunder, men her, som alltid, bør man være oppmerksom på laboratoriens referanseverdier - de vil begrense eller utvide sine grenser avhengig av analysemetoden. Imidlertid bør det bemerkes at selv om fibrinogen i en periode som graviditet viser en konstant oppadgående trend og kan nå 6,0 g / l, går denne satsen ikke ut av normen.

En økning i indeksen (trombintid over normal) forårsaker flere patologiske forhold:

 1. Anomalier av molekylet av fibrinogen, som fører til en sammenbrudd i proteinets funksjonelle evner (avibrinogenemi, hypofibrinogenemi, dysfibrinogenemi);
 2. Disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom) i hypokoaguleringsfasen;
 3. Patologi som oppstår med lesjoner av leveren parenchyma og et brudd på syntesen av koagulasjonsfaktorer (hepatitt, cirrhosis);
 4. Ekstrem lav konsentrasjon av fibrinogen i blodplasmaet;
 5. Tilstedeværelse av trombininhibitorer i blodet av pasienter, som observeres etter behandling med heparin, samt inhibitorer av fibrinpolymerisering.

Plasma begynner å koagulere dårlig, og trombintiden forlenger etter at fibrinolytisk behandling har oppstått (bruk av legemidler som oppløser blodpropper, første generasjons legemidler - streptokinase og urokinase) eller heparinbehandling.

Forstå hva trombintiden er?

En test for trombintid er en koagulativ blodprøve som lar deg evaluere sluttfasen av dens koagulering.

Koagulasjon er en kompleks trinnvis prosess der blod taper sin fluiditet og danner blodpropp - en trombose i brudd på veggene i blodårene.

Dannelsen av en trombus oppstår som et resultat av omdannelsen av fibrinogen (oppløst plasmaprotein) til fibrin (uoppløselige proteinfibre) under virkningen av enzymetrombin.

Lengden på blodproppdannelse avhenger av de kvantitative og kvalitative egenskapene til fibrinogen, samt tilstedeværelse av antikoagulantia (stoffer som hindrer koagulering) i blodet.

Trombintidstesten utføres for å bestemme varigheten av omdannelsen av det oppløste plasmaproteinet til uoppløselige proteinfibre ved å plassere inn i det tilbaketrukne blodtrombin og kalsium.

Formålet med testen for trombintid: evaluering av koagulistiske egenskaper av blod; diagnostisere syndromet av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom), der koagulasjonsprosessen er forstyrret; studie av antikoagulantegenskaper.

Trombintidsanalyse utføres ofte med andre blodprøver, som fibrinogenanalyse eller koagulogrambestemmelse.

Forberedelse for analyse

For analyse av trombintid brukes blod tatt fra blodåren om morgenen på tom mage.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Når du bruker medisiner, bør legemidlet tas 12 timer før eller etter prosedyren. Prøv også å ekskludere fysisk aktivitet, følelsesmessige opplevelser, ikke røyking.

Før prosedyren settes en turniquet på armen. Etter fjerning av blod fjernes tournietten og en fullstendig stopp av blodstrømmen på injeksjonsstedet forventes. Hvis en hematom dannes, bør en oppvarming komprimeres.

Legen foreskriver trombintidstesten i følgende tilfeller:

 • bestemmelse av lavt innhold eller defekter av fibrinogen;
 • evaluering av resultatene av terapi med legemidler som påvirker koagulering;
 • Diagnose av pasienten med DVS-synrom;
 • med patologi i leveren;
 • Tilstedeværelsen av to miscarriages under graviditet i opptil 22 uker.
Bestemmelse av trombintid spiller en viktig rolle under graviditet.

Patologi av koagulasjon under graviditet kan føre til alvorlige komplikasjoner hos kvinner, hvorav den ene er DVS-syndrom.

Årsakene til syndromet hos gravide kvinner inkluderer tidlig utløsning av moderkremen, emboli med fostervann, dannelse av endometrit etter fødsel.

Også testen er obligatorisk når du forskriver medisiner under graviditet som påvirker koaguleringen av en kvinnes blod, og også for å vurdere deres terapeutiske effekt.

Normal verdi og avvik i indikatorer

Normal indeks for trombintid: 15 - 18 sekunder, med graviditet: 18 - 25 sekunder.

Trombintidsindeksene er over eller under normen indikere en patologi i kroppen.

Testresultatet over normen betyr:

 • mindreverdigheten av fibrinogen eller innholdet av fibrinogent protein i blodet er under normalt;
 • økt innhold av antikoagulantia (stoffer som forhindrer blodpropper).

Årsakene til trombintiden er høyere enn normalt:

 • blodnivåer av antikoagulantia med direkte virkning (gerudin, heparin);
 • aktivering av fibrinolytisk blodsystem i nærvær av DIC-sidrom, leverpatologi (skrumplever, hepatitt), bukspyttkjertel, med trombolytisk behandling;
 • hypofibrinogenemi (fibrinogeninnhold under 0,5-1,0 g / l);
 • Tilstedeværelse av flere myelomer, akutt leukemi;
 • en komplisert graviditet, samt alvorlig toksisitet hos en gravid kvinne;
 • Også hos nyfødte er indikatorene høyere enn normalt;
 • mangel på vitamin C og B12;
 • forgiftning med slangegift,
 • mottak av hormoner, fiskeolje.

Testresultatet under normen betyr:

 • innholdet av fibrinogent protein er høyere enn normalt;
 • Hyperkoagulasjon (økt koagulerbarhet av blod, som medfører risiko for trombose).

Årsaker til tilstanden når indikatoren senkes (under normen):

 • 3 trimester av graviditet;
 • inflammatoriske eller smittsomme sykdommer i den akutte fasen (med influensa, tuberkulose, lungebetennelse);
 • med slag, hjerteinfarkt, ondartede svulster;
 • som følge av skader, signifikante forbrenninger, med anafylaktisk sjokk;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • utvikling av første fase av DIC syndrom;
 • trombocytose.

Forhindre abnormaliteter i analysen.

Siden testen resulterer direkte avhengig av mengden fibrinogen og blodkoagulerbarhet, Påvirkningen på disse parametrene vil bidra til å korrigere trombintidsindeksen.

For å redusere koagulasjon (økning i trombintiden) gjelder:

 • antikoagulantia (clexan, heparin), fibrinolytisk (farmakokinase, alteplase);
 • preparater med innholdet av acetylsalisylsyre (aspirin, aspecard, kardiomagnet);
 • Inntak av vitaminer (A, C, E), drikke grønn te;
 • maten er lav i fett og beriket med friske grønnsaker, frukt, bitter sjokolade;
 • aktiv livsstil uten muskelmasse.

Øk innholdet av fibrinogen, og koagulistiske egenskaper av blod (reduser trombintiden) vil bidra til å berike diettprodukter: bokhvete, frokostblandinger, poteter, egg, bananer, kål.

Prinsipp for metoden

Når testen for bestemmelse av trombintid bruk et reagenssett: En prøve av blodplasma etter inkubasjonsperioden plasseres tromboplastinreagens, hvorpå varigheten av dannelsen av blodproppen er fast.

Det frigjorte reagenssettet er tromboplastin med kalsium.

Prisen på stoffet (kit): fra 220,00 r. opp til 1870,00 gni., avhengig av type utløsning av settet.

Analysen for bestemmelse av trombintiden ved bruk av et reagenssett utføres både i statens polyklinikker (i retning av legen) og i private.

Prisen for å bestemme trombintid: ca. 300,00 gni.

Hva er trombintid, normen hos kvinner og menn

innhold

Hva er trombintid? Denne setningen inneholder en av de viktigste indikatorene for blod. Det er ikke en hemmelighet for alle at det er blodet som er ansvarlig for vitaliteten av hver celle i kroppen og transportforsyningen med de nødvendige elementene i alle organer. Og blod har en slik indikator som koagulabilitet. Det er trombintid som viser kvaliteten på siste skritt i denne prosessen.

Trombintid: generelt karakteristisk for indikatoren

En sunn organisme er et effektivt selvregulerende system, og for det er det visse indikatorer som på en eller annen måte kan gi pålitelig informasjon om tilstanden. Trombintiden er ikke noe unntak. Det viser et bestemt intervall hvor konvertering av fibrinogen til fibrin finner sted. Hva er dette? Det enkleste eksempelet vil gjøre det mulig å nøyaktig forstå essensen av denne indikatoren: Etter liten skade dannes en liten blodpropp på lesjonsstedet - dette er medisinsk produksjon av fibrin. Denne prosessen består av 3 viktige trinn.

Det er verdt å merke seg at i hver fase er fibrin på en eller annen måte påvirket av forskjellige stoffer:

 1. I første fase reagerer fibrinogen med et stoff som trombin (det er en koagulant), noe som resulterer i et fibrin av en monomer type.
 2. I den andre fasen interagerer fibriner av monomertype allerede med kalsium, noe som resulterer i hvilken type fibrin forandrer seg til polymer, og neste trinn passerer den "alene".
 3. I tredje trinn blir en enkelt fibrinpolymer under påvirkning av blodceller, nemlig erytrocyter og blodplater, fibrin uoppløselig. På en annen måte kalles det en trombose. Det er med dannelsen av en trombus og prosessen med koagulasjonsendene.

Formålet med analysen for å oppdage nivået av trombintid

Hvorfor kan spesialister trenge denne verdien, og i hvilke tilfeller er formålet med slik forskning uunngåelig?

Legene bruker den beskrevne indikatoren i følgende øyeblikk:

 • når avslørende leverpatologi
 • når en mangel på et stoff som fibrinogen påvises eller til å detektere fibrinogenmangel;
 • for å bestemme effekten av behandling med heparin, samt preparater av fibrinolytisk og trombolytisk type;
 • å identifisere produkter som bidrar til nedbrytning av fibrinogen eller fibrin i blodet;
 • for forebygging i tilfelle selvoppsigelse av graviditet (men bare opptil 22 uker);
 • for diagnostiske data ved behandling av pasienter med koagulasjonsforstyrrelser (det såkalte DVS-syndromet).

Trombintid retningslinjer

Det endelige resultatet av analyse eller forskning er en normativ indikator. Som nevnt ovenfor måles trombintiden i sekunder. Det er viktig å merke seg at denne verdien vil være den samme for både menn og kvinner, og viktigst, selv for kvinner som venter på deres moderskap.

Kan en slik indikator bli forhøyet, men ikke å indikere forekomsten av patologi i kroppen? Ja, det kan sikkert. Dette fenomenet eksperter kaller "falsk analyse".

Årsakene er mangfoldige:

 1. Regelmessig mottak av antikoagulerende legemidler, spesielt aspirin.
 2. Menstruasjon.
 3. Økning i menneskelig temperatur før testen utføres.
 4. Langvarig og uavbrutt bruk av prevensjonsmidler (kun muntlig).
 5. Dehydrering av kroppen, årsaken er diaré.
 6. Skader og kirurgi før blodinnsamling.
 7. Bidrag i store mengder.

Hvis det av en eller annen grunn er en person minst én ting, bør dette være en tung grunn til å avbryte prosessen med å prøve biomaterialet for studien. Ellers er det uunngåelig å oppnå et feilt resultat.

Årsaker til økt og redusert trombintid

Over, er verdien av tidsgapet, som er normen for både menn og kvinner, beskrevet. Dette betyr at prosessen med koagulering av blod innen 12-18 sekunder, det vil si sluttfasen av konvertering av fibrin fra fibrinogen, tilsvarer absolutt alle indeksene. Men det er andre betydninger som kan være konsekvensene av mange øyeblikk. Årsakene til både økt og redusert trombintid bør vurderes for å unngå ubehagelige resultater.

Økt trombintid kan være:

 • med influensa eller lungebetennelse
 • hvis det er en sykdom som tuberkulose;
 • etter et hjerteinfarkt eller hjerneslag
 • hvis det er mangel på vitamin C og B 12;
 • med utløsning av moderkrekken under svangerskapet;
 • i nærvær av en svulst (malign);
 • når du bruker medisiner (fibrinolytika);
 • ved bruk av hormoner, og også fiskeolje.

Igjen er det verdt å merke seg at en økt frekvens av trombintid kan betraktes som normalt bare hos nyfødte. I andre situasjoner bør du umiddelbart søke råd fra en spesialist.

Den senkende indikatoren manifesteres oftest:

 • med levercirrhose
 • i løpet av 3. trimester av graviditetsprosessen;
 • under smittsomme sykdommer i det akutte stadium av manifestasjonen deres;
 • etter siste skader
 • etter mange forbrenninger, og som følge av anafylaktisk sjokk;
 • på grunn av regelmessig inntak av hormonell type prevensjonsmidler;
 • med trombocytose;
 • i den første fasen av det beskrevne DIC-syndromet.

Korte blodkoagulasjonsindikatorer kan symbolisere en høy tendens til trombose. Dette er tilfelle når du ikke kan nøl med å kontakte en spesialist i alle fall.

Metodikk av studien

Hvordan skjer en slik analyse? Faktisk er alt veldig enkelt.

Denne studien består av 3 trinn, som reflekterer prosessen med produksjon av fibrin fra fibrinogen:

 1. I første fase blir det såkalte biomaterialet tatt, det vil si blodprøvetaking, i et spesielt testrør. Dette røret inneholder allerede natriumcitrat, noe som bidrar til frigjøring av plasma.
 2. I andre trinn tilsettes en løsning av kalsiumklorid i plasma for å utløse den aktive aktiviteten av trombin.
 3. Den tredje fasen bestemmer tiden for fibrindannelse.

Trombintid i svangerskapet

En svært viktig indikator for enhver gravid jente er tidsintervallet og nivået av koagulering av blodet hennes. Som nevnt ovenfor kan spontan oppsigelse av graviditet hos kvinner 2 ganger eller mer sette den i fare.

Det bør bemerkes igjen at under graviditeten kan nivået økes med 2-3 sekunder i forhold til den øvre tidsgrensen.

Brudd på denne koagulasjonsbalansen kan føre til følgende komplikasjoner etter fødsel:

 • åreknuter;
 • økt tilbøyelighet til trombose;
 • utviklingen av et hjerteinfarkt;
 • hjerneslag.

I tillegg kan økt betydning være hovedårsaken og katalysatoren for abortavfall, samt tidlig fødsel. Dette skyldes at tykt blod ikke kan overføre oksygen godt nok, og som et resultat er det et brudd på intrauterin utvikling. Derfor må denne indikatoren overvåkes jevnlig i løpet av de ni månedene.

Nå ser ikke begrepet "trombintid" ut som et uforståelig sett med bokstaver.

Trombintid: analyse, norm hos kvinner og menn

Reaksjoner i kroppen går i henhold til etablerte regler, slik at alle organer og systemer fungerer ordentlig. Prosessen med blodkoagulerbarhet og reaksjon på samspillet mellom substanser tar en viss tidsperiode. Økningen eller reduksjonen i tidsintervallet for hvilken hemokoagulering oppstår, kalles trombintid, normen hos kvinner og menn er ikke forskjellig.

Stadier av trombintid

En blodprøve for en indikator som trombintid er svært viktig for å forhindre problemer med hematopoiesis

Brudd på trombintid angir brudd i sirkulasjonssystemet og andre avdelinger. En økning i indeksene indikerer problemer med hematopoiesis, noe som øker risikoen for blodpropper.

Nedgangen refererer til traumer av karene eller andre organer, noe som provoserer lang blødning. Slike patologier kan være arvelige eller ervervet.

Blodprøven for å bestemme dette tidsintervallet tar hensyn til omdannelsesgraden av fibrinogen til fibrin under påvirkning av trombin.

Konvertering fra ett element til et annet gjøres i tre påfølgende trinn:

 1. Fibrinogen, når det kombineres med koagulant trombin, blir en fibrinmonomer og ligner gelé i konsistens.
 2. Fra et stort antall fibrinmonomerer dannes en polymer når kalsium er involvert.
 3. Under påvirkning av trombocytter med erytrocytter fra fibrinpolymer, oppnås uoppløselig fibrin.

For mer informasjon om blodkoagulasjonssystemet, se denne videoen:

Formålet med å etablere trombintid

Det bør forstås hvorfor leger trenger informasjon om et segment av trombintid. Noen ganger blir slike diagnoser uerstattelige. Så forskere foreskriver studier for å oppdage trombintid i følgende situasjoner:

 • Med utviklingen av leversykdommer.
 • Med mangel på fibrinogen.
 • For å fastslå mulige defekter i stoffet av fibrinogen.
 • Å oppnå kunnskap om effektiviteten av behandlingsforløpet med heparin eller andre stoffer av trombolytisk eller fibrinolytisk type.
 • Å oppdage mat som provoserer dehydrering av fibrinogen eller fibrin i blodet.
 • Å få data om behandling av pasienter med nedsatt koagulasjonsprosesser.

Dette er ikke alle mulige situasjoner når trombintid er nødvendig. Noen ganger bør en slik undersøkelse utføres på ulike behandlingsperioder.

Forberedende aktiviteter

Blod er tatt fra venen, det bør gjøres før lunsj. Når medisiner er foreskrevet av lege foreskrevet av legen, er det nødvendig å ta det for siste gang 12 timer før undersøkelsen, eller bare etter at prosedyren er fullført. Det er viktig å avvise fysisk anstrengelse på forhånd, prøv å ikke stresses og ikke røyke.

Før du tar blod, trekker medisinearbeideren armen fra hvilken blodet tas. Seleen fjernes etter at gjerdet er ferdig.

Det er viktig å vente på en fullstendig stopp av blod fra punkteringsstedet. Når det dannes et hematom, blir det oppvarmet kompresjon.

Dekoding av data oppnådd under analysen

Økning eller reduksjon av trombintid indikerer forekomsten av alvorlige patologier i kroppen

Resultatene av studien i strid med normer indikerer utviklingen av patologier i kroppen, som ikke bare reflekteres på sirkulasjonssystemet, men også på alle organers arbeid.

Øk verdien av trombintiden kan være en feilaktig funksjon av hematopoiesis-systemet - dette medfører dannelse av en trombus og kalles hyperfibrinogenemi.

Når indikatorene tvert imot blir redusert - det er hypofibrinogenemi. Når det utvikler seg som følge av skader på organer og blodårer, går store mengder blod tapt.

Begge sykdommene er kjøpt eller overført på genetisk nivå. Ervervet utvikles under påvirkning av følgende etiologiske faktorer:

 • graviditet
 • Konsekvenser av komplisert levering
 • forekomst av svulster
 • gikt

Utilstrekkelig høyt antall trombintider diagnostiseres ofte hos kvinner. Denne prosessen påvirkes aktivt av svangerskap og hormonelle endringer.

Det kan være svært vanskelig å diagnostisere abnormiteter bare gjennom visuell inspeksjon.

Brudd på blodpropp, arvet, utvikler seg på grunn av mutasjoner i celler. Dette avviket er ekstremt sjeldent.

Normal ytelse

Normen for trombintiden er ikke forskjellig mellom kvinners og menns representanter, vurderer selv kvinnene i situasjonen. Det er 11 til 18 sekunder. Høyere tid skjer bare hos spedbarn.

I en sunn person, med en økning i konsentrasjonen av fibrinogen i blodstrømmen, utløses overskudd av dette stoffet automatisk.

Økningen i fibrinogeninnhold manifesteres når adrenalin går inn i blodet - under smerte, sinne, stressende situasjoner eller alvorlig irritasjon.

Etiologi av nedsatte indikatorer

Økt trombintid kan utløses av hjerteinfarkt

Trombintiden har noen ganger verdier som er større enn eller mindre enn de etablerte normer. Økningen i tiden provoserer følgende sykdommer:

 • noen form for SARS eller influensa
 • tuberkulose
 • lungebetennelse
 • dannelse av en kreftvulst
 • hjerteinfarkt og hjerneslag
 • plasentalavbrudd i svangerskapet

Men det er situasjoner når trombintiden stiger og uten unormaliteter i kroppen. For eksempel, hos nyfødte er dette en naturlig prosess.

Til patologier som reduserer trombintiden, inkluderer:

 • Feil leverfunksjon eller betennelse i kroppen.
 • Mangel på vitaminer og næringsstoffer.
 • Maligne blodproblemer.
 • Bruk av hormonelle stoffer eller antikoagulantia.

Du kan få et konkret resultat om sykdommen ved å kombinere analysen av etableringen av trombintid med ytterligere metoder for å diagnostisere blodpropp.

Hvordan utføres forskningen

Denne analysen utføres i 3 trinn, de tillater å reflektere prosessen med omdannelse av fibrin fra fibrinogen:

 1. Samlingen av biomaterialer for forskning er samlingen av blod i spesialdesignede rør. De legger allerede natriumcitrat på forhånd, det gjør det mulig å separere plasmaet.
 2. Tilsetning av kalsiumklorid til separert plasma er gjort - dette er nødvendig for å starte produksjonen av fibrin, hvor trombin tar en aktiv rolle.
 3. På slutten bestemmes tiden for hvilken fibrin dannes.

Indikasjoner av trombintid under graviditet

Når trombintiden avviker fra normen under graviditet, øker risikoen for abort

Når barnet bæres, kan normen økes til 18-25 sekunder. Hvis du avviker fra disse verdiene, er det stor risiko for abort eller komplikasjoner i utviklingen av embryoet, samt farlig for kvinners helse.

Det er en svært høy risiko for følgende sykdommer:

Lang trombintid øker risikoen for spontan abort eller tidlig oppstart av arbeidskraft.

Tett blod overfører oksygen dårlig til moderkaken, og fremkaller upassende fosterutvikling av fosteret. Barnet kan begynne å utvikle hypertensjon.

Trombintid retningslinjer for et barn

Normen for trombintid for barn er satt til 13-17 sekunder ved fødselen før fristen er 14 - 19 sekunder.

Ved førskolebarn er vanlige indekser 13-16 sekunder. I ungdomsårene er prisene nesten uendret og lik 12-16 sekunder.

Så er studiet av trombintiden en integrert del av å sette blodproppene. For et fullverdig bilde er også andre metoder implementert som legen bestemmer.

Tidlig diagnose av patologier forårsaket av dårlig blod og vaskulære forhold hjelper leger å foreskrive effektiv behandling og unngå komplikasjoner.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Trombintid

Blod er en flytende komponent i kroppen, gjennom hvilken den vitale aktiviteten til celler og transport av alle vitale stoffer til organer og vev utføres. Gir kroppen oksygen. Den beskyttende funksjon av blod manifesteres i blokkering av sår i skader, humoral og cellulær immunitet, for å opprettholde kroppens homeostase.

Celler og stoffer i blodet er mange, blant dem: erytrocytter, leukocytter, blodplater, fibrinogen, protrombin. De siste tre komponentene er ansvarlige for blodkoagulerbarhet i vaskulære skader. Deres interaksjon fører til en forandring i flytende blod inn i en uoppløselig blodpropp av tett konsistens. Dette sikrer integriteten til blodkar og unngå blodtap. Hovedkomponenten i blodproppene er fibrinogen. Ved utilstrekkelig produksjon eller utilstrekkelig funksjon av blodårene utvikler fenomenet blødning, noe som fører til hemorragisk syndrom (DVS-syndrom). Hvis nivået av fibrinogendannelse er høyere enn normalt, fører dette til en økning i intravaskulær patency, noe som forårsaker trombolytiske endringer i karene.

Hva er trombintid

Alle reaksjoner i kroppen finner sted innenfor en viss norm, for optimal funksjon av kroppen. Kobling av blod og reaksjoner av interaksjoner mellom celler og stoffer skjer innenfor rammen av tid.

Trombintiden er en blodprøve, hvor analysen avdekker blødningsforstyrrelser i prosessen med hemokoagulering. Reaksjonen tar hensyn til frekvensen av forandring av fibrinogen i fibrin under påvirkning av tilleggsfaktorer - trombin. Omformingen av et element til et annet foregår i tre faser:

 1. Fibrinogen under påvirkning av koagulant - trombin blir til en fibrinmonomer med en gelatinøs konsistens.
 2. Av de mange fibrinmonomererene dannes en fibrin - en polymer, under påvirkning av kalsium.
 3. Fibrin - en polymer ved hjelp av blodplater og erytrocytter transformeres til uoppløselig fibrin "I". Dette stadiet fullfører dannelsen av blodpropp. Så, blodkoagulasjon er en enzymatisk prosess.

Hvis analysen endrer trombintid, endres - dette indikerer en patologi, ikke bare i sirkulasjonssystemet, men også andre organer. Hvis trombintiden i koagulogrammet økes, betyr det at det hemopoietiske systemet har sviktet, noe som kan føre til trombose. En slik sykdom kalles hyperfibrinogenemi. Hvis studien avslørte en tid under norm (hypofibrinogenemi), så med skader på blodårer eller organer, kan dette føre til langvarig blødning. Sykdommer kan kjøpes eller arvelig.

Oppkjøpet av disse sykdommene er ofte forbundet med livsstil, graviditet, komplikasjoner etter alvorlig fødsel, leddgikt og svulster. Oftest er oppkjøpet av hypofibrinogenemi typisk for kvinner, spesielt for gravide, siden graviditet og omorganisering av kroppen påvirker hele kroppen som helhet.

Den patologiske prosessen er asymptomatisk, da mengden fibrinogen i menneskekroppen vanligvis er tilstrekkelig for mindre skader. Arvelig forstyrrelse av blodkoagulerbarhet er svært sjelden, fordi den er forårsaket av en mutasjon av celler.

Norm og årsaker til avvik fra det

Normen i analysen for trombintid er den samme for både menn og kvinner, inkludert gravide kvinner. Det er 11-18 sekunder. Over norm uten patologier, kan trombintid bare forekomme hos nyfødte. Hos friske mennesker, med økning i fibrinogen i blodet, utløser kroppen en fibrinolysereaksjon som sikrer resorbsjon av overskytende fibrinogen. Denne økningen kan oppstå ved frigjøring av adrenalin i blodet, for eksempel med sinne, smerte, irritasjon, stress.

Årsakene til at trombintiden er høyere:

 • influensa;
 • tuberkulose;
 • eksfoliering av morkaken hos gravide kvinner;
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • lungebetennelse;
 • ondartet svulst.

Årsakene til hvilken blodtrykkstid av blodet er lavere:

 • hepatitt, cirrhosis;
 • mangel på vitaminer;
 • myeloid leukemi;
 • mottak av antikoagulantia og hormonelle preparater.

Hvis analysen viste trombintid over normal, kunne det snakke om ICE - et syndrom (disseminert intravaskulær koagulering av blod).

Hvis du får en blodprøve for trombin, bidrar flere indikasjoner til dette:

 • smerte i leveren;
 • endringen i intravaskulært trykk er høyere eller lavere enn normalt;
 • Tilstedeværelsen i blodprøver av rester av nedbrytning av stoffer i fibrinolyse;
 • graviditet hos kvinner;
 • generell vurdering av koagulogrammet, høyere eller lavere nivå av stoffer;
 • evaluering av resultater i behandlingen av det hematopoietiske systemet;
 • bestemmelse av patologier eller mangel på fibrinogen.

Koagulogram, som inkluderer og indeksen av trombintid under svangerskapet, gis minst tre ganger. Blod tas om morgenen, på tom mage. Deteksjon av DIC-syndrom kan skyldes flere grunner:

 • eksfoliering av placenta før begrepet, preget av blødning;
 • emboli av fostervann;
 • endometritt.

For nøyaktige resultater og riktig behandling er det nødvendig å kombinere analysen med andre laboratorietester som karakteriserer blodkoagulasjonssystemet.

koagulasjon

Generell informasjon

Hver kvalifisert lege vet at behandlingen av en pasient best starter med en anamnese, noe som bare er en samling informasjon om tilstanden for menneskers helse.

Som regel begynner noen medisinsk undersøkelse ved å spørre pasienten om tidligere hjerteinfarkt sykdommer eller kirurgiske inngrep, en allergisk reaksjon eller en genetisk predisposisjon for visse sykdommer og så videre.

Deretter utpeker legen en rekke laboratorieundersøkelser eller bare tester som vil bidra til å supplere historien med informasjon om sykdomsutviklingen, samt informasjon som er nødvendig for å velge en behandlingsmetode eller ytterligere diagnose.

Koagulasjonsstudier (i forkortet form coagulogram) opptar et viktig sted blant laboratorieblodprøver, som må utføres som forberedelse til kirurgisk inngrep, for eksempel med en planlagt keisersnitt eller under av graviditet.

Koagulogram - hva er det?

Mange pasienter forglemmelig begynner å bekymre seg når de hører fra behandlende lege slike uvanlige ord, ved første øyekast, hvordan coagulogram eller på annen måte hemostasiogram. Så hva er denne analysen av koagulogrammet og hva er det tatt for?

Først av alt er det verdt å merke seg at dette er en ganske vanlig metode for å studere arbeid i moderne medisin hemostatiske systemer menneskekroppen, som er ansvarlig for slike viktige funksjoner i livet som: stopper blødning ved skade blodpropp eller fartøy, så vel som å opprettholde blodets normale væskeform.

Derfor svaret på spørsmålet om hva det er hemostasiogram - En studie som bestemmer hvor godt det hemostatiske systemet i kroppen fungerer. En blodprøve på et koagulogram bidrar til å studere en så viktig blodfunksjon som evnen til å koagulere, i. E. dannelsen av blodpropp.

Etter å ha oppnådd resultatene koagulasjon, Den behandlende legen kan på forhånd forutsi utfallet av operasjonen eller leveransen. Informasjon om blodpropp er viktig i nødssituasjoner, for eksempel når en person er skadet, når tellingen går for et sekund og må stoppes så snart som mulig blødning.

Derfor er det ikke verdt å bekymre seg for hvor mye studien koster. Tross alt, sammenligner prisen på hemostasiogrammet seg ikke med sikkerheten om at pasienten vil være i live og godt.

Indikasjoner for utnevnelsen av en slik analyse som hemostasiogram er tilstedeværelsen av følgende sykdommer hos pasienten:

 • intestinal trombose;
 • slag;
 • tromboembolisme;
 • vaskulær tromboseog åreknuter nedre lemmer;
 • skrumplever kronisk form;
 • preeklampsi;
 • inflammatoriske prosesser i akutt stadium;
 • hemorragiske patologier, for eksempel trombocytopeni, hemofilieller von Willebrand sykdom.

I tillegg er en slik analyse nødvendigvis foreskrevet for å bestemme graden av blodkoagulering som forberedelse for å utføre rutinemessige operasjoner, for eksempel keisersnitt, og også under graviditet for å vurdere statusen for hemostase og før uavhengig fødsel. I utvekslingsskjemaet for hver kvinne i arbeid, er det bare en blodprøve som et koagulogram.

Humant hemostase system

Etter å ha funnet ut at dette er en analyse av hemostase, er det verdt å se nærmere på et slikt konsept som blodkoagulerbarhet. For å begynne, kanskje, er det nødvendig med definisjonen. Så, hemostasisystemet til menneskekroppen er det viktigste biologiske systemet, hvis hovedfunksjoner kan betraktes som bevaring av de grunnleggende parametrene i blodet, samt å stoppe blødningen.

Menneskekroppen er ikke for ingenting kalt hele universet og sammenlignet med en kompleks mekanisme. Og hemostasisystemet kan tjene som bare et levende eksempel på hvordan geni folk er organisert. Blod er et unikt biologisk væske som bokstavelig talt kan utføre mirakler i kroppen vår.

Det sirkulerer ikke bare gjennom fartøy, men også umerkelig for en person gjenoppretter årer og arterie gjennom hele sitt liv på grunn av hans evne til å danne seg blodpropp eller tette koagler, dvs. curdle.

Det er tre hovedkomponenter i det humane hemostasisystemet:

 • Vaskulære celler endotelet (det indre lag som består av flate celler som liner lymfene og blodkarene, så vel som hjertehulen), som, når de bryter opp vaskulære vegger eller andre skader, kan frigjøre slike biologiske aktive komponenter som prostasyklin, trombomodulin og nitrogenoksid. De igjen utløse dannelsen av blodpropper.
 • blodplater eller blodplater som har evne til å "limes sammen" med hverandre for å ytterligere danne primæren hemostatisk plugg.
 • Plasmafaktorer (15 plasmafaktorer i alle, de fleste er enzymer), som dannes på grunn av kjemiske reaksjoner fibrinprop, som definitivt bør stoppe blødningen.

Oppsummering av alle de ovennevnte, du kan utvilsomt svare på spørsmålet om hvilken analyse av blod på hemostase under graviditet, når du forbereder deg til en rutinemessig operasjon eller i løpet av diagnosen, viser. Denne analysen gir en ide om hvor godt eller dårlig pasientens blod koagulerer. Med andre ord, hvor raskt kan leger stoppe blødning når det oppstår.

Dekoding av blodkoagulogram

Blodprøven for koagulogrammet inneholder mange forskjellige indikatorer som du trenger for å kunne lese riktig, dvs. forstå og analyser, med andre ord, dechifrere. Dessverre vet ikke hver lege ferdighetene med å dechiffrere hemostasiogramindikatorer. Og bare en høyt kvalifisert spesialist kan korrekt tolke disse eller andre parametere i denne analysen.

Etter å ha gjennomført laboratorietester av pasientens blod og oppnådd resultatene, sammenligner den behandlende legen koderingen av koagulogrammet med normen etablert for voksne pasienter, samt barn. Det er viktig å huske at normen for et koagulogram for et barn, en mann eller en gravid kvinne er veldig forskjellig. Dette skyldes først og fremst de spesielle egenskapene til organismen av forskjellige kjønn i ulike aldersgrupper.

Koagulogramindekser

Vurder parametrene for analysen for blodpropp, nemlig de normale parametrene til hemostasiogrammet. Da vil vi dvele mer detaljert på hver av dem, og vi vil også snakke om det utvidede eller utvidede koagulogrammet.

Det er verdt å merke seg at i tabellen nedenfor er flere alternativer for de normale parametrene for slike parametere for hemostasiogrammet som blødningstid og koaguleringstid. Dette skyldes de ulike tolkninger av normen for disse parametrene av spesialister involvert i studien.

Les Mer Om Fartøyene